facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ομόφυλα ζευγάρια: Πέρασε με 176 ψήφους το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο -Πως ψήφισαν

Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Όχι» ψήφισαν 76, δύο επέλεξαν «παρών», ενώ υπήρξαν 46 αποχές.

Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές. Τα «παρών» προέρχονται από τη Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεξάρτητο βουλευτή (που αποχώρησε από την Πλεύση) Μιχάλη Χουρδάκη.

Από τη ΝΔ «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι», ενώ υπήρξαν και 31 αποχές.

Από το «γαλάζιο στρατόπεδο» υπήρξαν 51 συνολικά διαφοροποιήσεις. 20 ψήφισαν κατά του ν/σ και 31 επέλεξαν αποχή. Από αυτούς, 4 κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Μάκης Βορίδης - και τρεις υφυπουργοί οι Γ. Μπούγας, Στ. Κελέτσης και Μ. Κεφάλα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 2 αποχές, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εξήγησε ότι διαφωνεί με την παρένθετη μητρότητα και την τεκνοθεσία και του Όθωνα Ηλιόπουλου αλλά και ένα παρών από την Νίνα Κασιμάτη. Επίσης οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς απείχαν.

Από το ΠΑΣΟΚ 11 βουλευτές επέλεξαν αποχή, οι εξής:

Στελέχη της Πειραιώς σχολίασαν μετά το αποτέλεσμα ότι από ΝΔ ψήφισε το 68% και από ΠΑΣΟΚ μόλις το 66% για να προσθέσουν δηκτικά: «Το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε μικρότερο ποσοστό στα «ναι» από τη ΝΔ».

Τα «όχι» της ΝΔ

  1.     ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
  2.     ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  3.     ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  4.     ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  5.     ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6.     ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ(ΤΑΣΟΣ)
  7.     ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(ΚΩΣΤΑΣ)
  8.     ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
  9.     ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  10.     ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  11.     ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  12.     ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
  13.     ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ(ΦΩΝΤΑΣ)
  14.     ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  15.     ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
  16.     ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  17.     ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ
  18.     ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
  19.     ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ(ΜΙΛΤΟΣ)
  20.     ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


Επίσης ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Καρασμάνης, ενώ έχει καταγραφεί στο «ναι» επιμένει ότι ψήφισε όχι.

11 αποχές από το ΠΑΣΟΚ

Από το ΠΑΣΟΚ 11 βουλευτές επέλεξαν αποχή, οι εξής:

  1.     Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισας, Γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ)
  2.     Ανδρέας Πουλάς (Αργολίδας)
  3.     Μανώλης Χνάρης (Ρεθύμνης)
  4.     Κατερίνα Καζάνη (Εύβοιας)
  5.     Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίου)
  6.     Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (Λέσβου)
  7.     Χριστίνα Σταρακά (Αιτωλοακαρνανίας)
  8.     Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας)
  9.     Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθης)
  10.     Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής)
  11.     Τάσος Νικολαΐδης (Δράμας)


Κύκλοι ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε απάντηση των κυβερνητικών διαρροών ανέφεραν: «Όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της. Είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές».

Οι αποχές

ΝΔ: 31

Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανός, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος , Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

ΠΑΣΟΚ: 11

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη

Νέα Αριστερά: 2

Χουσεΐν Ζειμπέκ, Φερχάτ Οζγκιουρ,

ΣΥΡΙΖΑ: 2

Όθων Ηλιόπουλος, Παύλος Πολάκης,

Και 1 παρών από ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη

Πώς ψηφίστηκαν τα άρθρα του ν/σ

Ειδικότερα:

  •     Το άρθρο 1 (σκοπός του νομοσχεδίου) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 2 (αντικείμενο) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 3 (Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 παρών
  •     Το άρθρο 4 ( Απάλειψη διάκρισης λόγω φύλου κατά τον νομοθετικό ορισμό του επωνύμου των τέκνων σε περίπτωση μη επιλογής εκ μέρους των γονέων - Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 1505 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 5 (Καθορισμός υπόχρεων προς δήλωση των γεννήσεων - Αντικατάσταση άρθρου 21 ν. 344/1976) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 6 (Επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς - Προσθήκη άρθρου 228 Α, παρ. 4 στο άρθρο 220 και παρ. 3 στο άρθρο 226 Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, παρ. 3Α στο άρθρο 151 ν. 5078/2023) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 77 «όχι» και κανένα «παρών»
  •     Το άρθρο 7 (Προστασία από την απόλυση των ομόφυλων γονέων - Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 281 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 56 «όχι» και 21 «παρών»
  •     Το άρθρο 8 ( Εφαρμογή άλλων διατάξεων περί αξιώσεων, παροχών και προνομίων των συζύγων και γονέων) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών»
  •     Το άρθρο 9 ( Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της πρόσβασης στη διάθεση και παροχή αγαθών και υπηρεσιών - Τροποποίηση άρθρου 1 και παρ. 2 και 4 άρθρου 3 ν. 4443/2016) ψηφίστηκε με 199 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών»
  •     Το άρθρο 10 ( Ρυθμίσεις περιπτώσεων προϋφιστάμενου γάμου προσώπων ίδιου φύλου που τελέστηκε στο εξωτερικό ) ψηφίστηκε με 175 «ναι», 78 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 11 ( Γονεϊκή σχέση που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό) ψηφίστηκε με 172 «ναι», 81 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 12(Εξουσιοδοτικές διατάξεις ) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών»
  •     Το άρθρο 13 (Αναδρομική ισχύς γάμου σε περίπτωση προηγούμενης σύναψης συμφώνου συμβίωσης) ψηφίστηκε 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το άρθρο 14 (Καταργούμενες διατάξεις - Κατάργηση παρ. 3 άρθρου 3 ν. 4491/2017) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών»
  •     Το ακροτελεύτιο άρθρο ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, περιχαρής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω». Σε ερώτηση για την ομιλία Σαμαρά, απάντησε: «Αφού είπαμε, ότι ο καθένας έχει την άποψή του.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται πλέον η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επιτρέπει τον γάμο των ομοφύλων, σύμφωνα με τους New York Times.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόφυλα ζευγάρια: Πέρασε με 176 ψήφους το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο -Πως ψήφισαν"

Πολάκης: To χειρουργείο που επικαλέστηκε έγινε πριν δύο μέρες -Τι δηλώνει

Ο Παύλος Πολάκης δεν βρέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ήδη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν φωνές ακόμα και διαγραφή του από το κόμμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, οι φωτογραφίες που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε ΠΡΙΝ δύο μέρες δηλαδή την  Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και όχι σήμερα, 15 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του αναφέρεται στην πρώτη φωτογραφία της ανάρτησής του στο «πριν» του ασθενούς και στη φωτογραφία 4 στο «μετά», όπου μάλιστα διακρίνεται ξεκάθαρα πως η αριστερή πλευρά είναι πλέον καθαρή, ωστόσο η ημερομηνία αναφέρει 13/2 και όχι τη σημερινή.

Πάντως, με γραπτή δήλωσή του επιχειρεί να δικαιολογήσει την αποχή από την ψηψοφορία:

Σχετικά με τη σημερινή μου αποχή από τη ψηφοφορία του Σ/Ν για την ισότητα στον πολιτικό γάμο θα ήθελα να τονίσω ότι:

  1. Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μόλις πριν μια εβδομάδα καταδικάστηκε με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπλύνει τις παρακολουθήσεις, την έλλειψη πολυφωνίας στα ΜΜΕ, τις απειλές και τις αγωγές σε δημοσιογράφους, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ, μέσω του Σ/Ν για την ισότητα στο γάμο, χωρίς όμως να τολμά να συγκρουστεί με το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ.
  2. Αναγνωρίζω ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και έχω αγωνιστεί στη ζωή μου για αυτό. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι δυνατό να διαχωρίζει τους συνανθρώπους μας και για αυτό άλλωστε ψήφισα και το σύμφωνο συμβίωσης το 2015, σε αντίθεση με τους 36 Βουλευτές της ΝΔ που είτε καταψήφισαν είτε απείχαν. Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία  και  το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ, ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν, θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης.
  3. Επειδή διαβλέπω μια τάση να μπουν στο ίδιο σακί όσοι δεν ψήφισαν το Σ/Ν θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου από τα όσα ακραία ομοφοβικά ακούστηκαν από τους “ακροδεξιούς θρησκόληπτους” μέσα και έξω από τη Βουλή. Εγώ ούτε είχα, ούτε έχω, ούτε θα έχω ποτέ στο μέλλον σχέση με τον σκοταδισμό και ούτε περιμένω ψήφους από αυτό το χώρο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι της αριστερής λαϊκής ταυτότητας, της δημοκρατίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, της αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής ανατροπής.
  4. Είμαι της άποψης, μετά και τα όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων-η οποία ελέγχεται για εκμετάλλευση γυναικών οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες-ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, σχετικά με την παρένθετη κύηση.
  5. Επειδή το σύστημα Μητσοτάκη τίποτα δεν κάνει στην τύχη, καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί το γεγονός ότι το γνωστό fund CVC πρόσφατα έκανε σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
  6. Σε ένα νομοσχέδιο όπου δεκάδες Βουλευτές διαφοροποιήθηκαν, είναι πραγματικά αστείο ο θόρυβος να γίνεται πάλι για τη δική μου στάση. Η επιχειρούμενη προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό. Ενωμένοι θα πάμε στο συνέδριο, το οποίο θα είναι και το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση του κόμματος στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης: To χειρουργείο που επικαλέστηκε έγινε πριν δύο μέρες -Τι δηλώνει"

Λέσβος: Το λιμενικό σώμα απεγκλώβισε 56 άτομα

Τις πρωινές ώρες σήμερα (15-2-24), ενημερώθηκε περιπολικό πλοίο για την ύπαρξη αλλοδαπών στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς στη θαλάσσια περιοχή Τομαρονήσια, στην Λέσβο.

Αμέσως καθελκύστηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε στη βραχονησίδα. Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν συνολικά πενήντα έξι άτομα, καλά στην υγεία τους, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Το λιμενικό σώμα απεγκλώβισε 56 άτομα"

Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βγήκαν από το ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς!

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων μετά από αυτά, που έλαβαν χώρα νωρίτερα το μεσημέρι μετά τη φοιτητική πορεία.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 22:00, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους βγήκαν από το campus του ΑΠΘ στην οδό Εθνικής Αμύνης, πέταξαν πέτρες και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα προς αστυνομικές, δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας τους κουκουλοφόρους προς το ΑΠΘ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βγήκαν από το ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς!"

Άγριο ξύλο μαθητών έξω από λύκειο της Καλαμάτας – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Ένα σοβαρό επεισόδιο εξωσχολικής βίας έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα, έξω από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά τις 13:00 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις ή τέσσερις νεαροί – που δεν ήταν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου – φαίνεται πως είχαν στήσει ενέδρα  στο πεζοδρόμιο του σχολικού συγκροτήματος κι επιτέθηκαν σε μαθητή ΕΠΑΛ εκτός Μεσσηνίας, που είχε πάει να συναντήσει φιλικό του πρόσωπο.

Αποτέλεσμα ήταν από τον ξυλοδαρμό του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χτυπημένος όπου και νοσηλεύεται, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ,  με την διαδικασία της Προανάκρισης για τα ακριβή αίτια του επεισοδίου να βρίσκεται σε εξέλιξη, και τους τρεις νεαρούς δράστες να αναζητούνται.

messinialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο ξύλο μαθητών έξω από λύκειο της Καλαμάτας – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε νέους συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στο μπλόκο των Μαλγάρων οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό, ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό, που είχε στήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί μετά από διαβουλεύσεις δεν τους άφησαν να ανέβουν ούτε πεζοί στο οδόστρωμα. Νωρίτερα, έφτασαν στο σημείο και οι εκπρόσωποί τους από τη συνάντηση στη Νίκαια και τους ενημέρωσαν για τα όσα αποφασίστηκαν.

Όπως διαμηνύουν, υπάρχει δυσαρέσκεια και θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας"

Συνελήφθη 33χρονος που χτύπησε γιατρό σε νοσοκομείο

Περιστατικό άσκησης σωματικής βίας σημειώθηκε στα Γρεβενά, καθώς ένας 33χρονος επιτέθηκε σε εφημερεύοντα γιατρό.

Το περιστατικό άσκησης σωματικής βίας καταγράφηκε λίγο πριν από το μεσημέρι, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Γρεβενών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας, που προσήλθε για να εξεταστεί, χτύπησε τον γιατρό επειδή η γνωμάτευση του τελευταίου δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 33χρονος που χτύπησε γιατρό σε νοσοκομείο"

Βουλή - Σαμαράς: Προφανώς θα καταψηφίσω, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομοφύλων

Με πυρά προς την Κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τοποθετήθηκε στην συζήτηση στη Βουλή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στη Βουλή πως δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν, ωστόσο, τόνισε πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση αισθάνεται να μην απειλείται από την αντιπολίτευση. «Αυτό δεν είναι καλό και δεν σημαίνει πως έχει πάντοτε δίκιο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο είπε πως ανοίγει κερκόπορτα στην κατάργηση της μητρότητας, την πολυγονεΐκότητα και την εισαγωγή στα δημόσια έγγραφα των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2». Επίσης τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά στο δικαίωμα ενηλίκων αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών να έχουν μάνα και πατέρα. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» είπε.

Δείτε βίντεο:



Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος της αίθουσας σημείωσε πως όσα είπε «είναι μόνο οι απόψεις μου και τίποτα άλλο». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το κυβερνητικό επιτελείο απαντά «κανένα σχόλιο» για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι δικαίωμα. Όπως είπε: «Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και πως οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα. «Και για όλα αυτά η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το έχει φέρει προς ψήφιση. Εγώ δεν θα το ψηφίσω. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Αν μια χώρα θέλει το κάνει. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει, γιατί δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα. Ψέμα ότι πρόκειται τάχα για κατοχύρωση ανθρώπινου δικαιώματος», συνέχισε.

«Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας. Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Δεν μπορείς κανείς να τα υποκαταστήσει. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να επεκτείνεται σε σχέσεις που δεν συνδέονται με την μητρότητα, ούτε παράγουν παιδιά; Μη νομίσετε ότι το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστα άτομα. Πράγματι αφορά άμεσα ελάχιστους αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα υπάρχουν ευρύτερες βέβαιες επιπτώσεις. Κάποιοι, είπε, θα καταφύγουν στα δικαστήρια και θα ζητήσουν να αντικατασταθεί ο τίτλος πατέρας μάνα από γονέας 1 και γονέας 2. Το ζητάει, είπε, ήδη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία.

«Το λέει ρητά η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Αφήστε που ήδη συμβαίνει εδώ σε σχολεία, πράγμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους γονείς. Ας έχουμε υπόψη μας τι ψηφίζουμε. Κάποιοι θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ιδιαίτερο, πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς», συνέχισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι ο καθένας βλέπει τι γίνεται στην Αμερική. «Ακούω το δήθεν επιχείρημα ότι δεν θα μπει στο νομοσχέδιο το γονέας 1 και το γονέας 2. Δεν το προβλέπει αλλά δεν το εμποδίζει. Ανοίγει κερκόπορτα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει παρένθετη μητρότητα εδώ, αλλά την επιτρέπει στο εξωτερικό. «Θα έχουμε παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια όπου θα χρησιμοποιούν παρένθετη γυναίκα ως αναπαραγωγική μηχανή. Μετατρέπουμε τη μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Κερκόπορτα και αυτό κι ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις», σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο».

«'Ακουσα κάποιους να λένε ότι ο γάμος των ομοφύλων και η τεκνοθεσία είναι δέσμευση της παράταξης. Στο πρόγραμμα αναφερόμαστε στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, έτσι γενικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε ο,τιδήποτε καθένας διεκδικεί ως δικαίωμά του. Ακόμα στα πιο αναλυτικά κείμενα της ΝΔ υπάρχει κάποια αναφορά στο γάμο με φράσεις όπως «ενδεχομένως» και «ίσως». Η ΝΔ έχει ήδη εκφραστεί και υπό την παρούσα ηγεσία της το 2018 κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Τότε δεν δεχτήκαμε την αναδοχή και τώρα δεχόμαστε την ίδια την τεκνοθεσία», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι κατά τη δημόσια συζήτηση κάθε αντίθετη άποψη αντιμετωπίστηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι ακροδεξιό το ΚΚΕ; Ομοφοβικός ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας; Δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η ελληνική εκκλησία, πιστεύεις δεν πιστεύεις. Η πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία. Δεν μπορεί να απαξιώνουμε μια Εκκλησία που κράτησε όρθιο το έθνος μας», επισήμανε.

«Ο Στέλιος ο Ράμφος βγήκε και τοποθετήθηκε εναντίον του νομοσχεδίου. Ομοφοβικός και ο Ράμφος; Υπήρξαν και αντίστοιχα πρόσωπα από την Αριστερά. Ακραίος σεξιστής και ο Πανούσης; Ή μήπως έχει δίκιο ο δημοφιλής Δημήτρης Σταρόβας που είπε ότι ζούμε το μπούλινγκ της αντίθετης άποψης. Ακραίος και εγώ που δεν θα το ψηφίσω, που έστειλα σιδηροδέσμια τη Χρυσή Αυγή και μετά κάποιοι πέντε χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να διεξαχθεί η δίκη; Ακραίος κι εγώ.. Όταν τέτοια πρόσωπα υφίστανται τέτοιο μπούλινγκ φαντάζεστε τι συμβαίνει με κανονικούς βουλευτές. Έγιναν και φροντιστήρια. Ειπώθηκε πως πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο επειδή ανήκουμε στη Δύση. Επειδή εγώ πάλεψα να ανήκουμε στη Δύση και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια θα πω ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της», πρόσθεσε.

«Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό και κάθε μόδα που μας έρχεται. Δεν είδα τα ίδια φροντιστήρια πχ για το δημογραφικό, ούτε για την παιδεία, ούτε για την ασφάλεια, ούτε για το αγροτικό, ούτε για την εξωτερική πολιτική, ούτε για την ακρίβεια. Έχουν μπερδευτεί οι ζυμώσεις με τις πιέσεις», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις των ΛΟΑΤΚΙ και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Μήπως ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών είναι ένα μέτρο εκσυγχρονισμού των κοινωνιών που πρέπει αναπόφευκτα να ακολουθήσουμε; Την απάντηση την έδωσε ο Στέλιος ο Ράμφος που είπε ότι υπάρχουν στην Ολλανδία σωματεία παιδόφιλων. Οπότε δεν πρέπει να παίρνουμε τοις μετρητοίς ό,τι αποφασίζουν. Δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε σε βάρος αθώων παιδιών και πάντως όχι με τις ψυχές αγέννητων παιδιών. Αυτό που μας ζητείτε να ψηφίσουμε άμεσα αφορά ελάχιστους, αλλά οι ουσιαστικές του επιπτώσεις αφορούν τους πάντες. Ανοίγει την πόρτα να συμβούν πράγματα που δεν τα θέλει η κοινωνία. Κοιτάξτε τι γίνεται στις άλλες δυτικές φιλελεύθερες κοινωνίες χάνοντας την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς που τους εκπροσωπούν», συνέχισε.

«Από το 1977 σε αυτή τη Βουλή έχω δει πολλές ιδεοληψίες που εμφανίστηκαν ως τομές και μετά ξεχάστηκαν ή απέτυχαν. Ποτέ δεν είδα τόσο ζοφερό τοπίο για τη Δύση, όπως ζούμε σήμερα. Τόσο ζοφερό για την ίδια την Ευρώπη και τόσο τραυματικό για τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Σε αυτές τις θεωρίες αποδόμησης των πάντων οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο κυνισμό. Κύριοι της κυβέρνησης δεν κάνετε έτσι στροφή στο κέντρο. Δεν είναι κέντρο η ανατροπή της οικογένειας. Δεν είναι κέντρο η κατάργηση της μάνας και του πατέρα. Δεν είναι εκσυγχρονισμός η θεωρία των 69 φύλων. Δεν είναι μεταρρύθμιση η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας που είναι φιλελεύθερες, πατριωτικές, δυτικές, ευρωπαϊκές αλλά δεν μιμούνται την κάθε ακρότητα που μας έρχεται από έξω», ανέφερε.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγοντας είπε ότι η ψήφος των βουλευτών σήμερα ακουμπάει τη συνείδηση , τη ψυχή και τις αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Ποιοι χειροκρότησαν τον Αντώνη Σαμαρά

Περίπου δέκα βουλευτές χειροκροτήσαν τον Αντώνη Σαμαρά, μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, οι οποίοι μάλιστα κάθονταν στα ορεινά δεξιά έδρανα της Βουλής. Ανάμεσά τους ο Μπάμπης Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Περικλής Μαντάς, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Μπουκώρος.

Πάντως, το «παρών» στην ομιλια Σαμαρά έδωσαν επιπλέον οι Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης αλλά και ορισμένοι βουλευτές που υπερψηφίζουν, όπως για παράδειγμα η Μαρία Συρρεγέλα, ο Λευτέρης Κτιστάκης, η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Την ίδια ώρα, στα υπουργικά έδρανα βρισκόταν ο Αλέξης Πατέλης, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, κ.ά.


Σημεία της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά:

Πριν από μία συζήτηση κατά συνείδηση, απευθύνομαι σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης

Δεν θέλω να αντιδικήσω με κανέναν

Μία παρατήρηση: Η κυβέρνηση δεν νοιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση. Δεν είναι καλό και δεν έχει και πάντα δίκιο

Προ ημερών υπέγραψε σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία. Ο Ερντογάν απείλησε να μας πετάξει στη θάλασσα και τώρα βγάζει ΝΟΤΑΜ. Είναι αυτό σύμφωνο φιλίας;

Να προσέχει η κυβέρνηση, η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει σε λάθη

Η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση. Προφανώς θα το καταψηφίσω.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα.

Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς.

Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία.

Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών.

Για τα παιδιά που ζουν ήδη σε περιβάλλον από ομόφυλα ζευγάρια: Αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Πρόσφατα ο Υπουργός απάντησε και είπε πως η αλλαγή στο σύμφωνο θα έλυνε το πρόβλημα των παιδιών αλλά θα διατηρούσε την διαφορετική αντιμετώπιση των ανηλίκων.

Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να συνδέεται ούτε με τη μητρότητα.

Πράγματι αφορά ελάχιστους αλλά αλλάζει και τη ζωή των πάντων. Θα υπάρχουν ευρύτερες επιπτώσεις. Είναι βέβαιες.

Θα ζητήσουν να καταργηθεί από τα δημόσια έγγραφα ο τίτλος του πατέρα και της μάνας. Συνέβη στη Γαλλία, προσέφυγαν δικαστικά και πλέον καταργήθηκε.

Ας έχουμε στον νου μας τι ψηφίζεται.

Θα ζητήσουν να διδάσκεται μία οικογένεια στα σχολεία με κάτι πιο ουδέτερο.

Σήμερα με την ψήφο μας θα έχουμε εξισώσει ανόμοια πράγματα, την συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών με τον γάμο.

Μπορεί το νομοσχέδιο να προβλέπει ότι δεν θα μπει το γονέας 1 και 2. Αλλά δεν το εμποδίζει, ανοίγουμε κερκόπορτα.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει παρένθετη μητρότητα εδώ αλλά την επιτρέπει στο εξωτερικό, κάτι που θίγεται και από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Σήμερα επιτρέπεται για λόγους υγείας. Μετατρέπουμε την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο.

Μίλησα για αυτά που ΘΑ συμβούν.. Ακούστε τι έχει ήδη συμβεί.

Στις 14/12, ψηφίστηκε από την ευρωβουλή, σχέδιο κανονισμού που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. Εδώ αυτό αποσιωπήθηκε πλήρως.

Απάλειψη σε κάθε αναφορά του πατέρα και της μητέρας και αναφορά σε γονέας 1 και γονέας 2. Θα πρέπει η Ελλάδα να αναγνωρίζει τις σχέσεις του παιδιού με διεμφυλικό γονέα, με πολλούς γονείς κ.α.

Τι λέει ο πρόλογος της έκθεσης. Είναι σημαντικό να επιτρέπει μη παραδοσιακούς γονικούς σχηματισμούς ακόμη και για περισσότερους από δύο γονείς. Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Ειδικά για τις χώρες που έχουν ήδη εξισώσει τη συμβίωση ομοφύλων με γάμο. Για να μην κληθούμε να αναγνωρίσουμε τέτοια τερατώδη σχήματα.

Πάμε στην παράταξή μας. Βουλευτές μας έκαναν αποχή. Είναι στην παράταξή μας ο γονέας 1 και γονέας 2; Και τι θα κάνει η παράταξή μας όταν έρθει στο Συμβούλιο η τελική έκθεση αυτού του Κανονισμού. Άκουσα να λένε πως ο γάμος των ομοφύλων είναι δέσμευση της παράταξης. Καμία δέσμευση δεν έχουμε λάβει, καμμία αντίρρηση να δεχθούμε τα δικαιώματα, έχουμε κάνει πολλά για τους ΛΟΑΤΚΙ. Σε καμμία κοινωνία κάποιο «θέλω» δεν μπορεί να γίνεται και δικαίωμα. 

Με το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν δεχθήκαμε τότε την αναδοχή, επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα δεχόμαστε την τεκνοθεσία.

Είναι πρωτοβουλία που δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να ψηφίσουμε επειδή ανηκουμε στο ΕΛΚ. Τι είπε ο Χάρης Γεωργιάδης, να απορρίψουμε τις υπερβολές της woke κουλτούρας που αρνείται τα φύλα. Αν η κεντροδεξιά δεν ξυπνήσει από τον λήθαργο, τότε έρχονται δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία.

Κατά τη δημόσια συζήτηση, κάθε αντίθετη άποψη, αντιμετωπίστηκε με απαξιωτική διάθεση με χαρακτηρισμούς όπως σεξισμός, ομοφιβικό παραλήρημα. Το ΚΚΕ, τι είναι; Ακροδεξιό; Ομοφοβικός και ο Αναστάσιος Αλβανίας;

Δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η ελληνική εκκλησία. Πιστεύεις δεν πιστεύεις, εγώ πιστεύω., Δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του και όχι η Εκκλησία που κράτησε τον Ελληνισμό όρθιο.

Τι είπε ο Απόστολος Δοξιάδης, πως αντί η συζήτηση να γίνεται σφαιρικά γίνεται υπό την πίεση ενός ισχυρού λόμπι.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φιλοσόφους, ο Στέλιος Ράμφος. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από φροντιστές, δεν μπορεί να γίνει κάποιος γιατρός επειδή αγαπάει τον ασθενή. Ακραίος και ομοφοβικός και ο Ράμφος;

Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ακραίος και εγώ, που έστειλα τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι στη φυλακή; ΄Όταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια για να βρουν αίθουσα να τους δικάσουν; Ακραίος και εγώ;

Στα φροντιστήρια που έγιναν ειπώθηκε πως πρέπει να ψηφίσουμε γιατί ανήκουμε στη Δύση. Επειδή εγώ πάλεψα να μείνουμε στη Δύση και το πλήρωσα, δεν πρέπει να συγχέουμε τη Δύση με τις παθογένειές της.

Σε κάποιες χώρες επικρατεί η woke culture. Είστε σίγουροι;

Δεν είδα να γίνονται τα ίδια φροντιστήρια για το Δημογραφικό.

Ούτε είδαμε φροντιστήρια για το αγροτικό, για την Παιδεία, ούτε για την ακρίβεια.

Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια έχουν μπερδευτεί οι ζυμώσεις με τις πιέσεις. Ενόψει μάλιστα μίας ψηφοφορίας κατά συνείδηση.

Όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν συμφωνούν πάντα με τους ΛΟΑΤΚΙ. Ο Χρήστος Σαμαρδάνης είπε πριν χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για κάτι που κάνει στο κρεβάτι του. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι γκέι, ούτε εσύ που είσαι στρέιτ. Να νιώθεις περήφανος που είσαι καλός πατέρας, που είσαι τίμιος.

Δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε με τις ζωές μικρών παιδιών. Το νομοσχέδιο διευκολύνει να συμβούν πράγματα που η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν στηρίζει.

Οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο κυνισμό, τον στρέφουμε εναντίον μας. Κύριοι της κυβέρνησης, δεν κάνετε έτσι στροφή στο κέντρο, δεν είναι κέντρο η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι κέντρο η κατάργηση της μάνας, δεν είναι εκσυγχρονισμός να διαβάζουν drag queens παραμύθια σε παιδάκια.

Όλα αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας. 

Δεν πρέπει να χάσουμε την κοινωνία στα άκρα. Εγώ ήθελα απλώς να τα σκεφτείτε αυτά, η ψήφος σας ακουμπά, την ψυχή, την συνείδηση και τις αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή - Σαμαράς: Προφανώς θα καταψηφίσω, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομοφύλων"

Καιρός αύριο: Bροχές σε Εύβοια, ανατολική Στερεά και νησιά του Αιγαίου

Άστατος ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα, όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και στα νησιά του Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 00 έως 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 05 έως 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στην Εύβοια και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τις Σποράδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Bροχές σε Εύβοια, ανατολική Στερεά και νησιά του Αιγαίου"

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, λογω χιονόπτωσης , από το ύψος του τελεφερικ προχώρησε η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία από το ύψος του καζίνο. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης"

Κρήτη: Ξέχασαν γάζα σε κοιλιά γυναίκας μετά από καισαρική

Απίστευτη ταλαιπωρία που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία τους τελευταίους τρεις μήνες για μια γυναίκα από την Κρήτη, μετά από καισαρική.

Η γυναίκα από την Κρήτη μετά από καισαρική είχε πόνους στο σώμα, υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα που την έκαναν να υποφέρει και που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συμβαίνει.

«Γέννησε τον Οκτώβριο αμέσως μετά την πρώτη εβδομάδα. Είχε πυρετό μέχρι 39-40.  Έπαιρνε τον γιατρό τηλέφωνο, του έλεγε: ‘’αυτό συμβαίνει’’, της είπε ότι ήταν μαστίτιδα ‘’πάρε αντιβίωση’’. Ξεκίνησε την αντιβίωση προφανώς αυτό καλύφθηκε εκεί και άρχισε μετά να υποχωρεί ο πυρετός», είπε η μητέρα της καταγγέλλουσας.

Και αφού ο πυρετός την άφηνε, οι πόνοι στην κοιλιά επέμεναν. Ο γιατρός την καθησύχαζε πως είναι από την καισαρική τομή.

«Μετά συνεχιζόταν ο πόνος αριστερά, ψηλά και όταν πήγε να την δει μετά από κάποιες ημέρες που είναι να την δει ο γιατρός του είπε ότι: «συνεχίζω να πονάω, δεν έχω πυρετό, αλλά συνεχίζω να πονάω». ‘’Είναι από την καισαρική διότι πιέσαμε εκεί την περιοχή’’ και τα λοιπά».

Η γυναίκα όσο περνούσαν οι μέρες ένιωθε πως η κατάσταση της υγείας της χειροτερεύει. Απευθύνθηκε σε παθολόγο και μέσα από μία σειρά εξετάσεων συνειδητοποίησαν πως υπήρχε μία φλεγμονή στο έντερο.

«Κινδύνευσε η ζωή της. Όλοι είμαστε διαλυμένοι, όλη η οικογένεια. Είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, συναισθηματική, σωματική, ψυχολογική, όλη η οικογένεια και πιο πολύ το παιδί μου που περνάει μία ταλαιπωρία που δεν άξιζε να την περάσει», προσθέτει.

Παραλίγο να χάσει τη ζωή της

Αυτό που είδαν οι γιατροί στην αξονική τομογραφία ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Μέσα στην κοιλιά της γυναίκας υπήρχε μία γάζα.

«Δεν μπορούσε ούτε ο απεικονιστής να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα στο έντερο. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν αυτό και αφού της είπαν ότι είναι γάζα και πήγε εκεί που πήγε με τον γιατρό της έκαναν και ακτινογραφία που φαίνεται καθαρά κυματιστό μέσα στην γάζα και βέβαια το χειρουργείο μετά που έκανε τώρα που έβγαλαν την γάζα μέσα από την κοιλιά».

«Πριν δέκα μέρες ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση – και υπεβλήθη σε ένα πολύωρο, πολύ σοβαρό χειρουργείο γιατί ήταν σε κατάσταση σήψης», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παραλίγο να χάσει τη ζωή της. Από μία ξεχασμένη γάζα κατά τη διάρκεια της καισαρικής είχε διαβρωθεί το λεπτό και το παχύ έντερο. Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ έβαλαν αμέσως τη γυναίκα στο χειρουργείο.

«Πήγε πολύ καλά το χειρουργείο, νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ κάποιες μέρες, και τώρα ακόμα βρίσκεται στο νοσοκομείο σε νοσηλεία σε κλινική σε καλή κατάσταση», προσθέτει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

«Είναι τόσο σημαντική η στιγμή της μάνας που φέρνει στον κόσμο και αυτή η στιγμή 4 μήνες τώρα το παιδί μου, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί από την επόμενη εβδομάδα που γέννησε. Κόντεψε να πεθάνει, της είπαν στο νοσοκομείο ότι η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη», είπε η μητέρα της.
Στάθηκε τυχερή στην ατυχία της και οι γιατροί πρόλαβαν να την σώσουν. Τώρα κρατάει υγιέστατη στην αγκαλιά της το μωρό της και περιμένει το δεύτερο χειρουργείο της αποκατάστασης.

Τι απαντά το περιβάλλον του γιατρού

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με το περιβάλλον του γιατρού ώστε να δώσει και τη δική του απάντηση. «Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτό που συνέβη δεν είναι καθόλου σπάνιο. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα σε όλα τα νοσοκομεία. Ο γιατρός και η γυναίκα έχουν μία εξαιρετική σχέση. Ένα χειρουργείο δεν είναι απλό, γίνεται ομαδική δουλειά.

Πάντα υπάρχει πιθανότητα ανθρώπινου λάθους σε οποιαδήποτε επεμβατική πράξη. Το ότι δεν έχει τύχει ξανά σε αυτό τον γιατρό στα 33 χρόνια που κάνει αυτή την δουλειά δηλώνει ότι είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια, αλλά δεν είναι αδύνατο να συμβεί.

Είμαστε στο 2024, είναι πολλές οι ασφαλιστικές δικλείδες για να μην συμβεί αυτό, είναι προστατευμένο το σύστημα για να μην έχουμε τέτοια συμβάντα αυτό όμως δημιουργεί μία λανθασμένη βεβαιότητα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε ανθρώπινο λάθος. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί, όμως συνέβη. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι βεβαιότητες, το θέμα θα είχε λυθεί πιο σύντομα.

Η κλινική εικόνα της γυναίκας σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το σοβαρό θέμα ότι υπήρχε ένα ξένο σώμα και πάλι υπήρχε παραπλάνηση από την βεβαιότητα. Όταν ο άρρωστος κλινικά δεν σου δίνει εικόνα έντονη, αντιλαμβάνεσαι ότι το μυαλό δεν πάει σε θέματα αυτού του επιπέδου άρα και πάλι οι βεβαιότητες και η εικόνα που είχε η ασθενής σε αποτρέπουν από το να ψάξεις κάτι συγκεκριμένο».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ξέχασαν γάζα σε κοιλιά γυναίκας μετά από καισαρική"

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα SMS υποκλοπής στοιχείων – Οδηγός προστασίας

Για κακόβουλες το τελευταίο διάστημα ενέργειες αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σε κινητές συσκευές (SMISHING), με στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων πολιτών και στοιχείων τραπεζικών καρτών, μέσω πλαστών ιστοσελίδων ενημερώνει η ΑΑΔΕ, που έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφοράς και διακοπής λειτουργίας των εν λόγω ιστοσελίδων, δίνει και συμβουλές προστασίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών καθώς τα συγκεκριμένα μηνύματα:

  • Φαίνεται ότι αποστέλλονται από την ΑΑΔΕ ή κάποια άλλη αξιόπιστη οντότητα
  • Παροτρύνουν τους παραλήπτες να συνδεθούν μέσω link σε κάποια πλαστή ιστοσελίδα.

Για παράδειγμα, τα μηνύματα της πρόσφατης επίθεσης SMISHING που αφορούν την ΑΑΔΕ εμφανίζουν σαν αποστολέα την «AADE».

Δείτε το δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ

  • Παροτρύνουν τους παραλήπτες να συνδεθούν μέσω link σε πλαστή ιστοσελίδα, που τους ενημερώνει ότι δικαιούνται επίδομα και πρέπει να υποβάλουν αίτημα συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, κωδικούς Taxis, Στοιχεία Τραπεζών, κ.λπ.).


Η πλαστή αυτή ιστοσελίδα:

  • Απεικονίζει το λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Gov.gr και
  • Κάνει σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Για την προστασία τους οι πολίτες πρέπει να μην κάνουν click ή tap σε κανένα σύνδεσμο και να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα.

Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι δεν ζητά ποτέ και για κανένα λόγο από τους φορολογούμενους να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, τραπεζικούς λογαριασμούς ή κωδικούς πρόσβασης (Username ή Password) μέσω μηνύματος SMS ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πλαστή ιστοσελίδα

Οι πολίτες πρέπει να συνδέονται στην ψηφιακή πύλη myAADE μόνο από τη διεύθυνση myaade.gov.gr ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr.

Στον επίσημο ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) στη διαδρομή Αρχική Σελίδα > Εξυπηρέτηση – Ενημέρωση > Ασφάλεια Ψηφιακών Δεδομένων > Ασφάλεια Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συναλλαγών οι πολίτες μπορούν να βρουν χρήσιμες συμβουλές προστασίας από επιθέσεις με παραπλανητικά SMS (SMISHING) και άλλες επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος» για υποκλοπή προσωπικών στοιχείων καθώς και πρακτικές ενημέρωσης για τις ψηφιακές τους συναλλαγές.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα SMS υποκλοπής στοιχείων – Οδηγός προστασίας"

Αυτά είναι τα προϊόντα κοντά στην ημερομηνία λήξης που θα πωλούνται φθηνότερα

Επεκτείνεται και διευρύνεται η λίστα προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις από την 1η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα, εξαιρούνται από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών, για τρεις μήνες, τα προϊόντα για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής εφόσον αυτά βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Tέσσερις νέες αποφάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά προϊόντων ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έπειτα από τροποποίηση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων θα επιτρέπονται εκπτώσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες σε προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Για τα συγκεκριμένα προϊόντα θα απαιτείται ειδική σήμανση που θα αναγράφει «Προϊόν με κοντινή ημερομηνία λήξης».

Στόχος, του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αντιμετωπιστούν φαινόμενα σπατάλης τροφίμων ή καταστροφής αποθεμάτων, που θα μπορούσαν να διατεθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Παράλληλα, επεκτείνεται και διευρύνεται η λίστα των προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις ενώ στη λίστα προϊόντων για τα οποία προβλέπεται μείωση τιμών από την 1η Μαρτίου 2024 προστίθεται η κατηγορία των προϊόντων εμμήνου ρύσεως.

Δείτε τον κατάλογο προϊόντων που εξαιρούνται από τις διατάξεις περί προωθητικών ενεργειών για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων όταν έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης:

Αναλυτικά το Υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει:

Εγκρίθηκε η τροποποίηση των υπουργικών αποφάσεων 6969/30-01-2024 και 92566/11-10-2023.

Συγκεκριμένα:

1. Προβλέπεται η εξαίρεση από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών, για 3 μήνες, σε προϊόντα για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής εφόσον αυτά βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Για αυτά απαιτείται ειδική σήμανση που θα αναγράφει «Προϊόν με κοντινή ημερομηνία λήξης». Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να αντιμετωπιστούν και φαινόμενα σπατάλης τροφίμων (food waste) ή καταστροφής αποθεμάτων που θα μπορούσαν να διατεθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές. Με αυτήν την τροποποίηση επιτυγχάνεται αμοιβαίο όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές ενώ προωθείται και η υιοθέτηση νέων περιβαλλοντικά βιώσιμων συμπεριφορών από τους πολίτες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

2. Επεκτείνεται και διευρύνεται η λίστα των προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις και δεν μπορούν – σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – να προβούν σε προωθητικές ενέργειες για τους επόμενους τρεις μήνες.

3. Επίσης, επεκτείνεται η λίστα προϊόντων για τα οποία προβλέπεται μείωση τιμών από την 1η Μαρτίου 2024 στην οποία προστίθεται η κατηγορία των προϊόντων εμμήνου ρύσεως, κάτι που θα ισχύσει από τις 20 Μαρτίου.

4. Επεκτείνεται η λίστα των νωπών προϊόντων για τα οποία εφαρμόζονται «καθαρές τιμές» με την προσθήκη των κατηγοριών «νωπό κατσίκι» και «νωπό αρνί».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα προϊόντα κοντά στην ημερομηνία λήξης που θα πωλούνται φθηνότερα"

Ναύπακτος: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγόρησε τον πατέρα της 19χρονη

Σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα της κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου μια 19χρονη κοπέλα.

Η νεαρή προσήλθε στο τμήμα μαζί με την μητέρα της όπως αναφέρουν πληροφορίες του aixmi-news.gr και κατήγγειλαν το γεγονός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε λόγος για θώπευση σε σημεία του σώματος της κοπέλας.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 46χρονου πατέρα ο οποίος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου.

aixmi-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναύπακτος: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγόρησε τον πατέρα της 19χρονη "

Ο Έντι Ράμα ενοχλήθηκε με ερώτηση για τον Φρέντι Μπελέρη: Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία

Δήλωση Έντι Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έκρυψε την ενόχλησή του με ερώτηση για τον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα έδειξε φανερά ενοχλημένος με ερώτηση εκπροσώπου της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

«Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία», απάντησε ο Έντι Ράμα, επισημαίνοντας σχετικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ότι είναι «ζήτημα της δικαιοσύνης σε μια κυρίαρχη χώρα».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έχει επαινέσει τη χώρα του για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι «κανείς στην Αλβανία δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι πλούσιος, είτε είναι φτωχός, είτε είναι πολιτικός ή απλός πολίτης, είτε είναι Αλβανός ή Έλληνας υπήκοος».

Μάλιστα, σχεδόν «κουνώντας» το δάχτυλο προς την Ελλάδα, ο Ράμα είπε στον Έλληνα εκπρόσωπο που τον ρώτησε σχετικά: «Εγγυώμαι στον Έλληνα φίλο και σε όποιον άλλο Έλληνα σκέφτεται έτσι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, πως είναι θέμα δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τέλος», δήλωσε θεσμικά στην αρχή, για να «κουνήσει το δάχτυλο» στη συνέχεια: «Μάθετε να σέβεστε τη δικαιοσύνη στη χώρα σας και σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και γενικότερα της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει στο τέλος την απάντηση, η οποία θα πρέπει να γίνει σεβαστή. Σημείωσε, τέλος, ότι δεν θα πρέπει να μεταφέρεται το «βαλκανικό τραύμα» στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του Έντι Ράμα έγινε στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με την κοινωνία των πολιτών, παρουσία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου και της Αντιπροέδρου της Επιτροπής για τις ευρωπαϊκές αξίες και τη διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Έντι Ράμα ενοχλήθηκε με ερώτηση για τον Φρέντι Μπελέρη: Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία"

ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για την πτώση του server εν μέσω εξεταστικής!

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργείται ήδη αυτεπάγγελτη προκαταρκτική  έρευνα για την «πτώση» του server  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η Εισαγγελία, αν και αρχικά ανάμενε έγγραφη αναφορά για το επίμαχο περιστατικό, τελικά για να μην υπάρχει απώλεια χρόνου,  προκρίθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση διενέργειας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την προκαταρκτική έρευνα θα διακριβωθεί  ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο επίμαχο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΠΑ, όπως και  θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και συγκεκριμένα αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Η  προκαταρκτική εξέτασης θα διενεργήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού και θα ληφθούν καταθέσεις μελών των πρυτανικών αρχών, ενώ παράλληλα  θα ζητηθεί να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία  αντίγραφο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  η οποία αναμένεται  να  διενεργηθεί.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για την πτώση του server εν μέσω εξεταστικής!"

Αρωγή μέχρι 3.500 ευρώ ανά καταστραμμένο στρέμμα για την ενίσχυση αποκατάστασης του Έβρου

Το ζήτημα της εξέλιξης της υλοποίησης του σχεδίου ενδυνάμωσης και ανάπτυξης του Έβρου ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος στην χθεσινή συνεδρίαση (14.2.2024) της Ομάδας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του ακριτικού νομού, που πραγματοποιήθηκε στη Δαδιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ότι η πορεία υλοποίησης του σχεδίου για τον Έβρο προχωρά με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, νομοθετήθηκαν ήδη οι διατάξεις που αφορούν το Evros Pass και το ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου στην περιοχή και επλήγησαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου του ΄23.

Επίσης σημείωσε ότι έχει περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής η απόφαση επιχορήγησης των πληγέντων αγροτικών εκμεταλλεύσεων το οποίο όπως είπε «…δύναται να φτάσει στις 3.500 ανά στρέμμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δενδροκαλλιεργειών, με το 50% αυτού να χορηγείται ως προκαταβολή κατά την επόμενη περίοδο σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τον ΕΛΓΑ…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα πως «πρόκειται για μια επιχορήγηση που απέχει παρασάγγας από ότι ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς, αυτό των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, καθώς το ύψος της ενίσχυσης είναι υπερπολλαπλάσιο του παρελθόντος, όπως και οι χρόνοι είναι υποπολλαπλάσιοι…».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική με τη χθεσινή συνεδρίαση ανακοίνωση αποφασίστηκε -στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και για τις προαναφερθείσες φυσικές καταστροφές- η επιχορήγηση για τις απώλειες σε φυτικά μέσα παραγωγής (δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια) να διαμορφωθεί κατ’ ανώτατο όριο ανά στρέμμα και είδος φύτευσης, για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ως εξής:

  • 2.450 ευρώ ανά στρέμμα για δενδρώδεις καλλιέργειες σε ελεύθερη φύτευση
  • 3.500 ευρώ ανά στρέμμα για δενδρώδεις καλλιέργειες σε παλμέτα
  • 2.450 ευρώ ανά στρέμμα για αμπελοειδή
  • 577,5 ευρώ ανά στρέμμα αρωματικών φυτών

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω σχήμα αφορά και στις περιπτώσεις των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, όπου λαμβάνουν το ήμισυ της επιχορήγησης και ως εκ τούτου και της προκαταβολής σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που καταβάλλονται στους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Στη συγκεκριμένη επιχορήγηση που αφορά αποκλειστικά την κάλυψη της απώλειας του φυτικού μέσου παραγωγής συνυπολογίζονται οι ανάγκες αποκατάστασής του.

Σημειώνεται τέλος ότι παρουσιάστηκε και η πορεία των εργασιών που έχουν αναλάβει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Διάζωμα καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πλαίσιο του έργου της Ομάδας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη του Έβρου .

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του Έβρου συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χριστόδουλος Τοψίδης, οι δήμαρχοι Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. Φώτης Μάρης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρωγή μέχρι 3.500 ευρώ ανά καταστραμμένο στρέμμα για την ενίσχυση αποκατάστασης του Έβρου"

ΕΟΔΥ: 40 θάνατοι ασθενών με CoViD και 8 με γρίπη

Μείωση στη θετικότητα της CoViD, μικρή αύξηση στους θανάτους και στις εισαγωγές και αύξηση στη διασπορά της γρίπης, καταγράφεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Η μείωση στην CoViD σημειώνεται σταδιακά και κυρίως τις 2 τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δελτίο, την εβδομάδα 5  - 11 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν στη χώρα μας 40 θάνατοι ασθενών με CoViD (διάμεση ηλικία τα 85 έτη) και 8 νέοι θάνατοι ασθενών με γρίπη. 

Από τις αρχές  Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα νοσηλεύτηκαν 118 άτομα  σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 45 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 446 και οι διασωληνωμένοι τους 34.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (68%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (21%).

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 38.786 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Ελλάδα κατέχει διεθνώς τη 14η θέση, με 358 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. 

               Δείκτες CoViD

5-11 Φεβρουαρίου 2024

29 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου 2024

Νέοι θάνατοι  40 32
Διασωληνωμένοι  34 45
Νέες εισαγωγές 446 439
 
Γρίπη - RSV

Καταγράφηκαν 10 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, και 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

H θετικότητα RSV παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Λύματα

Την περασμένη εβδομάδα, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε μία από στις εννέα περιοχές. Πρόκειται για τα Ιωάννινα, όπου παρατηρήθηκε αύξηση κατά 60%.

Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στα Χανιά (-65%), στο Ηράκλειο (-40%) και στην Ξάνθη (-34%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στον Βόλο (-27%), στην Αττική (-26%), στη Λάρισα (-24%), στη Θεσσαλονίκη (-18%) και στην Αλεξανδρούπολη (-14%).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 40 θάνατοι ασθενών με CoViD και 8 με γρίπη"

Συλλήψεις και προσαγωγές στα επεισόδια μετά την πορεία φοιτητών του ΑΠΘ – Πέτρες και δακρυγόνα

Σε επτά προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε πορεία φοιτητών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η πορεία φοιτητών του ΑΠΘ έγινε ενάντια στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπιών πανεπιστημίων, αλλά σημαδεύτηκε από επεισόδια με την αστυνομία.

Η πορεία στην οποία συμμετείχαν φοιτητικές παρατάξεις, ενώσεις εκπαιδευτικών και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας.

Στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή υπήρξε ένταση μεταξύ ατόμων που αποσπάστηκαν από μπλοκ της πορείας και δυνάμεων της αστυνομίας που περιφρουρούσαν τη διαδήλωση.

Η αστυνομία τούς απώθησε με περιορισμένη χρήση χημικών και η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Τσιμισκή, όπου άτομα από το ίδιο μπλοκ στη συνέχεια πέταξαν μπογιές στην είσοδο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Φτάνοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατίας προς τα πανεπιστήμια.

Τότε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιά σε κάδους στην Εγνατία Οδό, μπροστά από τη Θεολογική Σχολή και στην Εθνικής Αμύνης μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Στη συνέχεια άρχισαν να αρπάζουν πέτρες και μάρμαρα από πεζοδρόμια και χώρους του ΑΠΘ, και να τις εκσφενδονίζουν προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τους ακολούθησαν όταν τα άτομα μπήκαν στο campus και προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν αρχικά στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και ευρύτερα στο campus – μπροστά στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, τη Νομική Σχολή, το κτίριο Διοίκησης, κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – αλλά και τους γύρω δρόμους.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από τους χώρους του κτιρίου της Φιλοσοφικής σχολής πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης διακόπηκε για όσο διήρκεσαν τα επεισόδια.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη τελούν τα περισσότερα τμήματα στις σχολές εντός του campus του ΑΠΘ, και στην πλειοψηφία αυτών οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου διενεργούνται διαδικτυακά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλήψεις και προσαγωγές στα επεισόδια μετά την πορεία φοιτητών του ΑΠΘ – Πέτρες και δακρυγόνα"

«Κλείδωσε» η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη – Κατεβαίνουν με τρακτέρ και λεωφορεία

Συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και λεωφορεία, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Συντάγματος, αποφασίστηκε στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείδωσε» η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη – Κατεβαίνουν με τρακτέρ και λεωφορεία"

Θεσσαλονίκη: «Άνοιξαν» τρία φαρμακεία μέσα σε λίγες ώρες και έκλεψαν προϊόντα αξίας 2.100 ευρώ

Τρία φαρμακεία μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ξάφρισαν την περασμένη Τρίτη τέσσερα άτομα στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Η σπείρα κατάφερε να σηκώσει προϊόντα αξίας 2.100 ευρώ ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κλοπές έχουν εξιχνιαστεί και έχει συλληφθεί μια 31χρονη, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των τριών συνεργών της.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, καθώς και η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από φαρμακεία.

Για την υπόθεση συνελήφθη 31χρονη ημεδαπή η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της ίδιας Διεύθυνσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα, μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς της, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, απογευματινές έως βραδινές ώρες της 13-02-2024 προέβησαν σε κλοπές από τρία (3) φαρμακεία στο κέντρο της πόλης και της Καλαμαριάς.

Στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων, τα οποία και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Άνοιξαν» τρία φαρμακεία μέσα σε λίγες ώρες και έκλεψαν προϊόντα αξίας 2.100 ευρώ"

Θεσσαλονίκη: Του έκλεψαν τη μηχανή και ζητούσαν 200 ευρώ για να την επιστρέψουν

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης (14.02.2024)  δυο νεαρούς 18 και 17 ετών στη Θεσσαλονίκη για κλοπή και απόπειρα εκβίασης.

Συγκεκριμένα οι νεαροί στη Θεσσαλονίκη έκλεψαν την μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από τον ιδιοκτήτη της για να τού την επιστρέψουν. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα εκβίασης.

Οι συλληφθέντες έκαναν βόλτα με τη μηχανή, όταν χθες το απόγευμα έπεσαν σε αστυνομικό έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι για το δίκυκλο είχε δηλωθεί κλοπή το προηγούμενο 24ωρο στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν επικοινωνήσει μέσω γραπτού μηνύματος με τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας και ζητούσαν 200 ευρώ για να την πάρει πίσω. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε επιπλέον μικροποσότητα ναρκωτικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Του έκλεψαν τη μηχανή και ζητούσαν 200 ευρώ για να την επιστρέψουν"

Παναγιώτης Ψωμιάδης για γάμο ομοφύλων: Η χώρα χρειάζεται άνδρες, ποιοι θα πάνε στρατιώτες αύριο, η Νούλα και η Τούλα;

Την διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κάνοντας λόγο για «αρρωστημένο νομοσχέδιο». Όπως είπε, σε μια αποστροφή των λόγων του «η χώρα μας χρειάζεται άνδρες, στρατιώτες. Ποιοι θα πάνε στρατιώτες αύριο, η Νούλα και η Τούλα;».

«Εμένα δεν με έχει καλύψεη η Εκκλησία, ήθελα κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί να έχουμε ξεσηκώσει τον κόσμο για τις ταυτότητες και εδώ σε βάθος χρόνου πάμε να καταργήσουμε την οικογένεια, τον μπαμπά και τη μαμά» είπε αρχικά στον Alpha.

«Η σεξουαλική προτίμηση των ατόμων του ιδιου φύλου είναι σεβαστή και πρέπει να την προστατεύσουμε αλλά ως εκεί. Η τεκνοποίηση αφορά μόνο φυσιολογικά, βιολογικά ζευγάρι που δεν έχουν μόνο δικαίωμα αλλά υποχρέωση να κάνουν παιδί» συνέχισε.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του είπε ότι «έχουμε το Σύνταγμα αλλά έχουμε και το Σύνταγμα τηνς Εκκλησίας που είναι το Ευαγγέλιο. Μην σας διαφεύγει ότι το 40% των βουλευτών δεν θα το ψηφίσει, άρα υπάρχει ένας προβληματισμός στο κοινοβούλιο. Εγώ πάνω από τους συντρόφους, βάζω την θρησκεία και την πατρίδα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παναγιώτης Ψωμιάδης για γάμο ομοφύλων: Η χώρα χρειάζεται άνδρες, ποιοι θα πάνε στρατιώτες αύριο, η Νούλα και η Τούλα;"

Τέμπη: Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Βολιώτης πρώην επιθεωρητής του ΟΣΕ

Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στις 13 Φεβρουαρίου, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας ο προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, ο οποίος είχε βάρδια τη νύχτα του δυστυχήματος των Τεμπών.

O προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ και ο σταθμάρχης Λάρισας παραμένουν για πάνω από δέκα μήνες προφυλακισμένοι, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, Το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο απορρίφθηκε από τον εφέτη ανακριτή, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας με βούλευμά του είχε παρατείνει την προσωρινή του κράτηση έως την 31η Μαρτίου 2024. Την πολυσέλιδη αίτηση υπογράφουν οι συνήγοροι Θέμης Σοφός και Γιάννης Γλύκας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Βολιώτης πρώην επιθεωρητής του ΟΣΕ"

K. Λουράντος στο iatronet.gr: Εμπαιγμός του λαού οι αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων

"Το υπουργείο Υγείας κοροϊδεύει τον κόσμο και πραγματικά το μέτρο της κατάργησης της εξίσωσης ασφαλιστικής τιμής με τη λιανική τιμή στα γενόσημα είναι εμπαιγμός όλου του λαού. Ασθενείς φέρνουν στο φαρμακείο συνταγές που αναγράφεται μηδενική συμμετοχή, ενώ πια αυτό δεν ισχύει".

Τα παραπάνω αναφέρει στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος, σχετικά με το χθεσινό μας ρεπορτάζ για το χαράτσι στους ασθενείς.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

"Χαρακτηριστικά προ διμήνου μία ασθενής αγόρασε τέσσερις στατίνες και η συμμετοχή της ήταν μηδενική, ενώ μόλις χθες ξαναγόρασε το ίδιο σκεύασμα στην ίδια ποσότητα και η συμμετοχή της ήταν 50 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι η πελάτισσα δεν αγόρασε τα φάρμακα που τα είχε ανάγκη γιατί δεν διέθετε τα χρήματα της συμμετοχής της 

Η επιβάρυνση στην τσέπη του ασθενή από την εφαρμογή του μέτρου είναι τουλάχιστον 80% και αυτό δεν αφορά μερικά φάρμακα, αλλά πάνω από 1700 γενόσημα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος με το μέτρο και δικαιολογεί απολύτως την αγανάκτηση του κόσμου, που πραγματικά βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα. 

Ας βγει το υπουργείο να πει την αλήθεια στον κόσμο: ότι δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για την Υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη και πρέπει από κάπου να τα πάρουμε".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "K. Λουράντος στο iatronet.gr: Εμπαιγμός του λαού οι αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων"

Πλοίο βυθίστηκε στη θάλασσα του Μαρμαρά – τα έξι μέλη του πληρώματος αγνοούνται

Εμπορικό πλοίο με εξαμελές πλήρωμα βυθίστηκε σήμερα το πρωί στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Το εμπορικό πλοίο μήκους 69 μέτρων, που μετέφερε ξηρό φορτίο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο μετά τις 06:30 (τοπική ώρα, 05:30 ώρα Ελλάδας) την ώρα που βρισκόταν στα ανοικτά του νησιού Ιμραλί, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κωνσταντινούπολης, επεσήμανε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το εμπορικό πλοίο με σημαία Τουρκίας έπαψε να εκπέμπει σήμα στις 07:12 τοπική ώρα.

Τρία πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το πλοίο. Εκεί κοντά βρέθηκε άδειο σωσίβιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλοίο βυθίστηκε στη θάλασσα του Μαρμαρά – τα έξι μέλη του πληρώματος αγνοούνται"

Γεωργιάδης: Τι αλλάζει με τη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα

Στο θέμα των αλλαγών στις ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι έχουν αλλάξει όροι αποζημίωσης για τα γενόσημα φάρμακα και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή μεταβολή στα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων, λέγοντας ότι επιβάρυνση υπάρχει για όσους δεν δεχθούν να πάρουν το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο.

Συμπλήρωσε ότι "υπήρχε νόμος του 2021 που έλεγε ότι ο υπουργός Υγείας θα υπογράψει απόφαση για την τιμή αποζημίωσης στα γενόσημα. Ο νόμος έλεγε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2023, όμως δόθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παράταση για 31 Ιανουαρίου 2024. Εγώ δεν έδωσα άλλη αναβολή και έτσι τέθηκε σε ισχύ η απόφαση".

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η απόφαση ορίζει ότι "ο ΕΟΠΥΥ, σε κάθε δραστική ουσία αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο. Δουλειά του φαρμακοποιού να ενημερώνει ότι ο ασθενής έχει 10 επιλογές με βάση την δραστική ουσία. Η δραστική ουσία έχει πολλές εμπορικές ονομασίες, όλα τα φάρμακα αυτά κάνουν την ίδια δουλειά. Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο στο 100% Αν κάποιος επιλέξει να πάρει άλλο φάρμακο, πιο ακριβό από το φθηνότερο, θα πρέπει να επιβαρυνθεί την διαφορά".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Τι αλλάζει με τη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα"

Περιστερι: Ανήλικοι «νταήδες» τραυμάτισαν δύο 18χρονους – Συνελήφθη ένας 16χρονος

Ανήλικοι νταήδες, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο 18χρονους στο Περιστέρι.

Το νέο περιστατικό «άγουρης» βίας, σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οδό Ιωαννίνων στο Περιστέρι.

Παρέα ανηλίκων, προσέγγισε τα θύματα τους και αφού τους ακινητοποίησαν τους χτύπησαν στο πρόσωπο.

Μετά την επίθεση ενημερώθηκε η Άμεση Δράση για το συμβάν και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 16χρονος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστερι: Ανήλικοι «νταήδες» τραυμάτισαν δύο 18χρονους – Συνελήφθη ένας 16χρονος"

Αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο Καστοριάς και το κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι αγρότες του μπλόκου της Καστοριάς απέκλεισαν αργά χθες το βράδυ τις εγκαταστάσεις του Τελωνείου Καστοριάς, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην κεντρική είσοδο και τον αύλειο χώρο του κτιρίου.

Παράλληλα, την ίδια χρονική στιγμή συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

Ο Στάθης Πασχαλίδης από το μπλόκο της Κοζάνης εξήγησε ότι σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή μπλόκων στη Νίκαια, προκειμένου οι αγρότες να επανακαθορίσουν τη στάση τους για τη συνέχεια του αγώνα τους.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει και αποκλεισμός για τα φορτηγά αυτοκίνητα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία από το μπλόκο των αγροτών, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο Καστοριάς και το κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη"

Εφορία: Νέες κλήσεις για έλεγχο όσων έχουν μικρά έσοδα με μεγάλες δαπάνες

Η ώρα του ελέγχου για τους πρώτους 800 φορολογούμενους που πιάστηκαν στα δίχτυα των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ έφτασε με την έκδοση των σχετικών εντολών. Για εκατοντάδες επιπλέον δρομολογούνται ειδοποιητήρια εξηγήσεων, ενώ δεν λείπουν και οι τηλεφωνικές οχλήσεις από ελεγκτές της ΑΑΔΕ για παροχή διευκρινίσεων.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω φορολογουμένων που έχουν μπει στο μάτι της ΑΑΔΕ είναι τα στοιχεία που δείχνουν δηλωθέντα εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ και ταυτόχρονες δαπάνες άνω των 30.000 ευρώ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμα και τις 300.000 ευρώ.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν πως όλοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι πιάστηκαν στην απόχη δεν θεωρούνται εξαρχής φοροφυγάδες, καθώς υπάρχουν πάντα περιθώρια σφάλματος στα στοιχεία που διασταυρώθηκαν. Ο έλεγχος είναι αυτός που θα βάλει τη σφραγίδα του φοροφυγά στους ελεγχόμενους, εκτός και εάν οι διευκρινίσεις και τα στοιχεία που δοθούν πείσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό για το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, οι περιπέτειες για τους εν λόγω φορολογούμενους μόλις ξεκίνησαν.

Οι υποψήφιοι για έλεγχο προέκυψαν μετά τη μεγάλη διασταύρωση που έκανε πέρυσι το φθινόπωρο η ΑΑΔΕ. Από τη μία πλευρά, μπήκαν 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις με εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ και από την άλλη, δαπάνες όπως αυτές προέκυψαν από κάθε διαθέσιμη πηγή. Συγκεκριμένα διασταυρώθηκαν στοιχεία:

  • Πληρωμών μέσω πάσης φύσεως καρτών
  • Τόκων καταθέσεων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών με αθροιστικές κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ στη διάρκεια του έτους
  • Τόκων και δόσεων δανείων από καταναλωτικά και στεγαστικά έως πιστωτικές κάρτες
  • Δαπανών λιανικής σε κάθε είδους καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ
  • Δαπανών για αγορά περιουσιακών στοιχείων από ακίνητα και αυτοκίνητα έως σκάφη αναψυχής
  • Δαπανών για ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας
  • Εξόδων νοσηλίων σε ιδιωτικά θεραπευτήρια
  • Διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία
  • Ακόμα και δαπανών για φως, νερό, τηλέφωνο, εφόσον υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ.

Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που διασταυρώθηκαν, από την άλλη πλευρά, αφορούσαν:

  • 2.413.645 ΑΦΜ με εισόδημα έως 5.000 ευρώ και
  • 1.343.890 φορολογούμενοι οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα 5.000-10.000 ευρώ.

Από τη διασταύρωση προέκυψε ένας τεράστιος όγκος 80 εκατομμυρίων δεδομένων και πληροφοριών. Σε πρώτη φάση προέκυψαν 440.000 φορολογούμενοι με αξιοσημείωτες διαφορές και μετά από πρόσθετες διασταυρώσεις και διπλοτσεκάρισμα, προέκυψαν 20.000 ΑΦΜ με τεράστιες διαφορές, ακόμα και 200.000- 300.000 ευρώ, μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και δαπανών.

Το πρώτο δείγμα των 800 ΑΦΜ για τους οποίους έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου προέκυψε μετά την επιλογή υποθέσεων από διάφορα κλιμάκια αποκλίσεων, με μαζική ανάλυση κινδύνου. Δεν ξεκίνησε δηλαδή ο έλεγχος από όσους εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις αλλά από δείγμα φορολογουμένων σε κλιμάκια αποκλίσεων από 30.000 έως 50.000 ευρώ , από 100.000 έως 200.000 ευρώ και πάνω από 200.000 ευρώ.

Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, οι 800 ελεγχόμενοι είναι μόνο η αρχή.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Νέες κλήσεις για έλεγχο όσων έχουν μικρά έσοδα με μεγάλες δαπάνες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news