facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

«Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά» - Η απάντηση του εισαγγελέα Τσορμπατζόγλου στην ΕΛΑΣ

«Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά. Εγώ βασίζομαι στο νόμο και στο πιστόλι μου»!

Με αυτά τα λόγια - σύμφωνα με πληροφορίες - απάντησε ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, στην πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Προστασίας Υψηλών Προσώπων, να του παρέχει 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δύο αστυνομικούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, όταν ο Εισαγγελέας, ο οποίος επέβαλλε τη νομιμότητα στη Μύκονο, προχωρώντας σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε εμβληματικά καταστήματα, δέχτηκε πρόταση, για διαρκή φύλαξη, την αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας:

«Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά. Εγώ βασίζομαι στο νόμο και στο πιστόλι μου».

Ο Εισαγγελέας, που άνοιξε πανελληνίως το δρόμο και για το κίνημα της πετσέτας, απελευθερώνοντας παραλίες στις Κυκλάδες, απαντώντας στην πρόταση, που του έγινε για 24ωρη φύλαξη, πρόσθεσε και τα εξής:

«Εξαλλου είμαι Εισαγγελέας και Εθνοφύλακας. Και αποστολή μου είναι να προστατεύω. Οχι να με προστατεύουν. Λυπάμαι, που το λέω, αλλά η φύλαξη από αστυνομικούς έχει καταντήσει να είναι στοιχείο πρεστίζ και κοινωνικής καταξίωσης, για πολλούς και πολλές στον κλάδο μας»!

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά» - Η απάντηση του εισαγγελέα Τσορμπατζόγλου στην ΕΛΑΣ "

Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Τουρκία κοντά στη Μαλάτια – Αναφορές για τραυματίες

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών έγινε στις 20.48 στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μαλάτιας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 7 χιλιόμετρα.

Ο κυβερνήτης Χουλουσί Σαχίν είπε στο δίκτυο NTV ότι υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, καθώς ορισμένοι κάτοικοι πήδηξαν πανικόβλητοι από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια διαβεβαίωσε πως έχουν κινητοποιηθεί συνεργεία στη σεισμόπληκτη περιοχή, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια των κτιρίων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Αντίγιαμαν, Σανλιούρφα, Ελαζίγκ, Καχραμάνμαρας και Γκαζιαντέπ

Δείτε στον παρακάτω χάρτη τις περιοχές στις οποίες έγινε αισθητός ο σεισμός:

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Τουρκία κοντά στη Μαλάτια – Αναφορές για τραυματίες"

Ανείπωτη τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας - Γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη ο 11χρονος που πνίγηκε

Ένα άκρως θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στους Φούρνους Ικαρίας, όπου ένα 11χρονο αγόρι ανασύρθηκε νεκρό από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας στην Πλάκα. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το παιδί του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη.

Το παιδί είχε φύγει από το σπίτι περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 10/8, αλλά δεν επέστρεψε. Λόγω της πολύωρης απουσίας του, η μητέρα του περίπου στις 6 το απόγευμα ενημέρωσε τις Αρχές ανησυχώντας για το παιδί της.

Αμέσως άρχισαν οι έρευνες από την Αστυνομία και το Λιμενικό οι οποίες είχαν τραγική κατάληξη, καθώς ο ανήλικος εντοπίστηκε νεκρός στις 20:30. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος εντόπισε το παιδί, καθώς μία εκδοχή αναφέρει ότι βρέθηκε από δύτες και μία άλλη, ότι το πτώμα του 11χρονου βρέθηκε από έναν περίοικο.

Για τον θάνατο του ανήλικου αναφέρθηκε ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.

Το αγόρι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγροτικό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το λιμενικό τμήμα των Φούρνων, διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανείπωτη τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας - Γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη ο 11χρονος που πνίγηκε "

Ν. Φιλαδέλφεια: Στην ΕΡΤ το έγγραφο ντοκουμέντο για την ενημέρωση Κακαβιάς – Αθήνας — Ενήμερες 23 αστυνομικές υπηρεσίες

Πληροφορίες και έγγραφα για τους δεκάδες επικίνδυνους χούλιγκαν πήγαιναν και έρχονταν από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς κανείς να αναλάβει πρωτοβουλία να διακόψει την κάθοδό τους στην Αθήνα. Η ΕΡΤ φέρνει στο φως το email με το οποίο αστυνομικοί της Κακαβιάς ενημέρωσαν αναλυτικά το αρχηγείο για τα οχήματα με τις κροατικές πινακίδες που περνούσαν τα σύνορα, αν και η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνησή τους.

Το «σπασμένο τηλέφωνο» Κακαβιάς – Αθήνας

Ώρα: 11.00
Κακαβιά: Επικοινωνία με την οπαδική βία και ενημέρωση για κροατικά αυτοκίνητα και φιλάθλους
Αθήνα: Καταγράψτε άτομα και οχήματα. Αν δεν βρείτε κάτι ύποπτο αφήστε τους να περάσουν
 
Ώρα: 15.30
Κακαβιά: Ζητά διεύθυνση αποστολής email για να στείλουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων
 
Ώρα: 16.00
Αθήνα: Απάντηση με κενό μήνυμα email
 
Ώρα: 18.00
Αθήνα: Εκδίδει εντολή να εντοπιστούν οχήματα και να παρέμβουν αν χρειαστεί.

Ενημερώθηκαν 23 αστυνομικές υπηρεσίες

Τα έγγραφα-προειδοποιήσεις για την έλευση των επικίνδυνων, οπλισμένων οπαδών είχαν διαβιβαστεί σε 23 διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες:

  • ΓΑΔΑ
  • Ασφάλεια
  • Κρατική Ασφάλεια
  • Τροχαία

Ενημερώθηκαν επίσης:

  • Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Μακεδονίας
  • Ηπείρου
  • Δυτικής Ελλάδας
  • Πελοποννήσου
  • Κεντρικής Μακεδονίας
  • Θεσσαλίας
  • Στερεάς Ελλάδας

Όλες αυτές οι υπηρεσίες ελέγχονται και ποινικά και διοικητικά.

Θα «μιλήσει» το DNA για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Τα δείγματα DNA που έχουν από χθες (9/8) σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας είναι ζήτημα ωρών να δώσουν τις πρώτες απαντήσεις για το αν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες.

Στο μεταξύ έχει ήδη εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του 29χρονου γεγονός που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση ή όχι των δραστών. Η νεκροψία – νεκροτομή πάντως έδειξε ότι ο νεαρός κατέληξε από πολλαπλά τραύματα στο χέρι από τον καρπό μέχρι σχεδόν τον αγκώνα γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη μανία του δράστη ή των δραστών.

Σημειώνεται ότι η UEFA ζήτησε ενημέρωση από την Ελληνική αστυνομία για τα επεισόδια στην Ν. Φιλαδέλφεια ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στην λήψη άμεσων μέτρων.

Αύριο Παρασκευή (11/8) θα αποχαιρετήσουν τον άτυχο Μιχάλη συγγενείς φίλοι και φίλαθλοι της ΑΕΚ στην Ελευσίνα στις 17:00.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Φιλαδέλφεια: Στην ΕΡΤ το έγγραφο ντοκουμέντο για την ενημέρωση Κακαβιάς – Αθήνας — Ενήμερες 23 αστυνομικές υπηρεσίες"

Νέο κύμα καύσωνα «σαρώνει» την Ισπανία: 47 βαθμοί στη Βαλένθια

Τους 47 βαθμούς Κελσίου άγγιξε σήμερα η θερμοκρασία στη Βαλένθια, ένα ιστορικό ρεκόρ για αυτήν την πόλη στη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, καθώς η χώρα βιώνει από τη Δευτέρα το τρίτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Οκτώ περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γύρω από τις πόλεις της Βαλένθια και της Μούρθια βρίσκονται σε συναγερμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Σήμερα το απόγευμα, η θερμοκρασία «στο αεροδρόμιο της Βαλένθια έφτασε τους 46,8 βαθμούς Κελσίου - 3,4 βαθμούς περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε το 1986», ανέφερε η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (Aemet).

Το ιστορικό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη χώρα καταρρίφθηκε στις 14 Αυγούστου 2021, με 47,6 βαθμούς Κελσίου στη Λα Ράμπλα, νότια της Κόρδοβα, στην Ανδαλουσία.

«Αυτό το καλοκαίρι είναι φρικτό (...) δεν μπορούμε να ζήσουμε στα διαμερίσματά μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ναζίμ Άλι, κάτοικος της Βαλένθια.

«Το βράδυ βάζουμε κλιματισμό ή ανοίγουμε τον ανεμιστήρα. Την ημέρα προσπαθούμε να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται (...) και να πάμε στην παραλία», είπε ένας άλλος κάτοικος.

Έξι σταθμοί γύρω από τη Βαλένθια και τη γειτονική πόλη Καστεγιόν κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου σήμερα. Χθες, δύο περιοχές κοντά στη Σεβίλλη και τη Γρανάδα κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 44 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αύριο Παρασκευή υποχωρεί το τρίτο κύμα καύσωνα, με δύο περιοχές γύρω από τις πόλεις της Κόρδοβα και της Σεβίλλης να βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς και το νότιο τμήμα του νησιού Γκραν Κανάρια, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει ξανά στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα από 700.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή του έτους, σε έναν προσωρινό απολογισμό πολύ μικρότερο από τα 3.000.000 στρέμματα που καταστράφηκαν το 2022, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές (Effis).

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η αύξηση των κυμάτων καύσωνα, καθώς και της διάρκειας και της σφοδρότητάς τους αποτελούν συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Η Ισπανία, το 75% του εδάφους της οποίας απειλείται από ερημοποίηση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι η χώρα της δυτικής Ευρώπης που απειλείται περισσότερο από το φαινόμενο.

Νωρίτερα σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ισπανίας (CSIC) ανέφερε πως η μεγαλύτερη μόνιμη λίμνη του εθνικού πάρκου στη Ντονιάνα, υδροβιότοπου στη νότια Ισπανία, έχει ξεραθεί τελείως για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι, εξαιτίας της έντονης και παρατεταμένης ξηρασίας και της υπερεκμετάλλευσης των υπόγειων υδάτων. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο κύμα καύσωνα «σαρώνει» την Ισπανία: 47 βαθμοί στη Βαλένθια "

Φούρνοι: Πνίγηκε 11χρονο αγόρι στην παραλία Πλάκας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 11χρονο αγόρι από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλάκας Φούρνων το οποίο αγνοούνταν από τις 2:00 το μεσημέρι.

Το παιδί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς του αλλά και οι κάτοικοι των φούρνων άρχισαν να το αναζητούν και αργά το απόγευμα εντόπισαν το άψυχο σώμα του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φούρνοι: Πνίγηκε 11χρονο αγόρι στην παραλία Πλάκας"

Λέσβος: Διασώθηκαν 14 μετανάστες ανοιχτά της Μήθυμνας – Ταξίδευαν με φουσκωτό που έμεινε ακυβέρνητο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 14 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου προχώρησε το λιμενικό σώμα – ελληνική ακτοφυλακή (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.).

Δεκατέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη βόρεια της Λέσβου διασώθηκαν από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του λιμενικού (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Τα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν τη βάρκα των μεταναστών με κατεστραμμένο τον αριστερό αεροθάλαμο, στη θαλάσσια περιοχή «Παληός» Μήθυμνας Λέσβου.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των ανθρώπων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμανάκι Πέτρας και στη συνέχεια στον χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ».

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η φουσκωτή βάρκα βυθίστηκε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Διασώθηκαν 14 μετανάστες ανοιχτά της Μήθυμνας – Ταξίδευαν με φουσκωτό που έμεινε ακυβέρνητο"

Μ. Γκάγκα: Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού το φθινόπωρο

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το νέο στέλεχος κορωνοϊού που εντοπίστηκε με την ονομασία Eris, το οποίο εξαπλώνεται σε Ευρώπη και Ασία.

Σημειώνεται ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι υποπαραλλαγή της Όμικρον. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα τόνισε στην ΕΡΤ ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα ανάμεσά μας, χωρίς ωστόσο τα μεγέθη να είναι ανησυχητικά.

Η κ. Γκάγκα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό το φθινόπωρο, όπως χρειάζεται για την γρίπη. «Περιμένουμε όλες τις οδηγίες κι από την Εθνική Επιτροπή και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», τόνισε.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Γκάγκα: Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού το φθινόπωρο"

Ολλανδία: Κατάσχεση ρεκόρ 8 τόνων κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένοι σε κοντέινερ με μπανάνες

Πάνω από οκτώ τόνοι κοκαΐνης, που βρίσκονταν κρυμμένοι σε ένα κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό, κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Ρότερνταμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα.

Οι οχτώ τόνοι ναρκωτικών, των οποίων η αγοραστική αξία υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ, κατασχέθηκαν στις 13 Ιουλίου, αλλά η επιχείρηση δεν γνωτοποιήθηκε νωρίτερα λόγω της εξέλιξης των ερευνών.

«Στις 13 Ιουλίου, οι τελωνειακές αρχές πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών που έχει γίνει ποτέ στο λιμάνι του Ρότερνταμ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα.

«Συνολικά 8.064 πακέτα με κοκαΐνη – βάρους ενός κιλού έκαστο – βρέθηκαν σε δώδεκα παλέτες με μπανάνες», ανέφεραν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι οι ναρκωτικές ουσίες καταστράφηκαν.

Το κοντέινερ είχε φτάσει στο Ρότερνταμ μέσω Παναμά.

«Για ακόμη μια φορά καταφέραμε (…) να επιφέρουμε ένα σοβαρό πλήγμα στους διακινητές ναρκωτικών στο λιμάνι», τόνισε ο διευθυντής των τελωνείων του Ρότερνταμ, Πέτερ φαν Μπουιζτένεν, χαρακτηρίζοντας την κατάσχεση «τεράστια».

Τα ολλανδικά τελωνεία κατέσχεσαν πάνω από 29.702 κιλά ναρκωτικών το πρώτο εξάμηνο του 2023, περισσότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι (22.009 κιλά), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές τον Ιούλιο.

Περισσότερα από τα μισά φορτία που κατασχέθηκαν περιείχαν λιγότερα από 100 κιλά ναρκωτικών, ανέφερε τότε η κυβέρνηση.

Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ισπανία είναι οι χώρες στις οποίες καταφθάνουν οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη, με τα φορτία να προέρχονται κυρίως από τον Παναμά, την Κολομβία και τον Ισημερινό. Τα τελευταία χρόνια, ο Ισημερινός – χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού – πλήττεται από κύμα βίας αποδιδόμενο σε συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της κατάσχεσης γίνεται την επομένη της δολοφονίας του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ενός εκ των υποψηφίων για την προεδρία του Ισημερινού, γνωστού για τις αποκαλύψεις του σε υποθέσεις διαφθοράς. Την περασμένη εβδομάδα, ο Βιγιαβισένσιο είχε αναφέρει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του ίδιου και μελών της προεκλογικής του ομάδας, απειλές που φέρεται να είχαν διατυπωθεί από τον φυλακισμένο αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας που συνδέεται με διακίνηση ναρκωτικών.

AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδία: Κατάσχεση ρεκόρ 8 τόνων κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένοι σε κοντέινερ με μπανάνες"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας – Τα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή, 11 Αυγούστου. Τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά όπου και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το πρωί στη Χαλκιδική και στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Στα ηπειρωτικά δυτικοί 3 με 4 και στα νησιά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες, όπου είναι πιθανόν έως το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά τμήματα της Κρήτης τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με βροχή ή τοπικούς όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας – Τα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική"

Φωτιά σε δασική έκταση στα Φάρσαλα – Πτώσεις δέντρων και χαλάζι από μπουρίνι στη Λάρισα

Με πέντε οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στσα Φάρσαλα προκειμένου να κατασβέσει φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια, κοντά στο χωριό Αχίλλειο στα Φάρσαλα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Εν τω μεταξύ αναστάτωση προκάλεσε νωρίς το απόγευμα στην Λάρισα ξαφνικό μπουρίνι, που συνοδεύονταν από έντονο αέρα. Η Πυροσβστική κλήθηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για να απομακρύνει δέντρα που έριξε η μανία του αέρα.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε συμβάν μέσα στην πόλη της Λάρισας, η δεύτερη στο Ζάππειο και η τρίτη στα παράλια των Μεσαγγάλων.

Το ξαφνικό μπουρίνι, αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδεύτηκε και από χαλάζι στον οδικό άξονα της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στις περιοχές της Μάνδρας και του Κουτσόχερου, προκαλώντας ζημιές σε εκτάσεις με βαμβάκι και καλαμπόκι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε δασική έκταση στα Φάρσαλα – Πτώσεις δέντρων και χαλάζι από μπουρίνι στη Λάρισα"

Νορβηγία: Νέες πλημμύρες και εκκενώσεις, καθώς ποταμοί υπερχείλισαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής

Τα «δόντια» της δείχνει στην Νορβηγία η κακοκαιρία «Χανς» με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών, η στάθμη των οποίων ξεπέρασε κάθε ρεκόρ των περασμένων δεκαετιών.

Εξαιτίας αυτής της υπερχείλισης, η Νορβηγία βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με νέες πλημμύρες και εκκενώσεις.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νότια Νορβηγία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς κατοικούσαν στο Χένεφος, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Όσλο.

Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις έπληξαν τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές και να παραλύσουν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Χθες, Τετάρτη, ένα φράγμα υδροηλεκτρικού σταθμού κατέρρευσε σε έναν ποταμό ενώ τη Δευτέρα ένα τρένο εκτροχιάστηκε στη γειτονική Σουηδία, όταν τα νερά της πλημμύρας παρέσυραν ένα ανάχωμα.

Πολλοί δρόμοι παρέμειναν κλειστοί και τα δρομολόγια των τρένων ακυρώθηκαν σε μεγάλο μέρος της νότιας Νορβηγίας σήμερα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι, μολονότι η βροχή σταμάτησε, δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέες πλημμύρες, επειδή τα νερά κυλούν προς τις παράκτιες περιοχές, σε χαμηλότερο υψόμετρο. «Οι πλημμύρες πιθανότατα θα αποτελέσουν πρόβλημα για δυο-τρεις ημέρες ακόμη», είπε η Ίνγκβιλντ Βίλα, μετεωρολόγος στο Νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (NMI).

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κακοκαιρίες που πλήττουν τη Νορβηγία, προερχόμενες από τα δυτικά, αυτή έφτασε από τα ανατολικά, όταν δύο χαμηλά βαρομετρικά συνδυάστηκαν μεταξύ τους και η έντασή τους ενισχύθηκε καθώς πλησίαζαν στη Σκανδιναβία, εξήγησε το NMI.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις έχουν αυξηθεί κατά περίπου 18% τον τελευταίο αιώνα και η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται τα τελευταία 30-40 χρόνια.

Η Γιάνα Σίλμαν, διευθύντρια ερευνών στο Κέντρο Διεθνούς Κλιματικής Έρευνας του Όσλο, είπε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι καταρρακτώδεις βροχές αυτής της εβδομάδας, θα γίνονται συχνότερα όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και η θερμότερη ατμόσφαιρα μπορεί να μετακινήσει περισσότερο νερό και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η ισχυρή σχέση μεταξύ θερμότερου κλίματος και περισσότερων βροχοπτώσεων», δήλωσε η Σίλμαν που συμμετέχει στη σύνταξη εκθέσεων της ομάδας των ειδικών του ΟΗΕ για το κλίμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Νέες πλημμύρες και εκκενώσεις, καθώς ποταμοί υπερχείλισαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής"

Προκλητική ανακοίνωση των Bad Blue Boys μετά τη δολοφονική επέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Μην καταστρέφετε τις ζωές των νέων»

«Μην καταστρέφετε τις ζωές των νέων για εντυπωσιασμό» είναι το μήνυμα που απευθύνουν οι Bad Blue Boys, μέλη των οποίων έφτασαν μέχρι την Ελλάδα για να επιτεθούν σε οπαδούς της ΑΕΚ με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη,στο πρώτο τους μήνυμα, τρεις μέρες μετά την έφοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέσω ανακοίνωσης στο Telegram, κατηγορούν τα κροάτικα αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ για όσα μεταδίδουν, ενώ απαξιώνουν και την Ελληνική Αστυνομία. Μιλούν για «επτά μαχαιρωμένους συμπατριώτες τους» και εμμέσως πλήν σαφώς αποποιούνται των ευθυνών τους, λέγοντας πως δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συμπλοκές τους.

Η ανακοίνωση των BBB: «Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος των κροατικών ΜΜΕ.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ τον ισχυρισμό ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν έρευνα από την ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να εξυφάνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη πράξη της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψές κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά που αναφέρουμε διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που έχεις ως στόχο εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική ανακοίνωση των Bad Blue Boys μετά τη δολοφονική επέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Μην καταστρέφετε τις ζωές των νέων»"

Κώστας Μπακογιάννης: Πηγαίνει στη Χειμάρρα για να στηρίξει την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Στη Χειμάρρα θα πάει τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, για να βρεθεί στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας και σε εκδήλωση που θα γίνει εκεί για την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της Φρέντι Μπελέρη, ώστε να γίνει η ορκωμοσία του και να αναλάβει καθήκοντα.

Η συγκέντρωση θα γίνει με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» τη Δευτέρα, στις 18:00, στον Κεντρικό Πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χειμάρρα, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης συμπαράστασης στον εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος. Σημειώνεται πως η παρέλευση της προθεσμίας θα δώσει τη δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προχωρήσει σε επανάληψη των εκλογών.

Η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της Αθήνας στον αγώνα του Φρέντι Μπελέρη, της οικογένειάς του, αλλά και της ομογένειας στη Χειμάρρα, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

«Στεκόμαστε δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη. Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται», ήταν η πρώτη ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη. Λίγες ημέρες αργότερα ο δήμαρχος Αθηναίων εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισμα συμπαράστασης, στο οποίο επισημαίνονταν η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αναφερόταν ότι «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

«Η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου», ανέφερε το ψήφισμα, καθώς τότε μαζί με τον Φρέντι Μπελέρη, κρατείτο και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελής Κοκαβέσης.

Υπενθυμίζεται πως το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε γίνει δεκτό κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη), του ΚΚΕ (Λαϊκή Συμπαράταξη Αθήνας), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα, ενώ υπέρ τάχθηκε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ». Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο πρόεδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Μπακογιάννης: Πηγαίνει στη Χειμάρρα για να στηρίξει την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη"

ΕΟΔΥ: 22 θάνατοι από COVID σε μια εβδομάδα- To 11% των κρουσμάτων οφείλεται στην ''Eris''

Στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρονται 22 θάνατοι την εβδομάδα 31 Ιουλίου -6 Αυγούσοτυ και αφορούν ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 86  έτη. To 11% των κρουσμάτων οφείλεται στην υποπαραλλαγή ''Eris".

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν  469 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε σε 18.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.311.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί από την εβδομάδα 9 και μετά.
Την εβδομάδα 27 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (77%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (11%) και την EG.5.1 (11%).

               Δείκτες CoViD 31 Ιουλίου -6 Αυγούσοτυ  

24 - 30 Ιουλίου

Νέοι θάνατοι  22   24
Διασωληνωμένοι  18 16
Νέες εισαγωγές 469  321

 

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 22 θάνατοι από COVID σε μια εβδομάδα- To 11% των κρουσμάτων οφείλεται στην ''Eris''"

Νάξος: Στο αυτόφωρο τρεις επιχειρηματίες γιατί άπλωσαν ξανά ομπρελοκαθίσματα

Επανέλεγχοι και έκτακτοι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες στη Νάξο διενεργήθηκαν την Πέμπτη με εντολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια, επικοινώνησε με την Εισαγγελία Κυκλάδων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νάξου προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι.

Η εντολή δόθηκε με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, ομπρέλες και καθίσματα που είχαν εγκατασταθεί παράνομα και απομακρύνθηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων, επανατοποθετήθηκαν σε παραλίες μετά την αποχώρηση των ελεγκτών της Κτηματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών από το νησί.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δέκα επιχειρήσεις, βεβαίωσαν τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αιγιαλό και οδήγησαν τους τρεις υπεύθυνους των επιχειρήσεων στο Αυτόφωρο.

Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές:

-Στον Άγιο Αρσένιο, επιχείρηση εστίασης είχε τοποθετήσει 40 ομπρέλες και 80 ξαπλώστρες σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτογραμμή, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 180 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς να διαθέτει άδεια χρήσης αιγιαλού-παραλίας.

-Στην Αγία Άννα, τουριστική επιχείρηση είχε τοποθετήσει 30 ομπρέλες και 60 ξαπλώστρες σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτογραμμή, σε επιφάνεια 234 τ.μ. επίσης χωρίς άδεια χρήσης αιγιαλού-παραλίας.

-Στον Άγιο Προκόπιο, επιχείρηση εστίασης είχε εγκαταστήσει 12 ομπρέλες και 24 ξαπλώστρες, σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτογραμμή, σε επιφάνεια 126 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς άδεια.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι: «Κάθε απόπειρα, στη Νάξο ή οπουδήποτε αλλού, να αγνοηθούν οι έλεγχοι για την αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Όσοι επιχειρήσουν να παίξουν με το νόμο θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου! Αυτό συνέβη ήδη στη Νάξο.

» Προφανώς κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν ότι οι έλεγχοι –οι οποίοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν- δεν γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για λόγους ουσίας που είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες, η διαφύλαξη της εικόνας του ελληνικού τουρισμού και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Η κυβέρνηση έχει την βούληση και τη δύναμη να επιβάλει τη νομιμότητα, και θα το κάνει όπου χρειαστεί. Έχω δηλώσει και επαναλαμβάνω, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Σε ανάρτησή του ο υπουργός σημειώνει:

«Λοιπόν, φαίνεται ότι ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει: Όλα όσα λέμε για την επιβολή της νομιμότητας στις παραλίες, τα εννοούμε! Ήδη σήμερα το πλήρωσαν με 3 αυτόφωρες διώξεις αντίστοιχοι επιχειρηματίες στη Νάξο, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί ότι οι εκατοντάδες έλεγχοι που προχωρήσαμε σε λίγες μέρες δεν ήταν για το θεαθήναι. Και πήγαν και ξαναέστησαν παράνομα τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους.

Ως Υπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Περιουσία έχω σαφή κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό για την επιβολή της νομιμότητας, όπου υπάρχει παροχή υπηρεσιών στις παραλίες. Κι αυτό ισχύει για το σύνολο της δημόσιας περιουσίας φυσικά. Αλλά και προσωπικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν έχω κανένα λόγο να συμβιβαστώ με παλαιοκομματικές αντιλήψεις του τύπου «δεν βαριέσαι, εδώ είναι Ελλάδα, κάθε θαύμα 3 ημέρες κ.λπ.».

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης ιδρύθηκε μετά τις εκλογές Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας. Και από την τοποθέτηση της νέας Γενικής Γραμματέως στις 21 Ιουλίου μέχρι σήμερα, οι έλεγχοι πλησιάζουν τους 1.000, ενώ οι διαπιστωμένες παραβάσεις ξεπερνούν τις 350.

Δεν ισχυριστήκαμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα της Ελλάδας μέσα σε 4 χρόνια. Ωστόσο, όπως η κυβέρνηση συγκρούστηκε στη Μύκονο πριν από τις εκλογές για τις γνωστές αυθαιρεσίες, έτσι θα συγκρουστεί και για τις παραλίες: Για λόγους σεβασμού του νόμου, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
Και να σας πω και κάτι ακόμα; Δεν μπορεί η οικονομική πολιτική μας τα τελευταία 4 χρόνια να θεωρείται παράδειγμα επιτυχίας στην Ευρώπη, να γίνεται πράξη η ψηφιακή επανάσταση, να λύνονται μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα όπως πχ η καταβολή των συντάξεων και να μην λύνουμε οριστικά θέματα όπως η επιβολή του νόμου στις παραλίες! Με ανακλήσεις αδειών υπαλλήλων, με μετακινήσεις προσωπικού, με συντονισμό των συναρμόδιων Υπηρεσιών και με σφιχτή επιτήρηση της όλης προσπάθειας, θα πετύχουμε και εδώ. Τα υπόλοιπα ήταν δυσκολότερα…»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νάξος: Στο αυτόφωρο τρεις επιχειρηματίες γιατί άπλωσαν ξανά ομπρελοκαθίσματα"

Καιρός – Θεσσαλονίκη: Η δυνατή νεροποντή προκάλεσε τροχαία ατυχήματα – Δίπλωσε νταλίκα στην Εγνατία

Τροχαία ατυχήματα αλλά και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Εν μέσω νεροποντής νταλίκα «δίπλωσε» στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος των διοδίων Ωραιοκάστρου, κλείνοντας τις δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Στο σημείο έσπευσαν τροχονόμοι για να ρυθμίσουν την κίνηση.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε επίσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, στην έξοδο του αεροδρομίου «Μακεδονία», όταν τέσσερα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τρία άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε μέσα στην πόλη, στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη με Λαμπράκη, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Τροχαίο σημειώθηκε και στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Ευκαρπίας όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποιο σοβαρό περιστατικό, ενώ υπήρξε διακοπή ρεύματος σε περιοχή του κέντρου για περίπου μιάμιση ώρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Θεσσαλονίκη: Η δυνατή νεροποντή προκάλεσε τροχαία ατυχήματα – Δίπλωσε νταλίκα στην Εγνατία"

Σέρρες: Συνέλαβαν Ρουμάνους οπαδούς που έρχονταν Ελλάδα για τον αγώνα του Ολυμπιακού

Συνελήφθησαν 7 άτομα στις Σέρρες για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οπαδούς της Γκενκ που ήρθαν στην Ελλάδα για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα Σερρών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια,
  • 1 πολυεργαλείο με μαχαίρι,
  • 23 σπρέι βαφής,
  • 1 μάσκα τύπου «full face»,
  • εξοπλισμός πυγμαχίας (περικάρπια, μασελάκι),
  • φανέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που έφεραν τα διακριτικά αθλητικού συλλόγου της αλλοδαπής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Συνέλαβαν Ρουμάνους οπαδούς που έρχονταν Ελλάδα για τον αγώνα του Ολυμπιακού "

Μενίδι: Συνελήφθησαν 15χρονος και 57χρονος για διακίνηση ηρωίνης

Σε σπίτι στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι συνελήφθησαν μέσα σε σπίτι για διακίνηση ηρωίνης ένας 15χρονος και ένας 57χρονος.

Οι συλλήψεις του ανήλικου και του 57χρονου στο Μενίδι για διακίνηση ηρωίνης έγιναν μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής στο εν λόγω σπίτι την περασμένη Δευτέρα (7.8.2023).

Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει μια 40χρονη, κοντά στο σπίτι του Μενιδίου. Η γυναίκα είχε μεταβεί εκεί για να αγοράσει ναρκωτικά. Πάνω της βρέθηκαν δύο γραμμάρια ηρωίνης, για αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για κατοχή ναρκωτικών.

Ο 15χρονος – όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία- μόλις εισέβαλαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, πέταξε σε ένα σιφόνι νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη.

Στο σπίτι στο Μενίδι το οποίο ανήκει στον 57χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 32,4 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 1.070 ευρώ,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ σε βάρος των γονέων του 15χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Συνελήφθησαν 15χρονος και 57χρονος για διακίνηση ηρωίνης"

Παξοί: Το βαρύ παρελθόν του 51χρονου που πυροβολήθηκε 10 φορές - Οι δολοφονίες το 2001 και η «βεντέτα»

Όχι απλά ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά βεντέτα φαίνεται, σύμφωνα με αλβανικά Μέσα ενημέρωσης, πως βρίσκεται πίσω από τους πυροβολισμούς σε βάρος του 51χρονου άνδρα από την Αλβανία στους Παξούς το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου.

Τουλάχιστον 10 φορές πυροβόλησε 
ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης τον 51χρονο Αντρέα Καλέμι στο λιμάνι της Λάκκας στους Παξούς. Ο 51χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών, της ΕΛΑΣ καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Παξών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στον λιμένα Αρρίλα Πέρδικας και έπειτα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο 51χρονος βρισκόταν στους Παξούς από τις 5 Αυγούστου μαζί με τα τρία του παιδιά και τη γυναίκα του.

Η βεντέτα πίσω από τους πυροβολισμούς στους Παξούς

Ο Αντρέα Καλέμι, σύμφωνα με ΜΜΕ της Αλβανίας, θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στη δολοφονία του Έντμοντ Πάπα, ο οποίος σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο στην περιοχή Σελίτα των Τιράνων. Επίσης, έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στο Βέλγιο το 2001. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο τοπικό Top Channel, ο Καλέμι εισήλθε στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου από την Κακαβιά, μαζί με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του.

Πίσω από τη δολοφονία του Έντμοντ Πάπα και κατ' επέκταση τους πυροβολισμούς του Αντρέα Καλέμι φέρεται να βρίσκεται ένα μεγάλο κουβάρι υποθέσεων στο οποίο εμπλέκεται η αλβανική μαφία και στο επίκεντρο βρίσκεται το εμπόριο ναρκωτικών. Η δολοφονία του Πάπα -για την οποία κατηγορείται ο Καλέμι- ήρθε ως απάντηση στην εξάρθρωση συμμορίας «αντιπάλου» του κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στα Τίρανα.

Το κύριο στοιχείο που οδηγεί την αστυνομία στη σύνδεση των δύο δολοφονιών είναι το γεγονός ότι ο Πάπα και ο αντίπαλός του συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του. Εικάζεται ότι αυτή η συνάντηση δεν πήγε καλά και στη συνέχεια ήρθε το σοβαρό περιστατικό. Ο 49χρονος Πάπα εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022, σε μπαρ στην περιοχή Σελίτα, ενώ έπινε καφέ. Αν και χαμηλών τόνων ο 49χρονος θεωρούνταν ένας από τους ισχυρότερους εμπόρους που μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία και από την Αλβανία στην Αγγλία. Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος. Ο Πάπα στην Αλβανία ζούσε κυρίως μεταξύ Αγίων Σαράντα και Φιέρ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά συχνά ταξίδευε στο εξωτερικό. albaniaο 

 Ο Αντρέα Καλέμι είναι ξάδερφος του Αλεξάντερ Σαντικάι, ενός 27χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε στις 11 Ιουνίου στα Τίρανα με βόμβα στο αυτοκίνητό του από τον Πάπα. Ο Σαντικάι είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του Πάπα  δύο ημέρες πριν τον θάνατό του. Τα αίτια της δολοφονίας του, σύμφωνα με τον πατέρα του Σαντικάι, ήταν ένα χρέος προς τον Πάπα, καθώς είχε αγοράσει περίπου 100 κιλά χασίς χωρίς να τα πληρώσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παξοί: Το βαρύ παρελθόν του 51χρονου που πυροβολήθηκε 10 φορές - Οι δολοφονίες το 2001 και η «βεντέτα»"

Μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων σε Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρο και Δελφούς – Πώς λειτουργούν

Την εγκατάσταση των πρώτων έξι μηχανημάτων ανέπαφης έκδοσης εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Επιδαύρου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών ανακοίνωσε σήμερα (10.08.2023) η Visa.

Η νέα υπηρεσία θα βελτιώσει σημαντικά την επίσκεψη στους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, διευκολύνοντας την πρόσβαση και αναβαθμίζοντας την εμπειρία των επισκεπτών σε Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρο και Δελφούς.

Πλέον οι επισκέπτες μπορούν να αποφύγουν την πολύωρη αναμονή στα εκδοτήρια και να προμηθεύονται άμεσα τα εισιτήριά τους πληρώνοντας ανέπαφα, είτε με την κάρτα τους, είτε με ενεργοποιημένες συσκευές όπως έξυπνα τηλέφωνα και ρολόγια.

Οι επισκέπτες επιλέγουν τον τύπο εισιτηρίου που επιθυμούν να αγοράσουν, πληρώνουν με την κάρτα ή τη συσκευή τους και λαμβάνουν την ίδια στιγμή τα επιλεγμένα εισιτήρια.  

Ο Νίκος Πετράκης, Country Manager της Visa στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η Visa προσφέρει εμπιστοσύνη, σιγουριά, ασφάλεια και ανθεκτικότητα στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις λειτουργούν στις καθημερινές τους συναλλαγές. Με την εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, επιβεβαιώνεται η δέσμευσή μας για βελτίωση της εμπειρίας επίσκεψης σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της Visa με το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού για την παροχή στοιχείων σχετικά με τις τάσεις των τουριστικών δαπανών και λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχή παράδοση του δεύτερου έργου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘Visa for Athens’, για έργα αστικής ανάπλασης στην Αθήνα». 

Η Νικολέττα Βαλάκου, Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, δήλωσε: «Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, που έχει ως πρωταρχικό του στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και άλλων ιστορικών τόπων, την ανάδειξη και προβολή τους για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και άρα αύξησης των εσόδων του για την επανεπένδυση τους στον Πολιτισμό, εφαρμόζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε 28 σημαντικές, βάσει επισκεψιμότητας, θέσεις μέσω τεσσάρων καναλιών πώλησης: φυσικά εκδοτήρια, αυτόματοι πωλητές, B2B & μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής hhticket.gr».  

H Visa συνεργάστηκε με την Cardlink για την εγκατάσταση δέκα μηχανημάτων σε αρχαιολογικούς χώρους που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Η Cardlink, μέλος της Worldline, του ευρωπαϊκού ηγέτη στις υπηρεσίες πληρωμών, ανέλαβε την υλοποίηση του εγχειρήματος. Παράλληλα, ανέπτυξε μια ειδικών προδιαγραφών και φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή για την έκδοση, πληρωμή και εκτύπωση των εισιτηρίων.

Ο Αντίγονος Παπαδόπουλος, CEO της Cardlink, δήλωσε: «Στην Cardlink είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετείχαμε, ως τεχνολογικός πάροχος, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου project. Η εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό, αλλά ταυτόχρονα εμβληματικό, project που αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία χιλιάδων τουριστών. Η ομάδα μας δούλεψε πολύ σκληρά, και με εργαλεία την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει, απέδειξε για μια ακόμα φορά την δυνατότητα της να προσφέρει λύσεις πρωτοποριακές και σύγχρονες, προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη, ανεξαρτήτως κλάδου. Σε συνεργασία με τη Visa και τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, δημιουργούμε την επόμενη ημέρα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τουρισμού, με σεβασμό προς τον πολιτισμό και την ελληνική κληρονομιά».

Στόχος της εγκατάστασης των αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων είναι η διευκόλυνση των επισκεπτών και το όφελος για την τοπική κοινωνία από τις ψηφιακές πληρωμές συνολικά. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία πρόσβασης και πληρωμής για τους τουρίστες και τους επισκέπτες και να συμβάλλει στην ψηφιοποίηση των σημαντικών, από άποψη επισκεψιμότητας, αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας.

  Για την προώθηση της χρήσης των αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, η Visa θα σηματοδοτήσει τους χώρους που θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα και θα φροντίσει ώστε οι επισκέπτες να ενημερώνονται για το πώς θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους με ευκολία. Τα μηχανήματα θα λειτουργούν παράλληλα με το αναβαθμισμένο ασφαλές και μοναδικό επίσημο booking engine που εφαρμόζει ο ΟΔΑΠ μέσω της πλατφόρμας hhticket.gr και συμπληρωματικά στα παραδοσιακά εκδοτήρια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων σε Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρο και Δελφούς – Πώς λειτουργούν"

Ν. Φιλαδέλφεια: Παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου στη συμβολή της με τον Κηφισό

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου στη Νέα Φιλαδέλφεια στη συμβολή με τον Κηφισό, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών για την άρση επικινδυνοτήτων, ενώ εκπονείται νέα μελέτη για εργασίες καθολικής συντήρησης της γέφυρας.

Οι συγκεκριμένες εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός 9 ημερών -καθώς βοήθησε και η μειωμένη μετακίνηση λόγω διακοπών- και αφορούσαν στην αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών στο τεχνικό τμήμα της κατασκευής, που οδηγούσαν σε πιθανή αποκόλληση τμημάτων και πτώση τους στα διερχόμενα οχήματα αλλά και τους πεζούς. Η ζημιά προέκυψε, μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε το Λεκανοπέδιο, όπως διαπιστώθηκε από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής, επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί και η αποκατάσταση επικινδυνοτήτων στα σημεία του οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου, όπου αυτή απαιτείται, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Φιλαδέλφεια: Παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της οδού Πίνδου στη συμβολή της με τον Κηφισό"

Τρόμος στους Παξούς: Ένοπλος πυροβόλησε 51χρονο – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ηγουμενίτσας

Άγνωστος άνοιξε πυρ στο νησί των Παξών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 51χρονος αλλοδαπός.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 09/08 στους Παξούς, στο λιμάνι Λάκκας.

Ο 51χρονος τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών και εν συνεχεία διακομίστηκε με ιδιωτικό σκάφος από τους Παξούς στο νοσοκομείο της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο τραυματίας βρέθηκε πεσμένους από περαστικούς έξω από μαγαζί της περιοχής.

Οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.  

debater

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρόμος στους Παξούς: Ένοπλος πυροβόλησε 51χρονο – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ηγουμενίτσας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news