facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κορινθία: Μία σύλληψη για εμπρησμό στη Στιμάγκα – Προσπάθησε να βάλει ξανά φωτιά

Χειροπέδες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέρασαν σε έναν ημεδαπό  σήμερα, Πέμπτη (18/7) στην Κορινθία, Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σχετικά με τη φωτιά στη Στιμάγκα.

Η επιχείρηση στη Στιμάγκα, στην Κορινθία στήθηκε σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου και ο ημεδαπός συνελήφθη για πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ημεδαπός που συνελήφθη, όπως διαπιστώθηκε, φέρεται να είχε βάλει τη μεγάλη φωτιά στις 11 Ιουλίου, ενώ επιχείρησε να κάνει το ίδιο πράγμα και σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορινθία: Μία σύλληψη για εμπρησμό στη Στιμάγκα – Προσπάθησε να βάλει ξανά φωτιά"

Συμμορία εκβιαστών: Στη φυλακή 7 από τους 8 κατηγορούμενους

Προφυλακίστηκαν επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους οι οποίοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους  δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία τους κάποιοι εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κάποιοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ήταν δούλευαν στα μαγαζιά, ενώ κάποιοι άλλοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Πρόκειται για κύκλωμα μπράβων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, μετά τις συλλήψεις των 74 οπαδών που συμμετείχαν στην συμπλοκή με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού  το περασμένο Σάββατο. Ανάμεσά τους ήταν και 4 μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Πώς δρούσαν

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν καλάσνικοφ, χρηματικό ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών έχουν στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τη δράση των εκβιαστών.

Η συμμορία, εκβίαζε επιχειρηματίες εστίασης, τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς, έκαιγε καταστήματα, προκαλούσε σωματικές βλάβες, ενώ κατηγορείται κα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία εκβιαστών: Στη φυλακή 7 από τους 8 κατηγορούμενους"

Ηλίας Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, απέρρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Ο τέως βουλευτής και μέλος «Χρυσής Αυγής» στο αίτημά του επικαλούνταν πέρα από την έκτιση των 3/5 της ποινής του, την άριστη διαγωγή του στις φυλακές και ότι δεν είναι επικίνδυνος για να τελέσει νέα αδικήματα, αναφέρει ο ιστότοπος Lamia Report. 

Σημειώνουμε ότι ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει και στις 26 Απριλίου με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου στη φυλακή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλίας Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του"

Καιρός αύριο: «Κολλημένη» στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία με βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και αύριο Παρασκευή (19.07.2024) με τον υδράργυρο να φτάνει στους 42 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ και οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στα 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φανεί 40άρι ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Και στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σ και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 με 37 και στη νότια Κρήτη έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Κολλημένη» στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία με βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο"

Άγριο ξύλο μεταξύ Ελληνοαμερικανών στη Ναύπακτο – Πετούσαν καρέκλες και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα

Η Ναύπακτος, είναι μια πόλη με έντονη παρουσία Ελληνοαμερικανών το καλοκαίρι, λόγω των χιλιάδων μεταναστών που έδωσε η περιοχή στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο οι Ναυπάκτιοι Ελληνοαμερικανοί, περιμένουν την στιγμή που θα επιστρέψουν στην πατρίδα για καλοκαιρινές διακοπές. Μπάνια, ποτό και χορό μέχρι το πρωί, απολαμβάνουν τα νέα παιδιά.

Όμως, κάποιες φορές, ιδιαίτερα στο παρελθόν, λυπηρά περιστατικά με ξυλοδαρμούς, αμαυρώνουν το ωραίο κλίμα. Ένα φαινόμενο που είχε για χρόνια εκλείψει, αλλά χθες το βράδυ, επέστρεψε έντονα.

Δύο παρέες Ελληνοαμερικανών που βρίσκονταν στο Στενοπάζαρο, στο γραφικό λιμάνι της πόλης, πιάστηκαν στα χέρια και οι έντρομοι περαστικοί είδαν εικόνες άγριου ξυλοδαρμού.

Τα παιδιά έσπαγαν τα γειτονικά μαγαζιά, με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Το βίντεο του npress.gr είναι αποκαλυπτικό:

Δείτε εικόνες από ζημιές στα γειτονικά καταστήματα:

npress

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο ξύλο μεταξύ Ελληνοαμερικανών στη Ναύπακτο – Πετούσαν καρέκλες και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα"

Αχαρνές: Χειροπέδες για ληστεία σε 17χρονο με πλούσιο «παρελθόν»

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο 17χρονος προσέγγισε ηλικιωμένο στην περιοχή των Αχαρνών και αφαίρεσε με βίαιο τράβηγμα αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Άμεσα αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την ληστεία, προέβησαν στον εντοπισμό του δράστη.

Ακολούθως, μετά από έρευνα εντόπισαν τον 17χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

Εκεί ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε ακόμα -2- περιπτώσεις ληστειών όπου στην πρώτη περίπτωση αφαίρεσε αλυσίδα από γυναίκα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας προκαλώντας της σωματικές βλάβες ενώ στην δεύτερη περίπτωση, μαζί με συνεργούς, ακινητοποίησε 40χρονο εντός οικισμού στην περιοχή των Αχαρνών και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για πλήθος αδικημάτων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαρνές: Χειροπέδες για ληστεία σε 17χρονο με πλούσιο «παρελθόν»"

Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου

Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου επιχειρείται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς καθώς και ομάδα ειδικών για την αντιμετώπισή τέτοιων κρίσεων.

Οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και συνεχίζονται έχουν στόχο την απομόνωση των δικτύων και των συστημάτων ώστε να αποκοπεί κάθε πρόσβαση κακόβουλου χρήστη ή λογισμικού.

Η επίθεση δεν έχει πετύχει τον σκοπό της

Από την μέχρι στιγμής ανάλυση των ειδικών, προκύπτει πως η επίθεση δεν έχει επιτύχει τον σκοπό της σε καμία κρίσιμη υποδομή και όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες παραμένουν ενεργές.

Οι ενέργειες αντιμετώπισης της επίθεσης συνεχίζονται μέχρι την οριστική αποτροπή της και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου"

Θεσσαλονίκη: Παρέα ατόμων παρενόχλησαν στο δρόμο γυναίκα- Ο σύζυγος ζήτησε εξηγήσεις και του έσπασαν το μαγαζί του

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όταν μια γυναίκα υπήκοος Τυνησίας επισκεπτόμενη κατάστημα σε περιοχή του κέντρου, στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκε παρενόχληση από παρέα ατόμων.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα του συζύγου της για να αναφέρει το συμβάν, και ο άνδρας, 31 ετών από τη Συρία πήγε προς την παρέα για να ζητήσει το λόγο για το περιστατικό.

Η παρέα ατόμων όμως, πήγε έπειτα στο μαγαζί του και έσπασε τη τζαμαρία του καταστήματος και παράλληλα αφαίρεσε και 250-300 ευρώ καθώς και δύο κινητά.

Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Παρέα ατόμων παρενόχλησαν στο δρόμο γυναίκα- Ο σύζυγος ζήτησε εξηγήσεις και του έσπασαν το μαγαζί του"

«Έβρασε» η χώρα για 11η συνεχή ημέρα – Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία

Στους 36,5 βαθμούς Κελσίου έφθασε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θερμοκρασία που είναι η υψηλότερη κατά το διάστημα των 11 συνεχόμενων ημερών πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά πολύ τους 40 βαθμούς Κελσίου, με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στη Σκάλα Μεσσηνίας, όπου έφθασε τους 43,1 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν η Ωλένη Ηλείας με 42,7 βαθμούς, το Ηλιόλουστο Κιλκίς με 42,4, το Γύθειο και η Στυλίδα Φθιώτιδας με 42,3, το Παρανέστι Δράμας και το Γυναικόκραστο Κιλκίς με 42,2 και ο Πύργος Ηλείας με 42,1 βαθμούς Κελσίου.

Όπως προκύπτει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου σε 288 από τους 519 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 75 σταθμούς.

Διαβάστε Περισσότερα » " «Έβρασε» η χώρα για 11η συνεχή ημέρα – Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία"

Φωτιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Πιθανόν να ξεκίνησε από έκρηξη μετασχηματιστή - Ζημιές σε δύο σπίτια

Δύο σπίτια και μία αποθήκη υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/7) στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θέρμης. Επίσης, οι φλόγες έκαψαν και ένα αυτοκίνητο.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο φωτιάς, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για την πιθανότητα αναζωπυρώσεων.

«Αυτά που είδα εγώ είναι ότι κάηκαν στέγες σε ένα σπίτι, που βρίσκεται ψηλά κοντά στο Πλαγιάρι και ένα χαμηλότερα κοντά στον Τρίλοφο, αλλά και ένα αυτοκίνητο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Επιφυλακή για κάποια αναζωπύρωση της φωτιάς

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται πως «ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ, ο οποίος βρίσκεται στην ανηφόρα προς Τρίλοφο, μετά το ξενοδοχείο Four Seasons».

«Ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, μια έκρηξη και μετά έπεσε το ρεύμα και έπειτα από λίγο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, οπότε μάλλον ξεκίνησε από εκεί», διευκρίνισε ο κ. Στεργιάδης, προσθέτοντας ότι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

«Σε κάποια σημεία καπνίζει γι’ αυτό παραμένουν στο σημείο εκείνο. Τα εναέρια μέσα έχουν φύγει. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας κάνουν έργα σε αντιπυρικές ζώνες, ενώ μέχρι αύριο θα παραμένει και μία υδροφόρα», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η κυκλοφορία στον δρόμο από Νέα Μηχανιώνα προς Τρίλοφο.

Υπενθυμίζεται ότι ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Πιθανόν να ξεκίνησε από έκρηξη μετασχηματιστή - Ζημιές σε δύο σπίτια "

Πάτρα: Τον εκβίαζαν εν ζωή, τον έκλεβαν και μετά θάνατον!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα. Είχε υπεξαιρέσει ποσό που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχαν μετατρέψει δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες την κατ’ εξακολούθηση εκβίαση και υπεξαίρεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς πατρινού επιχειρηματία.

Πιάστηκαν στον «ύπνο» σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, στην «αμαρτωλή» πολυκατοικία στον κόμβο Κουρτέση, στην Αγία Σοφία και σε συγκρότημα κατοικιών στον Αγιο Βασίλειο,

Για τα έξι μέλη οικογενειών ρομά ηλικίας από 20 έως 56 ετών, για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και διέμεναν στην κατασχεμένη από τράπεζα, πολυκατοικία της Αγ. Σοφίας που ανήκε στον επιχειρηματία και διατηρούσαν άρρηκτους δεσμούς με ομόφυλούς τους που κατοικούν σε ακίνητο, ιδιοκτησίας του Πατρινού, στον Αγ. Βασίλειο έχοντας γίνει ο «φόβος και τρόμος» για τους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», για περισσότερο από τρία χρόνια, έχοντας αποσπάσει με απειλές και διά της βίας, κάρτες και κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία –ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές του χρόνου– καρπώνονταν κάθε μήνα τα ποσά ενοικίων διαμερισμάτων, αλλά και τα ποσά που καταβάλλονται από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση κεραιών στην ταράτσα του ακινήτου στον κόμβο Κουρτέση. Το ποσό που υπεξαίρεσαν εκτιμάται πως ξεπερνά τις 120.000€

Οι έξι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για ν’ απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Τον εκβίαζαν εν ζωή, τον έκλεβαν και μετά θάνατον!"

Τουρκία: Με προκλητική αντι-NAVTEX χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου

Προκλητική αντι-NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία στην οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή νότια της Καρπάθου είναι μέρος της υφαλοκρηπίδας της.

Αφορμή ήταν η ελληνική NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός του Ηρακλείου για ερευνητικές εργασίες από το πλοίο «IEVOLI RELUME» για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η απάντηση της Τουρκίας ήρθε λίγες ώρες αργότερα με δική της οδηγία, στην οποία αναφέρει ότι μέρος των ερευνών αφορά περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα, παραπέμπουν στην επιστολή που είχε αποστείλει η Τουρκία στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020, με την οποία είχε μονομερώς ορίσει τα εξωτερικά όρια της ΑΟΖ της.

«Οι ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή της τουρκικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές», προστίθεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Δείτε την τουρκική NAVTEX που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας:

TURNHOS N/W : 0671/24 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 18-07-2024 15:56)TURNHOS N/W : 0671/24
MEDITERRANEAN SEA

1. SOME PART OF AREA PROMULGATED WITH NAVTEX NR. HA41-693/24 IS WITHIN TURKISH CONTINENTAL SHELF DECLARED TO UNITED NATIONS, ON 18 MARCH 2020 WITH REF NR. A/74/757.

2. ALL RESEARCH ACTIVITIES IN TURKISH MARITIME JURISDICTION AREA MUST BE COORDINATED WITH RELEVANT TURKISH AUTHORITIES.

3. CANCEL THIS MESSAGE 202100Z JUL 24.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Με προκλητική αντι-NAVTEX χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου"

Νέα πρόκληση της Τουρκίας για την Κύπρο: Έγιναν απάνθρωπες σφαγές εναντίον μας από τρομοκράτες

Μετά την προσωπική επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αλλά και την τουρκική φιέστα -όπως διαρρέουν πληροφορίες από την Τουρκία- με την αποστολή 50 πολεμικών πλοίων το Σάββατο στην Κύπρο παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα προέβη σε ακόμη μία προκλητική κίνηση.

Ειδικότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανάρτησε βίντεο με ντοκιμαντέρ για τον «Αττίλα», το οποίο συνόδευε η παρακάτω ανάρτηση 

«Με την ευκαιρία της 50ής επετείου της «Ευτυχισμένης Επιχείρησης Ειρήνης» που έφερε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, το Υπουργείο μας ετοίμασε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ σε 3 μέρη. Το 1955, με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, οι απάνθρωπες σφαγές που διαπράχθηκαν κατά των Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ, ενώ τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την Ευτυχή Ειρηνευτική Επιχείρηση αποτυπώνονται στην οθόνη με τις αφηγήσεις των μαρτύρων της εποχής. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει τις ομολογίες των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ετοιμάσαμε για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που σφαγιάστηκαν στην Κύπρο με απάνθρωπο τρόπο, θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα των στρατιωτών μας πλάι-πλάι με τους Μουτζαχεντίν και τους Μουτζαχεντίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ πιο κάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και βετεράνους μας.»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση της Τουρκίας για την Κύπρο: Έγιναν απάνθρωπες σφαγές εναντίον μας από τρομοκράτες"

Πυροσβεστική: 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/17-07-2024 έως Ω/18:00/18-07-2024 εκδηλώθηκαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα "

Κρούσμα πανώλης προβάτων σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Δομένικο Ελασσόνας - 460 μονάδες στην περιοχή

Θετικό δείγμα στην πανώλη των προβάτων βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε κτηνοτροφική μονάδα με 360 ζώα, στο Δομένικο της Ελασσόνας. 

«Αυτό δημιουργεί πρόβλημα μεγάλο, διότι πρόκειται για 460 εκμεταλλεύσεις στην εν λόγω ζώνη.Έγινε εισαγωγή λαθραίων ζώων από μια εταιρεία στον Έβρο από την Τουρκία, από εκεί σε μια μονάδα στα Τρίκαλα που τα διακίνησε σε όλη τη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας χωρίς χαρτιά» είπε ο Δημήτρης Κουρέτας, που ζητεί να κηρυχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στη Λάρισα με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα. 

Πριν περίπου μια εβδομάδα βρέθηκε θετική μια ολόκληρη μονάδα αιγοπροβάτων στην Καλαμπάκα τα οποία τα ζώα της θανατώθηκαν και θάφτηκαν. Από τότε βρέθηκαν άλλες δυο κοντινές μονάδες θετικές για τις οποίες ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Ακόμη μια στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και τα ζώα αυτά θα θανατωθούν και θα θαφτούν.

Ήδη στην περιοχή από την πρώτη στιγμή εφαρμόζονται μέτρα. Υπάρχουν δύο ζώνες επιτήρησης τριών και 10 χιλιομέτρων, όπου απαγορεύεται η μετακίνηση και γίνονται οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες από τις αρχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρούσμα πανώλης προβάτων σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Δομένικο Ελασσόνας - 460 μονάδες στην περιοχή"

Τουρκία: Η Εθνοσυνέλευση πέρασε ψήφισμα για τη διεθνή αναγνώριση των κατεχόμενων

Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση υιοθέτηση την Πέμπτη (18/7/2024) ψήφισμα, το οποίο θα αιτείται τη διεθνή αναγνώριση των κατεχόμενων.

Το ψήφισμα ήρθε με αφορμή την 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «η θέση που δικαιούται το Τουρκοκυπριακό Κράτος ως ανεξάρτητο και ισότιμο κυρίαρχο μέλος της διεθνούς κοινότητας, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο».

Μάλιστα, καλείται «η διεθνής κοινότητα να βάλει τέλος στην απάνθρωπη απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού και να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ, όπως της αξίζει».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο την επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό.

Μεγάλη πρόκληση της Άγκυρας για τον «Ατίλα»: «Απάνθρωπες σφαγές κατά Τούρκων από τρομοκράτες»

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε άλλη μια μεγάλη πρόκληση, καθώς με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, ανάρτησε ένα βίντεο με ντοκιμαντέρ για τον «Αττίλα», γίνεται λόγος για μια την «Επιχείρηση Ευτυχισμένη Ειρήνη», που έφερε «ηρεμία στην Κύπρο».

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: «Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουμε τις απάνθρωπες σφαγές κατά Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ το 1955. Τι συνέβη πριν και μετά την "Επιχείρηση Ευτυχισμένη Ειρήνη", αντικατοπτρίζεται στην οθόνη με τις διηγήσεις των μαρτύρων της περιόδου.

Το ντοκιμαντέρ, που περιλαμβάνει τις ομολογίες Ελλήνων στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974».

Ακόμη, λέγεται ότι το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό δημιουργήθηκε «για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα στην Κύπρο». Σε αυτό «θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα του Μεχμέτσικ πλάι-πλάι με τους Μουτζαχεντίν».

«Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ παρακάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας», τονίζεται στην ανάρτηση.

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Ουάσιγκτον

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Όπως είχε γίνει γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα. Επίσης, αναφερόταν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές «στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης».

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις. Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών», τονιζόταν χαρακτηριστικά, πάντα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις. Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Συζήτησαν ακόμα για την επόμενη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Η Εθνοσυνέλευση πέρασε ψήφισμα για τη διεθνή αναγνώριση των κατεχόμενων "

Στο «τιμόνι» της Κομισιόν για άλλη μια πενταετία η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν – Πήρε 401 ψήφους

Στη θέση της προέδρου της Κομισιόν θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξήχθη στο Στρασβούργο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επανεξελέγη με 401 ψήφους. Κατά της προέδρου ψήφισαν 284 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ υπήρξαν και 15 απουσίες.

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής, είχε προταθεί στις 27 Ιουνίου τον επαναδιορισμό της.

«Θερμά συγχαρητήρια στην @vonderleyen για την επανεκλογή της ως Προέδρου της Επιτροπής @EU_Commission. Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, πιο ανταγωνιστικής και στρατηγικά αυτόνομης Ευρώπης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Κοσόβου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ήμουν ένας από τους διαπραγματευτές εκ μέρους της. Πιστεύω ότι η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια αλλά και μία ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μία εποχή η οποία, από γεωπολιτικής άποψης, είναι γεμάτη προκλήσεις».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «τιμόνι» της Κομισιόν για άλλη μια πενταετία η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν – Πήρε 401 ψήφους"

Επιχείρηση «Χάρτινος Δράκος»: Φοροδιαφυγή-μαμούθ από κύκλωμα που έσβηνε αποδείξεις

Ενα απίστευτο κύκλωμα φοροδιαφυγής, το οποίο «φρόντιζε» αποδείξεις πωληθέντων αγαθών από 287 επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ στο 1/10 της αξίας τους, όταν οι καταναλωτές πλήρωναν με μετρητά, αποκάλυψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τη συνδρομή της ελληνικής Αστυνομίας.

Ενας Ελληνας και δύο Κινέζοι υπήκοοι, κάτοικοι Σλοβακίας, προμήθευαν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις με το παράνομο λογισμικό, το οποίο έσβηνε σε ποσοστό 90% την αξία της απόδειξης που διαβιβαζόταν στην ΑΑΔΕ σε σχέση με την απόδειξη που έπαιρνε στα χέρια του ο καταναλωτής, όταν πλήρωνε με μετρητά. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι ορισμένες από αυτές τις 287 επιχειρήσεις έχουν 10 ή και 15 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, είχε στηθεί μια «μηχανή» κλοπής ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος μεγάλων διαστάσεων σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. 

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά από επιχείρηση της ΑΑΔΕ με την κωδική ονομασία «Χάρτινος Δράκος». 

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά από ανώνυμες καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, το QR των αποδείξεων που είχαν λάβει ήταν πλαστό. 

Με διασταύρωση στοιχείων και χρήση σύγχρονων μέσων, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν άργησαν να διαπιστώσουν την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού, το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, για απόδειξη 99 ευρώ, έστειλε στην ΑΑΔΕ αξία συναλλαγής 9,90 και για απόδειξη 21 ευρώ, έστελνε απόδειξε 2,1 ευρώ. 

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για τις 27 μέρες του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου έγινε ο δειγματοληπτικός έλεγχος, σε δείγμα 227 επιχειρήσεων κινεζικών συμφερόντων στο λιανικό εμπόριο, διαπιστώθηκε η έκδοση 220.000 αποδείξεων και η διαβίβαση στην ΑΑΔΕ εσόδων 3 εκατ. ευρώ. Αγνωστο παραμένει, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της φοροδιαφυγής στο συγκεκριμένο κύκλωμα, καθώς η δράση του φαίνεται να ανατρέχει έως το 2021. 

Στην υπόθεση για το παράνομο λογισμικό έχει ομολογήσει ο ένας Κινέζος υπήκοος, ότι έναντι οικονομικής αμοιβής, προμήθευε επιχειρήσεις με αυτό, ενώ στην υπόθεση έχει επέμβει εισαγγελέας. 

Στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις έχει ξεκινήσει διαδικασία επιβολής προστίμων και διακοπή λειτουργίας της δραστηριότητάς τους, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. 

Οπως τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όσοι διαπράττουν φοροδιαφυγή, μικρή ή μεγάλη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο «χάρτινος δράκος» τους έχει πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. 

 Στην επιστολή ομολογίας του ο Κινέζος υπήκοος αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε

Λυπάμαι πολύ. Αυτό που συνέβη την περασμένη Παρασκευή είναι εντελώς δικό μου λάθος, δεν υπάρχει καμία σχέση με τον (…..) και τον (…..) ή οποιοδήποτε άλλο άτομο.

Σχετικά με το Πρόγραμμα, μεταξύ 200 χρηστών, 5 ιδιοκτήτες καταστημάτων με παρακάλεσαν να προσφέρω ένα εργαλείο χειρισμού κειμένου, επειδή έχουν παρόμοιες λειτουργίες από τον προηγούμενο Πάροχο Λογισμικού (…)

Επειδή δεν επωφελούμαι από περαιτέρω χρήση, έγραψα ένα εργαλείο και κλείδωσα με αυτό το εργαλείο την ταμειακή μηχανή, έτσι ώστε να μην μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο μηχάνημα και χρέωσα 500 ευρώ για το πρώτο εργαλείο, και από 250 ευρώ για τα υπόλοιπα σε καθένα από τα αυτά τα καταστήματα.

Μόνος εγώ έκανα αυτό το λάθος. Τώρα μετανιώνω βαθιά για την βλακεία μου.

Όπως θυμάμαι, όταν δημιουργήθηκε η εταιρεία, χρειαζόμουν έναν Έλληνα φορολογικό εκπρόσωπο. Απευθυνθήκαμε στον (…..) για τη γνώμη του. Και συμφώνησε με ενθουσιασμό.

Αλλά τώρα θλίβομαι πολύ για τα ανόητά μου λάθη. Είναι τόσο άδικο. Ήταν ένα οδυνηρό μάθημα, είμαι πρόθυμος να παρουσιαστώ για να τιμωρηθώ (…) Για να ξεπεράσω τη δυσκολία μου, θέλω διακαώς να διατηρήσω επιχειρηματική σχέση με τον (…..) . Αυτός είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να επιβιώσω στην Ελλάδα.

Συγχωρέσετε με αυτή τη φορά, θα εκτιμήσω πολύ περισσότερο τη συνεργασία μας.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Ειλικρινά δικός σας»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «Χάρτινος Δράκος»: Φοροδιαφυγή-μαμούθ από κύκλωμα που έσβηνε αποδείξεις"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024"

Ανήλικη φίλη χούλιγκαν μεγάλης ομάδας μαχαίρωσε μία 19χρονη στον Πειραιά

Συνελήφθησαν μία 16χρονη και ο 20χρονος σύντροφός της, χούλιγκαν μεγάλης ομάδας που είχε κατηγορηθεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας Λυγγερίδη και ήταν έξω με περιοριστικούς όρους, καθώς εκείνη μαχαίρωσε μία 19χρονη κοπέλα τραυματίζοντάς την σοβαρά έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στην περιοχή του ΣΕΦ και ο σύντροφός της, εκτός του ότι δεν την απέτρεψε, μάζεψε το μαχαίρι και την βοήθησε να διαφύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο ήταν ερωτική αντιζηλία καθώς η ανήλικη θεώρησε ότι το θύμα είχε προσεγγίσει τον φίλο της.

Το περιστατικό έγινε χθες τα ξημερώματα μπροστά σε τουλάχιστον 10 νεαρούς που επίσης βρίσκονταν έξω από το κατάστημα, ενώ η επίθεση καταγράφηκε από κινητό που περιήλθε σε γνώση των Αρχών.

Το πρωί της ίδιας ημέρας μάλιστα, πλήρωμα περιπολικού έλαβε εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης προκειμένου να μεταβεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, για αναφερόμενο περιστατικό ξυλοδαρμού ατόμου. Εκεί, εντοπίσθηκε ο 20χρονος χούλιγκαν, ο οποίος αρχικά προσήχθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά και εν συνεχεία συνελήφθη καθόσον προέκυψε η εμπλοκή του και στο πρώτο περιστατικό, με τον προαναφερόμενο ρόλο.

Η 16χρονη αναγνωρίστηκε από αντιπαραβολή των φωτογραφιών του προφίλ που διατηρούσε στα social media και της ταυτότητάς της από αυτόπτες μάρτυρες. Το βράδυ πλέον κατόπιν αναζήτησης των δύο νεαρών από την Αστυνομία, οι δράστες προσήλθαν στην Ασφάλεια Πειραιά συνοδεία δικηγόρου και συνελήφθησαν.

Από την Ασφάλεια, επίσης κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια του 20χρονου χούλιγκαν, τα οποία φορούσε κατά την προσαγωγή του και τα οποία φαίνονται στο αναφερόμενο βιντεοληπτικό υλικό, ενώ το μαχαίρι που χρησιμοποίησε η 16χρονη σε βάρος της παθούσας δεν ανευρέθη. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμα σιωπής.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 16χρονη ημεδαπή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ακόμη, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε από την 16χρονη.

Ειδικότερα, 16χρονη, συνοδευόμενη από 20χρονο, βρίσκονταν εξωτερικά καταστήματος νυχτερινής διασκέδασης, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στον Πειραιά, όταν η 16χρονη επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και έπληξε 19χρονη ημεδαπή, ευρισκόμενη στο ίδιο σημείο.

Ο 20χρονος μάζεψε το αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο είχε πέσει στο έδαφος και μαζί με την 16χρονη διέφυγαν, εγκαταλείποντας την παθούσα σοβαρά τραυματισμένη.

Η 19χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ανωτέρω αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της έρευνας, κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων, ταυτοποίησαν και εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους τις επόμενες ώρες.

Επιπλέον, συνελήφθη γονέας της 16χρονης για την παραμέληση της εποπτείας της. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικη φίλη χούλιγκαν μεγάλης ομάδας μαχαίρωσε μία 19χρονη στον Πειραιά"

Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων»

Για την άρνησή της να τραγουδήσει σε προγραμματισμένη συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, όταν αντιλήφθηκε ότι έχει αναρτηθεί στον χώρο της συναυλίας αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, μίλησε η Δέσποινα Βανδή.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια που δέχθηκε δριμεία επίθεση, τόσο από τους διοργανωτές της συναυλίας, όσο και από τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ οι λογαριασμοί της στα social media κατακλύστηκαν από αρνητικά σχόλια Τούρκων χρηστών, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία έγραφαν να μην επιστρέψει στη χώρα τους, ανέφερε σε δήλωσή της: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων»"

Βόλος: Άγριος καβγάς ανάμεσα σε πρώην ζευγάρι για τη χρήση κλιματιστικού – Την έπιασε από το λαιμό και την έσυρε στην αυλή

Η χρήση του κλιματιστικού και ο λογαριασμός που «ανεβαίνει», την ώρα που οι οικονομίες είναι «αιματηρές», στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει άγριος καυγάς ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι που ωστόσο συγκατοικεί στο ίδιο οίκημα. 

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην συζύγου της και χθες στο Αυτόφωρο εμφανίστηκε για να καταθέσει, με κολάρο. 

Τον κατήγγειλε ότι την έπιασε από τον λαιμό, την έσυρε στην αυλή και χτύπησε επάνω στα σωρευμένα για τον χειμώνα ξύλα και την απείλησε πως «θα γίνει γυναικοκτονία». 

Το πρώην ζευγάρι διαμένει σε διπλοκατοικία και το ρολόι της ΔΕΗ είναι στο όνομα της συζύγου, που δήλωσε ότι πληρώνει και τον λογαριασμό. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άγριος καβγάς ανάμεσα σε πρώην ζευγάρι για τη χρήση κλιματιστικού – Την έπιασε από το λαιμό και την έσυρε στην αυλή"

Περαιτέρω αύξηση: 669 νοσηλείες ασθενών με CoViD, 17 διασωληνωμένοι, 26 θάνατοι

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και την τελευταία εβδομάδα οι επιδημιολογικοί δείκτες της CoViD, με χαρακτηριστικό στοιχείο την μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως φαίνεται από την επιδημολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 8 - 14 Ιουλίου:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 669 έναντι 575 την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση.
  • Οι θάνατοι ασθενών με CoViD έφτασαν τους 26, ξεπερνώντας τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Οι νέες διασωληνώσεις ανήλθαν σε 12 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε 17.
  • Να σημειωθεί ότι εντός μίας εβδομάδας σημειώθηκε αύξηση στη θετικότητα των τεστ CoViD που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η BA.2.86 (Pirola) με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) φαίνεται να επικρατεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων των Ιωαννίνων, φτάνοντας το +200%, και της Αλεξανδρούπολης +41%.

               Δείκτες CoViD

8 -14 Ιουλίου    

1 - 7 Ιουλίου
Νέοι θάνατοι 26 21
Διασωληνωμένοι  17 13
Νέες εισαγωγές 669 575

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.120.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Περαιτέρω αύξηση: 669 νοσηλείες ασθενών με CoViD, 17 διασωληνωμένοι, 26 θάνατοι"

Φαρμακείο πουλούσε ληγμένα σκευάσματα για βρέφη

Παραβάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας και των υποχρεώσεων των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φαρμακοποιών, διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο της ΕΑΔ σε ιδιωτικό φαρμακείο.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κατόπιν υποβολής επώνυμης καταγγελίας σχετικά με πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη, διενήργησε έλεγχο σε ιδιωτικό φαρμακείο του νομού Αττικής με αντικείμενο τη διαπίστωση της τήρησης των κανόνων ορθής φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων και λοιπών προϊόντων καθώς και της διαδικασίας απόσυρσης των ληξιπρόθεσμων φαρμάκων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν:

Βρέθηκαν:

  • επτά (7) κυτία ληγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία δεν φυλάσσονταν σε ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης.
  • Εξ αυτών τα τέσσερα (4) αφορούσαν στο αναφερόμενο στην καταγγελία σκεύασμα για βρέφη
  • είκοσι τρία (23) κυτία φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων από τα οποία είχαν αποκολληθεί οι ταινίες γνησιότητας, χωρίς να έχουν παραδοθεί στους ασφαλισμένους αν και είχε προηγηθεί η εκτέλεση των συνταγών
  • τέσσερις (4) ανεκτέλεστες ηλεκτρονικές συνταγές

Η έκθεση ελέγχου διαβιβάσθηκε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον Ε.Ο.Φ. για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακείο πουλούσε ληγμένα σκευάσματα για βρέφη"

Καιρός: Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια – Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή (21/7)

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην επικαιροποίηση του ‘Εκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού, επισημαίνεται ότι:

Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της

Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

2. Αύριο, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

3. Το Σάββατο (20/7) από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν στη βόρεια χώρα μεμονωμένες καταιγίδες και η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Κυριακή (21/7) η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε ισχύ τα μέτρα για τους εργαζόμενους

Σε ισχύ θα είναι έως και την Παρασκευή τα έκτακτα μέτρα για παύση χειρωνακτικών εργασιών μεταξύ 12:00 και 5:00 το απόγευμα. Τηλεργασία εφαρμόζεται για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και εργάζονται στον Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι για τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν αιτημάτων των πολιτών, να επανεκτιμηθεί η πραγματοποίησή τους. Στην περίπτωση αυτή οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές υποχρεούνται να επαναπρογραμματίσουν νέο ραντεβού ή να τους εξυπηρετήσουν άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ώρα της ίδιας ημέρας ή σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 5:00 το απόγευμα, λόγω πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, το ΥΠΠΟ πληροφορεί: «Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, λόγω της πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 5:00 το απόγευμα».

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω καύσωνα

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από τη Δευτέρα 15/7 και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι προβλέπονται συνθήκες υψηλής θερμικής καταπόνησης λόγω των επικείμενων θερμοκρασιών, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Κίνδυνος πυρκαγιάς

Παράλληλα διατηρείται ενισχυμένο το μελτέμι, πράγμα που διατηρεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, στις περιοχές που οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται με μεγάλες εντάσεις ανέμου.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Καιρός: Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια – Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Παράταση του καύσωνα έως την Κυριακή με 40άρια – Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ"

Βίντεο ντοκουμέντο: Ανήλικος έκλεβε κινητά με μία κόλλα Α4 από τα τραπέζια

Κομπίνα με μία κόλλα Α4 είχε στήσει ένας ανήλικος 16 ετών, που πήγαινε σε καταστήματα εστίασης σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι και κατάφερνε να αποσπάσει την προσοχή των θαμώνων και να τους παίρνει τα κινητά από το τραπέζι.

Στα παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται η δράση του 16χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ζητούσε βοήθεια επιδεικνύοντας ένα χαρτί, το οποίο έβαζε πάνω από το κινητό. Σιγά σιγά, κατάφερνε να το τοποθετήσει στο χέρι του και στη συνέχεια έφευγε με γρήγορο βήμα.

Έπειτα διέφευγε, επιβιβαζόμενος σε όχημα, όπου ανέμενε συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπής και ο ανήλικος έχει συλληφθεί από την αστυνομία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 16χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου, το βράδυ της 13ης Ιουλίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος γονέα του για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα, μετέβαινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, και αφαιρούσε τα κινητά τηλέφωνα θαμώνων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εναπόθετε στα τραπέζια φυλλάδια, με τα οποία κάλυπτε τα κινητά τηλέφωνα των θαμώνων και ζητώντας οικονομική βοήθεια αποσπούσε την προσοχή τους, αφαιρώντας τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο ντοκουμέντο: Ανήλικος έκλεβε κινητά με μία κόλλα Α4 από τα τραπέζια "

Δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έκαναν την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, από τα έξι συνολικά που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στη χώρα μας, ενώ από αυτά τα δύο νοσηλεύονται σε Θεσσαλία και Μακεδονία αλλά εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, από τους συνολικά επτά ανθρώπους που έχουν νοσήσει αυτήν την καλοκαιρινή περίοδο από τον ιό του Δυτικού Νείλου έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, οι πέντε εμφάνισαν βαρύτερα συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) και συγκεκριμένα, εγκεφαλίτιδα ή /και μηνιγγίτιδα, ή /και οξεία χαλαρή παράλυση).

Οι άλλοι δύο ασθενείς εμφάνισαν εξαιρετικά ήπια συμπτώματα, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος.

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ τονίζουν πως αναμένεται η διάγνωση πολλών ακόμη κρουσμάτων το διάστημα που ακολουθεί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική"

Ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές νέων Αυλώνα – Βρέθηκαν τηλέφωνα, λάμες και αυτοσχέδιο γάντζος

Ειδική επιχειρησιακή δράση στις φυλακές νέων Αυλώνα πραγματοποίησαν την Τρίτη, 16 Ιουλίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, της ΟΠΚΕ και αστυνομικού σκύλου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν έρευνες σε 15 κελιά, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 52 κρατούμενοι.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λάμα 17 εκ., αυτοσχέδιος γάντζος, λάμπα με ενσωματωμένη βίδα και τέσσερα κυρτά καρφιά-αυτοσχέδια σουβλιά.

Επιπλέον, βρέθηκαν 15 κινητά τηλέφωνα, ακουστικά και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες.

Σε βάρος επτά αλλοδαπών, έγκλειστων στο κατάστημα κράτησης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές νέων Αυλώνα – Βρέθηκαν τηλέφωνα, λάμες και αυτοσχέδιο γάντζος"

Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης

Την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, που άσκησε δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & “παραδίδει” πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα», ενώ υποστηρίζει ότι «οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς».

«Δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του, & είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του», αναφέρει ο κ. Δραγασάκης στη δήλωση που δημοσίευσε στο Facebook.

Ο κ. Δραγασάκης έχει ήδη παραιτηθεί από τα όργανα του κόμματος. «Οι φόβοι που εξέφραζα τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, πλήρως επιβεβαιωθεί. Δεν χρειάζονται, επομένως, πρόσθετα επιχειρήματα. Μπορείς να παραμένεις σε ένα κόμμα, ακόμη & αν διαφωνείς με την τρέχουσα πολιτική του, αρκεί στο κόμμα αυτό να τηρούνται κάποιοι σταθεροί κανόνες και να υπάρχουν δημοκρατικές εγγυήσεις σεβασμού της αξιοπρέπειας και των απόψεων όλων. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή σε ένα κόμμα στο οποίο η έννοια της δημοκρατίας & της Αριστεράς, αλλά & η ιστορία του ίδιου του κόμματος, υπονομεύονται & μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη & ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού», επισημαίνει. 

Σκληρή κριτική στον Κασσελάκη

Ιδιαίτερα σκληρά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για διαδικασία φθοράς με πρώτο θύμα την ιστορία του κόμματος, το έργο του, την ηθικό-πολιτική ακεραιότητά του.

«Η συζήτηση που άνοιξε, με πρωτοβουλία της ηγεσίας, για «μαύρα ταμεία» αποτελεί τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που προσέφεραν ανιδιοτελώς & με το υστέρημα τους, κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα όρθιο & τα γραφεία του ανοιχτά. Ήταν ένα μεγάλο δώρο στη Δεξιά & όλους όσους υποστηρίζουν ότι «όλοι είναι το ίδιο».

Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & «παραδίδει» πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρούσα ηγεσία, δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα ταυτότητας, στρατηγικής & δημοκρατικής λειτουργίας που αντιμετώπιζε & από πριν. Θα είναι, για το λόγο αυτόν, σε μια κρίση διαρκείας», τονίζει. 

«Να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς»

Ο κ. Δραγασάκης που θεωρείται εκ των ιστορικών στελεχών του κόμματος έθεσε ως ζητούμενο «να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από τη ριζοσπαστική αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία & δεύτερον, μια προοδευτική εναλλακτική στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας».

«Η κοινωνική Αριστερά, το «αριστερό ημισφαίριο» της κοινωνίας, υπάρχει, & αναζητά μια κατά το δυνατόν ενιαία, ισχυρή & αποτελεσματική πολιτική εκπροσώπηση. Οι εξελίξεις, στον κόσμο, την Ευρώπη & την Ελλάδα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η ιστορία, πάντως, δείχνει ότι η συσπείρωση & ανασύνθεση της Αριστεράς έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να πετύχει αν γίνει υπόθεση της κοινωνίας, των νέων, του ανένταχτου κόσμου της Αριστεράς & της οικολογίας, μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες & κινήσεις, που πρέπει να υπάρξουν παντού, με κάθε πρόσφορη μορφή», αναφέρει. 

«Καλή αντάμωση, λοιπόν, στους γνωστούς χώρους, για τους γνωστούς λόγους», καταλήγει. 



Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη

Οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς

Στους παράξενους καιρούς που ζούμε, δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του, & είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του. Θέλω να δηλώσω λοιπόν, ότι παραιτούμαι από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια απόφαση που δεν θα ήθελα να χρειαστεί να λάβω, αλλά οι εξελίξεις την έχουν καταστήσει αναγκαία από καιρό.

Θυμίζω ότι από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχω παραιτηθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι φόβοι που εξέφραζα τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, πλήρως επιβεβαιωθεί. Δεν χρειάζονται, επομένως, πρόσθετα επιχειρήματα. Μπορείς να παραμένεις σε ένα κόμμα, ακόμη & αν διαφωνείς με την τρέχουσα πολιτική του, αρκεί στο κόμμα αυτό να τηρούνται κάποιοι σταθεροί κανόνες και να υπάρχουν δημοκρατικές εγγυήσεις σεβασμού της αξιοπρέπειας και των απόψεων όλων. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή σε ένα κόμμα στο οποίο η έννοια της δημοκρατίας & της Αριστεράς, αλλά & η ιστορία του ίδιου του κόμματος, υπονομεύονται & μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη & ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η Αριστερά θα κληθεί από το λαό, ξανά, να κυβερνήσει, γιατί συσσωρεύονται μεγάλα προβλήματα που απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες για τη συνεχιζόμενη φυγή στο εξωτερικό νέου επιστημονικού & εργατικού δυναμικού, είναι άκρως ανησυχητικά. Είναι μια ακόμη ένδειξη ότι, αν δεν υπάρξει σχέδιο & στρατηγική για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου & της άνισης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα αδιέξοδα & η κοινωνία σε νέα φτωχοποίηση. Η Αριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά υπό την προϋπόθεση, ότι εργάζεται & η ίδια γι’ αυτό, δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο της εργασίας, έχει επεξεργασμένες λύσεις στα προβλήματα & διαμορφώνει αξιόπιστες προϋποθέσεις προοδευτικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Ορισμένοι είχαν προσδοκίες από τη νέα ηγεσία. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, συντελείται μια διαδικασία φθοράς, και όχι δημιουργίας, με πρώτο θύμα την ιστορία του, το έργο του, την ηθικό-πολιτική ακεραιότητά του. Η συζήτηση που άνοιξε, με πρωτοβουλία της ηγεσίας, για «μαύρα ταμεία» αποτελεί τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που προσέφεραν ανιδιοτελώς & με το υστέρημα τους, κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα όρθιο & τα γραφεία του ανοιχτά. Ήταν ένα μεγάλο δώρο στη Δεξιά & όλους όσους υποστηρίζουν ότι «όλοι είναι το ίδιο».

Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα & «παραδίδει» πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρούσα ηγεσία, δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα ταυτότητας, στρατηγικής & δημοκρατικής λειτουργίας που αντιμετώπιζε & από πριν. Θα είναι, για το λόγο αυτόν, σε μια κρίση διαρκείας.

Οι εξελίξεις μάς θέτουν μπροστά σε δυο αλληλένδετα καθήκοντα. Πρώτον, να αγωνιστούμε για να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από τη ριζοσπαστική αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία & δεύτερον, μια προοδευτική εναλλακτική στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας. Ας ανταποκριθεί ο καθένας & η καθεμία σε αυτό το διπλό καθήκον με όποιο τρόπο & από όποια θέση επιλέξει.

Το βέβαιο είναι ότι η κοινωνική Αριστερά, το «αριστερό ημισφαίριο» της κοινωνίας, υπάρχει, & αναζητά μια κατά το δυνατόν ενιαία, ισχυρή & αποτελεσματική πολιτική εκπροσώπηση. Οι εξελίξεις, στον κόσμο, την Ευρώπη & την Ελλάδα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Η ιστορία, πάντως, δείχνει ότι η συσπείρωση & ανασύνθεση της Αριστεράς έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να πετύχει αν γίνει υπόθεση της κοινωνίας, των νέων, του ανένταχτου κόσμου της Αριστεράς & της οικολογίας, μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες & κινήσεις, που πρέπει να υπάρξουν παντού, με κάθε πρόσφορη μορφή.

Καλή αντάμωση, λοιπόν, στους γνωστούς χώρους, για τους γνωστούς λόγους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news