facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Έκλεισε για τα φορτηγά η εθνική οδός Τρικάλων-Ιωαννίνων, λόγω χιονόπτωσης

Σφοδρή χιονόπτωση και στα πεδινά τμήματα της Καλαμπάκας σημειώνεται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν στο οδικό δίκτυο της περιοχής ενώ με το που έπεσε η νύχτα απαγορεύτηκε η κίνηση στην ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων των φορτηγών, τα οποία σταματούν στη γέφυρα στο Μουργκάνι.

 

   

   

 

 trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε για τα φορτηγά η εθνική οδός Τρικάλων-Ιωαννίνων, λόγω χιονόπτωσης"

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Ελεύθερη χωρίς όρους η ψυχίατρος για τον θάνατο τροφίμου

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η ψυχίατρος η οποία συνελήφθη μετά το θάνατο ασθενούς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι συγγενείς της τροφίμου ζητούν να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Ασθενής φέρεται να επιτέθηκε σε άλλον τρόφιμο με συνέπεια ο 48χρονος να πηδήξει από τον πρώτο όροφο και να τραυματιστεί. Μετά χτύπησε τη 44χρονη η οποία δύο ώρες αργότερα πέθανε.

Σε βάρος της γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο και παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια ενώπιον της οποίας απολογήθηκε.

Στην απολογία της η ψυχίατρος είπε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Πήγα αμέσως στον ασθενή που τραυματίστηκε και κατόπιν στον θάλαμο όπου εξελισσόταν το επεισόδιο. Ζήτησα άμεσα τη δέσμευση του υπαιτίου».

Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της 44χρονης.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Ελεύθερη χωρίς όρους η ψυχίατρος για τον θάνατο τροφίμου"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά

Ο καιρός αύριο Τετάρτη (09.03.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κακοκαιρία προβλέπεται στη χώρα με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 03 με 05 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (09.03.2022) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο και από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σταδιακά θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά"

Οικιακή βοηθός φωτογράφιζε γυμνά τα τρία παιδιά που πρόσεχε στην Κηφισιά

Μία οικιακή βοηθός στη Κηφισιά συνελήφθη από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παιδική πορνογραφία, καθώς φωτογράφιζε γυμνά τα παιδιά της οικογένειας που πρόσεχε.

Μάλιστα, έχει στείλει τις φωτογραφίες σε διαφόρους χρήστες του internet, ενώ η ίδια υποστήριξε, ότι το έκανε για «πλάκα». Η είδηση έγινε γνωστή από τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας, Χρήστο Μπαλάσκα, ο οποίος μέσω ανάρτησης στο Facebook ανέφερε τα εξής:

«6/3/2022. Απογευματινή περιπολία για το Β 4-2 της Β αλλαγής της άμεσης δράσης. Στις 13:30 οι δύο αρχιφύλακες λαμβάνουν σήμα για άτομο το οποίο περίμενε να υποδείξει παράνομη φωτογράφηση στην περιοχή της Κηφισιάς.

Οι συνάδελφοι αμέσως έσπευσαν για το σημείο και εκεί τους περίμενε ο παθών ο οποίος τους δήλωσε ότι στο κινητό τηλέφωνο μιάς αλλοδαπής γυναίκας την οποία είχε προσλάβει για οικιακή βοηθό και για την φροντίδα των τριών ανηλίκων παιδιών του, βρήκε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του. Η 28χρονη αλλοδαπή (απο Νεπάλ) δήλωσε ότι είχε φωτογραφίσει τα ανήλικα για πλάκα. Είχε στείλει όμως τις φωτογραφίες σε διαφόρους χρήστες του internet όπως ανακάλυψαν οι δύο έμπειροι αμεσοδρασίτες.

Η δράστις προσήχθη στο τοπικό Τ.Α. όπου σχηματίστηκε δικογραφία για παιδική πορνογραφία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Όπως βλέπουμε το φάσμα των ενεργειών της άμεσης δράσης είναι τεράστιο. Πανταχού παρόντες. Μπράβο στο πλήρωμα που έδειξε την απαραίτητη προσοχή σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα!!».

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Οικιακή βοηθός φωτογράφιζε γυμνά τα τρία παιδιά που πρόσεχε στην Κηφισιά"

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Φλώρινας – Με χειμερινά ελαστικά η κίνηση των οχημάτων

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας λόγω της χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή. 

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας και κυρίως στο ορεινό γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων όπου κρίνεται απαραίτητο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά σχολεία στον Δήμο Φλώρινας – Με χειμερινά ελαστικά η κίνηση των οχημάτων"

Πόλεμος: Κατάπαυση για απομάκρυνση αμάχων -«Αδύνατη» στη Μαριούπολη

Πόλεμος: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε απόψε μια νέα κατάπαυση του πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας.

Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ από τις 9.00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης, 9 Μαρτίου.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους» ανέφερε η ρωσική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η πρόταση αυτή θα μεταφερθεί στις ουκρανικές αρχές που θα πρέπει, όπως και χθες, να επιβεβαιώσουν μέχρι τα μεσάνυχτα (02.00 ώρα Ελλάδας) το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων και από ποια ώρα θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι πρώτοι διάδρομοι εκκένωσης για τους αμάχους άνοιξαν σήμερα το πρωί, ιδίως στο Σούμι, στα βορειοανατολικά, απ’ όπου αναχώρησαν δύο αυτοκινητοπομπές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι εκκενώσεις συνεχίζονται επίσης και στην περιοχή του Κιέβου.

Σε άλλες πόλεις, όπως στην Μπούτσα, στα βόρεια της Μαριούπολης, οι άμαχοι παραμένουν μπλοκαρισμένοι.

Ουκρανία: Αδύνατη η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη, υποστηρίζει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Οι ουκρανικές αρχές δεν κατάφεραν για ακόμη μια φορά σήμερα να απομακρύνουν αμάχους από τη Μαριούπολη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή στην πολιορκούμενη πόλη.

Σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσφορά της Μόσχας να ανοίξει «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» που οδηγούν στη Ρωσία ή στη Λευκορωσία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος: Κατάπαυση για απομάκρυνση αμάχων -«Αδύνατη» στη Μαριούπολη "

Δ. Μακεδονία: Ξεκίνησαν οι πρώτες χιονοπτώσεις – Απαγορευτικό για τις νταλίκες στην Εγνατία

Κλειστή για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης είναι η Εγνατία Οδός από τον Δυτικό κόμβο των Γρεβενών μέχρι και τον κόμβο των Ιωαννίνων, για τα φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 3,5 τόνων, ενώ κανονικά επιτρέπεται για τα υπόλοιπα οχήματα.

Το ίδιο απαγορευτικό για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 3,5 τόνων ισχύει και στην Εθνική Οδό Γρεβενών-Τρικάλων, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 10:00, ενώ η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Δήμο Εορδαίας λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα λειτουργήσουν στις 09:15 ενώ η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή, αύριο, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Βοΐου θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ., λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο Σερβίων, αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 θα λειτουργήσουν από τις 10:00 λόγω κακοκαιρίας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Δήμο Βελβεντού, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αύριο Τετάρτη όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9 π.μ., ενώ αν υπάρξει μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού θα γίνει νέα ενημέρωση αύριο το πρωί.

Αύριο Τετάρτη 09 Μαρτίου με απόφαση Δημάρχου, Δημήτρη Κορδίλα τα σχολεία του Δήμου Δεσκάτης θα λειτουργήσουν στις 09:00πμ λόγω κακοκαιρίας.

Στο Δήμο Καστοριάς, αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, τα σχολεία θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους, στις 09:15, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, νωρίς αύριο το πρωί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μακεδονία: Ξεκίνησαν οι πρώτες χιονοπτώσεις – Απαγορευτικό για τις νταλίκες στην Εγνατία "

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός για απομάκρυνση αμάχων ανακοίνωσε η Μόσχα

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε απόψε μια νέα κατάπαυση του πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας.

Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ από τις 9.00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους» ανέφερε η ρωσική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός για απομάκρυνση αμάχων ανακοίνωσε η Μόσχα"

Πολωνία: Έτοιμοι να δώσουμε αεροσκάφη Mig-29 στην Ουκρανία

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας σε αντάλλαγμα από τις ΗΠΑ μεταχειρισμένα αεροσκάφη αντίστοιχων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Παράλληλα, η Βαρσοβία προέτρεψε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες διαθέτουν τέτοια αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας (…) είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε, αμέσως και χωρίς χρέωση, όλα τα MiG-29 στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουμε στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε το υπουργείο.

«Παράλληλα, η Πολωνία ζητά από τις ΗΠΑ να μας παράσχει χρησιμοποιημένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να τηρήσει τους όρους αγοράς των αεροσκαφών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία: Έτοιμοι να δώσουμε αεροσκάφη Mig-29 στην Ουκρανία"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική φάλαγγα βορειοανατολικά του Κιέβου

Οι ΗΠΑ ανέφεραν σήμερα ότι μια νέα ρωσική φάλαγγα προωθείται προς το Κίεβο από τα βορειοανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας ενώ η πρώτη, που κατέβηκε από τα βόρεια, παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και πολλές ημέρες έξω από την πόλη.

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι (οι Ρώσοι) αρχίζουν να προσπαθούν να προωθηθούν στο Κίεβο από τα βορειοανατολικά», είπε στους δημοσιογράφους ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας.

«Εκτιμούμε ότι βρίσκονται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την πόλη», πρόσθεσε. Δεν ήταν όμως σε θέση να διευκρινίσει από πόσα και τι είδους οχήματα αποτελείται αυτή η φάλαγγα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η προώθηση της πρώτης, μεγάλης φάλαγγας από τον βορρά προς το Κίεβο δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο εδώ και αρκετές ημέρες, λόγω της ουκρανικής αντίστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι σε θέματα ανεφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Αυτή η φάλαγγα «δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από το αεροδρόμιο του Χοστόμελ», που απέχει 20 χιλιόμετρα από το Κίεβο, ενώ μια άλλη «είναι μπλοκαρισμένη στο Τσερνίχιφ», 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Η τρίτη φάλαγγα που κατεβαίνει από τα βορειοανατολικά εντάσσεται στις «προσπάθειες» της Μόσχας «να περικυκλώσει το Κίεβο και να το αναγκάσει να συνθηκολογήσει», συνέχισε. «Καθώς δεν έχουν κάνει την πρόοδο που πιστεύαμε ότι ανέμεναν, αύξησαν τους βομβαρδισμούς στην πόλη με πυραύλους, ρουκέτες, βλήματα του πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εντείνουν την πίεση στο Κίεβο (…) και πιστεύουμε ακόμη ότι είναι ένας από τους βασικούς στόχους τους», επέμεινε.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για πληροφορίες περί «οδομαχιών» εντός του Κιέβου, που όμως είναι «μεμονωμένα περιστατικά». «Θεωρούμε ότι πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για αναγνωριστικές επιχειρήσεις, στόχος των οποίων είναι να προκαλέσουν φόβο και σύγχυση και να προσπαθήσουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τη συνέχεια», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική φάλαγγα βορειοανατολικά του Κιέβου"

Λιγνάδης: Με μηνύσεις και αγωγές κατά δικηγόρων και παρουσιαστών απαντά ο δικαζόμενος για 4 βιασμούς σκηνοθέτης

Αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης από τους δικηγόρους των 4 ανδρών που τον έστειλαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το βιασμό τους.

Παράλληλα προαναγγέλλει ότι θα στραφεί με μηνύσεις σε βάρος γνωστών παρουσιαστριών της τηλεόρασης.

«Παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας του σκηνοθέτη-ηθοποιού και τον συκοφαντούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Από τον δικηγόρο των 2 εκ των 4 μηνυτών Ιωάννη Βλάχο, ο Δ. Λιγνάδης προαναγγέλλει ότι θα διεκδικήσει «αποζημίωση 20.000 ευρώ για κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση σχετική με τη συγκεκριμένη υπόθεση, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε, πριν ένα χρόνο, μέχρι και σήμερα και για όσες φορές τυχόν το πράξει στο μέλλον».

Την περασμένη εβδομάδα ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μηνύσει και τον 1ο μηνυτή που κατέθεσε στη δίκη του.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει:

“Όπως είναι γνωστό, η δίκη του εντολέα μας κου Δημητρίου Λιγνάδη άρχισε με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα και φερομένου θύματος βιασμού, ενός Αιγυπτίου, κατοίκου άλλοτε Σουηδίας, άλλοτε Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος, ενώ ισχυριζόταν στη μήνυση που συνέταξε ο κ. Βλάχος, ότι δήθεν ο Δημήτριος Λιγνάδης, στις αρχές Αυγούστου του 2010, τον βίασε αναγκάζοντας τον να του κάνει πεολειχία, ενώ ήταν αναίσθητος (!!!!!!), στην κατάθεσή του στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος κατέθεσε αυτή την ημερομηνία, αλλά, όπως θυμάται, μάλλον ο κ. Λιγνάδης τον βίασε άλλη ημερομηνία και συγκεκριμένα κάποια μέρα από την 1/4/2011 έως 31/5/2011, κατά τη μεν μήνυση στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού του κ. Λιγνάδη, κατά τη δε κατάθεση στο ακροατήριο σε καναπέ της βεράντας, στη μεν μήνυση θυμάται ότι αυτό διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα, γιατί μετά έχασε τις αισθήσεις του, στο δε ακροατήριο ότι διήρκεσε περίπου 5 λεπτά, γιατί τότε δήθεν έχασε τις αισθήσεις του.

Ο μάρτυρας μέχρι την τελευταία μέρα του Δικαστηρίου, την προηγούμενη Παρασκευή στις 4/3/2022, ισχυριζόταν ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος, ότι κατοικεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και ότι είναι ένας πάμφτωχος που δεν είχε ούτε τα εισιτήρια να έρθει στην Ελλάδα, για να καταθέσει, αλλά στο Δικαστήριο μετά από ερωτήσεις του κου Κουγια αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είπε ψέματα και ότι από το τέλος Νοεμβρίου του 2021 είναι μόνιμος κάτοικος Ντουμπάι, ότι έχει κατασκευάσει ψεύτικη ιστοσελίδα, ότι ήταν 7,5 χρόνια μεσίτης στη Σουηδία, ότι τώρα δήθεν είναι μέλος μεγάλης εταιρείας μεσιτών με έδρα το Ντουμπάι, ότι δήθεν έχει πάρει πτυχίο διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, ενώ δεν έχει τελειώσει ούτε την τρίτη γυμνασίου, ότι δήθεν μιλάει εννέα γλώσσες, ενώ απεδείχθη ότι όλα αυτά είναι ψέματα, και το κυριότερο απ’ όλα, απέκρυψε ότι στην Ελλάδα είναι από τις 8/2/2022, ερχόμενος όχι από τη Σουηδία αλλά από το Ντουμπάι, απέκρυψε ότι κατοικεί σε βίλα στη Βούλα, αρνούμενος να δώσει τη διεύθυνση, όπως επίσης αρνήθηκε να δώσει και διεύθυνση κατοικίας στο Ντουμπάι και σήμερα μαζί με τον Ιωάννη Βλάχο σε τηλεοπτική εκπομπή, ισχυριστήκαν ψευδώς, δίνοντας τέσσερις φωτογραφίες, ότι αυτές δήθεν παρέδωσε ο κ. Κούγιας στο Δικαστήριο, αποκρύπτοντας ότι ο κ Κούγιας στο δικαστήριο παρέδωσε πολύ περισσότερες φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο φτωχός δήθεν σωφρονιστικός υπάλληλος, όπως ισχυρίζεται ο Γιάννης Βλάχος σε δεκάδες εμφανίσεις του, όχι μόνο δεν είναι σωφρονιστικός υπάλληλος, αλλά ενώ είναι ανεπάγγελτος, οδηγεί στο Ντουμπάι HUMMER αξίας 200.000€ και MERCEDES αξίας 150.000 ευρώ και σε όλη του την καθημερινότητα δεν ασκεί κανένα επάγγελμα στο Ντουμπάι, αλλά το μόνο, το οποίο κάνει, είναι να γυμνάζεται σε ακριβά γυμναστήρια, προβάλλοντας ημίγυμνες φωτογραφίες του, να συχνάζει σε πολυτελέστατους χώρους και να κάνει διακοπές άλλοτε στην Ισπανία και άλλοτε στη Σαντορίνη.

Η εντολή που έχουμε λάβει από τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη, είναι να ασκήσουμε αγωγή κατά του Ιωάννη Βλάχου με αίτημα την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης 20.000 ευρώ για κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε, πριν ένα χρόνο, μέχρι και σήμερα και για όσες φορές τυχόν το πράξει στο μέλλον.

Έχουμε λάβει επίσης εντολή να καταθέσουμε αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και για παραβίαση των κανόνων που προβλέπουν σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητος από κάθε παρουσιαστή ή παρουσιάστρια που εδώ και ένα χρόνο δεν το σεβάστηκαν και ακόμη και τώρα υιοθετούν όλα τα ψέματα των 4 φερόμενων ως βιασθέντων από τον Δημήτρη Λιγνάδη και των δικηγόρων τους που τα υποστηρίζουν.

Αγωγή και μήνυση θα κατατεθεί κατ’ εντολή του κ. Δημητρίου Λιγνάδη και κατά της δικηγόρου Μαρίας Κουρτέση, αλλά και κατά της παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη για την εκπομπή της 18/02/2021, όπου εντελώς μονομερώς και χωρίς καν να ενημερώσουν τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη, χωρίς να τον κατονομάσουν μεν, αλλά περιγράφοντάς τον, τον κατασυκοφάντησαν και οργάνωσαν όλη αυτή τη συκοφαντική επίθεση εις βάρος του, ισχυριζόμενοι ακόμη και στο ακροατήριο ότι δήθεν ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος είναι δήθεν δικηγόρος, προσπαθώντας να του επιτραπεί να καθίσει στα δικηγορικά έδρανα, ως συνεργάτης της κας Κουρτεση, μέχρις ότου αποκαλυφθεί από τον κ. Κούγια ότι ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος δεν είναι δικηγόρος αλλά ιδιωτικός υπάλληλος στη Γερμανία.

Αλγεινή εντύπωση στον κο Δημήτριο Λιγνάδη και σε όλο το περιβάλλον του έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση δέχτηκε να υποβάλει μήνυση κατ’ εντολή του Κυπαρισσόπουλου τον Φεβρουάριο του 2021 για αδίκημα, το οποίο κατά τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο είχε διαπραχθεί το 1995, δηλαδή 26 χρόνια προτού υποβληθεί η μήνυση, ενώ και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι το αδίκημα του βιασμού παραγράφεται στα 15 χρόνια.

Αλγεινή εντύπωση στο περιβάλλον του κου Λιγνάδη έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ο Αιγύπτιος μάρτυρας αρνήθηκε ότι γνωρίζει έστω και έναν από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, εκθέτοντας τον δικηγόρο του Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος εν αγνοία του εντολέα του, όπως κατάθεσε ο ίδιος ο μάρτυρας στο Δικαστήριο και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά, εν ονόματι του μάρτυρα και χωρίς την εντολή του, ζήτησε να εξεταστούν 11 μάρτυρες, οι οποίοι είναι σχεδόν όλοι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, αποδεικνύοντας την κατασκευή της της πρωτοφανούς σκευωρίας.

Μήνυση και αγωγή λάβαμε σήμερα εντολή να καταθέσουμε κατά του «γνωστού» Γρηγόρη Βαλλιανατου, ο οποίος χωρίς καμία αναστολή στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου παραδέχτηκε ότι προετοιμάζει όλους τους μάρτυρες και όσους εμφανίζονται στην τηλεόραση και ισχυρίζονται όλα αυτά τα συκοφαντικά ψεύδη εναντίον του κου Λιγνάδη.

Όλοι επιτέλους πρέπει να καταλάβουν, όπως και οι διάφοροι παρουσιαστές και παρουσιάστριες πρέπει να καταλάβουν, ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν απονέμεται στην τηλεόραση, όπου μονομερώς επί ένα χρόνο συκοφαντούσαν τον κο Δημήτριο Λιγνάδη, αλλά μόνο στους ιερούς χώρους των Δικαστηρίων, όπου από την πρώτη κιόλας ημέρα αυτή η βρομερή σκευωρία άρχισε να καταρρέει.

Μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση θα καταθέσει και ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας κατά της Φαίης Σκορδά για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ισχυρίστηκε για τον κο Κούγια σε πρόσφατη εκπομπή της.

Σήμερα, απεστάλη στην κα Σκορδά εξώδικος διαμαρτυρία – πρόσκληση του κου Κούγια, γεγονός που η κα Σκορδά απέκρυψε, ενώ συγχρόνως απέφυγε να αναγνώσει στην εκπομπή της το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δικογράφου.”

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιγνάδης: Με μηνύσεις και αγωγές κατά δικηγόρων και παρουσιαστών απαντά ο δικαζόμενος για 4 βιασμούς σκηνοθέτης"

Διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες την Τετάρτη - Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, στις 13.00 στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ, «για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, τα αιτήματα αφορούν την «αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά, τις αυξήσεις στους μισθούς, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, την κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια»".

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες την Τετάρτη - Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ"

Η Σουηδία δεν «βλέπει» ένταξή της στο ΝΑΤΟ μετά τις απειλές Πούτιν

Ένα αίτημα της Σουηδίας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα αποσταθεροποιούσε την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Εάν η Σουηδία επέλεγε να στείλει ένα αίτημα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό τις τρέχουσες συνθήκες θα αποσταθεροποιούσε περαιτέρω αυτήν την περιοχή της Ευρώπης και θα αύξανε την ένταση», είπε στους δημοσιογράφους η Σουηδή πρωθυπουργός.

Η Άντερσον είπε ότι το καλύτερο για την ασφάλεια της Σουηδίας και της περιοχής είναι να έχει μια σταθερή και διαφανή εξωτερική πολιτική.

Όλα αυτά έρχονται μετά την απόφαση της χώρας να αλλάξει τακτική σχετικά με τα εξοπλιστικά, αφότου ο Πούτιν… απείλησε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Στοκχόλμη, πρόσθεσε, εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα στηρίξει την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει κυβερνοεπιθέσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σουηδία δεν «βλέπει» ένταξή της στο ΝΑΤΟ μετά τις απειλές Πούτιν"

Συμπλοκή στον Ταύρο: «Μπράβος» απείλησε με όπλο αστυνομικούς

Σκηνές από ταινία δράσης του Χόλυγουντ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Πέτρου Ράλλη στον Ταύρο, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα, που τους φάνηκαν ύποπτα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε νυχτερινό μαγαζί της περιοχής, όταν εντόπισαν τους άνδρες έξω από αυτό και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Στο άκουσμα της λέξης «Αστυνομία», ο ένας από τους δύο υπόπτους έτρεξε μέσα στο μαγαζί και επιχείρησε να διαφύγει από εκεί. Ωστόσο, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών τον ακολούθησαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, αφού πρώτα πάλεψαν μαζί του. Μάλιστα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι πάνω στη συμπλοκή, ενώ ο ύποπτος προέταξε πιστόλι και το έστρεψε προς το μέρος των ανδρών της Ασφάλειας, που όρμησαν πάνω του για να τον ακινητοποιήσουν.

Ο δεύτερος ύποπτος έμεινε στο σημείο, όπου και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Πρόκειται για Αλβανούς ηλικίας 36 και 46 ετών, σεσημασμένοι κατά το παρελθόν για ναρκωτικά, οπλοκατοχή και ληστείες, ενώ πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, το ένα με τρεις σφαίρες (σ.σ. αυτού που αντιστάθηκε) και το άλλο με 16 σφαίρες. Από τις κινήσεις τους, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών θεωρεί, ότι οι δύο άνδρες εργάζονταν ως «μπράβοι» στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοφορία, απειλή κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμπλοκή στον Ταύρο: «Μπράβος» απείλησε με όπλο αστυνομικούς"

Η Βρετανία ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Τον δρόμο των ΗΠΑ ακολούθησε και το Ηνωμένο Βασίλειο  σε ό, τι αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έτσι, η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης.

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.

Δείτε τις αναρτήσεις του υπουργού Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας της Βρετανίας

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βρετανία ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο"

Πόλεμος στην Ουκρανία - Σκληρές εικόνες: Ρωσικό τανκ ανατίναξε αυτοκίνητο με δύο ηλικιωμένους στο Μακαρίβ

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έρχεται να προστεθούν στη μακρά λίστα των θυμάτων των ρωσικών στρατευμάτων που συνεχίζουν την επέλασή τους στην Ουκρανία. Τα θύματα βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους έξω από το νοσοκομείο του Μακαρίβ όταν ξαφνικά είδαν λίγα μέτρα μακριά τους ένα ρωσικό τανκ να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος του.

Τότε ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και το τανκ αφού στρίβει ελαφρώς αρχίζει να πυροβολεί προς το μέρος του αυτοκινήτου. Από τις συνεχόμενες βολές το αυτοκίνητο τινάχθηκε στον αέρα με τους δύο επιβαίνοντες να χάνουν ακαρίαια τη ζωή τους.  Αμέσως μετά το ρωσικό τανκ έφυγε από το σημείο αλλάζοντας κατεύθυνση, αναζητώντας τον νέο του στόχο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε γνωστό νωρίτερα την Τρίτη  μέσω του Telegram και αναπαράγεται τόσο από ουκρανικούς λογαριασμούς στο Twitter, όσο και από τον Λευκορώσο δημοσιογράφο Tadeusz Giczan.
Την ίδια ώρα σε βίντεο του TMZ φαίνεται το ανατιναγμένο όχημα καθώς και οι δύο ηλικιωμένοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε αυτό.
σε αυτό.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία - Σκληρές εικόνες: Ρωσικό τανκ ανατίναξε αυτοκίνητο με δύο ηλικιωμένους στο Μακαρίβ"

Απάτη: Της είπαν να πατήσει το «4242» & της πήραν 40.000 ευρώ

Το ποσό των 40.000 ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν επιτήδειοι, μέσα σε 13 λεπτά, από τον οικογενειακό λογαριασμό φοιτήτριας, στον Νέο Κόσμο.

Η μεγάλη απάτη, όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες, την Πέμπτη στις 17 Φεβρουαρίου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το αγόρι της φοιτήτριας, έβαλε προς πώληση, σε σελίδα στο internet, ένα ιατρικό μηχάνημα, του πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή και ήταν οφθαλμίατρος.

Λίγο μετά την ανάρτηση, του τηλεφώνησε ένας άνδρας με το όνομα «Λουκάς»,  ο οποίος παρίστανε τον αγοραστή, εκφράζοντας ενδιαφέρον για το ιατρικό μηχάνημα το οποίο πωλούνταν έναντι 700 ευρώ.

Όταν ο νεαρός  ήρθε σε…συμφωνία  με τον….υποψήφιο αγοραστή, εκείνος τον ρώτησε τι τράπεζα είχε προκειμένου να του μεταφέρει άμεσα το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Όταν ο νεαρός απάντησε πως έχει «…..» τότε ο άγνωστος του είπε πως δεν μπορεί να κάνει τη μεταφορά σε αυτή την τράπεζα, ρωτώντας τον αν υπάρχει λογαριασμός στην τράπεζα «….».

Εκείνος απάντησε πως έχει η κοπέλα του λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα, λέγοντας του να καλέσει εκείνη για να συνεννοηθούν.

Στην επικοινωνία που είχε ο «Λουκάς» με την νεαρή φοιτήτρια, προκειμένου να κανονίσουν τα….διαδικαστικά, της ζήτησε το νούμερο της κάρτας της με την κοπέλα να τον δίνει, ενώ στη συνέχεια της είπε να πατήσει το «4242».

Όταν κατάφερε να παραβιάσει τον λογαριασμό- στον οποίο η φοιτήτρια είχε το ποσό των 8 ευρώ- απέκτησε πρόσβαση και στον λογαριασμό των γονιών της εκεί όπου υπήρχαν οι 40.000 ευρώ. Μέσα σε 13 λεπτά, τα χρήματα έκαναν «φτερά».

Το κορίτσι σε κατάσταση σοκ, αντιλήφθηκε τι συνέβη καθώς είχε μπει στον λογαριασμό για να δει τη μεταφορά των 700 ευρώ που υποτίθεται θα της έκανε. Τότε άρχισε να φωνάζει την μητέρα της, ενώ είχε κλείσει το τηλέφωνο με τον άνδρα που είχε παρουσιαστεί ως αγοραστής, ο οποίος προκειμένου να μπλοκάρει το τηλέφωνο της και να μην μπορεί να καλέσει, της έκανε 16 αναπάντητες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τρεις μεταφορές στις οποίες προέβη.

Όπως αποδείχτηκε τα 40.000 ευρώ μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό των γονιών της κοπέλας, σε άλλο λογαριασμό σε ποσά των 15.000, 15.000 και 10.000 ευρώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Απάτη: Της είπαν να πατήσει το «4242» & της πήραν 40.000 ευρώ "

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από έκρηξη νάρκης στο Τσερνίχιβ

Τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν και τρία παιδιά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια νάρκη κατά προσωπικού στην περιοχή του Τσερνίχιβ, στα βόρεια του Κιέβου, δήλωσε σήμερα η Λιουντμίλα Ντενισόβα, η αρμόδια για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Οι άμαχοι επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο. Οι ενήλικοι σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ τα παιδιά έχουν τραυματιστεί. Η Ντενισόβα υπενθύμισε ότι η χρήση των ναρκών κατά προσωπικού απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου που ένας Ουκρανός αξιωματούχος αναφέρεται επίσημα σε νεκρούς από τέτοιου είδους όπλα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από έκρηξη νάρκης στο Τσερνίχιβ"

Δένδιας για Μαριούπολη: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή στην Ελλάδα

Στη δέσμευση πως η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή επιστροφή του Έλληνα προξένου στην Ελλάδα προέβη ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (8/3) με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Σμιντ.

Ο Έλληνας πρόξενος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τη Βρετανή ομόλογό του Λιζ Τρας, τονίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Είχα μια μακρά συζήτηση με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ, την κα Χέλγκα Σμιντ, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν τη Μαριούπολη και την ασφάλεια του Έλληνα Προξένου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή πίσω στην Ελλάδα. Θα ήθελα, με αυτή την ευκαιρία, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Έλληνες διπλωμάτες, που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, κάναμε και μια γενική επισκόπηση της εξαιρετικά δύσκολης και δυσάρεστης κατάστασης. Η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Και συζητήσαμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικές πτυχές τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο, παρότι εκτός ΕΕ, παραμένει ένας πολύ σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης.

Ήταν η 4η φορά που συναντήθηκα με Βρετανό ΥΠΕΞ, σε αυτή την περίπτωση με τη Λιζ Τρας, τα 3 σχεδόν χρόνια που είμαι ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Αυτή τη φορά συναντηθήκαμε κάτω από το κράτος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και συζητήσαμε τα τεράστια προβλήματα ασφάλειας που η εισβολή αυτή δημιουργεί τόσο για τις χώρες μας όσο και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Συζητήσαμε για τα Δυτικά Βαλκάνια, το Σαχέλ, τη Βόρεια Αφρική, τη Λιβύη τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε επίσης και για το πώς μπορεί η ανθρωπότητα να βγει από αυτή την τεράστια περιπέτεια που μας έβαλε η ρωσική εισβολή».

news
Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας για Μαριούπολη: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή στην Ελλάδα"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπάργκο σε ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Με σαφείς αναφορές κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο και το ρωσικό πετρέλαιο.

«Απαγορεύουμε κάθε εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου» είπε ο Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του και συμπλήρωσε πως «είμαστε ενωμένοι, δεν χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν».

Στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την στήριξή του στην Ουκρανία και τον πρόεδρό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σημείωσε πως παραμένουν πιστές στην εφαρμογή του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, που αφορά στην προστασία του εδάφους των χωρών της Συμμαχίας. «Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πακέτο με τις κυρώσεις που δημιουργεί προβλήματα στη Ρωσία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζοντας πως «η ελευθερία κοστίζει και θα κοστίσει και στους Αμερικανούς». Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονίσει πως τα μέτρα ενάντια στη Ρωσία δημιουργούν μία νέα πραγματικότητα στην οποία όλοι συμβάλλουν.

Δείτε τις ανακοινώσεις Μπάιντεν:

Η ρωσική επίθεση μας κοστίζει σε όλους είπε ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνοντας πως από την κατάσταση που διαμορφώνεται δεν θέλει κάποιοι να αποκομίσουν πλεονεκτήματα. «Δεν είναι αληθές ότι έχουμε καθυστερήσει την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ», σημείωσε λέγοντας πως το πρώτο τρίμηνο της θητείας του ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ.

Ωστόσο, είπε ότι πολλοί από τους Ευρωπαίους συμμάχους «ίσως να μην είναι σε θέση να ενωθούν μαζί μας» για να θεσπίσουν μια παρόμοια απαγόρευση. Οι ΗΠΑ παράγουν περισσότερο πετρέλαιο εγχώρια από ό,τι ολόκληρη η Ευρώπη μαζί, είπε ο Μπάιντεν. Είπε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με εταίρους για να αναπτύξουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να «διατηρηθεί η πίεση στον Πούτιν».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και έχουν «ακρωτηριάσει» την οικονομία της Ρωσίας. Στη συνέχεια προέτρεψε και τους ευρωπαίους να μειώσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τους Ρώσους.

Μιλώντας για τον ουκρανικό λαό και την αντίσταση στην ρωσική εισβολή, ο κ. Μπάιντεν είπε πως «ο ουκρανικός λαός μας έχει εμπνεύσει με την αποφασιστικότητά τους να μείνουν ελεύθεροι». Ο Πούτιν συνεχίζει τη δολοφονική του πρακτική ανεξάρτητα από το κόστος, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέγοντας πως «έχουμε δει να βομβαρδίζονται σχολεία και νοσοκομεία». Συνεχίζοντας είπε πως μπορεί ο Πούτιν να πάρει μία πόλη, μία νίκη, αλλά ποτέ «δεν πρόκειται να πάρει την Ουκρανία, δεν θα καταγραφεί ως νίκη». Θα τους δίνουμε βοήθεια, αμυντική, οικονομική, γιατί αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας, είπε αναφερόμενος στους Ουκρανούς.

Η Μόσχα απείλησε με εμπάργκο τον Nord Stream I

Εν τω μεταξύ άνοδο έως και 32% σημείωσαν τα ευρωπαϊκά futures φυσικού αερίου μετά τις απειλές της Ρωσίας ότι θα κόψει τις ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream Ι, ως αντίποινα για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Πρόκειται όπως σημειώνει το Newmoney.gr για έναν σημαντικό αγωγό φυσικού αερίου προς τη Γερμανία και η Μόσχα προειδοποιεί ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 300 δολάρια.

Πάντως, ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, αναφέρει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ. Χθες Δευτέρα, οι τιμές του φυσικού αερίου ενισχύθηκαν έως και 79%. Ο Nord Stream προμήθευσε την Ευρώπη με 59 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πέρυσι, περί το 40% των ρωσικών εξαγωγών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Η απόρριψη του ρωσικού πετρελαίου θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια αγορά», είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ, λέγοντας ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 300 δολάρια το βαρέλι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπάργκο σε ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο Μπάιντεν"

Το σχέδιο της Κομισιόν για ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία ως το 2030

Τις προτάσεις της για τη σταδιακή απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα πριν το 2030
, αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη παρουσίασε την Τρίτη, 8 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούμε από το ρωσικό πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε έναν προμηθευτή που μας απειλεί ρητά», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να αμβλύνουμε τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών της ενέργειας, να διαφοροποιήσουμε τον εφοδιασμό μας με φυσικό αέριο για τον επόμενο χειμώνα και να επιταχύνουμε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Όσο πιο γρήγορα στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο, σε συνδυασμό με περισσότερη ενεργειακή απόδοση, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι και θα κυριαρχήσουμε στο ενεργειακό μας σύστημα», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Επιτροπής για την εξάλειψη της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο πριν το 2030 (REPowerEU), περιλαμβάνει τα εξής:

Διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου, μέσω υψηλότερων εισαγωγών LNG (από ΗΠΑ, Κατάρ κλπ.) και αγωγών από μη Ρώσους προμηθευτές.

Μεγαλύτερο όγκο παραγωγής και εισαγωγών βιομεθανίου και ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου.

Ταχύτερη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στα σπίτια, τα κτίρια, τη βιομηχανία και το ηλεκτρικό σύστημα, ενισχύοντας την ενεργειακή απόδοση και αυξάνοντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πλήρης εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής για την πράσινη μετάβαση «Fit for 55», η οποία θα μπορούσε να μειώσει την ετήσια κατανάλωση ορυκτού αερίου κατά 30%, που ισοδυναμεί με 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), έως το 2030.

Με τα μέτρα στο σχέδιο REPowerEU, η Επιτροπή εκτιμά ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν σταδιακά τουλάχιστον 155 bcm χρήσης ορυκτών αερίων, που ισοδυναμούν με τον όγκο που εισήχθη από τη Ρωσία το 2021. Σχεδόν τα δύο τρίτα αυτής της μείωσης μπορούν να επιτευχθούν εντός ενός έτους, τερματίζοντας την υπερβολική εξάρτηση της ΕΕ από έναν μόνο προμηθευτή. Η Επιτροπή προτείνει να συνεργαστεί με τα κράτη μέλη για τον εντοπισμό των καταλληλότερων έργων για την επίτευξη αυτών των στόχων, βασιζόμενη στην εκτεταμένη εργασία που έχει ήδη γίνει στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία παρείχε περίπου το 45% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου της ΕΕ το 2021. Οι άλλοι κύριοι προμηθευτές αερίου στην ΕΕ ήταν η Νορβηγία (23%), η Αλγερία (12%), οι Ηνωμένες Πολιτείες (6%) και το Κατάρ (5%).

Για το αργό πετρέλαιο, η Ρωσία ήταν επίσης ο μεγαλύτερος προμηθευτής εισαγωγών από την ΕΕ (27%), ενώ στον τομέα του λιθάνθρακα, παρόλο που οι όγκοι των εισαγωγών έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία παραμένει επίσης ο πρώτος προμηθευτής (46%), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ (15%) και την Αυστραλία (13%).

Η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον δήλωσε: «Για τις υπόλοιπες εβδομάδες αυτού του χειμώνα, η Ευρώπη έχει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου, αλλά πρέπει να αναπληρώσουμε τα αποθέματά μας επειγόντως για το επόμενο έτος. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θα προτείνει έως την 1η Οκτωβρίου, η αποθήκευση φυσικού αερίου στην ΕΕ να έχει πληρωθεί έως τουλάχιστον 90%.»

Εξάλλου, σε συνέχεια της «Εργαλειοθήκης τιμών ενέργειας» που πρότεινε η Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο, βοηθώντας τα κράτη-μέλη να μετριάσουν τον αντίκτυπο των υψηλών τιμών στους ευάλωτους καταναλωτές, σήμερα η Επιτροπή παρουσιάζει πρόσθετα έκτακτα μέτρα.

Δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των τιμών σε εξαιρετικές περιστάσεις και τα κράτη-μέλη να μπορούν να αναδιανέμουν στους καταναλωτές, τα έσοδα από τα υψηλά κέρδη του ενεργειακού τομέα και την εμπορία εκπομπών.

Η Επιτροπή θα διαβουλεύεται με τα κράτη-μέλη σχετικά με τις ανάγκες και το πεδίο εφαρμογής ενός νέου προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για την παροχή ενισχύσεων σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την κρίση, ιδίως σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν υψηλό ενεργειακό κόστος.

Η Επιτροπή σκοπεύει να υποβάλει έως τον Απρίλιο μια νομοθετική πρόταση που απαιτεί την πλήρωση της υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου σε ολόκληρη την ΕΕ έως τουλάχιστον το 90% της χωρητικότητάς της, έως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους. Η πρόταση θα συνεπαγόταν την παρακολούθηση και την επιβολή των επιπέδων πλήρωσης και τη δημιουργία ρυθμίσεων αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών.

Για να αντιμετωπίσει την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, η Επιτροπή θα εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές, μεταξύ άλλων, έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της μεταδοτικής επίδρασης των τιμών του φυσικού αερίου στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως προσωρινά όρια τιμών. Θα αξιολογήσει επίσης επιλογές για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη την τελική έκθεση του Οργανισμού της ΕΕ για τη Συνεργασία των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) και άλλες συνεισφορές σχετικά με τα οφέλη και τα μειονεκτήματα των εναλλακτικών μηχανισμών τιμολόγησης για να διατηρηθεί η ηλεκτρική ενέργεια προσιτή, χωρίς διακοπή του εφοδιασμού και περαιτέρω επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση.

Ο Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία Φρανς Τίμερμανς δήλωσε: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια φθηνή, καθαρή και δυνητικά ατελείωτη πηγή ενέργειας και αντί να χρηματοδοτούν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων αλλού, δημιουργούν θέσεις εργασίας εδώ. Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη επιτάχυνσης της μετάβασής μας στην καθαρή ενέργεια».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο της Κομισιόν για ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία ως το 2030"

Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία - «Δεν θα πέσουμε στα γόνατα να ικετεύουμε»

Νέο μήνυμα με αποδέκτη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο ABC. Παράλληλα ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι δεν είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη ρωσική πλευρά.

«Πρώτα απ' όλα, είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε» δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, κληθείς να απαντήσει για το εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός: να αλλάξει το Σύνταγμα και να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του λεγόμενου LPR/DPR.

«Επειδή δεν αφορά εμένα, είναι για τους ανθρώπους που με εξέλεξαν. Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου γι' αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.



Ακόμη επεσήμανε πως η Ουκρανία δεν θέλει να είναι μια χώρα που «θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει, και δεν πρόκειται να γίνουμε τέτοια χώρα, δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βασικό ζήτημα είναι πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτά τα εδάφη, που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο Πούτιν να αρχίσει να μιλάει, να ξεκινήσει διάλογο, αντί να ζει απομονωμένος. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία - «Δεν θα πέσουμε στα γόνατα να ικετεύουμε»"

«Μαύρο κουτί» από το καλοκαίρι και στα αυτοκίνητα

Από τις 6 Ιουλίου αλλάζουν όλα τα τεχνικά δεδομένα στο αυτοκίνητο, καθώς όλα τα νέας γενιάς αυτοκίνητα θα έχουν «μαύρο κουτί», που θα δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί κάποιος, όσοι και για τις συνθήκες λίγα δευτερόλεπτα πριν από ένα ατύχημα.

Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι από τις 6 Ιουλίου να παρέχουν στα αυτοκίνητα που θα πάρουν έγκριση τύπου, συσκευές καταγραφής των δεδομένων οδήγησης.

Αυτή η συσκευή θα μπορεί να δίνει απαντήσεις στις συνθήκες που επικράτησαν λίγο πριν από το ατύχημα, καθώς και κάποια δεδομένα των συνθηκών οδήγησης του αυτοκινήτου, ώστε να δοθεί μια πιο σαφής εικόνα για την υπαιτιότητα των εμπλεκομένων οδηγών σε ένα ατύχημα.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το «μαύρο κουτί» αποτελούσε αποκλειστικότητα των αεροπλάνων. Έτσι από τις 6 Ιουλίου όσα αυτοκίνητα λαμβάνουν έγκριση τύπου για να βγουν προς πώληση θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν το «μαύρο κουτί».

Η απόφαση αυτή δεν αφορά προς το παρόν τα αυτοκίνητα που έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας και κυκλοφορούν σήμερα. Όμως από τις 7 Ιουλίου του 2024 θα υπάρχει η υποχρέωση από τους κατασκευαστές και στα καινούρια αυτοκίνητα που θα πωλούνται από εκείνη την περίοδο και έπειτα, να έχουν «μαύρο κουτί».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας. Το Electronic Data Recorder (EDR),το μαύρο κουτί δηλαδή, είναι μια συσκευή καταγραφής δεδομένων συμβάντων (EDR), παρόμοια με το «μαύρο κουτί» των αεροπλάνων η οποία θα καταγράφει πληροφορίες που σχετίζονται μόνο με τα ατυχήματα.

Στην περίπτωση του EDR, υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Όμως το EDR θα καταγράφει μόνο την δυναμική κατάσταση του οχήματος πριν από τη σύγκρουση και σε καμία περίπτωση δεν θα καταγράφει ήχο ή βίντεο. Η καταγραφή θα έχει να κάνει για κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ μετά τη σύγκρουση θα ενεργοποιείται ένα αυτόματο σύστημα ειδοποίησης σύγκρουσης (ACN).

Οι πληροφορίες θα είναι εμπιστευτικές και θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Μάλιστα δεν θα περιέχουν κανένα στοιχείο αναγνώρισης του αυτοκινήτου, του ιδιοκτήτη ή του οδηγού του. Θα μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν από τις δικαστικές αρχές σε περίπτωση ατυχήματος, προκειμένου να βγουν σωστές αποφάσεις για την υπαιτιότητα ενός οδηγού.

Το «μαύρο κουτί» στα αυτοκίνητα θα καταγράφει από την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το φρενάρισμα έως και την ακριβή θέση του αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού χρησιμοποιείται το «μαύρο κουτί» εδώ και πολλά χρόνια από χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Επίσης, σε παλαιότερη έρευνα, είχε αποδειχθεί πως οι οδηγοί που είχαν τοποθετήσει το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό τους ήταν πιο προσεκτικοί και συμμετείχαν σε λιγότερα τροχαία ατυχήματα από τους οδηγούς που δεν διέθεταν καταγραφέα δεδομένων. Μάλιστα οι θάνατοι των νέων οδηγών που είχαν στο όχημά τους «μαύρο κουτί» μειώθηκαν σε ποσοστό περίπου 30%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαύρο κουτί» από το καλοκαίρι και στα αυτοκίνητα"

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας με το όνομα “Φίλιππος” (“Filippos”).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες: 

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

 – Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
– Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
– Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

 – Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

 – Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα με κακοκαιρία που θα έχει το όνομα “Φίλιππος” (“Filippos”).

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος»"

Εφιαλτική πρόβλεψη! Στα 200 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο αν επιβληθεί εμπάργκο στην Ρωσία

Η απόφαση των ΗΠΑ να ανακοινώσουν σήμερα στις 17:45 ώρα Ελλάδος την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία έχει εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου ακόμα και στα 200 δολάρια το βαρέλι. 

Στις 16:50 ώρα Ελλάδος το πετρέλαιο ήταν στα 129,89 δολάρια το βαρέλι ποσοστό 5,42% σε σχέση με χθες. 

Αυτό που αναμένεται να γίνει γνωστό είναι αν τελικά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει και η ΕΕ. 

Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την κατάσταση στις αγορές με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτιναχθεί και να είναι δυσβάσταχτες για τους καταναλωτές. 

Η πρόβλεψη για τα 200 δολάρια το βαρέλι ανήκει στην Νορβηγική εταιρεία Rystad Energy που είναι από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους συμβούλους για την ενέργεια στον κόσμο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιαλτική πρόβλεψη! Στα 200 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο αν επιβληθεί εμπάργκο στην Ρωσία"

Θεσσαλονίκη: «Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός στη σουίτα 602»

Με μοναδικό κατηγορούμενο τον Βασίλη Λεβέντη και χωρίς να στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός στη σουίτα 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου ολοκληρώθηκε η ανάκριση από την Ε’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

Πλέον, θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και θα αποφασιστεί αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα τεθεί στο αρχείο. Τα νέα δεδομένα απογοήτευσαν την πλευρά της Γεωργίας Μπίκα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος της ετοιμάζει αναφορά με 20 αναπάντητα ερωτήματα για παραβάσεις τόσο της Αστυνομίας όσο και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της 24χρονης, το ερωτηματολόγιο θα σταλεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση και στην απόφαση της ανακρίτριας έπαιξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που βγήκαν καθαρά, δεν βρέθηκε δηλαδή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στα ούρα της 24χρονης, αλλά και δύο καταθέσεις: ενός υπαλλήλου της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ενός υπαλλήλου σεκιούριτι, που φαίνεται να λένε ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτυ της σουίτας 401, του 4ου ορόφου.

Georgia

Από την άλλη, η Γεωργία Μπίκα φέρεται αποφασισμένη να αποδείξει ότι τα όσα είπε στις καταθέσεις της είναι 100% αληθινά. Πιστεύει πως με κάποιο τρόπο ναρκώθηκε εκείνο το βράδυ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, έχασε τις αισθήσεις της και γι’ αυτό, όπως λένε οι πληροφορίες, μέσω του συνηγόρου της αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ταυτοποίηση και επανέλεγχο του δείγματος των ούρων και μια πιο ενδελεχή έρευνα εντοπισμού ουσιών μέσω DNA και τρίχας.

Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η 24χρονη πέρασε μια περιπέτεια που την οδήγησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Ειδικότερα, η κοπέλα είχε έναν οξύ πόνο στην κοιλιά για τον οποίο μάλιστα ενημέρωσε τον δικηγόρο της, ο οποίος της συνέστησε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Η κοπέλα πήγε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπτωση σκωληκοειδίτιδας και έτσι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Το τέλος της ανάκρισης

Οταν στα μέσα Ιανουαρίου και 15 ημέρες μετά την καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου για βιασμό μέσα στη σουίτα 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου, η υπόθεση ανατέθηκε στην Ε’ ανακρίτρια προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος, ένα θρίλερ με πολλά επεισόδια ξεκινούσε.

Δύο παράλληλες έρευνες για κυκλώματα μαστροπείας, από τη μια, και ομαδικό βιασμό, από την άλλη, δεκάδες καταθέσεις, τοξικολογικές εξετάσεις που εστάλησαν ακόμη και στην Ελβετία συνέθεταν ένα παζλ μυστηρίου που πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως όταν ολοκληρωθεί θα αποκαλύψει πολλά για πολλούς που κινούνται στη νύχτα της Θεσσαλονίκης. Από το γραφείο της ανακρίτριας παρήλασαν δεκάδες πρόσωπα. Ανάμεσά τους κατέθεσε και πάλι ο πρώτος και βασικός κατηγορούμενος Βασίλης Λεβέντης, η καταγγέλλουσα, οι φίλοι του από την Αθήνα, υπάλληλοι του ξενοδοχείου, προκειμένου η ανακρίτρια να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα.

gewrgia_mpika_toksikologikes_xr

Μάλιστα, τελευταίοι κλήθηκαν και κατέθεσαν ο καθηγητής Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο οποίος είχε οριστεί ως επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έκανε τις αναλύσεις και συνέταξε το πόρισμα που διαβίβασε στην ανακρίτρια, σε μια προσπάθεια να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα αποτελέσματα τόσο των εξετάσεων που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ όσο και αυτή του Πανεπιστημίου της Βέρνης όπου εστάλη το δείγμα των ούρων της Γεωργίας για ανάλυση. Μετά από 40 και πλέον ημέρες, η κύρια ανάκριση έκλεισε.

Με απλά λόγια, η ανακρίτρια στέλνει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας θα διαβιβάσει την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με μία πρόταση. Ή να απαγγελθεί κατηγορία ή να μπει στο αρχείο. Και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα τεθεί στο αρχείο.

Βέβαια, αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και, όπως λένε στο «ΘΕΜΑ» πηγές, μπορεί να κρατήσει και δύο μήνες για να καταλήξουν οι Αρχές για την τύχη της. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι δεν στοιχειοθετήθηκε ομαδικός βιασμός. Δηλαδή, ο κατηγορούμενος είναι ένας, ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ δεν προέκυψαν στοιχεία για τους άλλους από τη λεγόμενη «παρέα της Αθήνας» που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να αλλάξει τον χρόνο.

Βέβαια, η πλευρά της καταγγέλλουσας φέρεται να έχει ενστάσεις και παράπονα για το γεγονός ότι έκανε κινήσεις τις οποίες η ανάκριση δεν αποδέχθηκε, όπως η λήψη DNA από το τριχωτό της κεφαλής που απορρίφθηκε, αλλά και το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου που όμως δεν έγινε δεκτό.

Oι καταθέσεις

Κομβικό σημείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και το τι συνέβη στη σουίτα 602 του ΜΕΤ αποτελούν οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ξενοδοχείου για τα όσα είδαν εκείνο το βράδυ. Οι Αρχές επικεντρώνονται κυρίως στα άτομα που ήταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στις 4 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν η Γεωργία Μπίκα βγήκε μαζί με τη 17χρονη φίλη της από την κεντρική είσοδο για να φύγουν, όμως την τελευταία στιγμή η 24χρονη αποφάσισε να μείνει και έκανε κράτηση του δωματίου 510. Οι υπάλληλοι που την εξυπηρέτησαν φέρεται να θυμούνται τι ακριβώς είδαν και να το περιγράφουν με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς.

Είπαν για την κατάσταση που ήταν η νεαρή κοπέλα, τα άτομα που τη συνάντησαν και το δρομολόγιο που ακολούθησε στους ορόφους του ξενοδοχείου. Στις δύο καταθέσεις που έδωσε στις 3 το μεσημέρι και στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, η Γεωργία Μπίκα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη μετά τις 4 τα ξημερώματα, όταν ζαλισμένη, όπως λέει, από το αλκοόλ και πιθανότατα από κάποιο χάπι που της έριξαν για να καταστείλουν όλες τις αντιστάσεις της, προσπαθεί με το ζόρι να σταθεί στα πόδια της.

EFHMERIDA_jpg

«Η φίλη μου μού πρότεινε να φύγουμε μαζί πλην όμως αρνήθηκα καθώς δεν ήθελα να αφήσω το αυτοκίνητό μου εκεί. Προσπάθησα να το βρω, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς όπως είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και έτσι αποφάσισα να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια επέστρεψα στο ξενοδοχείο και πλήρωσα μια διανυκτέρευση με μετρητά στην υποδοχή. Κατευθύνθηκα στον ανελκυστήρα πλην όμως δεν θυμάμαι σε ποιο όροφο ανέβηκα.

Περπατώντας στον διάδρομο, προσπάθησα να βρω το δωμάτιο το οποίο είχα κλείσει για τη διανυκτέρευση και συνάντησα δύο άντρες οι οποίοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν και με οδήγησαν σε δωμάτιο τον αριθμό του οποίου δεν θυμάμαι λόγω μέθης...» είπε η Γεωργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ε’ Ανακρίτρια κατέθεσαν δύο υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο πεντάστερο ξενοδοχείο.

Ο υπάλληλος υποστήριξε ότι πράγματι η Γεωργία έκλεισε δωμάτιο στον 5ο όροφο, πήρε τη μαγνητική κάρτα και ανέβηκε, όμως υπήρξε πρόβλημα και δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Για τον λόγο αυτό ανέβηκε ένας σεκιούριτι να τη βοηθήσει, όμως, ανεβαίνοντας στον συγκεκριμένο όροφο, όπως είπε, την είδε να φεύγει από το σημείο, να κινείται προς τις σκάλες και να μπαίνει στη σουίτα 401 όπου γινόταν το πάρτυ.

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ότι η 24χρονη αμφισβητεί τις συγκεκριμένες καταθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες ψευδείς. Την ίδια ώρα η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την έρευνα και σε άλλα επίπεδα σε μια προσπάθεια να φωτιστούν όλα όσα συνέβαιναν στις άγριες νύχτες της Θεσσαλονίκης και έχουν να κάνουν με περίεργα κυκλώματα.

Ετσι, έχουν μπει στο μικροσκόπιο γνωστοί ατζέντηδες, που με διαβατήριο τις δημόσιες σχέσεις στον χώρο της σόουμπιζ διοργανώνουν πάρτυ πολυτελείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν αν υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που τα τελευταία χρόνια στρατολογούν νεαρές κοπέλες που τις «διαθέτουν» σε πριβέ πάρτυ ανδρών με «χοντρά» πορτοφόλια μέσα στα οποία γίνεται ακόμα και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: «Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός στη σουίτα 602»"

Μακρόν, Σολτς και Σι Τζινπίνγκ ομονοούν στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία

Η Κίνα βαδίζει σε «τεντωμένο σχοινί» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά τη Ρωσική εισβολή. Από τη μία πλευρά δεν θέλει να «δυσαρεστήσει» τον Πούτιν – «η φιλία με τη Ρωσία είναι ισχυρή σαν βράχος» είπε μόλις χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας – αλλά από την άλλη δεν θέλει και να απομονωθεί από την διεθνή κοινότητα.

Έτσι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της Γαλλίας και της Γερμανίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ΟΗΕ. Επίσης υπογράμμισε την σημασία που έχει ο σεβασμός της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και ο Γερμανός καγκελάριος, αφού εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογράμμισαν στον πρόεδρο Σι τη σημασία που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις στην προοπτική εξεύρεσης μίας διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις πολιτικοί ιθύνοντες συμφώνησαν να έχουν στενές επαφές το επόμενο διάστημα επί διαφόρων θεμάτων όπως το ζήτημα του Ιράν και οι σχέσεις ΕΕ – Κίνας, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται θα πρέπει να υπάρξουν εποικοδομητικές συζητήσεις που θα αφορούν όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούνται δύσκολα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν, Σολτς και Σι Τζινπίνγκ ομονοούν στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία"

Κορωνοϊός: 21.121 κρούσματα και 54+3 θάνατοι από Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.121, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.538.168, εκ των οποίων 49,4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 183 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εγιναν συνολικά 133.987 τεστ, εκ των οποίων 10.384 μοριακά και 123.063 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 15,76% έναντι 9,67% το προηγούμενο 24ωρο αλλά με 89 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.561 στην Αττική (2.670 χθες).
  • 1.984 στη Θεσσαλονίκη (1.030 χθες)

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 948 από την Ανατολική Αττική (397 χθες).
  • 1.241 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (445 χθες).
  • 254 από τη Δυτική Αττική (67 χθες).
  • 1.035 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (301 χθες).
  • 2.095 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (801 χθες).
  • 943 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (318 χθες).
  • 881 από τον Πειραιά (259 χθες).
  • 164 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (82 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής: (με bold οι τετραψήφιοι αριθμοί)

  • 1 στο Άγιο όρος
  • 336 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 63 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 182 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 123 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 100 στην ΠΕ Άρτας.
  • 682 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 189 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 38 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 189 στην ΠΕ Δράμας.
  • 168 στην ΠΕ Έβρου.
  • 463 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 86 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 80 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 295 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 142 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 1.268 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 17 στην ΠΕ Θάσου.
  • 59 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 29 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 11 στην ΠΕ Ικαρίας
  • 355 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 202 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 69 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 127 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 27 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 60 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 3 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 127 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 102 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 108 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 436 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 286 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 112 στην ΠΕ Κω.
  • 142 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 468 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 166 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 136 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 64 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 28 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 454 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 299 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 30 στην ΠΕ Μήλου.
  • 22 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 43 στην ΠΕ Νάξου.
  • 173 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 39 στην ΠΕ Πάρου.
  • 202 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 109 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 124 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 214 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 59 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 192 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 71 στην ΠΕ Σάμου.
  • 167 στην ΠΕ Σερρών.
  • 31 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 26 στην ΠΕ Σύρου.
  • 12 στην ΠΕ Τήνου.
  • 272 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 217 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 87 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 42 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 175 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 320 στην ΠΕ Χανίων.
  • 137 στην ΠΕ Χίου.
  • 510 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (121 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 54, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν τρεις ακόμα θάνατοι. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.303 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 365 (χθες 370). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 88,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 247 (67,67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (32,33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.307 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 245 (ημερήσια μεταβολή -3,92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 275 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 21.121 κρούσματα και 54+3 θάνατοι από Covid-19"

Γερμανία σε Πούτιν: Η ΕΕ είναι έτοιμη ακόμα και για το κλείσιμο του Nord Stream 1

Απάντηση στις ρωσικές απειλές για διακοπή της ροής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και μάλιστα δια στόματος του αναπληρωτή πρωθυπουργού της χώρας, έδωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χάμπεκ δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να περιορίσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. 

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η χώρα του θα επιβάλλει εμπάργκο και θα διακόψει την ροή του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1.

«Σε σχέση με τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και το πάγωμα του Nord Stream 2, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε μια παρόμοια απόφαση και να επιβάλλουμε εμπάργκο στον Nord Stream 1, ο οποίος σήμερα έχει αποδοση 100%», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ με διάγγελμά του στην ρωσική τηλεόραση.

Η Ρωσία προμηθεύει την Ευρώπη με το 40% του φυσικού αερίου, η δε Γερμανία εξαρτάται από το φυσικό αέριο σε ποσοστό 50%.

Δείτε πόσο εξαρτημένες είναι οι ευρωπαϊκές χώρες από το φυσικό αέριο από την Ρωσία 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία σε Πούτιν: Η ΕΕ είναι έτοιμη ακόμα και για το κλείσιμο του Nord Stream 1"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news