facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Λιβύη: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς από την κακοκαιρία

Τουλάχιστον 5.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις είκοσι χιλιάδες από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel στη χώρα, σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πληθυσμός της Ντέρνα, που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα,  ήταν περίπου 200.000 πριν η καταιγίδα χτυπήσει τη Λιβύη. Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι με βάση τον αριθμό των γειτονιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους 18.000 έως 20.000 άνθρωποι. Επίσης, χιλιάδες είναι οι τραυματίες ή οι αγνοούμενοι.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο λιμάνι Ντέρνα μετά τις πλημμύρες που παρέσυραν γέφυρες, δρόμους, ενώ ολόκληρα κτίρια εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας από ένα κύμα επτά μέτρων.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων από την καταιγίδα Ντάνιελ προκλήθηκε η καταστροφή δύο φραγμάτων με αποτέλεσμα χείμαρροι νερού να πλημμυρίσουν την περιοχή.

Πολλά ακίνητα που βρίσκονταν κοντά στο ποτάμι έχουν εξαφανιστεί και φαίνονται μόνο τα θεμέλιά τους.

Ένας μεγάλος παραλιακός δρόμος κοντά στο λιμάνι έχει καταρρεύσει στη θάλασσα.

Οι γειτονιές που επλήγησαν σοβαρά, όπως το Al-Bilad και το Al-Maghar και στις δύο πλευρές του ποταμού, φιλοξενούσαν επίσης εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι από όλη την πόλη.

Τα σπίτια που χτίστηκαν στην κοίτη του ποταμού από την πλευρά της θάλασσας του φράγματος υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος της πλημμύρας όταν έσπασαν τα φράγματα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Λιβύη: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς από την κακοκαιρία "

Θεσσαλία: Άνοιξε ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Άνοιξε στις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης ο δρόμος Λάρισας- Γιάννουλης στη Θεσσαλία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για ΙΧ και οχήματα βάρους ως 3,5 τόνους.

Πρόκειται για το σημείο που ήταν πλημμυρισμένο επί μια εβδομάδα. μπροστά από τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και η μεταφορά ανθρώπων, τροφίμων και φαρμάκων προς Γιαννουλη, Τύρναβο, Αμπελώνα και Φαλάνη στη Θεσσαλία γινόταν με φορτωτές, ερπηστριοφορα και στάγερ τις προηγούμενες μέρες. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: Άνοιξε ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της ΔΕΘ

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν από αύριο, Παρασκευή έως και την Κυριακή στο πλαίσιο διεξαγωγής της 87ης ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (15/9) μέχρι και τις 8 το βράδυ ης Κυριακής (17/9) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου
  • Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
  • Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου
  • Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης
  • Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου.
  • Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

Το Σάββατο (16/9), από τις 3.30 το μεσημέρι σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
  • Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
  • Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
  • Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
  • Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας
  • Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της ΔΕΘ"

Καιρός αύριο: Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία

Ζεστός για την εποχή θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 34 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός αύριο θα είναι γενικά αίθριος ενώ από το μεσημέρι προς απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας , θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμομωμένες καταιγίδες, ενώ στη βόρεια Θεσσαλία είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της, λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Στερεάς.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια του νομού της Λάρισας υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία"

Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 19 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου (βίντεο)

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 19 μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή “Τοκμάκια” ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην ως άνω περιοχή πνευστή λέμβο με μετανάστες.

Το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 19 μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου (βίντεο)"

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι ανάμεσα σε Αχτσιόγλου και Κασσελάκη δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Απόλυτο ντέρμπι είναι η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αχτσιόγλου και Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη όμως σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή ο Κασσελάκης έχει ποσοστό 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα πάντα με την Metron Analysis.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στηρίζεται σε ένα δείγμα 1001 ατόμων. Όμως, εντός του συνολικού δείγματος στέκεται και σε δύο κρίσιμα υποσύνολα, αυτά που αφορούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς θα πάνε σίγουρα ή είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή.

Δηλαδή, η έρευνα μετρά απήχηση των υποψηφίων στο γενικό κοινό, στο κοινό των ψηφοφόρων και στους ανθρώπους που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Καταρχάς η έρευνα μέτρησε τη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το άθροισμα των θετικών και μάλλον θετικών γνωμών. Εδώ προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε όλες τις κατηγορίες. Με 48% προηγείται στο γενικό κοινό, έχει 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μην έχει ακόμη πολύ μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%) όμως ήδη έχει θετική εικόνα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (58%) και σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν (62%). Ο Νίκος Παππάς δεν έχει μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία όμως έχει εσωκομματικό κύρος, ενώ πιο χαμηλά είναι ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ενδιαφέρον έχει πώς διαμορφώνεται η εικόνα των υποψηφίων ως προς συγκεκριμένα ερωτήματα. Η Έφη Αχτσιόγλου έχει κατοχυρώσει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πιο ενωτική και ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος και ως ένα βαθμό να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντιμετωπίζεται γενικά ως «ενωτικός» όμως εντός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως αυτών που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αντιμετωπίζεται ως κάποιος που μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά, να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος και να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 39% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, έναντι 37% της Έφης Αχτσιόγλου, το 35% πιστεύει ότι θα βελτιώσει την εικόνα του κόμματος, έναντι 39% της κ. Αχτσιόγλου, και το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυρικάκο Μητσοτάκη.

Αντίστοιχα, σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου, ενώ το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Αχτσιόγλου 29%). Αντιθέτως, οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά, με την εξαίρεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ποιον, όμως, θέλουν για πρόεδρο όσες και όσοι ρωτήθηκαν στην έρευνα; Εδώ βλέπει κανείς μια μετατόπιση των προτιμήσεων προς τον Στέφανο Κασσελάκη όσο πηγαίνουμε προς το κοινό που θα πάει να ψηφίσει στην εσωκομματική διαδικασία.

Στο σύνολο του δείγματος, που περιλαμβάνει και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου έχει σαφές προβάδισμα με 35% έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη και 12% του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 3%.

Όταν πάμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πάλι προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 41%, όμως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 35%, και ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 8%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1%.

Και όταν πάμε σε αυτούς που πρόκειται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που προηγείται με 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 31%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 3% και ο Νίκος Παππάς με 3%.

Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και δεύτερο γύρος, η έρευνα κάνει και σχετική ερώτηση για δεύτερο γύρο με συμμετοχή Αχτσιόγλου και Κασσελάκη. Και πάλι τα ποσοστά μετατοπίζονται όσο πηγαίνουμε προς το εσωκομματικό δυναμικό που θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων σε έναν ενδεχόμενο γύρο το 52% θα προτιμούσε την Έφη Αχτσιόγλου έναντι 26% που θα προτιμούσε τον Στέφανο Κασσελάκη. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου θα προτιμούσε στο δεύτερο γύρο το 52% και το 39% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όταν, όμως, δούμε αυτούς που σίγουρα/πιθανόν να συμμετάσχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία τότε έχουμε ένα οριακό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη με 45% έναντι της Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων.

Εάν πάμε τώρα στην «παράσταση νίκης» των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στο δείγμα των ερωτηθέντων παρατηρούμε ένα προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου σε όλες τις κατηγορίες, που όμως είναι σαφώς μικρότερο μεταξύ εκείνων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Έτσι στο σύνολο των ερωτηθέντων το 44% εκτιμά ότι θα κερδίσει η Έφη Αχτσιόγλου και το 23% ο Στέφανος Κασσελάκης, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49% και 30% και ανάμεσα σε αυτούς που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία το 37% βλέπει νίκη Αχτσιόγλου και το 33% νίκη Κασσελάκη.

Ας σημειώσουμε ότι λόγω τη υφής της ερώτησης καταγράφονται και ποσοστά των υπολοίπων υποψηφίων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι τρίτος στο γενικό κοινό και σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν και τον Νίκο Παππά να να έχει ισχυρότερη παράσταση νίκης από τον πρώην υπουργό Οικονομικών μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια αμφίρροπη μάχη

Τα αποτελέσματα παραπέμπουν σε μια αμφίρροπη μάχη. Είναι σαφές ότι η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη άλλαξε τα δεδομένα, παρότι ήταν σχετικά άγνωστος, δεν προερχόταν από τον κομματικό κορμό και δεν αποπνέει αρκετά από τα στοιχεία που έχουν συνηθίσει να συμπεριλαμβάνουμε στην αριστερή ταυτότητα.

Αυτό σήμαινε ότι από μια εκλογική μάχη όπου το προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου ήταν παραπάνω από σαφές καταλήξαμε σε ένα ντέρμπι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι, τουλάχιστον με βάση τα δεδομένα της έρευνας, το εσωκομματικό κοινό σκέφτεται διαφορετικά από το γενικό κοινό. Στο γενικό κοινό η Έφη Αχτσιόγλου φαντάζει μια πιο λογική υποψηφιότητα, άλλωστε είναι πιο γνωστή και έχει μια διαδρομή και ως υπουργός και ως βουλευτής.

Αντιθέτως, στο εσωκομματικό κοινό φαίνεται η εκλογική ήττα να «εσωτερικεύεται» ως ανάγκη για μια ηγεσία που να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι να κερδίσει εκλογές. Αυτό τροφοδοτεί την απήχηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι πάμε για μια εκλογή τύπου «ντέρμπι», όπου οι διαφορές θα είναι μικρές όποια / όποιος και εάν κερδίσει την εκλογή. Μένει να δούμε εάν αυτό θα είναι αφετηρία μιας ανασυγκρότησης ή νέων διαιρέσεων και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι ανάμεσα σε Αχτσιόγλου και Κασσελάκη δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis"

Μαζικές αφίξεις μεταναστών – 71 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σήμερα στη Ρόδο

Εβδομήντα ένας πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα, πρωϊνές ώρες, στις περιοχές  Πεύκοι, Αρχαγγέλου και «Γκίνας» στη Ρόδο.

Παράλληλα συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, ένας 39χρονος αλλοδαπός –  χειριστής σκάφους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζικές αφίξεις μεταναστών – 71 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σήμερα στη Ρόδο"

Χειροπέδες σε αλλοδαπό που έφτιαχνε πλαστά έγγραφα και τα πουλούσε σε μετανάστες

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στο κέντρο της Αθήνας, ένας άνδρας 41 ετών, αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και αναζητείται συνεργός του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι κάποιοι άνθρωποι φτιάχνουν ή νοθεύουν διάφορους τύπους πλαστών εγγράφων και δελτίων, τα οποία πωλούνται μετά σε παράτυπους μετανάστες με σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου και παραμονής τους στο ελληνικό έδαφος ή στην έξοδο τους από αυτό, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

271 κενά διπλώματα οδήγησης,
210 κενές άδειες διαμονής,
183 κενές σελίδες VISA,
143 κενές ταυτότητες,
137 κενές σελίδες αδειών διαμονής,
127 κενές σελίδες διαβατηρίων,

100 υδατοφραφήματα Κύπρου,
50 υδατογραφήματα αδειών οδήγησης Ελλάδας,
20 υδατογραφήματα διαβατηρίων Γεωργίας,
2 ταινίες ρολό με ιριδίζοντα υδατογραφήματα,
2 κενές άδειες εργασίας Ιταλίας,
τα χρηματικά ποσά των -13.740- ευρώ και -500- δολαρίων Η.Π.Α.,
2 κινητά τηλέφωνα,
τηλεχειριστήριο και κλειδιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε αλλοδαπό που έφτιαχνε πλαστά έγγραφα και τα πουλούσε σε μετανάστες"

ΑΑΔΕ: Σφράγισαν βενζινάδικο στο Χαϊδάρι για νοθευμένα καύσιμα - Βίντεο και φωτογραφίες

Πρατήριο υγρών καυσίμων που πωλούσε στους καταναλωτές νοθευμένα καύσιμα στον δήμο Χαϊδαρίου σφραγίστηκε σήμερα, Πέμπτη, και για δέκα ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο έλεγχος στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου διενεργήθηκε από τους ελεγκτές της Αρχής με τη συνδρομή και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε ζωντανή σύνδεση και συντονισμό με την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ. Από την ποιοτική εξέταση των δειγμάτων των καυσίμων που διενεργήθηκε από το Χημείο, διαπιστώθηκε η νοθεία.

venzinadiko_2

venzinadiko_1

Επισημαίνεται ότι η σφράγιση διενεργήθηκε κανονικά, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρατήριο σήμερα λειτουργούσε με νέα διεύθυνση και με διαφορετικό ΑΦΜ. Η έρευνα για το συγκεκριμένο πρατήριο επεκτάθηκε για τυχόν άλλες τελωνειακές παραβάσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Σφράγισαν βενζινάδικο στο Χαϊδάρι για νοθευμένα καύσιμα - Βίντεο και φωτογραφίες"

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» – Αμφισβήτησε την κατηγορία μάρτυρας – ιατροδικαστής

«Βολή» στα θεμέλια της κατηγορίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επιχείρησε να ρίξει η ιατροδικαστής, μάρτυρας ειδικών γνώσεων, Ουρανία Δημακοπούλου η οποία καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αμφισβήτησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» ανέφερε η μάρτυρας η οποία για να ενισχύσει τη θέση της επικαλέστηκε στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού. Όταν η μάρτυρας κλήθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για την αιτία θανάτου του παιδιού ανέφερε: «Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

«Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα…»

Στο επίκεντρο της κατάθεσης της κ. Δημακοπούλου βρέθηκαν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή δηλητηριασμένη από μεγάλη δόση κεταμίνης.

Η μάρτυρας εξέφρασε τη θέση πως ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης στην έκθεση του «κρατάει τις αποστάσεις του». «Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας με την πρόεδρο να σχολιάζει «Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο».

Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, στο σχόλιο της προέδρου, ήταν άμεση. «Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία» είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Αλέξης Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης

Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

«Είναι ένα ασφαλές φάρμακο»

Η κ. Δημητρακοπούλου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της άφησε αιχμές για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Ν. Ράικος ο οποίος έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη. «6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου.» είπε και συνέχισε «Με ένα φάρμακο που το ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με το δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» – Αμφισβήτησε την κατηγορία μάρτυρας – ιατροδικαστής"

Ιταλία: Την παρέμβαση της ΕΕ ζητά ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα μετά τις αφίξεις ρεκόρ μεταναστών και προσφύγων

Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί ζήτησε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Φιλίπο Μανίνο.

«Δείξαμε πάντα μεγάλη αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά είμαστε μια μικρή περιοχή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, μόνη της, το βάρος μιας τέτοιας κατάστασης», τόνισε ο Μανίνο, ο οποίος κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έφτασαν συνολικά τους 6.800.

Πρόκειται για απόλυτο ρεκόρ, που οφείλεται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, αλλά και στο ότι η ακτοφυλακή της Τυνησίας δεν ασκεί ουσιαστικά κανενός είδους έλεγχο. Μέχρι τώρα, πάντως, όλα δείχνουν ότι το νέο αυτό κύμα αφίξεων δεν συνδέεται με τις δραματικές πλημμύρες που έπληξαν την Λιβύη.

Μέχρι σήμερα το βράδυ, αναμένεται να μεταφερθούν στην Σικελία περίπου 1.500 άνθρωποι, ενώ η διαδικασία αποσυμφόρησης της νησιού πρόκειται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Αυτό που υπογραμμίζουν, όμως, μέλη της κυβέρνησης της Ρώμης και η ίδια η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να δέχεται μια τόσο μεγάλη πίεση και ότι χρειάζονται νέα μέτρα στήριξης από την Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό θα είναι κύριο θέμα συζήτησης στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι την Δευτέρα, ενώ η Μελόνι αναμένεται να το θέσει εκ νέου και στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Μεταφορών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι «με το όλο αυτό φαινόμενο ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες και οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, για να εξακριβώσουν σειρά στοιχείων» ενώ πρόσθεσε ότι, «αν οι αφίξεις συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, η Ιταλία μπορεί να υιοθετήσει κάθε δυνατό μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Παρά τις δυσκολίες, τέλος, προκαλούν συγκίνηση κάποιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης κατοίκων του νησιού: ένας νεαρός πυροσβέστης συνάντησε χθες βράδυ έξω από το σπίτι του γύρω στους δέκα μετανάστες από την Μπουρκίνα Φάσο οι οποίοι, έπειτα από ταξίδι τεσσάρων ημέρων, τον ικέτευσαν να τους δώσει λίγο φαγητό. Ακύρωσε το πρόγραμμά του -μια συνάντηση με παρέα φίλων- και τους έφτιαξε μακαρονάδα, μαζί με την μητέρα του.

Μια κοπέλα 31 ετών, τέλος, κάτοικος του νησιού, είχε πάει εκδρομή με βάρκα στα ανοικτά της Λαμπεντούζα και, όταν αντίκρυσε στη θάλασσα μετανάστες που ζητούσαν βοήθεια και κινδύνευαν να πνιγούν, βούτηξε αμέσως και κατάφερε να σώσει τέσσερις ζωές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Την παρέμβαση της ΕΕ ζητά ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα μετά τις αφίξεις ρεκόρ μεταναστών και προσφύγων"

Συντάξεις Οκτωβρίου: Αλλαγές στην ημερομηνία καταβολής τους – Πότε θα πληρωθούν

Αλλαγές πρόκειται να δουν από τον Οκτώβριο του 2023 οι συνταξιούχοι, στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων τους. Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για όσους ήταν μισθωτοί θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για όσους ήταν μη μισθωτοί, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια:

  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.
  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.
  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Οκτωβρίου: Αλλαγές στην ημερομηνία καταβολής τους – Πότε θα πληρωθούν"

Πήλιο: Προς ταυτοποίηση δύο σοροί, πιθανά του ζευγαριού Αυστριακών – Τατουάζ και DNA θα οδηγήσουν στην αλήθεια

Στο ζευγάρι των Αυστριακών που αγνοείται εικάζεται ότι ανήκουν οι δύο σοροί, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που εντοπίστηκαν την Τετάρτη (13.9.2023) και την περασμένη Παρασκευή (8.9.2023) σε θαλάσσιες περιοχές του Πηλίου στη Μαγνησία.

Χτες, εντοπίστηκε εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα σε βραχώδη περιοχή στην παραλία Μουρτιά στο νότιο Πήλιο στη Μαγνησία. Περισυνελέγη από πλωτό του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Θεωρείται πιθανό να ανήκει στον Φίλιπ, δηλαδή στον άνδρα του ζευγαριού από την Αυστρία, κάτι που θα επαληθευτεί ή όχι από τα αποτελέσματα του DNA που έχει αποσταλεί σε ειδικά εργαστήρια. Ένα τατουάζ που έχει στο σώμα του ο Φίλιπ, ενδέχεται να βοηθήσει στην προσπάθεια της ταυτοποίησης, μέσω αναγνώρισης από οικείο πρόσωπο, που μπορεί να λάβει από την ελληνική πρεσβεία σχετικές φωτογραφίες. 

Όσον αφορά στη Μικαέλα, δηλαδή στη γυναίκα του ζευγαριού, πιθανολογείται ότι είναι δικό της το άψυχο σώμα που είχε ξεβραστεί στην παραλία Θεοτόκος, στο Προμύρι του Νοτίου Πηλίου, στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Είχε εντοπιστεί από άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ είχε ενημερωθεί ανεπίσημα και η δημοτική αρχή του Νοτίου Πηλίου.

Το σώμα της γυναίκας είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ταυτοποίηση στοιχείων, επίσης μέσω δείγματος DNA το οποίο είχε αποσταλεί στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. (δηλαδή θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία). Τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από 20 ημέρες από την παράδοσή τους στο τμήμα. 

Τα αποτελέσματα θα δείξουν εάν πρόκειται για την Αυστριακή και τον σύζυγός της.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί δύο εβδομάδες προτού χαθούν τα ίχνη του

Ο Φίλιπ και η Μικαέλα, όταν ξέσπασε η καταιγίδα από την κακοκαιρία Daniel, προτίμησαν να παραμείνουν στο σπίτι το οποίο είχαν νοικιάσει, θεωρώντας ότι εκεί θα είναι πιο ασφαλείς.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στις 24 Αυγούστου 12 ημέρες πριν χαθούν. Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους.

Μαζί με περίπου 40 άτομα, φίλους και συγγενείς που ταξίδεψαν στο Πήλιο για το γάμο τους και αντάλλαξαν όρκους ζωής στο δημαρχείο.

Η Μικαέλα και ο Φίλιπ, άνθρωποι με πάθος για τη ζωή, τα ταξίδια και την περιπέτεια, μοιράζονταν τη μεγάλη τους αγάπη για το σκέιτμπορντ.

Εκείνη ασχολείτο επαγγελματικά με το άθλημα, συμμετέχοντας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, εκπροσωπώντας τη χώρα της.

Εκείνος, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακός δημιουργός, έχει αποτυπώσει την αγάπη του για τη χώρα μας σε πολλά από τα έργα του. 

To καλοκαίρι του 2020, το ζευγάρι είχε βρεθεί ξανά στα Ποτιστικά του Πηλίου. «Να είσαι γάτα και να κοιμάσαι στον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο της Ελλάδας», είχε γράψει ο Φίλιπ στο Twitter…

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήλιο: Προς ταυτοποίηση δύο σοροί, πιθανά του ζευγαριού Αυστριακών – Τατουάζ και DNA θα οδηγήσουν στην αλήθεια"

Κακοκαιρία «Daniel»: Ο Στρατός ενεργοποιείται και για την περισυλλογή νεκρών ζώων

Αίτημα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου ο στρατός να ενεργοποιηθεί και για το δύσκολο και απαιτητικό έργο της περισυλλογής των νεκρών ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Με εντολή του πρωθυπουργού ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα, το Επιτελείο συγκρότησε ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία θα μεταβεί άμεσα στους επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συνδράμει στον σκοπό αυτό θα φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Daniel»: Ο Στρατός ενεργοποιείται και για την περισυλλογή νεκρών ζώων"

Κακοκαιρία Daniel: Κατέρρευσε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας

Δίχως τέλος η καταστροφή στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, αφού δεν άντεξε και η γέφυρα στον Παλαιόπυργο, η οποία κατέρρευσε.

Η συγκεκριμένη γέφυρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνδέει τον Παλαιόπυργο με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο και έβγαινε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου προς το Στόμιο.

Με την κατάρρευση της γέφυρας, η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Κατέρρευσε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο Λάρισας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news