facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

«Πάντα Μακεδονία, ποτέ Βόρεια», επιμένουν οι Σκοπιανοί

Οι Σλάβοι των Σκοπίων συνεχίζουν με κάθε τρόπο να αντιδρούν στο πρόθεμα ‘Βόρεια’ που τοποθετήθηκε πριν από τη «Μακεδονία».

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ένα ‘κίνημα’ το ‘Νίκογκας Σέβερνα’ [ Ποτέ Βόρεια], το οποίο το βλέπουμε στους ποδοσφαιρικούς αγώνες σε πανό, το δήλωσε, όμως και ο αρχηγός της ομάδας Χάντμπολ που γύρισε από την Ευρώπη ως κυπελλούχος και τώρα ήρθε από την …Κίνα.

Γράφει, σήμερα, το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων:

«Ο Ντράγκαν Μιτάσεφ από το Στιπ, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια ζει στην Κίνα, είναι υποστηρικτής της «Μακεδονίας» και κατέστρεψε το πρόθεμα «Βόρεια».

Ο Μιτάσεφ βρίσκεται σήμερα στην κινεζική πόλη Νίνγκμπο, όπου εκπροσωπεί τη «Μακεδονία» στην πρωτοβουλία «One Belt Road» και είναι επικεφαλής των πρωτοβουλιών μας.

Ενοχλήθηκε από το πρόθεμα Βόρεια όταν το διάβασε και αμέσως πήγε και κατέβασε το ‘North’/ ΄Βόρεια’, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.



echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάντα Μακεδονία, ποτέ Βόρεια», επιμένουν οι Σκοπιανοί"

Η νέα καυστική ανάρτηση του Αρκά

Νέο καυστικό σκίτσο ανάρτησε ο Αρκάς στη σελίδα του στο Facebook.

Αυτή τη φορά ο γνωστός γελοιογράφος αποφάσισε να καυτηριάσει όσους συνετέλεσαν στη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης.

«Τη μεσαία τάξη τη μισούν αυτοί που όταν πήγαιναν σχολείο μισούσαν όλες τις τάξεις» έγραψε, αφήνοντας τα συνήθη πολιτικά του υπονοούμενα.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η νέα καυστική ανάρτηση του Αρκά"

Πολιτικό χάος: Ακυρώνονται οι δημοτικές εκλογές με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία

Πολιτικό χάος επικρατεί στην Αλβανία καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα ακυρώνει το Διάταγμα για τις δημοτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η Προεδρεία της γείτονος κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε «με πλήρη επίγνωση, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν το επιτρέπουν» ενώ αναφέρετε επίσης πως την Δευτέρα 10 Ιουνίου η πρώτη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει δημόσια όλα τα επιχειρήματα της συνταγματικότητας, του Νόμου και της λογικής, που οδήγησαν στην λήψη αυτής της απόφασης.

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ:

1. Με βαθειά ανησυχία για την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα σαν αποτέλεσμα της μη ανταπόκρισης από καμία από τις δύο πλευρές.

2. Λαμβάνοντας υπ’όψη την αναγκαιότητα της άμεσης εκτόνωσης και τον κίνδυνο της απρόβλεπτης κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη χώρα.

3. Αναλαμβάνοντας την υψηλή συνταγματική και θεσμική ευθύνη και πεπεισμένος πως η προάσπιση των συνταγματικών αρχών είναι πιο σημαντική από κάθε εκ του νόμου προθεσμία, ως άρχων του Κράτους και εμμένοντας στο όρκο για να υπηρετώ με κάθε τρόπο της τήρηση της σταθερότητας , της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας.

4. Με πλήρη επίγνωση πως οι υφιστάμενες συνθήκες δεν δύνανται να διασφαλίσουν την διενέργεια πραγματικών εκλογών, δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών και καθολικών. Οι ελεύθερες, έντιμες και καθολικές εκλογές αποτελούν βασικό κριτήριο της «Κοπεγχάγης» και στις υφιστάμενες συνθήκες, εξ αιτίας της έλλειψης υπευθυνότητας των δύο μερών , οδηγούμαστε σε μονοκομματικές εκλογές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δυναμιτίζεται κάθε δυνατότητα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζημιώνεται η εικόνα μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και επαπειλείται η αρχηγία του ΟΑΣΕ για το 2020.

5. Καλώντας όλους τους υπεύθυνους παράγοντες, ντόπιους και διεθνείς να ενώσουν τις εποικοδομητικές συμβολές τους για την επανέναρξη επειγόντως του αναντικατάστατου πολιτικού διαλόγου και για την εξεύρεση μιας σύντομης λύσης που θα εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας.

Έχω αποφασίσει να ακυρώσω το Διάταγμα υπ’αριθμ. 10928 της 05.11.2018 για την διενέργεια εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκησης στις 30.6.2019.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικό χάος: Ακυρώνονται οι δημοτικές εκλογές με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία"

Κουτσούμπας: Ο Τσακαλώτος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως «στόχος μας είναι να είμαστε γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ» απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, υπογράμμισε, επισημαίνοντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι «όταν αδυνάτιζε το ΚΚΕ, τότε περνούσαν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, ενώ όταν δυναμώνει το ΚΚΕ θα έχουμε, έστω, ανάσες ανακούφισης».
Σημειώνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ θα είναι «και αύριο» στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού, πρόσθεσε ότι στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές περιέχονται οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για το σήμερα και το αύριο με τις οποίες θα δώσει τη μάχη των εκλογών.
«Εκφράστηκε δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι σε φιλολαϊκή κατεύθυνση»
Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων είπε οτι σε αυτά εκφράστηκε μια «γενικευμένη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του».
Σημείωσε, ωστόσο, ότι «αυτό δεν εκφράστηκε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων πήγε σε κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, που εφάρμοσαν αυτή τη πολιτική που συνέχισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας και ο ίδιος όλο και πιο δεξιά με επιταχυνόμενους ρυθμούς και εκφράζοντας κοινωνικά το μεγάλο κεφάλαιο, την τρόικα, την ΕΕ».
«Μας προβληματίζει το ότι υπάρχει μια γενικότερη συντηρητικοποιήση στην ελληνική κοινωνία για την οποία βασική ευθύνη φέρει το σημερινό κυβερνών κόμμα γιατί ξεπουπούλιασε αριστερά ιδανικά και αριστερές προοδευτικές αξίες» τόνισε, προσθέτοντας «επανερχόμαστε στα ίδια σε μια αντιλαϊκή εναλλαγή στα πλαίσια ενός κάλπικου διπολισμού».
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η σταθερότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ» προσθέτοντας ότι επίσης είναι»πολύ σημαντικό το ότι «βλέπει την πλάτη του ΚΚΕ» η ΧΑ».
«Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, η πάλη που έδωσε το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ενάντια στον φασισμό, την Ακροδεξιά, το δολοφονικό μόρφωμα της ΧΑ, ουσιαστικά την έδωσε μόνο του και καθαρά από όλα τα πολιτικά κόμματα. Αυτό το κατανόησε ο ελληνικός λαός, όμως όχι πάλι στην ολότητά του γιατί μπορεί να μη βγήκε ναζιστικό μόρφωμα όμως διαχύθηκαν ψήφοι λαϊκών ανθρώπων σε ακροδεξιά, εθνικιστικά, ρατσιστικά κόμματα».
«Διάττοντας αστέρας» ο Βαρουφάκης
Ερωτηθείς για το ΜΕΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη είπε ότι «χρησιμοποιείται, όπως και άλλα κόμματα, «διάττοντες αστέρες» πριν από αυτό, την τελευταία δεκαετία, ως ανάχωμα του προοδευτισμού, του ριζοσπαστισμού». «Φθάσαμε στο σημείο ο ίδιος, υποτίθεται αριστερός, ή εμφανιζόμενος ως τέτοιος, να λέει ότι είναι ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί στο ελάχιστο τέτοια κόμματα δεξιά και αριστερά;» προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί ότι «αυτοί οι άνθρωποι τον κοροϊδεύουν και θέλουν να εκμεταλλευτούν την ψήφο του για να μπορέσουν στη συνέχεια να υλοποιήσουν αντιλαϊκές πολιτικές». «Ο κόσμος μπορεί να πεισμώσει, να φύγει από τα κόμματα αυτά και να ενισχύσει σταθερά το ΚΚΕ» τόνισε.\
Ναι στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, όχι στην κατάργηση των αντίμετρων
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι η θέση του ΚΚΕ ήταν «ναι» στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, και «όχι» στην κατάργηση των αντιμέτρων και η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να τα βάλει αυτά σε ξεχωριστά άρθρα, όπως ζήτησε το ΚΚΕ προκειμένου να ψηφίσει «υπέρ» της μη κατάργησης του αφορολόγητου.
Όπως εξήγησε το ΚΚΕ δεν μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, της κατάργησης του φορολογικού συντελεστή που είναι για μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και την κατάργηση της ελάφρυνσης του ΕΝΦΙΑ, «γιατί αυτά πέρασε μαζί με την δήθεν κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προβάλλει προπαγανδιστικά» η κυβέρνηση.
«Ο Τσακαλώτος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ»
Ερωτηθείς για όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών είπε «ο κ. Τσακαλώτος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ» προσθέτοντας «δεν ντρέπονται στο ελάχιστο, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Τσίπρας και όλο αυτό το συνοθύλευμα από ακροδεξιούς μέχρι το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ να μιλά με τέτοιο τρόπο για το ΚΚΕ και να έχει το θράσος να απευθύνεται στους οπαδούς και ψηφοφόρους του;».
Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ξανά λαϊκούς ανθρώπους που έφυγαν από αυτόν στην αγκαλιά της ΝΔ γιατί ακολουθεί ίδια πολιτική με αυτήν».
Το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε μετακλητούς στην Βουλή
Είπε ότι το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε προσωπικό που μετατάχθηκε στη Βουλή, «γεγονός που παραδέχθηκε προς τιμήν του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», προσθέτοντας ότι οι διορισμοί συγγενών «προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και είναι ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την ίδια πρακτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων».
Σχετικά με το γενικότερο θέμα των μετατάξεων κλπ, είπε ότι «εφόσον μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο, όλα αυτά θα έπρεπε να αποφευχθούν».
Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν «βάζουν στην τσέπη τους» τη βουλευτική αποζημίωση, «τα δίνουν για τις ανάγκες του αγώνα και του κινήματος και να μπορεί το ΚΚΕ να διαδραματίζει τον ρόλο του ως πρωτοπορία του αγώνα των εργαζομένων».
Η Κομισιόν είναι εδώ, γιατί εδώ είναι τα μνημόνια
Ως προς την έκθεση της Κομισιόν, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κομισιόν είναι εδώ γιατί εδώ είναι τα μνημόνια, και η «μεταμνημονιακή εποχή», ο έλεγχος της δημοσιονομικής προσαρμογής και η εποπτεία με υπογραφή του κ. Τσίπρα και στα οποία έχει συμφωνήσει και ο κ. Μητσοτάκης».
Τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «πρέπει να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές και συνολικά με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν» και ότι μπορεί να υπάρξει συνολικά ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών «με το λαό στην εξουσία και άλλο σύστημα, διότι χωρίς ριζικές αλλαγές θα βρισκόμαστε στα ίδια με το λαό να την πληρώνει πάντα».
Τέλος, ανέφερε ότι συνεχίζεται το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ αριστερών, προοδευτικών, ριζοσπαστικών ανθρώπων από όλο το φάσμα του λαϊκού κινήματος και η συνεργασία αυτή θα διευρυνθεί.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Ο Τσακαλώτος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ"

Το Υπ. Εργασίας διαψεύδει τα περί «τρύπας 242 εκατ. στον ΕΦΚΑ»

Σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που αναφέρεται σε «”τρύπα” 242 εκατ. στον ΕΦΚΑ» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν αποτυπώνει την αληθή εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπ. Εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

1. Ο Ε.Φ.Κ.Α. έχει δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τις 30/04/2019 στις 03/05/2019, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση υστέρησης εσόδων στο 1ο τετράμηνο του 2019, τα οποία θα συμπληρωθούν τον επόμενο μήνα.

2. Στο πρώτο τετράμηνο του έτους ο Ε.Φ.Κ.Α. έχει κάνει σημαντικά μεγαλύτερες αποδόσεις από ό,τι εισπράξεις υπέρ τρίτων, οι οποίες επίσης θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία «τρύπα» στα οικονομικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η προσωρινή υστέρηση εσόδων λόγω παράτασης στην υποβολή των ΑΠΔ θα αποκατασταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα όπως και η διαφορά εισπράξεων – αποδόσεων υπέρ τρίτων.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ε.Φ.Κ.Α. θα ολοκληρωθεί σε απόλυτη συμφωνία με τις προβλέψεις του. Η θετική πορεία των οικονομικών του Ε.Φ.Κ.Α., ήδη από το πρώτο έτος της λειτουργίας του, το 2017, η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας αποτελούν πυλώνες μακροπρόθεσμης σταθερότητας του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Υπ. Εργασίας διαψεύδει τα περί «τρύπας 242 εκατ. στον ΕΦΚΑ»"

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, αμέσως μετά την άφιξη του για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «SIGHT» του Sir Antony Gormley. Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «από εδώ λοιπόν, την Δήλο του μύθου και της ιστορίας, εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε προς τους γειτονικούς μας Λαούς, ιδίως δε προς την Τουρκία, το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε ειρηνικά με όλους και να μοιρασθούμε τις αρχές και τις αξίες αυτού του Πολιτισμού».

Παράλληλα, τόνισε ότι «στέλνουμε όμως και το μήνυμα ότι είμαστε εξίσου αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, αυτόν τον Πολιτισμό, πάνω στην βάση του πλήρους και ειλικρινούς σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Δήλος, από το κέντρο των Κυκλάδων και την «καρδιά» του Αιγαίου, εξέπεμπε, εκπέμπει και θα εκπέμπει πάντοτε, urbi et orbi, το απαστράπτον φως του Πνεύματος και της Ειρήνης. Εκείνο το φως, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, στο διηνεκές, δημιουργός δύναμη Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη νωρίτερα σήμερα στη Μύκονο, όπου επισκέφθηκε την ομαδική έκθεση «The Palace at 4 a.m.» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Δήλο, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «SIGHT» του Sir Antony Gormley στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου"

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία- Η πρόγνωση για την Κυριακή

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες να σημειώνονται στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου ο υδράργυρος κινήθηκε πάνω και από τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη Λάρισα και στα Τρίκαλα η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε τους 38,6 βαθμούς, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρόγνωση της Κυριακής

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται την Κυριακή. Τις θερμές ώρες της ημέρας πάντως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή και λίγες καταιγίδες, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 37, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρξει ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καλός και ζεστός καιρός, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία- Η πρόγνωση για την Κυριακή"

Παπακώστα για τις αποδράσεις κρατουμένων: Συμβαίνουν αυτά!

Διαχρονικό χαρακτήρισε το θέμα των αποδράσεων από τις φυλακές η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. «Αυτά συμβαίνουν» είπε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (08.06.2019) στην ΕΡΤ.

«Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Παπακώστα.

Σχετικά το σάλο που προκλήθηκε για το θέμα του βιασμού μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η Κατερίνα Παπακώστα έκρινε ότι η ευθύνη είναι της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. «Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα μετά τις αντιδράσεις των πολιτικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε.

Μιλώντας για την κατάσταση στα Εξάρχεια, τόνισε ότι «δεν αρκεί η επιβολή του νόμου διά των όπλων. Το θέμα δεν λύνεται με τις προσαγωγές». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πρέπει ο Πρύτανης να μας πει περάστε παρακαλώ και να λύσουμε το πρόβλημα εντός του Πολυτεχνείου. Αν πουν στην Αστυνομία ελάτε, σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει».

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας υποστήριξε πως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα αίτια που δημιουργούν την εγκληματικότητα.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπακώστα για τις αποδράσεις κρατουμένων: Συμβαίνουν αυτά!"

«Τρύπα» 242 εκατ. στον ΕΦΚΑ το 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου

Σημαντική επιβράδυνση στις εισπράξεις εισφορών παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου ο προϋπολογισμός του υπερταμείου να εμφανίζει ήδη έλλειμμα 242 εκατ. ευρώ. Ακόμη και με τις πλέον... αισιόδοξες εκτιμήσεις στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, η «τρύπα» στα έσοδα από εισφορές διατηρεί τον προϋπολογισμό του φορέα ελλειμματικό, περιορίζει όμως το εύρος του ελλείμματος για το α΄ τετράμηνο σε περίπου 190 εκατ. ευρώ.

Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι εάν η πορεία συνεχισθεί πτωτική, το έτος θα κλείσει με έλλειμμα της τάξης των 680-700 εκατ. ευρώ, και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη ρύθμιση οφειλών που «τρέχει» με ικανοποιητικό ρυθμό τις πρώτες σχεδόν δύο εβδομάδες που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. Βέβαια, στην πρόσφατη τρίτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας η Κομισιόν βλέπει «ζημία» 300 εκατ. ευρώ και από τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε οφειλές προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, πρόβλεψη που αν επιβεβαιωθεί θα διευρύνει το έλλειμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Απρίλιο παρατηρήθηκε θεαματική πτώση των εσόδων του Ταμείου κατά 12% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018, καθώς εισπράχθηκαν 710 εκατ. ευρώ έναντι 807 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τον Μάρτιο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μείωση των εσόδων ήταν περίπου 10%. Οπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, η εισπραξιμότητα των εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες έχει πέσει ξανά στα επίπεδα προ ΕΦΚΑ, ήτοι περίπου 54%, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο κυμαινόταν στο 65%-67%. Μεγαλύτερο πονοκέφαλο στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, και στο υπουργείο Εργασίας βέβαια, προκαλεί το γεγονός ότι μειώνονται και οι εισπράξεις από εισφορές μισθωτής εργασίας, παρότι τους συγκεκριμένους μήνες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και με βάση τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» και της ΕΛΣΤΑΤ υπήρξε αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο τα έσοδα από τη μισθωτή απασχόληση ήταν μειωμένα κατά περίπου 18 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018, ενώ ίδια ήταν η κατάσταση και τον Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση για τις συνέπειες της αύξησης του κατώτατου μισθού στα έσοδα των ταμείων ήταν ότι θα υπάρξει αύξηση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ τον μήνα (240 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση). Μείωση στις εισπράξεις του εμφανίζει τέλος και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), που τον Απρίλιο κατέγραψε έσοδα 102 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 143 εκατ. ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο.

Αναλύοντας τις αιτίες της μείωσης των εσόδων, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνει στην «Κ» ότι επιδρά σωρευτικά μια σειρά από αιτίες, με κυρίαρχες την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ρύθμιση οφειλών, παρότι είχε εξαγγελθεί από το φθινόπωρο του 2018, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εγχώρια οικονομία αλλά και τη μείωση του μέσου μισθού, η οποία φαίνεται πως συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται μείωση των εσόδων από εισφορές παρά την αύξηση της απασχόλησης.

Η στατιστική αποτύπωση της μείωσης της ανεργίας, που κατά βάση οφείλεται στην αύξηση της ευελιξίας και στη μείωση του εργατικού δυναμικού της χώρας, δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, υπογραμμίζουν στην «Κ» και οικονομολόγοι που επίσης αιτιολογούν τη μείωση των εσόδων στην επίδραση που έχουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τρύπα» 242 εκατ. στον ΕΦΚΑ το 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου"

ΗΠΑ: Προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Ουάσιγκτον, αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσει γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο ως προκλητικές και την έχουν ενθαρρύνει να σταματήσει αυτές τις ενέργειες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το sigmalive.com.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Λευκωσία, και κληθείς να πει αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επικοινωνήσει με Τούρκους αξιωματούχους, μεταφέροντας τους την αμερικανική αυτή θέση, ο κ. Πάλμερ σημείωσε πως αυτό «το έχουμε κάνει κατ’ ιδίαν, το έχουμε κάνει και δημόσια».

Ερωτηθείς για τις επαφές που είχε στην Κύπρο και το αποτέλεσμα των συζητήσεών του στο νησί, ο κ. Πάλμερ αφού υπενθύμισε πως υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία από το 2003 μέχρι το 2006 ανέφερε: «Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που έφυγα, κάποια πράγματα είναι τα ίδια. Δυστυχώς η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη, αλλά οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την υπό τα Ηνωμένα Έθνη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε να δούμε το νησί επανενωμένο και θέλουμε να το δούμε αυτό να συμβαίνει το συντομότερο δυνατό».

Πρόσθεσε δε, πως η έναρξη της εξερεύνησης και ανάπτυξης των υδρογονανθράκων είναι μια σημαντική εξέλιξη, σημειώνοντας πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί και να αναπτύξει τους υδρογονάνθρακες της».

«Πιστεύουμε ότι τα έσοδα από αυτούς τους πόρους πρέπει να διαμοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ όλων των ανθρώπων σε αυτό το νησί, στο πλαίσιο μιας λύσης που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως «υπάρχουν επίσης πολλά θέματα στη διμερή ατζέντα. Συζήτησα αυτά τα θέματα, εν εκτάσει, στις συναντήσεις μου, περιλαμβανομένων αυτών με τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών. Η υπογραφή της Δήλωσης Προθέσεων ήταν μια σημαντική εξέλιξη στη διμερή σχέση ΗΠΑ – Κύπρου και εργαζόμαστε για να την εφαρμόσουμε και να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας σε αυτό το πνεύμα», επεσήμανε.

Ερωτηθείς με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα δράσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιμένει να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Πάλμερ απάντησε: «Δεν θέλω να εισέλθω σε υποθετικά θέματα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως έχουμε ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι θεωρούμε τις ενέργειες της σε ό,τι αφορά την ανακοινωθείσα πρόθεσή της να ξεκινήσει γεώτρηση ως προκλητικές, και την έχουμε ενθαρρύνει να σταματήσει αυτές τις ενέργειες».

Κληθείς να πει αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με Τούρκους αξιωματούχους, μεταφέροντας τους την αμερικανική θέση, σημείωσε πως «το έχουμε κάνει κατ’ ιδίαν, το έχουμε κάνει και δημόσια».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο"

DW:«Η Ιταλία είναι too big to save»

Σε περίπτωση κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία ο επικεφαλής του ινστιτούτου του Μονάχου Ifo Κλέμενς Φουστ θεωρεί πιθανό ένα κούρεμα χρέους. «Τα χρέη πρέπει να τα επωμιστούν οι Ιταλοί και όχι άλλοι Ευρωπαίοι».

Στα 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ιταλικό χρέος, που αντιστοιχεί στο 132% του ΑΕΠ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χρέη χώρας στον κόσμο. Ο επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχο Ifo Κλεμενς Φουστ δηλώνει σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό DLF ότι ορθώς η Κομισιόν πρότεινε την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας. Παράλληλα όμως ο γερμανός οικονομολόγος θεωρεί ότι σε περίπτωση που χρειαστεί το εγχείρημα διάσωσης της Ιταλίας θα ήταν υπερβολικά δύσκολο:
«Θα έπρεπε να τεθούν συγκεκριμένοι όροι ως αντάλλαγμα για τη στήριξη. Αυτό σημαίνει ότι η τρόικα, η οποία κάποτε πήγε στην Αθήνα θα πήγαινε τώρα στην Ρώμη. Δεν μπορώ ωστόσο να φανταστώ τον Ματέο Σαλβίνι να αποδέχεται από τις Βρυξέλλες όρους σχετικά με το πως θα κάνει μεταρρυθμίσεις. Η Ιταλία είναι too big to fail και ενδεχομένως και too big to save. Η οικονομική επιβάρυνση θα ήταν τεράστια και είναι αμφίβολο αν οι φορολογούμενοι σε Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία θα συμφωνήσουν να διασώσουν μια κυβέρνηση που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε».
Κατά την εκτίμηση του επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo το κλειδί για να βγει η Ιταλία από την κρίση είναι η ανάπτυξη, η οποία όπως τονίζει δεν επιτυγχάνεται αυξάνοντας το χρέος, όπως προτίθεται να κάνει η ιταλική κυβέρνηση, αλλά δρομολογώντας οικονομικοπολιτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τη δικαιοσύνη.
Κούρεμα χρέους ως εναλλακτική σε αποχώρηση από το ευρώ
Ένα κούρεμα θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις ιταλικές τράπεζες, λέει ο Κ. Φουστ.
Ένα κούρεμα θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις ιταλικές τράπεζες, λέει ο Κ. Φουστ.
Ο γερμανός οικονομολόγος δεν πιστεύει ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης το ζητούμενο για την Ιταλία θα ήταν μια αποχώρηση από την ευρωζώνη: «Η εναλλακτική θα ήταν ένα κούρεμα χρέους. Για παράδειγμα οι κάτοχοι ιταλικών ομολόγων θα μπορούσαν ενδεχομένως να χάσουν μέρος της επένδυσής τους. Έτσι τα ομόλογα στην κατοχή τους θα είχαν αντί για αξία 100 ευρώ, 80 ή και 70. Πρόκειται βέβαια για ριψοκίνδυνη ενέργεια γιατί πολλές ιταλικές τράπεζες θα περιέλθουν σε δεινή θέση. Κατά συνέπεια δεν αποκλείεται να χάσουν χρήματα και οι ιταλοί καταθέτες. Ίσως όμως εν τέλει να είναι προτιμότερο αυτό, από το να κληθούν οι πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών να πληρώσουν τα σπασμένα».
Ο γερμανός οικονομολόγος υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι κυρίαρχο κράτος και κανείς δεν μπορεί ασκήσει πιέσεις στη Ρώμη για να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Ούτε είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, προσθέτει. Θα πρέπει ωστόσο να γίνει σαφές στους Ιταλούς ότι τα χρέη της χώρας πρέπει να τα πληρώσουν οι ίδιοι και όχι άλλοι Ευρωπαίοι, καταλήγει ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:«Η Ιταλία είναι too big to save»"

Γ. Γεωργαντάς: Θα ελέγξουμε κάθε παράνομο διορισμό εκτός ΑΣΕΠ

«Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τούς οδήγησε στην επιλογή των ρουσφετιών και διευθετήσεων προκειμένου ακόμη και την τελευταία στιγμή να ικανοποιήσουν τον κομματικό τους στρατό» δηλώνει ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο κ. Γεωργαντάς τονίζει πως «οφείλουμε να ελέγξουμε κάθε παράνομο διορισμό εκτός ΑΣΕΠ, και βεβαίως όλες τις παρεμβάσεις στη Δημόσια Διοίκηση που γίνονται αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών»

Αναφέρει ακόμη ότι η Ν.Δ. θα επιδιώξει συγκλίσεις και συνεργασίες, με στόχο το συμφέρον της χώρας, άσχετα από την επίτευξη ή όχι της αυτοδυναμίας, ενώ για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με κάποιο κόμμα, απαντά πως «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα καθορίσει τη σύνθεση του επόμενου Κοινοβουλίου, και με τον τρόπο αυτό θα καταδείξει και τις δυνατότητες συνεργασιών».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Γεωργαντάς: Θα ελέγξουμε κάθε παράνομο διορισμό εκτός ΑΣΕΠ"

ΑΑΔΕ: Στα μανταλάκια οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση μιας ενιαίας λίστας όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποχρέωση μια φορά κάθε χρόνο να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου.

Η δημοσιοποίηση αυτή είναι ένα από τα μέτρα πίεσης του υπουργείου προς τους οφειλέτες προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών τους.

Η λίστα

Στη λίστα περιλαμβάνονται φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν πτωχεύσει και εμφανίζονται να χρωστούν υπέρογκα ποσά που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ.

Την ίδια στιγμή περιλαμβάνοντα και αρκετοί οφειλέτες με μικρότερες οφειλές οι οποίοι πιέζονται προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κάνοντας χρήση της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εσχάτως της έκτακτης ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μέχρι τις 20 Ιουνίου όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποίηση ότι εφόσον δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους, τότε τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν.

Το κριτήριο για τη δημοσιοποίηση, εκτός από το συνολικό ύψος της οφειλής, είναι να παραμένει η οφειλή ληξιπρόθεσμη για περισσότερο από ένα έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των χρεών προς την Εφορία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 104,3 δισ ευρώ.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Στα μανταλάκια οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου"

Περιπολικό το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα περιπολικό το πρωί του Σαββάτου, στην Αττική Οδό, περίπου 200 μέτρα μετά τα διόδια του Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στο όχημα εκδηλώθηκε γύρω στις 9.50 το πρωί, στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, επειδή σημειώνονταν εκρήξεις λόγω της διαρροής καυσίμου, η Τροχαία έκλεισε για δέκα λεπτά τα διόδια Κορωπίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μικρή ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική που έσβησε γρήγορα τη φωτιά.

Όπως προέκυψε, επρόκειτο για περιπολικό του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου. Ευτυχώς, ο αστυνομικός που ήταν μόνος στο όχημα κατάλαβε πως έβγαιναν καπνοί από τη μηχανή και είχε την ψυχραιμία να σταματήσει στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και να βγει από το όχημα. Ωστόσο το όχημα πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιπολικό το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό"

«Η Boeing ήξερε για την ελαττωματική λυχνία του 737 ΜΑΧ από το 2017 και ανέβαλε την επισκευή για το 2020»

Η Boeing Co γνώριζε ότι μια προειδοποιητική λυχνία στο πιλοτήριο των 737 MAX ήταν ελαττωματική ήδη από το 2017, όμως αποφάσισε να καθυστερήσει την επισκευή μέχρι το 2020, ανέφεραν σε χθεσινή τους δήλωση μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η εν λόγω προειδοποιητική λυχνία ενημερώνει τους πιλότους όταν οι δύο αισθητήρες που μετρούν τη γωνία προσβολής (τη γωνία ανάμεσα στη ροή αέρα και το φτερό) εμφανίζουν διένεξη. Τα εσφαλμένα δεμένα για τη γωνία προσβολής πιστεύεται ότι έπαιξαν ρόλο στα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, που σημειώθηκαν στην Ινδονησία τον Οκτώβρη του 2018 και την Αιθιοπία τον περασμένο Μάρτιο. Και στις δυο τραγωδίες, τα αεροσκάφη που συνετρίβησαν ήταν Βoeing 737 MAX 8, τα best seller της εταιρείας.

Τα εν λόγω δυστυχήματα, στα οποία πέθαναν συνδυαστικά 346 άνθρωποι, πυροδότησαν έρευνες από τις αρμόδιες κανονιστικές αρχές και πολιτικούς φορείς στις ΗΠΑ. Τους μήνες που ακολούθησαν, η Boeing, που έχει την έδρα της στο Σικάγο, αντιμετώπισε την χειρότερη κρίση στην άνω των 100 ετών ιστορία της.

Η Boeing αποφάσισε τον Νοέμβρη του 2017 να αναβάλλει την αναβάθμιση λογισμικού που θα διόρθωνε το ελαττωμα στο σύστημα ειδοποίησης για τη «Διένεξη ΑοA» για το 2020, δηλ. τρία ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική ενημέρωση, υπογράμμισαν εχθές σε δελτίο Τύπου οι Peter DeFazio και Rick Larsen, μέρη του αμερικανικού Κογκρέσου. Η Boeing άλλαξε τον προγραμματισμό της επισκευής, επισπεύδοντάς την, μόνο αφότου συνετρίβη η πτήση της Lion Air στην Ινδονησία, συμπληρώνουν στη δήλωσή τους οι δύο πολιτικοί.

Σύμφωνα με το Reuters, o εκπρόσωπος της Boeing, Gordon Johndroe, δήλωσε μέσω email ότι κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ασφαλείας της εταιρείας είχε διαπιστωθεί ότι η απουσία της προειδοποίησης «Διένεξης AοA» δεν επηρέαζε αρνητικά ούτε την ασφάλεια αλλά ούτε και τη λειτουργία του αεροπλάνου. «Με βάση τον έλεγχο ασφάλειας, η αναβάθμιση είχε προγραμματιστεί για την ίδια περίοδο με την έναρξη λειτουργίας των MAX 10 το 2020. Φανήκαμε ανεπαρκείς στην εφαρμογή της προειδοποίησης «Διένεξης AoA» και λαμβάνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, ώστε να μην επαναληφθούν», δήλωσε ο Johndroe.

Η Boeing έχει παραδεχτεί ότι ανακάλυψε το πρόβλημα το 2017, λίγο καιρό αφότου άρχισε να παραδίδει τα κορυφαία αεροσκάφη 737 MAX στους πελάτες της. Ωστόσο δεν ενημέρωσε την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αερομεταφορών (FAA) των ΗΠΑ για το ελάττωμα παρά μόνο έναν χρόνο αργότερα, όταν συνετρίβη η πτήση της Lion Air, επισημαίνουν οι νομοθέτες.

Όπως προσθέτουν στη δήλωσή τους, η Επιτροπή Μεταφορών και Υποδομών της Βουλής των Αντιπροσώπων απέστειλε επιστολές στην Boeing, την United Technologies Corp και την FAA, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ειδοποίηση της «Διένεξης AoA». Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα που υποβάλλει η συγκεκριμένη επιτροπή στην Boeing και την FAA, προκειμένου να λάβει περισσότερα αρχεία σχετικά με την έρευνά της για το αεροσκάφος MAX.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Boeing ήξερε για την ελαττωματική λυχνία του 737 ΜΑΧ από το 2017 και ανέβαλε την επισκευή για το 2020»"

Ακίνητα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες για την συμπλήρωση του Ε2

Οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στην Ελλάδα βρίσκονται αναμφίβολα υπό διωγμό και αποτελούν τον εύκολο στόχο προκειμένου το δημόσιο να εισπράξει χρήματα.

Για τον λόγο αυτό οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ακίνητα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης εάν δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες μπορεί να είναι και κοστοβόρες και  χρονοβόρες.
Έτσι λοιπόν όσοι φορολογούμενοι εισέπραξαν το 2018 ενοίκια από εκμίσθωση κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, όσοι παραχώρησαν δωρεάν κάποια ιδιόκτητη κατοικία τους στα παιδιά τους, στους γονείς τους ή σε τρίτους, όσοι διαθέτουν κενά ακίνητα θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά πρώτα το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα). Το εισόδημα που θα δηλωθεί στο έντυπο Ε2 θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο βασικό έντυπο  Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
Τα εισοδήματα από ακίνητα φορολογούνται με συντελεστές από 15% έως 45% ενώ αν υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ επιβάλλεται και ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν εισοδήματα από ακίνητα θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Έντυπο Ε2 της συζύγου: Στην περίπτωση εγγάμων που θα υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση και εφόσον η σύζυγος έχει εισοδήματα από ακίνητη περιουσία που ανήκουν στη δική της κυριότητα, έχει υποχρέωση υποβολής του εντύπου Ε2 είτε χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς της κωδικούς πρόσβασης είτε του υπόχρεου/ συζύγου, με την επιλογή «Ε2 συζύγου».
Ακίνητο ανηλίκου: Το ακίνητο θα καταχωρηθεί στο Ε2 του γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα, στον πρώτο πίνακα και στον πίνακα Ι (Εκμισθούμενα κ.λπ. Ακίνητα) των συμπληρωματικών στοιχείων επιλέγοντάς το στην πρώτη στήλη και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον Α.Φ.Μ. του τέκνου στις αντίστοιχες στήλες.
Ηλεκτρονικά μισθωτήρια: Η στήλη Αριθμός Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας συμπληρώνεται για τα μισθωτήρια των ακινήτων που έχουν κατατεθεί στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή. Δε συμπληρώνεται ο αριθμός καταχώρησης του μισθωτηρίου που είχε παραληφθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Συνιδιοκτησία συζύγων:  Και οι δύο σύζυγοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν χωριστό έντυπο Ε2 για τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους, έστω και αν υπάρχει συνιδιοκτησία σε μερικά ή σε όλα τα ακίνητα.
Αριθμός παροχής βοηθητικών χώρων: Σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκη, θέση στάθμευσης) οι οποίοι ηλεκτροδοτούνται από τον κοινόχρηστο μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος συμπληρώνετε το πεδίο με τον εννεαψήφιο αριθμό 999999999.
Αριθμός παροχής αγροτεμαχίου: Στις περιπτώσεις αγροτεμαχίων που δεν έχουν μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, θα συμπληρώνετε το πεδίο με τον εννεαψήφιο αριθμό 999999999.
Είδος μίσθωσης: Η στήλη 17 του εντύπου Ε2  (Είδος μίσθωσης-χρήση ακινήτου) συμπληρώνεται υποχρεωτικά με το είδος της μίσθωσης και τη χρήση του μισθίου, όπως εκμίσθωση γραφείου, δωρεάν παραχώρηση κατοικίας, κενό κ.λπ.
Οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι είναι οι εξής:
1.    Εκμίσθωση ξενοδοχείων
2.    Εκμίσθωση κλινικών
3.    Εκμίσθωση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
4.    Εκμίσθωση αιθουσών θεαμάτων
5.    Εκμίσθωση καταστημάτων
6.    Εκμίσθωση γραφείων
7.    Εκμίσθωση αποθηκών κ.λπ.
8.    Εκμίσθωση γαιών
9.    Εκμίσθωση εγκαταστάσεων ή κατασκευών
10.  Εκμίσθωση κατοικιών
11.  Εκμίσθωση βιομηχανοστασίων με Φ.Π.Α.
12.   Εκμίσθωση εμπορικών κέντρων με Φ.Π.Α.
13.    Δωρεάν παραχώρηση κατοικιών
14.    Δωρεάν παραχώρηση ξενοδοχείων
15.    Δωρεάν παραχώρηση κλινικών
16.    Δωρεάν παραχώρηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
17.    Δωρεάν παραχώρηση αιθουσών θεαμάτων
18.    Δωρεάν παραχώρηση καταστημάτων
19.    Δωρεάν παραχώρηση γραφείων
20.    Δωρεάν παραχώρηση αποθηκών κ.λπ.
21.    Δωρεάν παραχώρηση γαιών
22.    Δωρεάν παραχώρηση εγκαταστάσεων ή κατασκευών
23.    Εκμίσθωση χώρων τοποθέτησης επιγραφών
24.    Υπεκμίσθωση ακίνητης περιουσίας
25.    Εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων (εκτός κατοικιών)
26.    Δωρεάν παραχώρηση χώρων τοποθέτησης επιγραφών
27.    Ιδιοχρησιμοποίηση ξενοδοχείων
28.    Ιδιοχρησιμοποίηση κλινικών
29.    Ιδιοχρησιμοποίηση σχολείων
30.    Ιδιοχρησιμοποίηση αιθουσών κιν/φου ή θεάτρων
31.    Ιδιοχρησιμοποίηση καταστημάτων
32.    Ιδιοχρησιμοποίηση γραφείων
33.    Ιδιοχρησιμοποίηση αποθηκών κ.λπ.
34.    Ιδιοχρησιμοποίηση γαιών
35.    Ιδιοχρησιμοποίηση εγκαταστάσεων ή κατασκευών
36.    Ιδιοχρησιμοποίηση χώρων τοποθέτησης επιγραφών
37.    Εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων (κατοικίες)
38.    Δωρεάν παραχώρηση-ιδιοχρησιμοποίηση κοινόχρηστων χώρων
39.    ΚΕΝΟ
41.    Ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας
42.    Υπεκμίσθωση γαιών-γης
43.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση ξενοδοχείων
44.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση κλινικών
45.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
46.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση αιθουσών θεαμάτων
47.    εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση καταστημάτων
48.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση γραφείων
49.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση αποθηκών κτλ
50.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση γαιών
51.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση εγκαταστάσεων ή κατασκευών
52.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση κατοικιών
53.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση βιομηχανοστασίων με Φ. Π. Α.
54.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση εμπορικών κέντρων με Φ.Π.Α.
55.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση χώρων τοποθέτησης επιγραφών
56.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από υπεκμίσθωση ακίνητης περιουσίας
57.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από υπεκμίσθωση γαιών-γης
58.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων (εκτός κατοικιών)
59.    Εισπραχθέντα εισοδήματα προηγούμενου έτους από εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων (κατοικίες)
60.    Βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων άρθρου 39Α του ν.4172/2013
61.    Βραχυχρόνια υπεκμίσθωση ακινήτων άρθρου 39Α του ν.4172/2013
62.    Εκμίσθωση κατοικίας που υπεκμισθώνεται
63. Εκμίσθωση κατοικίας που υπεκμισθώνεται για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακίνητα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες για την συμπλήρωση του Ε2"

Αφορολόγητο: Άφησαν «παράθυρο» σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους να ζητήσουν ξανά τη μείωσή του!

Να βγάλει «τρελούς» τους θεσμούς που ανησυχούν για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και να βρει «ενόχους» από τώρα για τυχόν επιστροφή σε μέτρα λιτότητας  και στα Μνημόνια, επιχειρεί ξανά όπως το 2015 η κυβέρνηση.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το ράλι των προεκλογικών παροχών πριν ένα μήνα, το Μαξίμου κατασκευάζει συνεχώς ένα καλοστημένο άλλοθι το οποίο θα επικαλεστεί, για την περίπτωση που τα μέτρα που υπόσχεται δεν εφαρμοστούν –και ασχέτως εάν επανεκλεγεί στις 7 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Από το Ζάππειο ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνόδευσε τις εξαγγελίες του με προειδοποιήσεις ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν αν εκλεγεί «ο βαθιά ανθέλληνας Βέμπερ» στις Βρυξέλες και «ο φίλος του» Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα. Και ο κ. Τσακαλώτος στυη συνέχεια, αφού καταλόγισε στην Κομισιόν πως «κάνει λάθος» όταν υπολογίζει απώλειες -αντί για κέρδη- κρατικών εσόδων από τις ρυθμίσεις και τις παροχές, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών «έκοψε» (σαν …φοιτητή) τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Και εχθες πάλι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πρόβαλε την άποψη πως «τα μέτρα αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες». Κατηγόρησε δε και όσους εκφράζουν την άποψη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει την δημοσιονομική πορεία της χώρας» ότι «πρόκειται για ένα προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι».

«Λεφτά υπάρχουν»… ξανά

Κατά την άποψη του υπουργείου Οικονομικών , «κάνει λάθος η Κομισιόν» για τις παροχές, ενώ απολύτως σωστή είναι μόνον η κοστολόγηση που έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Παραβλέπει ότι οι προειδοποιήσεις έρχονται όχι από τον κ.Βέμπερ που κατηγορεί προκαταβολικά πριν καν εκλεγεί, αλλά ακόμα και από τον απερχόμενο –και πάντα φιλικά διακείμενο προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, και μάλιστα προεκλογικά!

Και στην περίπτωση αυτή πάντως, εφόσον δικαιωθεί και αποδειχθούν «όλα τέλεια» με όλες τις παροχές για τον κρατικό προϋπολογισμό, η Κυβέρνηση ίσως ελπίζει πως … έκανε λάθος το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που στην έκθεσή του για την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου και των αντιμέτρων του 2020, υπολογίζει σε μισό δισ. ευρώ το συνολικό κόστος για το δημόσιο από την κατάργηση «των άρθρων 10, 11, 12, 13» του ν.4172/2017!

Και αυτό γιατί η έκθεση του ΓΛΚ υπολογίζει τις απώλειες εσόδων για το δημόσιο Ταμείο σε περίπου 1,920 δισ. ευρώ το 2020, ενώ τα οφέλη του από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών σε μόλις 1,454 δισ. ευρώ.

Σε απλά μαθηματικά, ανοίγει έτσι αυτομάτως μια νέα «τρύπα» 466 εκατ. ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό το 2020, από την ακύρωση αυτή και μόνον. Ακόμα χειρότερα ίσως, η κυβέρνηση επικαλείται πως ένα μέρος των αντίμετρων έχει ήδη εφαρμοστεί από φέτος. Αλλά αυτό σημαίνει και ότι η καθαρή εξοικονόμηση από την ακύρωση των φοροαπαλλαγών του 2020 είναι ακόμα μικρότερη –και άρα ακόμα μεγαλύτερη η «τρύπα»- από τα 466 εκατ. ευρώ που καταγράφει το ΓΛΚ.

Ξέχασαν το ΔΝΤ;

Και ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι αισθάνεται ασφαλής και πως έχει υπολογίσει σωστά τα πάντα σε ό,τι κάνει, υποστηρίζει και ότι θα «κλείσει την τρύπα» που άνοιξε με νέες παροχές μετά τις εκλογές!

Ενώ κατάργησε -με μόλις δέκα λέξεις- «τα άρθρα 10,11,12 και 13 του ν.4472/2017» (δηλαδή τα ψηφισμένα μέτρα για μείωση από 1.1.2020 στο αφορολόγητο, μείωση φόρου στο 20%, έκπτωση 70-140 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από Εισφορά Αλληλεγγύης όσων βγάζουν κάτω από 30.000 ευρώ) επιμένει ότι έχει τα περιθώρια και «λεφτά υπάρχουν» για να επαναφέρει το 2020 τις φοροελαφρύνσεις που τώρα έκοψε (ή σχεδόν αυτές) εφόσον φυσικά επανεκλεγεί.


arthro

Ωστόσο η κυβέρνηση «ξέχασε» μία λέξη –ή έναν αριθμό - όταν ακύρωνε τα μέτρα: παρέλειψε να καταργήσει και το «άρθρο 15» του ίδιου νόμου (4472/2017), το οποίο προβλέπει ότι το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει την εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου και μάλιστα άμεσα πριν τελειώσει το 2020 κιόλας, δηλαδή και αναδρομικά για τα φετινά εισοδήματα που αποκτήθηκαν ήδη!

Σύμφωνα με το άρθρο 15 που δεν καταργήθηκε, αν το ΔΝΤ σε συνεννόηση με την ΕΕ διαπιστώσουν κίνδυνο δημοσιονομικής απόκλισης (όπως ήδη διαμηνύουν) και κρίνουν ότι «η εµπροσθοβαρής εφαρµογή του άρθρου 10 είναι αναγκαία προκειµένου να επιτευχθεί ο συµφωνηµένος δηµοσιονοµικός στόχος πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 3,5% για το οικονοµικό έτος 2019 κατά τρόπο ευνοϊκό για την ανάπτυξη, οι διατάξεις του άρθρου 10 εφαρµόζονται για εισοδήµατα που αποκτώνται από την 1.1.2019 και εφεξής». 

Μια εύκολη «ανάγνωση» του νόμου 4472 και των αλλαγών που επέφερε η κυβέρνηση πριν διαλυθεί η Βουλή, είναι προφανώς ότι αφού καταργήθηκε «το άρθρο 10» που προβλέπει την μείωση του αφορολογήτου, δεν θα το βρουν εκεί η Κομισιόν και το ΔΝΤ για να το επαναφέρουν.

Η μηχανιστική αυτή ερμηνεία, δεν δικαιολογεί όμως γιατί η κυβέρνηση απέφυγε να διαγράψει και το άρθρο 15, εφόσον θεωρεί ότι στερείται ουσίας πια.

Αν και φαντάζει τυπικό ως ζήτημα, ουσιαστικά καταλείπει στην ελληνική νομοθεσία μια μνημειώδη για τα πολιτικά ήθη νομική διάταξη που νομιμοποίησε το ΔΝΤ να μπορεί να επιβάλει μέτρα –και μάλιστα «με υπουργική απόφαση» χωρίς καν νέο νόμο ή την «εντολή» του Eurogroup, βάσει της «προεκτίμησης» των ξένων ελεγκτών.

Το ζήτημα είναι ίσως νομικό ή νομοτεχνικό, είναι όμως και ουσιαστικό. Γιατί ο νόμος 4472 που ψηφίστηκε πριν δύο ακριβώς χρόνια, είναι μέρος της συμφωνίας για το χρέος και μεταμνημονιακή δέσμευση της χώρας, όπως υποστήριξε χθές η Εκπρόσωπος της Κομισιόν. Και δεν στηρίζεται μόνον στην ανάγκη επίτευξης δμοσιονομικού πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ -που αμφισβητείται ήδη από τους τεχνοκράτες των θεσμών- αλλά και για διαρθρωτικούς λόγους.

Σε αντίθεση μάλιστα με την μη περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019 όπου η Κομισιόν υποστήριξε την ελληνική θέση πως δεν είναι αναγκαία δημοσιονομικά, η Εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε εχθές ότι το «πακέτο» των αλλαγών που ακυρώθηκαν σχεδιάστηκε σαν διαρθρωτικό μέτρο στήριξης της Ανάπτυξης της χώρας, και όχι για να διασφαλιστούν τα πλεονάσματα.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης 13 Ιουλίου και τότε θα φανεί αν ο κύριος Τσακαλώτος θα τύχει στήριξης από τους Ευρωπαίους ομολόγους του ή θα βρεθεί περίπου στη θέση «αποδιοπομπαίου τράγου» όπως είχε βρεθεί και ο προκάτοχός του, Γιάνης Βαρουφάκης, στο τελευταίο Eurogroup που μετείχε στην καριέρα του ως υπουργός Οικονομικών της χώρας μας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφορολόγητο: Άφησαν «παράθυρο» σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους να ζητήσουν ξανά τη μείωσή του!"

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται επικίνδυνο παιδικό σερβίτσιο!

Στην ανάκληση παιδικού σερβίτσιου που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης και φορμαλδεΰδης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για το παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων 
(πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία «NAVA eco Bamboo Kid sets», με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανακαλείται επικίνδυνο παιδικό σερβίτσιο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news