facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Αλλαγή ώρας 2021: Ποια Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα


Η αλλαγή ώρας 2021 πλησιάζει και φέτος, ώστε οι δείκτες των ρολογιών να πάνε μία ώρα μπροστά.

Έτσι, η Κυριακή που περνάμε στη θερινή ώρα είναι στις 28 Μαρτίου.

Μάλιστα, η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021 και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2022.

Σημειώνεται, πως η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021, ωστόσο αυτό το θέμα έχει μείνει στάσιμο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, έχει μονοπωλήσει τα γεγονότα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον πλανήτη.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Παρόλα αυτά, επί του θέματος δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Στην Ελλάδα η αλλαγή ώρας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 1932 όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλλαγή ώρας 2021: Ποια Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα "

Η απάντηση της ΝΔ για την επίθεση της Αστυνομίας στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτέλια Πελώνη απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης - τα οποία ήδη διερευνώνται. 

Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε "αυθορμήτως", ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της ΝΔ για την επίθεση της Αστυνομίας στο Άλσος Νέας Σμύρνης"

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα»

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας, επαναλαμβάνει πως ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκαν απρόκλητα κατά ομάδας αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προσέλθουν στο σημείο περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην προσαγωγή 11 ατόμων.

Το βίντεο που έκανε τον γύρο των social media

Ωστόσο, μερίδα χρηστών του διαδικτύου διαμαρτυρήθηκε έντονα έπειτα από εικόνες βίντεο που διακινήθηκαν στα social media, στα οποία φαίνεται ένας άνδρας να δέχεται χτυπήματα με γκλοπ από αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα, σημειώνει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Τα πρώτα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της πόλης που προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας για το περιστατικό και ανδρών της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα»"

Κουφοντίνας: Θεμελιώνει τον Σεπτέμβριο αίτημα για αποφυλάκιση

Σε επτά μήνες, ο 63χρόνος «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας θεμελιώνει δικαίωμα υποβολής αιτήματος για υφ’ όρων απόλυση, καθώς συμπληρώνει 19 χρόνια έκτισης της ποινής του. Φυσικά ανάλογο δικαίωμα θεμελιώνουν και τα άλλα έξι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που έχουν καταδικαστεί και παραμένουν ακόμα έγκλειστα.

Το ότι παρέχει η ποινική νομοθεσία στην Δημήτρη Κουφοντήνα, την δυνατότητα να υποβάλλει αίτημα υφ΄ όρων απόλυσης, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ανοίγουν οι πόρτες της φυλακής για να πάει σπίτι του.

Καθοριστικό «κλειδί» στην σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα, αποτελεί το «δύναται» να απολυθεί, που αναφέρεται, καθώς υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος «εάν» και «εφόσον».

Το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου του 2002, ο μελισσοκόμος Δημήτρης Κουφοντίνας, επιστρέφοντας από το Αγκίστρι που είχε βρει καταφύγιο μέσα σε αντίσκηνο, πήγε με ταξί στην ΓΑΔΑ και παραδόθηκε ως μέλος του κεντρικού πυρήνα της 17Ν, η δράση της οποία ξεκίνησε το 1974 και τερματίστηκε το 2002.

Προηγουμένως, τον Ιούνιο του 2002, ένας εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη στα χέρια του Ικαριώτη Σάββα Ξηρού (του τρίτου από τα αδέλφια Ξηρού που ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης) και από εκεί και πέρα, μετά από μια σειρά γεγονότων, εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος φέρεται ως βασικός εκτελεστής της 17Ν, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (δεύτερος βαθμός) έχει καταδικαστεί 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για: 1) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 2) διακεκριμένη οπλοκατοχή, 3) προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, 4) απόπειρες ανθρωποκτονίας και 5) 11 δολοφονίες. Με ανάλογες, κατά περίπτωση, ποινές είχαν καταδικαστεί και τα άλλα μέλη του κεντρικού ηγετικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 ο «Λουκάς», όπως έχει δηλώσει και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ, αλλά και τα άλλα μέλη της 17Ν, συμπληρώνουν 19 χρόνια κράτησης (το διάστημα προφυλάκισης –προσωρινής κράτησης προσμετράτε επί δύο). Και αυτό, ανεξάρτητα από την όποια λύση εξευρεθεί για το ζήτημα της απεργίας πείνας στο έχει κατέλθει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Τώρα, η απόφαση για την υφ΄ όρων απόλυση ή μη του «Λουκά» και των άλλων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας, αλλά στα χέρια των δικαστών. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την απόλυση κρατουμένου έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από έναν πρόεδρο Πρωτοδικών και δυο Πρωτοδίκες, το οποίο καλείται να εφαρμόσει τον Ποινικό Κώδικα.

Το δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 106 και 110Α του Ποινικού Κώδικα, θα αποφανθεί για το εισιτήριο, υπό όρους, προς την ελευθερία τόσο του Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και των άλλων έγκλειστων μελών της οργάνωσης, που είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος (που φέρεται ως ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης και αρχηγός της 17 Νοέμβρη), ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο Ηρακλής Κωστάρης, ο Σάββας και ο αδελφός του, Χριστόδουλος Ξηρός.

Κατ΄ αρχάς να διευκρινισθεί ότι για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και για τα άλλα μέλη της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν εφαρμόζονται οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που έγιναν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας (ισχύουν από την 1η Ιούλιο 2019) και προβλέπουν ότι στους πολυισοβίτες παρέχεται η δυνατότητα να αιτηθούν την υφ΄ όρων απόλυσή τους αφού έχουν εκτίσει 25 χρόνια κράτησης.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταθέσει στην Βουλή λίγα 24άρα πριν κλείσει λόγω των εκλογών ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και νυν διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, οι πολυϊσοβίτες μπορούσαν να αιτηθούν υφ΄ όρων απόλυση, εφόσον είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια κράτησης.
Όμως, μεταξύ των σχετικών διατάξεων των δύο Ποινικών Κωδίκων ισχύει η ευνοϊκότερη διάταξη, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι για την υφ΄ όρων απόλυση προϋπόθεση είναι να έχουν εκτιθεί τα 20 έτη.

Ως υφ’ όρων απόλυση νοείται η αποφυλάκιση του κρατουμένου με τους όρους που θα του επιβάλλει το δικαστικό συμβούλιο. Οι περιοριστικοί όρου που μπορούν να επιβληθούν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, η εμφάνιση (το “παρόν” δηλαδή) στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, τοπικοί περιορισμοί, δηλαδή να μην μετακινείται σε άλλο νόμο ή Δήμο, χρηματική εγγύηση και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αυτονόητο είναι ότι μπορεί να επιβληθούν και συνδυασμοί περιορισμών, εκ των εν λόγω περιορισμών.

Σύμφωνα με το άρθρο 106 του Ποινικού Κώδικα, «η απόλυση υπό όρο μπορεί να μη χορηγηθεί αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι η διαγωγή του καταδικασθέντος, κατά την έκτιση της ποινής του, καθιστά απολύτως αναγκαία τη συνέχιση της κράτησής του για να αποτραπεί η τέλεση από αυτόν νέων αξιόποινων πράξεων» και προσθέτει ότι «μόνη η επίκληση πειθαρχικού παραπτώματος κατά την έκτιση της ποινής δεν αρκεί για τη μη χορήγηση της απόλυσης».

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο 106, το δικαστικό δυμβούλιο, μπορεί να μην δεχθεί το αίτημα της υπό όρων απόλυσης, εφόσον στο βούλευμα που θα εκδώσει επί του αιτήματος του έγκλειστου, με ειδική αιτιολογία κρίνει ότι:

  • η διαγωγή του καταδικασθέντος, κατά την έκτιση της ποινής του, αλλά και της προσωρινής κράτησής του, καθιστά απολύτως αναγκαία τη συνέχιση της κράτησής του για να αποτραπεί η τέλεση από αυτόν νέων αξιόποινων πράξεων,
  • το διάστημα της προσωρινής κράτησης και της έκτισης της ποινής του, η διαγωγή του δεν υπήρξε καλή ή υπήρξε κατ΄ επίφαση μόνο καλή και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων πράξεων και για αυτό καθίσταται αναγκαία η συνέχιση της κράτησής του,
  • κατά την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του πολυισοβήτη προς τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο χαρακτήρας του, σε συνδυασμό με την ηθική βελτίωση του καταδίκου κατά το διάστημα κράτησή του και την κοινωνική του αποκατάσταση.

Ακόμη, μπορεί μεν να προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα ότι η επίκληση πειθαρχικού παραπτώματος κατά την έκτιση της ποινής δεν αρκεί για τη μη χορήγηση της υφ΄ όρων απόλυσης, αλλά το δικαστικό συμβούλιο έχει την υποχρέωση να κρίνει την βαρύτητα του παραπτώματος ή των παραπτωμάτων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκαν.

Πάντως, έμπειροι ανώτατοι δικαστές υπενθύμιζαν απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία επισημαίνει ότι από πουθενά δεν προέκυψε ότι «έχει επέλθει πράγματι ποινικός σωφρονισμός και ηθική βελτίωση και ότι έχει αναπτύξει αίσθημα μετάνοιας και ανοχής για τις πράξεις που έχει τελέσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να λάβει καμιά νομοθετική πρωτοβουλία για τροποποιήσει του Ποινικού Κώδικα ως προς το κεφάλαιο των προϋποθέσεων, κ.λπ. των υφ΄ όρων απολύσεων. Και αυτό, γιατί οποιαδήποτε τροποποίηση και εάν γίνει (πολύ περισσότερο δυσμενής) στον Ποινικό Κώδικα, πλέον του ότι θα δημιουργήσει πολιτικές αντιδράσεις, καθώς στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα θεωρηθεί «φωτογραφική», η σχετική τροπολογία, δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς υπάρχει αρχή της αναδρομικής ισχύος του ηπιότερου για τον κατηγορούμενο νόμου (ευνοϊκότερη ρύθμιση).

Ποιοι έχουν αποφυλακιστεί και οι άδειες που έλαβαν

Μέχρι στιγμής, έχουν αποφυλακιστεί οι: Βασίλης Ξηρός (το τρίτο από τα αδέλφια που μετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση), Ηρακλής Κωστάρης, Κώστας Καρατσώλης, Νίκος Παπαναστασίου, Θεολόγος Ψαραδέλλης , Θωμάς Σερίφης, Πάτροκλος Τσελέντης, Παύλος Σερίφης, Διονύσης Γεωργιάδης, Σωτήρης Κονδύλης και Κώστας Τέλιος.
Όμως, το μεγαλύτερο μερίδιο των αδειών από τις φυλακές το έχει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος μετά τα 15 χρόνια κράτησής του, το 2017, ξεκίνησε να λαμβάνει άδειες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που του παρείχε ο «νόμος Παρασκευόπουλου».

Άδειες ελάμβαναν και άλλα μέλη της 17Ν. Μάλιστα, ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά από μία άδεια του, δεν επέστρεψε στο κατάστημα κράτησης και σχεδίαζε το «σχέδιο Γοργοπόταμος» για να ανατινάξεις τις φυλακές Κορυδαλλού και να αποδράσουν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αντίθετα, καμία άδεια δεν έχει λάβει Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει 7 αιτήσεις για χορήγηση άδειας. Επίσης, έχει απορριφθεί και το αίτημά του να μπορεί να έχει στο κελί του Ιντερνέτ, για επιστημονικούς σκοπούς, όπως επικαλέστηκε.

Ποινολόγιο των μελών της 17 Νοέμβρη

Οι ποινές οι οποίες επιβλήθηκαν στα μέλη της 17Ν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, είναι οι εξής:

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.
Δημήτρης Κουφοντίνας: 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.
Χριστόδουλος Ξηρός: 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
Σάββας Ξηρός: 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.
Βασίλης Τζωρτζάτος: 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.
Βασίλης Ξηρός: 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε δολοφονία, συμμετοχή σε ληστείες, έκρηξη και συμμετοχή στην οργάνωση.
Ηρακλής Κωστάρης: 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.
Θωμάς Σερίφης: 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε μια ληστεία, αθώος για όλες τις άλλες πράξεις με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Κώστας Τέλιος: 22 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε δολοφονία και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Κώστας Καρατσώλης: 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.
Διονύσης Γεωργιάδης: 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.
Πάτροκλος Τσελέντης: 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε υποθέσεις δολοφονίας και σε ληστεία με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Σωτήρης Κονδύλης: 11 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξη για συμμετοχή σε υπόθεση ληστείας και έκρηξη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Νίκος Παπαναστασίου: Έπαυσε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής (σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης για συμμετοχή στην οργάνωση).
Γιάννης Σερίφης: Αθώος (είχε αθωωθεί και στον πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά είχε ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα).
Αγγελική Σωτηροπούλου: Αθώα (είχε αθωωθεί και στον πρώτο βαθμό, αλλά είχε ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα).
Θεολόγος Ψαραδέλλης και Ανέστης Παπαναστασίου είχαν αθωωθεί από τον πρώτο βαθμό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κουφοντίνας: Θεμελιώνει τον Σεπτέμβριο αίτημα για αποφυλάκιση"

SOS από τα νοσοκομεία της Αττικής -Στέλνουν ασθενείς στη Χαλκίδα

Σε έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της «ασφυξίας» που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ λόγω των πολλών εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, προχωρούν οι Αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, 30 ασθενείς από την Αττική θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μάλιστα οι 10 πρώτοι αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, Κυριακή, 7 Μαρτίου.

Παράλληλα οι πρώτοι τέσσερις ιδιώτες γιατροί – από τους 16 που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας- έχουν μεταβεί στην Παμμακάριστο. Συνολικά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο έχει ζητήσει 50 ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνουν τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω του τρίτου κύματος κορονοϊού.

Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία, ενώ δεν αποκλείεται και η επίταξη, αν και δεν είναι το σενάριο που θα ήθελαν οι Αρχές.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "SOS από τα νοσοκομεία της Αττικής -Στέλνουν ασθενείς στη Χαλκίδα"

Στα 1.142 τα νέα κρούσματα - 466 οι διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.142, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.348 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.758 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 466 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 356 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.142 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

82 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

77 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

162 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

63 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

81 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

5 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

130 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

12 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

15 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

25 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

6 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς

17 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

23 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Κω

7 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

24 κρούσματα στην Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Πρέβεζας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

6 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

1 κρούσμα στην ΠΕ Σάμου

9 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου

3 κρούσματα στην Π.Ε Τήνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

17 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

20 κρούσματα υπό διερεύνηση


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 1.142 τα νέα κρούσματα - 466 οι διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι"

Νέες βολές Τσαβούσογλου: Προβοκάτορες οι Έλληνες

Προσέγγιση με Αίγυπτο και Εμανουέλ Μακρόν «βλέπει», για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα SABAH.

«Για να ανοίξουμε το δρόμο της ειρήνης και της συνεργασίας. Όταν έρθει η ώρα στήνουμε  παιχνίδι και χαλάμε το παιχνίδι που επιχειρούν να στήσουν εναντίον μας» δηλώνει προκλητικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

’Με την Ελλάδα μπορούμε να λύσουμε τα διμερή ζητήματα μόνο μέσω διαλόγου.  Έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι  όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο . Η Ελλάδα ήταν η πλευρά που έφευγε. Αντί να μιλήσουν μαζί μας προσπάθησαν να μεταφέρουν τα ζητήματα στην ΕΕ. Στο τέλος όταν ήρθαν στο τραπέζι, ακολούθησαν την οδό της κλιμάκωσης της έντασης για να ανατρέψουν το τραπέζι. Η παρενόχληση στο πλοίο μας Τσεσμέ και οι προβοκατόρικες δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων είναι τα πρόσφατα παραδείγματα’’ ισχυρίζεται ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Για τον επόμενο γύρo των διερευνητικών επαφών από την Αθήνα επί της αρχής ήρθε η πρόσκληση, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο σχολιάζει ότι ‘’στην περιοχή μας δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας των ενεργειακών σχεδιασμών που προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία. Η πρόταση του προέδρου μας να διεξαχθεί Διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου με όλες τις χώρες της περιοχής είναι ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα για την ειλικρινή επιθυμία για συνεργασία’’.

‘’Για να μετατραπεί η ενέργεια σε ένα μέσο ειρήνης, εξαρτάται αυτή η προσέγγιση να έχει κοινή αποδοχή απ’ όλες τις χώρες της περιοχής και τη χρήση πόρων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με τις αρχές δικαίου και δικαιοσύνης. Διαβιβάσαμε την πρότασή μας στην ΕΕ όπως ‘πώς πρέπει να γίνει, ποιοι πρέπει να συμμετέχουν’. Κάνουμε λόγο για
δίκαιη μοιρασιά. Να συμμετέχουν και οι δυο πλευρές της Κύπρου’’.

‘’ Με την Αίγυπτο έχουμε επαφές και σε επίπεδο πληροφοριών και σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών. Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον (σ.σ υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου) Σαμέχ Σούκρι. Για παράδειγμα, στις συναντήσεις μας στον ΟΗΕ, είχαμε πολύωρες συνομιλίες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις’’ αναφέρει.

‘’Σύμφωνα με τις εξελίξεις των σχέσεων, μπορούμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τα πεδία δικαιοδοσίας θαλάσσιων ζωνών. Επειδή είμαστε υπέρ της δίκαιης μοιρασιάς, θέλουμε να μιλήσουμε με όλους’’ προσθέτει ο τούρκος υπουργός.

Για τον Εμανουέλ Μακρόν ο Τσαβούσογλου δηλώνει ότι ‘’ο πρόεδρος μας, έδωσε θετικά μηνύματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Γαλλία. Στη συνομιλία που είχε με τον Μακρόνέθεσαν τα θέματα συνεργασίας για τη Συρία και το  Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Μακρόν είπε ‘εγώ δεν είμαι εναντίον του Ισλάμ το 17 % του πληθυσμού μας είναι Μουσουλμάνοι. Εγώ δεν θα είμαι εναντίον του Ισλάμ. Εδώ, έχουμε μία καλή σχέση με την τουρκική κοινότητα».

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες βολές Τσαβούσογλου: Προβοκάτορες οι Έλληνες"

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συμπλοκή 30 ατόμων με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ομάδας 30 ατόμων και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ  στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε όταν τέσσερις αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα αστυνομικά όργανα δέχθηκαν επίθεση. 

 

 
 

 


Ev4VBS0XEAAX86F
 
Ev4dW9hXcAExQpv
dias__1__2
dias__2__2


Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ

Οι αστυνομικοί  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν  και 7 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Μετά τις συμπλοκές ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων. 

neasmirni1
 

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες

«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και τονίζει πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες».

«Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», σημειώνει.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Συμπλοκή 30 ατόμων με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ"

Παράταση στους περιορισμούς για αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού κι εξωτερικού

Παρατείνονται οι περιορισμοί για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, παρατείνονται οι περιορισμοί μετακινήσεων, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις, έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, ενώ για τις πτήσεις εξωτερικού συνεχίζονται οι περιορισμοί έως την Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ, ισχύουν τα ακόλουθα:

* Πτήσεις εσωτερικού: Παρατείνεται έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

* Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 8 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ. Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα αφαιρέθηκαν η Ρουάντα και η Σιγκαπούρη από την λίστα των εξαιρέσεων με τις επιτρεπόμενες τρίτες χώρες.

* Επτά (7) μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

* Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Υπενθυμίζεται ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

* Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από ΗΑΕ και Ην. Βασίλειο: Επιπρόσθετα όλων των άλλων μέτρων προβλέπεται υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

* Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

* Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Προβλέπεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

* Αναστολή πτήσεων με Τουρκία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

* Αφίξεις μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αλβανία/Βόρεια Μακεδονία: Όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με την νέα παράταση της notam, θα διεξάγονται μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος».

* Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εσωτερικού/εξωτερικού ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στους περιορισμούς για αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού κι εξωτερικού"

«Κορωνοπάρτι» χωρίς μάσκες την Τσικνοπέμπτη στο Κέντρο Υγείας Γαλατά (βίντεο)

Σκηνές που προκαλούν το κοινό αίσθημα έλαβαν χώρα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά την Τσικνοπέμπτη, 4 Μαρτίου.

Την ώρα που οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει ειδικές αναφορές στην ανησυχία της για την διασπορά της νόσου στην περιοχή του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, ο διευθυντής και το προσωπικό του τοπικού Κ.Υ. Γαλατά έστησαν κορωνοπάρτι με χορό, σουβλάκια και εορταστική ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο του Κέντρου.

Μάλιστα, κανείς από τους τουλάχιστον 13 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο διευθυντής και η σύζυγός του (επίσης γιατρός του Κέντρου) δεν φοράει μάσκα, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να αναρτήσουν το γλέντι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μπορεί κανένας να κατανοεί την κόπωση των γιατρών από τη μάχη με την πανδημία και την ανάγκη να... ξεδώσουν, όμως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ειδικά όταν οι συστάσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρές.

Πόσο μάλλον, όταν στο οπτικό υλικό καταγράφονται γιατροί με τις υπηρεσιακές τους στολές, αλλά χωρίς μάσκες... 

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Κορωνοπάρτι» χωρίς μάσκες την Τσικνοπέμπτη στο Κέντρο Υγείας Γαλατά (βίντεο)"

Σεισμός Ελασσόνα: Ο δρόμος άνοιξε στα δύο στο Βλαχογιάννι – Στο Βαρκό άνοιξε «κρατήρας» σε αγρό

Δέος προκαλούν φωτογραφίες που απεικονίζουν την άσφαλτο στον δρόμο στο Βλαχογιάννι να ανοίγει στα δύο και σε αγρό στον Βαρκό να ανοίγει “κρατήρας” και να βγαίνει νερό από την γη, μετά τον σεισμό στην περιοχή.

Τις εικόνες ανάρτησε στα social media ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας κ. Γιάννης Δραγατσίκης.

Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά:

“Οι φωτογραφίες στην άσφαλτο είναι από το Βλαχογιάννι και οι φωτογραφίες στους αγρούς είναι από τον Βαρκό που βγήκε το νερό μέσα από τη γη μετά το σεισμό, το φωνάζω από την πρώτη στιγμή στους ειδικούς ότι το φαινόμενο σύμφωνα με τις φωτό είναι ανάμεσα στο Βλαχογιαννι-Βαρκό-Πραιτώρι και όχι κάτω στον Τύρναβο”.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 



onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός Ελασσόνα: Ο δρόμος άνοιξε στα δύο στο Βλαχογιάννι – Στο Βαρκό άνοιξε «κρατήρας» σε αγρό"

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Διευκρινίσεις για το πότε θα ξεκινήσουν  οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων αλλά και των ηλικιακών ομάδων 70 – 74 και 65 – 69 παρουσίασε ο γ.γ. Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο κ.  Κοντογεώργης μιλώντας στον  ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε μάλιστα ότι μέχρι  τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες

Μάλιστα, όπως δήλωσε, με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες. Έκανε επίσης γνωστό ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες"

Στα νοσοκομεία ηλικιωμένοι χωρίς εμβολιασμό και 20αρηδες

«Έχουμε και 20αρηδες στα νοσοκομεία, και ολόκληρες οικογένειες» δήλωσε στον Σκάι για τους νοσούντες από κορωνοϊό η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Οπως διευκρίνισε η γιατρός, υπάρχουν και εισαγωγές ηλικιωμένων που δεν κάνουν εμβόλια, εστιάζοντας στην ανάγκη να κάνουν όλοι τα εμβόλια όταν είναι διαθέσιμα. 

«Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκεται σε έκθεση πάει στη δουλειά, που βλέπει κάποιους φίλους έξω έστω για ένα καφέ, και υπάρχει αρκετά μεγάλη διαμόλυνση, κυρίως στις νεότερες ηλικίες που είναι έξω... Εχουμε και εντελώς υγιείς, νέους ανθρώπους που έχουν διασωληνωθεί» εξήγησε, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζονται περισσότερο προσεκτικές γιατί γνωρίζουν ότι είναι και πιο ευπαθείς.

«Είμαστε πιεσμένοι, δεν βλέπουμε τα κρούσματα να μειώνονται», ανέφερε η κ. Γκάγκα. 

«Οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές. Έχουμε αρκετούς νέους στα νοσοκομεία 20αρηδες, 30αρηδες, και 40αρηδες στα νοσοκομεία με Covid» σημείωσε η κ. Γκάγκα. 

«Έχουμε ολόκληρες οικογένειες στο νοσοκομείο, γιατί ένας κολλάει όλη την οικογένεια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες, όχι πολύ λεπτές, να κρατάμε αποστάσεις να προσέχουμε τους δικούς μας, δεν είναι μόνο θέμα μέτρων της πολιτείας»  επισήμανε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα νοσοκομεία ηλικιωμένοι χωρίς εμβολιασμό και 20αρηδες"

Απίστευτος Γιαννούλης: Η μητέρα μου έβγαλε δίπλωμα οδήγησης για να της φορτώνουμε δικούς μας πόντους

Δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, να ομολογεί ανοίκειες πρακτικές στη Βουλή.

Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες νεκρούς από τροχαία (709 το 2018, 701 το 2019), βαριά τραυματίες (701 το 2018, 642 το 2019) και τραυματίες (12.073 το 2018, 12.026 το 2019) και έχει και ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Χρήστο Γιαννούλη που εντός Κοινοβουλίου είπε το εξής: «Η μητέρα μου είναι κάτοχος διπλώματος. Δεν έχει οδηγήσει ποτέ. Το δίπλωμά της είχε βγει για να της φορτώνουμε τους πόντους από τις παραβάσεις στο point system».

Ο κ. Γιαννούλης έχει οριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ μέλος της Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια στη Βουλή, ώστε να προάγει σχετικά το θέμα προς όφελος της κοινωνίας. 

Αγαπητέ κ. Γιαννούλη, ανήκω στην γενιά που διάβαζε 4ΤΡΟΧΟΥΣ, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που έκανε ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

Δεν διάβαζα Λένιν και Μαρξ, δεν υπήρχαν τέτοια βιβλία στο πατρικό μας.

Θυμάμαι κάτω από το εικονοστάσι του παππού, την Αγία Γραφή, αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο που άνοιξα, ‘το καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση’ ήταν από τα πρώτα μαθήματα.

Η μάνα μου δε χρειάστηκε ποτέ να συγκαλύψει παραβατικότητα, γιατί με τις διδαχές της, την απέκλεισε.

Στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ διάβαζα ειδικά τις ενότητες που αφορούσαν στους αγώνες και στο έργο των μηχανικών που καινοτομούσαν, δημιουργούσαν πιο ασφαλή συστήματα, προασπίζοντας στην πράξη το υπέρτατο αγαθό την ανθρώπινη ζωή.

Η απορία και ο θαυμασμός με έφεραν στην πόρτα του ΕΜΠ, απ’ όπου αποφοίτησα ως Μηχανολόγος Μηχανικός, και στην πόρτα των 4ΤΡΟΧΩΝ όπου υπηρέτησα πάνω από 10 χρόνια αυτό που με εξέφραζε.

Μέσω του ρεπορτάζ της F1 και των αυτοκινήτων ταξίδεψα σ’ όλο τον κόσμο, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με όσους σχεδιάζουν πιο ασφαλή αυτοκίνητα, να μάθω πολλά πράγματα γύρω από την οδική ασφάλεια.

Τα τελευταία 20 χρόνια άοκνα και ανιδιοτελώς έχω επιδοθεί σε μια προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση αυτή στους συμπατριώτες μας: «Έστω κι ένας να ακούσει, έστω κι ένας να γλυτώσει».

Είναι αλήθεια ότι στη Μήδεια προσπέρασα τις δηλώσεις σας στο Mega την Τετάρτη 17/2 σε έκτακτη εκπομπή, όπου είπατε πως τη Δευτέρα 15/2 κάνατε 285min για να διασχίσετε 503km από τη Θεσσαλονίκη ως τη Βουλή: «Άστο δεν αξίζει τον κόπο» πίεσα τον εαυτό μου, παρ’ ότι θεώρησα αδιανόητο ένας βουλευτής να ομολογεί κυνικά τέτοια κατάφορη παραβίαση ορίων ταχύτητας. Έδωσα τεκμήριο αθωότητας «άνθρωπος είναι, του ξέφυγε ένα λάθος».

Δυο φορές, όμως, δεν είναι λάθος. Είναι μια πραγματικότητα που κυνικά ομολογείτε: «Όχι μόνο παρανομώ, αλλά αποφεύγω και τις συνέπειες του νόμου, φορτώνοντας τους πόντους στο δίπλωμα της μάνας μου που δεν οδηγεί». Προφανώς με τις διδαχές της και την έμπρακτη συναίνεσή της.

Βλέπετε, κ. Γιαννούλη, εμείς που ασχολούμαστε με την Οδική Ασφάλεια, στεκόμαστε πολύ στα θέματα παιδείας. Την κόρη μου τη διδάσκω εμπράκτως φορώντας ζώνη, σεβόμενος τα όρια ταχύτητας, τον ΚΟΚ, τους άλλους οδηγούς, δε βρίζω στο δρόμο, παραχωρώ προτεραιότητα, αμύνομαι, προβλέπω το λάθος των άλλων, κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφύγω το κακό που προκαλούν άνθρωποι με την νοοτροπία σας. 

Στο χώρο του Κοινοβουλίου λειτουργεί με πρόεδρο τον γιατρό Χρήστο Κέλλα μια Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Την ίδρυσε ο αείμνηστος Άρης Σταθάκης, ήμουν παρών στη συζήτηση που γεννήθηκε η ιδέα αυτής της επιτροπής.

Σήμερα είστε μέλος αυτής της επιτροπής εκπροσωπώντας το κόμμα σας. Αναρωτιέμαι αν σας έχουν προβληματίσει τα αίτια τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Υποθέτω γνωρίζετε πως η υπερβολική ταχύτητα είναι η Νο 1 αιτία. Προσπαθώντας να την περιορίσει ο νομοθέτης εφάρμοσε το point system, που φορτώσατε στην μητέρα σας! 

Σας προτρέπω να εξετάσετε συνολικά την οδική σας συμπεριφορά. Είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε λάθη. Διορθώνοντάς τα, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας ότι πολύ σύντομα θα εξαφανιστούν από το δημόσιο λόγο σας, όσα σας φέρνουν σε δύσκολη θέση: «Ότι τρώει μολογάει, ο καθείς». Οπότε θα αρχίσετε να συμβάλλετε στην προσπάθεια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, τόσο μιλώντας, όσο και οδηγώντας. Πράγμα που το έχουμε ανάγκη. 

 Σας θέτω στην κρίση των 17.626 συμπατριωτών μας από την Α’ Θεσσαλονίκης που με την ψήφο τους σας ανέδειξαν βουλευτή. Είναι στατιστικά βέβαιο πως ανάμεσά τους βρίσκονται πολλές οικογένειες με θύματα τροχαίων. Φρονώ πως θα προβληματιστούν με την επιλογή τους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτος Γιαννούλης: Η μητέρα μου έβγαλε δίπλωμα οδήγησης για να της φορτώνουμε δικούς μας πόντους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news