facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Θετικότερος με την πάλη ο Ζάκ Ρόγκ ζητά αλλαγές για να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάκ Ρόγκ, ανταποκρίθηκε θετικά στην επιστολή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου σχετικά με το θέμα της πάλης και της πιθανής αποβολής της από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρόγκ αναφέρει: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εκτιμά το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για το θέμα και το πάθος της για την πάλη».

Επίσης συμφωνεί με τις ελληνικές θέσεις για το πόσο σημαντική θέση έχει η πάλη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά προσθέτει ότι είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές στο άθλημα.

«Την ίδια στιγμή που η πάλη συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα και ιστορικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να αναγνωρισθεί ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στο άθλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ κλείνοντας την επιστολή του προς την ΔΟΑ θυμίζει ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση και όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αϊρες αλλά και στη συζήτηση της εκτελεστικής επιτροπής τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη.

«Συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση»

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας σε συγκέντρωση με μέλη της ρωσικής αλλά και της διεθνούς ομοσπονδίας Σάμπο (είδος πάλης, που συνδυάζει κυρίως στοιχεία από τζούντο και ελληνορωμαϊκή) πήρε επίσης θέση υπέρ του ιστορικού αθλήματος: «Το να αφαιρούνται από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αθλήματα όπως η πάλη που υπήρχε από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας και συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση, είναι αδικαιολόγητο» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος που μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον θα μπορούσε να προστεθεί και το Σάμπο στο ολυμπιακό πρόγραμμα: «Θα ήταν δίκαιο γιατί είναι πολύ θεαματικό άθλημα» δήλωσε ο Πούτιν για αυτό το είδος πάλης που είχε ανακαλυφθεί από τους (τότε) Σοβιετικούς.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news