facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Κρήτη: Πετούσαν πέτρες σε ελικόπτερο της πυροσβεστικής - Τι δηλώνει ο Μανώλης Κοκοσάλης

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή των Άνω Ακρίων του δήμου Γόρτυνας, ένα σοκαριστικό περιστατικό έρχεται να γεννήσει ερωτήματα και να προκαλέσει αν μη τι άλλο μεγάλο προβληματισμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive.gr, ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, το οποίο συνέδραμε στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, δέχθηκε επίθεση με πέτρες(!) την ώρα που πήγε να γεμίσει νερό.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας που επιβεβαιώνονται από πηγές της Πυροσβεστικής, πήγε σε λιμνοδεξαμενή, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων,  για να γεμίσει με νερό και δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπάρχει η μαρτυρία πιλότου ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο να σταματά με μια δίκυκλη μηχανή και να μαζεύει πέτρες, προκειμένου να τις πετάξει στο ελικόπτερο...


Για το απίστευτο περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρχές, που διεξάγουν έρευνες για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου. 

Μιλώντας στο Cretalive, ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ανέφερε ότι επισήμως δεν έχει φτάσει σε αυτόν καμία σχετική καταγγελία ωστόσο, όπως επεσήμανε, έχει προχωρήσει σε μια πρώτη - ανεπίσημη έρευνα - από την οποία δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως έστειλε άμεσα άνθρωπο στην επίμαχη λιμνοδεξαμενή, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη κίνηση, ενώ τα ελικόπτερα, όπως είπε, ανεφοδιάζονταν κανονικά. 
Ο ίδιος υπογράμμισε πως καθ' όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής ημέρας,  "οι λιμνοδεξαμενές και στα Δαμάνια και στα Αρμανώγεια εξυπηρετούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και οι άνθρωποι της περιοχής προσπαθούσαν με ολα τα μέσα που διέθεταν να βοηθήσουν"
"Φυσικά σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Πρέπει η αστυνομία να τις διερευνήσει και να μην στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή
", κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Πετούσαν πέτρες σε ελικόπτερο της πυροσβεστικής - Τι δηλώνει ο Μανώλης Κοκοσάλης"

Πυροσβεστική: 47 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/14-07-2024 έως Ω/18:00/15-07-2024 εκδηλώθηκαν 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκαπέντε (15).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 47 φωτιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Επιμένει ο καύσωνας με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 42 βαθμούς

Συνεχίζεται ο καύσωνας και ο καιρός αύριο Τρίτη (16/07/2024) επιφυλάσσει θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 42 βαθμούς σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα ο καιρός αύριο Τρίτη (16/07/2024) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 και κατά τόπους έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 και στα ηπειρωτικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 και κατά τόπους έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 και στη νότια Κρήτη έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες πρόσκαιρα βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένει ο καύσωνας με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 42 βαθμούς"

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Οδού, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ, με στόχο την εκτέλεση τεχνικών εργασιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τη Νέα Οδό, από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 21:00 έως και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 06:00, θα ισχύσει από το 24 ο χλμ. έως και το 16,6 ο χλμ., αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας. Το διάστημα Δευτέρα 12 Αυγούστου έως Κυριακή 18 Αυγούστου, οι άνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα είναι σε ισχύ.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ"

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Τρίτη για τις τιμές χονδρικής του ρεύματος

Έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγκαλεί την Τρίτη στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα κληθεί να παρουσιάσει εναλλακτικούς τρόπους παρέμβασης, πάντα εντός των δημοσιονομικών πλαισίων, καθώς η πορεία των υψηλών τιμών χονδρικής μοιάζει να διατηρείται.

Στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Τρίτη για τις τιμές χονδρικής του ρεύματος"

Σε ισχύ μέτρα προστασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους λόγω καύσωνα – Επιστρέφει η τηλεργασία

Μέτρα προστασίας της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων ενεργοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών λόγω του επερχόμενου κύματος καύσωνα.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εργάζονται σε υπηρεσίες των οποίων η έδρα είναι σε περιοχή όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες από 40οC και άνω, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας (έως δύο εργάσιμων ημερών ανά ημερολογιακό έτος).

Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον ελεγκτή ιατρό της υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παροχή τηλεργασίας ούτε υπάρχει υπόλοιπο αδειών, οι υπάλληλοι που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να απουσιάσουν δικαιολογημένα από την υπηρεσία τους λόγω του καύσωνα. Για την εφαρμογή του μέτρου αυτού απαιτείται η προσκόμιση σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης. 

Ειδικότερα, για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρη Κιρμικίρογλου, οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν επίσης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι για τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν αιτημάτων των πολιτών, να επανεκτιμηθεί η πραγματοποίησή τους. Στην περίπτωση αυτή οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές υποχρεούνται να επαναπρογραμματίσουν νέο ραντεβού ή να τους εξυπηρετήσουν άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ώρα της ίδιας ημέρας ή σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ μέτρα προστασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους λόγω καύσωνα – Επιστρέφει η τηλεργασία"

Τραγωδία στη Νίκαια – Αυτοκτόνησε άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του

Άντρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στο Κηποθέατρο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρότος ενός πυροβολισμού τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών στο Κηποθέατρο της Νίκαιας.

Όταν έφτασε η Αστυνομία στο σημείο αντίκρυσε έναν άνδρα 75 ετών περίπου νεκρό εντός του αυτοκινήτου του.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία με καραμπίνα. 

piraeuspress

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Νίκαια – Αυτοκτόνησε άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2024"

Τον Φρέντι Μπελέρη υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Φρέντι Μπελέρης, που έλαβε άδεια από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται, προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Φρέντι Μπελέρη και υπογράμμισε:

«Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης δήλωσε: «Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλο αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Φρέντι Μπελέρης έφυγε για το «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να επιβιβαστεί στην πτήση του για το Στρασβούργου.

Συγκινημένος και υπερήφανος

Στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος για την εκλογή του ως ευρωβουλευτής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του. Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται», τόνισε.

«Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση για να λάβει άδεια και να ορκιστεί ο Φρέντι Μπελέρης. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε εμείς από την πρώτη στιγμή χωρίς καμία περέκκλιση από την θέση μας αυτή στηρίξαμε τον αυτονόητο αγώνα του για μια δίκαιη δίκη. Η υποψηφιότητά του συμβολίζει αυτά τα αιτήματα. Ένας άνθρωπος που δοκιμάστηκε και άντεξε θα ορκιστεί ευρωβουλευτής και θα δώσει τις μάχες του με ειλικρίνεια για το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Φρέντι Μπελέρη υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου"

Φλωρίδης για σκευωρία Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Στη διευκρίνηση ότι «στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα» προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis και τις κουκούλες που έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Φλωρίδης με τη διάταξη που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο με τους καινούργιους ποινικούς κώδικες και είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου, «αυτό που κάναμε είναι το καθεστώς προστασίας να το συμπληρωσουμε με μια διάταξη που δίνει στον εισαγγελέα το δικαίωμα να εξετάζει ανά πάσα στιγμή το καθεστώς που έχει χορηγηθεί για το αν μπορεί να συνεχίζεται η όχι. Τώρα τα πρόσωπα που έχουν θιγεί από τη σκευωρία αυτή ασκούν ένα δικαιώμα που τους δίνει ο νόμος. Ο εισαγγελέας, όμως, μπορεί και αυτεπάγγελτα να το ζητήσει αυτός χωρίς να υπάρξει κάποια προσφυγή».

«Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη απόπειρα να καταλυθεί η ίδια η δημοκρατία» είπε για τη σκευωρία Novartis ο κ. Φλωρίδης θυμίζοντας στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Τσίπρα-Καμμένου, είχε ένα δεύτερο πυλώνα για τον απόλυτο έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και να μοιάζει ο Όρμπαν η καλύτερη δημοκρατία του κόσμου»

«Η σκευωρία αντιμετωπίστηκε από τη σθεναρή αντίσταση των ηγετών, των στελεχών, των κομμάτων και το δεύτερο από τη σθεναρή αντίσταση της δικαιοσύνης με κορυφαία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» υπενθύμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας, δε, για την παρέμβαση Βελόπουλου και την αναφορά στα 30 εκατ. δολάρια που πήρε ο Παύλος Σαράκης, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «εγώ μιλώντας στη Βουλή είπα ότι από την παρέμβαση Βελόπουλου και την παραδοχή Σαράκη στη σκευωρία novartis υπήρχε σίγουρα μια βαλίτσα η οποία είχε 30 εκατ δολα΄ρια και την είχε βουλευτής από την Ελληνική Λύση. Άρα τώρα αυτή η σκευωρία, ο αγώνας που έχουν κάνει πάρα πολλοί για την αλήθεια είχε βαλίτσες από πίσω, αυτές των προστατευόμενων μαρτύρων».

«Η κυβέρνηση αυτό που ήθελε να κάνει είναι να ολοκληρωθεί το ατελές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία σε ορισμένους μάρτυρες έτσι ώστε οι εισαγγελικές και στη συνέχεια οι δικαστικές αρχές να διαπιστώνουν αν το καθεστώς αποδόθηκε σωστά ή όχι. Αν υποθέσουμε από αυτά που παρακολουθούσαμε τότε, όλες οι κατηγορίες κατά πρωθυπουργών και υπουργών, χρησιμοποιούσαν τις καταθέσεις αυτών των μαρτύρων
άρα δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία πλην αυτών των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, επομένως γι αυτό το περιβάλλον μιλάμε» είπε ακόμα ο κ. Φλωρίδης.

«Οι άνθρωποι επιχείρησαν να καταλύσουν τη δημοκρατία γιατί αν πετύχαιναν να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τον έλεγχον των μέσων ενημέρωσης, καταλαβαίνετε τι θα συνέβαινε» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι «έπρεπε να έρθει η κυβέρνσηη της ΝΔ για να γίνει αγωγή κατά της Novartis. Στην περίοδο Τσίπρα δεν έκαναν το παραμικρό για να προστατεύσουν τα ελληνικά συμφέροντα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φλωρίδης για σκευωρία Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα"

Προαστιακός στην Πάτρα: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τις γραμμές που στράβωσαν από τη ζέστη, κανονικά η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στον Προαστιακό στο τμήμα μεταξύ Πάτρας και Ρίου, καθώς αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τις γραμμές που στράβωσαν από τη ζέστη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΣΕ σήμερα Δευτέρα (15.7.24), αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της στρέβλωσης των γραμμών του Προαστιακού στην περιοχή της ισόπεδης διάβασης Κανελλοπούλου και από τις 07:00 το πρωί, η κυκλοφορία στον κλάδο μεταξύ των ΣΣ Πάτρας
και Ρίου διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το απόγευμα, λόγω των συνθηκών καύσωνα παραμορφώθηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές του Προαστιακού που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο. 

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι συντήρησης του δικτύου, το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς έχει συμβεί και στο παρελθόν, σε ανάλογη εποχή με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προαστιακός στην Πάτρα: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τις γραμμές που στράβωσαν από τη ζέστη, κανονικά η κυκλοφορία"

Αλλάζουν θέση 148 υπάλληλοι στην Περιφέρεια Αττικής, «έξοδος» για τρεις διευθυντές!

Ριζικές αλλαγές στο σύνολο των Διευθύνσεων Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση.

Συγκεκριμένα: 

  • Αλλάζουν και οι 7 Διευθυντές των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου

Ειδικότερα:

Τρεις Διευθυντές παύονται από τα καθήκοντά τους (Κεντρικός, Βόρειος και Νότιος Τομέας) και τέσσερις μετακινούνται σε άλλη περιοχή ευθύνης (Δυτικός Τομέας, Πειραιώς & Νήσων, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική). 

Επισημαίνεται ότι τόσο οι επικεφαλής όσο και οι έχοντες θέσεις ευθύνης του Κεντρικού και του Βόρειου Τομέα, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες και συλλήψεις υπαλλήλων στην περιφερειακή ενότητα ευθύνης τους, όχι μόνο απομακρύνονται αλλά μετακινούνται και εκτός των υπηρεσιών ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, απομακρύνεται από τη θέση του ο επικεφαλής και στον Νότιο Τομέα -μία περιφερειακή ενότητα με ειδικό βάρος λόγω της λειτουργίας πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, οι υπόλοιποι τέσσερις Διευθυντές (σε Δυτικό Τομέα, Πειραιά & Νήσους, Δυτική και Ανατολική Αττική) μετακινούνται σε διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα, παρά την αποδεδειγμένη επαγγελματική τους συνέπεια και το γεγονός ότι δεν υπήρχε τίποτα επιβαρυντικό σε βάρος τους, στο πλαίσιο της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής ότι από τις αλλαγές δεν εξαιρείται κανείς. 

  • Αλλάζουν και οι 15 Τμηματάρχες των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου

Ειδικότερα:

Δέκα Τμηματάρχες μετακινούνται σε διαφορετική περιοχή ευθύνης και πέντε, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για τον Κεντρικό και τον Νότιο Τομέα, παύονται από τα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής φεύγουν από τις θέσεις τους και όλοι οι Τμηματάρχες Γραμματειών. 

  • Αλλάζουν και οι 126 Επόπτες Υγείας - Με κλήρωση & rotation η τοποθέτησή τους

Ειδικότερα:

Το 100% των Εποπτών Υγείας, οι οποίοι είχαν την ευθύνη του ελέγχου των καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Αττική, μετακινούνται -χωρίς καμία εξαίρεση- όχι μόνο σε διαφορετική περιοχή ευθύνης αλλά σε άλλες Διευθύνσεις και σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες. 

Σημειώνεται ότι, κατόπιν απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής, για την τοποθέτηση των νέων 126 Εποπτών Υγείας διενεργήθηκε κλήρωση, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας, του Εκτελεστικού Γραμματέα και της Ειδικής Γραμματέως της Περιφέρειας Αττικής. Η τοποθέτηση των Εποπτών Υγείας θα διαρκεί δύο χρόνια και θα ακολουθεί εκ νέου πλήρωση των θέσεων με τη διαδικασία του «rotation» -διαδικασία που διασφαλίζει αλλαγή τομέων, περιοχών ευθύνης και της σύνθεσης των ζευγαριών των ελεγκτών. 

Επίσης, επισημαίνεται ότι:

1) Τρεις επόπτες με διεθνή διαπίστευση SIPSAN, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τον υγειονομικό έλεγχο των κρουαζιερόπλοιων, παραμένουν στο Υγειονομείο Πειραιά.

2) Τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη παραμένουν στις περιφερειακές ενότητες Πειραιώς &  Νήσων, Δυτικής Αττικής και Ανατολικής Αττικής. Διευκρινίζεται ότι τα στελέχη αυτά θα ασχολούνται αποκλειστικά με προγράμματα και δράσεις αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών, φυσικές καταστροφές, ανθυγιεινές εστίες, ελέγχους νερού σε πηγές, γεωτρήσεις κ.λπ. και δεν θα εμπλέκονται με ελέγχους καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Τέλος, δεδομένου του ειδικού βάρους και των μητροπολιτικών χαρακτηριστικών των λιμανιών της Αττικής συστήνεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, Ειδική Ομάδα Εργασίας Διαχείρισης Λιμένων.

Επικεφαλής ορίζεται ο Χαράλαμπος Βασιλείου, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε την υγειονομική ευθύνη του ΟΛΠ, ενώ πλέον θα ασκεί καθήκοντα και Αν. Διευθυντή στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου του Νότιου Τομέα.  

Η Ειδική Ομάδα Εργασίας Διαχείρισης Λιμένων θα είναι υπεύθυνη για όλα τα υγειονομικά ζητήματα πλωτών μέσων (κρουαζιερόπλοια, σκάφη κ.λπ.), την επεξεργασία όλων των πρόσφορων στοιχείων και την υποβολή προτάσεων τόσο για την καλύτερη λειτουργία των λιμένων εν γένει όσο και για την ασφάλεια ταξιδιωτών και επισκεπτών. 

Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών, ο  Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Με προσωπική μου απόφαση, αλλάζουν σήμερα θέση και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Ανακοινώνουμε, σήμερα, ένα τρίπτυχο παρεμβάσεων που στόχο έχουν την πλήρη εξυγίανση και την αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας. Προχωράμε στην αλλαγή του συνόλου των Διευθυντών, των Τμηματαρχών και των Εποπτών Υγείας. Είναι, δε, αυτονόητο πως όλοι όσοι βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης στον Κεντρικό και Βόρειο Τομέα, παύονται από τα καθήκοντά τους. Τα νέα "ζευγάρια" των ελεγκτών θα προκύπτουν πλέον μέσω κλήρωσης, ενώ και οι 126 Επόπτες Υγείας θα αλλάζουν περιοχή ευθύνης κάθε δύο χρόνια. Και δεν σταματάμε εδώ, καθώς πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε αναλυτικά πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας για τη θωράκιση της διαφάνειας.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος, την εμπειρία και την εργατικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων μας στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ θιασώτης της άποψης ότι “μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”. Ωστόσο, όλοι κρίνονται. Και πρώτος από όλους εγώ επιθυμώ να κρίνομαι, καθημερινά, από τους πολίτες.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, υποσχέθηκα ότι θα υπηρετώ τους πολίτες της Αττικής με συνέπεια, ειλικρίνεια και όρους πλήρους διαφάνειας. Γιατί είναι οι πολίτες εκείνοι στους οποίους οφείλουμε να λογοδοτούμε μέρα με την ημέρα.

Το επαναλαμβάνω. Θα πατάξουμε κάθε παράνομη συμπεριφορά που πληγώνει το κύρος της Περιφέρειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με την κοινωνία.

Καμία ανοχή στη διαφθορά.

Συνεχίζουμε δυναμικά και με αξιοπρέπεια».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν θέση 148 υπάλληλοι στην Περιφέρεια Αττικής, «έξοδος» για τρεις διευθυντές!"

Σαντορίνη: «Μουσακάς 33 ευρώ η μερίδα σε εστιατόριο» σύμφωνα με καταγγελία

Πόσο μπορεί να κοστίζει μια μερίδα μουσακά σε ένα εστιατόριο;; 
 
10 ευρώ, 15 ευρώ ή μήπως ακόμα και παραπάνω;; 
 
 33 ευρώ, πλήρωσε ελληνίδα τουρίστρια στο νησί της Σαντορίνης για μια μερίδα μουσακά, όπως “κατέθεσε” στο CycladesLive. 
 
“Μια μερίδα μουσακά μας την χρέωσαν 33 ολόκληρα ευρώ!!! Το διανοείστε;; Ενα κομμάτι μια σταλιά 33 ευρώ. Κι όταν ρώτησα γιατί τόσο ακριβά ρε παιδιά, ξέρετε τι απάντηση πήρα;;;; Οτι εδώ ειναι Σαντορίνη και τι περίμενα……”
 
cycladeslive
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορίνη: «Μουσακάς 33 ευρώ η μερίδα σε εστιατόριο» σύμφωνα με καταγγελία"

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες, οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τη Novartis θα δείξουν στελέχη του ότι έδιναν εντολές

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την «ενοχική ανακοίνωσή του» όσον αφορά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ για τις κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων που έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ, «φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες από τους ανθρώπους θα υποδείξουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έδιναν τις εντολές» εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας.

«Πιθανόν ο κ. Κασσελάκης να προστατεύει τον Πολάκη που είναι στη στενή ομάδα του και είχε εμπλακεί στη σκευωρία» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι «αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αγωγή κατά της novartis για να διεκδικήσει αποζημίωση, την αγωγή έκανε ο Θάνος Πλεύρης και αυτή τρέχει. Αυτό θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας γιατί υπάρχουν ζητήματα παραγραφής, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει το ίδιο στον πρώτο προστατευόμενο μάρτυρα».

Όπως εξήγησε, επίσης, «στη Βουλή κατατέθηκε χαρτί της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ήταν και στην αμερική προστατευόμενος μάρτυρας. Ο Δεστεμπασίδης ως "Μάξιμος Σαράφης" κατέθεσε στην Τουλουάκη ότι εγώ πήρα 2 εκατ. από τον Φρουζή σε βαλίτσα. Ο κ. Δεστεμπασίδης ως προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ δεν έχει πει τίποτα για το θέμα αυτό στις ΗΠΑ. Θέλω να τον ρωτήσω γιατί το είπες μόνο στην Τουλουπάκη και όχι στο FBΙ».

«Οι δικαστές που αθώωσαν την κυρία Τουλουπάκη πήραν μεγάλη ευθύνη και άφησαν ένα άγος να σέρνεται. Κάποτε ίσως αποδειχθεί γιατί πήραν την ευθύνη» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «στην Αμερική οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν πει μόνο για γιατρούς και όχι για πολιτικούς».
«Κανείς στην ελληνική κοινή γνώμη δεν είχε αντιληφθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έφυγαν με έναν σκασμό χρήματα» είπε ακόμα ο υπουργός Υγείας με αφορμή την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Όπως διευκρίνισε, δε, «ο νόμος λέει ότι η προστασία άρεται αυτομάτως όταν ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εισέφερε κάτι ουσιαστικό στην δίκη. Από τους τους 10 πολιτικούς και οι 10 έχουν αθωωθεί άρα βάσει του νόμου δεν εισέφεραν τίποτα στην έρευνα».

Για τα επόμενα βήματα είπε, τέλος, ότι «θα κάνουμε όλοι μηνύσεις και αγωγές για να τους φέρουμε σε μια αίθουσα δικαστήρίου να μας πουν για τους ισχυρισμούς τους. Έχω την πεποίθηση ότι αν βρεθούν στο δικαστήριο θα πουν ποιος τους είπε να κάνουν τέτοιες καταθέσεις. Θα αποκαλυφθεί 100% η πολιτική σκευωρία. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως ο εισαγγελέας θέλει να προσατεύσει τους δικαστές που έκαναν το άθλιο βούλευμα για το ειδικό δικαστήριο».

«Εδώ έχει σκανδαλιστεί το πανελλήνιο, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένω να το δω στην πράξη. Έχω δικαιώμα να μάθω γιατί ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης είπε άλλα στην Αμερική και άλλα στην Ελλάδα; Θα μου στερήσει το δικαιώμα ο κ. εισαγγελέας για έναν απατεώνα;» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες, οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τη Novartis θα δείξουν στελέχη του ότι έδιναν εντολές"

Εύβοια: Νεκρός 23χρονος από θερμοπληξία – Συνελήφθησαν οι γονείς του που διατηρούν ταβέρνα στην Αμάρυνθο

Τραγωδία στην Εύβοια με έναν 23χρονο να χάνει τη ζωή του από θερμοπληξία. Στα χέρια των αστυνομικών οι γονείς του, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Αμάρυνθο.

Κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουλίου του 2024, ένας 23χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να έπαθε θερμοπληξία στην Εύβοια. Όλα έγιναν στην Ερέτρια, όπου βρίσκονταν ο άτυχος νεαρός με τους γονείς του. Ο 23χρονος από την Αλβανία που αντιμετώπιζε νευροψυχολογική διαταραχή (αυτισμό – με νοητική υστέρηση), εντοπίστηκε κλεισμένος μέσα στο αυτοκίνητο των γονέων του, που ήταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο έξω από το σπίτι που έμεναν.

Ο 23χρονος έχασε τις αισθήσεις του από την πολύωρη παραμονή στην ζέστη και τον ήλιο, χωρίς να γίνει αντιληπτός εγκαίρως από τους γονείς του, 56 ετών ο πατέρας και 48 ετών αντίστοιχα η μητέρα.

Στις 12:00 το μεσημέρι που τον εντόπισαν, τον μετέφεραν με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε χθες αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, ο άτυχος 23χρονος διεκομίσθη εκεί, χωρίς επίπεδο συνείδησης, μετά από την πολύωρη αναμονή σε αυτοκίνητο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γονείς του συνελήφθησαν και με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για Έκθεση σε βάρος του γιου τους, θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Από στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του άτυχου 23χρονου.

Κλήσεις για βοήθεια μετά από συμπτώματα θερμοπληξίας

Από την 1η Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 51 άνθρωποι στην Αττική ζήτησαν τη βοήθεια του ΕΚΑΒ για να αντιμετωπίσουν συμπτώματα θερμοπληξίας λόγω του καύσωνα, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr – οι 23 από αυτούς είχαν βαρύτερη κλινική εικόνα και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Αύξηση στις κλήσεις κατά 25% σημειώθηκε μόλις μέσα σε δύο ημέρες, καθώς τα 10 από τα 51 άτομα κάλεσαν το 166 από την Τετάρτη (10.07.2024) έως την Παρασκευή (12.07.2024). Οι περισσότεροι δήλωσαν εξάντληση, ναυτία, εμετούς, τάση για λιποθυμία και αδυναμία λόγω ζέστης.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες, αφού αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου του παρατεταμένου καύσωνα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Νεκρός 23χρονος από θερμοπληξία – Συνελήφθησαν οι γονείς του που διατηρούν ταβέρνα στην Αμάρυνθο"

Νοσοκομείο Μεταξά: Αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό έως 29 Ιουλίου – Με απόφαση Ευσταθόπουλου

Απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντου Ευσταθόπουλου για αυστηροποίηση των μέτρων έναντι του κορονοϊού, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα νέο κύμα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα και οι ειδικοί μιλούν πλέον για ένα νέο κύμα κορονοϊού εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σε αυτό έχουν συμβάλει η χαλάρωση του κόσμου, η μείωση της ανοσίας στο γενικό πληθυσμό, οι κλειστοί κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα.

Και όπως είναι λογικό, έχει χτυπήσει καμπανάκι στις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον όσο το δυνατό καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν βέβαια και οι ογκολογικοί ασθενείς, και προφανώς με αυτό το βασικό κριτήριο οδηγήθηκε η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά σε άμεση αυστηροποίηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ

Με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα, προβαίνουμε στη λήψη / επικαιροποίηση και τήρηση αυστηρών μέτρων για τις επόμενες 15 ημέρες, με πρωταρχικό γνώμωνα την προστασία των ογκολογικών ασθενών του Νοσοκομείου Μεταξά.

Κωδικοποιημένα, τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά από το προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών για τις επόμενες 15 μέρες, είναι τα κάτωθι:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ 15/7 – 29/7

☑️Χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου και ιδίως στους θαλάμους των ασθενών.
☑️Τήρηση κανόνων υγιεινής (πλύσιμο χεριών κλπ).
☑️Δυο συνοδοί ανά ασθενή με κάρτα που θα εκδίδεται από τη νοσηλευτική υπηρεσία (όχι ταυτόχρονη παρουσία)
☑️Ράπιντ Τεστ 48 ωρών για τους συνοδούς ασθενών.
☑️Ράπιντ Τεστ 48 ωρών σε όσους προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία.
☑️Ράπιντ Τεστ στο προσωπικό επί συμπτωμάτων.

Παρακαλώ για τη συνεργασία των συναρμόδιων διευθύνσεων και τμημάτων για την άμεση υλοποίηση των προαναφερόμενων μέτρων και τη σωστή ενημέρωση του προσωπικού, των ασθενών και των συνοδών τους, μέσω διανομής ενημερωτικού εντύπου στην πύλη, στις κλινικές και στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Νοσοκομείου Μεταξά.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 οπότε και θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

Με εκτίμηση,

Σαράντος Ευσταθόπουλος

Διοικητής ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ»

sarados efstathopoulos

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Μεταξά: Αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό έως 29 Ιουλίου – Με απόφαση Ευσταθόπουλου"

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τέλος χρόνου για την υποβολή δηλώσεων – Υψηλά πρόστιμα για όσους δεν την κάνουν

Τελευταία ευκαιρία σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (akatharista.apps.gov.gr) που έχει δημιουργηθεί για τον υποχρεωτικό καθαρισμό τους.

«Η καταληκτική ημερομηνία είναι σήμερα 15/07 για τη δήλωση αλλά και για τον καθαρισμό των οικοπέδων», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί πάνω από 650.000 δηλώσεις, ενώ υπολείπονται περίπου άλλες 500.000.

Υπόχρεοι είναι φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, όπου τα οικόπεδα βρίσκονται εντός σχεδίου ή οικισμού, ενώ στην πρόβλεψη περιλαμβάνει και ακάλυπτους χώρους καθώς και αγροτεμάχια που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς ή έχουν κτίσμα.

Σημειώνεται ότι σε όσους δεν το κάνουν τα πρόστιμα θα είναι βαριά, καθώς όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Όσοι υποβάλλουν ψευδή δήλωση τιμωρούνται με δύο χρόνια φυλάκιση και υψηλό πρόστιμο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαθάριστα οικόπεδα: Τέλος χρόνου για την υποβολή δηλώσεων – Υψηλά πρόστιμα για όσους δεν την κάνουν"

Προς δίμηνη διαβούλευση ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. «Διχάζει» η νέα, προτεινόμενη ταχύτητα των 30 χλμ.

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί, πιθανότατα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, θα υπάρξει επικαιροποίηση των διατάξεών του, ώστε να είναι πλήρως προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Επίσης, θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους ευάλωτους χρήστες των οδών και επέκταση των παραβάσεων που ενέχουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι ποινές θα αφορούν, κυρίως στον οδηγό και όχι στο όχημα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, που ενδέχεται να έχουν και ποινικές κυρώσεις.

Ένα από τα μέτρα που «διχάζει» είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας μέσα στις πόλεις στα 30 χλμ./ώρα από 50 χλμ./ώρα που είναι σήμερα.

Το υπουργείο Μεταφορών έχει δεχθεί εισηγήσεις / αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία ένα τροχαίο που συντελείται, π.χ. με ταχύτητα 20 χλμ., έχει περιορισμένες πιθανότητες, της τάξεως του 20% να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στους εμπλεκόμενους στο τροχαίο, ενώ ένα που γίνεται με ταχύτητα 50 χλμ., έχει πιθανότητες 80%, είτε με νεκρό, είτε με βαριά τραυματισμένο.

Για τη θέσπιση των νέων ορίων ταχύτητας θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι δήμοι και οι Περιφέρειες, αλλά και άλλοι φορείς, όπως οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

metaforespress

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς δίμηνη διαβούλευση ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. «Διχάζει» η νέα, προτεινόμενη ταχύτητα των 30 χλμ."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news