facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τι θα γίνει με τα ένσημα της 53χρονης καθαρίστριας

Απαντήσεις για τα ένσημα της 53χρονης καθαρίστριας και το αν έχουν χαθεί ή όχι δίνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.
«Δεν χάθηκαν τα ένσημα της 53χρονης καθαρίστριας», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του news247.
Όπως είπε ο κ. Νεφελούδης, μετά από έλεγχο που έκανε στο μητρώο της με βάση τον ΑΜΚΑ, διαπίστωσε πως ήταν ασφαλισμένη στον φορέα που είχε αναλάβει τον παιδικό σταθμό όπου εργαζόταν η 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη.
Σημειώνεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού αποφυλακίστηκε το πρωί της Τετάρτης μετά από απόφαση που έλαβε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση, με την αιτιολογία της κακής ψυχολογικής κατάστασης της 53χρονης και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι θα γίνει με τα ένσημα της 53χρονης καθαρίστριας"

Μεγάλο συλλαλητήριο αύριο στα Σκόπια μπροστά από το Κοινοβούλιο

Η πρωτοβουλία «Μακεντόνιγια Μπλοκίρα» σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι αύριο, 1η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί «μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο» μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Ο Ντράγκαν Ουγκρινόφσκι, συντονιστής της πρωτοβουλίας αυτής, ανακοίνωσε ότι το συλλαλητήριο έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι.

Ο ίδιος τόνισε ότι η «Μακεδονία μπλοκάρει» εκπροσωπεί 84 οργανώσεις- πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ, πρωτοβουλίες πολιτών της χώρας και της διασποράς.

Σημειώνεται ότι αύριο, 1η Δεκεμβρίου, αρχίζει η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με τα σχέδια τροπολογιών για την τροποποίηση του Συντάγματος, από το οποίο θα διαγραφεί κάθε αναφορά σε ‘Μακεδονία’.

«Ο αγώνας μας αρχίζει αύριο δίνοντας τη μάχη με την κυβέρνηση μαριονέτα, για υπερασπιστούμε το αιώνιο όνομα της ‘Μακεδονίας’, την ταυτότητα, την ιστορία και την παράδοση του ‘μακεδονικού’ λαού», είπε ο Ουγκρινόφσκι.

Η πρωτοβουλία, κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο του Κράτους, Γκιόργκε Ιβάνοφ, να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και να τον συνοδεύσει στη μεγάλη διαδήλωση.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο συλλαλητήριο αύριο στα Σκόπια μπροστά από το Κοινοβούλιο"

Μήνυμα αρχηγού ΓΕΝ σε Άγκυρα: «Όταν ξεμυτίσουν, θα βρουν απέναντί τους μια μονάδα μας»

Σαφές και ηχηρό μήνυμα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, έστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.
«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Αφορμή των δηλώσεων του ήταν η τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009-εως τον Οκτώβριο του 2018. 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1249.Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.
Όσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων. 
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα αρχηγού ΓΕΝ σε Άγκυρα: «Όταν ξεμυτίσουν, θα βρουν απέναντί τους μια μονάδα μας»"

Eπιθεωρητές δημοσίων έργων: 82,7 εκατ. ευρώ για ένα χλμ αυτοκινητόδρομου!

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός χλμ αυτοκινητόδρομου; Ενώ στην Ευρώπη το κόστος κυμαίνεται από 900.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα η αντίστοιχη δαπάνη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 82,687 εκατ. ευρώ!

Αυτό είναι το τίμημα για την κατασκευή ενός χλμ και 50 μέτρων έργου σύνδεσης της παράκαμψης της Πάτρας με τη νέα και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, όπως διαμορφώθηκε το 2012 μετά από ανατιμήσεις έναντι του αρχικού προϋπολογισμού 12,544 εκατ. ευρώ, το 1998. Δηλαδή προσαύξηση της συνολικής δαπάνης κατά 560%.

Πρόκειται για υπόθεση που χειρίστηκε το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και εστάλη στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Η έκθεσή του ολοκληρώθηκε προ ημερών, με αποτέλεσμα να μη συμπεριληφθεί στην ετήσια έκθεση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Την ετήσια έκθεση για το 2017 παρέλαβε σήμερα από την κ. Παπασπύρου η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, αφού συνεχάρη τους παριστάμενους επιθεωρητές-μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) για το έργο τους, προανήγγειλε την προώθηση της διαδικασίας πιστοποίησης όλων των επιθεωρητών, καθώς και τη διαμόρφωση ενός ειδικού κλαδολογίου.

Η κ. Παπασπύρου αποκάλυψε, επίσης, ότι διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά υπόθεση προμήθειας από τον ΟΛΠ οκτώ γερανογεφυρών ανυψωτικής ικανότητας 40 τόνων, καθώς διαπιστώνονται σοβαρές ευθύνες εμπλεκομένων οργάνων του ΟΛΠ, που ζημίωσαν τον Οργανισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο έλεγχος ξεκίνησε επί προηγούμενου νομοθετικού καθεστώτος του ΟΛΠ και ολοκληρώθηκε με το σημερινό επί COSCO. Διαπιστώθηκαν πολλαπλές αστοχίες κατά τις φάσεις κατασκευής των έργων υποδομής για την εγκατάσταση και παραλαβή των γερανογεφυρών και του αναγκαίου τροχαίου υλικού κίνησής τους. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά από πέντε χρόνια από την παραλαβή τους να παραμένουν σε αχρηστία, λόγω τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα η ζημιά του ΟΛΠ να εκτιμάται σε σχεδόν 21 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της εγγύησης καλής εκτέλεσης ύψους 2,4 εκατ. ευρώ και η ζημία που επήλθε για τον Οργανισμό από τη μη λειτουργία τους.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης προανήγγειλε, επίσης, την έκδοση δεύτερου πορίσματος εντός του Δεκεμβρίου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι θα καθυστερήσει, εξαιτίας δυσχερειών που παρουσιάζει ο σχετικός διοικητικός έλεγχος στη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων από τη δημόσια διοίκηση, δυσκολία που η ίδια απέδωσε στη γραφειοκρατία.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Eπιθεωρητές δημοσίων έργων: 82,7 εκατ. ευρώ για ένα χλμ αυτοκινητόδρομου!"

«Καμπανάκι» Λιαργκόβα: Μέχρι την άνοιξη του 2019 αντέχει η οικονομία χωρίς έξοδο στις αγορές

Προειδοποίηση απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, αναφορικά με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης με τίτλο «Αναζητώντας το αύριο στην ελληνική οικονομία» που διοργάνωσε το think tank «Παρέμβαση», με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία έχει αντοχές μέχρι την άνοιξη του 2019. Μέχρι τότε θα πρέπει, σύμφωνα με τον καθηγητή, να έχει προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο σε έκδοση 10ετους ομολόγου.

«Εάν δεν γίνει αυτό, και η κυβέρνηση βάλει χέρι στα αποθεματικά του μαξιλαριού ασφαλείας των 24 δισ ευρώ, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση», τόνισε ο κ. Λιαργκόβας. «Εάν βρεθούμε ξανά στην ίδια θέση, δεν νομίζω να υπάρξει νέο μνημόνιο, αλλά θα μιλάμε για χρεοκοπία», υπογράμμισε.

Ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε πως το μόνο θετικό αποτέλεσμα της περιόδου των μνημονιων είναι το γεγονός ότι η οικονομία, από ελλειμματική, καταγραφεί πρωτογενή πλεονάσματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι λάθος ότι αυτά επιτυγχάνονται με υπερφορολόγηση, μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και πάγωμα των πληρωμών των ληξιπροθεσμων οφειλών του δημοσίου, αλλά και ότι το πλεόνασμα διανέμεται με τη μορφή επιδόματος και όχι φορολογικές ελαφρύνσεις.

«Επαναλαμβάνουμε το λάθος που έφερε την κρίση, που είναι το γεγονός ότι η οικονομία στηρίζεται σε ένα μοντέλο κατανάλωσης. Τόσα χρόνια το συντηρήσαμε με φόρους, αλλά και αυτή η δεξαμενή στερεύει. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, εν μέσω και πολιτικού ρίσκου λόγω των εκλογών, θα είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές», υπογράμμισε.

Ο κ. Λιαργκόβας τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν τρία κενά: το παραγωγικό, καθώς όπως είπε η ανάπτυξη 2% δεν είναι αρκετή και χρειάζεται 4-5%, το δημογραφικό που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, και το θεσμικό, που αφορά την καλύτερη λειτουργία του κράτους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» Λιαργκόβα: Μέχρι την άνοιξη του 2019 αντέχει η οικονομία χωρίς έξοδο στις αγορές"

Μία... πόλη από αλλοδαπούς στην Κρήτη: Σχεδόν 33.000 άτομα με άδεια διαμονής

Σε 32.535 ανέρχονται οι νόμιμοι αλλοδαποί τρίτων χωρών με άδεια διαμονής σε ισχύ σε ολόκληρη την Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 12418 άτομα (ποσοστό 38%) διαμένουν στο Ηράκλειο. Στα Χανιά διαμένουν 9652 (ποσοστό 30%), στο Ρέθυμνο 6225 (ποσοστό 19%) και στο Λασίθι 4240 (ποσοστό 13%).

Οι αλλοδαποί ζουν μόνιμα με τις οικογένειές τους και εργάζονται στο νησί έχοντας εκπληρώσει τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές τους εισφορές. Οι υπήκοοι Αλβανίας είναι η μεγαλύτερη αριθμητικά ομάδα μεταναστών στην Κρήτη, η οποία ανέρχεται σε 22.025 άτομα, σχεδόν το 68% των νομίμων αλλοδαπών στο νησί. Επονται Ρώσοι, Ουκρανοί, Ινδοί, Γεωργιανοί, Σύροι, Πακιστανοί, Μολδαβοί, Σέρβοι και Κινέζοι, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως απ' τους 1.181 Ινδούς με άδεια διαμονής, το 98% αυτών βρίσκονται στο Ρέθυμνο, με ελάχιστη παρουσία στις άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, υπάρχουν χώρες με παρουσία ενός μόνο ατόμου στην Κρήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γουατεμάλα, το Λάος, η Μογγολία, η Μονζαβίκη, η Σιέρα Λεόνε, η Τζαμάικα και το Τουρκμενιστάν.

Στο νησί εμφανίζονται 295 αλλοδαποί επενδυτές-ιδιοκτήτες ακινήτων, από τους οποίους οι 177 διαμένουν στο νομό Χανίων (ποσοστό 60%).

Καθημερινά, η διεύθυνση Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξυπηρετεί συνολικά 390 περίπου άτομα σε ολόκληρη την Κρήτη, μέσω των υπηρεσιών που διαθέτει στους τέσσερις νομούς. Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση Αλλοδαπών, με αφορμή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, παρουσία της συντονίστριας Μαρίας Κοζυράκη, με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αλλοδαπούς, τη μετανάστευση και τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών της .

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας, «τα θέματα των αλλοδαπών και της μετανάστευσης αποτελούν αντικείμενο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας με τις επτά αντίστοιχες διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Η διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έχει έδρα το Ηράκλειο και αρμόδια τμήματα σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Το κύριο αντικείμενο της διεύθυνσης, είναι η χορήγηση, ανανέωση και ανάκληση αδειών διαμονής υπό τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου με καταχωρημένα βιομετρικά δεδομένα σε υπηκόους τρίτων χωρών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή η έκδοση αδειών σε υπηκόους τρίτων χωρών με σκοπό την εργασία, σπουδές, έρευνα υψηλής ειδίκευσης, επενδύσεις, αγορά ακινήτων, σε οικονομικά ανεξάρτητα άτομα, οικογενειακή επανένωση και σε πολίτες τρίτων χωρών που είναι σύζυγοι ή μέλη οικογένειας Έλληνα. Από το έτος 2015, αρμοδιότητα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αποτελεί και η έκδοση αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν συνεχώς στη χώρα για επτά έτη, και είναι αναγκαία η παραμονή τους στη χώρα μας.

Από την επεξεργασία των στοιχείων υποθέσεων που χειρίζεται η διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα με αντίστοιχες κοινωνικό-οικονομικές προεκτάσεις. Η διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, προσπαθεί εκσυγχρονίζοντας τις δομές της, με τη συνεχή κατάρτιση του προσωπικού της, να επιτελέσει το δύσκολο έργο που έχει επωμιστεί, με στόχο την έγκυρη και άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία... πόλη από αλλοδαπούς στην Κρήτη: Σχεδόν 33.000 άτομα με άδεια διαμονής"

DW: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων

Η μη περικοπή των συντάξεων και τα λεγόμενα θετικά μέτρα από το υπερπλεόνασμα θα εγκριθούν τη Δευτέρα από το Εurogroup χωρίς συζήτηση μέσω της τυπικής έγκρισης του ελληνικού προϋπολογισμού του 2019.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, για τις χώρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στο Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση. Μεταξύ αυτών είναι η Ελλάδα.       
Αντίθετα, συζήτηση θα γίνει για πέντε χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα, και κυρίως την Ιταλία, για την οποία ο αξιωματούχος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, ωστόσο είναι πολύ πιθανό ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί μπορεί να αποφασίσουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία μη συμμόρφωσης εναντίον της χώρας αυτής.
Καθυστερήσεις στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων
Το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το πράσινο φως για ακύρωση του μέτρου περικοπής συντάξεων στην Ελλάδα
Το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το πράσινο φως για ακύρωση του μέτρου περικοπής συντάξεων στην Ελλάδα
Για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια συζήτηση με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Η εν λόγω έκθεση διαπιστώνει καθυστερήσεις στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων, ωστόσο ερωτηθείς σχετικά ο αξιωματούχος είπε ότι δεν προβλέπει τη Δευτέρα έντονη συζήτηση για το θέμα αυτό, κάτι που αναμένει να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Σε άλλη ερώτηση ο αξιωματούχος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι οριστική, πρόκειται δηλαδή για κατάργηση του μέτρου.       
Εκτός από τους προϋπολογισμούς, οι υπουργοί θα προετοιμάσουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και τις πιθανές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις 13-14 Δεκεμβρίου για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων"

Παυλόπουλος: Δεν δικαιολογείται αναθεώρηση του άρθρου για την επικρατούσα θρησκεία

Την αντίθεσή του στο κυβερνητικό σχέδιο για υιοθέτηση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους εξέφρασε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν δικαιολογείται η αναθεώρηση» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ομιλία του στην Πάτρα για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «αυτονόητες ιστορικές αλήθειες, ως προς την ανεκτίμητη προσφορά της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης και της Εκκλησίας μας».

Και χρησιμοποίησε τρία επιχειρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σημερινό Σύνταγμα αποτυπώνει «ιστορικές αλήθειες» και επομένως δεν χρίζει αλλαγών ως προς τα θέματα της Εκκλησίας.

«Πριν από όλα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την εμβληματική παρουσία της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας στους αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας, πριν την Εθνεγερσία του 1821, καθ’ όλη τη διάρκειά της αλλά και καθ’ όλη την πορεία διαμόρφωσης του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Με απλές λέξεις, η Εκκλησία ήταν και είναι πάντοτε παρούσα στους Εθνικούς μας Αγώνες» ανέφερε.

«Για να έλθω στο τώρα, η αδήριτη πραγματικότητα επιβάλλει, σε κάθε Έλληνα, και πάλι ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, το χρέος να αναγνωρίζει ότι, στην σημερινή επώδυνη συγκυρία, η Εκκλησία μας διαδραματίζει έναν εξέχοντα κοινωνικό ρόλο» συνέχισε.

Και ως τρίτο επιχείρημα παρέθεσε το ρόλο της χριστιανοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος πρέπει και οφείλει να γνωρίζει και να αναγνωρίζει ότι ο τρίτος βασικός πυλώνας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού –μετά την Αρχαία Ελλάδα του Πνεύματος και την Αρχαία Ρώμη των Θεσμών- είναι η Χριστιανική Διδασκαλία» είπε.

Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται είναι ότι «οι σχετικές διατάξεις των Συνταγμάτων μας, άρα και του ισχύοντος, δεν έχουν αμιγώς κανονιστικό περιεχόμενο, δεν θεσπίζουν δηλαδή ένα «δέον» αλλά αποτυπώνουν σε Συνταγματικό επίπεδο μια ιστορική αλήθεια. Και κατά τούτο- και ακριβώς επειδή αυτή η αλήθεια ισχύει και σήμερα- δεν δικαιολογείται η αναθεώρησή τους».

Το πλήρες κείμενο της αντιφώνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος: Δεν δικαιολογείται αναθεώρηση του άρθρου για την επικρατούσα θρησκεία"

Αλέξης Κούγιας: Νόμιμες όλες οι δραστηριότητες του Ριχάρδου, δεν προκύπτει αξιόποινη πράξη από τη δικογραφία

Καμία αξιόποινη πράξη δεν προκύπτει από τη δικογραφία σε βάρος του πελάτη του, Ριχάρδου-Δημήτρη Μυλωνά, υποστηρίζει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για ερασιτεχνικό τρόπο της Αστυνομίας, στη θεμελίωση των κατηγοριών.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ Κούγιας, χαρακτηρίζει «νόμιμες» όλες τις δραστηριότητες του Ριχάρδου Μυλωνά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας από εμέ και τους συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου, θέλοντας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να αποτρέψουμε τη συνέχιση της προσβολής της προσωπικότητας του εντολέα μας, Ριχάρδου Μ. από τον τρόπο που παρουσιάζεται η υπόθεσή του από την αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι έχουν ήδη παραπλανηθεί κορυφαίοι δημόσιοι ταγοί, και ως ελάχιστη προσπάθεια να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη του Ριχάρδου Μ., που τα αδηφάγα μμε ουσιαστικά έχουν κονιορτοποιήσει και προκαταδικάσει, ενώ δεν έχει ακόμα απολογηθεί και δεν έχει αποφασιστεί η δικονομική του μεταχείριση, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι:

1) Από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει ότι ο εντολέας μας προέβαινε αποκλειστικά και μόνο σε νόμιμες εξαγωγές χρυσού προς την Τουρκία με όλα τα προβλεπόμενα παραστατικά μέσω του Τελωνείου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Κανένα άλλο πρόσωπο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση, που είναι άσχετα με τον εντολέα μας, δεν προέβαινε σε τέτοιες νόμιμες εξαγωγές.

2) Ο εντολέας μας δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω λεωφορείων ή με άλλο τρόπο.

3) Δεν υπάρχει καμία τηλεφωνική συνομιλία του εντολέα μας που να τον συνδέει με παράνομη εξαγωγή χρυσού.

4) Δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας στην υπόθεση, διότι στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση, και συνεπώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από χρυσό που εξήχθη είτε νόμιμα είτε παράνομα.

5) Με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο η αστυνομική αρχή προσπάθησε να θεμελιώσει την κατηγορία της λαθρεμπορίας στην κατάθεση ενός άσχετου από πλευράς γνώσεων εκτελωνιστή (με ποια κριτήρια άραγε επελέγη ο συγκεκριμένος;), τον οποίον μάλιστα ρώτησε γενικά για τους οφειλόμενους φόρους και δασμούς σε περίπτωση εξαγωγής χρυσού, χωρίς να του διευκρινίσει την χώρα προορισμού, με αποτέλεσμα ο μάρτυρας να αναφερθεί μόνο στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές, όπου πράγματι επιβάλλεται Φ.Π.Α., ενώ θα έπρεπε να είχε κληθεί ως πραγματογνώμονας, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τελωνειακός υπάλληλος και να είχε ζητηθεί και η συνδρομή των τελωνειακών υπηρεσιών, οπότε προφανώς δεν θα είχε σχηματιστεί καμία δικογραφία.

6) Η εξαγωγή χρυσού άνευ παραστατικών θα μπορούσε να αποτελεί μόνο φορολογική παράβαση, που όμως αυτή δεν αφορά τον εντολέα μας, ο οποίος λειτουργεί νόμιμα εκτεταμένο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων, με όλες τις νόμιμες άδειες και με καταγραφή όλων των συναλλαγών στα προβλεπόμενα βιβλία και στοιχεία, με δικό του αδειοδοτημένο χυτήριο και με πολύ υψηλούς ετήσιους τζίρους, και συνεπώς όλες του οι συναλλαγές είναι πλήρως διαφανείς και συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα παραστατικά.

7) Η αναφορά του ονόματος του εντολέως μας δεν οφείλεται σε κάποια δική του παραβατική συμπεριφορά, αφού τέτοια δεν υπήρξε, αλλά στο ότι ορισμένα πρόσωπα, με τα οποία συνεργαζόταν για τη νόμιμη εξαγωγή χρυσού, φέρονται ότι είχαν αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού με παράνομο τρόπο, χωρίς όμως ο εντολέας μας να έχει οποιαδήποτε γνώση, ανάμιξη ή ωφέλεια από αυτή την παράλληλη δραστηριότητα.

8) Πλην της παρούσας υπόθεσης, ο εντολέας μας δεν έχει καμία άλλη εκκρεμότητα ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού για τη μοναδική υπόθεση, που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, απηλλάγη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Εσφαλμένα ενημερώθηκαν τα μμε ότι δήθεν υπάρχει εκκρεμότητα του εντολέα μας με τη Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να τον εμπλέξουν στην υπόθεση λόγω της ιδιαίτερα επιτυχημένης επιχειρηματικότητάς του, ενώ σε υπόθεση, για την οποία κατηγορήθηκε στο

9) Για την φερόμενη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την φερόμενη λαθρεμπορία, αυτή δεν μπορεί να στηριχθεί αφού δεν υπάρχει λαθρεμπορία. Η φερόμενη πράξη νομιμοποίησης από τον εντολέα μας αναφέρεται στην ανακαίνιση ενός κότερου 40 ετών, προηγούμενης ιδιοκτησίας ενός Ιταλού επιχειρηματία, μηδενικής αξίας σήμερα λόγω της παλαιότητάς του, με κόστος ανακαίνισης περί τα 20 χιλιάδες ευρώ, το οποίο είναι απολύτως δικαιολογημένο ενόψει του κύκλου εργασιών του εντολέα μας που ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

10) Αναπτύχθηκε παραφιλολογία από τους δημοσιογράφους ότι η υπόθεση έχει σχέση με παλαιότερη υπόθεση διακεκριμένων κλοπών από ΡΟΜΑ και αποδοχής κλοπιμαίων, την οποία παραφιλολογία όμως μετά τη μελέτη του συνολικού περιεχομένου της δικογραφίας διαψεύδουμε κατηγορηματικά.

Είναι βέβαιον ότι για τον εντολέα μας δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο και η μόνη ανησυχία μας είναι το βάρος που έχει πέσει σε Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς από την αναφορά του ονόματος του εντολέα μας και την πεπλανημένη δήλωση του Πρωθυπουργού περί του ότι ο εντολέας μας έχει συλληφθεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχοντας μέχρι τότε «ξεζουμίσει» τον Ελληνικό Λαό, ενώ ο εντολέας μας διατηρεί 88 ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν νόμιμα και όλη του η δραστηριότητα (χυτήριο, αποθηκευτική χώροι, χρυσός) έχει όλες τις νόμιμες άδειες.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της.

Αθήνα, 30/11/2018
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας: Νόμιμες όλες οι δραστηριότητες του Ριχάρδου, δεν προκύπτει αξιόποινη πράξη από τη δικογραφία"

Κωνσταντοπούλου: Θα μας πουν όλους φασίστες, εγώ είμαι με τους μαθητές

Οι καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία από μαθητές για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει πυροδοτήσει πολιτική κόντρα και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε στο ζήτημα μέσω του λογαριασμού της στο twitter.

«Εγώ είμαι με τους μαθητές», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, για να σημειώσει ακόμη: «Θα μας πουν και ότι όλοι οι μαθητές είναι φασίστες. Επειδή αντιδρούν, όπως οφείλουν να κάνουν.

Θα μας πουν όλους φασίστες, αυτοί που μας βλέπουν να αντιδρούμε και να εμποδίζουμε το ξεπούλημα της χώρας μας και της ιστορίας μας».
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου: Θα μας πουν όλους φασίστες, εγώ είμαι με τους μαθητές"

ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη απολαμβάνει τους καρπούς του υπερπλεονάσματος!!!

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τη διακοπή της δίκης για την υπόθεση C4I, λόγω ψύχους στην αίθουσα.

«Μολονότι αναζητήθηκε η ύπαρξη άλλης αίθουσας για να συνεχιστεί η διαδικασία, εντούτοις τέτοια δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει την διαδικασία του για τις 5 Δεκεμβρίου. Όλοι οι παράγοντες της δίκης, αναζητούσαν εσπευσμένα τα παλτά τους, ειδικά δε, η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της. Και όλα αυτά έλαβαν χώρα στο Εφετείο της πρωτεύουσας μετά την "καθαρή", κατά τα άλλα, έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη …απολαμβάνει τους καρπούς του υπερπλεονάσματος!», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη απολαμβάνει τους καρπούς του υπερπλεονάσματος!!!"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Λέσβου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων (αιφνίδια αποκόλληση και πτώση βράχων) στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή.

Επίσης, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Λέσβου"

“Ας γνωρίζει ο ελληνικός/ο αλβανικός στρατός ξεκινά μεγάλες προετοιμασίες για πόλεμο” (Vid)

Σε μια εποχή, που ένα μέρος του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε πόλεμο σε κάθε πιθανή επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει: 

Τις τελευταίες ημέρες,  700 στρατιώτες από όλες τις δυνάμεις και τις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων,  συμμετείχαν στην άσκηση «Καστριώτης – 2018». Σε αυτήν την άσκηση δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες επικοινωνίας και συντονισμού από απόσταση  σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων.

«Η άσκηση του Γενικού Επιτελείου και των δευτερευόντων δομών του, χρησιμεύουν για τον σχεδιασμό των κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και την εναρμόνιση των τυποποιημένων διαδικασιών σύμφωνα με εκείνες που ισχύουν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο συνταγματάρχης Πετρίτ Τσούνι, επικεφαλής του προσωπικού της πολυεθνικής  ενωμένης ομάδας εργασίας.

Τα διδάγματα από προηγούμενες ασκήσεις υλοποιήθηκαν σε σενάρια και στόχους εκπαίδευσης. Ο αρχηγός του προσωπικού πραγματοποίησε συχνές επαφές με τους επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτήν την άσκηση, μέσω άμεσων συνδέσεων.

Εν τω μεταξύ το Κέντρο Επιχειρήσεων αντέδρασε σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα.

Η άσκηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληροφοριών και Συστημάτων Επικοινωνιών, διήρκεσε δύο ημέρες και εξετάσθηκε  η ετοιμότητα των δυνάμεων, καθώς και τα εξαρτήματα  και συστήματα της επικοινωνίας.

Επιπλέον, ο αλβανικός στρατός έχει προγραμματίσει και άλλες ασκήσεις με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις βάσει των προτύπων του ΝΑΤΟ και υπό την αιγίδα των εκπροσώπων των ΗΠΑ.



echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "“Ας γνωρίζει ο ελληνικός/ο αλβανικός στρατός ξεκινά μεγάλες προετοιμασίες για πόλεμο” (Vid)"

Ο ιός του Δυτικού Νείλου «επέστρεψε» με δύο νέα κρούσματα

Εμφανίστηκε και πάλι ο ιός του Δυτικού Νείλου, έπειτα από δύο εβδομάδες «αδράνειας». Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρ’οληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καταγράφηκαν δύο νέα περιστατικά λοίμωξης του ιού.

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 315. Την τελευταία εβδομάδα, όμως, δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. Τα θύματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου και των επιπλοκών που προκαλεί είναι 47.

Σημειώνεται επίσης στην εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ πως ένα ακόμη περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, χωρίς εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σήμερα, σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 7 άνθρωποι με επιπλοκές από τη λοίμωξη έναντι 5 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτούς τους 7 ασθενείς που μολύνθηκαν και νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 3 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται ως επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου συνεχίζει να «κυκλοφορεί» σε δεκάδες περιοχές της χώρας ακόμη. Σύμφωνα με την απόφαση της σχετικής ομάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν βγει από τον χάρτη με τις «μολυσμένες» περιοχές δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, αλλά παραμένουν άλλες 56 ακόμη στις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Ρεθύμνου, Έβρου, Λάρισας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής περιοχές:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:Δήμος Ηλιουπόλεως, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο Διαμέρισμα Δήμου Αθηναίων, Δήμοι Γαλατσίου, Ζωγράφου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών: Δήμοι Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Παπάγου-Χολαργού, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών: ΔήμοΙ Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών:ΔήμοΙ Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης.

Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: ΔήμοΙ Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: ΔήμοΙ Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: ΔήμοΙ Πέλλας, Σκύδρας, Έδεσσας, Αλμωπίας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου: Δήμοι Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας: Δήμοι Λαρισαίων, Τεμπών, Τυρνάβου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ιός του Δυτικού Νείλου «επέστρεψε» με δύο νέα κρούσματα"

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους λόγω ψύχους

Σε ετοιμότητα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών, παραμένει ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων.

Δεδομένων των προβλέψεων για την αίσθηση ψύχους τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, από σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 15.00 ο δήμος Αθηναίων ανοίγει και διαθέτει θερμαινόμενο χώρο για ευάλωτες ομάδες, ενώ τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιούνται επιτόπιες παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται άστεγοι. Ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους, στον αριθμό 66, και θα παραμείνει ανοιχτός έως το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στις 23.00, αν βεβαίως επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις για σημαντική βελτίωση του καιρού.

Υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, χθες το βράδυ η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων μοίρασε κουβέρτες σε άστεγους συμπολίτες μας σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σε σημεία που υποδείχθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), συνεργεία του οποίου θα πραγματοποιούν όλο το βράδυ επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας (κουβέρτες, ρόφημα, φαγητό στους άστεγους) αλλά και θα τους ενημερώνουν για τη διαθέσιμη αίθουσα. Η Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα στελεχώσει τον θερμαινόμενο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό.

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους λόγω ψύχους"

ΝΔ και ΔΗΣΥ κατά Σταθάκη για την υπόθεση της ΔΕΠΑ

Υψηλούς τόνους επέλεξαν ΝΔ και ΔΗΣΥ κατά του Γιώργου Σταθάκη στην Βουλή για την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει σκανδαλώδη.

Χατζηδάκης, Δένδιας και Μανιάτης έθεσαν το θέμα κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την ΔΕΗ, χωρίς όμως να πάρουν απάντηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος περιορίστηκε να τους πει ότι έχει εκδώσει ήδη τρεις εκτενείς ανακοινώσεις και ότι το θέμα θα συζητηθεί στην ώρα του, δηλαδή την ερχόμενη βδομάδα όταν θα έρθει προς συζήτηση στην Βουλή η σχετική επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν υπάρχει σιωπή από την στιγμή που έχω βγάλει τρεις εκτενείς ανακοινώσεις. Η κυβέρνηση δεν σιωπά, την συζήτηση θα την κάνουμε ολοκληρωμένα και θα δούμε αν το σκάνδαλο είναι φαντασιακό, υπαρκτό ή ανύπαρκτο». «Πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να κλονίσετε το ηθικό πλεονέκτημα», σχολίασε ο υπουργός υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές οφειλές των 120 εκατ. ευρώ προκύπτουν από αρχικό χρέος 80 εκατ. ευρώ επί των ημερών της ΝΔ συν 25 εκατ. ευρώ από τους τόκους υπερημερίας επί αυτών των χρεών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης διερωτήθηκε γιατί τότε ασκείται δίωξη στον διευθύνοντα σύμβουλο που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε αυτόν που ήταν επί ΝΔ στην ΔΕΠΑ και επίσης διερωτήθηκε γιατί ακίνητα αξίας 9 εκατ. ευρώ πήγαν να τα ανταλλάξουν προς 90 εκατ. ευρώ και βεβαίως τι απαντούν επ’ αυτού οι υπουργοί που εμπλέκει ο διευθύνων σύμβουλος. «Εσείς διώξατε τον κ. Κιτσάκο και προφανώς είχατε κάποιο λόγο, δεν ξυπνήσατε ένα πρωί κι είπατε δεν μου αρέσει η φυσιογνωμία του, αλλά υπάρχουν άλλοι πέντε υπουργοί σας που πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις», υπογράμμισε ο Χατζηδάκης, ενώ πρόσθεσε: «Θα μας πει η κυβέρνηση αν είναι αλήθεια ή όχι ότι επιχειρήθηκε επί ημερών σας να γίνει παράνομη ανταλλαγή ακινήτων για συμψηφισμό χρεών μεταξύ ΔΕΠΑ και ΕΛΦΕ Λαυρεντιάδη – που είχαν δεσμευτεί για ξέπλυμα χρήματος – γι’ αυτό διώκεται και θα μας πείτε γιατί αποτιμήθηκαν στα 90 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ ενώ ήταν 9 εκατ. ευρώ η προηγούμενη επίσημη αποτίμησή τους;».

Στο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας λέγοντας ότι «μετά από τρεις ερωτήσεις μας ο υπουργός απαντάει “περιμένετε θα έρθω την άλλη εβδομάδα να σας πω γι’ αυτό το θέμα”…». «Αυτή είναι η απάντηση υπουργού κυβέρνησης που ως κύριο πολιτικό εργαλείο και όπλο επικαλείται την ηθική υπεροχή έναντι των άλλων. Το θέμα της ΔΕΠΑ έχει γίνει σε σειρές το έχουμε κάνει Netflix», συμπλήρωσε.

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης τόνισε: «Όταν είναι ένα κραυγαλέο σκάνδαλο, έχει ασκηθεί δίωξη και βοά η κοινωνία για στημένο παιχνίδι με τον Λαυρεντιάδη για να ανταλλάξουν χρέος 80 εκ. έναντι ακινήτων αξίας 9 εκ., ρωτώ την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη: η δίωξη δεν χρειάζεται εμπλουτισμό και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου; Δεν αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει η κυβέρνηση;». Μάλιστα συνέδεσε το θέμα με τον χειρισμό της υπόθεσης C4I και την στοχοποίηση Σημίτη «διότι κάποιος καταδικασμένος είπε ότι μπορεί να ξέρει ο Σημίτης, ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ και των μεταρρυθμίσεων». «Ο φάκελος αυτός ήρθε αμελητί στην Βουλή αλλά ο φάκελος που εμπλέκει πέντε υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την υποχρέωση να δώσει μια απάντηση για το κραυγαλέο σκάνδαλο;», υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ και ΔΗΣΥ κατά Σταθάκη για την υπόθεση της ΔΕΠΑ "

Τις προτάσεις του για τη Συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Τις προτάσεις του Κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Τις προτάσεις θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή (αίθουσα 223).

Όπως αναφέρει στην Εισαγωγή των προτάσεών της η ΚΟ του ΚΚΕ, «το αστικό Σύνταγμα, όπως κάθε Σύνταγμα, κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένω της αστικής τάξης. Διασφαλίζει τα συμφέροντα της και τις διεθνείς της συμμαχίες. Προωθεί νέους στόχους κι επιδιώξεις αυτής της εξουσίας. Οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος γίνονται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αστικής εξουσίας και για να αποτυπωθούν σε νομική-συνταγματική μορφή, οι νέες ανάγκες του συστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται στην πορεία των εξελίξεων». Προσθέτει ότι «αυτό το στόχο υπηρέτησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις του υπάρχοντος Συντάγματος, αυτό το στόχο υπηρετεί και η τωρινή αναθεώρηση, όπως προκύπτει από τις προτάσεις, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

«Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι προηγούμενες αναθεωρήσεις του ελληνικού Συντάγματος προχώρησαν μια σειρά αλλαγές που αφορούσαν το πεδίο της οικονομίας, την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου, που έθετε η ενσωμάτωση της χώρας μας στο ευρωενωσιακό πλαίσιο. Αντίστοιχα, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η ισχύς του δικαίου της ΕΕ, όχι μόνο έναντι των κοινών νόμων, αλλά και έναντι του ίδιου του Συντάγματος. Με βάση τα παραπάνω υλοποιήθηκαν και εξακολουθούν να υλοποιούνται, η αστική πολιτική μέσω των μνημονίων, η ασφυκτική επιτροπεία, το σύνολο των μέτρων υπέρ του κεφαλαίου, που εκπορεύονται από την ΕΕ και ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη», αναφέρει το κείμενο της Εισαγωγής των προτάσεών του κόμματος.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «πρώτος στόχος που υπηρετούν, τόσο οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και της ΝΔ κι άλλων κομμάτων, είναι να διασφαλιστεί η κυβερνητική πολιτική σταθερότητα και συνέχεια. Δηλαδή, να μη διαταράσσεται η άσκηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, από μια σειρά παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να είναι και ο λαός, το κίνημα του, ο λαϊκός παράγοντας και η πίεση που μπορεί να ασκεί και πρέπει να ασκεί προς τις κυβερνήσεις».

Ως δεύτερο στόχο, το ΚΚΕ αναφέρει την προσπάθεια «να αναστηλωθεί το κύρος του αστικού πολιτικού συστήματος στα μάτια του λαού, το οποίο κλονίστηκε, ιδιαίτερα εξαιτίας της κρίσης, των μέτρων, αλλά και της ασυνέπειας λόγων έργων, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διέπρεψε. Να εμφανιστεί ότι δήθεν ηθικοποιείται ένα σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα».

«Ο τρίτος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάνω στον οποίο επιχειρείται να στηθεί και ο διπολικός καβγάς με τη ΝΔ, είναι αυτός που πλασάρεται με τα ψευδεπίγραφα συνθήματα της "εμβάθυνσης της δημοκρατίας", της "προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων", της δήθεν "αντινεοφιλελεύθερης ατζέντας", τη στιγμή που η κυβέρνηση επιτίθεται στα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες», προσθέτει το ΚΚΕ.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι παρά την ύπαρξη και σήμερα στο Σύνταγμα διατάξεων για το δικαίωμα στην εργασία, στη στέγη, στην απεργία και στο συναθροίζεσθαι, εν τούτοις αυτές «καθόλου δεν απέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια η ανεργία να έχει φτάσει στα ύψη, οι λαϊκές κατοικίες να φορολογούνται και να κατάσχονται, οι απεργίες να βγαίνουν στην πλειοψηφία τους παράνομες και καταχρηστικές».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «τυπική αναγνώριση αυτών των δικαιωμάτων» αφού «την ίδια στιγμή υπάρχει ένα σύνολο από ρήτρες, εξαιρέσεις, εκτελεστικούς νόμους που τα καταστρατηγούν στην πράξη, για να προστατεύσουν τον υπέρτατο νόμο που είναι το καπιταλιστικό κέρδος, την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, τις εκμεταλλευτικές σχέσεις, σε τελική ανάλυση τη δικτατορία του κεφαλαίου».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «η αναφορά στο αστικό σύνταγμα -και στο ελληνικό- για την ισότητα των πολιτών είναι ψεύτικη, γιατί είναι μόνο τυπική, αφού εξισώνει τον κάτοχο του κεφαλαίου με τον κάτοχο της εργατικής δύναμης», ενώ εξίσου «κάλπικη και τυπική η λεγόμενη λαϊκή κυριαρχία, μέσω του γενικού εκλογικού δικαιώματος, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια στις συνθήκες της ταξικής εκμετάλλευσης, κυριαρχίας παντού της αστικής ιδεολογίας μέσα από πολυπλόκαμους τυπικούς και άτυπους μηχανισμούς».

Το ΚΚΕ, «συμμετέχει στη συνταγματική αναθεώρηση, καταθέτει προτάσεις κι εξαντλεί κάθε περιθώριο για να προστατευθούν και να διευρυνθούν τα λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει "προοδευτικό" και "δημοκρατικό" Σύνταγμα, στο πλαίσιο της σημερινής εξουσίας του κεφαλαίου. Καλούμε το λαό να κάνει αυτές τις προτάσεις, άξονες πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «πραγματικά κυρίαρχος μπορεί να γίνει ο λαός, όταν θα έχει στην ιδιοκτησία του τον πλούτο που παράγει. Σε αυτό το πλαίσιο μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης, μπορούν να υπάρχουν νέοι λαογέννητοι θεσμοί διακυβέρνησης και εξουσίας, ένας ανώτερος τύπος δημοκρατίας. Αυτός θα εδράζεται στους τόπους δουλειάς, δηλαδή, στην παραγωγική μονάδα, στην κοινωνική υπηρεσία, θα οργανώνεται σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, σε μια πρωτόγνωρη μορφή άμεσης συμμετοχής, ελέγχου, αιρετότητας, λογοδοσίας και ανάκλησης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, αξιοποιώντας και τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα».

«Ο λαός έχει το δικαίωμα να παλεύει με όλες τις μορφές σε μια τέτοια κατεύθυνση και, επίσης, έχει το δικαίωμα και τη δύναμη να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την αλλαγή του σημερινού Συντάγματος», τονίζει το ΚΚΕ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη συνταγματική Αναθεώρηση περιλαμβάνει:

1) Απαγόρευση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων

2) Προτάσεις για τη λειτουργία της Βουλής και τη διενέργεια δημοψηφισμάτων

3) Πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

4) Διεύρυνση κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων

5) Προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και άλλους κρατικούς θεσμούς

6) Προτάσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης

7) Ριζική αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών

8) Προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και

9) Κατάργηση προνομίων εφοπλιστικού κεφαλαίου και κεφαλαίων εξωτερικού - φυσικός πλούτος και κοινωνικά αγαθά.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τις προτάσεις του για τη Συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε το ΚΚΕ"

Παπανάτσιου: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθεί η επιδότηση πετρελαίου

Συμπληρωματικό ποσό, ύψους 15 εκατ. ευρώ θα δοθεί στους δικαιούχους της επιδότησης πετρελαίου το 2017, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Η κυρία Παπανάτσιου διευκρίνισε ότι το επίδομα «θα είναι αυξημένο στην Α΄ Ζώνη και λιγότερο στις υπόλοιπες, επειδή στην Α΄ Ζώνη, τις πιο βόρειες και κάποιες ορεινές περιοχές, είναι πιο μεγάλες οι ανάγκες. Το συγκεκριμένο ποσό θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του χρόνου, ήδη από εμάς υπογράφεται πολύ άμεσα η απόφαση».

Ετοιμάζεται η υπουργική απόφαση

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα πετρελαίου 2018-2019 και διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα μπουν στις σελίδες της ΑΑΔΕ και θα υποβάλουν αίτηση, με βάση την κατανάλωση πετρελαίου, για την επόμενη χρονιά και θα πάρουν την επιδότηση πετρελαίου (σε δύο δόσεις, έως 31/1 και έως 30/6) που παίρνουν κάθε χρόνο ή από φέτος αν είναι νέοι δικαιούχοι.


Περισσότεροι δικαιούχοι και αυξημένο ποσό

Με τον «Κλεισθένη Ι» και τις αλλαγές στους ορεινούς Δήμους, που είναι και περισσότεροι από αυτούς που όριζε ως τέτοιους ο «Καλλικράτης», όπως είπε η κ. Παπανάτσιου «πλέον θα έχουν τα προνόμια των ορεινών Δήμων μία σειρά ακόμη από Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι αν σε κάποια ζώνη (από τις τέσσερις) υπάρχει δήμος που είναι ορεινός, θα μεταφερθεί στην παραπάνω ζώνη, όπου η επιδότηση είναι μεγαλύτερη».

«Έτσι, φέτος, περισσότεροι Δήμοι θα έχουν αυξημένα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό. "Θα δοθεί επίσης αύξηση στο ποσό του επιδόματος, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου».

ΕΝΦΙΑ με βάση την ατομική ιδιοκτησία, όχι το ακίνητο

«Έχουμε την δυνατότητα φέτος, προϋπολογισμένα, να μειώσουμε το συνολικό ποσό που βεβαιώνουμε και εισπράττουμε από ΕΝΦΙΑ κατά 260 εκατ. ευρώ. Ξεκινάει αυτό που λέγαμε ότι πάμε σταδιακά σε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αρχίζουμε να μειώνουμε. Τώρα, με το 10% του ποσού το οποίο εισπράττουμε. Θα είναι 30% το 2020. Αρχίζουμε να δίνουμε την μείωση, πρώτα από όλα στην μικρή περιουσία, όσους κατέχουν περιουσία ως 60.000 ευρώ», είπε η κ. Παπανάτσιου, διευκρινίζοντας ότι το μέγεθος αφορά την ατομική ιδιοκτησία κάθε υπόχρεου και όχι την συνολική αξία του ακινήτου. «Αυτή την περιουσία έχει, είναι χαμηλή περιουσία, θα πάρει έκπτωση 30% -και αν έχει χαμηλά εισοδήματα θα πάρει και την έκπτωση του 50% μετά».
Διευκρίνισε επίσης ότι «η περιουσία των 60.000 ευρώ είναι χαμηλή περιουσία, αλλά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται έχει διαφορετικό ΕΝΦΙΑ», ωστόσο «και εκείνος που είναι στα βόρεια προάστια θα δει την μείωση του 30% για περιουσία που είναι κάτω των 60.000 ευρώ».

Η εύνοια προς τις «φτωχές γειτονιές και συνοικίες», συνέχισε η κ. Παπανάτσιου, αφορά το κομμάτι πάνω από τις 60.000 ευρώ, «όπου θα είναι σταδιακή η μείωση ... μέχρι 200.000 ευρώ, θα πάρουν κάποια μείωση ... μία οικογένεια που έχουν από μισό σπίτι, θα δουν σημαντική μείωση ... θα δούμε για περιουσίες άνω των 60.000 ευρώ στις λαϊκές γειτονιές την έκπτωση του 30%».

Όσον αφορά την σύνδεση με τις αντικειμενικές αξίες και μία πιθανή μεταβολή τους το 2019, η κ. Παπανάτσιου διευκρίνισε ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε ... αν θα γίνει αναπροσαρμογή μέσα στο 2019 ... μέχρι το 2020, σίγουρα θα γίνουν αναπροσαρμογές», αλλά δεν έχει προσδιοριστεί «πόσα θα ισχύουν για τον ΕΝΦΙΑ του 2019 και πόσα για το 2020, όταν θα έχουμε και τις μεγαλύτερες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ».

Αναφέρθηκε εξάλλου στην «μείωση φορολογικών συντελεστών για κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα για νομικά πρόσωπα και οντότητες, από το 29% σε 25% για εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022 και επόμενα ... κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά έτος, ξεκινώντας από το 2019», δηλαδή μείωση περίπου 3,5% ... «μιλάμε για μεγάλα ποσά, δεν είναι τόσο μικρή ... έχουμε και την μείωση της προκαταβολής «Μαζί με την μείωση του ΕΦΚΑ ... θα δουν μίαν ανάσα και οι επιχειρήσεις».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανάτσιου: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθεί η επιδότηση πετρελαίου"

Εκτός ασφάλειας Αβραμόπουλου αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στον Ριχάρδο

Την άμεση απομάκρυνση του αστυνομικού -ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού- από την ομάδα ασφαλείας του Δ. Αβραμόπουλου έκανε γνωστή το Πολιτικό Γραφείο του Επιτρόπου.

Ο αστυνομικός είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου πριν από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του επιτρόπου, "για την όποια εξωυπηρεσιακή του απασχόληση, όταν αποσπάσθηκε, ουδεμία γνώση ή πληροφόρηση είχε, τόσο η υπηρεσία του όσο και ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του Επιτρόπου".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'', η εμπλοκή του αστυνομικού έγινε αντιληπτή με τη βοήθεια του υπερκοριού που συνέλαβε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχει και άλλος αστυνομικός που συνέδραμε τις οργανώσεις, αφού στο διαβιβαστικό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα, όπως προκύπτει από την αποσύνδεση, ο Ριχάρδος ενημερώθηκε από άγνωστο στην προανάκριση άνθρωπο, πλην όμως σίγουρα αστυνομικό, για παρακολούθηση κάποιου μέλους και υπέθεσε λόγω προγενέστερου ελέγχου του ΣΚ ... που έφερε πλήθους χρυσού και παραστατικά της εταιρείας ως δικαιολογητικά έγγραφα, ότι πρόκειται για τον εν λόγως και αυτομάτως τον απέλυσε από την εταιρεία».

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις Αρχές, εμφανίζεται να ενημερώνει τον βασικό κατηγορούμενο και ιδιοκτήτη των γνωστών ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδο για την πορεία της έρευνας. Από το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ενημέρωσε τον βασικό κατηγορούμενο ότι η Ασφάλεια ετοίμαζε αστυνομική επιχείρηση σε βάρος τους και πως όταν θα μάθαινε λεπτομέρειες θα τους ενημέρωνε εκ νέου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ασφάλειας Αβραμόπουλου αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στον Ριχάρδο"

Γιατί αποφυλακίζονται οι ισοβίτες; Τι λέει ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας

Τις τελευταίες ημέρες αποφυλακίστηκαν δυο παιδοκτόνοι....

Ο ένας είναι ο Χρήστος Βουλγαράκης από την Πελασγία, που είχε κατακρεουργήσει την 12χρονη κορούλα του Βασούλα, στην Πελασγία το 2002, για να τιμωρήσει την γυναίκα του που τον εγκατέλειψε. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Έμεινε στη φυλακή περίπου 15 χρόνια, αφού είχε αποφυλακιστεί για ένα διάστημα ενδιάμεσα.

Ο άλλος είναι ο Γιώργος Μεταξάκης από την Κρήτη, που έπνιξε στο ποτάμι τα τρία μικρά παιδιά του, επίσης για να εκδικηθεί την γυναίκα του. Είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια. Μια για κάθε παιδί που σκότωσε. Σε 19 χρόνια αποφυλακίστηκε.

Ο κόσμος αναρωτιέται. Τι ισόβια δεσμά είναι αυτά, όταν δεν τηρούνται και μάλιστα σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα;

Γιατί κακοποιοί βγαίνουν έξω τόσο γρήγορα και εύκολα και το έγκλημα ανακυκλώνεται;

Και τέλος γιατί η καθαρίστρια που το απολυτήριο της Ε' δημοτικού το έκανε της ΣΤ' δημοτικού καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι που επίσης πλαστογράφησαν και έβλαψαν πολύ περισσότερο το δημόσιο πέφτουν στα μαλακά;

Είναι αποφάσεις που προκαλούν πολλά ερωτηματικά στην κοινωνία, που ζητά απαντήσεις.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LamiaReport ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας.



lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί αποφυλακίζονται οι ισοβίτες; Τι λέει ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας"

Λαμία: Πορεία μαθητών για τη Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν είμαστε φασίστες και δεν ανήκουμε σε κόμματα. Είμαστε Έλληνες που αγαπάμε την πατρίδα μας…», λένε στην κάμερα του LamiaReport, μαθητές που διαδήλωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου στο κέντρο της Λαμίας.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν από αυτούς που μας κατηγορούν, αντίθετα τους καλούμε μαζί μας, καθώς το μόνο που θέλουμε είναι να διαδηλώσουμε υπέρ της Ελλάδας και της Μακεδονίας… Για αυτό κάνουμε κι αυτή την πορεία χωρίς να κλείνουμε τα σχολεία μας».
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά των πολιτικών και της συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Συνθήματα και πανό υπήρχαν και για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Πορεία μαθητών για τη Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)"

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένας 49χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης

Τον πρώτο θάνατο για φέτος από επιβεβαιωμένη γρίπη, εξαιτίας των επιπλοκών της, κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για έναν άνδρα 49 ετών ο οποίος παρότι ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν είχε εμβολιαστεί. Ο ασθενής είχε προσβληθεί από στέλεχος ιού τύπου Α και είχε νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι τυποί ιών που προκαλούν τη γρίπη, είναι ο Α που ευθύνεται για τις πιο σοβαρές λοιμώξεις και οι Β και C.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να κάνουν προβλέψεις για τη φετινή γρίπη, αλλά επισημαίνουν ότι τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται σταδιακά πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, κορυφώνονται τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο και εξασθενούν στα μέσα Μαρτίου.

Παρότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι καλό να γίνεται κυρίως τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα και απ' όσους έχουν ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένας 49χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης"

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Αθώοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών, όλους τους κατηγορούμενους. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από οικείους, φίλους και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα.

Εκφωνώντας την απόφαση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους. Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι' αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις».

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι 21 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης της ληστείας κ.ά. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή για πέντε εκ των εμπλεκόμενων προσώπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές"

Eurostat: Παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα – Στο 18,9% τον Αύγουστο

Πρώτη σε ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των κρατών-μελών, στο 18,9% (τον Αύγουστο του 2018).

Ειδικότερα, μεταξύ των κρατών μελών, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Οκτώβριο του 2018 καταγράφηκαν στην Τσεχία (2,2%) και στη Γερμανία (3,3%). Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (18,9% τον Αύγουστο του 2018) και στην Ισπανία (14,8%).

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Κροατία (από 10,2% σε 8,1%), στην Ελλάδα (από 20,8% σε 18,9% μεταξύ Αυγούστου 2017 και Αυγούστου 2018) στην Ισπανία (από 16,6% σε 14,8%) και την Πορτογαλία (από 8,4% σε 6,7% .

Συνολικά, το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 8,1% τον Οκτώβριο του 2018, σταθερό σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018 και από 8,8% τον Οκτώβριο του 2017. Αυτό παραμένει το χαμηλότερο ποσοστό που σημειώθηκε στη ζώνη του ευρώ από τον Νοέμβριο του 2008.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Οκτώβριο του 2018, σταθερό σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018 και από 7,4% τον Οκτώβριο του 2017 – το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2000.

Η Eurostat εκτιμά ότι 16.626 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 13.172 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο του 2018. Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2018, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4.000 στην ΕΕ και αυξήθηκε κατά 12.000 στη ζώνη του ευρώ. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, η ανεργία μειώθηκε κατά 1.523 εκατομμύρια στην ΕΕ και κατά 1.121 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό ανεργίας ήταν 3,7%, τον Οκτώβριο του 2018,σταθερό σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018 και από 4,1% τον Οκτώβριο του 2017.

Ανεργία των νέων

Τον Οκτώβριο του 2018, 3.468 εκατομμύρια νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην ΕΕ, εκ των οποίων 2.503 εκατομμύρια ήταν στη ζώνη του ευρώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα – Στο 18,9% τον Αύγουστο"

Διακοπή στη δίκη για το C4I λόγω ψύχους -Δικαστές και δικηγόροι ήταν με παλτό και μπουφάν

Το τσουχτερό κρύο που επικράτησε στην δικαστική αίθουσα που εκδικάζεται η δίκη των κατηγορουμένων για την παραλαβή του C4I, οδήγησε στην διακοπή της συνεδρίασης.

Εάν και η έδρα αναζήτησε την ύπαρξη άλλης αίθουσας για να συνεχιστεί η διαδικασία, εντούτοις τέτοια δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει την διαδικασία του για τις 5 Δεκεμβρίου. Συνήγοροι και ακροατήριο, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της.

Με την έναρξη της διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστήριου, ζήτησε την αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την πολιτική αγωγή. Όπως είπε, σύμφωνα με την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία- η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων- 39.700.000 ευρώ.

Ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν και από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή στη δίκη για το C4I λόγω ψύχους -Δικαστές και δικηγόροι ήταν με παλτό και μπουφάν "

Απειλές κατά της ζωής των μελών του ΕΣΡ μετά το πρόστιμο στο ΑΡΤ για τον Ζακ Κωστόπουλο

Απειλές θανάτου δέχθηκαν την Παρασκευή τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την απόφασή τους να επιβάλουν πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για το "γκάλοπ'' που πρόβαλε ο σταθμός αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Οι απειλές προς τα μέλη του ΕΣΡ έφτασαν στα γραφεία του συμβουλίου μέσω FAX.

Ο αγνώστων στοιχείων αποστολέας αφού προειδοποιεί ότι τα μέλη του ΕΣΡ είναι υπό παρακολούθηση «εδώ και 15 ημέρες» στη συνέχεια απευθύνει ευθείες απειλές κατά των μελών του συμβουλίου το οποίο καλεί να πάρει πίσω το πρόστιμο.

Δείτε την επιστολή που εστάλη μέσω FAX στο ΕΣΡ:

art-epistoli-1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές κατά της ζωής των μελών του ΕΣΡ μετά το πρόστιμο στο ΑΡΤ για τον Ζακ Κωστόπουλο"

Ευ. Τσακαλώτος: Ο νόμος Κατσέλη δεν καταργείται

«Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη. Το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήτανε το κομμάτι προστασία της πρώτης κατοικίας και σε αυτό εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός επεσήμανε ότι «όσοι είναι εντός του νόμου Κατσέλη 31/12/2018 δεν χάνουν κανένα δικαίωμα. Ακόμη και μόνο η αίτηση να έχει γίνει στον νόμο Κατσέλη, παραμένουν σε αυτό το σύστημα προστασίας πλήρως».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «πολλές από τις διατάξεις, σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη θα παραμείνουν και μετά από τον Ιανουάριο του 2019».

Πρόσθεσε δε πως «πολλές από τις διατάξεις, σχεδόν όλες οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη θα παραμείνουν και μετά από το Γενάρη του 2019».

Σχολιάζοντας τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι: «Στα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών ακινήτων που ωφελούνται από τη μείωση του έως 30%, πάνω από το ένα εκατομμύριο άτομα ανήκουν στη μεσαία τάξη», προσθέτοντας πως και στην υψηλότερη αξίας ακίνητη περιουσία, όπου οι μειώσεις είναι έως 20%, θα υπάρξουν άτομα τα οποία, με οποιονδήποτε ορισμό της μεσαίας τάξης, θα έχουν ωφέλεια.

Ανέφερε παράλληλα ότι προφανώς θα μπορούσε το όφελος να ήταν μεγαλύτερο και εάν υπήρχε ο δημοσιονομικός χώρος η μείωση θα ήταν εφάπαξ 50% μεσοσταθμικά. Τώρα, είπε, «πρέπει να δούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ συνοδευτικά, τι θα κάνουμε το 2019 και τι θα κάνουμε το 2020».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε αρχικά για τον πήχη που θέτει η αντιπολίτευση πως «θα μπορούσε να είναι πολύ ψηλότερος και θα τον περνάγαμε και γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω τη στρατηγική της ΝΔ. Δεν το λέω αυτό σαν ρητορικό σχήμα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι κερδίζουν που λένε ότι όλα τα πράγματα είναι καταστροφικά, δεν θα βγούμε από το μνημόνιο, θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν υπάρχουν αντίμετρα και τώρα όχι μόνο δεν μειώνονται οι συντάξεις αλλά και υπάρχουν αντίμετρα και θα υπάρχει ανάπτυξη».

«Στο ερώτημά σας αν έχουμε ξεπεράσει κάποιον πήχη για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, η απάντηση είναι ‘ναι’. Αν θα μπορέσουμε να κάνουμε βιώσιμη αυτήν την ανάπτυξη και να έχουμε κι ανάπτυξη καλή και το 2021, και το 2022, και το 2023, και το 2024 και το 2025, τότε εκεί είναι θέμα και της κυβέρνησης με μία αναπτυξιακή στρατηγική και τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους και τις επιχειρήσεις και τον κοινωνικό τομέα και το συνεταιριστικό τομέα να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την καλή οικονομική κατάσταση για να κάνουμε ένα καινούργιο, διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι και βιώσιμο», συμπλήρωσε.

«Παροχολογία είναι να δίνεις παροχές σε συγκεκριμένους ανθρώπους για να κερδίσεις εκλογές χωρίς να έχεις τα χρήματα, να αυξάνεται μετά το έλλειμμα του Δημοσίου και μετά να αυξάνεται και το χρέος. Αυτό κάνανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πριν από το 2008 και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», σημείωσε σχολιάζοντας τα περί «παροχολογίας με φόντο της εκλογές». «Εμείς με πολύ σοβαρό και σταδιακό τρόπο αρχίσαμε να κάνουμε μία δημοσιονομική αναπροσαρμογή, πέτυχε, γίναμε αξιόπιστοι και χτίζουμε ένα κοινωνικό κράτος, κάνουμε και πράγματα για την ανάπτυξη σταδιακά», πρόσθεσε.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευ. Τσακαλώτος: Ο νόμος Κατσέλη δεν καταργείται"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news