facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Προκλητικές δηλώσεις Τατάρ για το ψευδοκράτος: Να το κρατήσουμε ανεξάρτητο τουρκικό κράτος

Ο Ερσίν Τατάρ προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις για το ψευδοκράτος στην Κύπρο, αναφέροντας ότι πρέπει να μείνει ανεξάρτητο τουρκικό κράτος, το οποίο είναι σημαντικό για όλους τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το qha.com.tr, μίλησε στο Πανεπιστήμιο Σουτσού Ιμάμ του Καχραμάνμαρας, με αφορμή την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα.

Εκεί δήλωσε πως «πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως ανεξάρτητο τουρκικό κράτος. Συχνά βλέπουμε και ακούμε αυτές τις εκτιμήσεις τόσο στις τηλεοπτικές οθόνες όσο και σε πολιτικές δηλώσεις.

Έπειτα, ανέφερε πως «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου παίρνει τη θέση της στην ιστορία, κατά κάποιο τρόπο, είναι ένα παράθυρο και μια πύλη ολόκληρου του τουρκικού κόσμου προς τη Μεσόγειο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικές δηλώσεις Τατάρ για το ψευδοκράτος: Να το κρατήσουμε ανεξάρτητο τουρκικό κράτος"

Μακελειό στη Γλυφάδα: Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση η Δέσποινα Καρνέση – Ο 76χρονος την κλείδωσε στο γραφείο της

Συνεχίζεται το θρίλερ με το μακελειό στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας (12/02/2024) που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία τριών ανθρώπων και την αυτοκτονία του δράστη.

Όπως όλα δείχνουν τα κομμάτια του παζλ στο μακελειό στη Γλυφάδα μπορεί να τα ενώσει ένα άτομο, το οποίο θεωρείται πως είναι πρόσωπο κλειδί στην ιστορία. Και αυτό γιατί είναι το άτομο που γνωρίζει από απο πρώτο χέρι τις σχέσεις όλων των μελών της εφοπλιστικής οικογένειας για τον Αιγύπτιο δράστη.

Το πρόσωπο κλειδί δεν είναι άλλο από την Δέσποινα Καρνέση, την συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής και αδερφή της δολοφονημένης Μαρίας Καρνέση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί ήδη στο Ανθρωποκτονιών να δώσει κατάθεση, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάει, καθώς είναι σοκαρισμένη και χρειάζεται λίγο χρόνο.

Ο Άρης την κλείδωσε στο γραφείο μαζί με τη γραμματέα της

Μία ημέρα μετά το τριπλό φονικό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου.

Ο δράστης εισέβαλε στα γραφεία και έβαψε τα χέρια του με αίμα -σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασάκη, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας- με μία κοντόκανη καραμπίνα, ενώ είχε μαζί του και ένα περίστροφο.
Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτού του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.


Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που βρίσκονταν το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρία υποστηρίζουν και αναφέρουν πως είδαν τον 76χρονο να ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο και να πηγαίνει στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση.
Εκεί βρισκόταν η Δέσποινα Καρνέση με την γραμματέα της. Ο 76χρονος τότε κλείδωσε μέσα στο γραφείο τις δύο γυναίκες και φεύγοντας πήρε το κλειδί.

Όσοι ήταν εκεί θεωρούν πως με αυτήν τη κίνηση ο 76χρονος ήθελε να απομονώσει τις δύο γυναίκες από όσα θα γίνονταν στη συνέχεια. Ξεκάθαρος στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο αλλά και η Δέσποινα Καρνέση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κάμερες που υπήρχαν εξωτερικά δεν είχαν καταγραφικό ενώ στο εσωτερικό της εταιρίας δεν υπήρχαν κάμερες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό στη Γλυφάδα: Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση η Δέσποινα Καρνέση – Ο 76χρονος την κλείδωσε στο γραφείο της"

Μεσολόγγι: Σύλληψη φίλων του κρεοπώλη που κρατείται για την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου

Για υπόθεση ναρκωτικών συνελήφθη από τις αρχές ένα ζευγάρι, στο Μεσολόγγι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Το ζευγάρι είχε κληθεί για κατάθεση καθώς φέρεται να ανήκε στο φιλικό περιβάλλον του κρεοπώλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτόφωρου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου ένας 40χρονος ημεδαπός και δύο ημεδαπές ηλικίας 30 και 52 ετών στο Μεσολόγγι, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και καταχέσθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών
1. (55) γραμμάρια κοκαΐνης (σε βραχάκια)
2. (11) γραμμάρια κοκαΐνης ( σε σκόνη)
3. (150) γραμμάρια ινδική κάνναβης

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα ασφαλείας Μεσολογγίου όπου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία εις βάρος τους για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα και Ανακριτή Μεσολογγίου».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Σύλληψη φίλων του κρεοπώλη που κρατείται για την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου"

Αγρότες: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Ετοιμάζεται κάθοδος στην Αθήνα

Τις επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένει η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνδικαλιστές στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης (13.02.2024).

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δεν φάνηκαν ικανοποιημένοι, με τον Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, να δηλώνει πως δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι ήταν στην συνάντηση είπαν πως τις αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα τις πάρουν τα μπλόκα, όταν οι ίδιοι ενημερώσουν το τι ακριβώς ειπώθηκε.

Φωνές πάντως κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και για κάθοδο ακόμα και στην Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές από τη μεριά τους σχολίαζαν πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών έγινε σε καλό κλίμα και πως υπήρξε κατανόηση των δεδομένων από την πλευρά των αγροτών, κατανοήθηκε ότι ουσιαστικά εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και το πακέτο μέτρων είναι το τελικό, σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο για θεσμικά θέματα των παραγωγών και το αγροτικό πετρέλαιο, όμως διαμηνύει ότι το κλείσιμο των δρόμων και η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας δεν θα γίνουν αποδεκτά και θα αντιμετωπιστούν.

Θεσσαλία

Οι Θεσσαλοί αγρότες αναμένεται να πάρουν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου τις οριστικές αποφάσεις τους. Αυτό που φαίνεται πάντως μέχρι στιγμής είναι πως θα παραμείνουν στα μπλόκα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο τραπέζι «πέφτει» και το σενάριο της καθόδου στην Αθήνα τη Δευτέρα, με ή χωρίς τρακτέρ. Δηλώνουν ικανοποιημένοι μόνο για μέρος των κυβερνητικών μέτρων που αφορούν το ρεύμα, καθώς και για τη νέα συνάντηση που προγραμματίζεται για τον Daniel.

Μακεδονία

Και οι αγρότες της Μακεδονίας δηλώνουν πως δεν ικανοποιήθηκαν. Μετά τη συνέλευση στα Νέα Μάλγαρα που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η απόφαση είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να συσταθεί ένα όργανο σε επίπεδο Μακεδονίας που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει μπλόκα παντού.

Το πρώτο μπλόκο μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη σημειώθηκεστον τελωνειακό σταθμό των Ευζώνων από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για τα φορτηγά.

Πελοπόννησος – Δυτική Ελλάδα

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι θα κινηθούν οι αγρότες στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Οι αγρότες του Αιγίου αναμένεται να κλείσουν και πάλι τη νέα Εθνική Οδό. Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μεγαλύτερη διάρκεια μπλόκων σε δρόμους και κυρίως εθνικές οδούς.

Η πρόταση που θα φύγει από το Αίγιο προς τα υπόλοιπα μπλόκα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με πιο δυναμικό τρόπο. Ανάλογο κλίμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επικρατεί και στις εν εξελίξει συνελεύσεις σε Αγρίνιο και Πύργο. Η πρόταση που θα φτάσει στην Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων είναι να πάνε στην Αθήνα.

Τα κυβερνητικά μέτρα

1. Με έναρξη τιμολόγησης από την 1η Απριλίου ξεκινά πρόγραμμα χαμηλών τιμών για το αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων. Το πρόγραμμα δύνανται να προσφέρουν όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και σ’ αυτό δύνανται να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος, άρα το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Οι όροι του προγράμματος έχουν ως εξής:

Εκτιμώμενες Τιμές: Για τα πρώτα δύο χρόνια με έναρξη τιμολόγησης την 1.4.2024 οι τιμές είναι σταθερές και διαμορφώνονται (κατά μέγιστο) ως εξής:

1.Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,3 λεπτά την κιλοβατώρα

2. Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές:  9,8 λεπτά την κιλοβατώρα

3. Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 10,5 λεπτά την κιλοβατώρα

4. Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 11 λεπτά την κιλοβατώρα

Οι τιμές αυτές αφορούν το σύνολο της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών.

Για τα υπόλοιπα 8 έτη για το 1/3 της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα.

Για την υπόλοιπη κατανάλωση (τα 2/3) οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος δεν έχουν κάποια δέσμευση και δύνανται να την προμηθεύονται ελεύθερα από την αγορά (ελευθέρως από τον ίδιο η άλλο πάροχο). Τα σχετικά συμβόλαια είναι σταθερά με τις σχετικές ρήτρες αποχώρησης.

Οι πάροχοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν όρους σύνδεσης για τα συγκεκριμένα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα υποστηρίζουν το πρόγραμμα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Το πρόγραμμα αυτό αντικαθιστά το πρόγραμμα μακροχρόνιων διμερών συμβάσεων για τα συνεργατικά σχήματα και την συμβολαιακή γεωργία που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

2. Οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με εξόφληση σε μια δεκαετία και μηδενικό επιτόκιο. Το σχετικό χρηματοοικονομικό κόστος αναλαμβάνει η πολιτεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο (που ανέρχεται σε 82 εκατ. ευρώ), ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου. Η σχετική διάταξη κατατίθεται στη Βουλή άμεσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο για ένα πιο δίκαιο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ από το 2025 και μετά, με στοιχεία μόνιμης αντιμετώπισης, σχετικά με το πως κατανέμεται το ποσό επιστροφής, ποιοι και πότε θα το λαμβάνουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Ετοιμάζεται κάθοδος στην Αθήνα"

Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα εμφανίζει σοβαρά προβλήματα

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων (ΕΕΠ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας «χαρακτηρίζεται από νομοτεχνική προχειρότητα, τιμωρητικό/αντι-φιλελεύθερο πνεύμα και άγνοια των πρακτικών αναγκών της ποινικής διαδικασίας».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων επισημαίνει ότι η ψήφιση των διατάξεων του νομοσχεδίου αναμένεται να προκαλέσει:

α) συμφόρηση των ποινικών ακροατηρίων,

β) υπερ-κορεσμό των σωφρονιστικών καταστημάτων και κοινωνικό εξοστρακισμό μη επικίνδυνων παραβατών,

γ) οξύτατα προβλήματα διαχρονικού δικαίου και ισότητας ενώπιον του νόμου,

δ) πτώση της ποιότητας των δικαστικών αποφάσεων και αύξηση των εξ αυτών ουσιαστικώς ή νομικώς λανθασμένων,

ε) αφόρητο περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων,

στ) υποβάθμιση του ρόλου των συνηγόρων και

ζ) ανατροπή της δικαιοπολιτικής και δογματικής ισορροπίας του ποινικού μας συστήματος.

Επιλέον, η ΕΕΠ υπογραμμίζει ότι «οι πλείστες των προτεινόμενων ρυθμίσεων δεν υπηρετούν τον εξαγγελλόμενο σκοπό του νομοσχεδίου, ήτοι την επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης», ενώ «οι κριτικές παρατηρήσεις και προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση δεν ελήφθησαν – με ολίγες εξαιρέσεις – δεόντως υπ’ όψιν, με αποτέλεσμα το κατατεθέν στην Βουλή κείμενο να είναι άκρως προβληματικό».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Το νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα εμφανίζει σοβαρά προβλήματα"

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην ψήφιση του νόμου ζητούν 329 πολίτες του Αγρινίου-Ποιοι υπογράφουν

329 πολίτες του Αγρινίου ζητούν- με επιστολή τους στον Αρχιεπίσκοπο- να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

«Προτείνουμε και παρακαλούμε να προτρέψετε τους ιερείς μας κατά την ώρα, που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της ντροπής, να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών μας σε όλη την Χώρα», σημειώνουν με επιστολή προς τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεχίζουν λέγοντας πως «είμαστε βέβαιοι ότι η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ θα τύχει και ειρωνειών από τα γνωστά όργανα της αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας, αλλά είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι ο πολυμηνυματικός πένθιμος ήχος της θα αφυπνίσει και πολλές συνειδήσεις».

Αναφέρουν πως «η εμμονική όμως προσπάθεια των γνωστών πολιτικών ηγεσιών να επιβάλουν στην πατρίδα μας αυτόν τον επαίσχυντο και καταστροφικό νόμο ερήμην της βουλήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όχι μόνο μας θλίβει, αλλά μας προκαλεί και ιερή αγανάκτηση. Τα συναισθήματά μας δε αυτά επαυξάνονται και από το γεγονός ότι η μητέρα μας Εκκλησία με προκλητική περιφρόνηση αποκλείστηκε από τη σχετική διαβούλευση».

Η επιστολή προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος:

«Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι την ευχή Σας.

Οι υπογράφοντες, όλοι κάτοικοι της πόλεως του Αγρινίου, απευθύνουμε προς τα σεπτά πρόσωπά Σας την παρούσα επιστολή με την ιδιότητα των πιστών μελών της Εκκλησίας μας και αυτήν των πνευματικών Σας τέκνων.

Η επιστολή μας αυτή είναι προϊόν της βαθιάς μας οδύνης ως ορθοδόξων χριστιανών και ελλήνων πολιτών εξαιτίας της προωθούμενης από την Κυβέρνηση νομοθέτησης του γάμου των ομοφυλοφίλων με το παρεπόμενο δικαίωμά τους για τεκνοθεσία.

Μετά τα όσα αποφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και γνωστοποίησε στο λαό του Θεού με την τεκμηριωμένη εγκύκλιό της, που αναγνώστηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στους ναούς μας, παρέλκει κάθε αναλυτική αναφορά μας στην επί θύραις εγκληματική νομοθέτηση κατά των ιερών θεσμών του γάμου και της από αιώνων πατροπαράδοτης ελληνορθόδοξης οικογένειας.

Η εμμονική όμως προσπάθεια των γνωστών πολιτικών ηγεσιών να επιβάλουν στην πατρίδα μας αυτόν τον επαίσχυντο και καταστροφικό νόμο ερήμην της βουλήσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όχι μόνο μας θλίβει, αλλά μας προκαλεί και ιερή αγανάκτηση. Τα συναισθήματά μας δε αυτά επαυξάνονται και από το γεγονός ότι η μητέρα μας Εκκλησία με προκλητική περιφρόνηση αποκλείστηκε από τη σχετική διαβούλευση.

Συναφώς αξίζει να επισημάνουμε με συνοχή καρδίας ότι, εάν ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο αυτό, η πατρίδα μας θα είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος στον κόσμο, που θα θεσμοθετήσει τον ψευδεπίγραφο γάμο των ομοφυλοφίλων.

Για όλα τα ανωτέρω επιθυμούμε πέραν της γνωστής επιστολής Σας προς τους έλληνες Βουλευτές, να δοθεί ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο, που θα ανακουφίσει και την χριστιανική συνείδηση του λαού μας.

Ειδικότερα,

Υιϊκώς προτείνουμε και παρακαλούμε να προτρέψετε τους ιερείς μας κατά την ώρα, που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της ντροπής, να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών μας σε όλη την Χώρα.

Τούτο θα είναι μία ειρηνική αντίδρασή μας στο επιχειρούμενο ηθικό έγκλημα, αλλά συγχρόνως και μια σαφέστατη εκκλησιαστική του καταδίκη.

Η φωνή της καμπάνας θα διαμηνύσει προς όλους τον πόνο μας, το πένθος μας και την απόλυτη αντίθεσή μας στην ανατροπή της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ θα τύχει και ειρωνειών από τα γνωστά όργανα της αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας, αλλά είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι ο πολυμηνυματικός πένθιμος ήχος της θα αφυπνίσει και πολλές συνειδήσεις. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Με βαθύτατο σεβασμό.

  1. Κανής Νικόλαος, Εκδότης – Διευθυντής εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ Αγρινίου
  2. Ντάουλας Δημήτριος, πρ. Υπάλληλος ΔΟΥ, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων
  3. Μαστρογεωργίου Γεώργιος, Επιχειρηματίας
  4. Δάτσικας Δημήτριος, Ιατρός
  5. Κωστάκης Ιωάννης, τ. Λυκειάρχης
  6. Πετρόπουλος Παναγιώτης, Οδοντίατρος
  7. Τασολάμπρος Γεώργιος, Αγρότης
  8. Παπαθανασίου Σπυρίδων Ι., Θεολόγος – τ. Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  9. Γαμβρούλης Θεμιστοκλής, Υπάλληλος ΔΟΥ Αγρινίου
  10. Μάλαινος Φώτιος, Θεολόγος – Φιλόλογος
  11. Κουρεμένος Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α.
  12. Σακκάς Δημήτριος, Φιλόλογος
  13. Μούρτου Ελένη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  14. Κωστόπουλος Κωνσταντίνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  15. Γκουρνέλος Ελευθέριος, Συνταξιούχος
  16. Μούρτος Γεώργιος, Συνταξιούχος
  17. Κωστοπούλου Φωτεινή, Φοιτήτρια
  18. Καρόπουλος Ιωάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  19. Αργυρίου Δημήτριος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  20. Αγάθου Αιμιλιανή, Συνταξιούχος
  21. Φλούδας Ευθύμιος, Συνταξιούχος
  22. Φλούδα Ελπίδα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  23. Μαμασούλας Ιωάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  24. Μαμασούλα Μαρία, Μαία
  25. Σκορδά Στέλλα, Συνταξιούχος
  26. Σκορδά Μαρία, Οικιακά
  27. Εμμανουήλ Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
  28. Γιαννοκώστας Κώστας, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  29. Καρύπη Θεοδώρα, Συνταξιούχος
  30. Πολίτη Χριστίνα, Οικιακά
  31. Πλαχούρας Στέργιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  32. Μούρτου Βασιλική, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  33. Αγορόπουλος Ιωάννης, Τεχνίτης
  34. Γαλανοπούλου Χαρά, Οικιακά
  35. Βλάχος Παναγιώτης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  36. Καρβέλης Γεώργιος, Οδηγός
  37. Βαϊνά Κωνσταντίνα, Οικιακά
  38. Κοσμόπουλος Ανδρέας, Οδηγός
  39. Στρογγύλης Γεώργιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  40. Καστανιώτης Βασίλειος, Οδηγός
  41. Κακούρης Νεκτάριος, Αποθηκάριος
  42. Βάσσης Ιωάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  43. Στρατομήτρος Ιωάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  44. Χονδρός Δημήτρης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  45. Παπακωστόπουλος Ιωάννης, Λογοθεραπευτής
  46. Κουτρούμπας Χάρης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  47. Μαστρογεωργίου Ηλίας, Επιχειρηματίας
  48. Μαστρογεωργίου Κωνσταντίνα, Επιχειρηματίας
  49. Γρίβας Ευάγγελος, Οδηγός ΤΑΞΙ
  50. Γρίβας Διονύσιος, Συνταξιούχος
  51. Γρίβα Μαρία, Εκπαιδευτικός
  52. Γρίβας Γεώργιος, Μηχανικός Πληροφορικής
  53. Γεωργίου Βαρβάρα, Άνεργη
  54. Μπαλτά Αθανασία, Παιδοκόμος – Βρεφοκόμος
  55. Ξευγένης Κωνσταντίνος, Θεολόγος
  56. Φραγκούλης Νίκος Γ., τ. Αντιδήμαρχος
  57. Ντάλα Ζωή Δ., Συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος
  58. Φράγκος Νίκος Δ., Συνταξιούχος
  59. Γούλας Ιωάννης Κ., Συνταξιούχος
  60. Γκουρνέλος Κωνσταντίνος Β., Συνταξιούχος
  61. Γκουρνέλου Σπυριδούλα Γ., Συνταξιούχος
  62. Πλιάκου Μαρία Ι., Οικιακά
  63. Ντάλας Γεώργιος Σ., Ηλεκτρολόγος
  64. Ντάλα Αλεξάνδρα Γερ., Οικιακά
  65. Ντάλας Γεράσιμος Γ., Οδηγός
  66. Ζυγούρη Γεωργία Παν., Οικιακά
  67. Μιμή Ειρήνη Κ., Συνταξιούχος
  68. Σαμψώνας Φώτιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  69. Στράτης Θεοδόσης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  70. Στράτου Γεωργία, Οικιακά
  71. Σαμψώνας Δημήτριος, Συνταξιούχος
  72. Σωτηρόπουλος Δημήτριος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  73. Χονδρός Δημήτριος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  74. Καπούλα Αικατερίνη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  75. Σαμψώνας Γεώργιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  76. Καράνης Γεώργιος, Μαθηματικός
  77. Καράνη Αθηνά, Φιλόλογος
  78. Γαλαζούλα Ερασμία, Δικηγόρος
  79. Ροΐδης Γεώργιος, Δάσκαλος
  80. Μπακοκοιλιά Δήμητρα, Αγρότισσα
  81. Γραμμένου Φωτεινή, Συνταξιούχος Νοσηλεύτρια
  82. Αναγνωστοπούλου Βασιλική, Οικιακά
  83. Κατσακιώρης Αργύριος, τ. Υπάλληλος ΚΤΕΛ
  84. Παλαιοπάνου Χρυσούλα, Οικιακά
  85. Γκρέκα Σοφία, Φιλόλογος
  86. Ιωάννου Ασπασία, Νηπιαγωγός – Αγιογράφος
  87. Τζογάνη Γεωργία, Οινοποιός – Αγιογράφος
  88. Δένδιας Παύλος, Θεολόγος
  89. Γώγουλου Δήμητρα, Θεολόγος
  90. Γεωργακοπούλου Διονυσία, Οδοντίατρος
  91. Μπίζος Γεώργιος, Δημόσιος Υπάλληλος
  92. Μπίτσης Κωνσταντίνος, Έμπορος Η/Υ
  93. Μαυραντώνης Θεόδωρος, Συνταξιούχος
  94. Γραμματικογιάννης Κωνσταντίνος, Επιχειρηματίας
  95. Αριτζή Ελένη, Φιλόλογος
  96. Καραγεώργου Ελένη, Έμπορος
  97. Μούρτη Ελένη, Φιλόλογος
  98. Μπότσης Θεόδωρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  99. Μπότσης Δημήτριος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  100. Ντόβας Κωνσταντίνος, Ιατρός
  101. Αλεξοπούλου Γεωργία, Καθηγήτρια
  102. Καραγεώργος Παναγιώτης, Δικαστικός Γραμματεύς
  103. Καραγεώργου Σοφία, Έμπορος
  104. Σκόνδρας Γεώργιος, μαθηματικός
  105. Δανέλη Άρτεμις, Οδοντίατρος
  106. Τσιλιμέκη Ζωή, Έμπορος
  107. Μακράκη Παρασκευή, Βιολόγος
  108. Κασαπίδη Βασιλική, Εκπαιδευτικός
  109. Κασαπίδη Ελένη, Υπάλληλος
  110. Κώστα Ελευθερία, Εκπαιδευτικός
  111. Σταυροθανασοπούλου Καλλιρρόη, Εκπαιδευτικός
  112. Σωτηροπούλου Χρυσαυγή, Εκπαιδευτικός
  113. Σωτηροπούλου Πατρίτσια, Εκπαιδευτικός
  114. Σκεπετάρης Στέφανος, Δημοτικός Υπάλληλος
  115. Σκεπετάρη Αλίκη, Δημόσιος Υπάλληλος
  116. Κωστοπούλου Ελένη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  117. Καλογήρου Παρασκευή, Οικιακά
  118. Λιανός Δημήτριος, Εκπαιδευτικός
  119. Λιανού Βασιλική, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  120. Τριανταφυλλίδη Σπυριδούλα, Οικιακά
  121. Μυριούνη Σπυριδούλα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  122. Φραγκούλης Παυσανίας, Δημόσιος Υπάλληλος
  123. Μυριούνη Ευαγγελία, Αγρότισσα
  124. Μυριούνη Αρετή, Δημόσιος Υπάλληλος
  125. Κραμποκούκης Νικόλαος, τ. Επιθεωρητής Εργασίας
  126. Κραμποκούκη Βενετία, Οικιακά
  127. Κραμποκούκη Βασιλική, Φιλόλογος
  128. Μούρτου Αγλαΐα, Συνταξιούχος
  129. Πάρου Αρχοντούλα, Οικιακά
  130. Κωστόπουλος Γεράσιμος, Φοιτητής
  131. Κωστοπούλου Βασιλική, Συνταξιούχος
  132. Κωστόπουλος Γεώργιος, Τελειόφοιτος Λυκείου
  133. Αγάθου Αθηνά, Ελεύθερη Επαγγελματίας
  134. Καροπούλου Αγγελίνα, Ελεύθερη Επαγγελματίας
  135. Καμζέλας Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός
  136. Καρακώστας Ευάγγελος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  137. Ράπτη Βάσιλική, Εκπαιδευτικός
  138. Γιαννοκώστας Ιωάννης, Συνταξιούχος
  139. Μαμασούλα Γεωργία, Οικιακά
  140. Μπαλωμένος Δημήτριος, Εκπαιδευτικός
  141. Γιαννοκώστα Σπυριδούλα, Εκπαιδευτικός
  142. Λέρη Ιωάννα Εκπαιδευτικός
  143. Καρόπουλος Μιχάλης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  144. Γιαννοκώστας Νικόλαος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  145. Εμμανουήλ Ζωή, Συνταξιούχος
  146. Εμμανουήλ Βασίλης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  147. Εμμανουήλ Γιάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  148. Πατσατζοπούλου Μαρία, Οικονομολόγος
  149. Δημητρίου Ιωάννα, Οικιακά
  150. Στάικος Ιωάννης, Ταξιτζής
  151. Ασημακοπούλου Βασιλική, Οικιακά
  152. Τσακανίκα Χρυσούλα, Συνταξιούχος
  153. Μαντάς Λάμπρος, Αυτοκινητιστής
  154. Τσακανίκας Κωνσταντίνος, Έμπορος
  155. Παστρωμάς Αθανάσιος, Συνταξιούχος
  156. Τσακανίκας Ιωάννης, Αστυνομικός
  157. Κούτσικος Δημήτριος, Αστυνομικός
  158. Γιαννίκος Δημήτριος, Έμπορος
  159. Γιαννίκου Αγαθή, Δημοτικός Υπάλληλος
  160. Τσιλιγιάννη Ελένη, Αστυνομικός
  161. Κουτρομάνου Θεοδώρα, Άνεργη
  162. Γιαννίκος Θεοφάνης, Συνταξιούχος
  163. Ασημακόπουλος Παναγιώτης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  164. Μερμίγκης Στυλιανός, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  165. Καραμπίνη Γεωργία, Οικιακά
  166. Λιάτσου Μαρία, Γραφίστας
  167. Λιάτσου Ευδοκία, Οικιακά
  168. Πάνου Ιουλία, Ψυχολόγος
  169. Μουστάκα Μαρία, Οικιακά
  170. Κολώνια Φωτεινή, Οικιακά
  171. Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Άνεργος
  172. Θεοδωρίδης Νικόλαος, Συνταξιούχος
  173. Θεοδωρίδη Δέσποινα, Υπάλληλος
  174. Γκρίζη Ευφροσύνη, Καθηγήτρια
  175. Πίτσου Ειρήνη, Καθηγήτρια
  176. Γκρίζης Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος
  177. Γκρίζη Κωνσταντούλα, Συνταξιούχος
  178. Γκρίζη Αιμιλία, Εκπαιδευτικός
  179. Γκρίζης Δημήτριος, Αρχιτέκτων
  180. Γκρίζης Γεώργιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  181. Γκρίζης Νικόλαος, Δικηγόρος
  182. Γκρίζης Σωτήριος, Πολιτικός Μηχανικός
  183. Μπάλα Αικατερίνη, Οικιακά
  184. Μπάλας Ιωάννης, Συνταξιούχος Αστυνομικός
  185. Πεσλή Άννα, Υπάλληλος ΔΕΗ
  186. Πεσλής Ιωάννης, Συνταξιούχος
  187. Μπασχίρ Σοφία, Ιδιωτική Υπάλληλος
  188. Κύρκου Ιωάννα, Εκπαιδευτικός
  189. Μετσίνη Βιργινία, Δικηγόρος
  190. Μετσίνη Μυρτώ, Ψυχολόγος
  191. Λυμπέρη Μαίρη, Διαιτολόγος
  192. Πομώνη Μαίρη, Πολιτικός Μηχανικός
  193. Νικολοπούλου Δώρα, Κομμώτρια
  194. Καλφούντζου Ιωάννα, Συνταξιούχος
  195. Λιάτσος Αθανάσιος, Συνταξιούχος
  196. Καρανταλή Ελένη, Καθηγήτρια
  197. Καρανταλή Αικατερίνη, Οικιακά
  198. Δοκανίκη Ειρήνη, Οικιακά
  199. Θέμελης Θεμιστοκλής, Ιατρός
  200. Κασαπίδης Αντώνιος, Εκπαιδευτικός
  201. Ξουργιά Κατίνα, Δημοτικός Υπάλληλος
  202. Μαστρογεωργίου Σπύρος, Επιχειρηματίας
  203. Μούσιου Αικατερίνη, Δασκάλα
  204. Πάστρα Τρομάρα Αλεξάνδρα, Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος
  205. Περίδης Δημοκράτης, Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος
  206. Πολίτη Χαρίκλεια, Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας
  207. Μπαλαμάτση Σταυρούλα, Εκπαιδευτικός
  208. Ιωάννου Αντώνης, Επαγγελματίας Ελαιοχρωματιστής
  209. Θέμελη Μαρία, Φιλόλογος
  210. Μόσχος Κωνσταντίνος Γ., Σμήναρχος ε.α.
  211. Αντωνίου Αρετή, Συνταξιούχος
  212. Σαπλαούρας Αθανάσιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  213. Τηλιγάδα Χαρίκλεια, Λογίστρια
  214. Μαστρογεωργίου Αγαθή, Οικιακά
  215. Μιχαήλ Ανδρέας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  216. Σωτηροπούλου Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός
  217. Καρνέζης Ευάγγελος, Υδραυλικός
  218. Νικολογιάννης Χρήστος, Αγρότης
  219. Παρασκευάς Γεώργιος, Κτηνοτρόφος
  220. Καρατζίνη Σπυριδούλα, Συνταξιούχος ΟΓΑ
  221. Σωτηρόπουλος Νικόλαος, Συνταξιούχος ΙΚΑ
  222. Σωτηροπούλου Γιαννούλα, Συνταξιούχος ΟΓΑ
  223. Σολδάτος Παναγιώτης, Νοσοκόμος
  224. Λέφας Γεώργιος, Υδραυλικός
  225. Μπακέλα Ελένη, Μελισσοκόμος
  226. Μιχαήλ Λάμπρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  227. Πεπονούλας Βαγγέλης, Οικοδόμος
  228. Κοκορώνης Νικόλαος, Οδηγός
  229. Μαλάμου Ελπινίκη, Δημοσιογράφος
  230. Τσερπέλη Δωροθέα, Οικιακά
  231. Γεωργογάλα Ελευθερία, Οικιακά
  232. Γρίβας Θεμιστοκλής, Εκπαιδευτικός
  233. Προδρομίτης Λουκάς, Μηχανολόγος
  234. Ζέτουλας Δημήτριος, Ηλεκτρολόγος
  235. Μπόκα Παναγιώτα, Οικιακά
  236. Δίπλα Μαρία, Εκπαιδευτικός
  237. Αντωνοπούλου Δήμητρα, Λογίστρια
  238. Γαλατάς Ευάγγελος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  239. Καραχρήστου Αλεξάνδρα, Μεσίτρια
  240. Φελώνης Ηλίας, Επιχειρηματίας
  241. Κρίππα Γιώτα, Αγρότισσα
  242. Φελώνης Ανδρέας, Έμπορος
  243. Φελώνης Νικόλαος, Φοιτητής
  244. Μαργαρίτη Σοφία, Οικιακά
  245. Μπαλαούρα Αλεξάνδρα, Παιδαγωγός
  246. Μπαλαούρα Δήμητρα, Παιδαγωγός
  247. Μπαλαούρας Δημήτριος, Πυροσβέστης
  248. Ζαμπάρα Μαριάννα, Ιδιωτική Υπάλληλος
  249. Παππάς Θεόδωρος, Επιχειρηματίας
  250. Ζαμπάρας Γεώργιος, Συνταξιούχος Έμπορος
  251. Κοντονάσιου Αγλαΐα, Ιδιωτική Υπάλληλος
  252. Φαρμάκης Χάρης, Δικηγόρος
  253. Γιαννακόπουλος Θωμάς, Αστυνομικός
  254. Μελά Δήμητρα, Ιδιωτική Υπάλληλος
  255. Νταλαπέρας Χρήστος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  256. Τραγουλιά Ελένη, Ιδιωτική Υπάλληλος
  257. Μπαλαούρας Κωνσταντίνος, Επιχειρηματίας
  258. Φελώνη Ευανθία, Επιχειρηματίας
  259. Μπαλαούρας Θεοφάνης, Επιχειρηματίας
  260. Κανής Ιωάννης, Ιατρός
  261. Κοντονάσιος Αριστείδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  262. Λίβα Βασιλική, Έμπορος
  263. Σμυρής Ιωάννης, Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος
  264. Κουρεμένος Ιωάννης, Συνταξιούχος Αστυνομικός
  265. Κουρεμένου Παρθένα, Εκπαιδευτικός
  266. Ποσνακίδη Ευθυμία, Νηπιαγωγός
  267. Σκόνδρας Κωνσταντίνος, Στρατιωτικός
  268. Δροσοπαναγιώτη Βασιλική, Οικιακά
  269. Τσιρώνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Μαθηματικών
  270. Ριζογιάννη Βασιλική, Καθηγήτρια
  271. Τσούσης Φώτιος, Εκπαιδευτικός
  272. Μπεκιράκη Ανδρομάχη, Νοικοκυρά
  273. Κόκκινος Κωνσταντίνος, Δημόσιος Υπάλληλος
  274. Πιστιόλας Ιωάννης, Οικονομολόγος
  275. Στραβοδήμου Σταυρούλα, Βοηθός Νηπιοβρεφοκόμου
  276. Κορομηλά Βασιλική, Δημοτική Υπάλληλος
  277. Κρίκου Κωνσταντίνα, Δημοτική Υπάλληλος – Οικονομολόγος
  278. Λιάγκα Βασιλική, Δημοτική Υπάλληλος
  279. Αυδής Παντελεήμων, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  280. Μήτσου Κωνσταντίνος, Σπουδαστής
  281. Διώτης Σεραφείμ, Δημόσιος Υπάλληλος – Οικονομολόγος
  282. Μπακάλης Δημήτριος, Δημόσιος Υπάλληλος – Οικονομολόγος
  283. Μαμασούλας Χρήστος, Εκπαιδευτικός
  284. Μπεκιράκης Παναγιώτης, Συνταξιούχος
  285. Παππά Βασιλείου Ελευθερία, Οικιακά
  286. Μήτσου Παρασκευή, Ιδιωτική Υπάλληλος
  287. Παναγοπούλου Σπυριδούλα, Εκπαιδευτικός
  288. Πανιτέρης Ιωάννης, Δημόσιος Υπάλληλος
  289. Μήτσου Ελένη, Εκπαιδευτικός
  290. Παντέρης Σπύρος, Φοιτητής
  291. Τραγουλιά Αρετή, Εκπαιδευτικός
  292. Πετρόπουλος Νίκος,  Εκπαιδευτικός
  293. Παναγόπουλος Βασίλης, Εκπαιδευτικός
  294. Παναγοπούλου Ιωάννα, Εκπαιδευτικός
  295. Μητσόπουλος Γρηγόρης, Δημόσιος Υπάλληλος
  296. Σωτηρίου Γαρουφαλλιά, Εκπαιδευτικός
  297. Τσάκλα Αικατερίνη, Οικιακά
  298. Σφυρή Δέσποινα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  299. Μοίρη Δήμητρα, Δημόσιος Υπάλληλος
  300. Μήτσου Αδαμαντία, Οικιακά
  301. Παναγοπούλου Μαρία, Οικιακά
  302. Παπαδοπούλου Χρυσούλα, Οικιακά
  303. Αλεξίου Ελένη, Ιατρός
  304. Κουτρουλού Ελένη, Εκπαιδευτικός
  305. Γεωργίου Ευτυχία, Οικιακά
  306. Χαραλάμπους Μαριάννα, Εκπαιδευτικός
  307. Χαραλάμπους Ελένη, Εκπαιδευτικός
  308. Σβαρνιά Φαίδρα, Ελεύθερη Επαγγελματίας
  309. Γιαννακοπούλου Αθανασία, Συνταξιούχος
  310. Δερβίσης Παναγιώτης, Αξιωματικός ε.α.
  311. Παπαδημητρίου Μιλτιάδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  312. Κασσάρα Θεοδώρα, Οικιακά
  313. Καντάνης Κωνσταντίνος, Δάσκαλος
  314. Αλεξανδρή Βασιλική, Φιλόλογος
  315. Αλεξανδρή Σωτηρία, Ιδιωτική Υπάλληλος
  316. Καραγιάννη Πολυξένη, Εκπαιδευτικός
  317. Κοντονάσιου Μαργαρίτα, Φοιτήτρια
  318. Ζαμπάρας Ιωάννης, Συνταξιούχος
  319. Τσιόβολου Ευφροσύνη, Συνταξιούχος
  320. Μπαλάσκα Κατερίνα, Συνταξιούχος
  321. Σαφαρίκα Καλλιρρόη, Οικιακά
  322. Μαχαλιώτης Θεόδωρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  323. Μαχαλιώτης Ιωάννης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  324. Μαχαλίώτης Στυλιανός, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  325. Παππά Πετρίδη Ουρανία, Ιδιωτική Υπάλληλος
  326. Πουρνάρας Φώτης, Δημόσιος Υπάλληλος
  327. Μαχαλιώτη Ιωάννα, Ελεύθερη Επαγγελματίας
  328. Μαχαλιώτη Ειρήνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
  329. Τσούνης Θεόδωρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην ψήφιση του νόμου ζητούν 329 πολίτες του Αγρινίου-Ποιοι υπογράφουν"

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα μείωσης κόστους στο αγροτικό ρεύμα – Ποιους αφορά, τι θα ισχύσει για τα επόμενα 8 χρόνια

Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες μέσω νέου προγράμματος διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων, που θα έχει διάρκεια 2+8 χρόνια ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Μια δίκαιη και ουσιαστική ρύθμιση, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς καλύπτει τόσο τους συνεπείς αγρότες όσο και για αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

  1. Ποιους αφορά το πρόγραμμα και πώς θα εφαρμοστεί;
    Στο πρόγραμμα χαμηλών τιμών για το αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων δύνανται να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος.

Για τα πρώτα 2 έτη με έναρξη τιμολόγησης την 1η.4.2024 οι τιμές είναι σταθερές και διαμορφώνονται (κατά μέγιστο) ως εξής (εκτιμήσεις τιμών):

  • Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,3 λεπτά την κιλοβατώρα
  • Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,8 λεπτά την κιλοβατώρα
  • Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 10,5 λεπτά την κιλοβατώρα
  • Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 11 λεπτά την κιλοβατώρα

Οι παραπάνω τιμές αφορούν στο σύνολο της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών.

  1. Τι θα ισχύσει για τα επόμενα 8 έτη;
    Για τα επόμενα 8 έτη, στο 1/3 της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα.

Για τα 2/3 της κατανάλωσης που απομένουν, οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος δεν έχουν κάποια δέσμευση και δύνανται να την προμηθεύονται ελεύθερα από την αγορά (ελευθέρως από τον ίδιο η άλλο πάροχο). Τα σχετικά συμβόλαια είναι σταθερά με ενιαία ρήτρα αποχώρησης ύψους 70 ευρώ.

  1. Πώς θα μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής ένας ενδιαφερόμενος; Πότε θα αρχίσει η υποβολή;
    Η έναρξη τιμολόγησης για το πρόγραμμα χαμηλών τιμών, που αφορούν στο αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων, ξεκινάει από την 1η.4.2024. Το χρονικό διάστημα, ωστόσο, κατά το οποίο θα υποβάλλονται οι αιτήσεις από τους δικαιούχους θα ανακοινωθεί προσεχώς.
  2. Δεδομένου ότι οι χρεώσεις θα είναι διαφορετικές για δικαιούχους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους παρόχους ρεύματος, υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης αυτών των εκκρεμοτήτων και με ποιους όρους;
    Πρόκειται για μια δίκαιη ρύθμιση, καθώς οι συνεπείς αγρότες θα έχουν στα πρώτα δύο χρόνια χαμηλότερη εκτιμώμενη τιμή ανά KW (κάτω από 10 λεπτά) ενώ στους έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές η τιμή της KW εκτιμάται ότι θα κινείται μεταξύ 10,5 – 11 λεπτά δεδομένου ότι θα μπορούν ταυτόχρονα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με εξόφληση σε βάθος δεκαετίας και μηδενικό επιτόκιο.
    Η χρηματοδότηση της ρύθμισης θα προέλθει από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Οι χρεώσεις της συμφωνίας θα είναι ισοκατανεμημένες στη διάρκεια της δεκαετίας.
  3. Ποιοι πάροχοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και με ποιον τρόπο;
    Το πρόγραμμα δύνανται να προσφέρουν όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Η απαιτούμενη ενέργεια θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι συμμετέχοντες πάροχοι θα λάβουν όρους σύνδεσης για συγκεκριμένα έργα ΑΠΕ που θα υποστηρίζουν το πρόγραμμα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.
  4. Καθώς η συμμετοχή των εταιρειών δεν θα είναι υποχρεωτική, δεν υπάρχει κίνδυνος απότομης αύξησης του κόστους για τα ⅔ της κατανάλωσης τα οποία δεν θα καλύπτονται από την ελεγχόμενη τιμή μετά το πέρας της πρώτης διετίας;
    Η συμμετοχή των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και δεν εκτιμάται πως θα υπάρξει απότομη αύξηση του κόστους μετά το πέρας της διετίας. Κι αυτό, καθώς για τα 8 έτη που θα ακολουθήσουν για το 1/3 της κατανάλωσης των παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα. Σημειώνεται πως για τα 2/3 οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος δεν έχουν κάποια δέσμευση και δύνανται να την προμηθεύονται ελεύθερα από την αγορά (ελευθέρως από τον ίδιο η άλλο πάροχο).
  5. Πόση ισχύς ΑΠΕ απαιτείται για την εξυπηρέτηση αυτού του προγράμματος; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα περάτωσης των έργων;
    Το πρόγραμμα της συμφωνίας παρόχων – αγροτών θα εξυπηρετηθεί με 300 έως 500 MW ΑΠΕ που θα τύχουν απόλυτης προτεραιότητας έργων σύνδεσης. Γι’ αυτό θα περιγράφεται κάλυψη του 1/3 των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας, με σταθερή τιμή για 8 έτη. Τα έργα αυτά θα είναι έτοιμα μετά από 2 έτη.
  6. Για ποιο λόγο είναι δυνατό να προσφερθούν αυτές οι τιμές μέσω του προγράμματος διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων κι όχι μέσω της αγοράς;
    Εκτιμάται πως το πρόγραμμα θα είναι ελκυστικό για τους παρόχους που θα συμμετάσχουν λόγω της μακροχρόνιας δέσμευσης, με βάση τις εναλλακτικές συμφωνίες που, ήδη, συνάπτουν με μεγάλους πελάτες τους.

Πέραν του νέου προγράμματος διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους για τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα.

  1. Υπάρχει πρόβλεψη για ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ);
    Ναι, ειδικότερα όσον αφορά στη Θεσσαλία που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, οι ΟΕΒ θα καταργηθούν και οι σχετικές δραστηριότητες θα ενταχθούν στο νέο Οργανισμό Υδάτων Θεσσαλίας. Σημειώνεται πως το Κράτος αναλαμβάνει το 75% του χρέους των ΟΕΒ της Θεσσαλίας, το οποίο διαμορφώνεται σε 8 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα τα χρέη (76 εκατ. ευρώ) θα ρυθμιστούν με δεκαετή εξόφληση και μηδενικό επιτόκιο, το οποίο θα επιδοτηθεί από το Κράτος.
  2. Ποιο είναι το πεδίο δράσης του προγράμματος «Απόλλων» και πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί;
    Το «Απόλλων» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα. Για την υλοποίησή του θα διενεργηθούν διαγωνισμοί, στο πλαίσιο των οποίων θα επιλεχθούν ώριμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Αυτά θα ξεκινήσουν να ηλεκτρίζονται εντός διετίας.
  3. Ποια είναι τα οφέλη του προγράμματος «Απόλλων»;
    Η ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα ΑΠΕ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών των ευάλωτων συμπολιτών μας, των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των ΔΕΥΑ, αλλά και των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως μέσα από το «Απόλλων, οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα έχουν σημαντική και μόνιμη ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος.
  4. Θα υπάρξει επιδότηση για αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, μέσω των οποίων θα μπορέσουν οι αγρότες να καλύψουν τις ενεργειακές τους απαιτήσεις;
    Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, αφορά αποκλειστικά σε αγρότες και αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αυξάνεται, άμεσα (από 3MW σε 6MW), ο «κλειδωμένος» ηλεκτρικός χώρος, διαθέσιμος κατά προτεραιότητα στους αγρότες ανά υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (6MW Χ 225 υποσταθμοί στη χώρα = 1350MW). Επιπρόσθετα, αυξάνεται το επιτρεπόμενο όριο για φωτοβολταϊκά των αγροτών (από 10kW σε 50kW), με κατά προτεραιότητα πρόσβαση στον «κλειδωμένο» χώρο.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα μείωσης κόστους στο αγροτικό ρεύμα – Ποιους αφορά, τι θα ισχύσει για τα επόμενα 8 χρόνια"

Πελοποννησιακή διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην Τρίπολη

Πελοποννησιακή διαμαρτυρία κτηνοτρόφων πρόκειται να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου 2024, στην Τρίπολη.

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στη μία το μεσημέρι, έξω απ’ την 4η Μεραρχία ΠΖ (δίπλα από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης).

Θα ξεκινήσει πορεία προς το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκεί θα γίνει επαφή με τους υπεύθυνους της Περιφερειακής Αρχής, ενώ θα επιδοθεί και σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, υπάρχει πιθανότητα να γίνει πορεία προς τον σταθμό διοδίων της Νεστάνης, στον δρόμο Τρίπολης – Κορίνθου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελοποννησιακή διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην Τρίπολη"

Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό στην Πάτρα

Στον αποκλεισμό της εθνική οδού προχώρησαν οι αγρότες στην Πάτρα, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας χωρίς τα τρακτέρ τους.

Αγρότες έκλεισαν και την Πατρών-Πύργου, υψώνοντας πανό διαμαρτυρίας, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της Επιτροπής των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό στην Πάτρα"

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου 2024 - Οι ημερομηνίες

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τον μήνα του Μαρτίου 2024. Αναλυτικά, όλες οι ημερομηνίες που μπαίνουν τα λεφτά στα ATM.

Ειδικότερα για τις συντάξεις του Μαρτίου.

Οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
Πληρωμή συντάξεων Μαρτίου για μισθωτούς

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου 2024 - Οι ημερομηνίες "

Διεθνές «χτύπημα» με τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα ουσιών ντόπινγκ – Κατασχέθηκαν προϊόντα αξίας 64 εκατ. ευρώ

Χτύπημα σε κύκλωμα διακίνησης παραποιημένων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ κατάφερε η Αστυνομία, σε κοινή επιχείρηση με τις Γαλλικές Αρχές, τις Ισπανικές Αρχές και τις Ιταλικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δράση κατά του κυκλώματος διακίνησης φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ, έγινε το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, με τη συμμετοχή αρχών επιβολής του νόμου από 30 χώρες σε τρεις ηπείρους, τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της INTERPOL, της EUROJUST, της FRONTEX, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνίων (WCO), του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), καθώς και ιδιωτικών Φορέων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνολικά κατηγορήθηκαν 1.284 άτομα, από τα οποία τα 296 συνελήφθησαν, ενώ η αξία των παράνομων φαρμακευτικών κ.λπ. προϊόντων που κατασχέθηκαν, ξεπερνά τα 64 εκατομμύρια ευρώ.

Στη χώρα μας, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας χειρίσθηκε 9 υποθέσεις. Μετά από πολύμηνες και διεξοδικές έρευνες, αντικείμενο των οποίων αποτέλεσαν 6 εγκληματικά δίκτυα με εθνική, αλλά και υπερεθνική δράση, συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ στις ποινικές δικογραφίες που σχηματίσθηκαν συμπεριλήφθηκαν επιπλέον 276.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-περισσότερα από -60.000- τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων,

-περισσότερα από -100.000- ευρώ,

-πιστόλι με γεμιστήρα και

-2 αυτοκίνητα.

Τα συνολικά έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων ξεπέρασαν τα 8.500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

  

  

  

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνές «χτύπημα» με τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα ουσιών ντόπινγκ – Κατασχέθηκαν προϊόντα αξίας 64 εκατ. ευρώ"

Καραμανλής στην εξεταστική για τα Τέμπη: «Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι αρκετό» - Κατέθετε επί 8,5 ώρες

Μετά από 8.5 ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη. Από την σημερινή διαδικασία δεν έλειψαν οι σφοδρές συγκρούσεις και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ax. Καραμανλής, αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό ενώ εκτίμησε ότι δεν τηρήθηκε ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της σύγκρουσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις για τη σύμβαση 717, τις προσλήψεις στον ΟΣΕ, το πόρισμα της ΕΑΔ, το εξώδικο των συνδικαλιστών του ΟΣΕ και τη μετάταξη του σταθμάρχη.

«Το πρώτο που κάναμε ήταν να ενισχύσουμε το προσωπικό του ΟΣΕ. Είχαμε παραλάβει μετά τον νόμο Ρέππα έναν αριθμό εργαζομένων μειωμένο κατά 50%», τόνισε ο κ. Καραμανλής. «Επί χρόνια η Ελλάδα έπαιρνε χρήματα για συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης τα οποία όμως ποτέ δεν μπορούσε να θέσει σε λειτουργία συνολικά. Από το 1985 έως το 2001 η χώρα μας είχε πάρει πάνω από 240 εκατ. ευρώ για συστήματα που ποτέ δε λειτουργήσανε», ανέφερε.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε επίσης ότι «η σύμβαση 717 προχωρά μέχρι το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν δοθεί έξι παρατάσεις και το κυριότερο δόθηκαν αναγνωρίζοντας υπαιτιότητα του δημόσιου. Αυτό ήταν ένα αρκετά προβληματικό στοιχείο». Εξήγησε πως αυτό σήμαινε ότι «σε όποιο δικαστήριο και αν πήγαιναν για να πάρουν αποζημιώσεις, αυτά τα χρήματα θα ήταν πολλαπλά».

Σημείωσε ότι «εμείς έπρεπε να περιμένουμε τα πορίσματα, τον οικονομικό εισαγγελέα που αρχειοθέτησε τις κατηγορίες και τελικά το έργο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2023. Όχι το GSMR όχι το ETCS, το έργο της 717 που είχε να κάνει με σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση».

«Επομένως για να πάμε στην ουσία, ναι, τα συστήματα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια. Όλα όμως. Όχι μεμονωμένα, όχι μόνο η 717», συνέχισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «έπρεπε και η 717 να είναι σε λειτουργία και το ETCS και το GSMR. Μόνο τότε θα εξασφαλιζόταν περισσότερα επίπεδα ασφαλείας», εξήγησε, προσθέτοντας: «Κάποια στιγμή να σταματήσουμε να παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων. Να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Εγώ αυτό κάνω και τους λέω την αλήθεια. Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι αρκετό».

Ερωτηθείς για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τη λειτουργία των συστημάτων τη μοιραία βραδιά, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι ο σταθμός της Ζάχαρης δεν έβλεπε το σημείο του δυστυχήματος.

«Ο σταθμάρχης της Λάρισας έβλεπε για αρκετά μεγάλο διάστημα ότι είχε βάλει την αμαξοστοιχία ανάποδα στο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης. Αυτό δεν το λέω εγώ, το έχουν πει πάνω από 10 μάρτυρες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο μηχανοδηγός, κατά τα λεγόμενα των ειδικών που ήρθαν εδώ, θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι πήγαινε ανάποδα».

«Η μη εφαρμογή του ΓΚΚ είναι αποτέλεσμα νοοτροπίας δεκαετιών»

Στο ερώτημα εάν θεωρεί πως και ο ίδιος έκανε λάθη, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Το σκέφτομαι κάθε μέρα. Όταν έχει συμβεί μία τέτοια τραγωδία, δεν θα μπορούσα εγώ τουλάχιστον να έρθω και να σας πω ότι εγώ τα έκανα όλα σωστά. Και σίγουρα δεν είμαι εγώ ο πολιτικός που θα σας πω ότι όσο και να ψάχνω δε βρίσκω να έχω κάνει κάποιο λάθος. Για αυτό ήμουν ο μόνος πολιτικός στη Μεταπολίτευση που παραιτήθηκα. Και παραιτήθηκα το ίδιο βράδυ, αναλαμβάνοντας για λόγους ευθιξίας την πολιτική ευθύνη».

Ο κ. Καραμανλής συνέχισε λέγοντας πως «νομίζω δεν κατάφερα - και δεν καταφέραμε συνολικά - να ξεριζώσουμε από εργαζόμενους, προσωπικό, διοικητικά συμβούλια, ανθρώπους που έχουν κρίσιμες θέσεις τη νοοτροπία του ‘έλα μωρέ’. Γιατί η ανευθυνότητα του να μην ακολουθούμε κατά γράμμα το Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας έχει να κάνει με νοοτροπίες δεκαετιών».

Σέβομαι τον πόνο των συγγενών

Ο πρώην υπουργός και κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη βαθιά οδύνη των συγγενών. Στη συνέχεια της κατάθεσης του είπε ότι έχει μιλήσει αλλά δεν έχει συναντηθεί με συγγενείς θυμάτων, τονίζοντας πως «σέβομαι απόλυτα τον πόνο τους και θεωρώ ότι ίσως είμαι ο τελευταίος που θα ήθελαν να δουν». Ξεκαθάρισε όμως ότι για λόγους σεβασμού δεν θα ήθελε να σχολιάσει λεγόμενα κανενός συγγενή θύματος. Κατήγγειλε, ωστόσο, κόμματα της αντιπολίτευσης για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και καπηλείας.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ο ίδιος ήταν υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για να αναδειχθούν όλες οι παθογένειες και τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο από το 1997 έως σήμερα, αλλά και για να διερευνήσει εάν υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες. Δήλωσε επίσης στη διάθεση της Βουλής για να ερευνηθεί και εάν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες.

Κατέληξε λέγοντας ότι «το λάθος μου και το λάθος μας ήταν ότι αυτές τις παγιωμένες παθογένειες ενός Δημοσίου που νοσεί -πόσο μάλλον στον ΟΣΕ που ήταν από τους πλέον προβληματικούς οργανισμούς - δεν καταφέραμε να τις αναστρέψουμε».

Τι είπε η αντιπολίτευση

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του πρώην υπουργού. Σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, τόνισε τα εξής: «Ψεύτης, προκλητικός και αμετανόητος. Ενώ γνώριζε τα πάντα εντούτοις δεν θέσπισε εθνικούς κανόνες ασφαλείας για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Ενώ γνώριζε ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα είχε καταστραφεί δεν έκανε τίποτα για να τη φτιάξει. Έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει και την επιτροπή Γεραπετρίτη».

Η Μιλένα Αποστολάκη, ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να προσκομίσει στην επιτροπή το μνημόνιο συνεργασίας του (το 2019) με τον κ. Τσαλίδη από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την υπογεγραμμένη από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση του 2020 η οποία επαναλάμβανε το περιεχόμενο του μνημονίου και κατατέθηκε από τον νόμιμο εκπρόσωπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Γραφείο Υπουργού. Επιπλέον, σύμφωνα με την κυρία Αποστολάκη ανακύπτει «ιδιαίτερο ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων» καθώς «ο Γιώργος Κροκίδας, τον οποίο γνωρίζει καλά όπως δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή ο τ. υπουργός Κ. Καραμανλής, ήταν νομικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Υποδομών και μετέπειτα υφυπουργού Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη και ταυτόχρονα πληρεξούσιος δικηγόρος της HELLENIC TRAIN (δηλ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ενώ παρείχε και νομικές υπηρεσίες στις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. αξίας 24.000 ευρώ».

Η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά, σε δήλωση της τόνισε μεταξύ άλλων πως ο κ. Καραμανλής ψεύδεται ενώ κατήγγειλε την πλειοψηφία ότι δεν άφηναν να τεθούν ερωτήσεις. Έκανε λόγο για ένα απαράδεκτο κλίμα, ενώ σημείωσε ότι είναι φανερή η προσπάθεια συγκάλυψης και είπε ότι ελπίζει οι δικαστικές αρχές να λάβουν υπόψη τα στοιχεία που κατατέθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train δεν υπογράφει την κατάθεση του

Σημειώνεται πως στο τέλος της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, έθεσε ένα διαδικαστικό θέμα, γνωστοποιώντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, του οποίου η κατάθεση κρίθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές ότι πρέπει να σταλεί στον εισαγγελέα Λάρισας και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας, δεν υπογράφει τη μαρτυρία του υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σωστή η μετάφραση. Ομόφωνα οι βουλευτές αποφάσισαν να κληθούν εκ νέου οι διερμηνείς και να διαπιστωθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη μετάφραση της κατάθεσης του Μαουρίτσιο Καποτότορτο. «Τέτοιες ενέργειες υποκρύπτουν σκοπιμότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Επιτροπής» δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καραμανλής στην εξεταστική για τα Τέμπη: «Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι αρκετό» - Κατέθετε επί 8,5 ώρες"

Εξεταστική για Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο Μ. Καποτόρτο

Την άρνησή του να υπογράψει την κατάθεσή του για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κ. Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Επίσης, μετά από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξεταστική για Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο Μ. Καποτόρτο"

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τη μηχανή των δραστών – Πήγαν να στήσουν παγίδα στους βομβιστές!

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε εδώ και αρκετές ημέρες, τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες που τοποθέτησαν βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές από την έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι αστυνομικοί άφησαν επίτηδες τη μηχανή στο συγκεκριμένο σημείο και παρακολουθούσαν το σημείο διακριτικά, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιον ύποπτο, εάν και εφόσον εμφανιζόταν κοντά στο μέσο μεταφοράς των βομβιστών.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τελικά η μηχανή, μεγάλου κυβισμού, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνουν έλεγχοι για τυχόν γενετικό υλικό των επιβαινόντων.

Η μηχανή εντοπίστηκε κοντά στο υπουργείο Εργασίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τη μηχανή των δραστών – Πήγαν να στήσουν παγίδα στους βομβιστές!"

Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Βροχερός και είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (14/02/2024) σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 12 με 15 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Γρήγορα από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και στην Εύβοια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα στις Σποράδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη"

Φρέντι Μπελέρη: Την ενοχή του και ποινή κάθειρξης 2,5 ετών πρότεινε ο εισαγγελέας

Στις 28/2/2024 θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK  με την αγόρευση των δικηγόρων υπερασπίσεις του Κατηγορούμενου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελερη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς προτείνοντας  την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών.

Για τον συγκατηγορούμενο Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας θέτοντας σε περιοδικό έλεγχο από της αρχές.

Ο κατηγορούμενος Δήμαρχος Μπελέρη απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υπόδειξη ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη  γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει  σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρη: Την ενοχή του και ποινή κάθειρξης 2,5 ετών πρότεινε ο εισαγγελέας"

NANTEX της Τουρκίας δεσμεύει περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις στην «καρδιά» του Αιγαίου, φέρνοντας στο προσκήνιο ταυτόχρονα το όσα λέει για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε την Δευτέρα (12.02.2024) NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις, χωρίς πυρά, που θα γίνουν στο Αιγαίο αύριο, 14 Φεβρουαρίου 2024, από τις 6 ως τις 10 το πρωί.

Ο χώρος που έχει δεσμεύσει η Τουρκία για τις ασκήσεις της είναι «προκλητικά» μεγάλος, ξεκινώντας από τα ανοιχτά της Σάμου και καταλήγοντας στα ανοιχτά των Κυκλάδων, την Άνδρο και την Τήνο, όπως φαίνεται παρακάτω στην φωτογραφία.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης:

TURNHOS N/W : 0155/24 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 12-02-2024 19:19)TURNHOS N/W : 0155/24

AEGEAN SEA

1. AERONAUTICAL EXERCISES WITHOUT FIRING, ON 14 FEB 24 FROM 0600Z TO 1000Z IN AREA BOUNDED BY;

38 00.03 N – 026 27.17 E
37 58.35 N – 025 11.78 E
37 36.00 N – 025 30.00 E
37 53.98 N – 026 36.00 E
CAUTION ADVISED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 141100Z FEB 24.

Ζήτημα αποστρατικοποίησης

Η Άγκυρα, όμως, δεν σταματάει εκεί. Με ξεχωριστή NAVTEX επαναφέρει το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Με τη γνωστή «λίστα» νησιών, όπως η Χίος, η Λήμνος, η Σάμος και η Ρόδος, υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει να γίνεται καμία στρατιωτική ενέργεια στα χωρικά ύδατα αυτών των νησιών.

Όπως έχει αναφέρει το OnAlert, με αφορμή την άσκηση «ΤΡΙΑΙΝΑ» που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο, η Τουρκία εξέδωσε πριν λίγες ημέρες μια σειρά από NAVTEX και ΝΟΤΑΜ, κάνοντας λόγο για αποστρατικοποιημένες ζώνες.

Η απόφαση της Άγκυρας να επαναφέρει ζήτημα αποστρατικοποιημένων νησιών, παρά το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν αποτελεί έκπληξη για την Αθήνα, καθώς στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι γείτονες, παρά τις σχεδόν μηδενικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών τον τελευταίο χρόνο, επιμένουν να θέτουν το θέμα στο τραπέζι.

Δείτε αναλυτικά τη NAVTEX που εξέδωσε χθες ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης για τα ελληνικά νησιά με «μη στρατιωτικό καθεστώς»:

TURNHOS N/W : 0156/24 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 12-02-2024 19:20)TURNHOS N/W : 0156/24

AEGEAN SEA

1. TASOS, AYA EVSTRATIOS, PSARA, SAMOTHRACE, LEMNOS, MYTILENE, CHIOS, NIKARIA, SAMOS, STAMPALIA, RHODES, CALKI, SCARPANTO, CASOS, PISCOPIS (TILOS), MISIROS (NISYROS), CALIMNOS, LEROS, PATMOS, LIPSOS, SIMI, COS, CASTELLORIZO ISLANDS ARE IN A NON-MILITARY STATUS IN ACCORDANCE WITH THE DECISION OF 13 TH FEBRUARY 1914 BY THE CONFERENCE OF LONDON, 1923 LAUSANNE PEACE TREATY, 1923 CONVENTION RELATING TO THE REGIME OF THE TURKISH STRAITS AND 1947 PARIS PEACE TREATY. THEREFORE ANY MILITARY ACTIVITY SHOULD NOT BE CONDUCTED IN THE TERRITORIAL WATERS OF THOSE ISLANDS.

2. HOWEVER, FROM TIME TO TIME SOME STATIONS BROADCAST NAVIGATIONAL WARNINGS THAT MILITARY ACTIVITIES WILL BE CARRIED OUT IN THE AREAS INCLUDING THE TERRITORIAL WATERS OF THOSE MENTIONED ISLANDS THAT MAY ENDANGER THE SAFETY OF NAVIGATION IN VIOLATION OF INTERNATIONAL TREATIES.

3. CAUTION IS ADVISED AGAINST SUCH ACTIVITIES THAT MAY JEOPARDISE SAFETY OF NAVIGATION.

4. CANCEL THIS MESSAGE 161700Z FEB 24.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "NANTEX της Τουρκίας δεσμεύει περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου"

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ

Σε αναστολή καθηκόντων ετέθη από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας ο διοικητικός υπάλληλος που δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ χθες, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου.



Παράλληλα, μετά το πάθημα, το ΕΚΠΑ προχωρά στη δημιουργία υποδομών για να να έχει εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα, ενώ έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να καλούνται εμπλεκόμενοι στο χθεσινό σαμποτάζ στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τις πρυτανικές αρχές. Ειδικά για τον υπάλληλο που ετέθη σε αναστολή καθηκόντων ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι χθες, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο γίνονται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα.

Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών
Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις συγκεκριμένες σχολές, όσο και στις υπόλοιπες του ΕΚΠΑ έγιναν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ"

Χειμερινή καταιγίδα έντυσε στα λευκά τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ – Καθηλώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, μια χειμερινή καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη, πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ σήμερα 13.2.2024, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις.

Η χειμερινή καταιγίδα σάρωσε ένα μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, από τη Δυτική Βιρτζίνια ως τη Νέα Αγγλία, με το ύψος του χιονιού που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας να ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις τα 15 εκατοστά.

Σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή την περιοχή οι αρχές απηύθυναν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης η βροχή μετατράπηκε σε χιόνι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένεται να δεχτεί τουλάχιστον 17 εκατοστά χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας την κυκλοφορία στους δρόμους επικίνδυνη.

Ο ρυθμός της χιονόπτωσης ανέρχεται σε 5 εκατοστά την ώρα στο Λόουερ Χάντσον, όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πόλης της Νέας Υόρκης με μήνυμά της στο X.

«Αυτοί οι ρυθμοί (χιονόπτωσης) θα καταγραφούν νοτιότερα τις επόμενες ώρες έως το μεσημέρι, οδηγώντας σύντομα σε καλυμμένους από χιόνι δρόμους και επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης», επισήμανε η υπηρεσία, απευθύνοντας έκκληση στους οδηγούς να επιδεικνύουν προσοχή.

Σε άλλα τμήματα της περιοχής το ύψος του χιονιού που θα πέσει αναμένεται να φθάσει έως τα 30 εκατοστά προτού η καταιγίδα μετατοπιστεί ανατολικότερα.

Στη Βοστόνη, το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να ανέλθει στα 22 εκατοστά, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σχολεία σε ολόκληρη την περιοχή ακύρωσαν τα δια ζώσης μαθήματα για σήμερα, μεταξύ άλλων στην πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιεί εξ αποστάσεως διδασκαλία για 1 εκατομμύριο μαθητές.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 900 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια LaGuardia της Νέας Υόρκης, Logan International της Βοστόνης και Liberty International του Νιούαρκ είτε καθυστέρησαν είτε ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το ιστότοπο Flightaware.com.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειμερινή καταιγίδα έντυσε στα λευκά τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ – Καθηλώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία"

Γλυφάδα - Η ναυτιλιακή για τον Αιγύπτιο: Δεν ήταν δικό μας το σπίτι για να του το παραχωρήσουμε, είχε απολυθεί και αποζημιωθεί πριν έναν χρόνο

Ανακοίνωση για το τριπλό φονικό από τον Αιγύπτιο στην Γλυφάδα εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, στην οποία τονίζεται πως ο δράστης ο οποίος και αυτοκτόνησε μετά την πράξη του είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Αναφορικά με την σχέση εργασίας που είχε με την εταιρεία η ναυτιλιακή αναφέρει πως «η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ». Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Στην συνέχεια η εταιρεία αναφέρει πως από την απόλυσή του δεν είχε απασχολήσει την εταιρία είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση ενώ σημειώνουν πως «παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση», μία αναφορά η οποία γίνεται «δείχνοντας» τον αδελφό τους, Σπύρο Καρνέση δίχως να τον κατονομάζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό
συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε.

Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:


Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Ο Αιγύπτιος είχε 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα - Διακίνησε 1,5 εκατ. ευρώ από ελβετικό λογαριασμό

Την ίδια ώρα ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών του 76χρονου Αιγύπτιου, δράστη του τριπλού φονικού στη Γλυφάδα. Ο δράστης διέθετε κατά πληροφορίες μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στη ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ. Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

Το διαμέρισμα ανήκει στον Σπύρο Καρνέση

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν και το ζήτημα του σπιτιού, που είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια Καρνέση στον Αιγύπτιο. Το σπίτι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το κτηματολόγιο, ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, που ήταν αντίδικος της δολοφονημένης Μαρίας και της Δέσποινας.

eggrafo_karnesi

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένει στοιχεία από την άρση απορρήτου, που θα δείξουν με ποιους μίλησε ο 76χρονος δράστης τις τελευταίες ημέρες και τι συζήτησε.

Όσον αφορά στην κοντόκαννη καραμπίνα που χρησιμοποίησε και το πιστόλι, εκτιμάται ότι ήταν αρκετά παλιά και θεωρούν ότι υπήρχαν στο σπίτι που ήταν επιστάτης στους Πεταλιούς, για λόγους ασφαλείας, αλλά ήταν αδήλωτα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυφάδα - Η ναυτιλιακή για τον Αιγύπτιο: Δεν ήταν δικό μας το σπίτι για να του το παραχωρήσουμε, είχε απολυθεί και αποζημιωθεί πριν έναν χρόνο"

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος Ρομά για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στην Κερασιά το 2022

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 23χρονος που κατηγορείται μαζί με τον 27χρονο αδελφό του, ότι δολοφόνησαν 89χρονη, όταν πήγαν να τη ληστέψουν, τον Σεπτέμβριο του 2022, στο σπίτι της, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων αδελφών είχε εκδοθεί ένταλμα για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη ο 23χρονος, ενώ ο 27χρονος αναζητείται.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η ηλικιωμένη έφερε τραύματα στο κεφάλι, χωρίς όμως να προσδιορίζεται εάν αυτά προκλήθηκαν από χτυπήματα ή από πτώση στο έδαφος. Πιθανολογείται δε, ότι ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή.

Aπολογούμενος, ο 23χρονος (ημεδαπός) αρνήθηκε το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, ενώ φέρεται να είπε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που ακινητοποίησε την παθούσα και της έφραξε το στόμα με τα χέρια. Η λεία τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ένα δαχτυλίδι και μία χρυσή αλυσίδα.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του νεαρού κατηγορούμενου δεν έπεισαν, ωστόσο, εισαγγελέα και ανακρίτρια, που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος Ρομά για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στην Κερασιά το 2022"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news