facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Εισαγγελική έφεση για την 5ετή φυλάκιση με αναστολή του Σ. Παναγιωτόπουλου

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, με αναστολή, ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, άσκησε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης, έκρινε ότι η κατηγορία της “παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση” για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο. Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που όμως δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε “σκοπός βλάβης”.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί για την έφεση κι εφόσον την κάνει δεκτή εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και την δικάζει εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εκδικάστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τηλεπαρουσιαστή να καταδικάζεται σε 5ετή φυλάκιση και επιβολή χρηματικού προστίμου 10.000 ευρώ. Η ποινή του, όπως είχε αποφασίσει το Δικαστήριο, ανεστάλη υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αυτοπρόσωπη εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έφεση για την 5ετή φυλάκιση με αναστολή του Σ. Παναγιωτόπουλου"

Καιρός – Ιωάννινα: Σφοδρή χιονόπτωση στην Εγνατία στον κόμβο Δωδώνης

Κακοκαιρία σαρώνει τα Ιωάννινα. Βροχές, καταιγίδες, αλλά χιόνια προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Από την πρώτη στιγμή στην Εγνατία Οδό βρέθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα από τα Ιωάννινα. Το παρών και άνδρες της Τροχαίας για να διευκολύνουν τους οδηγούς.

Κατά τόπους – αναφέρει το epirus-tv-news.gr – έπεφτε χιονόνερο, ενώ στην Εγνατία σφοδρή χιονόπτωση εκδηλώθηκε στο ύψος του κόμβου Δωδώνης.

Το χιόνι ήταν τόσο πυκνό που μέσα σε λίγα λεπτά το έστρωσε!

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Ιωάννινα: Σφοδρή χιονόπτωση στην Εγνατία στον κόμβο Δωδώνης"

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ είχε σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας ΥΠΑΜ ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο.

Οι επισημάνσεις Παναγιωτόπουλου έγιναν στον απόηχο της τουρκικής παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νικο Χαρδαλιά στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των συνεχών δηλώσεων από ανώτατους τούρκους αξιωματούχους με τις οποίες επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά.

Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ , αναφέρθηκε στην 70ή επέτειο από την ένταξη της Ελλάδος και της Τουρκίας στη Συμμαχία.

Με αυτήν την ευκαιρία, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τις σύντομες συνομιλίες, αφενός με τον Γ.Γ. κ. Στόλτενμπεργκ και αφετέρου, με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Χουλουσί Ακάρο οποίος του ενεχείρησε αναμνηστική φωτογραφία από προηγούμενη συνάντησή τους.

Δείτε βίντεο:



25305925

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις προκλήσεις στο Αιγαίο"

Άρση μέτρων: Τι ισχύει για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές από 1η Μαρτίου

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για χαλάρωση κάποιων μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τις σχολικές εκδρομές, που επιτρέπονται ξανά, με εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Από την ημερομηνία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές -εμβολιασμένοι και μη- θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση μέτρων: Τι ισχύει για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές από 1η Μαρτίου"

Μιχαηλίδου για την Κυψέλη: Αναφέρομαι καλόπιστα στις ευθύνες όλων – Στόχος η ενίσχυση της αναδοχής

Τη σημασία του θεσμού της αναδοχής τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε εκτενώς και στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από το υπουργείο για την περαιτέρω ενίσχυση της παιδικής προστασίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε ως υπουργείο υπεύθυνο για την παιδική προστασία είναι οι περιπτώσεις της αναδοχής, δηλαδή τα παιδιά να απομακρύνονται από τη βιολογική τους οικογένεια, όταν αυτή έχει κάποια κακοποιητική ή παραβατική συμπεριφορά και, αντί τα παιδιά αυτά να διαμένουν για μήνες ή και για χρόνια ή ακόμα και να ενηλικιώνονται σε δομές παιδικής προστασίας, να πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες».

Ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σκοπός να πάμε σε ένα “κυνήγι μαγισσών” ή κάποιο κυνήγι ευθύνης. Αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και η πολιτεία μας – είτε είναι η προηγούμενη δημοτική αρχή είτε είναι η Εισαγγελία είτε κεντρικά στο υπουργείο Εσωτερικών ας πούμε ή το Εργασίας – δεν καταφέραμε να σώσουμε το παιδί αυτό εγκαίρως. Καλόπιστα αναφέρομαι στις ευθύνες όλων όσοι συμμετέχουμε στο παζλ, στο κομμάτι της παιδικής προστασίας. Τι ξέρουμε; Ξέρουμε ότι το ένα παιδί χάθηκε, το άλλο παιδί σώθηκε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να δούμε πώς δουλεύουμε καλύτερα, πώς ο καθένας μας κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην χάνεται στο μέλλον.

Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια είναι ότι τώρα με την καινούργια δημοτική αρχή, με τον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος είναι δήμαρχος Αθηνών και με την αρμόδια αντιδήμαρχο που “τρέχει” τα κοινωνικά ζητήματα, υπάρχει μία πάρα πολύ στενή συνεργασία, η οποία (υπουργείο και τοπική αυτοδιοίκηση) ειδικά στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, την Αθήνα, κοιτάμε πολύ συστηματικά τα ζητήματα ευαλωτότητας, τα ζητήματα αστεγίας. Πολύ στενή συνεργασία έχουμε και στο κομμάτι της προσχολικής αγωγής και της κακοποίησης μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – είτε είναι κομμάτι παραμέλησης είτε όχι, οπότε είμαι όχι απλά αισιόδοξη, είμαι σίγουρη ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε αλλάξει πλέον σελίδα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχαηλίδου για την Κυψέλη: Αναφέρομαι καλόπιστα στις ευθύνες όλων – Στόχος η ενίσχυση της αναδοχής"

«Θερμό» επεισόδιο Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη στο Όσλο - Τον αποστόμωσε για το casus belli

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Τούρκου πρέσβη σημειώθηκε στη νορβηγική πρωτεύουσα Όσλο, όπου και βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα έγιναν στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, όπου διεξαγόταν ανοικτή συζήτηση, με τίτλο: «Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως «η Τουρκία με συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες που είχαν ως αποκορύφωμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επιλέγει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και απειλεί τη χώρα μας από το 1995 με casus belli».

Ο Νίκος Δένδιας έδειξε μάλιστα στους παρευρισκόμενους το σημείο του χάρτη, όπου πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησαν το ιταλικών συμφερόντων πλοίο Nautical Geo, το οποίο πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες για λογαριασμό της ΕΕ, με βάση το σχέδιο του East Med. Το γεγονός αυτό είναι αχαρακτήριστο, τόνισε ο Έλληνας υπουργός. Η Τουρκία αποκαλεί την κατάσταση αυτή «νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.



Τα αίματα άναψαν, όταν ο Τούρκος πρέσβης απάντησε στην τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, λέγοντας πως όλα όσα κάνει η Τουρκία, τα κάνει ως απάντηση στις κινήσεις της Ελλάδας, αναφέροντας μάλιστα και το casus belli και σημειώνοντας πως αυτό αποφασίστηκε, όταν η Ελλάδα αποφάσισε ότι μπορεί να επεκτείνει… μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ξεκάθαρα και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, λέγοντας πως από τον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται όχι μόνο η χρήση, αλλά και η απειλή χρήσης βίας. Όπως είπε, δε, ο κ. Δένδιας, «αν η Τουρκία θέλει να μείνει στην εποχή του 19ου αιώνων, των κανονιοφόρων και των ξεπερασμένων αυτοκρατορικών θεωρήσεων, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καμία πρόοδος».
Δείτε βίντεο:



Η πρόκληση του Τούρκου πρέσβη

Ο Τούρκος πρέσβης στη Νορβηγία, ο οποίος ξεκίνησε την προκλητική τοποθέτησή του, λέγοντας ότι όλα όσα άκουσε δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Χάνετε το κρίσιμο σημείο είπε ο πρέσβης απευθυνόμενος στον Έλληνα Υπουργό, ότι όλα όσα κάνει η Τουρκία τα κάνει σε απάντηση των ελληνικών κινήσεων, αναφέροντας για παράδειγμα ότι το casus belli εκδόθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση όταν η Ελλάδα είπε ότι θα επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά ύδατά της στα 12 νμ, παραχαράσσοντας τόσο τα πραγματικά γεγονότα, όσο και τις προεκτάσεις τους.

Η Τουρκία δεν προσχώρησε στη Σύμβαση διότι ακριβώς υπήρχαν διαφορές στο Αιγαίο, είπε ο πρέσβης, ενώ στο σημείο εκείνο ξεπερνώντας κάθε όριο είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια ότι Το Αιγαίο έχει δυο πλευρές. Η μία είναι αυτή της Μικράς Ασίας θα πρέπει μάλλον να τη θυμάστε από την Ιστορία, υπονοώντας προφανώς τα γεγονότα του 1922.

Η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει διάλογο μόνο επί του Δικαίου της Θάλασσας είπε ο πρέσβης, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν έχει διάθεση για πραγματικό διάλογο, θέτοντας τέλος και στο τραπέζι το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, επικαλούμενος τη Συνθήκη της Λωζάνης, αγνοώντας όμως προφανέστατα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τη διατήρηση της στρατιάς του Αιγαίου στα παράλια της Μικράς Ασίας, με την παρουσία μάλιστα ισχυρών αποβατικών δυνάμεων, και τη μόνιμη απειλή πολέμου κατά της χώρας μας.

Η αποστομωτική απάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας «σήκωσε το γάντι», αποδομώντας τα τουρκικά επιχειρήματα. Ξεκινώντας μάλιστα την τοποθέτησή του κι όταν ο Τούρκος πρέσβης τον διέκοψε, ο Έλληνας υπουργός τον επανέφερε στην τάξη, λέγοντας του ότι, καθότι διπλωμάτης, δεν νοείται να διακόπτει τον συνομιλητή του.

Είπε αναλυτικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ:

«Πρώτα απ᾽όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρέσβη, το είπα και νωρίτερα, που είναι σήμερα εδώ. Βεβαίως, δεν υπάρχει ερώτημα, αυτή ήταν μια ευθεία τοποθέτηση. Κατά κάποιον τρόπο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κύριε πρέσβη, διότι πιστοποιείτε ακριβώς αυτό που είπα. Διότι κατ᾽ ουσίαν, αν μου επιτρέπετε να επαναλάβω, είπατε ότι είναι νόμιμο για την Τουρκία να εγείρει casus belli εναντίον μας, ως απειλή πολέμου (σ.σ. διακόπτει ο Τούρκος πρέσβης παρεμβαίνοντας: «... εφόσον συνεχίσετε μονομερώς. Ο προσδιορισμός ζωνών πρέπει να έχει δύο πλευρές.»)
Το να διακόπτετε όντας διπλωμάτης, θεωρώ ότι δεν εμπίπτει στους κανόνες σας περιεχομένου.

Λοιπόν, αρχίζω πάλι. Λέτε ανοιχτά σε ένα ακροατήριο, και μάλιστα ευτυχώς είμαστε και στο διαδίκτυο, ότι το να απειλείται με πόλεμο οιαδήποτε χώρα είναι νόμιμο. Αλλά, εάν θυμηθώ καλά τα όσα είχα διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο, αλλά κι αν θυμηθώ επίσης καλά, έχετε υπογράψει την Χάρτα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Και αν μου επιτρέπετε η μνήμη μου να με βοηθά λίαν, αυτό απαγορεύει πλήρως την χρήση ισχύος και την απειλή χρήσης ισχύος. Επομένως, εάν μου επιτρέπετε να ερωτήσω, όχι εσάς αλλά την Τουρκία -διότι δεν είναι προσωπικό το ζήτημα-: δεν είναι casus belli ακριβώς αυτό που απαγορεύεται από την Χάρτα του ΟΗΕ;

Θέτει η Χάρτα του ΟΗΕ προϋποθέσεις σε αυτήν την κατάσταση, σύμφωνα με τη δική σας ερμηνεία περί του τί η Ελλάδα «είπε ότι θα πράξει»; σύμφωνα προς τί; προς την Διεθνή Σύμβαση που 168 μέρη έχουν υπογράψει με την περήφανη εξαίρεση της Τουρκίας; Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχουν επικυρώσει την UNCLOS (United Nations Convention on the Law of the Sea, Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας), συστήνουν σε κάθε χώρα του κόσμου να υπογράψει την UNCLOS!

Κι εδώ έρχεται η Τουρκία και λέει: «επειδή εγώ δεν έχω υπογράψει την UNCLOS, δεν έχετε δικαίωμα να εφαρμόσετε την UNCLOS, κι αν όντως την εφαρμόσετε, αυτό συνιστά απειλή πολέμου εναντίον σας, και αυτό είναι! Επειδή έτσι θέλω εγώ!»

Είναι αυτό λογική συμπεριφορά και τρόπος να λειτουργούν τα πράγματα στον 21ο αιώνα;
Είναι όντως αυτό «πρόσκληση σε διάλογο»;
Ή είναι καθαρή απειλή; Και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολύ σκληρότερες λέξεις από την «απειλή πολέμου»…

Επομένως, η αλήθεια είναι ότι οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι επιλύσιμες. Υπό μία προϋπόθεση: ότι η Τουρκία θα εισέλθει στον 21ο αιώνα.

Εάν η Τουρκία παραμείνει στον 19ο αιώνα, εάν η Τουρκία εμείνει στον τρόπο με τον οποίο ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής μετήρχετο τις υποθέσεις, έχοντας τις αρμάδες του γύρω από την Μεσόγειο, τότε αυτό είναι αδύνατον. Είναι απέλπιδο.

Αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπάρχει η δυνατότητα η Τουρκία να αλλάξει τους τρόπους και την αντίληψή της. Διότι πιστεύω βαθύτατα ότι αυτό είναι προς όφελος της τουρκικής κοινωνίας. Και αν επιτρέπεται να επαναλάβω τον εαυτό μου, μια τεράστια δυναμική θα αναδεικνύετο, εάν αυτό το ζήτημα επιλύετο.

Και παρεμπιπόντως, μια τελευταία παρατήρηση: Ο πρέσβης είπε ότι το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο ήταν μια αντίδραση σε κάτι. Τί ήταν αυτό το «κάτι» δεν μας αποκαλύφθηκε. Αλλά και πάλι, το ερώτημα είναι: πώς μια παράνομη αντίδραση θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, η σωστή απάντηση στο ερώτημα αυτό θα ήταν: «Όχι, είστε λάθος! Το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο είναι μια Νόμιμη Συμφωνία»! Άκουσα ότι είναι μια αντίδραση σε «κάτι», αλλά και πάλι, κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν μπορεί να υπερασπιστεί αυτή τη Συμφωνία επί νόμιμης βάσεως. Το σημείο της μη νομιμότητας (αυτής της Συμφωνίας) είναι ακριβώς το ίδιο με το ωσάν η Τουρκία να είχε οριοθετήσει με την Σιγκαπούρη. Ή εν πάσει περιπτώσει, με την Βραζιλία. Ή με την Παταγονία. Ή με οτιδήποτε. Πώς αυτό μπορεί να σταθεί στον σημερινό κόσμο;

Σας ευχαριστώ».



Η αρχική τοποθέτηση Δένδια

Νωρίτερα, σε ό,τι αφορά το λεγόμενο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της προσωρινής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης για τη θαλάσσια οριοθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως αποτελεί κατάφωρη περίπτωση παραβίασης αυτών των κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας. «Η οριοθέτηση, σύμφωνα με την UNCLOS, πραγματοποιείται μόνο μεταξύ κρατών με απέναντι ή παρακείμενες ακτές» εξήγησε και σχολίασε ότι, ωστόσο, η Τουρκία και η Λιβύη δεν είναι κράτη με αντίθετες ή παρακείμενες ακτές. Δεν έχουν κοινά σύνορα, όπως είπε με σαφήνεια. «Οι διατάξεις αυτού του παράνομου Μνημονίου στερούν από τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του νησιού της Κρήτης – η Κρήτη είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με πληθυσμό 600.000 κατοίκους – τις θαλάσσιες ζώνες τους πέραν των 6 ναυτικών μιλίων. Είναι προφανές ότι μια τέτοια ενέργεια αντιβαίνει σε κάθε έννοια γεωγραφίας, λογικής ή θαλάσσιας οριοθέτησης υπογράμμισε.

Παράλληλα, επανέλαβε την προθυμία της Ελλάδος να διαπραγματευτεί με την Τουρκία για την επίλυση της διαφοράς που εκκρεμεί, δηλαδή την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα το Δίκαιο της Θάλασσας. «Ελλείψει διμερούς συμφωνίας, να υποβάλλουμε τη διαφορά μας στο Δικαστήριο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είπε πως η Ελλάδα βλέπει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή σταθερότητας και ευημερίας, όπου όλες οι χώρες, όλοι οι λαοί θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ειρήνη και ασφάλεια. Ειδικότερα, επισήμανε πως ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα προωθεί ενεργά συνέργειες και περιφερειακές εταιρικές σχέσεις με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εντός του μεγάλου πλαισίου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με σημαντικούς εταίρους της περιοχής, που εκτείνονται από τα Βαλκάνια στη Μέση Ανατολή και από τη Βόρεια Αφρική στον Κόλπο. «Με βάση την κοινή αντίληψη του Δικαίου της Θάλασσας, επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία και με χώρες της περιοχής Ινδο-Ειρηνικού» προσέθεσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πολυμερείς μορφές συνεργασίας σε ευρύ πληθώρα τομέων που έχει συνάψει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο εκφράζει τη φωνή και ενισχύει τις προσπάθειες όλων εκείνων που έχουν αφοσιωθεί να διαφυλάξουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. «Αυτή είναι η ελληνική απάντηση στις πολλές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη γειτονιά μας» διαμήνυσε.

Εν συνεχεία, τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένα παραδοσιακό ναυτικό έθνος. «Η ελληνική ακτογραμμή της ηπειρωτικής χώρας, μαζί με την ακτογραμμή των νησιών μας, είναι σχεδόν 16.000 χλμ. Είναι περίπου κάτι σαν την ακτογραμμή της Αφρικής, λίγο λιγότερο. Και τα ελληνικά νησιά αποτελούν περίπου το 1/3 της εθνικής επικράτειας της Ελλάδας» σκιαγράφησε.

Προτάσσοντας ως βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο και τη συμφωνία με την Αλβανία για παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο.

Τέλος, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει πρόσφατα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος στη Δυτική Ελλάδα και «επιφυλάσσεται, φυσικά, του δικαιώματός της να την επεκτείνει και σε άλλα σημεία της επικράτειάς της». Επίσης, σημείωσε πως έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κόλπων και στη χάραξη ευθειών γραμμών βάσης στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της UNCLOS.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Θερμό» επεισόδιο Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη στο Όσλο - Τον αποστόμωσε για το casus belli"

Κορονοϊός – Ηράκλειο: Δεν έστελνε τα 4 παιδιά του στο σχολείο γιατί φοβόταν

Πατέρας στο Ηράκλειο «έκοψε» το σχολείο και στα τέσσερα παιδιά του, για να τα «προστατέψει» από τον κορονοϊό. Αποτέλεσμα, να συλληφθεί έπειτα από εντολή εισαγγελέα.

Στα δύο αγόρια και τα δύο κορίτσια της οικογένειας στο Ηράκλειο είχε απαγορευτεί να πάνε στα σχολεία τους, από τον φόβο του κορονοϊού. Και τα τέσσερα αδέρφια απουσίασαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την Τετάρτη (16.02.2022), ο 43χρονος πατέρας των παιδιών (16 ετών το μεγαλύτερο, 8 το μικρότερο), συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Φαιστού. Προηγήθηκε εισαγγελική παραγγελία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Ηράκλειο: Δεν έστελνε τα 4 παιδιά του στο σχολείο γιατί φοβόταν"

«GFY» έγραψε για τον Μητσοτάκη ο Καρτερός σε χυδαίο άρθρο- «Συνυπογράφει» ο Πολάκης - «Να τους χαίρεται ο Τσίπρας», λέει η ΝΔ

Ένα κείμενο του Θανάσου Καρτερού στην εφημερίδα «Αυγή» με χυδαίο και υβριστικό… αρκτικόλεξο κατά του πρωθυπουργού και μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος «προσυπογράφει»,  όπως λέει,  το εν λόγω άρθρο, προκάλεσαν την οργή της Νέας Δημοκρατίας.

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, με δήλωσή του σχολιάζει το εν λόγω άρθρο στο οποίο ο «εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα», όπως χαρακτηρίζει τον Θανάση Καρτερό ο Τάσος Γαϊτάνης, απευθύνεται στον πρωθυπουργό λέγοντας «Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ, λόγω Κολάμπια» (το GFY   σημαίνει στα αγγλικά Go fuck yourself,  δηλαδή, άντε γαμ...σου!)  Όπως αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης, «οι ύβρεις κατά των πολιτικών αντιπάλων και οι χυδαίες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του».

«Τα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο του κ. Τσίπρα «ομόρφυναν» ξανά την πολιτική ζωή με άλλο ένα χυδαίο παραλήρημα», σημειώνει ο κ. Γαϊτάνης και καλεί τον κ. Τσίπρα για τους Πολάκη και Καρτερό «να τους χαίρεται».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τυπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη:

«Τα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο του κ. Τσίπρα «ομόρφυναν» ξανά την πολιτική ζωή με άλλο ένα χυδαίο παραλήρημα. Ο εξ απορρήτων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρτερός και ο γνωστός κ. Πολάκης, που δηλώνει ότι προσυπογράφει το σχετικό κείμενο, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ύβρεις κατά των πολιτικών αντιπάλων και οι χυδαίες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του. Να τους καμαρώνει ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν».

Το συγκεκριμένο άρθρο δε, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο Παύλος Πολάκης γράφοντας χαρακτηριστικά: «ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΕ.Συνυπογράφω κάθε λέξη!!».

Η ανάρτηση Πολάκη:



Το άρθρο του Θανάση Καρτερού:

Βαρέθηκα, σας το λέω. Τις μαύρες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο που είχα την τύχη να γεννηθώ, από πατέρα αριστερό και αντιστασιακό, να συναλλάσσομαι άθελά μου πιο πολύ με την Ασφάλεια παρά με τη δασκάλα μου. Να τους ακούω να γαβγίζουν ότι ο πατέρας μου είναι προδότης. Να βλέπω πασίγνωστους στη γειτονιά πρώην γκεσταπίτες να παίζουν πεντόβολα με τα αγύριστα κεφάλια των φακελωμένων αριστερών και των συνοδοιπόρων. Να σέρνονται άνθρωποι σαν εγκληματίες σε στρατοδικεία, εξορίες, φυλακές και στο απόσπασμα, γιατί οι διώκτες ήταν πατριώτες με γερμανική στολή και οι διωκόμενοι κατσαπλιάδες και προδότες, που πήραν το όπλο για την ελευθερία της πατρίδας.

Βαρέθηκα, πώς το λένε. Να είμαι αργότερα προδότης, γιος προδότη, ξάδελφος προδότη, φίλος και σύντροφος προδοτών. Να μας σέρνει η χούντα σε στρατοδικεία και φυλακές για υπονόμευση της πατρίδας, προδοσία της πατρίδας, αμετανόητους προδότες, πωλητές της Μακεδονίας, πράκτορες του Στάλιν. Ποιοι, αν το βάζει ο νους σας; Οι πιο ξεφτιλισμένοι, δειλοί, τραμπούκοι, βασανιστές, δολοφόνοι της πατρίδας και των πιο καλών παιδιών της, που πούλησαν την Κύπρο, την ψυχή τους, ακόμα και τον Θεό της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών τους, τα καθάρματα. Να ξεσκίζουν τον Δαρειώτη για προδότη, τον Κύρκο για προδότη, τον Φαράκο για προδότη, τον κάθε απείθαρχο αγωνιστή και αριστερό για προδότη.

Και ήρθε ο λιμοκοντόρος του Κολάμπια, να βγάλει τον σκελετό από την ντουλάπα με τις Πρέσπες. Προδότες. Και με τα ελληνοτουρκικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Προδότες. Και χτες, με αφορμή όσα είπε ο Γιώργος Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για τα Ραφάλ και τα συμπαρομαρτούντα. Άρπαξε κάποιες λέξεις του, τις πετσόκοψε από το σώμα της ομιλίας και περιφέρει το κεφάλι του -και το κεφάλι μας- η δημοσιογραφία της αριστεροφαγίας. Προδότες εν έτει 2022! Και προδότες θα πεθάνουμε, όπως φαίνεται, γιατί αυτοί πάντα τη δική τους διαφθορά, ρεμούλα και ξεφτίλα θα την κρύβουν πίσω από τη φονική εθνικοφροσύνη. Και εθνικοφροσύνη χωρίς προδότες δεν στέκει.

Ως εκ τούτου, ένα τελευταίο ψύχραιμο σχόλιο: Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ, λόγω Κολάμπια. Και σύντροφοι και φίλοι προδότες, τιμή μας και καμάρι μας. Όταν κάτι τέτοιοι μας χαρακτηρίζουν όπως μας χαρακτηρίζουν, είναι παράσημο. Α σιχτίρ πια!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «GFY» έγραψε για τον Μητσοτάκη ο Καρτερός σε χυδαίο άρθρο- «Συνυπογράφει» ο Πολάκης - «Να τους χαίρεται ο Τσίπρας», λέει η ΝΔ"

Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα – Περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης ζητούν οι πολίτες

Στο οικονομικό κομμάτι περιστρέφεται το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης
Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
 
Στο πρώτο μέρος που αφορά περισσότερο το πολιτικό σκέλος η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη με διψήφιο αριθμό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με την ακρίβεια όμως να αποτελεί μεγάλο αγκάθι.

Στο δεύτερο μέρος που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1 οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα ενώ εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Marc εμφανίζονται σύμφωνοι με τα μέτρα ελάφρυνσης όμως ζητούν περισσότερα.

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το 2022 αναφορικά τα οικονομικά του νοικοκυριού και την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ αντίθετα αισιοδοξία υπάρχει για την εξέλιξη της πανδημίας.

Για το αν θα είναι περιστασιακή η ενεργειακή χρήση το 75,2% πιστεύει πως θα κρατήσει περισσότερο ενώ μόλις το 18,7 πως θα είναι περιστασιακή.

Στην ερώτηση σε ποια αγαθά καίνε περισσότερο οι αυξήσεις το 55% λέει στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 52,2% στα τρόφιμα και τα είδη σούπερ μάρκετ, το 40,8% στη βενζίνη, το 37,4% σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης, το 4% στα ενοίκια, το 2,5% στην ένδυση και υπόδηση.

Τα μέτρα για την ακρίβεια πάνε προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 49% λέει προς τη σωστή και το 47,5% προς τη λάθος.

Για το αν είναι επαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια το 82,5% τα θεωρεί ανεπαρκή και μόλις το 14,4% επαρκή.

Στο αν θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερο ή τόσα αντέχει ο προϋπολογισμός το 58% θεωρεί πως θα μπορούσαν να είχαν δοθεί περισσότερο και το 31,9% πως τόσο αντέχει ο προϋπολογισμός.

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα – Περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης ζητούν οι πολίτες"

Πάτρα: Στο εδώλιο 23χρονος που σκότωσε γάτα για να φάει

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθεί ένας 23χρονος στην Πάτρα, o πρώτος προφυλακισμένος για κακοποίηση ζώου, ο οποίος σκότωσε μια γάτα, την οποία ήθελε να φάει, όπως είπε στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο νεαρός κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 10 έτη, καθώς – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega – τον Ιούλιο του 2021 έσφαξε με μια αυτοσχέδια λεπίδα ένα αδέσποτο γατάκι και έπειτα κυκλοφορούσε κρατώντας το στα χέρια.

«Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε ότι ήθελε να το φάει», δήλωσε η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, έναν ιδιαίτερα ψυχρό άνθρωπο».

«Έχει δηλαδή διαπιστωθεί ότι ο άνθρωπος ούτε κατά την τέλεση της πράξης δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αλλά δεν έχει και κάποιο ψυχικό πρόβλημα».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Στο εδώλιο 23χρονος που σκότωσε γάτα για να φάει"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πού θα δείξει 20 βαθμούς

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (17.02.2022) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα σποραδικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι
βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις
3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη βόρεια Ελλάδα.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και από το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές, βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Ανεμοι: Ασθενείς και μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πού θα δείξει 20 βαθμούς"

Ανακαλύφθηκαν νέοι κορονοϊοί σε νυχτερίδες – Μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους

Κορονοϊούς που είναι γενετικά παρόμοιοι με τον SARS-CoV-2 – ο οποίος έχει προκαλέσει την πανδημία Covid-19 – ανακάλυψαν στο βόρειο Λάος, στη Νοτιοανατολική Ασία, Γάλλοι επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν, παράλληλα, πως οι εν λόγω ιοί έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μαρκ Ελουά του Ινστιτούτου Παστέρ του Παρισιού, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», εξέτασαν δειγματοληπτικά 645 νυχτερίδες, οι οποίες ανήκαν σε έξι οικογένειες και 46 είδη νυχτερίδων και ζούσαν σε ασβεστολιθικά σπήλαια στο βόρειο Λάος.

Βρέθηκαν έτσι τρεις άγνωστοι έως τώρα ιοί που έχουν στενή γενετική συγγένεια με τον SARS-CoV-2. Οι επιστήμονες επεσήμαναν, δε, ότι το τμήμα του γονιδιώματος αυτών των ιών, το οποίο κωδικοποιεί και ρυθμίζει τις περιοχές πρόσδεσης στην πρωτεΐνη ACE2 (τον ανθρώπινο κυτταρικό υποδοχέα που αποτελεί την πύλη εισόδου του κορονοϊού στο σώμα) είναι παρόμοιο με εκείνο του SARS-CoV-2, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Μάλιστα οι ιοί αυτών των νυχτερίδων είναι ικανοί να προσδεθούν στους ανθρώπινους υποδοχείς ACE2 ακόμη πιο αποτελεσματικά από ό,τι το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2 που είχε απομονωθεί σε ανθρώπους στη Γουχάν της Κίνας, κάτι που δεν μπορεί παρά να αποτελεί πηγή ανησυχίας για το μέλλον.

Ένας από τους τρεις νέους κορονοϊούς των νυχτερίδων διαπιστώθηκε και εργαστηριακά ότι μπορεί να αναπαράγεται μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα, αν και φάνηκε να «φρενάρεται» από τα αντισώματα που εξουδετερώνουν τον SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι τα ευρήματα υποστηρίζουν την υπόθεση ότι ο κορονοϊός της Covid-19 πιθανώς προήλθε από νυχτερίδες, οι οποίες ζουν σε σπήλαια στη Νοτιοανατολική Ασία και στη Νότια Κίνα.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλύφθηκαν νέοι κορονοϊοί σε νυχτερίδες – Μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους"

Αυστρία – κορονοϊός: Άρση όλων των μέτρων από τις 5 Μαρτίου ανακοίνωσε ο Καγκελάριος

Η Αυστρία αίρει από τις 5 Μαρτίου σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία, λόγω κυρίως της αποτροπής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου, όπου έως τώρα επιτρεπόταν η πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και ιαθέντες (Κανόνας 2G), θα επιτρέπεται η είσοδος και με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Κανόνας 3G). Από τις 5 Μαρτίου θα καταργηθεί και αυτό το μέτρο, ενώ με τον Κανόνα 2G θα εξακολουθήσει να ρυθμίζεται η πρόσβαση σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρα αποκατάστασης.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική πλέον μόνο στους χώρους εργασίας, στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα νοσοκομεία και στους οίκους ευγηρίας, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν για όλους και χωρίς περιορισμό ωραρίου.

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη ότι εξετάζει την αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ, καθώς έως τώρα έχουν κοστίσει τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, σε επεξεργασία βρίσκεται και η στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέας παραλλαγής του βασικού στελέχους του κορονοϊού.

«Η πανδημία δεν τελείωσε, αλλά το σύστημα υγείας είναι σταθερό και μπορούμε να αποφασίσουμε άρση περιορισμών», δήλωσε ο κ. Νεχάμερ, ενώ ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σημείωσε ότι παρατηρείται στασιμότητα στην εξέλιξη των κρουσμάτων και η κατάσταση επιτρέπει ένα σταδιακό άνοιγμα.

Η Βιέννη ωστόσο θα διατηρήσει προς το παρόν σε ισχύ τόσο τη γενική χρήση της μάσκας όσο και τον Κανόνα 2G στην εστίαση, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας Μίχαελ Λούντβιχ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστρία – κορονοϊός: Άρση όλων των μέτρων από τις 5 Μαρτίου ανακοίνωσε ο Καγκελάριος"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ

«Τιμούμε σήμερα την ημέρα μνήμης του διασώστη, με μια μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, όμως με διάχυτη μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον αλλά και σεβασμό προς όλους οι οποίοι συνεχίζουν να σώζουν συνανθρώπους μας. Διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς, τους μαχητές τής πρώτης γραμμής που αποτελούν τους κρίκους οι οποίοι νύχτα μέρα, 24 ώρες το24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες συνδέουν την ευθύνη της Πολιτείας με την ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τιμητική εκδήλωση για τους Διασώστες, τους Νοσηλευτές και του Γιατρούς τους ΕΚΑΒ.

«Σχεδόν διετής εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση όλων των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ. Σε συνθήκες διαρκούς συναγερμού αλλά και επικίνδυνες για τη δική σας υγεία βρεθήκατε δίπλα σε όποιον χτύπησε η covid αλλά και σε κάθε άλλον ασθενή. Τα μέτρα της Πολιτείας είτε αυτά αφορούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις είτε νέο προσωπικό και εξοπλισμό δεν ήταν παρά μια μικρή μόνο έκφραση ευγνωμοσύνης όλων μας» προσέθεσε.

Επίσης είπε ότι η πιο έμπρακτη τιμή για την σημερινή επέτειο θα είναι η γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ. «Ήδη είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, καθώς απορρόφησε στις δομές του το παλιό εθνικό κέντρο υπηρεσιών υγείας και προχωρεί η στενή διασύνδεση με τα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων. Είναι μια κρίσιμη μεταρρύθμιση για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών από ατυχήματα, φυσικές καταστροφές αλλά και περιστατικών όπως οι καρδιακές ανακοπές ή τα εγκεφαλικά» είπε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η απαλλαγή φόρου στα πτητικά επιδόματα θα ισχύει και για τους διασώστες των αεροσκαφών του ΕΚΑΒ. «Θα προχωρήσουμε σε νέες απαραίτητες προσλήψεις και θα δρομολογήσουμε τις διαδικασίες ώστε το προσωπικό του ΕΚΑΒ να έχει διαρκή εκπαίδευση» προσέθεσε.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυριάκος Μητσοτάκης: Γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ"

Με φωτογραφίες των συγγενών τους η διαμαρτυρία έξω από τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά (φωτο)

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τον οίκο ευγηρίας ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση θανάτων ηλικιωμένων τροφίμων του, πραγματοποιούν συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους κατά την παραμονή τους εκεί.

Οι συγγενείς ζητούν δικαίωση αλλά και κλείσιμο της δομής η οποία παραμένει σε λειτουργία ακόμα και μετά την προφυλάκιση της ιδιοκτήτριας, της συνδιαχειρίστριας, του γιατρού και του ψυχιάτρου.

Μάλιστα, οι συγγενείς κρατούν φωτογραφίες των ηλικιωμένων συγγενών τους, αναμμένα κεριά και λουλούδια σε μια πραξη συμβουλισμού.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Με φωτογραφίες των συγγενών τους η διαμαρτυρία έξω από τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά (φωτο)"

Προετοιμάζουν συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας.

Οι αγρότες πεζή κατευθύνθηκαν στον αυτοκινητόδρομο και απέκλεισαν συμβολικά το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Τα μέλη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συναντηθούν μαζί τους, να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους και να ακούσουν τις προτάσεις τους.

Μεθαύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος  Βελόπουλος.

Αμέσως μετά, στη Νίκαια, θα βρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετέχει σε σύσκεψη των αγροτών στο πνευματικό κέντρο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προετοιμάζουν συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες"

Υπ. Δικαιοσύνης: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας

Να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τα νομοθετήματα για τη σύσταση αλλά και τη λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας, σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, για ένα εγχείρημα που χρόνια τώρα αποτελεί ανεκπλήρωτη δέσμευση των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η αρχή για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας έγινε με τον ορισμό από το υπουργείο Δικαιοσύνης της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του σχετικού σχεδίου νόμου.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία του ιδρυτικού νόμου της Δικαστικής Αστυνομίας είναι ο εφέτης στο Εφετείο Αθηνών Κωνσταντίνος Σαργιώτης.

Την ομάδα του θα απαρτίζουν ο Δημήτριος Νικολόπουλος, Εφέτης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ο Αντώνιος Αλαπάντας, Εφέτης στο Εφετείο Πατρών, η Ευθυμία Βερροιώτου Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, η Χριστίνα Σαλάππα, Πρωτοδίκης – ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών και Ευρωπαία Εντεταλμένη Ανακρίτρια, η Πόπη Παπανδρέου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέα, ο Ιωάννης Παναγόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και ο Κωνσταντίνος Τσιμάρας Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στόχος είναι η σύντομη ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας και στη συνέχεια, η ίδια ομάδα εργασίας αναμένεται να επεξεργαστεί το αναγκαίο για τη λειτουργία της νομοθέτημα.

Η Δικαστική Αστυνομία προβλέπεται να επικουρεί το έργο των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Η ίδρυση της αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών των Δικαστικών Ενώσεων καθώς αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση των όρων και των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους.

Έτσι, με τη λειτουργία της, ευελπιστείται η επιτάχυνση στην έκδοση των αποφάσεων, η εξοικονόμηση πόρων και η αύξηση των δημοσίων εσόδων από την έγκαιρη εκτέλεση ποινικών αποφάσεων, που σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν ανεκτέλεστες για χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο των προσδοκιών ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση συνδέεται με το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Δικαιοσύνης: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας"

Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου Ναύπλιο – Μυκήνες από αγρότες

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου των αρχαιοτήτων, Ναύπλιο – Μυκήνες στο ύψος του Αγίου Γεωργίου, θα προχωρήσουν σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Την κινητοποίηση οργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας και τα κύρια αιτήματα είναι:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου Ναύπλιο – Μυκήνες από αγρότες"

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δεν βλέπει ενδείξεις απόσυρσης ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει κάποια απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία και πως η Μόσχα μετακινεί κρίσιμης σημασίας μονάδες πιο κοντά στην περιοχή.

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως αποσύρονται και άλλες δυνάμεις της που είχαν περικυκλώσει την Ουκρανία, όμως το ΝΑΤΟ είπε πως η ενίσχυση των στρατευμάτων συνεχίζεται, αμφισβητώντας τη δηλωμένη προθυμία της Μόσχας να διαπραγματευθεί μια επίλυση της κρίσης.

Ο Μπλίνκεν συμφώνησε με την εκτίμηση του ΝΑΤΟ σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί (ώρα ΗΠΑ).

«Υπάρχει αυτό που λέει η Ρωσία και μετά υπάρχει αυτό που κάνει η Ρωσία. Και δεν έχουμε δει κάποια απόσυρση των δυνάμεών της», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο MSNBC. «Εξακολουθούμε να βλέπουμε κρίσιμης σημασίας μονάδες να κινούνται προς τα σύνορα, όχι μακριά από τα σύνορα.»

«Άρα αυτό που πρέπει να δούμε είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να δούμε αυτές τις δυνάμεις να απομακρύνονται».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει πίσω από έναν πόλεμο με την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «άσκοπους θανάτους και καταστροφή» που θα μπορούσε να προκαλέσει η Μόσχα και διεθνή κατακραυγή που θα αντιμετώπιζε ο Πούτιν.

Ο Μπάιντεν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πως 150.000 Ρώσοι στρατιώτες περικυκλώνουν τώρα την Ουκρανία, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τις εκτιμήσεις για περίπου 100.000. Είπε πως οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιες δυνάμεις έχουν αποσυρθεί είναι ευπρόσδεκτες, αλλά είναι ανεπιβεβαίωτες και πως μια εισβολή παραμένει πιθανή.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δεν βλέπει ενδείξεις απόσυρσης ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία"

Κορονοϊός: Τι ηλικία είχαν οι 82 νεκροί των τελευταίων 24 ωρών

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να θερίζει ζωές στη χώρα μας, καθώς έχει γίνει… θλιβερή κανοντικότητα το να θρηνούμε κάθε μέρα μερικές δεκάδες ανθρώπινες ζωές…

Ενδεικτικό είναι πως όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 16.02.2022, 82 συμπολίτες μας πέθαναν μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, με την σοκαριστική λίστα να περιλαμβάνει πλέον 25.001 ονόματα από την αρχή της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ όπως γίνεται τις τελευταίες ημέρες, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και τις ηλικίες των νεκρών από τον φονικό ιό, με την λίστα να αποδεικνύει ξανά το πόσο σημαντικά είναι τα εμβόλια στη «μάχη» της πανδημίας, αφού οι μεγαλύτεροι είναι και οι πλέον ευάλωτοι.

Πιο συγκεκριμένα, κανείς από τους νεκρούς δεν ήταν κάτω από 50 ετών, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι από 70 έως και πάνω από 90 ετών…

Κορονοϊός: Δείτε την αναλυτική λίστα
κορονοϊός

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Τι ηλικία είχαν οι 82 νεκροί των τελευταίων 24 ωρών"

Κορωνοϊός: 19.509 νέα κρούσματα, έσπασε το φράγμα των 25.000 θανάτων

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.509, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.235.920 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 373 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.186 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 5.918 στην Αττική (6.272 χθες).
  • 2.140 στην Θεσσαλονίκη (2.375 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 717 από την Ανατολική Αττική (836 χθες).
  • 886 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (883 χθες).
  • 206 από τη Δυτική Αττική (301 χθες).
  • 871 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (907 χθες).
  • 1.569 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.696 χθες).
  • 704 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (689 χθες).
  • 883 από τον Πειραιά (862 χθες).
  • 82 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (98 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 284 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 8 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 164 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 174 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 103 στην ΠΕ Άρτας.
  • 872 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 172 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 30 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 138 στην ΠΕ Δράμας.
  • 255 στην ΠΕ Έβρου.
  • 390 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 4 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 68 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 181 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 199 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 944 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 16 στην ΠΕ Θάσου.
  • 86 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 42 στην ΠΕ Θήρας
  • 9 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 4 στην ΠΕ Ικαρίας. 
  • 400 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 200 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 71 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 125 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 28 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 91 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 10 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 230 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 66 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 147 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 201 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 325 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 112 στην ΠΕ Κω.
  • 83 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 443 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 171 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 231 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 60 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 43 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 244 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 364 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 62 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 60 στην ΠΕ Νάξου.
  • 184 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 37 στην ΠΕ Πάρου.
  • 266 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 153 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 123 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 165 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 253 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 236 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 140 στην ΠΕ Σάμου.
  • 184 στην ΠΕ Σερρών.
  • 3 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 44 στην ΠΕ Σύρου.
  • 8 στην ΠΕ Τήνου.
  • 215 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 193 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 42 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 44 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 160 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 405 στην ΠΕ Χανίων.
  • 164 στην ΠΕ Χίου.
  • 377 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (473 χθες).

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 331.538 τεστ, τα 26.507 μοριακά και τα 305.031 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα ανέβηκε στο 5,88% έναντι 4,15% χθες με 516 χιλιάδες τεστ.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 82, δυο ακόμη προστέθηκαν από προηγούμενες ημέρες, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.001 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 485 (62.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 86.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (75.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (24.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.164 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 448 (ημερήσια μεταβολή +30.61%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 394 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19.509 νέα κρούσματα, έσπασε το φράγμα των 25.000 θανάτων"

Σαράντα παιδιά αγνοούνται από τα σχολεία της Αττικής

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα αγνοούμενα παιδιά από τα σχολεία της Αττικής.

Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ Αθηνών προχθές, σε όλα τα σχολεία του κέντρου, αγνοούνται 40 παιδιά που δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στο σχολείο τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες και δεν κατάφεραν να εντοπιστούν.

Πρόκειται για παιδιά προσφύγων, μεταναστών από ευάλωτες οικογένειες. Τα εν λόγω σχολεία που έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο, εάν δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαράντα παιδιά αγνοούνται από τα σχολεία της Αττικής"

Μέτρα για την πανδημία: Διασκέδαση και για όρθιους - Με χωρητικότητα 50% τα γήπεδα, ξαναρχίζουν οι σχολικές εκδρομές - «Όχι» στα καρναβάλια

Δεκτή, στο σύνολό της, έγινε από την κυβέρνηση η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νωρίτερα, θετική υπήρξε η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%. Παράλληλα, οι ειδικοί άναψαν το «πράσινο φως» και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Ακόμη, είπαν το «ναι» και στην επιστροφή της όρθιας διασκέδασης.

«Όχι», ωστόσο, είπαν οι εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμενους. Προβλέπεται η «υβριδική» διοργανωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή για τους μη εμβολιασμένους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση, η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέτρα για την πανδημία: Διασκέδαση και για όρθιους - Με χωρητικότητα 50% τα γήπεδα, ξαναρχίζουν οι σχολικές εκδρομές - «Όχι» στα καρναβάλια"

Σε ποια μπαρ και κέντρα διασκέδασης μπήκε «λουκέτο» για παραβίαση των μέτρων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 4886/2022, δημοσιεύει τις εμπορικές επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), στο χρονικό διάστημα από 31-01-2022 έως 13-02-2022.

Οι ως άνω επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στον ακόλουθο πίνακα:

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποια μπαρ και κέντρα διασκέδασης μπήκε «λουκέτο» για παραβίαση των μέτρων"

Υπόθεση βιασμού ανήλικης μαθήτριας στο Ρέθυμνο: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης - Την εκβίαζε με φωτογραφίες

Μια υπόθεση βιασμού ανήλικης μαθήτριας με φερόμενο ως δράστη έναν 20χρονο Ρεθυμνιώτη απασχόλησε τα τελευταία 24ωρα τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου.

Μόλις η ανήλικη και η οικογένεια της κατήγγειλαν το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές της πόλης, οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο 20χρονος φέρεται να πλησίασε τους προηγούμενους μήνες την 13χρονη μαθήτρια, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με «πλάγιο τρόπο» φέρεται να την έπεισε να του αποστείλει δικό της φωτογραφικό υλικό σε μη ενδεδειγμένη κατάσταση.

Στη συνέχεια ο 20χρονος φέρεται να απειλούσε την ανήλικη πως εάν δεν συνευρεθούν θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της στο οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον, με την ίδια να βρίσκεται σε αδιέξοδο και άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος φέρεται να συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα, χωρίς την θέλησή της και υπό τις απειλές που δεχόταν, κατηγορία την οποία φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά, όπως και κάθε κατηγορία που του αποδίδεται.

Όμως, η «σταγόνα που ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν όταν μία γυμνή φωτογραφία της ανήλικης εστάλη σε φιλικό της πρόσωπο, με συνέπεια να κινητοποιηθεί αρχικά το σχολικό περιβάλλον της ανήλικης, να ενημερωθεί η οικογένεια της και πλέον η υπόθεση να φτάσει στην δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως στην κατοχή του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση βιασμού ανήλικης μαθήτριας στο Ρέθυμνο: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης - Την εκβίαζε με φωτογραφίες"

Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά Δόμνας Μιχαηλίδου για τον 7χρονο στην Κυψέλη

Σκληρή απάντηση στην υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαλίδου, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι για τον θάνατο του 7χρονου στην Κυψέλη έχει ευθύνη η Εισαγγελία και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η απάντησή της έχει ως εξής:

Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη, καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1] Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κ.λπ.] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.

2] Καμία αναφορά - καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

3] Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας -από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής- θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρησή τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμόδιων οργάνων της.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά Δόμνας Μιχαηλίδου για τον 7χρονο στην Κυψέλη"

Δένδιας σε Ερντογάν: Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία της και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ

Σαφή απάντηση και αυστηρό μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις προκλήσεις του για την δήθεν αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ από το Όσλο όπου και βρίσκεται, λυπάται που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση, συμπληρώνοντας πως η γειτονική χώρα «αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ».

«Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι όλα αυτά που λέει η Τουρκία και το μπαράζ των δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων είναι παντελώς απαράδεκτα και στερούνται κάθε νομικής βάσης.
Οι προκλήσεις Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι σε δήλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

«Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες αφού η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε την συμφωνία αγοράς 3+1 γαλλικών φρεγατών  Belh@rra που θα αρχίσουν να εντάσσονται στον ελληνικό στόλο από το 2025.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα  και το επόμενο διάστημα» είπε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «ως προς αυτό, ο Υπουργός μας τους προειδοποίησε», αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου  οι οποίες καταδικάστηκαν από Ηνωμένες ΠολιτείεςΕΕ και Βρετανία.

«Ωστόσο»,  επέμεινε ο Ταγίπ Ερντογάν «εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε  αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως ζήτημα για τα νησιά είχε θέσει προ ημερών ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ωστόσο, ομόφωνη ήταν η καταδίκη από το αμερικανικό State Depertment, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας σε Ερντογάν: Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία της και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ"

Σε αργία έξι ιερείς στη Μυτιλήνη που δεν έχουν εμβολιαστεί

Έξι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης τέθηκαν με απόφαση του μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, σε αργία μετ' αποδοχών, δηλαδή τους απαγορεύεται να λειτουργούν στους ναούς τους, λόγω της άρνησής τους να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου περί εμβολιασμών για την αποφυγή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στους ίδιους επιβλήθηκαν με την ίδια απόφαση και εκκλησιαστικές ποινές όπως η «άρση οφικίων».

Οι παραπάνω θα επιστρέψουν στις θέσεις τους αμέσως μόλις εμβολιασθούν.

Το περασμένο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου η μητρόπολη Μυτιλήνης με στόχο να αντιμετωπισθούν αντιρρήσεις και φόβοι ιερέων σχετικά με τον εμβολιασμό, οργάνωσε συνάντηση με τη συμμετοχή μεγάλης ομάδας ανεμβολίαστων ιερέων και ειδικών γιατρών που είχαν κληθεί από το μητροπολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 30 οι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, επικαλούμενοι άλλοι λόγους υγείας και άλλοι θρησκευτικούς και συνειδησιακούς λόγους.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αργία έξι ιερείς στη Μυτιλήνη που δεν έχουν εμβολιαστεί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news