facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Λαμία: Στο Νοσοκομείο 15χρονος μετά από δάγκωμα σκύλου (ΦΩΤΟ)

Από το παιχνίδι, στο Νοσοκομείο, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) 15χρονος μαθητής που κινούνταν στον κεντρικό δρόμο της εισόδου της Ροδίτσας.

Τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, του επιτέθηκαν καταφέρνοντάς του δαγκώματα στη δεξιά γάμπα!

Το παιδί έτρεξε να προστατευθεί και βρήκε την ψυχραιμία να ειδοποιήσει τους γονείς του και την αστυνομία. Με μέριμνα των γονιών του ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ στη συνέχεια η μητέρα του μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Στα καλά καθούμενα ο άτυχος μαθητής βρέθηκε να λαμβάνει δύο αντιβιώσεις, ενώ ευτυχώς ήταν καλυμμένος εμβολιαστικά, αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν το οποιοδήποτε αδέσποτο σκυλί είναι πιο επικίνδυνο.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα κατήγγειλαν στο LamiaReport οι γονείς του παιδιού, πρόκειται για τα ίδια σκυλιά που πριν μερικούς μήνες είχαν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο σε 49χρονη που κινούνταν με το μηχανάκι της στη συγκεκριμένη οδό. Όπως είχε καταγράψει τότε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, η γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά (στα άκρα) και σύμφωνα με το ρεπορτάζ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται για την αποκατάσταση της υγείας της!

«Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει κάτι με τα αδέσποτα πριν γίνει κάποιο μεγαλύτερο κακό. Τα συγκεκριμένα σκυλιά επιτίθονται σε οχήματα, δάγκωσαν ένα παιδί. Τι περιμένουμε να γίνει το χειρότερο για να δώσουμε λύση;», δήλωσε στο LamiaReport η μητέρα του 15χρονου που ζητεί την άμεση απομάκρυνση των συγκεκριμένων σκυλιών από κατοικημένες περιοχές.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Στο Νοσοκομείο 15χρονος μετά από δάγκωμα σκύλου (ΦΩΤΟ) "

Εγγύηση συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ για δυο κατηγορούμενους για την 717

Ελεύθεροι με υψηλές εγγυήσεις αφέθηκαν ακόμη δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πρόκειται για δυο μηχανικούς της ΕΡΓΟΣΕ στους οποίους, μετά τις απολογίες τους, επιβλήθηκε εγγυοδοσία 800.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγγύηση συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ για δυο κατηγορούμενους για την 717"

ΕΛ.ΑΣ.: Οδηγίες για την καταγγελία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – Όσα πρέπει να γνωρίζουν τα θύματα

Η ΕΛ.ΑΣ. ανάρτησε στην ιστοσελίδα της και στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στις οδηγίες αρχικά η Αστυνομία εξηγεί ότι η ενδοοικογενειακή βία διώκεται αυτεπάγγελτα ενώ διευκρινίζει ποιες συμπεριφορές συνιστούν ενδοοικογενειακή βία.

Επιπρόσθετα στον οδηγό περιλαμβάνονται οι διαδικασίες που πρέπει να κάνει ο πολίτης πριν την καταγγελία όσο και το τι θα ακολουθήσει μετά την καταγγελία.

Αναλυτικά οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.:
Πρέπει να γνωρίζω ότι
  • Η ενδοοικογενειακή βία απαγορεύεται με νόμο.
  • Η δίωξή της είναι αυτεπάγγελτη. Αυτό σημαίνει ότι οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν την υποχρέωση να ενεργήσουν άμεσα, όταν πληροφορούνται με οποιονδήποτε τρόπο, από το ίδιο το θύμα ή και από τρίτο πρόσωπο, για την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος ενδοοικογενειακής βίας.
  • ∆εν απαιτείται η κατάθεση παράβολου ή οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας ορίζονται στο νόμο 3500/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και σε διατάξεις του Ποινικού Δικαίου και μπορούν να διακριθούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Σωματική βία, όπως σωματική κάκωση, βλάβη της υγείας, επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη, μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, ή ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, ιδίως με την παρατεταμένη απομόνωση του θύματος κ.α.
  • Ψυχολογική βία, όπως απειλή, παρενοχλητική παρακολούθηση (stalking, δλδ. πρόκληση τρόμου ή ανησυχίας, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκφρασμένη αντίθετη βούλησή του ατόμου), παράνομη βία (δηλαδή εξαναγκασμός σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή χωρίς το θύμα να υποχρεούται, με τη χρήση βίας ή απειλή με σπουδαίο και άμεσο κίνδυνο.
Πρέπει να γνωρίζω ότι
  • Σεξουαλική βία, όπως προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με λόγο ή έργο, βιασμός κ.α.
  • Στο νόμο 3500/2006 δεν προβλέπεται κάποιο αδίκημα, που να συνιστά οικονομική ενδοοικογενειακή βία ή ενδοοικογενειακή εξύβριση.

Ωστόσο, τα αδικήματα άσκησης οικονομικής βίας και η εξύβριση προβλέπονται και τιμωρούνται με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Δικαίου και μπορώ να τα καταγγείλω.

Η ενδοοικογενειακή βία αφορά όλες τις συγγενικές σχέσεις (γονείς, τέκνα, αδέρφια, παππούς, γιαγιά, θείος-α, ξαδέρφια, ανίψια και λοιπούς συγγενείς 3&4 βαθμού εφόσον συνοικούν). Παράλληλα αφορούν συζύγους, πρόσωπα που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, μόνιμους συντρόφους και τα παιδιά τους, νύφη, γαμπρό, πεθερό/α και κουνιάδο/α.

Επιπλέον αφορά τέως σύζυγος, μέρη συμφώνου συμβίωσης που έχει λυθεί, τέως μόνιμους συντρόφους, καθώς και πρόσωπα που διαμένουν σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας (άρθ. 6 & 9 Ν.3500/06), επίτροπο, δικαστικό συμπαραστάτη και ανάδοχος γονέα, εφόσον συνοικούν.

Πρέπει να θυμάμαι ότι:
  • Αν ασκείται ενδοοικογενειακή βία σε βάρος μου ή σε βάρος άλλου μέλους της οικογένειας μου,
  • Αν δε μπορώ να καταλάβω ότι αυτό που συμβαίνει είναι ενδοοικογενειακή βία,
  • Αν φοβάμαι για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα τη δική μου ή άλλου μέλους της οικογένειάς μου,
  • Αν γνωρίζω ότι σε κάποιον συνάνθρωπό μου (φίλο, συνάδελφο, γείτονα κ.α.) ασκείται ενδοοικογενειακή βία,

Τότε απευθύνομαι σε οποιοδήποτε Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ή Αστυνομικό Τμήμα για να ενημερωθώ σχετικά με τις διαδικασίες, τη νομοθεσία και τα δικαιώματά μου.

Προσοχή

Έχω πάντα υπόψη μου ότι αν υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε εξέλιξη:

  • σε βάρος μου,
  • σε βάρος μέλους της οικογένειάς μου,
  • σε βάρος άλλου προσώπου.

Καλώ στο «100»

Μπορώ να στείλω και γραπτό μήνυμα, αν δε μπορώ να μιλήσω. Είναι σημαντικό να αναφερθώ με ακρίβεια στη διεύθυνση στην οποία βρίσκομαι και να δηλώσω ότι πρόκειται για επείγουσα ανάγκη.

Μεταβαίνω στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

Έχω υπόψη µου ότι:
  • Ανεξάρτητα από το αν επιθυμώ να υποβάλω έγκληση ή όχι, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου, όταν λαμβάνουν γνώση για την τέλεση αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας να σχηματίζουν δικογραφία και να ενημερώνουν τον αρμόδιο Εισαγγελέα.
  • Οι αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ή του Αστυνομικού Τμήματος θα χειριστούν την υπόθεση που τους καταγγέλλεται, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας μου ή τον τόπο που συνέβη το περιστατικό.
Όταν βρίσκομαι στην αστυνομική Υπηρεσία:
  • Θα μου εξασφαλιστεί ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, εφόσον το χρειάζομαι.
  • Θα τηρηθεί εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα και θα εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητά μου.
  • Θα μου δοθεί ο χρόνος που απαιτείται, για να ηρεμήσω, να αισθανθώ ασφαλής και να περιγράψω όσα μου συνέβησαν.
  • Θα μου ζητηθεί να αναφέρω όσα συνέβησαν, να παράσχω οποιοδήποτε στοιχείο έχω στη διάθεσή μου (π.χ. φωτογραφίες, ιατρικές γνωματεύσεις κ.α.) και να προτείνω μάρτυρες.

Έχει σημασία να αναφέρω προηγούμενες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας που έχω υποβάλει ή και περιστατικά που έχουν συμβεί αλλά δεν τα έχω καταγγείλει.

Πρέπει να γνωρίζω ότι:

Έχει σημασία να αναφέρω οποιοδήποτε στοιχείο υποδεικνύει αυξημένη επικινδυνότητα (όπως ύπαρξη πυροβόλου όπλου, ιστορικό χρήσης ουσιών – αλκοόλ κ.α.).

  • Αν απαιτείται, θα μου εξασφαλιστεί διερμηνεία.
  • Θα μου δοθεί παραγγελία για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, σε περίπτωση που μου έχει ασκηθεί σωματική ή σεξουαλική βία και θα διευκολυνθεί η μεταφορά μου στην αρμόδια Υπηρεσία.

Η παραγγελία θα μου αποδοθεί, ακόμη και αν δεν το επιθυμώ.

  • Θα ενημερωθώ µε έντυπο υλικό για τις δομές υποστήριξης που υφίστανται στην περιοχή μου.

Οι αστυνομικοί θα επικοινωνήσουν με τις δομές υποστήριξης για να παρασχεθεί η, κατά περίπτωση, βοήθεια.

  • Θα πραγματοποιηθεί εγγραφή στο Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων της Υπηρεσίας, για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που αναφέρω/καταγγέλλω, αντίγραφο της οποίας μπορώ να αιτηθώ και να λάβω.
  • Θα χρειαστεί να παράσχω στους αστυνομικούς όποια πληροφορία γνωρίζω, που θα µμπορέσει να βοηθήσει στη σύλληψη του δράστη, για όσο διαρκεί η αυτόφωρη διαδικασία.
  • Θα ζητήσω να μου δοθούν διευκρινήσεις, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και για οτιδήποτε δεν κατανοώ.
Είναι σημαντικό να γνωρίζω ότι:
  • Θα ενημερωθώ από τον αστυνομικό που χειρίζεται την υπόθεσή μου, για το ονοµατεπώνυµο και το βαθμό του, το τηλέφωνο επικοινωνίας της Υπηρεσίας και τον αριθμό πρωτοκόλλου της δικογραφίας.
  • Θα ζητήσω από τον αστυνομικό να αποκτήσω πρόσβαση στην εφαρμογή γεωτροπισμού για έξυπνες συσκευές “panic button”, την οποία μπορώ να χρησιμοποιώ εύκολα και άμεσα, οποτεδήποτε νιώθω ότι κινδυνεύω.

Για την εγκατάσταση της εφαρμογής διευκολύνομαι από τον αστυνομικό.

Αν δεν επιθυμώ ή δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στην εφαρμογή “panic button”, όμως κινδυνεύω, καλώ ή στέλνω γραπτό μήνυμα (με διεύθυνση και είδος επείγουσας ανάγκης) στο «100».

  • Θα ζητήσω από τον αστυνομικό να με ενημερώσει για τις δυνατότητες άμεσης μεταφοράς και φιλοξενίας μου σε ασφαλές μέρος.
Είναι σημαντικό να γνωρίζω ότι:

Χρησιμοποιώ το “panic button” ή επικοινωνώ με το «100»:

  • Αν συνεχίσω να φοβάμαι ή νιώθω ότι κινδυνεύω,
  • Αν χρειάζομαι άμεση συνδρομή και προστασία.

Απευθύνομαι όσες φορές χρειάζεται στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ή στο Αστυνομικό Τμήμα:

  • Αν χρειάζομαι πληροφορίες και διευκρινήσεις,
  • Αν επιθυμώ να αναφέρω πρόσθετα ή συμπληρωματικά στοιχεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Οδηγίες για την καταγγελία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – Όσα πρέπει να γνωρίζουν τα θύματα"

Συμπλοκή με έναν τραυματία στον Άγιο Παντελεήμονα

Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε γύρω στις 21:00 το βράδυ στην οδό Ρόδων στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε περί τις 21:20 και επί τόπου έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν αιμόφυρτο έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο αριστερό χέρι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει τον τραυματία σε εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ στο σημείο έχουν εντοπιστεί δύο κάλυκες.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αναζητώντας τους δράστες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή με έναν τραυματία στον Άγιο Παντελεήμονα"

Τέλος στους «συρμούς» λεωφορείων σε κεντρικές οδούς- Συνολική αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Την ερχόμενη εβδομάδα με πιο πιθανή ημερομηνία τη 15η Απριλίου αναμένεται να βγει στον αέρα από τον ΟΣΕΘ ο διεθνής διαγωνισμός ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στο Νομό Θεσσαλονίκης, στις περιοχές που σήμερα εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ. Ιδιώτες θα αναλάβουν δεκάδες γραμμές για περίοδο 10+1 έτη με την πρώτη διαβούλευση να ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Τα δεδομένα και από τη μελέτη ανάπτυξης μετρό Θεσσαλονίκης που θα παρουσιαστούν εντός των ημερών, αναμένει ο ΟΣΕΘ ο οποίος συντάσσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών.

Τερματικοί σταθμοί θα καταστούν συγκοινωνιακοί κόμβοι για τη σύνδεση μετρό και λεωφορείων. Στη Νέα Ελβετία θα καταλήγουν τουλάχιστον 11 τροφοδοτικές γραμμές του ΟΑΣΘ και ιδιωτών παρόχων και εν συνεχεία θα υπάρχει επιβίβαση στο μετρό.

Αν και οι λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από κεντρικούς δρόμους δεν αναμένεται να αλλάξουν πολύ, η μελέτη αναδιάρθρωσης προβλέπει δραστικό περιορισμό διέλευσης πολλών γραμμών στον άξονα της Εγνατίας. Γραμμές κορμού όπως το 14 της Τούμπας, το 3 που διασχίζει σχεδόν όλη την πόλη ή αυτή του αεροδρομίου θα παραμείνουν ως έχουν και θα πραγματοποιούν το έργο με καλύτερες συχνότητες.

Στόχος του ΟΣΕΘ είναι ο αριθμός των λεωφορείων που θα βρίσκονται στους δρόμους να φθάσει τα πεντακόσια μαζί με εξωτερικές γραμμές και εφεδρικά οχήματα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στους «συρμούς» λεωφορείων σε κεντρικές οδούς- Συνολική αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης"

Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ

Θερμός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου καθώς η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τους 29, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς .

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος πρόσκαιρα όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ανατολικά θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και τοπικά κυρίως το μεσημέρι 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες 8 μποφόρ έως το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στις Σποράδες πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 και στις Σποράδες έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ"

Συνολικά 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Από αυτές, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, οι 56 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Συνολικά 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα"

Λιάγκας σε Βελόπουλο: «Έχετε απόδειξη ότι έχω κάποιου είδους συνδιαλλαγή με τον Μητσοτάκη;»

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας για όσα ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, περί συνδιαλλαγής του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον παρουσιαστή του ΑΝΤ1.

«Ο Βελόπουλος βγήκε χθες στη Βουλή και είπε ότι εμένα με βάζει ο Μητσοτάκης να λέω πράγματα. Κύριε Βελόπουλε, έχετε κάποια απόδειξη πραγματικά ότι εγώ έχω κάποιου είδους συνδιαλλαγή με τον Μητσοτάκη; Επειδή έχει εξοχικό στην Τήνο η Μαρέβα και πηγαίνει ο Μητσοτάκης; Κι επειδή έχω κι εγώ και έχουμε βρεθεί 2-3 φορές στο πλοίο κι έχουμε κάτσει ανθρώπινα κι έχουμε μιλήσει; Και λέω κι ένα γεια όταν τον δω έξω και του έκανα και δύο συνεντεύξεις, έχω κανενός άλλου είδους συνδιαλλαγή με τον Μητσοτάκη;», είπε αρχικά ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων συμπλήρωσε ότι: «Βγαίνετε και τα λέτε αυτά μέσα στη Βουλή; Είναι δυνατόν να λέτε αυτά τα πράγματα; Θα μου πείτε «τα λέω και πάω στο 10%». Εντάξει, αλλά δεν με ενδιαφέρει τι μπαρμπούτσαλα λέτε για τους άλλους. Σε ότι με αφορά θα σας παρακαλούσα να είστε προσεκτικός. Κι αν έχετε κάποια στοιχεία να τα πείτε».

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιάγκας σε Βελόπουλο: «Έχετε απόδειξη ότι έχω κάποιου είδους συνδιαλλαγή με τον Μητσοτάκη;»"

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δυσαρέσκεια για ακρίβεια και εγκληματικότητα

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα ευρύ προβάδισμα 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24.

Παράλληλα όπως σημειώνεται στη δημοσκόπηση της Opinion Poll οι πολίτες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι για τα μέτρα της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα και την ακρίβεια, η οποία παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 17,1 μονάδες του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει ποσοστό 32,1% έναντι 15% που έχει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,4%, η Ελληνική Λύση με 10,7%, το ΚΚΕ με 8,5%, Πλεύση Ε’λευθερίας και Νίκη με 3,7%, Νέα Αριστερά με 3,2% και Δημοκράτες με 3%.

Στο εύρος των ποσοστών των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται από 30,1% έως 34,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 14-16%, το ΠΑΣΟΚ 11,4-13,4%, Ελληνική Λύση 9,7-11,7%, και ΚΚΕ 7,5%-9,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τη Μακεδονία η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 25,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15% ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Ελληνική Λύση με 12,6% έναντι 12,4% του ΠΑΣΟΚ και 7,8% του ΚΚΕ. ΣΤΟ 6,1% είναι η Νίκη, στο 5,3% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,7% η Νέα Αριστερά και στο 3,2% Σπαρτιάτες και Δημοκράτες.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 26,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,4%, το ΠΑΣΟΚ με 10,3% και η Ελληνική Λύση με 8,9%. Το ΚΚΕ έχει ποσοστό 7,1%, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη 3%, η Νέα Αριστερά 2,6% ,οι Δημοκράτες 2,5% και οι Σπαρτιάτες 2,2%.

Στην ερώτηση για το ποιο πρόβλημα θεωρείτε πως είναι πιο σοβαρό για τη χώρα το 49,1% λέει ακρίβεια/ανατιμήσεις, το 26,3% οικονομία και ανάπτυξη, το 25,9% εγκληματικότητα/βία και το 13,7% την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Το 80% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια σε αντίθεση με ένα 20% που δηλώνει ικανοποίηση. Στo θέμα της εγκληματικότητα το 80% δεν είναι ικανοποιημένο, το 19% είναι και το 1% δεν απάντησε.

Για τις πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης το 61,7% λέει όχι ή μάλλον όχι ενώ το 34% απαντά ναι ή μάλλον ναι.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση νοθείας στις ευρωεκλογές και για το αν θα πρέπει να διεξαχθούν με την παρουσία ξένων παρατηρητών το 59% λέει όχι ή μάλλον όχι και το 36,1% λέει ναι ή μάλλον ναι.

Στις θετικές κρίσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37,2% και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,6%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 35%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 27%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 26,9%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 19%, ο Δημήτρης Νατσιός με 10,9% και ο Βασίλης Στίγκας με 6,2%.

Στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο …κανένας ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 33,9% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,5%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δυσαρέσκεια για ακρίβεια και εγκληματικότητα"

ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι ασθενών με CoViD - 1 από γρίπη

Σε ύφεση βρίσκεται και πάλι το κύμα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία.

Στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, που δημοσιεύτηκε σήμερα γίνεται λόγος για σταθεροποίηση της θετικότητας και υποχώρησης στους σκληρούς δείκτες.

Οριακή αύξηση, ωστόσο, παρατηρείται στο ιικό φορτίο κατά τους ελέγχους στα λύματα της Αττικής (+34%), του Βόλου (+32%) και της Λάρισας (+31%).

Στο δελτίο περιλαμβάνονται 5 ακόμη θάνατοι ασθενών με CoViD και 1 με γρίπη.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 77 και οι διασωληνωμένοι τους 8.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1(>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.970.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 136 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 68 θάνατoι.

               Δείκτες CoViD

1 - 7 Απριλίου 2024

25 - 31 Μαρτίου -  2024

Νέοι θάνατοι 5 8
Διασωληνωμένοι 8 12
Νέες εισαγωγές 77 79
 
Γρίπη - RSV

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Σημειώθηκε 1 θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

H θετικότητα RSV παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στην κοινότητα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 5 θάνατοι ασθενών με CoViD - 1 από γρίπη "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 14 Απριλίου λόγω του 7ου Αγώνα Πεδίου Άρεως

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή (14.04.2024) στο κέντρο της Αθήνας λόγω του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «7ος Αγώνας Πεδίου Άρεως -Στις γειτονιές της Αθήνας».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσουν από τις 08:00, σύμφωνα με την Τροχαία.

Ειδικότερα κατά τις ώρες 08.00 έως 11.00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

Μαυρομματαίων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Δροσοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κορδιγκτώνος και Λέσβου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λέσβου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατησίων και Πρωτέως και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Σικίνου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μυτιλήνης και Φωκίωνος Νέγρη, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Τενέδου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατησίων και Μεγίστης, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Επτανήσου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Σύρου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Κυψέλης, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ευελπίδων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μουστοξύδη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Βαλτινών, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μπούσγου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Μαυρομματαίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πατησίων, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πριγκιποννήσων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αγλαοφώντος, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μεγαλουπόλεως, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

– ‘Αμφειας, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πλ. Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μομφεράτου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πατριάρχου Ιερεμίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λομβαρδού, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Βαρβάκη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 14 Απριλίου λόγω του 7ου Αγώνα Πεδίου Άρεως"

Η Σουηδία ενισχύει την άμυνά της – Προετοιμάζει τα πυρηνικά καταφύγια

Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφιερώσει επιπλέον 385 εκατομμύρια κορώνες (33 εκατομμύρια ευρώ) για την ενίσχυση των πυρηνικών καταφυγίων της, των υπηρεσιών της έκτακτης ανάγκης και της πολιτικής άμυνάς της, αφού προειδοποίησε ότι η χώρα οφείλει να προετοιμαστεί για πόλεμο.

Η Σουηδία, η οποία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις αρχές Μαρτίου, επενδύει για να βελτιώσει τη λειτουργία των υπηρεσιών της έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης, να ενισχύσει την κυβερνοασφάλειά της και να συμπληρώσει τα αποθέματα φαρμάκων της, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας Καρλ-Όσκαρ Μπόλιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν επίσης για τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών καταφυγίων, του συστήματος υδροδότησης και των υποδομών μεταφοράς.

«Η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πολιτική ασφαλείας έχει εδώ και καιρό επιδεινωθεί», δήλωσε ο Μπόλιν στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός είχε προκαλέσει αντιδράσεις τον Ιανουάριο, όταν είχε δηλώσει σε ένα συνέδριο για την άμυνα ότι «θα μπορούσε να γίνει πόλεμος στη Σουηδία». Λίγο αργότερα, ο αρχηγός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων Μίκαελ Μπάιντεν είχε πει πως οι Σουηδοί πρέπει «να προετοιμαστούν ψυχικά για πόλεμο».

Η Σουηδία είχε προχωρήσει σε περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες της μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όμως είχε αντιστρέψει την τάση μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 20 δισεκ. κορώνες

Το Μάρτιο 2022, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει περαιτέρω τις δαπάνες αυτές ώστε να τις φέρει «το συντομότερο δυνατό» στο 2% του ΑΕΠ, ένας στόχος που έχει οριστεί από το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στα τέλη του 2023 πως αυτό θα συμβεί το 2024.

Ο προϋπολογισμός για την πολιτική άμυνα της Σουηδίας φθάνει τα 6,5 δισεκ. κορώνες (565 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT. Η σουηδική υπηρεσία πολιτικών εκτάκτων αναγκών (MSB), η οποία είναι αρμόδια για να συντονίζει τις προετοιμασίες σε περίπτωση κρίσης, ζητάει ένα προϋπολογισμό 20 δισεκ. κορωνών.

Οι σουηδικές αρχές επανέφεραν το 2015 την έννοια της «πλήρους άμυνας» και ενίσχυσαν αυτή την προσπάθεια μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, διορίζοντας έναν υπουργό Πολιτικής Άμυνας δίπλα στον υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να κινητοποιήσουν όλη την κοινωνία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σουηδία ενισχύει την άμυνά της – Προετοιμάζει τα πυρηνικά καταφύγια"

Χάρης Δούκας: Τα ξενοδοχεία πρέπει να επιστρέφουν μέρος των εσόδων τους στην πόλη

Την ανάγκη συνεισφοράς των ξενοδοχείων στα έσοδα του Δήμου Αθηναίων επισήμανε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Τα έσοδα των ξενοδοχείων το 2023 αυξήθηκαν κατά 23%, άγγιξαν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο Δήμος ήταν φτωχότερος», τόνισε ο Χάρης Δούκας για το δήμο Αθηναίων ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεισφορά για να διαχέεται ο πλούτος. «Όποιοι κερδίζουν από τις υποδομές στην πόλη, θα πρέπει να επιστρέφουν και κάτι στην πόλη.

Οι ανάγκες είναι διαφορετικές στην κάθε πόλη, είναι στην ευχέρεια του κάθε Δήμου να το προσδιορίσει το ποσοστό της επιστροφής αυτής, ακόμα και τα ξενοδοχεία το θέλουν αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δούκας, έχει αυξηθεί πολύ η τουριστική δραστηριότητα στον Δήμο της Αθήνας, με θετικά σημεία αυτού του φαινομένου τον πλούτο, την ανάπτυξη εστιατορίων, μπαρ και δραστηριοτήτων, όμως υπάρχουν περιοχές ήδη υπερκορεσμένες.

«Πρέπει να κρατάμε την πόλη καθαρή, αλλά πλέον για 7 εκατ. κόσμο, καθώς έχει τριπλάσιο τουρισμό. Χρειάζονται νέα εργαλεία, νέοι τρόποι και δομές για να γίνεται αυτό, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα οι ίδιοι οι κάτοικοι» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να δίδεται στον Δήμο ένα ποσοστό από τους αυξημένους τζίρους των ξενοδοχείων, προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη ένα τέλος ανθεκτικότητας, αλλά αυτό δεν επιστρέφει στην πόλη.

Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ο δήμαρχος Αθηναίων τάχθηκε κατά της επιβολής διοδίων εντός της πόλης, ενώ προέκρινε ως λύσεις την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των πεζοδρομήσεων τα Σαββατοκύριακα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάρης Δούκας: Τα ξενοδοχεία πρέπει να επιστρέφουν μέρος των εσόδων τους στην πόλη"

«Έμεινε» η κλούβα με τον Αλκέτ Ριζάι στις στροφές του Δομοκού

Ένα απρόοπτο συμβάν διέκοψε την… προγραμματισμένη μεταγωγή του βαρυποινίτη κρατούμενου στις Φυλακές Δομοκού, Αλκέτ Ριζάι, στο Νοσοκομείο Λαμίας, το πρωί της Πέμπτης (11/4).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η κλούβα που μετέφερε τον καταδικασμένο Αλβανό κακοποιό, για ανθρωποκτονίες αλλά και για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, έμεινε στις ανηφόρες του Δομοκού λίγο πριν το «16»!

Χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο άλλη κλούβα για να παραλάβει τον ίδιο και τη φύλαξή του και ενώ στο κέντρο της Αστυνομίας είχε σημάνει συναγερμός για την επιτήρηση του χώρου.

Για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα βέβαια, το παραπάνω συμβάν μόνο απρόοπτο δεν ήταν!

Πριν τρεις περίπου εβδομάδες η Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας, είχε δημοσιοποιήσει τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, στον οποίο μεταξύ άλλων είχαν δείξει και φωτογραφίες από «την προσβλητική πλέον για όλους κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων της Εξωτερικής Φρουράς», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά!

Με μια μικρή έρευνα διαπιστώνει κανείς ότι όλα σχεδόν τα οχήματα και των πέντε σωφρονιστικών καταστημάτων που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς χρονολογούνται από το 2000 και νωρίτερα, έχοντας κάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα με καθημερινές μεταγωγές.

Έτσι και στη Φθιώτιδα όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια κλούβα μένει στο δρόμο ως φυσικό επακόλουθο της γήρανσης του στόλου των οχημάτων, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να είναι σε μεταφορά προσώπου «υψηλού κινδύνου».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πρόσφατη εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρίας των εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού, για μη τήρηση όλων των κανόνων διεξαγωγής ασφαλών μεταγωγών αλλά και για τις κλειστές σκοπιές λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του προσωπικού των φυλακών, αλλά και των πολιτών!

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " «Έμεινε» η κλούβα με τον Αλκέτ Ριζάι στις στροφές του Δομοκού "

Αιτωλοακαρνανία: Αποφάσισαν αποχή από τις ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την αποχή τους από τις Ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι στην Άνω Μακρινού Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποκατάσταση τμήματος δρόμου μόλις 100 μέτρων από τις καταστροφές του 2021.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Γαλατσίδας στην ΕΡΤ, η απόφαση των κατοίκων είναι μια κραυγή αγωνίας και απελπισίας.

Συνολικά τέσσερις οικισμοί (Κυψέλη, Μεταξά, Αγία Τριάδα και Αγ. Απόστολοι) έχουν επικοινωνία με το κέντρο της κοινότητας μόνο μέσω ενός χωματόδρομου που όταν βρέχει γίνεται αδιάβατος. Για να τον προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να κατέβει στην Κάτω Μακρινού ώστε στη συνέχεια να ανέβει στην Άνω Μακρινού, διανύοντας μια απόσταση 20 χιλιομέτρων.

«…Στο χωριό οι μαθητές αναγκάζονται περνώντας από χωματόδρομους, να φτάνουν στην πλατεία του χωριού για να μεταφερθούν στο σχολείο….Οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα με το καρότσι για να το πάνε στο βυτίο, πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες…Στο χωριό η μοναδική ψησταριά που υπήρχε, έκλεισε!», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας και πρόσθεσε:

«Είμαστε 800 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον εμείς οι 300 στην κοινότητα Μακρυνούς αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης…».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιτωλοακαρνανία: Αποφάσισαν αποχή από τις ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας "

ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης για διαγνωστικά και γιατρούς που δεν εξυπηρετούν πολίτες

Διακοπή της σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προβλέπεται για τους παρόχους που αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και συζητείται από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, διάταξη τροπολογίας προβλέπει την αυτοδίκαιη λύση συμβάσεων παρόχων υπηρεσιών με τον ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση εκ μέρους τους άρνησης παροχής υπηρεσιών ή εκτέλεσης παραπεμπτικών σε δικαιούχους περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρεται, οι πάροχοι θα αποκλείονται της δυνατότητας σύναψης νέας σύμβασης για διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης.

Με τη ρύθμιση αυτή, προστατεύονται οι πολίτες από τυχόν άρνηση των παρόχων υγείας, όπως για παράδειγμα από διαγνωστικά εργαστήρια, να τους εξυπηρετήσουν. Η διάταξη έρχεται ενώ είναι υπό συζήτηση η αποχή από τα καθήκοντά τους των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών το διάστημα 22 με 26 Απριλίου. Η τελική απόφαση για την αποχή πρόκειται να οριστικοποιηθεί την Κυριακή το βράδυ.

Βασική αιτία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών είναι το δυσθεώρητο (clawback). Για πολλά εργαστήρια και πολυϊατρεία τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους. Προκειμένου να δοθεί μια ανάσα σε διαγνωστικά εργαστήρια και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, το Υπουργείο Υγείας, με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο θεσμοθετεί επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών ένα ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και τρία ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών εξετάσεων.

Με την ίδια τροπολογία, καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα Κέντρα Αναφοράς για την παρακολούθηση των HIV οροθετικών ατόμων. Μεταξύ άλλων, πρέπει να έχουν ιδρυθεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας ως Κέντρα Αναφοράς με αντικείμενο τον ιό HIV, να έχουν επιστημονικά υπεύθυνο στην προγραμματική σύμβαση για τη διαχείριση του προγράμματος και την κλινική επίβλεψη του συνόλου του διαγνωστικού έργου του HIV γιατρό με ειδικότητα βιοπαθολογίας και να έχουν εκτελέσει τουλάχιστον 8.000 εξετάσεις HIV κατά την τελευταία τετραετία στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων με τον ΕΟΔΥ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης για διαγνωστικά και γιατρούς που δεν εξυπηρετούν πολίτες"

Τέλος επιτηδεύματος για τελευταία φορά: Για ποιους καταργείται το 2025

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας χθες από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ανακοίνωσε την πρόωρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Για τις φορολογικές δηλώσεις που θα αρχίσουν να υποβάλλονται, για το φορολογικό έτος του 2023, το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται κατά 50% από 650 ευρώ σε 325 ευρώ.

Για κάθε υποκατάστημα των φυσικών προσώπων, το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται από 600 ευρώ που ήταν στα 300 ευρώ.

Το 2025 δεν θα πληρωθεί καθόλου το τέλος επιτηδεύματος από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 2 εκατ. ευρώ που το 2023 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 3/12 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αντίθετα οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να το πληρώνουν κανονικά, με στόχο το 2027 να καταργηθεί και για αυτούς.

Σήμερα από το τέλος επιτηδεύματος απαλλάσσονται:

  • Επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα 2 εκατ. ευρώ, οποίοι αύξησαν, για το 2023, τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 3/12 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 100 κατοίκους, εκτός αν θεωρούνται τουριστικοί τόποι.
  • Ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ατομική άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών.
  • Πρόσωπα που ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και παρουσιάζουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 80%.
  • Επιτηδευματίες με ατομικές επιχειρήσεις, εφόσον υπολείπονται 3 έτη από το έτος της συνταξιοδότησης τους.
  • Οι αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων, μεταξύ καθέτων.
  • Αγρότες κανονικού καθεστώτος-παραγωγοί, οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 47.81.10.01 «Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, παραγωγού-πωλητή, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές» και 47.89.10.01 «Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών, παραγωγού-πωλητή, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές».
  • Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί Εργαζομένων, αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικοί συνεταιρισμοί, σχολικοί συνεταιρισμοί.
  • Επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.
  • Για τους καλλιτέχνες που επλήγησαν από την πανδημία προβλέπεται πλήρης απαλλαγή μέχρι και το 2024 .

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε και το πακέτο μέτρων για το επόμενο έτος όπου θα ανέρχεται στα 870 εκατ. ευρώ, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από όσο είχε υπολογιστεί στο πρόγραμμα σταθερότητας για το 2025.

Που οφείλεται η αύξηση του ποσού
  • Λόγω της νωρίτερης κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος (αρχικά είχε υπολογιστεί να καταργηθεί σταδιακά σε τρία χρόνια) που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 120 εκατ. ευρώ.
  • Της μονιμοποίησης επιστροφής του ΕΦΚ στους αγρότες με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.
  • Της αναστολής του ΦΠΑ στα ακίνητα και το 2025 (κόστος 20 εκατ. ευρώ).
  • Της αύξησης κατά 15 εκατ. ευρώ του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Τα πρόσθετα μέτρα θα καλυφθούν από την αύξηση των δημοσίων εσόδων και οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα σταθερότητας που ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέλος επιτηδεύματος για τελευταία φορά: Για ποιους καταργείται το 2025 "

Πρόστιμα 206.500 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα σε έξι επιχειρήσεις στην Κρήτη

Πρόστιμα ύψους 206.500 ευρώ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι επιχειρήσεις στην Περιφέρεια της Κρήτης έπειτα από στοχευμένους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) την περίοδο 8 έως 10 Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ έγιναν σε τρεις επιχειρήσεις στο Ηράκλειο και σε τρεις στο Ρέθυμνο. Εκεί εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 23.897 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων.

Τα απομιμητικά προϊόντα έφεραν σήματα διεθνών οίκων και πωλούνταν σε πολύ υψηλές τιμές, όπως τα γνήσια. Σημαντική ήταν η συνεργασία της ΔΙΜΕΑ με την ΕΛ.ΑΣ., την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Κρήτης (Ε.Λ.Υ.Τ.) και την Κινητή Ομάδα Ελέγχου Κρήτης (Κ.Ο.Ε.). Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Οι εντατικοί έλεγχοι για την προστασία των καταναλωτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σε όλα τα επίπεδα. Όποιος αγνοεί την καταναλωτική νομοθεσία, τιμωρείται. Η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους σε όλη την ελληνική επικράτεια με σκοπό τον εντοπισμό εμπορικών παραβατικών συμπεριφορών και την πάταξη του αθέμιτου
ανταγωνισμού. Η προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο Ανάπτυξης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα 206.500 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα σε έξι επιχειρήσεις στην Κρήτη"

Αττική: Συνελήφθησαν δύο μαθητές έξω από σχολείο για ναρκωτικά και όπλα

Χειροπέδες σε δύο μαθητές, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, για ναρκωτικά πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/4) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλλήψεις έγιναν έξω από σχολείο της Αθήνας και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ απογευματινές ώρες εντοπίστηκε και συνελήφθη και μια 47χρονη, μητέρα του ανηλίκου κατηγορούμενου, για παραμέληση εποπτείας.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι δύο μαθητές που μόλις είχαν εξέλθει από την κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, και σε σωματικό έλεγχο βρέθηκαν 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 14,1 γραμμάρια κάνναβης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν έξι σουγιάδες και δύο μαχαίρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική: Συνελήφθησαν δύο μαθητές έξω από σχολείο για ναρκωτικά και όπλα"

Μαρινάκης για το μέτρημα των αυτοκινήτων του πρωθυπουργού: Ο κ. Κασσελάκης έχει 41 αστυνομικούς αλλά εμείς δεν τον κατηγορούμε

Το βίντεο που ανάρτησε στα social media ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και μετρούσε τα αυτοκίνητα που συνόδευαν την πομπή του πρωθυπουργού στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

«Ο κ. Κασσελάκης ξέχασε να μετρήσει τα αυτοκίνητα τα δικά μας που έχουμε παρκαρισμένα κάτω από τα σπίτια μας. Μέτρησε και κάποιες μοτοσυκλέτες με πολίτες επάνω και τα αυτοκίνητα που περνούσαν μετά την πομπή του πρωθυπουργού. Συνέχισε να μετράει αυτοκίνητα που περνούσαν μετά την πομπή του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά τα αυτοκίνητα που προηγούνται ή συνοδεύουν τον πρωθυπουργό που είναι συνολικά 4 και στην συνέχεια είναι και κάποιοι άλλοι που συμμετέχουν σε μια περιοδεία, μπορεί να είναι κάποιοι υπουργοί κάποιοι βουλευτές της περιοχής, αυτοί δεν είναι αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα social media και να διαδίδουμε τα μηνύματά μας αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο και αυτό να μην είναι φτηνός λαϊκισμός. Εκεί είναι η αποτυχημένη μορφή ενός influencer. Δηλαδή, influencer χωρίς περιεχόμενο. Όταν υπάρχει περιεχόμενο είναι πολύ καλό αλλά εδώ είναι φτηνός λαϊκισμός. Εμείς ρωτήσαμε πόσοι αστυνομικοί είναι στην υπηρεσία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάθαμε ότι είναι 41 αστυνομικοί. Άλλοι είναι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ άλλοι στον πρώην πρωθυπουργό. Εμείς δεν θα το κατηγορήσουμε αυτό εφόσον υπάρχει ζήτημα ασφάλειας ούτε θα κάνουμε βίντεο πόσοι αστυνομικοί ή πόσα οχήματα συνοδεύουν τον Κασσελάκη. Δεν είναι τρόπος άσκησης πολιτικής ειδικά όταν είμαστε κυβέρνηση που ήδη 1700 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει από φύλαξη προσώπων ε μάχιμες υπηρεσίες. Σημασία έχει όταν λέμε κάτι να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν ανταποκρίνεται και δεύτερον να έχει και ένα πολιτικό αποτύπωμα. Και μάλιστα όταν μιλάει ένας άνθρωπος που αιτήθηκε αστυνομικούς πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο αλλά και για τον σύζυγό του που δεν τον κατηγορήσαμε, αλλά δεν είναι λίγο ανακόλουθο σε σχέση με τον τρόπο που ανεβάζει βίντεο για να δημιουργήσει εντυπώσεις;»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρινάκης για το μέτρημα των αυτοκινήτων του πρωθυπουργού: Ο κ. Κασσελάκης έχει 41 αστυνομικούς αλλά εμείς δεν τον κατηγορούμε"

Πρόστιμο για πρώτη φορά σε λαϊκή αγορά για μη διάθεση POS

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη λαϊκή αγορά Μοσχάτου – Ταύρου επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στις 2 Απριλίου , επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500€ σε επιχείρηση που δεν διέθετε τερματικό αποδοχής καρτών για πληρωμές (POS) ή άλλη εφαρμογή για δυνατότητα πληρωμών με κάρτα.

Αποτελεί το πρώτο πρόστιμο που επιβλήθηκε σε λαϊκή αγορά για το συγκεκριμένο λόγο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο για πρώτη φορά σε λαϊκή αγορά για μη διάθεση POS"

Μπαίνει το ΣΔΟΕ στο Πεδίον του Άρεως για τα ιδιότυπα παζάρια που στήνονται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα

Την παρέμβαση του ΣΔΟΕ προκάλεσαν οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των συλλόγων πολιτών, σχετικά με το ιδιότυπο παζάρι που στηνόταν, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, στο Πεδίον του Άρεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος ζητούν την παροχή στοιχείων τόσο για την ύπαρξη υπαίθριων αγορών, εντός του Πάρκου την τρέχουσα περίοδο, όσο και τις σχετικές συμβάσεις που έχουν γίνει μεταξύ του Σωματείου των εμπόρων και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για προκαταρκτικό έλεγχο, που –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε διαχειριστικό έλεγχο στον φορέα από ειδικό κλιμάκιο. Μάλιστα, εφόσον από την προκαταρκτική εξέταση ανακύψουν ευθύνες, το σχετικό πόρισμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαβιβαστεί και στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Οι καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, το προηγούμενο διάστημα, εμφάνιζαν το Σωματείο που εκμεταλλευόταν το παζάρι να «επινοικιάζει» τους χώρους με ποσά που ξεκινούσαν από τα 1.200 ευρώ και έφταναν τα 1.800 ευρώ την ημέρα, όταν κάθε ένα από τα 200 περίπου περίπτερα πλήρωνε ενοίκιο στην Περιφέρεια Αττικής μόλις 100 ευρώ την ημέρα. Τα εορταστικά αυτά παζάρια, μάλιστα, διαρκούσαν σχεδόν δύο μήνες, με τους πρόχειρους πάγκους που στήνονταν να πωλούν προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης, σε τιμές πραγματικά ευτελείς, ενώ οι καταγγελίες κάνουν λόγο ακόμη και για άσκηση δραστηριοτήτων χωρίς την απαιτούμενη έγκριση και αδειοδότηση. Πρόκειται για μία πρακτική που είχε ξεκινήσει επί θητείας Δούρου και συνεχίστηκε και επί εποχής Πατούλη. Όπως αναφέρουν, δε, οι σχετικές πληροφορίες, ανάλογα με όσα βγουν στο φως από την προκαταρκτική εξέταση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, το χρονικό διάστημα της περιόδου που διερευνάται, ενδέχεται να επεκταθεί.

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε κάνει λόγο για όργιο παραεμπορίου, το οποίο προτίθεται να πατάξει με όλες τις σύννομες ενέργειες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπει τέλος στην ασυδοσία και στις πρακτικές αδιαφάνειας. Είχε προαναγγείλει, μάλιστα, τη δημιουργία εορταστικών χωριών με δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους –στα πρότυπα των εορταστικών θεματικών πάρκων του εξωτερικού– αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα του 2024, προσθέτοντας ότι το Πεδίον του Άρεως θα επιστρέψει, όπως ακριβώς αρμόζει, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του κέντρου ως πρότυπο βιωσιμότητας και ως ελεύθερος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαίνει το ΣΔΟΕ στο Πεδίον του Άρεως για τα ιδιότυπα παζάρια που στήνονται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα"

Πάτρα: Έστησαν καρτέρι σε αστυνομικούς - Έσπασαν περιπολικό - Τρεις συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού έγινε τα ξημερώματα από δεκάδες άτομα στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 στις 3.30 τα ξημερώματα έλαβε κλήση η Αστυνομία , μέσω 112 , για διατάραξη κοινής ησυχίας , καθώς σε κατάστημα στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου και Υψηλάντου είχε μεγάλη συγκέντρωση ατόμων.

Οταν έφθασε στο σημείο περιπολικό , περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στο πλήρωμα πετώντας πέτρες και μπουκάλια , προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο περιπολικό.

Αμεσα έφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη που προχώρησε σε 3 συλλήψεις νεαρών, ενώ οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Έστησαν καρτέρι σε αστυνομικούς - Έσπασαν περιπολικό - Τρεις συλλήψεις (ΦΩΤΟ)"

Φωτογραφίες και βίντεο: Βρέθηκε οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στην πλατεία Κυψέλης

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου, για οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε, στην Κυψέλη.

Η οβίδα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε σε εργοτάξιο από τον υπεύθυνο ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία.

Βίντεο και φωτογραφίες:





ovida-kypseli__1_

ovida-kypseli__3_

ovida-kypseli__2_

ovida-kypseli__4_

ovida-

vlima_kypseli___1_

Στην περιοχή επιχείρησε το ΤΕΕΜ ενώ η Αστυνομία προχώρησε προληπτικά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, μέχρι την ώρα που η οβίδα απομακρύνθηκε από πυροτεχνουργούς του Στρατού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτογραφίες και βίντεο: Βρέθηκε οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στην πλατεία Κυψέλης"

«Βγάζει αίμα, έλα, στοπ!» – Σοκαριστικό βίντεο από άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων και μάλιστα on camera έλαβε χώρα τη νύχτα στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στην οδό Χάληδων, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το zarpanews.gr

Στο βίντεο καταγράφεται ο άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων, με τον έναν εκ των δύο να έχει πέσει στο έδαφος ενώ η παρέα παρακολουθεί. «Βγάζει αίμα, έλα στοπ!» ακούγεται χαρακτηριστικά μία φωνή στο τέλος.

Ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στον διαρκώς αυξανόμενο κοινωνικό προβληματισμό για τα περιστατικά bullying και την νεανική παραβατικότητα.

zarpanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βγάζει αίμα, έλα, στοπ!» – Σοκαριστικό βίντεο από άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο παλιό λιμάνι των Χανίων"

ΑΑΔΕ: Διετής η σφράγιση παραβατικών πρατηρίων καυσίμων

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δύο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εξειδικεύεται η διαδικασία διετούς σφράγισης των πρατηρίων διάθεσης όλων των ειδών καυσίμων όταν το ελεγχόμενο πρατήριο:

• κατέχει και εμπορεύεται νοθευμένα καύσιμα,

• διαπιστωθεί με τέλεση λαθρεμπορίας καυσίμων,

• παρεμποδίσει τον έλεγχο με χρήση βίας ή απειλής.

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις διαπίστωσης των παραπάνω παραβάσεων από άλλη δημόσια ελεγκτική ή διωκτική αρχή, ενημερώνεται η Τελωνειακή Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διενεργήσει τη σφράγιση του πρατηρίου.

Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων που σφραγίζονται, απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ή ιδιότητα ή να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εμπορίας ή διακίνησης ενεργειακών προϊόντων για δύο έτη από τη διαπίστωση της παράβασης, ενώ τα στοιχεία των παραβατών δημοσιοποιούνται με διετή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Το σύνολο της ποσότητας των καυσίμων που εντοπίζεται στην εγκατάσταση κατά τον χρόνο σφράγισης απαντλείται και μεταφέρεται, είτε προς επαναδιύλιση είτε, εφόσον δεν είναι δυνατή η επαναδιύλιση, προς καταστροφή σε αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων.

«Προχωράμε αποφασιστικά και με απόλυτη προσήλωση στο στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της αθέμιτης κερδοφορίας που συντελούνται σε βάρος του κράτους, των καταναλωτών και των υγιών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

«Θωρακίζουμε την αγορά και προστατεύουμε τους καταναλωτές, διαμορφώνοντας ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων κατά της λαθρεμπορίας και της νοθείας καυσίμων, με τη συμμετοχή και των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, μέσω των μέτρων δέουσας επιμέλειας που οφείλουν να λαμβάνουν κατά τη συνεργασία τους με τα πρατήρια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Διετής η σφράγιση παραβατικών πρατηρίων καυσίμων"

Αλλαγές στον Ελληνικό Στρατό προανήγγειλε ο Δένδιας – Η ειδική μονάδα «1864»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με έμφαση στην καινοτομία.

«Πιστεύουμε στο στρατό των πολιτών. Έχουμε ως σπονδυλική στήλη τους επαγγελματίες, αλλά με τη σωστή εκπαίδευση μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους οπλίτες θητείας».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσουν οι οπλίτες θητείας «ειδικές δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους» ενώ έδωσε έμφαση στην πληροφορική και την καινοτομία.

«Έχουμε πολύ μικρό αμυντικό οικοσύστημα» εξήγησε και συνέχισε: «Παράγει λιγότερο από το 0,74% του ΑΕΠ μας. Για αυτό δημιουργούμε με χρηματοδότηση ένα κέντρο καινοτομίας, αλλά και μια διεύθυνση καινοτομίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζητούμε πρωτότυπες λύσεις που θα καλύψουν ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Εάν είναι αποδεκτή από τις Ένοπλες Δυνάμεις, χρηματοδοτούμε το πρωτότυπο, και εάν αυτό ανταποκρίνεται το παραγγέλνουμε». «Αυτό» τόνισε, «μπορεί να αλλάξει την οικονομία της χώρας».

Η ανάγκη παραγωγής οπλικών συστημάτων και η «μονάδα 1864»

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι οφείλουμε «να επιλέξουμε χρήσιμα οπλικά συστήματα για το νέο στράτευμα» ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή, η χώρα μας «δεν έχει αντιαεροπορικό θόλο και το κύριο όπλο προστασίας είναι τα αεροπλάνα μας».

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει «εγχώρια δυνατότητα συντήρησης οπλικών και αμυντικών συστημάτων» ενώ πρόσθεσε: «Θα πρέπει να φροντίζουμε, ώστε ένα μέρος από τα νέα συστήματα να κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξει η λογική του ‘ψωνίζω από το ράφι’. Ο μεγαλύτερος κινητήριος μοχλός είναι η ανάγκη. Και η πατρίδα έχει ανάγκη να παράγει οπλικά συστήματα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρέπει να ενισχύσουμε την εγχώρια αμυντική παραγωγή, να παράξουμε δηλαδή τις φρεγάτες που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα, αλλά και να υποστηρίξουμε όλες τις φρεγάτες των χωρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συντηρηθούν 1,5-2 ναυπηγεία για τα επόμενα 40 χρόνια», εξήγησε. Η λογική αναζήτησης και παραγωγής προϊόντων από την εγχώρια αγορά είναι πλέον ανάγκη να εφαρμοστεί, συμπλήρωσε.

Ειδικό Σώμα Πληροφορικής στον Ελληνικό Στρατό

Σημείωσε ότι στον Ελληνικό Στρατό δημιουργείται ειδικό σώμα πληροφορικής, αντίστοιχης της ισραηλινής μονάδας 8200 για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Επισήμανε πως όταν κάποιος φεύγει από τη μονάδα 8200 του ισραηλινού στρατού, είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό προσόν που μπορεί κάποιος να έχει παγκοσμίως και είπε συγκεκριμένα:

«Έχουμε φτιάξει μια μονάδα περίπου σε αυτά τα πρότυπα, που λέγεται “μονάδα 1864”. Θα θυμηθείτε όχι μετά από πολλά χρόνια, τι θα σημαίνει αυτό στο βιογραφικό ενός νέου ανθρώπου».

Επιχείρηση «Ασπίδες»: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει συμμετοχή»

Για την επιχείρηση «Ασπίδες», ανέφερε ότι «είναι μια πρώτη απόδειξη ότι η Ευρώπη μαθαίνει να αντιδρά γρηγορότερα στις προκλήσεις και τα γεωπολιτικά ερεθίσματα».

«Στέλνουμε» συνέχισε, «Έλληνες ναυτικούς σε ζώνη κινδύνου, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προάσπισης εάν δεν μετέχουμε όπου απειλούνται τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά συμφέροντα». «Η Ελλάδα πρέπει να έχει συμμετοχή στα τεκταινόμενα στην περιοχή» πρόσθεσε.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» ενώ σχολίασε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας ότι «αναφέρεται σε θαλάσσια πάρκα γύρω από τις Κυκλάδες» και αυτό, όπως είπε, δείχνει «μια αυξανόμενη ατζέντα τουρκικών διεκδικήσεων και αιτιάσεων».

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιδρά σε κάθε τουρκική θέση που παραβαίνει το διεθνές δίκαιο» εκτίμησε ο κ. Δένδιας.

 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στον Ελληνικό Στρατό προανήγγειλε ο Δένδιας – Η ειδική μονάδα «1864»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news