facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Βελτίωση στα μέτωπα της φωτιάς σε Σταμάτα και Κερατέα - Τραγωδία με νεκρό και καμένα σπίτια

«Θετικά» είναι τα μηνύματα που έρχονται από τα μέτωπα της φωτιάς σε Σταμάτα και Κερατέα, καθώς το βράδυ έπεσαν οι άνεμοι και αυτό αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σύμμαχο των πυροσβεστών που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό των δύο πυρκαγιών. Ωστόσο, η φωτιά στη Σταμάτα πήρε διαστάσεις τραγωδίας, καθώς ένας 45χρονος κάτοικος πέθανε ανακοπή καρδιάς έχοντας εισπνεύσει καπνούς.

Σπίτια έχουν καεί στη Σταμάτα και αρκετά περισσότερα στην Κερατέα. Οι επιχειρήσεις περιελάμβαναν πολλές εκκένωσης οικισμών, ενώ αργά το απόγευμα υπήρξε αναζωπύρωση σε εστίες φωτιάς που έμοιαζαν υπό έλεγχο.

Η χειρότερη είδηση ήρθε δυστυχώς από τη φωτιά στη Σταμάτα, όπου ένας κάτοικος - ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ- τελικά άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς. Παράλληλα υπάρχει ένας ακόμη 30χρονος τραυματίας που έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ η φωτιά φάνηκε να τίθεται υπό έλεγχο και στα δύο μέτωπα και αφού νωρίτερα απειλούσε ακόμη περισσότερα σπίτια, καθώς οι φλόγες στη Σταμάτα έφτασαν στη συμβολή των οδών Πευκών και Μοναστηρίου, όπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Συνολικά στη Σταμάτα επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά, με τις προσπάθειες να εστιάζουν στο να μην ξεφύγει η φωτιά από τον οικισμό Γαλήνης προς τον Διόνυσο. Νωρίτερα, τα εναέρια μέσα είχαν συμβάλει τα μέγιστα για να μην φτάσει η φωτιά από την Κερατέα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Στη Σταμάτα, διαδοχικά μηνύματα ήχησαν από το 112, τα οποία καλούσαν τους πολίτες αν βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα να απομακρυνθούν μέσω λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία Σταμάτας, ενώ ένα δεύτερο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Γαλήνης στη Σταμάτα να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Πυροσβεστική: Η δυσκολότερη μέρα που αντιμετωπίσαμε

Μετά τη Συντονιστική Σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, στις 18:30 προχώρησε σε νεότερη ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών:

«Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές.

Στις 11 και 54, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας. Κατά την έναρξή της, δίπλα σε διάσπαρτες κατοικίες, έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.
Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά, 23 εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Την ώρα που οι δυνάμεις μας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής της πυρκαγιάς, ξέσπασε δεύτερη, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.
Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.

Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».

Διαβάστε Περισσότερα » "Βελτίωση στα μέτωπα της φωτιάς σε Σταμάτα και Κερατέα - Τραγωδία με νεκρό και καμένα σπίτια"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

01/07/2024

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, στην Κρήτη"

Φωτιά σε Σταμάτα και Κερατέα: Ανοιχτό το ΟΑΚΑ για φιλοξενία κατοίκων από τις περιοχές που εκκενώθηκαν

Άνοιξε το ΟΑΚΑ για να υποδεχτεί κατοίκους των περιοχών που μαίνονται πυρκαγιές, ενώ ήδη έχουν φτάσει εκεί λεωφορεία με παιδιά από κατασκηνώσεις στον Διόνυσο, που εκκενώθηκαν συντεταγμένα.

Η υποδοχή πυρόπληκτων στο ΟΑΚΑ αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδιαλιά, με τη διοίκηση του σταδίου. Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε νωρίτερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των πολλαπλών μετώπων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε Σταμάτα και Κερατέα: Ανοιχτό το ΟΑΚΑ για φιλοξενία κατοίκων από τις περιοχές που εκκενώθηκαν"

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Σαλαμίνα, Αττική, Ιωάννινα, Θάσο, Θεσσαλονίκη και Ηλεία

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στον Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Αναλυτικότερα:

  • Συνελήφθη χθες 29 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500€.
  • Συνελήφθη σήμερα, 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση  πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 8.538,75€. Ο προαναφερόμενος οδηγήθηκε σήμερα, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
  • Συνελήφθη σήμερα 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Εθ. Πυρ. Κλιμακίου Πόρου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ασκέλι Πόρου, του Δήμου Πόρου Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000€.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933€, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250€, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση αυτοσχέδιας συσκευής έψησης σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη νήσο Θάσο.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250€, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Χαλάστρας, του Δήμου Δέλτα, στην Θεσσαλονίκη.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625€, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην κοινότητα Αρβανίτη, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Σαλαμίνα, Αττική, Ιωάννινα, Θάσο, Θεσσαλονίκη και Ηλεία "

Εκλογές στη Γαλλία: Θρίαμβος της Λεπέν με 34% – Τρίτος ο Μακρόν

Οι Γάλλοι, εν μέσω κλίματος πόλωσης, προσήλθαν -με μεγάλη συμμετοχή- στις κάλπες, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, στις εννέα το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Συγκεντρώνοντας το 34,2% των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμόTF1.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 29,1%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 21,5 % και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 10%.

Ωστόσο,. σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το κομμάτι της Μαρίν Λεπέν δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του γαλλικού Τύπου δίνουν 230 – 280 έδρες στην Μαρίν Λεπέν στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση (χρειάζεται 289 για να σχηματίσει κυβέρνηση), 125 – 165 έδρες στο«Νέο λαϊκό μέτωπο» του Μελανσόν και μόλις 30 – 70 έδρες στοννυν Πρόεδρο της Γαλλίας, που είναι ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης! Η Λεπέν χρειάζεται 289 έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση και το κόμμα της, ο Εθνικός Συναγερμός, έχει δηλώσει πως θα σχηματίσει κυβέρνηση μόνο με απόλυτη πλειοψηφία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές στη Γαλλία: Θρίαμβος της Λεπέν με 34% – Τρίτος ο Μακρόν"

Έβαλε φωτιά πριν από 15 ημέρες τον άφησαν ελεύθερο και προσπάθησε τα ξημερώματα να κάψει τη Ραφήνα

Ένας άνδρας ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες για τον ίδιο λόγο και αφέθηκε ελεύθερος, συνελήφθη σήμερα (30/06/2024), τις πρώτες νυχτερινές ώρες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ Νέας Μάκρης, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει πάλι φωτιά στη Ραφήνα. 

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά σε χωράφι κοντά στο ρέμα της Ραφήνας.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 16 Ιουνίου 2024 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.
Οδηγήθηκε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.538€.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβαλε φωτιά πριν από 15 ημέρες τον άφησαν ελεύθερο και προσπάθησε τα ξημερώματα να κάψει τη Ραφήνα"

Εντοπισμός 15 μεταναστών στο νησί Νίμο, απέναντι από τη Σύμη

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, τις βραδινές ώρες χθες εντόπισε άτομα, σε βραχώδη περιοχή του νησιού Νίμου Σύμης, κάποια από τα οποία παρέμειναν στην παραλία και κάποια άλλα διέφυγαν προς την κορυφή.

Το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλλεξε έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο σκάφος του Λιμενικού.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια και παράκτια περιοχή, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να εντοπιστούν ακόμη εννέα άτομα.

Όλοι οι αλλοδαποί (12 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν από σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Σύμης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπισμός 15 μεταναστών στο νησί Νίμο, απέναντι από τη Σύμη"

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης στο IRIS για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης των επαγγελματικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, σύμφωνα με σημερινή (30.6.2024) ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες άμεσων πληρωμών IRIS αποτελούν μια πολύ χρήσιμη λύση προκειμένου οι πολίτες να μην καταβάλλουν καθόλου προμήθειες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS.

Η μόνη διαθέσιμη υπηρεσία άμεσων πληρωμών μέχρι σήμερα, το IRIS, διαδίδεται ταχύτατα ως μέθοδος πληρωμής στην Ελλάδα. Η διαδικασία σύνδεσης είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον ελεύθερο επαγγελματία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία:

  • Έως σήμερα στο σύστημα είναι εγγεγραμμένοι 400.00 επαγγελματίες (περισσότεροι από 180.000 εγγράφηκαν φέτος) από το σύνολο των περίπου 800.000 υπόχρεων προς σύνδεση επαγγελματιών.
  • Ο μεγαλύτερος αριθμός συνδέσεων καταγράφηκε στις 27 Ιουνίου με 5,9 χιλ. νέες εγγραφές.
  • Από την αρχή του έτους έως και τις 27 Ιουνίου έχουν πραγματοποιηθεί 191.416 συναλλαγές στο IRIS P2B, αριθμός 11 φορές μεγαλύτερος από πέρυσι.
  • Το ίδιο διάστημα οι συναλλαγές αυτές έφθασαν σε αξία τα 14,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας 10 φορές μεγαλύτερη αξία από πέρυσι.
  • Το προϊόν προσφέρουν πλέον 10 τράπεζες και εντός του έτους αναμένεται να προστεθούν ακόμα δύο φθάνοντας συνολικά τις 12.

Σημειώνεται ότι, στο IRIS P2P (για μεταφορές χρημάτων μεταξύ φίλων) το μέσο πλήθος συναλλαγών ανά ημέρα ήταν 120 χιλ. και στις 31 Μαΐου έφθασε τις 180 χιλ. συναλλαγές.

Εύκολη ενεργοποίηση

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας, είτε για ιδιώτες είτε για επαγγελματίες, γίνεται μέσω του mobile app της Τράπεζας τους, με μια πολύ απλή διαδικασία. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται μόνο με τον αριθμό του κινητού του παραλήπτη ή σάρωση QR Code, μέσω του mobile app της Τράπεζας.

Για την επιβεβαίωση των συναλλαγών απαιτείται η χρήση βιομετρικών δεδομένων (αποτύπωση του προσώπου ή του δαχτυλικού αποτυπώματος) και επιβεβαίωση ονοματεπωνύμου του παραλήπτη πριν από την αποστολή. Τα χρήματα πιστώνονται εντός 2 δευτερολέπτων στον παραλήπτη, ο οποίος ενημερώνεται αμέσως για τη μεταφορά των χρημάτων, καθώς και για τα στοιχεία του αποστολέα.

Το IRIS διαθέτει 3 υπηρεσίες:

  1. IRIS Person to Person: Άμεση μεταφορά χρημάτων μεταξύ ιδιωτών, χωρίς προμήθεια (έως 500 ευρώ / ημέρα).
  2. IRIS Person to Business: Για πληρωμή σε ατομικές επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες. Προϋπόθεση είναι η εγγραφή του επαγγελματία με επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό. Επισημαίνεται ότι το όριο των 500 ευρώ για τον επαγγελματία είναι ανά πελάτη κι όχι στο σύνολο των χρημάτων που μπορεί να λάβει ημερησίως. Ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με κάποια χρέωση για την υπηρεσία, ενώ η προμήθεια για τον επαγγελματία είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με άλλες μεθόδους πληρωμής.
  3. IRIS Commerce: Για πληρωμή σε ηλεκτρονικά καταστήματα, χωρίς να κοινοποιούνται στοιχεία πληρωμής στον έμπορο. Η παραγγελία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, δεν υπάρχει όριο ποσού και δεν απαιτείται εγγραφή στην υπηρεσία για τον πελάτη.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 5072/2023 θεσπίστηκε η υποχρέωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με σύστημα άμεσων πληρωμών. Όπως, επίσης, να δέχονται άμεση πληρωμή από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο τους το ζητήσει.

Επίσης, τα φυσικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με άλλο φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες (ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο) δικαιούνται να ζητήσουν να γίνει η πληρωμή μέσω συστήματος άμεσων πληρωμών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε σταδιακή ενημέρωση στους υπόχρεους μη συνδεδεμένους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εντός της προθεσμίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η μη αποδοχή άμεσων πληρωμών, μετά το πέρας της προθεσμίας, από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιφέρει διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης στο IRIS για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες"

Προς οριοθέτηση η φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώθηκαν Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες ανακοπή υπέστη ένας 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα. Ο άνδρας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. 

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση του για τις πυρκαγιές ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή στην Κερατέα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο».

Αυτή την ώρα επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν τις 17.30 εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονταν στην περιοχή Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά αλλά και σε όσους βρίσκονταν στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς οριοθέτηση η φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώθηκαν Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη"

Καιρός αύριο: Μικρή εξασθένηση των ανέμων – Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο (01.07.2024) με τους ανέμους να είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με Την ΕΜΥ, Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι -απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, το απογεύμα στα παραθαλάσσια θα επικρατήσουν αύρες έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί με τη ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ, το απόγευμα στα νότια και δυτικά παραθαλάσσια θα επικρατήσουν αύρες έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή εξασθένηση των ανέμων – Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς"

Φωτιά στη Σταμάτα: Απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις – Ανεξέλεγκτο το μέτωπο

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στη Σταμάτα. Μπαράζ μηνυμάτων έχουν σταλεί από το 112, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να απομακρυνθούν, ενώ επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ριπές που φτάνουν τα 9 μποφόρ. Αναμένεται εξασθένησή τους αργότερα. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 14 μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Παρά την τιτάνια προσπάθεια της Πυροσβεστικής η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια, ενώ απειλεί και επιχειρήσεις στην περιοχή. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για έναν εγκαυματία. 

Τρεις οικισμοί έχουν λάβει εντολή εκκένωσης. Περιπολικά της αστυνομίας πηγαίνουν σπίτι – σπίτι και ζητούν από τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών και να φύγουν. Τα περισσότερα σπίτια έχουν πεύκα δίπλα τους, γεγονός που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Σταμάτα: Απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις – Ανεξέλεγκτο το μέτωπο"

Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας: 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις - Έχουν καεί σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στην στην Κερατέα που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί τρία σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις κατοικιών.

Η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) δουλεύουν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία. Αυτή την ώρα σηκώνονται κ 6 τράκτορες από Τατόι.

  • Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 bf), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).
  • Έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα με ασφαλεια 6 οικισμοί.
  • Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν αστυνομία (που φροντίζει για τις εκκενώσεις), ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας: 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις - Έχουν καεί σπίτια"

Σφοδρές καταιγίδες στην Ελβετία: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος σε κατολίσθηση

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία ενώ αγνοείται η τύχη ενός τρίτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο.

«Τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν από τους διασώστες στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή της Φοντάνα», στο βορειοανατολικό τμήμα του ιταλόφωνου καντονιού του Τιτσίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία διευκρινίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των νεκρών.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρές καταιγίδες στην Ελβετία: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος σε κατολίσθηση"

Φολέγανδρος: Πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση πλοίου – Χτύπησαν στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη

Πέντε επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πρόσκρουσή του στο φανάρι του λιμανιού της Φολέγανδρου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι τραυματίες -τρία μέλη του πληρώματος και 2 επιβάτες- μεταφέρθηκαν αρχικά στο πολύδυναμο πολυιατρείο Φολεγάνδρου.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε ενώ δύτης θα επιθεωρήσει τα ύφαλά του.

Το πλοίο, με 24 επιβάτες, 29 μέλη πλήρωμα και 7 ΙΧ, εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Φολεγάνδρου Κυριάκος Μαρινάκης ανέφερε ότι το ατύχημα έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα λόγω πολύ ισχυρών ανέμων που έφταναν τα 8-9 Μποφόρ. Ήταν δύσκολο να προσεγγίσει και προσέκρουσε στο φανάρι πριν μπει στο λιμάνι.

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως δεν θεωρεί ότι ήταν λάθος του καπετάνιου καθώς όλοι είναι πολύ έμπειροι, και πως το ατύχημα έγινε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από τους τραυματίες οι τρεις ήδη έχουν διακομιστεί στη Σαντορίνη και αναμένεται να μεταφερθούν και οι άλλοι δύο με το Super Puma στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Οι τραυματίες έχουν χτυπήσει ένας στη σπονδυλική στήλη, ένας στο κεφάλι που του έγιναν ράμματα και ο τρίτος στην ωμοπλάτη.

Οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στον μηρό και μια γυναίκα έχει αιμάτωμα στο κεφάλι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φολέγανδρος: Πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση πλοίου – Χτύπησαν στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη"

Σοκ στα Μέγαρα: Συνελήφθη 85χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης

Χειροπέδες σε έναν 85χρονο για «Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» σε βάρος μίας 14χρονης πέρασαν αστυνομικοί στα Μέγαρα, καθώς κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 85χρονος συνελήφθη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στα Μέγαρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 14χρονης.

Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος προσέγγισε την ανήλικη και τη θώπευσε στο στήθος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στα Μέγαρα: Συνελήφθη 85χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης"

Ξεκινά η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο – Οι προβλεπόμενες ποινές

Πρεμιέρα κάνει αύριο, 1η Ιουλίου, το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας για εκείνους που απασχολούνται σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο, παρά το γεγονός ότι πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς όπως η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ ζητούν την παράταση στην εφαρμογή της, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον από το υπουργείο δεν έχει διαφανεί καμία απολύτως πρόθεση να αναβάλει την εφαρμογή του.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου με την οποία παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου εντάχθηκαν πιλοτικά στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2024 ενώ από την 1η Ιουλίου του 2024 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για τους συγκεκριμένους κλάδους. Σταδιακά, η εφαρμογή του μέτρου επεκτείνεται στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Στην ενημερωτική εγκύκλιο παρέχονται απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα σε σχέση με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε τράπεζες, σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ, σε ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες security και ΔΕΚΟ.

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στοχεύει στην πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα είναι δυνατή η καταχώρηση τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και υπερωριών.

Οι προβλεπόμενες ποινές

Οι ποινές για τη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη την κάρτα εργασίας, αλλά και για αυτές που θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Μη ενεργοποίηση ψηφιακής κάρτας εργαζομένου: 10.500 ευρώ.
  • Μη τήρηση για τουλάχιστον δέκα έτη των στοιχείων του συστήματος μέτρησης του χρόνου εργασίας, εφόσον παρεμποδίζεται ο έλεγχος και η επαλήθευση οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένου σε εργατική διαφορά: 4.000 ευρώ.
  • Υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου που αποκλίνουν από την πραγματική έναρξη ή λήξη της απασχόλησης: 3.000 ευρώ.
  • Μη υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου για την πραγματική έναρξη ή λήξη της απασχόλησης: 3.000 ευρώ.
  • Εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου σε εργαζόμενο χωρίς ενεργοποίηση της ευέλικτης προσέλευσης και της ψηφιακής κάρτας εργασίας: 2.000 ευρώ.
  • Μη υποβολή δήλωσης στοιχείων εργασιακής σχέσης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε περίπτωση μεταβολών στοιχείων δήλωσης πριν την εφαρμογή της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο: 2.000 ευρώ.
  • Μη υποβολή δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» μερικώς απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας πριν την μεταβολή και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο: 2.000 ευρώ.
  • Μη υποβολή δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» πλήρως απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου: 600 ευρώ.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο – Οι προβλεπόμενες ποινές"

Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar – Έκοβε αποδείξεις από… ταμειακές φάντασμα

Στο κλείσιμο για 48 ώρες beach bar, στην Κυπαρισσία, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (30/06).

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν τον έλεγχο έχοντας στη διάθεσή τους το σύγχρονο εργαλείο, «Έλεγχος Live», που τους παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, από όπου και αν βρίσκονται, και – σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο – διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση άρχισε τη λειτουργία της στις 15 Μαΐου 2023.

Ακόμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Επίσης, η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Μάλιστα, από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ. Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ που εισπράχθηκε αλλά δεν αποδόθηκε και 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar – Έκοβε αποδείξεις από… ταμειακές φάντασμα "

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο – Κάηκε όλη η νοτιοδυτική πλευρά, έγιναν στάχτη σπίτια, εκκλησίες και αποθήκες

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες η μεγάλη φωτιά στη Σέριφο που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι

Όπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, αυτή τη στιγμή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και του δήμου σε επιφυλακή, αφού όμως έκαψε όλη τη νοτιοδυτική πλευρά.

Στην πρωινή ενημέρωση για την φωτιά στο νησί της Σερίφου, η Πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

«Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Λιβάδι στη νήσο Σέριφο, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά (7) πυροσβεστών με τρία (3) οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει διατεθεί και ένα (1) ελικόπτερο.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ».

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν τόσο το απόγευμα του Σαββάτου, όσο και το βράδυ, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι και αργότερα των θέσεων Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να εκκενώσουν προς Λιβάδι

Ο δήμαρχος του νησιού έκανε λόγο για μέτωπο 15 χιλιομέτρων και καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές δήλωσε πως βρίσκονται «από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Ακόμη αναφέρθηκε στους επτά πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που έφτασαν με δυσκολία από τη Σύρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών τονίζοντας ότι «ευτυχώς είναι τώρα στο μέτωπο. Είναι όμως τόσο μεγάλο που δεν ξέρουμε που να πάμε. Θέλουμε να κρατηθούμε εδώ να μην έχουμε άλλες ζημιές μέχρι να έρθει η ενίσχυση από την Αθήνα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο – Κάηκε όλη η νοτιοδυτική πλευρά, έγιναν στάχτη σπίτια, εκκλησίες και αποθήκες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news