facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

«Θέμα χρόνου» η αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT - «Nαι» λένε Ιταλία, Κύπρος

Θετική ανταπόκριση στο αίτημά της για αποκοπή της Ρωσίας από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT φέρεται να έχει λάβει η Ουκρανία από την Ιταλία, τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι και η Κύπρος. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε το Σάββατο πως ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υποστήριξε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT σε τηλεφωνική συνομιλία, που είχε μαζί του. 

«Αυτή είναι η αρχή μιας νέας σελίδας στην ιστορία των κρατών μας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter ανακοινώνοντας την είδηση.

Την ίδια ώρα και η Λευκωσία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει αντιταχθεί στο ενδεχόμενο αυτό. 

Η Κύπρος δεν έχει αντιταχθεί στην αποκοπή της Ρωσίας από το SWIFT, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Στο όνομα της ενότητας της ΕΕ και της αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, η Κύπρος ΔΕΝ έχει αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής της Ρωσίας από το Swift. Όλα είναι στο τραπέζι», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Μια απόφαση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT είναι ζήτημα ημερών, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας μιας χώρας της ευρωζώνης.

«Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών» είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

«Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά» πρόσθεσε αυτός ο κεντρικός τραπεζίτης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news