facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγόροι: Παρατείνουν την αποχή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου – Από ποιες δίκες θα απέχουν

Να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους με στοχευμένες αποχές από δίκες αποφάσισαν οι δικηγόροι. Συγκεκριμένα η Ολομέλεια των προέδρων των   Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους την παράταση της αποχής μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Ολομέλεια αναφέρει:  «Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα  ουδεμία πρωτοβουλία ανέλαβε για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίες,  κατ’ επανάληψη, έχουν εκφραστεί και ενώπιον της Ολομέλειας.

Περαιτέρω, η στάση της Κυβέρνησης με τις διαρκείς παλινωδίες και  καθυστερήσεις συνιστά προσβολή προς το δικηγορικό σώμα και πλήττει την αξιοπρέπειά μας.

Οι δικηγόροι δεν επαιτούμε, απαιτούμε σεβασμό στον θεσμικό μας ρόλο, τήρηση των δεσμεύσεων και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια αποφασίζει:

Α.Να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα την αποχή των μελών τους, κατ’ ελάχιστον, από:

– Όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

– Τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.

– Τιςυποθέσεις Νομικής Βοήθειας.

– Την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds).

Ως πλαίσιο αποχής προτείνεται το ισχύον σήμερα πλαίσιο.

Η διάρκεια της αποχής προτείνεται μέχρι και την Δευτέρα26.2.2024.

Β.Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την Πέμπτη 15.2.2024για το μείζον ζήτημα της ασφαλιστικής ικανότητας των δικηγόρων και των μελών της οικογένειάς τους, η οποία λήγει στις 29.2.2024 και μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει για την παράτασή της, με τους όρους που ισχύουν σήμερα (με μόνη την πληρωμή των εισφορών του κλάδου υγείας του προηγουμένου έτους) για τα πρόσωπα που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερα, καθώς επίσης και για το ζήτημα της εκ νέου ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις.

Γ. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 23.2.2024 για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, όπως αναλυτικά αναγράφονται στην από 1.2.2024 απόφαση της Ολομέλειας.

Κατά τις ημέρες των άνω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας η Ολομέλεια προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας την καθολική αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγόροι: Παρατείνουν την αποχή μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου – Από ποιες δίκες θα απέχουν"

Αγρότες: Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα αιτήματά τους

Τα αιτήματά τους καταγράφουν οι αγρότες σε υπόμνημα προς το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο απέστειλαν το βράδυ της Τετάρτης (7/2).

Στην επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι αγρότες περιλαμβάνουν όλα τα αιτήματα, όπως αυτά καθορίστηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας

Αναλυτικά: Κύριε Πρωθυπουργέ την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια-Λάρισας Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας στην οποία συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα αιτήματα που έχουμε προς την Κυβέρνηση.
 
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

-Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:
-Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
-Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
-Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
-Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
-Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.
-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
-Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

-Θεωρούμε ως ξεχωριστό και επιτακτικής σημασίας ζήτημα να μας κοινοποιηθεί χρονοδιάγραμμα της αποστράγγισης των παρακαρλίων πλημμυρισμένων χωριών και χωραφιών. Χρονοδιάγραμμα της κατασκευής σήραγγας, απαραίτητη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, πρώτον για ενδεχόμενες θεομηνίες τύπου Daniel και δεύτερον για υγειονομικούς λόγους.

-Ζητούμε να αποζημιώνονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις καθώς και τα κτήματα που δεν θα καλλιεργηθούν μέχρις ότου γίνουν παραγωγικά με ποσά που θα καλύπτουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες των παραγωγών. Συγκεκριμένα για την Θεσσαλία και Β. Φθιώτιδα.
-Πρέπει να καταβληθεί από την κρατική αρωγή άμεσα μια προκαταβολή της τάξεως του 50% για τον πάγιο εξοπλισμό και η εξόφληση του να γίνει αμέσως μετά τον έλεγχο. Οι τελικές αποζημιώσεις πρέπει να γίνουν στο 100% της αξίας του παγίου κεφαλαίου που καταστράφηκε. Επιπροσθέτως να χορηγηθεί άμεσα το έκτακτο βοήθημα των 6.600 € στους δικαιούχους που δεν δόθηκε και επίδομα ενοικίου σε αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να νοικιάσουν άλλη κατοικία. Ταυτόχρονα να δοθεί η 1η αρωγή σε όσους δεν την πήραν. Ο αγρότης χρειάζεται τόνωση ρευστότητας ώστε να ανταποκριθεί στις βασικές βιοτικές ανάγκες.

-Τελικές τιμές αποζημιώσεων για όλες τις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την θεομηνία που θα καλύπτουν τουλάχιστον το πραγματικό κόστος καλλιέργειας (ΕΛΓΑ).

-Αναστολή εφαρμογής της ΚΑΠ κατά παρέκκλιση των κανόνων της αιρεσιμότητας για όσα χρόνια δεν καλλιεργηθούν τα πλημμυρισμένα κτήματα, καθώς και για αυτά που είναι αδύνατον να καλλιεργηθούν ή να αρδευτούν.

-Άμεση πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για λόγους ρευστότητας

-Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση με μέριμνα του ΓΟΕΒ, Δήμων, Περιφέρειας του οδικού δικτύου, αρδευτικού δικτύου (ΤΟΕΒ), ηλεκτρικού δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και με κρατική ευθύνη να πραγματοποιηθεί μελέτη και υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

-Απαιτούμε αναπλήρωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων έως ότου αποκατασταθούν τα ζώα τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις τους και αποκτήσουν ένα εισόδημα επιβίωσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρότες: Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα αιτήματά τους"

Φλώρινα: Δίωρος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα

Σε δίωρο, 4- 6 το απόγευμα, συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν αύριο, -8/2- οι Αγρότες που για δέκα και πλέον ημέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκεί. Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Δίωρος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα"

Μπλόκα-κάστρο Βοιωτίας: Αποσύρθηκαν για να επανέρθουν οι αγρότες

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών, στο 110ο χιλιόμετρο, καθώς οι αγρότες στο μπλόκο του κάστρου Βοιωτίας αποσύρθηκαν δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν αύριο (8/2) το μεσημέρι .

Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού διήρκησε δύο ώρες. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκα-κάστρο Βοιωτίας: Αποσύρθηκαν για να επανέρθουν οι αγρότες"

Αίγιο: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας – Κλειστή για 20′ η Ολυμπία οδός

Ένταση επικράτησε μεταξύ αστυνομικών και αγροτών πριν λίγη ώρα στο μπλόκο των αγροτών στο Αίγιο, όταν οι αγρότες επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να περάσουν και να κλείσουν την Ολυμπία οδό.

Μετά από 20 λεπτά η Ολυμπία οδός άνοιξε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται κανονικά. Να υπενθυμίσουμε πως είναι η 6 ημέρα που οι αγρότες της Αιγιάλειας πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στο ύψος του ποταμού Σελινούντα και κλείνουν την Παλαιά Εθνική οδό. Σήμερα προχώρησαν και στο κλείσιμο της Νέας Εθνικής.Η αστυνομία σταματούσε τους οδηγούς στο ύψος των διοδίων του Ελαιώνα, στο ρεύμα προς Πάτρα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγιο: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας – Κλειστή για 20′ η Ολυμπία οδός"

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (08/02/2024) σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από μερικές περιοχές που θα πέσουν τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ επιφυλάσσει τοπικές βροχές  στα δυτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς το βράδυ θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες έως και τις απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς το βράδυ θα σχηματιστεί ομίχλη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 και τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη"

Μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα: Απανθρακωμένος ο Χρήστος Γιαλιάς σε φλεγόμενο αυτοκίνητο – Είχε δολοφονηθεί η συζύγός του

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης. Η Αστυνομία κλήθηκε για περιστατικό που φέρεται να αφορούσε πυροβολισμούς στην οδό Αιγίας Αικατερίνης, όμως φτάνοντας εκεί οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα αμάξι να καίγεται και βρήκαν μέσα σ’ αυτό ένα άπανθρακωμένο άτομο. Πρόκειται για τον επιχειρηματία και άλλοτε ποδοσφαιρικό παράγοντα Χρήστο Γιαλιά.

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί σε προγενέστερο χρόνο πυρά από τουφέκι καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο. Έξω από το αυτοκίνητό του έχουν βρεθεί και οι κάλυκες. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε και δεύτερο καμένο αμάξι το οποίο εικάζεται ότι ανήκε στους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης.

SUPER LEAGUE 2 / ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Είχε δολοφονηθεί και η πρώην σύζυγός του

Τον Μάιο του 2018, είχε πέσει θύμα δολοφονίας και η 51χρονη πρώην σύζυγός του, έξω από το σπίτι της στην Μάνδρα, με τις έρευνες της Αστυνομίας να δείχνουν ότι η δολοφονία είχε ως κίνητρο τη ληστεία από Αλβανό κακοποιό.

Το θύμα της σημερινής δολοφονίας ήταν πρόσωπο γνωστό στην περιοχή καθώς ασκούσε εμπορική δραστηριότητα. Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν για χρόνια στο εμπόριο ενώ είχε υπάρξει και ποδοσφαιρικός παράγοντας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα: Απανθρακωμένος ο Χρήστος Γιαλιάς σε φλεγόμενο αυτοκίνητο – Είχε δολοφονηθεί η συζύγός του"

Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο, Βοιωτία και Αιγιάλεια – Φωτιές σε μπάλες από άχυρο και παλέτες

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα να στήνονται για λίγη ώρα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης (07.02.2024) οι αγρότες προσπάθησαν να στήσουν μπλόκο στην Εθνική Οδό στον κόμβο του Πλατύκαμπου, ωστόσο εμποδίστηκαν από τον αστυνομικό φραγμό των ΜΑΤ. 

Μάλιστα η αστυνομία τους απαγόρευσε να κάψουν μπάλες με άχυρα στην Εθνική Οδό και το έκαναν στον παράδρομο, καίγοντας εκτός από μπάλες και παλέτες.

Ταυτόχρονα αγρότες παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στο Στεφανοβίκειο. 

«Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πολιτικές λύσεις και να ικανοποιήσεις τα αιτήματά μας που είναι αιτήματα επιβίωσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος είπε: «Στη Νίκαια αποδείξαμε πως είμαστε ενωμένοι. Σε μια ώρα το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, θα βρίσκεται στο γραφείο του».

Δείτε το βίντεο του larissanet.gr

Νωρίτερα αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας έκλεισαν την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα στο 110 χιλ. της ΠΑΘΕ και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κλείσουν και το ρεύμα προς Λαμία.

Ήδη η Τροχαία έχει κάνει εκτροπή στην κυκλοφορίας από την περιοχή του Μαρτίνου και μέχρι το Ακραίφνιο. Νωρίτερα, οι αγρότες έκοψαν την κυκλοφορία στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αλμυρού, ενώ μπλόκο είχε στηθεί για 2 ώρες και στην Αταλάντη.

Επίσης για λίγη ώρα υπήρξαν μπλόκα στα στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Μάλγαρα. Το ίδιο έγινε και στο Δερβένι αλλά και στην Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, μετά και την πανελλαδική απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης αγρότες της Αιγιάλειας, έστησαν 6η συνεχή μέρα μπλόκο, στην παλαιά εθνική οδό, στον Σελινούντα. Οι κινητοποιήσεις τους αναμένεται να είναι διαρκείας.

Δείτε τις εικόνες του tempo24.news

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο, Βοιωτία και Αιγιάλεια – Φωτιές σε μπάλες από άχυρο και παλέτες"

Εντοπίστηκε κοκαϊνη αξίας 2,8 εκατ. ευρώ σε container με μπανάνες

Σε μία ακόμα επιτυχία στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την συμβολή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου δεσμεύτηκε από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου η οποία επιβεβαιώθηκε και με την θετική ένδειξη του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών “ICE”.

Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 46 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους πενήντα πέντε κιλών και πεντακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων (55,591 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται στα 2.800.000€. 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε κοκαϊνη αξίας 2,8 εκατ. ευρώ σε container με μπανάνες"

Αγρότες έκλεισαν το ρεύμα προς Αθήνα στο Κάστρο Βοιωτίας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, όπου το απόγευμα της Τετάρτης (7/2/24) έκλεισαν την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα στο 110 χιλ της ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αγρότες στη Βοιωτία, δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κλείσουν και το ρεύμα προς Λαμία.

Ήδη η Τροχαία έχει κάνει εκτροπή στην κυκλοφορίας από την περιοχή του Μαρτίνου και μέχρι το Ακραίφνιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες έκλεισαν το ρεύμα προς Αθήνα στο Κάστρο Βοιωτίας"

Κυρώσεις σε όσες εταιρείες ταμειακών μηχανών και POS δεν αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου

Με τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες, θεσπίζονται αυστηρές κυρώσεις στις εταιρείες πώλησης ταμειακών μηχανών και τερματικών μηχανημάτων (POS) που δεν θα αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους έως τις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκπνέει και η προθεσμία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΟ, η εν λόγω αναβάθμιση των λογισμικών των εταιρειών παροχής ταμειακών μηχανών και POS κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διασύνδεση των ταμειακών με τα POS όλων των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, θέμα χρόνου θεωρείται για να ανακοινωθούν και τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που οφείλουν να διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές τους έως τις 29/2.

Αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι «το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υλοποίηση της εμβληματικής αυτής μεταρρύθμισης καθώς πέραν του ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποτελεί και έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και η μη υλοποίηση του θα οδηγήσει σε απώλεια κοινοτικών πόρων».

Ήδη η πρόοδος κρίνεται σημαντική, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 θεσπίστηκε το μητρώο POS και ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβίβαση στοιχείων από τους παρόχους. Τον Οκτώβριο του 2023 εκδόθηκαν όλες οι σχετικές αποφάσεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία διασύνδεσης. Τον Νοέμβριο έληξε η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο Μητρώο POS (1.032.000 POS είναι καταγεγραμμένα), που αφορά ενεργά POS έως και τις 30/09/2023, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου οι πάροχοι είχαν το χρονικό περιθώριο να συμμορφωθούν με τους κανόνες του νέου πλαισίου δήλωσης και λειτουργίας τόσο των ενσύρματων όσο και των ασύρματων POS.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, το έργο της διασύνδεσης πρόκειται να ολοκληρωθεί και ο καθένας οφείλει να αναλάβει εγκαίρως τις ευθύνες που του αναλογούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυρώσεις σε όσες εταιρείες ταμειακών μηχανών και POS δεν αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου"

Βρέθηκαν 80 χρόνια μετά στον Ισθμό της Κορίνθου σιδηροτροχιές από τα τρένα που έριξαν οι Γερμανοί

Υπολείμματα από τις σιδηροτροχιές που είχαν ρίξει στην Διώρυγα της Κορίνθου οι Γερμανοί το 1944, όταν οπισθοχωρούσαν ηττημένοι, έβγαλε στην επιφάνεια γερανός, 80 χρόνια μετά!

Οι εικόνες του korinthostv από της διώρυγα της Κορίνθο, με τις σιδηροτροχιές που πέταξαν οι Γερμανοί, είναι εντυπωσιακές:

Οι Γερμανοί, στις 10 Οκτωβρίου κατέστρεψαν τον Ισθμό της Κορίνθου. Η ανατίναξη ήταν προσχεδιασμένη και περιελάμβανε τέσσερα χτυπήματα, τα οποία τη διέλυσαν ολοσχερώς. Πρώτα ανατίναξαν τη σιδηροδρομική γέφυρα και μετά άρχισαν να γκρεμίζουν τα βαγόνια στη θάλασσα, έτσι ώστε να φράξουν τη δίοδο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, έριξαν στον γκρεμό 20 ατμομηχανές και 120 βαγόνια γεμάτα αγελάδες και άλλα ζώα. Τρίτο βήμα ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου και τέταρτο, η καταστροφή του προλιμένα…

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν 80 χρόνια μετά στον Ισθμό της Κορίνθου σιδηροτροχιές από τα τρένα που έριξαν οι Γερμανοί"

Διδυμότειχο: Έκλεισε το σχολείο της 9χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο - Βρέθηκε κι άλλο κρούσμα

Στην αναστολή λειτουργίας του 8ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο, προχώρησε η αρμόδια δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρξε κι άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο και για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έλαβε την απόφαση να «κλείσει» το σχολείο ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς.

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διδυμότειχο: Έκλεισε το σχολείο της 9χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο - Βρέθηκε κι άλλο κρούσμα"

Ομόφυλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή ο πολιτικός γάμος

Με ευρύτερη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της Αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στις Επιτροπές τα σχέδια νόμου ψηφίζονται από τους εισηγητές και αγορητές των κομμάτων και όχι από τους βουλευτές – μέλη τους.

Συνεπώς, κατά την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν καταγράφηκαν οι αντιδρώντες βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ , Nέα Αριστερά που μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν το νομοσχέδιο. Αντίθετα καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Στις τρείς συνεδριάσεις της Επιτροπής, πάντως, κανείς από τους διαφωνούντες βουλευτές από τα τρία μεγάλα κόμματα που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια δεν θέλησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή για να εκφράσει την αντίθεσή του.

Στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία. Η Ελληνική Λύση ήδη ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το σχετικό αίτημα περιμένοντας όμως τουλάχιστον μια ακόμα κοινοβουλευτική ομάδα να συντρέξει καθώς διαθέτει 12 μόνο βουλευτές και δεν συμπληρώνει τους ελάχιστους 15 που απαιτείται για να γίνει αποδεκτό το αίτημα. Το ΚΚΕ προς ώρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το εάν θα καταθέσει αίτημα διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΝΙΚΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει εάν το ΚΚΕ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, οπότε δεν θα είναι απαραίτητη η δική της συμβολή. Την ίδια στάση του “περιμένουμε και βλέπουμε” φαίνεται να τηρούν και οι Σπαρτιάτες. Σε κάθε περίπτωση η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια θεωρείται δεδομένη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόφυλα ζευγάρια: Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή ο πολιτικός γάμος"

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Ήθελα να προσφέρω έτοιμες μερίδες και μου ζήτησε χρήματα»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ακόμη μια καταγγελία για την κοινωνική κουζίνα του «Άλλους Ανθρώπου» παρουσιάζεται από το Live News.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα έχουν μπει στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η εκπομπή Live News παρουσίασε ακόμη μια καταγγελία για την κοινωνική κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου». Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζεται στην καταγγελία ο Κώστας Πολυχρονόπουλος όταν του τηλεφώνησε για να προσφέρει φαγητά, εκείνος απάντησε πως δεν δέχονται φαγητά αλλά χρήματα.

«Τα Χριστούγεννα κάναμε κάποιες μερίδες, 100 μερίδες. Κάναμε, γιατί έχει πεθάνει ο μπαμπάκας μου και θέλαμε να το κάνουμε. Και δε ξέραμε πού να τις διαθέσουμε ας πούμε. Θέλαμε βοήθεια. Εεε… και πήραμε τηλέφωνο εκεί στον «Άλλον Άνθρωπο». Έγινε πολύ δουλειά. Καλή δουλεία. Καθαρό ωραίο φαγητό.

Μεγάλες μερίδες. Τα πιρουνάκια, τα ψωμάκια όλα, όλα. Πήραμε τηλέφωνο αφού παίρναμε εκκλησίες και το ένα και το άλλο και δεν… Πήραμε τηλέφωνο εκεί. Και το σηκώνει αυτός ο κύριος. Και λέει εμείς δεν παίρνουμε φαγητά. Έτσι ακριβώς», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Του λέω ναι; Ναι βεβαίως. Λέει δεν παίρνουμε εμείς φαγητά. Εμείς παίρνουμε μόνο χρήματα που μαγειρεύουμε εμείς. Και λέω καλά ‘’ναι μήπως μπορέσετε έτσι λίγο να μας διαφωτίσετε που να απευθυνθώ. Να ψάξω. Τι να κάνω;’’ Και μου λέει ‘’βγες έξω και ψάξε. Θα τους βρεις. Θα τους βρεις’’. Και μου το έκλεισε. Και απογοητεύτηκα τόσο πολύ». Όπως είπε, δεν είχαν να προσφέρουν χρήματα.

«Δεν είχαμε να προσφέρουμε χρήματα. Δεν αφήσαμε. Καταρχήν δεν ήθελε ο άνθρωπος. Κατάλαβε ότι από εμάς δεν έχουμε μόνο αυτό και θέλουμε να το προσφέρουμε. Αντί να μας πει φέρτε εδώ ή πηγαίνετέ τα κάπου ή κάπως να μας βοηθήσει. Βγείτε έξω λέει και ψάξτε. Βγες έξω να τους βρεις. Έτσι ακριβώς ήταν η κουβέντα του και πάθαμε σοκ. Εμείς δεν παίρνουμε λέει φαγητά. Χρήματα. Λέμε ναι ωραία. Που μπορούμε να απευθυνθούμε, να μας βοηθήσει κάποιος. Που να βγούμε στο δρόμο; Και τελικά αυτό κάναμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Ήθελα να προσφέρω έτοιμες μερίδες και μου ζήτησε χρήματα»"

Βόλος: 62χρονος τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα από φωτοβολίδα – Αθωώθηκε ο κατηγορούμενος, ξέσπασε το θύμα

Η απόφασή του να παρακολουθήσει την γιορτή των Θεοφανίων στον Βόλο, αποδείχθηκε μοιραία για έναν 62χρονο σήμερα άντρα, που δεν υπολόγισε ότι από την αδιανόητη πράξη ενός ανθρώπου που θεωρούσε «έθιμο» να πετά φωτοβολίδες, θα μπορούσε σήμερα να μην είναι ζωντανός. 

Ο 62χρονος χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα και μέχρι σήμερα ζει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του , ενώ το δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση που ήταν καταδικαστική και χθες αθώωσε τον κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι έριξε μεν την φωτοβολίδα αλλά δεν μπορούσε να υπολογίσει που θα καταλήξει αυτή και δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει κανέναν.

Το 2017 ο 62χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από «αδέσποτη» φωτοβολίδα ενώ παρακολουθούσε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην παραλία του Βόλου και τις πρώτες βοήθειες δέχτηκε από εθελοντές. Οδηγήθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου έμεινε σχεδόν δύο μήνες.

Η φωτοβολίδα χτύπησε πρώτα έναν λιμενικό που τραυματίστηκε ελαφρά και πήγε μόνος του στο νοσοκομείο. Ο 62χρονος που βρισκόταν δίπλα στον λιμενικό δεν στάθηκε τόσο τυχερός.

Η φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από σκάφος στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος, σκάφος το οποίο βρισκόταν 75 μέτρα μακριά από το ρυμουλκό που επέβαιναν οι επίσημοι. Εκτόξευσε παράνομα φωτοβολίδα αλεξίπτωτου, γιατί ειδάλλως … δεν θα μπορούσε να χαρεί την γιορτή και χτύπησε τον 62χρονο στη μηριαία χώρα και τα γεννητικά όργανα, ενώ προκάλεσε εκδορές στο πόδι σε έναν λιμενικό.

«Ένιωσα ένα κάψιμο, έμεινα για νοσηλεία 58 ημέρες, υποβλήθηκα σε χειρουργικές επεμβάσεις και προκλήθηκε σεξουαλική αναπηρία. Ο κατηγορούμενος δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο και στην αρχή αρνήθηκε ότι έριξε φωτοβολίδα αλλά τον πρόδωσαν τα βίντεο», είχε δηλώσει στην κατάθεσή του το θύμα.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε στη χερσαία στο λιμάνι του Βόλου μέτρα τάξης και ένιωσα κάτι στο πόδι και είδα ένα σύννεφο καπνού. Είδα αμέσως μετά τον διπλανό μου, να πέφτει κάτω», είπε ο λιμενικός που τραυματίστηκε. Μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου δήλωσαν πως την φωτοβολίδα την πήρε ο αέρας γιατί η φορά εκτόξευσης δεν ήταν προς τον κόσμο. Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως η φωτοβολίδα είχε αστοχία υλικού γι΄αυτό πήρε …λάθος δρόμο.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 62χρονος τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα από φωτοβολίδα – Αθωώθηκε ο κατηγορούμενος, ξέσπασε το θύμα"

Συνελήφθη άνδρας στην Καβάλα για αρχαιοκαπηλία – Στην κατοχή του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και νομίσματα

Αρχαία νομίσματα
και αντικείμενα, εργαλεία εκσκαφής και ποσότητα κάνναβης έκρυβε στην οικία του σε οικισμό της Καβάλας άνδρας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι αξιοποίησαν στοιχεία βρέθηκαν και εντοπίστηκαν 16 αρχαία αντικείμενα, 267 αρχαία νομίσματα και δύο ανιχνευτές μετάλλων.

Στα αρχαία αντικείμενα περιλαμβάνονται ένα μαρμάρινο ιγδίο (γουδί), επτά μολύβδινοι σύνδεσμοι χρόνων, ένα μολύβδινο σφαιρίδιο, δύο σφαιροειδή βαρίδια, δύο κεραμικά θραύσματα, μία σιδερένια λαβή, ένα σιδερένιο αγκίστρι και ένα δαχτυλίδι, τα οποία θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Στην οικία του συλληφθέντα εντοπίστηκαν επίσης δυο ανιχνευτές μετάλλων, μία αξίνα και μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη άνδρας στην Καβάλα για αρχαιοκαπηλία – Στην κατοχή του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και νομίσματα"

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο τράπερ για τον ξυλοδαρμό 23χρονου – «Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, το παιδί να είναι καλά» (VIDEO)

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο γνωστός τράπερ για τον ξυλοδαρμό φοιτητή, που έγινε τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην απολογία του, φέρεται να υποστήριξε ότι «Εγώ ξέρω ότι θα μπω φυλακή, το παιδί να είναι καλά. Εξέλαβα αυτό που είπε ως ειρωνεία, έκανα λάθος. Τον χτύπησα μια φορά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να προκάλεσα εγώ το αιμάτωμα», ενώ με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Του παρείχε τις πρώτες βοήθειες επί 10 λεπτά»

Από την πλευρά του ο συνήγορος του τράπερ, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε πως τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, αποδεικνύουν πως η πτώση και η σωματική βλάβη του 23χρονου δεν προσήλθαν από την κεφαλιά που του έδωσε ο τραπερ. «Προέκυψε επίσης μια σειρά στοιχεία που αποδεικνύουν είναι ότι εκείνη τη στιγμή ο εντολέας μας έδωσε τις πρώτες βοήθειες επι 10 λεπτά ολόκληρα και διασφάλισε ότι το θύμα σηκώθηκε κι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον φαινόταν να είναι καλά και μετά εγκατέλειψε».

 thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο τράπερ για τον ξυλοδαρμό 23χρονου – «Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, το παιδί να είναι καλά» (VIDEO)"

Γυμνάσιο Αιτωλικού: Υπέβαλε μήνυση πατέρας μαθητή που τραυματίστηκε από σοβάδες που έπεσαν σε τάξη

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον ελαφρύ τραυματισμό του γιου του από πτώση σοβά στο Γυμνάσιο Αιτωλικού υπέβαλε ο πατέρας του παιδιού το βράδυ της Τρίτης.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης με τον 14χρονο να τραυματίζεται στο κεφάλι και το σώμα του από τους σοβάδες που ξεκόλλησαν από το ταβάνι της σχολικής αίθουσας.

Το αγόρι διακομίσθηκε, μάλιστα, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Α.Τ. Αιτωλικού.

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Γυμνάσιο Αιτωλικού: Υπέβαλε μήνυση πατέρας μαθητή που τραυματίστηκε από σοβάδες που έπεσαν σε τάξη "

Σε ετοιμότητα οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα – Συγκεντρώσεις και συμβολικοί αποκλεισμοί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και στην Αχαΐα οι αγρότες. Με τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στην Εθνική στον κόμβο, στα Φανάρια της Κάτω Αχαΐας προχωρώντας σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην Δυτική Αχαϊα το πρωί έστησαν μπλόκα στο Σταυροδρόμι και στον κόμβο Κουρλαμπά.

Σε αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής οδού έξω από το Αίγιο στο ύψος του Σελινούντα θα προχωρήσουν και σήμερα όπως και κάθε απόγευμα οι αγρότες της Αιγιάλειας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής Αντιρρίου – Ιωαννίνων έξω από το Αγρίνιο προχώρησαν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, συμμετείχαν αγρότες της Αχαΐας από την Αιγιάλεια, τη Δ. Αχαΐα, τον Ερύμανθο το παράρτημα Φαρρών και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα τα μέλη του Συλλόγου Μελισσοκόμων Αχαΐας, προκειμένου να κάνουν απολογισμό των δράσεων τους, αλλά και να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα – Συγκεντρώσεις και συμβολικοί αποκλεισμοί"

Μπλόκα αγροτών: Κλειστή η Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Μάλγαρα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν το απόγευμα

Σε συμβολικό κλείσιμο εθνικών οδών προχωρούν από χθες οι αγρότες ενώ αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ακόμα και με συλλαλητηριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Αυτή την ώρα και για 30 λεπτά οι αγρότες προχωρούν σε μπλόκα σε Μάλγαρα, Δερβένι, Στρυμωνικό, Χαλκηδόνα και Κουλούρα.

Στις 15:00 οι αγρότες του Αλμυρού θα κλείσουν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα για κλείσιμο δρόμου από τις 16:00 έως τις 17:00 στον κόμβο του Φιλώτα, απευθύνει η συντονιστική μπλόκου αγροτών κόμβου Φιλώτα.

Στη Θεσσαλία στις 17:00 κλείνουν τα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Καρδίτσα και Στεφανοβίκειο. Σε νέο δίωρο συμβολικό αποκλεισμό 18:00 με 20:00 θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης της Ηγουμενίτσας και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου πρόσβασης στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από τους αγρότες της Θεσπρωτίας.

Οι αγρότες παραβίασαν το μπλόκο της αστυνομίας και εισέρχονται στην Εγνατία οδό.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπλόκα αγροτών: Κλειστή η Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Μάλγαρα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν το απόγευμα "

ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΟΙΚ: Όχι στις εξαιρέσεις από την έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ των ασφαλισμένων κατοικιών

Να μην εξαιρεθούν από την έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ όσοι ιδιοκτήτες ασφαλισμένων κατοικιών υπολείπονται κατά τι από κάποιες από τις, έως τώρα άγνωστες, προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ζήτησε με επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο η ΠΟΜΙΔΑ, γιατί αυτό δημιουργεί έντονο συναίσθημα αδικίας και δυσπιστίας των πολιτών προς το όλο μέτρο.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να εκδοθεί απόφαση με την οποία να ισχύσουν ως προς το θέμα αυτό οι εξής μεταβατικές ρυθμίσεις:

  • Για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 η έκπτωση να χορηγηθεί σε όλους όσους έχουν ασφάλιση κατοικίας με κάλυψη πυρκαγιάς και σεισμού, ανεξαρτήτως ασφαλισμένου ποσού, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνεται η κάλυψη της πλημμύρας και
  • Για το πρώτο τρίμηνο του 2024 να δοθεί προθεσμία έως την 31.3.2024 για να ευθυγραμμιστούν τα ασφαλιστικά συμβόλαιά τους με όλες τις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΟΙΚ: Όχι στις εξαιρέσεις από την έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ των ασφαλισμένων κατοικιών"

Πιερρακάκης: Από τον Σεπτέμβριο του ‘25 η λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ - Με ΙΒ ή με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η εγγραφή

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημίου– Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός παρουσίασε τις βασικές διατάξεις για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα λέγοντας ότι για να υπάρχει ένα καθεστώς ισονομίας ανάμεσα σε δημόσια και μη κρατικά πανεπιστήμια όσον αφορά στην εισαγωγή των Ελλήνων φοιτητών στα μη κρατικά ΑΕΙ θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν «πιάσει» την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του πεδίου τους κατά τις πανελλαδικές και αυτή θα είναι η μοναδική σύνδεση στο σύστημα πρόσβασης μεταξύ δημόσιων και μη κρατικών ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, οι υποψήφιοι μέσα από τις εξετάσεις των Πανελλαδικών θα μπαίνουν και στα μη κρατικά πανεπιστήμια, πιάνοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής του πεδίου και όχι του τμήματος.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις φοιτητών από το Σεπτέμβριο του 2025, ενώ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με γνωστά ξένα πανεπιστήμια τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Για την άδεια λειτουργίας θα απαιτείται ποσό 500.000 ευρώ για εγγυητική επιστολή. Προϋπόθεση να είναι πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο στη χώρα του. 

Η ΕΘΑΑΕ θα πρέπει να εγκρίνει ή όχι την αδειοδότηση εντός 120 ημερών. Το υπουργείο θα μπορεί μετά να προβεί στην έκδοση άδειας. Τα μη κρατικά ΑΕΙ είναι υποχρεωμένα να έχουν ερευνητική δραστηριότητα. Οι υποδομές θα ελέγχονται και θα απαιτούνται βιβλιοθήκες και εργαστήρια. Αυστηρά κριτήρια θεσπίζονται για το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Οι όροι φοίτησης θα είναι ίδιοι με το μητρικό ΑΕΙ. Θα υπάρχει συμβούλιο διοίκησης, εσωτερικός κανονισμός, έλεγχος από ορκωτό λογιστή και ετήσιος έλεγχος αλλά και δυνατότητα ανάκληση της άδειας και επιβολή ποινών σε περιπτώσεις παραβίασης των όρων λειτουργίας. 

Εισάγεται ένα μίνιμουμ 30 καθηγητών πλήρους απασχόλησης, εκ των οποίων το 80% πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού σε αντικείμενο συναφές με εκείνο που διδάσκουν. Επιπλέον, τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια θα είναι υποχρεωμένα να χορηγούν υποτροφίες σε φοιτητές με διαφάνεια και κοινωνικά κριτήρια. Οι υποτροφίες, πρέπει να αντιστοιχούν στο στο 5% του τζίρου από τα δίδακτρα.

Τα ασυμβίβαστα

Ο υπουργός δήλωσε ότι κάποια από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου θα μπορούν να ιδρύσουν εάν το θέλουν μόνο μια σχολή και όχι τρεις όπως θα ισχύσει για τα υπόλοιπα. «Με αυστηρά κριτήρια θα προχωρήσουμε στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως αρμόζει στη χώρα. Η συνταγματική λογική λέει ότι η χώρα δύναται να προβεί στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ» τόνισε.

Για τα μέλη ΔΕΠ, θα υπάρχει ασυμβίβαστο- δεν θα μπορούν να υπηρετούν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα να διδάσκουν σε μη κρατικό

Σχετικά με το ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ίδρυση παραρτημάτων στη χώρα μας: ο υπουργός δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των πανεπιστημίων, με τα οποία έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ίδρυση παραρτημάτων τους, καθώς ακόμη δεν έχει ωριμάσει η κατάσταση. Ανέφερε, ωστόσο ως παραδείγματα ξένων πανεπιστημίων που έχουν ιδρύσει παραρτήματα σε άλλες χώρες τη Sorbonne, το Yale, το Johns Hopkings, Duke, New York University, Rochester Institute of Technology. Μεταξύ αυτών, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να δούμε να ιδρύονται παραρτήματα στη χώρα μας.

Αυτόματη αναγνώριση πτυχίων

Επίσης δήλωσε ότι οι τίτλοι σπουδών θα σφραγίζονται από το υπουργείο Παιδείας και δεν θα χρειάζεται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα αυτονομηθεί το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και αποκτά σύστημα διακυβέρνησης όπως και όλα τα υπόλοιπα δημόσια πανεπιστήμια. Επίσης τόνισε ότι θα υπάρχουν κοινά μεταπτυχιακά των δημοσίων πανεπιστημίων με ξένα πανεπιστήμια. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση στη Συνόδου των Πρυτάνεων για ψηφιακή εξεταστική, ενώ ανέφερε ότι ο νόμος είναι νόμος: «Κάντε όση κριτική θέλετε, άλλα να μην ζημιωθούν οι φοιτητές από αυτό» είπε. Ανέφερε ότι θα υπάρχουν αυστηρά κριτήρια της ΕΘΑΑΕ για ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία θα ισχύουν και για ίδρυση νέου τμήματος από ΑΕΙ.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για το εθνικό απολυτήριο ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι δεν είναι ώρα για να ανοίξει αυτή η συζήτηση: «Είναι στις προθέσεις μας, αλλά όχι τώρα».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 200 άρθρα στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για:

τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικα πανεπιστήμια

τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των κρατικών πανεπιστημίων

την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

την πλήρη διοικητική αυτονομία του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου

Σχετικά με τις καταλήψεις ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «υπονομεύουν το ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ οι καταλήψεις, η βία και οι καταστροφές. Σέβομαι το διάλογο αλλά τα υπόλοιπα υπονομεύουν τα ελληνικά ΑΕΙ».

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση:

sunenteuksi-typou-07-02-2024-1

sunenteuksi-typou-07-02-2024-2

sunenteuksi-typou-07-02-2024-3

sunenteuksi-typou-07-02-2024-4

sunenteuksi-typou-07-02-2024-5

sunenteuksi-typou-07-02-2024-6

sunenteuksi-typou-07-02-2024-7

sunenteuksi-typou-07-02-2024-8

sunenteuksi-typou-07-02-2024-9

sunenteuksi-typou-07-02-2024-10

sunenteuksi-typou-07-02-2024-11

sunenteuksi-typou-07-02-2024-12

sunenteuksi-typou-07-02-2024-13

sunenteuksi-typou-07-02-2024-14

sunenteuksi-typou-07-02-2024-15

sunenteuksi-typou-07-02-2024-16

sunenteuksi-typou-07-02-2024-17

sunenteuksi-typou-07-02-2024-18

sunenteuksi-typou-07-02-2024-19

sunenteuksi-typou-07-02-2024-20

sunenteuksi-typou-07-02-2024-21

sunenteuksi-typou-07-02-2024-22

sunenteuksi-typou-07-02-2024-23

sunenteuksi-typou-07-02-2024-24

sunenteuksi-typou-07-02-2024-25

sunenteuksi-typou-07-02-2024-26

sunenteuksi-typou-07-02-2024-27

sunenteuksi-typou-07-02-2024-28

sunenteuksi-typou-07-02-2024-29

sunenteuksi-typou-07-02-2024-30

sunenteuksi-typou-07-02-2024-31

sunenteuksi-typou-07-02-2024-32

sunenteuksi-typou-07-02-2024-33

sunenteuksi-typou-07-02-2024-34

sunenteuksi-typou-07-02-2024-35

sunenteuksi-typou-07-02-2024-36

sunenteuksi-typou-07-02-2024-37

sunenteuksi-typou-07-02-2024-38

sunenteuksi-typou-07-02-2024-39

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πιερρακάκης: Από τον Σεπτέμβριο του ‘25 η λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ - Με ΙΒ ή με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η εγγραφή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news