facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Siemens σε Gazprom: Η διαρροή λαδιού δεν συνιστά λόγο για να διακοπεί η λειτουργία του Nord Stream 1

Η διαρροή λαδιού μηχανής που, σύμφωνα με την Gazprom, εντοπίστηκε στην τελευταία εν λειτουργία τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης στην Πορτοβάγια δεν συνιστά τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1, υποστηρίζει η εταιρεία Siemens Energy.

«Τέτοιες διαρροές δεν επηρεάζουν συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης» ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

Νωρίτερα, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός θα παραμείνει κλειστός προς το παρόν, παρατείνοντας τη διακοπή της λειτουργίας του. Οι ροές ήταν προγραμματισμένο να ξαναρχίσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Στο παρελθόν, επίσης, τέτοιου είδους διαρροές δεν οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας. Στη Siemens Energy δεν έχουν ανατεθεί προς το παρόν εργασίες συντήρησης, όμως είμαστε σε αναμονή», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε ήδη επισημάνει πολλές φορές ότι υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες τουρμπίνες στον σταθμό συμπίεσης της Πορτοβάγια ώστε να λειτουργήσει ο Nord Stream 1», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Siemens σε Gazprom: Η διαρροή λαδιού δεν συνιστά λόγο για να διακοπεί η λειτουργία του Nord Stream 1"

Απαντήσεις από τον Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ: Ήταν σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου για την εκλογή ψευδομουφτή

Ερωτηματικά και αντιδράσεις προκαλεί η παρουσία του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Χατζηβασιλείου, ήταν παρών σε συνάντηση ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Ειδικότερα ο Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: «(…) Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης (…)». Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Δείτε την ανάρτηση του Τάσου Χατζηβασιλείου

Η αρχική ανάρτηση του τουρκικού προξενείου

FbquBeEXwAMTft5
Ο Ζεϊμπέκ εμφανίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας φορώντας μπλε μπλουζάκι

4943616
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ


Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο στόχαστρο της ΝΔ βρέθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν που καλούσε τους μουσουλμάνους της Θράκης να προσέλθουν στις κάλπες για εκλογή μουφτή που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ο Μπουρχάν Μπαράν ανασκεύασε και πήρε πίσω τις δημόσιες αναρτήσεις του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απαντήσεις από τον Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ: Ήταν σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου για την εκλογή ψευδομουφτή"

Θεσσαλονίκη: Λύκοι κατασπαράζουν αδέσποτους σκύλους

Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά οκτώ αδέσποτοι σκύλο έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση λύκων στο χωριό Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι βλέπουν τα άγρια ζώα να μπαίνουν στα χωριά τους ωστόσο οι εικόνες του ΑΝΤ1 είναι σκληρές. Ένας λύκος φαίνεται να δαγκώνει έναν αδέσποτο σκύλο και να του αφαιρεί τη ζωή.

«Υπήρχαν και άλλες φορές που λύκοι έκαναν την εμφάνιση τους, περιμετρικά βέβαια δεν μπαίνανε μέσα στο χωριό, αυτό που τρώνε τα αδέσποτα το βλέπουμε πρώτη φορά και είναι και πολλές οι επιθέσεις», είπε ο φιλόζωος Αναστάσιος Γκαβανίδης.

Συνολικά στο χωριό Μικρό Μοναστήρι έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι αδέσποτων σκύλων από λύκους ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τα άγρια ζώα εμφανίστηκαν και στο γειτονικό χωριό Λουδίας.

«Και στα Κουφάλια υπάρχουν αρκετές επιθέσεις λύκων και μάλιστα υπάρχουν κάποιες εξαφανίσεις, σκύλων οι οποίες δεν ξέρουμε από τι έχουν γίνει. Μπορεί να τα έχουν πάρει λύκοι υπάρχουν σκυλιά που εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ», είπε ο κύριος Γκαβανίδης.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Λύκοι κατασπαράζουν αδέσποτους σκύλους"

Τα 6 μέτρα που έχουν «κλειδώσει» για το πακέτο στήριξης των νοικοκυριών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για στήριξη των Ελλήνων πολιτών μέσα στο περιβάλλον της παγκόσμιας αβεβαιότητας για την ενέργεια και την αύξηση του πληθωρισμού. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό και, ήδη, έχουν «κλειδώσει» 6 από αυτά, ενώ υπάρχουν κι άλλα σε αναμονή.

Η έμφαση θα δοθεί στην ενέργεια, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έπειτα και από τον εκβιασμό που κάνει η Ρωσία με τη διακοπή της ροής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τα σίγουρα μέτρα είναι τα εξής

1. Στήριξη για το ρεύμα, σίγουρα για φθινόπωρο-χειμώνα
2. Εξετάζεται η στήριξη για φυσικό αέριο
3. Επιταγή ακρίβειας
4. Αυξημένο επίδομα θέρμανσης
5. Αύξηση κύριων συντάξεων κατά 6,5%
6. Αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης για Δημόσιο-Συνταξιούχους.

Για τα άλλα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση, όπως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, «παίζονται», ενώ πλην μεγάλης έκπληξης στο οικονομικό επιτελείο δε σκέφτονται σοβαρά τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ και άμεσων φόρων.

Παράλληλα, κορυφαίος Υπουργός αποκάλυψε στον ρεπόρτερ του καναλιού ότι μέσα σε δυο μέρες, η τιμή του αερίου έπεσε κατά 110 ευρώ και αυτό σημαίνει διαφορά 8 δισ. ευρώ για το ΑΕΠ μας!

«Γιατί λοιπόν δεν έχει κλειδώσει το πακέτο και θα κλείσει την άλλη εβδομάδα; Έχουμε αγνώστους: 1. Περιμένουμε τα στοιχεία του Β' τριμήνου του έτους. 2. Περιμένουμε την πορεία εσόδων του Αυγούστου που είχαμε έκρηξη του τουρισμού. 3. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Ευρώπη για την ενέργεια».

Άρωμα Αραβίας στην φετινή ΔΕΘ

'Αρωμα Αραβίας θα αποπνέει φέτος η φετινή ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας.

Συμμετέχοντας σήμερα στο δεύτερο Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Πρέβεζας στην αμμώδη παραλία του Μονολιθίου, ο κ. Τζήκας τόνισε πως η φετινή ΔΕΘ θα έχει έντονο άρωμα Αραβίας, αλλά και πολλές εκπλήξεις, υπογραμμίζοντας την ισχυρή παρουσία που αναμένεται να έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη ΔΕΘ, αφού θα αποτελέσουν τη φετινή Τιμώμενη Χώρα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, αναφέρθηκε και στην έκθεση τεχνολογίας Beyond, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά, με στόχο τόσο την προσέλκυση λαμπρών τεχνολογικών μυαλών, όσο και την καθιέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης ως μιας κοιτίδας τεχνολογίας.

Το φετινό μήνυμα της BEYOND είναι «Get Future Ready» και περισσότερες από 250 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ενώ όλοι οι περυσινοί εκθέτες θα δώσουν και φέτος το παρών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τα 6 μέτρα που έχουν «κλειδώσει» για το πακέτο στήριξης των νοικοκυριών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ"

Τουρκία: «Απαράδεκτο που το ΝΑΤΟ κατέβασε την ανάρτηση εξαιτίας της κακομαθημένης Ελλάδας»

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας στην Τουρκία προς το ΝΑΤΟ αναφορικά με τη διαγραφή της ανάρτησης για την εθνική επέτειό της που για την Ελλάδα είναι η Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30η Αυγούστου και την Ημέρα της Νίκης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της Νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ. Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», αναφέρει σε ανάρτηση στο twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ

Το tweet του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας έρχεται να προστεθεί στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα αλλά και για το ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνηθίζει να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, είπε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι δυνατό με την Τουρκία, αλλά αδύναμο χωρίς αυτήν. Και συνέχισε: “Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, δεν μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τις σχέσεις της χώρας μας με το ΝΑΤΟ”.

Προκλήσεις και show από Ακάρ

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

Μάλιστα, κάνοντας προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

“Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει (!), ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Στη συνέχεια, φορώντας φόρμα πτήσης πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Απαράδεκτο που το ΝΑΤΟ κατέβασε την ανάρτηση εξαιτίας της κακομαθημένης Ελλάδας»"

Αναδίπλωση από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο: Ζητώ Συγγνώμη, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου

Αναδίπλωση από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τους βιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την εξωφρενική άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Αν έχει βιαστεί… Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Δωδώνης

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου.

Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη.

Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα.

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, είναι απαράβατος κανόνας των αρχών μας.

Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων.

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι διάθεση για έναν ανοιχτό διάλογο ανταλλαγής απόψεων και δεν έχουμε μετατραπεί σε ένα λαϊκό δικαστήριο με διαδικτυακούς δικαστές.

Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη», με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδίπλωση από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο: Ζητώ Συγγνώμη, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου"

Νέος εκβιασμός Πούτιν στην ΕΕ - Η Gazprom δεν επαναφέρει τη ροή του αερίου από τον Nord Stream

Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο νεύρων με την Ευρώπη επιδίδεται η Μόσχα,  που ανακοίνωσε νέο μπλόκο  στην επαναλειτουργία του Nord Stream 1 από αύριο, από τη Ρωσία προς τη Γερμανία. Νωρίτερα, στελέχη του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom διέρρεαν ότι ο αγωγός θα λειτουργούσε κανονικά από αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά από τριήμερες εργασίες συντήρησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ότι στον αγωγό υπάρχει νέο τεχνικό πρόβλημα. Ειδικότερα, εντοπίστηκε διαρροή πετρελαίου στον κινητήρα του στροβίλου , που βοηθά στην άντληση αερίου. 

Η ζημιά, σύμφωνα με την Gazprom βρέθηκε σε επιθεώρηση που έγινε από κοινού με στελέχη της Siemens, που συμβάλλει στη συντήρηση του αγωγού. 

Η ανακοίνωση της Gazprom

«Διαπιστώθηκε διαρροή λαδιού μηχανής με πρόσμιξη στεγανοποιητικού υλικού στους ακροδέκτες των καλωδίων των αισθητήρων ταχύτητας του ρότορα χαμηλής και ενδιάμεσης πίεσης στην τουρμπίνα κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας συντήρησης. Μέχρι την επισκευή (...) η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα ανασταλεί πλήρως», δήλωσε ο όμιλος.

Επισημαίνεται ότι η Gazprom έλαβε προειδοποίηση από την ρωσική ρυθμιστική αρχή τεχνικού ελέγχου (Rostekhnadzor) σχετικά με μια βλάβη στην τουρμπίνα. Ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει έως ότου επιδιορθωθεί η βλάβη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, η διαρροή λαδιού μηχανής διαπιστώθηκε στην κύρια τουρμπίνα αερίου στον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τουρμπίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθεί η διαρροή και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των προμηθειών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού, ο οποίος επρόκειτο να επανέλθει σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά από τριήμερη διακοπή συντήρησης.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream σταματάει για αόριστο χρονικό διάστημα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο ανακοίνωση της πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta. Europe.

«Η Gazprom απέστειλε επιστολή σχετικά με τις βλάβες του κινητήρα του αγωγού Nord Stream και την ανάγκη επιδιόρθωσής τους στη Siemens», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. «Η Gazprom σταμάτησε τη λειτουργία της μοναδικής εναπομείνασας τουρμπίνας του αγωγού Nord Stream στις 31 Αυγούστου. Η αναστολή της λειτουργίας της για τρεις ημέρες ήταν απαραίτητη «για τη διενέργεια συντήρησης και προγραμματισμένων προληπτικών εργασιών συντήρησης».

Η Gazprom επικαλέστηκε την εταιρεία Siemens, η οποία φέρεται να είπε ότι οι αναγκαίες επισκευές μπορούν να γίνουν μόνο «σε συνθήκες εξειδικευμένου εργαστηρίου».

Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει ο αγωγός

Πλέον, ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρόβλημα θα πρέπει να διορθωθεί πριν την επανέναρξη των ροών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί. Το πρόβλημα αναμένεται να διαρκέσει, καθώς η Gazprom υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη επιδιόρθωση που αφορά σε βασικό κινητήρα μπορεί να γίνει μόνο σε εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία δεν διαθέτει πλέον, λόγω των δυτικών κυρώσεων. 

Η μη επαναλειτουργία του αγωγού αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την Ευρώπη, που προσπαθεί να αντλήσει αποθέματα φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα, όπως και να μαντέψει τα επόμενα βήματα της Ρωσίας, που έχει εξαπολύσει ενεργειακό πόλεμο εδώ και εβδομάδες, ενώ πολλές πλευρές αμφισβητούν ευθέως τα περί τεχνικού προβλήματος. 

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση αναμένεται δραματική κλιμάκωση στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και μάλιστα σε μία στιγμή που οι τιμές υποχωρούσαν. Εάν η διακοπή της τροφοδοσίας συνεχιστεί, τίθενται σε κίνδυνο νοικοκυριά, εργοστάσια και οικονομίες, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την Ευρώπη.

Κομισιόν: Δόλια τα προσχήματα της Gazprom

Για «επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας» της Gazprom κάνει λόγο ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Η ανακοίνωση της Gazprom σήμερα το απόγευμα ότι κλείνει για άλλη μια φορά τον Nord Stream 1 με δόλια προσχήματα είναι άλλη μια επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας της ως προμηθευτή», σημειώνει ο κ. Μαμέρ.

Προσθέτει ότι «είναι επίσης απόδειξη του κυνισμού της Ρωσίας, καθώς προτιμά να καίει το αέριο, αντί να τηρεί τις συμβάσεις».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέος εκβιασμός Πούτιν στην ΕΕ - Η Gazprom δεν επαναφέρει τη ροή του αερίου από τον Nord Stream"

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Μπουρχάν Μπαράν: «Η κωλοτούμπα τον έσωσε από τη διαγραφή»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, «σώθηκε από την… κωλοτούμπα» που έκανε μετά τις δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, με τη ΝΔ να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ντροπή».

Ο Μπουρχάν Μπαράν αναγνώρισε ως τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, καλώντας αυτούς της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες, με τη δήλωση αυτή να προκαλεί αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και τον ίδιο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ανασκευάζει πλήρως τα λόγια του.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι «η… κωλοτούμπα του Μπουρχάν Μπαράν ήταν εκείνη που τον έσωσε», με τον ίδιο να δηλώνει ότι διέγραψε την πρώτη ανάρτηση, εκφράζοντας τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης».

Πρόσθεσε δε ότι σέβεται απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή.

«Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα», επισήμανε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές ΠΑΣΟΚ για Μπουρχάν Μπαράν: «Η κωλοτούμπα τον έσωσε από τη διαγραφή»"

Μήνυμα προς ιδιώτες αναισθησιολόγους από τον Θ. Πλεύρη: "Θα υποχρεωθούν"

Μήνυμα προς αναισθησιολόγους του ιδιωτικού τομέα, καλώντας τους να ανταποκριθούν στην ανάγκη κάλυψης κενών εφημεριών σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έστειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε την Παρασκευή.

Υπενθύμισε πως υπάρχει ψηφισμένη διάταξη που μπορεί να υποχρεώσει τις ιδιωτικές κλινικές που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ να παρέχουν συγκεκριμένες ειδικότητες στο σύστημα όταν χρειάζεται, και επισήμανε πως βρίσκεται σε διαδικασία συνεννόησης με τις ιδιωτικές κλινικές και τους διοικητές των δύο ΥΠΕ της Β. Ελλάδας, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα κάλυψης των αναγκών ώστε να μην ενεργοποιηθεί αυτό το αυστηρό άρθρο. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει απανωτές συσκέψεις με τους ιδιοκτήτες κλινικών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ιπποκράτειου, που αντιμετωπίζει το πιο οξυμένο ζήτημα.

Σε ερώτηση αν έχει υπάρξει ανταπόκριση, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους ιδιώτες: "Από τη στιγμή που έχουμε και το νομοθετικό εργαλείο, θα υποχρεωθούν να προσέλθουν οι ιδιώτες, οι ιδιωτικές κλινικές. Είναι κάτι πάρα πολύ απλό που από την πλευρά μου το θεωρώ και δίκαιο. Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές - δεν είναι ότι λειτουργούν αυτόνομα. Άρα, και οι εργαζόμενοι στις κλινικές αυτές λαμβάνουν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι λελογισμένο ,όταν υπάρχει πρόβλημα - όπως αποδεδειγμένα υπάρχει στο Ιπποκράτειο - να μπορούμε να έχουμε κάποιες εφημερίες από γιατρούς ειδικοτήτων", τόνισε, για να προσθέσει με νόημα: "Δεν πιστεύω πως θα χρειαστεί να πάμε σε μεγαλύτερη ένταση. Φάνηκε από τη συνεννόηση που κάναμε ότι αντιλαμβάνονται το θέμα, θα μιλήσουμε και με τους αναισθησιολόγους και πιστεύω ότι θα βρουν μία χρυσή τομή που ούτε να πιεστούν αναισθησιολόγοι από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά να μπορέσουμε να έχουμε λελογισμένα υπηρεσίες. Άρα, ανταπόκριση υπάρχει".

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τις αναβολές τακτικών χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως η κάλυψη σε αναισθησιολόγους είναι "επαρκέστατη" στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, σε αντίθεση με άλλα, όπως το "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Έκανε αναφορά στο γενικότερο πρόβλημα έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας συνολικά στην Ευρώπη, ενώ για την Ελλάδα σχολίασε πως το ΕΣΥ έχει πρόβλημα γιατί ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο ελκυστικός για τους αναισθησιολόγους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα από το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας για τη δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας θα δοθούν ειδικά κίνητρα σε ειδικότητες που απουσιάζουν, παρέχοντας τη δυνατότητα μερικής απασχόλησης σε αυτές τις ειδικότητες, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η παρουσία τους στο ΕΣΥ. Σε ένα πιο μακροπρόθεσμο στάδιο, πρόσθεσε θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που συνδυάζονται και με το μισθολογικό κομμάτι, προκειμένου να υπάρξει επιθυμία επιστροφής στο ΕΣΥ επιστημόνων σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα προς ιδιώτες αναισθησιολόγους από τον Θ. Πλεύρη: "Θα υποχρεωθούν""

Καιρός αύριο: Που θα βρέξει το Σάββατο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού (03/09)

Ο καιρός αύριο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα που πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμεονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι- απόγευμα κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Που θα βρέξει το Σάββατο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού (03/09)"

"Μαϊμού" η ληστεία σε βάρος του ταχυδρομικού διανομέα στο Διακοπτό - Πώς ξετύλιξε το κουβάρι η ΕΛ.ΑΣ.

"Μαϊμού" αποδείχθηκε η ληστεία που καταγγέλθηκε την περασμένη Τετάρτη, σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, από τον ίδιο, στο Διακοπτό, στη διασταύρωση προς Μαμουσιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο διανομέας σκηνοθέτησε τη ληστεία και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα υπέδειξε και το σημείο όπου είχε το χρηματικό ποσό (περίπου 20.000 ευρώ από τα οποία λείπουν 120 ευρώ) και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καθώς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ψευδούς καταγγελίας και της υπεξαίρεσης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αστυνομικοί του Αιγίου και της Πάτρας, με βάση τα στοιχεία, το βιντεοληπτικό υλικό αλλά και το προφίλ του ατόμου, είχαν από την αρχή υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με την καταγγελία, γεγονός που επειβεβαιώθηκε.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι δύο δράστες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, φορώντας κράνη και με την χρήση όπλου τον εξανάγκασαν να ακινητοποιήσει υπηρεσιακό όχημα, στο οποίο επέβαινε και του αφαίρεσαν από τσαντάκι που έφερε στο λαιμό, το χρηματικό ποσό των 20.000 χιλιάδων ευρώ.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » ""Μαϊμού" η ληστεία σε βάρος του ταχυδρομικού διανομέα στο Διακοπτό - Πώς ξετύλιξε το κουβάρι η ΕΛ.ΑΣ."

Συναγερμός από τον ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Αυξημένη ετοιμότητα για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τήρηση των μέτρων προστασίας από τσιμπήματα κουνουπιών, ζητούν οι ειδικοί του ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των λοιμώξεων είναι σε υψηλά επίπεδα και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας.

Με αφορμή την έξαρση του προβλήματος, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως την περίοδο 2022, έως τις 31 Αυγούστου, έχουν διαγνωσθεί συνολικά 146 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό Δυτικού του Νείλου στη χώρα.

Από αυτά, τα 134 αφορούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 9 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και 3 περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Όπως αναφέρουν, η τρέχουσα περίοδος 2022 χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του ιού, με καταγραφή αυξημένου αριθμού περιστατικών στις ανωτέρω περιοχές. Καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της εποχικής έξαρσης του ιού, κατά το προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως εκ τούτου, συστήνεται η σχολαστική τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, στις ευρύτερες περιοχές όπου καταγράφονται περιστατικά κατά την τρέχουσα περίοδο, αλλά και σε όλη την επικράτεια (δεδομένης της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού):

  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος, σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
  • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά.
  • Ειδικά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από κουνούπια, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.

Όπως σε κάθε περίοδο μετάδοσης, ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, ενημερώνει τους επαγγελματίες Υγείας, διερευνά άμεσα τα περιστατικά και ενημερώνει τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης, σε τοπικό επίπεδο. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Για την εξέλιξη της εποχικής έξαρσης της νόσου και τις περιοχές όπου έχουν εμφανισθεί κρούσματα, μπορείτε να ενημερώνεστε από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ (κάθε Τρίτη), στην οποία περιγράφονται, επίσης, αναλυτικά οι δράσεις που διενεργούνται από τις εθνικές αρχές δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της νόσου.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός από τον ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο"

Ιερά Σύνοδος για Μητροπολίτη Χρυσόστομο: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του για τους βιασμούς

Απαράδεκτες και «και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών» χαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για δηλώσεις «απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών. «Ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο» σημειώνεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής

κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερά Σύνοδος για Μητροπολίτη Χρυσόστομο: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του για τους βιασμούς"

Καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης από τον πολιτικό κόσμο και την Ιερά Σύνοδο

Σύσσωμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο, αλλά και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης δεν εκφράζει ούτε τις αξίες της κοινωνίας μας ούτε το δόγμα της πίστης μας. Τα θύματα της βίας, πόσω μάλλον του βιασμού, τα στηρίζουμε απροϋπόθετα, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Λίγο μετά την ανάρτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία ανέφερε ότι  η σχετική δήλωση προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού, στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι: «είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

«Αδιανόητη και προκλητική η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και προσθέτει «Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία».

Το θέμα σχολίασε και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης : «Απαράδεκτη η δικαιολόγηση πράξης βιασμού στην προσπάθεια να συνδεθεί με το ότι φταίει το θύμα. Αυτές οι απόψεις δυστυχώς όταν ακούγονται μας οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα. Το να λέει κάποιος ότι βιάζεται μία γυναίκα γιατί το θέλει απέχει παντελώς από τη χριστιανική πίστη.  Δεν έχω ακούσει από Ιεράρχη πιο απαράδεκτη δήλωση».

«Οι ανατριχιαστικες δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού και “κυνηγιού μαγισσών”, που έχουν περάσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω.Ο βιασμός είναι έγκλημα, η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι δικαίωμα» τόνιζει η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Δεν θα επιτρέψουμε καμία επιστροφή στον Mεσαίωνα

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: «Oι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις αμβλώσεις αποτελούν επιστροφή στις πιο συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος, επιστροφή στον Μεσαίωνα. Οι αντιλήψεις ότι “δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει”, ότι “η άμβλωση είναι έγκλημα” και ότι “ακόμα και όταν ένα έμβρυο έχεισοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού” είναι αντιλήψεις οπισθοδρομικές, σκοταδιστικές και επικίνδυνες.

Κάποιοι φαίνεται να ζήλεψαν την δόξα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α και επιδιώκουν να φέρουν στον δημόσιο διάλογο ένα θέμα λυμένο δεκαετίες τώρα στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος όλοι μας – κόμματα, φορείς, επιστημονική κοινότητα, γυναικείες οργανώσεις- να μην επιτρέψουμε καμία οπισθοχώρηση, κανένα άνοιγμα της πόρτας για την αμφισβήτηση δικαιωμάτων των γυναικών, που δεν χρειάζονται καμία έγκριση από κανένα για να ασκηθούν.

Η ζωή προχωράει, τα δικαιώματα διευρύνονται και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητεί».

«Μόνο οργή κι αγανάκτηση προκαλούν οι σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σε βάρος του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα, να ενοχοποιήσει τις γυναίκες θύματα βιασμού και πολύμορφης βίας» τονίζει το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση για εξέδωσε και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Αναφέρει ότι: «Η καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης είναι αυτονόητη. Πρόκειται όμως για τον Μητροπολίτη που κατά το παρελθόν -οι ίδιοι που σήμερα τον καταδικάζουν- τον “υπέθαλπαν’, όταν οι δηλώσεις του ταυτιζόταν με την “πολιτική ορθότητα”. Σήμερα, το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μάλλον θα πρέπει να τον ευχαριστήσει θερμά για την αλλαγή ατζέντας από τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού: Την ακρίβεια, την πείνα, την φτώχεια, τα εθνικά θέματα και τις υποκλοπές. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις μάλιστα έδωσαν αφορμή στους “γνωστούς” πολέμιους του Ελληνισμού να επιτεθούν συνολικά στην Ορθόδοξη Πίστη και την Ορθοδοξία».

Μ. Συρεγγέλα: Καταδικάζουμε έμφυλες διακρίσεις και απόψεις που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία

«Καταδικάζουμε έμφυλες διακρίσεις και απόψεις που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια» αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

«Η εκκλησία, όπως γνωρίζουμε, αποδίδει στη γυναίκα ισότιμη θέση με τον άνδρα και προωθεί μάλιστα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων» επισημαίνει η κυρία Συρεγγέλα και τονίζει ότι ο βιασμός είναι έγκλημα και ο βιαστής είναι εγκληματίας. «Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό» υπογραμμίζει η υφυπουργός Εργασίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, σχολίασε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Οι απαράδεκτες, ανατριχιαστικές και σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, μάς προσβάλλουν όλους βάναυσα, με πρώτη την Εκκλησία, που κατεξοχήν αποδομεί τη βία και κηρύττει την αγάπη. Τα ράσα τελικά δεν κάνουν τον παπά».

Να σημειωθεί ότι το θέμα κυριαρχεί και στο Twitter με τους χρήστες να εκφράζουν αποτροπιασμό για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης από τον πολιτικό κόσμο και την Ιερά Σύνοδο"

Κεραμέως: Δεν μπορούν να πάρουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές

«Δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής από τα θρησκευτικά σε χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί», η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μπορεί να λέει ότι υπάρχει η δυνατότητα να δίνεται η απαλλαγή στον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ωστόσο «το ΣτΕ, το οποίο είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έχει βγάλει τέσσερις αποφάσεις, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται μόνο τους άθεους και σε αυτούς από άλλα θρησκεύματα. Δεν μπορεί να δίνεται σε όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι» συμπληρώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Σχετικά με τα σχολεία, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι φέτος ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες και με τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών. «Για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020, δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός στα σχολεία μας. Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη πλέον έχουμε κάνει 25.000 μόνιμους διορισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι τη νέα σχολική χρονιά εισάγονται πολλές καινοτομίες, όπως είναι η διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου.

«Μέχρι πέρυσι το ολοημέρο τελείωνε στις 16.00 και από φέτος στα μισά τμήματα της χώρας, περίπου 5.500, θα λειτουργούν έως τις 17.30», τόνισε και συμπλήρωσε ότι στόχος αυτού του μέτρου είναι η αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Τέλος, σχολιάζοντας την ανεκδιήγητη δήλωση που έκανε το πρωί ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος περί βιασμών, η υπουργός Παιδείας τη χαρακτήρισε «αδιανόητη, σοκαριστική και καταδικαστέα». «Ό,τι και να πει κανείς, είναι λίγο.Προσβάλλει συνολικά την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας, η οποία διαθέτει ακόμα και ειδικές δομές για να στηρίξει γυναίκες που είναι θύματα βιασμών, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας», κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κεραμέως: Δεν μπορούν να πάρουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές"

Προσοχή για απάτη με SMS από το gov.gr - Τι γράφει το μήνυμα

Χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (SMS phishing) απευθύνει η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Τι είναι το Smishing

Το Smishing (γνωστό και ως phishing μέσω SMS) συνιστά μια μορφή απόπειρας ηλεκτρονικής απάτης η οποία πραγματοποιείται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (SMS) μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μια επίθεση τύπου smishing εξελίσσεται ως εξής:

  • Το θύμα λαμβάνει ένα μήνυμα SMS στο οποίο ο αποστολέας υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο.
  • Το SMS είναι σύντομο, και περιέχει ένα σύνδεσμο (link).
  • Κάνοντας κλικ ο ανυποψίαστος χρήστης κατεβάζει στη συσκευή του κακόβουλο λογισμικό (malware) ή ανακατευθύνεται σε παραπλανητική ιστοσελίδα (malicious website) όπου του ζητείται να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα.
Δήθεν μηνύματα από το Gov.gr

Περιστατικά τύπου smishing αντιμετωπίζονται σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικά για την Ελληνική επικράτεια έχουν αναφερθεί κακόβουλα μηνύματα που φαίνεται να αφορούν δήθεν κάποια έκδοση εγγράφου από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (Gov.gr), ή να έχουν περιεχόμενο φορολογικού ενδιαφέροντος (όπως επιστροφή φόρου), ή να προέρχονται από τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα, ή ακόμα και από εταιρείες εντοπισμού/παράδοσης δεμάτων.

Τα μέτρα προστασίας

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας στην ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να διαχειρίζονται με προσοχή και υπομονή τα SMS και γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνουν ακόμα και αν με μια πρώτη ματιά φαίνονται αληθή. Ειδικότερα συστήνονται τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και προστασίας:

  • Δεν θα πρέπει να πατήσετε κανένα σύνδεσμο (link) που περιλαμβάνεται μέσα στο μήνυμα.
  • Δε θα πρέπει να απαντάτε και να αντιδράτε βιαστικά σε τέτοια μηνύματα ακόμα και αν παρουσιάζονται ως επείγοντα. Αφιερώστε λίγο χρόνο αναζήτησης στο διαδίκτυο για να διερευνήσετε την γνησιότητα του μηνύματος. Αν είναι δυνατό επικοινωνήστε με τον φερόμενο ως αποστολέα για να επιβεβαιώσετε τη γνησιότητα του.
  • Μην δίνετε προσωπικά στοιχεία όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς/PIN καρτών, όνομα χρήστη κλπ.
  • Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση στον εκάστοτε φορέα δεν πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συνδέσμων από κάποιο SMS μήνυμα ή email που λάβατε. Θα πρέπει να γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φορέα, του οργανισμού ή της τράπεζας (ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό).
  • Διατηρείτε τη συσκευή σας και τις εφαρμογές σας ενημερωμένες.

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσοχή για απάτη με SMS από το gov.gr - Τι γράφει το μήνυμα "

ΝΔ: Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί τη μειονότητα «τουρκική»

Θέση για την ανάρτηση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος χαρακτηρίζει «τουρκική» τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πήρε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτήν αναφέρεται:

«Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;»

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί τη μειονότητα «τουρκική»"

Νέες απειλές από Ακάρ: Η Ελλάδα να πάρει μαθήματα από το 1922 για να μην πάθει τα ίδια

Νέες προκλήσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«Η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Αθήνας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας. Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει επίσης να εξετάσουν τις ενέργειες της Αθήνας και τη ρητορική της που δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ είπε ότι για να μη βρει και πάλι το μπελά της η Ελλάδα και για να μην «πάθει τα ίδια» με το 1922 πρέπει να πάρει μαθήματα από το παρελθόν.

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμμαχίες της με τρίτες χώρες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες απειλές από Ακάρ: Η Ελλάδα να πάρει μαθήματα από το 1922 για να μην πάθει τα ίδια"

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Μόνο τα απολύτως αναγκαία χειρουργεία στους ανήλικους ασθενείς λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Τη διενέργεια των απολύτως αναγκαίων χειρουργικών επεμβάσεων στους ανήλικους ασθενείς αποφάσισε ο Χειρουργικος τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», λόγω σημαντικών ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλεί η έλλειψη αναισθησιολόγων, κάτι που παρατηρείται άλλωστε σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι ενδεικτικό ότι στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας οι θέσεις των αναισθησιολογων έχουν υποδιπλασιαστει την τελευταία δεκαετία. Οι 24 οργανικές θέσεις που υπήρχαν προ μνημονιων μειώθηκαν σε 17 με τον νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, αλλά από αυτές είναι καλυμμένες μόλις οι 10. Σημειωτέον ότι σε οριακή κατάσταση βρίσκεται και η λειτουργία του αναισθησιολογικου τμήματος στο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού».

Το αποτέλεσμα είναι να μην πραγματοποιούνται μια σειρά επεμβάσεων που δεν είναι επείγουσες και δεν εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών. Για παράδειγμα, αναβάλλονται επ αόριστον, και μεχρι νεωτέρας, οι μη επείγουσες οφθαλμολογικες επεμβάσεις, όπως για στραβισμό, οι μη επείγουσες πλαστικές επεμβάσεις, οι ορθοπαιδικες που συνδέονται με ανατομικά προβλήματα, όπως σκολίωση ή σπονδυλεσια, οι επεμβάσεις ΩΡΛ όπως για αμυγδαλές ή κρεατακια και άλλες επεμβάσεις.

Η διοίκηση του Παίδων «Η Αγία Σοφία» καταβάλλει συνεχώς προσπάθεια για την κάλυψη των κενών, ζητώντας αποσπάσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία. Πρόκειται για μια επιλογή όμως κατά κοινή παραδοχή, απολύτως προσωρινή και πρόχειρη, καθώς οι αναισθησιολόγοι που μετακινουνται με απόσπαση, αφήνουν και πάλι κενά στα νοσοκομεία όπου είναι μόνιμοι.

Λύση αναμένεται να δοθεί μέσα από την προκήρυξη περίπου 450 θεσεων ιατρών όλων των ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα γίνει τον Οκτώβριο. Για να αντιμετωπιστεί πιο άμεσα το πρόβλημα των ελλείψεων των αναισθησιολογων το υπουργείο Υγείας έδωσε τη δυνατότητα σε ειδικευμενους γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ να ειδικεύονται και στην αναισθησιολογια (δεύτερη ειδικότητα) λαμβάνοντας κατ εξαίρεση τον μισθό τους, κάτι που δεν ισχύει για τους εκπαιδευόμενους σε δεύτερη ειδικότητα.

Άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων ζητά η ΕΙΝΑΠ

Στο μεταξύ, άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζητά η Ένωση Ιατρικών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή που απέστειλε προς το υπουργείο Υγείας και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι προσλήψεις μόνιμων Αναισθησιολόγων θα πρέπει να γίνουν με σύντομες διαδικασίες τόσο στο «Αγία Σοφία» όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας «ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και ασφαλής λειτουργία των νοσοκομείων».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρακολουθεί με αγωνία τη διαρκή μείωση των αναισθησιολόγων του Παίδων «Αγία Σοφία» και ζητά από τους συναρμόδιους φορείς την άμεση εξεύρεσης λύσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Μόνο τα απολύτως αναγκαία χειρουργεία στους ανήλικους ασθενείς λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων"

Κάλυμνος-17χρονος τραυματίας έμεινε όλη νύχτα στα επείγοντα – Δεν προσήλθε ο εφημερεύων ορθοπεδικός

Με το καμάκι στο πόδι έμεινε όλο το βράδυ στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καλύμνου 17χρονος μετά τον τραυματισμό του από ψαροντούφεκο σε θαλάσσια περιοχή της Πάτμου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα με το πλοίο της γραμμής νύχτα Τρίτης 30ης προς 31η Αυγούστου στο Βουβάλειο Νοσοκομείο της Καλύμνου όπου και ειδοποιήθηκε ο ορθοπεδικός που εφημέρευε, ο οποίος όμως δεν προσήλθε παρά μόνο το πρωί της επόμενης μέρας.

Ο 17χρονος παρέμεινε όλη τη νύχτα στη μονάδα βραχείας νοσηλείας με το καμάκι στο πόδι.

Η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου απευθύνθηκε στον διοικητή του Νοσοκομείου Νικόλαο Φανιό ο οποίος δήλωσε πως’’ ο εφημερεύων ορθοπεδικός ιατρός έκρινε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί και όλα πήγαν καλά. ’’υπογράμμισε ο κ Φανιός.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλυμνος-17χρονος τραυματίας έμεινε όλη νύχτα στα επείγοντα – Δεν προσήλθε ο εφημερεύων ορθοπεδικός"

Τάσος Χατζηβασιλείου: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αναφέρεται σε «τουρκική μειονότητα», μιλώντας για τις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter: “Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;”.

Συγκεκριμένα ο Τάσος Χατζηβασιλείου γράφει και παραθέτει την ανάρτησή του Μπουρχάν Μπαράν: «ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάσος Χατζηβασιλείου: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική"

Τρόμος στη Σαλαμίνα: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε ηλικιωμένο και του έκοψε τρία δάχτυλα

Τον τρόμο έζησε ένας 86χρονος συνταξιούχος το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου όταν και του επιτέθηκε εξαγριωμένο το πίτμπουλ του γείτονά του.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο άτυχος συνταξιούχος κρεοπώλης πήρε το απόγευμα το σκυλί του, στην περιοχή Βασιλικά της Σαλαμίνας, να το βγάλει βόλτα.

Περίπου στις επτά το απόγευμα, ένας δεσποζόμενος μεγαλόσωμος σκύλος ράτσας πίτμπουλ , επιτέθηκε στο σκυλί του ηλικιωμένο και πήγε να το δαγκώσει.

Ο ιδιοκτήτης του έτρεξε αμέσως να σώσει το ζώο του, πιάνοντάς το αγκαλιά.

Το εξαγριωμένο πίτμπουλ δεν σταμάτησε την επιθέση του και όρμησε πάνω στον ηλικιωμένο άντρα δαγκώνοντάς του άσχημα το δεξί του χέρι, κόβωντας μάλιστα τρια δάχτυλά του.

Μετά από αυτό το συμβάν, περίοικοι που είδαν τι συνέβη, έτρεξαν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο άντρα, έδιωξαν το πίτμπουλ  και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Η Αστυνομία μετά από υποδείξεις των κατοίκων της περιοχής εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του μεγαλόσωμου σκύλου και τον συνέλαβαν.

Ο 43χρονος ιδιοκτήτης του πίτμπουλ , στην κατάθεση του στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, πως δεν κατάλαβε ότι ο σκύλος του έλειπε από την αυλή και πως κάποιος γείτονας άνοιξε επίτηδες την αυλόπορτα του και γι' αυτό έφυγε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 86χρονος άντρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο δεξί του χέρι στο νοσοκομείο ΚΑΤ την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί του έχουν βάλει μόσχευμα στα σημεία που κόπηκαν τα τρία δάχτυλά του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρόμος στη Σαλαμίνα: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε ηλικιωμένο και του έκοψε τρία δάχτυλα"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στάσεις εργασίας την Τρίτη (06/09/22)

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, 10:00 – 13:00 και 21:00 – 23:59.

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις που δέχονται από επιβάτες, τονίζοντας ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Στη ανακοίνωση τους, αναφέρουν: “Η προκήρυξη της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και στα λεωφορεία της HELLENIC TRAIN. Οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, στους σταθμούς και στα λεωφορεία , συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή και απλά εξαγριωμένους και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους. Μόνο τον Αύγουστο είχαμε τρεις επιθέσεις με βιαιοπραγίες και πολυάριθμες λεκτικές επιθέσεις με απειλές, εναντίον εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω επικίνδυνη κατάσταση και καλούμε όλους τους υπεύθυνους να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στάσεις εργασίας την Τρίτη (06/09/22)"

Καμπανάκι ΕΟΔΥ: Ενδείξεις αυξημένης διασποράς της γρίπης

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς της γρίπης κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη γρίπη ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρά το γεγονός ότι η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει τα περιστατικά της γρίπης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που καταγράφεται είναι μικρός και, κατά κανόνα, αφορά στα σποραδικά κρούσματα του νοσήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Με δεδομένο ότι στο Νότιο Ημισφαίριο καταγράφηκε πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο, ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της δραστηριότητας του νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και τα μέτρα προστασίας, ενώ ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον πληθυσμό.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκι ΕΟΔΥ: Ενδείξεις αυξημένης διασποράς της γρίπης"

Κεραμέως για Μητροπολίτη Δωδώνης: Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος είπε πως «δεν υπάρχει βιασμός, χωρίς συναίνεση».

Ανάρτηση σχετικά με την «αδιανόητη και καταδικαστέα δήλωση» – όπως την χαρακτηρίζει – έκανε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως έγραψε: «Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως για Μητροπολίτη Δωδώνης: Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας"

Κόντρα στο ρεύμα το ΑΠΘ: Με υποχρεωτική μάσκα η επιστροφή στα αμφιθέατρα

Στην αρχή της εβδομάδας, χιλιάδες φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβαν ένα e-mail από την πρυτανεία του ιδρύματος. Με αυτό ο αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Δημήτριος Κωβαίος, τους εύχεται καλή ακαδημαϊκή χρονιά και παράλληλα τους επισημαίνει πως η επιστροφή στα αμφιθέατρα και στις βιβλιοθήκες ενόψει της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου θα γίνει με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, "για την ασφάλεια όλων και σύμφωνα με τα ισχύοντα", όπως αναφέρει.

Το μήνυμα προκάλεσε έκπληξη σε πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς η αυστηρή οδηγία έρχεται σε μια περίοδο σχεδόν καθολικής κατάργησης της μάσκας και λίγες μέρες μετά την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας.

"Εφαρμόσαμε την ΚΥΑ"

Όπως διευκρινίζει μιλώντας στο iatronet.gr ο αντιπρύτανης και συντάκτης της επιστολής, καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος (φωτογραφία), η αυστηρή οδηγία βασίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που ίσχυσε και στην εξεταστική του Ιουνίου, η οποία παραμένει σε ισχύ ως την 1η Σεπτεμβρίου (σσ: με απόφαση της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η ισχύς της παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη ΚΥΑ (απόφαση παράτασης: Δ1α/Γ.Π.οικ.49655/31.8.2022) "η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι./Βιβλιοθηκών (ενδεικτικά αίθουσες, αμφιθέατρα) εντός των οποίων διεξάγονται κάθε είδους εξετάσεις για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς (φοιτητές, υποψηφίους, μέλη ΔΕΠ, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό). Η αυτή υποχρέωση ισχύει και για τη διεξαγωγή κάθε είδους εξετάσεων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και στα Κολλέγια".

"Εμείς ξεκάθαρα κάναμε εφαρμογή της ΚΥΑ, η οποία εξακολουθεί να ισχύει. Πριν το κάνουμε αυτό, επικοινωνήσαμε με το υπουργείο για να ρωτήσουμε αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά δεν είχαν να μας πουν κάτι καινούργιο. Αν βγει κάποια καινούργια απόφαση, θα την αλλάξουμε", ανέφερε ο κ. Κωβαίος.

"Θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση αν την αλλάξουν"

Εντός των επόμενων ημερών και υπό το πρίσμα των όποιων αποφάσεων ληφθούν ενόψει της έναρξης των μαθημάτων, αναμένεται να συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές του ΑΠΘ προκειμένου να δοθούν νέες οδηγίες. Διατυπώνοντας την προσωπική του άποψη, όπως λέει, ο αρμόδιος αντιπρύτανης θεωρεί πως πρέπει να συνεχιστεί το περσινό επιτυχημένο μοντέλο, καθώς ο κορωνοϊός είναι παρών, παρά την ύφεση.

"Μιλώντας με το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, δεν βρήκα κανέναν που να μην είχε τουλάχιστον ένα κρούσμα στην οικογένειά του, άσχετα αν ήταν ήπιο. Εδώ, στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με 41 τμήματα, έρχονται φοιτητές από όλη τη χώρα. Αν το αφήσουμε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα", λέει για να προσθέσει: "εν αναμονή νέων οδηγιών του υπουργείου, δώσαμε αυτή την αυστηρή οδηγία για την έναρξη της εξεταστικής. Ελπίζουμε να μην μας την αναιρέσουν, γιατί αν βγει μια άλλη οδηγία που λέει όχι μάσκες θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση".

Σε περίπτωση κατάργησης της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας, ή αν το υπουργείο αναθέσει σε κάθε πανεπιστήμιο την ευθύνη των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα και οι επιτροπές ώστε να συντάξουν νέα πρωτόκολλα, με βάση την ιδιαιτερότητα του ΑΠΘ. "Ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο ενδεχομένως να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Εμείς είμαστε ένα τεράστιο πανεπιστήμιο με 60.000 φοιτητές και ενιαίο campus στο κέντρο της πόλης, όχι διάσπαρτο σε διάφορα μέρη", σημειώνει και προσθέτει: "Θα αποφασίσει η ομάδα που έχουμε συγκροτήσει με καθηγητές Ιατρικής για το τι θα κάνουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Αν πει το υπουργείο χωρίς υποχρεωτική μάσκα, θα δημιουργηθεί μια κατάσταση δύσκολη, καθώς ακόμα κι αν εμείς την επιβάλλουμε, θα μας λέει ο φοιτητής πως το υπουργείο λέει άλλα. Θα έχουμε δυσκολίες".

"Αυτοψία" την πρώτη μέρα

Την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της εξεταστικής, μερικές εκατοντάδες φοιτητές κυκλοφορούσαν στο campus του ΑΠΘ, έχοντας επιστρέψει για την εξεταστική. Οι περισσότεροι είχαν διαβάσει την επιστολή των πρυτανικών αρχών και πολλοί απ΄ αυτούς κυκλοφορούσαν με τη μάσκα περασμένη στον αγκώνα του χεριού, ώστε να τη φορέσουν με την είσοδο στις σχολές.

Στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής, όπου μερικές δεκάδες φοιτητές εισήλθαν για την εξέταση, η εικόνα ήταν μικτή: Περίπου το ένα τρίτο των φοιτητών φορούσαν τη μάσκα, αλλά σε γενικές γραμμές τηρούνταν οι αποστάσεις, με μια θέση κενή ανάμεσά τους στα έδρανα. Στην είσοδο δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος, ενώ καθηγητές και επιτηρητές φορούσαν μάσκα υψηλής προστασίας.

"Αποφάσισε ο αρμόδιος αντιπρύτανης να συνεχίσει με βάση όσα ίσχυαν στην εξεταστική του Ιουνίου, όπου η μάσκα ήταν υποχρεωτική στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα. Η Επιτροπή Υγείας δεν έχει συνεδριάσει ακόμα, αναμένουμε τις οδηγίες και τη νέα ΚΥΑ για να δούμε πώς θα πορευτούμε", ανέφερε από την πλευρά του στο iatronet.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του ΑΠΘ, καθηγητής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Νάτσης.

Το περσινό μοντέλο

Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 το ΑΠΘ σχεδίασε και εφάρμοσε ένα από τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού. Σε κάθε ένα από τα 41 Τμήματά του είχε οριστεί υπεύθυνος καθηγητής, στον οποίο αναφερόταν όποιο πρόβλημα προέκυπτε, ενώ σε δεύτερο επίπεδο, κάθε Σχολή είχε έναν υπεύθυνο καθηγητή Ιατρικής, μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο, το μοντέλο θεωρείται επιτυχημένο, καθώς παρά τα χιλιάδες κρούσματα, δεν υπήρξε ούτε μία καταγραφή σοβαρής εξέλιξης.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία (ΚΕΠΥ), που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο αυξημένος συγχρωτισμός είναι ο βασικός προσδιοριστής του κινδύνου μόλυνσης. Η ανάλυση των στατιστικών του πρώτου τριμήνου της περσινής ακαδημαϊκής χρονιάς, έδειξε πως η διασπορά αυξήθηκε κατακόρυφα στις περιόδους που τα αμφιθέατρα και τα εργαστήριο κατακλύζονταν από φοιτητές. Στις περιόδους αυτές η επίπτωση σε μέλη ΔΕΠ και προσωπικό ήταν ως και υπερδιπλάσια (+115%) σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα στο ρεύμα το ΑΠΘ: Με υποχρεωτική μάσκα η επιστροφή στα αμφιθέατρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news