facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Πέρασε η τροπολογία-μπλόκο στον Κασιδιάρη με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με την  στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε η τροπολογία που επιχειρεί να μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων που πίσω τους καλύπτονται εγκληματικές οργανώσεις  όπως η Χρυσή Αυγή και το κόμμα Κασιδιάρη.

«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και «όχι» το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά κατέθεσε συμβιβαστική τροπολογία, επέμενε  στον σαφή προσδιορισμό του ποιοι δεν έχουν δικαίωμα κατάρτισης ψηφοδελτίων, ώστε να αποκλείονται οι ναζί και να μην υποβόσκει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί  υπόβαθρο που θα αποκλείει άλλους πολιτικούς χώρους,

Σύμφωνα με την τροπολογία λόγοι αποκλεισμού είναι τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε τρομοκρατικές πράξεις και εσχάτη προδοσία) του Ποινικού Κώδικα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε η τροπολογία-μπλόκο στον Κασιδιάρη με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ"

Γερμανία: Δημόσια αναγνώριση Σολτς στην Ελλάδα για τη βοήθεια στην Τουρκία

Την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για τη βοήθεια που προσέφερε στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας εξέφρασε την Τετάρτη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύει ότι «σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο την Τουρκία.

Σωστικά και τεχνικά συνεργεία βρίσκονται ήδη στα σημεία ή κατευθύνονται προς τις πληγείσες περιοχές, ανέφερε. Ο καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Συρίας, «καθώς εκεί είναι μεγάλη η ανάγκη». Τώρα, επισήμανε, αποδεικνύεται η ζωτική σημασία της διασυνοριακής πρόσβασης για την οποία επέμενε εδώ και χρόνια η Γερμανία.

Αναφερόμενος στο «κύμα συμπόνιας και διάθεσης για βοήθεια» που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στη γερμανική κοινωνία, ο κ. Σολτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες. «Εδώ φαίνεται και η στενή σχέση της κοινωνίας μας με τους πολίτες οι οποίοι έχουν συγγενείς ή φίλους στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε. «Είμαι όμως ευγνώμων και στους φίλους και τους εταίρους μας στην περιοχή. Ιδιαίτερα η πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου δείχνει πολύ έντονα: Σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον», κατέληξε ο Γερμανός καγκελάριος.

Η στάση της ελληνικής πλευράς σε αυτή την κρίση σχολιάζεται επίσης από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία σημειώνουν ότι η άμεση προσφορά βοήθειας από την Αθήνα έρχεται σε μια περίοδο τεταμένων διμερών σχέσεων, ενώ υπενθυμίζουν την «διπλωματία των σεισμών» των προηγούμενων χρόνων. Την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα εξέφρασε σε συνεντεύξεις του και ο πρέσβης της Τουρκίας στο Βερολίνο Αχμέτ Μπασάρ Σεν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Δημόσια αναγνώριση Σολτς στην Ελλάδα για τη βοήθεια στην Τουρκία"

Τούρκοι «ευχαριστούν» την Ελλάδα για τη βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς – «Ήρθαν ένα βράδυ ξαφνικά και μας βοήθησαν»

Οι εικόνες από την Τουρκία και τη Συρία μετά τους ισχυρούς σεισμούς που ισοπέδωσαν ολόκληρες πόλεις κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που συνέδραμαν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης με την αποστολή της ΕΜΑΚ.

Ανάμεσα στις πρώτες χώρες που ρίχτηκαν στη μάχη ήταν η 1η ελληνική ΕΜΑΚ, η οποία έχει προχωρήσει ήδη σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων βρίσκονται για ώρες μέσα στα χαλάσματα αναζητώντας διαρκώς διασωθέντες υπό αντίξοες συνθήκες.

Τούρκοι «ευχαριστούν» την Ελλάδα

Παρακολουθώντας τις στιγμές διάσωσης, Τούρκοι πολίτες ευχαριστούν στο διαδίκτυο την Ελλάδα για την άμεση βοήθεια. Ένα από τα σχόλια που ξεχώρισαν έγινε κάτω από ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στα τούρκικα, στην οποία αναφερόταν στις ομάδες διάσωσης.

«Ένα βράδυ ήρθαν ξαφνικά για βοήθεια», έγραψε ένας Τούρκος, παραφράζοντας τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μπορούμε και θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι που πραγματοποίησε σε βαλκανικές χώρες τον Σεπτέμβριο ο Ερντογάν χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Έκτοτε, τόσο εκείνος, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του μεταχειρίστηκαν την επιθετική αυτή ρητορική σε πολλές περιστάσεις.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφότου ο σεισμός στη χώρα προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και χιλιάδες νεκρούς.

Τα tweet Τούρκων που ευχαριστούν την Ελλάδα

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν άθλιο φίλο. Ευχαριστούμε Ελλάδα» έγραψε άλλος χρήστης, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως οι λαοί των δυο χωρών δεν έχουν τίποτα απολύτως να χωρίσουν.

«Όποια γλώσσα και αν είναι μιλάμε, όποιο και εάν είναι το χρώμα της σημαίας μας, τα χρώματα των δακρύων μας είναι πάντα τα ίδια. Ευχαριστώ Ελλάδα», σημειώνει κάποιος άλλος, παραθέτοντας ανάρτηση που δείχνει την ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ η βοήθεια από την Ελλάδα

Καταλυτική στις έρευνες στα συντρίμμια είναι και η συνδρομή της ελληνικής ΕΜΑΚ, η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέρος της καταστροφής, έχοντας ήδη διασώσει τέσσερα άτομα μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία, που μέχρι πριν λίγες μέρες προπαγάνδιζε συνεχώς την γραμμή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του, «υποκλίνεται» στην βοήθεια της Ελλάδας σε αυτήν την ανήκουστη τραγωδία.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η εφημερίδα Milliyet, που έως σήμερα κρατά την πιο σκληρή στάση διακινώντας, χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα, τα σχέδια τουρκικής επίθεσης κατά της ελληνικής επικράτειας φιλοξενεί την φωτογραφία των Ελλήνων διασωστών, που αγκαλιάζονται ανασύροντας ζωντανό ένα παιδί, για να δείξει την παγκόσμια κινητοποίηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις δοκιμαζόμενες περιοχές.

Με τον τίτλο, «Η ελληνική ομάδα πνίγηκε στην χαρά με τους διασωθέντες», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «η Ελληνική Μονάδα Ειδικής Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) συμμετείχε στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στην Αλεξανδρέττα. Η ΕΜΑΚ έβγαλε ζωντανούς από τα ερείπια τον 50χρονο πατέρα και την 6χρονη κόρη. Η χαρά που αισθάνθηκε η ελληνική ομάδα όταν έβγαλαν ζωντανό το κοριτσάκι από τα ερείπια άξιζε να δει κάποιος.

Οι ελληνικές ομάδες, που αγκαλιάστηκαν για αρκετή ώρα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράστηκε στα τουρκικά στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Οι εικόνες που μας γεμίζουν πόνο διαδέχονται εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Ελληνες και Τούρκοι παλεύουν δίπλα δίπλα, μαζί για να σώσουν ζωές”, είπε».

Ιδιαίτερη αναφορά στην συνδρομή της ελληνικής ΕΜΑΚ κρατούν και άλλες δυο φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, η Hurriyet και το TRTHaber, κάνοντας ειδική μνεία στα άτομα που έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι «ευχαριστούν» την Ελλάδα για τη βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς – «Ήρθαν ένα βράδυ ξαφνικά και μας βοήθησαν»"

Σεισμός στην Τουρκία: Οι δήμοι της Αττικής που συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια

Κύμα αλληλεγγύης σημειώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία, καθώς και σήμερα πολλοί δήμοι της Αττικής ανακοίνωσαν τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και καλούν τους δημότες να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια με κάποιο από τα είδη που αναφέρουν αναλυτικά.

Ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, παιδικές τροφές, πάνες, χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, παλτό και μπουφάν, αδιάβροχα, μπότες και γαλότσες, μπλούζες, παντελόνια, γάντια, κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες και εσώρουχα, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα για σκηνές, κουβέρτες μη χρησιμοποιημένες, υπνόσακους, σόμπες υγραερίου, θερμάστρες, θερμός, φανάρια χειρός, powerbank, γεννήτριες, είδη υγιεινής και καθαριότητας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Κάδμου και Κιλελέρ) καθημερινά έως και τη Δευτέρα 13/2, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ο δήμος Αλίμου συγκεντρώνει τα ίδια ακριβώς και υγειονομικό υλικό, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αριστοτέλους 25 και Αυξεντίου 12) καθημερινά έως και τη Δευτέρα 13/2 από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο δήμος Αχαρνών θα συγκεντρώσει χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα για σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, σόμπες υγραερίου, θερμάστρες, θερμός, φανάρια χειρός, powerbank, γεννήτριες, τρόφιμα μακράς διαρκείας και κονσέρβες, παιδικές τροφές, πάνες, είδη υγιεινής και καθαριότητας, σερβιέτες και υγειονομικό υλικό (αποστειρωμένες γάζες και επιδέσμους, αιμοστατικούς και ελαστικούς επιδέσμους, φλεβοκαθετήρες, σύριγγες με βελόνες, θερμοστατικές κουβέρτες, παυσίπονα), στα γραφεία της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής στο δημαρχείο, από αύριο Πέμπτη 9/2 έως και τη Δευτέρα 13/2, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο δήμος Διονύσου θα συγκεντρώσει κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους, μαξιλάρια, καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια, τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς κ.α.), εμφιαλωμένα νερά, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας, είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες και ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικούς ορούς) στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στον ‘Αγιο Στέφανο (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28) τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες, παιδικές τροφές, χειμερινά ρούχα, εσώρουχα και παπούτσια για ενήλικες και παιδιά, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα για σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, θερμός, φανάρια χειρός, powerbank, είδη υγιεινής και καθαριότητας, πάνες και υγειονομικό υλικό (αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμους, αιμοστατικούς επιδέσμους, ελαστικούς επίδεσμους, φλεβοκαθετήρες, θερμοστατικές κουβέρτες, παυσίπονα), στο Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης αύριο Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ο δήμος Ηλιούπολης συγκεντρώνει κουβέρτες, γάλα σε σκόνη και εβαπορέ, πάνες ενηλίκων και μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χάνζαπλαστ και είδη ατομικής υγιεινής, στο Δημαρχείο καθημερινά έως και την Παρασκευή (10/2) από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Ο δήμος Ιλίου θα συγκεντρώσει υγειονομικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας που δεν χρειάζονται ψυγείο (κονσέρβες, μπισκότα, γάλα εβαπορέ ή σε σκόνη, παξιμάδια, δημητριακά, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, χυμούς κ.α.), είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, βρεφικό γάλα κ.α.), εμφιαλωμένα νερά, είδη ρουχισμού (χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, παλτό και μπουφάν, αδιάβροχα, γαλότσες, εσώρουχα, κάλτσες, σκουφάκια, κασκόλ, γάντια κ.α.), καθώς και πτυσσόμενα κρεβάτια, σκηνές και στρώματα, θερμός, powerbank, φανάρια χειρός, κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, υπνόσακους, πετσέτες κ.α.), στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Καισαριανής θα συγκεντρώσει τα ίδια στην Κοινωνική Υπηρεσία (Κοιμήσεως Θεοτόκου 31) την Παρασκευή 10/2 και τη Δευτέρα 13/2 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ο δήμος Κηφισιάς συγκεντρώνει κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, υπνόσακους, μαξιλάρια, φακούς, είδη ρουχισμού (κασκόλ, γάντια, σκούφους, κάλτσες), είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας, συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Ερυθραίας (Αναξαγόρα και Αθανασίου Διάκου), αύριο Πέμπτη, μεθαύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα 13/2, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Κρωπίας συγκεντρώνει χειμερινά ρούχα και παπούτσια για ενήλικες και παιδιά, γάντια, κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες, υλικά επιβίωσης και διαβίωσης, τρόφιμα μακράς διαρκείας και κονσέρβες, γάλατα, παιδικές τροφές, πάνες, είδη υγιεινής και καθαριότητας, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, στο Δημαρχείο αύριο Πέμπτη, μεθαύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα 13/2, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συγκεντρώνει κουβέρτες και παπλώματα, σκηνές και υπνόσακους, φάρμακα, υγειονομικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, σύριγγες, θερμοστατικές κουβέρτες), είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας και κονσέρβες στην Κοινωνική Υπηρεσία Πεύκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α) καθημερινά έως και το Σάββατο 11/2, αλλά και τη Δευτέρα 13/2, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Μεγαρέων θα συγκεντρώσει χειμερινά ρούχα και παπούτσια για παιδιά και ενήλικες, είδη όπως σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, θερμάστρες, θερμός, φανάρια χειρός, τρόφιμα μακράς διαρκείας και κονσέρβες, παιδικές τροφές, πάνες, είδη υγιεινής και καθαριότητας, υγειονομικό υλικό, στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας (συμβολή οδού Μινώας με παλαιά Εθνική Οδό), τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Νέας Σμύρνης θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, παιδικές τροφές, γάλατα, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αρτάκης 8) και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Κοινωνικό Φαρμακείο (Αρτάκης 78) από αύριο Πέμπτη έως και τη Δευτέρα 13/2 από τις 8 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει και τη δική του συνεισφορά.

Ο δήμος Παιανίας συγκεντρώνει χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, παλτό και μπουφάν, αδιάβροχα, μπότες και γαλότσες, μπλούζες, παντελόνια, γάντια, κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες και εσώρουχα, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα για σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, σόμπες υγραερίου, θερμάστρες, θερμός, φανάρια χειρός, powerbank, γεννήτριες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, παιδικές τροφές, πάνες, είδη υγιεινής και καθαριότητας, σερβιέτες, στην Κοινωνική Υπηρεσία (Βασιλίσσης Σοφίας 11), την Παρασκευή 10/2 και τη Δευτέρα 13/2 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου συγκεντρώνει κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές και γάλατα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, πάνες, τρόφιμα μακράς διαρκείας και χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, στο Δημαρχείο καθημερινά έως και το Σάββατο (11/2) από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Ωστόσο, κάνει έκκληση για προτεραιότητα ειδικά σε φάρμακα και γάλατα διαρκείας το αμέσως επόμενο διήμερο.

Ο δήμος Πεντέλης θα συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη) τη Δευτέρα 13/2 από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο δήμος Περιστερίου θα συγκεντρώσει χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, παλτό, μπουφάν, αδιάβροχα, μπότες, γαλότσες, μπλούζες, παντελόνια, γάντια, κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες, εσώρουχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, παιδικές τροφές, πάνες, είδη υγιεινής και καθαριότητας, σερβιέτες, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα για σκηνές, κουβέρτες μη χρησιμοποιημένες, υπνόσακους σόμπες υγραερίου, θερμάστρες, θερμός, φανάρια χειρός, powerbank, γεννήτριες και υγειονομικό υλικό στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου θα συγκεντρώσει τα ίδια στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας επίσης θα συγκεντρώσει τα ίδια στο παλαιό Δημαρχείο Σπάτων και στο Β’ ΚΑΠΗ Αρτέμιδας, τη Δευτέρα 13/2 από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συγκεντρώνει ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικούς ορούς κ.α.), είδη ατομικής υγιεινής, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα, εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.α.) στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell) αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο δήμος Χαϊδαρίου συγκεντρώνει φάρμακα και γάλατα μακράς διαρκείας στο Δημαρχείο καθημερινά έως και την Παρασκευή (10/2) από τις 8:30 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Θυμίζουμε πως έχουν ανακοινώσει από χτες και πραγματοποιούν συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας οι δήμοι Λαυρεωτικής, Ελευσίνας, Αιγάλεω, Νέας Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Βύρωνα, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Αμαρουσίου, Πετρούπολης, Αγίας Βαρβάρας, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού, Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας, Μαραθώνα, Παλλήνης, Μαρκόπουλου και Σαρωνικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: Οι δήμοι της Αττικής που συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια"

Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία: Ξεσπούν οι σεισμόπληκτοι για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού

Συσσωρεύεται η οργή στις σεισμόπληκτες περιοχές για την ολιγωρία των αρχών στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την Τουρκία. Επιζώντες ξεσπούν για την απουσία στήριξης, ενώ αναζητούν απελπισμένα τους δικούς τους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ οι Τούρκοι πολίτες πλήρωσαν 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «φόρους σεισμού», αυτά τα κονδύλια πήγαν στις συμμορίες, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

«Που είναι το κράτος; Που είστε; Δεν έχει έρθει κανένας!», αναφέρει σπαραχτικά ένας Τούρκος πολίτης από τα χαλάσματα.

Οργή και θρήνος στην Τουρκία. Οι μέρες περνούν και ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Τα θύματα αυξάνονται συνεχώς όπως και οι άνθρωποι που έχουν μείνει μόνοι, αβοήθητοι χωρίς τρόφιμα και νερό και εκτεθειμένοι στο ψύχος. Σε κάποιες περιοχές δεν έχουν φτάσει καν τα συνεργεία διάσωσης.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι στο δρόμο υπάρχουν νεκροί που δεν έχουν απομακρυνθεί, καλυμμένοι με κουβέρτες και χαλιά.

Ερντογάν: Είχαμε κάποια προβλήματα αλλά η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχεται μεν πως τις πρώτες ώρες υπήρχαν κάποια προβλήματα, τονίζει όμως ότι πια η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Καταγγέλλει όσους διαδίδουν ψεύδη και διακόπτει την πρόσβαση στο Twitter. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους πολίτες μας στο δρόμο. Ζητώ από τον κόσμο να μην δώσει καμία ευκαιρία στους προβοκάτορες και να δίνει σημασία μόνο στα όσα ανακοινώνουν οι αρμόδιες αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έκλεισε το μόνο μέσο που είχαν οι άνθρωποι για να ζητήσουν βοήθεια. «Αυτή η τρελή κυβέρνηση έκοψε την επικοινωνία στα κοινωνικά δίκτυα με ποτέλεσμα να ακούγονται λιγότερες κραυγές για βοήθεια. Ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλετε να κρύψετε. Περιμένουμε εξηγήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Οι Τούρκοι πλήρωναν «φόρο σεισμού» από το 1999

Μείζον θέμα ήδη για την αντιπολίτευση και τον κόσμο ήταν η διαχείριση του λεγόμενου «φόρου σεισμού» που οι πολίτες της χώρας πλήρωναν από το 1999. Εκτιμάται ότι φτάνει τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να διατεθούν για την πρόληψη καταστροφών. «Η πολιτική του Ερντογάν μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Χάρισαν τους φόρους για τους σεισμούς στις συμμορίες. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Ούτε αυτά τα χρήματα υπάρχουν», ανέφερε επίσης ο Κιλιντσάρογλου.

Κι ενώ ο κόσμος βρίσκει προσωρινά καταφύγιο σε τεμένη, ή ακόμη και σε αίθουσες αεροδρομίων, στο «στόχαστρο» έχει μπει και η λειτουργία της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Για πολλούς ήταν ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει το εύρος της καταστροφής και να φτάσει σε όλα τα σημεία τις πρώτες 24 ώρες, τις πιο κρίσιμες μετά από δύο τόσο ισχυρούς σεισμούς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία: Ξεσπούν οι σεισμόπληκτοι για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού"

Σκλαβενίτης: Καταγγέλλει νέα απάτη & πηγαίνει στην Αστυνομία

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε σήμερα 8/2 η διοίκηση του Σκλαβενίτη, καταγγέλλοντας ακόμη μια «τρανταχτή» περίπτωση απάτης και δυσφήμισης του ονόματός του.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει:

« Άγνωστοι χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία, το σήμα, φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία της Επιχείρησής μας σε εικονικούς διαγωνισμούς –οι οποίοι αναρτώνται σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες–, με σκοπό
την απόσπαση προσωπικών στοιχείων των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να κοινοποιήσουν τον σχετικό σύνδεσμο ή/και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταχωρίζοντας προσωπικά στοιχεία τους, με δήθεν όφελος είτε δωροεπιταγές για αγορές από τα Καταστήματά μας είτε μετρητά είτε άλλα δώρα.

Η Επιχείρησή μας δεν διενεργεί τέτοιου είδους διαγωνισμούς και έχει προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές.

Συστήνεται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ακολουθούν τέτοιου είδους συνδέσμους και να διαγράφουν άμεσα τυχόν παραπλανητικά μηνύματα. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταχωρίσει προσωπικά στοιχεία τους, συστήνεται να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ.: 11188, email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr).»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκλαβενίτης: Καταγγέλλει νέα απάτη & πηγαίνει στην Αστυνομία "

Πέτρος Φιλιππίδης: Οκτώ χρόνια κάθειρξη, αλλά ελεύθερος με αναστολή με περιοριστικούς όρους

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε ομόφωνα σε 8 έτη κάθειρξης τον Πέτρο Φιλιππίδη για δυο αποπειρες βιασμού.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα δε χορήγησε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Ο γνωστός ηθοποιός αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελεας ζήτησε τη χορήγηση αναστολης με περιοριστικούς όρους στον καταδικασμένο ηθοποιό, λέγοντας ότι είναι γνωστής διαμονής και πλέον μη αποδεκτός στο χώρο του θεάτρου που θεωρείται κατά τη δικαστική απόφαση ο τόπος δράσης του.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί αναστολή στην έφεση στον καταδικασμένο Πέτρο Φιλιππίδη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει συνολική ποινή κάθειρξης τα 8 έτη.

Ενδεικτικά ανέφερε η κ. Στόγια:

«Όλως αορίστως αναφέρθηκε από την υπεράσπιση ότι από το 2014 τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του κατηγορουμένου. Η υπεράσπιση διατείνεται ότι από το 2014, ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης, με καθημερινή ήρεμη ζωή. Όμως, μπορεί να μην πέρασε τη δικαστική οδό αλλά ακούστηκε στο δικαστήριο και η καταγγελία της κ. Παπαμερή, το 2016 και η καταγγελία της κ. Δροσάκη το 2018. Αντίθετα έχουν κατατεθεί για συμπεριφορές του κατηγορουμένου, που παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διέλθει τη δικαστική οδό, δεν ήταν παραφωνία στην υπόλοιπη ζωή του, αλλά μέρος του τρόπου ζωής του. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου με βάση τις καταγγελίες, δεν ήταν παραφωνία ούτε έκπληξη, αλλά είχε μια προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του. Όπως κατέθεσαν μάρτυρες εδώ. Ενδεικτικά αναφέρω την κατάθεση της κ. Παπούλια για τα έτη 1997-1998».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτρος Φιλιππίδης: Οκτώ χρόνια κάθειρξη, αλλά ελεύθερος με αναστολή με περιοριστικούς όρους"

Τουρκία: Ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας στην Αλεξανδρέττα μετά τους σεισμούς

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο στην Αλεξανδρέττα όπου μετά από μικρό τσουνάμι τα νερά παραμένουν στις γειτονιές πάνω από το λιμάνι της πόλης

Η θάλασσα μπήκε στη στεριά στην περιοχή του λιμανιού της Αλεξανδρέττας και έφτασε μέχρι 200 μέτρα από την ακτή. Όμως δύο μέρες μετά το σεισμό τα νερά παραμένουν και το ερώτημα τώρα είναι αν έγινε καθίζηση στην περιοχή και τι θα γίνει από εδώ και πέρα με εκατοντάδες κτίρια, επιχειρήσεις, σπίτια.

Εν τω μεταξύ οι τουρκικές αρχές λένε ότι έθεσαν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο λιμάνι, αφού κατέκαψε εκατοντάδες κοντέινερς. Άγνωστη η έκταση των ζημιών στη διπλανή βάση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Αντιγιαμάν βρέθηκε αντιμέτωπος με εκατοντάδες εξαγριωμένους Τούρκους πολίτες που διαμαρτύρονταν ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αυτοκινήτου του. Ο κυβερνήτης και η συνοδεία του έφυγαν κακήν κακώς.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κιλιντσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι είχε αφήσει ανοχύρωτη τη χώρα στους σεισμούς.

Οι αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι μπλόκαραν πάνω από 200 “προβοκατόρικους” λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και συνέλαβαν 18 άτομα.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας στην Αλεξανδρέττα μετά τους σεισμούς "

Καιρός αύριο: Χιόνια και παγετός ξανά, ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση

Επιμένει η «Μπάρμπαρα» και ο καιρός αύριο, Πέμπτη (09.02.2023) θα παραπέμπει σε… Ανταρκτική. Χιόνια, παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μαγνησίας, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός.

Ενδεικτικές τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών στα βόρεια -05 βαθμούς Κελσίου, όπου στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη και στα κεντρικά -02 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια όπου κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 07 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης λίγες παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιόνια και παγετός ξανά, ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση"

Διαμαρτυρία αγροτών στο κέντρο της Λάρισας-Πέταξαν κάστανα μπροστά στην Περιφέρεια

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι αγρότες με τα τρακτέρ από το μπλόκο του Τυρνάβου, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως την Αγιά, τον Πλατύκαμπο και την Καρδίτσα, στο κέντρο της Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης (8/2).

Ζητούν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να μεσολαβήσει ώστε να κλειστεί το ραντεβού, που τους έχει υποσχεθεί ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης με το αγροτικό κλιμάκιο για να συζητηθούν και να επιλυθούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες έχουν βγει εδώ και μέρες στους δρόμους, διεκδικώντας μια σειρά από μέτρα στήριξης όπως κάλυψη του κόστους παραγωγής, καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, αφορολόγητο πετρέλαιο αλλά και φθηνότερο ρεύμα.

Οι καστανοπαραγωγοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας σκόρπισαν κάστανα, μπροστά από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία αγροτών στο κέντρο της Λάρισας-Πέταξαν κάστανα μπροστά στην Περιφέρεια"

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης 12 ετών πρότεινε η εισαγγελέας για τις δύο απόπειρες βιασμού!

Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μια από τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και τα δυο ελαφρυντικά για τον ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, έπειτα από αποδεικτική διαδικασία 11 μηνών, κατέληξε ομόφωνα στην αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος γυναίκας συναδέλφου του.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο ομόφωνα τον κατηγορούμενο για τις άλλες δύο κατηγορίες για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο. Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δυο άλλων γυναικών, επίσης ηθοποιών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ψύχραιμος. Δίπλα του βρίσκονται η σύζυγος του ελπίδα Νίνου, ο γιος τους και συγγενείς τους. Παρούσες στη δικαστική αίθουσα είναι και οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Ακόμη στο ακροατήριο δίπλα στις καταγγέλουσες είναι οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστόπουλου, Λένα Δροσάκη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και  Ζέτα Δούκα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης 12 ετών πρότεινε η εισαγγελέας για τις δύο απόπειρες βιασμού!"

Βουλή – Τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη: «Ναι» από ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση & Μέρα25

Ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε πως οι εγκληματίες δεν μπορούν να παριστάνουν τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, ενώ υπογράμμισε:

«Θέλετε να κατέβει η ΧΑ και δεν το λέτε; Για να το τελειώνουμε. Για να το λήξουμε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια τόσο έωλη συνταγματικά επιχειρηματολογία γίνεται από άγνοια. Κάποια άλλα είναι τα κίνητρα. Λέτε ότι εμείς αλιεύουμε τις ψήφους των ακροδεξιών. Είναι ξεκάθαρο ότι από αυτήν την επιλογή δεν θα πάρουμε ούτε μία ψήφο, και αυτό γιατί παίρνουμε την πρωτοβουλία της τροπολογίας.

Εμάς η πρόθεσή μας είναι ξεκάθαρη. Οι εγκληματίες δεν μπορούν να παριστάνουν τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων. Η πρόταση σας δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα. Ίσα – ίσα θα οδηγήσει σε κάθοδο με συνταγματική Βούλα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως στόχος του είναι οι ψήφοι των ακροδεξιών και όχι ο αποκλεισμός των ναζί και των ναζιστικών μορφωμάτων. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας με μικροκομματικούς υπολογισμούς και με σκοπό «να ψαρέψει στα πολλά νερά της ακροδεξιάς και του κίβδηλου πατριωτισμού».

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας καλούμε να κάνετε ένα βήμα πίσω, να κάνουμε και εμείς ένα βήμα πίσω και να καταλήξουμε σε μια τροπολογία που θα ακυρώνει την κάθοδο απογόνων ΧΑ στις εκλογές και δεν θα αφήνει παράθυρα παρερμηνειών, μια τέτοια σύγκλιση μπορεί να γίνει πάνω στις προτάσεις έγκριτων συνταγματολόγων που δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχουν σχέση με ΣΥΡΙΖΑ, Κοντιάδη-Αλιβιζάτου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση της τροπολογίας θα δηλώσει «παρών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει μετά τις βελτιώσεις που έγιναν. Όπως επισημαίνει η τροπολογία προστατεύει την δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. 

«Θα ήταν σίγουρα κατώτερο των περιστάσεων να φέρει κάθε κόμμα, την δική του τροπολογία. Θα ήταν κατώτερος των περιστάσεων, κάθε κόμμα, να λειτουργήσει σε μια περίκλειστη λογική, αντί να λειτουργήσει στο πνεύμα της συναίνεσης και της λογικής», τόνισε ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Για απαράδεκτες γενικεύσεις που μπορούν δυνητικά να στεγάσουν τη θεωρία των δύο άκρων και την ποινικοποίηση του ριζοσπαστισμού, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, θα καταψηφίσουν την ρύθμιση.

Από την Ελληνική Λύση, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Χήτας, δήλωσε: «τους νομιμοποιούσατε, τόσο καιρό. Τους αφήνατε να κάνουν διαγγέλματα μέσα από τη φυλακή και έρχεστε σήμερα να μας λέτε να ψηφίσουμε κάτι που είναι αντισυνταγματικό. Καταψηφίζουμε ότι είναι αντισυνταγματικό».

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο βουλευτής Κλέωνας Γρηγοριάδης, ανέφερε πως: «Η τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση δήθεν για τον αποκλεισμό των νεοναζί επιβεβαιώνει δυστυχώς τον αρχικό μας φόβο. Από την αρχή το επισημάναμε, πως δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις τη δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν από αυτούς που επιχειρούν να την ακρωτηριάσουν. Δεν γίνεται. Γιατί αν γίνει, τότε αυτό είναι μια νίκη του Κασιδιάρη και μάλιστα από τα δικά σας χέρια, θα είναι μια νίκη του Κασιδιάρη».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή – Τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη: «Ναι» από ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση & Μέρα25"

Εκτακτο ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Πέμπτη

Σε συνέχεια των ειδικών προβλέψεων για το ωράριο έναρξης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών συνεπεία των έκτακτων καιρικών φαινόμενων, σας γνωρίζουμε ότι και αύριο, Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, προς διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 9 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Διευκρινίζεται εκ νέου, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας αύριο, 9/2/2023, στις 9 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την κατ΄ εξαίρεση εξυπηρέτησή τους εκτάκτως την ίδια ημέρα σε άλλη ώρα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν κατά το μέρος που δεν συμπίπτει με προγραμματισμένα ραντεβού άλλων πολιτών.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτο ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Πέμπτη"

Σουηδία: Η αστυνομία απαγόρευσε διαδήλωση που προέβλεπε το κάψιμο του Κορανίου

Η σουηδική αστυνομία απαγόρευσε σήμερα μια διαδήλωση που προέβλεπε το κάψιμο του Κορανίου, έπειτα από ένα πρώτο ανάλογο περιστατικό τον Ιανουάριο που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας και σταμάτησε τη σουηδική υποψηφιότητα ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Επικαλούμενη τον κίνδυνο επίθεσης και τις συνέπειες για την ασφάλεια της Σουηδίας μετά αυτή την πυρπόληση του Κορανίου, η αστυνομία της σκανδιναβικής χώρας αρνήθηκε αυτή τη φορά να δώσει άδεια στους διοργανωτές, που προέβλεπαν η κινητοποίησή τους να γίνει κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με την απόφαση που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το κάψιμο του Κορανίου έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2023 αποτέλεσε απειλή ταυτόχρονα κατά της σουηδικής κοινωνίας αλλά και κατά της Σουηδίας, των σουηδικών συμφερόντων στο εξωτερικό και των Σουηδών στον εξωτερικό», υπογράμμισε η Αρχή.

«Η Σουηδία έγινε ένας πιο προνομιακός στόχος για τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Το αίτημα για χορήγηση άδειας είχε κατατεθεί από μια μικρή, άγνωστη σουηδική οργάνωση, την Apallarkerna, για να διαμαρτυρηθεί κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Σουηδία, που ήδη κατηγορείται από την Άγκυρα ότι φιλοξενεί Κούρδους "τρομοκράτες", πως δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στη "στήριξη" της Άγκυρας, αφότου ένας ακροδεξιός ακτιβιστής, ο Ράσμους Παλουντάν, έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου στη Στοκχόλμη.

Η ενεργεία αυτή που έγινε από έναν εξτρεμιστή αντι-ισλαμιστή, υπό αστυνομική προστασία και μπροστά στις κάμερες, προκάλεσε σειρά διαδηλώσεων σε μουσουλμανικές χώρες.

Τότε, η αστυνομία είχε δώσει άδεια για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης εκτιμώντας ότι το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου εντασσόταν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, την οποία εγγυάται το Σύνταγμα.

'Εκτοτε οι διαπραγματεύσεις για το ΝΑΤΟ ανεστάλησαν με την Τουρκία, η οποία τώρα παλεύει για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός καταστροφικού σεισμού στο νοτιοανατολικό τμήμα της.

Σήμερα, η σουηδική υπηρεσία πληροφοριών, Säpo, προειδοποίησαν για αυξημένη τρομοκρατική απειλή στόχος της οποίας είναι η Σουηδία και τα συμφέροντά της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Η αστυνομία απαγόρευσε διαδήλωση που προέβλεπε το κάψιμο του Κορανίου"

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε Αττική και Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» μπορεί να έχει κοπάσει αρκετά, αλλά δεν μας έχει εγκαταλείψει οριστικά και έτσι αρκετά σχολεία σε περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας θα παραμείνουν και αύριο (9.2.2023) κλειστά.

Στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, στους δήμους:

  • Ωρωπού,
  • Διονύσου,
  • Μαραθώνα,
  • Κηφισιάς,
  • Μάνδρας,
  • Αχαρνών,
  • Φυλής και
  • Πεντέλης.

Τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά αύριο σε άλλες περιοχές της Ελλάδας:

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Πρώτος ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσε επίσημα ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές αύριο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.
Φθιώτιδα

Κλειστά θα είναι και αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία στη Στυλίδα.

«Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ίδιο και στα Καμένα Βούρλα. «Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, για την ασφάλεια των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023: Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Την λειτουργία από τις 10:00 π.μ, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Βόλος

Η ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία στον Αλμυρό: Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 28/2023 Απόφαση Δημάρχου Αλμυρού (ΑΔΑ: 9ΙΠΛΩΨ7-8ΤΓ) , τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη, λόγω χιονόπτωσης.

Τήνος

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου Τήνου για την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού, απόφασισε ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε Αττική και Ελλάδα"

Απογειώθηκε το C-27 με τους Έλληνες διασώστες με προορισμό το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

Απογειώνεται αυτή την ώρα η 2η ΕΜΑΚ, από την Ελευσίνα προκειμένου να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης το μεταγωγικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που αναχώρησε από την 113 Πτέρυγα Μάχης στο Σέδες Θεσσαλονίκης, με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν γιατρό αναισθησιολόγο για τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, παρουσίασε μια ένδειξη που πρεπει να το ελέγξουν οι μηχανικοί στο αεροδρόμιο Ελευσινας.

Το αεροπλάνο C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να συνεχίσει, εφόσον είναι δυνατό, το ταξίδι του για την Τουρκία. Την ομάδα που αποτελεί το δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολήςδιάσωσξς που πάει για να βοηθήσει στην Τουρκία συνοδεύουν επιπλέον ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απογειώθηκε το C-27 με τους Έλληνες διασώστες με προορισμό το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας"

Σεισμός στην Τουρκία: «Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια καταστροφή» δήλωσε ο Ερντογάν

“Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για μία τέτοια καταστροφή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Χατάι, μία από τις περιοχές της χώρας που… ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό.

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα (06.02.2023) την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 11.700 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία από αξιωματούχους και γιατρούς. Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 9.057, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε να απαντήσει στην σκληρή κριτική που του έχουν ασκήσει πολιτικοί του αντίπαλοι για τη διαχείριση της ασύλληπτης τραγωδίας, χαρακτηρίζοντας τους “προβοκάτορες” και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απαντήσει στην προπαγάνδα και τις συκοφαντίες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι φρόντισε να… μπλοκάρει την πρόσβαση στο Twitter, που έχει κατακλυστεί από αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση. Η υπηρεσία παρακολούθησης διακυβέρνησης του διαδικτύου netblocks.org επεσήμανε ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη “σε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Τουρκία”, κάτι που επιβεβαίωσαν και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Οι καιρικές συνθήκες έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων, όπου ζουν 13,5 εκατομμύρια κάτοικοι. Φυσικά υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για μία τέτοια καταστροφή. Αυτή η περίοδος είναι μία περίοδος ενότητας και αλληλεγγύης”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Θα δοθούν 10.000 λίρες σε όλους τους σεισμόπληκτους και θα αποκατασταθεί η στέγαση τους μέσα σε έναν χρόνο. Και στις δέκα επαρχίες μας, θα απομακρύνουμε τα συντρίμμια και θα χτίσουμε νέες κατοικίες”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: «Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια καταστροφή» δήλωσε ο Ερντογάν"

Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού – «Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν»

Σε παραίτηση προχώρησε σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) εξισώνοντας τα διπλώματά τους με απολυτήρια λυκείου».

    Στην ανακοίνωση από το Σύλλογο Διδασκόντων επισημαίνεται:

«Στην εκπνοή της προθεσμίας που δώσαμε, δηλαδή στις 7/2, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης κάλεσε εκτάκτως μια αντιπροσωπεία μας και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που είχε ήδη λάβει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα (συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης τροπολογίας) καθώς και μια σειρά από προθέσεις για μελλοντικές βελτιώσεις.
Θεωρούμε ότι αυτές οι προτάσεις δεν ικανοποιούν τα βασικά αιτήματά μας καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία δημόσια δέσμευση για ουσιαστική τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 σχετικά με την ένταξη των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και την αναγνώριση / διαβάθμιση των σπουδών τους. Εν γνώσει, λοιπόν, της κρισιμότητας της κατάστασης και της σοβαρότητας αυτής της απόφασης, προχωρούμε μετά λύπης στη διακοπή της συνεργασίας μας με τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και παραιτούμαστε από τις τρέχουσες συμβάσεις ή / και από την ανανέωση των συμβάσεών μας για το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της χρονιάς. Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές που κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αλλά και απέναντι στο κύρος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας, που υπονομεύεται από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα».

   Τα ονόματα των καθηγητών γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλης Τσαρούχας:

Ανέστης Αζάς, Ιώ Βουλγαράκη, Εβίτα Ζημάλη, Αλεξία Καλτσίκη, Σίμος Κακάλας, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γεωργία Μαυραγάνη, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Φιλίπποβα, Νίκος Χατζόπουλος, Ταξιάρχης Χάνος, Ρηνιώ Κυριαζή, Κατερίνα Κοζαδίνου, Γιάννης Νταλιάνης, Μελίνα Παιονίδου, Χαρά Κεφαλά, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, Φωκάς Ευαγγελινός, Αγγελική Στελλάτου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Βίκυ Παναγιωτάκη, Mαριέλα Νέστορα, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Αλεξάνδρα Καζάζου, Χρυσή Τζαρδή, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Δηώ Καγγελάρη, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Διονύσης Καψάλης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Χρήστος Δήμας, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Σύλλας Τζουμέρκας, Θάλεια Ιστικοπούλου, Γιάννης Μετζικώφ, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Γιώργος Σαμπατακάκης, Θωμάς Μοσχόπουλος, Πρόδρομος Τσινικόρης.

   Παράλληλα, το Εθνικό Θέατρο βρίσκεται υπό κατάληψη από τις 5 Φεβρουαρίου από σπουδαστές δραματικών σχολών που διαμαρτύρονται για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού – «Ας αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν»"

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Σοβαρές ενδείξεις» ότι ενέκρινε το πυραυλικό σύστημα που έριξε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών

Οι εισαγγελείς της διεθνούς ερευνητικής ομάδας ανακοίνωσαν σήμερα πως ανακάλυψαν «σοβαρές ενδείξεις» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την χρήση ενός πυραυλικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών (Malaysia Airlines) πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014.

Ωστόσο όπως δήλωσαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Πούτιν και άλλων Ρώσων αξιωματούχων δεν είναι επαρκώς συγκεκριμένα ώστε να οδηγήσουν σε μια ποινική καταδίκη και ότι θα συνεχίσουν την έρευνα χωρίς άλλες διώξεις.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή στην κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες.

«Η έρευνα έχει φθάσει στα όρια της» δήλωσε η εισαγγελέας Ντιγκνα βαν Μποετσελάρ σε συνέντευξη τύπου στην Χάγη. «Τα ευρήματα είναι ανεπαρκή για να διωχθούν νέοι ύποπτοι».

Τον Νοέμβριο, δικαστήριο της Ολλανδίας καταδίκασε δύο Ρώσους πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και έναν Ουκρανό αυτονομιστή ηγέτη για δολοφονία επειδή βοήθησαν στον συντονισμό του ρωσικού πυραυλικού συστήματος BUK που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Οι τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν ερήμην, παραμένουν ασύλληπτοι.

Την χρονική εκείνη περίοδο που καταρρίφθηκε το αεροσκάφος, οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούσαν εναντίον των υποστηριζόμενων από την Ρωσία αυτονομιστών στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Αλλά στο γενικότερο πλαίσιο της καταδίκης των τριών ανδρών τον Νοέμβριο, το ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ρωσία εκ των πραγμάτων είχε τον «συνολικό έλεγχο» των αυτονομιστικών δυνάμεων στον Ντονέτσκ αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2014.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τις εξειδικευμένες ευθύνες που είχαν οι στρατιώτες για την εκτόξευση του πυραύλου που κατέρριψε το αεροσκάφος, οι οποίοι προέρχονταν από την 53 ταξιαρχία που είχε την έδρα τους στο Κούρσκ.

Οι ίδιοι επικαλέσθηκαν μια ενδοεπικοινωνία μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων το 2014 ως αποδεικτικό στοιχείο, σύμφωνα με την οποία η έγκριση εκ μέρους του Πούτιν ήταν αναγκαία προτού οι αυτονομιστές διατυπώσουν το αίτημα τους για εξοπλισμό.

Επιπροσθέτως παρουσίασαν μια συνομιλία που είχε ο ίδιος ο Πούτιν το 2017 με τον διορισμένο από την Ρωσία επικεφαλής διοικητή της επαρχίας Λουγκάνσκ στην οποία συζητούν για την στρατιωτική κατάσταση και για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, πραγματοποιώντας «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως αποκαλεί την εισβολή, και τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι προσάρτησε την επαρχία του Ντονέτσκ και τρεις άλλες επαρχίες της Ουκρανίας.

Ο Πιέτ Πλοέγκ, που είναι επικεφαλής του ιδρύματος που εκπροσωπεί τα θύματα, εξέφρασε τηνν απογοήτευση του για το ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα, αλλά συνεχάρη του εισαγγελείς που παρουσίασαν τα αποδεικτικά τους στοιχεία για την εμπλοκή του Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με αυτά, ο Πούτιν δεν μπορεί να διωχθεί» δήλωσε και προσέθεσε: «Θέλουμε να γνωρίζουμε ποιο ήταν τελικά υπεύθυνος και αυτό είναι σαφές».

Ο αδερφός του Πλοέγκ, η σύζυγός του αδερφού και η ανιψιά του ήταν μεταξύ των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17.

Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διεθνή έννομα μέσα για να οδηγηθεί ο Πούτιν στην δικαιοσύνη για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17

Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει όλους τους διεθνείς έννομους μηχανισμούς σε μια προσπάθεια να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών που έκανε την πτήση ΜΗ17 πάνω από την Ουκρανία το 2014.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γενικός εισαγγελέας Αντριι Κόστιν.

«Η δυσκολία να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία και η ασυλία σε συνάρτηση με την άσκηση καθηκόντων δεν επιτρέπουν την παραπομπή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα εθνικά δικαστήρια» έγραψε ο Κόστιν σε ανάρτηση του στο Twitter. «Θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε όλους τους υπάρχοντες διεθνείς έννομους μηχανισμούς για να τον οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη».

Οι εισαγγελείς της διεθνούς ερευνητικής ομάδας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν «σοβαρές ενδείξεις» που δείχνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την χρήση ενός πυραυλικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών (Malaysia Airlines) πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Πούτιν δεν είναι επαρκώς συγκεκριμένα ώστε να οδηγήσουν σε μια ποινική καταδίκη του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βλαντίμιρ Πούτιν: «Σοβαρές ενδείξεις» ότι ενέκρινε το πυραυλικό σύστημα που έριξε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών"

Θεσσαλονίκη: Απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο μέρα μεσημέρι και του άρπαξαν το κινητό

Θύμα ληστείας έπεσε το μεσημέρι 15χρονος στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν τρεις άγνωστοι το απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο την ώρα που περπατούσε στο δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 3 το μεσημέρι, όταν τρεις άνδρες προσέγγισαν τον ανήλικο κοντά στην αερογέφυρα των Αμπελοκήπων και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο.

Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με τους αστυνομικούς να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Απείλησαν με μαχαίρι 15χρονο μέρα μεσημέρι και του άρπαξαν το κινητό"

ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ σε τυροκομικά και γαλακτοκομικά 13 με 20 Φεβρουαρίου

Ως αντίδραση στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα στα προϊόντα γάλακτος, το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα πως, μετά από απαίτηση των καταναλωτών, ξεκινάει μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΙΝΚΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές.

Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων. Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ σε τυροκομικά και γαλακτοκομικά 13 με 20 Φεβρουαρίου"

Θεσσαλονίκη: Θύματα άγριου ξυλοδαρμού δύο 19χρονοι μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - «Σαν να ξαναβλέπω τον Άλκη»

Θύματα άγριου ξυλοδαρμού
έπεσαν δύο 19χρονοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από ομάδα ανηλίκων και ενηλίκων που είχαν καλύψει με μάσκες full face τα πρόσωπά τους.

Οι δύο 19χρονοι φίλοι, αφού είχαν παρακολουθήσει το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός που έγινε το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ το οποίο εκτελούσε το τελευταίο δρομολόγιο της γραμμής 72. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε στους δύο νέους φέρονται να είναι επίσης οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το επεισόδιο φαίνεται ότι προκλήθηκε εντός του λεωφορείου όταν ο ένας 19χρονος διαπληκτίστηκε λεκτικά με ένα άτομο και μετά ομάδα ατόμων τούς έβρισε και τους χτύπησε με χέρια και με πόδια.

«Είδα τον γιο μου και τον φίλο του μέσα στα αίματα»

Οι δύο νέοι είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ο ένας 19χρονος είχε τηλεφωνήσει περί τις 23:55 στον πατέρα του προκειμένου να τον παραλάβει μαζί με τον φίλο του περίπου 15 λεπτά μετά από στάση του δρομολογίου στην οδό Θεσσαλονίκης-Περαίας.

«Όταν έφτασα στο σημείο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου είδα το λεωφορείο που είχε σταματήσει και περίμενα να έρθουν τα παιδιά προς το μέρος μου. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι αργούσε το λεωφορείο να φύγει και κοίταξα προς αυτό και είδα μέσα στο λεωφορείο μια κόκκινη φωτιά. Μετά κατάλαβα ότι ήταν αναμμένος πυρσός  Αναστατώθηκα κι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγαίνω από το αυτοκίνητό μου για να πάω προς το λεωφορείο κι εκείνη την στιγμή είδα τον γιο μου να έρχεται προς το μέρος μου γεμάτος αίματα στο κεφάλι», περιέγραψε στη Voria.gr ο πατέρας του ενός 19χρονου.

Οι φωνές και η φασαρία έκαναν δύο υπαλλήλους παρακείμενου βενζινάδικου να τρέξουν προς το μέρος τους, ενώ εκείνη τη στιγμή κατάφερε «και ήρθε προς εμάς και ο φίλος του γιου μου, που κι αυτός είχε αίματα στο κεφάλι, ενώ το παιδί κάποια στιγμή όταν το χτυπούσαν είχε λιποθυμήσει, αλλά συνήλθε και περπάτησε».

«Έκλεισα τον δρόμο στο λεωφορείο με το ΙΧ μου, χτύπησαν και μένα»

Ο πατέρας του 19χρονου βλέποντας τον οδηγό του λεωφορείου να συνεχίζει το δρομολόγιο κι αφού ζήτησε από τους υπαλλήλους του βενζινάδικου να καλέσουν τον πατέρα του άλλου παιδιού μπήκε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο προκειμένου να καλέσει την αστυνομία και να συλληφθούν οι δράστες που ξυλοκόπησαν άγρια τα δύο παιδιά.

«Το πρόλαβα περίπου 500 μέτρα παρακάτω και του έκλεισα τον δρόμο αναγκάζοντας τον οδηγό να σταματήσει. Βγήκα από το αμάξι μου και ήμουν έξω και δίπλα από το λεωφορείο και κάλεσα την αστυνομία για να έρθει. Κοίταξα μέσα στο λεωφορείο, ήταν καμιά 10-12 άτομα που φορούσαν full face για να μην αναγνωρίζονται και τους ρώτησα «εσείς χτυπήσατε τα παιδιά;». Αμέσως κατέβηκαν κάποιοι κάτω, αλλά επειδή ήμουν υποψιασμένος ναι μεν με χτύπησαν αλλά όχι όπως τα παιδιά. Είχαν καλέσει κάποιους οι οποίοι ήρθαν με ΙΧ κι άρχισαν να με προπηλακίζουν βρίζοντάς με και σπρώχνοντάς με. Όταν έρχεται ένα μπούγιο 15 ατόμων εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω να βρίσκομαι εκεί, μπήκα στο αυτοκίνητό μου κι επειδή μου είχαν αρπάξει το κινητό και το είχαν πετάξει στα χωράφια μπήκα στο επόμενο βενζινάδικο για να καλέσω την αστυνομία», περιγράφει ο πατέρας του ενός θύματος.

Σε όλο αυτό το σκηνικό ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΘ φέρεται να συνέχισε το δρομολόγιό του και ο πατέρας του παιδιού χαρακτήρισε τη στάση του «απαράδεκτη», αφού θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, όπως λέει, να ακινητοποιήσει το όχημα και να καλέσει την αστυνομία, ενώ ακόμα και μετά, όταν ο ίδιος έσπευσε και του έστησε «μπλόκο», καλώντας το 100, αδιαφόρησε και συνέχισε το δρομολόγιο. Όταν τελικά πήγε η αστυνομία «στο τέλος του δρομολογίου δεν βρήκε κανέναν, είχαν φύγει όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό».  

«Σαν να ξαναβλέπω τον Άλκη»

Οι δύο φοιτητές μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι από τους γονείς τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάστηκαν και από ιατροδικαστή.

Ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή δεν γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος που επιτέθηκαν στα παιδιά, όμως τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να εκτονωθούν και να δημιουργήσουν καβγά».

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι δύο νέοι ήταν σοβαρότατα και νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία. Η πλειονότητα των χτυπημάτων που δέχτηκαν και οι δύο ήταν στο κεφάλι, ενώ όταν εξετάστηκαν ιατροδικαστικά, η ιατροδικαστής, με το που είδε τα παιδιά, φέρεται να έπιασε το κεφάλι της και να είπε «σαν να ξαναβλέπω τον Άλκη».

Σήμερα οι δύο φοιτητές που πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια του είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά ψυχολογικά, ενώ οι οικογένειές τους έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον αγνώστων.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Θύματα άγριου ξυλοδαρμού δύο 19χρονοι μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - «Σαν να ξαναβλέπω τον Άλκη»"

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 40χρονος που πυροβόλησε επίδοξο διαρρήκτη

Σε φυλάκιση 7 μηνών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 2.700 ευρώ, καταδικάστηκε 40χρονος, που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι με κυνηγετική καραμπίνα 38χρονο επίδοξο διαρρήκτη, όταν εκείνος αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι του, στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων της άμυνας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ του αναγνώρισε – επιπλέον – ελαφρυντικό.

Ο κατηγορούμενος – μεταξύ άλλων – υποστήριξε ότι ένιωσε απειλή κι ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε άμυνα. «Κοιμόμουν στο υπόγειο όπως συνηθίζω. Ξύπνησα από το γάβγισμα του σκύλου μου. Διέκρινα μία φιγούρα να περιφέρεται έξω από το σπίτι και πήρα την καραμπίνα που είχα δίπλα μου. Όταν άκουσα έναν θόρυβο στην κεντρική πόρτα του σπιτιού, την άνοιξα και είδα τον δράστη να κρατάει ένα κατσαβίδι. Ένιωσα απειλή και τον πυροβόλησα στο πόδι», απολογήθηκε στο δικαστήριο.

Ο παθών, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και μετά το εξιτήριο που έλαβε απελάθηκε στην πατρίδα του, καθώς διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 40χρονος που πυροβόλησε επίδοξο διαρρήκτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news