facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς και 39 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά – Πανηγυρισμοί από τους συγγενείς, συγκινητικές εικόνες

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μετά την συμφωνία για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων. Η Χαμάς -στο πλαίσιο της συμφωνίας- απελευθέρωσε σήμερα 24 ομήρους, 13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς κι έναν Φιλιππινέζο. Με την άφιξή τους στο Ισραήλ άρχισε και η απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, αυτοκινητοπομπή με 11 Ισραηλινούς και 11 Ταϊλανδούς έφτασε στην αεροπορική βάση στην Μπερ Σεβά. Yποβάλλονται σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία τους ενώ υποβάλλονται και σε ψυχοτεχνικά τεστ. Οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί κατευθείαν μέσω αυτοκινητοπομπής σε νοσοκομεία.

Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως δεν έχουν λάβει λίστα από τη Χαμάς για την επόμενη μέρα. Το Σάββατο (25/11) θα γίνουν οι επόμενες παραδόσεις ομήρων και σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει επικυρωθεί στο Κατάρ κάθε βράδυ της προηγούμενης θα πρέπει να υπάρχει λίστα με τους ομήρους που πρόκειται να απλευθερωθούν.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους σε διάστημα 4 ημερών.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο κομβόι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ενώ οι συγγενείς των θυμάτων δεν έκρυβαν την αγωνία και τη συγκίνησή τους. Από το πρωί περίμεναν να μάθουν ότι όλα κύλησαν ομαλά. Από νωρίς όλα ήταν έτοιμα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που θα αποτελούσαν τον πρώτο σταθμό των ομήρων. Με ρούχα, φαγητά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

48 μέρες μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, το ξημέρωμα για πρώτη φορά δεν ακούστηκαν εκρήξεις στο θύλακα. Ενώ κάποια ισραηλινά άρματα υποχώρησαν από τις θέσεις τους. Παλαιστίνιοι, κάτοικοι του βορρά, επιχείρησαν να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους, όμως όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν πυρά από τους ισραηλινούς στρατιώτες. Κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και 11 τραυματίες. Οι ισραηλινοί πετούν φυλλάδια και δημοσιεύουν μηνύματα στον κόσμο να μην επιστρέφει τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και πως είναι επικίνδυνο να πηγαίνουν εκεί. Πετούν φυλλάδια και δημοσιεύουν μήνυμα. Όσοι κατάφεραν να γυρίσουν σπίτι βρήκαν μόνο συντρίμμια, την ώρα που οι περισσότεροι εκτοπισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στην Χαν Γιούνις.

Νωρίς το πρωί πέρασαν και τα πρώτα φορτηγά. Κοντά στο πέρασμα της Ράφα, παιδιά επιχείρησαν να ανέβουν για να πάρουν ό,τι μπορούν. Συνολικά αναμένεται σε καθημερινή βάση να φτάνουν 200 φορτηγά με τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και 130.000 λίτρα καύσιμα. Λίγο πριν αρχίσει η κατάπαυση, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ναυτικό διοικητή της Χαμάς, δημοσιεύοντας εικόνες από την επιχείρηση. Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δηλώνει ότι ο έλεγχος του βορρά ήταν μόνο το πρώτο βήμα και πως μένουν τουλάχιστον δύο μήνες πολέμου.

Η ΕΡΤ στο κέντρο Τύπου στο Τελ Αβίβ όπου συγκεντρώνονται συγγενείς τους
 

Όπως δήλωσε ο Zin Agmon Δικηγόρος – Σύμβουλος του Επικεφαλής της Εθνικής Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του Ισραήλ: «Είναι πολύ μεγάλη μέρα ύστερα από 48 ημέρες που δεν μπορούσαμε να χαμογελάσουμε και ελπίζω ότι θα εξακολουθήσουμε να χαμογελάμε και αργότερα όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι μετά την απαγωγή και την αιχμαλωσία τους στη Γάζα. Υπάρχουν πολλές οικογένειες και ολόκληρη η χώρα περιμένει αυτό να συμβεί, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όλοι μέχρι τον τελευταίο όμηρο».

Νετανιάχου: Έχουμε δεσμευτεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε απόψε την απελευθέρωση 13 συμπατριωτών του που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων.

«Θέλω να σας τονίσω, στις οικογένειες των ομήρων και σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: Έχουμε δεσμευτεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου και έχουμε δεσμευτεί πως θα επιτύχουμε όλους τους στόχους του πολέμου».

«Οι πολίτες μας υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό ιατρικό έλεγχο και οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματούχους ότι έχουν επιστρέψει», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» ο οποίος εντάχθηκε στο πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης, ανέφερε ότι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, «χαρά, πόνος, θλίψη και αποφασιστικότητα», καθώς μόνο λιγοστοί εκ των ομήρων απελευθερώθηκαν σήμερα. Χαρακτήρισε «ηθική επιταγή» να συνεχιστεί ο αγώνας για την απελευθέρωση των υπολοίπων ομήρων.

Ενθουσιασμός για την απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές

Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς και 39 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά – Πανηγυρισμοί από τους συγγενείς, συγκινητικές εικόνες

(Photo by AHMAD GHARABLI / AFP)

Τριάντα εννέα Παλαιστίνιοι 24 γυναίκες και 15 παιδιά, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές – απελευθερώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 28 απελευθερωθέντες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και άλλοι 11 αποβιβάστηκαν από λεωφορείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι 39 απελευθερωθέντες κρατούνταν σε τρεις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων δύο στη Δυτική Όχθη.

Η 23χρονη Μάλακ Σαλμάν είχε συλληφθεί πριν από επτά χρόνια καθ’ οδόν για το σχολείο της, επειδή προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικό στην Ιερουσαλήμ. Φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, εκτίοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Συνοδεία αστυνομικών επέστρεψε σήμερα στο σπίτι της, στη συνοικία Μπέιτ Σαλάφα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. «Αστυνομικοί είναι στο σπίτι μας και εμποδίζουν τον κόσμο που θέλει να έρθει για να μας δει», είπε στο AFP η μητέρα της, συμπληρώνοντας ότι η 23χρονη «είναι αδύναμη, επειδή δεν έχει φάει από χθες».

Οι ισραηλινές αρχές είχαν γνωστοποιήσει νωρίτερα σήμερα ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ για τον εορτασμό της αποφυλάκισης κρατουμένων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι 24 όμηροι της Χαμάς και 39 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά – Πανηγυρισμοί από τους συγγενείς, συγκινητικές εικόνες"

Σοκ: Συνελήφθη 25χρονος στη Βοιωτία – Είχε στην κατοχή του αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι και νηπίων

Στη σύλληψη ενός 25χρονου στη Βοιωτία, ο οποίος είχε στην κατοχή του πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, προσχολικής έως εφηβικής ηλικίας, προχώρησαν οι αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, για την οποία συνελήφθη 25χρονος σε περιοχή της Βοιωτίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων αλλοδαπών Αρχών, από τη διερεύνηση των οποίων προέκυψε ότι χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ιστότοπο-εφαρμογή και κατέχει πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πρόσφορο προς διαμοιρασμό.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία καθώς ο τόπος κατοικίας του κατηγορούμενου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- σκληροί δίσκοι, -2- κινητά, φορητή κάρτα αποθήκευσης και USB.

Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, προσχολικής έως και εφηβικής ηλικίας, λόγος για τον οποίο ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: Συνελήφθη 25χρονος στη Βοιωτία – Είχε στην κατοχή του αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι και νηπίων"

Σφίγγουν τα λουριά στους Services- Πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ και… διαπόμπευση για τους παραβάτες

Μια νέα σελίδα στις σχέσεις δανειοληπτών με τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, αλλά και τα funds, επιχειρεί να γράψει το υπουργείο Οικονομικών. Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τίθενται αυστηροί όροι στον τρόπο λειτουργίας τους στην αγορά, ενώ για όσους δεν συμμορφώνονται θα ακολουθούν βαριά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως τις 500.000 ευρώ ή και σε ανάκληση άδειας λειτουργίας.

Οι αγοραστές κι οι διαχειριστές πιστώσεων, εφεξής θα υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δανειοληπτών, καθώς μέχρι τώρα η διαδικασία ήταν ένας Γολγοθάς.

Το σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου του 2024, ενώ συνολικά οι κανόνες λειτουργίας των services γίνονται πλέον πολύ πιο αυστηροί.

Μια από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις του νέου θεσμικού πλαισίου αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους. Ο βραχνάς των κόκκινων δανείων, πάντως, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Με το νέο νομοσχέδιο οι Αρχές θα μπορούν να δημοσιοποιούν τα ονόματα των παραβατών όπως και τη φύση της παράβασής τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφίγγουν τα λουριά στους Services- Πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ και… διαπόμπευση για τους παραβάτες"

Καιρός αύριο: Βροχές το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και τις βραδινές ώρες σε 7 με 8, πρόσκαιρα το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από τις βραδινές ώρες όμως θα παρουσιάσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη νότια Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, ενώ αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, με βαθμιαία ενίσχυση σε 6 με 7 και στα βόρεια 7 με 8 και πρόσκαιρα το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Από τις νυκτερινές ώρες θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Θεσσαλία, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας"

Προειδοποίηση ECDC: Διασπορά ανθεκτικού βακτηρίου σε 15 ελληνικά νοσοκομεία

Ανησυχία προκαλεί η διασπορά του ανθεκτικού βακτηρίου klebsiella pneumoniae σε ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC), από κοινή μελέτη του ΕΟΔΥ και του ΕCDC, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δεκαπέντε ελληνικά νοσοκομεία, το 2022, διαπιστώθηκε ταχεία ενδονοσοκομειακή και διαπεριφερειακή εξάπλωση του συγκεκριμένου βακτηρίου, κατάσταση η οποία έχει, επίσης, τεκμηριωθεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι για την πρόληψη της μετάδοσης από ασθενή σε ασθενή του βακτηρίου klebsiella pneumoniae, πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων στα νοσοκομεία.

Το συγκεκριμένο βακτήριο προκαλεί ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με επιπτώσεις (όπως πνευμονία, ουρολοιμώξεις, καθώς και λοιμώξεις χειρουργικών τραυμάτων) κυρίως σε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες.

Η αλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών, πέραν των κανόνων ορθής χρήσης τους και χωρίς οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς, συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντοχής των μικροβίων απέναντι στα φάρμακα, ενώ αποτρεπτικά, για την ανάπτυξη νοσοκομειακών λοιμώξεων, λειτουργεί η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής από την πλευρά του προσωπικού (π.χ. απολύμανση των χεριών ή αλλαγή γαντιών από ασθενή σε ασθενή, καθώς και ο καθαρισμός ιατρικών εργαλείων, όπως το στηθοσκόπιο κ.ά.).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση ECDC: Διασπορά ανθεκτικού βακτηρίου σε 15 ελληνικά νοσοκομεία"

Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση των όρων από τον «δράκο» των Εξαρχείων

Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν αν ευθύνονται τα αρμόδια όργανα για την παραβίαση των όρων από τον 23χρόνο επονομαζόμενο «δράκο» των Εξαρχείων διέταξε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Σε νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά της Εισαγγελίας Εφετών, για την υπόθεση, επισημαίνεται ότι «ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Με το ίδιο βούλευμα τέθηκαν στον κατηγορούμενο η εξής περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης διαμονής του στην δομή Μαλακάσας και της υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του την πρώτη, 10η και 20ή ημέρα εκάστου μηνός.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ως όφειλε ενημέρωσε εγγράφως το Αστυνομικό Τμήμα ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έπρεπε να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος».

«Η υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθοποιονδήποτε τρόπο για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο. Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση των όρων από τον «δράκο» των Εξαρχείων"

Κακοκαιρία «Oliver» το Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Χειμώνα θα φέρει στη χώρα -έστω για λίγες ημέρες – το κρύο που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη, επομένως η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. Χιόνι αναμένεται στα ορεινά στη Βόρεια Ελλάδα.

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η νέα κακοκαιρία θα φέρει επίσης χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (25-11-23) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (26-11-23).

Συγκεκριμένα:

α. στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

β. στα ανατολικά από τις βραδινές ώρες νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο έως 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

γ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (26-11-23) στα δυτικά και τη νύχτα και στα ανατολικά.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α. από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (25-11-23) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα και από το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

β. από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τη δυτική Θεσσαλία.

γ. Τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (25-11-23) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (26-11-23) στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Oliver» το Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και «βουτιά» της θερμοκρασίας"

Καταγγελία Εργαζομένων: Aνίχνευση ραδιενεργών φορτίων σε απορριμματοφόρο δήμου

Την ανίχνευση ραδιενεργών φορτίων, σε απορριμματοφόρο του Δήμου Σπάρτης, έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου και η συγκεκριμένη καταγγελία, οδήγησε την ΠΟΕ – ΟΤΑ να καταγγείλει τη δημοτική αρχή, η οποία εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της δημοτική αρχής για μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) τονίζοντας ότι αυτές γίνονται τεράστιες μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων για τα ραδιενεργά φορτία.

Ειδικότερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην ανακοίνωση της, σημειώνει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σπάρτης για αβελτηρία, αδιαφορία και ανευθυνότητα όσον αφορά στην επιβεβλημένη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). Παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί στο Δήμο αρκετά Εργατικά Ατυχήματα και οι εργαζόμενοι, ιδίως στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, κινδυνεύουν καθημερινά ασκώντας τα καθήκοντα τους, το αυτί των υπευθύνων δεν… ιδρώνει.

Το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης προέβη μάλιστα σε μία βαρύτατη καταγγελία, αυτή της ανίχνευσης ραδιενεργών φορτίων σε απορριμματοφόρο του Δήμου (η είσοδος του απορριμματοφόρου απαγορεύτηκε στον Σ.Μ.Δ. Λακωνίας), εγείροντας ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα και καθιστώντας τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής πολύ μεγαλύτερες. Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι να εκτίθενται σε κάθε είδους μολυσματικούς παράγοντες, να κινδυνεύουν από επιθέσεις ζώων και γενικώς η Υγεία και Ασφάλεια τους να διακυβεύεται καθημερινά και η Δημοτική Αρχή να συμπεριφέρεται σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Σπάρτης να αποζημιώσει το προσωπικό για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) που δεν χορήγησε τα έτη 2021, 2022, 2023 και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προμηθεύσει άμεσα τους εργαζόμενους με τα αναγκαία είδη για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας τους, όπως και την αποφυγή κινδύνων που απορρέουν τόσο από τα καθήκοντα τους, όσο και από την έκθεση τους σε ραδιενεργά φορτία και μολυσματικούς παράγοντες.

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης και δηλώνει πώς βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας τις όποιες αποφάσεις λάβουν για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ελλείψει προσωπικού, δίνουν όλο τους το είναι για να κρατήσουν «όρθιες» τις υπηρεσίες των Δήμων, δεν μπορεί οι Αιρετοί να υπονομεύουν το έργο τους, ούτε να παίζουν με τις ζωές τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Σπάρτης:

«Το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης, για ακόμα μια φορά εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τα θέματα που αντιμετωπίζει ΟΛΟ το προσωπικό του Δήμου Σπάρτης.

Ορμώμενοι από την τελευταία εξέλιξη της ανίχνευσης ραδιενεργών φορτίων σε απορριμματοφόρο του Δήμου μας, στο οποίο δεν επετράπη η είσοδος στον ΣΜΔ Λακωνίας, Διαμαρτυρόμαστε Εντόνως για την απάθεια και ανευθυνότητα που διακατέχει τη Δημοτική Αρχή.

Γνωρίζουν οι πάντες ότι εδώ και τέσσερα ολόκληρα έτη, το προσωπικό του Δήμου που απασχολείται τόσο στις υπηρεσίες καθαριότητας όσο και στις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, εργάζεται χωρίς τα απαραίτητα και υποχρεωτικά εκ του νόμου, Μέσα Ατομικής προστασίας.

Ο κάθε εργαζόμενος που βρίσκεται εκτεθειμένος σε κάθε είδους μολυσματικούς παράγοντες, όπως αναφέραμε, ακόμα και ραδιενεργούς, εργάζεται με ανύπαρκτα είδη προστασίας του.

Το 2020 αντί να χορηγηθούν είδη, αποτιμήθηκαν σε χρήμα τα οποία και καταβλήθηκαν το 2022! Έκτοτε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.  Οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους αυτά που ο Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να χορηγήσει.

Η Δημοτική Αρχή γνώριζε το πρόβλημα από την πρώτη ημέρα και κώφευε όπως κωφεύει μέχρι και σήμερα. Ευελπιστούμε η νέα Δημοτική Αρχή να μην κωφεύσει.

Το 2021 το Σωματείο μας κατέθεσε εξώδικη αναφορά προς το Δήμο με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αρχή για λίγα 24ωρα και μετά να αφήσει πάλι το θέμα ως μη ουσιώδες. Ήταν η εποχή covid και δεν υπήρχε ανάγκη προστασίας του προσωπικού πέραν των μασκών, των γαντιών μιας χρήσης και των αντισηπτικών.

Το 2022 ξεκίνησε η σύνταξη της μελέτης για την προμήθεια των ΜΑΠ και του γάλακτος, όμως δυστυχώς δεν είχαν προβλεφθεί οι απαιτούμενες πιστώσεις στον τότε προϋπολογισμό.

Αρχές του 2023 μετά το εργατικό ατύχημα επίθεσης σκύλων σε συνάδελφό μας της καθαριότητας και κατόπιν σχετικής καταγγελίας στον Επιθεωρητή Εργασίας, όπου διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου της Μεσσηνίας, η ολοκληρωμένη μελέτη εστάλη στην Οικονομική Επιτροπή για την λήψη Απόφασης σχετικά με την μορφή του κατεπείγοντος και την διαδικασία που ορίζει ο νόμος σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης. Όμως το θέμα δεν εισήχθη ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή διότι η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι το θέμα δεν ήταν κατεπείγον. Έκρινε αυθαίρετα ότι δεν ήταν κατεπείγουσα η ανάγκη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των εργαζομένων της!!! Την άνοιξη του 2023 ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού, όπου το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε χώρα το δεύτερο εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού. Για ακόμα μια φορά κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο και η υπόθεση πλέον έχει ακολουθήσει την οδό της δικαιοσύνης.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, Νοέμβριο 2023, να μην έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός γιατί απαιτούνται, εκ του νόμου, διαδικασίες εξαιρετικά χρονοβόρες, τις οποίες η Δημοτική Αρχή εγνώριζε και το αποτέλεσμα να είναι ένα… Το Προσωπικό να Κινδυνεύει!!!!

Ο καιρός όπως είδαμε όλοι επιδεινώνεται, ο χειμώνας είναι μπροστά μας και οι υπάλληλοι καλούμαστε με το φιλότιμο που μας διακατέχει, να βγούμε στο δρόμο να καθαρίσουμε, να ηλεκτροφωτίσουμε, να επισκευάσουμε βλάβες, να κλαδέψουμε και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες για να έχουν οι δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας, μια πόλη όσο πιο προσεγμένη και καθαρή γίνεται.

Ας μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή όμως, που μετά και τον πρόσφατο απολογισμό της, όπου μάλλον της διέφυγε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, τι προτίθεται να πράξει;

Θα αποζημιώσει το προσωπικό για τα έτη 2021, 2022 και 2023 για τα είδη των Μέσων Ατομικής προστασίας και γάλακτος που ΟΦΕΙΛΕ να έχει χορηγήσει και δεν τα χορήγησε; και αν ΝΑΙ πότε;

θα προμηθεύσει το προσωπικό με τα αναγκαία είδη για την προστασία του προσωπικού τον επικείμενο χειμώνα;

θα προστατεύσει και με ποιον τρόπο το προσωπικό από την έκθεσή του σε ραδιενεργά φορτία και μολυσματικούς παράγοντες;

Ο Διαγωνισμός που διενεργήθηκε κατόπιν της μελέτης που συντάχθηκε από τις υπηρεσίες με την πολύτιμη βοήθεια της Γενικής Γραμματέως η οποία ήταν η μόνη που έσκυψε πάνω από το πρόβλημά μαζί με τον τότε Αντιδήμαρχο και παρείχαν την βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, πότε θα ολοκληρωθεί; Πότε θα αρχίσει το προσωπικό να παραλαμβάνει τα είδη που χρειάζεται;

Επειδή «το φως στο τούνελ» δυστυχώς είναι «πιο μακρυά και από το μακρυά» και επειδή για πολλοστή φορά θα ακούσουμε τα ίδια και τα ίδια, καλούμε την Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει έως τις 20-11-2023 τι μέλλει γενέσθαι. Και παρακαλούμε να μην βιαστεί κάποιος να αναφερθεί σε ευθυνοφοβία και στοχοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, γιατί σας παραπέμπουμε στην από 3-2-2023 Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία και ανεγνώσθη κατά την συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2023 από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν αγνοηθούν για ακόμα μια φορά τα αιτήματα μας έως τις 20 -11 -2023, το Σωματείο μας θα αποφασίσει για περαιτέρω κινήσεις και κινητοποιήσεις, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είναι έρμαια του κάθε αιρετού και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εξαπολύει κατά καιρούς απειλές και να εκφοβίζει τους εργαζόμενους μονίμους και συμβασιούχους, οι οποίοι με την καλή μας διάθεση προσπαθούμε να κρατήσουμε καθημερινά το Δήμο όρθιο, όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και πολλές φορές ξεπερνώντας τες.

Ο “κόμπος έφτασε στο χτένι” και δεν θα επιδείξουμε άλλη ανοχή. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουμε με ευθύνη καθαρά δική σας. Μην προσπαθήσετε να εμπλέξετε τις υπηρεσίες γιατί με δικές σας επιλογές τις αποδιοργανώσατε όλες.

Είναι εξαιρετική η εξωστρέφεια που γνωρίζει ο Δήμος και είναι εξαιρετικό να φτάσει το όνομα της Σπάρτης στα πέρατα της γης.

Όλοι μας το θέλουμε.

Είναι εξαιρετική όμως η εικόνα του προσωπικού, να κινδυνεύει και να φροντίζει αυτόν τον τόπο με κίνδυνο της ζωής του και να υπόκεινται συνάδελφοι (σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου) σε εργασιακό εκφοβισμό τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες;

Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων του Δήμου μας, όπως κάναμε από την πρώτη ημέρα της σύστασής μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η Ανοχή μας εξαντλήθηκε!

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Εργαζομένων: Aνίχνευση ραδιενεργών φορτίων σε απορριμματοφόρο δήμου"

Συναγερμός στο Παλαιό Φάληρο: Ύποπτο όχημα με πλαστές πινακίδες!

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι της Παρασκευής (24/11), καθώς εντοπίστηκε όχημα που κρίθηκε ύποπτο στο Παλαιό Φάληρο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12:15 στην οδό Νηρηίδων 73 διαπιστώθηκε πως το όχημα, το οποίο μάλιστα φέρεται να απασχολεί τις Αρχές από τον Σεπτέμβριο, έφερε πλαστές πινακίδες.

Μετά από τον πρώτο έλεγχο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, βρέθηκε στο αυτοκίνητο ένα καλάσνικοφ και ένα μπιτόνι με βενζίνη. Οι αστυνομικοί κάλεσαν γερανό και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Παλαιό Φάληρο: Ύποπτο όχημα με πλαστές πινακίδες!"

Δωδεκάνησα: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση δυο νησιά -Τι δηλώνει δήμαρχος

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, που έχουν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Σημειώνεται ότι εδώ και ένα μήνα το Αγαθονήσι δεν έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σάμο, ενώ έχει λήξει η σύμβαση με το πλοίο που συνδέει το Αγαθονήσι με Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Αρκιούς.

«Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία» δηλώνει ο δήμαρχος, Ευάγγελος Κόττορος, σημειώνοντας ότι έχουν αρχίσει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Προβλήματα εδώ και ένα μήνα αντιμετωπίζει και η Αστυπάλαια, που στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κάλυμνο και την Κω, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία από τις φήμες που κυκλοφορούν περί μη ανανέωσης της σύμβασης του πλοίου που συνδέει την Αστυπάλαια με τη Ρόδο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωδεκάνησα: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση δυο νησιά -Τι δηλώνει δήμαρχος"

Προπληρωμένη κάρτα αντί πίστωσης σε λογαριασμό για τους δικαιούχους επιδομάτων: Ποια επιδόματα εξαιρούνται

Την καταβολή επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας καθιερώνει, μεταξύ άλλων, το νέο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή. Είναι μία απόφαση, που έρχεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της μαύρης οικονομίας. Καθώς ωστόσο είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ορισμένα επιδόματα, μεταξύ των οποίων και τα αναπηρικά, εξαιρούνται από το νέο μέτρο.

Σημειώνεται ότι για τη μεγάλη πλειονότητα των επιδομάτων για την οποία καθιερώνεται η κάρτα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον το 50% του ποσού της ενίσχυσης ή του επιδόματος σε ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές, ενώ για το υπόλοιπο ποσό παρέχεται η δυνατότητα ανάληψης μετρητών.

Προβλέπονται επίσης κίνητρα για όποιον επιλέξει να μην κάνει ανάληψη του υπολοίπου αλλά να το χρησιμοποιήσει σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, κατά το πρότυπο των φορολοταριών που πραγματοποιεί σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

Το άρθρο 149 ορίζει τις εξαιρέσεις του μέτρου, δηλαδή τα επιδόματα εκείνα για τα οποία το ποσό θα συνεχίσει να πιστώνεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Μεταξύ αυτών τα αναπηρικά του ΟΠΕΚΑ και το επίδομα στέγασης.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:

Εξαιρούνται της υποχρεωτικής χρήσης της προπληρωμένης κάρτας τα εξής επιδόματα:

ΟΠΕΚΑ
  • Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.
  • Τα αναπηρικά επιδόματα
  • Το επίδομα ομογενών προσφύγων
  • Το επίδομα στέγασης
  • Η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
  • Τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφάλιστου υπερήλικα
  • Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες
  • Η μηνιαία οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος προς τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 (Μάτι).
  • Η μηνιαία οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος προς κάθε ανήλικο τέκνο των θανόντων κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Κρήτη κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2019
  • Η μηνιαία οικονομική ενίσχυση προς τα προστατευόμενα τέκνα και αδέλφια θανόντων κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή Βαρυμπόμπης Δήμου Αχαρνών την 3η Αυγούστου 2021 και εξαιτίας του σεισμού της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο.
ΔΥΠΑ
  • Το επίδομα λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη
  • Το επίδομα διαθεσιμότητας
  • Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλει η ΔΥΠΑ

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Προπληρωμένη κάρτα αντί πίστωσης σε λογαριασμό για τους δικαιούχους επιδομάτων: Ποια επιδόματα εξαιρούνται"

Πάτρα – Εκτροχιασμός Προαστιακού: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου, προκάλεσε ο εκτροχιασμός του Προαστιακού το μεσημέρι της Τετάρτης 22/11/2023, στη συμβολή των οδών Οθωνος Αμαλίας και Γούναρη

Ο Εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Πάτρας ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τέλεση ποινικών πράξεων, για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ήταν η τρίτη φορά που συνέβαινε κάτι ανάλογο στον Προαστιακό της Πάτρας. Τα ερωτήματα για την συντήρηση της γραμμής από όπου διέρχονται οι συρμοί του Προαστιακού είναι πολλά.

Πάτρα - Εκτροχιασμός Προαστιακού: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα

Πάτρα - Εκτροχιασμός Προαστιακού: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα

pelop 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Εκτροχιασμός Προαστιακού: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα"

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα – Παρελθόν και ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα (24.11.2024) και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Τσίπρα.

Στο σχετικό κείμενό του στο news247.gr, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την ανανεωτική αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018».

«Ο οργανισμός του (ΣΥΡΙΖΑ) μετεξελίχθηκε σταδιακά σε μια συγκεντρωτική δομή, όπου η λαϊκή βάση αντί να προπορεύεται έπρεπε να ακολουθεί και να προσυπογράφει. Και βέβαια, κάθε δυνατότητα ενός κόμματος με αρχηγοκεντρική δομή στο εσωτερικό του να διδάσκει στους έξω και να μεθοδεύει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις (αντιπροσώπευση, συμμετοχή, λογοδοσία), ήταν υπονομευμένη “από χέρι”», συμπληρώνει.

Και συνεχίζει: «Έτσι στη συνέχεια η καθιέρωση τρόπου ψηφοφορίας για πρόεδρο χωρίς στοιχειώδη εχέγγυα πολιτικής ταυτότητας – με μόνο όρο να πληρωθεί ένα δίευρο – ήταν η κορυφαία αλλά όχι πλέον απρόσμενη πράξη απορρύθμισης και άλωσης ενός πολιτικού χώρου. Τα υπόλοιπα, η εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τις απίθανες για την Αριστερά και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και τον εσωκομματικό αυταρχισμό, καθώς και η δημοσκοπική πτώση, ήταν απλώς τα απότοκα».

«Στη νέα πορεία, δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά του οχήματος, αλλά βλέπω ένα καθαρό ορίζοντα», τονίζει ο ίδιος. 

Τέλος και οι Κυρίτσης – Τσέκερης 

Νωρίτερα σήμερα, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Κυρίτσης, όπως ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του.

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει στην εν λόγω ανάρτησή του: 

«Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά».

Οι σημερινές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν με αυτήν του πρώην διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη.

Ο πρώην διευθυντής της Αυγής, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι ανακοίνωσε την αποχώρησή του στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μέσω e-mail.

Στο email αναφέρει:

«Αγαπητή Ράνια. Με αυτό το μειλ σε ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόμμα.

Σε ευχαριστώ

Άγγελος Τσέκερης.

Πάμε κι όπου βγει».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα – Παρελθόν και ο Νίκος Παρασκευόπουλος"

Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 16χρονο στην Πάτρα – Του έσπασαν τη γνάθο τιμωρήθηκαν με διήμερη αποβολή!

Νέο περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανηλίκων ήρθε στη δημοσιότητα, αυτήν τη φορά από την Πάτρα.

Όλο και περισσότερες είναι πλέον οι καταγγελίες για τις συμμορίες ανηλίκων που έχουν σπείρει τον φόβο και τον τρόμο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς όλο και πιο συχνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας καινούριες ιστορίες με ανήλικους οι οποίοι ζουν τον τρόμο, από επιθέσεις σε βάρος τους από συνομηλίκους τους.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος γιος της κυρίας Μαρίας, φοιτά σε γυμνάσιο σε ειδικό σχολείο. Στις 9 Νοεμβρίου επιτέθηκαν στον νεαρό 3 συμμαθητές του, τον αιφνιδίασαν, του επιτέθηκαν από πίσω και στη συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η γνάθος του αιμάτωμα και κάταγμα. Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει στον 16χρονο φόβο με αποτέλεσμα να μην βγαίνει από την αίθουσα στα διαλείμματα.

Το ειδικό σχολείο έχει και ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ωστόσο δεν έπραξαν αναλόγως για να αποτρέψουν το περιστατικό.

Η κυρία Μαρία μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που βιώνει ο γιος της εδώ και – όπως λέει – δύο χρόνια.

«Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Τον ενοχλούσαν, τον έβριζαν, έβριζαν την οικογένειά μας, απειλούσαν με ξύλο ακόμα και όταν τον συναντούσαν έξω από το σχολείο και όλο αυτό άνευ λόγου.

Είχαν στοχοποιήσει το παιδί και φέρονταν έτσι. το είχα αναφέρει σε δασκάλους και διευθυντές, ήμουν και επανειλημμένα έξω απ΄ το σχολείο, παρέμενα εκεί σε όλο το σχολικό ωράριο για να βλέπω τι γίνεται. Είχα συνεχόμενες συναντήσεις όποτε ήθελαν οι καθηγητές και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Πήγαινα και από μόνη μου και τους “ενοχλούσα”, μιλούσα για το συμβάν και στην προηγούμενη και την τωρινή διεύθυνση του σχολείου», είπε αρχικά.

«Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών, ότι τον απειλούν, θέλουν να τον χτυπήσουν και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση και μου έλεγαν ότι τους απασχολώ από το στήσιμο της σχολικής γιορτής και άλλων δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε η κυρία Μαρία.

«Τους έδωσαν διήμερη αποβολή…»

Η μητέρα του μαθητή υπογράμμισε πως από την δημοσίευση του περιστατικού, η Διεύθυνση πήρε ανεπαρκή μέτρα.

«Από εδώ και πέρα πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο, πήγα στην Ασφάλεια Πατρών όπου κατέγραψαν το συμβάν, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν ότι σε μία έκτακτη σύσκεψη έδωσε 2ήμερη αποβολή και ότι μετέφερε το τμήμα του παιδιού που ήταν ο κύριος υπεύθυνος με 8 χιλιόμετρα απόσταση.

Οι άλλοι δύο ως συνεργοί παρέμειναν στο σχολείο μας. κάθε παιδί περνά την εφηβεία του και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κάθε πρόβλημα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν πήγαινα επί 2 χρόνια τι έκαναν; Οι γονείς πολλές φορές είμαστε η μεγάλη πληγή του σχολείου», κατέληξε εκφράζοντας την αγανάκτησή της η κυρία Μαρία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 16χρονο στην Πάτρα – Του έσπασαν τη γνάθο τιμωρήθηκαν με διήμερη αποβολή! "

Συλλήψεις για «πειρατεία» στη συνδρομητική τηλεόραση

Αποφασισμένοι φαίνονται τόσο οι νόμιμοι πάροχοι όσο και η διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος να χτυπήσουν την παρανομία στη συνδρομητική τηλεόραση, που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ τόσο σε παρόχους όσο και στο ελληνικό κράτος.

Τελευταία οργανωμένη επιχείρηση έγινε στον Πειραιά, σε κατάστημα που ενώ υποτίθεται δραστηριοποιούνταν στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών, στην πραγματικότητα μεταπουλούσε παράνομες υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε εκατοντάδες τελικούς χρήστες, πλήρη στοιχεία των οποίων κρατούσε σε μεγάλη λίστα πελατών.

Έχουν βρεθεί πολλά μετρητά, παράνομες ψηφιακές συσκευές καθώς και πλήρη γραπτή λίστα πελατών με ονόματα και διευθύνσεις. Ύστερα από πολύμηνη εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και υπάλληλος, ελεγχόμενοι για κύκλωμα αναμετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και για αδικήματα «περί όπλων» και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες ξεκίνησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/11/2023, σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις και αναμένονται εξελίξεις. Τον μπελά τους φαίνεται να βρήκαν και οι πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα την ώρα της εφόδου, αφού εντοπίστηκαν επ' αυτοφώρω να έχουν αγοράσει πειρατικά box και να ανανεώνουν παράνομες συνδρομές.

Στο στόχαστρο των αρχών είναι πολλά τέτοια παράνομα καταστήματα σε όλη τη χώρα και υπάρχει προβληματισμός για την ανομία που επικρατεί σε παρόμοια φυσικά καταστήματα-βιτρίνα. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι έρευνες κατά της πειρατείας σε όλη την Ελλάδα, μετά την αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, αλλά και των διαφυγόντων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή αυτό, παρατηρείται μια αυξανόμενη επιδείνωση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, σε πολλές περιπτώσεις πειρατείας συνδρομητικών καναλιών, αποδεικνύοντας ότι οφείλεται στην παράνομη πρόσβαση των πειρατικών εγκληματικών οργανώσεων στο οικιακό δίκτυο των τελικών χρηστών.

Σε πολλές υποθέσεις, οι πειρατές, εκμεταλλευόμενοι την εκούσια συνεργασία των χρηστών που παρέχουν τα στοιχεία σύνδεσής τους για παράνομα λογισμικά σε smart TVs ή TV box (όπως κωδικούς router, ip, mac address) αποκτούν απομακρυσμένα πρόσβαση στο οικιακό δίκτυό τους, εξάγοντας χιλιάδες ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φωτογραφίες, τραπεζικές πληροφορίες και κωδικούς όλων των συσκευών, αλλά και χρηστών που είναι συνδεδεμένοι.

Με λίγα λόγια, οι τελικοί χρήστες, εκτός του ότι χρηματοδοτούν το οργανωμένο έγκλημα, εις γνώση τους θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Όσο αυξάνεται η τεχνολογία, φαίνεται να αυξάνεται και η ψηφιακή εγκληματικότητα και τα κλασικά εγκλήματα των κλοπών και των ληστειών μεταφέρονται στο διαδίκτυο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται προ των πυλών, έρχεται να ενισχύσει την υπάρχουσα νομοθεσία και να συμβαδίσει με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού εκτός των ποινικών προβλέψεων, θα αναγνωρίζει την ευθύνη του χρήστη-κατόχου πειρατικού περιεχομένου και το πρόστιμο θα έρχεται μέσω της ΑΑΔΕ. Άλλωστε νωπές είναι ακόμα οι δικαστικές προσκλήσεις σε εκατοντάδες τελικούς απλούς χρήστες πειρατικών συνδέσεων, οι οποίοι περνούν το κατώφλι του Ανακριτή στη Δυτική Ελλάδα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλήψεις για «πειρατεία» στη συνδρομητική τηλεόραση"

Εφιάλτης στο… λεωφορείο για μια ανήλικη στην Παιανία: Τη φίλησε Πακιστανός και της πρότεινε να έρθουν σε ερωτική επαφή

Εφιαλτικές στιγμές μέσα σε λεωφορείο στην Παιανία βίωσε μια 15χρονη που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από 55χρονο Πακιστανό.

Ο δράστης, που έχει συλληφθεί, αγκάλιασε και φίλησε την ανήλικη, ενώ της έδειχνε με το κινητό του βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Η ανήλικη όταν κατάφερε να απομακρυνθεί από το λεωφορείο, ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό με άνδρες της Άμεσης Δράσης να τον εντοπίζουν και να τον συλλαμβάνουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν την 15χρονη Μ.Ε που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου, προσέγγισε ο ηλικίας 55 ετών Πακιστανός N.R, με το πρόσχημα  πως ήθελε να μάθει πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές των λεωφορείων. Στη συνέχεια, με απότομες κινήσεις, την αγκάλιασε και την φίλησε στο μάγουλο.

Η ανήλικη, απομακρύνθηκε σοκαρισμέμνη, αλλά αυτός την πλησίασε εκ νέου, δείχνοντάς της ένα βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο με σεξουαλικό περιεχόμενο και  προτείνοντάς της να συνευρεθούν ερωτικά. Αφού η ανήλικη αρνήθηκε, ο κατηγορούμενος της έδειξε εκ νέου βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο με σεξουαλικό περιεχόμενο και της πρότεινε να συνευρεθούν, επί πληρωμή, δείχνοντάς της χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του.

Η ανήλικη κατάφερε να απομακρυνθεί και να επιβιβασθεί σε αστικό λεωφορείο, όπου ενημέρωσε τον οδηγό για το συμβάν και εκείνος με την σειρά του την Άμεση Δράση. Μετά από αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, μέσα σε αστικό λεωφορείο.

Αφού του δήλωσαν την ιδιότητά τους, προσπάθησαν να τον ελέγξουν, ενώ αντιστάθηκε και στην προσαγωγή του, κάτι που τελικά έγινε παρά την αρχική του άρνηση. Οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Παιανίας, όπου κλήθηκε και η ανήλικη, που αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως δράστη της σε βάρος της επίθεσης.

Κατά την διάρκεια ελέγχου στον 55χρονο Πακιστανό, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του, 0,93 γραμμάρια κάνναβης, 560 ευρώ  και ένα κινητό τηλέφωνο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης στο… λεωφορείο για μια ανήλικη στην Παιανία: Τη φίλησε Πακιστανός και της πρότεινε να έρθουν σε ερωτική επαφή"

Απίστευτο μπάχαλο στον Προαστιακό: Αντί για το αεροδρόμιο πήγε στα... Άνω Λιόσια

Αλαλούμ επικράτησε την Πέμπτη (23/11) σε δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, καθώς ο συρμός μπήκε σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα αντί για το Αεροδρόμιο να πάει στην άλλη πλευρά του λεκανοπεδίου, ενώ λίγο έλειψε να συμβεί και ατύχημα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η αμαξοστοιχία, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ακολούθησε ξαφνικά άλλη διαδρομή με αποτέλεσμα να καταλήξει στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν να φτάνουν σε άλλο σταθμό από εκείνον για τον οποίο είχαν ξεκινήσει, με ό,τι επίπτωση επρόκειτο να έχει αυτό στη χρονική συνέπειά τους απέναντι στα αεροπορικά τους ταξίδια, τις υποχρεώσεις τους και τον ημερήσιο προγραμματισμό τους.

Κάποιοι από αυτούς όταν συνειδητοποίησαν τι είχε γίνει, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός μπήκε σε λάθος ράγες και ότι, σε περίπτωση διασταύρωσης με άλλη αμαξοστοιχία που βρισκόταν κανονικά στις σωστές της ράγες, θα μπορούσε να υπάρξει και σύγκρουση μεταξύ τους.

Προαστιακός

Ευσταθής και αποτελεσματική ενημέρωση των επιβατών εκ μέρους της εταιρίας, ουσιαστικά δεν υπήρξε. Ο φύλακας στο σταθμό των Άνω Λιοσίων δεν είχε την απαραίτητη πληροφόρηση για να απαντήσει στα ερωτήματα των επιβατών.

Αρχικά εκδόθηκε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει ξανά, προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο σταθμό του Αεροδρομίου. Οι άτυχοι πολίτες επιβιβάστηκαν, όμως ο συρμός δεν ξεκινούσε.

Μετά από λίγο βγήκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, γιατί θα ερχόταν να τους περισυλλέξει άλλη αμαξοστοιχία.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο μπάχαλο στον Προαστιακό: Αντί για το αεροδρόμιο πήγε στα... Άνω Λιόσια"

Έκανε παρανόμως μπότοξ στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας με απαγορευμένα σκευάσματα

Σε παράνομο… «κέντρο αισθητικής» είχε μετατρέψει το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας μια 30χρονη κάνοντας επεμβάσεις με μπότοξ και υαλουρινικό οξύ.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε τα σκευάσματα που χρησιμοποιούσε ήταν απαγορευμένα στην Ευρώπη και δεν είχαν καμία έγκριση από τον ΕΟΦ.

Η καταγγελία

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στην Αστυνομία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 30χρονη, σε οικία ιδιοκτησίας της, διατηρούσε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου χορηγούσε σε πελάτες της σκευάσματα υαλουρονικού οξέος και μπότοξ.

Το συγκεκριμένα σκευάσματα έχουν χαρακτηριστεί ως απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρούνται επικίνδυνα για τους χρήστες.

Διαφήμιζε στα social media

Μάλιστα, για την προώθηση της δραστηριότητάς της και τη διερεύνηση του πελατολογίου της, η 30χρονη διαφήμιζε τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα μέσω λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διέθετε.

Εις βάρος της 30χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε εταιρία εμπορίας αναλωσίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία προμηθευόταν και διέθετε στην αγορά μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 32χρονος, ιδιοκτήτης της εταιρίας, προμηθεύονταν από χώρες τους εξωτερικού τα εν λόγω σκευάσματα, που σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. δεν θεωρούνται ασφαλή, και ο 42χρονος, υπάλληλος στην εταιρία, ήταν επιφορτισμένος με την περαιτέρω διακίνηση των σκευασμάτων στους πελάτες.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για τις δύο υποθέσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• -106- σκευάσματα ιατροτεχνολογικών υλικών (υαλουρονικό, μπότοξ κλπ),

• όχημα,

• κινητό,

• πλήθος διαφημιστικών καρτών και καρτών με οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης παρενεργειών

• ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος της 30χρονης στην Αθήνα θα υποβληθεί αρμοδίως.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκανε παρανόμως μπότοξ στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας με απαγορευμένα σκευάσματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news