facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για καταλήψεις: «Ανοχή τέλος» - Το μήνυμα του Πρύτανη για τις προσαγωγές

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, στο εξής όταν οι αστυνομικοί διαπιστώνουν φθορές εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ή επεισόδια γύρω από αυτά, θα παρεμβαίνουν χωρίς χρονοτριβή και δίχως ατέρμονες αναλύσεις με τους πρυτάνεις. Όταν διαπιστώνονται επεισόδια οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται ενοχλημένος με την αδράνεια που επέδειξαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε κάποιες περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου. Μάλιστα, η αγανάκτηση των πολιτών φαίνεται πως χτύπησε «ευαίσθητες χορδές» στελεχών της Κατεχάκη που διαπιστώνουν πρόθεση «μπαχαλοποίησης» της κοινωνίας από μερίδα ατόμων με πρόσχημα το νόμο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις» επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φειδάς.

Συνελήφθησαν οι τρεις προσαχθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή των τριών ατόμων, ενός Αργεντινού, μιας Σουηδής και ενός Έλληνα, που εντοπίστηκαν το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

49 οι προσαγωγές στην αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ 

Σε 49 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για καταλήψεις: «Ανοχή τέλος» - Το μήνυμα του Πρύτανη για τις προσαγωγές "

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν και τον δεύτερο δράστη για την απόπειρα βιασμού της 36χρονης στα Εξάρχεια

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ο 18χρονος αλλοδαπός που αναζητούνταν για υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού σε βάρος γυναίκας στα Εξάρχεια στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο νεαρός άντρας εντοπίστηκε και συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν για την υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού, στις 29 Φεβρουαρίου όταν εισέβαλε μαζί με τον συνεργό του, που ήδη -έχει συλληφθεί- στο σπίτι 36χρονης στα Εξάρχεια. 

Ο 18χρονος, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων όπου εξακριβώθηκε ότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία, το οποίο εκδόθηκε βάσει της δικογραφίας που σχημάτισε η ανωτέρω υπηρεσία στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν και τον δεύτερο δράστη για την απόπειρα βιασμού της 36χρονης στα Εξάρχεια"

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία με επικίνδυνους διαλύτες για νόθευση καυσίμων!

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων (252.000 κιλά) επικίνδυνων διαλυτών, που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

Ειδικότερα:

α)​Στο Τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν εννέα βυτία, προερχόμενα από κοινοτική χώρα με ύποπτο φορτίο. Έστειλαν δείγμα στο Χημείο, και από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων. Οι αναλογούντες φόροι και τέλη προσδιορίζονται στα 300.000 ευρώ.

β) ​Στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι:

• Το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων.

• Η παραλήπτρια εταιρεία δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στο χώρο, που δήλωνε ως έδρα της, στην Θεσσαλονίκη.

• Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν -μεταξύ άλλων- και ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα 30.000 ευρώ. Τράκτορας, βυτίο και προϊόν κατασχέθηκαν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία με επικίνδυνους διαλύτες για νόθευση καυσίμων!"

Φούσκωσε ο Ιλισσός και κινδύνευσε παρέα παιδιών – Η στιγμή του απεγκλωβισμού τους

Ένα σύντομο αλλά ισχυρό μπουρίνι στην Αττική, λίγο έλειψε να μετατρέψει σε τραγωδία μια απλή βόλτα μιας παρέας παιδιών στον Ιλισσό ποταμό.

Bίντεο που ανέβηκε στο λογαριασμό Forecast Weather Greece, δείχνει μια παρέα νεαρών παιδιών να έχει εγκλωβιστεί μέσα στον Ιλισσό ποταμό. Νωρίτερα η παρέα έκανε ποδήλατο, όταν ξαφνικά ξέσπασε δυνατό μπουρίνι στην Αττική.

Ο ποταμός φούσκωσε απότομα με αποτέλεσμα τα παιδιά να εγκλωβιστούν στην άκρη του ποταμού.

Ευτυχώς τα παιδιά δεν παρασύρθηκαν από το νερό, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής.

 

Περαστικοί και πυροσβέστες βρέθηκαν στη γέφυρα που βρισκόταν στο σημείο και αφού κατέβασαν μια σκάλα, τα παιδιά κατάφεραν να απομακρυνθούν από τα ορμητικά νερά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φούσκωσε ο Ιλισσός και κινδύνευσε παρέα παιδιών – Η στιγμή του απεγκλωβισμού τους"

Πάτρα: 45 περιστατικά μέθης το πρώτο βράδυ του τριημέρου – Τα πέντε στο νοσοκομείο

Επεισοδιακό ήταν το πρώτο βράδυ του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στην Πάτρα καθώς μόνο οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 45 περιστατικά μέθης, τα περισσότερα σε νέους σε ηλικία ανθρώπους.

Από τα περιστατικά αυτά, μάλιστα, τα πέντε αξιολογήθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της αχαΐκης πρωτεύουσας.


Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έχουν στήσει επιχειρησιακό κέντρο στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα σε εφημερία θα βρίσκονται μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος καταγράφεται αύξηση 15% στους επισκέπτες από την Αθήνα στην Πάτρα ενώ από άλλους προορισμούς – Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία – η αύξηση των επισκεπτών αγγίζει το 25%.

Το βράδυ της Παρασκευής που παρήλασαν στην Πάτρα για το φετινό καρναβάλι προκάλεσαν την προσοχή και τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων που χάρηκαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

 agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: 45 περιστατικά μέθης το πρώτο βράδυ του τριημέρου – Τα πέντε στο νοσοκομείο "

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα σε Ιόνιο, Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός της Κυριακής της Αποκριάς (17.3.2024) ενώ σε κάποιες περιοχές θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, το καρναβάλι της Αποκριάς θα γίνει με αίθριο καιρό και συννεφιά, ωστόσο από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα σε Ιόνιο, Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα"

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα: 15χρονος έβαλε φωτιά στα μαλλιά συμμαθήτριάς του, μέσα στην τάξη

Αδιανόητο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα, με 15χρονο να βάζει φωτιά στα μαλλιά συμμαθήτριάς του σε σχολική αίθουσα, την ώρα του μαθήματος.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος έβαλε φωτιά στα μαλλιά της συμμαθήτριάς του με αναπτήρα, με αποτέλεσμα, η κοπέλα να υποστεί έγκαυμα στον σβέρκο της.

Ο πατέρας της μαθήτριας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 15χρονου και κατά παντός υπευθύνου για απλές σωματικές βλάβες.

Επιπλέον, ενημερώθηκε και η εισαγγελία πλημ/κων Κέρκυρας.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα: 15χρονος έβαλε φωτιά στα μαλλιά συμμαθήτριάς του, μέσα στην τάξη "

Ζάκυνθος: Σύλληψη πατέρα για ασέλγεια στην 6χρονη κόρη του – Τι κατέθεσε η σύζυγός του

Η Ζάκυνθος στο επίκεντρο μετά την καταγγελία φρίκης για τον πατέρα ενός 6χρονου κοριτσιού που κατηγορείται για ασέλγεια. «Τον έδιωξα από το σπίτι» λέει η σύζυγός του…

Ο πατέρας της μικρής συνελήφθη και η Ζάκυνθος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, μετά την καταγγελία για ασέλγεια στην 6χρονη κόρη του. Τους αστυνομικούς επισκέφθηκε η μητέρα του παιδιού και σύζυγος του 47χρονου. Ανέφερε πως τις ώρες που κοιμόταν, ο άντρας της έμπαινε στο δωμάτιο της κόρης τους και ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις. Υποστήριξε πως όλα συνέβαιναν εν αγνοία της και πως όταν τα έμαθε έδιωξε τον σύζυγό της από το σπίτι. Ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία και επικαλέστηκε τα λόγια που της είπε η μικρή, όταν την ρώτησε για την αλλαγή στη συμπεριφορά της.

Η σύλληψη του 47χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη του, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαρτίου από αστυνομικούς του Τ.Α. Ζακύνθου, μετά από καταγγελία της συζύγου και μητέρας του ανήλικου παιδιού.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 47χρονης γυναίκας στις Αρχές, το τελευταίο τρίμηνο ο σύζυγος της φέρεται πως μεταμεσονύκτιες ώρες πήγαινε στο δωμάτιο της 6χρονης κόρης του και –εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η σύζυγος του κοιμόταν- προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις εναντίον του παιδιού.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 6χρονης και για αυνανισμό του 47χρονου πατέρα της.

Όπως ανέφερε σε αστυνομικούς, η γυναίκα αντιλήφθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες ότι κάτι «περίεργο» συμβαίνει τα βράδια, μίλησε με την κόρη τους και εκείνη όπως είπε, της περιέγραψε τι έκανε ο μπαμπάς της.

Η γυναίκα έδιωξε τον σύζυγό της από το σπίτι και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Το παιδί θα εξεταστεί παρουσία ειδικού ψυχολόγου και στη συνέχεια θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση, για την υπόθεση που έχει συνταράξει το νησί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Σύλληψη πατέρα για ασέλγεια στην 6χρονη κόρη του – Τι κατέθεσε η σύζυγός του"

Καταγγελία – σοκ στην Κέρκυρα: Γονείς κατείγγειλαν 62χρονο ότι ασέλγησε στην 9χρονη κόρη τους

Την υπόθεση ασέλγειας από 62χρονο σε βάρος 9χρονης μαθήτριας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, μετά από καταγγελία των γονιών του παιδιού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανήλικη πριν μερικά 24ωρα φέρεται να δέχτηκε παρενόχληση από τον πατέρα φίλης της, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους.

Η Αστυνομική Διεύθυνση διενεργεί προανάκριση και αναμένεται τις επόμενες μέρες ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης να κατατεθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ενώ η 9χρονη εξετάζεται από ειδικό ψυχολόγο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταγγελία – σοκ στην Κέρκυρα: Γονείς κατείγγειλαν 62χρονο ότι ασέλγησε στην 9χρονη κόρη τους"

Θεσσαλονίκη: 49 προσαγωγές από την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε 49 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ μετά την επέμβασή τους νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (16/7).

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν στις εισόδους και εντός του ΑΠΘ, προσπάθησαν να εκκενώσουν τη Σχολή Θετικών Επιστημών που τελεί υπό κατάληψη. Οι φοιτητές τοποθέτησαν θρανία στην είσοδο του κτιρίου για να τους εμποδίσουν. 

Νωρίτερα, οι φοιτητές που ήταν μπροστά από το κτίριο της σχολής φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας ενώ σημειώθηκε και ένταση μεταξύ τους.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 49 προσαγωγές από την επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)"

Μεσσηνία: Απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους- Υπάλληλος πάλεψε με τον δράστη

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 2 παρά 10 σήμερα τα ξημερώματα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους. Άγνωστος δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ κρατώντας όπλο.

Πήγε κατευθείαν προς το ταμείο και εκεί έπιασε  από το λαιμό προσπαθώντας να ακινητοποιήσει τον 51χρονο υπάλληλο του καταστήματος. Ο υπάλληλος αντιστάθηκε κατάφερε να ρίξει το όπλο που κρατούσε ο δράστης στο έδαφος και αφού πιάστηκαν στα χέρια στη συνέχεια ο δράστης απομακρύνθηκε άμεσα προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει κάτι από το κατάστημα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Α.Τ. Τριφυλίας όπου διαπίστωσαν πως το όπλο ήταν τύπου replica, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιώντας βίντεο οπτικό υλικό από το κατάστημα και τις γύρω περιοχές, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους- Υπάλληλος πάλεψε με τον δράστη"

Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν για έλεγχο 103 ανήλικα παιδιά – Ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης

Η αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, στήθηκε για την πρόληψη της εγκληματικότητας από ανήλικα παιδιά. Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση…

Ειδική επιχειρησιακή δράση, με στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων, υλοποίησε σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης και Τούμπας η αρμόδια υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 125 άτομα, εκ των οποίων 22 ενήλικοι και 103 ανήλικοι.

«Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων, που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας…

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν για έλεγχο 103 ανήλικα παιδιά – Ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης"

Θεσσαλονίκη: Τρεις γυναίκες μπήκαν στο σπίτι 88χρονης και της πήραν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν για κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένης το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) σε περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις γυναίκες ηλικίας 31, 35 και 29 ετών κατάφεραν χθες το μεσημέρι να μπουν στο σπίτι μιας 88χρονης στην Καλαμαριά με το πρόσχημα παροχής ιατρικής βοήθειας και όταν βρέθηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ίδια στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να εντοπίσουν άμεσα τις τρεις γυναίκες και να τις συλλάβουν. Τα κοσμήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην 88χρονη.

Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τρεις γυναίκες μπήκαν στο σπίτι 88χρονης και της πήραν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ"

Ζωγράφου: Ρόπαλα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης βρέθηκαν κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης

Ρόπαλα, κράνη, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, μία καμένη ελληνική σημαία και άδεια μπουκάλια μπύρας που χρησιμοποιούνται σε βόμβες μολότοφ εντόπισε μεταξύ άλλων η ΕΛΑΣ κατά την αστυνομική επιχείρηση στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου το πρωί του Σαββάτου (16.03.24).

Φωτογραφίες με τα ευρήματα κατά την έφοδο των αστυνομικών στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

–27- κενά μπουκάλια μπύρας,

-11- ρόπαλα,

-4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,

-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,

-5- κράνη,

μάσκα,

-2- κουκούλες τύπου full face,

laptop,

μικροκάμερα,

καμένη ελληνική σημαία,

ζεύγος γάντια,

-3- πανό και

πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί του Σαββάτου στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης σχετικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στου Ζωγράφου την περασμένη Πέμπτη (14.03.2024).

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν στην Πανεπιστημιούπολη υπόπτους για τους πρόσφατους εμπρησμούς σε σχολικά λεωφορεία και ΙΧ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο των εστιών, με τις κλούβες να βρίσκονται παραταγμένες στην Ούλωφ Πάλμε. Έγιναν 3 προσαγωγές (2 άντρες και μια γυναίκα).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή στοιχεία από τους εμπρησμούς καταστράφηκαν τουλάχιστον 12 οχήματα ανάμεσα στα οποία σχολικά, ΙΧ και μηχανάκια ενώ δεν έχει γίνει ακόμα πλήρης αποτίμηση της καταστροφής.

Οι άγνωστοι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υλικό και τα πυρπόλησαν πολλά εκ των οποίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωγράφου: Ρόπαλα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης βρέθηκαν κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης"

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 8.000 πυροτεχνήματα σε κατάστημα οικιακών ειδών – Συνελήφθη 24χρονη

Περισσότερα από 8.000 παράνομα πυροτεχνήματα εντοπίστηκαν σε επιχείρηση οικιακών ειδών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει άδεια εμπορίας πυροτεχνικών ειδών ενώ για την υπόθεση συνελήφθη μια 24χρονη, η οποία ήταν προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (15-03-2024), συνέλαβαν 24χρονη αλλοδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα εμπορίας οικιακών ειδών, όπου ήταν προσωρινά υπεύθυνη, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει άδεια εμπορίας πυροτεχνικών ειδών,
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.244 τεμάχια πυροτεχνικής κατασκευής, τα οποία στερούνταν αριθμού καταχώρησης και σχετικής ταξινόμησης.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πάνω από 8.000 πυροτεχνήματα σε κατάστημα οικιακών ειδών – Συνελήφθη 24χρονη"

Όπου φύγει φύγει οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας: Γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ – 60.000 ΙΧ πέρασαν από διόδια

Όπου φύγει φύγει από χθες οι Αθηναίοι, που εγκαταλείπουν την πόλη για να βρεθούν στους αγαπημένους τους καρναβαλικούς προορισμούς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σήμερα, Σάββατο (16.03.24) και αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Γεμάτα με τους εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας αναχωρούν πλοία και ΚΤΕΛ από την Αθήνα, με την κίνηση στις εθνικές οδούς να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Την τιμητική της έχει για ακόμη μία χρονιά η Πάτρα, με τους νέους να δίνουν διαχρονικά ψήφο εμπιστοσύνης στο καρναβάλι της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 59.874 αυτοκίνητα. Γεμάτα αναχωρούν προς κάθε προορισμό πλοία και λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Η πλειονότητα των νεότερων επιλέγει την Πάτρα, ενώ οι μεγαλύτεροι ήδη φροντίζουν για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, εχθές, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, σχεδόν 60 χιλιάδες αυτοκίνητα (32.500 από την Αθηνών- Κορίνθου και 27.374 από την Αθηνών – Λαμίας).

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται από χθες  η  απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Χαμός και στα λιμάνια

Σήμερα από Πειραιά για Κυκλάδες αναμένεται να διεξαχθούν 6 δρομολόγια με πάνω από 3 χιλιάδες επιβάτες.

Από Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 3 δρομολόγια με 2.600 επιβάτες και από Λαύριο άλλα 3 δρομολόγια με 1000 επιβάτες.

-Χθες (Παρασκευή) από Πειραιά για Κυκλάδες έφυγαν 12.589 επιβάτες με 12 δρομολόγια και για Αργοσαρωνικό 6214 επιβάτες με 26 δρομολόγια.

-Από Ραφήνα διεξήχθησαν 6 δρομολόγια και ταξίδεψαν 4919 επιβάτες και από Λαύριο άλλα 6 δρομολόγια και ταξίδεψαν 1469 επιβάτες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Όπου φύγει φύγει οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας: Γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ – 60.000 ΙΧ πέρασαν από διόδια"

Ζωγράφου: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. από τις 6 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη – Πολλές προσαγωγές και ευρήματα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (16/3) επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Αφορμή γι’ αυτή την επιχείρηση στάθηκαν οι καταδρομικές επιθέσεις αγνώστων το τελευταίο διάστημα από τις οποίες προκλήθηκαν καταστροφές σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ ενώ τις έρευνες στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν άνδρες της Ασφάλειας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τρεις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για ανάκριση (μάλιστα οι προσαχθέντες δεν είναι φοιτητές), ενώ εντός της Φοιτητικής Εστίας οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και κατάσχεσαν κοντάρια και μπουκάλια.

Σχετικά με τις προσαγωγές πρόκειται για δυο αλλοδαπούς (ένας άντρας και μία γυναίκα) και ένας ημεδαπός.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωγράφου: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. από τις 6 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη – Πολλές προσαγωγές και ευρήματα"

"Καρφώθηκε" με το ΙΧ στα διόδια Ρίου - Τον απεγκλώβησε η ΕΜΑΚ

Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα με απεγκλωβισμό οδηγού στη 1.30 τα ξημερώματα στα διόδια του Ρίου. Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο σταθμό των διοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο οδηγός εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε η παρέμβαση ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβιστεί σοβαρά τραυματισμένος και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » ""Καρφώθηκε" με το ΙΧ στα διόδια Ρίου - Τον απεγκλώβησε η ΕΜΑΚ"

Άνοιξε η γη και “κατάπιε” τμήμα της παλαιάς ΕΟ Κορίνθου-Πατρών στη Λυγιά Ξυλοκάστρου (video-φώτο)

Μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Σε πολλά σημεία του δήμου η θάλασσα έχει φτάσει στα σπίτια θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την περιουσία τους.

Μεγάλες καταστροφές έχει δημιουργήσει η διάβρωση και στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών κατά μήκους του παρλιακού δρόμου στη Λυγιά Ξυλοκάστρου περίπου 50 μέτρα από το δρόμο στο ρεύμα προς Πάτρα έχει καταστραφεί και έχει μεγάλη καθίζηση.

Σήμερα ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό επισκέφτηκαν την περιοχή που υπέστη σημαντικές βλάβες στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών στη Τ.Κ. Λυγιάς.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα βρεθεί ένα κονδύλι για να αποκατασταθεί ο δρόμος και να διορθωθεί το πρόβλημα στην Eθνική οδό για να περνάνε οι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί με ασφάλεια.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι κινδυνεύουν άμεσα οι οδηγοί και οι πολίτες στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και όπως είπε χαρακτηριστικά ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και πρέπει η πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

 

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η γη και “κατάπιε” τμήμα της παλαιάς ΕΟ Κορίνθου-Πατρών στη Λυγιά Ξυλοκάστρου (video-φώτο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news