facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Πυρκαγιά στην Κρήτη, μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική

Μεγάλη κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Πρίνα, στα όρια των δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κληθεί να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο όλοι ο εμπλεκόμενοι φορείς, όπως και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής ΠΥ Κρήτης, οι δυνάμεις θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείται η κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι δύσκολες καθώς πνέουν υψηλής εντάσεως άνεμοι στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στην Κρήτη, μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική"

Χάκερ «τρύπωσαν» στα αρχεία του δήμου Θεσσαλονίκης - Zητούν λύτρα 20 εκατ. ευρώ

Θρίλερ σε εξέλιξη βρίσκεται στο δήμο Θεσσαλονίκης καθώς άγνωστοι χάκερ «τρύπωσαν» στα αρχεία και ζητούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr οι «εκβιαστές» του διαδικτύου πιθανότατα μέσω ενός email κατάφεραν άγνωστο πως να «τρυπώσουν» στα αρχεία και να τα κλειδώσουν.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν και ζήτησαν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι τα χρήματα που ζήτησαν αγγίζουν ακόμα και τα 20 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν τα συστήματα.

Αμέσως ενημερωθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και ειδική ομάδα χειριστών έχει αναλάβει προανακριτικά να εντοπίσει τους άγνωστους χάκερς, δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση και προσπαθούν μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη που πιθανόν άφησαν για να τους εντοπίσουν. Την ίδια ώρα η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει να κατασκευάσει και να συντηρήσει τα αρχεία προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χάκερ «τρύπωσαν» στα αρχεία του δήμου Θεσσαλονίκης - Zητούν λύτρα 20 εκατ. ευρώ"

Πυροσβεστική: 56 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 56 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 462 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 56 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα «μαϊμού» μοριακά τεστ των 10 ευρώ

Μια περίεργη υπόθεση με πλαστά μοριακά τεστ κορονοϊού ερευνούν οι Αρχές τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αλλοδαποί, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν εμφανίστηκαν σε ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας με αρνητικά μοριακά τεστ.

Οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν ως πατέρας και γιος και η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται όταν οι δύο αλλοδαποί ξέχασαν στο ταξιδιωτικό γραφείο τα τεστ.

Οι υπάλληλοι βρήκαν το τηλέφωνο μίας μικροβιολόγου στου Ζωγράφου, η οποία υποτίθεται είχε διενεργήσει τα τεστ και την ενημέρωσαν ότι οι δύο άνδρες είχαν ξεχάσει τα τεστ και δεν μπορούσαν να τους βρουν, για να τους τα επιστρέψουν.

Η γυναίκα δήλωσε άγνοια για το γεγονός και όταν πήρε στα χέρια της τα έγγραφα, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά, αφού ουδέποτε οι δύο άνδρες είχαν κάνει τεστ στο εργαστήριό της.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και άλλα πλαστά πιστοποιητικά, αλλοδαπών που ήθελαν να ταξιδέψουν και προμηθεύτηκαν τα αποτελέσματα από το κέντρο της Αθήνας προς… 10 ευρώ.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πάνω στα έγγραφα υπήρχαν σφραγίδες και υπογραφές από συγκεκριμένο μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο όμως δεν γνώριζε κάτι για τα έγγραφα.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς και όσους βρίσκονται στις πύλες εισόδου της χώρας να προσέχουν πολύ όταν τέτοια έγγραφα φτάνουν στα χέρια τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αυτά είναι τα «μαϊμού» μοριακά τεστ των 10 ευρώ"

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπερ της ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 υποστηρίζοντας πως παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις.

Η συζήτηση που προηγήθηκε κατέγραψε με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση των κομμάτων για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα αλλά και την στρατηγική -κυρίως της αντιπολίτευσης- για την προσέγγιση του εκλογικού κεφαλαίου της ομάδας των αντιεμβολιαστών.

Με αυτόν τον τρόπο στο κέντρο του πολιτικού χάρτη τοποθετήθηκαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής καθώς πήραν καθαρή θέση υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. Στο άκρο τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση που μίλησε για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία» και με ένα ακατάληπτο παραλήρημα συνέδεσε την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ανάγκη εκδίωξης μεταναστών, ΜΚΟ κ.α.

Στα ρηχά νερά του πολιτικού φάσματος επέλεξαν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε υπερ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας καθώς υποκρύπτει - όπως υποστηρίζει – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων.

Επίσης, ο ΜεΡΑ25 δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών καθώς οδηγεί -όπως λέει- «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό». Αμετακίνητο στις πάγιες θέσεις του παραμένει το ΚΚΕ αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εγκρίθηκε η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς"

Κορονοϊός: Δύο υποχρεωτικά test την εβδομάδα για μη εμβολιασμένους σε τουρισμό και εστίαση

Τα νέα μέτρα που θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (22/7), στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ για τον κορονοϊό ανά εβδομάδα. Ένα self test και ένα rapid test. 

Ερωτηθείς για το ποιος θα επωμίζεται το κόστος των rapid test, o κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «μένουν κάποια σημεία να αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες». Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μέρες – αφού το εν λόγω μέτρο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και για 6 περιοχές που «κοκκίνισαν» – θέλουν το κόστος να μετακυλίεται στους εργαζόμενους.  

Τι ισχύει από Δευτέρα στη Μύκονο

Για τη Μύκονο τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν και τα όποια νέα κρούσματα είναι από τις προηγούμενες συρροές. Έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.

Τόνισε δε πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Επιπρόσθετα απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Δείτε την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Δύο υποχρεωτικά test την εβδομάδα για μη εμβολιασμένους σε τουρισμό και εστίαση"

Κορωνοϊός: 2.604 νέα κρούσματα - 1.066 στην Αττική και 286 στην Κρήτη - Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα

Επιπλέον 2.604 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 5 θάνατοι ασθενών, ενώ 126 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  Στο κόκκινο παραμένει η Αττική, με 1.066 νέα κρούσματα, ενώ ανησυχία υπάρχει και για την Κρήτη, με 286 νέες μολύνσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, η  γονιδιωματική ανάλυση σε 359 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 10 Ιουνίου 2021 έως 12 Ιουλίου 2021  έδειξε ότι τα 219 αφορούσαν στη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να κυριαρχεί των άλλων μεταλλάξεων. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.604, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 469.042 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.325 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.875 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 89.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.774 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173 (ημερήσια μεταβολή +7.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή

Ανατολική Αττική: 118 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 146 κρούσματα

Δυτική Αττική: 41 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 121 κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 287 κρούσματα

Νήσων: 19 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 152 κρούσματα

Πειραιώς: 182 κρούσματα

Θεσσαλονίκη: 243 κρούσματα

Αναλυτικά η κατανομή των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα:


krousmata_pinakas2

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 2.604 νέα κρούσματα - 1.066 στην Αττική και 286 στην Κρήτη - Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα"

Καιρός αύριο: Νεφώσεις και τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (23.07.2021) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή (23.07.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρό: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και το μεσημέρι-απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νεφώσεις και τοπικές βροχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Αυστραλία: Δύο νεκροί μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca

Οι υγειονομικές Αρχές της Αυστραλίας γνωστοποίησαν δύο ακόμη θανάτους λόγω διαταραχής πήξης του αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων της χώρας δήλωσε ότι μια γυναίκα 48 ετών στη Βικτώρια και ένας άνδρας 44 ετών από την Τασμανία, πέθαναν «μετά τη λήψη των πρώτων δόσεων».

Τουλάχιστον πέντε τέτοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Αυστραλία μετά τη χορήγηση περισσότερων από 6,1 εκατομμυρίων δόσεων AstraZeneca. «Όλες συνδέονται με άτομα που έλαβαν τις πρώτες δόσεις τους».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Δύο νεκροί μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca"

Εισήγηση Ειδικών: Δύο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Σε νέες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση με «φόντο» τον τουρισμό προχώρησε η Επιτροπή των Ειδικών, εξετάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και την επιδημιολογική κατάσταση των νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν τη διενέργεια δύο υποχρεωτικών τεστ κορονοϊού την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση της επιτροπής αφορά 1 self test και 1 rapid test ανά εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτικά κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό στις παρακάτω περιοχές:

  • Μύκονος
  • Πάρος
  • Ρέθυμνο
  • Ηράκλειο
  • Δήμος Ιητών
  • Δήμος Θήρας

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εισήγηση Ειδικών: Δύο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό"

Αυξάνονται οι τρίτες χώρες που οι ταξιδιώτες θα εισέρχονται στην Ελλάδα

Αυξάνονται οι τρίτες χώρες από 30 σε 34, με την προσθήκη στη λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα πολιτών από Άγιο Μαρίνο, Ανδόρα, Βατικανό και Μονακό ενώ παρατείνεται έως την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 η notam με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού.

Αναλυτικά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αύξηση του αριθμού των τρίτων χωρών, από 30 σε 34, των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα, πλέον των χωρών της ΕΕ και της Συμφωνίας Σένγκεν ενώ η νέα αεροπορική οδηγία με τις προϋποθέσεις εισόδου επιβατών στην Ελλάδα για πτήσεις από το εξωτερικό που θα ισχύει έως 29/7/21 προβλέπει τα ακόλουθα:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες: Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της ΕΕ και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 34 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Βατικανό, Μονακό και Κόσοβο.

Τι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr. έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Είσοδος στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό PCR/RAPID TEST ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό: Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις παρακάτω:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

4) Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ) καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό.

Έλεγχοι σε παιδιά από 12 ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό), για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών με RAPID TEST: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις ( 10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους.

Αεροπορική οδηγία για Ρώσους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική: Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού. Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυξάνονται οι τρίτες χώρες που οι ταξιδιώτες θα εισέρχονται στην Ελλάδα"

ΥΠΟΙΚ: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την προστασία 1ης κατοικίας των ευάλωτων

Το Υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για την 1η κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών, στο πλαίσιο του νέου Νόμου 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Νόμος περιέχει σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα νοικοκυριά, όπως:

  • η ρύθμιση οφειλών, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, σε έως 240 δόσεις προς το Δημόσιο και έως 420 δόσεις προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, και
  • η επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών για 5 έτη, σε όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτρέπει στους οφειλέτες με ισχυρή οικονομική αδυναμία να λάβουν τη σχετική βεβαίωση ότι όντως αποτελούν ευάλωτα νοικοκυριά. Ακολούθως, μπορούν να επωφεληθούν από τις προστατευτικές πρόνοιες του Νόμου 4738/2020, δηλαδή να διαγράψουν όλες τις οφειλές τους και να λάβουν τη 2η ευκαιρία.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την οποία αναπτύχθηκε, υποστηρίζεται διαρκώς και φιλοξενείται στις υποδομές της. Είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο και τις επιλογές διαχείρισης των οφειλών τους, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε ένα από τα 50 Κέντρα και Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που λειτουργούν πανελλαδικά, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 213.212.57.30.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την προστασία 1ης κατοικίας των ευάλωτων"

Φολέγανδρος: Καταπέλτης ο ιατροδικαστής – Ο 30χρονος χτύπησε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και μετά την έριξε ζωντανή στο νερό

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο στη Φολέγανδρο περιλαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής που διεξήγαγε νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με την έκθεση η σορός της Γαρυφαλλιάς έφερε κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από χτυπήματα του 30χρονου.

Παράλληλα το σώμα της Γαρυφαλλιάς είχε και εκδορές στοιχειό που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της.

Επιβεβαιώθηκε, τέλος, για μια ακόμη φορά ότι η άτυχη 26χρονη είχε τις αισθήσεις της έσπρωξε στη θάλασσα και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Κατά πληροφορίες ο ιατροδικαστής έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα για τα ευρήματά του αυτά καθώς είναι σε εξέλιξη η απολογία του 30χρονου.

Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φολέγανδρος: Καταπέλτης ο ιατροδικαστής – Ο 30χρονος χτύπησε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και μετά την έριξε ζωντανή στο νερό"

Τραγωδία στο Μάτι: Έτσι χάθηκε η μάχη στον αέρα - Συγκλονιστικά ντοκουμέντα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δασοπυρόσβεση βασίζεται πλέον στα εναέρια μέσα. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας ενοικιάζει κάθε χρόνο δεκάδες ελικόπτερα και αεροσκάφη με αποστολή να συνδράμουν τον γερασμένο στόλο των ελληνικών καναντέρ.

Σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά, σε κάθε πυρκαγιά πριν γίνει μεγάλη, η παρουσία ή η απουσία των εναέριων μέσων είναι καθοριστική. Τα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων όχι απλά πραγματοποιούν τις ρίψεις που καθυστερούν ή και σβήνουν τις φλόγες, αλλά δίνουν στο κέντρο και πολύτιμες πληροφορίες για την πορεία τους.

Την ημέρα της καταστροφής στο Μάτι είναι πλέον γνωστό, και μέσα από την δικαστική έρευνα, πως υπήρξαν σημαντικές ελλείψεις και καθυστερήσεις. Δεν είχε προβλεφθεί εναέρια επιτήρηση, όπως θα έπρεπε μία ημέρα με βαθμό κινδύνου 4. Δεν σηκώθηκαν ποτέ τα drones. Έμειναν αναξιοποίητα εναέρια μέσα που ήταν στη διάθεση των επιτελών του ΠΣ. Καθηλώθηκαν στο έδαφος αεροσκάφη και ελικόπτερα που επιχειρούσαν γιατί τοποθετήθηκαν σε λάθος αεροδρόμια, με βάση τις καιρικές συνθήκες. Ποτέ το ΕΣΚΕ δεν εστίασε όλα τα εναέρια μέσα στο Μάτι.

Στην πραγματικότητα η αποφασιστική μάχη στον αέρα δεν δόθηκε ποτέ. Και ο πόλεμος χάθηκε με τραγικές συνέπειες για 103 ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους, περισσότερους από 31 που υπέστησαν εγκαύματα, τις οικογένειές τους, τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια ή τα κατοικίδιά τους και τους επισκέπτες στην περιοχή που έζησαν μία εφιαλτική εμπειρία.

Το protothema.gr παρουσιάζει σήμερα μία σειρά απομαγνητοφωνημένων επικοινωνιών για το πώς χάθηκε η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης, πριν κατακάψει τα πάντα στο πέρασμά της από τον Νέο Βουτζά και το Μάτι. Τα «πρακτικά» του ΕΣΚΕ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων), φωτίζουν το κρίσιμο θέμα των εναέριων μέσων λεπτό προς λεπτό. Πρόκειται για συνομιλίες μεταξύ πιλότων και στελεχών του επιτελείου και μία σειρά εσωτερικών συνεννοήσεων στο κέντρο επιχειρήσεων.

Η φωτιά στην Πεντέλη μπαίνει στον «χάρτη». Η προσπάθεια των χειριστών να μοιράσουν τα μέσα είναι προφανής.

Ώρα 16:49:23
  • Εκτροπή για Νταού;
  • Ναι, αφού έχει καύσιμο...
  • Πω... πω! «Ν 154» έτσι... Το Σινούκ δε μπορεί να απογειωθεί, το άλλο είναι κάτω, η «Ελευσίνα»
  • «Τατοΐου» μη μπερδεύεσαι...
  • Έγινε.

Ώρα 16:50:33
  • Για πείτε μου, κάτι σε καναντέρ μπορούμε να εκτρέψουμε;
  • Δεν είναι τίποτα στον αέρα. Έχουμε δώσει εντολή στο «20- 56» και ακόμη δεν έχει απογειωθεί. Αυτή τη στιγμή πετάει μία «Αφροδίτη».
  • Η «Τατοΐου»;
  • Την εξέτρεψα Πεντέλη. Και η Ανδραβίδα πετάει. Και μία φλόγα.

Ώρα 16:53:01
  • Να μας δώσουν συντεταγμένες, κάποια όρια από το δασαρχείο για να την περάσουμε στην οθόνη (σ.σ. για Κινέτα)...
  • Αυτό γίνεται
  • Να τη βλέπουμε στην οθόνη...
  • Έχουμε καινούργια στο Νταού. Στις 16:50 έγινε εκτροπή ενός Έρικσον από τις μεγάλες φωτιές να πάει να επιχειρήσει εκεί...
  • ΟΚ...

Ώρα 16:54:47
  • Είναι εκεί το δασαρχείο;
  • Παρακαλώ...
  • Μας ζητούν το περίγραμμα της πυρκαγιάς. Μπορείτε να μας δώσετε συντεταγμένες;
  • Εμείς δεν έχουμε. Η Πυροσβεστική έχει. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα.
  • Το περίγραμμα θέλουμε...
  • Εμείς πληροφορίες για το ανάγλυφο δίνουμε. Μιλήσαμε με δασάρχη. Αυτό που μπόρεσε να μου πει είναι ότι είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο και δε μπορούν να κάνουν εκτίμηση λόγω καπνού.
  • Σας είπε ώρα που θα μπορέσει να κάνει;
  • Δε ξέρουμε θα της τηλεφωνήσω ξανά.

Ώρα 16:56:26
  • Από «Αφροδίτη- Τατοΐου», είμαστε 5 με 6 λεπτά μακριά από Πεντέλη. Μπορείτε να μου δώσετε συντεταγμένες;
  • Προσπαθούμε... αυτό κάνω όλη αυτή την ώρα...
  • Και ποιος είναι επικεφαλής εδάφους για να συνεννοηθώ...
  • Εντάξει. Σας στέλνω και άλλο ένα Έρικσον...

Ώρα 16:57:08
  • Θέλω οπωσδήποτε συντεταγμένες για Πεντέλη. Πλησιάζει μια «Αφροδίτη» στην Πεντέλη και δε ξέρει που να ρίξει.
  • Είναι εκεί ο Άρης 12ου
  • Τι συντεταγμένες έχει;
  • 380205 και 235712.
  • Να το ανοίξετε και στα δασικά.
  • Εντάξει.

Ώρα 16:58:22
  • Θα μου δώσετε λίγο την κυρία του δασαρχείου.
  • Δεν είναι εδώ.
  • Μήπως μπορεί να μας πει τα χωριά που ξεκίνησε και που πάει.
  • Θα τη ρωτήσω και θα σας πω.

Ώρα 17:02:36
  • Έχεις συντεταγμένες για Πεντέλη;
  • Μόλις! 380205 και 235712...
  • Για Άμφισσα;
  • Καμία ενημέρωση.

Ώρα 17:05:15
  • Τι στέλνετε στην Πεντέλη από εναέρια;
  • Μισό...
  • Άστο Βάσω μη κουράζεσαι.


Στο σημείο αυτό οι χειριστές κάνουν «ταμείο» επιχειρήσεων. Είναι ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή του «πολέμου». Ίσως, μία βολή από όλα τα μέσα που ήταν στον αέρα, κυρίως στην περιοχή της Κινέτας, να έκρινε την έκβαση της «μάχης» στην Πεντέλη, ώστε να μην ανοίξει δεύτερο μέτωπο. Μια πρακτική που αποτελεί κοινό τόπο όταν οι φωτιές ήταν κοντινές και υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ώρα 17:05:41
  • Λοιπόν στα διόδια Καλαμακίου είναι η «Αφροδίτη 2- Ελευσίνας», στο Νταού είναι η «Αφροδίτη Τατοΐου».
  • Εντάξει μη σε κουράζω...
  • Στην Κινέτα η «Αφροδίτη 1 Ελευσίνας» και το «Φλόγα 10» και «Φλόγα 11» και συντονιστικό «ΒΚ».
  • Τα καναντέρ δεν πάνε;
  • Δεν έχουν απογειωθεί ακόμη.

Τα περισσότερα ελικόπτερα έμειναν Κινέτα, τα καναντέρ ήταν ακινητοποιημένα λόγω ανέμων, καθώς δεν είχε ληφθεί η προβλεπόμενη απόφαση μετεγκατάστασης, το δεύτερο μέτωπο άνοιξε, οι συνέπειες είναι γνωστές. Προφανώς και θα μπορούσαν οι επιτελείς να επικαλεστούν έκτακτες συνθήκες και κίνδυνο στην Κινέτα. Αλλά, δεν φαίνεται να ισχύει αυτό, καθώς κάποια στιγμή αργότερα, όταν είχαν καταλάβει το λάθος τους, ακούστηκε η φράση «ότι έχετε στην Πεντέλη». Αλλά, τότε ήταν αργά. .

Ώρα 17:11:33
  • Από Ανδραβίδα (τηλεφωνώ)...
  • Ναι...
  • Ειδοποίησε επάνω ότι η Τανάγρα είναι εκτός για το αεροπλάνο… είναι σχεδόν κάθετος ο άνεμος… είναι εκτός... δε μπορούμε να προσγειωθούμε εκεί...
  • Θα ενημερώσω την πυροσβεστική και θα μου πει...
  • Τα άλλα δύο (σ.σ. καναντέρ) μόλις απογειωθούν για Πεντέλη.
  • Τα δύο για Νταού και το άλλο για Κινέτα;
  • Ναι.
  • Θέλω να μου πείτε επειδή η Τανάγρα είναι εκτός, τι θα κάνουν Σάμος και Ανδραβίδα δε μπορούν να πάνε Τανάγρα;
  • Πωωωω...

Ώρα 17:14:05
Το γραφείο Τύπου ρωτά για τα αεροπορικά μέσα που έχουν σταλεί στην Πεντέλη:
Είναι ήδη η Αφροδίτη και τρία τεσσάρια μόλις επανεξυπηρετηθούν.
(σ.σ. Τα οποία, όμως, είδαμε πως ήταν εκτός μάχης).

Ώρα 17:15:22
  • Για τα δυάρια Ανδραβίδας και Σάμου είναι κλειστή και η Ελευσίνα;
  • Ναι.
  • Τι πρόταση υπάρχει για αυτά;
  • Μόνο να επιχειρήσουν και να γυρίσουν μπορούν Ανδραβίδα.
  • Η Σάμος τι να κάνει;
  • Να περάσει μια ώρα στο Νταού και να γυρίσει Σάμο;
  • Αλλιώς δεν υπάρχει εναλλακτική.
  • Ναι δεν υπάρχει, είναι κλειστά τα αεροδρόμια.

Δυστυχώς δεν είχε προβλεφθεί η στάθμευση των εναέριων μέσων σε βάσεις απ’ όπου θα μπορούσαν να επιχειρήσουν, καθώς για κάθε αεροδρόμιο υπάρχει ξεχωριστή μέριμνα για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών.

Ώρα 17:20:43
Οι επιτελείς επιμένουν να στέλνουν στην Πεντέλη τα καναντέρ που δε μπορούσαν να απογειωθούν...
  • Να πάνε και τα τρία τα τεσσάρια στην Πεντέλη!
  • Και τα τρία;
  • Ναι!

Ώρα 17:22:14
  • Σημείωσε Νταού και επιστροφή Σάμο...
  • Δεν τους φθάνει...
  • Ούτε για μισή ώρα πυρόσβεση;

Ώρα 17:23:57
Παρότι στην προηγούμενη επικοινωνία ο χειριστής έχει ενημερωθεί το δε βγαίνει το δρομολόγιο για το καναντέρ με έδρα την Σάμο επιμένει:
  • Δώσαμε εντολή απογείωσης για δυάρια Ανδραβίδας για Κινέτα και Σάμου για Πεντέλη. Να κρατήσουν καύσιμο επιστροφής στις μονάδες τους γιατί θα είναι κλειστά τα αεροδρόμια.


Ώρα 17:24:51
Οι αρνήσεις είναι απανωτές...
  • Δεν προλαβαίνουν αποστολή Πεντέλης. Στο όριο και σε καύσιμα και σε χρόνο.
  • Τους λέω (σ.σ. στους ανωτέρους του) δεν μπορείτε;
  • Δεν μπορούμε...
  • Ώρα 17:25:05
  • Σας είχαμε πει ότι είμαι έτοιμος 16-50 αλλά δε μπορούμε λόγω αέρα.
  • Οπότε βάζουμε εντολή εκείνη την ώρα και μας λέτε ότι δεν μπορείτε;
  • Σωστό.
  • Εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο...

Ώρα 17:27:24
  • Η Σάμος... τα δυάρια δεν μπορούν να απογειωθούν λόγω ανέμου. Περιμένουμε Ανδραβίδα.
  • Το 189 (Αφροδίτη 2 Ελευσίνας) να βάλει καύσιμο στα Μέγαρα.
  • Δε θα προλάβει.

Ώρα 17:35:17
  • Η Ελευσίνα 1 και η Αφροδίτη Ανδραβίδας ακυρώνουμε εντολή γιατί είναι καθηλωμένα στο αεροδρόμιο Ελευσίνας λόγω ισχυρών ανέμων.
  • Οκ.
  • Περιμένουμε τους πιλότους, είναι σταντ μπάι στα πιλοτήρια.

Ώρα 17:47:15
Τέσσερα εναέρια στην Κινέτα, ένα στην Πεντέλη. Το παράθυρο ευκαιρία αρχικής προσβολής της φωτιάς πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ουσιαστικά το κρίσιμο διάστημα που η φωτιά περνούσε από εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση πριν φθάσει στο Λύρειο Ίδρυμα έμεινε ανεκμετάλλευτο.
  • Μου λες τι έχουμε στον αέρα Κινέτα;
  • Μισό... τα δύο σούπερ πούμα, ένα τεσσάρι και σε αναμονή για ελικόπτερο...
  • Πεντέλη;
  • Περιμένουμε να απογειωθούν τρία τεσσάρια και είναι ένα ελικόπτερο εκεί. Θα απογειωθεί δεύτερο ελικόπτερο για Νταού.
  • Αλλού;
  • Ένα καμόφ για Κιάτο στην καινούργια.

Ώρα 17:49:06
Η εντολή για την εμπλοκή των αεροσκαφών που δε μπορούσαν να απογειωθούν επαναλαμβάνεται!
  • Τα τεσσάρια πάνε τρία στο Νταού από Τανάγρα...
  • ΟΚ!

Ώρα 17:50:50
Ενώ ο συντονιστής εδάφους δε μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με το μοναδικό ελικόπτερο που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην Πεντέλη.
  • Η Αφροδίτη που επιχειρεί στο Βουτζά να επιχειρήσει ανατολικά. Ο Άρης Αθηνών δε μπορεί να την πιάσει.
  • Θα το μεταφέρω.

Ώρα 17:52:18
Επικοινωνεί και ο πιλότος. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχε επικοινωνία των δυνάμεων στο πεδίο.
  • Θα του δώσετε το τηλέφωνό μου να μου δώσουν εικόνα και να τους δώσω εγώ θα ήταν ευχής έργο . Είμαι από πάνω τους αλλά δε μου μιλάνε!
  • Με τον Άρη Αθηνών μιλάτε δε μπορεί να σας πιάσει ούτε και αυτός.

Ώρα 17:55:40
Η προσπάθεια συντονισμού συνεχίζεται.
  • Πέντε και είκοσι έχουν εντολή και τα τρία, ένα απογειώθηκε 17:45
  • Τα άλλα;
  • Τα άλλα περιμένουμε.
  • Πωωωω...
  • Και Ανδραβίδα το ένα ακύρωσε το ένα έρχεται.
  • Ότι έρχεται...
  • Το 218 το ξέρετε ότι έχει βλάβη;
  • Ναι πάμε με περιπολικό ένα φισάκι.
  • Στο Νταού ποια Αφροδίτη πετάει;
  • Είχαμε την Τατοΐου.
  • Και ένα τεσσάρι. Και έχουμε δώσει και Ανδραβίδα.
  • Αφήσαμε τη Μότορ Όιλ έτσι;
  • Να δώσουμε Αφροδίτη Ανδραβίδας να πάει Μότορ Όιλ
  • Το Φλόγα 11 είναι Μέγαρα. Το στέλνουμε κάπου;
  • Ρωτάω και σου λέω...

Ώρα 18:03:20
Έχει περάσει αρκετά πάνω από μία ώρα από την έναρξη της πυρκαγιά στο Νταού αλλά...
  • Έχουμε περάσει το συμβάν στην Καλλιτεχνούπολη στο engage;
  • Δεν το δείχνει με πινέζα να βλέπω τα αυτοκίνητα...


Ώρα 18:17:42
Η αναφορά από τον πιλότο που επιχειρεί στο μέτωπο της Πεντέλης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
  • Από Αφροδίτη Τατοΐου είμαι, επιχειρώ ανατολικά η φωτιά έχει κάψει...
  • Μισό λεπτό να καταλάβω Νταού;
  • Επιχειρούμε ανατολικά υψηλές φλόγες, δασώδης έκταση, κατοικημένη περιοχή. Με πρώτη εκτίμηση έχουν καεί κάποια σπίτια και είναι στον περίβολο κάποιων άλλων. Μας μένουν τρεις βολές.
  • Θα πάτε μετά για καύσιμο;
  • Θεωρώ Τατόι.
  • Μας έχουν πει Τατόι αν αλλάξει κάτι στην περιοχή θα σας πάρω τηλέφωνο.

Η φωτιά είχε πλέον φθάσει στη Μαραθώνος, έχοντας ήδη αφήσει πίσω της τα πρώτα θύματα στον Νέο Βουτζά. Ήταν έτοιμη για την τελική της επίθεση σε ανυπεράσπιστούς, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ανθρώπους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στο Μάτι: Έτσι χάθηκε η μάχη στον αέρα - Συγκλονιστικά ντοκουμέντα"

Freedom pass: Αλαλούμ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ – Τι απαντά ο Γεωργαντάς

Η πλατφόρμα για το freedom pass, το voucher των 150 ευρώ που δίνεται στους νέους 18-25 ετών που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, άνοιξε εξώ και δυο μέρες αλλά οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ λένε ότι… διώχνουν κόσμο γιατί δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς!

Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σταλεί εγκύκλιος και άρα οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι να πουν στους πολίτες.

«Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος – οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», είπε μιλώντας στο OPEN ο Παναγιώτης Κοχύλης.

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης μέσω του OPEN.  «Υπάρχουν 263.000 νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση, άρα είναι δικαιούχοι. Τη Δευτέρα άνοιξε η εφαρμογή, και ήδη 141.000 από αυτούς έκαναν αίτηση μέσα από το gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis. Αυτές τις δύο ημέρες λειτουργίας, έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ. Εκεί πηγαίνουν όσοι δεν έχουν κωδικούς taxis και μόνο. Οπότε λειτουργεί το σύστημα. Είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ που εργάζονται με αυταπάρνηση και έχουν ήδη δεχθεί 4.500 αιτήσεις» είπε αρχικά ο Γ. Γεωργαντάς.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική η εφαρμογή και έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις από τους συναδέλφους του προέδρου των εργαζόμενων στα ΚΕΠ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Freedom pass: Αλαλούμ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ – Τι απαντά ο Γεωργαντάς"

Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη οι αστυνομικοί μετά τη δημόσια επικήρυξη από τους αντιεξουσιαστές

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετά την δημόσια επικήρυξη  21 Αστυνομικών της ΓΑΔΘ σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Σε ανοιχτό  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ. Σωτήρης Τερζούδης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Τερζούδης έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ενήργησε για την προστασία των εμπλεκόμενων συναδέλφων μας. Πρώτο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική εντολή για διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα που διαπράχθησαν.

Στο ίδιο κλίμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος και βάσει αυτού, αποφασίστηκε η προσφυγή της Ένωσης στην ελληνική δικαιοσύνη. Εφόσον δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση και προστασία των συναδέλφων μας, η υπόθεση θα προωθηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η Ένωση θα καλύψει όλα τα προκύψαντα έξοδα ώστε οι συνάδελφοι που το επιθυμούν, να ασκήσουν ποινική δίωξη για τα κατ’ έγκληση αδικήματα που διεπράχθησαν εις βάρος τους.

”Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Ένωση θα αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα, τους αρχηγούς αυτών και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη για όσα βιώνουμε τους βαραίνει στο ακέραιο, καθώς οι χειρισμοί τους έχουν οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα. Όσο κι αν θέλουν να αποποιηθούν αυτής, οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι καταφανέστατες και ομολογούν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αφεθεί στην τύχη του. Αυτό όμως δε θα το επιτρέψουμε. Στην αδιαφορία θα απαντήσουμε με κλιμάκωση των ενεργειών μας γιατί το διακύβευμα είναι υψηλό και αφορά στην σωματική μας ακεραιότητα και στην ασφάλεια των οικογενειών μας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

seleo

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη οι αστυνομικοί μετά τη δημόσια επικήρυξη από τους αντιεξουσιαστές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news