facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Καισαριανή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω έργων για τη γραμμή 4 του Μετρό

Λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του Mετρό, την Τετάρτη (24/1) και την Πέμπτη (25/1), καθ’ όλο το 24ωρο, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Δαμάρεως, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως τη συμβολή της με την οδό Αντιστάσεως, περιοχής Δήμου Καισαριανής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Ηρ. Σκοπευτηρίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καισαριανή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω έργων για τη γραμμή 4 του Μετρό"

Μητροπολίτης Μεσογαίας: “Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου” – Η εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο

Σήμερα (23/01), συνεδρίασε εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου». Κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ενώ, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν.

Την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, θα αναγνωσθεί κατά πληροφορίες το κείμενο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα ενημερώνει τους πιστούς για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για το νομοσχέδιο δηλαδή που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό αποφασίσθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, οι ιεράρχες αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία προς το λαό, με κείμενο που θα διαβασθεί στους ναούς την 4η Φεβρουάριου και όπως υποστήριξε, η καθυστέρηση λίγων ημερών οφείλεται στο να προετοιμασθεί κατάλληλα αυτό το μήνυμα της Εκκλησίας προς τους πιστούς.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Κάθε παραβίαση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική»

«Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, κατά τη σημερινή του εισήγηση (23/01) στην Ιερά Σύνοδο, σχετικά με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ, έχει εξελιχθεί σε ιδεολόγημα με φανατικούς υποστηρικτές, έχει λάβει διαστάσεις μόδας και χύνεται πλέον ως ορμητικός χείμαρρος στη θάλασσα τής κοινωνικής ζωής, συμπαρασύροντας τα πάντα.

Η σύγχρονη προβληματική περί φύλου συνδυάζεται με ένα πανίσχυρο lobbying, μία προπαγανδιστική μηχανή μονόπλευρης προβολής απόψεων, που προσπαθούν να κλονίσουν τη σαφή διάκριση και σεξουαλική ταυτότητα των φύλων και να επιβάλουν μία ιδεολογία αυθαίρετης αλλαγής, επιλογής ή και επαναπροσδιορισμού του φύλου, ἡ όποια εκμεταλλεύεται την αδιαφορία της κοινωνίας και βέβαια ἡ αξιοποίηση των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Το κίνημα των LGBT αποτελεί ίσως το ισχυρότερο στον κόσμο lobby», επεσήμανε ακόμη.

«Όλο αυτό εκφράζεται με τη μορφή παγκοσμίως διαδιδόμενης μόδας και την ορμή πολιτικής προπαγάνδας, προερχόμενης από αθέατα κέντρα με άγνωστους σκοπούς, συνοδεύεται δε αφενός μεν από κατευθυνόμενη ψευδοπληροφόρηση (παραποιημένες στατιστικές, αλλοιωμένα δεδομένα, επιστημονικές αξιολογήσεις, υπερτονισμός εξαιρετικά ακραίων και σπανίων περιπτώσεων πού εκθέτουν την παραδοσιακή οικογένεια και μεγέθυνση των δήθεν θετικών παραδειγμάτων από ομοφυλοφιλικές συμβιώσεις κ.ο.κ.), ἀφἑτέρου δε από αντίστοιχο bullying με ειρωνείες, απειλές, εκφοβισμούς, αδίστακτους αποκλεισμούς. Κάθε αντίλογος χαρακτηρίζεται ομοφοβικός. Κάθε αντίθετη επιχειρηματολογία ως συνωμοσιολογία.

Έτσι, ενώ φαίνεται πως εδράζεται σε κοινωνική ευαισθησία έναντι κάποιων ατόμων που παρουσιάζουν όντως πρόβλημα και χρήζουν στήριξης ή στην προστασία των δικαιωμάτων κάποιας ανάλογης μειονότητας, στην ουσία συρρικνώνει την ελευθερία του ανθρώπου και αποτελεί επίθεση κατά της ανθρώπινης φύσης με χειρότερες συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, καθώς δεν αλλοιώνει το περιβάλλον του ανθρώπου, αλλά προσβάλλει την ίδια την οντολογία του», τόνισε εν συνεχεία ο Μητροπολίτης.

«Αμφισβητήθηκε η υποχρέωση της Εκκλησίας να εκφράσει τις επιφυλάξεις της και φυσικά, να αντιδράσει»

«Πιστεύουμε, ότι η Πολιτεία, που σκοπό έχει την προστασία της αξιοπρέπειας των πολιτών, θα έπρεπε να επιζητά τη βοήθεια της Εκκλησίας και τη συμβουλή και τη συμβολή της, ιδίως όταν ο Πρωθυπουργός επικαλείται την ελευθερία της συνειδήσεως για τους βουλευτές της παρατάξεώς του, δηλαδή την εσωτερική τους αίσθηση περί της ανθρώπινης αξίας και τιμής.

Αυτό είναι συνείδηση. Όταν, λοιπόν, η Εκκλησία υποστηρίζει το νομοθέτημα και η επιχειρούμενη παρέμβαση στις αρχές του οικογενειακού δικαίου, όπως παρουσιάζεται, πλήττει καίρια την ανθρώπινη αξία και οικογένεια, φυσικά και πρέπει να υψώσει τη φωνή της και μάλιστα, δυναμικά να ασκήσει την επιρροή της.

Αν σιωπήσει ή αδρανήσειαυτοκαταργείται. Η οικογένεια είναι κύτταρο καλλιέργειας των μελών της, συζύγων και παιδιών. Απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας της είναι να συντηρεί τις ηθικές αρχές που οπωσδήποτε εναρμονίζονται με τους φυσικούς όρους. Κάθε παραβίαση και αλλοίωση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική. Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου.

Όταν η ανθρώπινη αξία, για την οποία αγωνίζεται η Εκκλησία, κατακρημνίζεται, τότε και η αξιοπρέπεια, την προστασία της οποίας έχει η Πολιτεία, καταρρακώνεται. Επιπλέον, η Πολιτεία ζητά από την Εκκλησία μεταξύ άλλων να στηρίξει την οικογένεια.

Η Εκκλησία το κάνει από αιώνων, μάλιστα με μεγάλη χαρά και φροντίδα, τόση που την αναγνωρίζουν οι πάντες πολύ πριν η κυβέρνηση σκεφθεί να συστήσει Υπουργείο Οικογένειας, έχει δε αναβιβάσει τον γάμο, τη θεμελίωση σε μυστήριο. Γιατί, λοιπόν, τώρα αντιδρούν στην κατάθεση της μακροχρόνιας εμπειρίας της και επιδιώκουν τη φίμωση του λόγου της;

Δεν υποστηρίζουμε ούτε νεκρό ιδεολόγημα, ούτε πολιτική σκοπιμότητα. Ούτε προστατεύουμε τον συντηρητισμό μας. Η οικογένεια και ο γάμος δεν είναι “δικαιώματα” κάποιων, αλλά θεσμοί. Για αυτούς αγωνιζόμαστε και καταθέτουμε υπεύθυνα την εκτίμηση και την εμπειρία μας. Δεν μπορεί να ισχυρίζονται με ψυχρή καρδιά ότι “νομοθετούν για όλη την κοινωνία.

Η οπτική γωνία μίας Πολιτείας είναι αναγκαστικά ευρύτερη από ό,τι είναι μίας θρησκείας”. Η Εκκλησία δεν είναι μία θρησκεία. Αυτό κατάλαβαν τόσα χρόνια; Όσοι έτσι σκέπτονται, είναι και απροσγείωτοι και άδικοι. Για αυτό και νομοθετούν και αυθαίρετα και λάθος», προσέθεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

libre

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητροπολίτης Μεσογαίας: “Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου” – Η εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο "

Τουρκία: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με 287 “ναι”, 55 “όχι” και 4 άκυρα στην κρίσιμη ψηφοφορία, βάζοντας τέλος στους 20 μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας – Στοκχόλμης, για να δώσει η Τουρκία το “πράσινο φως”.

Μετά την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης, το πρωτόκολλο θα λάβει την τελική υπογραφή από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η Σουηδία ανακοίνωσε τον Μάιο του 2022, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την υποψηφιότητά της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα με τη Φινλανδία, η οποία τον Απρίλιο έγινε το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Για να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Άγκυρας, η Σουηδία, από την πλευρά της, έκανε τροποποιήσεις στο Σύνταγμά της και υιοθέτησε νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, καθώς η Άγκυρα κατηγορούσε τη Στοκχόλμη ότι προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους μαχητές που είχαν καταφύγει στο έδαφός της, ορισμένοι από τους οποίους θεωρούνται τρομοκράτες από την Τουρκία.

Τουρκία και Ουγγαρία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει το αίτημα για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ο βασικός σύμμαχος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χάρη στον οποίο ο αρχηγός του κράτους απέσπασε πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση στις περασμένες εκλογές, διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Σουηδίας, προμηνύοντας ευνοϊκό αποτέλεσμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ"

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ για την κήρυξη από τη Λιβύη συνορεύουσας ζώνης που ακολουθεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Με επιστολή της που επιδόθηκε στον ΟΗΕ στις 17 Ιανουαρίου, η Ελλάδα χαρακτηρίζει αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας την κίνηση της Λιβύης να καταθέσει δική της επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία κηρύττει συνορεύουσα ζώνη.

Όπως σημειώνει ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, με την επιστολή της, η Ελλάδα δηλώνει ότι οι συντεταγμένες και ο χάρτης που περιέχεται στη λιβυκή επιστολή είναι αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας για τρεις λόγους: α) διότι κλείνει τον κόλπο της Σύρτης, κίνηση με την οποία η Ελλάδα έχει εναντιωθεί από το 1974, β) χρησιμοποιεί ευθείες γραμμές βάσης – η Ελλάδα έχει εναντιωθεί και σε αυτό από το 2005 – που είναι αντίθετες επίσης με το Διεθνές Δίκαιο, και γ) κυρίως, γιατί οι συντεταγμένες που έχει καταθέσει η Λιβύη ακολουθούν την παράνομη οριοθέτηση του τουρκολιβυκού μνημονίου του 2019.

Η Ελλάδα με την ευκαιρία αυτή επαναλαμβάνει πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο και αντίθετο προς το Διεθνές Δίκαιο και ότι είναι παράνομες όποιες κινήσεις γίνονται με βάση τις συντεταγμένες που αυτό προβλέπει.

Επισημαίνει επίσης πως τέτοιες κινήσεις δεν προκαταλαμβάνουν τα δικαιώματα που παρέχει το Διεθνές Δίκαιο για την Ελλάδα και εκφράζει τη γνωστή ελληνική θέση πως τυχόν προβλήματα με τις οριοθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλύονται ειρηνικά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.  

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ για την κήρυξη από τη Λιβύη συνορεύουσας ζώνης που ακολουθεί το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο"

Φουντώνει η οργή των αγροτών: Κινητοποιήσεις με μπλόκα σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία

Δυναμικές κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη από τους αγρότες στη Γαλλία, με πολλά μπλόκα σε αυτοκινητόδρομους στη χώρα. Οι διαμαρτυρίες των αγροτών δεν φουντώνουν μόνο στη Γαλλία - όπου μέρα με την ημέρα οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται - αλλά συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως στην Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, ακόμη και την Πολωνία, που προηγήθηκαν της Γαλλίας. Οι αγρότες, μάλιστα, απειλούν να μπλοκάρουν το Παρίσι με τα τρακτέρ τους εάν η κυβέρνηση δεν ανακοινώσει μέτρα.

Οι οργισμένες αντιδράσεις των αγροτών ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

μπλοκα αγροτεσ γαλλια

Ο χάρτης με τα μπλόκα των αγροτών σε αυτοκινητόδρομους στη Γαλλία.

Η ίδια προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες έχουν την αίσθηση ότι τους «επιβάλλονται» μέτρα που είναι υπερβολικά, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της οικολογικής μετάβασης.

αγροτεσ κινητοποιησεισ γαλλια

Καθώς η οργή των αγροτών αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, η Le Figaro σκιαγράφησε τους λόγους που ωθούν τους αγρότες διαφόρων εθνικοτήτων να πυκνώνουν τις τάξεις των κινητοποιήσεων στους δρόμους.

Οι αγρότες στην Ολλανδία

agrotes mploka germania de1a5

Οι Ολλανδοί αγρότες ήταν οι πρώτοι που εξέφρασαν την οργή τους. Ήταν από το φθινόπωρο του 2019, μετά τη ριζοσπαστική πρόταση βουλευτή της κεντροαριστεράς για μείωση στο μισό της κτηνοτροφίας. Έκτοτε, αυτές οι διαμαρτυρίες δεν έχουν κοπάσει.

Φούντωσαν ακόμη περισσότερο τον Ιούνιο του 2022, μετά την ανακοίνωση για δραστική μείωση - κατά 70% - των εκπομπών αζώτου, σημειώνει ο Christophe de Voogd, συνεργάτης καθηγητής Επιστημών και συγγραφέας του History of the Netherlands. Αυτή η απόφαση του ολλανδικού κράτους ακολουθεί επίσης την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ολλανδίας της 20ης Δεκεμβρίου 2019 που διέταξε την κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 25% έως το 2020.

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι Ολλανδοί αγρότες κλείνουν τους αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και διαδηλώνουν μπροστά στα σπίτια των πολιτικών αρχηγών. Οι ανάποδες ολλανδικές σημαίες έχουν γίνει το σύμβολο της εξέγερσής τους. Και αυτή η δυσαρέσκεια αντικατοπτρίζεται και στις κάλπες. Ένα νέο κόμμα που συγκεντρώνει αγρότες, το «Κίνημα Αγρότη-Πολίτη» (BBB), μπήκε δυναμικά στη Γερουσία τον Μάρτιο του 2023. Κέρδισε τελικά λιγότερες ψήφους από ό,τι αναμενόταν στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία

agrotes mploka germania1 a9334

Από τα μέσα Ιανουαρίου, οι Γερμανοί διαδηλώνουν και απειλούν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις. Αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς να αφαιρέσει το φορολογικό πλεονέκτημα για το αγροτικό ντίζελ. Ένα μέτρο που περιγράφεται ως «επιβλαβές για το κλίμα» από την κυβέρνηση.

Αλλά στην πραγματικότητα, η τελευταία επιδιώκει να «μειώσει τα έξοδά της» για να κλείσει τον προϋπολογισμό της, αναφέρει η Alessandra Kirsch, διευθύντρια μελετών στο think tank Agriculture Stratégies. Η Γερμανία πρέπει πράγματι να εξοικονομήσει πολλά δισεκατομμύρια για τις δημοσιονομικές δαπάνες προκειμένου να συμμορφωθεί με την έκκληση για τάξη στα οικονομικά σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος της χώρας.

Στις 15 Ιανουαρίου, σχεδόν 5.000 τρακτέρ απέκλεισαν τους δρόμους του Βερολίνου και ήχησαν τις κόρνες τους, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η πρόταση να γίνει σταδιακά η μεταρρύθμιση μέχρι το 2026 δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει την οργή των Γερμανών αγροτών. Ούτε καν η υπόσχεση «απλούστευσης» του επαγγέλματος με «μείωση της γραφειοκρατίας».

Επειδή, όπως στη Γαλλία και παντού στην Ευρώπη, οι φορείς εκμετάλλευσης αντιμετωπίζουν «διοικητικό φόρτο », εξηγεί η Alessandra Kirsch. «Κάθε χρόνο πρέπει να συμπληρώνουν μια δήλωση, αλλά δεν είναι ήδη προσυμπληρωμένη όπως οι φορολογικές δηλώσεις. Τους παίρνει μέρες και τους προκαλεί άγχος γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Και δεν πληρώνονται παραπάνω για όλα αυτά», πρόσθεσε.

Στη Ρουμανία και την Πολωνία...

agrotes mploka romania bc0d7

Στη Ρουμανία, την Πολωνία και άλλες χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τον «αθέμιτο ανταγωνισμό». Κατηγορούν την Ουκρανία ότι μειώνει τις τιμές των σιτηρών. «Μετά τη ρωσική εισβολή, το ουκρανικό σιτάρι δεν διέρχεται πλέον από τη Μαύρη Θάλασσα και τώρα περνά από ξηρά», σημειώνει η Alessandra Kirsch. Το ουκρανικό σιτάρι, πολύ ανταγωνιστικό ως προς τις τιμές, εισβάλλει λοιπόν στα σιλό των γειτονικών χωρών. Κάτι που αναγκάζει τους Πολωνούς και Ρουμάνους αγρότες... να μειώσουν τις τιμές τους».

Στην Πολωνία, για παράδειγμα, οι διαμαρτυρίες ώθησαν τον Υπουργό Γεωργίας να παραιτηθεί τον Απρίλιο του 2023. Οι Πολωνοί αγρότες άρχισαν να εμποδίζουν τα σημεία διέλευσης με την Ουκρανία τον περασμένο Νοέμβριο. Ο αποκλεισμός τελικά ανεστάλη στις 6 Ιανουαρίου μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση, η οποία προέβλεπε επιδοτήσεις. Στη Ρουμανία, οι αγρότες διαδηλώνουν από τις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση.

...και σύντομα Ισπανία και Ιταλία

Αυτό το ευρωπαϊκό κίνημα αγροτών είναι μεταδοτικό. Σύμφωνα με την Christiane Lambert, πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «η ιταλική και η ισπανική αγροτική ένωση μιλούν επίσης για διαδηλώσεις». Οι λόγοι τους; Τα ακραία κλιματικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, ιδιαίτερα η ξηρασία.

«Ορισμένες περιοχές αυτών των χωρών μπορεί να μην είναι πλέον καλλιεργήσιμες», προειδοποιεί η Alessandra Kirsch. Έτσι, «το πρόβλημα βρίσκεται πλέον στη διαχείριση του νερού, ενώ η γεωργία σε αυτές τις χώρες βασίζεται κυρίως στην άρδευση», διευκρινίζει η ειδικός. Ωστόσο, είναι «δύσκολο» να φανταστεί κανείς ένα «νέο μοντέλο, όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό στο νερό», προσθέτει.

Γιατί οι Ευρωπαίοι αγρότες ξεσηκώνονται τώρα;

agrotes mploka1 b32ba

«Οι Ευρωπαίοι αγρότες γενικά έχουν βαρεθεί με τους βαρείς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία αύξηση», εξηγεί η Alessandra Kirsch. Πέρα από τη διοικητική υπερφόρτωση, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ που «περικόπηκε κατά 90 δισ. ευρώ μέσα σε 20 χρόνια», υπενθυμίζει.

«Η άδεια εισαγωγής προϊόντων που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην Ευρώπη ή δεν σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων, όπως ο συνωστισμός των ζώων, προκαλεί επίσης ασυνεννοησία και οργή στους αγρότες», προσθέτει.

Στη Γαλλία, «δεν υπήρχε έναυσμα για διαδηλώσεις όπως στην Ολλανδία ή τη Γερμανία για παράδειγμα», αλλά «είναι μια συσσώρευση περιορισμών που ωθούν τους παραγωγούς στα άκρα», πιστεύει η Alessandra Kirsch.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Φουντώνει η οργή των αγροτών: Κινητοποιήσεις με μπλόκα σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία "

Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες – Μία ώρα αργότερα στο Αμύνταιο

Tα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν στην περιοχή,  με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη. 

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου του 2024 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με απόφαση του Δημάρχου Γεώργιου Στεργίου.

Μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες – Μία ώρα αργότερα στο Αμύνταιο"

Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με παγωνιά και ισχυρούς ανέμους – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Ενισχύονται οι άνεμοι στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τους 12-14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πιθανώς τοπικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικότερα τμήματα. Πιθανώς στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στην Εύβοια 7 και μέχρι το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 07 έως 14 και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με παγωνιά και ισχυρούς ανέμους – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Βόλος: Μαθητής δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ξεκίνησε με το ποδήλατό του την καθιερωμένη διαδρομή προς το σχολείο, αντί όμως για μάθημα κατέληξε στο Νοσοκομείο. Ο λόγος για μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο οποίος δέχθηκε χθες το πρωί επίθεση από αγέλη αδέσποτων, λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί. Ο μαθητής κινούταν με το ποδήλατό του στο σχολείο, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Όταν πήρε την ανηφόρα για το σχολείο που βρίσκεται στη συνοικία του Φυτόκου, τα σκυλιά του επιτέθηκαν και τον δάγκωσαν στη γάμπα του αριστερού ποδιού.

Ο μαθητής τραυματισμένο έφθασε στο σχολείο και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι γονείς του ενημέρωσαν τον δήμο για το συμβάν ενώ δεν αποκλείεται να κινήσουν διαδικασίες σε βάρος του δήμου.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Μαθητής δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο"

Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του Γιώργου Γεραφέντη, βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης στο Μεσολόγγι. Το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα, παρόμοιο δηλαδή με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα, και βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός.

Το σημαντικό εύρημα αυτό, όπως και οι δύο καραμπίνες του κρεοπώλη θα μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την πέταξε.

Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης

Έτσι αύριο στη περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου έγινε η δολοφονία, θα φτάσουν ναρκαλιευτές του Στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο  μαγνήτη ανάσυρσεις  μεταλλικών αντικειμένων, και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός.

 
Σε χάρτη η διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητό ο κρεοπώλης

Οι αναλυτές της αστυνομίας, αποτύπωσαν σε χάρτη την διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητό του ο κρεοπώλης στο Μεσολόγγι μετά την δολοφονία του Μπάμπη. Όπως φαίνεται στο χάρτη, ο 50χρονος δεν έστριψε δεξιά από την οδό Ναυπάκτου για να πάει σπίτι του, αλλά έστριψε αριστερά στην οδό Σπύρου Μουστακλή και κινήθηκε προς την λιμνοθάλασσα.

Στο τέλος του δρόμου, στις 21:45 το βράδυ στις 4 Ιανουαρίου, εκπέμπει σήμα για τελευταία φορά το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου.

Στη συνέχεια κλείνει το κινητό τηλέφωνο, και όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το πέταξε στη λιμνοθάλασσα και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες λιμενικού και εθελοντών για το iphone του θύματος.

Ένα άλλο στοιχείο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση είναι πως ο δράστης πυροβόλησε μια φορά το θύμα, ενώ ήταν σκυμμένο από μπροστά και πλάγια στην αριστερή ωμοπλάτη και στο σώμα του 31χρονου ο ιατροδικαστής εντόπισε 10 σκάγια που είναι για αγριογούρουνο.

«Πήγαμε βόλτα στον κάμπο», είπε ο κρεοπώλης στην απολογία του

Χθες, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή Μεσολογγίου. Συγγενείς του 31χρονου αποδοκίμασαν έντονα τον κατηγορούμενο όταν βγήκε από το δικαστικό μέγαρο.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία του πως «κακώς είπα ψέματα στην αρχή ότι δεν ήμουν με τον Μπάμπη. Είχαμε πάει μια βόλτα στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Γύρισα και τον άφησα στον κόμβο των ΤΕΙ». 

– Γιατί πήγες στην Κλεπά;

«Δεν γνώριζα ότι είναι αγνοούμενος».

– Γιατί δεν πήρες τους γονείς;

«Γιατί δεν το θεώρησα σημαντικό».

Ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Η κηδεία του άτυχου Μπάμπη θα γίνει την Τετάρτη 24/01.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης"

Στη φυλακή ο 23χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο στα Μέγαρα

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του κρίθηκε ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται ότι κακοποίησε άγρια το 4χρονο αγοράκι, παιδί της συντρόφου του στα Μέγαρα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος του 4χρονου και του αδερφού του που μεταφέρθηκε με σπασμένο χέρι στο νοσοκομείο και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αναφορικά με κακοποιητικές πράξεις σε βάρος της συντρόφου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η σύντροφός του είναι αυτή που βιαιοπράγησε στο παιδί της και υπέδειξε αυτόν ως δράστη, για λόγους εκδίκησης.

Ο 23χρονος υπέβαλε αίτημα στην ανακρίτρια, προκειμένου να καταθέσουν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, για το ποιος τα κακοποιούσε. Της απολογίας του κατηγορουμένου προηγήθηκε η εξέταση ως μαρτύρων υπεράσπισης της πρώην συζύγου του, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και της γειτόνισσας του ζευγαριού.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο 23χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο στα Μέγαρα"

Ελεύθερη χωρίς όρους η 26χρονη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τον πρώην σύζυγό της μέσω… λούτρινου

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 26χρονη, που κατηγορείται ότι τοποθέτησε «κοριό» σε λούτρινο παιχνίδι της δίχρονης κόρης της, για να παρακολουθεί τον πρώην σύζυγό της. Εις βάρος της απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, σε βαθμό κακουργήματος, πράξη για την οποία κλήθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Η ίδια -κατά πληροφορίες- αποδέχθηκε ότι τέλεσε την πράξη, την οποία δικαιολόγησε ισχυριζόμενη ότι εντόπισε ίχνη κακώσεων στην κόρη της. Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό αυτό φέρεται να προσκόμισε αποδεικτικό υλικό, σύμφωνα με όσα είπε ο σύνηγορός της.

«Το έκανα, για να προστατέψω το παιδί μου. Είχα ευρήματα κακώσεων, για τα οποία υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Αντιλαμβάνομαι τις συνέπειες των πράξεών μου, αλλά είχα το πρόβλημα… Αμφιταλαντεύτηκα. Είμαι μητέρα και πρέπει να το προστατεύσω» φέρεται να είπε στην απολογία της.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε προηγηθεί από τον 29χρονο πρώην σύζυγό της, μόλις παρέλαβε το ανήλικο παιδί τους, βάσει δικαστικής απόφασης που ρυθμίζει τα ζητήματα επικοινωνίας, και μετέβη στο σπίτι του, εντόπισε μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων του παιδιού ένα λούτρινο κουκλάκι, στο οποίο υπήρχε επιμελώς κρυμμένο και ενεργοποιημένο usb stick, που κατέγραφε τις προσωπικές του συνομιλίες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη χωρίς όρους η 26χρονη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τον πρώην σύζυγό της μέσω… λούτρινου"

Τέμπη – Πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ: «Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας, που να είσαι 100% βέβαιος»

Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν μπορεί να αποτρέψει σίγουρα ένα δυστύχημα, είπε ο πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Διονέλλης, στο πλαίσιο κατάθεσής του ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Μπορεί να βοηθάει αλλά, όχι δεν αποτρέπει το δυστύχημα πρόσθεσε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι μετά τα Τέμπη, σημειώθηκε δυστύχημα στην Ολλανδία, με ένα νεκρό και 30 τραυματίες, όπου μία αμαξοστοιχία επιβατική τράκαρε με κάποια μηχανήματα συντήρησης που ήταν ξεχασμένα στην γραμμή, η οποία, όπως επισήμανε, είχε το σύστημα ECTS. «Δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να λέει, το βάζω, και είμαι 100% σίγουρος, άμα δεν το χειριστεί κάποιος καλά».

Σημείωσε επίσης ότι ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίες του σιδηροδρόμου «προβλέπει κάθε περίπτωση», και προβλέπει το «πως θα κυκλοφορήσει το τρένο με τα συστήματα και πως θα κυκλοφορήσει χωρίς τα συστήματα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα (European Rail Traffic Management System) λειτουργεί σε λιγότερο από το 20% των ευρωπαϊκών γραμμών: «Δεν μπορώ να δεχτώ ποτέ ότι το άλλο 80% δεν έχουν ασφάλεια. Δηλαδή κάθε μέρα, σήμερα που μιλάμε, χιλιάδες τρένα ξεκινούν πάνω στο ευρωπαϊκό δίκτυο, και διασχίζουν γραμμές οι οποίες δεν έχουν το ERTMS».

Σύμφωνα με τον κ. Διονέλλη, το δυστύχημα στα Τέμπη «ήταν περίπτωση πρωτάκουστη. Όταν έχουμε διπλή γραμμή και μετωπική σύγκρουση, είναι πρωτάκουστη. Δεν έχει να κάνει με μικροπαραλείψεις και προβλήματα στο προσωπικό. Δεν είναι μυστικό ότι ο ΟΣΕ έχει τρομερή έλλειψη προσωπικού κίνησης [..] Φυσικά δημιουργεί προβλήματα, αλλά στο σημείο να φτάσουμε σε διπλή γραμμή, εν λειτουργία, να έχουμε μετωπική, είναι πρωτάκουστο».

Ο κ. Διονέλλης ερωτήθη και για την υπόθεση εναρμόνισης της χώρας με το 4ο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Πακέτο, που αφορούσε και θέματα ασφάλειας. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδης ρώτησε εάν είναι δικαιολογημένη η καθυστέρηση εναρμόνισης της χώρας, από το 2015 έως το 2019. «Το γιατί δεν ενεργοποιήσαμε σαν Ελλάδα πιο γρήγορα, πρώτον δεν είμαι σίγουρος ότι είχαμε την υποχρέωση να το κάνουμε πιο γρήγορα, και δεν θυμάμαι τι όρια είχε το πακέτο, που έβαζε σε κάθε κράτος, και δεν μπορώ να ξέρω γιατί» απάντησε ο κ. Διονέλλης.

Ο κ. Διονέλλης, δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στη σύμβαση 717 καθώς, όπως είπε, είναι κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη – Πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ: «Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας, που να είσαι 100% βέβαιος»"

Ιερά Σύνοδος: «Όχι» σε γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία

Κάθε αντίθετη σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Κατά τη συνεδρίασή της που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να σταλεί επιστολή – νομικό κείμενο προς τους βουλευτές.

Επίσης, θα διαβαστεί επιστολή προς τους πιστούς σε όλους τους ναούς την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, θα μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο, ενώ θα εξουσιοδοτηθούν οι μητροπολίτες κάθε επαρχίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος στην αρχή της συνεδρίασης αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να συγκαλέσει τη Σύνοδο και τόνισε την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας απέναντι στο ζήτημα. Ακολούθησε αντιφώνηση από τον αντιπρόεδρο της Ιεραρχίας, μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκφράσει προ ημερών την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να διενεργηθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα, ενώ είχε σταθεί στην ανάγκη η Εκκλησία να ενημερώσει την κοινωνία. Σε συνέντευξή του προ μηνός στον ΑΝΤ1, είχε σημειώσει ότι «η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου» αναφερόμενος στα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς την τεκνοθεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος έκανε τη σχετική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και διάβασε το ομόφωνο ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο ομοφύλων και τις θέσεις της Εκκλησίας.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου:

“Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, με μοναδικό θέμα την εξαγγελθείσα νομοθέτηση γάμου και «τεκνοθεσίας» υπέρ ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, η Ι.Σ.Ι. άκουσε την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, επί της οποίας ακολούθησε διάλογος, και εκφράζει ομόφωνα τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος, ως εξής:

Η θεολογία της Εκκλησίας για τον γάμο απορρέει από την Αγία Γραφή, τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τη διάταξη του Μυστηρίου του Γάμου και φαίνεται καθαρά στην Ακολουθία του Μυστηρίου αυτού. Ο σκοπός του χριστιανικού γάμου είναι η δημιουργία καλής συζυγίας και οικογένειας, η ανάπτυξη παιδιών ως καρπών της εν Χριστώ αγάπης των δύο συζύγων και η σύνδεσή τους με την εκκλησιαστική ζωή.

Η Εκκλησία αποδέχεται για τη σχέση άνδρα – γυναίκας και παιδιών ότι:

α) η δυαδικότητα των φύλων και η συμπληρωματικότητά τους δεν αποτελούν κοινωνικές επινοήσεις, αλλά προέρχονται από τον Θεό («… και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς. και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός, λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…», Γένεσις 1, 27-28),

β) η ιερότητα της ένωσης άνδρα και γυναίκας παραπέμπει στη σχέση του Χριστού και της Εκκλησίας («… ο αγαπών την εαυτού γυναίκα εαυτόν αγαπά… το μυστήριον τούτο μέγα εστίν, εγώ δε λέγω εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν», Απ. Παύλου, Προς Εφεσίους 5, 28),

γ) ο χριστιανικός γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης, αλλά Ιερό Μυστήριο, μέσω του οποίου παρέχεται η χάρη του Θεού στη σχέση κοινωνίας άνδρα και γυναίκας με στόχο την κοινή τους πορεία προς τη θέωση – και αυτή η ευλογημένη πορεία αφορά όλα τα ζεύγη με ή χωρίς παιδιά,

δ) ο πατέρας και η μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής («Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου», Έξοδος 20, 12).

Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.

Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση. Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».

Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης. Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.

Δημοσιοποιήθηκε ότι: α) θα επιτρέπεται στα «ομόφυλα ζευγάρια» η από κοινού υιοθεσία και η υιοθεσία από τον «ομόφυλο σύζυγο» του γονέα (θα ισχύσει και για τα σημερινά παιδιά από παρένθετη κύηση), β) δεν θα επιτρέπεται στην Ελλάδα η παρένθετη κύηση υπέρ «ομόφυλου ζευγαριού», αλλά αυτή θα αναγνωρίζεται, αν έγινε νόμιμα σε άλλο κράτος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν κίνητρα για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών.

Εάν τα προαναφερθέντα ισχύσουν, πρόκειται για ένα ναρκοθετημένο νομοσχέδιο με αντιφάσεις και τρόπους παράκαμψης των απαγορεύσεών του (μέσω κυήσεων στο εξωτερικό) και είναι πιθανή η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω διακρίσεων, οπότε η χώρα θα αναγκασθεί να νομοθετήσει και στο έδαφός της την παρένθετη κύηση.

Το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας -και αυτό αφορά τον καθένα, έστω και αν δεν αποδέχεται τη χριστιανική ηθική. Το ερώτημα που αιωρείται αναπάντητο είναι τελικά: Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της απόφασης που αλλάζει συνολικά και άρδην τον θεσμό του γάμου και την ιδιότητα του γονέα και γιατί προωθείται με τόση επιμονή;

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει μόνο το Ιερό Μυστήριο του χριστιανικού γάμου και απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου. Εν προκειμένω τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου «ομόφυλων ζευγαριών» για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτός οδηγεί αναπόδραστα σε «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης κύησης. Η νομοθέτηση αυτή συγκρούεται τόσο με τη χριστιανική ανθρωπολογία, όσο και με το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία και σωστή ανατροφή, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική παρουσία και φροντίδα. Για όλους τους προηγούμενους λόγους και με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης, η Αγία Εκκλησία μας είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε: α) τη σύνταξη σχετικής επιστολής με τις θέσεις της προς τα αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, β) την ανακοίνωση των θέσεών της στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και τη διάθεση σχετικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» μέσω των Ιερών Ναών και της ιστοσελίδας της, γ) την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερά Σύνοδος: «Όχι» σε γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία"

Τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη στο Μεσολόγγι – Τον πυροβόλησαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι μετά και τον εντοπισμό της σορού του στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση δείχνουν ότι τα τραύματα είχαν πύλη εισόδου από το εμπρόσθιο μέρος του σώματος.

Ο Μπάμπης πυροβολήθηκε τουλάχιστον μία φορά, με τον ιατροδικαστή να εντοπίζει, όμως, 10 σκάγια.

Ο πυροβολισμός έγινε από την αριστερή πλευρά, στην ωμοπλάτη, αλλά στο μπροστινό μέρος. Τα τραύματά του ήταν διαμπερή.

Ο Μπάμπης έχει χτυπηθεί από φυσίγγια, που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνο.

Στην υπόθεση-θρίλερ αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom», ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. «Είναι πυροβολημένος από μεγάλα σκάγια, στην πλάτη, στους γλουτούς και στα πόδια», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το όπλο, ούτε όμως και το κινητό του θύματος, το οποίο ενδεχομένως να έχει στοιχεία μέσα, τα οποία θα είναι καταλυτικά.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο καλύτερος ανακριτής από τα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο έμπειρος και πιο πεπειραμένος στην Ελλάδα, ανέλαβε την ανάκριση, έτσι ώστε μετά τα καινούργια δεδομένα να «σπάσει» ο 51χρονος επιτέλους και να μιλήσει. «Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φθάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “Παιδιά, ξεχάστε το! Δεν πρόκειται να πει τίποτα”», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας. Δόθηκε δε η εξήγηση ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος έχει φτιάξει ένα παραμύθι, το οποίο έχει κολλήσει μες στο μυαλό του και συνέχεια, με τον λόγο του, είναι αρνητικός στα πάντα.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι εξετάζονται μάρτυρες, οι οποίοι θα κληθούν πάλι για κατάθεση, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία με αντιφάσεις ενός 36χρονου, τα οποία ενδέχεται να «φωτίσουν» περισσότερο την υπόθεση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη στο Μεσολόγγι – Τον πυροβόλησαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο"

Αττική Οδός: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της Πλακεντίας

Σοβαρό τροχαίο έχει σημειωθεί στην Αττική Οδό, στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού, αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις.

Τελευταία έξοδος πριν το σημείο του τροχαίου είναι αυτή της Λ. Μαραθώνος.

Δείτε ΕΔΩ σε χάρτη τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.

Μεσσηνία: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκροί ένας 23χρονος και μία 15χρονη

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε χθες, λίγο μετά τις 23.00, στο 68ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου-Μεθώνης, κοντά στην περιοχή Άγριλος της Μεσσηνίας.

Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια σε προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν νεκρό έναν 23χρονο και βαριά τραυματισμένους δύο επιβαίνοντες, ένας 30χρονο και μία 15χρονη. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, η 15χρονη υπέκυψε στα τραύματά της.

Μία νεκρή σε τροχαίο στην παλαιά εθνική Θεσσαλονίκης – Βέροιας

Μία γυναίκα, ηλικίας 52 ετών, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην παλαιά εθνική οδό ΘεσσαλονίκηςΒέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας.

Στο τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία συγκρούστηκαν, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Νεκρή ανασύρθηκε η οδηγός του ενός οχήματος, ενώ στο άλλο όχημα επέβαινε ένας 55χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της Πλακεντίας"

Μεσολόγγι: Αντίθετοι στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Δήμος και φορείς – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου ,προχώρησαν σήμερα κάτοικοι και φορείς της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη και την πιθανή κατάργηση του Πρωτοδικείου στην έδρα του νομού. Τουλάχιστον 65.000 πολίτες εξυπηρετούνται στο Μεσολόγγι.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου και φορείς κάλεσε τους δημότες στην κινητοποίηση .

Την ώρα της κινητοποίησης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, μαζί με τους Δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου βρισκόταν σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, ζητώντας να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον «Δικαστικό Χάρτη» η οποία όπως επισημαίνει θα επιφέρει την κατάργηση του ιστορικού πρωτοδικείου και θα συνιστά υποβάθμιση για τον Δήμο της Ιερής πόλης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Αντίθετοι στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Δήμος και φορείς – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας"

Πρόστιμο 561.000 ευρώ στην «FrieslandCampina» από το Υπουργείο Ανάπτυξης για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα

Πρόστιμο 561.000 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στην ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (FrieslandCampina), εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σε σχέση με το πρόστιμο στην παραπάνω εταιρεία, από το Υπουργείο Ανάπυξης διευκρινίζεται πως μετά από τους σχετικούς ελέγχους σε πλήθος κωδικών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 9 από αυτούς, μεταξύ αυτών και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Ό,τι λέμε, το εννοούμε. Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 561.000 ευρώ στην «FrieslandCampina» από το Υπουργείο Ανάπτυξης για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα"

Πυροβολισμοί στη Λένορμαν: Έξι συλλήψεις – Αναζητούνται και άλλοι εμπλεκόμενοι

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η αστυνομία για τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» στη Λένορμαν το περασμένο Σάββατο. Συγκεκριμένα, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε στην πλατεία Πέτρουλα υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς.

Μετά από έρευνες που έκανε η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε επίσημα πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις.

Η ενημέρωση για τους πυροβολισμούς στη Λένορμαν

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 20-1-2024, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στην Αθήνα, -6- άτομα (-2- ημεδαποί και -4- αλλοδαποί), ηλικίας 66, 64, 57, 50, 37 και 21 ετών, που εμπλέκονται σε περιστατικό πυροβολισμών που έλαβε χώρα την 20-1-2024 επί της οδού Λένορμαν στην περιοχή του Κολωνού.

Ειδικότερα, -2- εκ των κατηγορουμένων κινούμενοι με όχημα επί της οδού Λένορμαν συνεπλάκησαν με έτερα άτομα με επακόλουθο τη ρίψη πυροβολισμών.

Άμεσα μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε και της ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι σταθμευμένο πλησίον αποθήκης στην περιοχή της Αθήνας, εντός της οποίας εντοπίστηκαν οι -6- κατηγορούμενοι.

Από έρευνα εντός της αποθήκης αλλά και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρας, -3- ρόπαλα και το χρηματικό ποσό των -3.933- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των έτερων εμπλεκόμενων συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στη Λένορμαν: Έξι συλλήψεις – Αναζητούνται και άλλοι εμπλεκόμενοι"

Πειραιάς: «Χρυσή» διάρρηξη σε διαμέρισμα - Πήραν 200.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο και τρία Rolex

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε το βράδυ της Πέμπτης (18/1) ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου στον Πειραιά με τους δράστες να αποχωρούν έχοντας στα «μπαγκάζια» τους 200.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και τρία ρολόγια Rolex.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το περιστατικό συνέβη μεταξύ 18.00 και 23.00 το βράδυ, ενώ ο τρόπος με τον οποίο εισέβαλαν στο σπίτι οι «ποντικοί» είναι κινηματογραφικός.

Αρχικά οι διαρρήκτες παραβίασαν την εξώπορτα μίας ακατοίκητης πολυκατοικίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το διαμέρισμα στόχο και ανέβηκαν στον τρίτο όροφο. Στη συνέχεια, παραβιάζοντας και πάλι την πόρτα, εισήλθαν σε ένα επίσης ακατοίκητο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου το οποίο συνορεύει με το διαμέρισμα στόχο και, κάνοντας χρήση ειδικών εργαλείων, διέτρησαν τον τοίχο δημιουργώντας δίοδο εισόδου.

Εισέβαλαν στο διαμέρισμα και αφού έκαναν τον χώρο άνω κάτω, με τη χρήση των ίδιων εργαλείων, διέρρηξαν ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο το οποίο βρισκόταν στο δάπεδο της ντουλάπας της κρεβατοκάμαρας και αφαίρεσαν 200.000 ευρώ καθώς και τρία ρολόγια Rolex, συνολικής αξίας 110.000 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πειραιάς: «Χρυσή» διάρρηξη σε διαμέρισμα - Πήραν 200.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο και τρία Rolex"

Στους δρόμους οι αγρότες – Στήνουν μπλόκο στο Αίγιο

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα Τρίτη 23/1 οι αγρότες της χώρας μας στήνοντας μπλόκο στο Αίγιο από τις 17:00. Τα μέλη του συλλόγου της περιοχής έχουν δώσει ραντεβού στη γέφυρα Σελινούντα για να την αποκλείσουν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης μιλώντας, χθες, Δευτέρα (22/1) στον Peloponnisos FM 104,1 επεσήμανε: «Ξεκινάμε τις δράσεις μας με την κίνηση διαμαρτυρίας στη γέφυρα Σελινούντα και είμαστε μπροστά σε έναν κύκλο κινητοποιήσεων πανελλαδικού χαρακτήρα». Οι αγρότες της Αιγιάλειας ζητούν οικονομική επιχορήγηση λόγω της μειωμένης παραγωγής στα πιο πολλά προϊόντα, λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και επιχορήγηση για το ελαιόλαδο».

Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να συμμετέχει από τα επόμενα 24ωρα και ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθο που με χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει προς το παρόν έχει προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις για να παρθούν αποφάσεις. «Η πρώτη θα γίνει στο Φαρραί την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου) στις 8 μ.μ και την επόμενη μέρα στο Σταυροδρόμι (8μ.μ.), προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να αποφασιστεί η μορφή διαμαρτυρίας. Τώρα να συντονιστούμε με τους αγρότες της χώρας μας, που ξεσηκώνονται με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος, τέλος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια μέρα. Θα έχουμε γενική συνέλευση και στο τέλος της εβδομάδας θα πάρουμε αποφάσεις».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους οι αγρότες – Στήνουν μπλόκο στο Αίγιο"

Κιλκίς: Συνταξιούχος δασκάλα πούλησε το διαμέρισμά της και δώρισε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Τη συνταξιούχο δασκάλα, Σοφία Προκοπίδου τίμησε για την κοινωνική της προσφορά ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς. Όπως είπε στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κώστας Παπανικολάου, η κα Προκοπίδου από τη Μεγάλη Βρύση, πρόσφερε στη μνήμη των προσφύγων γονιών της και του αδελφού της που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κιλκίς. Ακόμη, εξόπλισε το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης και ενίσχυσε οικονομικά ανθρώπους από τον τόπο της που είχαν ανάγκη.

«Τη σημασία των προτύπων, όπως η κα Προκοπίδου, για να κάνουμε βήματα μπροστά» επισήμανε στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. «Δεν μπορούμε να προχωρούμε ως κοινωνία, όταν αγνοούμε τα πρότυπα που είναι δίπλα μας, την ώρα που έχουμε ανάγκη προτύπων», επισήμανε.

Ιδιαίτερα συγκινημένη, η κα Προκοπίδου τόνισε στον χαιρετισμό της ότι όταν πέθανε ο αδελφός της, αποφάσισε να πουλήσει το διαμέρισμα που είχε στην κατοχή της και να δωρίσει το ασθενοφόρο στη μνήμη του. Πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει και πάλι να κάνει μια δωρεά. «Αυτό μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Και από το υστέρημα ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι, αρκεί να θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας», τόνισε.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: Συνταξιούχος δασκάλα πούλησε το διαμέρισμά της και δώρισε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο"

Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ και κακουργηματική δίωξη για τους νεαρούς που κρέμασαν το σκυλάκι

Αντιμέτωποι με βαρύ πρόστιμο αλλά και κακουργηματική δίωξη για την απάνθρωπη και βασανιστική θανάτωση του σκυλιού στο Μονοφάτσι θα βρεθούν οι δύο νεαροί ζωοκλέφτες οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη δεν δίστασαν να κρεμάσουν το σκυλάκι που τους ... υποδέχθηκε με χαρές και κουνήματα της ουράς στο ποιμνιοστάσιο όπου μπήκαν για να αρπάξουν δύο κατσίκες.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αποτροπιασμό, καθώς οι νεαροί, 26 και 21 χρόνων αντίστοιχα, πέρασαν ένα σκοινί στο λαιμό του σκυλιού, το κρέμασαν από μια σιδερένια δοκό και έμειναν να το παρακολουθούν με σαδισμό να σπαρταράει ξεψυχώντας.

Σε βάρος των δύο επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά και σε κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση του σκυλιού.

Οι δύο νεαροί εξακολουθούν να κρύβονται.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, τη νύχτα της 17ης προς 18ης Ιανουαρίου οι δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα το σκυλί που βρισκόταν στον χώρο.

Με βάση τα όσα περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι, ο ένας εκ των δραστών, ο 26χρονος, πλησίασε το σκυλί, του πέρασε από το λαιμό ένα σχοινί και το κρέμασε από τη σιδερένια δοκό. Εκείνο σπαρταράει όσο ξεψυχά και ένα άλλο σκυλάκι κλαίει από κάτω ακριβώς. Οι σπαρακτικές αυτές στιγμές καταγράφηκαν από την κάμερα που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχανών-Αστερουσίων εντόπισαν τους δράστες, τους ταυτοποίησαν, όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ και κακουργηματική δίωξη για τους νεαρούς που κρέμασαν το σκυλάκι"

Χανιά: Είχε 77 γάτες και 10 σκύλους σε άθλιες συνθήκες – 199.000€ πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια

Στη σύλληψη μίας 58χρονης γυναίκας για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων.

Η 58χρονη είχε σε κλουβιά στην αυλή του σπιτιού της 77 γάτες και 10 σκύλους τα οποία διαβιούσαν σε συνθήκες που δεν εξασφάλιζαν την ευζωία τους.

Σε βάρος της Χανιώτισσας επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα 177.100€ για τις γάτες και 22.100€ για τους σκύλους.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Χανίων καθώς και φιλοζωικές οργανώσεις των Χανίων προκειμένου τα ζώα να υιοθετηθούν από υπεύθυνες οικογένειες.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Είχε 77 γάτες και 10 σκύλους σε άθλιες συνθήκες – 199.000€ πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια"

Χανιά: Νεαρή μητέρα καταγγέλλει μυστηριώδη επίθεση μέρα μεσημέρι | Video

Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή καταγγελία στο zarpanews.gr προχώρησε μια 30χρονη γυναίκα στα Χανιά.

Η 30χρονη, με καταγωγή από την Αίγυπτο, καταγγέλλει ότι την Τρίτη 9 Ιανουαρίου έπεσε θύμα επίθεσης από άγνωστο άνδρα στην οδό Ιωνίας. Μάλιστα, η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο άνδρας, της επιτέθηκε με βελόνα στο χέρι της.

Η ίδια λέει χαρακτηριστικά:«Ήταν μεσημέρι στην οδό Ιωνίας. Εγώ πήγαινα σε μια φίλη μου και ξαφνικά ένιωσα κάτι στο χέρι μου, σαν τσίμπημα από βελόνα, ένας άνδρας που ήταν πίσω από εμένα, με ακούμπησε στο χέρι. Πόνεσα και ζαλίστηκα ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο και ο άνδρας μου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία και ασθενοφόριο ».

Σε βίντεο που αποκαλύπτει το zarpanews.gr, φαίνεται πως ο άνδρας κινείται πίσω της, βάζει το χέρι στην τσέπη του και περνάει από δίπλα της. Στο βίντεο φαίνεται η γυναίκα να κοντοστέκεται ενώ αυτός συνεχίζει «ανενόχλητος» την πορεία του.

Όπως είπε, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για εξετάσεις, λέγοντας πως από δω και στο εξής θα πρέπει συνεχώς να ελέγχεται, φοβούμενη για μελλοντικά προβλήματα υγείας.

«Έχω πονοκεφάλους. Κάθε εβδομάδα κάνω τεστ. Μου είπαν να κάνω και τις σχετικές εξετάσεις κάθε τρεις μήνες».

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε πως είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και μένει μόνιμα στα Χανιά και θέλησε να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της, προκειμένου να προστατευτούν κι άλλες γυναίκες:

«Έχω τέσσερα παιδιά. Το ένα, είναι μωρό δυο μηνών!»

Σχετικά με τον άνδρα που υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε, λέει:

«Δεν τον γνώριζα, είδα ότι είναι αδύνατος, ψηλός και εκείνη την ημέρα φορούσε μπλε μπλούζα και μαύρο μπουφάν».

Η 30χρονη μητέρα και ο σύζυγός της, αυτό που ζητούν με την δημοσιοποίηση του θέματος, να βρεθεί ο φερόμενος ως δράστης, προκειμένου να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από ανάλογες επιθέσεις.

zarpanews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Νεαρή μητέρα καταγγέλλει μυστηριώδη επίθεση μέρα μεσημέρι | Video"

Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε τον σύντροφό της πως βιντεοσκοπούσε κρυφά τις ερωτικές τους στιγμές - Την κατηγόρησε για εκβιασμό

Μήνυση κατά του συντρόφου της υπέβαλε μια 37χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας πως κατέγραφε εν αγνοία της τις προσωπικές τους στιγμές.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, η οποία έγινε εχθές στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, ο 54χρονος σύντροφός της κατέγραφε παράνομα και κατείχε υλικό από σεξουαλικές τους συνευρέσεις και προς υποστήριξη της καταγγελίας της παρέδωσε στους αστυνομικούς έναν φορητό υπολογιστή που ανήκει στον σύντροφό της.

Παράλληλα, ο 54χρονος υπέβαλε μήνυση κατά της συντρόφου του για κλοπή του υπολογιστή του αλλά και για εκβιασμό από πλευράς της, αφού σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, εκείνη φέρεται να του ζητούσε χρηματικό ποσό για να μην προσφύγει στις Αρχές.

Η γυναίκα, με καταγωγή από τη Γεωργία, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ εις βάρος του άντρα σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε τον σύντροφό της πως βιντεοσκοπούσε κρυφά τις ερωτικές τους στιγμές - Την κατηγόρησε για εκβιασμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news