facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Λειψυδρία: «Στέγνωσε» η λίμνη Δοϊράνη-Αποκαρδιωτικές εικόνες

“Στέγνωσε” η λίμνη Δοϊράνη από την παρατεταμένη ανομβρία.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, η παρατεταμένη ανομβρία έφερε κάθετη πτώση της στάθμης της λίμνης, με αποτέλεσμα η τσιμεντένια προβλήτα που υπάρχει στην παραλία της να βρίσκεται μετά από χρόνια ξανά στη στεριά.

Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της και στη βόρεια συνοριακή γραμμή της χώρας, στη διακρατική Δοϊράνη.

Δείτε το βίντεο του Eidisis.gr:

 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Λειψυδρία: «Στέγνωσε» η λίμνη Δοϊράνη-Αποκαρδιωτικές εικόνες"

Καλαμάτα: Κατήγγειλε τον αδερφό της για βιασμό κατ’ επανάληψη – Εφιάλτης για 36χρονη που κάλεσε για βοήθεια στο 112

Τον αδερφό της για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για απειλή κατήγγειλε 36χρονη γυναίκα στην Καλαμάτα. Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία με κλήση στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112, αφού προηγουμένως ο αδερφός της την είχε διώξει από το σπίτι, απειλώντας την σωματική της ακεραιότητα, αν ενημέρωνε τις αρχές για τον εφιάλτη που φέρεται να ζούσε δίπλα του.

Η 36χρονη μην αντέχοντας άλλο τον βιασμό της τηλεφώνησε το βράδυ της 31ης Ιουλίου στο112 καταγγέλλοντας ότι τι προηγούμενο βράδυ ο αδερφός της την έδιωξε από το σπίτι, όπου ζούσε μαζί του και εκείνη περιφερόταν στους δρόμους και κοιμόταν σε υπαίθριο παγκάκι. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο 37χρονος την απείλησε για την σωματική της ακεραιότητα, σε περίπτωση που αυτή προέβαινε σε καταγγελία για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της από αυτόν. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο εφιάλτης της άρχισε είκοσι μέρες πριν βρει τη δύναμη να προχωρήσει στην καταγγελία. Από τότε και μέχρι μία εβδομάδα, όπως είπε, πριν ο αδερφός της υπό την διαρκή απειλή του διωγμού της από το σπίτι, την εξανάγκαζε σχεδόν σε καθημερινή βάση σε συνουσία.

Ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε για την απειλή σε 6 μήνες φυλάκιση, με αναστολή. Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος και του απαγορεύτηκε να πλησιάζει την αδερφή του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Για την καταγγελία του βιασμού σχηματίζεται δικογραφία, ενώ δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση της 36χρονης. Η γυναίκα μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών και διαμένει σε ασφαλή χώρο, ενώ δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την χορήγηση πρόσβασης στην εφαρμογή panic button. Επίσης, της χορηγήθηκε κατάλογος με τους φορείς και τις υπηρεσίες παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Κατήγγειλε τον αδερφό της για βιασμό κατ’ επανάληψη – Εφιάλτης για 36χρονη που κάλεσε για βοήθεια στο 112"

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επανήλθε στο θέμα της αυθαίρετης πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη που αποκάλυψε το «Πρώτο ΘΕΜΑ» σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου από το να γράφεις "αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού" για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα», αναφέρει ο κ. Μαρινάκης σε δήλωσή του.

Απάντηση σε όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε με ανάρτησή του και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι ξαπλώστρες γύρω γύρω είναι για την δεξαμενή του νερού;….Μα τα γράφετε αυτά χωρίς ίχνος ντροπής; Και τί σχέση έχουν τα όποια δάνεια του @protothema που εσείς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως παρανομήσατε τόσο εξόφθαλμα; Δηλ είπατε στον εαυτό σας; «Έμαθα αυτά για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος ας φτιάξω μία πισίνα εκεί που απαγορεύεται από το Σύνταγμα;»….και είστε «Αριστερός και Οικολόγος»;» ανέφερε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε την ανάρτησή του

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε δήλωσή του με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο σπίτι του στις Σπέτσες είχε επισημάνει ότι τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε τις διατάξεις του νόμου που απαγορεύει συμμετοχή σε offshore εταιρείες, που «βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει» και παράλληλα πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμέων από τη Δικαιοσύνη, που της επιτίθενται όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της.

Το πλήρες κείμενο της δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ακολουθεί:

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασκεύασε αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγνόησε τις διατάξεις του νόμου (τον οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα) που απαγορεύει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει.

Είναι ο πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη που της επιτίθενται, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της.

Με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου"

Καιρός αύριο: «Κατηφορίζει» από τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια

Λιγότερο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ειναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στον Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στην Κρήτη από δυτικές 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 και στην Κρήτη έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Κατηφορίζει» από τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια"

Κασσελάκης: Αυτό που βλέπετε δεν είναι πισίνα, είναι πηγάδι και δεξαμενή - ΘΕΜΑ: Πρώτη φορά βλέπουμε πηγάδι με... ξαπλώστρες!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελακης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, αφού επαναλαμβάνει τα γνωστα και τετριμμένα ψεύδη για το Πρώτο ΘΕΜΑ, δίνει μια πραγματικά απίστευτη απάντηση, λέγοντας ότι η πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες είναι αποτέλεσμα εργασιών καλλωπισμού μιας παλιάς δεξαμενής και ενός πηγαδιού και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι επειδή η πισίνα του είναι ... ρηχή, βάθους 1,40 μ.  δεν ειναι παρανομη και αυθαιρετη, ωστόσο ούτε κι αυτό το υποστηρίζει ενθέρμως στην εμφανως αμηχανη ανακοινωση του.

Ο κ.Κασσελάκης, ως αρχηγός της  της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεπραξε μια πραγματικά πρωτοφανή παρανομία. Εφτιαξε πισίνα σε παραδοσιακό κηρυγμένο οικισμό, στις Σπέτσες έχοντας λάβει αδεια για μικροεπισκευες. Η συγκεκριμένη άδεια ούτε αναφερει οτι κανει πισινα, ουτε θα μπορουσε να αναφερει κάτι τέτοιο, αφου κατηγορηματικα το απαγορεύει το ΠΔ του 1981 αλλα και η αποφαση του ΣτΕ του 2016. Εκτός αν αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας όλοι στο σπιτι του δεν ειναι πισινα, αλλά δεξαμενή και παλιό πηγάδι με ξαπλώστρες!

Δείτε την άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης Πειραιά για «εργασίες μικρής κλίμακας» στο σπίτι του κ.Κασσελάκη. Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για πισίνα ή έστω για εργασίες «καλλωπισμού» σε εξωτερικό χώρο. Αλλωστε και γι' αυτές τις εργασίες θα έπρεπε να πάει άδεια:

adeia-kasselaki-2023a

Δείτε τη φωτογραφία που συνόδευε την άδεια «εργασιών μικρής κλίμακας» του κ.Κασσελάκη πέρσι τον Ιούνιο: 

kasselakis-spetses-5
ΙΟΥΝΙΟΣ 2023


piscine-spetses-kasselakis-02

Τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο κ.Κασσελάκης αναφέρει στην ανάρτησή του: Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ. Άρα, τζίφος η «αποκάλυψη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κασσελάκης: Αυτό που βλέπετε δεν είναι πισίνα, είναι πηγάδι και δεξαμενή - ΘΕΜΑ: Πρώτη φορά βλέπουμε πηγάδι με... ξαπλώστρες!"

23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/02-08-2024 έως Ω/18:00/03-08-2024 εκδηλώθηκαν 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 18 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 04 Αυγούστου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου 2024"

Ραφήνα: Παραλίγο να κάψει τον Άγιο Νικόλαο γιατί είχε γενέθλια η κοπέλα του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα είχαμε την ρίψη βεγγαλικών στον Άγιο Νικόλαο πάνω από το λιμάνι της Ραφήνας, με αποτέλεσμα κάποιο από αυτά να πέσει σε ξερά χόρτα και να ξεσπάσει φωτιά

Κάτοικοι που κατάλαβαν τι έχει συμβεί ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική και έσπευσαν στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Μάλιστα κατάφεραν να την σβήσουν πριν ακόμα φτάσουν τα πρώτα οχήματα στο σημείο

Πρώτο βρέθηκε εκεί όχημα της πολιτικής προστασίας Ραφήνας Πικερμίου όπου και ξεκίνησε ενέργειες για την πλήρη κατάσβεση ενώ στο συνέχεια βρέθηκαν ακόμα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από τη Νέα Μάκρη

Όπως τελικά αποδείχθηκε, τα βεγγαλικά έριξε ένα άτομο δίπλα από το άγαλμα του Καβουνίδη στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου γιατί είχε γενέθλια η κοπέλα του!

Το άτομο αυτό εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας

Επίσης λίγα λεπτά αργότερα είχαμε τη ρίψη βεγγαλικών πίσω από την εκκλησία της Παντοβασίλισσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που έριξαν τα βεγγαλικά, χωρίς όμως να εντοπιστούν

irafina

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραφήνα: Παραλίγο να κάψει τον Άγιο Νικόλαο γιατί είχε γενέθλια η κοπέλα του!"

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Παράνομη και αυθαίρετη πισίνα έφτιαξε πριν μερικούς μήνες στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί.

Η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες, που είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά με βάση το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ που προβλέπει ρητώς ότι: «Συνεπώς η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών εντός των παραδοσιακών οικισμών και ειδικότερα στις Σπέτσες, απαγορεύεται, δεδομένου ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις δεν προβλέπουν ρητώς την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών, οι μόνες, δε, δεξαμενές που επιτρέπονται είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος, οι οποίες τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός της στέγης ή στο δώμα των κτιρίων, κατά τρόπο που να μην προκαλείται αισθητική όχληση».

spetses-kasselakis-1

Συνεπώς η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες είναι σε κάθε περιπτωση παράνομη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια, πράγμα που καθιστά και αυθαίρετη την κατασκευή της.

spetses-kasselakis-2

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζει το « Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί, ο κ.Κασσελάκης έλαβε στις 6/6/2023 οικοδομική άδεια «εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας» από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά δηλώνοντας ότι θα προχωρούσε σε «εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές, αλλαγή κεραμιδιών στέγης με χρήση ικριωμάτων» με πρόσθετες επιλογές «εσωτερικές διαρρυθμίσεις- εργασίες αλλαγής χρήσης» και «συντήρηση, επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων». Πουθενά δεν αναφέρει τίποτα για πισίνα.
Σημειώνεται ότι στις Σπέτσες υπάρχουν πισίνες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί ή πριν την απαγόρευση του ΣτΕ το 2016 ή μετά και επομένως είναι επίσης παράνομες και αυθαίρετες.

Στην άδεια που έλαβε ο κ.Κασσελάκης περιλαμβάνεται αεροφωτογραφία με τις συντεταγμένες εντοπισμού του ακινήτου στην οποία διακρίνεται ευκρινώς και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πέρσι τον Ιούνιο δεν υπήρχε πισίνα στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού του κ.Κασσελάκη. 

spetses-kasselakis-3

Τον Σεπτέμβριο του 2023 όμως, και ενώ ο κ.Κασσελάκης είχε αναλάβει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τηλεοπτικά ρεπορτάζ κατέγραφαν τις οικοδομικές εργασίες που γίνονταν στο αρχοντικό των Σπετσών. Εκεί καταγράφηκε το σκάμμα που είχε διανοιχθεί στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την υπό κατασκευή πισίνα, πράγμα στο οποίο δεν αντέδρασε επ ουδενί ο κ.Κασσελάκης.

Πλέον, στο αρχοντικό υπάρχει μια εντυπωσιακή πισίνα, υψηλής αισθητικής μεν, πλην όμως δεν συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού οικισμού των Σπετσών, τα οποία ακριβώς επιδιώκει να προστατεύσει ο νομοθέτης με την απαγόρευση.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα του 1981

proedriko-diatagma-81

Στο Προεδρικό Διάταγμα του 1981 για τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης στις Σπέτσες και ειδικότερα στο άρθρο 2, παράγραφος 7,  αναφέρεται ρητώς ότι «τυχόν δεξαμενή ύδατος απαγορεύεται να τοποθετείται εις εμφανές σημείον του κτιρίου ή της στέγης». Αυτή τη διάταξη ερμήνευσε με την απαγορευτική του απόφαση το ΣτΕ το 2016


Δείτε την απόφαση του ΣτΕ του 2016

apofasi-ste-16

Το έγγραφο της επίμαχης απόφασης του ΣτΕ που έκρινε επί αίτησης ιδιώτη για κατασκευή πισίνας σε ιδιοκτησία της. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα κατασκευής πισίνας και η απόφασή του δημιουργεί νομολογία, απαγορεύοντας τις κολυμβητικές δεξαμενές στο νησί.

spetses-kasselakis-ad
Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι πισίνες στις Σπέτσες


Το «δια ταύτα» της απόφασης 2471/2016 του ΣτΕ για την απαγόρευση κατασκευής πισίνας στις Σπέτσες.

Δείτε την άδεια του Κασσελάκη (2023)

adeia-kasselaki-2023


Η άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας που έλαβε τον Ιούνιο του 2023 ο κ. Στέφανος Κασσελάκης. Η άδεια δόθηκε για εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων και επισκευών καθώς και αλλαγής κεραμιδιών στέγης με χρήση ικριωμάτων και σε καμία περίπτωση για πισίνα. Αλλωστε η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες είναι παράνομη με την απόφαση του ΣτΕ και τέτοια άδεια δεν θα μπορούσε να δοθεί

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ, που ελήφθη από το Ε' τμήμα του, με πρόεδρο τον κ.Χρήστο Ράμμο, σημερινό πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, «σημαντικό στοιχείο του πολιτιστικού περιβάλλοντος είναι οι παραδοσιακοί οικισμοί, δηλαδή τα οικιστικά σύνολα τα οποία διατηρούν, κατά το μάλλον ή ήττον, τον παραδοσιακό πολεοδομικό τους ιστό και παραδοσιακά οικοδομήματα και στοιχεία» και προστίθεται: «Η προστασία αυτή εν περιορίζεται στην αποτροπή κάθε καταστροφής ή υποβάθμισης του πολιτιστικού περιβάλλοντος, αλλά εκτείνεται και στην αποκατάσταση των προστατευόμενων οικισμών». Επισημαίνεται παράλληλα, ότι η διατήρηση της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας των παραδοσιακών οικισμών, πέραν της συνταγματικής επιταγής για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, θάλπει και την κατά το άρθρο 106, παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της περιφερειακής ανάπτυξης των νησιών, δεδομένου ότι η διατήρηση και η ανάδειξη της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μικρής κλίμακας των οικισμών συμβάλλει καθοριστικά, μεταξύ άλλων, και στην ενίσχυση του τουρισμού σε αυτά και εν γένει στην βιώσιμη ανάπτυξή τους.

pisina-kasselaki__2_

pisina-kasselaki__1_

Στη συνέχεια του σκεπτικού της απόφασης των δικαστών, επισημαίνεται ότι οι Σπέτσες έχουν υπαχθεί σε ειδικό καθεστώς προστασίας ήδη από το 1967, πράγμα που διατηρήθηκε και από το καθεστώς του νόμου 3028/2002. Αναφέρεται στη συνέχεια στο σκεπτικό του ΣτΕ: «Εν όψει του χαρακτηρισμού αυτού, τόσο για την ανέγερση κτίσματος, όσο και για οποιαδήποτε επέμβαση σε κτίσμα που βρίσκεται στις Σπέτσες ή για την ολική ή μερική κατεδάφισή του, είτε αυτό είναι παλαιότερο του χαρακτηρισμού είτε μεταγενέστερο, απαιτείται άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η μη ύπαρξη ή ανάκληση της οποίας, επιφέρει αυτοτελώς την διακοπή κάθε οικοδομικής εργασίας, ανεξαρτήτως της υπάρξεως ή της ισχύος οικοδομικής άδειας.

Συνεπώς η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών εντός των παραδοσιακών οικισμών και ειδικότερα στις Σπέτσες απαγορεύεται, δεδομένου ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις δεν προβλέπουν ρητώς την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο οικοδομών, οι μόνες, δε, δεξαμενές ύδατος που επιτρέπονται είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος, οι οποίες τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός της στέγης ή στο δώμα των κτιρίων, κατά τρόπο που να μην προκαλείται αισθητική όχληση».

Δείτε όλο το ρεπορτάζ , φωτογραφίες και τα αποδεικτικά έγγραφα στο « Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί

PT1015

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες"

Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς στη Χειμάρρα λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς από τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Χειμάρρα λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Σύμφωνα με το himara.gr η Ομόνοια Χιμάρρας κατήγγειλε σε σημερινή της ανακοίνωση την εμπλοκή βουλευτή του κόμματος και τοπικών κομματαρχών και δηλώνει πως τα τεκμήρια δεν θα δημοσιευθούν αλλά θα κατατεθούν απευθείας στην δικαιοσύνη. Σε φωτογραφία που διασφαλίσαμε, φαίνονται κομματάρχες του Σοσιαλιστικού και δημογέροντες, δίπλα σε κρατικά οχήματα έξω από το εκλογικό γραφείο του Βαγγέλη Τάβου, υποψηφίου της κυβέρνησης για το δήμο. Ο σκοπός της παρουσίας εκεί των κρατικών οχημάτων μένει να αποκαλυφθεί.

Εντωμεταξύ στην  Χιμάρα παραμένουν υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και σημερινό στέλεχος του Αλβανικού Υπουργείου εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας

Σωρεία καταγγελιών από όλη την επικράτεια του δήμου και ιδίως από την επαρχία Hore Vranisht, αλλά και από τα χωριά Κεπαρό και Μπόρσι για προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων από πρώην έπαρχο του Hore Vranisht και βουλευτή του ΣΚ που κατάγεται από την εν λόγω επαρχία. Σαφώς από το κλιμάκιο της πίεσης δεν απουσιάζουν ούτε και πρόσωπα από το βαθύ παρακράτος για να εντείνουν έτη περισσότερο τον βαθμό της πίεσης. Για τις ανωτέρω καταγγελίες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα θέσουμε στη διάθεση της δικαιοσύνης για τα περαιτέρω.

Στο σημείο αυτό, κάτι λιγότερο από 24 ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή ότι απαιτούμε από όλους τους φορείς και τα αρμόδια όργανα να γίνουν τίμιες και καθαρές εκλογές στη Χιμάρα.

Προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδεμία προσπάθεια αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματός της δεν θα γίνει ανεκτή, όπως μη – ταυτοποίησης ψηφοφόρων, χρήση πλαστής ταυτότητας και φωτογράφισης ψήφου. Όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις θα καταγγελθούν άμεσα και οι ιθύνοντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο.

«Όλο το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα» λέει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντης Μπελέρης

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Χειμάρρα για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, ο Φρέντης Μπελέρης στέλνει μήνυμα στην ομογένεια.

Ο έγκλειστος στις φυλακές του Φιέρι, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει ότι ο μηχανισμός του Έντι Ράμα και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου βρίσκονται στη Χειμάρρα, προσπαθώντας να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Φρέντης Μπελέρης σημειώνει: «Οι καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας είναι πρωτόγνωρες. Όλοι οι δήμαρχοι σημαντικών πόλεων της Αλβανίας, το μισό υπουργικό συμβούλιο, διευθυντές από όλες τις υπηρεσίες, το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα με σκοπό να πιέσει τους ντόπιους κατοίκους-ψηφοφόρους και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, οι πιέσεις είναι ασφυκτικές. Δεν έχουν να κάνουν καθόλου αυτές οι εκλογές με εκλογές δίκαιες, τίμιες και εκλογές μιας χώρας, που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλω να απευθύνω μια έκκληση στους Χειμαρριώτες που ζουν στα μήκη και στα πλάτη του κόσμου. Να βρεθούν 4 Αυγούστου στη Χειμάρρα. Πρέπει να συμμετάσχουν για να τιμήσουν τους προγόνους τους. Να ψηφίσουν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η Χειμάρρα τους έχει ανάγκη τώρα παρά ποτέ.

Είναι ξεκάθαρο από τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος, που ελέγχει τη δικαιοσύνη, ότι δεν ήθελαν να λάβουν απόφαση και να βγω από τη φυλακή πριν τις 4 Αυγούστου, για να μην επηρεάσω τις εκλογές». Βασική προτεραιότητα για τον Μπελέρη αλλά και τον υποψήφιο της «Ομόνοιας», Πέτρο Γκικουρία, είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης, που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς στη Χειμάρρα λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης"

Συνελήφθη 15χρονος μετά από καταδίωξη σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία - Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, χθες τις πρωϊνές ώρες, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, 15χρονος, κατηγορούμενος για κλοπή κατά συναυτουργία, απείθεια, φθορές και παράβαση του Κ.Ο.Κ. Παράλληλα, αναζητείται ο συνεργός του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας, με δύο επιβαίνοντες και έκαναν σήμα στον 15χρονο οδηγό να σταματήσει. Ο ανήλικος, όμως, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι, μόλις έφτασαν στη Νέα Ιωνία, εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή. Σε κοντινό σημείο, μετά από πεζή καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε ο 15χρονος και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Οπως διαπιστώθηκε, η μοτοσικλέτα είχα κλαπεί λίγες μέρες νωρίτερα, από την περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ ο 15χρονος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη 15χρονος μετά από καταδίωξη σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία - Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα"

Εξαντλούνται τα αποθέματα νερού στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Επικίνδυνα εξαντλούνται πλέον τα αποθέματα νερού στον Δήμο Άργους Ορεστικού. Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπερκατανάλωση και η αλόγιστη χρήση σε ανούσιες δράσεις (πλυσίματα αυλών, πεζοδρομίων, δρόμων, αυτοκινήτων κ.λπ.), σε συνδυασμό με τις ελάχιστες χιονοπτώσεις του χειμώνα, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες λειψυδρίας.

Σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, τα υδροσυστήματα και τα υπόγεια νερά βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, ενώ τα αντλιοστάσια του Δήμου δουλεύουν ασταμάτητα και το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός νυχθημερόν, για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης και των οικισμών.

Είμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη συνθήκη, όπου η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι πρόληψης, αφού το στάδιο αυτό  το έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Δεδομένων αυτών, ο Δήμος Άργους Ορεστικού προχωρά στην εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης, και ανακοινώνει ότι χρήση νερού θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση, ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι περιττές πλύσεις αυτοκινήτων, αυλών και πεζοδρομίων.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη του Άργους Ορεστικού, η υψηλή ζώνη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού, ενώ στη χαμηλή ζώνη (που υπάρχει πάντα επάρκεια) παρατηρείται υπερκατανάλωση. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους συνδημότες μας και το περιβάλλον και να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού αποκλειστικά εντός των οικιών μας και με σύνεση.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τον Κανονισμό Ύδρευσης (συνεχείς έλεγχοι κατανάλωσης από το προσωπικό του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, προειδοποιήσεις, πρόστιμα, διακοπές).

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε σταγόνα μετράει και ότι η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαντλούνται τα αποθέματα νερού στο Δήμο Άργους Ορεστικού"

Βόρεια Μακεδονία: Ο Χρίστιαν Μίτσοσκι σε νέα πρόκληση με φόντο τον Ήλιο της Βεργίνας

Για ακόμη μια φορά ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρθηκε στη χώρα του ως Μακεδονία και μάλιστα με υψωμένη την παλιά σημαία της χώρας με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Στην ανάρτηση που έκανε στο Χ (πρώην Twitter), ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι της Βόρειας Μακεδονίας, μίλησε για Μακεδονία, ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται υψωμένη η σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, που η χρήση της απαγορεύεται ρητά από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μίτσκοσκι παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την εξέγερση του Ίλιντεν.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, τιμούσα τη μνήμη του Ίλιντεν στην Τασμαρουνίστα. Και τώρα που έχω την τιμή και την υποχρέωση να ηγούμαι της Κυβέρνησης, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά μου, βρήκα χρόνο και επισκέφτηκα αυτό το όμορφο μέρος όπου ο κόσμος γιορτάζει τη μνήμη της μάχης του Ίλιντεν.

Το Ίλιντεν συμβολίζει το πείσμα και τον αιώνιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μεταφρασμένο τώρα σε φιλοδοξία και μάχη για ένα μέλλον που αξίζει η Μακεδονία!» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μίτσκοσκι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Ο Χρίστιαν Μίτσοσκι σε νέα πρόκληση με φόντο τον Ήλιο της Βεργίνας"

Εμφάνιση κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Π.Ε. Καρδίτσας

Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, ενημερώνει όλους τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες του Νομού ότι στις 02/08/2024 επιβεβαιώθηκε η εμφάνιση κρούσματος της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Τ.Κ. Σταυρού, του Δήμου Καρδίτσας.

Πρόκειται για μεταδοτικό ιογενές νόσημα Υποχρεωτικής Δήλωσης, που προσβάλλει μόνο τα πρόβατα και τις αίγες και απαιτεί την λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων.

Τονίζεται προς το κοινό, ότι η νόσος ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΣΕΙ.

Για την αντιμετώπιση της νόσου εφαρμόζεται το σχέδιο εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών ασθενειών του ΥΠ.Α.Α.Τ (ΦΕΚ 7121Β’/18-12-2023), σύμφωνα με το οποίο γύρω από την μολυσμένη εκμετάλλευση, ορίζονται:

1. Ζώνη προστασίας , η οποία οριοθετείται από κύκλο ακτίνας τριών χιλιομέτρων, με κέντρο την μολυσμένη εκτροφή και περιλαμβάνει τις ακόλουθες τοπικές κοινότητες:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Τ.Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ, Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΤΚ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και

2. Ζώνη επιτήρησης , η οποία οριοθετείται από κύκλο ακτίνας δέκα χιλιομέτρων με κέντρο την μολυσμένη εκτροφή και περιλαμβάνει τις ακόλουθες τοπικές κοινότητες;

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τ.Κ. ΑΓΙΟΠΗΓΗΣ, Τ.Κ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ, Τ.Κ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ, Τ.Κ ΖΑΪΜΙΟΥ, Τ.Κ ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ,Τ.Κ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Τ.Κ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ, Τ.Κ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΣ, Τ.Κ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, Τ.Κ ΜΥΡΙΝΗΣ, Τ.Κ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ, Τ.Κ ΠΤΕΛΟΠΟΥΛΑΣ, Τ.Κ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

Τ.Κ. ΓΟΡΓΟΒΙΤΩΝ, Τ.Κ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, Τ.Κ ΜΑΡΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

Τ.Κ. ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Τ.Κ. ΑΜΠΕΛΟΥ, Τ.Κ. ΚΑΡΠΟΧΩΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, Τ.Κ. ΜΟΣΧΟΛΟΥΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ ΚΙΕΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΣΟΦΑΔΩΝ.

Με Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαγορεύονται από 29/07 έως και 11/08 όλες οι μετακινήσεις για πάχυνση, αναπαραγωγή, σφαγή και προς θερινούς βοσκότοπους αιγοπροβάτων σε όλη την Επικράτεια της χώρας καθώς και των βοοειδών τα οποία προέρχονται από εκτροφές συνδεδεμένες υγειονομικά με εκτροφές αιγοπροβάτων, είτε στεγάζονται εντός του ίδιου οικοπέδου, είτε στεγάζονται σε διαφορετικό οικόπεδο αλλά χρησιμοποιούν το ίδιο προσωπικό, κοινά οχήματα ή εξοπλισμό.

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η για οποιοδήποτε λόγo μετακίνηση (σφαγή, πάχυνση ή αναπαραγωγή) όλων των ειδών των ζώων, ήτοι αιγοπροβάτων, βοοειδών και χοίρων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής διερεύνησης της νόσου.

3. Απαγορεύεται η για οποιοδήποτε λόγο μετακίνηση (σφαγή, πάχυνση ή αναπαραγωγή) βοοειδών από και προς την Π.Ε. Καρδίτσας, έως την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής και κλινικής διερεύνησης της νόσου εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης και τον καθορισμό της έκτασης τους.

Η μετάδοση της ασθένειας γίνεται: με την στενή επαφή των υγιών με τα άρρωστα ζώα, με άμεση επαφή με τις εκκρίσεις των άρρωστων ζώων (δάκρυα, σάλιο, ούρα, κόπρανα) και έμμεσα μέσω των μολυσμένων ζωοτροφών, της στρωμνής, των μηχανημάτων και των μέσων μεταφοράς των ζώων.

Για την προστασία του κοπαδιού τους οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αποφεύγουν:

1. Την άμεση επαφή των ζώων τους με άλλα κοπάδια άγνωστου καθεστώτος.

2. Να δανείζονται και να δανείζουν ζώα, εργαλεία και οχήματα μεταφοράς ζώων από άλλες εκτροφές.

3. Τις παράνομες αγοραπωλησίες και παράνομες μετακινήσεις ζώων.

Επίσης πρέπει να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τακτικά τους χώρους της εκτροφής τους και να ελέγχουν καθημερινά το κοπάδι τους εξονυχιστικά, για την παρουσία άρρωστων ή ύποπτων ζώων. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν οτιδήποτε ανησυχητικό, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Καρδίτσας πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση των ζώων τους (βοοειδών και χοιροειδών) θα πρέπει να επικοινωνούν με το Κτηνιατρικό Γραφείο της περιοχής που εδρεύουν, προκειμένου να εκδοθεί το υγειονομικό πιστοποιητικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κτηνιατρικά Γραφεία:

Καρδίτσας, 24410-23980,

Παλαμά, 24440-22302,

Σοφάδων, 24430-22298,

Μουζακίου, 24450-41267

Επειδή, η νόσος βρίσκεται σε εξέλιξη, περαιτέρω εξειδικευμένα μέτρα που θα κριθεί αναγκαίο να ληφθούν σύμφωνα με την πορεία της νόσου, θα ανακοινωθούν με αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Περιφερειακού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου της Ασθένειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμφάνιση κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Π.Ε. Καρδίτσας"

Σύμη: Εντοπίστηκαν 26 μετανάστες - Συνελήφθη 20χρονος διακινητής

Το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για ικανό αριθμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Λάπαθος, δυτικά της Σύμης.

Ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος και περισυνέλεξε είκοσι έξι αλλοδαπούς (14 άντρες, 6 γυναίκες και 6 ανήλικοι) και τους μετέφερε στο λιμάνι της Σύμης.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει τις βραδινές ώρες χθες από Ντάτσα Τουρκίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500 €) ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 20χρονος, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής, ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύμη: Εντοπίστηκαν 26 μετανάστες - Συνελήφθη 20χρονος διακινητής "

Νεκρός διοικητής της Χαμάς από χτύπημα του Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία

Κλιμακώνονται οι φόβοι για ενδεχόμενο ξέσπασμα ενός γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την παγκόσμια κοινότητα να αναμένει με κομμένη την ανάσα τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (03.08.24) όπως έγινε γνωστό, το Ισραήλ προχώρησε σε αεροπορικό χτύπημα σε όχημα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διοικητής της Χαμάς, ενώ το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν τέσσερις ακόμα άνθρωποι.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα η ταυτότητα των υπολοίπων, σύμφωνα με το WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικό χτύπημα κατά πυρήνα μαχητών γύρω από την πόλη Τούλκαρεμ της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Χαμάς, χτυπήθηκε όχημα που μετέφερε μαχητές και σκοτώθηκε ένας από τους διοικητές των ταξιαρχιών της στην Τούλκαρεμ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ προχωρούν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στη Μέση Ανατολή από την εφιαλτική 7η Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε χθες την αποστολή πρόσθετων καταδρομικών και αντιτορπιλικών του Πολεμικού Ναυτικού – που μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους – όπως επίσης και μια επιπλέον μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αναμενόμενη ιρανική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίδονται από τα ισραηλινά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av. Η ιερή μέρα των Εβραίων, ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή η Γαλλία προέτρεψε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν και η Κύπρος είπε ότι έχει επεκτείνει τα σχέδιά της για να υποστηρίξει μια μεγάλης κλίμακας εκκένωση από την περιοχή εάν επεκταθεί ο πόλεμος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός διοικητής της Χαμάς από χτύπημα του Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία"

Διάσωση 23 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Σάμου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο και έκανε υποδείξεις στον χειριστή του για να σταματήσει, ωστόσο εκείνος δεν δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές του λιμενικού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και ακινητοποίηση του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού περισυνέλεξε τους είκοσι τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου (10 άντρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διάσωση 23 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο"

ΗΠΑ: «Όχι» από τον υπουργό Άμυνας στην συμφωνία για τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, «πάγωσε» τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, μαζί με δύο συνεργούς του, που κατηγορούνται για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακάλεσε την Παρασκευή (2.8.2024) την εξωδικαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ – τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ – και δύο συνεργούς του, οι οποίοι κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και δύο συγκρατούμενοί του – o Ουαλίντ μπιν Άτας και ο Μουσταφά αλ Χαουσάουι – αποδέχθηκαν να ομολογήσουν την ενοχή τους, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη συμφωνία με αντάλλαγμα να αποφύγουν τη θανατική ποινή.

Ωστόσο την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αφαίρεσε από την Σούζαν Εσκαλιέ, η οποία έχει την εποπτεία του στρατοδικείου στο Γκουαντάναμο, την εξουσία να συνάπτει εξωδικαστικές συμφωνίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την αρμοδιότητα.

«Με άμεση ισχύ και κάνοντας χρήση της εξουσίας μου, αποσύρομαι από τις τρεις προδικαστικές συμφωνίες», υπογραμμίζει ο Λόιντ Όστιν.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο είχαν επικρίνει έντονα την εξωδικαστική συμφωνία με τους τρεις κατηγορούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: «Όχι» από τον υπουργό Άμυνας στην συμφωνία για τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news