facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Σοκ στο Χαλάνδρι: Νεκρό 8χρονο κοριτσάκι από θερμοπληξία – Το παιδάκι βρέθηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο

Ένα κοριτσάκι 8 ετών βρήκε τραγικό θάνατο από θερμοπληξία στο Χαλάνδρι, με το παιδάκι να βρίσκεται κλειδωμένο μέσα σε αυτοκίνητο σε συνοικία Ρομά.

Το παιδί εντόπισε ένας διερχόμενος περαστικός, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ αφού η οκτάχρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» λίγη ώρα αργότερα κατέληξε, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας, καθώς το παιδί φαίνεται να ήταν κλειδωμένο στο αμάξι για πολλές ώρες.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διευκρινιστούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Τι λένε οι συγγενείς και γείτονες

Στο Star μίλησαν συγγενείς και γείτονες, που είδαν το περιστατικό με το άτυχο παιδάκι και χρειάστηκαν να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου για να το βγάλουν έξω από το όχημα.

«Το βλέπει ο ξάδερφος μου και δεν επικοινωνούσε. Χτυπάει το τζάμι και σπάει το τζάμι με μία πέτρα και το βγάλαν το παιδί από το αμάξι και το πήγαν κατευθείαν στο νοσοκομείο» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Το πήρε ο ύπνος στο αυτοκίνητο και μετά από 1-2 ώρες το παιδάκι έσκασε. Κοίταγαν να το βρούμε πολλές ώρες» ανέφερε συγγενής του 8χρονου κοριτσιού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Χαλάνδρι: Νεκρό 8χρονο κοριτσάκι από θερμοπληξία – Το παιδάκι βρέθηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο"

Ντόναλντ Τραμπ: Άκρως απόρρητα έγγραφα ανάμεσα στα δεκάδες που κατέσχεσε το FBI από την έπαυλη του

Δεκάδες έγγραφα εντόπισε και κατέσχεσε το FBI από την έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, μετά την εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να δημοσιοποιηθεί το ένταλμα έρευνας για την κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Το ένταλμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως, ωστόσο σύμφωνα με την Wall Street Journal, αναφέρεται ότι κατασχέθηκαν 20 κούτες με έγγραφα, άλμπουμ φωτογραφιών και μια επιστολή χάριτος που γράφτηκε για λογαριασμό του πολιτικού συμμάχου του Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στόουν. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ένταλμα αναφέρεται ότι κατασχέθηκε φάκελλος «με πληροφορίες για τον Πρόεδρο της Γαλλίας», χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη λίστα των εγγράφων που κατασχέθηκαν, αναφέρεται ότι περιλαμβάνονται «τέσσερις σειρές άκρως απόρρητων εγγράφων, τρεις σειρές απόρρητων εγγράφων και τρεις σειρές εμπιστευτικών εγγράφων». Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα διαβαθμισμένα ως «άκρως απόρρητα» έγγραφα «θα μπορούσαν να προκαλέσουν εξαιρετικά σοβαρή ζημιά στην ασφάλεια των ΗΠΑ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε σε αυτής τις αποκαλύψεις με μια δήλωση του στην διαδικτυακή πλατφόρμα Truth Social, που δημιούργησε ο ίδιος και στην οποία υποστηρίζει, ότι τα έγγραφα που κατασχέθηκαν «ήταν όλα αποχαρακτηρισμένα και αποθηκευμένα με ασφάλεια». Ισχυρίζεται δε, ότι θα ήταν πρόθυμος να τα παραδώσει, πριν εκτελεστεί το ένταλμα έρευνας. «Θα μπορούσαν να τα είχαν, όποτε ήθελαν - και αυτό περιλαμβάνει πολύ καιρό πριν. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν, ήταν να ρωτήσουν» έγραψε.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ντόναλντ Τραμπ: Άκρως απόρρητα έγγραφα ανάμεσα στα δεκάδες που κατέσχεσε το FBI από την έπαυλη του"

«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Πορτογαλία — Ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν βοήθεια

Σε πύρινο κλοιό είναι η Πορτογαλία, όπου συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή, με περισσότερα από 3.000 στρέμματα του Εθνικού Δρυμού να έχουν γίνει στάχτη. Τραγική όμως είναι η κατάσταση με τις φωτιές και στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου σπεύδουν να συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις φλόγες η νοτιοδυτική Γαλλία

Περισσότερα από 18.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες στη Ζιρόντ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, μόνο κατά την τελευταία αναζωπύρωσή της την Τρίτη (9/8).

Ακόμη 140.000 στρέμματα έχουν απανθρακωθεί στη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών, που ξέσπασαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Ιούλιου, του πιο ξηρού μήνα για τη Γαλλία από το 1961. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Περισσότερα από δέκα κτίρια που έχουν καταστραφεί.

361 πυροσβέστες από την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στο πλευρό των 1.100 Γάλλων συναδέλφων τους. Ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη για την κατάσβεση είναι και η Ελλάδα με δύο καναντέρ.

Βιβλική καταστροφή στην Πορτογαλία

Περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν τα τρία πύρινα μέτωπα στη μεγαλύτερη οροσειρά της Πορτογαλίας, τη Σέρα ντα Εστρέλα. Από το περασμένο Σάββατο, που ξέσπασε η φωτιά, περισσότερα από 3.000 στρέμματα του εθνικού δρυμού έχουν γίνει στάχτη.

Ιταλία: «Πνίγεται» το Στρομπόλι — Μεγάλες ζημιές από κατολισθήσεις

Ποτάμια νερού κατακλύζουν το Στρόμπολι στη νότια Ιταλία. Οι σφοδρές καταιγίδες, προκάλεσαν κατολισθήσεις που έπληξαν απ’ άκρη σ’ άκρη το ηφαιστειογενές νησί, λόγω της έλλειψης βλάστησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πυροσβέστες και εθελοντές εργάζονται αδιάκοπα για να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και δρόμους. Δε σημειώθηκαν τραυματισμοί.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Πορτογαλία — Ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν βοήθεια"

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων – Δεν συμμετέχουμε στο «παιχνίδι» ανακοινώσεων, απαντά η Αθήνα

Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς να γίνει από την Τουρκία κάποιου είδους πρόκληση. Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κράτησε το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ζυγίζοντας σε πρώτη φάση τις αντιδράσεις, εκτός ελέγχου είναι ωστόσο οι προκλητικές δηλώσεις από τους υπουργούς του, είτε επαναφέροντας ξανά θέμα κυριαρχίας στο Αιγαίο, είτε κατηγορώντας την Αθήνα ότι υποθάλπει τρομοκράτες, είτε ξαναγυρνώντας στη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ελληνική διπλωματία, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε μια αέναη διαδικασία δηλώσεων και ανακοινώσεων.

Στο δρόμο των προκλήσεων και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση επανέρχεται η Άγκυρα, με προμετωπίδα την ανυπόστατη αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης, προειδοποιώντας για νέα διεθνοποίηση του ζητήματος.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει αυτές τις περιοχές, ειδικά τα νησιά που βρίσκονται κοντά μας παρά τον όρο της συνθήκης της Λωζάννης και τα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Ειρηνευτική Συμφωνία του Παρισιού το 1947. Το φέραμε στην ατζέντα του ΟΗΕ. Το φέραμε στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας με τον ίδιο τρόπο όπως και σε άλλες χώρες. Θα το παρακολουθήσουμε» σημείωσε ο Μ. Τσαβούσογλου.

Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμμετέχει στο «παιχνίδι» προκλήσεων και πως μόνο αν υπάρξουν νέα ανυπόστατα επιχειρήματα θα απαντήσει στους αρμόδιους οργανισμούς.

«Οι ίδιοι έχουν θεσπίσει με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης από το 1995 το περίφημο casus belli δεν είναι αυτό επιθετική κίνηση; Δεν είναι αυτοί που έχουν εισβάλλει στην Κύπρο και κατέχουν το περίπου 40% του νησιού;» είπε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Εκτός από το casus belli και την εισβολή στην Κύπρο, η Ελλάδα προτάσσει τα επιχειρήματα ότι διαθέτει νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας με βάση τη Χάρτα του ΟΗΕ, καθώς η Τουρκία διαθέτει αποβατικές δυνάμεις στη Μικρά Ασία.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υπέδειξε την Ελλάδα ως επεκτατική χώρα, παρουσιάζοντας μάλιστα και χάρτες, προχωρώντας μάλιστα και σε αναφορές για τα συμβάντα της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπονοώντας ότι αν χρειαστεί η Αθήνα θα πληρώσει νέο, βαρύ τίμημα.

«Γιορτάζουμε την 100η επέτειο της μεγάλης μας νίκης στον τερματισμό των θηριωδιών και της απόπειρας εισβολής της Ελλάδας, που έγιναν πριν από έναν αιώνα. (…) Δεν πρέπει ποτέ να λησμονηθεί πόσο βαρύ ήταν το τίμημα της περιπέτειας» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Προκλήσεις και από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επανέφερε τη γνωστή προπαγάνδα περί υπόθαλψης τρομοκρατών στην Ελλάδα.

«Η Αθήνα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών. Υπάρχουν υποστηρικτές του PKK και του FETO. Νομίζουν οι Έλληνες ότι αν τους προστατεύσουν θα μπορέσουν να τους χρησιμοποιήσουν για να βλάψουν την Τουρκία» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Την πρώτη θέση, μεταξύ 36 ομάδων, έλαβαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου σε διαγωνισμό ελεύθερων σκοπευτών που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων – Δεν συμμετέχουμε στο «παιχνίδι» ανακοινώσεων, απαντά η Αθήνα"

Νερό με το δελτίο στη Βρετανία λόγω της ξηρασίας

Αντιμέτωποι με πρωτοφανή ξηρασία βρίσκονται οι Βρετανοί που εξετάζουν μέτρα ώστε να μην υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις σε νερό. Ωστόσο εκατομμύρια νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τμήματα της νότιας, της κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας έχουν τεθεί επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού και ξηρού καιρού.

Μέχρι τρία μπουκάλια νερό

Τα σουπερμάρκετ σπεύδουν να περιορίσουν το προληπτικό «στοκάρισμα» εμφιαλωμένου νερού με όρια στις αγορές, καθώς φαινόμενα με άδεια ράφια σε μεγάλες αλυσίδες όπως της Tesco κάνουν την εμφάνισή τους αναφέρει η Daily Mail. Υποκατάστημα της αλυσίδας Aldi στο Λονδίνο έβαλε αφίσες που περιορίζουν τους πελάτες σε τρία έως πέντε μπουκάλια πόσιμο νερό για τον κάθε πελάτη εν μέσω πανικού. Αργότερα ωστόσο τις απέσυρε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νερό με το δελτίο στη Βρετανία λόγω της ξηρασίας"

Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο για Ρόδο

Συνολικά 34 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο (από τις 6 μ.μ. της Πέμπτης μέχρι τις 6 μ.μ. της Παρασκευής).

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

xartis_pyrkagies

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ανωτέρω Περιφερειακής Ενότητας τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο για Ρόδο"

Ανακαλείται αλκοολούχο ποτό από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Με προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Δ. Γ.Χ.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση αλκοολούχου ποτού το οποίο περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό (αμύγδαλο) και δεν φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το αλκοολούχο ποτό με την εμπορική ονομασία «NIO COCKTAILS MAI TAI» αλκοολικού τίτλου 25,5% vol., σε προσυσκευασία των 100mL, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «Niococktails Srl» με έδρα την Ιταλία και το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά στην επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ Γ. και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Η ΑΑΔΕ μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται αλκοολούχο ποτό από το Γενικό Χημείο του Κράτους"

Καιρός αύριο: Βροχερό Σάββατο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία (13/08)

Σύμφωνα με πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ αύριο θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνον στη δυτική Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Το πρωί και το βράδυ σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερό Σάββατο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία (13/08)"

Ποιες οφειλές άνω της 10ετίας δεν θα διαγράψει ο ΕΦΚΑ

Διάταξη η οποία θα προβλέπει την παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ θα περιλαμβάνει το επόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό νωρίτερα σήμερα, η ευεργετική διάταξη αφορά μόνο τους οφειλέτες «που δεν έχουν αναζητηθεί μετά την παρέλευση της δεκαετίας».

«Προσπαθούμε να παίρνουμε μέτρα στα πλαίσια της λογικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «εάν ο ΕΦΚΑ χάριζε τα χρέη, δεν θα είχε εισφορές για να δίνει συντάξεις. Εμείς γνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα προχωρήσουμε με εναρμόνιση των ρυθμίσεων που υπάρχουν από την Εφορία, με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ». Για παράδειγμα, όπου υπάρχει στην ΑΑΔΕ ρύθμιση χρεών σε 24 δόσεις και στον ΕΦΚΑ ρύθμιση σε 12 δόσεις, θα εναρμονιστούν και οι δύο οφειλές στις 24 δόσεις «για να υπάρχει εκλογίκευση του συστήματος» τόνισε ο υπουργός.

Επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος, θα υπάρξει συμμόρφωση με την «απόφαση του ΣτΕ που μειώνει τον χρόνο παραγραφής των οφειλών από την 20ετία στη 10ετία, όπως ήταν και πριν το νόμο Κατρούγκαλου, αναφορικά με τις οφειλές προς το ΙΚΑ» ενώ υπογράμμισε ακόμα μια φορά ότι πρόκειται «για παραγραφή οφειλών που δεν έχουν αναζητηθεί από τον ΕΦΚΑ εντός της 10ετίας. Αν έχουν αναζητηθεί, δεν παραγράφονται. Όπως δεν παραγράφονται πουθενά και δεν παραγράφονταν και πριν το νόμο Κατρούγκαλου». Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, ο υπουργός σχολίασε ότι εάν παραγράφονταν οφειλές που έχουν αναζητηθεί από τον ΕΦΚΑ, θα υπήρχε ο «ηθικός κίνδυνος», οι οφειλέτες να έχουν το κίνητρο να είναι ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.

«Θα εκλογικεύσουμε το σύστημα και θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Διότι αν λέγαμε "δεν βαριέσαι, δεν έχεις πληρώσει για 10 χρόνια και μετά στα χαρίζουμε", θα έπρεπε να είναι κανείς ανόητος για να πληρώνει στον ΕΦΚΑ και θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης σχετικά με το ζήτημα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες οφειλές άνω της 10ετίας δεν θα διαγράψει ο ΕΦΚΑ"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο "

Παρακολουθήσεις: Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για άρθρο των New York Times – Καλεί τον Νίκο Δένδια να τοποθετηθεί

Σημερινό δημοσίευμα των New York Times το οποίο αναφέρεται εκτενώς στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα που περνάει με την κυβέρνηση να αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών, η Ελλάδα διασύρεται περισσότερο διεθνώς. Σήμερα είναι η σειρά των New York Times που αναφέρονται στις «σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας» και θυμίζουν την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ανάλογο σκάνδαλο υποκλοπών. Η Ελλάδα του «επιτελικού κράτους» μετατρέπεται σε παγκόσμιο παράδειγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και αυταρχικής διακυβέρνησης με αδιαφανείς πρακτικές», αναφέρει μεταξλυ άλλων η ανακοίνωση.

Επίσης γίνεται λόγος στις απαράδεκτες όπως τις χαρακτηρίζει δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης γελοιοποιήθηκε με τις διαρροές περί Ουκρανικών και Αρμενικών υπηρεσιών και τη δήθεν εμπλοκή Ανδρουλάκη σε σκοτεινούς φιλοκινεζικούς κύκλους. Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο Πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να τοποθετηθεί ο Νίκος Δένδιας αναφέροντας: «Αναμένουμε κατ’ ελάχιστον την παρέμβαση του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική υπουργού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση τρίτες χώρες. Αν εμπλέκονται, να τις κατονομάσει. Εάν δεν εμπλέκονται, να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός της χώρας και οι ολέθριες επιπτώσεις στις διακρατικές της σχέσεις από ανεύθυνες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή επίσημων διαρροών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία της».

Και καταλήγει: «Καμία ανοχή στην προσπάθεια συγκάλυψης. Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του «εσωτερικού εχθρού» που εξυπηρετεί «σκοτεινές δυνάμεις». Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνιστά ευθεία επίθεση στην ελληνική Δημοκρατία και η διαλεύκανσή του είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον».

Τι αναφέρουν οι New York Times 

Οι δημοσιογράφοι Τζέισον Χόρογουιτς και Νίκη Κιτσαντώνη υπογράφουν το μακροσκελές άρθρο για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα στους New York Times.

Το άρθρο ξεκινά με την παρουσία του αποπεμφθέντος διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 29/07/2022 όπου αναφέρεται ότι απέφυγε να απαντήσει αν παρακολουθείται ένας δημοσιογράφος και αντίπαλος πολιτικός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μια εβδομάδα αργότερα», γράφει το ρεπορτάζ, «οι κατηγορίες για κυβερνητική κατασκοπεία εκτοξεύθηκαν σε ένα εκτεταμένο σκάνδαλο που συγκλονίζει τώρα την κορυφή της ελληνικής κυβέρνησης αυξάνοντας τους φόβους για εκτεταμένες παρακολουθήσεις σε όλη την Ευρώπη και δημιουργώντας ακόμα μια ρωγμή στο ενωμένο μέτωπο της Ευρώπης απέναντι στην Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία». 

Σε άλλο σημείο αναφέρει: Ο κ. Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός ηγέτης που ανέλαβε τον προσωπικό έλεγχο της ΕΥΠ το 2019 και του οποίου ο πατέρας αποδυναμώθηκε από τις κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία όταν ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός πριν από περίπου 30 χρόνια, προσπαθεί να μετριάσει την ζημιά. Απέλυσε τον πιστό του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέωντα αποδέχθηκε την παραίτηση του γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη και απηύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό γεμάτο διαψεύσεις (σ.σ. ότι γνώριζε) και προτάσεις για την αναμόρφωση της ΕΥΠ συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός φίλτρου δικαστικού ελέγχου σε αυτό που πολλοί επικριτές αποκαλούν εσωτερική σφραγίδα πριν από την έγκριση των υποκλοπών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε και αν γνώριζε νωρίτερα δεν θα το επέτρεπε και αναφέρει ότι το σκάνδαλο θυμίζει τις παλιές σκοτεινές ημέρες της στρατιωτικής χούντας της Ελλάδας, αλλά είναι επίσης πολύ επίκαιρο στην Ευρώπη. Θυμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ήταν στόχος του συστήματος παρακολούθησης Pegasus αλλά και ο Εμανουέλ Μακρόν ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Υποστηρίζει ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας ανησυχούν καθώς το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο απειλή για την σταθερότητα της χώρας αλλά και για τον κοινό στόχο απέναντι στην Ρωσία.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη όπου λέει: «Αν ήμουν ο Πούτιν θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος κυβερνήσεις που είναι ενάντια στην Ρωσία να «πέσουν». Και ενώ τονίζει ότι δεν κατηγορεί την Ρωσία για τις παρακολουθήσεις προσθέτει ότι η Ρωσία είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα παλαιότερα. «Αφού το έκαναν στο παραλθόν, γιατί να μην το κάνουν και τώρα; Και η Τουρκία θα μπορούσε να είναι πίσω από όλα αυτά».

Στο άρθρο αναφέρεται και η υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και στις έρευνες που γίνονται γύρω από τις παρακολουθήσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρακολουθήσεις: Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για άρθρο των New York Times – Καλεί τον Νίκο Δένδια να τοποθετηθεί"

Ακάρ: Νέα πρόκληση - «Η Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες, θα απογοητευθεί»

«Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», αναφέρει στη νέα, προκλητική του δήλωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει», ο Χουλουσί Ακάρ σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, ανέφερε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Επίσης, εξέφρασε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά της και δόξα τω Θεώ μπορούμε να το κάνουμε και αυτό» ενώ ο υπουργός Ακάρ υπενθύμισε, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή, ότι θα εορταστεί η 100ή επέτειος της «Μεγάλης Νίκης», που τερμάτισε «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».



Επίσης, ερωτηθείς για πιθανή επιχείρηση κατά της Συρίας, ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκράτες στην περιοχή και ότι δεν θα μείνουν «αδιάφοροι και αδρανείς απέναντι σε αυτό που θα γίνει» ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διάλογο τόσο με τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε οι χώρες που συνορεύουν με τη Μαύρη Θάλασσα να ζουν σε ειρήνη, διάλογο και ευημερία στο πλαίσιο της συνθήκης του Μοντρέ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακάρ: Νέα πρόκληση - «Η Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες, θα απογοητευθεί»"

ΕΟΔΥ: Πρώτη ενημέρωση για τον ιό Langya που βρέθηκε στην Κίνα

Στη μελέτη που έδειξε την ταυτοποίηση ενός νέου ιού πιθανής ζωικής προέλευσης στην Κίνα, που ανιχνεύθηκε σε εμπύρετα περιστατικά χωρίς προς το παρόν να έχει προκαλέσει θάνατο σε κάποιο από αυτά, αναφέρεται ο ΕΟΔΥ.

Όπως σημειώνει, τα ευρήματα χρήζουν περαιτέρω έρευνας για την καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών και της επιδημιολογίας της νόσου στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine η ανίχνευση ενός νέου ιού στην Κίνα.

Ο νέος ιός αφορά ζωονόσο (μετάδοση από ζώο σε άνθρωπο) που ανήκει στο γένος Henipavirus της οικογένειας Paramyxoviridae.

Κάποιοι ιοί της συγκεκριμένης ομάδας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή νόσο ακόμα και θάνατο σε ανθρώπους. Ο νέος ιός ανιχνεύθηκε κατά τη διερεύνηση εμπύρετων περιστατικών με πρόσφατο ιστορικό έκθεσης σε ζώα στην περιοχή της Ανατολικής Κίνας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ένας γενετικά διακριτός ιός henipavirus, που ονομάστηκε Langya henipavirus (LayV). Το γονιδίωμα του LayV αποτελείται από 18.402 νουκλεοτίδια με οργάνωση γονιδιώματος που είναι παρόμοια με άλλων ιών henipavirus.

Ο νέος ιός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με τον ιό henipavirus Mojiang, ο οποίος απομονώθηκε από τη Νότια Κίνα.

Περαιτέρω διερεύνηση για παρουσία του ιού στους ανθρώπους έδειξε ότι 35 άτομα είχαν μολυνθεί με τον ιό LayV στις επαρχίες Shandong και Henan της Κίνας, μεταξύ των οποίων 26 είχαν μολυνθεί μόνο με LayV (δεν ανιχνεύθηκαν άλλα παθογόνα).

Αυτοί οι 26 ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα όπως πυρετό (100% των περιστατικών), κόπωση (54%), βήχα (50%), ανορεξία (50%), μυαλγία (46%), ναυτία (38%), πονοκέφαλο (35%), και έμετο (35%), συνοδευόμενα από θρομβοπενία (35%), λευκοπενία (54%) και διαταραχή της ηπατικής λειτουργίας (35%) και των νεφρών (8%).

Σε οροεπιδημιολογική μελέτη σε οικόσιτα ζώα ανιχνεύθηκε η παρουσία αντισωμάτων σε κατσίκες (3 από 168, 2%) και σκύλους (4 από 79, 5%).

Μεταξύ 25 ειδών άγριων μικρών ζώων που ερευνήθηκαν, το LayV RNA ανιχνεύθηκε κυρίως σε μυγαλές (71 από 262, 27%), ένα εύρημα που υποδηλώνει ότι η μυγαλή, πιθανόν, αποτελεί τη φυσική δεξαμενή του ιού LayV.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο ιός LayV ήταν το μόνο παθογόνο που ανιχνεύθηκε σε 26 από τους 35 ασθενείς (74%) με οξεία λοίμωξη LayV.

Σε δείγματα ορού που ελήφθησαν από 14 ασθενείς κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης της λοίμωξης και της ανάρρωσης, οι τίτλοι αντισωμάτων (IgG) στο 86% των δειγμάτων κατά την ανάρρωση ήταν 4 φορές υψηλότεροι από ότι στα δείγματα κατά την οξεία φάση.

Η ιαιμία (ανίχνευση ιού) συσχετίστηκε με οξεία λοίμωξη LayV, ενώ οι ασθενείς με πνευμονία είχαν υψηλότερα ιικά φορτία από εκείνους χωρίς πνευμονία. Αν και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι εφικτή για τον ιό Nipah, δεν υπήρξε επιδημιολογική συσχέτιση (χωρική ή χρονική συρροή) των περιστατικών με LayV.

Επίσης δεν αναφέρθηκε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των περιστατικών, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι μολύνσεις στους ανθρώπους αφορούν σποραδικά συμβάντα.

Η ιχνηλάτηση επαφών για 9 περιστατικά έδειξε ότι δεν υπήρξε μετάδοση LayV στα 15 μέλη των στενών επαφών τους στη ίδια οικογένεια, αλλά παρόλα αυτά το μέγεθος του δείγματός ήταν πολύ μικρό για να προσδιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Πρώτη ενημέρωση για τον ιό Langya που βρέθηκε στην Κίνα"

Ηράκλειο: Τσουχτερό πρόστιμο σε επιχειρηματία που έβαλε φωτιά για να κάψει σκουπίδια παρά τις απαγορεύσεις

Αψήφησε τις απαγορεύσεις, αλλά και τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς και έβαλε φωτιά για να κάψει σκουπίδια, όμως το πλήρωσε ακριβά. Ο λόγος για Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος με την απερισκεψία του κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν του χαρίστηκε και του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 600 ευρώ, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς όλους για την τήρηση των μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό του κινδύνου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, στην περιοχή Μαλάδων – Φοινικιάς, όπου πριν από λίγο καιρό καταστράφηκαν από μεγάλη πυρκαγιά τρεις επιχειρήσεις. Σε τοπική επιχείρηση είχε ανάψει φωτιά για καύση σκουπιδιών. Όμως, οι καπνοί κινητοποίησαν τους περιοίκους που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Τρία οχήματα έσπευσαν επί τόπου, χωρίς να χρειαστεί να επιχειρήσουν, ωστόσο, καθώς η φωτιά ήταν ελεγχόμενη. Όμως, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης, καθώς διανύουμε αντιπυρική περίοδο, αλλά και του βαθμού επικινδυνότητας εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στο νησί, οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής επέβαλαν το αυστηρό διοικητικό πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου, η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι επιπέδου 3, γεγονός που καθιστά αναγκαία την προσοχή από τους πολίτες. Αφενός καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά και αφετέρου να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική σε περίπτωση που αντιληφθούν ανάλογο κίνδυνο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Τσουχτερό πρόστιμο σε επιχειρηματία που έβαλε φωτιά για να κάψει σκουπίδια παρά τις απαγορεύσεις"

Καιρός – meteo: Μπουρίνια, κεραυνοί και χαλάζι – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Άστατος παραμένει και σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, ο καιρός θα είναι άστατος σε μεγάλος μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, παρόλα αυτά, λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες στις περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Σημειώνεται πως για την κακοκαιρία έχει εκδοθεί και έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Την Παρασκευή, δεύτερη συνεχόμενη μέρα καιρικής αστάθειας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Ήπειρο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – meteo: Μπουρίνια, κεραυνοί και χαλάζι – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν"

Μυτιλήνη: 10χρονος έβαζε φωτιές γιατί… του άρεσε ν’ ακούει σειρήνες και να βλέπει να τις σβήνουν

Ένας 10χρονος προσήχθη στην αστυνομία και παραδέχθηκε ότι έβαλε δύο φωτιές στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στα όρια της πόλης της Μυτιλήνης, τις δύο προηγούμενες ημέρες, που χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής έσβησαν έγκαιρα.

Ο 10χρονος είπε στους αστυνομικούς, ότι έβαλε τις φωτιές γιατί του άρεσε να ακούει τις σειρήνες της πυροσβεστικής και να βλέπει τους πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς.

Σε βάρος του 10χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία του εμπρησμού που θα αποσταλεί στο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ συνελήφθη η μητέρα του 10χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: 10χρονος έβαζε φωτιές γιατί… του άρεσε ν’ ακούει σειρήνες και να βλέπει να τις σβήνουν"

Της επιτέθηκαν δύο ροτβαϊλερ στη Γαύδο – Στο νοσοκομείο Χανίων μία 39χρονη

Επίθεση από δύο ροτβάιλερ δέχθηκε μία 39χρονη γυναίκα στη Γαύδο.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες με την σοκαρισμένη γυναίκα να μεταφέρεται με τραύματα στα πόδια, αρχικά στο ιατρείο της Γαύδου για τις πρώτες βοήθειες

Στη συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βάμου το οποίο την μετέφερε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η κατάσταση της υγείας της δε διατρέχει κίνδυνο.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Της επιτέθηκαν δύο ροτβαϊλερ στη Γαύδο – Στο νοσοκομείο Χανίων μία 39χρονη"

ΓΝ Λαμίας: «Θα σας σκοτώσω όλους και θα σας το κάψω» - Χτυπούσε και κλωτσούσε τις νοσηλεύτριες ο αστυνομικός

Απίστευτες καταστάσεις έζησε το προσωπικό και οι ασθενείς στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Λαμίας αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/8).

Σε κατάσταση αμόκ, 44χρονος συνοδός ασθενή της Παθολογικής Κλινικής, ο οποίος μάλιστα είναι και αστυνομικός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, χτύπησε άγρια μια νοσηλεύτρια και κλώτσησε στην κοιλιά και στο πόδι μία ακόμη, ενώ απειλούσε θεούς και δαίμονες βγαίνοντας στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου! Λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κλείσει τις πόρτες της Κλινικής προκαλώντας τρόμο στους άλλους συνοδούς και ασθενείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το επεισόδιο ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν την αλλαγή της βραδυνής βάρδιας στις 22:45’.

Έβριζε στο μπαλκόνι

Οι νοσηλεύτριες υπηρεσίας ενημερώθηκαν από συνοδό ασθενή ότι ο 44χρονος βρίσκεται στο μπαλκόνι και βρίζει. Αμέσως έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και τότε δέχτηκαν την πρώτη επίθεση. Ο 44χρονος μόλις τις είδε τις έβρισε χυδαία και απείλησε ότι θα κάψει το Νοσοκομείο.

Σαστισμένη η πρώτη νοσηλεύτρια του έκανε σύσταση να ηρεμήσει και ρώτησε να μάθει τι συμβαίνει. Πριν ακόμη το πράγμα ξεφύγει, ο 44χρονος ζήτησε να αλλαχθεί ο ουροσυλλέκτης του πατέρα του, ενώ συνέχισε να βρίζει φωνάζοντας. Στη σύσταση της νοσηλεύτριας να μη φωνάζει, εκείνος γύρισε και της πέταξε στο πρόσωπο το φάκελο που είχε με τα έγγραφα και απείλησε ότι θα τους σκοτώσει όλους!

Η επόμενη κίνησή του ήταν να κλείσει τις πόρτες της Κλινικής προκαλώντας τρόμο για το τι θα μπορούσε να κάνει στους άλλους ασθενείς και συνοδούς. Η νοσηλεύτρια άνοιξε αμέσως την πόρτα και τότε δέχτηκε τη δεύτερη και πιο βίαιη επίθεση αφού τη χτύπησε στο πρόσωπο, βγάζοντας της την μάσκα και σπάζοντάς της τα γυαλιά που φορούσε. Στη συνέχεια την έριξε κάτω κι άρχισε να την κλωτσάει όπου έβρισκε! Η συνάδελφός της που προσπάθησε να τη σώσει, δέχτηκε κι εκείνη δύο κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι.

Μέχρι να έρθει Security, το υπόλοιπο προσωπικό και ακολούθως η αστυνομία, ο 44χρονος είχε βγει στο μπαλκόνι κλείνοντας πίσω του τις μπαλκονόπορτες. Με μεγάλη προσπάθεια, οι συνάδελφοι του αστυνομικοί από τη ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης, του ΑΤ Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να τον βγάλουν και να τον οδηγήσουν στη Διεύθυνση.

Σύλληψη για σωματικές βλάβες

Εκεί συνελήφθη με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι άτυχες νοσηλεύτριες μετέβησαν στα Επείγοντα προκειμένου να εξεταστούν, η μία μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί με τραυματιοφορέα εξαιτίας της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συναδέλφων τους είναι σχετικά καλά σωματικά, ωστόσο το σοκ που υπέστησαν ήταν εξίσου μεγάλο.

Ο 44χρονος μετά και από αίτημα συγγενικών του προσώπων θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ το Ίδρυμα πρόκειται να υποβάλλει μήνυση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Λαμίας.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " ΓΝ Λαμίας: «Θα σας σκοτώσω όλους και θα σας το κάψω» - Χτυπούσε και κλωτσούσε τις νοσηλεύτριες ο αστυνομικός "

Πάτρα: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον πατέρα της – Η μητέρα και ο «ρόλος» παιδοψυχολόγου

Ολική ανατροπή στην υπόθεση που είχε αναδείξει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φιλοξενώντας και τις δύο απόψεις (μητέρας και πατέρα) και που αφορούσε μήνυση – καταγγελία που είχε γίνει από τη μάνα, για ασέλγεια από την πλευρά του πατέρα σε βάρος της 4χρονης κόρης τους.

Η μάνα, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, και η οποία έχει χωρίσει συναινετικά με τον πατέρα από το 2020 είχε καταγγείλει πως ο πατέρας ασελγούσε στην 4χρονη. Μάλιστα, τότε είχε κερδίσει και τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα ο πατέρας μπορεί να βλέπει το παιδί, μόνο παρουσίας της μητέρας του και γιαγιάς του. Ποτέ μόνος του.

Η γυναίκα για να καταφέρει να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα είχε χρησιμοποιήσει γνωμάτευση γυναίκας ιδιώτη παιδοψυχολόγου, η οποία όμως έχει καταγγελθεί από 11 συνολικά μπαμπάδες σε όλη τη χώρα για «ψευδείς γνωματεύσεις» στις οποίες πάντα «πιστοποιεί» ασέλγεια από τον πατέρα στο παιδί! Πρόκειται για παιδοψυχολόγο που εργάζεται στην Αθήνα.

Διαφορετική εκδοχή είχε δώσει ο πατέρας της 4χρονης! Υποστήριξε πως όλα όσα έχουν καταγγελθεί στην Εισαγγελία και τότε βρίσκονταν στο στάδιο της διερεύνησης ήταν στη φαντασία της μητέρας και ότι «έστησε» ένα τέτοιο σκηνικό, προκειμένου να κατηγορήσει τον πρώην σύζυγό της, επειδή την χώρισε.

«Ο πελάτης μου έχει τρελαθεί από όσα του συμβαίνουν. Εχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» είχε δηλώσει ο δικηγόρος του, Θάνος Αμπατζής. Σύμφωνα με τον πατέρα, ουδέποτε έχει αγγίξει την κόρη του και μάλιστα η παιδοψυχίατρος του Καραμανδανείου τον δικαίωσε, μην αναγνωρίζοντας σημάδια κακοποίησης στο παιδί!
Ομως η πρώην γυναίκα του απευθύνθηκε στη συγκεκριμένη ιδιώτη ψυχολόγο, η οποία έκρινε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια. Και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Το δικαστήριο που έγινε προχθές, απέρριψε τους ισχυρισμούς της μητέρας και μάλιστα της επιδίκασε και τα δικαστικά έξοδα. Ετσι ο πατέρας θα μπορεί πλέον να βλέπει κανονικά το παιδί του.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζή, ο πατέρας θα ζητήσει με βάση το χαρτί της παιδοψυχιάτρου την πλήρη επιμέλεια του παιδιού του, ενώ η διαμάχη με την πρώην σύζυγό του θα έχει συνέχεια στα ελληνικά δικαστήρια, αν και δεν ήταν επιλογή του.

Κοινός αγώνας κατά της παιδοψυχολόγου

Οι 11 «μπαμπάδες» κάνουν πλέον κοινό αγώνα, ώστε να αναδείξουν την ιστορία με την παιδοψυχολόγο. Οπως δήλωσε στην «Π» εκπρόσωπός τους από την Αθήνα, ο οποίος γνωρίζει καλά και την ιστορία της Πάτρας, η συγκεκριμένη επιστήμονας εκδίδει γνωματεύσεις για δήθεν «ασέλγειες» μπαμπάδων στα παιδιά τους, και μέχρι σήμερα όλοι οι πατεράδες έχουν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και έχουν παραδοθεί «λευκοί» στην κοινωνία.
Κάνουν λόγο για «βιομηχανία» γνωματεύσεων με μία τόσο σοβαρή -για έναν πατέρα- κατηγορία. Μάλιστα σύντομα θα κινηθούν και νομικά εναντίον της, έχοντας στον «φάκελό» τους αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον πατέρα της – Η μητέρα και ο «ρόλος» παιδοψυχολόγου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news