facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Δήμαρχος Μυκόνου: Η κυβέρνηση τιμωρεί την Μύκονο

H κυβέρνηση δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία, τονίζει ο δήμαρχος Μυκόνου μετά την απόφαση Χαρδαλιά για lockdown στο νησί.

Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς επισημαίνει:

«Από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας δηλώσαμε ότι βασική προτεραιότητα όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και αυτό το υπηρετήσαμε με συνέπεια και σοβαρότητα.

Συνεργαστήκαμε πάντοτε με όλες τις αρμόδιες Αρχές, βοηθήσαμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στηρίξαμε το Κέντρο Υγείας, προμηθεύσαμε με τα απαραίτητα μέσα προστασίας όσους είχαν ανάγκη.

Μετά την έναρξη του προγράμματος Εμβολιασμού ενημερώσαμε τους πολίτες για τα οφέλη και τη σημασία του εμβολιασμού με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε από τα νησιά με τα υψηλότερα ποσοστά του εμβολιασμού στην Ελλάδα στον ντόπιο πληθυσμό.

Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της τουριστικής περιόδου πάντα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως των νεότερων ηλικιών, αλλά  θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους.

Μόλις χθες μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτι με αντίτιμο.

Σε κάθε περίπτωση η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής  περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Πολιτεία είχε φροντίσει να δημιουργήσει για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου για όσους δεν τα σέβονται.

Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική.

Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας..

Η Δημοτική μας αρχή λειτούργησε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία και πάντα με σεβασμό στην εθνική προσπάθεια και στους νόμους του κράτους.

Εδώ όμως υπάρχει και αστοχία και αδικία.

Ένα λάθος που δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.»

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Μυκόνου: Η κυβέρνηση τιμωρεί την Μύκονο"

53 δασικές πυρκαγιές στο 24ωρο - Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Χίο

Σε 53 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 633 πυροσβέστες με 306 οχήματα, με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Όσον αφορά στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 15 Ιουλίου, στη Σάμο, είναι οριοθετημένη ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 3.30 το απόγευμα κοντά στο χωριό Βαβύλοι της Χίου, μεταξύ του χωριού και του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για το φόβο αναζωπυρώσεων. Από την πυρκαγιά κάηκε χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "53 δασικές πυρκαγιές στο 24ωρο - Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Χίο"

Μάθιου Νίμιτς: Η διαμάχη με την Ελλάδα δεν αφορούσε τη γλώσσα αλλά το όνομα της γλώσσας, όχι την ταυτότητα

«Η μοναδικότητα της μακεδονικής γλώσσας αναγνωρίζεται και επιβεβαιώνεται παγκοσμίως στα Ηνωμένα Έθνη», λέει ο πρώην μεσολαβητής στη διαφωνία  του ονόματος με την Ελλάδα, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Νίμιτς σε συνέντευξή του στο Kanal 5, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων και ότι η ταυτότητα και η γλώσσα δεν ήταν μέρος της Συμφωνίας Πρεσπών, αλλά τέθηκε στο τραπέζι από τη Βουλγαρία, εξήγησε ότι για την ελληνική πλευρά το πρόβλημα δεν ήταν η ταυτότητα αλλά το όνομα της γλώσσας και σε αυτήν την περίπτωση είναι μια διαφορετική διαφωνία.

«Αυτές οι ερωτήσεις είναι μοναδικές, υπήρχαν καταστάσεις που ήταν σχετικές, αλλά όχι τόσο παρόμοιες. Γνωρίζετε ότι η Συμφωνία Πρεσπών αναφέρεται σε γλώσσα, δεν χρησιμοποιεί τη λέξη ταυτότητα επειδή δεν είναι νομική λέξη. Η μακεδονική γλώσσα έχει γίνει αποδεκτή εδώ και πολύ καιρό και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι υπάρχει η μακεδονική γλώσσα. Η διαφωνία με την Ελλάδα δεν αφορούσε καθόλου τη γλώσσα, αλλά το όνομα της γλώσσας. 

»Με άλλα λόγια, η ελληνική πλευρά δεν είχε κανένα πρόβλημα να έχει μια ωραία γλώσσα, μια ειδική γλώσσα. Αλλά το πρόβλημά τους ήταν ότι αν ονομαζόταν μακεδονική, που θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι είχε σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Η διαφορά με τη Βουλγαρία είναι διαφορετική όσον αφορά την προέλευση των γλωσσών. Δεν είμαι ειδικός σε αυτό, δεν ήταν θέμα της Συμφωνίας Πρεσπών, αλλά είναι ένα θέμα που θέλουν να συζητήσουν, οπότε είναι θέμα συζήτησης», δήλωσε ο Νίμιτς.

Ερωτηθείς αν κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για την ταυτότητα κάποιου, που είναι μία εσωτερική αίσθηση της προσωπικότητας, ο Νίμιτς ήταν σαφής ότι η ταυτότητα δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί.

«Όχι δεν μπορούσε. Υπήρχαν εσωτερικά συναισθήματα μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, και εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι άνθρωποι στη Βόρεια Μακεδονία είναι συναισθηματικοί για αυτό και οι άνθρωποι στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας εξακολουθούν να είναι συναισθηματικοί. 

»Δεν οδηγούμαστε από συναισθήματα, αλλά μπορεί κανείς να καταλήξει σε μια συμφωνία για το πώς μιλάτε γι 'αυτά, πώς το διατυπώνει, με σεβασμό σε διαφορετικές απόψεις για ευαίσθητα ιστορικά ή συναισθηματικά θέματα», δήλωσε ο  Αμερικανός διπλωμάτης.

Ο πρέσβης Νίμιτς πιστεύει ότι δεν απαιτείται διαμεσολάβηση για να ξεπεραστούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας, αλλά ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιλύσουν οι ίδιοι το ζήτημα, εκτός και εάν χρειαστεί διαμεσολάβηση.

«Μια διαμεσολάβηση στη ζωή είναι αρκετή. Επίσης, η διαμεσολάβηση ή μια λύση με τη Βουλγαρία δεν πρέπει να διαρκεί 20 χρόνια, δεν πρέπει να διαρκέσει ούτε και 20 μήνες, κατά τη γνώμη μου. Αλλά οι δύο χώρες πρέπει να αποφασίσουν από μόνες τους. Είτε χρειάζονται έναν μεσολαβητή είτε όχι, εξαρτάται από αυτούς, όχι από κάποιον από έξω», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, πρώην διαμεσολαβητής στη διαφωνία ονόματος.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάθιου Νίμιτς: Η διαμάχη με την Ελλάδα δεν αφορούσε τη γλώσσα αλλά το όνομα της γλώσσας, όχι την ταυτότητα "

Φολέγανδρος: Συνελήφθη ο φίλος της 26χρονης - «Παιδιά τι έκανα, η κακιά στιγμή», είπε

Η απόλυτη ανατροπή καταγράφεται στη μυστηριώδη υπόθεση θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο, καθώς το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 30χρονος φιλος της ύστερα από αναζήτηση που ξεπέρασε το ένα 24ωρο.

Από εκεί που επικρατούσε η πεποίθηση ότι μπορεί να ήταν νεκρός, εκείνος συνελήφθη ύστερα από αναγνώριση από κάτοικο της περιοχής, στο βραχώδες σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές του λιμενικού και της αστυνομίας. Ο 30χρονος όταν συνελήφθη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «παιδιά τι έκανα, ήταν η κακιά στιγμή». Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. 

Ο 30χρονος άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από το τραγικό συμβάν κυκλοφορούσε στο νησί καθώς τον αναγνώρισαν επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά και συναναστράφηκαν μαζί του. Μαζί με την 26χρονη Γαρυφαλλιά επισκέφθηκαν το νησί των Κυκλάδων έχοντας μαζί τους σκηνές για διανυκτέρευση και χωρίς να έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο της κοπέλας βρέθηκε σε βραχώδη έκταση στον γκρεμό. Ύστερα από την πτώση η 26χρονη κοπέλα βγήκε από το όχημα με ένα σακίδιο και μετά χάθηκε. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 30χρονος φίλος της εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι. Στο μεταξύ θέμα ωρών είναι να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση καθώς η σορός της 26χρονης εστάλη στην Αθήνα την Παρασκευή για τη διενέργεια νεκροψίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Alpha οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή όπου βρέθηκε η 26χρονη Γαρυφαλλιά ένα σκουλαρίκι της αλλά και κηλίδες αίματος.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αφαιρεθεί βίαια το κολιέ που φορούσε και βρέθηκε σπασμένο. Αυτό σημαίνει πως ότι συνέβη στην κοπέλα έγινε στη στεριά και στη συνέχεια ο δράστης έριξε το πτώμα της στη θάλασσα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φολέγανδρος: Συνελήφθη ο φίλος της 26χρονης - «Παιδιά τι έκανα, η κακιά στιγμή», είπε"

Μύκονος: Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εστίαση, τουρισμό και διασκέδαση ζητούν οι επιχειρηματίες

Η Μύκονος θα μείνει χωρίς μουσική όλο το 24ωρο έως τις 26 Ιουλίου και με απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα. Όλοι στο νησί μιλούν για πλήγμα στον τουρισμό και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το «μίνι lockdown».

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο επιχειρήσεων διασκέδασης και εστίασης, ζητούν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση, την διασκέδαση και τον τουρισμό αν και, όπως σημειώνουν, η Μύκονος έχει υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.

Ζητούν επίσης «να καλυφθούν νομικά οι επιχειρήσεις που δεν θα συνεργάζονται με ανεμβολίαστους υπαλλήλους».

Ανάμεσα στις επτά προτάσεις που κάνουν είναι επίσης να συνεχίσουν οι εμβολιασμένοι να απολαμβάνουν μουσική σε εστίαση και χώρους διασκέδασης και να μην τους απαγορεύεται η κυκλοφορία και οι ανεμβολίαστοι να «ανανεώνουν με rapid ή pcr την υγειονομική τους κάλυψη ανά 72 ώρες».

Κάνοντας λόγο για «ανυπολόγιστες ζημιές» που προκαλεί «η νέα αιφνιδιαστική απόφαση», η οποία χτυπά «την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας», οι επιχειρηματίες ζητούν «να εφαρμοστεί ουσιαστικά και αυστηρά η ΚΥΑ για τα παράνομα πάρτι στις βίλες με την παρουσία δικαστικού λειτουργού».

Και καταλήγουν: «Έχουμε υποστεί πολλά! Ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς. Άμεσα να τηρηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά».

Όλη η ανακοίνωση

«Από το “Δόξα ο Θεός στο Βοήθα Παναγιά”

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε η κυβέρνηση δια του κ. Χαρδαλιά στους επαγγελματίες της Μυκόνου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των σωστών μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης- μετά από πολυήμερες καθυστερήσεις και αφού η σεζόν κυλάει αμείλικτα για εμάς, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας- έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς και δυστυχώς διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η στάση ορισμένων ανεύθυνων/ ανεμβολίαστων δεν θα περιορίσει τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Είχε πει χαρακτηριστικά «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες».

Και αντ’ αυτού ανακοινώνεται πως επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων, εν μία νυκτί.

Δεν θα σταθούμε στις ανυπολόγιστες ζημιές που μας προκαλεί η νέα αιφνιδιαστική απόφαση (προμήθειες, προσωπικό, ακυρώσεις που θα επιφέρει), χτυπώντας την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας.

Για μία ακόμη φορά θα προτείνουμε, όπως κάναμε εξ’ αρχής, αλλά υιοθετούνται με καθυστέρηση όλες οι προτάσεις μας:

  1. Να τηρηθεί η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού και να μην περιοριστούν τα δικαιώματα των εμβολιασμένων
  2. Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση, την διασκέδαση και τον τουρισμό ( αν και η Μύκονος έχεις το ποιο υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Να καλυφθούν νομικά οι επιχειρήσεις που δεν θα συνεργάζονται με ανεμβολίαστους υπαλλήλους.
  3. Οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, χωρίς εκπτώσεις (δηλαδή με μουσική) και χρονικούς περιορισμούς.
  4. Οι ανεμβολίαστοι να ανανεώνουν με rapid ή pcr την υγιεινομική τους κάλυψη ανά 72 ώρες για να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα όσων δεν νοσούν.
  5. Να συνυπολογιστεί για την εξαγωγή των στατιστικών δεδομένων ότι στο νησί βρίσκονται γύρω στους 200.000 κάτοικοι και τουρίστες (εύκολα από αφίξεις – αναχωρήσεις πλοίων και αεροπλάνων εξάγονται οι αριθμοί) και να μην ανάγονται επί των 10.000 κατοίκων τα ημερήσια κρούσματα καθώς ο αριθμός επί των 100.000 είναι πλασματικά υπερπολλαπλάσιος.
  6. Να αφαιρούνται από τα κρούσματα που εντοπίζονται στο Διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου, όσοι προέρχονται από διπλανά νησιά που απλώς χρησιμοποιούν την Μύκονο ως ενδιάμεσο σταθμό για αναχώρηση ή άφιξη.
  7. Να εφαρμοστεί ουσιαστικά και αυστηρά η ΚΥΑ για τα παράνομα πάρτι στις βίλες με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Έχουμε υποστεί πολλά!

Ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς.

Άμεσα να τηρηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εστίαση, τουρισμό και διασκέδαση ζητούν οι επιχειρηματίες"

Κεφαλονιά: Νεκρός 40χρονος Γάλλος τουρίστας - Βαρύ πένθος στο χωριό της Άσσου

Βαρύ πένθος στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Άσσος, στην Κεφαλονιά, από τον τραγικό θάνατο ενός 40χρονου Γάλλου τουρίστα το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Χρήστο Κοκκόλη, πρόεδρο της Άσσου, που μίλησε στο protothema.gr, ο 40χρονος είχε επισκεφθεί μαζί με την οικογένειά του το χωριό πριν μερικές ημέρες και σκόπευε να μείνει για δύο εβδομάδες.

Η οικογένεια των Γάλλων διέμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και συνδεόταν φιλικά με ζευγάρι Γάλλων που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Άσσο και μάλιστα, είχαν βοηθήσει στο «ξεμπάζωμα» του χωριού, μετά το βαρύ χτύπημα του κυκλώνα Ιανού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Κοκκόλη, το βράδυ της Παρασκευής ο 40χρονος αισθάνθηκε πόνους στη μέση και αγόρασε αντιφλεγμονώδες φάρμακο από κοντινό φαρμακείο. Μετά την λήψη του φαρμάκου ένιωσε αδιαθεσία και οι δικοί του με την βοήθεια ντόπιων, που βρέθηκαν αμέσως στο πλευρό της οικογένειας, κάλεσαν το Κέντρο Υγείας Σάμης για ασθενοφόρο. Εκεί δεν υπήρχε όμως διαθέσιμο ασθενοφόρο και εκλήθη το ΕΚΑΒ. Το μόνο ασθενοφόρο που μπορούσε να πάει στην Άσσο βρισκόταν καθ' οδόν προς Ληξούρι και χρειάστηκαν 3 ώρες για να φτάσει στο χωριό. Ο 40χρονος ένιωσε αδιαθεσία γύρω στις 9.30 το βράδυ και εξέπνευσε στις 11 ενώ το ασθενοφόρο έφτασε στην Άσσο στις 12 τα μεσάνυχτα! Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού στο protothema.gr αν η γέφυρα του Χειμωνικού στον Αγκώνα, που συνδέει την περιοχή του Αργοστολίου και της Παλλικής με τη βόρεια Κεφαλονιά, ήταν ανοιχτή, το ασθενοφόρο θα είχε φτάσει, τουλάχιστον, 2 ώρες νωρίτερα στην Άσσο.

«Θέλουμε μόνιμα ασθενοφόρο και γιατρό στο Δήμο Σάμης. Να μην κοιμούνται όρθιοι οι υπεύθυνοι και να μας θυμούνται μόνο για τις ψήφους», δήλωσε ο Χρήστος Κοκκόλης και τόνισε πως το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έκανε ό,τι μπορούσε και έφθασε στο χωριό «με την ψυχή στο στόμα», αλλά ήταν πλέον αργά... Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πριν 5 με 6 χρόνια έχασε την ζωή του στην Άσσο ένας 50χρονος Βρετανός τουρίστας, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων δομών υγείας στην περιοχή. «Αν δεν αποκατασταθεί η γέφυρα του Χειμωνικού θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα», ανέφερε ο δραστήριος πρόεδρος της Άσσου.

Η Άσσος και το γειτονικό γραφικό Φισκάρδο είναι από το ομορφότερα χωριά της Κεφαλονιάς, όμως, αν δεν διαθέτουν τις στοιχειώδεις δομές υγείας, παρόμοια γεγονότα αμαυρώνουν τον τουρισμό του νησιού και μάλιστα σε μια περίοδο, όπως είναι το φετινό καλοκαίρι, που οι αφίξεις στο νησί από το εξωτερικό παρουσιάζουν, προς το παρόν, καθοδική πορεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κεφαλονιά: Νεκρός 40χρονος Γάλλος τουρίστας - Βαρύ πένθος στο χωριό της Άσσου"

Καιρός αύριο: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αύριο Κυριακή (18.07.2021), καθώς περιμένουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές προβλέπονται στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους, ενώ στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (18.07.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα 
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στη νότια Πελοπόννησο και τον Κορινθιακό δυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες"

Κρούσματα: Στα 2.562 τα νέα κρούσματα - «Βράζουν» Αττική και Κρήτη - Ποια νησιά έχουν τα περισσότερα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.562 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 455.754 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.705 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.840 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 124 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.752 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 122 (ημερήσια μεταβολή +20.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 100 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Από το σύνολο των 2.562 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 17 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 2.545 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Στην Αττική καταγράφηκαν 1.165 κρούσματα κορωνοϊού. Υψηλά είναι τα κρούσματα στην Κρήτη, όπου καταγράφηκαν 258 μολύνσεις (111 στο Ηράκλειο, 23 στο Λασίθι, 63 στο Ρέθυμνο και 61 στα Χανιά). Στα 166 τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη.

Η Μύκονος να συγκεντρώνει σήμερα 37 νέα κρούσματα και 365,11 ανά 100.000 πληθυσμό και η Πάρος 38 και 254,59 αντίστοιχα. Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινείται και η Σαντορίνη με 14 διαγνώσεις και 79,14 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:
  • 122 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 158 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 39 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 156 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 320 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 186 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 171 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων
  • 166 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε 'Ανδρου
  • 19 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε 'Αρτας
  • 52 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε Έβρου
  • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Ζακύνθου
  • 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
  • 111 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Θάσου
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ιθάκης
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ικαρίας
  • 43 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 33 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Καστοριάς
  • 31 κρούσματα στην Π.Ε Κέρκυρας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς
  • 33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 55 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε Κω
  • 5 κρούσματα την Π.Ε Λακωνίας
  • 66 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας
  • 24 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 37 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε Νάξου
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
  • 38 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 63 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης
  • 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 2 κρούσματα στην Π .Ε Σποράδων
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε Τήνου
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε Φθιώτιδας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε Φωκίδας
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
  • 61 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 155 κρούσματα υπό διερεύνηση

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 5.625.451 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 6.027.608 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 71.516 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρούσματα: Στα 2.562 τα νέα κρούσματα - «Βράζουν» Αττική και Κρήτη - Ποια νησιά έχουν τα περισσότερα κρούσματα"

Κορονοϊός: Βλάβες στα αγγεία και στο αίμα για 1 στους 4, δύο μήνες μετά την νόσηση

Δύο μήνες μετά την νόσηση από κορονοϊό στο 25% των ατόμων παραμένουν βλάβες στα αγγεία και η πήξη του αίματος παραμένει ενεργοποιημένη, σύμφωνα με πρόδρομα αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε από την ομάδα «Καρκίνος και Θρόμβωση, INSERM U938», του καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα, σε συνεργασία με την ομάδα των κυρίων Τέρπου και Δημόπουλου του ΕΚΠΑ, και είναι υπό δημοσίευση το Φθινόπωρο.

Όπως δηλώνει μάλιστα ο καθηγητής Γεροτζιάφας στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» οι εμμένουσες διαταραχές σε αγγειακό επίπεδο που εμφανίζονται σε έναν στους 4 επιβιώσαντες από κορονοϊό, δεν σχετίζονται με την βαρύτητα της νόσησης, δηλαδή αν κάποιος πέρασε βαριά Covid19, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο ή παρέμεινε στο σπίτι. Το 25% είναι ένα μεγάλο ποσοστό που δεν το περιμέναμε, τονίζει ο διακεκριμένος αιματολόγος, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι αν αυτό συνδυαστεί με το σύνδρομο long- covid, που παρουσιάζεται επίσης στο 25 με 30% των ανθρώπων, σημαίνει ότι πλέον «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα ανοσολογική κατάσταση που έχει ποικίλη κλινική εικόνα.

Γιατί η Covid19 δεν είναι γρίπη

Η Covid19 όπως έχουμε πει εδώ και ένα χρόνο, είναι ένα νόσημα των αγγείων και του αίματος. Και το γεγονός ότι οι διαταραχές που προκαλούνται από τον ιό, με ένα τρόπο που ακόμα δεν γνωρίζουμε, παραμένουν τουλάχιστον δύο μήνες μετά την νόσηση, είναι εντυπωσιακό, γιατί συνήθως δεν συμβαίνει έτσι στις κοινές ιώσεις. Ένα επιχείρημα λοιπόν παραπάνω, γιατί η Covid19 δεν είναι γρίπη. Και γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και προσεκτικοί τόσο στο να εφαρμόζουμε τα μέτρα αποτροπής της λοίμωξης, όσο και τον εμβολιασμό, καθώς αποτελεί το βασικό όπλο που έχουμε για να μην νοσήσουμε από τον ιό. Η γνώση που προκύπτει από την μελέτη μας πρέπει να επικοινωνηθεί στο κοινό στην Ελλάδα και θα έλεγα ότι είναι ένα επιπλέον επιχείρημα που πρέπει να στηρίξει την καμπάνια του εμβολιασμού». Επίσης τα δεδομένα αυτής της έρευνας, σύμφωνα με τον κ. Γεροτζιάφα, είναι ακόμη ένα επιχείρημα που στηρίζει την ανάγκη για να οργανωθεί ένα δίκτυο περίθαλψης, τόσο για τους ανθρώπους που προσβάλλονται από τον ιό, έτσι ώστε να γίνεται νωρίς η διάγνωση και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις, για να μην οδηγούνται στους θαλάμους των νοσοκομείων ή στις ΜΕΘ, όσο και για τους ανθρώπους, που αφού τελειώσουν με τη νοσηλεία τους, θα χρειαστούν υποστήριξη για την αντιμετώπιση του συνδρόμου long covid.

«Έχουμε τεράστιο καθήκον μπροστά μας σχετικά με την οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χρειάζεται ταυτόχρονα εμβολιασμός, επιδημιολογική επιτήρηση, οργάνωση και ανάπτυξη του συστήματος υγείας, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή, για την επόμενη σημαντικά μεγάλη περίοδο, την οποία έχουμε να διανύσουμε».

Η έγκαιρη εφαρμογή θεραπευτικών στρατηγικών ελαττώνει 50% τις νοσηλείες

Για την έγκαιρη παρέμβαση στον ασθενή με κορονοϊό, ο κ. Γεροτζιάφας αναφέρει ότι υπάρχουν μελέτες από τις ΗΠΑ, οι οποίες δείχνουν ότι η έγκαιρη εφαρμογή θεραπευτικών στρατηγικών, («προσοχή μιλάω για συνδυασμό στρατηγικών και όχι ένα φάρμακο, όπως κακώς διατυπώθηκε στην Ελλάδα για τα μονοκλωνικά αντισώματα πχ») οδηγεί σε περίπου 50% ελάττωση στις νοσηλείες σε θαλάμους covid και σε ΜΕΘ. Και όταν λέει έγκαιρη παρέμβαση, εννοεί μόλις γίνεται η διάγνωση του νοσήματος.

Όταν οι ασθενείς φθάνουν στο νοσοκομείο είναι πλέον αργά

Το θέμα, διευκρινίζει, είναι να μην πηγαίνουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί στο σπίτι. Γιατί όταν φθάνουν στο νοσοκομείο, είναι πλέον αργά. «Όταν περάσει η πέμπτη, έκτη έβδομη μέρα, οι άνθρωποι πηγαίνουν στο νοσοκομείο λόγω των αγγειακών επιπλοκών που δημιουργούν τα προβλήματα των μικροθρομβώσεων στον πνεύμονα. Και εκεί έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε δύσκολα περιστατικά». Σχετικά με την επίσκεψη των γιατρών στο σπίτι, ο κ. Γεροτζιάφας αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις από την επιστημονική κοινότητα.

Το επόμενο εξάμηνο θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του long covid

Και εξηγεί ότι έχει διαμορφωθεί μία ολόκληρη στρατηγική, (PDA: Prevention, Detection, Anticipation, δηλαδή Πρόληψη, Διάγνωση και παροχή Πρόνοιας νωρίς) την οποία έχει επεξεργαστεί ένα διεθνές γκρουπ 55 επιστημόνων από όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων Κίνα, Αμερική, Ρωσία) που συντονίζει η δική του ομάδα. (σσ Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο). «Προτείνουμε συγκεκριμένη διαδικασία για το πώς μπορεί να γίνει η επίσκεψη κατ οίκον. Δεν είναι μία διαδικασία, η οποία χρειάζεται τεράστιες υποδομές ή μεγάλη οικονομική δαπάνη. Μπορεί να συγκροτηθεί δίκτυο μέσα στην κοινότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία τύπου τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, έτσι ώστε αυτά τα πράγματα να γίνονται με αποτελεσματικότητα και χωρίς τεράστιο κόστος. Αλλά χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα σε επίπεδο πόλης, γειτονιάς. Όταν ο άρρωστος φτάνει στο νοσοκομείο, ίσως είναι αργά και επίσης δημιουργούνται συνθήκες κορεσμού των νοσοκομείων, και τότε ξεκινάνε συζητήσεις για λοκ ντάουν».

Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, εμβολιαζόμαστε για να προστατέψουμε και το διπλανό μας, τονίζει ο καθηγητής της Σορβόννης και καταλήγει: «Ο εμβολιασμός είναι και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Ελαττώνουμε την κυκλοφορία του ιού, ελαττώνουμε την πιθανότητα όχι κάποιος να πεθάνει, αλλά ακόμη και να πάθει long covid που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο θα δούμε μπροστά μας το επόμενο εξάμηνο».

ΑΠΕ ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Βλάβες στα αγγεία και στο αίμα για 1 στους 4, δύο μήνες μετά την νόσηση"

Φολέγανδρος: Σοκ από τον θάνατο 26χρονης, αγωνία για τον φίλο της που αγνοείται

Θλίψη αλλά και αγωνία επικρατεί στη Φολέγανδρο έπειτα από τον εντοπισμό το μεσημέρι της Παρασκευής της σωρού μιας 26χρονης κοπέλας, με καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας, η οποία είχε φτάσει για διακοπές στο νησί και την εξαφάνιση του νεαρού φίλου της.

Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει την 26χρονη να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες – όχι ενοικιαζόμενο – σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο. Το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, φαίνεται πως παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Τότε, η νεαρή βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και άρχισε να περπατάει, κατηφορίζοντας προς τη βραχώδη περιοχή.

Ο νεαρός φίλος της με καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας, μαζί με τον οποίο έκαναν ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ της περιοχής, εξακολουθεί να αγνοείται.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φολέγανδρος: Σοκ από τον θάνατο 26χρονης, αγωνία για τον φίλο της που αγνοείται"

Βέμπερ: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι πυροβολισμοί τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων κάνει λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στο επεισόδιο μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και της κυπριακής ακτοφυλακής.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι άνευ προηγουμένου πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων και το καταδικάζουμε απολύτως. Αλληλεγγύη στους Κύπριους φίλους μας!» υπογραμμίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Βέμπερ: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι πυροβολισμοί τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής"

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Δεν τα περιμέναμε τα μέτρα, καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό

Αιφνιδιασμένος με το lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο εμφανίστηκε ο Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του νησιού, Αλέξανδρος Κουκάς.

«Δεν το περιμέναμε», σχολίασε στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι το νησί φιλοξενεί 20.000 άτομα.

«Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς», υπογράμμισε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου.

«Η Μύκονος είναι στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού», ανέφερε επίσης ο αντιδήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι έως τη Δευτέρα (26/7) επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ απαγορεύεται η μουσική στα μαγαζιά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Δεν τα περιμέναμε τα μέτρα, καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό"

Lockdown στη Μύκονο-Μπαρ χωρίς μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν πριν από λίγο για τη Μύκονο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown στη Μύκονο-Μπαρ χωρίς μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα "

Συντάξεις Αυγούστου 2021: Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Δείτε όλες τις ημερομηνίες που θα γίνει η καταβολή των συντάξεων για όλα τα Ταμεία.

Σημαντικές αλλαγές στις ημερομηνίες που γίνεται η καταβολή των μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019. Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συντάξεις Αυγούστου 2021 – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2021:
– Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 (για όσους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).
– Την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 (για όσους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Για όλα τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Αυγούστου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Ο ΟΓΑ αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Το Δημόσιο αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Αυγούστου 2021: Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία"

Κορωνοϊός - Μύκονος: Φωτιά οι τιμές στα PCR τεστ εκτός κέντρων υγείας - 150 ευρώ και χωρίς απόδειξη

Παρακαμπτήρια οδό για την αποφυγή της συμφόρησης, που επιφέρει η πολύωρη αναμονή, αναζητά πλειάδα τουριστών στη Μύκονο. Η πρόσκρουση, ωστόσο, με την υπερτιμολόγηση είναι γεγονός. Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της ασυνήθιστα υψηλής χρέωσης των μοριακών ελέγχων (PCR test) σε ξενοδοχεία και σε βιλες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, τουρίστες που προσπαθούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία στα ιατρικά κέντρα, επιλέγουν την πραγματοποίηση της PCR εξέτασης, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, στο κατάλυμα όπου διαμένουν.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα τεστ, που διενεργούνται εκτός ιατρικών κέντρων, χρεώνονται ορισμένες φορές ακόμη και σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική.

Στα 60 ευρώ φθάνει υπό κανονικές συνθήκες το ποσό καταβολής για διενέργεια PCR, ωστόσο οι έλεγχοι στα δωματια ξενοδοχείων και σε βίλες φέρεται να φτάνουν και στα 150 ευρώ, και όλες αυτές οι συναλλαγές χωρίς απόδειξη.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, πως όσο πιο πολυτελές είναι το κατάλυμα στο οποίο διαμένει ο τουρίστας τόσο περισσότερα φέρεται πως καλείται να καταβάλει.

Φαίνεται, ακόμη, να υπάρχει ένα κλίμα ενόχλησης απέναντι στους γιατρούς που ευθύνονται για την υπερτιμολόγηση.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση με την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών στο νησί των Ανέμων απασχολεί πολύ τις αρμόδιες αρχές που επιδίδονται σε έναν αγώνα για να έχουν τον έλεγχο, κόντρα στα δεκάδες κορωνοπάρτι που ευνοούν φαινόμενα υπερμετάδοσης.

Ο συνωστισμός στις κλινικές της Μυκόνου για να εξακριβωθεί τυχόν μόλυνση από τη νόσο Covid-19 είχε αποτυπωθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του protothema.gr.

Όπως είχε γίνει γνωστό, σχηματίζονται τεράστιες ουρές έξω από τις ιδιωτικές κλινικές της Μυκόνου από τουρίστες που σπεύδουν να κάνουν PCR τεστ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι μεγάλη ειδικότερα τις μεσημεριανές ώρες όπου οι αναμονές αγγίζουν και τις 6 με 7 ώρες.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αφήνουν την εξέταση για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να χάνουν τις πτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχειο καραντινας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς. "Δεν υπάρχει δωματιο ουτε για δείγμα" αναφερει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκονου. Χαρακτηριστικο ειναι οτι όσοι τουρίστες θετικοι στη νοσο Covid-19 δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκαζονται να κοιμούνται στις παραλιες!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Μύκονος: Φωτιά οι τιμές στα PCR τεστ εκτός κέντρων υγείας - 150 ευρώ και χωρίς απόδειξη"

Η Τουρκία ζητά από τον ΟΗΕ την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και αυτή τη φορά έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στην επιστολή προς τον ΟΗΕ η Τουρκία αναφέρει πως αυτό αποτελεί απειλή για την ασφάλειά της και επισημαίνει πως μπορεί να προκύψει ένταση που να απειλήσει την Ειρήνη. Παράλληλα αναφέρεται πως αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τις Συνθήκες τότε δεν θα μπορεί “να διεκδικεί κυριαρχικά δίκαια δικαιώματα των νησιών που περιλαμβάνουν και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών”.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία ζητά από τον ΟΗΕ την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Μεσόγειο"

«Έφυγε» η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σημαντική εκπρόσωπος του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη, η οποία τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Τον Μάιο, η Πυργάκη είχε χάσει, επίσης από καρκίνο, και τον σύζυγό της.

Την είδηση για τον θάνατό της, κοινοποίησε η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, με ανάρτησή της στο Facebook.

Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

pirgaki1 

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και ετσι κυκλοφόρησε σε παρα πολυ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Έφυγε» η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news