facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΘ: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού – Δείτε τις ανακοινώσεις

Σφοδρή ήταν η κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της καθιερωμένης ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ και τα όσα μέτρα στήριξης των πολιτών ανακοίνωσε. Μετά από ώρες τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να είναι ιδιαίτερα αιχμηρό στην τοποθέτησή του.«Κύκνειο άσμα Μητσοτάκη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας αναφορά στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών έχει τελειώσει». Αναλυτικά η ανακοίνωσή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της ακρίβειας πραγματοποίησε σήμερα τη τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ. Στο κύκνειο άσμα του προσπάθησε με πολύ κόπο και ιδρώτα να περιγράψει μια φωτεινή Ελλάδα του ίδιου και των φίλων του που έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Για τους εργαζόμενους, όμως, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες απλά προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, ανέχεια και αδιέξοδα. Έκανε μια προεκλογική ομιλία, μήπως και πείσει τους βουλευτές και το κόμμα του, που αρνούνται να τον υπερασπιστούν στο ζόφο που έχει πνίξει την πολιτική ζωή της χώρας.

Πρώτον, τον ενημερώνουμε ότι «η Ελλάδα πλησιάζει να γίνει ευρωπαϊκή χώρα» γιατί ο ίδιος και το παρακράτος του όποτε και αν γίνουν εκλογές θα αποτελέσουν παρελθόν. Αφιέρωσε μισή φράση για το όργιο παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, κάνοντας λόγο για «επιχειρησιακό λάθος». Δεν διευκρίνισε όμως εάν το λάθος ήταν ότι μας άκουγε όλους ή ότι τον καταλάβαμε.

Δεύτερον, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος είναι ο υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας πολιτικής αστάθειας και προανήγγειλε εμμέσως νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, επιβεβαιώνοντας πως κάνει τους θεσμούς και το Σύνταγμα κουρέλι ανά πάσα στιγμή, μόνο και μόνο για να πείσει τους βουλευτές του πως υπάρχει ελπίδα να ξανά είναι πρωθυπουργός. Μάταια, όμως γιατί καμία τέτοια ελπίδα δεν υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Βελλίδειο.

Τρίτον, την ώρα που έρχεται νέος Αρμαγεδδώνας ακρίβειας στην Ελλάδα του αρνητικού ρεκόρ πληθωρισμού, ο κ. Μητσοτάκης ήταν μία από τα ίδια : καμία παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, παρά μόνο επιδότηση της αισχροκέρδειας από τις τσέπες των πολιτών και τα τρομακτικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους και την οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών. Καμία παρέμβαση για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για να μειωθούν οι τιμές. Μία από τα ίδια δηλαδή σε ακόμη χειρότερες συνθήκες.

Τέταρτον, συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που «πουλάει» αυξήσεις στις συντάξεις με τη ρύθμιση του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προέβλεπε από τότε για το 2023. Αντί για ψέματα, όμως, οι συνταξιούχοι περίμεναν να τους αποδώσει τα αναδρομικά που τους έκλεψε για δεύτερη φορά η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης της ακρίβειας και των υποκλοπών έχει πολιτικά τελειώσει. Το κρίσιμο είναι να φύγει μια ώρα αρχύτερα προτού τελειώσει μαζί του και η χώρα».

«Κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού»

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τα όσα εξήγγειλε στην ομιλία του στη ΔΕΘ:

«Αφήνοντας ενοχικά εκτός κάδρου στην αποψινή ομιλία του το κράτος δικαίου, τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Πρωθυπουργός επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού.

Τελικά το «λεφτόδεντρο» φύτρωσε στην αυλή του Μαξίμου, καθώς ο κ. Μητσοτάκης μοίρασε το δημόσιο χρήμα με αυταρέσκεια, αποκρύπτοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος που χρησιμοποιεί, προέρχεται αποκλειστικά από την υπερφορολόγηση της κατανάλωσης των ευάλωτων και μικρομεσαίων νοικοκυριών και ενώ επί τρία χρόνια εξασφάλισε απαλλαγές και δώρα στους ισχυρούς. Η κοινωνία μας χρειάζεται στήριξη, που θα βασίζεται σε επιλογές δίκαιες και όχι προσανατολισμένες στις κάλπες.
Με παραδειγματική καθυστέρηση αναγνώρισε το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των νέων οικογενειών και των φοιτητών, που φέτος αποτέλεσε ένα τα μεγαλύτερα εμπόδια στις σπουδές τους.

Επίσης, αναγνώρισε την ανάγκη των ενεργειακών κοινοτήτων και των φωτοβολταϊκών στις στέγες ξεχνώντας όμως ότι λίγες εβδομάδες πριν με νόμο της ΝΔ οι ΑΠΕ πηγαίνουν στα χέρια των λίγων και ισχυρών.

Έστω και με αυτά τα ψήγματα φαίνεται ότι η ΝΔ δεν παρακολουθούσε απλά , αλλά πολύ προσεκτικά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις σε αυτά τα θέματα πολύ νωρίτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης οδηγούμενος από την εξουσιομανία του και βλέποντας τους πολίτες να του γυρνούν την πλάτη, θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του γι’ αυτό επένδυσε εκ νέου στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», επιλέγοντας στην θεσμική εκτροπή που πρωταγωνιστεί αυτός και το περιβάλλον του, να προσθέσει και την θεσμική ανακολουθία».

«Ακούσαμε πολλά “Θα”», υποστήριξε η Ελληνική Λύση

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη η Ελληνική Λύση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα στο Βελλίδειο, ακούσαμε πολλά “Θα” και πολλά λόγια από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος οδήγησε τη χώρα στην επισιτιστική, οικονομική και ενεργειακή κρίση. Για ακόμη μία φορά τα πολλά «Θα» και τα πολλά λόγια είναι «φθηνά» και δεν είναι αληθινά.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα επέλεξε να κλείσει την ομιλία του με αναφορά στον Γιώργο Θεοτοκά. Τον μεγάλο λογοτέχνη μας ο οποίος μετά το ταξίδι του στο Άγιο Όρος (αλήθεια ο πρωθυπουργός θα πάει ποτέ) επεσήμανε πως τα «συμπτώματα διαφθοράς και ανηθικισμού» αποδίδονται σε μεταφυσικά αιτία, σε «ένα γενικευμένο αίσθημα κενού, σε μια κατάσταση πνευματικής ναυτίας». Αναφορά που ταιριάζει απόλυτα στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Πώς αντέδρασε το ΚΚΕ

Με γραπτή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ανέφερε ότι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού δεν επαρκούν μπροστά στο δύσκολο χειμώνα.

“Το πολυαναμενόμενο πακέτο της ΔΕΘ ενόψει του «δύσκολου χειμώνα», που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών. Όχι μόνο δε συνιστά ουσιαστική ανακούφιση, αλλά αντίθετα διαιωνίζει κι ενισχύει όλους εκείνους τους παράγοντες και μηχανισμούς που ευθύνονται για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επίθεση στο εργατικό λαϊκό εισόδημα, για το σύνολο των προβλημάτων.
Γι’ αυτό το λόγο και όσα ελάχιστα εξαγγέλλονται, είτε θα εξανεμιστούν αμέσως είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύουν μόνο τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες, σε άλλους κλάδους.
Για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις στην ενέργεια είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» που ευθύνεται για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι περιορισμένες αυξήσεις στις συντάξεις υπολείπονται κατά πολύ της εκτίναξης του πληθωρισμού.
Ακόμη και τα μέτρα για τη στέγη – ελλείψει προγραμμάτων εργατικής λαϊκής κατοικίας – συνδέονται με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και νέα τραπεζικά δάνεια που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υπερχρέωση τα λαϊκά νοικοκυριά.
Συνεπώς το δίλημμα «ανάπτυξη και σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση» που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι πλαστό και παραπλανητικό. Σήμερα ζούμε ακριβώς τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που για το λαό μεταφράζεται σε αστάθεια, ανασφάλεια, επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του.
Στη «βαρυχειμωνιά» αυτού του δρόμου ανάπτυξης δεν χωρά καμία αναμονή και καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς «σωτήρες». Απαιτείται οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, σύγχρονα δικαιώματα, αξιοποίηση κάθε δυσκολίας κι αστάθειας του συστήματος για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού”.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και το ΜέΡΑ25:

«Ένας αμετανόητος, αδιόρθωτος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός στον δικό του μαγικό, ολιγαρχικό κόσμο

Αν κάποιος είχε την υπομονή να ακούσει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε πραγματικά πως δεν ζει στην χώρα της Μητσοτάκης Α.Ε. των ολιγαρχικών κλοπών και των κυβερνητικών υποκλοπών.

Ένας αμετανόητος, αδιόρθωτος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός στον δικό του μαγικό, ολιγαρχικό κόσμο.

Την ώρα που ο κόσμος έξω μαζί με το μπλοκ του ΜέΡΑ25 διαδήλωνε μαζικά, ο Πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει την κοινωνία πως δεν ζει στο Ολιγαρχικό κράτος και το Μητσοτακικό παρακράτος που καθημερινά την ληστεύει με το ένα χέρι και τη δέρνει με το άλλο, κρυφακούγοντας κιόλας «για το καλό της» τις διαθέσεις και τις προθέσεις της.

Είναι σαφές πως ο κ. Μητσοτάκης είναι πια σε αποδρομή και προσπαθεί με την ολιγαρχική και μιντιακή εξουσία του, αλλά και μερικά επικοινωνιακά και προεκλογικά ψίχουλα, να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί πλεόν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Αυτό όμως αφορά μόνο το τεστ πίστης των χειροκροτητών που επιστρατεύτηκαν να γεμίσουν κάθε σπιθαμή του Βελλίδειου ώστε ο ταχύτατα βυθιζόμενος στα σκάνδαλά του Πρωθυπουργός να εκπέμψει επικοινωνιακο μήνυμα ενότητας αλλά ταυτόχρονα να δέσει τις βαρωνίες του κόμματός του σε όρκο συνενοχής.

Η κοινωνία χρειάζεται εδώ και τώρα ρήξη με το ολιγαρχικό καθεστώς που καθημερινά την ληστεύει μέσω της Μητσοτάκης Α.Ε. και των διαφόρων ληστρικών μηχανισμών όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έστησε η προηγούμενη μνημονιακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος κ. Μητσοτάκη σας έχει πάρει πια χαμπάρι και δεν θα επιτρέψει ούτε τη διαιώνιση του δικού σας καθεστώτος, ούτε την εναλλαγή σας από άλλες μνημονιακές, ολιγαρχικές δυνάμεις που θα συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές.

Ο λαός μας θα επιλέξει τη ρήξη, γιατί είναι η μόνη απάντηση στην κρίση.

Παλεύουμε για τη Ρήξη. Παλεύουμε για τις ζωές μας. Και θα τις πάρουμε πίσω. Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό εδώ και τώρα με δημοψήφισμα για κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ.

Καμία ανακοχή με την Μητσοτάκης Α.Ε. και κάθε μνημονιακή, ολιγαρχική πολιτική!

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΘ: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού – Δείτε τις ανακοινώσεις"

Ερχεται επιδότηση τοποθέτησης ηλιακών πάνελ για ιδιοκατανάλωση

Ετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έως 10 κιλοβάτ, για να βάλουν ηλιακά πάνελ και να παράγουν ρεύμα, όχι για net metering, αλλά για ιδιοκατανάλωση, ενώ ετοιμάζεται και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις. Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί άλλη μία μεγάλη αμερικανική επένδυση στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινή εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και του Ιδρύματος Konrad Adenauer, με θέμα «Ενεργειακά προβλήματα και στήριξη των Ελληνικών Επιχειρήσεων».

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο υπουργός σημείωσε ότι η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει ήδη τις ευρωπαϊκές οικονομίες σε πολύ μεγάλη πίεση, και μπορεί, όπως είπε, εδώ να υπάρχει η συνήθης γκρίνια και οι αλληλοκατηγορίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι η επιδότηση στο ρεύμα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το ρεύμα σήμερα είναι 11 φορές ακριβότερο από ό,τι ήταν πέρυσι. Δηλαδή όσο πληρώνατε λογαριασμό ρεύματος πέρυσι θα το πολλαπλασιάσετε επί 11 για να είστε στις τιμές που είναι φέτος. Το ότι δίνουμε την επιδότηση είναι πολύ ευεργετικό, γιατί διασώζουμε και νοικοκυριά αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα είχαν γονατίσει αν αυτή η επιδότηση δεν υπήρχε» τόνισε ο υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η επιδότηση δεν επαρκεί και να φροντίζουν για ενεργειακή εξοικονόμηση, είτε μέσω μείωσης της κατανάλωσης είτε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ενώ σημείωσε ότι «ετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έως 10 κιλοβάτ, για να βάλουν ηλιακά πάνελ και να παράγουν ρεύμα, όχι για net metering, αλλά για ιδιοκατανάλωση».

Όπως ανέφερε ο υπουργός: «Επιλέξαμε να φτάσουμε σε μια επιδότηση της κατανάλωσης που πιάνει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά δεν φτάνει στο σημείο εκείνο όπου χρειάζεται σύνδεση στο δίκτυο ώστε να μην έχεις το εμπόδιο του ΔΕΔΔΗΕ και να βάζεις ηλιακά πάνελ τέτοια που θα σου επιτρέψουν σχεδόν να μηδενίσεις την κατανάλωση του ρεύματός σου. Και άρα, με αυτό τον τρόπο να μετατρέψουμε τις υψηλές τιμές ενέργειες από ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Επομένως, συνέχισε ο ίδιος, και τα προγράμματα «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις είναι καθ΄ οδόν και τα προγράμματα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια είναι ήδη σε εφαρμογή «και στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε βάλει πάρα πολλά χρήματα αντίστοιχα για net metering για τη μεσαία βιομηχανία και βιοτεχνία, εκεί πια που οι ανάγκες είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερες. 'Αρα, δεν μπορούμε να μείνουμε στο χαμηλό ενεργειακό εύρος που είναι η μικρομεσαία επιχείρηση.

Και με αυτό τον τρόπο γρήγορα μέσα στους επόμενους μήνες, μέσα στο δύσκολο χειμώνα του 2022-2023 να δούμε πολύ μεγάλη αλλαγή στην θετική μας οικονομία».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στόχος είναι προς όφελος της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας να αυξηθεί κατά πολύ η παραγόμενη, στο μείγμα μας, κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Όταν θα μειώσουμε την εισαγωγή των ορυκτών καυσίμων και θα μπορούμε να κινούμε την οικονομία μας από τον ήλιο και τον άνεμο, τότε δεν θα έχουμε μόνο φτηνότερη ενέργεια, θα έχουμε και πολύ μικρότερο εμπορικό έλλειμμα και άρα εξαιρετικά ανταγωνιστικότερη οικονομία» τόνισε ο υπουργός.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί άλλη μία μεγάλη αμερικανική επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στο επενδυτικό περιβάλλον, ο υπουργός είπε ότι η Θεσσαλονίκη, σταθερά, μεταμορφώνεται σε μία πόλη που προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις, όπως τη Pfizer, την CISCO, την Deloitte, και πρόσθεσε: «Και έχουμε ήδη άλλη μία μεγάλη ανακοίνωση να κάνουμε τις επόμενες μέρες για άλλη μία μεγάλη αμερικανική επένδυση στη Θεσσαλονίκη».

Γενικότερα για την οικονομία, σημείωσε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης έχουν πάει κατά 3 χρόνια, περίπου, καλύτερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις και μάλιστα, υπογράμμισε ο ίδιος, υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου που έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται επιδότηση τοποθέτησης ηλιακών πάνελ για ιδιοκατανάλωση"

Δημοσκόπηση Prorata: 5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, σε απόγνωση η κοινωνία από την ακρίβεια

Την εικόνα στην πολιτική σκηνή και την κοινωνία αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Prorata Σεπτεμβρίου. Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ζενίθ η ανησυχία των πολιτών για το κύμα ακρίβειας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata, στον δείκτη πρόθεσης ψήφου η ΝΔ καταγράφεται στο 30% με απώλειες της τάξης του 1% συγκριτικά με τη μέτρηση του Ιουλίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο 25%, διαμορφώνοντας την απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων στο 5%.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ανιχνεύεται στο 11%, το ΚΚΕ στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 3.5%, ενώ η εκλογική επιρροή του ΜεΡΑ25 περιορίζεται στο 2.5%.

Τέλος, η δεξαμενή των αναποφάσιστων μεγεθύνεται, διαμορφώνοντας έναν κρίσιμο όγκο μετέωρων ψηφοφόρων, οι οποίοι σκέπτονται εκ νέου τις επιλογές τους, χωρίς να μετακινούνται – προσώρας – προς κάποιο συγκεκριμένο κόμμα.

Δημοσκόπηση Prorata: Θηλιά στον λαιμό η ακρίβεια

Στη μεγάλη εικόνα, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι η ακρίβεια και δευτερευόντως τα εθνικά θέματα, οι χαμηλοί μισθοί, οι συνθήκες εργασίες, καθώς και τα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας. 

Την ίδια στιγμή το κλίμα στο κόλπους της κοινωνίας είναι εξαιρετικά αρνητικό, χρωματιζόμενο από συναισθήματα, όπως η απογοήτευση, ο θυμός, η απελπισία και η αποστροφή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41%) υπερτερεί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα (34%) στο bras de fer της εμπιστοσύνης για το αξίωμα του πρωθυπουργού

Για πρώτη φορά από την αρχή του εκλογικού κύκλου, ένα οριακά πλειοψηφικό ρεύμα (51%) εκτιμάει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σε σχέση με το κυρίαρχο θέμα της περιόδου, δηλαδή τις παρακολουθήσεις, η στάση της κοινής γνώμης είναι σαφής: για την πλειοψηφία της κοινωνίας «κακώς» έγιναν οι παρακολουθήσεις και πλήττουν τη Δημοκρατία (54%).

Για μια άλλη, σημαντική ωστόσο, μερίδα, είτε υπάρχει μια «υπερβολή» γύρω από το ζήτημα (21%), είτε «καλώς» έγιναν καθώς «προέχει η εθνική ασφάλεια» (22%).

Παράλληλα, το 68% εκτιμάει ότι, είτε ήταν νόμιμες, είτε όχι, δεν έπρεπε να γίνουν. 

Τέλος, για την πλειονότητα (70%), ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εν τούτοις, η υπόθεση των παρακολουθήσεων καταγράφεται μεταξύ των λιγότερο σημαντικών θεμάτων της περιόδου, απασχολώντας – και μάλιστα όχι με ιδιαίτερη ένταση πλέον – μια μικρή μόνο μερίδα κεντροαριστερών και αριστερών ψηφοφόρων.

Πως αξιολογούν όμως τη δραστηριότητα των κομμάτων οι πολίτες; Η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο ανιχνεύεται στο 35%, από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο 22%, ενώ αυτή που αφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ μειώνεται περαιτέρω στο 14%.

Ως προς τα επιθυμητά σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι σαφείς: συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ακόμα πιο ξεκάθαροι είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ: Συγκυβέρνηση με μη δεξιές δυνάμεις, η οποία – ιδανικά – θα πλαισιώνεται και από το ΜεΡΑ25. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μοιάζουν πιο διχασμένοι: Το 30% αυτών προτιμάει μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ενδεχομένως όχι όμως υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 24% με τις προοδευτικές δυνάμεις και κατά προτίμηση χωρίς το ΜεΡΑ25, ενώ το 27% προκήρυξη νέων εκλογών.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση από την Prorata, διεξήχθη το διάστημα 2 έως 5 Σεπτεμβρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Prorata: 5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, σε απόγνωση η κοινωνία από την ακρίβεια"

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτά είναι τα 21 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σε 5,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι 2.300.000 ευάλωτοι πολίτες θα λάβουν τον Δεκέμβριο έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 250 ευρώ. Παράλληλα, το επίδομα φοιτητικής στέγης αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός είπε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν κίνητρα και αντικίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για τα νοικοκυριά με αέριο.



Αναλυτικά τα 21 μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

1ο. Τον Δεκέμβριο, 2.300.000 πιο ευάλωτοι πολίτες  θα στηριχτούν και πάλι. Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.


2ο. Αυξάνεται αμέσως το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Θα διευκολυνθεί έτσι η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.


Επιπλέον, για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.


3ο. Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε πάει στα 174 εκατομμύρια. Σήμερα θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά.


Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται. Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.


4ο. Για τον πρωτογενή τομέα, για τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας. Θα καταβληθεί επιδότηση στους αγρότες 60 εκ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων. Και 50.000 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκ. για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.


5ο. Οι δικαιούχοι του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000. Θα διαθέσουμε 140 εκ. ευρώ γι’ αυτό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Ακόμα πιο σημαντικό, εξασφαλίζουμε τον αναγκαίο χώρο στο δίκτυο ώστε να μπορεί να δέχεται πια ρεύμα προς κατανάλωση από μεμονωμένους παραγωγούς. Θα χρηματοδοτήσουμε 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια. Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.


6ο. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές.


Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα, θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2023.


7ο. Διευθετούνται αμέσως μια σειρά -όχι όλα, αλλά μία σειρά- από αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων: η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διάρκειας και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. H επέκταση της Μάχιμης 5ετίας και η νυχτερινή αποζημίωση. Ενώ θεσπίζεται πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.


8ο. Για να δημιουργηθούν περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας, από αύριο και έως τέλη του 2023 όσες επιχειρήσεις μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους, θα απαλλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζόμενων.


9ο. Επιτηδευματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν κάποια νέα πρόσληψη: στο εξής υπό μία προϋπόθεση: αν αυξάνουν το μέσο ετήσιο αριθμό υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος εκείνο το έτος.


Ακολουθεί η μόνιμη δέσμη μέτρων που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2023:


10ο. Μονιμοποιείται η μείωση κατά 3 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών. Μέτρο που αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα 2.200.000 εργαζομένων, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μισθολογικό βάρος για τις επιχειρήσεις.


11ο. Καταργείται για πάντα και για όλους -δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους- η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης. Ένα βάρος των μνημονίων παίρνει τέλος και ανακουφίζονται σχεδόν 3.000.000 φορολογούμενοι.


12ο. Στο Δημόσιο, μαζί με την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και τη θέσπιση για πρώτη φορά Κινήτρων Επίτευξης Στόχων, παίρνει τέλος και η μη ανταποδοτική Εισφορά υπέρ του πρώην Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων. Μία ακόμη ελάφρυνση.


Πρακτικά, ένας τμηματάρχης του Δημοσίου ωφελείται ετησίως κατά 364 ευρώ. Ένας απλός υπάλληλος, νεοπροσληφθείς, κατά 109 ευρώ. Ένας διευθυντής κατά 591 ευρώ. Και ένας γενικός διευθυντής κατά 1.125 ευρώ.


13ο. Ύστερα από πολλά χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις 1.500.000 συνταξιούχων με χαμηλή ή μηδενική προσωπική διαφορά. Το ύψος της αύξησης θα προκύπτει κατά 50% από την αύξηση του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Για φέτος υπολογίζεται ότι θα είναι πάνω από 6%.


Οι συνταξιούχοι που έχουν υψηλή προσωπική διαφορά θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους, όχι από την αύξηση των συντάξεων, η οποία θα περιορίσει το ύψος της προσωπικής διαφοράς, αλλά από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, καθώς μιλάμε κυρίως για συνταξιούχους με υψηλότερες συντάξεις.


14ο. Αναμορφώνεται από 1/1/2023 το Ειδικό Μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης. Η αύξηση θα είναι μεσοσταθμικά περίπου 10% επί του συνόλου των αποδοχών τους.


15ο. Ξεκινά, όμως, και η αναμόρφωση του Μισθολογίου σχεδόν 600.000 Δημοσίων Υπαλλήλων. Με έμφαση στους χαμηλόμισθους αλλά και τη στήριξη όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης. Και με στόχο την εφαρμογή του από 1/1/2024.


16ο. Για τη στήριξη της οικογένειας, την αντιμετώπιση του δημογραφικού, αλλά και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στις νέες μητέρες, επεκτείνεται αμέσως το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.


17ο. Ο μειωμένος ΦΠΑ, στις συγκοινωνίες, στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά επεκτείνεται μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Και το ίδιο θα ισχύσει στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό, στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού.


18ο. Σε αναστολή παραμένει, όμως, και ο ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές μέχρι τα τέλη του 2024, ώστε να στηριχθεί ο οικοδομικός κλάδος.


19ονΑναμορφώνεται το πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς με σημαντικά επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα.


20ον Από 1/1/2023, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Αυτοδιοίκησης αυξάνονται κατά 120 εκ. ευρώ ετησίως. Χρήματα που θα μεταφραστούν σε έργα για όλους.


21ο Με τη νέα χρονιά ξεκινά και η διαδικασία για την νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, όπως το κάναμε δύο φορές μέχρι σήμερα. Σκοπός μας είναι να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου του 2023.

Μ1

Μ2

Μ3

Μ4

Μ5

Μ6

Μ7

Μ8

Μ9

Μ10

Μ11

Μ12

Μ13

Μ15

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτά είναι τα 21 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός"

Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη σε Χάλκη, Ρόδο και Καστελλόριζο – Για προκλητική ενέργεια μιλούν οι Τούρκοι

Τριήμερη επίσκεψη σε Χάλκη, Ρόδο και Καστελλόριζο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί αύριο Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη Χάλκη ώστε να παρακολουθήσει την τελετή λήξης του Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης-Δημήτρης Κρεμαστινός και να παραστεί στην τελετή του αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Ρόδο, για το 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τέλος την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Καστελλόριζο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Mεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν προκλητική ενέργεια την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στα ελληνικά νησιά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη σε Χάλκη, Ρόδο και Καστελλόριζο – Για προκλητική ενέργεια μιλούν οι Τούρκοι"

Μητσοτάκης για κάλπες και Ερντογάν: «Δεν εκλέγουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη» - «Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»

«Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ξεκαθαρίζοντας ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Εκλογές, για τις οποίες ξεκαθάρισε εκ νέου ότι θα γίνουν την άνοιξη του 2023, δεσμευόμενος ότι ο ίδιος δεν θα γίνει παράγοντας επίσπευσης της πολιτικής αστάθειας -απέκλεισε έτσι, εκ νέου, τα σενάρια της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Tο ρεύμα της δημοκρατίας και της προόδου θα συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές» είπε ακόμη, σημειώνοντας ότι, όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος, χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια.

«Καλούμαστε να επιλέξουμε τον δρόμο της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης» είπε και προσέθεσε ότι «στις εκλογές δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη του τόπου».




Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της ΔΕΘ λίγα λεπτά μετά τις 20:30, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που γέμισε το συνεδριακό κέντρο, για να παρακολουθήσει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς.

Λίγο μετά, εν μέσω επιδοκιμασιών από το πλήθος που τον χειροκροτούσε όρθιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας, στέλνοντας σαφές μήνυμα: «Στις απειλές της Τουρκίας, απαντάμε "όχι", κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα». Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει για την αμυντική θωράκιση και τον εξοπλισμό της χώρας.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι 2.300.000 ευάλωτοι πολίτες θα λάβουν τον Δεκέμβριο έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 250 ευρώ. Παράλληλα, το επίδομα φοιτητικής στέγης αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός είπε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν κίνητρα και αντικίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για τα νοικοκυριά με αέριο.

«Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» 
 
«Το εθνικό στοίχημα παραμένει ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ο τόπος μας να είναι ελεύθερος» είπε, αρχίζοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και η δημαγωγία».

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και στις εξαγωγές. Μέσα σε τρία χρόνια ο λαός μας ξεπέρασε με ωριμότητα μία πανδημία, απέκρουσε τις προκλήσεις των γειτόνων στα νερά μας. Η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός εμπιστεύθηκε την κυβέρνηση του τόπου. Με έργα και αποτέλεσμα υποδεχόμαστε την επέτειο 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής, συνέχισε.

Το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: Mέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι πολίτες του να ευημερούν, αναπνέοντας τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι' αυτούς και τις οικογένειες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία, ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες, υπογράμμισε και σημείωσε πως ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης, η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία, ενώ πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και τις εξαγωγές.

«Οι επόμενοι μήνες είναι προεκλογικοί. Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μία δεύτερη φορά στη συμφορά. Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα. Με μία λάθος κίνηση όλα μπορούν να γκρεμιστούν. Το 2019 έθετα πέντε προτεραιότητες: χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, υγεία και παιδεία και ένα ψηφιακό κράτος. Η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι ενώπιόν σας και σας απαντώ ότι εκείνα που έλεγα τότε, έγιναν και γίνονται. Οι πολίτες πληρώνουν μικρότερο φόρο, καταβάλουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ κατά 35%, ο φόρος των επιχειρήσεων και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν και κανείς, σχεδόν δεν επιβαρύνεται όταν μεταβιβάζει την περιουσία του στα παιδιά του. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 8,3% στο πρώτο εξάμηνο. Η εκτίμηση είναι ότι η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα πέντε δισ. Ανοδική πορεία έχει και ο τουρισμός. Ολα αυτά δικαιώνουν τις επιλογές και το σύνθημά μας. Είχαμε δραστική μείωση των κόκκινων δανείων. Εχουμε έργα ΣΔΙΤ, οδικά δίκτυα που συνδέουν την επικράτεια, αρδευτικά έργα σε κάθε περιφέρεια. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μεγάλο εργοτάξιο. Το είπαμε, το κάναμε» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

«Μέσα στην κρίση δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Πολιτεία αύξησε τον κατώτατο μισθό και την αμοιβή της υπερωρίας μερικής απασχόλησης. Καθιερώθηκε η ψηφιακή κάρτα, οι κούριερ εργάζονται με κανόνες. Αυξήθηκαν οι άδειες μητρότητας και πατρότητας, αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Ηταν ντροπή να περιμένει ο απόμαχος της εργασίας χρόνια για να πάρει τους κόπους του. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ηταν ζήτημα σεβασμού» ξεκαθάρισε.

Και συνέχισε: Στην ίδια αίθουσα είχα μιλήσει για υγεία και παιδεία που θα οικοδομεί το μέλλον. Η μάχη με τον Covid έβαλε τα θεμελια για νέο σύστημα υγείας. Η προσοχή μας στρέφεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και στην πρωτοβάθμια παιδεία. Το νέο σχολείο απέκτησε 166 σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Μπήκαν νέα μαθήματα στα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα διπλασιάσθηκαν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Προσλήφθηκαν 24.700 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Η προσπάθειά μας διαρκής στην υγεία, στοίχημα η ανακαίνιση των Κέντρων υγείας και ο δωρεάν προσωπικός γιατρός για όλους. H ψηφιακή μετάβαση συνδυάζεται με την ισότιμη συμμετοχή όλων σε όλα. Η χώρα μας απέκτησε εθνικά σχέδια δράσης για την ισότητα των φίλων, τους ρομά, τους ΑΜΕΑ, τους ΛΟΑΤΚΙ+. Οσοι ήταν στο περιθώριο αποκτούν φωνή και εκπροσώπηση.

«Όχι, κύριε Ερντογάν»

«Υποσχεθήκαμε και έχουμε περήφανη πατρίδα. Μεγαλύτερη, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Εχουμε συμμαχίες, συμφωνίες με σημαντικότερες αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Είχα εξαγγείλει τα Ραφάλ, τα πρώτα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά» συνέχισε, αναφερόμενος σε ζητήματα άμυνας.

«Η Ελλάδα θέλει σύνορα απαραβίαστα και ασφαλή. Σ' αυτό μετέχουν οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοι, τα 32 νέα σκάφη, ο φράχτης στον Εβρο. Χάρη σ' αυτά μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη, οι μετανάστες ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για το  προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Να σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. Δεν φοβόμαστε. Μία λέξη: Όχι, κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

«Εχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Παρά τις παρεμβάσεις, η απονομή Δικαιοσύνης αργεί. Κι άλλες παγίδες από το χθες καραδοκούν στο σήμερα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τον πολίτη. Δεν μπορεί να μας λείπει εξειδικευμένο προσωπικό, παρά την πληθώρα πτυχιούχων. Ξέρω τα βήματα που γίνονται, αλλά καλύτερα τα άλματα που απαιτούνται. δεν αρκεί ο ανάπηρος συμπολίτης να παίρνει επιδόματα χωρίς ταλαιπωρία, του οφείλουμε να έχει και δουλειά, για να μη φύγει έξω ο νέος γιατρός πρέπει να δίνουμε καλό μισθό εδώ στο νοσοκομείο. Βλέπω τα καθήκοντά μας ως διαρκή μάχη. Δεν διστάζουμε να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την εμπειρία της Πολιτικής Προστασίας, μιας άφαντης υπηρεσίας το 2019. Μπήκε στη μάχη του κορωνοϊού, στη μάχη με τις φωτιές. Ανέλαβα πέρσι, μετά τις φωτιές, την πολιτική ευθύνη. Εγινε υπουργείο. Είχαμε απώλειες, όχι ανθρώπινες ευτυχώς, αλλά φέτος καταφέραμε να έχουμε 220.000 λιγότερα καμμένα στρέμματα από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας» υπογράμμισε. 

Για επισύνδεση του τηλεφώνου Ανδρουλάκη: «Επιχειρησιακό λάθος»

«Επιχειρησιακό λάθος η επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη» δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε πως «η δράση της ΕΥΠ ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη» και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει την ακύρωσή της.

Οι προκλήσεις του χειμώνα

«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες εν όψει του χειμώνα» υπογράμμισε.

«Η δράση της Ρωσίας δημιουργεί προηγούμενο για κάθε πρόθυμο τοπικό ταραχοποιό. Η ενεργειακή κρίση προκαλεί οικονομική κρίση. μετατρέποντας η Μόσχα το φυσικό αέριο σε όπλο, μπορεί να γίνει ευρωπαϊκή πολιτική αστάθεια. Ο φόβος τυλίγει την κοινωνία. Πρέπει να ετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αλλά να μην επιτρέψουμε στον θύτη να επιβάλει τον εκβιασμό του στα θύματα. Ο λογαριασμός της ακρίβειας πρέπει να επιτραφεί στον κ. Πούτιν. Η Ελλάδα έχει καθαρή θέση: Στον πόλεμο στην Ουκρανία είμαστε με τον αμυνόμενο. Εχουμε κι έναν λόγο παραπάνω, ξέρουμε τι σημαίνει η απειλή από γείτονες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη μάχη της ενέργειας ξεδιπλώνουμε πρόγραμμα στήριξης, αλλά δεν αρκεί αν δεν είναι ευρωπαϊκή. Χαίρομαι ότι οι Βρυξέλλες κινούνται στο ρυθμό των ελληνικών προτάσεων. Η στήριξή μας θα είναι συνεχής. Στην άμυνά μας πρέπει να προστεθεί σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας. Ξεκινά ήδη στο Δημόσιο, τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει με κίνητρα και αντικίνητρα για να μετέχουν και οι πολίτες. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει την αυήξηση στο φυσικό αέριο που είναι δέκα φορές πάνω, τόνισε.

«Θα οδηγήσω τη χώρα ξανά στο ξέφωτο. Οποιο κι αν είναι το κόστος. Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας δεν πρόκειται να γίνω. Θα οδηγήσω τη χώρα σε εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας και τότε θα μετρηθούμε και να αναμετρηθούμε. Είμαστε στον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας τετραετίας. Οι ανάγκες των πολιτών ξεπερνούν το χρόνο της τετραετίας. Θέλουμε την Ελλάδα στο φως του 2030. Η δυναμική μας στο αύριο» κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης για κάλπες και Ερντογάν: «Δεν εκλέγουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη» - «Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»"

Καιρός αύριο: Που θα αγγίξει τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία (11/09)

Στα βόρεια ο καιρός αύριο θα παρουσιάσει νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα κεντρικά και νότια 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Που θα αγγίξει τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία (11/09)"

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα είναι ισχυρή και τα σύνορά μας στον Έβρο απροσπέλαστα – Για εσωτερική κατανάλωση οι στρατιωτικές απειλές Ερντογάν

Μήνυμα προς την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά, πως η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός δεν θα επιτρέψουν να περάσει κανείς παράνομα από τον Έβρο καθώς τα σύνορα φυλάσσονται με αποφασιστικό τρόπο 24 ώρες το 24ωρο, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι «η Τουρκία εφαρμόζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας στον Έβρο, επιχειρώντας μία βάναυση, ανήθικη, παράνομη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράτυπων, παράνομων μεταναστών, τους οποίους ουσιαστικά τους σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, να περάσουν στην Ευρώπη», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον Αύγουστο απετράπη η είσοδος 40.000 παράτυπων μεταναστών και από την αρχή του χρόνου πάνω από 150.000.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τους μετανάστες που ανέφεραν οι Τούρκοι ότι δήθεν βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο, χωρίς να βρεθεί κανείς, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για τακτικισμούς και προβοκάτσιες και υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Οι γείτονές μας δυστυχώς προκαλούν, κάνουν τακτικισμούς, στήνουν προβοκάτσιες. Προχθές δυο-τρεις φορές έκαναν ΝΟΤΑΜ προς την ελληνική πλευρά ότι δήθεν βρίσκονταν μετανάστες σε κάποια νησίδα η οποία ήταν από την ελληνική πλευρά του Έβρου. Εμείς ως σοβαρό και αξιόπιστο κράτος, ελέγχουμε και κάνουμε διαδικασίες έρευνας σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτούς τους εκατοντάδες μετανάστες. Προφανώς δεν έχει περάσει κανένας από τον Έβρο και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ανελλιπώς, με αποφασιστικό τρόπο τα σύνορα φυλάσσονται από την Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό και αυτό νομίζω ότι ο κύριος Ερντογάν και η τουρκική πλευρά οφείλει να το παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη της» είπε ακόμη.

Ακολούθως, ο υπουργός είπε ότι «επειδή ο κύριος Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί στην πράξη να εφαρμόσει μία πραγματική στρατιωτική απειλή σε βάρος της Ελλάδας, εργαλειοποιεί βάναυσα δυστυχισμένους ανθρώπους προκειμένου να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα» και τόνισε:

«Η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου, εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα. Έρχονται νύχτα, εργαλειοποιούν με ανήθικο τρόπο ανθρώπους, αλλά δεν περνάνε!».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι στρατιωτικές απειλές του Ερντογάν ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση σημειώνοντας:

«Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική απειλή, πιστεύω ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Δεν ξέρω αν θα ζήσουν καλύτερα οι Τούρκοι, δεν ξέρω αν ο τούρκικος λαός περνά καλύτερα με αυτές τις απειλές, αλλά οι απειλές δεν υπάρχουν Έλληνες που να τους πτοούν και να τους φοβίζουν και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Τούρκος Πρόεδρος αυτό».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα είναι ισχυρή και τα σύνορά μας στον Έβρο απροσπέλαστα – Για εσωτερική κατανάλωση οι στρατιωτικές απειλές Ερντογάν"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία θα φέρει κυρώσεις

Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή της Τουρκίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον και νέες κυρώσεις διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ήδη αποπεμφθεί από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά νέων αλλά και την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου των μαχητικών F-16 που κατέχει.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η απόκτηση των S-400 έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό. Προτρέπουμε την Τουρκία, και όλους τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ, να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων S-400, που προσφέρουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή.

Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, ξεχωριστές και επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία θα φέρει κυρώσεις"

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας ήθελε να μου δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ

Σε αποκαλύψεις προέβη η πρώην προέδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να της δείξει  υποκλοπές της ΕΥΠ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυρία Κωνσταντοπούλου, αποκαλύπτει ότι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής «σίγουρα» ήταν υπό παρακολούθηση και ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιχειρήσει να την επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις  της ΕΥΠ.

«Ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει, επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Η παρακολούθηση, όπως αναφέρεται στην συνέντευξη, «αφορούσε κρατούμενο, ο οποίος, υποτίθεται, σχεδίαζε να φάει έναν ΣΥΡΙΖΑίο. Τότε, είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης ότι «οΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος» αναφορικά με τις υποκλοπές. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρει επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης έπρεπε να δεχθεί να ενημερωθεί και να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας ήθελε να μου δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ"

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το κοινωνικό πακέτο – Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Με κύριο στόχο να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που του δίνουν τα κρατικά ταμεία για να στηθεί ανάχωμα στην ακρίβεια προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ σειρά μέτρων για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέτρα «ανάχωμα» στην ακρίβεια

Τα νέα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι η νέα επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ αυξήσεις θα δοθούν στις συντάξεις αλλά και στον κατώτατο μισθό.

Το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί εν όψη του δύσκολου χειμώνα ενώ θα υπάρξει και ένα ακόμα βοήθημα η επιταγή ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και σειρά μέτρων για τους νέους με στόχο την φθηνή στέγαση.

Αυτά είναι τα μέτρα

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός:

-Επιδότηση στο ρεύμα

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

-Αύξηση στις συντάξεις

-Αύξηση στον κατώτατο μισθό

-Αυξημένο επίδομα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

-«Επιταγή Ακρίβειας» για ευάλωτα νοικοκυριά

-«Φθηνή» στέγη στους νέους

Οι αλλαγές στο ενεργειακό πακέτο

Από το βήμα ο πρωθυπουργός αναμένεται στην αυριανή του ομιλία να ασχοληθεί με την ενέργεια και θα ανακοινώσει ότι θα υπάρξει στήριξη στα νοικοκυριά για όσο διαρκεί η κρίση και υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει περίπτωση στην διεύρυνση των κριτηρίων σε όσους το δικαιούνται το Power Pass καθώς και το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι με διευρυμένα κριτήρια.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 3500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο καθώς θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και πορείες από ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΗ και το ΠΑΜΕ.

Τον χορό των κοινοποιήσεων άνοιξαν το πρωί οι υγειονομικοί, ενώ το απόγευμα εργαζόμενοι στα σώματα ασφάλειας πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Από την Παρασκευή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ οι δρόμοι περιμετρικά της διεθνούς έκθεσης θα κλείνουν σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αύριο και μεθαύριο έχει ως εξής:

Σάββατο 10/9/2022

10:30 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ

11:00 Περιήγηση στα περίπτερα της Έκθεσης

20:00 Ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

Κυριακή 11/9/2022

13:00 Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για το κοινωνικό πακέτο – Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news