facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ακτινολόγοι: Εξώδικο κατά ΕΟΠΥΥ για την συνταγογράφηση των σκιαγραφικών

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία ζητώντας να ανακληθεί άμεσα η «όλως αόριστη, αναιτιολόγητη, μη νόμιμη και σε κάθε  περίπτωση παντελώς αυθαίρετη και αθεμελίωτη νομικά, ιατρικά και ηθικά απόφαση του Οργανισμού» που χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, όπως αναφέρεται προβλέπει ότι ο ειδικευμένος γιατρός  ακτινολόγος υποχρεούται να συνταγογραφεί δωρεάν το σκιαγραφικό φάρμακο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η ΕΑΕ έστειλε άμεσα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  Θεανώ Καρποδίνη (1-7-2024) στην οποία επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας:

– Η  συνταγογράφηση των σκιαγραφικών φαρμάκων συνιστά ιατρική πράξη (άρθρο 1 παρ. 3).

-Η αποζημίωση όλων των ιατρικών πράξεων καθορίζεται με το άρθρο 19 στο οποίο ορίζεται ότι ο Ιατρός πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες του με αμοιβή οπωσδήποτε εύλογη και σε αναλογία με την έκταση της ιατρικής πράξης.

-Ουδεμία ιατρική πράξη προβλέπεται χωρίς αμοιβή.

– Φορολογικά είναι ανέφικτο να εκτελείται δωρεάν συνταγογράφηση σκιαγραφικών φαρμάκων από Ιατρούς Ακτινολόγους».

«Να εκδοθεί εγκύκλιος»

Στην ίδια επιστολή, η ΕΑΕ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου, που θα καθορίζει όλες τις ενέργειες αναφορικά με τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών φαρμάκων, περιγράφοντας επακριβώς τα επαγγελματικά, οικονομικά και φορολογικά δεδομένα για το σύνολο των Ιατρών Ακτινολόγων (Ιατροί ΕΣΥ, ιδιοκτήτες εργαστηρίων, υπάλληλοι ιδιωτικού τομέα) και των παρόχων που έχουν συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

«Αντισυνταγματική διάκριση»

«Πρόκειται για μία άστοχη και παράλογη απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία μάλιστα κάνει και μία αντισυνταγματική διάκριση σε βάρος των Ιατρών Ακτινολόγων, έναντι των Ιατρών άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά αμοιβή για τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή εξετάσεων. Γι’ αυτό ζητάμε από τον κύριο Υπουργό Υγείας, την άμεση ανάκλησή της», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΑΕ κ. Αθανάσιος Χαλαζωνίτης.

Αναφερόμενος ο κ. Χαλαζωνίτης, στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου, τόνισε ότι «η ανωτέρω αμοιβή δεν περιλαμβάνεται ούτε δύναται αυθαιρέτως να θεωρηθεί ή να επιβληθεί ότι συμπεριλαμβάνεται στην αμοιβή του διαγνωστικού εργαστηρίου για την εξέταση, καθότι αποτελεί ξεχωριστή ιατρική πράξη»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακτινολόγοι: Εξώδικο κατά ΕΟΠΥΥ για την συνταγογράφηση των σκιαγραφικών"

Kύκλωμα εκβιαστών: Δύο προφυλακιστέοι, έξι ελεύθεροι υπό όρους – Οι απολογίες συνεχίζονται

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς απολογήθηκαν οι οκτώ από τους 14 κατηγορούμενους, μέλη του κυκλώματος των εκβιαστώνΔύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Άλλοι έξι πήραν ήδη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (11/7), μεταξύ αυτών και η 43χρονη από την Πάτρα, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση.

Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται και είναι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί σε αργία, όπως και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοδοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ που επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών, προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης. Εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης. Δωροληψία υπαλλήλου και ψευδή βεβαίωση άνω των 120.000 ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Kύκλωμα εκβιαστών: Δύο προφυλακιστέοι, έξι ελεύθεροι υπό όρους – Οι απολογίες συνεχίζονται"

Υπερταμείο: Έρχονται μικρές «ΔΕΗ» και Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο – Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της», το οποίο εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του Υπερταμείου. Με το νομοσχέδιο αυτό ο ρόλος του Υπερταμείου αλλάζει σημαντικά και γίνεται περισσότερο αναπτυξιακός. Ο τρόπος λειτουργίας των θυγατρικών του γίνεται πιο ευέλικτος κατά το πρότυπο της ΔΕΗ, ενώ, παράλληλα, δημιουργείται Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση των επενδύσεων.

Το κείμενο του σχεδίου νόμου έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση εδώ Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Αναλυτικά, το νομοσχέδιο του υπουργείου προβλέπει την αναμόρφωση και αναδιοργάνωση του Υπερταμείου και συγκεκριμένα:

*Τη θέσπιση ενός πιο σύγχρονου μοντέλου διακυβέρνησης για το Υπερταμείο,

*Τον εκσυγχρονισμό, σύμφωνα με το «μοντέλο ΔΕΗ», του πλαισίου λειτουργίας οχτώ θυγατρικών εταιρειών του, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στις προσλήψεις προσωπικού και την προσέλκυση ικανών στελεχών από την αγορά, καθώς και σε προμήθειες κρίσιμες για τη λειτουργία τους (λ.χ. προμήθεια, συντήρηση και επισκευή αστικών λεωφορείων),

*Την απορρόφηση του Τ.Χ.Σ. και του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. από το Υπερταμείο,

*Τη σύσταση Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο θα αξιοποιήσει ως αρχικό επενδυτικό κεφάλαιό του το ήμισυ από το αντιστάθμισμα από την επαναπόκτηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και της Ε.Υ.Α.Θ. από το Δημόσιο για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Συγκεκριμένα, στις βασικές παρεμβάσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται τα εξής:

«Μοντέλο-ΔΕΗ» στις δημόσιες επιχειρήσεις του Υπερταμείου για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αφορά τις εξής εταιρείες: Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier). ΔΕΘ-Helexpo. Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ). Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ). ΓΑΙΑΟΣΕ. Ελληνικές Αλυκές. Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ). Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ).

Ακολουθώντας το μοντέλο που οδήγησε στην εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, στο σχέδιο νόμου προβλέπονται:

*Η δυνατότητα προσέλκυσης στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα με απλή διαδικασία, με βάση αποφάσεις του διευθύνοντος συμβούλου της κάθε εταιρείας. Έως σήμερα η διαδικασία που προβλέπεται απαιτεί πολύ χρόνο, είναι εξαιρετικά γραφειοκρατική και αποτρεπτική για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά να διεκδικήσει μια θέση στελέχους σε κάποια από τις θυγατρικές εταιρείες του Υπερταμείου. H διάρκεια της θητείας των στελεχών (γενικών διευθυντών και διευθυντών) αυξάνεται από 3ετής σε 4ετή με δυνατότητα ανανέωσης μία φορά.

*Ευελιξία στις αμοιβές των στελεχών των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων φορέων εκτός Γενικής Κυβέρνησης, ενώ, στις θυγατρικές εντός Γενικής Κυβέρνησης (δημόσιες συγκοινωνίες και ΓΑΙΑΟΣΕ) οι αμοιβές θα είναι σύμφωνα με το πρότυπο του ΕΦΚΑ.

*Πιο ευέλικτες διαδικασίες προσλήψεων του προσωπικού τους, με περιορισμένο αλλά ουσιαστικό ρόλο του ΑΣΕΠ: έλεγχο νομιμότητας της προκήρυξης εντός 10 ημερών και συμμετοχή μέλους του στην εξέταση ενστάσεων κατά τη διαδικασία προσλήψεων.

*Πιο ευέλικτες προμήθειες, σύμφωνα πάντα με το ενωσιακό δίκαιο. Ο κανονισμός προμηθειών υποβάλλεται στην ΕΑΔΗΣΥ, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει γνώμη εντός 60 ημερών ως προς τη συμβατότητά του με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

*Η συγκρότηση ανεξάρτητων πειθαρχικών συμβουλίων χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών.

Νέο, σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης του Υπερταμείου

Οι αρμοδιότητες του οργάνου που μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως Εποπτικό Συμβούλιο περιορίζονται, ώστε να αντιστοιχούν σε όργανο εποπτείας του Υπερταμείου και όχι καθημερινής διοίκησης. Για να τονισθεί ο νέος ρόλος του οργάνου αυτού, μετονομάζεται σε Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΣΕΔ). Πράξεις καθημερινής διοίκησης, στις οποίες δεν έχει ρόλο πλέον το τέως Εποπτικό Συμβούλιο/ πλέον ΣΕΔ, είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Υπερταμείου, η ανάκληση των μελών των ΔΣ των άμεσων θυγατρικών του και η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας. Με τις αλλαγές αυτές το ΔΣ του Υπερταμείου καθίσταται το όργανο που είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διοίκηση της εταιρείας, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα εταιρικά σχήματα.Επιπρόσθετα, η εκπροσώπηση του ελληνικού δημοσίου στο ΣΕΔ καθίσταται πλέον θεσμική και θα γίνεται από έναν από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έναν από τους υποδιοικητές της Τραπέζης της Ελλάδος και τον γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ. Με τον τρόπο αυτό εκπροσωπούνται οι θεσμοί, των οποίων η λειτουργία έχει τη μεγαλύτερη συνάφεια με τον νέο ρόλο του Υπερταμείου, ιδίως μετά την απορρόφηση του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Συγχωνεύσεις δι’ απορροφήσεως ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ στο Υπερταμείο

Η αποστολή τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και του ΤΧΣ έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί. ‘Αλλωστε, με βάση τον συστατικό του νόμο, το ΤΧΣ έχει διάρκεια έως την 31η Δεκεμβρίου 2025. Η συγχώνευση ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείου θα γίνει κατόπιν αποφάσεων γενικών συνελεύσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών που θα ληφθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2024. Έως τότε θα έχει εκδοθεί και Υπουργική Απόφαση για την απορρόφηση του ΤΧΣ από το Υπερταμείο. Σημειώνεται ότι η συγχώνευση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου δεν επηρεάζει την αυτόνομη λειτουργία της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων, η οποία θα εξακολουθεί να λειτουργεί υπό εντεταλμένο σύμβουλο με καθεστώς αυτονομίας, όπως ισχύει σήμερα. Σύμβουλος του Υπερταμείου θα αναλάβει την εσωτερική αναδιοργάνωση δομών και οργάνων μετά τη συγχώνευση.

Δημιουργείται το νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο

Για τη δημιουργία του Ταμείου, το Υπερταμείο θα διαθέσει 300 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ήμισυ του ποσού που θα εισπράξει από την επαναμεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Δημιουργείται έτσι ένα επενδυτικό εργαλείο, αντίστοιχο με εκείνα που λειτουργούν στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα παρέχει κίνητρα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σε τομείς που δεν καλύπτονται επαρκώς από τους σημερινούς επενδυτές αλλά έχουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προσδιορίζονται στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου:

*θα υλοποιεί επενδύσεις στην Ελλάδα, σε δυναμικούς τομείς της οικονομίας, όπου παρατηρείται επενδυτικό κενό, χωρίς να ανταγωνίζεται υφιστάμενα funds,

*θα καταρτίζει τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα εγκρίνεται από τη γενική συνέλευση του Υπερταμείου,

*θα μπορεί να συμμετέχει ως συνεπενδυτής με άλλα ταμεία και φορείς κυρίως με μειοψηφικές συμμετοχές στις επενδύσεις ή με υβριδικά εργαλεία,

*το επενδυτικό του κεφάλαιο που θα αποεπενδύεται, θα επανεπενδύεται σύμφωνα με την Επενδυτική Πολιτική, κατά τρόπο που δεν θα επηρεάζει τους εθνικούς λογαριασμούς,

*η επιλογή της διοικητικής του ομάδας θα γίνεται από το Υπερταμείο με κριτήρια την επιστημονική κατάρτιση-αποδεδειγμένη υψηλή τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία σε θέματα χρηματοοικονομικά, επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων μεγάλων έργων κλπ.,

*το Υπερταμείο έχει προσλάβει διεθνή συμβουλευτικό οίκο που θα εισηγηθεί για την πιο κατάλληλη εταιρική δομή και οργάνωση του νέου Επενδυτικού Ταμείου. Η εισήγηση θα τεθεί προς έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι στις επενδυτικές δραστηριότητες του Ταμείου περιλαμβάνονται έργα στην Ελλάδα ή διασυνοριακού χαρακτήρα και επιχειρήσεις που προάγουν την ελληνική οικονομία με αναπτυξιακές προοπτικές, ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αποτελεσματικές διοικητικές ομάδες και εξωστρεφή δραστηριότητα, ενδεικτικά στους ακόλουθους κλάδους:

*σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας με στρατηγική προτεραιότητα, όπως επενδύσεις πράσινης μετάβασης, κυκλικής οικονομίας, μπλε οικονομίας και τεχνολογικού και ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και στρατηγικών και κρίσιμων ορυκτών πρώτων υλών,

*σε ενεργειακές επενδύσεις και στις αντίστοιχες υποδομές και δίκτυα,

*σε κλάδους μεταφορών και συναφών υποδομών,

*σε τεχνολογικούς κλάδους και σε επενδύσεις τεχνολογιών κατανεμημένου καθολικού (blockchain) και τεχνητής νοημοσύνης, και

*σε αναπτυξιακές και τεχνολογικές υποδομές.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αναδιάρθρωση του Υπερταμείου είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση. Ακολουθώντας το πετυχημένο παράδειγμα της ΔΕΗ, οι θυγατρικές εταιρείες του Υπερταμείου (όπως είναι, για παράδειγμα, τα ΕΛΤΑ και οι δημόσιες συγκοινωνίες) θα γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές. Η ίδρυση του νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου θα έχει, χωρίς αμφιβολία, αρκετά σημαντική συμβολή στη στήριξη της επενδυτικής προσπάθειας της Ελλάδας. Και το νέο μοντέλο διακυβέρνησης του Υπερταμείου που υιοθετείται- με συγχώνευση στο Υπερταμείο του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ – είναι απόδειξη της προόδου που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια και της μετάβασης σε μία νέα εποχή».

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερταμείο: Έρχονται μικρές «ΔΕΗ» και Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο – Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο"

Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Επικίνδυνη η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός τόνισε πως είναι επικίνδυνη η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην πρώτη συνεδρία των ηγετών, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και ευημερία βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Προηγουμένως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αναφερθεί στη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση των λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Πάνω απ όλα, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης στην πρώτη παρέμβασή του στη συνεδρία του Συμβουλίου των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας ΜακεδονίαςΧρίστιαν Μίτσκοσκι, νωρίτερα σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει στις σημαντικές αποφάσεις του Οργανισμού, που θα ληφθούν στη διάρκεια της Συνόδου.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι απακάλεσε τη χώρα του “Μακεδονία” και την κυβέρνησή του “μακεδονική κυβέρνηση”.

«Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε μας σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αξίες. Είμαστε εδώ μαζί με τους συμμάχους μας για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας, όπως πριν έτσι και στο μέλλον, σχετικά με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της λειτουργίας του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο Μίτσκοσκι.

«Για εμάς, ως μικρό έθνος, είναι σημαντικό τις ημέρες αυτές να ληφθούν οι σημαντικές εκείνες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες, κάτι στο οποίο θα συμβάλουμε και εμείς. Η Μακεδονία, ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να προωθεί τις αξίες. Ως μακεδονική κυβέρνηση θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των μακεδόνων πολιτών» ανέφερε ακόμη ο Μίτσκοσκι.

Ο Μίτσκοσκι πρόσθεσε πως ως χώρα «παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, δηλαδή τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο έτσι θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκόσμιας αμυντικής συμμαχίας που υπήρξε ποτέ».

75 χρόνια μετά την ίδρυση της Συμμαχίας, οι εταίροι και οι σύμμαχοι βρίσκονται αντιμέτωποι πάλι με μια απειλή σε μια θερμή σύγκρουση στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Και έτσι το μήνυμα το οποίο στέλνουν από εδώ και θέλουν να στείλουν, παρά τις όποιες διαφωνίες και διαφοροποιήσεις, είναι ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, είπε για τα F-16 που προαναγγέλθηκε η άφιξή τους στην Ουκρανία.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από την Αμερική στο γερμανικό έδαφος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Επικίνδυνη η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική – Έβγαλαν πάνω από 685.000 ευρώ, χειροπέδες σε 5 άτομα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές από οικίες ηλικιωμένων στην Αττική, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνελήφθησαν 5 μέλη της από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στην περιοχή της Γλυφάδας.

Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις ενώ το περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 685.000 ευρώ.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το «Law and Order»:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σπείρα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 8-7-2024 στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε ημεδαποί (ηλικίας 48, 40, 38, 25 και 23 ετών) μετά από καταδίωξη.

Νωρίτερα, ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν σήματος του κέντρου για ύποπτο όχημα εντόπισαν το εν λόγω όχημα με -5- επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτάχυνε, κινούμενος ανάποδα σε παρακείμενη οδό όπου σταμάτησε εντός πιλοτής πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- συμμορία σε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, απάτη με υπολογιστή και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις ανωτέρω περιοχές αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

Όταν τους εντόπιζαν, τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για εργασίες στο δίκτυο ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Ενίοτε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών μετερχόμενοι το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων τσάντες και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες και εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

Κατά την διάπραξη των κλοπών και με απώτερο στόχο την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους, ο οδηγός ανέμενε στο εσωτερικό του «επιχειρησιακού οχήματός» εκτελώντας παράλληλα και χρέη τσιλιαδόρου με σκοπό την άμεση διαφυγή από τα σημεία των κλοπών και αφετέρου την έγκαιρη ειδοποίηση των υπόλοιπων μελών σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών σε Νέο Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο «επιχειρησιακό όχημα» και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός, κοσμήματα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και κινητά τηλέφωνα.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -685.000- ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (38χρονος και 25χρονος), εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης -8- ετών καθώς είχαν ενταχθεί σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι -2- φυγόποινοι κατά τα έτη 2021 και 2022, είχαν ενταχθεί σε συμμορία η οποία διέπραξε πλήθος διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

https://lawandorder.gr/vinteo-ntokoumento-apo-ti-speira-pou-ekleve-spitia-ilikiomenon-stin-attiki-evgalan-pano-apo-685-000-evro-cheiropedes-se-5-atoma/

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική – Έβγαλαν πάνω από 685.000 ευρώ, χειροπέδες σε 5 άτομα"

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονης από τον 23χρονο σύντροφό της στη Χαλκίδα - Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα η γυναίκα

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μια 19χρονη κοπέλα στη Χαλκίδα από τον πρώην σύντροφό της τα ξημερώματα της Κυριακής 07/07.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί της Χαλκίδας, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι της, βρήκε τον 23χρονο πρώην σύντροφό της να έχει στήσει καραούλι και να την περιμένει.

Αρχικά ο 23χρονος της επιτέθηκε λεκτικά ενώ στην συνέχεια άρχισε να την χτυπά με κλοτσιές και μπουνιές με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ενώ συνέχισε να την χτυπά με μανία στο πρόσωπο.

Έπειτα ο δράστης της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του σπιτιού και την απείλησε ότι θα στείλει σε συγγενείς και φίλους φωτογραφίες και βίντεο προσωπικών στιγμών.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και έπειτα σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκαν αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκίδας, στους οποίους η 19χρονη κατήγγειλε το περιστατικό.

Ο άνδρας αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθεί ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένει ασύλληπτος.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονης από τον 23χρονο σύντροφό της στη Χαλκίδα - Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα η γυναίκα"

Καιρός: Η Ζαχάρω «έλιωσε» σήμερα στους 41.6 βαθμούς Κελσίου ως η περιοχή με την υψηλότερη θερμοκρασία

Ανελέητη ζέστη είναι αισθητή σε όλη σχεδόν τη χώρα, καθώς ο Ιούλιος συνεχίζει με φόρα τον καύσωνα, με τον καιρό να δείχνει την άγρια καλοκαιρινή του όψη.

Ο καιρός και σήμερα Τετάρτη (10.07.2024) ήταν ιδιαίτερα θερμός με τον καύσωνα να έχει έρθει για να παραμείνει.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για σήμερα καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες .

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Ζαχάρω Ηλείας και ήταν ίση με 41.6 °C.

Με ελάχιστη διαφορά, ο οικισμός Διόν στην Πιερία κατέγραψε 41.3 βαθμούς, η Αμφιλοχία 41.2, και το Ηλιόλουστο στο Κιλκίς «ψήθηκε» στους 40.8.

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 35.0 °C, ενώ 189 από τους 508 ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 28 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 °C.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Η Ζαχάρω «έλιωσε» σήμερα στους 41.6 βαθμούς Κελσίου ως η περιοχή με την υψηλότερη θερμοκρασία"

Αυθαίρετα: Εντοπισμός με δορυφόρους και drones – Κατεδαφίσεις σε 15 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το ποσό που απαιτείται για τον εντοπισμό των νέων αυθαιρέτων, με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αυθαίρετη δόμηση.  

Το  νέο σύστημα παρακολούθησης του δομημένου περιβάλλοντος και της αυθαίρετης δόμησης θα στηριχθεί στις νέες τεχνολογίες. 

  • δορυφορικές εικόνες
  • drones
  • αεροφωτογραφίες
Τα δεδομένα σε ψηφιακούς χάρτες 
  • θα καλύπτουν έκταση αρχικά 100.000 χιλιομέτρων
  • Κατά προτεραιότητα η χαρτογράφηση θα γίνει σε περιοχές με αυξημένα ζητήματα αυθαίρετης δόμησης με ακρίβεια 20 εκατοστών
  • Μέσω του έργου αυτού θα δημιουργηθεί και ένα ψηφιακό μοντέλο εδάφους όπου θα καταγραφούν περίπου 2 εκατομμύρια κτίσματα


Θα δημιουργηθεί 3D μητρώο κτιρίων ενώ για την επεξεργασία δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί και Τεχνητή Νοημοσύνη. 
Μέσω αυτών των τεχνολογιών θα εντοπίζονται άμεσα τα νέα υπό κατασκευή αυθαίρετα τα οποία θα κατεδαφίζονται εντός 15 ημερών αφού δοθεί σύντομη προθεσμία στους ιδιοκτήτες να καταθέσουν ενστάσεις. 

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 123.988.840 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί κατά βάση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ 23.997.000 € θα εκταμιευθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δεύτερο χρόνο και αφού ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των παλιών αδειών δόμησης θα μπορεί να γίνεται διασταύρωση  και θα με τα δηλωμένα αυθαίρετα και με αυτό τον τρόπο θα εντοπιζονται και τα παλιά αυθαίρετα ώστε να γίνουν και εκεί κατεδαφίσεις, όπου χρειάζεται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα: Εντοπισμός με δορυφόρους και drones – Κατεδαφίσεις σε 15 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας"

Προκλητικός ο Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μίλησε για «Μακεδονία», «μακεδονική κυβέρνηση» και «μακεδονικό στρατό»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Κρίστιαν Μιτσκόσκι παραβίασε για ακόμη μια φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Κρίστιαν Μιτσκόσκι προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε και για «μακεδονική κυβέρνηση» αλλά και για «μακεδονικό στρατό». 

«Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε μας σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αξίες. Είμαστε εδώ μαζί με τους συμμάχους μας για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας, όπως πριν έτσι και στο μέλλον, σχετικά με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της λειτουργίας του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο Μίτσκοσκι.

«Για εμάς, ως μικρό έθνος, είναι σημαντικό τις ημέρες αυτές να ληφθούν οι σημαντικές εκείνες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες, κάτι στο οποίο θα συμβάλουμε και εμείς. Η Μακεδονία, ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να προωθεί τις αξίες. Ως μακεδονική κυβέρνηση θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των μακεδόνων πολιτών» ανέφερε ακόμη ο Μίτσκοσκι.

Ο Μίτσκοσκι πρόσθεσε πως ως χώρα «παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, δηλαδή τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο έτσι θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκόσμιας αμυντικής συμμαχίας που υπήρξε ποτέ».

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονία αγνόησε επιδεικτικά τόσο τις ελληνικές όσο και τις συμμαχικές προειδοποιήσεις και επανέλαβε τις προκλήσεις καθώς παραβίασε και πάλι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός ο Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μίλησε για «Μακεδονία», «μακεδονική κυβέρνηση» και «μακεδονικό στρατό»"

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι οχημάτων: Διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας

Διασταυρώσεις και ελέγχους ανά εξάμηνο θα πραγματοποιεί η AAΔE σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό περίπου 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων, με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Ο νέος μηχανισμός αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες διαμορφώνονται:

  • Από 250 έως με 1.000 ευρώ αν το όχημα εντοπίζεται ανασφάλιστο. 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων, αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους.
  • 400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε έλεγχο ΚΤΕΟ.

Τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου, θα διενεργείται υποχρεωτικά δεύτερος ηλεκτρονικός έλεγχος.

Ακόμα πιο αυστηρά είναι τα πρόστιμα για τα οχήματα τα οποία έχουν δηλωθεί σε κατάσταση ακινησίας και συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Εάν εντοπισθεί είτε διερχόμενο είτε σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών.

Σε περίπτωση υποτροπής, το διοικητικό πρόστιμο τριπλασιάζεται και φτάνει τις 30.000 ευρώ αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικοί έλεγχοι οχημάτων: Διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας"

Στις 38 οι φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/09-07-2024 έως Ω/18:00/10-07-2024 εκδηλώθηκαν 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Στις 38 οι φωτιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Εκτοξεύεται κι άλλο ο υδράργυρος – Πού το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καύσωνας διαρκείας συνεχίζεται και αύριο Πέμπτη (11.07.2024) καθώς κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας όπου θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό αύριο:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 38, στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 και κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στις Σποράδες 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 βαθμούς και στις Σποράδες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Εκτοξεύεται κι άλλο ο υδράργυρος – Πού το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση"

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι Ρομά συνελήφθησαν για κλοπές αυτοκίνητων κοντά στο αεροδρόμιο

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκατριών (13) υποθέσεων κλοπών σε οχήματα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ανήλικοι ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από 16.04.2024 έως 09.07.2024 είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα (9 τετελεσμένες και 4 απόπειρες).

Στο πλαίσιο της δράσης τους, με την μέθοδο της θραύσης υαλοπινάκων προέβησαν στην διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων και αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά, εξαρτήματα αυτοκινήτων, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και 30 λίτρα βενζίνης προκαλώντας παράλληλα φθορές συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 5.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, εντοπίστηκαν χθες (09.07.2024) το απόγευμα οι δύο ημεδαποί και συνελήφθησαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

maleviziotis

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι Ρομά συνελήφθησαν για κλοπές αυτοκίνητων κοντά στο αεροδρόμιο"

Στη φυλακή προπονητής τάε κβον ντο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων μαθητριών του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ένας 38χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανήλικων αθλητριών του.

Ο κατηγορούμενος προπονητής του τάε κβον ντο είχε καταγγελθεί πέρσι από τις αθλήτριές του, οι οποίες σήμερα είναι 16 και 17 ετών (ανάλογα με την περίπτωση). Οι καταγγελλόμενες πράξεις φαίνεται πως ήταν κατ' εξακολούθηση και αφορούσαν το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Ακολούθησε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., στη συνέχεια της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 38χρονου (σήμερα) προπονητή και ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, μεταξύ άλλων για το αδίκημα του βιασμού.

Κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο ίδιος, απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τες ψευδείς. Κατά πληροφορίες, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «σκευωρία» που 'στήθηκε' εναντίον του με σκοπό να τον εκβιάσουν για οικονομικό όφελος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή προπονητής τάε κβον ντο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων μαθητριών του"

Ήπιε και έφαγε αλλά δεν ήθελε να... πληρώσει - Χειροπέδες σε 35χρονη

Χειροπέδες σε μια 35χρονη αλλοδαπή από την Ουκρανία πέρασαν οι Αρχές στο Ηράκλειο, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε εις βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη πήγε σε επιχείρησε εστίασης σε κεντρική Λεωφόρο του Ηρακλείου και αφού ήπιε και έφαγε, σηκώθηκε να φύγει χωρίς να πληρώσει.

Όταν ο υπάλληλος της εξήγησε πως δεν μπορεί να την αφήσει να φύγει αν δεν πληρώσει, άρχισε να τον βρίζει.

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι η τακτική της γυναίκας είναι... συστηματική, αφού και στο παρελθόν έχει "πρωταγωνιστήσει" σε ανάλογα περιστατικά.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήπιε και έφαγε αλλά δεν ήθελε να... πληρώσει - Χειροπέδες σε 35χρονη"

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Πολύ αυξημένος σε 8 περιοχές την Πέμπτη

Στην κατηγορία 4, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), είναι:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου).

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος πυρκαγιάς: Πολύ αυξημένος σε 8 περιοχές την Πέμπτη"

Δήμος κατά υπουργείου Οικονομικών για την «απάτητη» παραλία

Σφοδρές αντιδράσεις επιχειρηματιών και κατοίκων στη Λήμνο έχει προκαλέσει το τροποποιητικό ΦΕΚ του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο η παραλία του Κέρους χαρακτηρίζεται «απάτητη», ενώ ο Δήμος Λήμνου ζητεί να αναθεωρηθεί η απόφαση.

«Πρέπει να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μας έπιασαν στον ύπνο», λέει ιδιοκτήτρια beach bar Σταυρούλα Μπούμπουρα, μιλώντας στο MEGA, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην εν λόγω παραλία. Το Κέρος είναι γνωστό για το kite surfing με τουρίστες να έρχονται γι’ αυτό το σκοπό από όλη την Ευρώπη από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Λήμνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας – το 8ο για την ακρίβεια – που βρίσκεται στο Θρακικό Πέλαγος, στο βόρειο Αιγαίο και είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στη Θεσσαλονίκη, ένα ηφαιστειογενές νησί χωρίς δάση αλλά με μερικές καλλιεργημένες πεδιάδες με σιτηρά και αμπέλια.

Πανέμορφες παραλίες και χωριά υποδέχονται τους επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν χαλαρωτικές διακοπές σε συνδυασμό με θαλάσσια σπορ.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί καθώς η παραλία του Κέρους έχει ξενοδοχεία, επιχειρήσεις beach bar και σχολές για surf.

«Απάτητη» η παραλία που στηρίζει την οικονομία του νησιού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στις 28 Ιουνίου βγήκε το πρώτο ΦΕΚ με τις απάτητες παραλίες, ενώ με τροποποιητικό ΦΕΚ έβγαλαν ως απάτητη την παραλία του Κέρους που έχει επιχειρήσεις beach bar, σχολές για surf, ακόμα και ξενοδοχεία, και ξαφνικά αυτή η περιοχή πρέπει να κλείσει.

Σημειώνεται ότι δίπλα υπάρχει η Αλυκή που όντως είναι απάτητη, ενώ αν και η εν γένει περιοχή είναι Natura παρ’ όλα αυτά έχει βγει περαιτέρω νόμος που επιτρέπει το επιχειρείν.

Όπως λέει η κ. Μπούμπουρα, η παραλία του Κέρους στηρίζει την οικονομία του νησιού και τώρα πρέπει να κλείσει: «Τα τελευταία χρονιά στα νησιά έχουν ανοίξει επιχειρήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον κόσμο. Στο ΦΕΚ αναφέρει πως είναι απόφαση μετά από συλλογή απόψεων, ωστόσο κανείς δεν έχει ερωτηθεί».

Και προσθέτει: «Γεννήθηκα στη Λήμνο και στο νησί δραστηριοποιούμαι από το 2009, ξεκίνησαν οι γονείς μου και ανέλαβα στην συνέχεια. ‘Απάτητη παραλία’ σημαίνει ότι θα κλείσουμε το μαγαζί μας και ό,τι έχουμε πληρώσει και αγοράσει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Όταν η περιοχή είναι Natura, η εκμετάλλευση είναι ήπια. Τα προστατευόμενα είδη εδώ είναι όμως μακριά από την παραλία».

Να αναθεωρηθεί η απόφαση ζητεί ο Δήμος Λήμνου

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την αναθεώρηση της απόφασης για την ένταξη του Κέρους στις συνολικά 238 «απάτητες παραλίες» ο Δήμος Λήμνου, σημειώνοντας ότι «οι Υπηρεσίες που εισηγήθηκαν σχετικά, δεν έλαβαν υπόψη τους την εξαιρετική σημασία της παραλίας του Κέρους για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού».

Η παραλία του Κέρους είναι παγκοσμίως γνωστή, όπως αναφέρεται στη συνέχεια, ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για windsurfing και kitesurfing, στην καρδιά ενός οικοσυστήματος προστατευόμενου από τη συνθήκη Natura 2000.

«Η σημασία του υπέροχου αυτού φυσικού πλούτου έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια από τους ολοένα και αυξανόμενους (με ταχείς ρυθμούς) επισκέπτες, με αποτέλεσμα η οικονομία όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και συνολικά του νησιού μας, να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ξεχωριστή θέση της παραλίας του Κέρους στο διεθνή τουριστικό χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού και όχι μόνο. Βεβαίως αυτή η ανάπτυξη οφείλει να γίνει με κανόνες, γεγονός που έχει αναγνωριστεί και από την τοπική κοινωνία».

Όπως αναφέρει ο δήμος: «Την Παρασκευή 28/6/2024, αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ 3734, λάβαμε γνώση του επικαιροποιημένου καταλόγου των 238 συνολικά ‘απάτητων παραλιών’ της χώρας, στον οποίο κατάλογο με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η παραλία του Κέρους, στο σύνολό της, συγκαταλέγεται σε αυτές. Σύμφωνα με την από 19/4/2024 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β2364), στις ‘απάτητες παραλίες’ απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας».

«Στην από 27/9/2013 (ΑΑΠ 342) απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ρητά αναφέρεται ότι στην παραλία του Κέρους και …μέχρι την επικαιροποίηση της Ε.Π.Μ. και της έκδοσης του σχετικού Προεδρικού ∆ιατάγματος, επιτρέπεται, στην Ζώνη Α2 η ενοικίαση ειδών θαλασσίων δραστηριοτήτων και οι εγκαταστάσεις τουριστικής εξυπηρέτησης με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες αναφέρονται στη συνέχεια της απόφασης.

»Επομένως αναγνωρίζεται το γεγονός ότι η οργανωμένη και υπό όρους άσκηση ναυταθλητικών δραστηριοτήτων (και συγκεκριμένα wind & kite surfing) στην παραλία Κέρους οφείλει να λάβει χαρακτηριστικά βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής δραστηριότητας, έτσι ώστε να επιφέρει την κατά το δυνατό μικρότερη και ελεγχόμενη πίεση στην προστατευόμενη περιοχή σε σχέση με την άσκηση της δραστηριότητας.

»Ως δημοτική αρχή θεωρώντας επιβεβλημένη την αναθεώρηση της απόφασης για την ένταξη του Κέρους στις ‘απάτητες παραλίες’, χωρίς καθυστέρηση επικοινωνήσαμε με το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη, στον οποίο τονίσαμε την ανάγκη αναθεώρησης της επίμαχης ΚΥΑ και ακολούθως η Δήμαρχος του απέστειλε τη με αριθμό 9897/04-07-2024 σχετική επιστολή-αίτημα , κοινοποιηθείσα στον Υπουργό κο Θόδωρο Σκυλακάκη.

»Επιπλέον και σύμφωνα με τη διά ζώσης ενημέρωση που είχαμε από τη μελετητική ομάδα, αναμένουμε το συντομότερο δυνατό (εντός του 2024), την ολοκλήρωση της ΕΠΜ που εκπονείται και προγραμματίζουμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ προκειμένου να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα που σχεδιάζουμε για την προστασία και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Κέρους καθώς και τη διασφάλιση προϋποθέσεων βιωσιμότητας των ασκούμενων πολύ σημαντικών για την οικονομία του νησιού δραστηριοτήτων».

«Σε αυτή την προσπάθεια κρίνουμε αναγκαία τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, καθώς όλοι μαζί μπορούμε και το περιβάλλον να προστατέψουμε και την οικονομία του νησιού να διαφυλάξουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος κατά υπουργείου Οικονομικών για την «απάτητη» παραλία"

Θεσσαλονίκη: 31χρονος Κύπριος κατηγορείται ότι βίασε 32χρονη ενώ νοσηλευόταν σε κέντρο απεξάρτησης

Έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου Κύπριου, για το αδίκημα του βιασμού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις αρχές Ιουλίου, ο 31χρονος κατά τη διαμονή του σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο απεξάρτησης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εισήλθε στο δωμάτιο 32χρονης και με τη χρήση βίας προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 31χρονος Κύπριος κατηγορείται ότι βίασε 32χρονη ενώ νοσηλευόταν σε κέντρο απεξάρτησης"

Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: Στο φως μεγάλο εργαστήριο στην Καλλιθέα

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε τη Δευτέρα σε οικία στην Καλλιθέα, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Ειδικότερα, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικού εμπειρογνώμονα της Europol και με χρήση της κινητής μονάδας ανάλυσης δεδομένων της (Mobile Office), συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 47 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν μάλιστα χαρακτηριστεί ως υψηλής σπουδαιότητας ύποπτοι (High Value Targets).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για κατοχή διαβατηρίου-ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν εισάγει από χώρες του εξωτερικού εξειδικευμένο επαγγελματικό εξοπλισμό εκτύπωσης και εγχάραξης εγγράφων, καρτών και χρυσοτυπιών, με τεχνολογία laser, αλλά και πρώτες ύλες όπως ζελατίνες και διαφάνειες που φέρουν ιριδίζοντα στοιχεία ασφαλείας εγγράφων, ώστε να καταρτίζουν ευρείας γκάμας πλαστά έγγραφα διαφόρων ευρωπαϊκών αλλά και τρίτων χωρών.

Προκειμένου να αποκρύπτουν τη δράση τους είχαν εγκαταστήσει το εργαστήριο σε σπίτι «καβάτζα» στην περιοχή της Καλλιθέας, στο οποίο μετέβαιναν μόνο για τη διαδικασία κατάρτισης των πλαστών εγγράφων.

Στη συνέχεια, διοχέτευαν τα έγγραφα σε συνεργαζόμενα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών (κυρίως με την αεροπορική μέθοδο) ή εμπορεύονταν πρώτες ύλες σε άλλους πλαστογράφους. Από την εμπορία των εγγράφων εκτιμάται πως αποκόμιζαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 600 έως και 800 ευρώ το έγγραφο, ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσής του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το μέγεθος του εργαστηρίου υπερβαίνει κατά πολύ τα συνήθη εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων, με εξοπλισμό που σπανίζει, γεγονός που καταδεικνύει τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες των κατηγορούμενων. Ενδεικτικά, ο μηχανολογικός εξοπλισμός αποτελούνταν από σύγχρονα λέιζερ εγχάραξης, εκτυπωτές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θερμοκολλητή, πρέσες χειρός καθώς και μεταλλικές μήτρες – σφραγίδες, που αναπαρήγαγαν στοιχεία ασφαλείας ταξιδιωτικών εγγράφων και σήματα διαφόρων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.781 ζελατίνες που φέρουν πλαστά ιριδίζοντα στοιχεία ασφαλείας διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας διαφόρων χωρών
  • 894 εξώφυλλα διαβατηρίων που φέρουν τα στοιχεία ασφαλείας και τα σήματα διαφόρων χωρών
  • 279 άδειες διαμονής και 215 δελτία ταυτότητας μακροσκοπικά πλαστά διαφόρων χωρών
  • 71 σελίδες διαβατηρίων με στοιχεία και φωτογραφία κατόχων μακροσκοπικά πλαστές διαφόρων χωρών
  • 53 πακέτα πλαστών εσωτερικών σελίδων διαβατηρίων
  • 45 άδειες ικανότητας οδήγησης μακροσκοπικά πλαστές διαφόρων χωρών
  • 34 διαβατήρια μακροσκοπικά πλαστά διαφόρων χωρών
  • 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές από τους οποίους οι 2 (με κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και σύνδεσης με συσκευές laser εγχάραξης εγγράφων)
  • 2 συσκευές εγχάραξης με laser
  • 7 εκτυπωτές, από τους οποίους ο ένας καρτών
  • ψηφιακός εκτυπωτής χρυσοτυπιών και πλαστικοποιητής – θερμοκολλητής
  • επιτραπέζιος δράπανος και ηλεκτρική πρέσα
  • 48 μεταλλικές μήτρες
  • πλήθος γραφικής ύλης και λοιπών υλικών (μέγγενη, κοπίδια, κόπιτσες, πριτσίνια, κόλλες, μελάνια UV, διαλυτικά κ.ά.)
  • 2 δελτία ταυτότητας, άδεια διαμονής και -2- άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων και αμφιβόλου γνησιότητας
  • 600 λευκές πλαστικές κάρτες
  • 4 κινητά τηλέφωνα και
  • 150 ευρώ.

Τα έγγραφα καθώς και οι πρώτες ύλες που κατασχέθηκαν καταδεικνύουν ότι οι συλληφθέντες είχαν τη δυνατότητα να καταρτίζουν έγγραφα διαφόρων χωρών, όπως ενδεικτικά: Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Γαλλίας, Τσεχίας, Εσθονίας, Λετονίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Νορβηγίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Μάλτας, Ελλάδας, Κροατίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Φινλανδίας, Δανίας, Λιθουανίας, Τουρκίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Μαλαισίας, Σιγκαπούρης, Αργεντινής, Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ, Ουκρανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πλαστογραφία των εγγράφων ανέρχεται στις 580.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα έγγραφα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η εν λόγω επιχείρηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED του κύκλου πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ηγείται η χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: Στο φως μεγάλο εργαστήριο στην Καλλιθέα"

Λάρισα: Σκυλάκι δάγκωσε παιδί σε παιδική χαρά στον Αμπελώνα

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ σε παιδική χαρά στον Αμπελώνα, όταν ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι που συχνάζει εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή, προφανώς λόγω φόβου δάγκωσε ευτυχώς ελαφρά ένα μικρό παιδάκι την ώρα που κατέβαινε από την τσουλήθρα.

Φανερά φοβισμένη η μητέρα του παιδιού το μετέφερε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το ελαφρύ τραύμα και συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε παιδική χαρά που λόγω καταστροφών που έχουν προκληθεί είναι κλειστή και χωρίς άδεια αλλά δυστυχώς πολλά παιδάκια παίζουν σε αυτή.

paidis

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Σκυλάκι δάγκωσε παιδί σε παιδική χαρά στον Αμπελώνα"

ΟΑΣΑ: Νέα απόπειρα απάτης στα social media με κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΟΑΣΑ μετά την εμφάνιση στα social media ψεύτικων λογαριασμών που χρησιμοποιούν το επωνυμία του με σκοπό να τους εξαπατήσουν.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται συνεχώς παραπλανητικές δημοσιεύσεις με το λογότυπο του οργανισμού, σε διάφορα social media, που παροτρύνουν ανυποψίαστους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο λινκ.

Όπως επισημαίνει ο ΟΑΣΑ αν κάποιος επισκεφθεί το συγκεκριμένο λινκ πιθανότατα να έχει επιπτώσεις όπως να αποκαλυφθούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κωδικοί ασφαλείας, ή να γίνει αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή του ΟΑΣΑ επισημαίνει στο επιβατικό κοινό να δείξει μεγάλη προσοχή, καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media είναι παραπλανητικοί, καθώς εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Νέα απόπειρα απάτης στα social media με κάρτα απεριορίστων διαδρομών"

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη από το Εφετείο

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή, όπως και πρωτοδίκως, των δυο κατηγορούμενων ενώ είχε αναγνωρίσει και στους δυο ομόφωνα τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Επιπλέον το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος.

Είχε αρνηθεί τα ελαφρυντικά ο Εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος είπε «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους υποστηρίζοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε τον Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Σε ό,τι αφορά στο μεσίτη, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην απολογία του για να επισημάνει χαρακτηριστικά: «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη από το Εφετείο"

Καιρός: Μαραθώνιος ζέστης μέχρι τις 25 Ιουλίου – Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών σε 5 πόλεις

Για μαραθώνιο ζέστης κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος δίνει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών για πέντε πόλεις της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως όλα τα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν ότι βρισκόμαστε εν μέσω ενός παρατεταμένου κύματος ζέστης με χαρακτηριστικά καύσωνα με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, όπως φαίνεται οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ζέστης αναμένεται να χτυπήσει έντονα την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ η Κρήτη (όπως και τα περισσότερα νησιά) θα έχουν θερμοκρασίες πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Μαραθώνιος ζέστης μέχρι τις 25 Ιουλίου – Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών σε 5 πόλεις"

Φονικός καύσωνας με θερμοκρασίες έως 52 βαθμούς Κελσίου πλήττει το δυτικό τμήμα των ΗΠΑ

Περισσότεροι από 160 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ ζουν σε περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για καύσωνα, καθώς η χώρα πλήττεται από θερμοκρασίες ρεκόρ εξαιτίας των οποίων πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα δυτικά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο ανατολικό και το νότιο τμήμα των ΗΠΑ η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από το κανονικό, όμως το δυτικό τμήμα της χώρας είναι αυτό που πλήττεται περισσότερο από την ακραία ζέστη.

Στο Λας Βέγκας της Νεβάδα καταγράφηκε την Κυριακή η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί ποτέ, 48,9° Κελσίου.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) αναμένει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα δυτικά όλη αυτή την εβδομάδα.

«Η επίμονη ζέστη ρεκόρ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε κάποια μορφή κλιματισμού», προειδοποίησε η NWS χθες Τρίτη μέσω του Χ.

Σε όλη την περιοχή έχουν καταγραφεί νεκροί λόγω της ζέστης.

Για παράδειγμα, ένας μοτοσικλετιστής πέθανε το Σάββατο στην Κοιλάδα του Θανάτου, καθώς εκείνη την ημέρα ο υδράργυρος στην περιοχή ξεπέρασε τους 52° Κελσίου. Ένας από τους φίλους του χρειάστηκε να νοσηλευθεί, σύμφωνα με υπεύθυνους του εθνικού πάρκου το οποίο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ζεστά μέρη του κόσμου.

Στο Όρεγκον τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Παρασκευή πιθανόν λόγω της ζέστης, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η θερμοκρασία στην πόλη Σάλεμ έφτασε τη Δευτέρα τους 40° Κελσίου, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες στην πολιτεία αυτή των βορειοδυτικών ΗΠΑ είναι συνήθως πιο ήπιες.

Στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα ή το Άινταχο δεκάδες πόλεις κατέγραψαν ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες.

«Πρόκειται για ένα κύμα ζέστης ρεκόρ», σχολίασε ο Ντάνιελ Σουέιν, κλιματολόγος στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου το Σαββατοκύριακο.

Στην Καλιφόρνια κάποιοι κάτοικοι αντιμετώπισαν «όχι μόνο την πιο ζεστή ημέρα που έχουν ζήσει ποτέ, αλλά και την πιο ζεστή ημέρα που έχουν ζήσει ποτέ οι γονείς και οι παππούδες τους», πρόσθεσε.

Οι υψηλές θερμοκρασίες άλλωστε καθιστούν δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών που μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο πολλές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα η «Λέικ Φάιρ» έχει καταστρέψει σχεδόν 110.000 στρέμματα και έχει προκαλέσει την εκκένωση περιοχών. Η πυρκαγιά απειλεί πλέον το ράντσο Neverland, το οποίο ανήκε στον Μάικλ Τζάκσον.

Τα επαναλαμβανόμενα κύματα ζέστης οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή η οποία προκαλείται από την εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Αυτό το κύμα καύσωνα σημειώνεται την ώρα που ο Ιούνιος ήταν ήδη ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φονικός καύσωνας με θερμοκρασίες έως 52 βαθμούς Κελσίου πλήττει το δυτικό τμήμα των ΗΠΑ"

Γιώργος Σταυρόπουλος: Ο ηθοποιός δέχεται απειλές και επιθέσεις από Ρομά στην Ξάνθη – «Τους φοβάται και η αστυνομία», υποστηρίζει

O ηθοποιός, Γιώργος Σταυρόπουλος αποκάλυψε τις δυσκολίες που βιώνει, στην Ξάνθη.

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, περιέγραψε τις απειλές και τις επιθέσεις, που δέχεται από ομάδα Ρομά στην περιοχή που ζει.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δήλωσε: «Με θέλουν νεκρό. Μου έκαψαν το σπίτι στην Ξάνθη, με σκοπό να μου το καταπατήσουν και όλο το κτήμα των 10 στρεμμάτων. Έριξαν μολότοφ στη σκεπή και μέσα σε λίγα λεπτά, το μοναδικό ακίνητο που είχα, κάηκε».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχω κάνει μηνύσεις σε συγκεκριμένους Ρομά και εδώ και δύο χρόνια, ζω έναν εφιάλτη με απειλές και ξυλοδαρμούς. Είμαι άστεγος και περιμένω πότε θα με αποτελειώσουν».

Ο 80χρονος ηθοποιός αποφάσισε πριν τρία χρόνια να πουλήσει το κτήμα του στην Ξάνθη και να έρθει στην Αθήνα. Η εν λόγω έκταση θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωριά.

Εκείνος που ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει είναι Ρομά. Όπως λέει ο ηθοποιός αν και του έδωσε την προκαταβολή, δεν εξόφλησε ολόκληρο το ποσό και στη συνέχεια, χωρίς την άδειά του, ξεκίνησε να πουλάει εκτάσεις σε άλλους Ρομά.

«Το 2021 βρέθηκε ένας αγοραστής για το κτήμα, εξάλλου ήθελα και εγώ να έχω λίγα χρήματα. Η τιμή που το έβαλα ήταν 300.000 ευρώ. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος οικοπεδοφάγος Ρομά, ο οποίος ενδιαφέρθηκε. Μου έδωσε αρχικά 40.000 ευρώ ως προκαταβολή, ωστόσο είχε άλλα σχέδια. Άρχισε να πουλάει το κτήμα μου σε άλλους Ρομά, χωρίς να το γνωρίζω εγώ. Από κάθε στρέμμα έβγαζε 5 οικόπεδα. Πήγαιναν να χτίσουν και φυσικά δεν μπορούσαν, δεν υπήρχαν χαρτιά και τους έλεγε “υπομονή θα πεθάνει ο γέρος”», αναφέρει.

spiti 2

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Όταν την περασμένη Τρίτη, μου έριξαν μολότοφ πάνω στη στέγη του σπιτιού μου, πίστεψα ότι έφτασε το τέλος μου. Βγήκα την τελευταία στιγμή από το σπίτι. Ήρθε η πυροσβεστική και βρήκε 3 μολότοφ, έκανα μήνυση και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Η αστυνομία φοβάται και η ίδια τους Ρομά. Κάθε φορά που γίνεται μια επιχείρηση πηγαίνουν έξω από τα δικαστήρια και κάνουν συγκέντρωση. Είμαι πλέον άστεγος, φοβάμαι να βγω έξω τα βράδια».

spiti1

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Σταυρόπουλος: Ο ηθοποιός δέχεται απειλές και επιθέσεις από Ρομά στην Ξάνθη – «Τους φοβάται και η αστυνομία», υποστηρίζει"

Απεργία: Χωρίς ταξί για 24 ώρες η Αθήνα την Πέμπτη

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθούν οι μετακινήσεις αύριο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι οδηγοί ταξί. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, η απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση είναι ομόφωνη ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού. Σημειώνεται πως η τροπολογία -μεταξύ άλλων- προβλέπει τη διενέργεια ελέγχων διαπίστωσης παράβασης οδηγών που διενεργούν τουριστικές μεταφορές.

Η ανακοίνωση 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής

Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπερ των ΕΙΧ.

Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτελ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

Είναι η ώρα του Ταξί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΠ. ΠΑΤΣΗ & ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 09:30 Π.Μ.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία: Χωρίς ταξί για 24 ώρες η Αθήνα την Πέμπτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news