facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Νέο «χτύπημα» Πολάκη, για το τσιγάρο -Τα βάζει ξανά με τους δημοσιογράφους

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε στο θέμα της «κατσάδας» του Βιτένις Αντριουκάιτις, για το γεγονός ότι καπνίζει σε χώρους που απαγορεύεται.
Ομως, με τη νέα ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όχι απλά δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας για το γεγονός ότι «συνελήφθη» να καπνίζει σε κλειστούς χώρους- κάτι που προκάλεσε τους... κεραυνούς του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Υγεία- αλλά επιπλέον έβαλε στο στόχαστρο σε δημοσιογράφους.
Ο κ. Πολάκης αναδημοσίευσε τη χθεσινή του ανάρτηση στην οποία μεταξύ άλλων απαντούσε στον Αντριουκάιτις ότι ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα από το τσιγάρο και πως θα το κόψει όταν θέλει ο ίδιος, ενώ επιτέθηκε σε δημοσιογράφους, και ονομαστικά.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χτύπημα» Πολάκη, για το τσιγάρο -Τα βάζει ξανά με τους δημοσιογράφους "

Ο Μαδούρο στράγγιξε σχεδόν το μισό χρυσό της Βενεζουέλας

Ο Νικολά Μαδούρο πούλησε παραπάνω από το 40% των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας πέρυσι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να χρηματοδοτήσει κυβερνητικά προγράμματα και να αποπληρώσει εκατομμύρια ομολογιούχους, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Συνολικά η κυβέρνηση πούλησε 73 τόνους χρυσού σε δύο εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Τουρκία, όπως ανέφερε ο συνταγματικός νομοθέτης της αντιπολίτευσης Carlos Paparoni.

Αυτό στράγγιξε τα αποθέματα χρυσού, αντλώντας 110 τόνους στο τέλος του 2018 από τους συνολικά 184 τόνους, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που διασταύρωσαν τα στοιχεία της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο πραγματοποίησε «επιδρομή» στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας στο Καράκας, όπου φυλάσσονταν 2,34 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού (αξίας άνω των 3,1 δισ. δολαρίων στις τρέχουσες τιμές), καθώς το δημόσιο χρέος συσσωρευόταν και οι επιλογές χρηματοδότησης στέρεψαν αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο σοσιαλιστικό καθεστώς.

Εν μέσω διεθνούς πίεσης προκειμένου να πειστεί ο αυταρχικός ηγέτης να εκχωρήσει την εξουσία σε μια μεταβατική κυβέρνηση, η αντιπολίτευση προσπαθεί να μπλοκάρει περαιτέρω πωλήσεις χρυσού έτσι ώστε να αποφευχθεί η λεηλασία της χώρας κατά τις τελευταίες ημέρες του Μαδούρο στην εξουσία.

Σχεδόν 24 τόνοι χρυσού πωλήθηκαν στην τουρκική Sardes Kiymetli Madenler SA στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Paparoni. Η εταιρεία έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να εισηχθεί στο χρηματιστήριο μεταλλευμάτων Borsa Istanbul Precious Metals στις 26 Δεκεμβρίου 2017, λίγες μόλις ημέρες αφότου υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας, σύμφωνα με έγγραφα που κατέχει το Bloomberg. Η τουρκική εταιρεία αρνείται να σχολιάσει.

Γύρω στους 27,3 τόνους στάλθηκαν στη Noor Capital των ΗΑΕ, ενώ ο υπόλοιπος χρυσός ταξίδεψε στη Goetz Gold , επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τηλεφωνήματα από το Bloomberg στις εν λόγω εταιρείες για κάποιο σχόλιο δεν απαντήθηκαν.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μαδούρο στράγγιξε σχεδόν το μισό χρυσό της Βενεζουέλας"

Εγκλωβισμένα δύο τρένα σε Δομοκό και Λιανοκλάδι

Άγνωστοι έκοψαν εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αμαξοστοιχία παραμένει εκεί εγκλωβισμένοι για μιάμιση ώρα περίπου.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 61 που πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 8 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν εντόπισε τα κομμένα καλώδια.

Παράλληλα από τις 9 το βράδυ έχει ακινητοποιηθεί μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και η αμαξοστοιχία με αριθμό 60 και κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να συνεχίσει ταξίδι προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη .

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΟΣΕ, προς το παρόν, δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρόνο καθυστέρησης, διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκλωβισμένα δύο τρένα σε Δομοκό και Λιανοκλάδι"

Κατατέθηκε το Πρωτόκολλο Κύρωσης για την είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ!

Κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» που ανοίγει το δρόμο για την είσοδο της πΔΓΜ στο ΝΑΤΟ.

Η κύρωση της ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, αναμένεται να εισαχθεί στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, 07.02.2019, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για συζήτηση και επεξεργασία.

Από εκεί και πέρα, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, το πρωί της Παρασκευής, 08.02.2019, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση με την διαδικασία των Κυρώσεων συμβάσεων σε μια συνεδρίαση. Η ψήφισή του θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία.

Τα βήματα για την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ

H Kύρωση αποτελείται από τρία άρθρα. Στο δεύτερο άρθρο αναφέρει ότι το Πρωτόκολλο θα τεθεί σε ισχύ μόλις καθένα από τα Συμβαλλόμενα Μέρη στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού γνωστοποιήσει στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής την αποδοχή του Πρωτοκόλλου.

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ενημερώσει όλα τα Συμβαλλόμενα μέρη για την ημερομηνία θέσης ισχύος του παρόντος Πρωτοκόλλου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε το Πρωτόκολλο Κύρωσης για την είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ!"

Ο Μαδούρο μπλόκαρε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Βενεζουέλας

Μπλόκο στην ανθρωπιστική βοήθεια από ξένες χώρες μετά από κάλεσμα του Χουάν Γκουαϊδό προς τον λαό της Βενεζουέλας έβαλε ο Νικολά Μαδούρο, με τον στρατό της χώρας να αποκόπτει την πρόσβαση σε γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία. Μάλιστα, ο Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε πως κανένας ξένος στρατιώτης δεν θα εισέλθει στη Βενεζουέλα, την ώρα που η Ουάσινγκτον τον καταγγέλλει για τη συμπεριφορά του.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέφερε πως «ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο βενεζουελανός στρατός υπό τον Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία».

«Το καθεστώς Μαδούρο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ», συνέχισε στην ανάρτηση που ανέβασε στο Twitter.

Την Τρίτη, στο Καράκας η Εθνοσυνέλευση, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γκουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία. «Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις», απάντησε ο αμφισβητούμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μαδούρο μπλόκαρε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Βενεζουέλας"

Κόντρα σεισμολόγων για την έρευνα ΒΑΝ που προβλέπει μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων για την ακρίβεια πρόβλεψης που έχει η έρευνα ΒΑΝ του καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκη Τσελέντη, που προβλέπει μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα. 

Ο Άκης Τσελέντης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στη Δυτική Ελλάδα».

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, την Τρίτη, εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή» και εξήγησε τι έγινε με την Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αποφάνθηκε ότι τα στοιχεία είναι ασταθή και δεν χρήζουν επιπλέον μέτρων από το κράτος. 

Ο πρόεδρος ο Πρόεδρος Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστας Μακρόπουλος, τονίζει ότι ο χάρτης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον κ. Τσελέντη, δεν έχει καμία σχέση με το χάρτη που εστάλη στην επιτροπή και υπάρχει στην έρευνα της ομάδας ΒΑΝ.

Έκκληση για βοήθεια έκανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

«Κάνω μία έκκληση και προς τους συναδέρφους επιστήμονες αλλά και στον πληθυσμό της δυτικής Ελλάδας να μην διαχέουν πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιστημονική βάση». 

«Η ομάδα ΒΑΑΝ στέλνει στοιχεία μόνο στις ΗΠΑ γιατί εδώ οι αρχές διασπέιρουν πανικό». είπε ο Άκης Τσελέντης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα».

«Φοβάμαι ότι ο σεισμός στην Πρέβεζα δεν ήταν ο κύριος σεισμός», κατέληξε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Δείτε την ανάρτησή του Άκη Τσελέντη στο facebook:

«Μετά τον πρόσφατο σεισμό 6,4R της 26 Οκτ 2018 στη Ζάκυνθο ανέφερα ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή γιατι η ευρύτερη περιοχή είναι από τις πλεον σεισμικά ενεργές περιοχές του κόσμου με παρά πολλά μεγάλα ενεργά ρήγματα που στο πρόσφατο αλλά και απότερο παρελθόν έδωσαν καταστροφικούς σεισμούς.

Ο διαρκής φόβος μου ηταν να μην έχουμε το φαινόμενο Domino, δηλαδή να ενεργοποιηθούν μερικά από αυτά τα ρήγματα. Για τον σκοπό αυτό το Γεωδυναμικό κυριολεκτικά γέμισε τη Δυτ Ελλάδα με όργανα ενώ αυξήσαμε το βαθμό ετοιμότητας μας.

Ο σημερινός σεισμός 5,4 στη Πρέβεζα αλλά και ο χθεσινός 4,3 στην Αμαλιάδα θεωρώ ότι ίσως μπορούν να ενταχθούν σαυτο το πλαίσιο.

Επειδή τις τελευταίες τρεις ημέρες παρακολουθώ ένα θέατρο του ΣΕΙΣΜΟπαραλογου στη Δυτική Ελλάδα με διαρκείς «δήθεν μυστικές» συσκέψεις στις αντιπεριφέρειες, που μετά οι συμμετέχοντες σε αυτές βγαίνουν στη κεντρική πλατεία και είτε για να αυτοπροβληθούν, είτε για πολιτική σπέκουλα (εκλογών γαρ) είτε από ηλιθιότητα διαδίδουν ότι σε 48 ώρες ! (λες και ο Εγκέλαδος κρατά χρονόμετρο) θα γίνει ισχυρός σεισμός

Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και να αποκαλυφθεί το αίτιο αυτής της αναστάτωσης που ηταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα μιας εντελώς λανθασμένης αξιοποίησης από τη πολιτεία μιας εμπιστευτικής ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που έστειλα στην Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου (από την οποία με έχει αποκλείσει παρ όλο ότι ειμαι Δντης του Γεωδυναμικού, ο αρμόδιος Υπουργός Σπρίτζης)

Τον Ιαν ενημερώθηκα από τον Καθηγ Βαρώτσο (όλοι γνωρίζουν ότι συνεργάζομαι πολλά χρόνια με την ομάδα α ΒΑΝ και πάντα λαμβάνω σοβαρά υπ όψη την έρευνα τους), για καταγραφή σημάτων σε δυο σταθμούς στη Δυτ Ελλάδα. Αμέσως ενημέρωσα ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ την επιτροπή και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της. Το θεώρησα απαραίτητο γιατί η ευρύτερη περιοχή της Δυτ Ελλάδας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Λίγες ημέρες μετά, έχοντας κάνει σε συνεργασία με τον συνεργάτη μου στο Γεωδυναμικό Γεράσιμος Χουλιάρα μια λεπτομερή στατιστική ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων της Δυτ Ελλάδας καταλήξαμε σε αντιστοιχο συμπέρασμα, ότι δηλαδή έχουμε αυξημένη πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμικού γεγονότος. Και τα στοιχεία αυτά τα κατέθεσα στην επιτροπή.

Με εκπληξη διαπίστωσα ότι η επιτροπή δεν συγκλήθηκε αλλά κάποιοι ενημέρωσαν απ ευθείας τη πολιτική ηγεσία χωρίς να περιμένουν το πόρισμα της επιτροπής και να ακολουθηθούν διαδικασίες που θα απέκλειαν φαινόμενα πανικού. Το αποτέλεσμα ηταν να τους ξεφύγει αυτη η πληροφορία και να προκληθεί αυτός ο πανικός και τώρα βέβαια μαθαίνω ότι σήμερα συγκαλούν εκτάκτως την επιτροπή!

Το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

(**) Υπενθυμίζω ότι και πρην τον ισχυρό σεισμό 6,5 της Ανδραβίδας το 2008 όπου υπήρξε αντίστοιχη ενημέρωση δεν έγινε καμία διαρροή ούτε πανικός. Υπήρχαν συγκεκριμένες ενέργειες του στρατού με ακρα μυστικότητα, έγιναν οι δέουσες κινήσεις και τηρήθηκαν ευλάβικα τα πρωτόκολλα».






protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα σεισμολόγων για την έρευνα ΒΑΝ που προβλέπει μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα"

Πλημμύρες στην Πελοπόννησο: «Λίμνη» το Ζευγολατιό - Κόπηκαν δρόμοι και γεφύρια στις Καρυές

Σε μια τεράστια λίμνη μετατράπηκε το Ζευγωλατιό Αρκαδίας με τα νερά από την καταρρακτώδη βροχή να πλημμυρίζουν σχεδόν όλο το χωριό. Ίδια η κατάσταση και στις Καρυές Λακωνίας.

Πάνω από 20 σπίτια σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ενώ από τα νερά έχουν «εξαφανιστεί» σχεδόν όλοι δρόμοι, η πλατεία του χωριού και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στην πλατεία το ύψος του νερού έφτασε και ξεπέρασε το ένα μέτρο.



Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα από πλημμύρες στο χωριό και όπως λένε τοπικοί παράγοντες χρειάζεται ειδική μελέτη στην ευρύτερη περιοχή για την απορροή των νερών.

Η Πυροσβεστική δεν έχει ακόμα αρχίσει την επιχείρηση άντλησης των υδάτων καθώς δεν είναι γνωστό πού θα διοχετευτούν τα νερά. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Υπηρεσία, πρέπει να ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Καρυές Λακωνίας: Κόπηκαν στη μέση δρόμος και γεφύρι

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τα έντονα φαινόμενα και στις Καρυές Λακωνίας και συγκεκριμένα στην τοποθεσία “Παναγία” το γεφύρι και ο δρόμος “κόπηκαν” στη μέση, ενώ η κακοκαιρία έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο χωριό και στις παρακείμενες περιοχές.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρες στην Πελοπόννησο: «Λίμνη» το Ζευγολατιό - Κόπηκαν δρόμοι και γεφύρια στις Καρυές"

Ο Καμμένος «πετάει το γάντι» στη ΝΔ: «Αντισυνταγματικό να περάσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 151 ψήφους»

Νέα πρό(σ)κληση προς τη ΝΔ απευθύνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Σε tweet του ο κ. Καμμένος αναφέρει:

«Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;».


Ήδη χθες 5/2/2019 ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Αύριο στην Επιτροπή, Παρασκευή στην Ολομέλεια το πρωτόκολλο

Υπενθυμίζεται πως αύριο Πέμπτη θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Παρασκευή θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος «πετάει το γάντι» στη ΝΔ: «Αντισυνταγματικό να περάσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 151 ψήφους»"

Έφυγε από τη ζωή ο μετρ του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης

Έφυγε από τη ζωή ο  Γιάννης Πολυκανδριώτης, γιος του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδελφός του πασίγνωστου συνθέτη Θανάση. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή o Γιάννης Πετρόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, όπου έγραψε: «Αντίο αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Παλυκανδριώτη. Μαζί πήγαμε στο Λονδίνο. Εσύ έμεινες και έκανες μεγάλη καριέρα και εγώ από εδώ σε καμάρωνα». 

petropoulououou




Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1946. Οι λάτρεις του είδους στην Αθήνα της εποχής εκείνης, τον θυμούνται με κοντό παντελονάκι να παίζει γύρω στα 1954-'56 μπουζούκι στο πάλκο, πλάι στον πατέρα του, στον «Παράδεισο», μαζί με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο. Για πρώτη φορά, έπαιξε επαγγελματικά το 1958-'59 στην «Ψάθα», στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Αργότερα, ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν». 

Το 1962, ήρθε και η πρώτη του εμφάνιση, εκτός Αθηνών. «Ήρθε και με ζήτησε από τον πατέρα μου ο Μανώλης Αγγελόπουλος για να με πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχα ακόμα δικό μου μπουζούκι, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ο κ. Πολυκανδριώτης. «Ήταν για μένα – έλεγε – κάτι το ασύλληπτο να φύγω από την Αθήνα, μόνος μου, και να βρεθώ στην ορχήστρα του Αγγελόπουλου, με την Αννούλα και τον Βασίλη Βασιλειάδη στο ακορντεόν».

Παράλληλα, ο ίδιος έπαιξε και στη σκηνή του θεάτρου, δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς της εποχής, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Μάρω Κοντού, τον Κώστα Καρρά, τον Σταύρο Παράβα και τον Σωτήρη Μουστάκα. 

Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που έμεναν στην Αγγλία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις. 


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο το 2012, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης πλημμύρισε το στάδιο με τους ήχους του μπουζουκιού του. Ακούστηκαν τα τραγούδια: «Τα παιδιά του Πειραιά», ο «Ζορμπάς», το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» κι άλλα. 

Δείτε το βίντεο:


«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και υπερήφανος για το γεγονός, ότι η γνήσια ελληνική μουσική, που συνεχίζω να υπηρετώ με συνέπεια και στη διασπορά, ακολουθώντας την παράδοση του πατέρα μου, θα έχει ξεχωριστή θέση στη μεγάλη παγκόσμια γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πολυκανδριώτης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή είναι άλλη μία δικαίωση του αγώνα που δίνω για την προβολή της ελληνικής λαϊκής μουσικής παράδοσης, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα της Βρετανίας και αυτός ήταν ο σκοπός μου… Η μουσική κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, που ειδικότερα στις μέρες μας κινδυνεύει να χαθεί», είχε τονίσει ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο: 




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο μετρ του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης"

Καιρός: Συνεχίζεται και αύριο η κακοκαιρία – Που θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης το πρωί στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 6 βαθμούς), 6 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα, τις πρωινές ώρες, αλλά και βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μέτρα). Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Συνεχίζεται και αύριο η κακοκαιρία – Που θα χιονίσει"

Μπλόκα παντού: Οι αγρότες κλείνουν τις εθνικές οδούς προς Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Το είπαν και το κάνουν οι αγρότες στα μπλόκα: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους πανελλαδικά με μπλόκα σε καίρια σημεία των Εθνικών οδών, αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση.
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σκληραίνουν την στάση τους. Οπως αποφάσισαν στην συνέλευσή τους, το μεσημέρι του Σαββάτου θα μετακινήσουν τα τρακτέρ τους στα Τέμπη.
Στόχος τους είναι να αποκλείσουν και τις δύο σήραγγες των Τεμπών στην Εθνική Οδό.
Μάλιστα αποφάσισαν ότι δεν δέχονται την συνάντηση που τους πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.
Χθες, εξάλλου, οι αγρότες της Νίκαιας απέκλεισαν, επί δίωρο τον κόμβο Πλατυκάμπου της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο
Καθολικό αποκλεισμό της Πατρών–Κορίνθου ετοιμάζουν οι αγρότες του Αιγίου
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας.
Οπως αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.
Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.
Σύμφωνα με το tempo24, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.
Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.
Ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κάλεσε «όλους τους Αιγιαλείς, από κάθε κλάδο, να συστρατευθούν με το αγροτικό κίνημα», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλου. Ολοι την Πέμπτη στις 16:00».
Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες της Κέρκυρας
Απόφαση να μπουν δυναμικά στον «χορό» των κινητοποιήσεων, έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας. 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 
Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.
Ο Αραχωβίτης απειλεί τους αγρότες: «Οσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»
Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» να μην προσέλθει σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, απειλεί τους αγρότες.
Καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους «όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου»,
Ο κ. Αραχωβίτης κατηγόρησε την επιτροπή μπλόκων ότι «ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».
Ενώ υποστηρίζει πως όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφών από τη Μεσσηνία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκα παντού: Οι αγρότες κλείνουν τις εθνικές οδούς προς Θεσσαλονίκη και Πάτρα "

Έκθεση-κόλαφος για το Eurogroup από οργάνωση κατά της διαφθοράς

Την «μυστικοπάθεια» και την έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου στις συνεδριάσεις του Eurogroup, επικρίνει η οργάνωση κατά της διαφθοράς Transparency International, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακορειο Ειδήσεων (DPA).

«Το Eurogroup δρα de facto ως οικονομική κυβέρνηση, χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα», αναφέρεται στη σχετική έκθεση. Η λειτουργία του Eurogroup ξεκίνησε το 1998, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Δεν έχει νομοθετική αρμοδιότητα, ενώ οι συνεδριάσεις του λαμβάνουν χώρα κεκλεισμένων των θυρών, σε αντίθεση με τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαβουλεύονται για τα οικονομικά νομοσχέδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η έκθεση, η σημασία του Eurogroup αυξήθηκε από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τα προγράμματα δανεισμού ύψους δισεκατομμυρίων για την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Ελλάδα είχαν άμεσες συνέπειες για τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών.

H Transparency International επικρίνει το γεγονός, ότι οι υπουργοί Οικονομικών άλλαξαν ουσιαστικά μόνο «ταμπέλα» και σαν όργανο αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) λάμβαναν κρίσιμες αποφάσεις, χωρίς αυτή η ομάδα να εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ευρωπαϊκών κανονισμών για διαφάνεια και λογοδοσία, π.χ. απέναντι στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Αλλά, οι ίδιοι 19 υπουργοί Οικονομικών συνεχίζουν να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι», αναφέρεται στην έκθεση.

Για τη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος, η Transparency International προτείνει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραχωρώντας σε αυτό το δικαίωμα συναπόφασης π.χ. στην εποπτεία των εθνικών προϋπολογισμών. Επιπρόσθετα, προτείνεται ο επικεφαλής του Eurogroup να υποχρεώνεται σε τακτική βάση να λογοδοτεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση-κόλαφος για το Eurogroup από οργάνωση κατά της διαφθοράς"

ΣΕΠΕ: Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν το νέο κατώτατο μισθό

Από την 1η Φεβρουαρίου, ισχύει ο νέος κατώτατος μισθός, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Παναγιώτης Κορφιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ενώ υπενθύμισε ότι οι εργοδότες έχουν χρονικό περιθώριο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις νέες αποδοχές.

«Έχουμε καταστρώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν με τον κατώτατο μισθό. Επομένως, έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τους ελέγχους μας, αντίστοιχα» σημείωσε ο κ. Κορφιάτης.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τον κ. Κορφιάτη, οι κυρώσεις μπορούν να ξεκινήσουν από 6.000 ευρώ και, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και μία σειρά από άλλους παράγοντες, να κλιμακωθούν.

«Σκοπεύουμε να δράσουμε στοχευμένα και προγραμματισμένα. Κάνουμε μία συνολική προσπάθεια και θεσμική και ελεγκτική, ώστε να ξαναστήσουμε την εργασία στα πόδια της. Ωστόσο, χρειάζεται και η συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ σημείωσε ότι η αδήλωτη εργασία στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 19%, το 2014, ενώ, το 2018, μειώθηκε στο 9% περίπου.

Τέλος, ο κ. Κορφιάτης αναφέρθηκε και στον κλάδο τουρισμού, λέγοντας ότι επεκτάθηκε η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και καλύπτει, ανάλογα με την περίοδο, έως και 150.000 εργαζόμενους.

«Οπότε, από τη νέα χρονιά, θα υπάρχει ένα επίπεδο αμοιβών και άλλων θεσμικών ρυθμίσεων που θα είναι υποχρεωτικό» είπε, μεταξύ άλλων.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΠΕ: Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν το νέο κατώτατο μισθό"

Γνωρίζει ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός τουρκικά;

Αυτό αναρωτούνται πολλοί καθώς μια φωτογραφία, από τη χθεσινή διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα.

Ενώ όλη η ελληνική αντιπροσωπεία έχει τα ακουστικά της μετάφρασης ο πρωθυπουργός δείχνει πως δεν τα έχει ανάγκη ως να γνωρίζει απταίστως την τουρκική.

Λέτε;



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωρίζει ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός τουρκικά;"

Liberation: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς - Τι θα κάνει η Ευρώπη;»

Σφοδρή επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εξαπολύουν, με άρθρο τους στη Liberation, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και ο διευθυντής της ελληνογαλλικής ορχήστρας, Διονύσιος Ντερβί-Μπουρνιά.

«Πρόκειται για πραξικοπηματίες, όπως υποστηρίζει εδώ και τρία χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν; “Οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν κανένα αξιόπιστο στοιχείο” έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα, έπειτα από μια δικαστική οδύσσεια, στο τέλος της οποίας οι αξιωματικοί όχι μόνο απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία, αλλά τους χορηγήθηκε και πολιτικό άσυλο, λόγω των κινδύνων για τη ζωή τους από μία έκδοση» υπογραμμίζεται στο άρθρο.

Ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων και πρωταγωνιστής του Μάη του '68 και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Orchestre Franco-Grec υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τη δριμεία φραστική επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφο του France 2, ο οποίος «τόλμησε» να τον ρωτήσει για τις καταγγελλόμενες σχέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με την ισλαμική τρομοκρατία:

«Μια τέτοια φραστική βία δεν προκάλεσε κατάπληξη, αφού είναι γνωστή η απαξίωση του Τούρκου προέδρου για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Να εκπλαγεί λοιπόν κανείς τώρα, που η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επικήρυξε τους αξιωματικούς, λίγο πριν ο Τσίπρας φθάσει στην Άγκυρα; Κι έτσι τώρα, όπως σ’ ένα κακοστημένο γουέστερν, οι αξιωματικοί βρίσκονται στο έλεος του πρώτου τυχόντα που θα αποφασίσει να γίνει κυνηγός κεφαλών».

Και συνεχίζουν:

«Μέσα σε ποιο πλαίσιο εξαπολύει ο κ. Ερντογάν ένα τέτοιο ανθρωποκυνηγητό σε ευρωπαϊκό έδαφος;

Θα ήταν ευφημισμός να πει κανείς ότι οι Έλληνες αντιδρούσαν πάντα συγκρατημένα απέναντι στις προκλήσεις του γείτονά τους: χρειάστηκαν δύο μακρά έτη, για να καταγγείλει δειλά ο κ. Τσίπρας τις προτάσεις του Τούρκου προέδρου, που υποστήριξε κατ’ επανάληψη ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις για την έκδοση των αξιωματικών (υπόσχεση που, αν είχε υλοποιηθεί, θα ήταν αντισυνταγματική, αφού μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση).

Όσον αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, τη Νέα Δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της οποίας δεν είχε διστάσει στο παρελθόν να χαρακτηρίσει “προδότες” όσους ήθελαν να αναγνωρίσουν τη Βόρεια Μακεδονία, άργησε να καταγγείλει αυτή την ξένη, αλλά πραγματική, παρέμβαση.

Γιατί αισθάνεται κανείς ένα αίσθημα γελοιότητας, βλέποντας ξεπερασμένους δικτάτορες; Διότι “άπαξ και τελειώσει η ταινία” εμφανίζονται όπως είναι: αξιοθρήνητοι όπως επικίνδυνα παιδάρια περιβεβλημένα την παντοδυναμία τους».

«Ο κ. Ερντογάν νομίζει ότι είναι παντοδύναμος και φαντάζεται ότι όλα του επιτρέπονται. Οι προσβολές προς τον επισκέπτη Έλληνα πρωθυπουργό είναι το ορντέβρ.

Το κυρίως πιάτο είναι να καταφέρει ένα νέο πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντάς τα με τον πιο αδύναμο κρίκο της, την καταματωμένη από δέκα χρόνια λιτότητας Ελλάδα.

Το τουρκικό καθεστώς φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί ατιμωρητί. Η δημοκρατία μας διαθέτει τη σοφία να μη θέλει να επιβάλει την εξαγωγή της πάση θυσία. Θα αποδεχθεί την εισαγωγή της βαρβαρότητας στα εδάφη της;

Τι χρειάζεται πλέον για να αντιδράσουμε σ’ αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις; Αν επρόκειτο για οκτώ καλλιτέχνες ή διανοούμενους που θα τους είχαν επικηρύξει, δεν θα τελείωναν οι συζητήσεις.

Δυστυχώς, εν προκειμένω πρόκειται για οκτώ δημοκράτες στρατιωτικούς και η σπουδή των ΜΜΕ κινδυνεύει να είναι αργή. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να τους προστατέψει. Τι σκοπεύει να κάνει η Ευρώπη;» καταλήγουν οι συγγραφείς του άρθρου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Liberation: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς - Τι θα κάνει η Ευρώπη;»"

Ελέγχους νομιμότητας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ζητούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ελέγχους νομιμότητας στα κανάλια εθνικής εμβέλειας ζητούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία, κατέθεσαν ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

«H ψήφιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του νόμου 4339/2015 (ΦΕΚ 133/Α/29-10-2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση του καθεστώτος ακραίας ανασφάλειας, απολύσεων, απλήρωτων δεδουλευμένων και μαύρης εργασίας, που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών» αναφέρουν οι βουλευτές και υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με τον νόμο «το προσωπικό των υποψηφίων προς αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου πρέπει να απαρτίζεται τουλάχιστον από: α) τετρακόσια (400) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου, β) διακόσια (200) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα θεματικού περιεχομένου, γ) πενήντα (50) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα.» (άρθρο 9, παράγραφος 2, Ν.4339/2015), ενώ τυχόν παραβίαση των όσων ο νόμος προβλέπει στο άρθρο 9, επιφέρει ανάκληση της άδειας των παρόχων με απόφαση του Ε.Σ.Ρ. (άρθρο 15, Ν.4339/2015)».

Οι βουλευτές καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι σχετικοί έλεγχοι στα κανάλια εθνικής εμβέλειας ώστε να βεβαιωθεί ότι τηρείται ο όρος περί τετρακοσίων εργαζομένων ανά κανάλι, όπως ρητά ορίζεται από τον νόμο 4339/2015 και αν έχουν γίνει έλεγχοι για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελέγχους νομιμότητας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ζητούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ"

Δεκατρία χρόνια φυλακή στον Μαντούβαλο για το «παραδικαστικό»

Με την καταδίκη με αναστολή του δικηγόρου και πρώην βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου, του εφέτη Γιάννη Ευσταθίου, του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και άλλων δύο συγκατηγορουμένων τους, έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σκέλος της υπόθεσης του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος».

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πρωτοβάθμιας δίκης, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για την υπόθεση που αφετηρία της αποτέλεσαν οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, επίσης, κατηγορούμενου στην παρούσα δίκη, ο οποίος μέχρι πρότινος φυγοδικούσε. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το 2010 πως ο Γιοσάκης τον εκβίασε να πληρώσει με 60.000 ευρώ τους εφέτες Γιώργο Ευσταθίου και Αθανάσιο Μουστάκα, προκειμένου να τον αθωώσουν σε δίκη για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό 1».

Το δικαστήριο με την απόφασή του, επέβαλε στο δικηγόρο κ. Μαντούβαλο και στον Εφέτη, ποινή κάθειρξης 13 ετών στον καθένα, ενώ στον κ. Γιοσάκη κάθειρξη 12 ετών. Σε άλλους δύο, από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους, επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία, και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε όλους τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επιβάλλοντας σε κάποιους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε όλους όσοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, επιβλήθηκε και επιπλέον χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον καθένα.

Ο κ. Μαντούβαλος δήλωσε ακόμη μία φορά «αθώος» στο δικαστήριο και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι με την αναστολή.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της δωροδοκίας ήταν ομόφωνη, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1.

Ο έτερος δικαστικός λειτουργός, Αθανάσιος Μουστάκας, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 2-1 με την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή να ψηφίζει υπέρ της ενοχής του.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμελήματος της δωροδοκίας για τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, τον δικηγόρο Πέτρο Λεωτσάκο και τον ιερωμένο Διονύση Ζήκο.

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ι. Μπολέτση έγιναν κατά τη διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων τον δικαστή Ευάγγελο Καλούση και τον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, στην οποία πρόεδρος ήταν ο εφέτης Γιάννης Ευσταθίου. Η καταγγελία αυτή οδήγησε τελικά στην παραπομπή των εννέα κατηγορουμένων στο εδώλιο. Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 ευρώ -μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη -τον κ. Ευσταθίου προκειμένου να αθωωθεί ο ίδιος και δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 1».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκατρία χρόνια φυλακή στον Μαντούβαλο για το «παραδικαστικό»"

Κλείνουν τις σήραγγες στα Τέμπη το Σάββατο οι αγρότες

Την πρόθεση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να αποκλείσουν το Σάββατο τις σήραγγες στα Τέμπη, στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τις σήραγγες στα Τέμπη το Σάββατο οι αγρότες"

Κουτσούκος (ΚΙΝΑΛ): Ο Δραγασάκης απειλεί με νέα ανακεφαλαιοποίηση -Μην διανοηθούν επιβάρυνση πολιτών

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το Κίνημα Αλλαγής στις νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας για το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Με συνεχείς δηλώσεις του ο κ. Δραγασάκης απειλεί με νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με χρήματα βέβαια του Ελληνικού λαού» σχολίασε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Δραγασάκης «δημιουργεί πανικό προετοιμάζοντας το έδαφος για επώδυνες λύσεις και πλειστηριασμούς» και υπενθύμισε ότι «για την μη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ευθύνεται η ανικανότητα και αδυναμία της δίκης του Κυβέρνησης».

Τέλος, ο κ. Κουτσούκος προειδοποίησε: «Την νέα επιβάρυνση των πολιτών να μη τη διανοηθούν. Οι ευθύνες τους θα είναι τεράστιες. Έστω και τώρα να υιοθετήσουν τις προτάσεις, που δυο χρόνια τώρα το Κίνημα Αλλαγής προβάλλει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούκος (ΚΙΝΑΛ): Ο Δραγασάκης απειλεί με νέα ανακεφαλαιοποίηση -Μην διανοηθούν επιβάρυνση πολιτών "

Τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ: Πανηγυρίζουν οι γείτονες - Ιβάνοφ: Για να μπούμε αλλάξαμε το όνομά μας

Οι χώρες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες το πρωτόκολλο προσχώρησης με τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και τα συγχαρητήρια έπεφταν βροχή στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ. 
Εκτός από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ που έσπευσε να συγχαρεί τις κυβερνήσεις Τσίπρα και Ζάεφ για το θάρρος που επέδειξαν, το χέρι του Νικολά Ντιμιτρόφ έσπευσαν να σφίξουν οι μονιμοι αντιπρόσωποι στο ΝΑΤΟ της Ελλάδος Σπύρος Λαμπρίδης, της Τουρκίας Μπασάτ Οζτούρκ, της Βρετανίας Σάρα Μάκιντος και βέβαια η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Κέι Μπέιλι Χάτσισον. 
Ο Γενς Στόλντεμπεργκ είπε στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων ότι «με το να γίνετε το 30ο μελος της συμμαχίας θα διασφαλιστεί η μακροχρόνια σταθερότητα και ασφάλεια».
«Η ιστορική ημέρα δείχνει ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές σε δημοκρατίες που αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις της συμμαχίας» πρόσθεσε ο κ. Στόλντεμπεργκ πριν να ξεκινήσει η τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης.


nato_skopia_uk_us_representatives

















Από την πλευρά του ο κ. Ντιμιτρόφ στον δικό του χαιρετισμό έκανε λόγο για «ένα μεγάλο ταξίδι» για την «Μακεδονία που σε λίγες ημέρες θα γίνει Βόρεια Μακεδονία».


Με αυτό υλοποιούμε μια δέσμευση που πήραν οι πατέρες μας στις 23 Δεκεμεβρίου 1993 ότι ο μεγαλύτερος στρατηγικός στόχος είναι η ένταξη στον ΝΑΤΟ. Ήταν καθήκον της δικής μας γενιάς. Δεν ήταν κάτι πολύ πιθανό να συμβεί» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ πλέκοντας το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ: «αυτό συνέβη χάρη στην ηγεσία του Ζάεφ και του Τσίπρα που άνοιξαν το δρόμο προς αυτή την ιστορική συμφιλιωση που έδειξαν ότι το απίθανο είνα πιθανό».
Μετά τη σημερινή υπογραφή, η Βόρεια Μακεδονία θα μπορεί να συμμετέχει ως παρατηρητής σε όλες τις συνεδριάσεις. Επίσημα πλήρες μέλος μπορεί να γίνει το 2020 κατά πάσα πιθανότητα, όταν οι διαδικασίες επικύρωσης έχουν ολοκληρωθεί από όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.


skopia_nato_turkish_representative_dimitrof

Πανηγυρίζει ο Ζάεφ- Ιβάνοφ: Χρειάστηκε να θυσιάσουμε το όνομά μας


Ως «ιστορική ημέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του, τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας. «Ωστόσο, ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

lampridis_dimitrof_skopia_nato


Την Πέμπτη στην Ελλάδα προς κύρωση το πρωτόκολλο


Τώρα ο δρόμος είναι ελεύθερος, κατ 'αρχήν, για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και στην ΕΕ - αλλά αυτό είναι ακόμα κάτι που θα αργήσει να γίνει, γράφει το Spiegel.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου και από τα 29 κράτη-μέλη, η χώρα με το νέο συνταγματικό όνομα, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, με δικαίωμα ψήφου για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνει η Συμμαχία.
Στην Ελλάδα το πρωτόκολλο θα εισαχθεί προς κύρωση αρχικά το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 14:00, στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, και την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

uk_macintosh_dimitrof





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ: Πανηγυρίζουν οι γείτονες - Ιβάνοφ: Για να μπούμε αλλάξαμε το όνομά μας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news