facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Δυο τροπολογίες κατά της Τουρκίας στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ κατατέθηκαν δυο τροπολογίες κατά της Τουρκίας στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ

Η μία είναι για την Τουρκία και η δεύτερη για το Αζερμπαϊτζάν σε σχέση με την Τουρκία αναφέρει η ΕΡΤΖητεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο να συντάξουν έκθεση για το αν τα τουρκικά drones χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία ή εξαρτήματα και αν οι τουρκικές εξαγωγές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως για παράδειγμα στην Ουκρανία και την Πολωνία, παραβιάζουν τις ισχύουσες αμερικάνικες κυρώσεις ή κάποιον άλλο αμερικανικό νόμο.

Και επειδή ακριβώς αυτά τα drones χρησιμοποιήθηκαν και εναντίον της Αρμενίας, ο κ. Μενέντεζ ζητεί με τη δεύτερη τροπολογία να πάψει ο σημερινός Λευκός Οίκος αλλά και οι επόμενες αμερικάνικες κυβερνήσεις να δίνουν ετήσιες εξαιρέσεις  – το λεγόμενο waver- στην εφαρμογή του σχετικού νόμου του 1992 που απαγορεύει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς το Αζερμπαϊτζάν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυο τροπολογίες κατά της Τουρκίας στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ"

Θεσσαλονίκη: Τρεις έγκυες με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Μια ακόμα έγκυος που νοσεί με κορωνοϊό διακομίστηκε από τη Βέροια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η τρίτη περίπτωση εγκύου που μεταφέρεται εσπευσμένα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η 38χρονη, η οποία διανύει την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε εχθές από τη Βέροια και νοσηλεύεται σε ελαφριά κατάσταση. Κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι χθες διακομίστηκε εσπευσμένα μια ακόμη έγκυος από το νοσοκομείο Γιαννιτσών η οποία διανύει την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Η 38χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει διασωληνωθεί αλλά η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Εδώ και λίγες ημέρες μια 35χρονη γυναίκα από Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν έγκυος, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο. Η γυναίκα, η οποία και αυτή νοσεί με κορωνοϊό, γέννησε με καισαρική και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Το μωρό, αρχικά είχε διασωληνωθεί, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Έκκληση στις έγκυες να εμβολιαστούν έκανε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Αν φοβάστε να εμβολιαστείτε το πρώτο τρίμηνο, μετά το πέρας του παρακαλώ να το κάνετε ή όσο πιο νωρίς μπορείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό και για τη μητέρα αλλά και για το παιδί.

«Ο εμβολιασμός των εγκύων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός και απαραίτητος», σημείωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπευνθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου κατέληξε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μία 38ρονη έγκυος από την Κατερίνη, η οποία διήνυε την 33η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Οι γιατροί κατάφεραν με καισαρική να πάρουν το βρέφος, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Τρεις έγκυες με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο "

Υπουργείο Εργασίας: Άμεση έναρξη της διανομής σχολικών γευμάτων

Ψηφίστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα σχολικά γεύματα, που προβλέπει την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι σε μια χρονιά κατά την οποία οι επιπτώσεις της πανδημίας πλήττουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικογένειες, «δεν χωράει καθυστέρηση στη διανομή των γευμάτων, όπως γινόταν σε ετήσια βάση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «ακόμα και στον τελευταίο διαγωνισμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δόθηκαν γεύματα, μέχρι και τις 15 Μαΐου, δηλαδή έναν μήνα πριν το κλείσιμο των σχολείων».

«Εφέτος, έως ότου ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, θα γίνουν αναθέσεις, βάσει της τροπολογίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη σίτιση των παιδιών. Βούληση του υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στον διαγωνισμό. Υπογραμμίζεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες). Προξενούν λοιπόν κατάπληξη σχετικά σχόλια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανταποκρινόμενο στις οικονομικές δυσκολίες, που επέφερε η πανδημία, προέβλεψε ουσιαστική ενίσχυση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία έτη. Συγκεκριμένα, προέβλεψε την υλοποίηση του προγράμματος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 25% (16,6 εκατομμύρια ευρώ), 25.000 περισσότερα γεύματα και 268 περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Οι αυξήσεις αυτές έγιναν, με στόχο την ενίσχυση των πιο ευάλωτων δήμων της επικράτειας και είναι αποτέλεσμα πολυκριτηριακής επιστημονικής μελέτης, η οποία βασίστηκε στα ποσοστά ανεργίας, δυναμικότητας δημιουργίας θέσεων εργασίας και δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, διαβεβαίωσε πως εξαντλείται κάθε μέσο για την αποτελεσματική διανομή των γευμάτων, ώστε τα επόμενα δύο χρόνια όχι μόνα τα γεύματα να λαμβάνονται από περισσότερα παιδιά, αλλά και να μην υπάρχει ούτε μια μέρα καθυστέρηση στη διανομή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Εργασίας: Άμεση έναρξη της διανομής σχολικών γευμάτων"

Δεκτά έκανε η COSCO τα περισσότερα αιτήματα των λιμενεργατών

Σε μία προσπάθεια να επανέλθει εργασιακή ειρήνη στο λιμάνι του Πειραιά, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) (Cosco) υπό την πίεση των εργαζομένων αλλά και των φορέων του Πειραιά, αναγκάστηκε να κάνει αποδεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ το βράδυ της Πέμπτης, μετά και από διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας με φορείς του Πειραιά και στελεχών της εταιρείας, υπήρξε ένα πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η Cosco έκανε δεκτή την εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα, τη συγκρότηση επιτροπής υγιεινής και ασφαλείας, ενώ καταργεί και την «κόντρα» βάρδια.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού, η οποία ξεκινά την Παρασκευή, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η γενική συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), προκειμένου να πάρει αποφάσεις.

«Η αδιαλλαξία έσπασε»

«Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και η Cosco αναγκάστηκε να δεχτεί πεντάρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών και επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας. Είναι μία πρώτη νίκη που όλοι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη και συνεχίζοντας τον αγώνα μας για τη συλλογική σύμβαση εργασίας», ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΠ που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο με άλλα εργατικά σωματεία στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα την Πέμπτη από την ΕΝΕΔΕΠ, οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του συναδέλφου τους
  • Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας
  • Να, σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα
  • Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα
  • Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκτά έκανε η COSCO τα περισσότερα αιτήματα των λιμενεργατών"

Κορονοϊός – Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η πλειοψηφία των πολιτών

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τοποθετείται η πλειοψηφία των Γερμανών, εκφράζοντας ανησυχία κυρίως για το ενδεχόμενο μόλυνσης των ηλικιωμένων και των ανεμβολίαστων παιδιών.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο «DeutschlandTrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 57% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 18 ετών, ενώ το 39% εναντίον μιας τέτοιας επιλογής.

Τον περασμένο Αύγουστο, στο ίδιο ερώτημα, οι πολίτες ήταν διχασμένοι, με το 46% να τοποθετείται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το 50% κατά.

Σε ό,τι αφορά τα διάφορα επαγγέλματα, το 74% θεωρεί ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών και των εργαζομένων στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Γκράφιτι στη Γερμανία, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού: Οι υγειονομικοί ως ήρωες
 
«Κατά» οι ακροδεξιοί

Οι περισσότεροι υποστηρικτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού προέρχονται από τους ψηφοφόρους της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) -με το 73% να τάσσεται υπέρ – και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) – υπέρ της υποχρεωτικότητας «ψηφίζει» το 71%.

Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των Πρασίνων (56%) και των Φιλελευθέρων (53%).

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Αριστεράς, το 55% τοποθετείται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπως και το 71% των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Οι φόβοι

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 57% των ερωτηθέντων ανησυχεί ότι θα μπορούσαν να μολυνθούν μικρά παιδιά τα οποία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Το 62% εκφράζει τον ίδιο φόβο για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να νοσήσουν βαρύτερα, παρά τον εμβολιασμό.

Για τα μέτρα

Εξάλλου, το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, λόγω της επιδημιολογικής εξέλιξης, η δημόσια ζωή θα περιοριστεί εκ νέου, πιθανότατα, το προσεχές διάστημα και το 58% ότι το σύστημα υγείας θα φθάσει και πάλι στα όριά του.

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί τα μέτρα που λαμβάνονται ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί. Την ίδια απάντηση έδωσε πριν από έναν μήνα μόνο το 32%.

Το 29% των Γερμανών όμως πιστεύει ότι δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα προστασίας, έναντι του 13% που πίστευε το ίδιο πριν από έναν μήνα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η πλειοψηφία των πολιτών"

Στο 401 ΓΣΝΑ με κορονοϊό στρατιωτικός γιατρός, ηγετική μορφή των ανεμβολίαστων

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύεται με κορονοϊό ανώτερος στρατιωτικός ιατρός του Υγειονομικού, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις κατά των εμβολίων.

Ο γιατρός, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη χειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ, έως ότου τεθεί σε αναστολή εργασίας. νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα με την αναπνοή του.

Τους τελευταίους μήνες ο συγκεκριμένος ιατρός είχε αναδειχθεί σε ηγετική μορφή των αντεμβολιαστών, πρωτοστατώντας στις κινητποιήσεις του Συντάγματος, ενώ είχε εμφανιστεί σε αρκετές εκπομπές με σχετικό περιεχόμενο.

Τασσόταν υπέρ της φυσικής ανοσίας και κατά του εμβολιασμού, ενώ είχε στραφεί ιδιαίτερα κατά των εμβολίων mRNA.  «Μπορεί το mRNA να πάει στο γενετικό υλικό και να εγκατασταθεί, όπως εγκαθίσταται στις γονιδιακές θεραπείες»  ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είχε υποστηρίξει πως «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία εν μέσω πανδημίας να γίνεται εμβολιασμός».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 401 ΓΣΝΑ με κορονοϊό στρατιωτικός γιατρός, ηγετική μορφή των ανεμβολίαστων"

Κορονοϊός: Πέρασε νόμος στη Λετονία που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύουν ανεμβολίαστους εργαζομένους

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύουν εργαζομένους τους που αρνούνται είτε να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, είτε να εργαστούν εξ αποστάσεως, καθώς η χώρα μάχεται με ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περίπου το 61% των ενηλίκων στην χώρα είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο στην ΕΕ που κυμαίνεται κοντά στο 75%.

Η Λετονία ήταν η πρώτη του ευρωπαϊκού μπλοκ που επέστρεψε σε καθεστώς lockdown αυτό το φθινόπωρο καθώς αυξάνονταν ραγδαία τα κρούσματα του κορονοϊού και ζήτησε από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ιατρική βοήθεια καθώς αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις Covid-19 στήνονται σε διαδρόμους και γκαράζ νοσοκομείων της χώρας.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να θέσουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών ανεμβολίαστους αν αρνηθούν είτε να λάβουν ένα εμβόλιο κατά της νόσου είτε, εάν είναι αυτό δυνατόν, να τεθούν σε εξ αποστάσεως εργασία. Στη συνέχεια, μπορούν να απολύσουν τους εργαζομένους αν δεν εμβολιαστούν μετά το πέρας της τρίμηνης αναστολής.

«Υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο άτομο δεν είναι κατάλληλο για τη θέση», τόνισε η κυβέρνηση με την υποβολή του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο, εξηγώντας το σκεπτικό.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Νοεμβρίου καθώς η χώρα βγαίνει από το lockdown. Από τους νέους κανόνες εξαιρούνται όσοι έχουν ιατρικούς λόγους να μην εμβολιαστούν και όσοι νόσησαν προσφάτως από την Covid, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Προηγουμένως, η εντολή εμβολιασμού ίσχυε μόνο για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής περίθαλψης, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Πέρασε νόμος στη Λετονία που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύουν ανεμβολίαστους εργαζομένους"

ΔΕΗ: Τι αυξήσεις είδαν όσοι έλαβαν νέους λογαριασμούς

Η έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών της ΔΕΗ για το τετράμηνο Ιούνιο με Οκτώβριο έφερε και την πρώτη εικόνα για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Μέχρι στιγμής, η αύξηση που παρατηρείται κυμαίνεται στο ποσοστό του 13%. Αυτό διότι οι επιδοτήσεις της πολιτείας αλλά και οι εκπτώσεις από τους προμηθευτές έχουν περιορίσει μέχρι στιγμής την αύξηση. Χωρίς τα παραπάνω οι αυξήσεις θα βρισκόταν στο 26% με 32%!

Οι εκτιμήσεις πάντως για τις αυξήσεις του επόμενου τετράμηνου, Οκτωβρίου με Ιανουαρίου, είναι δυσοίωνες. Οι αυξήσεις στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερες. Για να περιοριστεί και αυτή η αύξηση η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τον διπλασιασμό της επιδότησης στα 18 ευρώ από την αρχή του Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν περιπτώσεις όπου άρχισαν να «φουντώνουν» τα παράπονα προς την ΔΕΗ.

Ενδεικτικό παράδειγμα, ένα ζευγάρι σε χωριό της Πέλλας που σύμφωνα με τοπικό μέσο, ο λογαριασμός τους άγγιξε τα 561 ευρώ!!

Άλλη μια περίπτωση υπήρξε στη Θεσσαλονίκη προ ημερών. Ηλικιωμένη καλείται να πληρώσει 207,68 ευρώ (σε ιδιώτη παροχο) την στιγμή που μέχρι πρότινος, πλήρωνε περίπου 50 με 70 ευρώ/ μήνα.

Η αντιπρόεδρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα Της Ζωής), Παναγιώτα Καλαποθαράκου, δήλωσε πρόσφατα πως υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος που κυμαίνονται από 30-170%

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη του στο Mega o Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως εάν δεν υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση και συμμετοχή των εταιρειών, με πρώτη τη ΔΕΗ οι λογαριασμοί θα αυξάνονταν 10 φορές ενώ τόνισε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης φθάνει τα 500 εκ ευρώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Τι αυξήσεις είδαν όσοι έλαβαν νέους λογαριασμούς"

Οικονόμου: Με παρέμβαση Μαξίμου η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου – Ο Τσίπρας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να οικειοποιηθεί πολιτικά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, με την οποία καλούνται οι ανεμβολίαστοι πιστοί να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες, απέκρουσε το απόγευμα της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Εκκλησίας έγινε έπειτα από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στα όσα είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega –εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε»– για να καταδείξει πώς η κυβέρνηση ουσιαστικά εκμαίευσε την πολύ χρήσιμη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Κατηγόρησε δε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί και πάλι να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου: «Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξή του ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής τους. Σήμερα το πρωί ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος έγιναν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν με σοβαρότητα, συνεργασία και αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Το τηλεφώνημα του Γρηγόρη Δημητριάδη

Η αλήθεια είναι ότι Μέγαρο Μαξίμου και Εκκλησία της Ελλάδας είναι όλο το τελευταίο διάστημα σε ανοιχτή γραμμή με στόχο την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όλοι παραδέχονται ότι οι χώροι λατρείας χρειάζονται μεγάλη προσοχή μια και η διασπορά του ιού έχει πολλές πιθανότητες να λάβει διαστάσεις στις εκκλησίες. Παράλληλα, ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι η ανάγκη λατρείας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στο πλαίσιο αυτό το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο Mega έστειλε μήνυμα προς την εκκλησία.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει, αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα, εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού, θα το συζητούσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που είχε κατατεθεί νωρίτερα για το θέμα των ελέγχων στις εκκλησίες.

Την Πέμπτη το πρωϊ το θέμα ετέθη εκ νέου στο Μαξίμου και  όλοι συμφώνησαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτή που ρυθμίζει «τα του οίκου της» και η κυβέρνηση θεσμικά αλλά και πρακτικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει.

Υπήρξε επικοινωνία του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη με το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Κατά τη διάρκεια αυτή της επικοινωνίας υπήρξε συναντίληψη για το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι θέμα χρόνου μία παρέμβαση από την πλευρά της εκκλησίας προκειμένου να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα προς όλους τους πιστούς αλλά και τους ιερωμένους.

Κάτι που τελικά έγινε με την εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αρχιγραμματεύς της ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Με παρέμβαση Μαξίμου η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου – Ο Τσίπρας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις"

Δυναμικό παρών των αγροτών της Κρήτης στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Στα πλοία για την Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή, με αιχμή του δόρατος τις περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την μη διόρθωση στους Δασικούς Χάρτες για την Περιφέρεια Κρήτης.

Δείτε βίντεο από το λιμάνι του Ηρακλείου: 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυναμικό παρών των αγροτών της Κρήτης στο συλλαλητήριο της Αθήνας "

Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου που πέθανε από κορονοϊό στην Καβάλα: Μας τρώνε οι τύψεις που δεν έκανε το εμβόλιο

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και πέρα από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και πιο νέοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσάρεστες συνέπειες, που μπορεί να φτάσουν και στον θάνατο. Πρόσφατο θύμα είναι ο 27χρονος Γιώργος από την Δράμα που κατέληξε χτες βράδυ στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο πατέρας του μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και συγκλονίζει: «Ήταν δύο μέτρα παλικάρι, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο».

Ο 27χρονος Γιώργος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Μόλις διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, οι γονείς του άμεσα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Τον είχαμε εδώ στο σπίτι με τον covid 2-3 μέρες, πηγαίναμε με γάντια, με στολές, με τέτοια μέσα, γιατί έπρεπε κάποιος να το εξυπηρετήσει, γιατί είναι τυφλό. Το πήγαμε εδώ στην Δράμα στο νοσοκομείο, ώρα ανάγκης, ιδίως με το οξυγόνο. Αναγκαστήκαμε να τον πάρουνε να τον πάνε στην Καβάλα, στο διπλανό νοσοκομείο».

Παρά το γεγονός πως και οι δύο γονείς είναι εμβολιασμένοι, ο φόβος για τις παρενέργειες τους απέτρεψε από το να εμβολιάσουν το παιδί τους.

«Εγώ και η σύζυγός μου είχαμε κάνει το εμβόλιο και τώρα με τρώνε οι τύψεις που δεν το έκανα στο παιδί, έπρεπε να το πάρω εγώ από το χέρι και να πάω να το κάνω. Αλλά φοβόταν η σύζυγος τις παρενέργειες, γιατί χτύπησε άσχημα το παιδί».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου που πέθανε από κορονοϊό στην Καβάλα: Μας τρώνε οι τύψεις που δεν έκανε το εμβόλιο"

Πτολεμαϊδα: 39χρονος εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας άφησε σήμερα ένας 39χρονος άντρας που είχε νοσήσει από κορονοϊό και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άντρας με καταγωγή από οικισμό του Νομού Φλώρινας, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας από τις αρχές Οκτωβρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτολεμαϊδα: 39χρονος εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου"

ECDC: Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στις περισσότερες χώρες της ΕΕ

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη, στις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, καταγράφει ο νέος εβδομαδιαίος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα παραμένει για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία (από 200 σε 499 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο δεκαπενθήμερο), με εξαίρεση κάποια νησιά. Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν για ακόμα μια εβδομάδα οι χώρες της Βαλτικής, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβενία. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται πλέον μεγάλο μέρος της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία και περιοχές της Ουγγαρίας, καθώς και ολόκληρη η Ιρλανδία.

Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένο και το Βέλγιο, αρκετές περιοχές στην Ολλανδία και δύο περιοχές στην Ανατολική Γερμανία. Η Γαλλία και η Πορτογαλία παραμένουν πορτοκαλί, όπως και η Ιταλία με λίγες περιοχές πράσινου. Η Νορβηγία και η Σουηδία, μέσα σε μία εβδομάδα, πέρασαν από το κίτρινο στο κόκκινο.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ισπανία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ECDC: Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στις περισσότερες χώρες της ΕΕ"

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά τα ραντεβού με την Εφορία – Ποια είναι η διαδικασία

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού με την Εφορία, για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα που είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία, τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα.

Το ραντεβού κλείνεται μέσω ενός εύχρηστου ψηφιακού περιβάλλοντος, όπου οι πολίτες αφού ταυτοποιηθούν μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet, έχουν πλέον την δυνατότητα να:

  • επιλέξουν την Υπηρεσία της ΑΑΔΕ που θέλουν να επισκεφθούν,
  • επιλέξουν τη διαδικασία για την οποία επιθυμούν ραντεβού μέσα από Θεματικές Ομάδες,
  • ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν,
  • επιλέξουν την ημέρα και ώρα του ραντεβού τους και να παρακολουθούν το ιστορικό των επισκέψεών τους.

Σε κάθε βήμα της διαδικασίας παρέχεται ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές (πχ ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), μέσω e-mail ή/και SMS, στα στοιχεία, που δηλώνονται κατά την καταχώρηση του ραντεβού.

Η πλατφόρμα ενεργοποιείται σήμερα σε 20 ΔΟΥ και, σταδιακά, σε όλες τις Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Υπηρεσία

1. ΔΟΥ Α ́ ΑΘΗΝΩΝ

2. ΔΟΥ Α ́ ΠΕΙΡΑΙΑ

3. ΔΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

4. ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

5. ΔΟΥ Δ ́ ΑΘΗΝΩΝ

6. ΔΟΥ Ε ́ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

7. ΔΟΥ Ε ́ ΠΕΙΡΑΙΑ

8. ΔΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

9. ΔΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

10. ΔΟΥ ΙΓ ́ ΑΘΗΝΩΝ

11. ΔΟΥ ΙΖ ́ ΑΘΗΝΩΝ

12. ΔΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

13. ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

14. ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

15. ΔΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

16. ΔΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

17. ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

18. ΔΟΥ ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

19. ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

20. ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Ψηφιακά τα ραντεβού με την Εφορία – Ποια είναι η διαδικασία"

EMA: Ανοίγει τον δρόμο για την έκτακτη χρήση του χαπιού της Merck στην ΕΕ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε σήμερα έτοιμος να συστήσει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρήση για έκτακτη ανάγκη του αντιιικού χαπιού κατά της Covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, το οποίο έλαβε νωρίτερα σήμερα έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο EMA προσπαθεί επίσης να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για το χάπι πριν από την πιθανή διάθεσή του στην αγορά στην ΕΕ, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων.

«Θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την αξιολόγησή μας για να λάβουμε έγκριση το συντομότερο δυνατό», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον EMA, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει ακόμη μια ακριβή ημερομηνία.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να συστήσουμε στα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορούν να διαθέτουν αυτό το νέο χάπι που χορηγείται δια του στόματος σε περιπτώσειες έκτακτης ανάγκης, πριν από την έγκρισή του», συμπλήρωσε ο Καβαλέρι.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή με έδρα της το Άμστερνταμ δεν έχει την εξουσία να λάβει μια κεντρική απόφαση σχετικά με τη χρήση του φαρμάκου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την ΕΕ. Ως εκ τούτου, μπορεί να συστήσει μόνο κράτη μεμονωμένα, εξήγησε.

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη, να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με Covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.

Αυτά είναι τα πρώτα δισκία κατά της Covid που διατίθονται στην αγορά.

Η θεραπεία αυτή μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή της Merck.

Ο EMA προέτρεψε για ακόμη μια φορά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό ενώπιον ενός «τέταρτου κύματος» της πανδημίας που πλήττει την ήπειρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκρουσε νωρίτερα σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 στην Ευρώπη, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους στην ήπειρο από τώρα μέχρι το Φεβρουάριο. Αυτό το «μαζικό» τέταρτο κύμα πλήττει ιδιαίτερα τη Γερμανία, η οποία έσπασε σήμερα το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που χρονολογούνταν από το Δεκέμβριο του 2020, καταγράφοντας 33.949 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη προκαλεί μεγάλη ανησυχία επί του παρόντος», δήλωσε ο Φέργκους Σουίνι, επικεφαλής του τμήματος κλινικών δοκιμών στον EMA.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι γιατί δεν είμαστε όλοι προστατευμένοι μέχρι να προστατευτούν όλοι», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "EMA: Ανοίγει τον δρόμο για την έκτακτη χρήση του χαπιού της Merck στην ΕΕ"

Επτά οι καταγγελίες βιασμού για τον τέταρτο ηθοποιό που ψάχνει ο εισαγγελέας

Σε μια περίοδο που οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση  παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, με το ελληνικό Metoo να  αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της αναζήτησης δικαιοσύνης μετά την έκρηξη καταγγελιών, οι εξελίξεις για τον ηθοποιό που έχει ήδη κατηγορηθεί για τρεις βιασμούς είναι καταιγιστικές. Ο δικηγόρος των θυμάτων γνωστοποιεί, τώρα, ότι ενώπιον του εισαγγελέα έχουν καταθέσει συνολικά επτά άνθρωποι.

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Πέτρος Πανταζής, δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα, την περίοδο τέλεσης των ειδεχθών ενεργειών.

Σε βάρος του 40χρονου άνδρα, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, είχαν, μέχρι πριν από λίγες ημέρες,  κατατεθεί τουλάχιστον τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με τη μία εξ αυτών από καταξιωμένη ηθοποιό, με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, και την αδελφή της. Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρυξέλλες και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένουν μόνιμα οι δύο αδελφές που μηνύουν τον ηθοποιό.

Σκοπός είναι και οι δύο να βρεθούν ενώπιον των προξενικών αρχών για να καταθέσουν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν στο δικόγραφο της μήνυσής τους.

Τα όσα είχαν αναφέρει στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Έκαναν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014, ενώ και οι δύο ήταν ανήλικες -η μία 15 και ή άλλη 14 ετών- και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα. Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει κι άλλες γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη τον περασμένο Ιούλιο ζητούν την επίσπευση της έρευνας, επικαλούμενες κίνδυνο παραγραφής κάποιων εκ των σοβαρότατων αδικημάτων που περιγράφουν.

Σύμφωνα με τον κ.Πανταζή, όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι πέντε μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Με λίγα λόγια, έχουν επισήμως καταθέσει επτά θύματα του μηνυομένου, ενώπιον του Εισαγγελέως. 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επτά οι καταγγελίες βιασμού για τον τέταρτο ηθοποιό που ψάχνει ο εισαγγελέας"

e-ΕΦΚΑ: Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν

«Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν, για να μείνουν» αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι, την ίδια ώρα που η διοίκηση και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για την άμεση και οριστική αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, υπάρχουν μεμονωμένες φωνές που κατηγορούν τον Οργανισμό για τον δήθεν χαμηλό αριθμό των λογιστών και δικηγόρων που πέτυχαν στις χθεσινές εξετάσεις.

«Είναι οι ίδιες φωνές που, όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο για τη σύμπραξη αυτών των επαγγελματιών για την άμεση μείωση των εκκρεμών συντάξεων, εναντιώθηκαν, θεωρώντας το "εκτός πραγματικότητας". Τώρα που ο αριθμός των πιστοποιημένων ανέρχεται σε 179, κατηγορούν τον ΕΦΚΑ, λόγω του δήθεν περιορισμένου αριθμού των επιτυχόντων. Επομένως, οι ίδιοι που χθες δεν ήθελαν καθόλου τους πιστοποιημένους είναι οι ίδιοι που σήμερα θέλουν περισσότερους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η διοίκηση του ΕΦΚΑ προχώρησε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι πιστοποιηθούν θα μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την έκδοση συντάξεων. Γι' αυτό και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό υλικό ήταν στοχευμένο και πλήρως εναρμονισμένο με τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν, για να μείνουν και στη βάση αυτή ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης 1.200 επιπλέον λογιστών και δικηγόρων.
  2. Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τόσο εκείνων του 2ου κύκλου όσο και εκείνων του 1ου κύκλου που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις χθεσινές εξετάσεις.
  3. Επιπλέον, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο τεράστιο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ' επέκταση την ελληνική κοινωνία».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν"

Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, «κατειλημμένα από ανεμβολίαστους τα κρεβάτια» δηλώνουν ειδικοί

Ασφυκτική πίεση δέχεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, με τις ΜΕΘ να παρουσιάζουν εικόνα ανησυχητικής συμφόρησης. Η πληρότητα στις εντατικές προβληματίζει τους ειδικούς, ενώ το ιικό φορτίο ανεβαίνει στην περιοχή και τα κρούσματα ακολουθούν εκθετική αύξηση.

«Κάθε εφημερία και ρεκόρ. Η τραγική κατάσταση συνεχίζεται» είπε στο Mega ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.


 

Η εφιαλτική εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με 56 εισαγωγές, 100% πληρότητα στη ΜΕΘ και πέντε διασωληνωμένους προσωρινά στα χειρουργεία.

Την ίδια ώρα, έξι διασωληνωμένοι, εκτός ΜΕΘ βρίσκονται στο ΑΧΕΠΑ, πέντε στο Παπαγεωργίου αλλά και ένας ακόμη που νοσηλεύεται για μέρες σε κοινό θάλαμο στη Χαλκιδική.

Στο «κόκκινο» η Λάρισα

Τα νοσοκομεία της Λάρισας στενάζουν, με τους πλήρως εμβολιασμένους στην πόλη να μην ξεπερνούν το 48%.

«Αν σκεφτείτε ότι ο νόμος μας έχει το ¼ του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και το 1/12 του πληθυσμού της Αττικής, είναι σαν έχει η Αττική 6.000 και η Θεσσαλονίκη 2.000 κρούσματα», σημείωσε ο Λάμπρος Καραγεώργος, γιατρός Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Γεμάτη είναι η εντατική και στο νοσοκομείο Βόλου.

Εντείνεται η πίεση και στα νοσοκομεία της Αττικής εκεί όπου η εφημερία στο Γεννηματάς ξεκίνησε με 60 ελεύθερα κρεβάτια και ολοκληρώθηκε με 90 εισαγωγές.

Πάνω σε αυτά, ασθενείς non covid με εμφράγματα, χειρουργημένοι και υπερήλικες γιατί όπως εξηγούν οι γιατροί στο Mega, τα νοσοκομεία της χώρας γεμίζουν με ανεμβολίαστους που νοσούν με κορωνοϊό.

«Η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι γεμάτη από ανεμβολίαστους. Είναι 6 κρεβάτια και είναι και τα 6 κατειλημμένα όλα από ανεμβολίαστους», λέει ο Δημήτριος Γράσσος, επιμελητής Πνευμονολόγος ΜΕΘ Νοσοκομείου Κορίνθου.

Όπως εξηγεί, οι 8 στους 10 που μπαίνουν μέσα στην εντατική καταλήγουν.

«Το ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πάνω από 85%. Έρχονται επιβαρυμένα και με υποκείμενα νοσήματα. Γνωρίζουν τα προβλήματα που έχουν, έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό και κάθονται στο σπίτι και αντιμετωπίζουν την ασθένεια τους χωρίς να έρθουν στο νοσοκομείο έγκαιρα».

Η εντατική του Ρίου γέμισε από τις αλλεπάλληλες διακομιδές που δέχεται από όμορους νομούς.

«Από τα 13 περιστατικά σχεδόν τα 5- 6 είναι από Άμφισσα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι», δήλωσε η Φωτεινή Φλίγκου, διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, «κατειλημμένα από ανεμβολίαστους τα κρεβάτια» δηλώνουν ειδικοί"

Μ. Γκάγκα: Εχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά

Εχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά της νόσου και πολλούς θανάτους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας. Ωστόσο κατέληξε άνθρωπος 27 ετών, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα.
Δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράτζα αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποιοι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες χειρουργείων.

Δεν θέλουμε οριζόντια μέτρα, δήλωσε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να υπάρξει καθολική χρήση μάσκας ή απαγόρευση λειτουργίας της εστίασης μετά από κάποια ώρα. 

Νοσηλεύονται περίπου 3.000 ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, επεσήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Από την ιχνηλάτηση φαίνεται ότι κατά κύριο λόγο η μετάδοση γίνεται στα σπίτια, αλλά υπάρχει αύξηση της μετάδοσης σε εργασιακούς χώρους.

Η χορήγηση της 3ης δόσης έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού είναι απαραίτητη, τόνισε η καθηγήτρια. Όπως είπε τα στοιχεία από το Ισραήλ έδειξαν ότι η ενισχυτική δόση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Γκάγκα: Εχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά"

Ρόδος: Νέες αποκαλύψεις για τον παππού της 8χρονης – Γυναίκα τον καταγγέλλει για βιασμό

Απορρίπτει όλες τις κατηγορίες σχετικά με τις καταγγελίες περί βιασμού ο παππούς της 8χρονης στη Ρόδο την ώρα μάλιστα που κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων, καθώς στο φως ήρθε μια νέα υπόθεση.

Συγκεκριμένα στην εισαγγελία της Ρόδου πήγε η κατάθεση μιας γυναίκας 50 ετών που είναι από το νησί και ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του κοριτσιού. Η γυναίκα όπως αποκάλυψε η εκπομπή Tlive δεν ζει στην Ελλάδα, όμως αναφέρει όταν αυτή ήταν 8 ετών έπεσε θύμα βιασμού από άτομο μέσα στην οικογένειά της. Τονίζει ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να καταγγείλει το περιστατικό, το θέμα είχε πάει σε εισαγγελέα, όμως επειδή πέθανε ο δικαστικός λειτουργός η υπόθεση έμεινε στο συρτάρι.

Όταν όμως είδε από την τηλεόραση ότι το 8χρονο κοριτσάκι που είναι και συγγενής της έχει υποστεί κακοποίηση η ίδια επικοινώνησε με τις αρχές. Έχει δώσει ήδη κατάθεση και θα δώσει συμπληρωματική και βάσει αυτού κλήθηκε από την εισαγγελία ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού.

Τι βάζει σε υποψίες την εισαγγελέα 

Το 8χρονο κοριτσάκι στην κατάθεσή του για την γνωστή υπόθεση της κακοποίησης σε μια αποστροφή του λόγου του είπε μια φράση που έχει βάλει σε πολλές υποψίες την εισαγγελέα για το τι συνέβη μέσα στο σπίτι.

Η εκπομπή Tlive μίλησε με τον παππού του κοριτσιού που είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω κληθεί για νέα κατάθεση. Είναι ψέμα. Αν ερχόταν ένα χαρτί θα μας είχαν ειδοποιήσει. Τα παιδιά μας ζητάνε μέρα νύχτα. Επικοινωνούμε με τα παιδιά μέσω κοινωνικών λειτουργών. Δεν μπορώ να καταλάβω».

Όταν του είπαν ότι έχει κληθεί να δώσει κατάθεση 5 Νοεμβρίου για μια νέα υπόθεση ανέφερε: «Από το 2019 έχω κάνει τέσσερις εγχειρήσεις στον προστάτη, ενώ έχω κάνει δυο επεμβάσεις στα μάτια. Δεν μπορώ ούτε να ουρήσω και θα έκανα βιασμό; Υπάρχουν χαρτιά γι’ αυτό».

Στην ερώτηση ότι η καταγγελία έχει γίνει από μια γυναίκα στην Αμερική είπε: «Τι λέτε τώρα…. Εγώ το 1978 ήμουν στα πούλμαν στη Ρόδο. Δεν υπάρχει καταγγελία. Πήγα ως ύποπτος με τον δικηγόρο μου στον πταισματοδίκη. Δεν έχω σχέση με το 1978. Το παιδί το τελευταίο εξάμηνο που είναι κακοποιημένο το έβλεπα το πρωί πριν το σχολείο και το μεσημέρι που επέστρεψε, του βάζαμε φαγητό και πήγαινε επάνω. Δεν έμενε μαζί μας το τελευταίο εξάμηνο. Έμενε με την μητέρα του».

Στην ερώτηση αν η εισαγγελία του έχει απαγορεύσει να βλέπει να παιδιά είπε: «Δεν μου απαγόρευσε να τα βλέπω. Εγώ ήθελα μια συνάντηση με τα παιδιά και είπε ο εισαγγελέας όχι. Πήραν από τη μάνα τους την κηδεμονία και πήγαν τα παιδιά στο ίδρυμα».

Σχετικά με την καταγγελία για βιασμό που έχει κάνει μια γυναίκα είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή την κυρία δεν την ξέρω. Ήταν μια συγγενής της γυναίκας μου και δεν είχα ασχοληθεί με την οικογένεια αυτή. Είχαν προβλήματα με κάτι χωράφια. Αυτά τα παιδιά δεν τα ξέρω. Δεν ήμασταν γείτονες και δεν είχαμε επαφές. Ψεύδεται… Έκανε την καταγγελία γιατί έχει καταχραστεί την περιούσια του θείου της. Εχει κάνει πλαστογραφίες, έχει πουλήσει σπίτια και χωράφια της γιαγιάς της και θέλει λεφτά. Ίσως να το έκανε για να με εκβιάσει. Δεν είχα σχέσεις μαζί τους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Νέες αποκαλύψεις για τον παππού της 8χρονης – Γυναίκα τον καταγγέλλει για βιασμό"

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την αρτηριακή πίεση

Ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων Aprovel 150mg,

Ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων Aprovel 150mg, Aprovel 300mg, CoAprovel 300/25mg και Karvezide 300/25mg. Λόγω υπέρβασης του ορίου LTL (33ppm) για την ουσία GTI 2-1H-tetrazole.

Τα συσκεκριμένα σκευάσματα λαμβάνονται για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Sanofi-Aventis A.E.B.E.

Απόσυρση από την αγορά 

Η εταιρεία Sanofi-Aventis A.E.B.E., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση ανάκλησης

healthstories

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την αρτηριακή πίεση"

Πέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών μετακινούνται στο Παπανικολάου

Πέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών μετακινούνται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύσουν τη φροντίδα των περιστατικών Covid-19, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλειών και οι πέντε εντατικολόγοι θα βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δίνουν τη μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών μετακινούνται στο Παπανικολάου"

Κορωνοϊός: Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε

Προβληματισμό προκαλεί η είδηση για ιερέα στη Μυτιλήνη, ο οποίος τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία σε εκκλησία και κοινώνησε πιστούς, αν και είχε προσβληθεί με κορωνοϊό.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνέβη στις 26 Οκτωβρίου. Οι αρχές ερευνούν αν ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, καθώς δύο με τρεις ημέρες αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα στην ενορία.

Μάλιστα, στενοί συγγενείς του ιερέα, που επίσης διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό φέρεται να τον βοήθησαν στην τέλεση της λειτουργίας.

Τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πάντως, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει αυστηρά μέτρα σε βάρος ιερέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Όσοι αρνηθούν, θα τεθούν σε αργία χωρίς μισθό.

Ο κ.κ. Ιάκωβος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες. Ειδικότερα, όπως είπε στο protothema.gr εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, οι ιερείς οι οποίοι  δεν θα προσκομίσουν χαρτί γιατρού που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο, θα τίθενται σε αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εμβολιαστούν.

Σε εγκύκλιο ο Μητροπολίτης εντέλλεται ότι εντός μίας εβδομάδας πρέπει οι ιερείς να προβούν σε εμβολιασμό κατά του  κορωνοϊού «ειδάλλως θα επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης 

mitro09

Από το σύνολο των 76 ιερέων της Μητρόπολης, οι 35 δεν είναι έως στιγμής εμβολιασμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Το νησί έχει ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο καθώς μετρά περισσότερα από 80 κρούσματα κορωνοϊού ενώ η κατάσταση επιβαρύνθηκε με τις τοπικές παρελάσεις και με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος φαίνεται ότι δρα και προληπτικά ενόψει των εορτών που θα γίνουν στο νησί στις 8 Νοεμβρίου για την απελευθέρωση του νησιού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε"

ΝΔ: Μπορεί να ενοχλούν τον Τσίπρα οι καταγγελίες Κοντονή, αλλά οφείλει να απαντήσει

«Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής απευθύνει βαρύτατες καταγγελίες μιλώντας για “αδίστακτη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ” και κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που αποτελούν όνειδος. Στέκεται, μάλιστα, ιδιαίτερα στη δικαστική μεθόδευση σε βάρος άλλου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για προσπάθεια “εξόντωσής του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Ίσως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Μπορεί να ενοχλούν τον Τσίπρα οι καταγγελίες Κοντονή, αλλά οφείλει να απαντήσει"

Κορωνοϊός: Νέα «έκρηξη» με 6.808 κρούσματα και 441 διασωληνωμένους

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας τον  Φεβρουάριο του 2020. 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.808, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 767.376 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.589 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.151 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (83.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.334 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +5.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Να σημειωθεί ότι σήμερα, διενεργήθηκαν 203.058 διαγνωστικοί έλεγχοι μέσα σε ένα 24ωρο (PCR:16.937, RAPID: 186.121). Παράλληλα, το ποσοστό θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 3.3% από 1,96% που είχε ανακοινωθεί χθες για την εβδομάδα αναφοράς 25 Οκτωβρίου 2021 - 31 Οκτωβρίου 2021

Η γεωγραφική κατανομή των 6.808 κρουσμάτων covid-19

166 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

236 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

72 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

193 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

416 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

147 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

220 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

25 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1.117 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

113 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

74 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

220 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

86 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

148 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

34 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

153 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

75 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

137 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

79 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

77 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

93 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

102 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

133 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

77 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

44 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

515 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

218 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

100 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

82 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

166 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

128 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

79 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

56 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

168 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

139 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

76 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

78 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

47 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

174 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Νέα «έκρηξη» με 6.808 κρούσματα και 441 διασωληνωμένους"

Ιερά Σύνοδος: Οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα προσέρχονται στους ναούς με rapid ή pcr test – Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).

Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιερά Σύνοδος: Οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα προσέρχονται στους ναούς με rapid ή pcr test – Τι αναφέρει η εγκύκλιος"

Σ. Λιβανός στο Πρώτο: Επανέρχεται το αγροτικό πετρέλαιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (audio)

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με όλα τα όπλα που έχει και μέσα στα δύσκολα δημοσιονομικά πλαίσια που βρισκόμαστε, να ενισχύσουμε τους αγρότες τόσο στο κομμάτι του κόστους παραγωγής όσο και από τις φυσικές καταστροφές που βάλλονται» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Λιβανός, «ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και θα εξειδικεύσουμε αύριο με τον Υπουργό Οικονομικών το πολύ ουσιαστικό μέτρο που ήταν ζητούμενο εδώ και καιρό, της επιστροφής του φόρου πετρελαίου στους αγρότες. Αφορά στους νέους αγρότες, τους οποίους θέλουμε να υποστηρίξουμε με όλα μας τα εργαλεία, αφορά τους συνεταιρισμούς και τα συλλογικά σχήματα και είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα και ένα πάγιο αίτημα των αγροτών μας. Το μέτρο αυτό ακολούθησε λίγες εβδομάδες μετά και την μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, που πλαισιωμένα και με τις υπόλοιπες πολιτικές δίνουν μια βάση υποστήριξης».

«Την ίδια ώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε, ότι αυτή η εκτόξευση των τιμών λόγω της παγκόσμιας αύξησης των τιμών και του διεθνούς εμπορίου στις πρώτες ύλες δεν δυσχεραίνει την καθημερινότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας», επεσήμανε ο Υπουργός.

Ως προς το πόσους αγρότες αφορά το μέτρο, αυτό πρέπει να εξειδικευτεί για να απαντηθεί, πάντως σύμφωνα με τον κ. Λιβανό «σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν πληθυσμό συνολικό, επαγγελματιών και ετεροεπαγγελματιών αγροτών που προσεγγίζουν τους 600.000». Όπως μάλιστα, πρόσθεσε, λειτουργεί ως ένα κίνητρο μαζί με άλλα, όπως η μείωση του φόρου στο 10%, η ενίσχυση των δυνατοτήτων χρηματοδοτήσεων και η συνολική προσπάθεια, να ωθήσουμε τους παραγωγούς σε συνεργατικά, συλλογικά σχήματα, προς όφελός τους, για την μείωση που θα έχουν στο κόστος παραγωγής και την δυνατότητα καθετοποίησης των μονάδων τους και την εμπορεία των προϊόντων τους.

«Η ελληνική πρωτογενής παραγωγή έχει το πρόβλημα του μικρού κλήρου, οπότε τα συλλογικά σχήματα είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και αυτό το οποίο έχουμε προδιαγράψει και στην εθνική μας στρατηγική ως ένας από τους βασικούς μας στόχους».

Η εξειδίκευση που αφορά το αν θα υπάρξουν κριτήρια και ποια θα είναι αυτά, θα γίνει σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών σήμερα και αύριο το πρωί θα γίνουν οι ανακοινώσεις, όπως και το πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Αναφορικά με την παράνομη τουρκική αλιεία που έχει επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στα αλιεύματα των ελλήνων ψαράδων λόγω υπεραλίευσης, πριν από περίπου 4 εβδομάδες στο Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο, ο κ. Λιβανός έβαλε στην ατζέντα το ζήτημα αυτό όχι ως ένα διμερές θέμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά σημειώνοντας ότι τα χωρικά ύδατα στα οποία οι Τούρκοι ψαράδες υπό την εποπτεία του τουρκικού κράτους εισέρχονται και αλιεύουν παρανόμως, καταπατούν ευρωπαϊκά ύδατα. «Η θέση μας έγινε απολύτως αποδεκτή από το σύνολο των Υπουργών, 15 εκ των οποίων υπερθεμάτισαν μιλώντας για το ζήτημα αυτό. Κερδίσαμε ότι ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε στην ατζέντα στα ευρωπαϊκά fora, τώρα μπήκε δυναμικά», είπε ο κ. Λιβανός.

Τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν σταλεί περί τις 3000 σχετικές υποθέσεις στην αρμόδια επιτροπή αλιείας, η οποία αντί να ακολουθήσει τον κοινοτικό κανονισμό, τις έβαλε στο συρτάρι, υπογράμμισε ο κ. Λιβανός. «Δεν είχε γίνει κανένα βήμα και αυτό θέσαμε στο Συμβούλιο. Ο επίτροπος στην απάντηση που μου έδωσε, συμπεριέλαβε το δεδομένο ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα και έτσι ξεκινάμε να το δούμε».

Ο κ. Λιβανός έχει αυτό το διάστημα επαφές με ομολόγους του από Ιταλία και Γαλλία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όπως και συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς κ. Δένδια και κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να υπάρξει μια κοινή αντιμετώπιση και σταδιακά θα ανέβει, όπως είπε το θέμα για να εφαρμοστεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός εν αναμονή και του επιτρόπου αλιείας στην Ελλάδα σε 15 ημέρες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Λιβανός στο Πρώτο: Επανέρχεται το αγροτικό πετρέλαιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (audio)"

Καταγγελία για “πειραγμένα” αποτελέσματα κλινικών δοκιμών της Pfizer για το εμβόλιο: Σκιές για την επιτήρηση του FDA

Η Pfizer, η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών του εμβολίου της για την COVID-19, παραβίασε τους επιστημονικούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένων της παραποίησης δεδομένων και της συγκάλυψης αρνητικών παρενεργειών, σύμφωνα με δημοσίευση στην έγκριτη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση The BMJ.
 
“Μια διευθύντρια που εργαζόταν στον ερευνητικό οργανισμό Ventavia Research Group είπε στην The BMJ ότι η Pfizer παραποίησε δεδομένα, χρησιμοποίησε ανεπαρκώς εκπαιδευμένους εμβολιαστές και άργησε να παρακολουθήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στη δοκιμαστική φάση ΙΙΙ του εμβολίου”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η BMJ διεξήγαγε αυτήν την έρευνα αφότου η Brook Jackson, η περιφερειακή διευθύντρια του ερευνητικού ομίλου Ventavia, που βοήθησε την Pfizer στη διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών, επικοινώνησε με δική της πρωτοβουλία με το γραφείο σύνταξης της BMJ. Η Jackson είπε ότι απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 αφότου κατήγγειλε επανειλημμένα τεράστιες παραβιάσεις επί των κλινικών δοκιμών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η Jackson ήταν εκπαιδευμένη ελεγκτής κλινικών δοκιμών, που προηγουμένως κατείχε θέση διευθύντριας λειτουργιών και ήρθε στη Ventavia με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον συντονισμό και τη διαχείριση κλινικών ερευνών.

Η απολυμένη υπάλληλος έδωσε στην BMJ δεκάδες εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, φωτογραφίες, βίντεο και ηχογραφήσεις, που έπεισαν τους συντάκτες ότι οι δηλώσεις της ήταν αληθινές. Κατά την επαλήθευση των πληροφοριών, η BMJ έλαβε περισσότερα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι δοκιμές εμβολίων δεν πληρούσαν τα πρότυπα που είχε δηλώσει η Pfizer.

Συγκεκριμένα:

  • τα εμβόλια δεν αποθηκεύονταν πάντα σε κατάλληλες συνθήκες
  • σχεδόν όλο το ιατρικό προσωπικό της εταιρείας είχε πρόσβαση σε δεδομένα για την ταυτότητα των ασθενών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες των τυφλών δοκιμών
  • η Jackson και οι συνάδελφοί της εντόπισαν συχνά σφάλματα στα δεδομένα που συνελέχθησαν
  • οι υπεύθυνοι απέτυχαν να ανταποκριθούν γρήγορα σε παράπονα ασθενών για σοβαρές παρενέργειες

Σύμφωνα με την Jackson αυτές οι ασυνέπειες έκαναν το εκτελεστικό συμβούλιο της Pfizer να ανησυχεί σχετικά με τους ελέγχους από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και άλλους ρυθμιστικούς φορείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραποίηση δεδομένων, εκτός από την συγκάλυψη ορισμένων πληροφοριών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο FDA ενημερώθηκε για συγκεκριμένες ανησυχίες, αλλά δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Όπως αποκάλυψαν οι υπάλληλοι του Ομίλου Ερευνών Ventavia, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια και μετά την απόλυση της Jackson και πως η Pfizer συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της εταιρείας κατά τη διεξαγωγή νέων δοκιμών εμβολίων. Συγκεκριμένα, η Pfizer προσέλαβε τη Ventavia ως ερευνητικό υπεργολάβο σε τέσσερις άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου COVID-19 σε παιδιά και νέους ενήλικες, έγκυες γυναίκες και της αναμνηστικής δόσης.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία για “πειραγμένα” αποτελέσματα κλινικών δοκιμών της Pfizer για το εμβόλιο: Σκιές για την επιτήρηση του FDA"

Γιαννιτσά: Πέθανε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σε αγώνα motocross

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του 5ου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα των Γιαννιτσών στις 17 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, Βασίλης Γεωργαντάς, στο Newsbeast «το παιδί μου κατέληξε σήμερα το πρωί, δεν άντεξε, ήταν από την αρχή μία δύσκολη μάχη».

Ο 16χρονος δεύτερος τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ένας 16χρονος αναβάτης που συμμετείχε στον αγώνα έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας σε ένα από τα άλματά του, με συνέπεια το δίκυκλο να πέσει στην περίφραξη, όπου προσέκρουσε σε μεταλλική κολώνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 16χρονος και ένας 27χρονος.

Τι είχε πει στο Newsbeast ο πατέρας του 27χρονου λίγο μετά το τραγικό περιστατικό

Η κατάσταση των δύο τραυματιών ήταν από την πρώτη στιγμή κρίσιμη. Και οι δύο νέοι νοσηλεύονταν με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Τραγικό και πικρό το γεγονός πως κανείς από τους δύο νέους δε συμμετείχε εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Ο 27χρονος προτετοιμαζόταν για να μπει στον αγώνα λίγο αργότερα και ο 16χρονος ήταν στο τιμ της υποστηρικτικής ομάδας του αδελφού του, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα.

Όπως είχε πει στο Newsbeast o πατέρας του 27χρονου οδηγού, Βασίλης Γεωργαντάς: «Ο γιος μου ασχολείται πολλά χρόνια με το motocross, από παιδί. Δεν είδα τι έγινε και δεν γνωρίζω από κανόνες ασφαλείας αλλά είχε όντως πολλή λάσπη κάτω η πίστα. Είναι δύσκολα πολύ το παιδί μου. Είναι σε καταστολή, έχει κάνει ένα χειρουργείο και πολύ πιθανό να κάνει και δεύτερο. Όλα του τα χτυπήματα είναι στο κεφάλι, στο υπόλοιπο σώμα δεν έχει τίποτα. Τα πολλά αυτά χρόνια που ασχολείται με τους αγώνες δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα. Άλλωστε αυτή τη φορά δεν έτρεχε καν όταν του συνέβη αυτό που του συνέβη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » " Γιαννιτσά: Πέθανε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σε αγώνα motocross"

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Αυτές είναι οι 4 μεταρρυθμίσεις για ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Για τέσσερις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον και τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Περιγράφοντάς τις είπε ότι πρόκειται για τον κλιματικό νόμο, τον οποίον για πρώτη φορά αποκτά η χώρα, το νέο πλαίσιο παραγωγής και αποθήκευσης ρεύματος από καθαρές πηγές, με έμφαση στα θαλάσσια αιολικά πάρκα, τον  μετασχηματισμό της διαχειριστικής αρχής υδρογονανθράκων, και το εθνικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας για την τετραετία 2021-2025.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα παραμένει ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια στη γρήγορη απεξάρτηση από τον ρυπογόνο λιγνίτη. «Θυμίζω ότι το αργότερο έως το 2023 θα έχουν κλείσει όλες οι παλιές ρυπογόνες μονάδες της ΔΕΗ και ως το 2028 το αργότερο -μπορεί να έρθει και νωρίτερα αυτή η ημερομηνία- θα έχουμε πλήρως απεξαρτηθεί από την καύση λιγνίτη. Πρωτοστατούμε ταυτόχρονα στις επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και στην ηλεκτροκίνηση, παράλληλα όμως -και θέλω να το τονίσω αυτό- γινόμαστε και κόμβος μεταφοράς καθαρής ενέργειας στη Μεσόγειο».

Όσον αφορά στην καθημερινότητα, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα αλλάξει μέσω του κλιματικού νόμου.

Όπως είπε φέροντας παραδείγματα: από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι αύριο θα βρεθεί στην Χάλκη όπου θα εγκαινιάσει την πρωτοβουλία GR – eco islands, η οποία θα δείξει ένα υπόδειγμα μετάβασης των μικρών και ύστερα των μεγάλων νησιών μας στην πράσινη εποχή. Kάτι το οποίο σημαίνει όχι απλά καθαρότερο περιβάλλον αλλά και φθηνότερο ρεύμα για όλους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο υπουργικό: Αυτές είναι οι 4 μεταρρυθμίσεις για ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας"

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στο Πρώτο: Απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους πιστούς στους ναούς – Χωρίς μισθό οι παπάδες που δεν εμβολιάζονται (audio)

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, λέγοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

« Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος. «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

«Τι θα κάνει ο κόσμος; Όσοι παροτρύνονται από τους παπάδες, θα σκεφτούν τι θα κάνουν όταν εμβολιαστούν οι ιερείς», υπογράμμισε, λέγοντας πως η Εκκλησία επισήμως πήρε αποφάσεις, παρότρυνε για τους εμβολιασμούς, ενώ «οι αντιεμβολιαστές δεν είναι άνθρωποι της εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης εκτίμησε ότι δεν είναι πολλοί οι ιερείς που παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, αλλά είναι αρκετοί. «Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Διεμήνυσε ότι είναι αναγκαία η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να σωθούν η κοινωνία, η οικογένεια και οι δουλειές.

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσαν οι πιστοί να δείχνουν τουλάχιστον βεβαίωση αρνητικού rapid test για την είσοδο τους Ιερούς Ναούς, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν είναι αρκετό αυτό. «Αν για παράδειγμα τη Μεγάλη Εβδομάδα μπαίνεις πρωί-βράδυ στην εκκλησία, είναι δυνατόν να κάνεις αυτή τη δουλειά;», αναρωτήθηκε, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν θα τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο και για την είσοδο στα καταστήματα.

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμμετοχή ιερέων σε διαδηλώσεις κατά του εμβολίου. «Μια φορά έκαναν και στη Ζάκυνθο και μετά ήρθαν έξω από το σπίτι μου και φώναζαν. Η αδερφή μου ενοχλήθηκε, εγώ τους άκουσα και γύρισα πλευρό και κοιμήθηκα. Όταν με ρώτησε το επόμενο πρωί, γιατί δεν στενοχωρήθηκα που τους άκουσα, της απάντησα πως “εάν δεν φωνάξουν για εμένα, για ποιόν θα φωνάξουν; Εγώ είμαι ο αντίθετος από αυτούς”».

Περιέγραψε, μάλιστα, κι ένα περιστατικό σε σούπερ μάρκετ, όταν «μια κυρία μου είπε ότι είμαι όργανο του πειρασμού. Και της απάντησα ότι “το ξέρεις πολύ καλά, γιατί εσύ είναι ο ίδιος ο διάολος”».

«Θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με δυναμισμό και προσευχή, να τους φωτίσει ο Θεός να βρουν τον σωστό δρόμο. Όταν μιλάνε για τσιπάκια, μιλάνε για πατατάκια, όχι για το τσιπ που το έχουμε όλοι μαζί με το κινητό μας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως μεταδίδεται ο κορονοϊός με τη Θεία Κοινωνία. «Αλλά όπως λέει μια παροιμία, “κάνε αγιασμό αλλά πάρε και μια γάτα”. Δεν χαλάει το πράγμα ούτε ως προς την πίστη, ούτε οτιδήποτε. Έχω δει θαύματα και θαύματα στη ζωή μου, στον Άγιο Διονύσιο, το θέμα είναι να είναι επιδεκτικός του θαύματος ο άνθρωπος. Δεν είναι το θαύμα μόνο ο άγιος, είσαι κι εσύ. Πρέπει να είσαι συνεπής στις αποφάσεις της εκκλησίας για να γίνει το θαύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στο Πρώτο: Απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους πιστούς στους ναούς – Χωρίς μισθό οι παπάδες που δεν εμβολιάζονται (audio)"

Κύθηρα: Άθικτο ναυάγιο 2.500 ετών έφεραν στο φως εργασίες της ΑΔΜΗΕ

Μπροστά σε μια μοναδική αρχαιολογική ανακάλυψη βρέθηκε η ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο εργασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, οι έρευνες έφεραν στο φως ένα σπάνιο ναυάγιο των κλασικών χρόνων στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με χρηματοδότηση του ΑΔΜΗΕ, το ναυάγιο το οποίο εντοπίστηκε σε βάθος 222 μέτρων κοντά στα Κύθηρα χρονολογείται από τα τέλη 5ου έως τα μέσα 4ου αιώνα π.Χ..

Στο φορτίο του βυθισμένου πλοίου αναγνωρίστηκαν αμφορείς με προέλευση από την Κέρκυρα, τη Σκόπελο και τη Χίο, γεγονός που υποδηλώνει ανεπτυγμένη εμπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος. Η ολοκλήρωση της τρισδιάστατης απεικόνισης του ναυαγίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να δώσει ακόμη πιο σαφή εικόνα για το μέγεθος του πλοίου και τον όγκο του φορτίου του.

Προκειμένου τα ευρήματα του αρχαιολογικού θησαυρού να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ο ΑΔΜΗΕ έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στην Εφορεία Ενάλιων να στηρίξει ενδεχόμενες πρωτοβουλίες συλλογής ή και έκθεσης των ευρημάτων κατά την κρίση των αρμοδίων.

«Με τη συνεισφορά του αυτή, ο Διαχειριστής επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά τον κοινωφελή χαρακτήρα των έργων του και τα πολλαπλά οφέλη που αυτά κομίζουν στην κοινωνία και το περιβάλλον με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της χώρας», τονίζει ο ΑΔΜΗΕ.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύθηρα: Άθικτο ναυάγιο 2.500 ετών έφεραν στο φως εργασίες της ΑΔΜΗΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news