facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Ναι» σε παράταση της κατάπαυσης πυρός αν συνεχιστεί η απελευθέρωση ομήρων

Θετικός στο να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, εάν κάτι τέτοιο διευκόλυνε την απελευθέρωση ακόμη 10 ομήρων ημερησίως, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πάντως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε ότι, εφόσον τερματιστεί η συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν «με πλήρη ισχύ».

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι κ.κ. Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν «να συνεχίσουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Νετανιάχου από Γάζα: Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη την Κυριακή στη Γάζα και συναντήθηκε με μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ενώ είδε από κοντά μέρος του υπόγειου δικτύου της Χαμάς, σύμφωνα με τη Haaretz.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» ανέφερε σε δήλωσή του. «Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας και στο τέλος θα τους φέρουμε όλους πίσω», επανέλαβε.

Βάσει της τρέχουσας συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς, η κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε την Παρασκευή –μαζί με την παράλληλη απελευθέρωση ομήρων– ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, με αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Πρόθυμη για παράταση της κατάπαυσης πυρός η Χαμάς

Πρόθυμη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για δύο έως τέσσερις ημέρες εμφανίζεται η Χαμάς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαμεσολαβητές -το Κατάρ και η Αίγυπτος –ενημερώθηκαν πως οι ένοπλες ομάδες που κρατούν ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», ανέφερε η ίδια πηγή.

Μπάιντεν: Στόχος να συνεχιστεί η κατάπαυση πυρός

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Μασαχουσέτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι στόχος του είναι να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός και μετά την Δευτέρα, τουλάχιστον για όσο διάστημα απελευθερώνονται όμηροι.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και άλλοι Αμερικανοί όμηροι. «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι όλοι οι όμηροι να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους», διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε ότι η σύγκρουση θα τελειώσει όταν «η Χαμάς δεν θα έχει πλέον τον έλεγχο οποιουδήποτε τμήματος της Γάζας». Όπως σχολιάζει η ισραηλινή εφημερίδα, πρόκειται για μια μικρή αλλαγή στη ρητορική του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος στο παρελθόν είχε ζητήσει την πλήρη εξάλειψη της Χαμάς.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Ναι» σε παράταση της κατάπαυσης πυρός αν συνεχιστεί η απελευθέρωση ομήρων"

Μύκονος: Φρικτός θάνατος άνδρα – Τον κάρφωσε αγελάδα με τα κέρατα στην καρδιά

Ένα σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Μύκονο, με έναν νεαρό κάτοικο του νησιού να χάνει την ζωή του όταν τον κάρφωσε στην καρδιά μια αγελάδα με τα κερατά της στην μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ήταν λίγο μετά τις 12 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ο άτυχος άνδρας την ώρα που οδηγούσε την μηχανή του στην επαρχιακή οδό χώρας – Άνω Μέρας στη Μύκονο, μπροστά του εμφανίστηκε ένα κοπάδι από αγελάδες που είχαν ξεφύγει από τον χώρο όπου θα έπρεπε να είναι κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε η μετωπική σύγκρουση του νεαρού άντρα με τις αγελάδες που είχαν βγει σε έναν κεντρικό δρόμο, στην επαρχιακή οδό χώρας – Άνω μέρας.

Τότε μια αγελάδα, που άλλοι κάτοικοι κάνουν λόγο για ταύρο, κάρφωσε τον νεαρό άντρα στην καρδιά και στην κοιλιά.

Κάτοικοι του νησιού πιθανολογούν ότι τα ζώα βρίσκονταν εκτός του χώρου, εξαιτίας του φόβου τους από την σφοδρή κακοκαιρία στο νησί, ωστόσο ο ιδιοκτήτης των ζώων δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στις αρχές.

Άλλοι κάτοικοι αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο αδικοχαμένος άντρας σταμάτησε στην άκρη για να βγάλει εκείνος τα ζώα από τον δρόμο.

Η Μύκονος έχει βυθιστεί στην θλίψη με την είδηση του χαμού του άτυχου άντρα, ο οποίος καταγόταν και διέμενε στην Μύκονο με την οικογένειά του ενώ ήταν πατέρας ενός εννιάχρονου κοριτσιού.

Σε λίγες ώρες εκπνέει και η διορία του αυτοφώρου με τον ιδιοκτήτη του ζώου να μην έχει εντοπιστεί ακόμα από τις αρχές. Η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, όσο και για τον ιδιοκτήτη του μοιραίου βοοειδούς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Σύμφωνα με κατοίκους του νησιού που μίλησαν στο newsit.gr είναι μεγάλος επιχειρηματίας της Μυκόνου στις κατασκευές. Σχηματίστηκε δικογραφία και σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του ζώου αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Φρικτός θάνατος άνδρα – Τον κάρφωσε αγελάδα με τα κέρατα στην καρδιά"

Χαλκιδική: Μεγάλης έκτασης ζημιές στην Κασσάνδρα από την κακοκαιρία – Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ζητήσει να κηρυχθεί ο Δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε αρκετές περιοχές στο παραλιακό μέτωπο. Η δήμαρχος αναφέρει ότι έχουν γίνει μεγάλης έκτασης ζημιές που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.

«Οι περισσότερες ζημιές έγιναν σε Σίβηρη, Πολύχρονο, Πευκοχώρι και στο Παλιούρι, όπου γκρεμίστηκε ένας δρόμος, ενώ στη Χανιώτη τα κύματα κάλυψαν ακόμη και τον πεζόδρομο. Ήταν τόσο τεράστια τα κύματα που και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι μου έλεγαν πως κάτι παρόμοιο δεν έχουν ξαναδεί» σημειώνει η κ. Χαλκιά.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 11 μποφόρ προκάλεσαν τρομερή θαλασσοταραχή με τα κύματα, όπως λέει η κ. Χαλκιά, να βγαίνουν μέχρι και δώδεκα μέτρα στη στεριά, ενώ επισημαίνει οι από τύχη δεν κινδύνευσε κανείς. «Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς έχουμε ξαναζήσει, αφού το ίδιο συνέβη το 2019 και το 2021 σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή» επισημαίνει η δήμαρχος.

Από αύριο κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές, αφού εδώ και λίγες ώρες υπάρχει ύφεση των φαινομένων, ενώ η δημοτική αρχή ζητά να ανταποκριθεί άμεσα η πολιτεία ώστε να γίνει η απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Μεγάλης έκτασης ζημιές στην Κασσάνδρα από την κακοκαιρία – Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Κι όμως!Η ΝΔ βγάζει λιγότερα από τους υπαλλήλους της

Ρωτάει επανειλημμένα ο Κωστής Χατζηδάκης: “Είναι δυνατόν ένας υπουργός να βγάζει επαγγελματίας λιγότερα από τους υπαλλήλους του;”. Κι όμως γίνεται.

Γίνεται ο απολογισμός της ΝΔ για το έτος 2022 να είναι: αμοιβές προσωπικού: 2,1 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα να φτάνει τα -44,5 εκατ. ευρώ; Κι όμως αυτό είναι γεγονός.

Δείτε μάλιστα και την σχετική ανάρτηση γνωστού δικηγόρου της Θεσσαλονίκης:

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κι όμως!Η ΝΔ βγάζει λιγότερα από τους υπαλλήλους της"

Πρόθυμη η Χαμάς να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2 έως 4 ημέρες

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», είπε η πηγή αυτή.

Η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόθυμη η Χαμάς να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2 έως 4 ημέρες"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και αρκετό κρύο στα βόρεια

Στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες ο καιρός θα δώσει νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -09 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 00 έως 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -09 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα παραθαλάσσια και τα νησιά του Ιονίου, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και αρκετό κρύο στα βόρεια"

Φρ. Μπελέρης από τη φυλακή: Η παρέμβαση του Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας

Απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα για την προφυλάκιση του Έλληνα ομογενή δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη έδωσε με ανάρτησή του ο ίδιος αναφέροντας ότι ο Ράμα παραβίασε το τεκμήριο αθωότητάς του.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον Ράμα

Πρόκειται για έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στην αλβανική τηλεόραση ο Έντι Ράμα και στην οποία ουσιαστικά προκατέλαβε την απόφαση του δικαστηρίου καθώς δήλωσε ότι « ο δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη επ’ αυτοφόρω για την εξαγορά ψήφων». Γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος με σημερίνη ανάρτησή του στο Facebook καταδίκασε την στάση του Ράμα.

Φρ. Μπελέρης από τη φυλακή: Η παρέμβαση του Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, για δέκατη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, ασκεί αλβανική δικαιοσύνη με πολιτικές παρεμβάσεις.

Ψευδώς, αναφέρει ότι συνελήφθην με σημαία για εξαγορά ψήφων. Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τις πραγματικές συνθήκες της σύλληψής μου, ενώ εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει καταγγελία στο δικαστήριο σχετικά με την κατάφωρη σύλληψη, η οποία δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Από την άλλη πλευρά ο κ. Ράμα καθοδηγεί τους κριτές και δηλώνει ότι έχει βρεθεί σε συνθήκες σημαίας!

Αναρωτιέμαι αν έχει δει ή όχι το βίντεο της σύλληψής μου, που τράβηξε τυχαία μια κάμερα εστιατορίου στον περίπατο στη Χειμάρα; Είδατε ότι μιλούσα με τον δικηγόρο και τον ξάδερφό μου; Παρακάτω ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε.

Η παρέμβαση του κυρίου Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας, όπως ορίζεται ξεκάθαρα στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δώστε του να καταλάβει ότι μέχρι αποδείξεως του εναντίον ή όχι, θεωρούμαι αθώος.

Αυτή τη φορά, ο Edi Rama δεν διστάζει να παρέμβει στο θέμα του όρκου μου, το οποίο αναμένεται να επανεξεταστεί. Δηλώνει κυριολεκτικά, αναφερόμενος στο πρόσωπο μου: «Δεν μπορεί να ορκιστεί, καθώς ο νόμος μας είναι πολύ ξεκάθαρος για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελείται ο όρκος. “

Μέχρι στιγμής μας υπερισχύει ότι είναι η δικαιοσύνη που θα αποφασίσει και ότι ο ίδιος δεν θέλει να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Όπως βλέπετε τώρα ότι η ακρόαση σχετικά με την επανεξέταση του αιτήματός μου για ένορκη κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023 αλλάζοντας τακτική. Διατάζει τους δικαστές να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δίνεται ο όρκος και να προδικάσουν την απόφασή τους. Με αυτόν τον τρόπο, αναγκάζει το δικαστήριο να με σταματήσει να βρίζω.

Ας δείξει αυτοσυγκράτηση, όπως αρμόζει στη θέση που κατέχει. Τελικά είναι πρωθυπουργός! Αφήστε τον να ενεργήσει όπως είναι!», έγραψε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας , Φρέντη Μπελέρης.

Να σημειωθεί ότι στις 4 Δεκεμβρίου δικάζεται η αίτηση του κ. Μπελέρη για να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας ακόμη κι αν αυτό γίνει μέσα από τις φυλακές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρ. Μπελέρης από τη φυλακή: Η παρέμβαση του Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας"

Γάζα: Ελεύθεροι άλλοι 14 Ισραηλινοί και τρεις ξένοι υπήκοοι – Μία 84χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τρίτη μέρα της επιχείρησης ανταλλαγής ομήρων της Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατουμένους στις ισραηλινές φυλακές και η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά χωρίς να θέσει σε νέα δοκιμασία την κατάπαυση του πυρός.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι απελευθερώθηκαν 17 όμηροι και συγκεκριμένα 13 ισραηλινές γυναίκες και παιδιά, ένας άνδρας με ρωσο-ισραηλινή υπηκοότητα και τρεις υπήκοοι της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με δηλώσεις από διάφορες εμπλεκόμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με λίστα που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, μεταξύ των απελευθερωμένων Ισραηλινών υπήρχαν εννέα παιδιά και τέσσερις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου ενός τετράχρονου κοριτσιού που ονομάζεται Αβιγκέιλ, της οποίας η υπόθεση είχε επισημανθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο ίδιος ανακοίνωσε νωρίτερα την απελευθέρωση του παιδιού από τη Χαμάς.

Απελευθερώθηκε επίσης ένας Ρωσοϊσραηλινός, ο Ρον Κριβόι – ο ισραηλινός στρατός τον αναφέρει «Ισραηλινό» ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου. «Η απελευθέρωση (του Κριβόι) έγινε στο πλαίσιο μιας απευθείας συνεννόησης των Ρώσων εκπροσώπων και της Χαμάς», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Χαμάς σε ανακοίνωσή της νωρίτερα ανέφερε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα “ως απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε ένδειξη εκτίμησης της ρωσικής θέσης για την υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα“.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε ότι διευκόλυνε την απελευθέρωση και μετέφερε επιτυχώς 17 ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, απελευθερώθηκαν λίγο πριν από τις 20.00 απόψε, 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Λεωφορεία θεάθηκαν να αναχωρούν από τη φυλακή του Όφερ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου είχαν μεταφερθεί οι κρατούμενοι πριν από την αποφυλάκισή τους. Οι (πρώην) κρατούμενοι έφτασαν ήδη στην Μπεϊτούνια.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε 12 από τους ομήρους στις ειδικές δυνάμεις και τα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ στο συνοριακό φράχτη στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Χατζερί, για έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο και για να κάνουν τηλεφωνήματα στις οικογένειές τους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για να επανενωθούν με τους συγγενείς τους.

Ένας ηλικιωμένος όμηρος (Έλμα Αβραάμ, 84 ετών) μεταφέρθηκε κατευθείαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αναφέρει η IDF. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ηλικιωμένο άτομο, του οποίου η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη. Τέσσερις όμηροι μεταφέρθηκαν στο συνοριακό πέρασμα Ράφα της Αιγύπτου και από εκεί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί που απελευθερώθηκαν σήμερα:

  • Η Άβιγκεϊλ Αϊτάν, 4 ετών, της οποίας οι γονείς δολοφονήθηκαν και οι δύο στις 7 Οκτωβρίου και έχει δύο επιζώντα αδέλφια, απήχθη μαζί με τους γείτονές της από το Κφαρ Αζά.
  • Η Χαγκάρ Μπροντέζ, 40 ετών, και τα παιδιά της Όφρι, 10 ετών, Γιουβάλ, 9 ετών, και Ορίγια, 4 ετών, αιχμαλωτίστηκαν από το Κφαρ Αζά, ενώ ο σύζυγος/πατέρας τους Άβιχαϊ πολεμούσε τους τρομοκράτες.
  • Τσεν Αλμόγκ Γκολντστέιν, 48 ετών, και Άγκαμ, 17 ετών, Γκαλ, 11 ετών και Ταλ, 9 ετών, που απήχθησαν από το Κφαρ Αζά. Ο πατέρας Ναντάλ και η κόρη τους Γιαμ σκοτώθηκαν στην επίθεση.
  • Έλμα Αβραάμ, 84 ετών, που πιάστηκε όμηρος από το Ναχάλ Οζ.
  • Αβίβα Σιγκέλ, 64 ετών, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, αιχμαλωτίστηκε από το Κφαρ Αζά μαζί με τον σύζυγό της, τον Αμερικανό πολίτη Κέιτ Σιγκέλ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμη στη Γάζα.
  • Οι αδελφές Έλα, 8 ετών και Νταφνά, 15 ετών, που πιάστηκαν αιχμάλωτες από το Ναχάλ Οζ μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, Νόαμ, της φίλης του, Ντίκλα και του γιου της, Τομέρ.
  • Ο Ρόνι Κριβόι, 25 ετών, υπήκοος Ρωσίας και Ισραήλ, εργαζόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova όταν απήχθη.

Κι ενώ αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος και τουλάχιστον ένας Αμερικανός, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα επισκεφθεί τους ομήρους που δεν απελευθερώθηκαν στην τρέχουσα συμφωνία εκεχειρίας.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε στρατεύματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας εν μέσω της συνεχιζόμενης εκεχειρίας με τη Χαμάς, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου. Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν «μέχρι τη νίκη» επί της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, επανέλαβε. «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», είπε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος σε Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου επισκέφθηκε και μία από τις σήραγγες της Χαμάς που ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός, ενώ αργότερα θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Γάζα: Ελεύθεροι άλλοι 14 Ισραηλινοί και τρεις ξένοι υπήκοοι – Μία 84χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

X (Twitter)

Κάθε απελευθέρωση και ένα μάθημα ζωής

Κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την έκβαση της επιχείρησης απελευθέρωσης όλων των ομήρων, χαρές και πανηγύρια επικράτησαν τις προηγούμενες ώρες σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη, για την επιστροφή των ομήρων και των αποφυλακισμένων. Οι όμηροι που ελευθερώθηκαν είναι γενικά σε καλή κατάσταση από ιατρικής πλευράς, ενώ κάθε περίπτωση είναι χωριστά μια ιστορία επιβίωσης, ένα μάθημα ζωής.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της 9χρονης Έμιλι Χαντ από το κιμπούτς Μπέρι, που θεωρείτο νεκρή μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Τελικά όμως ήταν μεταξύ των 13 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Μαζί της αφέθηκε ελεύθερη και η 13χρονη φίλη της, Χίλα Ρότεμ, η μητέρα της οποίας ωστόσο παραμένει αιχμάλωτη. Έτσι, το Ισραήλ καταγγέλλει ότι η Χαμάς παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει ταυτόχρονη απελευθέρωση μελών των ίδιων οικογενειών.

Η πρώτη όμηρος που είχε αιχμαλωτιστεί από στο φεστιβάλ Supernova στο Reim επέστρεψε στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από 50 ημέρες αιχμαλωσίας από τη Χαμάς. Η 21χρονη Maya Regev εμφανίζεται σε φωτογραφία του Al Jazeera με πατερίτσες, να περπατάει μεταφερόμενη στο Ιατρικό Κέντρο Soroka, όπου νοσηλεύεται.

Η τριών ετών Γιαχέλ Σοχάμ είναι η μικρότερη σε ηλικία που αφέθηκε ελεύθερη, μαζί με τη μητέρα και τον αδελφό της. Ο πατέρας της παραμένει στα χέρια της Χαμάς. Οσον αφορά στις συνθήκες κράτησής τους, κάποιοι από τους ομήρους που έχουν απελευθερωθεί είπαν ότι έτρωγαν πίτες και ρύζι, ενώ κοιμόντουσαν σε πλαστικές καρέκλες.

Πανηγυρισμοί και στη Δυτική Οχθη. Κρατώντας τις σημαίες της Χαμάς, χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποδέχθηκαν τους 39 κρατουμένους, έξι γυναίκες και 33 ανηλίκους, που  αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές Όφερ. Ανάμεσά τους η 23χρονη Noυρχάν Αγουάντ, που παρέμενε στη φυλακή από το 2016 επειδή αποπειράθηκε να  μαχαιρώσει ένα στρατιώτη με ένα ψαλίδι. Αλλά και η Ιζραά Τζαάμπις. Συγκινημένη αγκαλιάζει τον γιο της που έχει να δει από το 2015, οπότε φυλακίστηκε με την κατηγορία της βομβιστικής επίθεσης σε στρατιωτικό φυλάκιο, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας στρατιώτης και να παραμορφωθεί η ίδια στο πρόσωπο.

Γάζα: Ελεύθεροι άλλοι 14 Ισραηλινοί και τρεις ξένοι υπήκοοι – Μία 84χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

(Photo by MOHAMMED ABED / AFP)

Διπλωματικό επεισόδιο για την Έμιλυ Χαντ

Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Ιρλανδίας σχετικά με το εννιάχρονο κοριτσάκι που ήταν στους ομήρους και απελευθερώθηκε από τη Χαμάς.

Όλα ξεκίνησαν από μία φράση που χρησιμοποίησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός χαιρετίζοντας την απελευθέρωση της μικρής: «Ένα αθώο παιδί που είχε χαθεί, τώρα βρέθηκε» είπε.

Το «είχε χαθεί» ήταν αυτό που εξόργισε τους Ισραηλινούς, με τον υπουργό Εξωτερικών να απαντά ότι το κορίτσι δεν «χάθηκε», το κοριτσάκι απήχθη από μία τρομοκρατική οργώνωση που δολοφόνησε τη μητριά της.

Επεισόδιο υπήξε και με πλοίο Ισραηλινο-Βρετανικών συμφερόντων στα ανοιχτά της Υεμένης. Το πλοίο κατελήφθη από ενόπλους και πλέον βρίσκεται στο λιμάνι στον Κόλπο του Άντεν.

Χάος και καταστροφή στη Γάζα – Ετοιμάζονται για επιστροφή στη μάχη οι Ισραηλινοί

Η παύση των βομβαρδισμών και των πυραυλικών επιθέσεων επιτρέπει στον κόσμο να κοιτάξει πιο προσεκτικά την εικόνα που άφησαν πίσω τους επτά εβδομάδες πολέμου. Η Γάζα θυμίζει σεληνιακό τοπίο, πολύ λίγα είναι τα κτήρια που έμειναν άθικτα από τις βόμβες. Στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, με τους ασθενείς κυριολεκτικά στο δρόμο. Στα κέντρα όπου διανέμεται ανθρωπιστική βοήθεια ο κόσμος δίνει αγώνα για ένα μπιτόνι βενζίνη.

Την ίδια ώρα όμως ο αρχηγός του επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Χερζί Χαλεβί πραγματοποίησε σήμερα αξιολόγηση στη Νότια Διοίκηση στη Beersheba για να εγκρίνει τα σχέδια μάχης για μετά την κατάπαυση του πυρός, αναφέρει ο στρατός. Οι IDF λένε ότι η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή της Νότιας Διοίκησης.

ΕΡΤ, Times Of Israel, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Ελεύθεροι άλλοι 14 Ισραηλινοί και τρεις ξένοι υπήκοοι – Μία 84χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο"

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Έχει το πιο αργό και ακριβό internet σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Αρνητική πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα, καθώς παρά τα μεγάλα ποσά που έχουν επενδυθεί στη ψηφιοποίηση της χώρας εξακολουθεί να έχει τις πιο χαμηλές ταχύτητες στο internet.

Η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στις χώρες όσον αφορά το ποσοστό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν ταχύτητες σταθερού internet πάνω από 100 Mbps.

Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη για ταχύτητες πάνω από 100 Mbps, κάτι που προκύπτει από τη συγκριτική ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ρυθμισμένες τιμές χονδρικής για ταχύτητες πάνω από 100 Mbps που ορίζει η ΕΕΤΤ είναι από 57% έως και 210% υψηλότερες σε σχέση με αυτές που είναι χαμηλότερες των 100 Mbps.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Έχει το πιο αργό και ακριβό internet σε ολόκληρη την Ευρώπη!"

Συρία: Εκτός λειτουργίας ξανά το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινές επιδρομές

Εκ νέου στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που το έθεσαν σήμερα εκτός λειτουργίας, σχεδόν 30 ώρες από την επανέναρξη των πτήσεων μετά από παρόμοια επίθεση τον περασμένο μήνα, τέθηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε νέο πλήγμα το απόγευμα της Κυριακής με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού (…) θέτοντας το εκ νέου εκτός λειτουργίας», ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Watan ανέφερε ότι οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας εκτρέπονται στα αεροδρόμια της Λατάκειας και του Χαλεπιού.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Εκτός λειτουργίας ξανά το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινές επιδρομές"

Δεξαμενόπλοιο του Ισραήλ κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Ένα δεξαμενόπλοιο, που ανήκει σε μια εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ, κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, ανέφερε η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey, στο τελευταίο παρόμοιο περιστατικό σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή τις τελευταίες μέρες.

«Το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες», τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το πλοίο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ και έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις είναι ενήμερες για το περιστατικό, πρόσθεσε η Ambrey, χωρίς να διευκρινίσει αν αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν για να βοηθήσουν το πλοίο που ονομάζεται “Central Park”.

Την Παρασκευή ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωεκανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούθι συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Πολλούς από αυτούς έχουν αναχαιτιστεί από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Η κατάληψη του πλοίου Central Park συνέβη στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης. Ένα εμπορικό πλοίο στην περιοχή ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη», σύμφωνα με την Ambrey.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεξαμενόπλοιο του Ισραήλ κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης"

Μητσοτάκης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα: «Εκλάπησαν και ανήκουν στην Ελλάδα – Φανταστείτε να κόβαμε τη Μόνα Λίζα στα δύο!»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λονδίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο βρετανικό δίκτυο και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα «αναμφίβολα» θα φαίνονταν καλύτερα στο μουσείο της Ακρόπολης, που κατασκευάστηκε για αυτό τον σκοπό.

«Δεν είναι θέμα επιστροφής εκθεμάτων των οποίων αμφισβητείται η ιδιοκτησία. Αυτά τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και ουσιαστικά εκλάπησαν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι ένα ζήτημα επανένωσης. Πού μπορεί να εκτιμήσει κανείς περισσότερο την ομορφιά των εκθεμάτων. Αν σας έλεγα ότι θα κόψουμε στα δύο τη Μόνα Λίζα και η μισή θα ήταν στο Λούβρο και η μισή στο Βρετανικό Μουσείο, θα μπορούσαν οι άνθρωποι να εκτιμήσουν την ομορφιά αυτού του πίνακα; Το ίδιο ισχύει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

«Για αυτό συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία, που θα ήταν μια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βρετανικού Μουσείου», είπε ο πρωθυπουργός. Αυτή η συμφωνία, σημείωσε «θα επέτρεπε να δούμε την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα και να θαυμάζουν οι άνθρωποι την ομορφιά τους στη γενέτειρά τους».

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, απάντησε: «Δεν έχουμε κάνει όση πρόοδο θα θέλαμε στις διαπραγματεύσεις, αλλά είμαι υπομονετικός. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε». Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά τη διάρκεια της θητείας του, είπε: «Το ελπίζω. Μόλις επανεξελέγην, έχω ολόκληρη τη θητεία μπροστά μου».

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ και την Τρίτη με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και στις δύο συναντήσεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα: «Εκλάπησαν και ανήκουν στην Ελλάδα – Φανταστείτε να κόβαμε τη Μόνα Λίζα στα δύο!»"

Λαγκαδάς: Διακοπές ηλεκτροδότησης από κλοπές καλωδίων-Συνελήφθη 57χρονος

Εξιχνιάστηκαν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καλωδίων και ηλεκτρικής αντλίας στην περιοχή του Λαγκαδά ενώ ως δράστης συνελήφθη 57χρονος.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος την περασμένη εβδομάδα, μαζί με συνεργό του εισήλθαν σε δύο αντλιοστάσια περιοχών του δήμου Λαγκαδά και αφαίρεσαν καλώδια και ηλεκτρική αντλία, ενώ προκάλεσαν φθορές σε μετρητή ρεύματος, σε πάνελ και λαμαρίνες. Σημειώνεται ότι από τις κλοπές των παραπάνω καλωδίων προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην περιοχή του Δενδροποτάμου,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περιμετρικά και εσωτερικά της περίφραξης της οικίας του 57χρονου, πληθώρα καμένων πλαστικών περιβλημάτων καλωδίων και 18,5 κιλά κομμένων χάλκινων καλωδίων, ενώ σταθμευμένο όχημα της συμβίας του, διαπιστώθηκε να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος ιδιοκτησίας του ίδιου.Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκαδάς: Διακοπές ηλεκτροδότησης από κλοπές καλωδίων-Συνελήφθη 57χρονος"

Ωρωπός – Μαλακάσα: Δέντρο πλάκωσε αυτοκίνητο εν κινήσει! Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια!

Απίστευτο συμβάν σημειώθηκε χθες βράδυ (στις 00:50) στον επαρχιακό δρόμο από Ωρωπό προς Μαλακάσα, όπου οδήγησε στον τραυματισμό τετραμελούς οικογένειας!

Συγκεκριμένα, λόγω των καιρικών συνθηκών ένα δέντρο κατέπεσε επάνω σε εν κινήσει αυτοκίνητο!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 37χρονος πατέρας, η 35χρονη μητέρα και τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Οι γονείς μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό Αθηνών και τα παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ωρωπός – Μαλακάσα: Δέντρο πλάκωσε αυτοκίνητο εν κινήσει! Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια!"

Πλημμύρισαν η μικρή Βενετία και τα σοκάκια στα Ματογιάννια από τις βροχές και τις καταιγίδες

Η κακοκαιρία Bettina έκανε την εμφάνισή της και στη Μύκονο, φέρνοντας μαζί της ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη μικρή Βενετία που πλημμύρισε, αλλά τα σοκάκια στα Ματογιάννια «βούλιαξαν» από το νερό κι όχι από κόσμο όπως γίνεται το καλοκαίρι.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρισαν η μικρή Βενετία και τα σοκάκια στα Ματογιάννια από τις βροχές και τις καταιγίδες"

Θρίλερ στη Λέσβο με βύθιση πλοίου: Βρέθηκε ζωντανός ένας ναυαγός! – Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων 13

Θρίλερ το πρωί της Κυριακής στη Λέσβο με βύθιση πλοίου!

Φορτηγό πλοίο (με το όνομα Raptor) με 14 άτομα πλήρωμα που μετέφερε αλάτι βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Λίγο μετά τις 11:30 βρέθηκε ζωντανός ένας ναυαγός (πρόκειται για έναν Αιγύπτιο) και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Mιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Ν. Αλεξίου, είπε σχετικά: «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού».

Σε εξέλιξη είναι τεράστια επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό και των άλλων 13.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία ενώ μεταβαίνουν τρία πλωτά του λιμενικού ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.

Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Ο καιρός είναι άστατος καθώς την περιοχή «χτυπούν» άνεμοι 8 μποφόρ.

Το πλοίο μετά τις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη. Στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στη Λέσβο με βύθιση πλοίου: Βρέθηκε ζωντανός ένας ναυαγός! – Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων 13"

Πατέρας Αντώνιος: Για πρώτη φορά όλη η απολογία του - Τι είπε για όσα τον κατηγορούν

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τις καταγγελίες για ασέλγεια από τον επικεφαλής της Οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο, από δύο φιλοξενούμενους σε δομές της Κιβωτού.

Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής και το Eleftherostypos.gr, ωστόσο, παρουσιάζoυν για πρώτη φορά τα ίδια τα λόγια του π. Αντώνιου ενώπιον του ανακριτή, κατά την απολογία του τον περασμένο Ιούνιο, ρίχνοντας φως στους ισχυρισμούς του για τις δύο καταγγελίες σε βάρος του, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «άλλα συμφέροντα» που κρύβονται από πίσω, «για να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της». Στην απολογία του, μάλιστα, ο κατηγορούμενος μιλά με μελανά χρώματα για την τωρινή κατάσταση στην Κιβωτό, αναφέροντας πως «το έργο του έχει αλλοιωθεί…».

«Εδειχνε χαρούμενος»

«Προσωπική σχέση δεν είχα. Η δική μου δουλειά δεν ήταν ούτε παιδαγωγός ούτε κοινωνικός λειτουργός. Τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν σε παραρτήματα και μόνο όταν ταξίδευα είχα κάποια συνομιλία μαζί τους όπως με όλα τα παιδιά», υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ενώ για την πρώτη καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου ανέφερε:

«Ο Γ…. πριν από την καταγγελία του έδειχνε χαρούμενος, πρόθυμος να βοηθήσει, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, μάλιστα είχε δώσει πριν από λίγες μέρες και συνέντευξη για το πώς περνούσε στην Κιβωτό και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία χωρίς να του το ζητήσει ο υπεύθυνος του ανθρώπινου δυναμικού. Ολα αυτά ίσχυαν μέχρις ότου αρχίσαμε να ταυτίζουμε την εμπλοκή του με την κλοπή στον Βόλο. Μάλιστα, ήξερε την κλοπή πριν το μάθουμε εμείς. Τότε αρχίσαμε να τον υποψιαζόμαστε και για άλλα πράγματα. Προφανώς προβαίνει σ’ αυτήν την καταγγελία για να μας προλάβει να μην τον καταγγείλουμε στις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες της παραβατικής του συμπεριφοράς. Είδαμε βίντεο να κυκλοφορεί στην κεντρική λεωφόρο με το αγροτικό της Δομής, χωρίς να ξέρει να οδηγεί και χωρίς δίπλωμα. Μάθαμε, επίσης, ότι εκβίαζε μικρότερα παιδιά να κλέβουν και να του φέρνουν χρήματα. Αργότερα μάθαμε ότι είχε προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κοπέλας στη Χίο, η οποία προέβη σε καταγγελία μαζί με την παιδαγωγό της στην Αστυνομία. Πιστεύω ακράδαντα ότι πίσω από τον Γ… βρίσκονται άλλα συμφέροντα που τον καθοδήγησαν στην καταγγελία, για να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της».

«Κατεύθυναν το παιδί»

«Είμαι σίγουρος 100% ότι το παιδί το κατεύθυναν, του έκαναν πλύση εγκεφάλου εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία του να πάει στη μαμά του. Η διαδικασία από την Κιβωτό ξεκίνησε τέλος του 2021 για να επιστρέψει ο Ζ… στη μητέρα του, η οποία τον ξεσήκωνε στα επισκεπτήρια λέγοντάς του ότι θα σε πάρω και ποτέ δεν το έκανε, με αποτέλεσμα το παιδί να πληγώνεται συνεχόμενα. Οταν
ξεκινήσαμε τη διαδικασία εμείς, η κοινωνική υπηρεσία της Λάρισας απέρριψε το αίτημα λόγω ακαταλληλότητας της μητέρας. Οι
κοινωνικοί λειτουργοί είπαν ότι ήταν καλύτερο να χρεωθεί η Κιβωτός την απόρριψη αυτή, γιατί το παιδί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί μια τέτοια απόρριψη λόγω ευθύνης της μητέρας. (…) Λυπάμαι που για τα συμφέροντά τους κάποιοι χρησιμοποίησαν και κατέστρεψαν αυτό το παιδί».

«Υπήρχαν ειδικοί»

«Στις δομές υπήρχαν ομάδες ειδικών από όλους τους χώρους, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί. Κάθε παιδί είχε τον φάκελό του, όπου σημειωνόταν η πρόοδός του, αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και την εξέλιξή του. Συνεπώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα αντιλαμβάνονταν αν συνέβαινε κάποιας μορφής κακοποίηση σε κάποιο παιδί. Σημειώνω ότι οι εισαγγελείς
έστελναν σε μας παιδιά από όλη την Ελλάδα, γιατί γνώριζαν ότι υπήρχε πραγματική ενασχόληση με τα παιδιά και όχι μόνο στέγη και τροφή. Η φιλοσοφία μας ήταν ότι έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα με τα τραύματα της ψυχής των παιδιών, γιατί αλλιώς το τραυματισμένο παιδί ως ενήλικος θα τραυμάτιζε κι άλλους. Αυτή ήταν και η κύρια προσφορά της Κιβωτού στην κοινωνία».

«Δεν κάνω  σχέδια για το μέλλον»

«Δεν κάνω κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον, αλλά προσεύχομαι στον Θεό να φανεί η αδικία και να επιστρέψω στην Κιβωτό κάποια στιγμή στο έργο που έφτιαξα από το μηδέν. Νιώθω ότι το έργο μου έχει αλλοιωθεί, έχει χαθεί ο εκκλησιαστικός χαρακτήρας, έχουν φύγει οι εικόνες από τη θέση τους, η Αγία Τράπεζα είναι στην αποθήκη, τα παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας έως ασυδοσίας και όλα αυτά με στενοχωρούν βαθιά». Μετά την απολογία του τον περασμένο Ιούλιο, ο πάτερ Αντώνιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η υπόθεση αυτή τη στιγμή εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Αντώνιος: Για πρώτη φορά όλη η απολογία του - Τι είπε για όσα τον κατηγορούν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news