facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Καββαθάς: Με προβλήματα ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα

Προβλήματα με τη διανομή των self tests στον κλάδο εστίασης, ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Δεν υπάρχουν τα ΑΜΚΑ τους στο πληροφοριακό σύστημα παρ’ όλο που είναι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας και επανέρχονται στις δουλειές τους από τη Δευτέρα του Πάσχα», όπως είπε ο πρόεδρος.

Ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι δεν διαθέτουν self tests Σαββατοκύριακο και αργίες και αυτό επιτείνει το πρόβλημα. «Η δωρεάν διανομή περιορίζεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή. Κατά συνέπεια για τον κλάδο της εστίασης είναι οξύτατο το πρόβλημα, καθώς ξεκινάει από τη Δευτέρα του Πάσχα την εκ νέου λειτουργία της.

Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι το 20% των καταστημάτων εστίασης στη χώρα δεν έχει εξωτερικό χώρο που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν λόγων των συγκεκριμένων ημερομηνιών που επανεκκινείται η εστίαση, αλλά και των προβλημάτων που έχει ο κλάδος, όταν 5 στις 10 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα.

«Μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι δύσκολα για τον κλάδο που έχει να εργαστεί 6 μήνες…το πιο μικρό κατάστημα έχει ανελαστικές δαπάνες της τάξεως των 2-3.000 ευρώ. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα δεν ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα ήταν καλό να απελευθερωθεί -τουλάχιστον- το ωράριο λειτουργίας «για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις».

Ο κ. Καββαθάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή των εμβολιασμών, καθώς αυτοί θα επιτρέψουν και την ανάκαμψη της οικονομίας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καββαθάς: Με προβλήματα ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα"

Καιρός αύριο: Πάσχα με αφρικανική σκόνη και ζέστη – Οβελίας με 35άρια

Ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή του Πάσχα (02.05.2021) σε όλη τη χώρα. Το παρών θα δώσει και η σκόνη από τη Σαχάρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φθάνοντας κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες κυρίως το πρωί.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παράκτια πιθανώς να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Αργά τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά νότιοι έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς πρόσκαιρα στα δυτικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πάσχα με αφρικανική σκόνη και ζέστη – Οβελίας με 35άρια"

Πάσχα στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού θα κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης

Στον Κορυδαλλό οδηγείται αύριο το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 8:30 - 9:00 το πρωί από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής, και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ πτέρυγα.

Σημειώνεται ότι πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό θα έχει κάνει μοριακό τεστ για κορωνοϊό.

Οι άλλοι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Η απόφαση της προφυλάκισης

Νωρίτερα, ο 30ος τακτικός ανακριτής μετά την απολογία του Μένιου Φουρθιώτη αποφάσισε την προφυλάκιση του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση των επιθέσεων στο σπίτι του, που φέρεται να σχεδίασε ο ίδιος.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται εκτός από τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Προηγήθηκε η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου 6 ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο να δίνει τις εξηγήσεις του για ένα δίωρο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάσχα στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού θα κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης"

Τράπεζα Πειραιώς-Καταγγελίες: Ούτε ανάληψη ουτε κατάθεση στα ATM – Έχει καταντήσει γελοίο

Συνεχίζονται τα παράπονα πελατών της τράπεζας Πειραιώς.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην καταγγέλλουν ότι τους απαντάει… ρομπότ αλλά η δυσαρέσκεια είναι εξίσου έντονη.

Συγκεκριμένα, γράφει πελάτισσα κάτω από ανάρτηση της τράπεζας (13 Απριλίου):

«Συνέχεια η υπηρεσία ειναι μη διαθέσιμη! Ακόμη μια φορά που δε μπορώ ούτε να προχωρήσω σε ηλεκτρονική αγορά, ουτε καν να συνδεθώ στην εφαρμογή!!! Αλλες μερες δε μπορω να κανω ουτε αναληψη ουτε καταθεση στα ατμ.. Ε τι θα γίνει επιτέλους??? Εχει καταντήσει γελοίο.. Και πάντα συμβαίνει χωρίς καμία ενημέρωση!»

Η τράπεζα απαντά:

«Καλημέρα σας () Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις βραδινές ώρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, πραγματοποιείται η απαραίτητη ενημέρωση των συστημάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας η winbank δεν είναι διαθέσιμη. Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την είσοδό σας στην εφαρμογή, παρακαλούμε επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας για να σας εξυπηρετήσουμε. Στη διάθεσή σας».

Η πελάτισσα επανέρχεται:

«Μάλιστα, χωρις ειδοποίηση.. Το θεμα με την αναληψη/καταθεση που γινεται διαρκως και ειναι και απογευματινες ωρες?»

Η τράπεζα υποστηρίζει:

«Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζετε και να μας παραχωρήσετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέσω προσωπικού μηνύματος για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας; Σας ευχαριστούμε».

Η πελάτισσα δεν μένει ικανοποιημένη από τις απαντήσεις: 

«Πολλές ημέρες, δε μπορώ να κάνω ανάληψη/κατάθεση και δοκιμάζω και σε άλλα ατμ σε άλλα σημεία και γίνεται το ίδιο. Όταν συμβαίνει αυτο, άλλα άτομα στη σειρά του ατμ μου λένε ότι έχουνε έρθει απο άλλες περιοχές ψάχνοντας ατμ που να δουλεύει. Αυτες οι πληροφορίες νομίζω αρκουνε για να το δειτε. Γενικά μόνο προβλήματα!»

Η τράπεζα απαντά ξανά με ένα μάλλον τυπικό μήνυμα:

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Έχουμε καταγράψει το συγκεκριμένο ζήτημα και το έχουμε μεταφέρει στο αρμόδιο τμήμα μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο χρειαστείτε».

Δείτε τον διάλογο:

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα Πειραιώς-Καταγγελίες: Ούτε ανάληψη ουτε κατάθεση στα ATM – Έχει καταντήσει γελοίο"

Κορονοϊός: 72 θάνατοι, 811 διασωληνωμένοι, 1.391 κρούσματα

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου, 1.391 νέα κρούσματα κορονοϊού, 72 θανάτους και 811 διασωληνωμένους ασθενείς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.391, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 346.422 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 41 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.999 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.453 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 811 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.124 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 419 (ημερήσια μεταβολή 0%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 450 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Στην Αττική καταγράφονται για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και το Μεγάλο Σάββατο, 1 Μαΐου, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα συνολικά 1.391 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 647 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 234 , ενώ στην Αχαΐα καταγράφηκαν άλλα 40 κρούσματα.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα έχει ως εξής:

  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 13
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 75
  • ΑΝΔΡΟΥ 1
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 9
  • ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4
  • ΑΡΤΑΣ 1
  • ΑΧΑΪΑΣ 40
  • ΒΟΙΩΤΙΑΣ 17
  • ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 81
  • ΔΡΑΜΑΣ 5
  • ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26
  • ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 88
  • ΕΒΡΟΥ 6
  • ΕΥΒΟΙΑΣ 26
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 3
  • ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
  • ΗΛΕΙΑΣ 3
  • ΗΜΑΘΙΑΣ 10
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 35
  • ΘΑΣΟΥ 6
  • ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 4
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 234
  • ΘΗΡΑΣ 1
  • ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19
  • ΚΑΒΑΛΑΣ 9
  • ΚΑΛΥΜΝΟΥ 15
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 4
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 3
  • ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 205
  • ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
  • ΚΙΛΚΙΣ 7
  • ΚΟΖΑΝΗΣ 11
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 7
  • ΚΩ 3
  • ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3
  • ΛΑΡΙΣΑΣ 52
  • ΛΑΣΙΘΙΟΥ 5
  • ΛΕΣΒΟΥ 6
  • ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 24
  • ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
  • ΜΥΚΟΝΟΥ 2
  • ΝΗΣΩΝ 7
  • ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 89
  • ΞΑΝΘΗΣ 17
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 76
  • ΠΕΛΛΑΣ 10
  • ΠΙΕΡΙΑΣ 10
  • ΠΡΕΒΕΖΑΣ 5
  • ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3
  • ΡΟΔΟΠΗΣ 9
  • ΡΟΔΟΥ 1
  • ΣΕΡΡΩΝ 11
  • ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
  • ΤΡΙΚΑΛΩΝ 13
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 17
  • ΦΛΩΡΙΝΑΣ 6
  • ΦΩΚΙΔΑΣ 2
  • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 7
  • ΧΑΝΙΩΝ 17
  • ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 18

 ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 72 θάνατοι, 811 διασωληνωμένοι, 1.391 κρούσματα"

Με φωτογραφία και μέσω thebest η απάντηση Γώγου στις αναρτήσεις στα social media

Απάντηση στα σχόλια που προκάλεσε η φωτογραφία που είδε χθες, Παρασκευή το φως της δημοσιότητας και δείχνει τον ίδιο να πίνει καφέ σε πολυσύχναστο δρόμο της Πάτρας, χωρίς να φορά μάσκα δίνει μέσω του thebest ο γνωστός λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στο thebest δηλώνει:"Έβγαλα για λίγο τη μάσκα μου για να πιώ έναν καφέ με 2 συναδέλφους μου σε ανοιχτο χώρο και ενώ και οι τρείς ήμασταν εμβολιασμένοι". Όπως σχολιάζει ο κ. Γώγος, "σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της παραμονής μου στο σημείο με τους συναδέφλους μου, φορούσα κανονικά την μάσκα μου", ενώ επισημαίνει το γεγονός πως όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, στο σημείο βρίσκονταν μόνο ο ίδιος και οι δύο συνάδελφοί του.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Με φωτογραφία και μέσω thebest η απάντηση Γώγου στις αναρτήσεις στα social media"

«Αντάρτικο» από εκκλησία στην Εύβοια: Εμείς θα κάνουμε Ανάσταση τα μεσάνυχτα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιερού Ναού η οποία τοιχοκολλήθηκε έξω από το Ναό κάνει γνωστό στους πιστούς ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα τελεστεί στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 21:00 όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Δείτε την ανακοίνωση  

 

Ωστόσο ως προς την Α­κο­λου­θί­α της Α­να­στά­σε­ως, η Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος έ­λα­βε σο­βα­ρά υ­π’ ό­ψη τους ι­σχύ­ον­τες πε­ρι­ο­ρι­σμούς της κυ­κλο­φο­ρί­ας και ε­πι­θυ­μών­τας την κα­λύ­τε­ρη ποι­μαν­τι­κή ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση των πι­στών, οι ο­ποί­οι δεν πρέ­πει ε­π’ ου­δε­νί να στε­ρη­θούν την συμ­με­το­χή στην χα­ρά της Α­να­στά­σε­ως, α­πεοφά­σι­σε ο­μό­φω­να κά­νον­τας χρή­ση της Οι­κο­νο­μί­ας της Εκ­κλη­σί­ας, ό­πως φα­νε­ρώ­νε­ται στην πλού­σια πα­ρά­δο­σή Της, την προ­σαρ­μο­γή της ώ­ρας τε­λε­τής της Α­να­στά­σε­ως στις 9.00 μ.μ. του Με­γά­λου Σαβ­βά­του.

Η Τε­λε­τή θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο προ­αύ­λιο των Ιε­ρών Να­ών, σύμ­φω­να με την πα­ρά­δο­ση, και θα α­κο­λου­θή­σει η Α­να­στά­σι­μη Θεί­α Λει­τουρ­γί­α εν­τός του Ι­ε­ρού Να­ού. 

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " «Αντάρτικο» από εκκλησία στην Εύβοια: Εμείς θα κάνουμε Ανάσταση τα μεσάνυχτα"

ΑΑΔΕ: 33 εταιρείες «εξαφάνισαν» 261 εκατ. ευρώ – Δείτε τη νέα λίστα φοροδιαφυγής

Στο φως έφερε η ΑΑΔΕ νέα λίστα με 33 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, με υποθέσεις έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας 261 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης, διαφημιστικές, εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνικές, υποκαταστήματα ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται στη νέα λίστα φοροδιαφυγής, που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής, μέσω ειδικών και στοχευμένων ελέγχων και ερευνών, που πραγματοποίησαν για τις χρήσεις 2014- 2019. 
Οι 33 εταιρείες

-Ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης στην Αθήνα, κατά τις χρήσεις 2014- 2017 εξέδωσε 4.273 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 41.924.000 ευρώ και έλαβε 255 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 26.670.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση υπηρεσιών φύλαξης στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τις χρήσεις 2014- 2017 έλαβε 222 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 9.364.000 ευρώ.

-Ε.Π.Ε. παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 385 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.710.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η ίδια εταιρεία, κατά την ίδια χρήση έλαβε 18 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.650.000 ευρώ.

-Ι.Κ.Ε. παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών στην Αθήνα, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 1.116 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.340.000 ευρώ. Επίσης η ίδια εταιρεία, κατά την ίδια χρήση έλαβε 360 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.200.000 ευρώ.

-Ε.Π.Ε. παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών στη Δυτική Αθήνα, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 18 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.600.000 ευρώ.

-Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. στη Δυτική Αθήνα, με αντικείμενο την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 98 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.884.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση στην Αθήνα με αντικείμενο γεωργικές εργασίες, κατά τις χρήσεις 2014, 2015 και 2016 εξέδωσε 443 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 7.294.000 ευρώ. Επίσης κατά τις ίδιες χρήσεις, έλαβε 461 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 8.770.000 ευρώ.

-Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στην Αθήνα με αντικείμενο δραστηριότητας την εμπορική αντιπροσώπευση, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 17 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.660.000 ευρώ. Επίσης η ίδια εταιρεία, κατά την ίδια χρήση έλαβε 11 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.019.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση στην Αθήνα με αντικείμενο το εμπόριο απορρυπαντικών, κατά τις χρήσεις 2014- 2016 εξέδωσε 7.508 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 7.834.000 ευρώ.

-Υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας με αντικείμενο το εμπόριο Η/Υ στη Δυτική Αθήνα, κατά τη χρήση 2014 έλαβε 58 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.390.000 ευρώ. Κατά τις χρήσεις 2016 και 2017, η ίδια εταιρεία εντοπίστηκε να έχει εκδώσει 172 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.595.000 ευρώ και να έχει λάβει 162 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 29.462.000 ευρώ.

-Ε.Π.Ε. με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο Η/Υ στην Αθήνα, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 58 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.390.000 ευρώ. Κατά την ίδια χρήση, έλαβε 45 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 5.256.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση εξοπλισμού πληροφορικής στη Δυτική Αθήνα, κατά τη χρήση 2016 έλαβε 234 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.500.000 ευρώ.

-Ανώνυμη τεχνική εταιρεία στην Αθήνα, κατά τις χρήσεις 2014- 2017 εξέδωσε 3.032 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 32.500.000 ευρώ. Επίσης η ίδια εταιρεία, κατά τις ίδιες χρήσεις έλαβε 381 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.754.000 ευρώ.

-Ανώνυμη εταιρεία οικοδομικών υλικών στη Δυτική Αττική, κατά τις χρήσεις 2012, 2013 και 2014 εξέδωσε 334 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 11.772.000 ευρώ.

-Ε.Π.Ε. με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο τροφίμων στην Αθήνα, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 46 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 5.274.000 ευρώ.

-Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο φαρμακευτικών προϊόντων στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κατά τις χρήσεις 2016- 2018 έλαβε 777 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 6.700.000 ευρώ.

 -Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο το εμπόριο σιδήρου στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, κατά τις χρήσεις 2014- 2019 εξέδωσε 1.336 και έλαβε 1.464 εικονικά φορολογικά στοιχεία. Η συνολική αποκρυβείσα ύλη ανήλθε σε 6.544.000 ευρώ.

-Τεχνική Ε.Π.Ε. στη Δυτική Μακεδονία, κατά τις χρήσεις 2012 και 2013 έλαβε 17 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.557.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση εμπορίας σιδήρου στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τις χρήσεις 2013- 2017 εξέδωσε 3.907 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 9.723.000 ευρώ.

-Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. στη Δυτική Μακεδονία με αντικείμενο δραστηριότητας τις χωματουργικές εργασίες, κατά τις χρήσεις 2009- 2013 έλαβε 35 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.401.000 ευρώ.

-Φαρμακαποθήκη στην Κεντρική Μακεδονία, με τη νομική μορφή της Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε., κατά τις χρήσεις 2015 -2017 έλαβε 51 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 4.359.000 ευρώ.

-Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. κατασκευής υποδημάτων στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τις χρήσεις 2016 και 2017 έλαβε και εξέδωσε 109 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.986.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση εμπορίας σιτηρών στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τις χρήσεις 2016 και 2017 εξέδωσε 402 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.727.000 ευρώ.

-Ομόρρυθμη Εταιρεία στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας με αντικείμενο δραστηριότητας τις μεταλλικές κατασκευές, κατά τις χρήσεις 2014- 2018 έλαβε 58 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 729.000 ευρώ.

-Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. στην Κεντρική Μακεδονία με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων, κατά τις χρήσεις 2016 και 2017 έλαβε 357 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 907.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία με αντικείμενο δραστηριότητας τις χωματουργικές εργασίες, κατά τις χρήσεις 2008- 2017 εξέδωσε 65 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 903.400 ευρώ.

-Ομόρρυθμη Εταιρεία μεταφορών στη Δυτική Μακεδονία, κατά τις χρήσεις 2008- 2009 εξέδωσε 42 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 540.000 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία με αντικείμενο δραστηριότητας τις χωματουργικές εργασίες, κατά τις χρήσεις 2008- 2017 εξέδωσε 16 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 869.500 ευρώ.

-Ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο σιδήρου, κατά τις χρήσεις 2013- 2018 εξέδωσε 521 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 767.400 ευρώ.

-Ι.Κ.Ε. στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο παλαιών μετάλλων, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 1.864 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 599.600 ευρώ.

-Ναυτιλιακή εταιρεία στα Επτάνησα, κατά τις χρήσεις 2014 και 2015 έλαβε 3 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 128.000 ευρώ.

-Κατασκευαστική εταιρεία στην Αχαΐα, κατά τη χρήση 2014 εξέδωσε 18 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 379.000 ευρώ.

-Σε ατομική επιχείρηση εμπορίας επίπλων στη Δυτική Ελλάδα, κατά τη χρήση 2017 διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 4.570.200 ευρώ, καθώς και προσαύξηση περιουσίας ύψους 833.800 ευρώ. Τα συνολικώς αποκρυβέντα έσοδα ανήλθαν σε 5.400.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: 33 εταιρείες «εξαφάνισαν» 261 εκατ. ευρώ – Δείτε τη νέα λίστα φοροδιαφυγής"

Παραλία Χαλκίδας: Αθεόφοβοι! Κορονοπάρτι με πάνω από 500 άτομα έξω από μπαρ για take-away ποτό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αδιανόητο κορονοπάρτι με εκατοντάδες άτομα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, στήθηκε στη παραλία της Χαλκίδας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (30-04-2021)...

H παραλία ήταν αδιάβατη έξω από μπαρ, τα οποία έδιναν take-away ποτά με τους παρευρισκόμενους να ξεπερνούν τα 500 άτομα.

Για ακόμα μία φορά εκτός από τον συνωστισμό έλαμψε δια της απουσίας της και η αστυνομία.

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε ο φακός του EviaZoom.gr:


eviazoom

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλία Χαλκίδας: Αθεόφοβοι! Κορονοπάρτι με πάνω από 500 άτομα έξω από μπαρ για take-away ποτό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)"

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Φυλακή ή πρόστιμο $66.000 για τους Αυστραλούς που θα επιστρέψουν από την Ινδία

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και πρόστιμo έως και 66.000 δολάρια είναι οι Αυστραλοί πολίτες που θα θελήσουν να επιστρέψουν από την Ινδία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει προσωρινά παράνομα τα ταξίδια.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι η απόφαση ελήφθη «με βάση το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα και έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό στην Ινδία». Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Αυστραλία απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από την Ινδία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπάρχουν 9.000 Αυστραλοί στην Ινδία, εκ των οποίων 600 θεωρούνται ότι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι η πρώτη φορά που ποινικοποιείται η επιστροφή Αυστραλών στην πατρίδα τους.

Πάντως, γιατρός είπε στο ABC ότι η κίνηση της κυβέρνησης είναι δυσανάλογοι με την απειλή που θέτουν όσοι επιστρέφουν από τη χώρα που μαστίζεται από την πανδημία. «Οι οικογένειές μας πεθαίνουν κυριολεκτικά στην Ινδία» είπε ο Dr Vyom Sharmer, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη.

Από τη Δευτέρα, όποιος ήταν στην Ινδία εντός 14 ημερών από την προβλεπόμενη ημερομηνία άφιξης στην Αυστραλία θα απαγορεύεται να εισέλθει στη χώρα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλεται ποινή έως και πέντε χρόνια φυλάκισης και έως 66.000 δολάρια πρόστιμο ή και τα δύο. Οι αποφάσεις θα επανεξεταστούν στις 15 Μαΐου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν εύκολη η απόφαση, ωστόσο προτεραιότητα είναι η προστασία του συστήματος δημόσιας υγείας και καραντίνας στην Αυστραλία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Αυστραλία: Φυλακή ή πρόστιμο $66.000 για τους Αυστραλούς που θα επιστρέψουν από την Ινδία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news