facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία και μήνυμα του 112

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ηλεία, στην περιοχή Καβούρι, προκαλεί προβληματισμό στην Πυροσβεστική, η οποία επιχειρεί με επίγειες δυνάμεις για να την περιορίσει.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, έχει κινητοποιήσει για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ηλεία, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Λίγο μετά τις 21:30 της Κυριακής, το 112 ενεργοποιήθηκε για τη φωτιά στην Ηλεία, καλώντας τους κατοίκους του οικισμού «Κάτω Καβούρι» και «Καβούρι» να απομακρυνθούν προς Πύργο λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Στο ίδιο μήνυμα, το 112 ζητάει από τους κατοίκους της περιοχής στην Ηλεία να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

«Ενεργοποίηση 112. Πυρκαγιά στην περιοχή σας Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καβούρι και Κάτω Καβούρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία και μήνυμα του 112 "

Καιρός: Κατρακυλά η θερμοκρασία – Θυελλώδεις βοριάδες με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός τη Δευτέρα (30.09.2024). Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, οι καταιγίδες, αλλά, κυρίως, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, επιστρέφοντας σε φθινοπωρινά επίπεδα μετά τα… καλοκαιρινά με τους 33 βαθμούς τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στον Θερμαϊκό και το βορειοδυτικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για τη εποχή. Δε θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Θερμαϊκό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σχεδόν αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα βορειότερα νησιά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες πιθανότητα τοπικών βροχών στις Σποράδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμού

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Κατρακυλά η θερμοκρασία – Θυελλώδεις βοριάδες με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα"

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Μια ανάσα από λιβανέζικο έδαφος οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου. «Είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας μετά την εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ, αφήνοντας την φιλοϊρανική παραστρατιωτική οργάνωση χωρίς ηγετική ομάδα.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντέιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη.

«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη.

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ, είχαν ανοίξει μέτωπο εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το Σάββατο ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου με στόχο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

«Για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ μακριά»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε απόψε ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ, μετά τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Υεμένη, σε απάντηση για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στο ισραηλινό έδαφος.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Γκάλαντ παρακολούθησε την εξέλιξη της επιχείρησης στην Υεμένη από την αίθουσα διοίκησης και ελέγχου της πολεμικής αεροπορίας.

Αναφορές ότι οι IDF μπορεί να έχουν ήδη ξεκινήσει μικρές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Οι πληροφορίες του ΕΡΤNews, μέσω διπλωματικών πηγών στο Ισραήλ, σημειώνουν ότι οι χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν να εξασφαλίσουν την περίμετρο της συνοριακής γραμμής, αρα βρίσκονται μια ανάσα από το Λιβανέζικο έδαφος.

Το Times of Israel αναφέρει ότι οι IDF ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις στα σύνορα με τον Λίβανο για να εξουδετερώσουν κοντινές θέσεις της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δύο αμερικανικές αναφορές, οι οποίες έρχονται εν μέσω μιας σειράς τιμωρητικών ισραηλινών επιθέσεων εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν και οι οποίες ξεκίνησαν εν μέσω της έκρηξης στις 17 Σεπτεμβρίου χιλιάδων βομβητών που κατείχαν μέλη της Χεζμπολάχ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις των μηχανισμών, αλλά εξαπέλυσε την επόμενη ημέρα αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης

στη νότια Βηρυτό. Σε μια μαζική επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Παρασκευή σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα μαζί με άλλους κορυφαίους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης και έναν Ιρανό στρατηγό.

Σε συναγερμό το Ισραήλ – Ιράν και ΗΠΑ δεν θέλουν σύγκρουση: Μπορεί να αποφευχθεί;

Το Ισραήλ βρίσκεται σε συναγερμό και προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία για την ισραηλινή Πρωτοχρονιά και τις αργίες που αρχίζουν την Τετάρτη το βράδυ. Ειδικές οδηγίες ανάλογα την περιοχή για μέγιστο αριθμό σε συνάξεις, κλείσιμο σχολείων ακόμη και παραλιών στο Βορρά και πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα, είναι μόνο μερικά, την ώρα που η κύρια ανησυχία είναι η αντίδραση του Ιράν.

Το εάν θα αντιδράσει ή όχι, αλλά και πώς μπορεί να αντιδράσει το Ιράν είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ερώτημα. Αυτό που και οι αναλυτές επισημαίνουν είναι πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θέλει να μπει στη διαδικασία πολεμικής αναμέτρησης με το Ιράν λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές αλλά θα αναγκαστεί να το πράξει εάν το Ισραήλ δεχθεί επίθεση. Η δε Τεχεράνη επίσης θέλει να το αποφύγει διότι είναι πεπεισμένη ότι αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευση του καθεστώτος.

Για το εάν η έλλειψη απάντησης από το Ιράν στη δολοφονία του Χανίγιε, και μέχρι στιγμής στου Νασράλα, έχει να κάνει με την επικράτηση μιας πιο ήπιας προσέγγισης από την Τεχεράνη, αναλυτές εκτιμούν ότι θα δούμε πολλές αλλαγές τις επόμενες μέρες. Η στάση Πεζεσκιάν στον ΟΗΕ, γράφει σήμερα ενδεικτικά ένας αναλυτής, η αποφυγή από πλευράς του του προσβλητικού όρου «σιωνιστικό καθεστώς» και η χρήση της λέξης Ισραήλ, είναι μια από τις πολλές ενδείξεις ότι ο φόβος της Τεχεράνης οδηγεί σε αλλαγές. Και εάν αυτό ισχύε,ι η εξόντωση του Νασράλα και της νυν ηγεσίας της οργάνωσης ίσως και να διευκολύνει τα πράγματα για το Ιράν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Μια ανάσα από λιβανέζικο έδαφος οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού"

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, συνεχή μηνύματα από το 112 – Κάηκε όχημα της Πυροσβεστικής!

Ανεξέλεγκτα μεγάλη είναι η φωτιά στην Κορινθία, με νέο 112 για εκκένωση και άλλου οικισμού, αλλά και για προειδοποίηση των κατοίκων σε άλλα δύο χωριά.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Μεντουργιάνικα.

Παράλληλα, το 112 προειδοποιεί τους κατοίκους των χωριών Ελληνικό και Άνω Λουτρό να είναι σε ετοιμότητα.

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί και στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 99 οχήματα, ενώ και τα εναέρια μέσα μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας έδιναν μάχη.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, τρία μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων τα δύο καλούσαν σε εκκενώσεις οικισμών. Ειδικότερα, στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε και τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Έκκληση από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο μίλησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μεγάλο το μέτωπο καθώς φτάνει τα 10 χλμ. Σε λίγο θα σταματήσουν και τα εναέρια μέσα και η νύχτα θα είναι δύσκολη. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί. Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στα ανατολικά. Εκκενώθηκε το χωριό Ελληνικό».

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Πώς εξαπλώθηκε η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Ξυλόκαστρου. Πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Η δυσκολία πρόσβασης στην περιοχή δυσχέρανε το έργο της κατάσβεσης, ενώ στο σημείο υπάρχουν πυκνοί καπνοί που εμποδίζουν την ορατότητα.

Από χθες, η περιοχή βρισκόταν σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω των ισχυρών ανέμων, που δυσχέραναν την κατάσταση. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, φθάνοντας τους 235 πυροσβέστες, έχουν αναπτυχθεί στις χαράδρες και το βουνό. Παρά τις δυσκολίες, υπάρχει αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την πτώση της θερμοκρασίας και την αύξηση της υγρασίας, η φωτιά θα περιοριστεί, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες ελέγχου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Προβλήματα αντιμετώπισαν και τα εναέρια μέσα, καθώς ο έντονος κυματισμός στον Κορινθιακό κόλπο εμπόδιζε τη λήψη νερού, αναγκάζοντάς τα να απομακρυνθούν για ανεφοδιασμό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, συνεχή μηνύματα από το 112 – Κάηκε όχημα της Πυροσβεστικής!"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

χαρτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024"

27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/28-09-2024 έως Ω/18:00/29-09-2024 εκδηλώθηκαν 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 22 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Χεζομπλάχ: Ο Χασέμ Σαφιντίν ορκίστηκε νέος ηγέτης της οργάνωσης

Ο Χασέμ Σαφιντίν ορκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του ξάδερφού του, Χασάν Νασράλα από ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο.

Ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιντίν είναι χαρακτηρισμένος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ από το 2017, ενώ μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της οργάνωσης στον Λίβανο.

Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που είχε σκοτωθεί μετά το χτύπημα επί προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στι; ΗΠΑ.

Ο Σαφιντίν είναι ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, κληρικός και αυτός ενώ φορά το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χεζομπλάχ: Ο Χασέμ Σαφιντίν ορκίστηκε νέος ηγέτης της οργάνωσης"

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ανανεώνεται διαρκώς ο μακάβριος κατάλογος με τα θύματα του τυφώνα Ελίν σε πέντε αμερικανικές Πολιτείες γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Τουλάχιστον 64 είναι οι νεκροί από τη θεομηνία ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού διάσωσης. Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει. 

Από τη Φλόριντα ως τη Τζώρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια οι κάτοικοι μετρούν πληγές από τις απώλειες δεκάδων συνανθρώπων τους και τις περιουσίες που καταστράφηκαν.

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (AP Photo/Mike Carlson)

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (AP Photo/Mike Carlson)

Και οι 5 αυτές νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες βρέθηκαν στο διάβα του από την Πέμπτη ως το Σάββατο. Σαρώθηκαν από ανέμους που έφτασαν τα 225 χιλιόμετρα την ώρα και βυθίστηκαν στο νερό μέσα σε λίγες ώρες.Μόνο σε κοινότητα της Βόρειας Καρολίνας έπεσαν 600 χιλιοστά βροχής μέσα σε 72 ώρες

Είναι τέτοιας έκτασης η καταστροφή που χρειάστηκε να κινητοποιηθούν συνεργεία διάσωσης από 19 άλλες πολιτείες για να συνδράμουν τις τοπικές Αρχές στον απεγκλωβισμό πλημμυροπαθών.
  
Η Moody’s Analytics πάντως σε μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζει πως το κόστος της καταστροφής μόνο για τις ιδιωτικές περιουσίες φτάνει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά δεν αποκλείεται να αγγίξει τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Eλίν»: Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες – Τρία εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα"

Το Ισραήλ επιτέθηκε με μαχητικά αεροσκάφη σε λιμάνι των Χούθι στην Υεμένη – Εκρήξεις σε δεξαμενές καυσίμων

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντάιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή στο λιμάνι των Χούθι στην Υεμένη, συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη.

«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη.

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ, είχαν ανοίξει μέτωπο εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Το Σάββατο ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου με στόχο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Ο Άβραχαμ είπε ότι οι μονάδες παραγωγής ενέργειας και «ένα λιμάνι» που χτυπήθηκαν χρησιμοποιούνταν από τους Χούθι «για τη μεταφορά ιρανικών όπλων στην περιοχή». Διευκρίνισε ότι το πλήγμα έγινε «σε απάντηση για τις πρόσφατες επιθέσεις του καθεστώτος των Χούθι στο ανατολικό Ισραήλ».

Κάτοικοι της Χοντάιντα είπαν ότι από τα πλήγματα προκλήθηκε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της πόλης. Χθες (28/09/2024) οι Χούθι διαμήνυσαν ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους» για τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις στο Ισραήλ και τον Ιούλιο, σε μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ σκοτώθηκε ένας άμαχος. Συχνά βάζουν στο στόχαστρο εμπορικά πλοία, που λένε ότι συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει επιδρομές εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, μερικές φορές με τη βοήθεια του βρετανικού στρατού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νασέρ Καναανί καταδίκασε τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη, λέγοντας ότι χτυπήθηκαν «πολιτικές υποδομές», όπως μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δεξαμενές καυσίμων. «Το Ιράν για άλλη μια φορά προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει η πολεμοκαπηλία του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε ο Καναανί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης των Χούθι, από τα σημερινά πλήγματα στην Υεμένη σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 29.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ επιτέθηκε με μαχητικά αεροσκάφη σε λιμάνι των Χούθι στην Υεμένη – Εκρήξεις σε δεξαμενές καυσίμων"

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές - Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης

Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ δύο ατόμων έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή έξω από ένα ψητοπωλείο  στον Κολωνό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής, φέρονται να είχαν προηγούμενα και να ήρθαν σε σύγκρουση για προσωπικές διαφορές που αφορούσαν σε μία γυναίκα, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο να βγάλει ένα όπλο και να πυροβολήσει τραυματίζοντας τον άλλον στην ωμοπλάτη.

Στο χώρο του επεισοδίου βρέθηκε ένας κάλυκας όπλου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ταυτοποιηθεί.

«Ήταν μία γυναίκα και δύο άντρες. Τους άκουσα που τσακώνονταν. Βγάζει το όπλο και φώναζε η γυναίκα ''αστυνομία''. Μετά ήρθε αστυνομία κι ασθενοφόρο» δήλωσε η πρώτη γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν.

Η δεύτερη αυτόπτης μάρτυρας, που ήταν σε διπλανό τραπέζι τη στιγμή που ξέσπασε ο καβγάς, δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα δίπλα στο θύμα της επίθεσης να φωνάζει «σας έχω όλους μάρτυρες».



police__7_

police__6_

police__2_

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές - Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης"

Χασάν Νασράλα: Ανασύρθηκε η σορός του από το ισοπεδωμένο κτίριο

Η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσαν την Κυριακή στο Reuters μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλεία, σύμφωνα με το Reuters.

Ενώ η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές ανέφεραν ότι το σώμα του όταν ανασύρθηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν «άθικτο», δεν είχε τραύματα.

Το σημείο που οι Ισραηλινοί σκότωσαν τον Νασράλα ισοπεδώνοντας το κτίριο:

Η στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να εξοντώσουν τον Νασράλα

Βίντεο από τη στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να σκοτώσουν τον Νασράλα, έδωσαν ση δημοσιότητα οι IDF.

«”Θα φτάσουμε σε όλους και παντού”: Τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας στην εξουδετέρωση του Χασάν Νασράλα και του αρχηγείου της Χεζμπολάχ στο Λίβανο», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Νεκρό και άλλο ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Ναμπίλ Κάουκ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας το Σάββατο στο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο στρατός το πρωί της Κυριακής, καθώς συνεχίζει την τιμωρητική εκστρατεία του εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης που εδρεύει στον Λίβανο.

Χασάν Νασράλα: Ανασύρθηκε η σορός του από το ισοπεδωμένο κτίριο 
(AP Photo/Hussein Malla)

Σύμφωνα με τις IDF, ο Κάουκ ήταν διοικητής μιας «μονάδας ασφαλείας» της Χεζμπολάχ και ανώτερο μέλος του κεντρικού συμβουλίου της τρομοκρατικής οργάνωσης. Βρισκόταν κοντά στην ηγεσία της Χεζμπολάχ «και συμμετείχε άμεσα στην προώθηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του, και τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο Κάουκ, σύμφωνα με τους Times of Israel, εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής και επικεφαλής της περιοχής του νότιου Λιβάνου στο εκτελεστικό συμβούλιο, καθώς και αναπληρωτής επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου.

Reuters, Times of Israel/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χασάν Νασράλα: Ανασύρθηκε η σορός του από το ισοπεδωμένο κτίριο"

Θεσσαλονίκη: Έξι άτομα ξυλοκόπησαν άγρια με καδρόνια 40χρονο στα Μετέωρα Πολίχνης

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (28.09.2024) ένας 40χρονος στα Μετέωρα  Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.  

Το θύμα του ξυλοδαρμού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται ένας 40χρονος, ύστερα από ξυλοδαρμό που υπέστη στην περιοχή των Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη.

Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον έξι και κρατούσαν ξύλα, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στο αυτοκίνητο του παθόντα.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Κηφισίας 2 και επί τόπου κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις που ξεκίνησαν έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών και τα κίνητρά τους.

Ήδη εξετάζεται υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έξι άτομα ξυλοκόπησαν άγρια με καδρόνια 40χρονο στα Μετέωρα Πολίχνης"

Με αίτηση η επιστροφή φόρου που καταβλήθηκε για σκάφη έως 7 μέτρα

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο για το Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και την τροπολογία για το μηδενικό φόρο στα σκάφη έως 7 μέτρα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής. Ειδικότερα, το άρθρο 62 του νομοσχεδίου με την τροπολογία για το μηδενισμό του φόρου στα σκάφη έως 7 μέτρα ψηφίστηκε με μία προσθήκη στην παράγραφο 2.

Πιο αναλυτικά:

Άρθρο 62

Ζητήματα φορολόγησης πλοίων – Τροποποίηση περ. στ παρ. 2 άρθρου 12 ν. 27/1975, περ. α και υποπερ. ν) περ. β παρ. 1 άρθρου 44 του ν. 4111/2013

1. Στον πίνακα της περ. στ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 27/1975 (Α’ 77), περί υπολογισμού φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας, για την κατηγορία ολικού μήκους σε μέτρα μέχρι και επτά (7) ορίζεται συντελεστής φόρου 0, και η περ. στ διαμορφώνεται ως εξής:

«στ. Για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, ανάλογα με το μήκος τους ως εξής:

Ολικό μήκος σε μέτρα Συντελεστής φόρου
μέχρι και 7 0
7,01 έως 12 1
άνω των 12 5

2. Η παρ. 1 ισχύει από το φορολογικό έτος 2023 και εφεξής. Αν ο φόρος αυτός δεν καταβλήθηκε για τα φορολογικά έτη 2020, 2021 και 2022, δεν αναζητείται, και αν καταβλήθηκε, επιστρέφεται, κατόπιν αίτησης του φορολογούμενου.

3. Στην περ. α και στο πρώτο εδάφιο της υποπερ. ν) της περ. β της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 (Α’ 18), περί επιβολής φόρου πολυτελούς διαβίωσης, οι λέξεις «άνω των πέντε (5) μέτρων» αντικαθίστανται από τις λέξεις «άνω των επτά (7) μέτρων», και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1.α. Επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από την κυριότητα ή κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης μεγάλου κυβισμού, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων, δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και σκαφών αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των επτά (7) μέτρων, όπως αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τα λοιπά επιπλέον στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΓΓΠΣ.

β. Ο φόρος αυτής της παραγράφου που επιβάλλεται στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης της προηγούμενης υποπαραγράφου, υπολογίζεται αναλυτικά ως εξής:

i) Για επιβατικά αυτοκίνητα από χίλια εννιακόσια είκοσι εννέα (1.929) κυβικά εκατοστά έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) κυβικά, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%).

ii) Για επιβατικά αυτοκίνητα από δυόμιση χιλιάδες (2.500) κυβικά εκατοστά και άνω, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή δέκα τρία τοις εκατό (13%).

Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των δέκα (10) ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, ή σε χώρα της Ε.Ε./ΕΟΧ καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Επιπλέον, από το φορολογικό έτος 2019 και εξής, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης πολυτέκνων με τέσσερα (4) τουλάχιστον εξαρτώμενα τέκνα κατά την έννοια της περίπτωσης β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 4172/2013.

iii) Για αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή δέκα τρία τοις εκατό (13%).

iv) Για δεξαμενές κολύμβησης, εσωτερικές και εξωτερικές, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή δέκα τρία τοις εκατό (13%).

v) Για τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των επτά (7) μέτρων, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης του σκάφους επί συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Δεν λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη για την αμοιβή του πληρώματος. Από το φόρο της περίπτωσης ν εξαιρούνται τα ιστιοφόρα σκάφη και πλοία αναψυχής που έχουν κατασκευαστεί ή κατασκευάζονται στην Ελλάδα εξ ολοκλήρου από ξύλο, τύπον τρεχαντήρι, βαρκαλάς, πέραμα, τσερνίκι, λίμπερτυ τα οποία προέρχονται από ελληνική ναυτική παράδοση.

γ. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης βεβαιώνεται με βάση τις δηλώσεις που υποβάλλονται και εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος κάθε οικονομικού έτους. Βεβαιώνεται επίσης με φύλλα ελέγχου, εφόσον αυτά έχουν οριστικοποιηθεί με διοικητική επίλυση της διαφοράς ή λόγω μη άσκησης ή εκπρόθεσμης άσκησης προσφυγής και με οριστικές αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων ή πρακτικών δικαστικού συμβιβασμού. Για την καταβολή του ποσού του φόρου της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται οι διατάξεις περί καταβολής του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

Ειδικά για το οικονομικό έτος 2013, εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα από αυτό του υπολογισμού του φόρου εισοδήματος.

δ. Η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου, δεν αναστέλλουν τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων των περιπτώσεων α’, β’ και γ’ του παρόντος.

ε. Με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μπορεί να καθορίζονται τυχόν απαιτούμενες πρόσθετες λεπτομέρειες και θέματα της διαδικασίας εφαρμογής των διατάξεων του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

στ. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου έχουν εφαρμογή για τα εισοδήματα που δηλώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2013 και μετά.».

4. Η παρ. 3 ισχύει από το φορολογικό έτος 2024 και εφεξής.»

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Με αίτηση η επιστροφή φόρου που καταβλήθηκε για σκάφη έως 7 μέτρα"

Γλυφάδα: Σοκαριστικοί διάλογοι για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Θα πεθάνει, να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της»

Ανατριχιαστικοί είναι οι διάλογοι που έχουν ανέβει στα social media μεταξύ των ανηλίκων που φέρονται να συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (21.9.24).

Η 14χρονη στη Γλυφάδα ξυλοκοπήθηκε άγρια από παρέα ανήλικων κοριτσιών και αγοριών με τον πατέρα της να δηλώνει στο newsit.gr ότι κανείς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη που έστειλαν το παιδί του στο νοσοκομείο.

Σε ηχητικό που στάλθηκε σε ομαδική συνομιλία, μέρος της οποίας ανέβηκε στο TikTok, η μία από τις ανήλικες, η οποία φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση εναντίον της 14χρονης, ακούγεται να λέει:

«Κατά τις 12:00-01:00, με την παρέα που ήμασταν και την προηγούμενη φορά, θα πάμε να τη γ@@ε στο ξύλο, να πεθάνει! Αλήθεια, θα πεθάνει, στο ορκίζομαι!».

Και συνεχίζει: «Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα, τώρα όμως! Γιατί θα είναι πολύ αργά. Έχει κάνει πάρα πολλά. Οπότε, περιμένετε από τώρα την κηδεία της, έχει πεθάνει. Και αλήθεια, δεν ξέρω γιατί καν ασχολείστε».

Σε άλλο ηχητικό από ομαδική συνομιλία, μετά το περιστατικό, η ανήλικη ακούγεται να λέει:

«Εγώ θα βγω από την ομαδική αφού το ζητάτε πάρα πολλοί. Δεν θα ξανασχοληθώ γενικά και σας γράφω στα α@@α μου, επειδή με έχετε πρήξει. Να ξέρετε ό,τι είπα ισχύει, αύριο είναι πεθαμένη η φίλη σας. Είναι ήδη στο νοσοκομείο με μελανιές, έχει βγει, δεν ξέρω. Στ’ α@@α μου τέλος πάντων, αυτά. Φιλάκια και θα δείτε τώρα στις ειδήσεις αύριο, τη γεμίσαμε με μελανιές, το μαχαίρι λογικά την τρυπήσαμε στην κεφάλα της, αλλά αυτά. Περιμένετε part 2, αυτά».

Σε βίντεο που ανέβηκε στο TikTok φαίνεται μια από τις ανήλικες να ποζάρει χαμογελαστή στην κάμερα λίγα λεπτά μετά την επίθεση στη 14χρονη.

«Το ευχαριστήθηκα»

Σε άλλη συνομιλία που ανέβηκε στα social media, ανήλικη που ανήκε στην ομάδα που ξυλοκόπησε τη 14χρονη φέρεται να έγραψε σε ομαδική συνομιλία: «Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε. Την έχω φωτό με τις μελανιές».

«Και δεν ήμουν μόνη, υπήρχε και γκρουπ. Και να σας πω κάτι, το ευχαριστήθηκα», ανέφερε.

«Και καλά της κάναμε», έγραψε, με τους συνομιλητές να της απαντούν: «Να σε πλακώσουμε, να σε κάνουμε όπως αυτή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Σοκαριστικοί διάλογοι για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Θα πεθάνει, να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της»"

Χωρίς δικαστή η Κάλυμνος – Δικηγόροι από Λέρο, Πάτμο και Αστυπάλαια, θα πηγαίνουν τα δικόγραφα στην Κω!

Ένα αδιανόητο αλαλούμ έχει προκαλέσει ο νέος δικαστικός χάρτης που καταργεί τα πλημμελειοδικεία προκειμένου να…αναβαθμιστούν μελλοντικά σε περιφερειακά πρωτοδικεία. Μέχρι τότε όμως, πλήθος αρμοδιοτήτων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου θα μεταφερθούν στην Κω καθώς δεν υπάρχει δικαστής!

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι δικηγόροι, από την Κάλυμνο, την Λέρο, την Πάτμο και την Αστυπάλαια, να μεταφέρουν οι ίδιοι τις δικογραφίες, στα δικαστήρια της Κω.

Το ακόμη πιο αδιανόητο των νέων διατάξεων, είναι πως ενώ μέχρι πρότινος στην Κάλυμνο υπήρχε διορισμένος δικαστής, για δίκες έως πλημμεληματικού χαρακτήρα, πλέον στο νησί, θα μεταβαίνει κλιμάκιο δικαστών από την Κω, που θα δικάζει μια φορά το μήνα, ενώ τρεις ακόμη φορές θα αρκείται σε άλλους είδους εργασίες.

Ο κύριος Βασίλης Δίκαρος, δικηγόρος στην ακριτική Κάλυμνο, κάνει λόγο για «υποβάθμιση» και τονίζει πως, «Δυστυχώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην τελευταία επίσκεψή του στο νησί μας, ψευδώς, μας διαβεβαίωσε για τη δήθεν καθημερινή παρουσία Δικαστή στο Δικαστήριό μας, ομοίως για τη δήθεν αναβάθμισή του».

Παράλληλα σημειώνει πως: «Για πρώτη φορά η κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων, θα γίνεται στο νησί της Κω.Επίσης για πρώτη φορά, το Δικαστήριό μας θα εξυπηρετείται από επισκέπτη Δικαστή, μία φορά την εβδομάδα. Είναι προφανές ότι ζούμε μία κακόγουστη φάρσα». Για αυτό τον λόγο και εκ μέρους όλων των δικηγόρων του νησιού ζητούν:

1. Την άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Πρωτοδικείου Καλύμνου με δεύτερο Γραμματέα.

2. Την καθημερινή παρουσία Δικαστή στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο Καλύμνου.

3. Την εξακολούθηση κατάθεσης των πάσης φύσης Δικογράφων στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο Καλύμνου.

4. Την αύξηση των Δικασίμων και την σε εύλογο χρόνο εκδίκαση των τοπικών υποθέσεων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δικαστή η Κάλυμνος – Δικηγόροι από Λέρο, Πάτμο και Αστυπάλαια, θα πηγαίνουν τα δικόγραφα στην Κω!"

Κυριάκος Μητσοτάκης για Ερντογάν: Το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη διαμηνύοντας πως «ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Κυριακής (29.9.24).

Προχωρώντας στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όπως κάνει κάθε Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εκτενή αναφορά στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στις επαφές που είχε εκεί, τονίζοντας «το μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Επίσης, αναφέρεται στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τον «προσωπικό γιατρό», ενώ αναφορά κάνει και στη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Καλημέρα σε όλες και όλους! Επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκα για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα, ξεκινώντας από την αδιάλειπτη αγάπη της ομογένειας για την πατρίδα. Μιλώντας μαζί τους, μου εξέφρασαν τη χαρά τους που μπόρεσαν -πρώτη φορά- να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, έστω και στις Ευρωεκλογές. Θέλουν και θέλουμε να έχουν αυτή τη δυνατότητα και στην εθνική κάλπη. Είμαι βέβαιος, όπως τους είπα, ότι μετά την επιτυχή οργάνωση της διαδικασίας, κανένα κόμμα δεν θα αρνηθεί -γιατί χρειάζονται 200 ψήφοι στο Κοινοβούλιο- να παραχωρήσει το δικαίωμα σε όσους ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν την Πρεσβεία ή το Προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Κρατώ το μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Τους κάλεσα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε μια χώρα σαν τη δική μας με πολιτική σταθερότητα, με ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο, δυναμική ανάπτυξη με δημοσιονομική υπευθυνότητα και ταχεία απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εξαιτίας και όλων αυτών των χαρακτηριστικών, είδαμε το αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το ελληνικό 5ετές ομόλογο να διαπραγματεύεται στις αγορές με χαμηλότερο επιτόκιο από το αντίστοιχο της Γαλλίας- 2,44% το ελληνικό, 2,50% το γαλλικό, ενώ έχουμε μειώσει θεαματικά τη διαφορά απόδοσης με το γερμανικό 10ετές.

Θεωρώ επίσης σημαντική τη συμπερίληψη δύο ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος -της θαλάσσιας ασφάλειας και της προστασίας του πολιτισμού ως αναπόσπαστων στοιχείων της βιώσιμης ανάπτυξης- στο Σύμφωνο για το Μέλλον που ενέκρινε η Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ. Η Ελλάδα, και ως μέλος πλέον του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που συνδέεται άρρηκτα με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Και κλείνω το κεφάλαιο ΗΠΑ με τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν, την 6η μέσα σε ένα χρόνο. Ξαναλέω, το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμφωνήσαμε για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025.

Μπορεί να βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω νέα να σας πω από το κυβερνητικό έργο, καθώς η κυβερνητική δραστηριότητα δεν σταματά στιγμή! Επιλύουμε ένα σημαντικό ζήτημα κοινωνικού χαρακτήρα. Όσοι εργαζόμενοι αποκτούν δικαίωμα σε σύνταξη αναπηρίας, θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν τη σύνταξή τους χωρίς να διακόπτουν την εργασία τους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Παύει δηλαδή το δίλημμα «δουλειά ή στήριξη από το κράτος». Η σχετική διάταξη ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον προσωπικό γιατρό για κάθε πολίτη, τις δωρεάν επισκέψεις σε παιδίατρο και τα ισχυρά οικονομικά κίνητρα για νέους γιατρούς.

Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι στο επίκεντρο του μεταρρυθμιστικού μας έργου. Με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αυτήν την εβδομάδα αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν Προσωπικοί Ιατροί, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη για δωρεάν εγγραφή σε ιατρό στην περιοχή που ζει και κατοικεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο Προσωπικός Ιατρός είναι μία δωρεάν παροχή προς όλους τους πολίτες, οι οποίοι αποκτούν προσωπικό σύμβουλο υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αποτελεί την πρώτη επαφή του πολίτη με το σύστημα υγείας και είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, την εξέταση, την ενημέρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την παραπομπή για εξετάσεις σε ειδικούς γιατρούς.

Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, για πρώτη φορά δίνεται οικονομικό κίνητρο 40.000 ευρώ άπαξ σε επίπεδο μεικτών απολαβών στους νέους ιατρούς, για να επιλέξουν κατά το έτος 2025 να εκπαιδευτούν στις ειδικότητες είτε της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής είτε της Εσωτερικής Παθολογίας. Παράλληλα, εστιάζοντας πάντα στην προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων πρόσβασης στην υγεία, θεσμοθετούμε τον Προσωπικό Παιδίατρο. Σε πρώτη φάση, περίπου 530.000 παιδιά θα έχουν για πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση. Το νομοσχέδιο συμπληρώνεται με την ίδρυση 7 Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας, ένα σε κάθε Ιατρική Σχολή/Τμήμα της χώρας στα οποία θα υπηρετούν μέλη ΔΕΠ. Σε αυτά, θα λειτουργούν Σταθμοί Τηλεϊατρικής ενώ στο πλαίσιο του Δικτύου Τηλεϊατρικής θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλη τη χώρα. Έτσι, σε όποιο σημείο της χώρας και αν διαμένουν, οι ασθενείς θα μπορούν να έχουν φροντίδα κατ’ οίκον με 24ωρη αδιάλειπτη ιατρική παρακολούθηση.

Συνεχίζω τώρα με ένα άλλο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών για τη βελτίωση της λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών. Με αυτό, οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς τους Δήμους ή νομικά τους πρόσωπα σε έως 60 δόσεις ή μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ οι πιο ευάλωτοι θα απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις έως και 95%. Επιπλέον, η τοπική αυτοδιοίκηση θα λάβει 200 εκατομμύρια ευρώ το 2024 για να καλύψει τις λειτουργικές τις δαπάνες και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, ενώ θυμίζω ότι από το 2025, η χρηματοδότηση των Δήμων και Περιφερειών αυξάνεται κατά 53 εκ. ευρώ ετησίως.

Άλλα δυο σημαντικά θέματα που ρυθμίζει το νομοσχέδιο: οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, με την ενσωμάτωση της σχετικής Σύμβασης του Tromsꬿ του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει περισσότερη διαφάνεια στη δράση της διοίκησης. Και τέλος, αυξάνονται τα πρόστιμα για την αυθαίρετη χρήση δημόσιων κοινόχρηστων χώρων. Οι πεζοί και ειδικά τα άτομα με αναπηρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους.

Προχωράω σε ένα καλό νέο, καθώς οριστικοποιήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου η συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, ένα έργο ύψους 2 δισ. ευρώ, στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο θα συνδέσει την Κύπρο με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης, διασφαλίζοντας την ενεργειακή της ασφάλεια αλλά και φθηνότερο κόστος ρεύματος, αλλά παράλληλα, θα προωθήσει και τον στόχο της Ελλάδας να καταστεί διάδρομος μεταφοράς καθαρής ενέργειας. Η αύξηση των διασυνδέσεων των δικτύων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην προώθηση της πράσινης μετάβασης. Οι διαπραγματεύσεις ήταν χρονοβόρες και επίπονες, αναμενόμενο για τόσο μεγάλες και σύνθετες επενδύσεις, αλλά μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα ακανθώδη ζητήματα ώστε να δρομολογηθεί το περίφημο Καλώδιο, στην υλοποίηση του οποίου εμπλέκεται και η Γαλλία.

Μένω στα ενεργειακά για να σας πω ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση του έργου για το «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης» με 202 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Η έναρξη λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης αναμένεται την 1η Οκτωβρίου. Η απόφαση της Επιτροπής συνιστά αναγνώριση της σημασίας του έργου που θα ενδυναμώσει τον ρόλο και τις προοπτικές της Ελλάδας ως κόμβου στη μεταφορά ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ως πηγής για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.

Η δίκαιη Ελλάδα που -σωστά- απαιτούν οι πολίτες σημαίνει και ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου! Δόθηκε άπλετος χρόνος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί να παραλάβει και να μοιράσει στα μέλη της την ειδική σήμανση που ενημερώνει τους πελάτες ότι είναι υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών και μέσω POS. Η άρνηση πρακτικά σημαίνει παραβίαση των διατάξεων του νόμου. Θα πρέπει μέσα στις επόμενες 5 εβδομάδες οι επαγγελματίες ταξί να έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση τους, να παραλάβουν -χωρίς κόστος για τους ίδιους- την ειδική σήμανση και να την επικολλήσουν σε εμφανές σημείο του οχήματος, όπως ισχύει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης! Δεν μπορεί να θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη α λα καρτ. Όσοι δεν συμμορφωθούν εντός αυτού του χρόνου θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η υλοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Προ ημερών υπογράφηκε η σύμβαση για 414 νέα πυροσβεστικά οχήματα που καλύπτουν όλων των ειδών τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα 160 θα έχουν παραληφθεί πριν από την έναρξη της επομένης αντιπυρικής περίοδο και μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο θα έχουν φτάσει τα 235. Θα γίνει βεβαίως ο επίσημος απολογισμός της φετινής χρονιάς, αλλά μπορούμε από τώρα να επισημάνουμε ότι στις πιο δύσκολες πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων 40 χρόνων, αντεπεξήλθαμε σε 4.500 πυρκαγιές και κάηκαν 24% λιγότερα στρέμματα από τον μέσο όρο της 20ετίας.

Συνεπείς στη δέσμευσή μας για λιγότερους φόρους, αυτήν την εβδομάδα διορθώσαμε με δική μου παρέμβαση και μια αστοχία που εύλογα προκάλεσε αντιδράσεις. Καταργήσαμε τον φόρο για σκάφη μήκους έως επτά μέτρων, δεδομένου ότι τα σκάφη αυτά στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν σκοπούς αναψυχής, ούτε συνδέονται με πολυτελή διαβίωση ώστε να φορολογούνται. Αντιθέτως, αξιοποιούνται κυρίως στο πλαίσιο της ερασιτεχνικής αλιείας. Οι ωφελούμενοι της ρύθμισης υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Πρόκειται για ρύθμιση που έχει αναδρομικό χαρακτήρα και όσοι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών έχουν ήδη καταβάλει, τον φόρο θα τους επιστραφεί.

Κλείνω με την τιμητική για την Ελλάδα πρόσκληση στην πρόσφατη Σύνοδο των G7 των Υπουργών Πολιτισμού, στη Νάπολη. Είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε η χώρα μας να συμμετάσχει σε αυτήν τη Σύνοδο και μάλιστα μαζί με δύο οικονομικές υπερδυνάμεις, τη Βραζιλία και την Ινδία! Μπορεί να είναι γνωστό, αλλά έχει σημασία όταν αναγνωρίζεται σε τέτοιο επίπεδο αυτό που είπε ο οικοδεσπότης της Συνόδου, ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, ότι στην Ελλάδα στηρίζεται όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού.

Ελπίζω να βρήκατε σε αυτήν την ανασκόπηση κάτι που να σας ενδιαφέρει. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Κυριακή!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης για Ερντογάν: Το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα"

Aπίστευτο περιστατικό στις Αρχάνες: Πήρε στο κυνήγι δικαστικό επιμελητή κρατώντας αλυσοπρίονο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patris.gr, το πρωί του Σαββάτου ένας ηλικιωμένος άνδρας κυνήγησε με αλυσοπρίονο δικαστικό επιμελητή!

Όλα συνέβησαν στις Αρχάνες Ηρακλείου, με την αστυνομία να ενημερώνεται άμεσα και να προχωράει στη σύλληψη του δράστη, χωρίς εκείνος να κάνει πράξη την απειλή του, καθώς όπως λένε μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού, το αλυσοπρίονο ήταν σε χρήση!

Αφορμή, η επιβολή κατάσχεσης ακινήτου στον ηλικιωμένο, από τον δικαστικό επιμελητή το προηγούμενο διάστημα.

Ο άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

patris

Διαβάστε Περισσότερα » " Aπίστευτο περιστατικό στις Αρχάνες: Πήρε στο κυνήγι δικαστικό επιμελητή κρατώντας αλυσοπρίονο! "

Συμπλοκή ανηλίκων στο κέντρο της Καλαμάτας – Θύμα ένας 15χρονος

Το βράδυ της Παρασκευής τρεις ανήλικοι 14, 15 και 17 ετών συνεπλάκησαν με 15χρονο έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τρεις ανήλικοι αρχικά εξύβρισαν το θύμα, ενώ στη συνέχεια δύο από αυτούς το χτύπησαν.

Ο 15χρονος που ειδοποίησε την Αστυνομία μετέβη μόνος του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να εξεταστεί, ενώ η Αστυνομία ξεκίνησε να αναζητά τους τρεις ανήλικους.

Τελικά, χθες συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, καθώς και γονείς αυτών, οι οποίοι μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

 tharrosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή ανηλίκων στο κέντρο της Καλαμάτας – Θύμα ένας 15χρονος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news