facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Οικογενειακός γιατρός: Προνόμια σε πολίτες - Μπόνους σε γιατρούς

Άλλη µία ευκαιρία επιχειρεί να δώσει στον πολυσυζητηµένο οικογενειακό γιατρό το υπουργείο Υγείας. Ο θεσµός πνέει τα λοίσθια, µε τους γιατρούς να συνεχίζουν να του γυρίζουν την πλάτη και τους ασθενείς να µην εξυπηρετούνται.

Σε µια προσπάθεια να αναστήσει τον οικογενειακό γιατρό, η ηγεσία του υπουργείου προχωρά σε δύο βασικές αλλαγές. Ξεκινά να εφαρµόζει σταδιακά το σύστηµα των παραποµπών, δίνοντας όµως προνόµια στους πολίτες που είχαν προλάβει να εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό. Αυτοί θα προηγούνται των επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας και στις υπόλοιπες δηµόσιες µονάδες της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα, επιχειρεί να δώσει και ένα µπόνους στους γιατρούς, προκειµένου να τους προσελκύσει ώστε να κάνουν συµβάσεις µε τον ΕΟΠΥΥ αναλαµβάνοντας ρόλο οικογενειακού γιατρού. Ο αριθµός των ιδιωτών οικογενειακών γιατρών (παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων) δεν ξεπερνά τους 660 σε όλη τη χώρα για περίπου 10 εκατοµµύρια ασφαλισµένους.

Ειδικότερα, µε υπουργική απόφαση ξεκινά να εφαρµόζεται σε δόσεις το νέο σύστηµα παραποµπών από τον οικογενειακό σε ειδικό γιατρό, αφού λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες δηµόσιες µονάδες Πρωτοβάθµιας Φροντίδας (ΤΟΜΥ, πολυϊατρεία κ.λπ.) το υπουργείο Υγείας προχωρά στη σταδιακή εφαρµογή του συστήµατος.

Θα προηγούνται στις επισκέψεις

Έτσι, όσοι πολίτες έκαναν εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό ουσιαστικά θα προηγούνται στις επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς (ΩΡΛ, ορθοπεδικούς, καρδιολόγους κ.ά.) στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες µονάδες αφού θα διαθέτουν παραπεµπτικό και θα µπορούν να παίρνουν πρώτοι ραντεβού. Η υπουργική απόφαση δεσµεύει έναν αριθµό επισκέψεων οι οποίες θα γίνονται από ασθενείς που διαθέτουν το συγκεκριµένο παραπεµπτικό, ενώ δίνεται και ένα ποσοστό επί του συνόλου σε έκτακτες επισκέψεις (20% του χρόνου).

Αξιοσηµείωτο είναι ότι το σύστηµα παραποµπών εφαρµόζεται µε βάση τον αριθµό των διαθέσιµων οικογενειακών γιατρών ανά περιοχή, ενώ εκτός συστήµατος προγραµµατισµού επισκέψεων παραµένουν τα Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία.

Με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζεται και ο χρόνος εξέτασης ανά ασφαλισµένο, αφού προσδιορίζεται επακριβώς πόση ώρα θα βλέπουν οι γιατροί τους ασθενείς. Συγκεκριµένα:


  • Οικογενειακός ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, µε διάρκεια επίσκεψης 15 λεπτά.
  • Οικογενειακός ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής, µε διάρκεια επίσκεψης 20 λεπτά.
  • Ιατρός ειδικότητας, για τον οποίο προβλέπεται παραποµπή, µε διάρκεια επίσκεψης 15 ή 20 λεπτά, ανάλογα µε την ειδικότητα.


Λόγω της έλλειψης οικογενειακών γιατρών το υπουργείο Υγείας είχε επιχειρήσει µε εγκύκλιο να αλλάξει τα εργασιακά καθήκοντα των ήδη υπηρετούντων γιατρών (παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων), υποχρεώνοντάς τους να ασκούν και καθήκοντα οικογενειακού γιατρού. Ωστόσο οι γιατροί προσέφυγαν στη ∆ικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Ταυτόχρονα, µε µπόνους επανέρχεται το υπουργείο Υγείας µε σκοπό να προσελκύσει γιατρούς έπειτα από το αναιµικό ενδιαφέρον των παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων να κάνουν σύµβαση µε τον ΕΟΠΥΥ. Στη νέα υπουργική απόφαση ορίζεται ότι οι εγγεγραµµένοι οικογενειακοί γιατροί (γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι) θα αµείβονται µε 1.800 ευρώ, ανεξάρτητα από τον πληθυσµό που έχουν υπ’ ευθύνη τους, για έναν χρόνο από την υπογραφή της σύµβασής τους

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικογενειακός γιατρός: Προνόμια σε πολίτες - Μπόνους σε γιατρούς"

Οργή της Άγκυρας κατά Γαλλίας και Ιταλίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «απειλεί» με αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις με τις δύο χώρες, επειδή αναγνώρισαν την γενοκτονία.

Η Τουρκία καταδίκασε εντόνως τις αποφάσεις Γαλλίας και Ιταλίας να αναγνωρίσουν επισήμως τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων το 1915 ως μια γενοκτονία, ένα ζήτημα συστηματικής διένεξης ανάμεσα στην Τουρκία και στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε χθες την απόφαση να θεσπίσει την 24η Απριλίου ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Μακρόν είχε ανακοινώσει την απόφαση του αυτή στις αρχές Φεβρουαρίου. Αποτελούσε μία προεκλογική του δέσμευση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Μακρόν χρησιμοποίησε αυτή την υπόσχεση για να κερδίσει τις ψήφους των Αρμενίων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017.

«Είναι αναπόφευκτο ότι η στάση της Γαλλίας, που απέχει πολύ από το να είναι φιλική, θα έχει συνέπειες στις σχέσεις της με την Τουρκία με αρνητικό τρόπο», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Χθες, το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί στο θέμα διεθνής προσοχή».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικό καταδίκασε και την ιταλική κίνηση, χαρακτηρίζοντας αυτήν ως παράδειγμα χρησιμοποίησης των ισχυρισμών των Αρμενίων για εσωτερικά πολιτικά συμφέροντα.

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι αυτό το ψήφισμα συντάχθηκε από το κόμμα της Λέγκας, του οποίου ηγείται ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έχει αφοσιωθεί να σαμποτάρει τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας», ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται έντονα τη χρήση του όρου γενοκτονία για τη μαζική εκδίωξη και δολοφονία έως και 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας η Τουρκία είναι το διάδοχο κράτος.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως από 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι πέθαναν και πως (οι θάνατοι αυτοί) ήταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναταραχής στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν μπορούν να αποκληθούν γενοκτονία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή της Άγκυρας κατά Γαλλίας και Ιταλίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων"

ΓΣΕΕ: Έληξε η θητεία της διοίκησης -Προσωρινό «λουκέτο» στο κτίριο

Με βάση το νόμο και το καταστατικό η θητεία της αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ όπως αυτή είχε προκύψει από το 36ο Συνέδριό της το 2016 τερματίζεται σήμερα, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, και προσθέτει ότι η απερχόμενη διοίκηση θα προχωρήσει στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στην επόμενη νόμιμη διοίκηση, όποτε αυτή αναδειχθεί.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει πως «τα βίαια επεισόδια από στελέχη του ΠΑΜΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, με τραμπουκισμούς, ομαδικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς συνέδρων, κατάληψη των συνεδριακών χώρων», ακύρωσαν το προγραμματισμένο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Προσθέτει πως «με δεδομένο το γεγονός ότι στις 4 Απριλίου υπήρξε από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ και βίαια εισβολή στο κτίριο της ΓΣΕΕ, με πρόκληση μάλιστα σοβαρών καταστροφών», το κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη διοίκηση και ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλειά του.

«Η λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, είναι επιβεβλημένη. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αναληφθεί ενώπιον του κόσμου της εργασίας της χώρας, η υπηρεσιακή και πολιτική ευθύνη για ενδεχόμενη παράνομη κατάληψη, φθορές και αντιποίηση της έδρας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης», σημειώνει η απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Έληξε η θητεία της διοίκησης -Προσωρινό «λουκέτο» στο κτίριο"

Χυδαία επίθεση κουκουλοφόρων στον Μπακογιάννη – «Σας έχω γραμμένους», η απάντησή του

Το παρών στην πορεία των κατοίκων των Εξαρχείων που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ωστόσο, η διαμαρτυρία είχε άδοξο τέλος, καθώς στο σημείο εμφανίστηκαν κουκουλοφόροι οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια, διαλύοντας την πορεία. Μια ομάδα από αυτούς επιτέθηκαν με νεράντζια κατά των κατοίκων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν φραστικά και κατά του υποψηφίου δημάρχου Αθηνών, προσβάλλοντας την μνήμη του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη».

Στο συμβάν αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του ο Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας στους κουκουλοφόρους πως «σε εσάς που μας την πέσατε με συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου, σας έχω γραμμένους».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων για το δικαίωμά τους στην ασφάλεια. Σε εσάς που μας την πέσατε με συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου, σας έχω γραμμένους. Στους αρμόδιους που δεν μερίμνησαν, για ακόμη μία φορά, για την ασφάλεια των κατοίκων, ντροπή σας. Στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, μπράβο για τη γενναιότητά σας. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χυδαία επίθεση κουκουλοφόρων στον Μπακογιάννη – «Σας έχω γραμμένους», η απάντησή του"

Ξάνθος: 1.000 προσλήψεις γιατρών μετά το Πάσχα

Εννιά θέματα έθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, στη συνάντηση με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Το πρώτο ήταν, φυσικά, η στελέχωση του ΕΣΥ και οι ελλείψεις ιατρικού και άλλου προσωπικού, που έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και την εξουθένωση του υπάρχοντος δυναμικού.

Ο Ανδρέας Ξανθός φέρεται να επανέλαβε τους αριθμούς που έχει εξαγγείλει και στο πρόσφατο παρελθόν: σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για 4.000 προσλήψεις γιατρών, εκ των οποίων οι 1000 θα προκηρυχθούν μετά το Πάσχα, με έξτρα μοριοδότηση της προϋπηρεσίας (για επικουρικούς και άλλους συμβασιούχους).

Βέβαια, όλοι ξέρουν πως από τη στιγμή που προκηρύσσονται οι θέσεις μέχρι να πιάσουν δουλειά οι διοριστέοι μεσολαβούν πολλοί μήνες. Ειδικά για τους γιατρούς, οι προσλήψεις «περνούν» και από τα συμβούλια κρίσης των υγειονομικών περιφερειών, μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.

Στην προκειμένη περίπτωση, μεσολαβούν και οι εκλογές, και κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί το σχέδιο προσλήψεων και μετά από αυτές…

Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος του χρόνου, το ΕΣΥ θα μείνει με 1.350 γιατρούς λιγότερους (350 θα βγουν στη σύνταξη και 1.000 επικουρικοί θα απολυθούν).

Ανάμεσα στις δομές που χρειάζονται επειγόντως προσωπικό είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου διαχρονικά δεκάδες κρεβάτια μένουν κλειστά και οι ασθενείς περιμένουν σε λίστες αναμονής.

Ενίσχυση χρειάζονται και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, που δέχονται χιλιάδες περιστατικά στις γενικές εφημερίες. Για τα συγκεκριμένα τμήματα, 415 προσλήψεις είναι σε εκκρεμότητα εδώ και ένα χρόνο, αλλά οι γιατροί ακόμα να… φανούν στα νοσοκομεία…

Πανελλαδικές εξετάσεις ειδικότητας

Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρθηκαν εκτενώς στο νέο σύστημα απόκτησης ειδικότητας με πανελλαδικές εξετάσεις, για το οποίο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις.

Το υπουργείο έχει ήδη υπαναχωρήσει στο θέμα της βαθμολόγησης του τίτλου ειδικότητας, με τον Ανδρέα Ξανθό να επαναλαμβάνει στη συνάντηση με τους γιατρούς, πως όσο είναι ο ίδιος υπουργός ο βαθμός δεν θα εφαρμοστεί.

Βέβαια, οι γιατροί ζητούν να μην πραγματοποιηθούν – τουλάχιστον για φέτος – ούτε οι πανελλαδικές εξετάσεις και να επανεξεταστεί το ζήτημα κατόπιν διαβούλευσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθος: 1.000 προσλήψεις γιατρών μετά το Πάσχα"

Πρόεδρος Μουσουλμανικής Ένωσης: Εμείς φωτογραφία του τεμένους είδαμε από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» - Είναι σαν περίπτερο!

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελ Γκαντούρ, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για φλέγοντα θέματα που αφορούν το τζαμί στην Αθήνα, για τις σφαγές των χριστιανών ορθόδοξων στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, αλλά και για το μέλλον των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ελ Γκαντούρ «καυτηρίασε» τη... μυστικοπάθεια της κυβέρνησης γύρω από τη δημιουργία του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. «Το κρατάνε τόσο μυστικό τι χτίζουν, λες και χτίζουν πυρηνικό εργοστάσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι φωτογραφίες του τζαμιού είδε εσχάτως από το «Πρώτο ΘΕΜΑ»: «Είναι σαν περίπτερο!» σχολίασε.

Εμείς έχουμε δώσει στους υπουργούς σχέδια και ιδέες για να είναι κάτι όμορφο, να ταιριάζει στην περιοχή, ανέφερε επίσης, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις, που θέλουν τη λειτουργία του τζαμιού να προγραμματίζεται για αμέσως μετά το Πάσχα. «Τα βάλανε στο συρτάρι τα σχέδια και φτιάξανε ένα περίπτερο» επέμεινε, σημειώνοντας ότι το κόστος κατασκευής του τεμένους ανήλθε σε 200.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την δυσφορία του για το τέμενος είχε εκφράσει ο πρόεδρος των μουσουλμάνων της Ελλάδας και στον ΘΕΜΑ 104,6, πριν από περίπου ένα μήνα.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Μουσουλμανικής Ένωσης: Εμείς φωτογραφία του τεμένους είδαμε από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» - Είναι σαν περίπτερο!"

Έδειραν με αυτοσχέδια μαστίγια κρατούμενους στον Κορυδαλλό

Επίθεση με αυτοσχέδια μαστίγια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκαν δύο κρατούμενοι το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χτύπησαν τους δύο κρατουμένους, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, με αυτοσχέδια μαστίγια φτιαγμένα από καλώδια.

Τα δύο θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας από τους δύο είναι σοβαρά τραυματίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδειραν με αυτοσχέδια μαστίγια κρατούμενους στον Κορυδαλλό"

Απορρίφθηκε το αίτημα του Mr Bitcoin για άρση της προσωρινής κράτησής του

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, το αίτημα του 39χρονου Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr Bitcoin, για άρση της προσωρινής κράτησής του.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι ο 39χρονος κρατείται βάσει διεθνών ενταλμάτων σύλληψης και στην περίπτωσή του εφαρμόζονται οι κανόνες του κώδικα ποινικής δικονομίας άρθρο 432. Προϋποθέτουν, τόνισε, ότι το αίτημά του για άρση της προσωρινής κράτησής του θα πρέπει να ακουστεί από το Συμβούλιο Εφετών. Επίσης, το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο να ικανοποιήσει το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης Ζωής Κωνσταντοπούλου, να διαβιβαστούν τα πρακτικά της διαδικασίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, αναφορικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Βίνικ που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί έως σήμερα.

Η κ.Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της μετά το πέρας της διαδικασίας, τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι ο Αλεξάντερ κρατείται χωρίς νόμιμη αιτία και καμία δικαστική αρχή δεν παίρνει την ευθύνη για την κράτησή του.

«Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν είναι αρμόδιο. Αρμόδιο να κρίνει αν νόμιμα ή παράνομα κρατείται ένας άνθρωπος επί 20 μήνες και 15 ημέρες είναι το Συμβούλιο Εφετών. Εδώ υπάρχει μία διαδικασία ‘καφκική’ ενός ανθρώπου που έχει καταθέσει ξανά και ξανά, ατελείωτες αιτήσεις, διαβήματα, προσφυγές ζητώντας τη δικαστική προστασία του και υπάρχει μία άρνηση δικαστικής προστασίας αφού κανένα αίτημα του δεν αντιμετωπίζεται δεν απαντιέται και δεν κρίνεται στην ουσία του» ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η μάχη του Αλεξάντερ Βίνικ θα συνεχιστεί. Ο αγώνας του θα είναι δύσκολος είναι επίπονος αλλά δεν είναι μοναχικός γιατί έχει δίπλα του όχι μόνο του συνηγόρους του αλλά και όλους τους ανθρώπους τους γιατρούς του νοσηλευτές όλους τους ανθρώπους που έχουν μέσα από την επαφή μαζί του βιώσει το δράμα του και την αδικία και περιμένουν εναγωνίως να δικαιωθεί».

«Δεν μπορεί ποτέ να είναι δίκαιο ένας πατέρας να μη ξέρει να απαντήσει στο παιδί του πότε θα γυρίσει σπίτι, μέχρι πότε θα κρατείται γιατί δεν έχει δικαστεί, γιατί δεν του έχει επιβληθεί ποινή, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας σήμερα που να αναλαμβάνει την ευθύνη για το γεγονός ότι είναι κρατούμενος» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε το αίτημα του Mr Bitcoin για άρση της προσωρινής κράτησής του"

Βούτσης για αναδρομικά: Να παραιτηθούν οι συνταξιούχοι βουλευτές των αξιώσεών τους

Δημόσια έκκληση να μην απαιτήσουν τα αναδρομικά, παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, οι συνταξιούχοι βουλευτές οι οποίοι είχαν προσφύγει, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως με την έκκληση αυτή εκφράζει όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Το ζήτημα είναι ηθικό και πολιτικό. Και για μία ακόμη φορά ζητάμε από τους παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις τους ή να παραιτηθούν των αποφάσεων», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως σε κάθε περίπτωση ουδείς, ούτε η Βουλή, ούτε η κυβέρνηση, μπορεί να ακυρώσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο ιστορικό της διεκδίκησης αναδρομικών από τέως βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι από το 2009 - επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα - είχε εκφραστεί η βούληση από όλες τις ΚΟ να αποσυνδεθεί η βουλευτική αποζημίωση από τους μισθούς των δικαστών. Το 2015, η Βουλή έλαβε την απόφαση να μην ακολουθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις τις αυξήσεις των μισθών των δικαστών και μάλιστα -όπως είπε ο κ. Βούτσης- ακολούθησαν και ονομαστικές μειώσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια, οι κοινοβουλευτικές ομάδες είχαν δημοσίως διατυπώσει τη θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει διεκδίκηση αναδρομικών εκ μέρους των βουλευτών.

«Αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα. Ακριβώς επειδή δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι βουλευτές για να διεκδικούν, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μέρος ή το όλον των απωλειών που είχαν κατά την περίοδο της κρίσης, υπάρχει ηθικό και πολιτικό πρόβλημα και η έκκληση που επαναλαμβάνουμε είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι επί των διεκδικήσεων αυτών έχουν ληφθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

«Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Για να είμαστε σαφείς. Δηλαδή, δεν μπορεί επί της απόφασης η οποία ελήφθη στο ανώτατο επίπεδο κι έχει τελεσιδικήσει να απαγορεύσει, παρά μόνο, προφανώς, μπορεί να βραδύνει ή να επιβραδύνει ή εν πάση περιπτώσει να θέσει ένα μακρύ χρονοδιάγραμμα, για την ικανοποίησή τους».

«Δεν μπορεί κανείς τελεσίδικες αποφάσεις να τις ακυρώσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής. Υπογράμμισε, όμως, ότι για τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες καλώς ή κακώς ελήφθησαν, «δεν έχει καμία ευθύνη το παρών πολιτικό σύστημα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης για αναδρομικά: Να παραιτηθούν οι συνταξιούχοι βουλευτές των αξιώσεών τους"

Επεισόδια στα Εξάρχεια με πετροπόλεμο και μολότοφ (Photos-Video)

Δεν ηρέμησε για πολύ η κατάσταση στο κέντρο, αφού λίγο μετά τις 20.00 άρχισε νέος γύρος επεισοδίων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι οδομαχίες έχουν σταματήσει.  
Νωρίτερα, περίπου 30 νεαρά άτομα πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αλλά αντικείμενα εναντίων αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Η κατάσταση στην περιοχή εξομαλύνθηκε σχετικά σύντομα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων που είχε διακοπεί. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο, που αποτελεί το ορμητήριο των επιθέσεων τους, ενώ για προληπτικούς λόγους έκλεισε για λίγη ώρα το ρεύμα της Πατησίων στην κατεύθυνση προς Πατήσια.
Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτήν την ώρα σε προσαγωγές.
Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι κάτοικοι των Εξαρχείων παρουσία του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, και του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενώ δεν έλλειψαν οι μικροεντάσεις.
Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας – 102 προσαγωγές
Σημειώνεται ότι από την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Πέμπτης, για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίο στην περιοχή των Εξαρχείων, προσήχθησαν συνολικά 102 άτομα.
Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και μια 49χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε καταφέρει να διαφύγει κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος στην ίδια περιοχή, την προηγούμενη Πέμπτη 4 Απριλίου 2019.
Γεροβασίλη: Δεν θα δείξω καμία ανοχή - Από εδώ και πέρα έχει ρόλο ο ιδιοκτήτης
Δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα, καμία ανοχή στην παραβατικότητα, τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ και προσέθεσε: «είμαι αποφασισμένη αλλά και υποχρεωμένη από την θέση μου να μην δείξω καμία ανοχή».
Η Ο. Γεροβασίλη χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, επισημαίνοντας ότι «η ουσία είναι να παράγεται αποτέλεσμα και μετά. Δηλαδή να υπάρχουν νομικές συνέπειες. Γιατί αρκετές φορές έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις αλλά λίγες ώρες μετρά βρίσκονται πάλι ελεύθεροι μια και δεν υπήρχαν στοιχεία. Η ουσία είναι να μην γίνονται επιχειρήσεις–σκούπα για εντυπωσιασμό, αλλά επιχειρήσεις που να έχουν αποτέλεσμα.
Η υπουργός τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Αστυνομία να εξαντλήσει τις δυνατότητες της και πιστεύω ότι θα το κάνει», σημειώνοντας πάντως ότι «Η περιοχή των Εξαρχείων έχει σύνθετα θέματα».
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου για το πώς διασφαλίζεται ότι τα δυο κτίρια, που εκκενώθηκαν σήμερα μπορεί να ανακαταληφθούν, η υπουργός τόνισε πως «ο ρόλος της αστυνομίας είναι κατασταλτικός. Από εδώ και πέρα έχει ρόλο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος με την συνεργασία της Αστυνομίας θα πρέπει να διαφυλάξει την περιουσία του».
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στα Εξάρχεια με πετροπόλεμο και μολότοφ (Photos-Video)"

Αυτά είναι τα νέα τηλεοπτικά σήματα

Μεγάλες αλλαγές στη σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων αναμένονται όταν τεθεί σε ισχύ η σχετική υπουργική απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
 Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την κατάταξη και σήμανση του τηλεοπτικού προγράμματος των σταθμών ελεύθερης λήψης και των συνδρομητικών καναλιών, ύστερα από πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, στις 15.00 το μεσημέρι.
Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα – εκτός των διαφημίσεων – θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες από εσωτερική επιτροπή επιστημόνων (Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων) που θα συγκροτείται σε κάθε τηλεοπτικό φορέα το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους. Η επιτροπή αυτή θα είναι πενταμελής και θα αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, παιδαγωγούς-εκπαιδευτικούς, νομικούς, ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας και στελέχη φορέων που είναι υπεύθυνα για την επιλογή, τον σχεδιασμό και τη διάρθρωση του προγράμματος.
Κατ’ εξαίρεση, είναι υποχρεωτική η σήμανση των τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων κινηματογραφικών έργων που προβάλλονται στους κινηματογράφους ή σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.
Η σήμανση αλλάζει περισσότερο για να έχουν οι γονείς το κεφάλι τους ήσυχο. Οι αλλαγές βασίζονται στο περιεχόμενο του προγράμματος, την ώρα μετάδοσής του και την πιθανή παρακολούθησή του από ανηλίκους (μέχρι 18 ετών).
Η τηλεοπτική σήμανση θα εμφανίζεται κατά την έναρξη κάθε τηλεοπτικού προγράμματος και ύστερα από κάθε διακοπή του, ενώ θα ακούγεται και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξής του.
Τα σήματα
Το πρώτο σήμα (Κατάλληλο για όλους) είναι στην ευχέρεια του παρόχου υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων για το πότε θα χρησιμοποιηθεί.
Το δεύτερο σήμα (Κατάλληλο για άνω των 8 ετών) είναι και πάλι στην ευχέρεια του παρόχου υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος καθώς και τριάντα λεπτά πριν και μετά τη ζώνη αυτή.
Το τρίτο σήμα (Κατάλληλο για άνω των 12 ετών) θα αφορά τηλεοπτικά προγράμματα που προβάλλονται μετά τις 21.00 έως τις 06.00 – Παρασκευή, Σάββατο παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22.00.
Το τέταρτο σήμα (Κατάλληλο για άνω των 16 ετών) θα αφορά τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται μετά τις 22.00 έως τις 06.00.
Το πέμπτο σήμα (Κατάλληλο για άνω των 18 ετών) θα αφορά τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται μετά τις 22.00 έως τις 06.00.
Ειδικότερα για τις ενημερωτικές και τις ψυχαγωγικές εκπομπές, η κατάταξη και η αντίστοιχη σήμανση μπορεί να είναι διαφορετική για ορισμένα τμήματα ή σκηνές των προγραμμάτων αυτών. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την εμφάνιση του οπτικού συμβόλου ο παρουσιαστής των εκπομπών οφείλει να ενημερώνει το κοινό τουλάχιστον τρία λεπτά πριν από τη μετάδοση τμημάτων ή σκηνών της εκπομπής που αντιστοιχούν στις κατηγορίες προγράμματος κατάλληλων για παιδιά άνω των 12, 16 και 18 ετών.
Τέλος, τα δελτία ειδήσεων εξαιρούνται από την υποχρεωτική σήμανση, υποχρεούνται όμως στην προφορική ειδοποίηση. Αν κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα περιέχει γρήγορες εναλλαγές φωτεινότητας, χρωμάτων και σχημάτων που ενδέχεται να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις σε άτομα που έχουν φωτοευαίσθητη επιληψία, πρέπει να υπάρχει προφορική και γραπτή ειδοποίηση κατά την έναρξη και ύστερα από κάθε διακοπή του προγράμματος.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα νέα τηλεοπτικά σήματα"

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας: Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην πρωτεύουσα

Ανεπιθύμητη είναι στην Αθήνα η Χρυσή Αυγή δηλώνει με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Στη σημερινή του συνεδρίαση, που είναι σε εξέλιξη, ενέκρινε σχετικό ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι «ο δήμος όσο διαρκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα παράσχει διευκολύνσεις, όσον αφορά πλατείες και χώρους για εκλογικά περίπτερα».

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται επίσης ότι ο δήμος θα συμμετάσχει «στις κινητοποιήσεις για τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 18 Απρίλη» και τονίζεται ότι «η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική».

Η απόφαση ελήφθη και ενόψει της διακομματικής και διαπαραταξιακής σύσκεψης στις 18 του μηνός για τον καθορισμό των διευκολύνσεων που θα παράσχει ο δήμος σε κόμματα και παρατάξεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 28 υπέρ και τρεις αποχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας: Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην πρωτεύουσα"

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές πήρε παράταση η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

Παρατείνεται, έως και την 30η Μαΐου 2019, ύστερα από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, σε δήμους των Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές, που επισυνάπτονται, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Επίσης, για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις περιοχές αυτές, λειτουργεί και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137) καθημερινά 08:00 με 16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00 με 20:00.

Όσοι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ακίνητα σε Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική μπορούν να εξυπηρετηθούν και στο Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης (Σαράφη 48Β – Φοίνικας).

Από το Κτηματολόγιο προτρέπονται οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΣΣ: Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας εμφανίζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο δελτίο

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές πήρε παράταση η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας"

Βουλή: Χαμός με Καμμένο, Πολάκη, Λοβέρδο!

Αρκετή... δουλίτσα θα πέσει την επόμενη Πέμπτη, 18.04.2019, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, στην Βουλή. Πότε θα πάνε οι υποθέσεις στην Ολομέλεια.

Πέντε τουλάχιστον θα είναι οι υποθέσεις αιτημάτων για άρσεις ασυλιών βουλευτών που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου και την επόμενη ημέρα θα τεθούν για λήψη απόφασης στην Ολομέλεια.

Οι υποθέσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην Βουλή

Μαζί με την υπόθεση της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου που έχει ζητηθεί από την εισαγγελία για να καταθέσει ανωμοτί σχετικά την υπόθεση Novartis, θα συζητηθούν και οι δικογραφίες που αφορούν:

– Του πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο μετά από μήνυση που του έχει καταθέσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

– Του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση στην οποία του έχει καταθέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

– Του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά, η οποία αφορά μεν το θέμα της τιμολόγησης των αρθροσκοπήσεων αλλά όπως διευκρινίστηκε δεν έχει προέλθει από την διερεύνηση του θέματος από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που έχει γίνει.

– Τέλος, μια ακόμα δικογραφία που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας την ερχόμενη Πέμπτη αφορά στον βουλευτή Αριστείδη Φωκά μετά από μήνυση που του έχει υποβάλει πολίτης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Χαμός με Καμμένο, Πολάκη, Λοβέρδο!"

Βούτσης: Πριν το Πάσχα θα ψηφιστούν 120 δόσεις & μείωση στρατιωτικής θητείας

«Πλούσιο» νομοθετικό έργο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Όπως τόνισε, την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας για να εξετάσει περιπτώσεις άρσης ασυλίας βουλευτών στις οποίες θα περιλαμβάνεται και εκείνη για την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου και μια μέρα μετά, το θέμα θα περάσει στην Ολομέλεια!

Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη περιλαμβάνονται η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως επίσης και το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Παράλληλα προς ψήφιση θα τεθεί το νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, όσο και τα δύο νομοσχέδια για την Ασιατική και την Αναπτυξιακή Τράπεζα!

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Πριν το Πάσχα θα ψηφιστούν 120 δόσεις & μείωση στρατιωτικής θητείας"

Δίωξη κατά Ευθύμιου Λέκκα για το ΕΚΠΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον καθηγητών του ΕΚΠΑ μεταξύ των οποίων και ο γνωστός καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αλλά και διοικητικών υπαλλήλων.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος για τις πρυτανικές εκλογές κατηγορείται, όπως και άλλοι, για απιστία σχετικά με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά χρήματα που δόθηκαν σε διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου με την μορφή αμοιβών το 2014.

Η υπόθεση έχει διαβιβασθεί στον ανακριτή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη κατά Ευθύμιου Λέκκα για το ΕΚΠΑ"

Επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια: Συνελήφθη η Ελληνοαυστραλέζα που άρπαξαν οι αντιεξουσιαστές από τους λιμενικούς

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, συλλήψεις πολλών αλλοδαπών και πλήθος στοιχείων προς εξέταση ήταν το αποτέλεσμα της επιχείρησης «σκούπας» που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα σε υπό κατάληψη σπίτια, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και η Ελληνοαυστραλέζα, η οποία είχε συλληφθεί από κλιμάκιο λιμενικών σε υπό κατάληψη σπίτι στην ίδια περιοχή και η οποία ελευθερώθηκε από καταδρομική ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, που επιτέθηκε στους λιμενικούς και στον εισαγγελέα που τους συνόδευε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα στα υπό κατάληψη σπίτια της οδού Τζαβέλα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ελληνοαυστραλέζα είχε βρει καταφύγιο στο ένα σπίτι, όπου εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς. Η 49χρονη γυναίκα αναμένεται να παραδοθεί στο λιμενικό, καθώς εκκρεμεί εις βάρος της ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά και άλλα αδικήματα.

Κατά την καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών εναντίον του κλιμακίου των λιμενικών, είχαν τραυματιστεί οι δύο από τους εννιά λιμενικούς, ο ένας από μαχαίρι στο πόδι, ενώ μαζί με την 49χρονη Ελληνοαυστραλέζα, είχε συλληφθεί και μία Μαροκινή.

exarheia2
Ορισμένα από τα ευρήματα της αστυνομίας από την επιχείρηση στα Εξάρχεια
Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε σε δύο κτίρια που βρίσκονται στην οδό Τζαβέλα όπου διέμεναν, στην πλειονότητά τους μετανάστες. Συνολικά έγιναν 103 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι λειτουργούσαν ως «συντονιστές βάρδιας» στις καταλήψεις στην οδό Τζαβέλα 21 και Τζαβέλα 25 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γυναίκα έκανε και «face control» σε όσους ήθελαν να μπουν στο κτίριο. 

Συνολικά από την κατάληψη της οδού Τζαβέλα 21 έγιναν 40 προσαγωγές και από την οδό Τζαβέλα 25 προσήχθησαν 63 άτομα. 

Επιπλέον μετά από αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι επί της οδού Σολώμου κοντά στην πλατεία Εξαρχείων συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 24 και 40 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 23 ετών, όλοι αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1.750 γραμμαρίων. Ειδικότερα, 188 συσκευασίες, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 410 γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση και συσκευασία με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 1.340 γραμμαρίων.

Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η αστυνομία έκανε επέμβαση σε 2 από τα συνολικά 60 κτήρια που τελούν υπό κατάληψη.

Έχουμε επιχειρησιακό σχέδιο, όταν αφήσουν την αστυνομία μπορεί να κάνει επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Είναι 60 οι καταλήψεις στην περιοχή», είπε και επισήμανε πως η αστυνομία πρέπει να μείνει στο σημείο, αλλιώς, όπως είπε, «το μεσημέρι πάλι θα μπουν μέσα».

«Στόχος είναι ο εξής: Να περνάει το περιπολικό, που του επιτέθηκαν χθες, και να κάνει διελεύσεις. Να πάρουμε πάλι πίσω στο "Εξαρχιστάν"», είπε ακόμη και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Πρέπει η πολιτεία, όλα τα κόμματα να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει, πρέπει η αστυνομία να είναι και να μείνει στα Εξάρχεια».

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.00 οι κάτοικοι των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» για να διαμαρτυρηθούν για τη βία, την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια: Συνελήφθη η Ελληνοαυστραλέζα που άρπαξαν οι αντιεξουσιαστές από τους λιμενικούς"

Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 8η φορά ο Πύργος Καλίστης με το λιμάνι υπό "κατάρρευση"!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για όγδοη συνεχόμενη φορά, κήρυξε με απόφασή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, την τοπική κοινότητα Πύργου Καλλίστης Θήρας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το λιμάνι του Αθηνιού. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το λιμάνι της “ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού απαιτήθηκαν τριάντα έξι ολόκληροι μήνες για να εγκατασταθεί ο εργολάβος πριν από ένα μήνα. Πρέπει επιτέλους και ως πολιτικοί και ως πολίτες να απομακρυνθούμε από τη λογική της οριζόντιας ευθύνης που διαπερνά όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης και που με αυτόν τον τρόπο διάχυσης των ευθυνών, οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν απολογούνται ποτέ, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης...



Από τη Σαντορίνη όπου βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο κ. Λεονταρίτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε αυτή η τεράστια καθυστέρηση της εγκατάστασης του εργολάβου, η κατάσταση του λιμανιού δε θα είχε επιδεινωθεί και δε θα είχαμε οδηγηθεί στη σημερινή συγκυρία που προέκυψε μετά την προχθεσινή κακοκαιρία.



Πρέπει επιτέλους και ως πολιτικοί και ως πολίτες να απομακρυνθούμε από τη λογική της οριζόντιας ευθύνης που διαπερνά όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης και που με αυτόν τον τρόπο διάχυσης των ευθυνών, οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν απολογούνται ποτέ.

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη για τις λιμενικές υποδομές, από την πρώτη κιόλας στιγμή έπραξε το καθήκον της, κηρύσσοντας το λιμάνι του Αθηνιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Απρίλιος 2016), άσκησε και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις προς τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών στην πύλη της “ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού. Έχω την ελπίδα ότι, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις θα γίνουν με ταχύτερους ρυθμούς, διαφορετικά ο κίνδυνος απομόνωσης του νησιού είναι ορατός, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Σαντορίνη και ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό».

cycladesvoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 8η φορά ο Πύργος Καλίστης με το λιμάνι υπό "κατάρρευση"!"

Βίντεο: Τι ακριβώς είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για την παθητική δωροδοκία

Αναστάτωση έχει προκληθεί από τις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ για την υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Εξηγώντας τι έχει συμβεί από νομικής πλευράς και αναφερόμενος στο χρόνο τέλεσης τυχόν αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι «με αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων έχει κριθεί ότι η παθητική δωροδοκία είναι στα καθήκοντα του υπουργού».

«Η προσωπική μου άποψη -και η άποψη του κόμματός μου- είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εύνοια προς τα πολιτικά πρόσωπα» σημείωσε, για να τονίσει σε άλλο σημείο: «Εάν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού, είναι αρμόδια να το κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

«Η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή επ' ευκαιρία των καθηκόντων του;» ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Λασκαράτος. «Μα, δεν θα την έπαιρνε τη μίζα αν δεν ήταν υπουργός» απάντησε ο κ. Αθανασίου. «Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του, δεν θα τα έπαιρνε». «Είναι στα καθήκοντά του» τόνισε, για να δεχτεί την ερώτηση των δημοσιογράφων: «Είναι στα καθήκοντα η μίζα;» «Ναι» απάντησε, αναφερόμενος σαφώς στο χρονικό πλαίσιο, ήτοι ότι είναι «κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

«Οι κατηγορίες στη συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ. Novartis) και χωρίς να έχουμε εμβαθύνει στη δικογραφία, φαίνονται να είναι κατηγορίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων. Το κάθε αδίκημα, αν είναι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων, το κρίνουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα» υπογράμμισε ακόμη, ενώ προανήγγειλε ψήφο κατά συνείδηση στο ζήτημα της άρσης ασυλίας -ή μη- του Ανδρέα Λοβέρδου, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θέτει ζήτημα κομματικής γραμμής σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Όλες οι καταθέσεις που ελήφθησαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος) είναι άκυρες. Τα δικαστήρια δεν θα τις λάβουν υπόψη, γιατί δεν τηρήθηκε μία σειρά δικονομικών εγγυήσεων. Οι πρώην συνάδελφοί μου, που πήραν τις καταθέσεις, έχουν κάνει λάθος. Γιατί δεν τήρησαν τις διατάξεις του νόμου. Οι καταθέσεις είναι άκυρες και έχουν την ευθύνη οι εισαγγελείς διαφθοράς, που δεν τήρησαν τη διαδικασία» σημείωσε ακόμη ο πρώην υπουργός.

Μαξίμου: Θράσος Αθανασίου ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζεται: «Μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis».

«Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι "η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού" και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα» επισημαίνει ακόμη το Μαξίμου στην ανακοίνωσή του.

ΝΔ: Χυδαίο κανάλι η ΕΡΤ

Επίθεση κατά της ΕΡΤ, την οποία κατηγορεί ως «χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας», εξαπέλυσε από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφερόμενη στην προβολή των δηλώσεων του πρώην υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου για την υπόθεση Novartis από την κρατική τηλεόραση.

«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fakenews, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες» αναφέρει συγκεκριμένα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Αθανασίου:

«Εκτός από τη θλίψη φαίνεται πως και το γαρ πολύ του πανικού, γεννά παραφροσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ίδιος ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης,

«Η κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποτυχίας της πρωτοφανούς στα χρονικά σκευωρίας της υπόθεσης Novartis αλλά και της καταβαραθρώσεώς της δημοσκοπικά, πλέον τα παίζει όλα για όλα: μεταχειρίζεται τεχνάσματα που δεν μπορούν να σταθούν με τους κανόνες κοινής λογικής και τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς τους. Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής “Απευθείας” στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών. Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού» διευκρινίζει ο κ. Αθανασίου.

Και προσθέτει: «Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι. Αν είναι δυνατόν οι “φωστήρες” της Κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της».

«Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι οι απόψεις οι δικές μου αλλά και του κόμματος μου είναι σαφείς: θεωρούμε ως αδήριτη ανάγκη την τροποποίηση επί το αυστηρότερον του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που σήμερα δυσλειτουργεί, και τη θέση μας αυτή την έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους. Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τα πυροτεχνήματα και τα τεχνάσματα που σκοπό έχουν μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Novartis, που χρησιμοποιήθηκε με κάθε τρόπο από την Κυβέρνηση για να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και συνειδήσεις, και τώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος» καταλήγει.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Τι ακριβώς είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για την παθητική δωροδοκία"

Παραλίγο να κάψει ζωντανή την Πρώτη Κυρία της Ρουάντα ο Γιούνκερ

Στο τελετουργικό για τη συμπλήρωση 25 ετών από τη γενοκτονία στην Ρουάντα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρ’ ολίγον να βάλει φωτιά στην Πρώτη Κυρία της αφρικανικής χώρας.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο πρόεδρος της Κομισιόν την ώρα που άναβε την τεράστια δάδα της «Φλόγας της Ελπίδας», γύρισε επικίνδυνα προς την Jeannette Kagame, η οποία οπισθοχώρησε έντρομη.

Η σύζυγος του προέδρου της Ρουάντα που φορούσε ένα παραδοσιακό ένδυμα της χώρας της, προσπάθησε να αποφύγει τον απρόσεκτο Γιούνκερ, που για μία ακόμη φορά έδωσε αφορμή για σχόλια μάλλον αρνητικά εναντίον του.

Ευτυχώς που άνθρωπος της ασφάλειας πρόλαβε και εμπόδισε τη φλόγα, απομακρύνοντάς την πριν φτάσει στην Πρώτη Κυρία.



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλίγο να κάψει ζωντανή την Πρώτη Κυρία της Ρουάντα ο Γιούνκερ"

ΔΕΗ: Τι απαντά στα δημοσιεύματα περί πώλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ξένα funds

Επίσημη απάντηση από τη ΔΕΗ στα δημοσιεύματα τα οποία θέλουν την εταιρεία να προχωρά στην πώληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ξένα funds.

Η ΔΕΗ δεν διαψεύδει πως εξετάζει τρόπους για διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όμως αυτό αφορά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι τις οφειλές των φτωχών νοικοκυριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΔΕΗ, όπως έχει προαναγγείλει, για την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει τρόπους αξιοποίησης όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων με βάση και τη διεθνή εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και το θέμα της χρηματοδότησης (όχι της πώλησης σε τρίτους) μέσω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στοχεύοντας στην ανάκτηση οφειλών από στρατηγικούς κακοπληρωτές, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο κοινωνικό της πρόσωπο.

Τα περί πώλησης οφειλών φτωχών νοικοκυριών δεν έχουν απολύτως καμία βάση».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Τι απαντά στα δημοσιεύματα περί πώλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ξένα funds"

Νέα επεισόδια με ρομά σε δικαστικό μέγαρο - Έσπασαν το Εφετείο μετά την καταδίκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο Εφετείο, με το άκουσμα τής καταδίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr στο Εφετείο εκδικαζόταν υπόθεση με κατηγορούμενους Ρομά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Μόλις άκουσαν ότι οι κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε είκοσι χρόνια κάθειρξη ξέσπασαν επεισόδια. Ξεκίνησαν να σπάνε τα πάντα και εντός αιθούσης και εκτός.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότεροι από είκοσι αστυνομικοί δίνουν καταθέσεις για το περιστατικό, αλλά δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. 

Δείτε εικόνες από τις ζημιές:



bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επεισόδια με ρομά σε δικαστικό μέγαρο - Έσπασαν το Εφετείο μετά την καταδίκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)"

Κρήτη:Άνεργη μητέρα είχε 30 (!) οφειλές – «Κούρεψε» το χρέος της κατά 76%

Μία άνεργη τρίτεκνη μητέρα είχε 30 συνολικά οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο με το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου να αποφασίζει να «κουρέψει» το συνολικό της χρέος κατά 76%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μία 50χρονη, άνεργη τρίτεκνη μητέρα από το Ηράκλειο που είχε 30 ξεχωριστές οφειλές σε τράπεζες, ιδιώτες, δημόσιο ΕΦΚΑ ύψους 145.625,18 ευρώ.

Εισοδήματα που διαθέτει:

Διαθέτει, μηνιαίο εισόδημ , μόνο από την εργασία του συζύγου της, από μίσθωση ακινήτου και συνεισφορά ποσού από την εργαζόμενη θυγατέρα της, συνολικό ποσό εισοδήματος 1.240 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

1) κύρια κατοικία 76,27τ.μ

2) αγροτεμάχιο 1.478 τ.μ

3) αυτοκίνητο

Η απόφαση:

Το Δικαστήριο του Ηρακλείου, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών, με την απόφαση του, όρισε:

– Δέχεται, την αίτηση

– Ρυθμίζει ,τα χρέη της οφειλέτριας ,σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3869/2012 ορίζοντας “μηδενικές δόσεις”

– Επιβάλλει για την διάσωση της κατοικίας, μηνιαίες δόσεις, των 145,80 ευρώ, για είκοσι χρόνια (240 δόσεις)

-“Κουρεύει” το συνολικό χρέος , κατά 76% δηλ. από το συνολικό χρέος των 145.625,18 ευρώ ,θα πληρώσει μόνο 35.000 ευρώ

Τέλος, η πιστοποιημένη ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, και επιθυμούν ρύθμιση, εξωδικαστικά ή με τον νέο ν.Κατσέλη (πλατφόρμα) είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ένωσης, καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00, ή να επικοινωνήσουν:

Δ/νση: Πλατ.1866 αρ.2 731 00 Χανιά Λακέρδας 11 Ιεράπετρα.

Τηλ. : 282109266 -2821092306- 2842020140 Φαξ : 2821092306-2842020140

e-mail: epkxan@gmail.com

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη:Άνεργη μητέρα είχε 30 (!) οφειλές – «Κούρεψε» το χρέος της κατά 76%"

Ν.Δ.: Η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να επιβάλλει την τάξη αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει

«Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε εισαγγελικό λειτουργό και σε άνδρες του λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως «η εκκένωση τριών κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας» και πως «τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να επιβάλλει την τάξη αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει"

Οργή Σκουρλέτη για Κουρουμπλή μετά τις φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο

Έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και τη δημοσιοποίησή της με φωτογραφίες στο twitter.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως η συνάντηση ήταν «τυχαία», ωστόσο δεν είχε επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο θέλησε να δημοσιοποιήσει αυτή την «τυχαία» συνάντηση με τις φωτογραφίες. Κατά πληροφορίες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής διαβεβαίωσε ότι προβει σε διορθωτική ενέργεια.

Λίγο πριν σε δηλώσεις του στο ρ/φ του News 247 όταν κλήθηκε να απαντήσει για τις συχνές παραληρηματικές ρατσιστικές αναφορές Αμβρόσιου, έκανε λόγο για ανεκτικότητα της δημοκρατίας, κλπ.

Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πολεμική» σχέση με τον συγκεκριμένο μητροπολίτη εξαιτίας των γνωστών ρατσιστικών, ομοφοβικών και ακροδεξιών απόψεων που εκφράζει, ενώ κατά καιρούς έχει καταφύγει σε δηλώσεις φιλικές προς τη Χρυσή Αυγή.

Τελικώς οι επίμαχες αναρτήσεις διεγράφησαν από το twitter του υποψήφιου ευρωβουλευτή, μετά και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στα μέσα ενημέρωσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Σκουρλέτη για Κουρουμπλή μετά τις φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο"

Λαμία: Κινδύνευσαν στο πανεπιστήμιο. Κατέρρευσε η γυάλινη οροφή (φώτο και video)

Κινδύνευσαν φοιτητές και καθηγητές στο κτίριο του πανεπιστημίου στη Λαμία όταν κατέρρευσε τμήμα της γυάλινης οροφής.
Μεγάλο κομμάτι από τζάμι έπεσε στο πάτωμα και ευτυχώς την ώρα εκείνη περίπου στις 12.30 δεν υπήρχαν κοντά φοιτητές και καθηγητές.
Μάλιστα το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε πολυσύχναστο σημείο ανάμεσα στην εστία που σιτίζονται οι φοιτητές και τις τουαλέτες.
   
panepistimio orofi01
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr στο παρελθόν έχει καταρρεύσει ξανά μέρος της γυάλινης οροφής και πάλι όμως τότε δεν είχε τραυματιστεί κανείς.
Η πτώση μάλιστα έγινε την ώρα που στο κτίριο βρισκόταν ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και συνεργάτες του πραγματοποιώντας συνάντηση με στελέχη του Πανεπιστημίου.

panepistimio orofi1
tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Κινδύνευσαν στο πανεπιστήμιο. Κατέρρευσε η γυάλινη οροφή (φώτο και video)"

Ανανεώθηκε για δύο χρόνια η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη

Ανανεώθηκε κατά πλειοψηφία (8-3) η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, δηλαδή παρατάθηκε η θητεία της για μία ακόμα διετία στη θέση αυτή.

Ειδικότερα, επί δύο ώρες εμφανίστηκε ενώπιον του 11μελούς Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η Ελένη Τουλουπάκη και δέχθηκε βροχή ερωτήσεων.

Από τους 8 οι 6 ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία όπως προβλέπει ο νόμος και μόνον δύο μέλη είχαν την άποψη να παραμείνει μόνον για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δόθηκε μάχη επιχειρημάτων υπέρ και κατά της επιλογής της Ελένης Τουλουπάκη, καθώς πολλοί δικαστικοί προέκριναν την ανανέωση της θητείας της λόγω της εκκρεμότητας που είναι ανοικτή για την υπόθεση της Novartis, καθώς τόνισαν ότι σε περίπτωση αλλαγής του εισαγγελέα θα χρειαζόταν χρόνος για να ενημερωθεί και η υπόθεση θα καθυστερούσε, μιάς και ήδη έχει κρατήσει για μεγάλο διάστημα η εισαγγελική έρευνα για μια υπόθεση με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπήρξαν και ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς που έθεσαν θέματα χειρισμών της Ελένης Τουλουπάκη κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας της κυρίως στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, επιμένοντας σε θέματα, όπως ο τρόπος που οργανώθηκε η έρευνα και ελήφθησαν με δόσεις οι μαρτυρικές καταθέσεις.

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κλήθηκε προσωπικά και παρέστη επί δύο ώρες περίπου η ίδια η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για τους χειρισμούς της στην συγκεκριμένη υπόθεση και όχι μόνον. Στο Συμβούλιο επίσης παρέστησαν και δέχθηκαν ερωτήσεις και οι συνυποψήφιοι της Ελένης Τουλουπάκη, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ευστάθιος Βεργώνης που διεκδίκησαν τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Το σκεπτικό της ανανέωσης

Η Ελένη Τουλουπάκη κρίθηκε από τα 6 μέλη του ΑΔΣ ικανή να συνεχίσει να είναι επικεφαλής στη νευραλγική θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ενώ αξιολόγησαν ως θετικό το έργο της στη πρώτη διετή θητεία της.

Η ακρόαση της ενώπιον του Συμβουλίου αξιολογήθηκε θετικά ενώ στην τελική τους κρίση έπαιξε ρόλο η (τελευταία) πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη αρεοπαγίτη, στην όποια αναφέρεται ότι η εν λόγω εισαγγελέας:

«Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Παράλληλα, δύο αρεοπαγίτες που πρότειναν ανανέωση θητείας μόνο για 1 χρόνο, έλαβαν υπόψη τους την έρευνα για τη Novartis. Έκριναν ότι η κυρία Τουλουπάκη πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη θέση για να την ολοκληρώσει. Τυχόν αλλαγή στο τιμόνι της Εισαγγελίας -είπαν- θα οδηγούσε σε μεγάλη καθυστέρηση λόγω του τεράστιου όγκου της δικογραφίας για την οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί ο νέος εισαγγελέας.

Τέλος, η Ελένη Τουλουπάκη απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως πιστεύει ότι σε 6 μήνες θα έχει ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανανεώθηκε για δύο χρόνια η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news