facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Συμφωνία στο Eurogroup - Άμεση «ένεση» ρευστότητας 500 δισ. ευρώ

Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές οικονομίες κατέληξε τοEurogrοup καθώς οι εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Μάριο Σεντένο και τους υπουργούς της Ολλανδίας και της Ιταλίας από τη μία πλευρά και τη Γερμανίας, της Ισπανίας και τη Γαλλίας από την άλλη ήταν αρκετές για να καμφθούν όλες οι αντιρρήσεις και να αποφευχθεί ένα ακόμα φιάσκο. 

Η Ευρωζώνη θα έχει στη διάθεσή της ένα κολοσσιαίο χρηματοδοτικό πακέτο, με μισό τρισεκατομμύριο ευρώ να είναι άμεσα διαθέσιμο για τα πληγέντα κράτη-μέλη, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε εύθετο χρόνο και οι λεπτομέρειες για τοταμείο ανάκαμψης, μετά το τέλος της πανδημίας. 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σήτιρξης (ESM) θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο καθώς Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία αποδέχθηκαν ότι ο μοναδικός όρος για την προσφυγή μια χώρας στα κεφάλαια του ESM θα είναι η δέσμευσή της ότι τα χρήματα θα τα χρησιμοποιήσει για τις υγειονομικές ανάγκες, τις ανάγκες περίθαλψης και πρόληψης, άμεσα ή έμμεσα, λόγω του νέου ιού και ως εκ τούτου δεν θα υφίσταται καμία αναφορά σε «Μνημόνιο».

Παράλληλα θα αξιοποιηθεί το ταμείο SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αποτελεί ένα μέσο ύψους 100 δισ. ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει τουςεργαζομένους να διατηρήσουν τα εισοδήματά τους και τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν, ενώ μεγάλο ρόλο θα έχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία όλες οι πλευρές εμφανίζονται ικανοποιημένες καθώς το ταμείο το ταμείο που θα χρηματοδοτήσει την μετά-πανδημική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, «θα είναι προσωρινό και έκτακτο και θα στοχεύει ανάλογα με το κόστος που καλείται να επωμιστεί κάθε κράτος - μέλος στην κρίση του Covid-19», αλλά παράλληλα γίνεται αναφορά για τη μελλοντική χρήση «καινοτόμων εργαλείων», κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε «αμοιβαιοποίηση τους χρέους» σε εύθετο χρόνο, παρόλο που δεν γίνεται ρητή αναφορά στη συμφωνία για την έκδοση «κορωνο-ομολόγων». 

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το φιάσκο του προηγούμενου Eurogroup, όπου σχεδόν μία μόλις ώρα μετά την έναρξή του οι διαφορές ήταν αγεφύρωτες με αποτέλεσμα ορισμένοι υπουργοί Οικονομιών να ζητούν τη λήψη της συνεδρίασης, ο κ. Σεντένο είχε συνομιλίες με τους υπουργούς της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας με αποτέλεσμα το Eurogroup να καθυστερήσει περισσότερο από τρις ώρες. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι υποστήριξε ότι με την εν λόγω συμφωνία, έχει τεθεί η βάση για ένα ταμείο ανάκαμψης που θα επιτρέπει την έκδοση κοινού χρέους, καλώντας τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα υποστήριξε ότι το Eurogroup κατέληξε σε μια «λογική συμφωνία», υπογραμμίζοντας θα εξακολουθήσουν να υφίστανται όροι για τον δανεισμό από τον ESM.


«Εξαιρετική συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ωςαπάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού: 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα» έγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.


«Μας πήρε συνολικά 16,5 ώρες συζητήσεων, και πολλές ώρες τεχνικής δουλειάς, αλλά τελικά τα καταφέραμε» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Μάριο Σεντένο.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, η πρώτη γραμμή άμυνας κατά των συνεπειών της πανδημίας είναι τα εθνικά μέτρα, τα οποία αθροιστικά, όπως σημείωσε, φτάνουν σε ποσό τρισεκατομμυρίων.

Από εκεί και πέρα, η  ΕΕ στήνει τρία «δίχτυα ασφαλείας»: Ένα για τουςεργαζόμενους ύψους 100 δισ. ευρώ (το ταμείο SURE), ένα για τιςεπιχειρήσεις με εγγυήσεις ύψους 200 δισ. ευρώ και  ένα για τα κράτη-μέλημε κεφάλαια έως 2% του ΑΕΠ του εκάστοτε κράτους-μέλους, συνολικού ύψους 240 δισεκατομμυρίων. 

Ως «επόμενα βήματα» χαρακτήρισε το ταμείο ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ. 

Ο Μάριο Σεντένο, τέλος, θα στείλει επιστολή στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για να τους ενημερώσει σχετικά με το ποιά κράτη - μέλη ζητούν ευρω - ομόλογο και ποιοί όχι, ενώ δεν θα γίνεται καμία ρητή αναφορά στην «αμοιβαιοποίηση τους χρέους».

Σταϊκούρας: Εφαλτήριο για πιο φιλόδοξες πρωτοβουλίες στο μέλλον η απόφαση του Eurogroup

Συγκρατημένος για το αποτέλεσμα και μερικώς ικανοποιημένος για την συμφωνία -μάλλον για την επίτευξή της παρά για το περιεχόμενό της- εμφανίζεται στις πρώτες δηλώσεις του μετά το Eurogroup ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Και δηλώνει αισιόδοξος ότι μετά την σημερινή απόφαση, θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες ακόμη πιο φιλόδοξες – μελλοντικά – για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, αλλά και την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε «το Eurogroup κατέληξε τελικά, σε συμφωνία, μέσα από συμβιβασμούς.

Μια ικανοποιητική συμφωνία που προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντιμετωπισθούν οι πρωτόγνωρες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μία συμφωνία που έρχεται να συμπληρώσει τις πολύ θετικές πρόσφατες αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών για δημοσιονομική ευελιξία και τηςΕυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενίσχυση της ρευστότητας.

Πρόκειται για ένα νέο πακέτο μέτρων, τόσο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, όσο και για τη μεταγενέστερη ανάταξη των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ως προς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αυξημένη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υλοποίηση ενός προσωρινού προγράμματος για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας, και ενεργοποίηση της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, προσαρμοσμένης στις τρέχουσες υγειονομικές ανάγκες.

Στόχος αυτού του πακέτου μέτρων, συνολικού ύψους άνω των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι η ενίσχυση των υγειονομικών συστημάτων, η τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, ο περιορισμός της διόγκωσης της ανεργίας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ως προς την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας, προβλέπεται η δρομολόγηση ενός ταμείου ανάκαμψης, με χρηματοδότησή του από «καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία», καθώς και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, μέσα από την αναδιάταξη του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Η σημερινή, θετική απόφαση θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη πιο φιλόδοξες – μελλοντικά – ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, με άγρυπνο το «μάτι» στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα».

Καλβίνο: Επιτεύχθηκε μία καλή συμφωνία

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο δήλωσε σήμερα το βράδυ πως επιτεύχθηκε μια «καλή συμφωνία» ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Καταλήξαμε σε μια καλή συμφωνία στο Eurogroup, ένα τριπλό δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και κράτη στην μάχη κατά του Covid-19», τόνισε με tweet της η Καλβίνο.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους κοινούς οικονομικούς μηχανισμούς οικονομικής ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Λεμέρ: Το πιο σημαντικό σχέδιο στην ιστορία της ΕΕ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup πως τα κράτη μέλη συμφώνησαν να κινητοποιήσουν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, στο πιο σημαντικό οικονομικό σχέδιο στην ιστορία της ΕΕ.

Σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους ο Λεμέρ τόνισε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα ενεργοποιηθεί με χαλαρούς όρους. Παράλληλα είπε ως η συμφωνία θα καταστήσει 500 δισεκατομμύρια ευρώάμεσα διαθέσιμα και πως ένα ταμείο στήριξης θα ακολουθήσει.

«Η Ευρώπη έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αυτής της κρίσης», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στο twitter.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Συμφωνία στο Eurogroup - Άμεση «ένεση» ρευστότητας 500 δισ. ευρώ"

88 οι νεκροί στην Ελλάδα – 86χρονη που νοσηλευόταν στο Αττικόν

Αργά το βράδυ, έγινε γνωστό ότι μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Με το τελευταίο περιστατικό ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες ανέβηκε στους πέντε.

Νωρίτερα έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 79χρονου άνδρα από τη Μεσοποταμία Καστοριάς. Ο άνδρας νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και κατέληξε σήμερα, δίχως να έχει υποκείμενο νόσημα.

Η Μεσοποταμία Καστοριάς, βρίσκεται σε καραντίνα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στην περιοχή.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "88 οι νεκροί στην Ελλάδα – 86χρονη που νοσηλευόταν στο Αττικόν"

Κορωνοϊός - Λάρισα: 20 από τα 29 δείγματα θετικά στον οικισμό Ρομά

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 19 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στην πόλη της Λάρισας. Χθες, στον συγκεκριμένο οικισμό είχε επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα. Στον συγκεκριμενο οικισμό διαβιούν περίπου3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβουςεπιδημικής έξαρσης.

Αργά το βράδυ της Πέμπτη ολοκληρώθηκαν τα τεστ και βγήκαν όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων για κορωνοϊό τα οποία είχε συλλέξει το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.




Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας»

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Το πρωί αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουνε σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιου.

32χρονος ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε

Ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε ήταν ένας 32χρονος άνδρας και στη συνέχεια ιχνηλατήθηκαν και ελήφθησαν δείγματα από 29 στενές του επαφές.

Ο οικισμός μπήκε σε καραντίνα, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη έχει ως εξής: 

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη ΘεσσαλίαςΚωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίζεται:



Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους Δημόσιας Υγείας.
Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Χθες, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της πόλης της Λάρισας, ο Δήμος Λαρισαίων είχε κάνει γνωστά τα εξής:

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επικοινώνησε άμεσα με τονΕΟΔΥ καθώς και με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, τους οποίους ενημέρωσε για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων το προηγούμενο διάστημα και πριν την επιβεβαίωση του κρούσματος υλοποίησε εκτεταμένο πρόγραμμα καθαριότητας και απολυμάνσεων στον οικισμό των Ρομά και ταυτόχρονα έγιναν και γίνονται συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Λάρισα: 20 από τα 29 δείγματα θετικά στον οικισμό Ρομά"

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Καλά είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, καθώς εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St. Thomas όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας, έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σήμερα από την εντατική φροντίδα πίσω στον θάλαμο, όπου θα παρακολουθεί στενά κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της ανάρρωσης του. Βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή διάθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον"

Γαλλία: Τραγικός απολογισμός για ακόμα ένα 24ωρο – 1.341 θάνατοι, πάνω από 12.200 συνολικά

Άλλο ένα τραγικό 24ωρο πέρασε η Γαλλία, αφού μέτρησε 1.341 θανάτους λόγω του φονικού κορονοϊού ενώ συνολικά οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 12.200.

Η χώρα μετρά 424 νέους θανάτους μόνο στα νοσοκομεία, ενώ οι νεκροί στα γηροκομεία της χώρας ανέρχονται πλέον στον σοκαριστικό αριθμό των 4.166.

Ο αριθμός των νεκρών την Τετάρτη στη Γαλλία από τη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορονοϊός ανερχόταν σε 10.869. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν αδυναμία να ανακοινώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν στα γηροκομεία.

Ωστόσο μέσα σε αυτόν τον πανικό διαφαίνετα και μια μικρή «αχτίδα φωτός» καθώς, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, για πρώτη φορά σημειώνεται μείωση των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

Συνολικά, 7.066 πολίτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας.

Επιπλέον, στη Γαλλία παραμένουν χιλιάδες οι ασθενείς Covid-19 και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 30.767 οι πολίτες που νοσηλεύονται, με 3.000 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο.

«Μπορούμε να ελπίζουμε πως πλησιάζουμε σε μια υψηλή κορύφωση, ωστόσο είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση» σημείωσε ο Σαλομόν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Τραγικός απολογισμός για ακόμα ένα 24ωρο – 1.341 θάνατοι, πάνω από 12.200 συνολικά"

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός: Έξι θάνατοι από γρίπη σε μια εβδομάδα - 105 συνολικά

Μακρύς είναι ο κατάλογος των θυμάτων από τους ιούς στη χώρα μας, καθώς, εκτός από τους θανάτους που καταγράφονται καθημερινά από τον νέο κορωνοϊό, την εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου σημειώθηκαν και έξι νέοι θάνατοι από γρίπη.

Την αμέσως πιο πίσω εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα θύμα από γρίπη στη χώρα μας και η πορεία της επιδημίας ήταν πτωτική.

Κατά το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, όμως, η νέα επιδημιολογική εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει έξι νέα θανατηφόρα περιστατικά από γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 105.

Επίσης, ένας ασθενής εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από τις επιπλοκές του ιού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός: Έξι θάνατοι από γρίπη σε μια εβδομάδα - 105 συνολικά"

Covid-19: Στους 87 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 79χρονος από τη Καστοριά

Ακόμη ένας νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς κατέληξε ένας 79χρονος στην Μεσοποταμία Καστοριάς.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις συμπολίτες μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 87.

Ο άνδρας νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και κατέληξε σήμερα, δίχως να έχει υποκείμενο νόσημα.

Η Μεσοποταμία Καστοριάς, βρίσκεται σε καραντίνα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στην περιοχή.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Covid-19: Στους 87 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 79χρονος από τη Καστοριά"

Κρητικοί παραγωγοί: Προσφέρουν αδιάθετη τσικουδιά για την παρασκευή αντισηπτικών

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Ηρακλείου έχει εκδηλώσει την πρόθεση να προσφέρει δωρεάν σημαντική ποσότητα από την αδιάθετη τσικουδιά των παραγωγών του νομού και επιπλέον ποσότητα, εφόσον χρειαστεί, με πολύ χαμηλό κόστος.
Θέμα: «Προσφορά αδιάθετης τσικουδιάς για την παρασκευή αντισηπτικών»
Εδώ και περίπου ένα μήνα, οπότε εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί μεγάλη ζήτηση σε αντισηπτικά είδη. Η χρήση των ειδών αυτών δεν προορίζεται μόνο για την προσωπική υγιεινή, αλλά και για χρήση στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας. Για να αντιμετωπίσει μάλιστα την αυξημένη ζήτηση (για τον μήνα Μάρτιο η εκτίμηση είναι ότι κυμάνθηκε στο 1.500% σε σχέση με πέρυσι), το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχώρησε σε συνεννόηση με την Α.Α.Δ.Ε., για παραγωγή αντισηπτικών από τις κατασχεμένες ποσότητες αλκοόλ.
Από την άλλη μεριά, ο Υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στις 26 Μαρτίου, ότι η πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών, η αιθυλική αλκοόλη δηλαδή, κυρίως εισάγεται και ότι η διαδικασία αγοράς γίνεται με καθεστώς πλειστηριασμού, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της τιμής της και κατά
συνέπεια αύξηση της τιμής του τελικού προϊόντος. Για να αποφευχθεί η μεγάλη αυτή δαπάνη, o Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Ηρακλείου έχει εκδηλώσει την πρόθεση να προσφέρει δωρεάν σημαντική ποσότητα από την αδιάθετη τσικουδιά των παραγωγών του νομού και επιπλέον ποσότητα, εφόσον χρειαστεί, με πολύ χαμηλό κόστος.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Προτίθενται να αξιοποιήσουν την προσφορά του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Ηρακλείου, για την παραγωγή αντισηπτικών, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Βαρδάκης Σωκράτης
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρητικοί παραγωγοί: Προσφέρουν αδιάθετη τσικουδιά για την παρασκευή αντισηπτικών"

Κορωνοϊός - Ιρλανδία: Ανακοίνωσαν 500 νέα κρούσματα, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο

Πεντακόσια νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην Ιρλανδία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 6.574, στην μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, με τους ιατρικούς αξιωματούχους ωστόσο να αναφέρουν πως είναι ενθαρρυντική μια σταθεροποίηση στο αριθμό των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα καταγράφηκε μια μείωση σε ημερήσια βάση στον ρυθμό ανόδου, από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ημερών, σε 9% από 15% που ήταν μια εβδομάδα πριν, δήλωσε ο καθηγητής Φίλιπ Νόλαν, πρόεδρος της ιρλανδικής συμβουλευτικής ομάδας επιδημιολογικών μοντέλων.

«Η αύξηση των κρουσμάτων επιβραδύνεται, αλλά ειλικρινά ο αριθμός πρέπει να είναι μηδενικός ώστε να έχουμε ελέγξει ή καταστείλει αυτή την επιδημία», δήλωσε ο Νόλαν σε συνέντευξη Τύπου, καθώς ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του ιού αυξήθηκε σε 263 από 235 που ήταν μέχρι χθες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ιρλανδία: Ανακοίνωσαν 500 νέα κρούσματα, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο"

Καταγγελία: Η εταιρεία «Beat» προχώρησε σε απολύσεις εν μέσω πανδημίας

Το ΔΣ του σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την εταιρεία πληροφορικής «Beat» (πρώην «Taxi-beat»), που προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία εν μέσω πανδημίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η εταιρεία «Beat», αξιοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παίρνει μέτρα από τώρα για να ενισχύσει την κερδοφορία της την επόμενη μέρα και να ρίξει όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στην «Beat» που δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες συσπειρώθηκαν, συζήτησαν, συγκρότησαν Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ και προχωρήσανε σήμερα σε προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 15.00 έως τις 18.00, με απόφαση του ΔΣ του συνδικάτου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων της «Beat», όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται αυτήν τη στιγμή στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Καλούμε την εργοδοσία να αναστείλει όλα τα σχέδιά της και να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζόμενους που απέλυσε”

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Η εταιρεία «Beat» προχώρησε σε απολύσεις εν μέσω πανδημίας"

Στον Πειραιά πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη – Θα φιλοξενηθούν σε δομές εσωτερικού

Πρόσφυγες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη για το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί θα κατευθυνθούν σε άλλες δομές στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για 82 πρόσφυγες αιτούντες ασύλου που έχουν λάβει άρση γεωγραφικού περιορισμού και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μετακινούνται από τη Λέσβο, με το πλοίο της γραμμής, προς το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Άλλοι 53 αναμένεται να αναχωρήσουν την επόμενη Δευτέρα (13.04.2020).

Ας σημειωθεί ότι 139 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν την περασμένη εβδομάδα και αυτοί από τη Μυτιλήνη, προς διάφορες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τέλος, δύο ανήλικοι πρόσφυγες αναχωρούν από τον καταυλισμό της Μόριας με κατεύθυνση την Αθήνα και από εκεί θα μετακινηθούν στο Λουξεμβούργο.

Την Πέμπτη (09.04.2020) για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έπεσε κάτω από 19.000 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Πειραιά πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη – Θα φιλοξενηθούν σε δομές εσωτερικού"

Νέα Υόρκη: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, 799 το τελευταίο 24ωρο

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, σε μία ημέρα, με 799 νεκρούς, όμως ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός, είπε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, εκτιμώντας πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λειτουργούν.

«Βρισκόμαστε στη φάση της επιπεδοποίησης της καμπύλης, είχαμε μια αύξηση των εισαγωγών της τάξης των 200», ο «χαμηλότερος αριθμός που έχουμε ποτέ καταγράψει από τότε που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης», σημείωσε ο κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων, σε ημερήσια βάση. Χθες Τετάρτη, ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο ανήλθε σε 779 νεκρους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Υόρκη: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, 799 το τελευταίο 24ωρο"

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πακέτο μέτρων 100 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υπερδιπλασιάζει, από τα 45 στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κορωνοϊού, καθώς και ότι αυξάνει τις έκτακτες δαπάνες για τον τομέα της υγείας από τα 2 στα 7 δισεκατομμύρια για φέτος.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, μιλώντας στην εφημερίδα Les Echos, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει πως το πακέτο μέτρων θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από το 4% του ΑΕΠ της Γαλλίας.

«Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν καθώς η οικονομική κατάσταση και οι ανάγκες των επιχειρήσεων μεταβάλλονται ταχύτατα. Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις εταιρείες μας», τόνισε.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη δεύτερη αναθεώρηση του προϋπολογισμού της για το 2020 την προσεχή Τετάρτη. Η πρόβλεψη μέχρι στιγμής είναι ότι η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 6%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1945.

Με την οικονομική δραστηριότητα σε ελεύθερη πτώση και τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης να αυξάνονται κατακόρυφα, το δημοσιονομικό έλλειμμα για φέτος ενδέχεται να ανέλθει στο 7,6% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 112% του ΑΕΠ, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Γαλλία: Πακέτο μέτρων 100 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας"

Συνέβη στα Χανιά: Τον έγραψαν για άσκοπη μετακίνηση, έξω από το… σπίτι του! | Photo

Αυστηροί και αποτελεσματικοί αποδεικνύονται οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι αρχές σε όλη την επικράτεια, ωστόσο μερικές φορές η αυστηρότητα εξαντλείται σε περιπτώσεις που σίγουρα δεν αποτελούν «δημόσιο υγειονομικό κίνδυνο».

Αυτή την υπερβολή σε βάρος του, καταγγέλλει και ένας Χανιώτης ο οποίος πριν από μερικές μέρες, «πιάστηκε επ’ αυτοφώρω» από τις αστυνομικές δυνάμεις… έξω από την πόρτα του σπιτιού του.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε ο εν λόγω στο zarpanews.gr, διαμένει στην οδό Νεροκούρου στον αριθμό 7 και λίγα μέτρα παραδίπλα -στον αριθμό 9, για την ακρίβεια- υπάρχει φούρνος, όπου και μετέβη ο ίδιος για να ψωνίσει.

Αφού ψώνισε και επέστρεφε και πάλι στο σπίτι του, τον σταμάτησαν αστυνομικοί, πεζό και -κυριολεκτικά- με το κλειδί στο χέρι, ζητώντας του να τους προσκομίσει τη δήλωση για έξοδο από το σπίτι.

Ο κάδος σκουπιδιών είναι πιο μακριά από τον φούρνο, θα με έγραφαν και γι’αυτό;

Όσο κι αν ο ίδιος προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι το σπίτι του είναι ακριβώς μπροστά τους και πως δεν θεώρησε σκόπιμο να συμπληρώσει δήλωση για μερικά μέτρα που βγήκε από την κατοικία του, εκείνοι ανένδοτοι τον ενημέρωσαν πως έχει παραβεί τα μέτρα περιορισμού και του βεβαίωσαν το πρόστιμο των 150€.

«Ο φούρνος είναι πιο κοντά και από τον κάδο σκουπιδιών, μήπως να κάνω δήλωση και κάθε φορά που πετάω τα σκουπίδια μου;», διερωτάται ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας ο οποίος ωστόσο, υπέβαλε ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, για το παράλογο συμβάν που έζησε.

Δείτε και την κλήση που του έκοψαν:
zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέβη στα Χανιά: Τον έγραψαν για άσκοπη μετακίνηση, έξω από το… σπίτι του! | Photo"

Παραμένει το «χερόφρενο» στα σχολικά λεωφορεία – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις με ΙΧ και Ταξί

Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας έως τις 31 Μαΐου, στους φορείς και τις επιχειρήσεις που έχουν ταξινομήσει τουριστικά τρένα, και στις σχολικές μονάδες που έχουν ταξινομήσει λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η προσωρινή ακινησία μπορεί να παραταθεί και πέραν της 31ης Μαΐου εφόσον το επιβάλουν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID – 19.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δυνατότητα έχει χορηγηθεί στα τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. ή ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων.

Διευκρινίσεις για μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί
Επιπλέον, με την παρούσα εγκύκλιο αποσαφηνίζεται ότι οι πολίτες που επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ΤΑΞΙ, Κ.Τ.Ε.Λ., εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό και ΙΧ, θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και να επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης (τύπου Α ή Β), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Επίσης, στην περίπτωση εκτέλεσης διαδρομής από ταξί και όχημα ειδικής μίσθωσης, όπου η μόνιμη κατοικία/σημείο αποβίβασης του επιβάτη είναι σε σημείο εκτός των ορίων της έδρας του οχήματος, τότε ο επιβάτης οφείλει, επιπροσθέτως, να φέρει και να επιδεικνύει στον επαγγελματία οδηγό αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένει το «χερόφρενο» στα σχολικά λεωφορεία – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις με ΙΧ και Ταξί"

Ιταλία – Κορονοϊός: Ακόμη 610 νεκροί, ξεπέρασαν τους 18.000 συνολικά

Ακόμη μία μέρα μάχης με τον κορονοϊό πέρασε για την Ιταλία, η οποία μετράει νεκρούς και νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση της Τετάρτης για 542 θανάτους το 24ωρο που είχε προηγηθεί, επιβεβαίωσε τη... θετική πορεία του τελευταίου 10ημέρου, υπό την έννοια πως μειώνεται ο αριθμός όσων χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, αλλά και όσων χρειάζεται να μπουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παρ' όλα αυτά, στην Ιταλία ξέρουν ότι έχουν δρόμο ακόμη μέχρι να... ανασάνουν ξανά ελεύθερα, με την Πολιτική Προστασία να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 610 θάνατοι και 4.024 νέα κρούσματα.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά έχουν χάσει τη ζωής τους 18.279 άνθρωποι εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τα συνολικά κρούσματα στη χώρα έφτασαν στα 143.626.

Είναι 3.605 οι ασθενείς που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 28.339 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 64.873 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 54.802 και οι νεκροί 10.022 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.677 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.316. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.933, με 756 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με χθες (328 περισσότερα κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 68 επιπλέον θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο .

Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στα νοσοκομεία, όμως, συνεχίζουν να μειώνονται σημαντικά ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των θεραπευμένων.

Στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας, τέλος, δεν παρατηρείται η ίδια, τεράστια πίεση που είχε δημιουργηθεί τις περασμένες εβδομάδες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία – Κορονοϊός: Ακόμη 610 νεκροί, ξεπέρασαν τους 18.000 συνολικά"

Ουγγαρία: Επ’ αόριστον παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Ορμπαν

Η Ουγγαρία παρατείνει επ’ αόριστον τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν την εντολή παρά τις διακοπές του Πάσχα.

Η Ουγγαρία έχει επισήμως καταγράψει 980 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 66 θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία. Εντούτοις η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος καθώς η χώρα πλησιάζει στην φάση των μαζικών μολύνσεων.

Η χώρα επέβαλε τον προηγούμενο μήνα για πρώτη φορά το μέτρο κατ’ οίκον περιορισμού, η ισχύς του οποίου αναμενόταν να λήξει το σαββατοκύριακο του Πάσχα, όταν οι Ούγγροι παραδοσιακά συγκεντρώνονταν οικογενειακά.

«Αυτό το Πάσχα θα διαφέρει από εκείνα που ξέρουμε», τόνισε ο Ορμπαν σε ένα καταγεγραμμένο από το γραφείο του, βίντεο, που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook. «Οι περιορισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας ήταν εύλογοι και επιτυχείς καθώς επιβράδυναν την εξάπλωση της πανδημίας», ανέφερε.

Η Ουγγαρία και τα μέτρα

Η κυβέρνηση θα αναθεωρεί κάθε εβδομάδα την ανάγκη διατήρησης των μέτρων «lockdown», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οι δημοτικές αρχές θα επιτρέπεται να επιβάλουν ειδικούς περιορισμούς για να εγγυώνται την ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων.

Καθώς ο ανοιξιάτικος καιρός έφτασε, οι Ούγγροι επιδίωξαν τις τελευταίες μέρες να πάνε σε σημεία αναψυχής, οδηγώντας τους δημάρχους και κοινοτικά συμβούλια να κάνουν έκκληση σε όλους να παραμείνουν σπίτι τους.

Νωρίτερα σήμερα η αρχίατρος Σεσίλια Μίλερ δήλωσε πως οι αρχές εντόπισαν περισσότερα από 100 κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας της Βουδαπέστης, και πέντε από τους ανθρώπους αυτούς πέθαναν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουγγαρία: Επ’ αόριστον παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Ορμπαν"

Συναγερμός σε δύο νοσοκομεία της χώρας - Βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Τόσο στο "Άγιος Σάββας", όσο και στο "Άγιος Παύλος" έχει σημάνει συναγερμός, καθώς βρέθηκαν κρούσματα εντός των νοσοκομείων.

Συναγερμός σήμανε στο ογκολογικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", όπου νοσηλεύτρια η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο στο χειρουργικό τομέα, βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό το μεσημέρι της Πέμπτης (09/04).

Σύμφωνα με το Mega η νοσηλεύτρια είχε συμπτώματα του Covid-19 και το βράδυ της Τετάρτης (08/04) δούλευε. Το πρωί της Πέμπτης (09/04) πήγε σε άλλο, διπλανό νοσοκομείο και έκανε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού, ωστόσο η ανησυχία λόγω του περιστατικού είναι δεδομένη.

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, πως μετά από μια 36χρονη νοσηλεύτρια, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, σήμερα βγήκε θετικό το δείγμα άλλων δύο νοσηλευτριών.

Συναγερμός σήμανε από το βράδυ της Τετάρτης και στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης, όταν 34χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν για μέρες με χρόνιο νόσημα, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η γυναίκα ήταν απύρετη, ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης ανέβασε κάποια δέκατα.

Σε τεστ που της έγινε, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό και εντός της Πέμπτης αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ και ξεκίνησε ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με την 32χρονη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρκετοί εργαζόμενοι φέρεται να ήρθαν σε επαφή με την 34χρονη, καθώς βρισκόταν για μέρες στο νοσοκομείο, και θα μπουν σε καραντίνα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού στον "Άγιο Παύλο".

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε νοσηλεύτρια και στο νοσοκομείο Σερρών, η οποία ωστόσο νοσεί με ήπια συμπτώματα, και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός σε δύο νοσοκομεία της χώρας - Βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού"

Υπ.Ανάπτυξης: Οι εφημερίδες πωλούνται πλέον και στα σούπερ μάρκετ (εγκύκλιος)

Δημοσιοποιήθηκε εγκύκλιος από το Υπ.ανάπτυξης με διευκρινήσεις ως προς την υποχρέωση πώλησης εφημερίδων στα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, τη δήλωση αποθεμάτων κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών και λοιπές ρυθμίσεις

1. Από της δημοσιεύσεως της υπ. αρίθμ. 31927/ 21.03.2020 Υπουργική Απόφαση (Β΄988) τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες. Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και τα τηλεοπτικά περιοδικά.

2. Με την παράγραφο 4 του άρθρου 6 του νόμου 4682/03.04.2020 οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών
και κατεψυγμένων) και αυγών στην Ελληνική Επικράτεια, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή, εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, στοιχεία αποθεμάτων σε κρέας αιγοπροβάτων και αυγά. Λαμβάνοντας
υπόψη ότι η διαδικασία δήλωσης των αποθεμάτων δεν έτυχε του απαιτούμενου χρόνου ενημέρωσης των υπόχρεων και προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή κυρώσεων, από την δημοσίευση της παρούσας, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν
υποβάλλει την αρχική δήλωση αποθεμάτων των ως άνω προϊόντων, μπορούν να το πράξουν εντός δύο ημερών. Τέλος, υπόχρεοι στην δήλωση αποθεμάτων είναι ακόμη και όσοι διαθέτουν μηδενικά αποθέματα.

3. Σύμφωνα με την ΚΥΑ αρ. Φύλλου Β’ 1081/28.03.2020 οι υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις) έχουν ανασταλεί. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται ούτε απευθείας ούτε δια μέσου των γραφείων τελετών να εκτελούνται παραγγελίες στεφάνων, ανθέων κλπ με τόπο παράδοσης τα κοιμητήρια. Δύναται ωστόσο από φυσικό ή νομικό πρόσωπο η παραγγελία ανθέων κλπ, από καταστήματα των σημείων 48 και 50 του άρθρου πρώτου της ως άνω απόφασης και η παράδοση αυτών στον τόπο διαμονής.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ.Ανάπτυξης: Οι εφημερίδες πωλούνται πλέον και στα σούπερ μάρκετ (εγκύκλιος)"

H Mέρκελ απορρίπτει ξανά τα κορονο-ομόλογα

Η καγκελάριος Μέρκελ (CDU) απέρριψε και πάλι με σαφήνεια τα κορονο-ομόλογα με αμοιβαιοποήση του χρέους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της τρέχουσας κρίσης.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες σε σημερινή ειδική τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU), η Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη στις δοκιμαζόμενες από τον κοροναϊό χώρες. Άλλοι συμμετέχοντες ανέφεραν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η καγκελάριος εμφανίστηκε μεν πολύ ανοικτή σε οικονομική αλληλεγγύη της Γερμανίας, αλλά για κοινό δανεισμό μέσω των λεγομένων κορονο-ομολόγων απουσιάζει η "πολιτική ένωση", είπε σύμφωνα με τους ίδιους.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε - και υποχρεωμένοι»

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε - και υποχρεωμένοι», δήλωσε η'Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κριτική του Ιταλού πρωθυπουργού, αλλά παρέμεινε στην πάγια θέση του Βερολίνου κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, τονίζοντας ότι υπάρχουν επαρκή εργαλεία για να ξεπεράσουμε την κρίση και παραπέμποντας στο πρόγραμμα ανάκαμψης που θα εφαρμοστεί μετά.

Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού ότι, αν δεν υπάρξουν ευρωομόλογα «θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και κάθε χώρα να κάνει ό,τι νομίζει», η κυρία Μέρκελ συμφώνησε ότι «απαιτείται αλληλεγγύη» και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε - και υποχρεωμένοι», για να επαναλάβει ότι «η Γερμανία μπορεί να πηγαίνει μακροπρόθεσμα καλά, μόνο εφόσον και η Ευρώπη πηγαίνει καλά».

Σχετικά συγκεκριμένα με τα ευρωομόλογα, η καγκελάριος επανήλθε στην πάγια γερμανική θέση, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένωση μεταφοράς χρέους και αναφέρθηκε στα υπόλοιπα εργαλεία που διαθέτει η ΕΕ προκειμένου να υπερβεί την κρίση και να επιδείξει αλληλεγγύη στα μέλη της. Αναφέρθηκε μάλιστα ειδικά στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι, ως πρώην υπουργός Εργασίας, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της ανεργίας και το πρόγραμμα που υπέβαλε αποτελεί «πραγματική λύση», κυρίως για χώρες με υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι οποίες δεν έχουν τα μέσα που διαθέτει η Γερμανία.

Η καγκελάριος εξέφρασε ακόμη την ευχή το αποψινό Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία. «Θα ήταν ένα καλό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι, εφόσον υπάρξει συμφωνία στα μέτρα που έχουν προταθεί, το σύνολο των πόρων θα φθάνει μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια - «και αυτό είναι αλληλεγγύη», είπε. Κατόπιν, είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, ένα «ταμείο ανάκαμψης» για όλες τις χώρες, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Γερμανία, πρόσθεσε.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "H Mέρκελ απορρίπτει ξανά τα κορονο-ομόλογα"

Κύπρος: Μια ακόμα γυναίκα θύμα της πανδημίας – 38 νέα κρούσματα

Μία γυναίκα 78 ετών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ με συμπτώματα του κορονοϊού εξέπνευσε σήμερα στην Κύπρο.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 10 άτομα που διαγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, 7 άντρες και 3 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Υπήρξαν ακόμα πέντε θάνατοι φορέων κορωνοϊού, οι οποίοι όμως δεν αποδίδονται στον ιό, αλλά σε άλλες ασθένειες.

Επίσης σήμερα καταγράφηκαν 38 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 7 άτομα που εντοπίστηκαν από τη δειγματοληψία, και 13 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 564 , περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Μια ακόμα γυναίκα θύμα της πανδημίας – 38 νέα κρούσματα"

Κορονοϊός: Πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας

Ο κορονοϊός χτυπάει και οικονομικά τις ΗΠΑ καθώς ο αριθμός των πολιτών που έχουν ζητήσει επίδομα ανεργίας τις 3 τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια.

Μάλιστα η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ενισχύει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για απώλεια έως 20 εκατ. θέσεων εργασίας τον Απρίλιο λόγω τω προβλημάτων που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία έχασε 701.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τον Μάρτιο, σε μια έκθεση που δεν αποτύπωσε πλήρως το ‘μακελειό’ στην οικονομία που προκαλεί ο μολυσματικός κορονοϊός. Πρόκειται, ωστόσο, για τις περισσότερες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από τη Μεγάλη Ύφεση, τερματίζοντας τη μεγαλύτερη περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας στην αμερικανική Ιστορία που ξεκίνησε στα τέλη του 2010.

«Μόνο στον πρώτο της μήνα, η κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός αναμένεται να ξεπεράσει σε σύγκριση τη Μεγάλη Ύφεση», δήλωσε ο Ντάνιελ Τζάο, οικονομολόγος στην Glassdoor.

Οι αρχικές αιτήσεις για τα κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 261.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 6,606 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 4 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα στοιχεία για μια εβδομάδα νωρίτερα αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 219.000 σε σχέση με την αρχική έκθεση, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων για την περίοδο εκείνη σε 6,867 εκατ. Συνολικά, πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από την εβδομάδα που τελείωσε στις 21 Μαρτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας"

Προσφυγικό: Η Ελβετία θέλει να μετεγκαταστήσει 20 ασυνόδευτα ανήλικα από την Ελλάδα

Είκοσι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ενδιαφέρεται να μετεγκαταστήσει η Ελβετία από την Ελλάδα, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Ελβετό ομόλογό του.

Η Ελβετία έρχεται να προστεθεί στις άλλες δέκα χώρες που πρόκειται να μετεγκαταστήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με δώδεκα παιδιά από το Λουξεμβούργο. Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια σημερινής ενημέρωσής του προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, πρόκειται για εννιά παιδιά από τη Λέσβο, ένα από τη Σάμο και δύο από τη Χίο, τα οποία θα έρθουν αύριο από τα νησιά στην Αθήνα, θα διαμείνουν σε δομές του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και θα υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν αναχωρήσουν.

Θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση 50 παιδιών στη Γερμανία, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει επίσης η Γαλλία, η Φινλανδία, η Σερβία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, η Κροατία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία.

Εξάλλου, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη διεθνή διάσκεψη για τα ασυνόδευτα παιδιά, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι εξετάζεται σε συνεργασία με την Επίτροπο, Ίλβα Γιόχανσον, το πότε και πώς θα γίνει. «Μια διεθνής τηλεδιάσκεψη δεν αποκλείεται αλλά θα είναι η τελευταία καταφυγή», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για την αναστολή υποβολής αιτημάτων ασύλου, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «ήταν μία δύσκολη και έκτακτη απόφαση, την οποία προκάλεσαν οι έκτακτες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό για γεωπολιτικούς λόγους. Τώρα, επανερχόμαστε στο status quo ante» και διευκρίνισε ότι η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων ασύλου αφορά και εκείνους που πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο τον Μάρτιο.

«Αυτό το οποίο δεν γίνεται στην παρούσα φάση», πρόσθεσε, «είναι η εξέταση των αιτήσεων, από την Υπηρεσία Ασύλου, η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της λόγω της πανδημίας, καθώς όπως γνωρίζετε, οι συνεντεύξεις πρέπει να γίνονται δια ζώσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Υπηρεσία Ασύλου δεν λειτουργεί. Εξετάζει περιπτώσεις του backlog των χιλιάδων αιτήσεων που έχουν συσσωρευτεί και κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Σε ερώτηση εάν ο Ρ. Τ. Ερντογάν ξαναχρησιμοποιήσει τις ίδιες πιέσεις, πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «αν η Τουρκία δεν έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα από τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου, και αποφασίσει να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να διαφυλάξει τα σύνορα της χώρας. Μέτρα ανάλογα της πιθανής πίεσης που μπορεί να ασκηθεί».

Σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στις δύο δομές φιλοξενίας ο κ. Κουμουτσάκος παρατήρησε ότι «μπορέσαμε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά και έγκαιρα γιατί υπήρχε σχέδιο, καθορισμένη στρατηγική και οι υπηρεσίες ήταν σε συντονισμό και εγρήγορση. Η κριτική που γίνεται από κάποιους περί γκέτο είναι ρηχή και επικίνδυνη. Με το να αποτρέπεις την επικοινωνία ανθρώπων, προστατεύεις ταυτόχρονα και τους μετανάστες και τις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια προστασία που επιβάλλεται από όλους προς όλους», ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα, δεν έχουμε κρούσμα στα νησιά και αυτό γιατί έχει ληφθεί μια εκτενής σειρά προληπτικών μέτρων. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Τέλος, ανέφερε ότι τα 181 κοντέινερ τα οποία θα παρέχει η αυστριακή κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία, την περίθαλψη και την υγειονομική απομόνωση τυχόν κρουσμάτων. Τα 40 από αυτά θα μεταφερθούν στη Σάμο, στο νέο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που ετοιμάζεται, και τα υπόλοιπα στα άλλα νησιά, όπου υπάρχουν ανάγκες.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγικό: Η Ελβετία θέλει να μετεγκαταστήσει 20 ασυνόδευτα ανήλικα από την Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news