facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Τούρκου ΥΠΕΣ με Στυλιανίδη για την καταδίωξη κοντά στα τουρκικά παράλια

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η επικοινωνία των δύο υπουργών αφορούσε τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία εμφανίζονται σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στις ακτές της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και της Ντάττσα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Σήμερα κατά τις βραδινές ώρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλί Γερλίκαγια και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά σκάφη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υπουργός Γερλίκαγια εξέφρασε την ενόχλησή του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τόνισε ότι για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες παραβιάσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι δίνει σημασία στις σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, ότι το περιστατικό δεν είχε καμία πολιτική διάσταση, ότι δεν θα επαναληφθούν οι παραβιάσεις και ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα σχετικά με το περιστατικό και ότι θα ενημερώσει τις τουρκικές αρχές για τις εξελίξεις».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Τούρκου ΥΠΕΣ με Στυλιανίδη για την καταδίωξη κοντά στα τουρκικά παράλια"

Άγρια νύχτα στον Λίβανο: Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ, στους 500 οι νεκροί, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν

Εντείνει το Ισραήλ τις από αέρος επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 500, ενώ στους 1.645 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι με τους βομβαρδισμούς χτυπήθηκαν υποδομές τις οποίες έστηνε επί 20 χρόνια η Χεζμπολάχ. 

Στόχοι του Ισραήλ εξακολουθούν να είναι τα ηγετικά στελέχη της - μάλιστα, το Νο3 της Οργάνωσης, ο Αλί Καράκι, δέχθηκε στοχευμένη πυραυλική επίθεση - αρχικά ειπώθηκε ότι σκοτώθηκε, στη συνέχεια ότι τραυματίστηκε και αργότερα η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι απλώς βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. 

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτζι Χαλέβι ανακοίνωσε ότι το όνομα της επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι «Βέλη του Βορρά». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (2006).

Η σιιτική Οργάνωση απάντησε με την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών που είχαν στόχο το βόρειο και το κεντρικό Ισραήλ, ωστόσο οι περισσότερες εξουδετερώθηκαν από την αεράμυνα και δεν υπήρξαν ισραηλινές απώλειες. Αργά το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες με στόχο να αποδείξουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει οπλισμό μέσα σε σπίτια πολιτών, στο νότιο Λίβανο. 

Δείτε μία από αυτές τις φωτογραφίες:

Lebanon

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Λιβανέζοι επιχειρούν να διαφύγουν προς το βορρά εν μέσω βομβαρδισμών, δημιουργώντας τεράστιες ουρές και χάος στους δρόμους του νότιου Λιβάνου. 


Δείτε φωτογραφίες:

livanos2

livanos1

livanos4

livanos3

maketa-livanos1


Ο τελευταίος απολογισμός από το Λίβανο ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 492, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά και 58 γυναίκες, και των τραυματιών σε τουλάχιστον 1.645.

IDF: Πλήξαμε περίπου 800 στόχους που συνδέονται με την Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα περίπου 800 στόχους που συνδέονται με το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα. «Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε πυραύλους, εκτοξευτές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως από την κοιλάδα Μπεκάα. «Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά» τόνισε ο εκρόσωπος των IDF.

«Η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα»

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αναπτύσσει πυραύλους στα σπίτια των πολιτών του Λιβάνου, «χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα».

«Κάθε πολίτης που ζει κοντά σε όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σπίτι του για τη δική του ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

Σύγκλιση συνόδου των αραβικών χωρών ζητά το Ιράκ

Εν τω μεταξύ, το Ιράκ ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι θέλει να οργανώσει «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Στο επίκεντρο θα τεθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει [ενν. το Ισραήλ] την εγκληματική συμπεριφορά του».

Παράλληλα και η Αίγυπτος ζήτησε να παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «μετά την επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση».

Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης - που καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο μέτωπο - δημοσιεύουν τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, καθώς η Ελλάδα έχει εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2025 - 2026. Ο υπουργός των Εξωτερικών κάνει λόγο για μία περιοχή «ναρκοπέδιο» που δεν μπορεί να χειριστεί η διεθνής κοινότητα, ενώ τονίζει ότι δεν ασκείται αρκετή πίεση στο Ισραήλ, ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις. 

Ο υπουργός τονίζει τις φιλικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ - προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο ανοικτοί και ειλικρινείς με τη ισραηλινή πλευρά, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να μεταφερθούν προσωρινά παιδιά που έχουν τραυματιστεί λόγω του πολέμου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και στην Ελλάδα. «Θα μπορούσαμε να πάρουμε γύρω στα 500 παιδιά» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγρια νύχτα στον Λίβανο: Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ, στους 500 οι νεκροί, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν"

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σχιστού μετά τη διαρροή υγραερίου λόγω ανατροπής βυτιοφόρου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Σχιστού, που είχε διακοπεί λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (23/09/2024) λόγω ανατροπής βυτιοφόρου, που μετέφερε υγραέριο.

Στο σημείο στη λεωφόρο Σχιστού που έγινε η ανατροπή βυτιοφόρου είχαν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας ενώ το φορτίο, μεταγγίστηκε σε άλλο όχημα της ίδιας εταιρείας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σχιστού μετά τη διαρροή υγραερίου λόγω ανατροπής βυτιοφόρου"

Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Βούλας - Συνέχισαν να τη χτυπούν όταν λιποθύμησε και προσπάθησαν να τη γδύσουν

Σοκάρουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί και έχουν καταγράψει τον άγριο ξυλοδαρμό, στη Γλυφάδα, 14χρονης μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Βούλας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (21/9).

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο Notia.gr, από το οικογενειακό της περιβάλλον, το κορίτσι σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός περαστικού, ο οποίος άρχισε να φωνάζει ότι θα καλέσει την αστυνομία και έτσι όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό (25-30 άτομα), αναγκάστηκαν να φύγουν.

H υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ανηλίκων που φέρονται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό ενώ έχουν κληθεί για καταθέσεις και οι γονείς τους.

Το κορίτσι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, σώθηκε γιατί έβαλε τις φωνές ο περαστικός. Δεν σταματούσαν να τη χτυπάνε, με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο το σώμα και το κεφάλι. H ιατροδικαστική έκθεση είναι κόλαφος!

To περιστατικό έγινε στην οδό Λαζαράκη, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης. Στην ομάδα που της επιτέθηκε συμμετείχαν και κάποια αγόρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που δέχεται επίθεση από συμμαθήτριές της. Για το προηγούμενο περιστατικό που είχε γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, πάλι στη Γλυφάδα, η 14χρονη δεν είχε αναφέρει τίποτα στους γονείς της.

Το έμαθαν τυχαία και μάλιστα είδαν και βίντεο που είχαν αναρτήσει. Δεν πρόλαβαν να καταθέσουν μήνυση και ακολούθησε ο δεύτερος ξυλοδαρμός.

“Η 14χρονη είναι απουσιολόγος, άριστη μαθήτρια και όμορφη και τη ζήλευαν δύο συγκεκριμένες συμμαθήτριές της. Από πέρυσι άρχισε το λεκτικό μπούλινγκ που κατέληξε στους δύο ξυλοδαρμούς. Όπως μάθαμε πρωταγωνίστησε μία μαθήτρια από την Αργυρούπολη που γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Αυτή φαίνεται στα βίντεο να τη χτυπάει αλύπητα” αναφέρουν πηγές από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Δείτε πως περιγράφουν την επίθεση στο Notia.gr:

“Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας Σάββατο βράδυ (21/9) και 07/09 το προηγούμενο.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά.
Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.

Προτρέπουμε τους γονείς να αναλάβουν δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με την συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει.”

notia

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Βούλας - Συνέχισαν να τη χτυπούν όταν λιποθύμησε και προσπάθησαν να τη γδύσουν"

Λευκάδα: Σύλληψη ιερέα για κακοποίηση ζώων – Έσερνε δύο σκυλιά με το αυτοκίνητό του

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνονται δύο μικρά  σκυλιά αλυσοδεμένα να σέρνονται στον δρόμο από ένα βανάκι που οδηγούσε ένας ιερέας στην Λευκάδα. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και καταγγέλθηκε από ένα ζευγάρι νεονύμφων που βρίσκονταν στο νησί για να περάσουν τον μήνα του μέλιτος και φυσικά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αντίκρυζαν μπροστά στα μάτια τους ένα τόσο σοκαριστικό θέαμα.

Η νύφη και ο γαμπρός λοιπόν, τράβηξαν το ανωτέρω βίντεο στο οποίο φαίνονται τα τραυματισμένα σκυλιά που είχε δέσει με αλυσίδες ο ιερέας. Ο ίδιος στην αρχή ακούγεται να γελάει και να υποστηρίζει ότι δεν χώραγαν στο βαν γι’ αυτό και αναγκάστηκε να τα δέσει πίσω από το όχημα.

«H δικαιολογία του ήταν ότι “επειδή είχε κάτι κλαριά δε χωρούσαν τα σκυλιά και πού να τα κουβαλήσω. Τα έδεσα απ’ έξω για να τα πάω σπίτι μου”. Μας έλεγε ό,τι να’ ναι δικαιολογίες και ασυναρτησίες. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία εμείς επί τόπου. Δεν φορούσε ράσα εκείνη τη στιγμή. Με το που φτάσαμε στο τμήμα όμως, ξαφνικά εμφανίστηκε με τα ράσα», δήλωσε η κοπέλα που σταμάτησε τον ιερέα και κατέγραψε το βίντεο.

Οι πατούσες των δύο ζώων ήταν γεμάτες πληγές από το σύρσιμο πάνω στην άσφαλτο

Το νεόνυμφο ζευγάρι, αντικρύζοντας αυτό το απάνθρωπο θέαμα σταμάτησαν άμεσα τον ιερέα, πήραν τηλέφωνο στο ΑΤ της περιοχής Απολλώνιο, καταγγέλονατς το γεγονός και καλώντας τους αστυνομικούς που έσπευσαν άμεσα.
Οδηγήθηκαν και οι τρεις στο αστυνομικό τμήμα, όπου το νεαρό ζευγάρι έκανε την καταγγελία, οπότε συνελήφθη ο δράστης στα πλαίσια του αυτοφώρου. O ιερέας  είναι από την ορεινή Λευκάδα και είναι συνταξιούχος.

Η φιλοζωϊκή οργάνωση Νέμεσις ενημερώθηκε από χθες (22/9) και βρίσκεται σε επικοινωνία με τα παιδιά για όλα τα περαιτέρω. Όπως αναφέρεται από την οργάνωση, τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, με τα οποία επικοινώνησε το ζευγάρι δεν βοήθησαν καθόλου διότι “είναι εθελοντές και φοβούνται”!!!!!

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη 74χρονος ημεδαπός για υπόθεση κακοποίησης ζώου, σε περιοχή της Λευκάδας.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες, χθες (22.09.2024), κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Απολλωνίων, 74χρονος
ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Πιο αναλυτικά, ο 74χρονος συνελήφθη, μετά από σχετική καταγγελία, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, σε περιοχή της Λευκάδας, έσερνε δύο σκυλιά, ιδιοκτησίας του, έχοντάς τα δεμένα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίων, ενώ επιπλέον, σε βάρος του δράστη βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας».

 zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκάδα: Σύλληψη ιερέα για κακοποίηση ζώων – Έσερνε δύο σκυλιά με το αυτοκίνητό του"

Η λίστα παραπόνων των πολιτών στον Δήμο Θεσσαλονίκης – Πάνω από 5.000 τηλεφωνήματα στη νέα γραμμή εξυπηρέτησης

Τα ογκώδη αντικείμενα, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, η κατάσταση στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια βρίσκονται ψηλά στη λίστα των παραπόνων των Θεσσαλονικέων, όπως αυτά καταγράφηκαν στη νέα τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης,

«Με την εγκαινίαση του πενταψήφιου 15192, με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν πλέον οι πολίτες της Θεσσαλονίκης καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, συγκεντρώνουμε αιτήματα, παράπονα, προτάσεις, συμβουλές για την καλύτερη, την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεσσαλονίκης, Κώστας Βασιλόπουλος.

Περισσότερα από 5.000 τηλεφωνήματα δέχτηκε η νέα γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών, με συχνότερα προβλήματα να είναι: Πρώτον, τα ογκώδη αντικείμενα και η ανάγκη για άμεση περισυλλογή, δεύτερον, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, που υπολογίζονται σε  700 και η απομάκρυνση τους θα δώσει περισσότερες θέσεις σταθμεύσεις, τρίτον, οι δενδροφυτεύσεις και οι κλαδεύσεις και τα αιτήματα για επιπλέον πράσινο, τέταρτον, η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται δρόμοι και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης και πέμπτον, η οριοθέτηση κάδων καθαριότητας.

«Θεωρώ σε βαθμό, που ξεπερνά το 80% πως οι υπηρεσίες έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών», πρόσθεσε ο Κ. Βασιλόπουλος.

Οι πολίτες μπορούν να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα τους στο δήμο Θεσσαλονίκης μέσω της τηλεφωνικής γραμμής που λειτουργεί με αστική χρέωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η λίστα παραπόνων των πολιτών στον Δήμο Θεσσαλονίκης – Πάνω από 5.000 τηλεφωνήματα στη νέα γραμμή εξυπηρέτησης"

ΟΗΕ: Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου βασανίζονται από Ρώσους γιατρούς και τους αφήνουν να πεθάνουν

Εξαθλιωτικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι αιχμάλωτοι πολέμου της Ουκρανίας, με την νέα έκθεση του ΟΗΕ να βγάζει στο φως τα φρικιαστικά στοιχεία για τα βασανιστήρια που ζουν οι Ουκρανοί μέσα στις φυλακές της Ρωσίας.

Η Επιτροπή Έρευνας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που ιδρύθηκε για να ελέγξει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιώματα στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως γίνονται συστηματικά βασανιστήρια από τις κατοχικές δυνάμεις.

Πέρα από τα συστηματικά βασανιστήρια και τους βιασμούς των κρατουμένων ή των γυναικών που ζουν σε κατεχόμενες πόλεις, φαίνεται πως οι γιατροί αρνούνται εσκεμμένα την ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους αιχμαλώτους ενώ πολλές φορές και οι ίδιοι χτυπούν τους Ουκρανούς.

«Σε πολλά κέντρα κράτησης που ελέγχονταν από τις ρωσικές αρχές, δεν υπήρχε καμία επαρκής ιατρική βοήθεια για εκείνους που την χρειάζονταν απελπισμένα», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ.

«Σε ένα από αυτά τα κέντρα, γιατροί συμμετείχαν σε βασανιστήρια», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Έρικ Μόσε, που επικαλέστηκε τις μαρτυρίες Ουκρανών κρατουμένων που βρίσκονταν στη φυλακή της Ολενίφκα στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 29 Ιουλίου 2022, έγινε έκρηξη στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης και σκοτώθηκαν πολλοί Ουκρανοί κρατούμενοι.

Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Ουκρανούς πως βομβάρδισαν τη φυλακή με το Κίεβο και πολλές Δυτικές χώρας να εκτιμούν πως για την έκρηξη ευθύνεται η Ρωσία.

«Δεν παρασχέθηκε καμία ιατρική βοήθεια σε δεκάδες ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί και κινδύνευε η ζωή τους», είπαν η μάρτυρες για εκείνη την έκρηξη.

«Οι μοναδικοί που βοήθησαν τους τραυματίες ήταν οι στρατιωτικοί γιατροί που ήταν και αυτοί αιχμάλωτοι», συμπλήρωνε η έκθεση.

«Είδαν πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν εκείνη τη νύχτα, ενώ η διοίκηση της φυλακής καθόταν εκεί και τους παρακολουθούσε», είπε ο Μόσε.

Οι σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες των βασανιστηρίων για τους πρώην κρατουμένους είναι τεράστιες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός Ουκρανού που αν και ελευθερώθηκε, ζει με τον φόβο ότι θα συλληφθεί ξανά.

«Με στοίχειωνε ο φόβος ότι θα με φυλάκιζαν και πάλι. Είμαι τώρα στο σπίτι μου, αλλά αισθάνομαι ακόμη κρατούμενος» είπε.

Πολλά θύματα είπαν ότι είναι «ζωτική ανάγκη» να αποδοθεί δικαιοσύνη και ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμεινε ότι πρέπει να συνεχίσει τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΗΕ: Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου βασανίζονται από Ρώσους γιατρούς και τους αφήνουν να πεθάνουν"

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μεταξουργείο – Ένας τραυματίας

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μεταξουργείο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου στις 6 το απόγευμα ειδοποιήθηκε το κέντρο ‘Αμεσης Δράσης για πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ακομινάτου και για τον τραυματισμό ενός ατόμου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, αλλά δεν βρήκαν κάποιον, ενώ από την έρευνα που διεξήχθη εντοπίστηκαν 7 κάλυκες.

Μετά από λίγο όμως μετέβη στο Λαϊκό νοσοκομείο ένας άντρας από την Αλβανία, που έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στην ωμοπλάτη και φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μια μοτοσυκλέτα πλησίασαν το θύμα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μεταξουργείο – Ένας τραυματίας"

Προειδοποίηση Νετανιάχου για χτύπημα: Προτρέπει τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από επικίνδυνες ζώνες

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε σήμερα στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε «περίπου 800 στόχους» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου.

«Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προειδοποίηση Νετανιάχου για χτύπημα: Προτρέπει τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από επικίνδυνες ζώνες"

Hellenic Train: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω 6ωρης απεργίας την Τρίτη

Τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που θα γίνει την Τρίτη (24.09.2024) ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Η Hellenic Train προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού της ανακοίνωσε ότι λόγω στάσης εργασίας που έχει ανακοινωθεί από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για την Τρίτη 24/09/2024 (από ώρα 18:00 έως 00:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train, με τη συνδρομή και των σωματείων εργαζομένων θα πραγματοποιήσει, δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν και την Πέμπτη (26.09.24) οι εργαζόμενοι στα τρένα (σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ζητώντας, μεταξύ άλλων, άμεσες προσλήψεις, αντικατάσταση του τροχαίου υλικού με σύγχρονους συρμούς εφάμιλλους των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων καθώς και ολοκλήρωση των έργων υποδομής και της ασφάλειας των μεταφορών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΙΑΤΟ
Καταργούνται: 1326, 1328, 2300, 2302
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 1324 (17:14 από Πειραιά)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2304 (22:14 από Πειραιά)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙΑΤΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καταργούνται: 1329, 2303, 2305
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 1327 (17:59 από Κιάτο)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2301 (19:59 από Κιάτο)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙΑΤΟ – ΑΙΓΙΟ
Καταργείται: 310
Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια γίνονται κανονικά.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΟ – ΚΙΑΤΟ
Καταργείται: 311
Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια γίνονται κανονικά.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Καταργούνται: 1230, 1232
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 1228 (17:44 από Πειραιά)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 1234 (20:44 από Πειραιά)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καταργούνται: 1227, 1229, 1231, 1233, 1237
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 1225 (17:07 από Αεροδρόμιο)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 1235 (22:07 από Αεροδρόμιο)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΛΙΟΣΙΑ
Καταργούνται: 2255, 2259, 2263
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2251 (17:52 από Αεροδρόμιο)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΙΟΣΙΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Καταργούνται: 2250, 2254, 2258, 2262
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2246 (17:30 από Λιόσια)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΝΤΖΑ – ΛΙΟΣΙΑ
Καταργείται: 4249
Τελευταίο ολόκληρο δρομολόγιο της ημέρας: 4241 (16:35 από Κάντζα). Θα γίνει και το 4245 (17:35 από Κάντζα) αλλά μόνο μέχρι τη Μεταμόρφωση (μερική κατάργηση μεταξύ Μεταμόρφωσης-Λιοσίων).

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΙΟΣΙΑ – ΚΑΝΤΖΑ
Καταργείται: 4244
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 4240 (17:04 από Λιόσια)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ
Καταργούνται: 1556, 2530
Καταργείται μερικώς και το 3552 και υποκαθίσταται με λεωφορείο στη διαδρομή Οινόη-Χαλκίδα (χωρίς δυνατότητα στάθμευσης σε Δήλεσι και Αγ. Γεώργιο).
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 1554 (17:28 από Αθήνα)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2534 (22:28 από Αθήνα)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ
Καταργούνται: 2250, 2254, 2258, 2262
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 1553 (17:03 από Χαλκίδα)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2533 (22:04 από Χαλκίδα)
Θα πραγματοποιηθεί και το 2539 (Χαλκίδα – Οινόη) αμέσως μετά το πέρας της στάσης εργασίας.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ
Καταργείται: 2593
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 2591 (16:45 από Θεσσαλονίκη)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2595 (21:50 από Θεσσαλονίκη)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταργείται: 2594
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 2590 (17:25 από Λάρισα)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 2592 (19:35 από Λάρισα)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ – Κ.ΑΧΑΙΑ
Καταργείται: 12356
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 12354 (16:31 από Πάτρα)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 12358 (19:31 από Πάτρα)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Κ.ΑΧΑΙΑ – ΠΑΤΡΑ
Καταργείται: 12357
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 12355 (17:15 από Κ. Αχαΐα)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 12359 (20:15 από Κ. Αχαΐα)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ – ΡΙΟ
Καταργούνται: 13305, 13307, 13309, 14301
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 13303 (17:30 από Πάτρα)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 14303 (22:30 από Πάτρα)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΙΟ – ΠΑΤΡΑ
Καταργούνται: 13304, 13306, 13308, 14300, 14302
Τελευταίο δρομολόγιο πριν την έναρξη στη στάσης εργασίας: 13302 (17:07 από Ρίο)
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 14304 (23:07 από Ρίο)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΔΕΣΣΑ
Καταργείται: 1735
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 1733 (12:15 από Θεσσαλονίκη)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΔΕΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταργείται: 1736
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 1734 (16:00 από Έδεσσα)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ
Καταργείται: 520

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ
Καταργείται: 57
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 55 (14:04 από Θεσσαλονίκη)

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταργείται: 56
Τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας: 54 (14:58 από Αθήνα)

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω 6ωρης απεργίας την Τρίτη"

Πυροσβεστική: 21 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Συνελήφθη 27χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση στην Ηλεία

Σε 21 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 18 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σύλληψη για πυρκαγιά από πρόθεση σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στην Ηλεία

Στη σύλληψη ενός 27χρονου προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για πυρκαγιά από πρόθεση σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου, από πρόθεση, στη θέση «Συρμπάνι Βάρδας» του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Λεχαινών, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου, από πρόθεση, στη θέση «Συρμπάνι Βάρδας» του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Η υπόθεση του συλληφθέντος εκδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή, με τον συλληφθέντα να οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 21 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Συνελήφθη 27χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση στην Ηλεία"

Μεσσήνη: Αναστάτωση στο πανηγύρι από συμπλοκή μεταξύ Ρομά στην κεντρική πλατεία (βίντεο)

Σε «ρινγκ» μετέτρεψαν την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης δυο ομάδες νεαρών ατόμων Ρομά, που διαπληκτίστηκαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμπλοκή συνεχίστηκε ανάμεσα στα τραπέζια σε καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην πλατεία της Μεσσήνης, στα οποία την ώρα εκείνη επικρατούσε το αδιαχώρητο καθώς είναι σε εξέλιξη το «Νησιώτικο» Πανηγύρι.

Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, καθώς αρκετοί έσπευσαν να απομακρύνουν μικρά παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα αλλά και να προστατευθούν από την συμπλοκή.

Μεσσήνη: Αναστάτωση στο πανηγύρι από συμπλοκή μεταξύ Ρομά στην κεντρική πλατεία (βίντεο)

Για το περιστατικό, πάντως, δεν υπήρξε καμία καταγγελία στην αστυνομία, ενώ την ίδια στιγμή η κάτοικοι της Μεσσήνης είναι ανάστατοι από ακόμα ένα περιστατικό ανομίας που έλαβε χώρα στην περιοχή τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσήνη: Αναστάτωση στο πανηγύρι από συμπλοκή μεταξύ Ρομά στην κεντρική πλατεία (βίντεο)"

Χανιά: Ξεσκεπάστηκε εγκληματική οργάνωση που έβαζε ναρκωτικά μέσα στη φυλακή – Στο κύκλωμα με ηγετικό ρόλο και σωφρονιστικός υπάλληλος

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που έβαζε μέσα σε φυλακή των Χανιών ναρκωτικά, έφτασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το πρωί του Σαββάτου (21.09.2024)

Στην εγκληματική οργάνωση μάλιστα συμμετείχε με πολύ ενεργό ρόλο υπάλληλος της φυλακής που παρελάμβανε, μετέφερε, εισήγαγε και έκρυβε τα ναρκωτικά στα μαγειρεία όπου στη συνέχεια δύο έγκλειστοι τα έπαιρναν και τα διακινούσαν.

Η «ταρίφα» του σωφρονιστικού υπαλλήλου ξεκινούσε από τα 500 ευρώ και έφτασε ως τα 1.000 ανάλογα με την ποσότητα των ναρκωτικών που θα έβαζε μέσα στη φυλακή.

Μετά την έρευνα των αρχών αποδείχθηκε πως η δράση τους ξεκίνησε τον Μάιο του 2024, και από τότε έχουν κάνει τουλάχιστον 6 εισαγωγές ναρκωτικών.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, ένας ιδιώτης που βοηθούσε στις εξωτερικές «δουλειές» τον σωφρονιστικό υπάλληλο και οι δύο έγκλειστοι.

Όλα τα μέλη της οργάνωσης φρόντιζαν να είναι διακριτικά και έπαιρναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης κατά τη μεταφορά των χρημάτων αλλά και στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας κωδικές λέξεις.

Τα ναρκωτικά τα αποκαλούσαν «πράγματα», «καπνό», «μαύρο», «καφέ» ενώ τα χρήματα τα έλεγαν «χαρτιά».

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος εντοπίστηκε στα Χανιά να παραλαμβάνει ένα άτομο που μόλις είχε αποβιβαστεί από το πλοίο.

Κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου και των ερευνών που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν, 29,23 γραμ. κάνναβης, 8,17 γραμ. μεθαμφεταμίνης, 22,65 γραμ. φυτικών αποσπασμάτων ναρκωτικής ουσίας, 3 κινητά τηλέφωνα, 30 ευρώ, 3 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας, 0,09 γραμμ. ηρωνίνης, 3 πιστόλια και 12 αβολίδωτα φυσίγγια.

Στην έρευνα που έγινε στα κελιά της φυλακής βρέθηκαν 10 αυτοσχέδια σουβλιά, 2 αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιο πριόνι, ξυράφι και λάμα σιδηροπρίονου, 3 USB sticks, 1,36 γραμ. κάνναβης, 1,09 γραμ. ναρκωτικής ουσίας και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο υπάλληλος πέρα από την ενασχόλησή του με τα ναρκωτικά, είχε εισάγει στη φυλακή τηλεφωνική σύνδεση και ενημέρωνε τη σύντροφο ενός κρατουμένου για τους επικείμενους ελέγχους και πληροφορίες για τη μεταγωγή του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά μεταξύ άλλων αδικήματα της συγκρότησης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, παράνομη κατοχή όπλων εντός φυλακής και προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ξεσκεπάστηκε εγκληματική οργάνωση που έβαζε ναρκωτικά μέσα στη φυλακή – Στο κύκλωμα με ηγετικό ρόλο και σωφρονιστικός υπάλληλος"

Διαγράφεται και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μάριος Σαλμάς

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο Μάριος Σαλμάς.

Νωρίτερα, στην απόφαση για διαγραφή του Μάριου Σαλμά προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Η παραπομπή του αφορά αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

«Ο κ. Σαλμάς με την εν γένει συμπεριφορά του έθεσε τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

H στάση του Μάριου Σαλμά το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι «είχε συνεχή απρεπή συμπεριφορά» και έκανε «κακοπροαίρετη κριτική», προσθέτοντας ότι του είχαν γίνει οι ανάλογες συστάσεις, καλώντας τον να τοποθετείται κοινοβουλευτικά.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε συνυπογράψει με άλλους 10 «γαλάζιους» βουλευτές την επίκαιρη ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, απάντησε και ο Μάριος Σαλμάς επανήλθε (μέσω τηλεοπτικής εκπομπής) επιμένοντας ότι το ζήτημα έχει λυθεί για τις τράπεζες, όχι όμως και για τους δανειολήπτες που μένουν απροστάτευτοι, προσθέτοντας δηκτικά: «Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου, για να καταλάβεις τον πολίτη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγράφεται και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μάριος Σαλμάς"

Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Άνω Λιόσια. Βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και κλοπιμαία – 11 συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί και νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λιοσίων, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, με μέλη Ρομά, που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε 11 συλλήψεις και τουλάχιστον 18 προσαγωγές.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 έρευνες σε σπίτια και χώρους αποθήκευσης κλοπιμαίων, ενώ παράλληλα έχουν εντοπιστεί όπλα, ναρκωτικά και διάφορα τιμαλφή που είχαν κλαπεί.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν έφοδο σε ένα σπίτι, ενώ στις εικόνες φαίνονται κάποια από τα ευρήματα, όπως καραμπίνες, πιστόλια και σφαίρες.

elas_epixeirisi___2_

elas_epixeirisi___3_

elas_epixeirisi___4_

elas_epixeirisi___1_

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Άνω Λιόσια. Βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και κλοπιμαία – 11 συλλήψεις"

Χαλάνδρι: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ φόρτιζε στο Χαλάνδρι - Δείτε βίντεο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής (22/9) έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί της οδού Αγίας Παρασκευής, όταν το ΙΧ φόρτιζε.

Στο σημείο, επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ δεν υπήξαν αναφορές για τραυματίες.

Δείτε βίντεο:

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλάνδρι: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ φόρτιζε στο Χαλάνδρι - Δείτε βίντεο"

Λεωφόρος Σχιστού: Τούμπαρε βυτιοφόρο – Διακοπή κυκλοφορίας

Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή βυτιοφόρου σημειώθηκε στο ύψος του νεκροταφείου του Σχιστού το μεσημέρι της Δευτέρας (23.9.24).

Το βυτιοφόρο που κινούνταν στη λεωφόρο Σχιστού, μετέφερε υγραέριο και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει διαρροή.

Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Σχιστού από την Γρηγορίου Λαμπράκη έως την οδό Παλάσκα.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ξεκίνησε μετάγγιση του υγραερίου σε άλλο βυτιοφόρο από την εταιρεία.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ώρες. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωφόρος Σχιστού: Τούμπαρε βυτιοφόρο – Διακοπή κυκλοφορίας"

Ομόφωνα «ναι» στη διαγραφή Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά, επικύρωσε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιστολή διαγραφής του Μάριου Σαλμά ανακοινώθηκε στην ολομέλεια και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μένει με 156 βουλευτές. 

O ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παρέμεινε περίπου για ένα λεπτό στην αρχή της συνεδρίασης. Αποχωρώντας μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής λέγοντας: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει, γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς. Τότε είναι τιμή μου.  Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεχτο. Αν όμως, ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται, το γεγονός ότι η παρουσία μου, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό  του υπουργείου Τουρισμού, όπου σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω, ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές, αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Στο αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του, ο βουλευτής απάντησε: «νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για ομόφωνη απόφαση διαγραφής Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, είπε ακόμα ότι ο Μάριος Σαλμάς «προσπαθεί να καταστήσει τον εαυτό του ήρωα των κόκκινων δανείων».

«Το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για ερώτηση που έκανε με συνάδελφους του, είναι κάτι που η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στη διαγραφή του, τόνισε πως «διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές και σε σχέση με ό,τι προβλέπει η ΚΟ συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις».

«Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια, δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει απευθύνει ερώτηση, να παίρνει απάντηση και να επιμένει σε τηλεοπτικό σταθμό. Η συμπεριφορά για τη οποία διεγράφη είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με καμία άλλη συμπεριφορά βουλευτή ΝΔ», είπε ο Πάυλος Μαρινάκης.

Τα μέλη της επιτροπής, έδωσαν στον Μάριο Σαλμά δύο άρθρα του καταστατικού του κόμματος, ζητώντας του εξηγήσεις για «αντισυναδελφική συμπεριφορά». Στην επιτροπή μετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Τραγάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας και οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Θεόδωρος Καραόγλου.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης σε δηλώσεις του είπε ότι «Ο κ. Σαλμάς, με τη συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ομόφωνα «ναι» στη διαγραφή Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ"

Τρεις νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο – Η λέμβος βυθίστηκε περίπου 150 μέτρα από την ακτή

Ναυάγιο με τουλάχιστον τρεις νεκρούς μετανάστες σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ανοιχτά της Σάμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα είναι δύο μικρά κορίτσια.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν διασωθεί πέντε άτομα, ενώ υπάρχουν αναφορές για περισσότερους από 20 αγνοούμενους.

Η λέμβος βυθίστηκε περίπου 150 μέτρα από την ακτή υπό κακές καιρικές συνθήκες. Ένας ιδιώτης άκουσε φωνές και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Οι έρευνες υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποιούνται στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου, για τον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών, όπως αναφέρει το samos24. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα Περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ιδιωτικό σκάφος ΕΟΔ Σάμου και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Παράλληλα, απογειώθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για να συνδράμει στις έρευνες.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς, με ανέμους έντασης 5-6 μποφόρ από βορειοδυτική κατεύθυνση, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών δυνάμεων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο – Η λέμβος βυθίστηκε περίπου 150 μέτρα από την ακτή"

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο το οποίο φορούσε περούκα, εισέβαλε στην τράπεζα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δεκελείας και υπό την απειλή όπλου απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον ανέμενε με μοτοσικλέτα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news