facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για τραυματισμό αστυνομικών

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου, και συγκεκριμένα στην οδό Κ. Παλαιολόγου, από όπου και κλήθηκε για διατάραξη από ρομά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, όταν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ρομά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν και άλλες δυνάμεις, καθώς επίσης και διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ προκλήθηκαν και φθορές σε περιπολικό.

Για τον τραυματισμό των αστυνομικών, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 4 συλλήψεις. 

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για τραυματισμό αστυνομικών"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, λόγω των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06.00 ώρα, μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς ως εξής:

-Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

-Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δύναται να παραταθούν ή μειωθούν πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοστούν

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί"

Πρόγραμμα ΝΔ: Εγκατάσταση 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία – Αφορά τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου

Το μέρος της παρουσίασης του Προγράμματος Διακυβέρνησης της ΝΔ που αφορά στις πρωτοβουλίες στον τομέα της Παιδείας, και ειδικά για την εγκατάσταση 36.000 διαδραστικών πινάκων σε όλα τα τμήματα από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου

Ακολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις και βίντεο του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα ΝΔ: Εγκατάσταση 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία – Αφορά τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου"

Καιρός αύριο: Βροχές και συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Στους 23°C η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή (30.4.2023), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αυξημένη συννεφιά θα επικρατήσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μπόρες στα δυτικά από το μεσημέρι και μετά.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Κυριακή σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, από τις απογευματινές ώρες παροδικά αυξημένες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 και τοπικά στη Μακεδονία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους έως και αργά το απόγευμα. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Στους 23°C η θερμοκρασία"

Σκέρτσος: Υπόμνημα ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις εκλογές — Τι αναφέρει

«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του “Εθνικού Κόμματος – Ελληνες” στις ερχόμενες εκλογές» έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Όπως αναφέρεται, «Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικο που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή» επισημαίνεται.

Το υπόμνημα εδώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκέρτσος: Υπόμνημα ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις εκλογές — Τι αναφέρει"

Φάρσα η βόμβα στην αμαξοστοιχία Intercity

Το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα σε αμαξοστοιχία Intercity αποδείχθηκε φάρσα τελικά. Σημειώνεται ότι η αμαξοστοιχία πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

H αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών και αφού έγινε προληπτική εκκένωση της, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Ο έλεγχος ήταν αρνητικός και έτσι η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιο της

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φάρσα η βόμβα στην αμαξοστοιχία Intercity"

Εκλογές 2023: Αίτηση εξαίρεσης τριών Αρεοπαγιτών κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη

Αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατέθεσε προ ολίγου το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες“.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη των «Ελλήνων», επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμημα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Αίτηση εξαίρεσης τριών Αρεοπαγιτών κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη"

Φάρσαλα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα 5 παιδιών που ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Η καταγγελία για ξυλοδαρμό και ρατσιστική βία σε βάρος εργάτη στα Φάρσαλα που είναι πατέρας πέντε παιδιών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή…

Οι έρευνες στα Φάρσαλα βρίσκονται σε εξέλιξη με τις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του εργάτη να προβληματίζουν. Ο ίδιος βρέθηκε αιμόφυρτος στη μέση δρόμου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε άγρια από τον γαμπρό του αφεντικού του, όταν πήγε να ζητήσει δεδουλευμένα του. Είναι πατέρας πέντε παιδιών και συντηρεί όλη την οικογένεια που βρίσκεται στο Πακιστάν. Η καθυστέρηση στην πληρωμή τον έκανε όπως τονίζει να επισκεφθεί το αφεντικό του για να ρωτήσει τι έχει συμβεί. Όμως αντί για κουβέντα και διάλογο, ήρθε αντιμέτωπος με τις άγριες διαθέσεις του άντρα που κατονομάζει ως δράστη της σε βάρος του επίθεσης.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προβαίνει η ΚΕΕΡΦΑ παρουσιάζοντας εικόνες από την επίθεση σε βάρος εργάτη μετανάστη στα Φάρσαλα, ο οποίος ζήτησε τα δεδουλευμένα του, για να τα στείλει στην οικογένειά του. Ως δράστης καταγγέλλεται ένας άνδρας, γαμπρός του εργοδότη του. Κατηγορείται ότι τραυμάτισε βαριά στο χέρι και άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο τον μετανάστη, χτυπώντας τον με ένα ξύλο.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Ρατσιστική βία εργοδότη κτηνοτρόφου στη Κρήνη Φαρσάλων σε βάρος μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν. Ο γελαδοτρόφος, γαμπρός του εργοδότη προχώρησε σε βάρβαρη επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι σε βάρος του μετανάστη εργάτη Ιρφάν Μοχάμεντ, 37 ετών.

Συγκεκριμένα, ο Ιρφάν αποφάσισε να πάει από το χωριό Κρήνη όπου βρίσκεται ο τόπος εργασίας του στα Φάρσαλα για να στείλει λεφτά στην οικογένεια του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή του αφεντικού του. Του χρωστάει και άλλα δεδουλευμένα. Είναι πατέρας πέντε παιδιών ενώ συντηρεί και τους γονείς του.

Ο … τον πήρε στο κατόπι με το αυτοκίνητο του αφού έφυγε από τη δουλειά και έξω από την Κρήνη, στο χώρο όπου υπάρχει μια ζυγαριά, άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο στο κεφάλι και το σώμα. Τον τραυμάτισε βαριά στο χέρι ενώ τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η εργοδοτική βία πάει χέρι – χέρι με το ρατσισμό καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει έρμαιο των ορέξεων του κάθε αφεντικού τους μετανάστες εργάτες που δεν έχουν χαρτιά. Η προτεραιότητα της, παρά τις ανάγκες σε εργασία για χιλιάδες στο χώρο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, είναι τα κέρδη των αφεντικών και όχι η διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων, τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τόσο των ντόπιων όσων και των μεταναστών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φάρσαλα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα 5 παιδιών που ζήτησε τα δεδουλευμένα του"

Κορινθία: Ρομά έκλεψε καλώδια χαλκού... 1 τόνου και εκατοντάδες καταλύτες αυτοκινήτων στο Βραχάτι

Ολόκληρα... "βουνά" από κλεμμένους καταλύτες οχημάτων και καλώδια χαλκού ανακάλυψαν κατά την διάρκεια της περιπολία τους οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, όταν έκαναν σήμα στον οδηγό ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο στο Βραχάτι Κορινθίας, το βράδυ της Τετάρτης!

Όταν άνοιξαν τον χώρο των αποσκευών, δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς είδαν μέσα περισσότερους από 60 καταλύτες τους οποίους ο δράστης είχε ξηλώσει το ίδιο βράδυ από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πόλη της Κορίνθου! Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ακολούθησε σε οικισμό Ρομά όπου διαμένει ο δράστης, βρέθηκαν κρυμμένα καλώδια χαλκού βάρους ενός τόνου τα οποία είχε ξηλώσει από επιχείρηση στην Κορινθία, ενώ κατασχέθηκαν και άλλοι 115 καταλύτες και ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον δράστη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του για κλοπές κατά συρροή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς αποκλείεται να λεηλάτησε μόνος του τόσα οχήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορινθία: Ρομά έκλεψε καλώδια χαλκού... 1 τόνου και εκατοντάδες καταλύτες αυτοκινήτων στο Βραχάτι"

Χαλκίδα: Ρομά ξυλοκόπησαν 91χρονο και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι – Συνελήφθησαν από την Αστυνομία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας, μετά από άμεση κινητοποίηση και ενδελεχείς έρευνες, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Απριλίου στη Χαλκίδα, τρια άτομα Ελληνικής καταγωγής, εκ των οποίων ένας άνδρας ηληκίας 37 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας, 47 και 49 ετών, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Απριλίου, οι τρεις συλληφθέντες εισήλθαν στην οικία 91χρονου άνδρα και με την άσκηση σωματικής βίας από τον άνδρα συλληφθέντα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της οικίας και τράπηκαν σε φυγή.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

eviathema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Ρομά ξυλοκόπησαν 91χρονο και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι – Συνελήφθησαν από την Αστυνομία"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστή η λεωφόρος Δεκελείας λόγω των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τριήμερου εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2023 (Σάββατο 29/04, Κυριακή 30/04, Δευτέρα 01/05) και της διοργάνωσης της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης, πραγματοποιείται προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τη 01:00 το βράδυ της Παρασκευής 28 Απριλίου μέχρι τις 07:00 π.μ. της Τρίτης 02 Μαΐου στις εξής οδούς:

– Λ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των ισόπεδων οδικών κόμβων Δεκελείας – Χαλκίδος – Αγ. Αναργύρων και Δεκελείας – Λαχανά – Ελ. Βενιζέλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Φιλαδέλφεια.

– Αγ. Αναργύρων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αχαρνών και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

– Χαλκίδος, σε όλο το μήκος της.

Για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα παραμείνουν ανοιχτοί οι οδοί Εφέσου, Ν. Τρυπιά, Τρωάδος, Ατταλείας, Αφών Γεωργιάδη, Ειρήνης, Σαλαμίνος, Ελ. Βενιζέλου, Βρυούλων προς Εθν. Αντιστάσεως.

Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από τις παραπάνω οδούς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστή η λεωφόρος Δεκελείας λόγω των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς"

Λέκκας διαψεύδει Μπέο: Δεν ισχύει ότι το 60% των σχολικών κτηρίων χρειάζονται γκρέμισμα

Ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το 60% των κτηρίων όπου στεγάζονται σχολεία στον Βόλο, χρειάζονται γκρέμισμα, όπως πρόσφατα είχε ισχυριστεί ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ήταν ο Δρ Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Ο κ. Λέκκας βρέθηκε στον Βόλο, και μετά από ερώτηση της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας παράλληλα και τα εξής: Υπάρχουν 17.000 σχολεία σε όλη τη χώρα, σχολεία που έχουν δομηθεί από τις αρχές του 1900, μέχρι και σήμερα. Μπορούμε να τα διακρίνουμε σε τρεις κατηγορίες.

Στα σχολεία που έχουν κτιστεί μέχρι το 1959, τα οποία είναι σχολεία τα οποία έχουν κτιστεί με βάση την εμπειρία, και κάποιες οδηγίες που υπήρχαν από την πολιτεία. Είναι ιστορικά σχολεία τα οποία μετρούν δεκαετίες λειτουργίας. Αυτή η πρώτη κατηγορία, θέλει οπωσδήποτε έλεγχο και θέλει έλεγχο γιατί έχουν περάσει τα χρόνια. Δεν ήταν επαρκείς οι αντισεισμικοί κανονισμοί, χωρίς όμως να υποστηρίζουμε ότι αυτά τα σχολεία είναι επικίνδυνα. Υπάρχουν μάλιστα σχολεία, τα οποία είναι υποδείγματα αντισεισμικής τεχνολογίας.

Η δεύτερη κατηγορία είναι από το 1959 μέχρι το 1984,τα οποία σχολεία, κατασκευάστηκαν με τις αντισεισμικές οδηγίες, μέσα από μια συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη. Έχουν αντισεισμική επάρκεια και εφόσον δεν έχουν υποστεί παρεμβάσεις και αλλαγές χρήσης και έχουν συντηρηθεί, είναι επίσης ασφαλή.

Υπάρχουν και τα σχολεία από το 1984 και μετά, μετά τη θέσπιση δηλαδή του αντισεισμικού κανονισμού στη χώρα μας τα οποία είναι εξαιρετικά ασφαλή σχολεία με την αίρεση πάντα ότι δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις έχουν συντηρηθεί επαρκώς κλπ.

Σε ό,τι αφορά ειδικά για τα σχολεία του Βόλου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το 60% των κτηρίων όπου στεγάζονται σχολεία στον Βόλο, χρειάζονται γκρέμισμα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέκκας διαψεύδει Μπέο: Δεν ισχύει ότι το 60% των σχολικών κτηρίων χρειάζονται γκρέμισμα "

Αλεξανδρούπολη: Στην εντατική εισήχθη χειριστής γερανού που χτύπησε στα καλώδια ΔΕΗ και πήρε φωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, εισήχθη εσπευσμένα ο χειριστής του γερανού που πριν από λίγο εκτελώντας εργασίες στο εργοτάξιο φυσικού αερίου της Gastrate στην περιοχή του Απαλού, χτύπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια και πήρε φωτιά.
 
Ο χειριστής που είναι ηλικίας περίπου 48 ετών και εκτελούσε εργασίες εκφόρτωσης των ειδικών σωλήνων μεταφοράς φυσικού αερίου, προφανώς υπέστη ηλεκτροπληξία. Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και μόλις διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με εγκαύματα από το ηλεκτρικό ρεύμα που τον “χτύπησε”, εισήχθη αμέσως από τους γιατρούς στην εντατική.
 
 
 
 
 
 
Όπως σας ενημέρωσε το Evros-news.gr που βρέθηκε αμέσως στο σημείο του εργατικού αυτού ατυχήματος υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες ο γερανός που ξεφόρτωνε στους μεταλλικούς σωλήνες σε ένα σημείο το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά τα καλώδια της ΔΕΗ, τα χτύπησε και από την ηλεκτροπληξία που προκλήθηκε πήρε φωτιά.
 
 
Παράλληλα τραυματίστηκε σοβαρά, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ο χειριστής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ επιτόπου έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης με πάνω από πέντε πυροσβέστες και με ειδικό αφρό έσβησαν την πυρκαγιά.
Ας ευχηθούμε όλοι να ξεφύγει τον κίνδυνο και να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα ο τραυματισμένος χειριστής.
 
evros-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Στην εντατική εισήχθη χειριστής γερανού που χτύπησε στα καλώδια ΔΕΗ και πήρε φωτιά (ΒΙΝΤΕΟ)"

Χαλκιδική: Πήδηξε από μοτοσικλέτα για να μην συλληφθεί, αλλά τελικά…προσέκρουσε στο περιπολικό

Σε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, προσέκρουσε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ανήλικος, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης χθες το απόγευμα σε περιοχή του Αγίου Προδρόμου, στη Χαλκιδική, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ειδικότερα, ο 16χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, εγκατέλειψε εν κινήσει τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε υπηρεσιακό όχημα και να προκληθούν φθορές.

Στη συνέχεια, ο 16χρονος διέφυγε πεζός, ωστόσο τελικά ακινητοποιήθηκε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 673 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Επίσης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 16χρονος, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πολυγύρου, αλλά δεν χρειάστηκε να παραμείνει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Πήδηξε από μοτοσικλέτα για να μην συλληφθεί, αλλά τελικά…προσέκρουσε στο περιπολικό"

Πάτρα: Κέρδισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου, κόλαφος για Πελετίδη

Κέρδισαν οι συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Πατρέων, την δίκη και επιστρέφουν για δουλειά στο Δήμο Πατρέων. Από την Τρίτη θα βρίσκονται ξανά στις θέσεις τους και θα παραμείνουν, με βάση την απόφαση μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, ενώ ο Δήμος Πατρέων είχε παρασταθεί εναντίον των εργαζομένων, με τρεις δικηγόρους.

Ο επικεφαλής της “Νέας Πάτρας” Νίκος Νικολόπουλος, σημείωσε για την εξέλιξη αυτή:

“Νίκη των Συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων, ενάντια στην Κομμουνιστική εκμετάλλευση και Υποκρισία.

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου στο Λασίθι για τους συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που οι ίδιοι κατέβαλαν αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποτελεί παράλληλα και κόλαφος, τόσο για την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, όσο και προσωπικά για τον απερχόμενο Δήμαρχο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Αποτελεί Νίκη και για όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, που βρίσκονται όμηροι διαχρονικά των Κυβερνητικών Επιλογών και της Κομμουνιστικής Εκμετάλλευσης.

Αποτελεί Νίκη του Λαού για μια Νέα Ελλάδα που ανατέλλει στις 21 Μαΐου, αλλά και της Νέας Πάτρας που οραματιζόμαστε.”

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών, Γιώργος Ρώρος σημείωσε για την δικαστική απόφαση: 

“Σημαντική ημέρα, δικαίωσης των εργαζομένων της κοινωφελούς στο Δήμο Πατρέων, από το δικαστήριο του Λασιθίου. Οι εργαζόμενοι μετά από πρόταση που έφερε η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρα την παρελκυστική πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Δημάρχου κ. Πελετίδη, με τις ψήφους της αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο Λασίθι. Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη έστειλε τη νομική υπηρεσία να καταθέσει κατά των εργαζομένων. Η δικαίωση των εργαζομένων αποτελεί και δικαίωση της αντιπολίτευσης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους.
Συμβολικά παραμονές Πρωτομαγιάς κερδίζετε μία ακόμα κατάκτηση, το δικαίωμα στη δουλειά.
Την Πρωτομαγιά η Λαϊκή Συσπείρωση και ο κ. Πελετίδης, χωρίς να κοκκινίζουν θα αναφωνήσουν “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”;

Από την Κρήτη, όπου παραστάθηκε ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος στο πλευρό των εργαζομένων, ανέφερε:

Μεγάλη νίκη για τους 436 εργαζόμενους συνδημότες της Πάτρας και τις οικογένειες τους. Πανελλήνιας σημασίας η απόφαση υπέρ των εργαζομένων που ανοίγει δρόμο και για να κερδηθούν προσφυγές εργαζομένων  και από άλλους Δήμους.

Η άρτια δικηγορική συνδρομή και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος με μια δυναμική και τεκμηριωμένη κατάθεση 40 λεπτών στο Δικαστήριο που έγινε στο Λασίθι, πέτυχαν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων.

Γεγονός τεράστιας σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι κάτι τέτοιο δεν πέτυχε ούτε ο Δήμος Ηρακλείου σε πρόσφατο δικαστήριο, ούτε άλλο Δήμοι μέχρι τώρα. Απατώντας στα καίρια ερωτήματα  του Προέδρου ως προς τις ελλείψεις προσωπικού κατέθεσε δηλώσεις της ίδιας της Δημοτικής αρχής για τα 400 και πλέον κενά που υπάρχουν και που προξενούν δυσλειτουργία στις δημοτικές υπηρεσίες από την υποστελέχωση.

Είναι άκρως απαραίτητοι όλοι και με ευθύνη για το συμφέρον των δημοτών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα τους.

Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου αποκάλυψε μεταξύ των άλλων έγγραφα για τα 33 εκατομμύρια ευρώ της τελευταίας τετραετίας που παραμένουν ανείσπρακτα και επίσης τα μη προϋπολογισμένα έσοδα από διάφορες πηγές.”

patranews

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Κέρδισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου, κόλαφος για Πελετίδη "

Τηλεφώνημα για βόμβα σε αμαξοστοιχία του Intercity – Αποσύρθηκε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών

Aναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα στην αμαξοστοιχία Intercity 56, κάτι που έφερε την απόσυρσή της στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συγκεκριμένο τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Στο σημείο αναμένεται ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ για να ελέγξει τα βαγόνια, ενώ θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στη μετακίνηση των επιβατών.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Αφιδνών και ΣΚΑ.

Το δρομολόγιο αυτό επιλέγουν πολλοί φοιτητές, καθώς η Ηellenic Train έχει ανακοινώσει μειωμένα εισιτήρια κατά 50% για σπουδαστές και νεαρούς επιβάτες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τηλεφώνημα για βόμβα σε αμαξοστοιχία του Intercity – Αποσύρθηκε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών"

Ρόδος: Η πρώτη σύλληψη ταξιτζή για τις καταστροφές οχημάτων της Uber

H Ρόδος μοιάζει με καζάνι που βράζει μετά τα επεισόδια, τις καταστροφές και τον τραυματισμό οδηγού της εταιρείας «Cool Rhodes», που λειτουργεί τα Uber…

Ανάστατη η Ρόδος από τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη 26 Απριλίου του 2023 στην οδό Ηλία Βενέζη. Όταν ταξιτζήδες κατέστρεψαν οχήματα της εταιρείας «Cool Rhodes», που λειτουργεί τα Uber και έφτασαν στο σημείο να τραυματίσουν οδηγό που τα λειτουργούσε. Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς οι ταξιτζήδες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι η εταιρεία να φύγει από το νησί.

Την ώρα που το διαδίκτυο κατακλύζεται από αποκαλυπτικά βίντεο και φωτογραφίες του εξαγριωμένου πλήθους που συμμετείχε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην οδό Ηλία Βενέζη εις βάρος υπαλλήλων και της περιουσίας της εταιρείας «Cool Rhodes», που λειτουργεί τα Uber στο νησί της Ρόδου, το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας αυτοκινητιστής.

Πρόκειται για έναν 26χρονο στον οποίο μαζί με άλλους «άγνωστους» επί του παρόντος δράστες αποδίδονται από την ΕΛΑΣ τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απειλής για την διάπραξη κακουργήματος, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μέρος της οποίας αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατική, την 27η Απριλίου 2023 στις 15.40 στην περιοχή Ηλία Βενέζη, «πλήθος οργανωμένων οδηγών ταξί, έχοντας ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο του συνδέσμου τους, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος φέρεται να προκαλούσε το συγκεντρωμένο πλήθος, προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 45χρονο υπάλληλο της εταιρίας «Cool Rhodes», σπάζοντάς του το πόδι και διέπραξαν φθορές σε περίπου 15 σταθμευμένα οχήματα ιδιοκτησίας της εταιρίας αλλά και σε ισόγεια επιχείρηση».

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή εξέτασαν βιντεοληπτικό υλικό, φωτογραφίες και έχουν λάβει καταθέσεις και φέρονται να έχουν εντοπίσει ορισμένους από τους δράστες.

Η ανακοίνωση της CoolRhodes

Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης
οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου. 

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική  ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε
πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους. 

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο. 

Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι:  Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Η πρώτη σύλληψη ταξιτζή για τις καταστροφές οχημάτων της Uber"

Συμφωνία για ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στις 10 Μαΐου

Στην διεξαγωγή ενός debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι από έξι κανάλια και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Όσον αφορά τον παρουσιαστή θα είναι δημοσιογράφος - μέλος της ΕΣΗΕΑ κοινής αποδοχής. Το πρόσωπο ενδεχομένως να είναι ο Γιώργος Κουβαράς. 

Το debate θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου και η διάρκειά του θα είναι τρίωρη.  

Σημειώνεται κατεγράφη και πάλι  η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δεύτερο debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμφωνία για ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στις 10 Μαΐου"

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα τρία στοιχεία που «έκαψαν» τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Ξετυλίγεται στο κουβάρι της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με την αστυνομία να έχει κάνει δύο συλλήψεις και παράλληλα να συνεχίζει τις έρευνες.

Από την πρώτη στιγμή από τις αρχές συστάθηκε ειδική υπηρεσιακή ομάδα για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που μελέτησε και την παραμικρή λεπτομέρεια της υπόθεσης. Οι δράστες μάλιστα είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν τη δολοφονία. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά λίγες ημέρες πριν από την εκτέλεση του δημοσιογράφου, οι συλληφθέντες πήγαν σε κατάστημα στους Αμπελόκηπους και αγόρασαν πακιστανικά τηλέφωνα τα οποία και χρησιμοποίησαν.

Παράλληλα κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την διαδρομή της μηχανής, αλλά και του λευκού βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την δολοφονία. Αρχικά εμφανίζονται δύο άτομα πάνω στη μηχανή και το βανάκι να ακολουθεί, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω άλλη κάμερα έχει καταγράψει ένα άνδρα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας μπήκε μέσα στο βαν.

Τα πραγματικά κινητά εξάλλου των συλληφθέντων την ημέρα της δολοφονίας λειτουργούσαν κανονικά και τα είχαν αφήσει κάπου αλλού, ώστε το στίγμα τους να μην δείχνει ότι βρίσκονται στον Άλιμο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το βαν που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία ανήκει σε εταιρεία που σχετίζεται με τον 48χρονο. Για το λόγο αυτό ο 48χρονος προσήχθη πριν από 15 μέρες στη ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί βρισκόταν στο τόπο της δολοφονίας του Καραϊβάζ το βαν του. Ο 48χρονος όμως δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους αστυνομικούς και απάντησε μόνο ότι δεν θυμόταν, ενώ και από τον οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, αποδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν.

Στην δικογραφία υπάρχει αναφορά για τρία ακόμη άτομα. Το ένα μάλιστα βρίσκεται στη φυλακή και εξετάζεται η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες είναι αδέρφια,  ήταν ψύχραιμα κατά την σύλληψη τους και την διάρκεια παραμονής του στην ΓΑΔΑ, ενώ είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Ειδικότερα είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία. Εχει εμπλακεί στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Καραϊβάζ: Τα τρία στοιχεία που «έκαψαν» τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news