facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Χαλάνδρι: Η 49χρονη εικαστικός μιλά μέσα από τα κρατητήρια – “Είχαμε ραντεβού να δω το παιδί”

Η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι μιλά για πρώτη φορά μέσα από τα κρατητήρια. Υποστηρίζει ότι δεν έστησε ενέδρα στον 68χρονο, αλλά πως είχαν ραντεβού για να δει την κόρη της, ενώ επιμένει πως το όπλο δεν είναι δικό της, αλλά του θύματος.

“Δεν του έστησα ενέδρα. Είχαμε ήδη κλείσει ραντεβού για τις 15:00 να έβλεπα για δύο λεπτά το παιδί. Είχα να δω το παιδί μου τουλάχιστον ένα χρόνο”, είπε η εικαστικός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Η δημοσιογράφος την ρωτά αν το είχε αποφασίσει από πριν και πού βρήκε το όπλο. “Φυσικά και όχι…  Πώς αποδεικνύεται ότι ήταν δικό μου το όπλο; Δικό του ήταν” απαντά η 49χρονη.

Σημειώνεται πάντως ότι το ίδιο το παιδί είπε στους παιδοψυχολόγους της αστυνομίας, ότι η μητέρα του ήταν εκείνη που πυροβόλησε, βγάζοντας το όπλο μέσα από την τσάντα της.

πυροβολισμοί Χαλάνδρι

Η επικοινωνία πριν από τους πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι

“Πήγα από τις 13:30 ανυπομονούσα να δω το παιδί μου έστω για δύο λεπτά. Του στέλνω μήνυμα ότι “είμαι κάτω από το σπίτι ήρθα νωρίτερα γιατί ανυπομονώ να δω το παιδί μου και να το αγκαλιάσω”. Ήρθαν στις 3 η ώρα. Μου λέει “κάνε λίγο υπομονή, αν μπορείς να έρθεις και νωρίτερα από τις 3 έλα”. Συγγνώμη, αυτό σημαίνει στημένη ενέδρα από μέρους μου;” τόνισε η 49χρονη.

“Φτάνουν το παιδί μου και αυτός στην πυλωτή. Με ανυπομονησία ανοίγω τα χέρια μου, αγκαλιάζω το παιδί σφιχτά. Κατά περίεργο τρόπο εκεί που την έχω στην αγκαλιά, το παιδί γλιστρά. Κρατούσα το κινητό μου και το κλειδί του αυτοκινήτου, τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο δεν είχα επάνω μου”, ανέφερε.

πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι

“Το παιδί με αγκαλιάζει, γλιστρά από την αγκαλιά μου, αρπάζει το κλειδί του αυτοκινήτου από τα χέρια μου και τρέχει προς τα έξω. Εγώ πιστεύω το παιδί πήρε το κλειδί για να τρέξει να κρυφτεί στο αυτοκίνητό μου με σκοπό να την ακολουθήσω κι εγώ. Για να το σκάσει από αυτόν. Αυτός εκείνη την ώρα είχε μια τσάντα, ένα μπουφάν χοντρό φορούσε…, δεν ξέρω τι..,  βγάζει πιστόλι και λέει “γύρνα πίσω θα πυροβολήσω τη μάνα σου”.

Εκείνη την ώρα γυρνάω και τον βλέπω με ένα πιστόλι στο χέρι και ορμάω κατά πάνω του να του πάρω το πιστόλι από τα χέρια. Δεν το άφησε το κρατούσε με πολλή δύναμη οπότε έφυγαν κάποιοι πυροβολισμοί, στο ταβάνι, στον τοίχο, στην πόρτα, δεν ξέρω…” συνέχισε η εικαστικός από τα κρατητήρια.

“Από εκεί και πέρα προσπάθησε να στρέψει στο σώμα μου. Πήρα το όπλο, το έστρεψα προς το μέρος του και έφυγαν πυροβολισμοί. Δεν ξέρω που πήγαν, στο σώμα του; Το παιδί είχε ήδη γυρίσει. Όταν είδα το παιδί και ξαφνικά είδα αυτόν με αίματα στο πρόσωπο, είχα παγώσει ήμουν σε σοκ, ήμουν σε πλήρη ακινησία, δεν ξέρω τι έγινε. Προφανώς έπεσα κάτω λιπόθυμη. Το παιδί είχε αρπάξει το όπλο”, κατέληξε η 49χρονη.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλάνδρι: Η 49χρονη εικαστικός μιλά μέσα από τα κρατητήρια – “Είχαμε ραντεβού να δω το παιδί”"

Εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Λιβύη»

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Λιβύη» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας İbrahim Kalın σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, δίνοντας μια σαφή απάντηση στην γαλλική προσπάθεια της διάσκεψης του Παρισιού.

«Σε αυτή τη συνάντηση, το θέμα της απομάκρυνσης ξένων στρατιωτών επιχειρήθηκε να συνδεθεί με Τούρκους στρατιώτες, οπότε και αισθανόμαστε άβολα με αυτό.

Είμαστε εκεί ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που κάναμε με τη λιβυκή κυβέρνηση, και συνεπώς έχουμε νομική κάλυψη. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, οι στρατιώτες μας βρίσκονται εκεί.

Ο τουρκικός Στρατός παρέχει μόνο στρατιωτικές υπηρεσίες συμβούλων και εκπαίδευσης. Το κύριο πρόβλημα της Λιβύης δεν είναι η αναχώρηση Τούρκων στρατιωτών από εκεί. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης. 

Υπάρχει σοβαρή απειλή από  όπλα που δίνονται  στον Χάφταρ τα τελευταία  3 χρόνια. Τα όπλα στον Χάφταρ δεν έχουν ληφθεί πίσω, αυτή τη στιγμή είναι κάπου κρυμμένα.

Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι ο Χάφταρ δεν θα τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον;

Πρώτα, θα πρέπει να μιλήσουν με τον Χάφταρ και να βγάλουν την Vagner (σ.σ.: την ρωσική κοινότητα εθελοντών μαχητών) από εκεί».

Σε ότι αφορά το F-35 και κρίση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

«Το πρόγραμμα F-35 είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε με την υπογραφή 11 χωρών. Όταν ήρθε στο προσκήνιο το θέμα των S-400, ως φόρμουλα, κατέλυσαν την υπάρχουσα συμφωνία, στην οποία εμπλεκόμασταν και εμείς, και έκαναν νέα συμφωνία.

Είπαμε ότι ήταν εντελώς άδικο και παράνομο. Δεν χάνει μόνο η Τουρκία από αυτό. Το πρόγραμμα και οι χώρες εντός αυτού χάνουν επίσης μακροπρόθεσμα.

Έχουμε μια προκαταβολή των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πληρώσαμε. Μιλάμε για το πώς μπορούμε να το αντισταθμίσουμε αυτό.

Ο εκσυγχρονισμός των F-16 και η αγορά νέων F-16 ήρθε στο προσκήνιο. Ο Πρόεδρός μας μετέφερε αυτό το θέμα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάιντεν στη Ρώμη.

Εξέφρασαν  οι ΗΠΑ την άποψη  ότι έχουν θετική προσέγγιση.

Η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχουν αρκετά νομικά και τεχνικά ζητήματα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Μπορεί να το εμποδίσει το Κογκρέσσο; Μπορεί. Θα πράξουμε ανάλογα».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Λιβύη»"

Αρνείται ότι ασέλγησε κατά της 4χρονης κόρης του ο αστυνομικός από τα Τρίκαλα - Συγκλονίζει η περιγραφή της μικρής

Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ασέλγεια σε βάρος της τετράχρονης κόρης του ο αστυνομικός από τα Τρίκαλα, δια μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Παναγιώτου, με δηλώσεις του στο trikalavoice.gr, αναφέρει ότι ο πελάτης του «απορρίπτει κάθε κατηγορία από αυτές που του αποδίδονται, πολύ δε περισσότερο για αυτές τις απεχθείς πράξεις για τις οποίες γίνονται αναφορές».

Ο ίδιος αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και επισημαίνει: «Εμείς από την πλευρά μας μόλις αποκτήσαμε πρόσβαση στη δικογραφία η οποία ωστόσο έχει ήδη διαρρεύσει, προς μεγάλη μας έκπληξη, στα ΜΜΕ παραδίδοντας τον πελάτη μας βορά στο πλήθος. Θα ακολουθήσουμε όλα τα ένδικα μέσα και θα απαντήσουμε τεκμηριωμένα σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση».
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο 29χρονος Τρικαλινός αστυνομικός θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή πιθανότατα την Πέμπτη.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός δυνάμει εντάλματος για παράβαση των άρθρων 339 «αποπλάνηση παιδιών» και 345 ''γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών'' του Ποινικού Κώδικα.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο σχετικής καταγγελίας και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ο οποίος και εξέδωσε το σχετικό ένταλμα σύλληψης».

Την ίδια ώρα σοκ και αποστροφή προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον 29χρονο αστυφύλακα από τα Τρίκαλα που ασελγούσε στο μόλις 4 ετών κοριτσάκι του που αποκαλύπτει το protothema.gr. Μέσα από την κατάθεση της 23χρονης μητέρας, τη μαρτυρία του παιδιού αλλά και την πραγματογνωμοσύνη της παιδοψυχολόγου ξεδιπλώνεται λεπτό προς λεπτό το χρονικό της φρίκης που θα σημαδέψει για πάντα την ψυχή του παιδιού.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από μεθοδική ερευνά, κατάφεραν να «δέσουν» τον αστυνομικό που διέπραττε αυτές τις φρικαλέες ενέργειες σε βάρος του παιδιού του και να οδηγήσουν την υπόθεση στη δικαιοσύνη ενώ γίνονται φύλλο και φτερό οι υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τη ζωή και το παρελθόν του.

Το χρονικό της φρίκης

Ήταν βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Τρικάλων ενημερώνουν την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθεσεων της ΕΛΑΣ για ένα περίεργο περιστατικό κακοποίησης ενός κοριτσιού μόλις 4 ετών και 4 μηνών από έναν 29χρονο ένστολο που υπηρετεί σε τμήμα της περιοχής των Τρικάλων.

Την καταγγελία έκανε η 23χρονη πρώην σύζυγός του η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι η φρικαλέα πράξη φέρεται να τελέστηκε σε άγνωστη ώρα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Οι «αδιάφθοροι» κινήθηκαν άμεσα και κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων για να εξετάσει τη γυναίκα.

Την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε και η ιατροδικαστής της Περιφέρειες Εφετειου Θεσσαλίας, Ρουμπίνη Λεοντάρη για να μεταβεί στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου βρισκόταν το κοριτσάκι και να το εξετάσει, ενώ παραγγέλθηκε και στο τμήμα εγκληματολογικών ερευνών η αποστολή εγκληματολογικού συνεργείου προκειμένου να φωτογραφηθούν ευρήματα της υπόθεσης.

Τι κατέθεσε η μητέρα: «Ήταν επιθετικός, βίαιος και ναρκομανής»

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η 23χρονη μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι με τον 29χρονο αστυφύλακα παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 2017 και από το γάμο τους απέκτησαν ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Ένα χρόνο αργότερα και ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2018 η νεαρή είπε ότι ήταν σε διάσταση με τον πρώην σύζυγό της, καθώς ήταν επιθετικός και βίαιος απέναντι της και έκανε χρήση ναρκωτικών.

Μετά λύση του γάμου, υπέγραψαν συμφωνητικό διάρκειας 2 ετων στο οποίο καθορίζονταν επιμέρους ζητήματα όπως το ύψος της διατροφής και η επικοινωνία του αστυνομικού με το κοριτσάκι. Το συμφωνητικό έληξε τον Οκτώβριο του 2020 και έκτοτε τα ζητήματα που αφορούσαν τη διατροφή και την επικοινωνία του αστυφύλακα διευθετούνταν με δυσκολίες και αντεγκλήσεις και πολλές φορές με προφορική επικοινωνία.

Ειδικότερα είχαν συμφωνήσει ο αστυνομικός να παραλαμβάνει το κοριτσάκι κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τς τρεις μέχρι το βράδυ και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής. Όμως ο αστυνομικός ήταν ασυνεπής και όπως είπε η πρωην σύζυγός του πολλές φορές καθυστερούσε να επιστρέψει το κοριτσάκι με αποτέλεσμα οι καβγάδες μεταξύ του πρώην ζευγαριού να είναι έντονοι.

Το σκηνικό

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της γυναίκας γύρω στη μία ο αστυφύλακας μετέβη στην οικία της γυναίκας και παρέλαβε το ανήλικο τεκνο καθώς ήταν το Σαββατοκύριακο που θα περνούσε μαζί του με βάση τη συμφωνία που είχαν κάνει. Το απόγευμα του Σαββάτου είχαν μία σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον αστυφύλακα και το μεσημέρι της Κυριακής επικοινώνησε και πάλι για να πληροφορηθεί την ακριβή ώρα επιστροφής του κοριτσιού.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας υπήρξε και πάλι ένταση όταν η γυναίκα ζήτησε να μιλήσει με το παιδί της. Ο αστυνομικός προσπαθούσε να το αποφύγει της έκλεισε το τηλέφωνο και λίγο αργότερα επικοινώνησε και πάλι μαζί της και της ζήτησε να κρατήσει το κοριτσάκι και το βράδυ της Κυριακής κάτι το οποίο η γυναίκα αρνήθηκε. Για να δικαιολογήσει αυτή την απαίτηση ο ένστολος της είπε ότι είχε μεταβεί σε ένα χωριό των 
Τρικάλων από το οποίο κατάγεται και δεν ήθελε να οδηγήσει μέσα στη νύχτα. Τελικά μετά από άλλη μία φασαρία ο αστυφύλακας στις 22:30 την Κυριακή επέστρεψε την κόρη του στο σπίτι της μητέρας.

Όταν το παιδί επέστρεψε η μητέρα κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί στο κοριτσάκι καθώς το παιδί ήταν ιδιαίτερα ντροπαλό κάτι που όπως είπε η μητέρα ήταν ασυνήθιστο ενώ όταν έβγαλε τα ρούχα της για να βάλει τις πιτζάμες διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν ερυθρό στην ευαίσθητη περιοχή. Μια εικόνα την οποία ποτέ δεν είχε αντικρίσει στο παρελθόν.

Η περιγραφή που έκανε το κοριτσάκι στη μητέρα τόσο με λόγια όσο και με κινήσεις είναι ιδιαίτερα σκληρή, αποκρουστική και παραβιάζει κάθε λογική. Αυτό δε που είπε στη μαμά της είναι ότι πατέρας της της ζήτησε να μην αναφέρει στη μητέρα της όλα όσα έγιναν εκέινη την ημέρα.

Η 23χρονη σε κατάσταση σοκ φωτογράφισε και με το κινητό της τηλέφωνο το κορμί του παιδιού. Το μεσημέρι της Δευτέρας όταν η 23χρονη επέστρεψε από την εργασία της επικοινώνησε με τον παιδίατρο που παρακολουθεί το κοριτσάκι και του ζήτησε να το εξετάσει άμεσα χωρίς όμως να της πει το λόγο.

Όμως αυτό δε κατέστη δυνατό λόγω φόρτου εργασίας του γιατρού και έτσι στις έξι και τέταρτο το απόγευμα της Δευτέρας η 23χρονη μετέφερε το παιδάκι στο 
Νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί εξετάστηκε από παιδιάτρους και γυναικολόγο και εισήχθη προληπτικά στη μαιευτική κλινική. Η γυναικολόγος μετά από την εξέταση ανέφερε πως διαπίστωσε μία ένδειξη τραυματισμού στην περιοχή χωρίς όμως να μπορεί να προσδιόρισε από που προέρχεται και που οφείλεται. Στη συνέχει η γυναίκα μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων και κατήγγειλε το συμβάν.

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη δήλωσε ότι δεν διαφαίνεται μακροσκοπικά οποιαδήποτε βίαιη επέμβαση επί της ευαίσθητης περιοχής (βιασμός). Όμως το ολοκληρωμένο πόρισμα της αναμένεται να το παραδώσει άμεσα στους «αδιάφθορους».

Τι έδειξε η εξέταση από την παιδοψυχολόγο

Το κοριτσάκι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο η οποία συνέταξε ειδική έκθεση πραγματογνωμοσύνης. Από την εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρακτική αναπαράσταση μέσα από παιχνίδια και σχετικό εικονογραφημένο υλικό έτσι ώστε το κοριτσάκι να λεκτικοποιεί τα γεγονότα προέκυψαν τα εξής: Όσο το παιδί βρισκόταν στο χωριό του πατέρα της και πιο συγκεκριμένα στον καναπέ του σαλονιού ο αστυφύλακας προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Οι περιγραφές που έδωσε το παιδί είναι αναλυτικές και οι πράξεις τόσο αποτρόπαιες σε βαθμό που ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ λύγισαν. Επισημαίνεται δε σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ότι παρόμοιες ασελγείς πράξεις φέρεται να έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν σε άγνωστη ημερομηνία στην πατρική οικεία του αστυφύλακα σε νησί αλλά και στην οικεία του στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 σκληροί δίσκοι, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1 ταμπλετ, 2 usb και 2 κινητά τηλέφωνα τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου οι αστυνομικοί να «ξεκλειδώσουν» τη ζωή και το παρελθόν του αστυφύλακα. Το εσώρουχο του κοριτσιού καθώς και τα κλινοσκεπάσματα στα οποία κοιμόταν μαζί με τον πατέρα του κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών εξετάσεων για τυχόν εντοπισμό DNA.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι ο εν λόγω αστυνομικός είχε συλληφθεί στις 4/10/2018 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών (κάνναβης) υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί ενώ σύμφωνα με απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του επιβλήθηκε η ποινή της αργίας με απόλυση διάρκειας 4 μηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αρνείται ότι ασέλγησε κατά της 4χρονης κόρης του ο αστυνομικός από τα Τρίκαλα - Συγκλονίζει η περιγραφή της μικρής"

Παραλίγο νέο “Πέραμα” όταν 16χρονος Ρομά με πλούσιο ποινικό μητρώο επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. στην Πετρούπολη

Ένα νέο “Πέραμα” παραλίγο να ζήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πετρούπολη, όταν ανήλικος Ρομά οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο 16χρονος εντοπίστηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τους αστυνομικούς να οδηγεί το αυτοκίνητο κοντά στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, όπου του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Όντας εγκλωβισμένος στο συγκεκριμένο σημείο, έβαλε όπισθεν και προσπάθησε να τους εμβολίσει, με αποτέλεσμα η μια μηχανή με τους δύο αστυνομικούς να πέσει κάτω για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά λίγα μέτρα πιο πέρα, ο ανήλικος εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, άνδρες της ΟΠΚΕ αναζήτησαν τον ανήλικο, κοντά στο σημείο κοντά στο σημείο που είχε εγκαταλείψει το όχημα και που αποδείχθηκε ότι ήταν πλησίον της οικίας του.

Όπως, επίσης, αποδείχθηκε, ο νεαρός ήταν σεσημασμένος από την ηλικία των 12 ετών, με πλούσιο ποινικό μητρώο που περιλαμβάνει κλοπές και διαρρήξεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μόνο την τελευταία διετία τον έχουν συλλάβει περισσότερες από… 40 φορές ενώ ήταν ένα από τα 4 άτομα, τα οποία στις 18 Οκτωβρίου είχαν συλλάβει αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του ΤΑ Ζεφυρίου, τη στιγμή που κουβαλούσαν χρηματοκιβώτιο στο σπίτι τους, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από κατ/μα γνωστής αλυσίδας μικρογευματων.

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν μέλος και της συμμορίας που έσπαγε μαγαζιά στο Ίλιον, χρησιμοποιώντας καπάκια της ΕΥΔΑΠ.

Ο 16χρονος ήταν με άδεια από τις φυλακές Βόλου, όπου κρατείται, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Εκτός από πλούσιο ποινικό μητρώο έχει και πολλούς τόπους διαμονής, όπως Καματερό, Ζεφύρι, Ρέντη και πρόσφατα Πετρούπολη.

doxthi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλίγο νέο “Πέραμα” όταν 16χρονος Ρομά με πλούσιο ποινικό μητρώο επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. στην Πετρούπολη"

Επίθεση στην Τροχαία Πειραιά: Κοντάρια, πυρσοί και «πολεμοφόδια» για μολότοφ στα σπίτια των συλληφθέντων

Και τι δεν βρέθηκε στα σπίτια των δυο συλληφθέντων, ενός 24χρονου και ενός 20χρονου, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής (14.11.2021) στην Τροχαία Πειραιά.

Στα σπίτια των δυο νεαρών, ύστερα από τις έρευνες για την επίθεση στην Τροχαία Πειραιά, βρέθηκαν κοντάρια με πυρσούς, μάσκες, γυάλινα μπουκάλια, εύφλεκτο υλικό και χασίς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν:

  • 4 δοχεία με εύφλεκτο υγρό,
  • πλήθος γυάλινων μπουκαλιών,
  • 2 κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά,
  • προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες,
  • αντιασφυξιογόνος μάσκα,
  • μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • 3 κινητά τηλέφωνα και
  • 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού κατά συναυτουργία, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες και τα ναρκωτικά.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από τα ευρήματα. 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση στην Τροχαία Πειραιά: Κοντάρια, πυρσοί και «πολεμοφόδια» για μολότοφ στα σπίτια των συλληφθέντων"

Προσφυγικό: Αναμένεται επίθεση από μετανάστες στην Πολωνία, Λευκορώσοι τους δίνουν όπλα

Οσμή πολέμου εκπέμπεται από τα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, με το Μινσκ να επιδίδεται σε μια συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική που δυναμιτίζει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, τη Βαρσοβία να βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασιών ώστε να αποφευχθούν οι σκηνές έντασης και τις Βρυξέλλες να στέλνουν μηνύματα κατά της εργαλειοποίησης του δράματος των μεταναστών.

Τις τελευταίες ώρες οι κινήσεις της Λευκορωσίας έρχονται να αναταράξουν τη διεθνή διπλωματική σκακιέρα, με Λευκορώσους στρατιώτες να διευκολύνουν τους μετανάστες να περνούν στην Ευρώπη, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και δακρυγόνα. Την ίδια ώρα, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβάζουν οι προθέσεις του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος ζήτησε από τη Ρωσία πυραυλικά συστήματα, επιχειρώντας να αποκτήσει έναν ισχυρό σύμμαχο για την άσκηση της εμπρηστικής πολιτικής του.
Η Βαρσοβία προσπαθεί, από την πλευρά της, να κινηθεί σε γραμμή συνεργασίας με την ΕΕ, όμως οι συνοριοφύλακές της δέχονται επιθέσεις από ειδικά λέιζερ Λευκορώσων στρατιωτών ώστε να μην εμποδίζονται οι μετανάστες να μπαίνουν στην Ευρώπη. Μάλιστα, οι Λευκορώσοι στρατιώτες έχουν φτάσει στο σημείο να ανοίγουν και τρύπες στο φράγμα των συνόρων με την Πολωνία ώστε να περνούν απεγνωσμένοι πρόσφυγες στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, η Πολωνία προετοιμάζεται για επίθεση, τις βραδινές ώρες, στα σύνορα με τη Λευκορωσία, από εχθρικά στρατεύματα.


000_9RM9BB

000_9RM9HC

Οι συνοριοφύλακες της Πολωνίας υποστηρίζουν ότι οι Λευκορώσοι συνάδελφοί τους δίνουν οδηγίες σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους μετανάστες, όπως και ειδικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων όπλα, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο προς  την Ευρώπη.

Η επίθεση αναμένεται να γίνει στο Kuznica, ένα από δύο βασικά περάσματα από την Πολωνία στη Λευκορωσία.

«Ύστερα από μια ήσυχη νύχτα στην περιοχή του στρατοπέδου στο Kuznica, παρατηρούμε ότι περισσότερες ομάδες ένοπλων αξιωματικών της Λευκορωσίας βρίσκονται στο σημείο. Διαπιστώνουμε μια ταραχή ανάμεσα στους μετανάστες. Ορισμένες τέντες έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες να απαντήσουν» διεμήνυσε εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής.

ΕΕ: Nα μην χρησιμοποιούνται οι μετανάστες σαν όπλα 

Σύμφωνα με τη Βαρσοβία, Λευκορώσοι στρατιώτες προκάλεσαν δύο μεγάλες μεταναστευτικές εισβολές, την προηγούμενη νύχτα, κατά την οποία 77 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση και στη συνέχεια απελάθηκαν.

Άλλοι 150 διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούν καταφύγιο σε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Μακέι. Όπως αναφέρει ο κ. Μπορέλ σε ανάρτησή του, έθιξε το θέμα της ανθρωπιστικής κατάστασης στα σύνορα με την ΕΕ τονίζοντας ότι «οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να προστατεύονται και να επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες». Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής σημειώνει:

«Μίλησα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας Μακέι για να εγείρω το θέμα της αβέβαιης ανθρωπιστικής κατάστασης στα σύνορα με την ΕΕ. Οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να προστατεύονται και να επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως όπλα».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσφυγικό: Αναμένεται επίθεση από μετανάστες στην Πολωνία, Λευκορώσοι τους δίνουν όπλα"

Θεσσαλονίκη: Αμετανόητος ο επόπτης υγείας που «έστειλε» στον θάνατο ασθενή με κορονοϊό – Πώς δρούσε ανενόχλητος

Ο επόπτης υγείας λύνει τη σιωπή του μετά τον θάνατο της 51χρονης γυναίκας που συμβούλευε να μην διασωληνωθεί.  Υποστηρίζει ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ο χρόνος χάθηκε, ο κορονοϊός επιδείνωσε δραματικά την υγεία της ασθενούς, που τελικά έχασε τη ζωή της. Οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση του, προκαλούν αίσθηση…

Στον απόηχο της τραγωδίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με μια 51χρονη ασθενή να χάνει τη ζωή της από κορονοϊό, ο κατά τα άλλα κρατικός λειτουργός επανέρχεται και με τις δηλώσεις του, ρίχνει την ευθύνη στους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό. Όπως λέει στο Mega: «Αποδεικνύεται ότι φταίνε οι γιατροί από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: σώστε με, βοηθήστε με. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει.»

Όπως λέει ο επόπτης υγείας, είχε προτρέψει την ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά της είχε επισημάνει πως την ευθύνη για τα όσα συμβούν, θα έχει εκείνη. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για συστηματική καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου από τον επόπτη υγείας.

«Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνιέμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της». ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο πρώην επίτροπος υγείας με τα ανήκουστα επιχειρήματά του για το εμβόλιο τις μάσκες και τη διασωλήνωση των ασθενών, φτάνει στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», συμπληρώνει.

Η δράση του επιτρόπου υγείας

Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη δράση του. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, διέταξε γενικευμένη και επείγουσα έρευνα, με πρωταρχικό στόχο να περιοριστεί η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου και να προστατευθεί η ζωή των πολιτών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο συγκεκριμένος επίτροπος υγείας είχε κάνει στο παρελθόν μηνύσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Αυτό όμως δεν συνεδρίασε, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη θέση του, να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και παράλληλα να πληρώνεται. Ήταν ανεμβολίαστος, βγήκε σε τηλεργασία αλλά δεν ήταν σε αναστολή.

Πλέον ο εισαγγελέας διερευνά το βασικότερα από όλα που είναι τι συμμετοχή είχε ο άνθρωπος αυτός, στο βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Δηλαδή πόσο συνετέλεσε με αυτά που έγραφε, στο να πεθάνει η 51χρονη ασθενής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αμετανόητος ο επόπτης υγείας που «έστειλε» στον θάνατο ασθενή με κορονοϊό – Πώς δρούσε ανενόχλητος"

Στα 3.869 τα νέα κρούσματα, 536 οι διασωληνωμένοι, 80 οι θάνατοι

Σοβαρή ανησυχία εγείρει η αύξηση του αριθμού των νεκρών από κορωνοϊό, καθώς από 70 το Σάββατο ανέβηκαν στους 80, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ, την Κυριακή.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.869, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 831.874 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 118 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 536 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.1% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 446 (83.21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (16.79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.400 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 419 (ημερήσια μεταβολή +1.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 416 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από το σύνολο των 3.869 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 17 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

H γεωγραφική κατανομή 

Στα 862 υπολογίζονται τα νέα κρούσματα  στην Αττική, ενώ τις 691 φτάνουν οι μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

Ανατολική Αττική 98
Βόρειος Τομέας Αθηνών 122
Δυτική Αττική 34
Δυτικός Τομέας Αθηνών 101
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 302
Νότιος Τομέας Αθηνών 90
Πειραιάς 109

Αναλυτικά:

98 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

122 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

34 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

101 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

302 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

90 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

109 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

691 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

94 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

170 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

27 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

69 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

52 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

83 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

97 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

25 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

48 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

55 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

57 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

100 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

28 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

176 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

125 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

86 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

63 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

20 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

100 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

3 κρούσματα στην Π.Ε Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

65 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

75 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 60 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 3.869 τα νέα κρούσματα, 536 οι διασωληνωμένοι, 80 οι θάνατοι"

Θεσσαλονίκη – Φρικιαστικές εικόνες από τα κοιμητήρια της Θέρμης - Άνοιξαν 249 νέους τάφους (φωτ.)

Όλο και πιο κοντά στο να αναβιώσουν οι εφιαλτικές εικόνες του Νοεμβρίου του 2020 και του Δεκεμβρίου, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς τα περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται ημερησίως στη Μητροπολιτική Ενότητα και οι νεκροί γεμίζουν τα κοιμητήρια της πόλης.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της πόλης, τα «Αναστάσεως του Κυρίου» που ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης και εντοπίζονται στη Θέρμη, έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες 249 νέοι τάφοι, εν αναμονή των μακάβριων αποτελεσμάτων από την επέλαση της πανδημίας στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, μέχρι την Πέμπτη οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου είχαν σκάψει 249 νέους τάφους, υπό τον φόβο να αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι νεκροί, κάτι το οποίο προβλέπουν και οι επιστήμονες, καθώς η πτώση των κρουσμάτων αναμένεται να φανεί αρχές Δεκεμβρίου, αλλά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι θα αργήσουν να μειωθούν.

Κάθε μέρα στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», καταφθάνουν 2-3 σοροί νεκρών από COVID-19, αλλά κάποιες ημέρες καταφθάνουν σωρευτικά μέχρι και επτά πτώματα, διότι ορισμένες φορές οι νεκροί κρατούνται στα ψυγεία των νοσοκομείων για μέρες, ώστε να νεκρωθεί ο νέος κορονοϊός.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές στο makthes.gr, εάν παγιωθεί αυτός ο ρυθμός, των επτά νεκρών ανά ημέρα, τότε «θα έχουμε πρόβλημα».

Πάντως, στα κοιμητήρια της Θέρμης υπάρχει ελεύθερος χώρος για να ανοιχτούν ακόμη 150 νέοι τάφοι.

Το πρόβλημα πάντως διογκώνεται και από τη μεταφορά σορών από άλλες περιοχές, όπως τον δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος διαθέτει μόνο ένα κοιμητήριο το οποίο δεν έχει διαθέσιμο χώρο και επίσης δεν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες εκταφών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, από τα 6.154 νέα κρούσματα, τα 1.036 εντοπίστηκαν στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

tafoi-covid19-thermi.jpg
Φωτογραφία από την πτέρυγα COVID των κοιμητηρίων Θέρμης

tafoi-covid19-thermi2.jpg
Φωτογραφία από την πτέρυγα COVID των κοιμητηρίων Θέρμης

 makthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη – Φρικιαστικές εικόνες από τα κοιμητήρια της Θέρμης - Άνοιξαν 249 νέους τάφους (φωτ.)"

Κοντογιώργης: Εξετάζουμε το να γίνει υποχρεωτική η γ’ δόση για τους άνω των 65

Το ενδεχόμενο να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου υποχρεωτική για τους άνω των 65 ετών αποκάλυψε στο MEGA ο γγ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογιώργης.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την 3η αναμνηστική δόση.

Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα.

Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η τρίτη δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», αποκάλυψε ο κ. Κοντογιώργης.

«Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Σκέψεις για διπλή μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς

Αναφερόμενος στους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, και απαντώντας στο αν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω μέτρα σε αυτούς, ο κ. Κοντογιώργης είπε ότι «στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα».

Σχετικά με πιθανές επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης, ο ίδιος είπε ότι «στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Απαντώντας, τέλος, στο αν υπάρχει ενδεχόμενο για κάποια έκτακτη ενίσχυση σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προς τα Χριστούγεννα, ο κ. Κοντογιώργης είπε ότι «η οικονομία τρέχει και πηγαίνουμε καλά. Είναι η στιγμή να δοθεί ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στα νέα ζευγάρια, τους νέους εργαζόμενους γονείς».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοντογιώργης: Εξετάζουμε το να γίνει υποχρεωτική η γ’ δόση για τους άνω των 65"

Φρίκη για 4χρονο κοριτσάκι στα Τρίκαλα – Πως ασέλγησε ο πατέρας του – Σοκάρει η περιγραφή της

Μόνο οργή προκαλούν τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τη σοκαριστική υπόθεση ασέλγειας ενός 4χρονου κοριτσιού από τον ίδιο τον πατέρα του. Η υπόθεση προκαλεί σοκ στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων και όχι μόνο, με τον 29χρονο αστυνομικό να έχει ήδη συλληφθεί από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και να οδηγείται στον ανακριτή.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ασέλγειας του κοριτσιού από τον αστυνομικό πατέρα του, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν από τη μητέρα και προέκυψαν από την εξέταση του παιδιού, προκαλούν φρίκη. Το newsit.gr επιλέγει να μην αναφερθεί αναλυτικά στα όσα προκύπτουν από την έρευνα των αστυνομικών για τα όσα βίωσε το 4χρονο αγγελούδι από τον πατέρα του. Που μπορεί να μη βίασε, σωματικά, το παιδί του αλλά το βίασε ψυχικά, θωπεύοντάς και αναγκάζοντάς το να κάνει αδιανόητα πράγματα για ένα 4χρονο. Ο αστυνομικός αρνείται κάθε κατηγορία, πάντως. 

Η ασέλγεια του 4χρονου κοριτσιού για την οποία έγινε η καταγγελία σημειώθηκε το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όταν το παιδί περνούσε το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα του. Η αλλαγή στη συμπεριφορά του και η παρατηρητικότητα της 23χρονης μητέρας του ήταν εκείνα που οδήγησαν στην σοκαριστική αποκάλυψη.

Υπάρχουν ενδείξεις πως το 4χρονο κορίτσι δεν ήταν η πρώτη φορά που ζούσε κάτι τέτοιο από τον πατέρα του. Από τα όσα είπε, παρουσία ψυχολόγου, στους αστυνομικούς, ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί τουλάχιστον άλλες δυο φορές, μια στο πατρικό του πατέρας της στην Κρήτη και μια σε σπίτι στα Τρίκαλα

Ως επιθετικό, βίαιο και ναρκομανή περιγράφει τον πρώην σύζυγό της η μητέρα του 4χρονου παιδιού. Ο ίδιος είχε συλληφθεί για κατοχή χασίς το 2018 αλλά αθωώθηκε. 

Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Η εσωτερικών υποθέσεων ενημερώθηκε το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Τρικάλων για περιστατικό πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από τον αστυνομικό.

Η σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου κοριτσιού από τον ίδιο του τον πατέρα έγινε το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου. Δυο μέρες μετά, το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου, η πρώην σύζυγος του αστυνομικού τον κατήγγειλε στην αστυνομία και άμεσα κλήθηκε κλιμάκιο του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων για να δώσει και εκεί κατάθεση η γυναίκα.

Κλήθηκε επίσης ιατροδικαστής για εξετάσει το παιδί που βρισκόταν στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία εξέτασης του παιδιού.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Απρίλιο του 2017 και από τον Αύγουστο του 2018, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους, ήταν σε διάσταση, με την πρώην γυναίκα του αστυνομικού να καταθέτει πως ο 29χρονος ήταν βίαιος και επιθετικός απέναντί της και πως έκανε χρήση ναρκωτικών.

Η γυναίκα περιγράφει μια δύσκολη σχέση ανάμεσα στους δυο πρώην συζύγους. Αρχικά, η διατροφή και η επικοινωνία του πατέρα με το παιδί είχαν διευθετηθεί με ιδιωτικό συμφωνητικό διάρκειας δυο ετών, αλλά απ’ όταν έληξε, τον Οκτώβριο του 2020, οι πρώην σύζυγοι τσακώνονταν συνεχώς.

Ο πατέρας έβλεπε το παιδί δυο μέρες την εβδομάδα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο αλλά συχνά ήταν ασυνεπείς σε αυτή του την υποχρέωση, σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Εκείνη την ημέρα, ο αστυνομικός πήρε την 4χρονη κόρη του αφού είχε συμφωνήσει με την πρώην σύζυγό του να περάσει μαζί της το Σαββατοκύριακο. Την επόμενη μέρα, η γυναίκα του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει τι ώρα επρόκειτο να γυρίσει το παιδί στο σπίτι. Στο τηλεφώνημα εκείνο υπήρξε ένταση όταν η γυναίκα ζήτησε να μιλήσει με το παιδί ενώ εκείνος ήθελε να το αποφύγει. Αμέσως μετά της τηλεφώνησε και ζήτησε να μείνει μαζί του το παιδί και το βράδυ τηςΚυριακής επειδή, όπως ισχυρίστηκε, είχε πάρει στο χωριό του και δεν ήθελε να οδηγήσει μέσα στη νύχτα.  

Εκείνη όμως αρνήθηκε και ο αστυνομικός γύρισε το παιδί στο σπίτι της μητέρας του στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.

Τότε το παιδί άρχισε να περιγράφει πως ήταν η μέρα της, χωρίς να αναφέρει κάτι παράξενο. Ωστόσο, στη μητέρα της έκανε εντύπωση ότι ήταν ιδιαίτερα ντροπαλή, κάτι ασυνήθιστο. Στη συνέχεια, αφού έβγαλε τα ρούχα της, η μητέρα διαπίστωσε ότι το δέρμα του παιδιού στην ευαίσθητη περιοχή ήταν ερεθισμένο, κάτι που δεν είχε ξαναδεί. Ρώτησε το παιδί αν είχε συγκαεί και το αρνήθηκε και μετά αν έχει συμβεί κάτι και το παιδί έδειξε να ντρέπεται, καθώς έσκυβε το κεφαλάκι του και απέφευγε να απαντήσει στην ερώτηση της μαμάς της!

Η μητέρα επέμεινε να ρωτά το παιδί και εκεί της είπε ότι «την πείραξε» το πατέρας της και στυ συνέχεια έδειξε τα δυο δαχτυλάκια της την ευαίσθητη περιοχή της. Η συμπεριφορά του παιδιού προβλημάτισε τη μητέρα, η οποία επέμεινε να τη ρωτά τι συνέβη και η μικρή της απάντησε ότι το Σάββατο ήταν με τον πατέρα της στο δωμάτιο και εκείνος της είπε ψέματα ότι ήθελε να την ξεντύσει, κάτι που δεν έγινε γιατί ήθελε να την πειράξει στην «ευαίσθητη» περιοχή. Της είπε επίσης ότι ο πατέρας της, της είχε ζητήσει να μην πει τίποτα απ’ όσα έγιναν στη μητέρα της.

Η μητέρα φωτογράφισε την ερεθισμένη περιοχή και την επόμενη μέρα πήγε την 4χρονη στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί το παιδί εξετάστηκε από παιδιάτρους και γυναικολόγο. Ο τελευταίος διαπίστωσε τραυματισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, χωρίς να μπορεί όμως να προσδιορίσει από πού προέρχεται.

Η μητέρα αμέσως πήγε στην ασφάλεια Τρικάλων για να κάνει καταγγελία. Η ιατροδικαστής ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν φαινόταν να έχει βιαστεί το παιδί, επιφυλασσόμενη όμως για να παραδώσει ολοκληρωμένο πόρισμα.

Αφού εξετάστηκε από ψυχολόγο, το παιδί έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν την καταγγελία της μητέρας του. Η εξέταση έγινε με πρακτική αναπαράσταση μέσα από παιχνίδια και σχετικό εικονογραφημένο υλικό έτσι ώστε το κοριτσάκι να λεκτικοποιεί τα γεγονότα. Απ’ όσα είπε το παιδί προέκυψε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ενώ καθόταν στον καναπέ, ο πατέρας της προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, από την κατάθεση του παιδιού προκύπτει πως ο 29χρονος, ενώ ήταν γυμνός και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα, είχε βάλει το παιδί του να αγγίζει την ευαίσθητη περιοχή, ενώ και ο ίδιος την άγγιξε εκεί.

Φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 29χρονος ασελγούσε στο παιδί του, αφού ανάλογες πράξεις φέρεται να έχουν συμβεί σε άγνωστο χρόνο, στο πατρικό του 29χρονου στην Κρήτη αλλά και σε σπίτι στα Τρίκαλα.

Από την έρευνα στο σπίτι του 29χρονου αστυνομικού κατασχέθηκαν 6 σκληροί δίσκοι, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1 ταμπλετ, 2 usb και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Το εσώρουχο του κοριτσιού καθώς και τα σκεπάσματα από το κρεβάτι όπου κοινόταν, επίσης κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην υποδιεύθυνση βιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων για τυχόν εντοπισμό DNA.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2018 για μικροποσότητα χασίς, υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί αλλά του είχε επιβληθεί ποινή αργίας με απόλυση διάρκεια 4 μηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη για 4χρονο κοριτσάκι στα Τρίκαλα – Πως ασέλγησε ο πατέρας του – Σοκάρει η περιγραφή της"

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Βασιλακόπουλου για τις ΜΕΘ

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν όσα ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος περί αύξησης της θνητότητας, κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, λόγω μη σωστής στελέχωσης των πέντε ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής πριν τρεις ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι επίμαχες Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: "Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών "σήμερα όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως".

Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του ο κ. Βασιλακόπουλος: "Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορωνοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως το όριο της δυνατότητας της χώρας για την δημιουργία ΜΕΘ με σωστά αποτελέσματα, θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί".

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του Καθηγητή και εν συνεχεία να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Βασιλακόπουλου για τις ΜΕΘ"

Βόλος – Κορονοϊός: Πέθανε 49χρονος που αρνήθηκε να διασωληνωθεί – 6 νεκροί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Παρέμεινε αρνητής μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο κορονοϊός επιδείνωσε την πορεία της υγείας του και όταν έφτασε στο νοσοκομείο, το οξυγόνο στον οργανισμό του, βρισκόταν στα χαμηλότερα επίπεδα. Ο Βόλος ανάστατος από τις αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν…

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός ακόμα νέου ανθρώπου, 49 ετών, Βολιώτη, που έφυγε από τη ζωή από κορονοϊό. Όπως έγινε γνωστό, είχε προσβληθεί από τον ιό, ωστόσο δεν ήθελε να πάει στο Νοσοκομείο Βόλου, γεγονός που επιβάρυνε την υγεία του.

Προχθές (12-11-2021) έφτασε στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου με σχεδόν ανύπαρκτο οξυγόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση και στο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Παρέμεινε αρνητής ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του, με τον θάνατό του να είναι αναπόφευκτος. Ο 49χρονος ασθενής έχασε τη μάχη τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο Βόλος συνεχίζει να μετρά θανάτους με 6 συνανθρώπους να χάνουν την ζωή της μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο έφυγαν από την ζωή πέντε ηλικιωμένοι και τα ξημερώματα ο 49χρονος άντρας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος – Κορονοϊός: Πέθανε 49χρονος που αρνήθηκε να διασωληνωθεί – 6 νεκροί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο"

Θεσσαλονίκη: Ληστής τραυμάτισε 46χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος

Ληστεία σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ένας 24χρονος υπήκοος Γεωργίας διέρρηξε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στο κέντρο της πόλης σπάζοντας την τζαμαρία και αφαίρεσε από το εσωτερικό του έναν φορητό Η/Υ, ένα κινητό και δύο σακίδια με εργαλεία.

Κατά την διαφυγή του τραυμάτισε με γυαλί τον 46χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο.

Κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον δράστη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ληστής τραυμάτισε 46χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος"

Αχιλλέας Μπέος: Έξω φρενών με μια μεγάλη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου μέσα σε ξενοδοχείο

Ο Αχιλλέας Μπέος τα έβαλε ξανά με τον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στο Βόλου, ενόψει των εκλογών του ΚΙΝΑΛ…

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος στον Γιώργο Παπανδρέου μέσω ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο αναλυτικά ο δήμαρχος Βόλου έγραψε: «Τι μέρα κι αυτή! Πάω να πιω ένα καφέ σε μεγάλο ξενοδοχείο και πέφτω σε μια μεγάλη φωτογραφία – πορτρέτο του πιο βλαμμένου που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα!

Φτύνω τον κόρφο μου, σταυροκοπιέμαι, μουρμουρίζω ένα “ύπαγε οπίσω μου…” και προχωρώ στο εσωτερικό. Άλλη τραγική έκπληξη. Κακό συναπάντημα. Μια χούφτα επώνυμων βολεμένων και χαρτζιλικωμένων, που χρόνια ταλάνισαν τη χώρα, και που το άθροισμα των ηλικιών τους ξεπερνά τα χρόνια του Παρθενώνα.

Τι γίνεται ρε φίλε, σε μνημόσυνο ήρθα; Σκέφτομαι, κάνω το σταυρό μου πάλι, ρίχνω ένα “ο Ιησούς Χριστός νικάει κι όλα τα κακά σκορπάει”, φτύνω ξανά τον κόρφο μου και φεύγω. Στην έξοδο βλέποντας πάλι τη φωτογραφία του βλαμμένου, θυμήθηκα. Ήρθε στο Βόλο για να τον ξανακάνουν αρχηγό. Να αποτελειώσει ο άχρηστος ό,τι άφησε όρθιο πριν τον κυνηγήσει ο λαός που κατέστρεψε. Έφτυσα και πάλι. Κάτω αυτή τη φορά και συγγνώμη. Από σιχασιά και αηδία. Μπροστά σε αυτή την ξεφτίλα.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Γιώργο Παπανδρέου. Το 2015, είχε προκληθεί ένταση όταν ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πόλη και οι δυο τους συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχιλλέας Μπέος: Έξω φρενών με μια μεγάλη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου μέσα σε ξενοδοχείο"

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο της Τροχαίας Πειραιά

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (24 και 20 ετών) για τη συμμετοχή τους στην επίθεση με ρίψη μολότοφ στο Α' Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι ανωτέρω νωρίτερα είχαν εντοπισθεί από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που προέβαιναν σε αναζητήσεις στην περιοχή και τους προσήγαγαν.

Tην προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο της Τροχαίας Πειραιά"

Ελλάδα: Τι σημαίνει η απαγόρευση βενζίνης και diesel για τον κάτοχο τέτοιου ΙΧ;

Ξάφνιασαν πολλούς οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030, δηλαδή πέντε χρόνια νωρίτερα από το έτος ορόσημο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ο Πρωθυπουργός, έλαβε τη γενναία αυτή απόφαση να ανακοινώσει την απαγόρευση από το 2030 και την είσοδο στην αγορά μόνο ηλεκτρικών Ταξί και ηλεκτρικών οχημάτων ενοικίασης από το 2025, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στις καθαρές μορφές μετακίνησης, χωρίς να υπολογίζει οποιοδήποτε πιθανό, πολιτικό κόστος.

Και για να εξηγούμαστε: Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πλέον της βιώνει με ιδιαίτερο δυναμισμό από την κακοποιημένη φύση, και η χώρα μας.
Πρέπει λοιπόν να παρθούν αποφάσεις, η οποίες σίγουρα θα ξεβολέψουν πολλούς. Και αυτές πάρθηκαν και αναμφίβολα είναι σε σωστό δρόμο…

Τι ακριβώς σημαίνει όμως «πλήρης απαγόρευση πώλησης οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και diesel»;

Καταρχήν δε θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗ, όσοι έσπευσαν ή θα σπεύσουν σήμερα, να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο, βενζίνης ή diesel, αφού η απόφαση αυτή αφορά ξεκάθαρα τα καινούργια αυτοκίνητα, που θα πωλούνται από το 2030 και μετά. Ομοίως και για τα ταξί – ενοικιαζόμενα, από το 2025.

Σε ότι αφορά την αξία μεταπώλησης, των οχημάτων βενζίνης και diesel, που θα πουληθούν σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι θα απαξιωθεί. Του εναντίον, αφού η προσφορά από καινούργια θα μηδενιστεί (το 2030), η αξία τους ως μεταχειρισμένα θα εκτοξευθεί, αφού η απαγόρευση ΔΕ ΘΑ ΑΦΟΡΑ τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ταξινομηθεί στη χώρα.

Αλλωστε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα, όπου η αξία των καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί πάνω από 20%, λόγω της μεγάλης αναμονής καινούργιων αυτοκινήτων, με το γνώριμο πρόβλημα στις παραγωγές εξαιτίας αυξημένης ζήτησης και ημιαγωγών.

Έτσι λοιπόν, παράλληλα και με τα αναμενόμενα αντικίνητρα για τη χρήση παλαιών οχημάτων, προβλέπεται ΡΑΓΔΑΙΑ αύξηση στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel για τα επόμενα εννέα χρόνια και μέχρι και την πλήρη απαγόρευση πώλησης τους, ως καινούργια…

Απλοί κανόνες εμπορίου είναι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: Τι σημαίνει η απαγόρευση βενζίνης και diesel για τον κάτοχο τέτοιου ΙΧ;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news