facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 14/10

Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) θα βρίσκονται περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.  



Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 14/10 "

Κώστας Συνολάκης: «Θα έχουμευπερ-καταιγίδες πολύ πιο έντονες από τον Daniel στην Ελλάδα…»!

Κώστας Συνολάκης. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα, καθηγητής Ακτομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και καθηγητής φυσικών καταστροφών στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Θεωρείται εξπέρ στο αντικείμενο των πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών.

Μιλάει στην «Πελοπόννησο», με αφορμή τον κυκλώνα Μίλτον που ισοπέδωσε μεγάλο κομμάτι της Φλόριντας. Του ζήτησα αφενός να τα πει πολύ απλά και κατανοητά και αφετέρου να εξηγήσει εάν και γιατί είναι πιθανό ή απίθανο να «σκάσει» ένας τέτοιος κυκλώνας και στην Ελλάδα.

-Τι προκαλεί και σχηματίζει τέτοιου είδους κυκλώνες-τυφώνες όπως ο Μίλτον;

Η κλιματική κρίση έχει αλλάξει σε θεαματικό βαθμό τα δεδομένα. Είναι υπεύθυνη και για την αυξημένη πλέον συχνότητα τέτοιων ακραίων φαινομένων και για την αυξημένη έντασή τους. Ο συγκεκριμένος κυκλώνας μπήκε στον κόλπο του Μεξικού και άρχισε να κατευθύνεται προς τη Φλόριντα και εν συνεχεία προς τον Ατλαντικό. Φέτος είχαμε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στον κόλπο, όπως και σχεδόν παντού. Εφτασε η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας κοντά στους 30 βαθμούς, κάτι σχεδόν πρωτόγνωρο. Οσο πιο ζεστό είναι το νερό της θάλασσας, τόσο περισσότερη και υψηλότερη ενέργεια αποκτά ο τυφώνας και τόσο πιο πολλές και πολύ έντονες βροχοπτώσεις δημιουργεί. Οσο πιο ζεστή είναι η θάλασσα, τόσο αυξάνονται και οι υδρατμοί. Για κάθε έναν βαθμό που αυξάνει η θερμοκρασία της θάλασσας, έχουμε 7% περισσότερους υδρατμούς που ανεβαίνουν στην ατμόσφαιρα. Σε ένα τεράστιο μετεωρολογικό μέτωπο 100-150 χιλιομέτρων, όπως είναι αυτό του Μίλτον, καταλαβαίνετε πόσο πολύ περισσότεροι υδρατμοί μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και προκαλούν τεράστιες σε ένταση και διάρκεια καταιγίδες.

Αυτό που προσπαθεί η παγκόσμια κοινότητα είναι να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία στον πλανήτη σε ένα επίπεδο. Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, η θερμοκρασία θ’ ανεβαίνει μόνο προς τα πάνω. Ποτέ δεν θα κατεβαίνει, κι αυτό συνεπάγεται ότι τέτοια φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και, κυρίως, πιο έντονα.

-Για το αν τέτοια ακραία φαινόμενα, όπως ο Μίλτον για παράδειγμα, μπορούν να συμβούν και στη Μεσόγειο, άρα και στην Ελλάδα;

Ο κυκλώνας Ντάνιελ που έπληξε πέρυσι την Ελλάδα, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας, ήταν ένας μεσογειακός κυκλώνας. Εάν τον βάζαμε σε κατηγορία, όπως τον Μίλτον που αρχικά ξεκίνησε με 4-5, ο δικός μας θα ήταν 1 προς 2. Συνεπώς, το τι θα συμβεί εάν συνεχίσει να υπερθερμαίνεται η Μεσόγειος, αυτό δεν το ξέρουμε. Ενδεχομένως, να έχουμε στο μέλλον και πιο ισχυρούς κυκλώνες από τον Ντάνιελ. Το αν θα φτάσουν, όμως, σε κατηγορία 4 ή 5, πάλι δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εάν εξακολουθήσει να αυξάνεται η θερμοκρασία της θάλασσας, τότε βεβαίως και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε υπερ-καταιγίδες πολύ πιο έντονες από τον Ντάνιελ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα αν στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να συμβεί κι εδώ ένα παρεμφερές φαινόμενο με τον Μίλτον. Αλλά να σας πω κάτι; Ακόμα και Ντάνιελ να έχουμε, είναι φοβερά καταστροφικός κυκλώνας. Αυτό, συνεπώς, που μπορώ να σας πω με περισσότερη βεβαιότητα είναι ότι θα έχουμε στην Ελλάδα κυκλώνες σαν τον Ντάνιελ αρκετά πιο συχνά. Δεν ξέρω πόσο συχνά, αλλά συχνά.

-Ορθώς αποφάσισαν οι φορείς των ΗΠΑ να διατάξουν από προχθές μαζικές εκκενώσεις κυρίως στη Φλόριντα, και μάλιστα σε τόσο δραματικούς και «απειλητικούς» τόνους, ή ήταν μια αμυντική κίνηση τακτικής;

Σωστά έγινε η μαζική εκκένωση, και το λέω για έναν και μόνο λόγο: δεν υπάρχει ακόμα η επιστημονική τεχνολογία που θα μας υποδεικνύει ποιες ακριβώς περιοχές θα πληγούν από έναν τέτοιο κυκλώνα και πόσο θα πληγούν. Οταν ο κυκλώνας είναι πάνω από τη θάλασσα, μπορεί η τεχνολογία να προβλέψει την ισχύ του. Οταν, όμως, είναι πάνω από στεριά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει εκτίμηση ή πρόβλεψη.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Συνολάκης: «Θα έχουμευπερ-καταιγίδες πολύ πιο έντονες από τον Daniel στην Ελλάδα…»!"

Πανηγυρική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Χάρη Δούκα – Επικράτησε με 59,92% έναντι 40,08% στο 100% της ενσωμάτωσης

Μεγάλος νικητής του του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και εκ νέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικρατώντας επί του Χάρη Δούκα.

Με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 59,92% με 125.820 ψήφους έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα με 84.149 ψήφους.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν 214.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι πήγαν 89.223 λιγότεροι σε σχέση με τον α’ γύρο, κάτι που σημαίνει αποχή στο 29,4%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανηγυρική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Χάρη Δούκα – Επικράτησε με 59,92% έναντι 40,08% στο 100% της ενσωμάτωσης"

Πολυδένδρι Αττικής: Τσακώθηκαν και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του - Συνελήφθη 27χρονος

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, ένας 27χρόνος στο Πολυδένδρι Αττικής ως οδηγός οχήματος, μαζί με δύο κοπέλες, κινήθηκε με σβηστά φώτα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επιχείρησε να εμβολίσει αρχικά μια 28χρονη, η οποία για να γλιτώσει ανέβηκε σε μια νησίδα, ενώ έναν 20χρονο τον τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι. Αμέσως μετά, ο 27χρόνος πάτησε γκάζι και διέφυγε.

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες νωρίτερα ο 27χρονος με την 28χρονη είχαν λεκτική αντιπαράθεση λόγω προσωπικών διαφορών έξω από κατάστημα εστίασης σε κοντινή περιοχή από το σημείο που έγινε το συμβάν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10), εντόπισαν τον 27χρονο άνδρα να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή του Μαραθώνα. Μάλιστα, σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσει εκείνος δεν υπάκουσε και προσπάθησε να διαφύγει. Ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια, στάθμευσε έξω από το σπίτι του το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει από την πίσω πλευρά. Όμως τα αντανακλαστικά των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού δεν του άφησαν περιθώρια, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Ο 27χρόνος πλέον είναι αντιμέτωπος με τον νόμο ενώ η κατηγορία που τον βαραίνει είναι για απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολυδένδρι Αττικής: Τσακώθηκαν και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του - Συνελήφθη 27χρονος "

Κέρκυρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εφοριακών

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα με τους επίορκους εφοριακούς στην Κέρκυρα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας. Η «παγίδα» που έστηναν σε επιχειρηματίες για να υποχρεωθούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελεγκτής που είναι κατηγορούμενος ως μέλος του κυκλώματος με τους εφοριακούς στην Κέρκυρα κατονομάζεται από επιχειρηματίες ότι συνέτασσε φορολογικές δηλώσεις, παρότι απαγορεύεται, έναντι του ποσού των 80 ευρώ.

Κατόπιν, ο συγκεκριμένος εφοριακός μεριμνούσε ώστε οι δηλώσεις αυτές να περιέχουν λάθη. Αποτέλεσμα, ήταν να προκύπτει πρόστιμο και έτσι οι φορολογούμενοι να είναι πιο εύκολο να προσεγγιστούν από το κύκλωμα.

Η εγκληματική οργάνωση των επίορκων δημόσιων λειτουργών της ΔΟΥ Κέρκυρας είχε καταφέρει να εκβιάσει τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες του νησιού.

Ο αρχηγός του κυκλώματος των εκβιαστών, έδινε συμβουλές «αντι-παρακολούθησης» στους υφισταμένους του.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που έχει στα χέρια της η αστυνομία:

«Την παίρνεις τηλέφωνο και κλείνεις ραντεβού για καφέ. Πηγαίνεις λίγο πιο πριν και τσεκάρεις φάτσες. Αν δεις οτι είναι δύο-τρεις τύποι, τίποτα περίεργες φάτσες δεν είναι ασφαλές να κάνεις νταλαβέρι. Την παίρνεις τηλέφωνο πέντε λεπτά αφού έχει έρθει και της λες ”είμαι στο δρόμο, βγες από το μαγαζί και θα περάσω να σε πάρω με το αμάξι”. Θα κοιτάς πίσω τα αυτοκίνητα. Θα σταματήσεις απότομα. Πέντε λεπτά μετά, θα ξεκινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν δεις πως υπάρχει κάποιο αμάξι που σε ακολουθεί, θα της πεις φύγε, θα σου πω άλλη ώρα».

Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών έχουν αποκαλυφθεί από τον Μάιο.

Ως γνωστόν, οι τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες.

Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

Οι τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ενώ στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται άλλα 4 άτομα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εφοριακών"

Πάτρα: Συνελήφθη "μπουμπούκι" πορτιέρης με... βαρύ παρελθόν! Η ληστεία χρηματαποστολής το 2009 και τα super cars (ΦΩΤΟ)

Σύλληψη "λαβράκι" από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο υπόθεσης για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Χθες, το βράδυ, συνελήφθησαν στην δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας πρόκειται για βαρύ... όνομα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 πρόκειται για άτομο που δούλευε ως πορτιέρης το τελευταίο διάστημα, σε γνωστό κλαμπ της Πάτρας, ενώ έχει "πλούσιο" παρελθόν... Αποκορύφωμα η φερόμενη συμμετοχή του σε ληστεία χρηματαποστολής στη Δάφνη με μπουλντόζα και λεία ένα εκατ. ευρώ, τον Απρίλιο του 2009.

Εκτός των άλλων ο άνδρας είχε προτίμηση στα λεγόμενα super cars καθώς κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά τα οδηγούσε και χθες στο πλαίσιο της σύλληψής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν έναν ημεδαπό άνδρα στην Πάτρα και σε αστυνομικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν -1,1- γραμμάριο κάνναβης και -0,8- γραμμάριο κοκαΐνης, τα οποία είχε προμηθευτεί από τον έτερο κατηγορούμενο, έναντι του χρηματικού ποσού των -70- ευρώ.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών εντόπισαν και συνέλαβαν έξω από την οικία του τον κατηγορούμενο (διακινητή) και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν -1- κινητό τηλέφωνο και -675- ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε δυο οικίες του κατηγορούμενου διακινητή, στην Πάτρα και σε περιοχή της Πάτρας, βρήκαν και κατέσχεσαν:

-1- πιστόλι κρότου λάμψεως, με -1- γεμιστήρα και -48- αβολίδωτα φυσίγγια
-1- πιστόλι με σιγαστήρα και -1- γεμιστήρα με -7- φυσίγγια
-1- συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer)
-16,76- γραμμάρια κοκαΐνης
-1- γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης
-3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
-6- φυσίγγια
-1- ζευγάρι χειροπέδες
-1- μάσκα προσώπου από σιλικόνη
-1- μάσκα προσώπου, κάλυψης στόματος-μύτης
-1- ζευγάρι γάντια
-3- εργαλεία χειρός
-4- σπάτουλες και
-1- μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του διακινητή ως μέσο διευκόλυνσης στην διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συνελήφθη "μπουμπούκι" πορτιέρης με... βαρύ παρελθόν! Η ληστεία χρηματαποστολής το 2009 και τα super cars (ΦΩΤΟ)"

Καιρός αύριο: Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές – Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο, Δευτέρα (14.10.24) στις περισσότερες περιοχές της χώρες, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη 

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν στην νότια Πελοπόννησο να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 18 έως 25 με 27 και τοπικά στην Κρήτη τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές – Στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία"

Φιλοδωρήματα: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση – Κατάργηση των κρατήσεων για ποσά έως 3.600 ευρώ τον χρόνο

Ανώτατο όριο για τα φιλοδωρήματα, κάτω από το οποίο δεν θα υπόκεινται σε κρατήσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις στην απόφαση του Αρείου Πάγου, να φορολογούνται σαν μισθός τα πουρμπουάρ. Μάλιστα σχεδιάζει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, με βάση την οποία θα προβλέπονται και πρόστιμα σε όσους εργοδότες επιχειρήσουν να «ωφεληθούν» μειώνοντας τον μισθό και αυξάνοντας τις πρόσθετες αμοιβές.

Βελτιώσεις στο ισχύον καθεστώς φορολόγησης των φιλοδωρημάτων αναμένεται να φέρει με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που λαμβάνουν ως φιλοδώρημα οι μισθωτοί εργαζόμενοι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος θα απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές έως τις 3.600 ευρώ συνολικά τον χρόνο ή έως τα 300 ευρώ τον μήνα. Η σχετική διάταξη θα προβλέπει επίσης ότι το απαλλασσόμενο από κρατήσεις ποσό από τα φιλοδωρήματα, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 30% του ονομαστικού μισθού.

Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές, αν διαπιστωθεί μείωση μισθού του εργαζόμενου με παράλληλη αύξηση των πρόσθετων αποδοχών του, ο εργοδότης θα πληρώνει εισφορά ίση με το 22% της μείωσης των τακτικών αποδοχών.

«Το φιλοδώρημα αποδίδεται απο τον πελάτη προς τον εργαζόμενο σαν μέρος της ευχαρίστησης του πελάτη στις υπηρεσίες που του έχει παράσχει ο εργαζόμενος. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η επιχείρηση να κάνει παρακράτηση στα φιλοδωρήματα, αν γίνει έστω και κατά λάθος θα πρέπει να εγγραφεί ως πρόσθετο έσοδο της επιχείρησης αλλιώς είναι παράβαση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Επαγγελματιών, κ. Γιώργος Κουράσης.

Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές πληρώνουν πλέον με κάρτα σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες ενσωματώνοντας και το φιλοδώρημα, έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της φορολόγησης των πρόσθετων αυτών αποδοχών, το οποίο προβλέπεται μεν από την υφιστάμενη νομοθεσία, παρέμενε ωστόσο ανενεργό. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι προτιμούν τα μετρητά στο χέρι και όχι το ηλεκτρονικό φιλοδώρημα.

Το ποσό από φιλοδωρήματα που υπερβαίνει τα 3.600 ευρώ το χρόνο θα εξακολουθήσει να υπόκεινται κανονικά σε κρατήσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και θα λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό δώρων επιδομάτων και αποζημίωση απόλυσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλοδωρήματα: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση – Κατάργηση των κρατήσεων για ποσά έως 3.600 ευρώ τον χρόνο"

Αποκάλυψη: Η Χαμάς σχεδίαζε μια «11η Σεπτεμβρίου» στο Ισραήλ – Στόχος οι τρεις υψηλότεροι ουρανοξύστες του Τελ Αβίβ

Η Χαμάς σχεδίαζε να εξαπολύσει μια επίθεση στο Ισραήλ, ακόμα μεγαλύτερη από αυτή της 7ης Οκτωβρίου, η οποία θα θύμιζε την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά ανέβαλε τα σχέδια της μέχρι τη σφαγή του περασμένου έτους. 

Σύμφωνα με έγγραφο 36 σελίδων που επικαλούνται οι New York Times, η Washington Post και η Daily Mail, η τρομοκρατική οργάνωση ετοίμαζε χτύπημα του Ισραήλ από ξηρά, θάλασσα και αέρα, και βομβαρδισμό τριών από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ, σε μια επίθεση που θα έμοιαζε με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στόχος ήταν να «δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου κρίση για τον εχθρό, παρόμοια με την κρίση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη».

Το σχέδιο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της Mail on Sunday, περιγράφει λεπτομερώς πώς η Χαμάς σκόπευε να κινητοποιήσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό για να επιτεθεί στο Ισραήλ και να φέρει «τη νίκη, χτυπώντας το φόβο στις καρδιές των εχθρών μας».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι πιθανότατα γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η οποία άφησε πίσω της σχεδόν 1.200 θύματα. Είπαν ότι πιστεύουν ότι πρόκειται για γνήσιο έγγραφο της Χαμάς.

Το αρχείο ανακαλύφθηκε από τον ισραηλινό στρατό στον σκληρό δίσκο υπολογιστή ενός ηγέτη της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιδρομής στη βάση Bader κοντά στην πόλη της Γάζας τον περασμένο Νοέμβριο – ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εικόνες από τα έγγραφα που περιγράφουν τα σχέδια της Χαμάς για την 7η Οκτωβρίου

Το αραβικό έγγραφο αποκαλεί τα μέλη της Χαμάς «ηγέτες του [μουσουλμανικού] έθνους και υψωτές της σημαίας του Ισλάμ», και τους καλεί να «απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ» και να «ντροπιάσουν τα παιδιά του Ισραήλ».

Το έγγραφο με τίτλο «Κατάλληλη στρατηγική για την οικοδόμηση ενός σχεδίου απελευθέρωσης της Παλαιστίνης» αναφέρει ότι η επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα πρέπει να ξεκινήσει από το βόρειο μέτωπο του Ισραήλ, που συνορεύει με τον Λίβανο.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι η Χαμάς σχεδίαζε να εμπλέξει τη Χεζμπολάχ στην εισβολή της, καθώς τα μέλη της ήλεγχαν τότε τα λιβανέζικα σύνορα.

Το σχέδιο εισβολής ξεκινά με τους τρομοκράτες να εισέρχονται στο Ισραήλ από το βόρειο μέτωπο, αλλά να διεισδύουν μόνο 12 μίλια στο ισραηλινό έδαφος για να ξεγελάσουν τις IDF και να νομίζουν ότι πρόκειται για μια μόνο επίθεση.

Στη συνέχεια, καθώς οι IDF θα επικεντρώνονταν στα σύνορα με το Λίβανο στα βόρεια, ολόκληρο το Ισραήλ θα δεχόταν καταιγισμό ρουκετών της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και από τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο.

Στη συνέχεια, το σχέδιο περιγράφει πώς τρομοκρατικοί πυρήνες μέσα στο Ισραήλ θα πυροδοτούσαν βόμβες στους χώρους στάθμευσης τριών από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ, γνωστούς ως Azrieli Centre. Οι πύργοι – με 48, 46 και 42 ορόφους ο καθένας – διαθέτουν ένα εμπορικό κέντρο στους κάτω ορόφους και χώρους στάθμευσης στο υπόγειο.

 
Το Azrieli Centre στο Τελ Αβίβ με τους 3 ουρανοξύστες που σχεδίαζε να χτυπήσει η Χαμάς

Το σχέδιο αναφέρει ότι οι πυρήνες θα «παγίδευαν τα αυτοκίνητα με ποσότητα εκρηκτικών που θα μπορούσαν να ανατινάξουν τους πύργους». Προσθέτει ότι οι βόμβες θα έπλητταν επίσης την έδρα του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, που βρίσκεται δίπλα στους ουρανοξύστες.

«Εάν αυτοί οι πύργοι καταστρέφονταν με οποιονδήποτε τρόπο, θα δημιουργούσε μια πρωτοφανή κρίση για τον εχθρό, παρόμοια με την κρίση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη», σημειώνεται στο έγγραφο.

Προσθέτει ότι σκηνές τύπου 9/11 στο κέντρο του Ισραήλ θα δημιουργούσαν «εικόνες νίκης», οι οποίες θα ενθάρρυναν τους Παλαιστίνιους να πάρουν τα όπλα.

Καθώς το Ισραήλ θα υποχωρούσε από την κατάρρευση του Azrieli Center, μέλη της Χαμάς θα οδηγούνταν στη συνέχεια από την πόλη Σντερότ, κοντά στη Γάζα, στην Ιερουσαλήμ, για να «απελευθερώσουν» το τέμενος Αλ Ακσά, τον τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ, και να καταλάβουν την Κνέσετ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Η Χαμάς σχεδίαζε μια «11η Σεπτεμβρίου» στο Ισραήλ – Στόχος οι τρεις υψηλότεροι ουρανοξύστες του Τελ Αβίβ"

«Αλώνιζαν» στην περιοχή του Κιλελέρ, σε υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ και σε πομόνες – «Σήκωσαν» 1.430 κιλά χαλκού

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών από υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ και καλωδίων από αρδευτικές πομόνες, μια γεφυροπλάστιγγα και μια αποθήκη Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.), σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Κιλελέρ.

Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και αγνώστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 20-09-2024 έως 08-10-2024 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και σε αγροτικές περιοχές αυτής, οι δράστες, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης και χρησιμοποιώντας εργαλεία και όχημα διαφυγής, διέπραξαν -20- συνολικά περιπτώσεις κλοπής σε υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ, αρδευτικές πομόνες, μια γεφυροπλάστιγγα και μια αποθήκη (Τ.Ο.Ε.Β.), αφαιρώντας συνολικά -1.430- κιλά χαλκού, -11- μεταλλικά αντικείμενα (εκ των οποίων -10- βάνες και -1- τμήμα γεώτρησης), -1- μεταλλικό κερματοδέκτη με άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς και καλώδια χαλκού, αθροιστικού μήκους -309- μέτρων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αλώνιζαν» στην περιοχή του Κιλελέρ, σε υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ και σε πομόνες – «Σήκωσαν» 1.430 κιλά χαλκού"

Φυλακές Κορυδαλλού: Έπιασαν… «λαβράκι» οι εξωτερικοί φρουροί – Συνελήφθη γυναίκα που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά και κινητά! (εικόνα)

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στις φυλακές Κορυδαλλού μία γυναίκα στην προσπάθειά της να περάσει ναρκωτικά και κινητά μέσα στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 11.30 το πρωί της Κυριακής (13/10) και με πρόσχημα την επίσκεψη σε συγγενικό της πρόσωπο που κρατείται στην Γ’ πτέρυγα, η γυναίκα προσπάθησε να περάσει κινητά και ινδική κάνναβη.

Ωστόσο, οι κινήσεις της έγιναν αντιληπτές και κατά τον έλεγχο της από γυναίκες εξωτερικούς φρουρούς βρέθηκαν τα παραπάνω.

koridallos

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλακές Κορυδαλλού: Έπιασαν… «λαβράκι» οι εξωτερικοί φρουροί – Συνελήφθη γυναίκα που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά και κινητά! (εικόνα)"

Λαμία: 15χρονη έπιασε από το λαιμό 13χρονη - Όλα συνέβησαν σε σχολικό πάρτι Γυμνασίου της πόλης

Περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφει το αστυνομικό δελτίο από το βράδυ του Σαββάτου (12/10).

Κατά τη διάρκεια σχολικού πάρτυ στο προαύλιο του σχολείου, μια 15χρονη μαθήτρια από άλλο Λύκειο, φέρεται να έπιασε από το λαιμό και να προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε το ίδιο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα, όπου βρέθηκε η 13χρονη μαζί με τη μητέρα της στην οποία και εξιστόρησε την περιπέτειά της.

Από το ΑΤ Λαμίας παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ η 15χρονη αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: 15χρονη έπιασε από το λαιμό 13χρονη - Όλα συνέβησαν σε σχολικό πάρτι Γυμνασίου της πόλης "

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που παρενοχλούσε 17χρονη

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου πέρασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, συνελήφθη 31χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στο Ωραιόκαστρο, μετά από καταγγελία 17χρονης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για κατάχρηση ανηλίκων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων συνέλαβαν χθες (12-10-2024) σε περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, 31χρονο ημεδαπό.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο προαναφερόμενος άντρας, κατά το χρονικό διάστημα από 27-09-2027 έως και 11-10-2024, σε γραφείο γυμναστηρίου ιδιοκτησίας του, προέβη κατ’ επανάληψη σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος 17χρονης ημεδαπής.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που παρενοχλούσε 17χρονη"

Καμένα Βούρλα: Νεκρή βρέθηκε 84χρονη στο σπίτι της με τραύμα στην πλάτη

Θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες στα Καμένα Βούρλα, καθώς μια 84χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα, οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

Σε κοντινή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπήρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο θάνατος της προσδιορίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής.

permissos

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμένα Βούρλα: Νεκρή βρέθηκε 84χρονη στο σπίτι της με τραύμα στην πλάτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news