facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Μυστήριο στην Τουρκία: Φυλάκισαν οδηγό και ξεναγό Ελλήνων ταξιδιωτών – Αγνοείται 78χρονος από την Κοζάνη!

Σε μεγάλη περιπέτεια μπήκαν ένας οδηγός και ένας ξεναγός Ελλήνων ταξιδιωτών πρακτορείου της Λάρισας, καθώς συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στην Τουρκία. Πρόκειται για το ίδιο ταξιδιωτικό γκρουπ, απ’ το οποίο αγνοείται επίσης ένας 78χρονος από τα Σέρβια Κοζάνης.

Τα δύο στελέχη της εκδρομής στη γειτονική χώρα βρίσκονται υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στη Ραιδεστό. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας μετανάστης από το Μαρόκο ήθελε πάση θυσία να μπει στην Ελλάδα. Ο ίδιος κρύφτηκε στο πούλμαν του ταξιδιωτικού γκρουπ την ώρα που αυτό επέστρεφε στη χώρα μας. Ωστόσο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόσο ο οδηγός του πούλμαν, ο Μάμα Μαυρίδης όσο και ο ξεναγός, ο Κριεζής Στυλιανός ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν το παραμικρό. Το αποτέλεσμα όμως ήταν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή τους με την κατηγορία για παράνομη διακίνηση μετανάστη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το thessaliatv.gr επικαλούμενο πληροφορίες από επιβάτη της εκδρομής, οι αστυνομικές αρχές στην τουρκική πόλη Ραιδεστό κατά την επιστροφή του λεωφορείου από την Κωνσταντινούπολη προς Λάρισα ανακάλυψαν ότι ο Μαροκινός είχε μπει κάτω από τις πίσω ρόδες του οχήματος με σκοπό να εισέλθει στην Ελλάδα.

Είναι μια συνήθης μέθοδος την οποία χρησιμοποιούν οι μετανάστες τα τελευταία χρόνια προκειμένου να φτάσουν Ελλάδα, και οι οδηγοί όταν τους αντιλαμβάνονται ειδοποιούν την τουρκική αστυνομία. Αυτή τη φορά ωστόσο ο Μαροκινός δεν έγινε αντιληπτός και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια.

Ο οδηγός και ο αρχηγός παρότι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τον Μαροκινό ούτε είχαν καμία σχέση μαζί του, μπήκαν σε δικαστικούς «μπελάδες». Μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι τη δίκη τους, και τους επιτράπηκε να πραγματοποιήσουν ένα μόνο τηλεφώνημα προς τις οικογένειές τους. Μέσα σε προθεσμία 7 το πολύ ημερών, μέχρι δηλαδή και τη Δευτέρα 16.09, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης προσωρινής κράτησης για να αιτηθούν την αποφυλάκισή τους. Προς υποστήριξή τους προσέτρεξε το Ελληνικό Προξενείο Ανδριανούπολης.

Εξαφάνιση 78χρονου Έλληνα στην Τουρκία

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Κωνσταντινούπολη για τον εντοπισμό του Έλληνα ηλικίας 78 ετών, από τα Σέρβια Κοζάνης. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης (5/9) κοντά στην Πλατεία Ταξίμ, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με το συγκεκριμένο πρακτορείο.

Σε εγρήγορση βρίσκεται το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές της πόλης, την ώρα που, στα Σέρβια, η οικογένεια του 78χρονου αγωνιά για την τύχη του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο στην Τουρκία: Φυλάκισαν οδηγό και ξεναγό Ελλήνων ταξιδιωτών – Αγνοείται 78χρονος από την Κοζάνη!"

Καθολική αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη - Η ανακοίνωση του ΔΣΑ

Κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους για το νέο Δικαστικό Χάρτη οι δικηγόροι, καθώς πριν από λίγο ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) ανακοίνωσε πως αποφάσισε καθολική αποχή των μελών του στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 09.30΄ πμ.

Ειδικότερα, οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο ΔΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίασή του στις 9-9-2024 αποφάσισε τα εξής:

Α.
Την επικύρωση της απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για την πραγματοποίηση καθολικής αποχής τη Δευτέρα 16-9-2024, λαμβάνοντας υπόψη την εσπευσμένη και πρόχειρη απόπειρα εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης από 16-9-2024 χωρίς να έχουν επιλυθεί προηγουμένως ζωτικά προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νέου συστήματος, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του δικαστικού έτους:

1) δεν έχουν ψηφιστεί οι σχετικές τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας,
2) δεν έχουν καθοριστεί τα γραμμάτια προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής για τις νέες διαδικασίες και Δικαστήρια, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος,

3) δεν υφίσταται διαδικασία προσωποποιημένης ενημέρωσης μέσω οίκοθεν κλήσης των διαδίκων για τους νέους τόπους, ημέρες και ώρες των ήδη προσδιορισμένων πολιτικών υποθέσεων στα καταργούμενα Ειρηνοδικεία και παραμένει κόλουρη η διαδικασία ενημέρωσης μέσω του συστήματος Solon (στα Πρωτοδικεία του ΟΣΔΠΠ α’ φάση),
4) δεν έχει προβλεφθεί νομοθετικά δυνατότητα ρύθμισης όλων των ζητημάτων που δημιουργούνται από το νέο δικαστικό χάρτη από τις Ολομέλειες των δικαστικών σχηματισμών
5) δεν έχουν δημιουργηθεί αίθουσες στους χώρους του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών και του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκαση υποθέσεων και την τήρηση του αρχείου,
6) δεν έχουν διευθετηθεί τα ζητήματα που ανακύπτουν από την κατάργηση των Ειρηνοδικείων και την ενοποίηση του α΄ βαθμού δικαιοδοσίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος ασφάλειας δικαίου, ερημοδικιών και απώλειας δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων και να οδηγούνται σε απίστευτη ταλαιπωρία λειτουργοί και συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, δικαστικοί υπάλληλοι και πολίτες – διάδικοι.

Β. Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για το «νέο» δικαστικό χάρτη στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών την Δευτέρα 16-9-2024 και ώρα 09.30΄ πμ.

Γ.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για το νέο Δικαστικό Χάρτη,δια ζώσης (στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ) με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση, την Πέμπτη 12-9-2024 και ώρα 3.00΄ μμ.

Δ.
Δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 16-9-2024, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (φορολογικό, δικαστικός χάρτης κλπ)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Η καθολική αποχή αφορά κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) αποχή των δικηγόρων από την εκδίκαση πάσης φύσεως υποθέσεων
β) αποχή των δικηγόρων από την κατάθεση δικογράφων και τη διενέργεια πάσης φύσεως διαδικαστικών πράξεων
γ) αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ),
δ) αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ),
ε) αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

Άδειες θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο:
- Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών, σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις ενώπιον των Δικαστηρίων, σε περιπτώσεις λήξης των προθεσμιών για άσκηση προσφυγών ενώπιον των Διοικητικών Αρχών, καθώς και σε περιπτώσεις προθεσμιών του Κώδικα Μετανάστευσης (λήξεις αδειών παραμονής, θεωρήσεις εισόδου, κλπ).
- Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό.
- Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης. - Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.
- Σε Αναστολές και Ανακοπές κατά πλειστηριασμών
- Σε Αντιρρήσεις, ενώπιον Διοικητικών Δικαστηρίων, μόνο όταν επίκειται άμεση απέλαση αλλοδαπού.
- Σε εκδίκαση προσωρινών διαταγών καταφανώς και άκρως κατεπειγουσών περιπτώσεων.
- Σε ένορκες βεβαιώσεις, μόνο εφόσον υπάρχει κίνδυνος παρόδου προθεσμίας.
- Σε υποχρεωτική αρχική συνεδρία (ΥΑΣ) Διαμεσολάβησης:

i) για τις υποθέσεις στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στο Διαμεσολαβητή,
ii) για τις υποθέσεις της νέας τακτικής όπου τίθεται ζήτημα προθεσμίας κατάθεσης προτάσεων και
iii) για τις οικογενειακές διαφορές, όπου επίκειται η συζήτησή τους Ρητά διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της καθολικής αποχής:
- Δεν θα γίνονται καταθέσεις δικογράφων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων.
- Δεν θα χορηγούνται άδειες:
α) Για ασφαλιστικά μέτρα,
β) Για αιτήσεις αναστολής και
γ) Για αυτόφωρα και συνοδείες.
- Δεν θα διενεργούνται επιδόσεις δικογράφων και αποφάσεων και κατασχέσεις εις χείρας τρίτου.
- Η αποχή καταλαμβάνει και τα συναινετικά διαζύγια. Άδεια δεν απαιτείται:
α) Για την κατάθεση προτάσεων και προσθήκης αντίκρουσης στην τακτική διαδικασία,
β) Για την κατάθεση προτάσεων και συζήτηση μικροδιαφορών
γ) Για την κατάθεση προσθήκης/αντίκρουσης, σημειώματος, υπομνήματος, κλπ, σε υποθέσεις που έχουν συζητηθεί και η προθεσμία λήγει κατά τη διάρκεια της αποχής και
δ) Για την ανάκληση προσημείωσης υποθήκης

Ως προς τις Αναβολές:

Για την διευκόλυνση των συναδέλφων επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση
– στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου
– να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του απόντος συναδέλφου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Όπου υπάρχει συνεδρίαση ποινικού δικαστηρίου από διακοπή, θα ζητείται νέα διακοπή προς συζήτηση της υπόθεσης».

Ως προς τις δηλώσεις παράστασης στα Πολιτικά και τα Διοικητικά Δικαστήρια:

Δεν κατατίθενται, άλλως ανακαλούνται, δηλώσεις παράστασης που κατατίθενται έως την προτεραία, καθότι ισοδυναμούν με παράσταση δικηγόρου κατά την εκφώνηση της υπόθεσης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καθολική αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη - Η ανακοίνωση του ΔΣΑ"

Βόλος: Κολυμπήστε άφοβα λέει το Λιμεναρχείο μετά τα νεκρά ψάρια – Πεντακάθαρα τα νερά δείχνουν οι αναλύσεις

Το πράσινο φως για άφοβο κολύμπι στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής στον Βόλο μετά την καταστροφή με τα νεκρά ψάρια, ανακοινώθηκε σήμερα (09.09.2024) με επίσημη ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται πλέον να κολυμπά ο κόσμος σε όλες τις ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών, μετά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα νεκρά ψάρια που κατέληξαν στον Παγασητικό στον Βόλο και τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για πιθανή μόλυνση των νερών της θάλασσας.

Η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να επιτρέψει και πάλι την κολύμβηση ελήφθη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων που έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές του Παγασητικού είναι κατάλληλα, καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας χωρίς επιβαρύνσεις από τα τελευταία γεγονότα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να αφαιρέσουν και να απομακρύνουν τις πινακίδες με τις σημάνσεις περί απαγόρευσης της κολύμβησης στις συγκεκριμένες ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Κολυμπήστε άφοβα λέει το Λιμεναρχείο μετά τα νεκρά ψάρια – Πεντακάθαρα τα νερά δείχνουν οι αναλύσεις"

Λειψυδρία: Το σχέδιο για να «ξεδιψάσει» η Αθήνα μέσω του Αχελώου – Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Διαδικασίες – εξπρές προανήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια να δοθεί λύση στην υδροδότηση του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η μείωση των βροχών φέτος κατά 50% πάντως καθιστά πλέον ελλειμματικό το υδατικό ισοζύγιο της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη μερική εκτροπή παραποτάμων του Αχελώου προς τον Εύηνο και το Μόρνο.

Για το έργο της μεταφοράς νερού από παραποτάμους του Αχελώου θα κατασκευαστούν σήραγγες που θα μεταφέρουν βαρυτικά 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως, προς τον Μόρνο. 

«Η μεταφορά αυτή του νερού θα γίνει βαρυτικά από την υδρολογική λεκάνη του Αχελώου, η παροχέτευση κάποιων ποσοτήτων νερού στο Εύηνο και στο Μόρνο, είναι μια λύση μεσοπρόθεσμη – να μην αντιμετωπίσει για τα επόμενα 30 χρόνια πρόβλημα υδροδότησης η Αττική» επισήμανε ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων – ΥΠΕΝ Πέτρος Βαρελίδης.

«Αυτό δεν είναι διαχειριστικό μέτρο, γενικά η διαχείριση λείπει από την Ελλάδα – χρειάζεται εκτίμηση των υδατικών πόρων της περιοχής που θέλουμε να πάμε – δηλαδή μετρήσεις που δεν τις έχουμε – και επομένως το όποιο μέτρο ακούμε δεν είναι διαχειριστικό μέτρο – είναι ένα μέτρο πυροσβεστικό, θα έλεγα» ανέφερε η Καθηγήτρια ΕΜΠ- Υδρολόγος Μαρία Μιμίκου.

Η πτώση της στάθμης αποκάλυψε και πάλι το χωριό Κάλλιο που κατακλύστηκε το 1979 όταν δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη του Μόρνου.

Ενόψει παρατεταμένης ξηρασία το έργο της μεταφορας νερού θεωρείται απαραίτητο από τους τοπικούς παράγοντες, με τον δήμαρχο Δωρίδος Δημήτρη Γιαννόπουλο να σημειώνει, μιλώντας στο ΕΡΤNews:

«Θεωρώ ότι είναι μια εξαγγελία πολύ καλή Και αν αυτή συνεχιστεί και εκτελεστεί το έργο δεν θα έχουμε αυτά τα φαινόμενα που έχουμε σήμερα».

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2027 – 2028.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λειψυδρία: Το σχέδιο για να «ξεδιψάσει» η Αθήνα μέσω του Αχελώου – Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης"

Δημόσιοι υπάλληλοι: Κοροϊδία οι εξαγγελίες για αυξήσεις των μισθών – 20 ευρώ μικτά!

Κυριολεκτικά κοροϊδία προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από 40% των αποδοχών τους σε πραγματικούς όρους. Οι αυξήσεις

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για …αυξήσεις 20 ευρώ μικτά, και υπογραμμίζει:

Ειδικότερα η κυβέρνηση εξήγγειλε αυξήσεις από την άνοιξη του 2025 που με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή έως το 2027, θα φτάσουν μέχρι και τα 100€ μέσω της εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που τον Απρίλη του 2025 ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυξηθεί από 830 σε 870 ευρώ, οι αυξήσεις στο δημόσιο για το 2025 δε θα ξεπερνούν τα 20€ μικτά !!! αφού ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο σήμερα είναι 850€. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που τους ταιριάζει.

Αυτό που δεν λένε, είναι ότι στο Δημόσιο οι μισθοί που καταβάλλονται είναι 12 και όχι 14. Ότι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βλέπουν το μισθό τους να εξανεμίζεται λόγω ακρίβειας στα μισά του μήνα. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, αποκλείστηκε οποιαδήποτε επαναφορά του 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που υποτίθεται ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες της χώρας. Τα ίδια λένε και στους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται κάθε χρόνο; Αυτό δεν ισχύει για τους δεκάδες εργολάβους που έχουν κατακλύσει το δημόσιο και τους δίνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε αυτούς δουλεύουν με μισθούς πείνας;

Ταυτόχρονα δεν έγινε καμία αναφορά στην επιστροφή του κλεμμένου κλιμακίου 2016-2017 και την κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας .

Είναι φανερό ότι οι εξαγγελθείσες αυξήσεις δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μισθολογικές απώλειες που έχουμε υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσο μάλλον εάν συνυπολογίσουμε τη γενικευμένη ακρίβεια στην ενέργεια, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α.

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Δεν ανεχόμαστε να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας και να περιορίζουν τις ζωές μας στους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δήθεν αντοχές της οικονομίας.

Δεν πάει άλλο να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες μιας ανάπτυξης από την οποία υποτίθεται θα είμαστε όλοι κερδισμένοι, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.

Γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη και απαίτηση να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Κάθε συνάδελφος συσπειρωμένος στα σωματεία του, με τη δράση και τη συμμετοχή του να συμβάλλει στη διεκδίκηση για:

·       Αυξήσεις 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

·       Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

·       Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.

·       Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

·       Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

·       Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης. Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική «αξιολόγηση» και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

·        Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιοι υπάλληλοι: Κοροϊδία οι εξαγγελίες για αυξήσεις των μισθών – 20 ευρώ μικτά!"

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά της συνδρομητικής πειρατείας σε όλο τον κόσμο

Το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών (CIB) της Ταϊβάν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, πραγματοποίησε τεράστια επιχείρηση κατά της συνδρομητικής πειρατείας IPTV σε σπίτι που είχε μετατραπεί σε ψηφιακή πειρατική φωλιά.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, ήταν εκατοντάδες αποκωδικοποιητές, servers, σκληροί δίσκοι, υλικά δικτύωσης, βιβλιάρια τραπεζών, πελατολόγια και κινητά τηλέφωνα και μάλιστα η Αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τις έρευνες. Σε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα που κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα, η Αστυνομία αναφέρει ότι οι αναζητήσεις σε διαδικτυακές πλατφόρμες δημοπρασιών αποκάλυψαν πωλήσεις μιας εφαρμογής γνωστής ως QingtianTV/SunnyTV. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδρομής είναι χαρακτηριστικές.

Σύμφωνα με τις ετικέτες που εμφανίζονται δίπλα στον εξοπλισμό μετά την κατάσχεση, οι σχετικά μικρές μονάδες στις κόκκινες θήκες είναι αποκωδικοποιητές καλωδιακής τηλεόρασης, ενώ οι μονάδες σε μαύρες θήκες φέρουν την ένδειξη «κωδικοποιητές σήματος».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά της συνδρομητικής πειρατείας σε όλο τον κόσμο"

Λιβαδειά: Δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, λέει η Hellenic Train

Νέα ανακοίνωση έβγαλε η Hellenic Train για τον τραυματισμό γυναίκας σε αμαξοστοιχία στη Λιβαδειά.

Η εταιρεία μιλά για μεμονωμένο περιστατικό και γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε κυρώσεις προς τους εμπλεκόμενους. «Απολογούμαστε για το περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά, κατά το οποίο το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας» αναφέρει.

Η ανακοίνωση:

Απολογούμαστε για το περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά, κατά το οποίο το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας. Από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και λυπούμαστε ειλικρινά για το ατυχές αυτό περιστατικό.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Λιβαδειά: Δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, λέει η Hellenic Train"

Λιβαδειά: Τι υποστηρίζει ο μηχανοδηγός του τρένου για την παράσυρση της επιβάτιδας – «Οι πόρτες ήταν εντάξει»

Τη δική του εκδοχή για την παράσυρση της επιβάτιδας από το τρένο στη Λιβαδειά δίνει ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας.

Το σοκαριστικό ατύχημα συνέβη, όταν οι πόρτες του τρένου έκλεισαν πριν ολοκληρωθεί η αποβίβαση, με αποτέλεσμα η γυναίκα να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί ελαφρά, καθώς σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα κατά μήκος του σιδηροδρομικού σταθμού της Λιβαδειάς.

Μιλώντας στο newsit.gr κι εξηγώντας τι συνέβη όταν το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λιβαδειάς, ο Ηλίας Τρεβλός Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων της Ηellenic Train, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας υποστηρίζει ότι «οι πόρτες ήταν εντάξει».

«Όλα όσα γράφτηκαν για το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουν να κάνουν με ελλιπή εικόνα για το πώς ακριβώς έγινε το συμβάν», δηλώνει ο κ. Τρεβλός και συνεχίζει:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση κατέβηκαν στο σταθμό όσοι ήταν να κατέβουν. Όταν έφτασε το τρένο εκεί ο συνοδός με  βάση τον κανονισμό οφείλει να δει αν κατέβηκαν οι επιβάτες. Ο ένας συνοδός κατεβαίνει στην αρχή του τρένου και ο άλλος στο τέλος για να βεβαιωθούν ότι έχουν κατέβει όλοι και για να βοηθήσουν αν χρειαστεί κάποιον ηλικιωμένο ή αν κάποιος έχει μεγάλη βαλίτσα ή ακόμη και μια μάνα που μπορεί να έχει ένα παιδί στα χέρια.

Όταν λοιπόν κατέβουν όλοι με ασφάλεια στην αποβάθρα, δίνεται ένας εύλογος χρόνος προκειμένου να δουν αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει κατέβει ακόμη. Από τη στιγμή  που αυτός ο εύλογος χρόνος περνάει και δεν κατεβαίνει άλλος από τις πόρτες ενώ είναι ανοιχτές, τότε ανεβαίνουν στο τρένο και οι δύο συνοδοί, κλείνουν τις πόρτες και δίνουν εντολή στο μηχανοδηγό να φύγει από το σταθμό. Αυτό ακριβώς έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση» τονίζει το μέλος της Π.Ο.Σ..

Αυτό που επισημαίνει ο Ηλίας Τρεβλός είναι ότι «πριν φτάσει το τρένο στο σταθμό υπάρχει ηχητική προειδοποίηση ότι σε δύο λεπτά ή αμαξοστοιχία φτάνει στον επόμενο σταθμό ο οποίος είναι αυτός και η αποβίβαση θα γίνει από την αριστερή ή δεξιά αποβάθρα και θα κατεβείτε από την αμαξοστοιχία όταν εκείνη ακινητοποιηθεί εντελώς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που ισχυρίζεται ο συνοδός της αμαξοστοιχίας είναι ότι έκανε τον έλεγχο, κατέβηκαν όσοι ήταν να κατέβουν, δεν περίμενε κανένας άλλος, έλεγξε ξανά, μπήκε μέσα, έκλεισε τις πόρτες και φύγανε. Αν όμως πετάχτηκε η κυρία την ώρα που έκλειναν οι πόρτες δεν έφταιγε αυτός.

Αν όμως τώρα ο επιβάτης παίζει με το κινητό του ή φοράει ακουστικά και ακούει μουσική ή είναι κουρασμένος και νυστάζει και δεν ακούσει την ηχητική προειδοποίηση και το αντιληφθεί την τελευταία στιγμή την ώρα που το τρένο ήδη είναι στο σταθμό και τρέξει από το διάδρομο να φτάσει στην πόρτα, το πιο πιθανό είναι να συμβεί αυτό που έγινε.

Προφανώς η κυρία πήγε να βγει ενώ το τρένο ήταν έτοιμο για αναχώρηση και στην προσπάθεια της πιστεύοντας ότι θα προλάβει, βγήκε από την πόρτα και δεν πρόλαβε να αποβιβαστεί σε έγκυρο χρόνο» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Και προσθέτει: «Η αμαξοστοιχία ήταν εντός του σταθμού και όπως αργά σταθεροποιείται και σταματάει, έτσι λοιπόν με αργή ταχύτητα ξεκινάει για να φύγει από το σταθμό. Δεν υπήρχε επιτάχυνση. Η επιβάτης άσκησε δύναμη στην πόρτα, ώστε να μην κλείσει, ενώ παράλληλα το τρένο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει. Με το που άρχισε να τσουλάει και να προχωράει ο συρμός, ακούστηκαν οι φωνές του ανθρώπου στην αποβάθρα που έλεγε ”μη φεύγετε, σταματήστε το τρένο”, άνοιξαν οι πόρτες και κατέβηκε η γυναίκα».

Σύμφωνα με τον Ηλία Τρεβλό, Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων της Ηellenic Train, η σύνθεση του συγκεκριμένου συρμού που αποτελείται από βαγόνια και μια μηχανή έλξης, έχει την τεχνική δυνατότητα να μπορεί ο μηχανοδηγός να δει αν έχουν κλείσει όλες οι πόρτες μαζί.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος μιλώντας στο newsit.gr, αν έχουν κλείσει οι πόρτες ανάβει στον πίνακα του μηχανοδηγού μια φωτεινή ένδειξη ότι είναι κλειστές οι πόρτες.

Αν το σύστημα δουλεύει σωστά και κάποια πόρτα έχει μείνει ανοιχτή δεν του ανάβει η φωτεινή ένδειξη αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ποια πόρτα είναι αυτή.

Αν για λόγους τεχνικούς δεν δουλεύει ο αισθητήρας της κάθε πόρτας τότε υπάρχει η περίπτωση να του δείξει μπροστά η φωτεινή ένδειξη ότι οι πόρτες έχουν κλείσει χωρίς αυτό να ισχύει. Ο μηχανοδηγός ισχυρίζεται ότι οι πόρτες του ήταν εντάξει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβαδειά: Τι υποστηρίζει ο μηχανοδηγός του τρένου για την παράσυρση της επιβάτιδας – «Οι πόρτες ήταν εντάξει»"

Κόρινθος: ”Εφιάλτης” για εργαζόμενους – Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε επιχείρηση και τους χτύπησαν (Βίντεο)

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν στα χέρια επτά αδίστακτων κακοποιών, τρεις εργαζόμενοι σε επιχείρηση της Κορίνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Korinthostv.gr, επτά άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στην επιχείρηση, αφού πρώτα είχαν κλείσει τον γενικό διακόπτη παροχής ρεύματος. Έσπασαν τις πόρτες και εισήλθαν στον χώρο όπου διέμεναν οι τρεις εργαζόμενοι. Τους ακινητοποίησαν και τους απείλησαν με χρήση μαχαιριού και λοστών και τους χτύπησαν σε κεφάλι και σώμα.

Στη συνέχεια αναζήτησαν την λεία τους, κάνοντας ”άνω κάτω” όλους τους χώρους της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης κ. Κουρούμπαλης, οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι, διότι γνώριζαν πόσους εργαζόμενους απασχολεί η επιχείρηση, πού διέμεναν, καθώς και πότε τους καταβλήθηκε η μισθοδοσία.

Δείτε το αποκλειστικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Korinthostv.gr στο βίντεο που ακολουθεί:

korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: ”Εφιάλτης” για εργαζόμενους – Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε επιχείρηση και τους χτύπησαν (Βίντεο)"

Βραβείο καλής πράξης σε οδηγό ΚΤΕΛ: Πήγε στο σπίτι τους έναν έναν τους επιβάτες λόγω της κακοκαιρίας (vid)

Άξια συγχαρητηρίων έγινε μια οδηγός του αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης. Η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να γίνει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (7/9) το πρόσωπο της ημέρας.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που ξέσπασε στην περιοχή, η Δήμητρα Τζιάτζιου που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του λεωφορείου που εκτελούσε το βραδινό δρομολόγιο Κατερίνης, Νέας Εφέσου, Κονταριωτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντού, Καρίτσας, Δίου αποφάσισε να αποβιβάζει όλους τους επιβάτες κοντά στα σπίτια τους προκειμένου εκείνοι να μην ταλαιπωρηθούν.
Το θέμα ανέδειξε η σελίδα Katerini Press στο Facebook, ενώ η οδηγός μίλησε στην κάμερα του Action 24 για τη συγκεκριμένη της πράξη.

«Θεωρώ ότι έγινα viral χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο.... Ήμουν βάρδια το βράδυ σε γραμμή που πηγαίνει σε 5-6 χωριά. Εκείνη την ώρα είχε πολύ κόσμο μέσα στο λεωφορείο», ανέφερε αρχικά.

«Τρεις μέρες στην Κατερίνη έριχνε απίστευτη βροχή, χαλάζι και κεραυνούς. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνω διότι αφήνουμε και παίρνουμε τον κόσμο από τις στάσεις. Από τους 30 επιβάτες, οι 12 μου ζήτησαν αν μπορώ να τους αφήσω κοντά στα σπίτια τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη τους άφησα κοντά προκειμένου να μην πάθουν κάποιο ατύχημα και να μην βραχούν», συνέχισε.

«Θα το ξαναέκανα. Όταν έχω επιβάτη 87χρονο με μπαστούνι που δεν μπορεί να περπατήσει, θα μπορούσα να τον αφήσω 100 μέτρα στη στάση μέσα στη βροχή; Δεν θα το έκανα... Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω», συμπλήρωσε.

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » "Βραβείο καλής πράξης σε οδηγό ΚΤΕΛ: Πήγε στο σπίτι τους έναν έναν τους επιβάτες λόγω της κακοκαιρίας (vid)"

Καματερό: Τον σταμάτησαν για τροχονομική παράβαση και βρήκαν 10 κιλά ναρκωτικά

Φορτωμένο με 10 κιλά κάνναβης ήταν ένα διθέσιο αυτοκίνητο μάρκας Smart, το οποίο εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης και των αστυνομικών του Α.Τ. Καματερού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός του Smart προσήχθη για βεβαίωση τροχονομικής παράβασης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα του Καματερού. Ο αξιωματικός υπηρεσίας και παρότι από την έρευνα δεν προέκυπτε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει απασχολήσει στο παρελθόν θεώρησε τον οδηγό υποπτο και μετά από επισταμένο έλεγχο διαπίστωσε ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών. Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει ενδελεχής έρευνα στο Smart με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι μέσα στο μικρό πορτ μπαγκάζ υπήρχε επιμελώς κρυμμένη μεγάλη ποσότητα κάνναβης βάρους 10 κιλών.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Καματερό: Τον σταμάτησαν για τροχονομική παράβαση και βρήκαν 10 κιλά ναρκωτικά "

Έμπαιναν με όπλα σε μαγαζιά, έδεναν τους υπαλλήλους και λήστευαν - Βίντεο από τη δράση συμμορίας ληστών

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας ληστών που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα στην Αθήνα εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Η ομάδα αποδομήθηκε πριν από μερικές ημέρες από στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας τα οποίο προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ κραδαίνοντας όπλα, χτυπούσαν τους υπαλλήλους, τους έδεναν με δεματικά και καλώδια και έκαναν πλιάτσικο. Παράλληλα η συμμορία εμπλέκεται και σε περισσότερες από 15 διαρρήξεις με τις κινήσεις των μελών της να έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας.

Κεντρικό ρόλο στην εγκληματική τους δράση κατείχε ένας 39χρονος, ο οποίος κατά τη διάπραξη ληστειών λειτουργούσε ως φυσικός αυτουργός, ενώ στις κλοπές ως καθοδηγητής. Ήταν αυτός που επέλεγε τους στόχους, δεχόταν τις πληροφορίες, συντόνιζε και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

Δείτε βίντεο μιας από τις διαρρήξεις της συμμορίας:



Πιο αναλυτικά, στις ληστείες, ο 39χρονος μαζί με έναν 60χρονο, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισέρχονταν στα μίνι μάρκετ και με την απειλή πιστολιών και δεματικών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα, ενώ ο τρίτος της παρέας, ένας 30χρονος, είχε αναλάβει τον ρόλο της πραγματοποίησης κάτοψης καθώς και του τσιλιαδόρου.

Στις κλοπές, ο 30χρονος παραβίαζε τις πόρτες των καταστημάτων, εισερχόταν σε αυτά και αφαιρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ ο 39χρονος λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, συνδράμοντας και εποπτεύοντας παράλληλα τον 30χρονο. Σε αυτή την περίπτωση, χρέη κάτοψης των στόχων είχε ο 60χρονος, ο οποίος ενημέρωνε σχετικά τον 30χρονο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απόπειρες αυτών, απείθεια και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Δείτε βίντεο από άλλη διάρρηξη: 



Ο τερματισμός της δράσης τους επιτεύχθηκε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 39χρονο και τον 60χρονο, ενώ είχαν διαπράξει κλοπή από διαμέρισμα στην Κυψέλη. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, καθώς κατέβαιναν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ο 39χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Στον χώρο όπου εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Δείτε βίντεο από άλλη διάρρηξη: 



Ακολούθησε ο εντοπισμός του 30χρονου στον Βύρωνα, όπου προτού συλληφθεί προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 19 διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Δείτε βίντεο: Βίντεο από τη δράση συμμορίας ληστών - Έμπαιναν με όπλα σε μαγαζιά, έδεναν τους υπαλλήλους και λήστευαν



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Έμπαιναν με όπλα σε μαγαζιά, έδεναν τους υπαλλήλους και λήστευαν - Βίντεο από τη δράση συμμορίας ληστών"

Κακοκαιρία «Atena»: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα σε Θράκη, Μακεδονία και Αιτωλοακαρνανία – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ

Έντονη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη (10.09.2024) καθώς η κακοκαιρία «Atena» συνεχίζει το σαρωτικό της πέρασμα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για ενισχυμένους ανέμους έντασης έως και 9 μποφόρ.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του το μεσημέρι της Δευτέρας στα social media, παραθέτει ακόμη και χάρτες με τις περιοχές, που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία, με κύριο χαρακτηριστικό τους έντονους ανέμους.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές με τις πιο έντονες αποχρώσεις είναι αυτές με τις περισσότερες πιθανότητες για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Θράκη και Μακεδονία θα βρεθούν στο επίκεντρο μαζί με ένα τμήμα της Θεσσαλίας αλλά και την Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, με μια νέα του ανάρτηση συνέστησε προσοχή το βράδυ της Δευτέρας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα καθώς υπάρχουν ενδείξεις για ολιγόωρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων με εντάσεις που ίσως ξεπεράσουν τα 8-9 μποφόρ.

Αναλυτικά οι ανάρτησεις του Σάκη Αρναούτογλου:

Περιοχές (αποχρώσεις) με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για έντονα – δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) κατά τη διάρκεια της Τρίτης 10/9.

Η δεύτερη ανάρτηση:

«Λίγο προσοχή απόψε το βράδυ και κύριως κατα τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα καθώς υπάρχουν 

ενδείξεις για ολιγόωρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων με εντάσεις που ίσως ξεπεράσουν τα 8-9 μποφόρ!»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Atena»: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα σε Θράκη, Μακεδονία και Αιτωλοακαρνανία – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ"

Θεσσαλονίκη: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο επειδή δεν τον άφησε να περάσει λόγω ΔΕΘ

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος ενός 55χρονου οδηγού ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο επειδή δεν του επέτρεψε να περάσει με το αυτοκίνητό του από κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των μέτρων για τη ΔΕΘ.

Ο κατηγορούμενος που, κατά δήλωσή του, είναι δημοτικός υπάλληλος, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, ενώ μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη και Γρ. Λαμπράκη. Όταν ο 33χρονος αστυνομικός ανέφερε στον 55χρονο ότι δε μπορεί να περάσει από το σημείο, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, εκείνος τον πλησίασε με το όχημα με συνέπεια να τον ρίξει στο έδαφος.

Ο 55χρονος φαίνεται ότι αμέσως μετά προσπάθησε να φύγει αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Ο τροχονόμος τραυματίστηκε στη μέση και στο πόδι και διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο επειδή δεν τον άφησε να περάσει λόγω ΔΕΘ"

Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων

Το χάρτη των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος των φετινών Χριστουγέννων ανακοίνωσε σήμερα (9.9.2024) το ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη τύπου την οποία διοργάνωσε προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε προχθές (7.9.2024) στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το έκτακτο επίδομα των φετινών Χριστουγέννων αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά, τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού και τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του ΕΦΚΑ.

Επίσης, αφορά τους δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ, τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Αναλυτικά:

1. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευρώ σε συνταξιούχους έως 200 ευρώ με προσωπική διαφορά

Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 670.000 περίπου συνταξιούχους με συντάξεις έως 1.600 ευρώ, που έχουν προσωπική διαφορά (άνω των 10 ευρώ). Πιο συγκεκριμένα:

  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ,
  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1100 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 150 ευρώ,
  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ, θα δοθεί ενίσχυση 100 ευρώ.

2. Μία επιπλέον δόση θα δοθεί στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού. Αφορά περίπου 767.000 δικαιούχους και το κόστος ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

3. Ενίσχυση 200 ευρώ για δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ

Πρόκειται για περίπου 37.000 δικαιούχους του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. Το κόστος είναι 7 εκατ. ευρώ.

  • Ενίσχυση 200 ευρώ για δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ. Αφορά περίπου 185.000 άτομα και το κόστος εκτιμάται σε 37 εκατ.
  • Ενίσχυση 200 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ (περίπου 35.000) θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ. Το κόστος εκτιμάται σε 7 εκατ. ευρώ.

4. Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (περίπου 205.000) θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο. Το κόστος εκτιμάται σε 22 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ύψος του επιδόματος ανέρχεται για μονοπρόσωπα νοικοκυριά σε 216 ευρώ το μήνα, για κάθε επιπλέον ενήλικα του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 108 ευρώ το μήνα και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος του νοικοκυριού κατά 54 ευρώ το μήνα. Συνεπώς ένα ζευγάρι με 2 τέκνα που λάμβανε επίδομα 432 ευρώ, θα λάβει επιπλέον 216 ευρώ έκτακτο επίδομα, δηλαδή συνολικά 648 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων"

Απάτη «καρουζέλ» εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. – Έκλεψαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν, ιδρύοντας συναλλακτικά ανύπαρκτες επιχειρήσεις, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν εικονικές συναλλαγές και δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οργάνωσης, από το 2019, εμπλέκονταν σε σύνθετες διαδικασίες με στόχο την εξαπάτηση του Δημοσίου μέσω της μη απόδοσης ΦΠΑ, προχωρώντας σε διατραπεζικές μεταφορές χρηματικών ποσών για προσχηματική εξόφληση συναλλαγών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, έπειτα από πολύμηνη έρευνα υπό την εποπτεία του Ελληνικού Γραφείου Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 21 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τρία που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία στρεφόμενη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, διασυνοριακή απάτη σχετικά με τον ΦΠΑ με απώλεια πόρων ΦΠΑ που υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 41 άτομα που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Προηγήθηκε σχετικό πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ενταχθεί σε αυτή με διακριτούς ρόλους, έχοντας επιχειρησιακή υποδομή με σκοπό την πραγματοποίηση εικονικών συναλλαγών και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για να πετύχουν τον σκοπό τους, τα βασικά μέλη διαρθρώνονταν σε δύο υποομάδες, οι οποίες δρούσαν συντονισμένα, έχοντας εγκατασταθεί συγκεκαλυμμένα σε διαφορετικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής, ενώ λάμβαναν και τα ανάλογα μέτρα για την αποφυγή αποκάλυψής τους (συνεχής ίδρυση νέων νομικών οντοτήτων, χρήση εικονικών δικτύων και τηλεφωνικών συνδέσεων «αχυρανθρώπων», φυσική μεταφορά χρημάτων κ.λπ.).

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης:

  • Σύσταση εικονικών επιχειρήσεων: Τα μέλη της οργάνωσης ίδρυαν εταιρείες «βιτρίνες» χωρίς πραγματική εμπορική δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Σλοβακία. Στις εταιρείες αυτές δηλώνονταν ως διαχειριστές άτομα χαμηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου, όπως άνεργοι και εξαρτημένα πρόσωπα, με στόχο την απόκρυψη της ταυτότητας των πραγματικών διαχειριστών. Ενδεικτικό του εύρους της δράσης τους και της υποδομής, είναι το γεγονός ότι μια εκ των δυο υποομάδων, φέρεται να συνδέεται με τη σύσταση 430 τουλάχιστον εικονικών οντοτήτων ή με νομιμοφανή λειτουργία.
  • Απάτη «Carousel»: Η οργάνωση εκτελούσε ένα σύνθετο σχέδιο «αλυσιδωτής απάτης» στο ΦΠΑ (carousel fraud), εκμεταλλευόμενη τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και το καθεστώς μη απόδοσης ΦΠΑ σε πωλήσεις εντός της ΕΕ. Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν ως «εξαφανισμένοι έμποροι» (missing traders) που δήλωναν πλασματικές συναλλαγές για να εισπράξουν παράνομα ΦΠΑ ή να αιτηθούν επιστροφές.
  • Χρηματοπιστωτική νομιμοποίηση εσόδων: Τα κέρδη από τη φοροδιαφυγή διακινούνταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών εικονικών επιχειρήσεων, πραγματοποιώντας εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και αναλήψεις μετρητών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένα δίκτυα (VPN) και ανώνυμες κάρτες sim, ενώ προέβαιναν σε φυσική μεταφορά χρημάτων από περιφερειακά μέλη της οργάνωσης για την απόκρυψη της προέλευσης των παράνομων εσόδων.
  • Δηλώσεις ΦΠΑ: Τα μέλη της οργάνωσης υπέβαλαν ψευδείς ή ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις ΦΠΑ και προχωρούσαν σε λήψη εικονικών τιμολογίων για να δημιουργούν πλασματικές απαιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ. Μέσω αυτής της μεθόδου, η οργάνωση κατάφερε να αποσπάσει παράνομα από το κράτος ποσό άνω των 4,4 εκατ. ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ.
  • Στρατολόγηση περιφερειακών μελών: Τα κεντρικά μέλη στρατολογούσαν άτομα με χαμηλά εισοδήματα και ποινικό παρελθόν για να τα τοποθετήσουν ως διαχειριστές των εικονικών επιχειρήσεων. Τα περιφερειακά μέλη λειτουργούσαν ως «προσωπικά εργαλεία» για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της οργάνωσης στη διασυνοριακή απάτη ΦΠΑ, στη διακίνηση των σχετικών εσόδων τραπεζικά και την ανάληψή τους και στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων. Χαρακτηριστικό της τελευταίας περίπτωσης, είναι ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν σχετίζονταν με τις επιχειρήσεις που ανήκαν στο φάσμα των δραστηριοτήτων της οργάνωσης, ενώ οι ίδιες είχαν διαφορετικά αντικείμενα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με σκοπό τη δήλωση εικονικών συναλλαγών.

Παράλληλα, τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης επεδίωκαν να μην υφίστανται εμφανείς ενδείξεις συσχέτισής τους με τις εικονικές επιχειρήσεις και τους διαχειριστές τους, προκειμένου να αποφεύγουν τις σε βάρος τους έννομες συνέπειες, καθώς στις συγκεκριμένες οντότητες μετακυλιόταν η υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ εκροών, ενώ παράλληλα οι νομιμοφανείς επιχειρήσεις στις οποίες μετείχαν τα μέλη, ισοσκέλιζαν το ΦΠΑ εισροών-εκροών, αποστερώντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα του Δημοσίου για ανάκτηση των απολεσθέντων εσόδων.

Συνολικά μέσω των εταιρικών σχηματισμών που δημιούργησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πέτυχαν την απώλεια πόρων ΦΠΑ ποσού που ξεπερνά τα 26.000.000 ευρώ, για τα οποία είχαν δηλωθεί εικονικές συναλλαγές άνω των 150.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, η μια υποομάδα της οργάνωσης ανέπτυξε δράση και εκτός του πλαισίου αυτής, όπου με την ίδια μέθοδο προέβη μέσω δημιουργίας συστήματος εταιρειών στη διασυνοριακή απάτη στο ΦΠΑ ύψους εκατομμυρίων ευρώ, προς όφελος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Επίσης, βασικό μέλος της οργάνωσης πέτυχε, για επτά επιχειρήσεις που διαχειριζόταν, την απατηλή εκταμίευση χρημάτων μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, αποκομίζοντας παράνομο όφελος 770.000 ευρώ περίπου.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν 39 έρευνες (σε σπίτια, επιχειρήσεις, οχήματα, σωματικές), στις οποίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 139.696 ευρώ και καταμετρητής χαρτονομισμάτων,
  • πολυτελές Ι.Χ.Φ.,
  • 10 ρολόγια χειρός ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,
  • 62 σφραγίδες νομικών προσώπων,
  • 46 κινητά τηλέφωνα,
  • 7 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ,
  • πιστόλι με 2 γεμιστήρες,
  • πλήθος δελτίων αποστολής, τιμολογίων, φορολογικών αποδείξεων και χειρόγραφων σημειώσεων,
  • τραπεζικά παραστατικά, κάρτες, επιταγές και βιβλιάρια επιταγών ελληνικών και αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων,
  • μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών,
  • καταφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπών Αρχών,
  • 2 μηχανήματα POS και
  • μεγάλος αριθμός εξωτερικών σκληρών δίσκων και φορητών μέσων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB STICKS), ενώ πραγματοποιήθηκε εξαγωγή ψηφιακών πειστηρίων προς περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου αυτών.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνας, λήφθηκε υπόψη πλήθος στοιχείων προερχόμενων από τη συλλογή και επεξεργασία φορολογικών, λογιστικών και τραπεζικών δεδομένων (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 230 οντοτήτων), την ανάλυση και συσχέτιση πολυάριθμων ηλεκτρονικών ιχνών, την εκτέλεση ειδικών ανακριτικών πράξεων (άρση επικοινωνιών για συνολικά 85 τηλεφωνικές συνδέσεις και καταγραφή 179.450 τηλεφωνικών συνδιαλέξεων), την επεξεργασία και περιγραφή βιντεοληπτικού υλικού και τη διενέργεια ογκωδέστατης αλληλογραφίας (780 εξερχόμενα έγγραφα για συγκέντρωση στοιχείων).

Καθοριστική συμβολή στην εξιχνίαση της υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με την αποστολή 12 ειδικών ερευνητών ψηφιακών δεδομένων του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, οι οποίοι αξιοποιώντας σύγχρονα εγκληματολογικά εργαλεία και εφαρμογές τεχνικής νοημοσύνης ανακαλύψανε και συσχετίσανε κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία κατά τις επιτόπιες έρευνες, ανάμεσα σε εκατομμύρια ψηφιακά δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα τόσο τοπικά όσο και στο υπολογιστικό νέφος. Τα κατασχεμένα ψηφιακά δεδομένα θα αναλυθούν περαιτέρω από το εργαστήριο του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή περαίωση της έρευνας ήταν η συνεργασία και ανταπόκριση Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, καθώς και των πιστωτικών ιδρυμάτων στη χορήγηση στοιχείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο Ελληνικό Γραφείο των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Τέλος, από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη «καρουζέλ» εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. – Έκλεψαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ"

Καιρός: Η κακοκαιρία «Atena» φέρνει επικίνδυνες καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους – Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο

Επικίνδυνα φαινόμενα φέρνει η κακοκαιρία «Atena», που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από το απόγευμα της Δευτέρας (09.09.24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή (08.09.24) σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία «Atena» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Η κακοκαιρία «Atena» φέρνει επικίνδυνες καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους – Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο"

Καταγγελία: Πειθαρχική ποινή σε γιατρό, επειδή κατήγγειλε ελλείψεις στο νοσοκομείο Καβάλας

Πειθαρχική ποινή καταγγέλλεται ότι επιβλήθηκε σε αγγειοχειρουργό του νοσοκομείου Καβάλας, επειδή είχε επισημάνει ελλείψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αυτό επισημαίνεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας επέβαλε πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού σε γιατρό επιμελητή αγγειοχειρουργό, επειδή ο συνάδελφος πριν μήνες είχε αναφερθεί δημόσια σε προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες του νοσοκομείου σε βάρος των ασθενών που αφορούσαν τον αγγειογράφο και την λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής μονάδας.

Αυτό το νέο κρούσμα αυταρχισμού εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης των υγειονομικών του ΕΣΥ, όπως και οι 'εντολές' φίμωσης από διάφορους διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων. Αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτή η «επιχείρηση» φίμωσης και τρομοκράτησης αφορά όλους/ες τους/τις νοσοκομειακούς γιατρούς και λοιπούς/ές υγειονομικούς και όχι μόνο κάποιους 'συνδικαλιστές'.

Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ψευδεπίγραφο είναι το αφήγημα Γεωργιάδη πως δήθεν ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική αντιδρούν μόνο «κάτι λίγοι κομματικοί εγκάθετοι που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των υγειονομικών». Η γενική 'επιχείρηση' τρομοκράτησης και φίμωσης δείχνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τον πανικό των κυβερνώντων από το γεγονός πως είναι οικουμενική η οργή υγειονομικών και ασθενών - χρηστών Υγείας ενάντια στην άθλια πολιτική διάλυσης - ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης των πάντων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της 'ποινής' που 'επιβλήθηκε' στον συνάδελφο.

Δηλώνουμε την αμέριστη συναδελφική και νομική μας συμπαράσταση. Σε συνεννόηση με τον συνάδελφο δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε ένδικα μέσα ενάντια στον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας αλλά και ενάντια στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, αν ο τελευταίος δεν ακυρώσει την 'ποινή' όπως αυτονόητα οφείλει".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Πειθαρχική ποινή σε γιατρό, επειδή κατήγγειλε ελλείψεις στο νοσοκομείο Καβάλας"

Αντιδρούν οι γιατροί των νοσοκομείων για το «επίδομα άγονου»: «Γιατί δίνεται με βάση μισθούς του 1983;»

Δεν πρόκειται για επιδόματα, αλλά για απλή αντικατάσταση της «διαχρονικής κλοπής» των οφειλόμενων στους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες περιοχές διαμηνύουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, σχολιάζοντας την ετήσια προσαύξηση επί του βασικού μισθού. 

«Να κάνει έκκληση στην “κοινή λογική” και τα μαθηματικά», καλεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ζητώντας του να απαντήσει στο ερώτημα, «πως μπορεί η ετήσια προσαύξηση επί του βασικού μισθού, 1056,48 σε συγκεκριμένο πραγματικό παράδειγμα αναφορικά με τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες περιοχές, να είναι μικρότερη του μηνιαίου βασικού μισθού (2075 ευρώ)».

Πιο συγκεκριμένα, δίνοντας αριθμούς και παραδείγματα, οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν πως η «πολυαναμενόμενη» εδώ και 2 χρόνια Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τους δικαιούχους, το ύψος και τις προϋποθέσεις χορήγησης οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές, η οποία ανακοινώθηκε «με τυμπανοκρουσίες» από την κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά «νόμιμη υφαρπαγή» των εισοδημάτων γιατρών γιατρών που υπηρετούν στην παραμεθόριο, την οποία τους την επιστρέφουν «κουτσουρεμένη», με τη μορφή «επιδομάτων».

«Επιχείρησαν μάλιστα να το παρουσιάσουν σαν απόδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της ΝΔ να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού «θυμήθηκαν» να το νομοθετήσουν 14 μήνες αργότερα. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και εξηγεί:

«Παρουσιάζουν ως τριπλασιασμό και εξαπλασιασμό, τη μείωση στην πραγματικότητα του επιδόματος αγόνου που θα έπρεπε να παίρνουν οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν βέβαια εφάρμοζαν τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Το επίδομα αγόνου που δίνεται σε ειδικευμένους γιατρούς, είναι μικρότερο και από αυτό που δίνεται στους αγροτικούς γιατρούς (400 ευρώ) για άγονες και προβληματικές περιοχές. Επιπλέον από το επίδομα αγόνου εξαιρούνται οι ειδικευόμενοι και οι επικουρικοί γιατροί», σχολιάζουν και οι γιατροί.

Τα παράπονά τους για τις πρόσφατες εξαγγελίες, εξέφρασαν οι νοσηλευτές και οι λοιποί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: ΠΟΕΔΗΝ για 88η ΔΕΘ: «Η κυβέρνηση περιφρόνησε τους νοσηλευτές, το πρόβλημα στο ΕΣΥ θα επιδεινωθεί»
«Επιδόματα με υπολογισμό του βασικού μισθού του … 1983!»
Σύμφωνα με την ΟΕΓΝΕ, ο νόμος 4999/2022 προέβλεπε ότι μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ το οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών στις δημόσιες μονάδες υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1397/1983 και του Π.Δ. 137/1987 οι οποίες όριζαν ότι:

«στους μόνιμους γιατρούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας άγονων και προβληματικών περιοχών που έχουν την έδρα τους σε προβληματικές περιοχές, χορηγείται προσαύξηση επί του βασικού τους μισθού, ως εξής:

α) Σε προβληματικές και άγονες περιοχές Α’ κατηγορίας:

Για τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου υπηρεσίας δεκαπέντε τοις εκατό (15%) αναδρομικά για όλο το χρόνο.

Για τη συμπλήρωση του δεύτερου χρόνου είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) αναδρομικά για όλο το δεύτερο χρόνο.

Για τη συμπλήρωση του τρίτου χρόνου σαράντα τοις εκατό (40%) αναδρομικά για όλο τον τρίτο χρόνο και

Για κάθε ένα συμπληρούμενο χρόνο μετά τα τρία χρόνια, πενήντα τοις εκατό (50%) αναδρομικά.

β) Σε προβληματικές και άγονες περιοχές Β’ κατηγορίας:

Για τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου οκτώ τοις εκατό (8%) αναδρομικά για όλο το χρόνο.

Για τη συμπλήρωση του δεύτερου χρόνου δεκαπέντε τοις εκατό (15%) αναδρομικά για όλο το χρόνο.

Για τη συμπλήρωση του τρίτου χρόνου είκοσι τοις εκατό (20%) αναδρομικά για όλο τον τρίτο χρόνο και

Για κάθε ένα συμπληρωμένο χρόνο, μετά τα τρία χρόνια είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) αναδρομικά.

Αυτό ίσχυε μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ. Ωστόσο με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια οι προσαυξήσεις υπολογίζονται επί «θεωρητικού» βασικού μισθού, που προκύπτει από την μετατροπή σε ευρώ του βασικού μισθού του 1983!

Αντί 830 ευρώ… 88 ευρώ

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο παρακάτω παράδειγμα, το οποίο παραθέτουν οι γιατροί:

Επιμελητής Α’ και βασικό μισθό 2.075 ευρώ με τη συμπλήρωση του τρίτου χρόνου προϋπηρεσίας (πραγματικό παράδειγμα) αντί να παίρνει μηνιαίο κίνητρο αγόνου 830 ευρώ (40% Χ 2.075) παίρνει 88,04 ευρώ το μήνα, (δηλαδή η προσαύξηση του 40 % δίνεται σε θεωρητικό βασικό μισθό 220,10 ευρώ αφού ο γιατρός της αντίστοιχης βαθμίδας το 1983 έπαιρνε 75.000 δρχ.).

«Αυτές είναι οι περίφημες αυξήσεις στο επίδομα αγόνου που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Αυξήσεις στο επίδομα αγόνου με βάση τους βασικούς μισθούς του 1983! Και επειδή η προσφιλής τακτική του Υπουργού Υγείας όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις δίκαιες διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας, και πριν να χάσει την ψυχραιμία του και μας αποκαλέσει κάφρους και ανθρωπάκια επειδή του χαλάμε τις φιέστες που στήνει, είναι να κάνει έκκληση στην «κοινή λογική» και τα μαθηματικά, τον καλούμε να μας απαντήσει πως μπορεί η ετήσια προσαύξηση επί του βασικού μισθού, 1056,48 στο παραπάνω συγκεκριμένο, πραγματικό παράδειγμα, να είναι μικρότερη του μηνιαίου βασικού μισθού (2075 ευρώ);», σχολιάζουν οι γιατροί και προσθέτουν πως η κυβέρνηση «βαφτίζει το κρέας ψάρι».

Και συνεχίζουν: «Ουσιαστικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής θα ήταν η απλή εφαρμογή του νόμου, και όχι η αντικατάσταση της διαχρονικής κλοπής των ποσών που οφείλουν στους συναδέλφους που ήδη υπηρετούν στις άγονες και προβληματικές περιοχές με νόμιμες περικοπές. Γιατί αυτό προβλέπει η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε. Δραστικές μειώσεις, εξίσωση προς τα κάτω, οριζοντίως και καθέτως, ανεξάρτητα από το βασικό μισθό και τα χρόνια υπηρεσίας και παραμονής στις άγονες και προβληματικές περιοχές, διαχωρισμός του επιδόματος ανάλογα με την ειδικότητα και την δομή (νοσοκομείο ή Κ.Υ ), ενώ πριν χορηγούνταν σε όλους τους γιατρούς των άγονων περιοχών ανεξαρτήτως της ειδικότητας και της δομής (νοσοκομείο, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία).

«Ας μην περιμένει λοιπόν ο Υπουργός Υγείας οι υγειονομικοί να πούμε και ευχαριστώ! Για ένα να είναι σίγουρος!

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος, που ξέρουμε από πρώτο χέρι τα βάσανα των ασθενών μας εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας θα κλιμακώσουμε το επόμενο διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ορμή τον αγώνα μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κατάργηση των κάθε είδους πληρωμών, για δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλους!», καταλήγουν.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν οι γιατροί των νοσοκομείων για το «επίδομα άγονου»: «Γιατί δίνεται με βάση μισθούς του 1983;»"

12 νέες αυξήσεις αποδοχών και 12 νέες μειώσεις φόρων – Εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ

Στην εξειδίκευση των παρεμβάσεων της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αυτές κατανέμονται σε 12 αυξήσεις αποδοχών και τις 12 νέες μειώσεις φόρων, όπως τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα αυξάνει τα κονδύλια για τις επενδύσεις.

Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων, τόσο από την πλευρά της μείωσης των φόρων, όσο και της αύξησης των αποδοχών ανέρχονται σε 1,450 δισ. ευρώ.

«Κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δει κατά προτεραιότητα ορισμένα κρίσιμα ζητήματα για την οικονομία και την κοινωνία, όπως το δημογραφικό, το στεγαστικό, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής», τόνισε αρχικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει μια σειρά από αιτήματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Όλα αυτά προχωρούν στο πλαίσιο των αντοχών της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ακόμη.

«Είμαστε από τις χώρες με τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Τα στοιχεία από την Eusostat έδειξαν ότι έχουμε πολλαπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης, η Ελλάδα είναι η δεύτερη στην ΕΕ σε ρυθμούς ανάπτυξης. Έχουμε επίσης τριπλάσιους ρυθμούς αύξησης του ετήσιου εισοδήματος», υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε: «Έχουμε αύξηση επενδύσεων σε εξαγωγές, τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σε όλη την ΕΕ, έχουμε αύξηση μέσου μισθού και κατώτατου μισθού. Δεν έχουμε μόνο μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά και μείωση του ληξιπρόθεσμου χρέους, έχουμε αύξηση των καταθέσεων και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Υπερβαίνουμε επίσης συνεχώς τους δημοσιονομικούς στόχους. Φέτος θα αυξηθούν περαιτέρω τα κονδύλια για τις δημόσιες επενδύσεις».

«Η αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών, χωρίς τα νέα μέτρα, ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ. Το σύνολο της αύξησης, όμως, μπορεί να ανέλθει στα 3,5 δισ. ευρώ (σ.σ. μαζί με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης), καθώς η κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα συμφωνηθεί με την Κομισιόν τις επόμενες μέρες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε τις 12 αυξήσεις αποδοχών και τις 12 νέες μειώσεις φόρων:

Aυξήσεις αποδοχών
  1. Νέα αύξηση των συντάξεων από 1/1/2025 σε 2-2,5%.
  2. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά (100 εκατ. ευρώ)
  3. Οριζόντια αύξηση στους μισθούς στο Δημόσιο με εξίσωση εισαγωγικού μισθού με τον κατώτατο (πάνω από 100 εκατ. ευρώ)
  4. Διεύρυνση του επιδόματος επίτευξης στόχων στο Δημόσιο (40 εκατ. ευρώ)
  5. Αύξηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος (1.500 – 2.500 ευρώ)
  6. Αύξηση 20% στη νυχτερινή αποζημίωση των ενστόλων (25 εκατ. ευρώ)
  7. Κίνητρο προσέλκυσης γιατρών (16 εκατ. ευρώ)
  8. Επιπλέον δόση στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού (70 εκ. ευρώ)
  9. Ενίσχυση επιδόματος αναπηρίας
  10. Ενίσχυση στους ΑμεΑ δικαιούχων του επιδόματος ΟΠΕΚΑ
  11. Καταβολή 200 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες
  12. Καταβολή 50% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους του
Μειώσεις φόρων
  1. Μείωση 1 μονάδας των εισφορών (440 εκατ) – πάμε στο μέσο Ότο της ΕΕ ως προς το μη μισθολογικό κόστος έχει μια διάσταση ανταγωνιστικότητας
  2. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
  3. Μονιμοποίηση επιστροφής ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο
  4. Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για κενά ακίνητα
  5. Απαλλαγή από ΦΠΑ για νέες οικοδομές
  6. Κατάργηση του τέλους σταθερής τηλεφωνίας
  7. Απαλλαγή από φόρο ασφαλίστρου 15% συμβολαίων υγείας για παιδιά
  8. Φοροαπαλλαγή οικειοθελών παροχών υπηρεσιών υπέρ νέων γονέων
  9. Μείωση ΕΝΦΙΑ 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές
  10. Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών του ΕΣΥ με συντελεστή 22%
  11. Κίνητρα για καινοτομία και συγχωνεύσεις
  12. Μείωση φόρων χαρτοσήμου

Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ
  1. Μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου κατά 1% οι ασφαλιστικές εισφορές, αντί 0,5% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
  2. Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου από 2,2% έως 2,5% περισσότερες από 2.000.000 συντάξεις.
  3. Αυξάνεται από τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός από τα 830 ευρώ σήμερα, με στόχο να ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027, συμπαρασύροντας αυτόματα προς τα πάνω τις τριετίες και πολλά επιδόματα.
  4. Τον Δεκέμβριο 670.000 συνταξιούχοι με εισόδημα μέχρι 1.600 ευρώ που έχουν ακόμη προσωπική διαφορά, θα λάβουν έως και 200 ευρώ.
  5. Οι 767.000 δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού θα εισπράξουν τον Δεκέμβριο μια επιπλέον δόση του επιδόματος.
  6. Οι 220.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων από ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ θα ενισχυθούν με 200 ευρώ, όπως και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.
  7. Οι  205.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα το λάβουν αυξημένο κατά 50%.
  8. Από την άνοιξη, σχεδόν 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αρχίσουν να βλέπουν νέες ετήσιες αυξήσεις οι οποίες, σταδιακά, θα φτάσουν και τα 100 ευρώ τον μήνα.
  9. Η αμοιβή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, που ισοδυναμεί με μεσοσταθμική αύξηση αποδοχών κατά 130 ευρώ τον μήνα.
  10. Πρόσθετο κίνητρο έως 7.200 ευρώ ετησίως στους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
  11. Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε 37.000 πολίτες με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  12. Νέο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση και ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων ύψους 250 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με στόχο το ποσό αυτό να αυξηθεί σημαντικά μέσω ιδιωτικών χορηγιών.
  13. Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης των ενστόλων (Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική).
  14.  Καταργείται πλήρως το Τέλος Επιτηδεύματος με ετήσιο όφελος 325 ευρώ για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση.
  15. Το ελάχιστο φορολογητέο ποσό των ελεύθερων επαγγελματιών θα μειώνεται και σε περιοχές με 1.500 κατοίκους αντί των 500, ενώ το κριτήριο του μέγιστου μισθού εργαζομένου δεν θα υπολογίζεται προσθετικά αλλά μόνο συγκριτικά.
  16.  Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Σταθερής Τηλεφωνίας που ανέρχεται σε 5% για συνδέσεις οπτικής ίνας με ταχύτητες άνω των 100Mbps. 
  17. Ενισχύονται κατά 20 εκατομμύρια τα επιδόματα προς νέους  γονείς, με 173.000 vouchers και 20.000 νέες θέσεις παιδικών σταθμών.
  18. Οι εργοδότες που διευκολύνουν το προσωπικό τους με παροχές έως και 5.000 ευρώ ετησίως σε νέους γονείς, θα απαλλάσσονται από τον φόρο για αυτό το ποσό, το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε νέο μέλος της οικογένειας.
  19. Σύγκλιση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων με των πολύτεκνων, ανεξάρτητα από εισόδημα: από τον διορισμό στο Δημόσιο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ μέχρι τη συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.
  20. Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα επεκταθούν με vouchers έως 500 ευρώ για κάθε παιδί.
  21. Άμεση κατάργηση του φόρου 15% στην ασφάλιση υγείας για παιδιά μέχρι 18 ετών.
  22. Δωρεάν έλεγχος γονιμότητας σε γυναίκες από 30 έως και 35 ετών και απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  23. Αναμόρφωση των επιδομάτων ανεργίας ώστε να μην λειτουργούν ως άλλοθι αδήλωτης εργασίας στρέφοντας τις ενισχύσεις σε όσους έχουν αληθινή ανάγκη.
  24. Πιο δίκαια, αποτελεσματικά και στοχευμένα τα τρία βασικά κοινωνικά επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα στέγασης και παιδιού με στόχο να μειωθεί η παιδική φτώχεια στη χώρα.
  25. Μονιμοποίηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, από το 2025 και για τα επόμενα χρόνια τα ποσά αυτά θα επιστρέφονται με δίκαιο και αναλογικό τρόπο.
  26. Θεσμοθετείται ευέλικτο σύστημα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αγροτών και συνεταιρισμών, ώστε με βάση τις  δυνατότητές τους να μειώνονται οι τόκοι και να καταργείται μέρος του οφειλόμενου κεφαλαίου ενώ σε βάθος χρόνου η αποπληρωμή θα γίνεται με δυνατότητα αναχρηματοδότησης και οριστικής διευθέτησης και εξάλειψης εμπράγματων βαρών.
  27. Πρόγραμμα 600 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην επικράτεια.
  28. Σχέδιο ανταλλαγής και αντιπαροχής των αδρανών δημόσιων γαιών που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τις εκτάσεις αυτές, επενδυτές του χώρου θα αναλάβουν να καλλιεργούν, κατασκευάζοντας θερμοκήπια μεγάλης κλίμακας αποκλειστικά με εξαγωγικά αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής αξίας.
  29. Ξεκινά το Πρόγραμμα «Σπίτι Μου ΙΙ», ύψους 2 δισ. με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία πάνω από 15.000 νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας έως και 50 ετών, με επιτόκιο μισό από το εμπορικό.
  30. Πρόγραμμα 400 εκατομμυρίων για δάνεια έως 20.000 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων παλαιών κατοικιών.
  31. Απαλλαγή από τον φόρο ενοικίου για 3 χρόνια, για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν κλειστά ακίνητα ή εάν μετατρέψουν σε μακροχρόνια μία βραχυχρόνια μίσθωση.
  32. Στις συμβάσεις μέσω πλατφορμών θα ισχύσει νέο, αυξημένο τέλος.
  33. Απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας τουλάχιστον για έναν χρόνο.
  34. Αυξάνεται κατά 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν κατοικίες αξίας έως 500.000 ευρώ  από θεομηνίες.
  35. Οι ακίνητες περιουσίες μεγαλύτερης αξίας θα διατηρούν την έκπτωση 10% στον ΦΠΑ αν ασφαλιστούν, αν όμως, δεν το κάνουν, από τον Απρίλιο του 2025 δεν θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση ζημιάς.
  36. Όλες οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ θα πρέπει, υποχρεωτικά να ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές. Διαφορετικά, δεν θα αποζημιώνονται. Κάτι που θα ισχύσει και για κάθε νέο συμβόλαιο, όπως και για την ανανέωση παλαιάς σύμβασης οχημάτων ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης.
  37. Διευρύνονται τα κίνητρα για την καινοτομία, τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και εξαγορές με φορολογικές εκπτώσεις μέχρι και 315% για επενδύσεις στην έρευνα.
  38. Περιορίζεται στις 100.000 ευρώ το ελάχιστο όριο κεφαλαίου μιας εταιρείας που προκύπτει από μετασχηματισμό μικρότερων.
  39. Παρελθόν το Τέλος Χαρτοσήμου σε εκατοντάδες συναλλαγές: από τους τόκους των επιχειρηματικών δανείων ή τις ασφαλιστικές πράξεις έως τις πιστώσεις για εισαγωγές και τους προϋπολογισμούς τεχνικών έργων. Και από τη σύσταση μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων μέχρι την απλή έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος.
  40. Χορήγηση «Golden Visa» για κεφάλαια που θα εισάγονται για την χρηματοδότηση startup εταιριών με τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
  41. Ιδρύεται νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, με κεφάλαια 300 εκατομμυρίων για να παρέχει κίνητρα σε δυναμικές πρωτοβουλίες ειδικά σε τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία. 
  42. Διαμορφώνονται 12+1 περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης με πολλά μικρά και μεγάλα έργα σε κάθε δήμο και κάθε ορεινή ή νησιωτική κοινότητα.
  43. Κατάργηση 15 χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών με στόχο τη μείωση του διοικητικού βάρους κατά 25%, κυρίως στις εξαγωγικές μας επιχειρήσεις.
  44. Επιβάλλεται Τέλος Κρουαζιέρας ανά επιβάτη που θα αποβιβάζεται σε ελληνικό λιμάνι. Υψηλότερο σε Σαντορίνη και Μύκονο, χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια, με κλιμάκωση ανά περίοδο.
  45. Αυξάνεται από Απρίλιο έως Οκτώβριο το Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, αναλογικά, για ξενοδοχεία, καταλύματα και ενοικιαζόμενα ακίνητα μέσω πλατφορμών. Τα συγκεκριμένα έσοδα θα επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες, για να οργανώσουν καλύτερα τις υποδομές τους απέναντι στο βάρος που δέχονται κάθε καλοκαίρι.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "12 νέες αυξήσεις αποδοχών και 12 νέες μειώσεις φόρων – Εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ"

Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα με νέα στοιχεία – «Δολοφονία ο θάνατος του γιου μου»

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα (09.09.24) την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, συνοδευόμενος από τον πραγματογνώμονα της οικογένειας, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καμπαίλης, κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με νέα στοιχεία για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο κ. Καμπαίλης τόνισε, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου, πως ο θάνατος του παιδιού του, είναι «δολοφονία», ενώ δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει. Η δικαιοσύνη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συντάξει κατηγορητήριο. Είναι μια μπλεγμένη ιστορία, αλλά για τα δικά μου δεδομένα είναι απλή. Έχω δηλώσει ότι η υπόθεση του Γιάννη είναι δολοφονία και θα πρέπει οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν έχω φόβο πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, Αναστάσιος Δέδες επεσήμανε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους διαβεβαίωσε πως η διαδικασία θα κινηθεί τάχιστα. «Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει κατατεθεί το πόρισμα και η έκθεση τεχνικού ελέγχου που έγινε κατόπιν αίτησής μας, για να διαπιστωθεί κατά πόσο το μηχάνημα πληρούσε τις προδιαγραφές», είπε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα με νέα στοιχεία – «Δολοφονία ο θάνατος του γιου μου»"

Αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο – Ποιοι βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό του

Για τις 21 Μαρτίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για τον βιασμό δύο 17χρονων, το 2015. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ενώ στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο αδελφός του και η Ελένη Κούρκουλα.

Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα ενός εκ των καταγγελλόντων, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε σύμβαση εργασίας με εταιρεία στη Σουηδία και δεν έχει δικαίωμα άδειας, ώστε να παραστεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει την κατηγορία όπως επιθυμεί.

«Είναι βιοποριστικοί οι λόγοι, δεν μπορούσε να παραμείνει στην ανεργία», ανέφερε ο συνήγορός του.

Πρόεδρος: Θέλει να είναι παρών στη δίκη;

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Ναι.

Για το αίτημα αναβολής είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, τόσο οι άλλοι δύο καταγγέλλοντες, οι οποίοι κάθονταν στα πίσω έδρανα της δικαστικής αίθουσας όσο και η υπεράσπιση, και συναίνεσαν.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με έναν από τους συνεργάτες του να δηλώνει πως συναινούν στην αναβολή.

Εισαγγελέας: Να γίνει δεκτό το αίτημα.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Ο εντολέας μου δεν έχει δικαίωμα να πάρει άδεια, γιατί τώρα ξεκινάει…

Συνήγορος υπεράσπισης: Ο κατηγορούμενος συναινεί.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Όλοι συναινούμε, ενημερωθήκαμε εγκαίρως.

Δημήτρης Λιγνάδης

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου πρωτόδικα κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018 και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την απόφαση η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε έφεση κρίνοντας πως στον Δημήτρη Λιγνάδη έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, αλλά και να εξεταστεί και πάλι η αθωωτική απόφαση για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου.

Έτσι, στην περίπτωση που οι δικαστές κρίνουν ότι είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε, ανοίγει ο δρόμος για να επιβληθεί στον κατηγορούμενο μεγαλύτερη ποινή και να επιστρέψει στη φυλακή όπου παρέμεινε, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, για 17 μήνες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, πάντως, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο – Ποιοι βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό του"

Οργισμένοι οι αστυνομικοί των Ενώσεων στη Δυτική Ελλάδα: «Ψίχουλα, δώστε τα στους… βουλευτές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε πως αυξάνεται 20% η νυχτερινή αποζημίωση για τους ενστόλους (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), αλλά η εξαγγελία του δεν ικανοποίησε τους αστυνομικούς.

Αντιθέτως, τους έχει εξοργίσει και κάνουν λόγο για «ψίχουλα».

Οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Δυτική Ελλάδα (Ακαρνανίας, Αιτωλίας, Αχαΐας και Ηλείας) εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση

«Οι εξαγγελίες κατέδειξαν με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο, πώς οι σημερινοί κυβερνητικοί παράγοντες αξιολογούν σε οικονομικό επίπεδο, το έργο που παράγει ο αστυνομικός εν έτη 2024», αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ως εξής:

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, μετά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στην 88η Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις αυξήσεις στο μισθό των ενστόλων, όλοι όσοι υπηρετούμε με ευσυνειδησία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πέραν των τετριμμένων διαπιστώσεων ότι αυτές αποτελούν ψίχουλα και καλλιεργούν το συναίσθημα του αστυνομικού να νιώθει ΖΗΤΙΑΝΟΣ, μας έδωσαν την απάντηση για το πώς αντιλαμβάνονται μια σύγχρονη και λειτουργική Ελληνική Αστυνομία.

Συγχαρητήρια Κύριοι που ρίξατε για ακόμη μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων τα όνειρα, τις προσπάθειες, τους κόπους και τους αγώνες μας, για έναν επαγγελματία αστυνομικό λειτουργό που δικαιούται να ζει με αξιοπρέπεια.

Οι εξαγγελίες κατέδειξαν με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο, πώς οι σημερινοί κυβερνητικοί παράγοντες αξιολογούν σε οικονομικό επίπεδο, το έργο που παράγει ο αστυνομικός εν έτη 2024.

Το παράδοξο είναι κύριοι της Κυβέρνησης, πως ενώ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, διαλαλούσατε πριν τις εξαγγελίες ότι: ”θα δείτε ο κ. Πρωθυπουργός ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το έργο σας και είναι δίπλα σας”, εν τέλει στην πράξη με τις εξαγγελίες, αντιληφθήκαμε ότι, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ και φυσικά ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ.

Ισχυρίζεστε ότι, αφουγκράζεστε τους κινδύνους του Αστυνομικού που αυτός διατρέχει κατά την εκπλήρωση μιας νυχτερινής βάρδιας στο κέντρο μια αστικής πόλης της Χώρας και όχι μόνο, υπέρμαχοι ότι βρίσκεστε πάντα στο πλευρό του. Το μόνο που έχουμε να σας απαντήσουμε είναι ότι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που για ακόμη μια φορά με τις χθεσινές εξαγγελίες σας, διαψεύσατε τους ίδιους σας τους εαυτούς και καταφέρατε να μας αποδείξετε κάτι το οποίο δεν μπορεί να δεχτεί η υγιής κρίση και λογική ενός μέσου ανθρώπου ότι δηλαδή, η οικονομική κρίση που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά δεν αγγίζει τον Έλληνα αστυνομικό.

Για ακόμη μια φορά τα Συγχαρητήρια μας!!!

Υποσχόμαστε και διαμηνύουμε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στην αξιοπρέπεια και στα όνειρα κάθε συναδέλφου μας και κύριοι της Κυβέρνησης, σας υπενθυμίζουμε κάτι το οποίο ήδη γνωρίζετε: «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Εντάξτε λοιπόν, τα «φιλοδωρήματά» σας, στον προϋπολογισμό της Βουλής, προκειμένου να δοθούν στους 300 Βουλευτές που τα έχουν «περισσότερη ανάγκη».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένοι οι αστυνομικοί των Ενώσεων στη Δυτική Ελλάδα: «Ψίχουλα, δώστε τα στους… βουλευτές»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news