facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Επέστρεψαν στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η παράδοση στην Τουρκία των 2 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί εντός του ελληνικού εδάφους, στην περιοχή Φέρες του Έβρου.

Για το περιστατικό το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει πως σήμερα Κυριακή, γύρω στις 11:00, «στην περιοχή Ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30».

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ για το θέμα επικοινώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψαν στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί"

Μπουτάρης: Να μην έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ (βίντεο)

«Απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τη χθεσινή ημέρα και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

«Η χθεσινή μέρα ήταν τελείως απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης. Όπως και η σημερινή. Σήμερα η αγορά ήταν ανοιχτή, όμως οι πελάτες φοβήθηκαν να κατέβουν στο κέντρο. Μόνο μεγάλα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Ουσιαστικά η αγορά ήταν κλειστή. Είναι τελείως απαράδεκτο και το λέμε για πολλοστή φορά. Προτείναμε εδώ και χρόνια τα εγκαίνια της ΔΕΘ να ένα πανηγύρι και μία γιορτή για την πόλη, ένα οικονομικό και εμπορικό γεγονός», υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε την πρόταση «να σταματήσουν να γίνονται τα εγκαίνια της ΔΕΘ παρουσία πολιτικών αρχηγών. Εάν θέλουν να περάσουν πολιτικά μηνύματα ας κάνουν ένα πολιτικό φόρουμ. Ας πάνε όπου θέλουν εκτός κέντρου. Κι αυτοί που κάνουν τις φασαρίες και τις καταστροφές θα είναι πιο ελεγχόμενοι και δεν θα διαλύεται η πόλη. Κάψανε αυτοκίνητα, κάψανε κάδους, σπάσανε το σχολείο κοντά στο δημαρχείο».

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο περιθώριο των αποψινών εγκαινίων του ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην πύλη της ΧΑΝΘ, στην 83η Διεθνή Εκθεση. «Αυτό είναι ένα περίπτερο για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, εκεί όπου θέλουμε να δώσουμε έμφαση», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Στα εγκαίνια του περιπτέρου έδωσαν το παρών η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Νίκος Παρασκευόπουλος.


Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: Να μην έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ (βίντεο)"

Κορκίδης: Μεταχρονολογημένες οι εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μεταμνημονιακές μεν, μεταχρονολογημένες δε».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης μετά την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 83ης Δ.Ε.Θ.

Αναλυτικά, όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης: «Οι εξαγγελίες μέτρων ελάφρυνσης, αλλά με εφαρμογή λίγο πριν ή μετά μία εκλογική χρονιά είναι μία συνήθης κυβερνητική πρακτική. Στη περίπτωση της χώρας μας όμως είναι γνωστό, ότι οι μέχρι πρότινος νομοθετήσεις μνημονιακών προαπαιτουμένων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, αποκατάστασης των υπερβολών και μείωσης των φόρων και εισφορών κατά τη διάρκεια της μεταμνημονιακής εποπτείας. Η ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, οριοθέτησε τη μνημονιακή από τη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας και περιέγραψε ένα όραμα από τη πλευρά της κυβέρνησης με τις επιθυμητές εξελίξεις στη πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε βάθος τετραετίας. Στο όραμα του πρωθυπουργού, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είμασταν στην "ενδεκάδα" των βασικών εξαγγελιών, αλλά μάλλον σε δεύτερο, αναπληρωματικό ρόλο, αφού οι προτάσεις που καταθέσαμε για ακατάσχετο όριο, μείωση μη μισθολογικού κόστους και αφορολόγητο αποθεματικό δεν συγκίνησαν. Ο προεκλογικός χαρακτήρας της φετινής ΔΕΘ, ενόψει των αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019, είχε στο επίκεντρο την οικονομία και την εργασία, με τη χρονική σειρά υλοποίησης των εξαγγελιών να δείχνει ότι τα περισσότερα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το νέο έτος και τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές του 2019. Ειδικότερα, το "μεσοβραχυπρόθεσμο καλάθι" παροχών της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα.

Σε πρώτη ανάλυση το πακέτο μέτρων φαίνεται ότι πέρασε από τη "κρίση" του άτυπου Eurogroup, πριν τις οριστικές αποφάσεις και τις τελικές εξαγγελίες στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Το οικονομικό επιτελείο έλυσε την "εξίσωση" των ευνοϊκών μέτρων που είναι δυνατόν να υλοποιηθούν, χωρίς να καταγραφούν δημοσιονομικές αποκλίσεις, αλλά και να μην εκληφθεί ως "μονομερής ενέργεια" που θα στείλει άλλα σήματα στις αγορές, από αυτά που επιθυμούν. Το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων μπορεί να μην ικανοποιεί εμάς, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί τους θεσμούς. Κάθε μέτρο που ανακοινώθηκε ήταν μετρημένο και κοστολογημένο, προκειμένου οι συγκεκριμένες εξαγγελίες να μην παρεκκλίνουν στο παραμικρό ποσοτικά και χρονικά από τα συμφωνημένα μεταμνημονιακά "αντίμετρα". Η προτεραιότητα ήταν να μην ταραχθεί η συμφωνία του μηχανισμού μεταμνημονιακής εποπτείας, από τους εποπτευόμενους και να μην ανησυχήσουν οι εποπτεύοντες, ώστε οι αγορές να πάψουν να μας βλέπουν διστακτικά με υψηλά επιτόκια. Δεν μπορώ να πω ότι όσα ακούσαμε ήταν αυτά που περιμέναμε, με εξαίρεση ίσως τα εργασιακά. Σωστή κρίνεται και η αναδρομική καταβολή περικοπών 1 δισ. ευρώ σε ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς μετά και την απόφαση του ΣτΕ. Αυτό πάντως που διαπιστώνουμε, είναι ότι τα καθημερινά μας προβλήματα, έγιναν αντικείμενο κοινού προβληματισμού κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αφού στη φετινή ΔΕΘ, όλοι υιοθετούν την ίδια ατζέντα για τη μείωση ΦΠΑ, φόρων, εισφορών και ΕΝΦΙΑ, με διαφορετικό όμως περιτύλιγμα. Μέχρι νεωτέρας, οι σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας μας, θα παραμείνουν τόσο στις χθεσινές εξαγγελίες, όσο και στις αυριανές εκκρεμείς ενέργειες, υπό μεταμνημονιακές συνθήκες και προϋποθέσεις. Το βέβαιο πάντως είναι, ότι για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μετά τις φετινές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, τίποτα δεν αλλάζει στο βαρύ φορολογικό και ασφαλιστικό φορτίο που έχουμε μπροστά μας μέχρι τον Ιανουάριο 2019».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορκίδης: Μεταχρονολογημένες οι εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ "

Κίνημα Άρδην: «Στο συλλαλητήριο τα ΜΑΤ έριχναν χημικά μέχρι και σε ασθενοφόρα»

Για «χημικό πόλεμο» των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών στο συλαλλητήριο για τη Μακεδονία, το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, κατηγορεί την κυβέρνηση το κίνημα ΑΡΔΗΝ.

Στην ανακοίνωση του κινήματος γίνεται λόγος για πρωτοφανή βία της αστυνομίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα ΜΑΤ «χτυπούσαν μέχρι και ασθενοφόρα», ενώ ζητούν δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρύφτηκε πίσω από τις ασπίδες των πραιτοριανών, πνίγοντας χιλιάδες διαδηλωτές στα χημικά για να κάνει ανενόχλητη τα εγκαίνια μιας ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι αυτή των αφεντικών της.

Όλο και περισσότερο γίνεται φανερό πως η μόνη νομιμοποίηση που της απομένει είναι αυτή των ξένων αφεντικών και η βία της καταστολής.

Απέναντι οι χιλιάδες των διαδηλωτών που αψήφησαν την τρομοκρατία και άντεξαν για ώρες τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ, χτυπώντας μέχρι και τα ασθενοφόρα. Κόσμος κάθε ηλικίας, ο λαός που οι «αριστεροί της εξουσίας» αφού τον πούλησε σήμερα τον λοιδορεί και τον συκοφαντεί, βαφτίζοντας φασίστα όποιον προσπαθεί να σταματήσει το ξεπούλημα της πατρίδας. Αφού κατέστρεψαν την οικονομία και το λαϊκό εισόδημα, αφού υποθήκευσαν το μέλλον όλων μας, ολοκληρώνουν την καταστροφή με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τους τεμενάδες στον Σουλτάνο της Άγκυρας και το γλείψιμο των ξένων αφεντικών, την στιγμή που τα σύννεφα της καταστροφής ξαναμαζεύονται στην γειτονιά μας.

Και οι πολιτικές , οικονομικές και πνευματικές ελίτ σιωπούν ένοχα σιτιζόμενοι από τα ψίχουλα της λεηλασίας του τόπου. Μένει μόνο ο λαός να φυλάγει τις Θερμοπύλες , έστω και ακέφαλος καθώς οι ηγεσίες έχουν αυτομολήσει.

Η αντίσταση των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών της Θεσσαλονίκης απέναντι στην πρωτοφανή βία της αστυνομίας, διαδηλωτών κάθε ηλικίας που ποτέ στην ζωή τους δεν είχαν δεχτεί τέτοια βία σηματοδοτεί δύο κόσμους:

Αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο αντιλαϊκή που δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο πίσω από ένα τείχος από ασπίδες και νέφη χημικών.
Αυτός ο λαός, όσο κι αν κάποιοι το θέλουν νικημένο μπορεί να είναι προδομένος αλλά δεν είναι παραδομένος. Διαθέτει το ένστικτο της συλλογικής επιβίωσης και τη θέληση να αντισταθεί.

Αυτόν τον λαό θα βρίσκουν όλο και πιο συχνά μπροστά τους οι κυβερνώντες της αριστεροδεξιάς.

Τελικώς, οι δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που αψήφησαν την τρομοκρατία και τους εκφοβισμούς όλων των προηγούμενων ημερών και τη σημερινή πρωτοφανή αστυνομική καταστολή καταδεικνύουν ότι το ρολόι της ιστορίας έχει πλέον γυρίσει:

Ο ελληνικός λαός ενωμένος μπροστά στο ξεπούλημα της ιστορίας και της ταυτότητάς του είναι ικανός να μεταβάλει και την ετήσια νυσταγμένη λιτανεία των διαδηλώσεων για την ΔΕΘ σε μια αυθεντική λαϊκή κινητοποίηση: Έχουμε ΜΠΕΙ σε μια νέας ιστορική περίοδο όπου ο ελληνικός λαός θα περάσει και πάλι στο προσκήνιο και θα σαρώσει τη δράκα των εθνομηδενιστών της εξουσίας.

ΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ»

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνημα Άρδην: «Στο συλλαλητήριο τα ΜΑΤ έριχναν χημικά μέχρι και σε ασθενοφόρα»"

Πατούλης… σηκώνοντας το γάντι: «Ούτε με τον Πινοσέτ, ούτε με τον Μαδούρο»

Σε δήλωση – απάντηση με αφορμή την σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τα πρόσωπα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και, περιγράφοντας το πολιτικό προφίλ τους, αλλά και λέγοντας ορισμένα ονόματα, έσπευσε να … διευκρινίσει ευθύς εξαρχής ότι «δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίξει τον κ. Πατούλη. Νομίζω όχι.»

Δεν έμεινε αναπάντητη η αναφορά αυτή από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. «Ευχαριστώντας» -σκωπτικά- τον πρωθυπουργόο κ. Πατούλης σχολίασε: «Με την αναφορά αυτή ο ίδιος, πολύ σωστά έβαλε τις διαχωριστικές γραμμές που μας είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν. Για εκείνον, το δίλημμα είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στο μοντέλο Πινοσέτ η στο μοντέλο Μαδούρο.

» Για μένα , το δίλημμα είναι:

-Είτε να διαλέξουμε μεταξύ ενός υπέρ συγκεντρωτικού , γραφειοκρατικού και κομματικά ελεγχόμενου Κράτους , με την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο κομπάρσου. Αυτό είναι το μοντέλο κράτους του κ. Τσίπρα.

-Είτε να χτίσουμε από την αρχή ένα νέο Κράτος, με αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με ισχυρή , οικονομικά ανεξάρτητη και λειτουργικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του κεντρικού κράτους. Αυτό το μοντέλο κράτους που διεκδικεί η ΚΕΔΕ».

Αναλυτικότερα, η δήλωση του Γ. Πατούλη:

Ευχαριστώ καταρχήν τον κ. Πρωθυπουργό για την αναφορά του στο πρόσωπο μου, στη σημερινή συνέντευξη του με αφορμή τη ΔΕΘ.

Με την αναφορά αυτή ο ίδιος, πολύ σωστά έβαλε τις διαχωριστικές γραμμές που μας είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν.

Για εκείνον, το δίλημμα είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στο μοντέλο Πινοσέτ η στο μοντέλο Μαδούρο.

Για μένα , το δίλημμα είναι:

-Είτε να διαλέξουμε μεταξύ ενός υπέρ συγκεντρωτικού , γραφειοκρατικού και κομματικά ελεγχόμενου Κράτους , με την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο κομπάρσου. Αυτό είναι το μοντέλο κράτους του κ. Τσίπρα.

-Είτε να χτίσουμε από την αρχή ένα νέο Κράτος, με αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με ισχυρή , οικονομικά ανεξάρτητη και λειτουργικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του κεντρικού κράτους. Αυτό το μοντέλο κράτους που διεκδικεί η ΚΕΔΕ.

Σέβομαι το αξίωμα που υπηρετεί ο κ. Τσιπρας και τον ίδιο προσωπικά, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω τη στήριξη του κόμματος του. Δεν την θέλω, δεν την επιδίωξα άλλωστε ποτέ.

Πρώτον γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες διεκδικώντας τη στήριξη της κοινωνίας, και όχι των κομμάτων.

Και δεύτερον, γιατί υπηρετούμε άλλη ιδεολογία. Εγώ δεν είμαι ούτε με το Μαδούρο, ούτε με τον Πινοσέτ. Είμαι με την αυτοδιοίκηση και με τους πολίτες.

Επίσης, έχουμε και μια ακόμη μεγάλη διαφορά. Εγώ είμαι αντίθετος με την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας , στο κράτος των Σκοπίων.

Ας στηρίξει λοιπόν όποιον έχει τις ίδιες με αυτόν απόψεις στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος είναι ο καλύτερος και ικανότερος.

Εγώ εμπιστεύομαι την κρίση τους και δεν την φοβάμαι, όπως την φοβούνται άλλοι που κυκλοφορούν νύχτα και κρύβονται πίσω από κλούβες και ΜΑΤ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης… σηκώνοντας το γάντι: «Ούτε με τον Πινοσέτ, ούτε με τον Μαδούρο»"

Ο Νίκος Νικολόπουλος για το πρωτοσέλιδο της Realnews: Τη Δευτέρα καταθέτω ερώτηση στη Βουλή

Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews με τίτλο “«ΕΘΝΙΚΗ» ΠΡΟΚΛΗΣΗ”, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης και ο διευθύνων σύμβουλός της Παύλος Μυλωνάς παρήγγειλαν από μια πανάκριβη, καινούργια θωρακισμένη BMW X5, ενώ υπάρχουν ανάλογα παλαιότερα οχήματα στην ιδιοκτησία της ΕΤΕ, σε μια περίοδο που οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους για μικροοφειλές.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος "οι κύριοι Κώστας Μιχαηλίδης και Παύλος Μυλωνάς αποφάσισαν να διεκδικήσουν Οσκαρ μνημονιακής πρόκλησης".
Δείτε τη δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου: 
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Νίκος Νικολόπουλος για το πρωτοσέλιδο της Realnews: Τη Δευτέρα καταθέτω ερώτηση στη Βουλή"

Βίντεο: Με την πρώτη βροχή «φούσκωσαν» τα ρέματα σε Νέο Βουτζά και Μάτι

Νέους φόβους προκάλεσε στις πυρόπληκτες περιοχές στο Νέο Βουτζά και το Μάτι η χθεσινή νεροποντή που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Όπως αναφέρει το irafina.gr, που δημοσιεύει και το σχετικό βίντεο, τα ρέματα που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του Ιουλίου φούσκωσαν. Αν και δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό, οι κάτοικοι φοβούνται ότι εφόσον υπάρξει εκδήλωση πιο έντονων καιρικών φαινομένων, η περιοχή θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, έχει προαναγγείλει αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στις περιοχές αυτές, ενώ η υλοποίησή τους αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Το σχέδιο κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων προβλέπει τη διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων, ύψους 0,5 εκατ. ευρώ, την κατασκευή κορμοδεμάτων και φραγμάτων, ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, και ένα φυτοτεχνικό αντιδιαβρωτικό έργο ύψους 1,25 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πλημμύρας.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Με την πρώτη βροχή «φούσκωσαν» τα ρέματα σε Νέο Βουτζά και Μάτι"

Σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο

Στη σύλληψη και κράτηση δύο Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή του Πέπλου Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έγινε γνωστό πως ελληνική περίπολος ήταν αυτή που εντόπισε τους δύο Τούρκους στρατιώτες και τους έθεσε υπό κράτηση.

Την ίδια ώρα, πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού διαψεύδουν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυροβολισμών ή διαφυγή άλλων δύο Τούρκων στρατιωτικών από την περιοχή του συμβάντος.



Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο"

Μυτιλήνη: Απειλούν τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε την ρατσιστική επίθεση σε βάρος 9χρονης

Συνεχίζονται αμείωτες οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει ανάλογες επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες, πάντα, στη Μυτιλήνη. Αντιδράσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ακόμα και τοποθέτηση για αυτές στην «Πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Th. Jagland.

Προχθές Παρασκευή, ήταν η σειρά της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτριας της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο Ανθής Παζιάνου να δεχθεί την επίθεση ακραίων στοιχείων που τις τελευταίες μέρες έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές, συστήνοντας μάλιστα και «ομάδες περιφρούρησης» στην περιοχή της Γέρας και περιπολώντας στα χωριά προκειμένου να μην εγκατασταθούν σε αυτά δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Κάτι που ας σημειωθεί ότι δεν ευσταθεί αλλά και διαψεύδεται από κάθε πλευρά ότι θα συμβεί.

Με αφορμή λοιπόν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της κ. Παζιάνου σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε Ελληνίδα στην αυλή εκκλησίας στο Πέραμα της Γέρας στη Λέσβο, από άτομα που νόμισαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι, εξαπολύθηκε μια επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου, μητέρας παιδιού τριών ετών, με διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας, ξεκινώντας από την ιδιότητά της ως γυναίκα. «Η ακροδεξιά δηλαδή και χυδαία, αυτή, επίθεση είναι καθαρά σεξιστική, την ίδια ώρα που επαναλαμβάνει για μένα τα όσα λέγονται για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Λέσβου ότι "πληρώνονται από ΜΚΟ για να γράφουν"» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Παζιάνου. Ας σημειωθεί ότι επίκεντρο της επίθεσης σε βάρος της κ. Παζιάνου αποτέλεσε αναμνηστική φωτογραφία της αναρτημένη σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία εικονίζεται στη διάρκεια ρεπορτάζ της για την ομάδα «Cosmos» στο γήπεδο της Μόριας η οποία αποτελείται αποκλειστικά από Αφρικανούς αιτούντες άσυλο διαμένοντες στον εκεί καταυλισμό.

Η κ. Παζιάνου εναντίον των παραπάνω προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση και ζητώντας τη σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου εναντίον τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Χθες Σαββάτο το μεσημέρι συνελήφθησαν δυο από τους τέσσερις μηνυθέντες. Ένας έμπορος της Γέρας διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ένας κατά δήλωση του απόστρατος του πολεμικού ναυτικού. Πρόκειται για άτομα που έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο αναρτήσεις τους σχετικές με περιπολίες που πραγματοποίησαν και ακόμα πραγματοποιούν για να διώξουν αιτούντες άσυλο από τα χωριά τους ενώ έχουν πραγματοποιήσει και «εκλογές» προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο της «ομάδας περιφρούρησης» όπως αποκαλούν την ομάδα που έχουν συγκροτήσει.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν χθες αργά το βράδυ ελεύθεροι με την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης να τους παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.

Και τηλέφωνα στην ΕΡΤ

Υβριστικά και απειλητικά τηλέφωνα κατήγγειλε σήμερα ότι δέχεται και η δημοσιογράφος προϊσταμένη του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη.

ΑΠΕ ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Απειλούν τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε την ρατσιστική επίθεση σε βάρος 9χρονης"

Πυρ ομαδόν για τον Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Θρασύς και δειλός» – «Τελειώνει ο χρόνος του»

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για όσα είπε στην… μαραθώνια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Η ΝΔ εστίασε την κριτική της στις υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αλλά και την στάση που κράτησε όταν ρωτήθηκε για το αν γνώριζε το βράδυ της καταστροφής στο Μάτι για την ύπαρξη νεκρών. Δεν είχε το θάρρος να απαντήσει σημείωσε η ΝΔ η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για θρασύτητα και δειλία.

Ιδιαίτερα επικριτικό για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν και το Κίνημα Αλλαγής το οποίο έκανε λόγο για νέα ψέματα και μια εικονική πραγματικότητα που περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας. Το ΚΙΝΑΛ σημείωσε επίσης πως ο πρωθυπουργός άνοιξε παράθυρο εκλογών καθώς όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του «κατάλαβε πλέον πως ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει».

Έντονη ήταν η κριτική και από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος τον κατηόρησε για ένα… όργιο παροχολογίας ενώ ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε πως ο αλέξης Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από τον απλό κόσμο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Στον χορό των αντιδράσεων και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οπ[ίος είπε για τον Αλέξη τσίπρα ότι δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το τσουνάμι των πλειστηριασμών. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΝΔ για Τσίπρα: Θρασύς στα ψέματα, δειλός στην αλήθεια

«Η χθεσινή αγγαρεία – ομιλία και η σημερινή συνέντευξη Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού απέδειξε αυτό που έχουν καταλάβει πια όλοι οι Έλληνες. Ότι θα κάνει και θα πει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του λίγους ακόμη μήνες» σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ σημείωσε επίσης στην ανακοίνωσή της:

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα:
Eίχε το θράσος να υποστηρίξει ότι είχε σχέδιο από το 2015, ενώ έφερε δύο αχρείαστα μνημόνια και ζημίωσε την Ελλάδα με περισσότερα από 100 δις ευρώ.

Είχε το θράσος να υποστηρίξει και πάλι τη συμφωνία που παραχωρεί στα Σκόπια «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα», ενώ την απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Είχε το θράσος να τάξει φοροελαφρύνσεις, ενώ κατέστρεψε συνειδητά τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες.

Και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα που έχουν όλοι οι Έλληνες: Ήξερε ή δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί όταν έδινε την τηλεοπτική παράσταση το βράδυ της μεγάλης καταστροφής;

Σήμερα ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, είναι θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια».

ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και τον κατηγορεί για παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας.

«Ο κ. Τσίπρας συνέχισε μονότονα σήμερα να παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα για την χώρα.

Τίποτε το καινούργιο, μόνο τα γνωστά ψέματα που με άνεση εκστομίζει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει. «Ίσως το μόνο αξιοσημείωτο με τις αναφορές του για τις εκλογές, είναι ότι επιτέλους κατάλαβε ότι ο χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει».

Ένωση Κεντρώων: Έχει πάρει διαζύγιο με τον απλό κόσμο

«Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας πίσω από μια επιφανειακή δημοκρατικότητα επιχείρησε να κρύψει τον προσωπικό και κυβερνητικό αυταρχισμό του” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και προσθέτει.

«Για την ονομασία των Σκοπίων δήλωσε ότι κατανοεί όσους έχουν αντίθετη άποψη, αλλά ο ίδιος θα προχωρήσει με το ζόρι στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Στην τελευταία ερώτηση, δήλωσε ότι οι αγρότες λαμβάνουν τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις εγκαίρως. Του προτείνουμε να επισκεφθεί τη Νάουσα Ημαθίας να δει την οργή των αγροτών προς το πρόσωπό του. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με τον απλό κόσμο και όσο παραμένει στην εξουσία καταστρέφει την χώρα και τον εαυτό του”.

Θεοδωράκης για Τσίπρα: Θεωρεί τη Θεσσαλονίκη… προπύργιο μιας παραμυθοχώρας

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την εμφάνιση του στην 83η ΔΕΘ ασκεί με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «ο κ. Τσίπρας θεωρεί τη Θεσσαλονίκη… προπύργιο μιας παραμυθοχώρας με νάνους πολίτες» και σημειώνει ότι όχι μόνο δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος αλλά εκφώνησε… τις παροχές του ’19, του ’20, του ’21, ακόμα και τις παροχές και του επόμενου πρωθυπουργού!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ανάρτησή του προτείνει να καταργηθούν οι μονόλογοι στη ΔΕΘ
και ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους αρχηγούς να μετέχουν σε «τραπέζια δημιουργικής αντιπαράθεσης».

Διαβάστε την ανάρτησή του:

Η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη είναι για πολλούς πολιτικούς, κυρίως πέριξ της εξουσίας, ένας θάλαμος αποσυμπίεσης ανάμεσα στις διακοπές και την πραγματικότητα. Ανεβαίνουν, σφίγγουν χέρια – τα χέρια των δικών τους που τους περιτριγυρίζουν – χαμογελούν, τρώνε, πίνουν και υπόσχονται. Θαυμάζουν και αυτοθαυμάζονται. Οι πρωθυπουργοί ανεβαίνουν και στο μπαλκόνι. «Θα» το ένα, «θα» το άλλο. Τι μένει; Τα χημικά στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης – από τις συγκρούσεις με τους εκάστοτε διαδηλωτές που αντιδρούν στους εκάστοτε πρωθυπουργούς- και μερικοί κουβάδες υποσχέσεις. Ο κ.Τσίπρας το 2014 έκανε τους κουβάδες βαρέλια, οχετούς ολόκληρους. Θυμίζω το αμίμητο: «Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014»! Και μαζί: «Το θέμα του κατοχικού δανείου είναι για μας ανοικτό. Καθαρές κουβέντες»! Και: «άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»! Και «84 δόσεις για τα χρέη»! Και «σεισάχθεια για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας»! Και «αύξηση του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους»!

Άγνωστο γιατί ο κ.Τσίπρας θεωρεί – από την πρώτη στιγμή θεώρησε – τη Θεσσαλονίκη ως μια παραμυθούπολη. Προπύργιο μιας παραμυθοχώρας με νάνους πολίτες, που μαγεύονται από ένα νέο πριγκιπόπουλο που καταφθάνει φορτωμένο με χρυσό και διαμάντια. Και τι ζητάει; Μόνο τη γεροντοκόρη την Εξουσία.

Θα περίμενε κανείς την επόμενη χρονιά ή έστω τη μεθεπόμενη ή τη μεθε-μεθεπόμενη ή φέτος τέλος πάντων, ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί, εμμέσως έστω, για τα ψέματά του και να μιλήσει με ωριμότητα για τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Να πει δύο συγκεκριμένες λέξεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους – του μεγάλου ασθενούς – που παίρνει και μεταδίδει όλα τα μικρόβια της παρασιτικής οικονομίας.

Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας έχει ανάγκη η κοινωνία. Κοιτίδες τεχνολογικής αριστείας. Σχέδιο που να συνδέει την αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό. Να πάψουν να φεύγουν οι νέοι, να μένουν εδώ, να κάνουν σχέδια, όνειρα και παιδιά. Σύγχρονα ανοιχτά πανεπιστήμια – δημόσια και μη κερδοσκοπικά – για να μην στέλνουμε φοιτητές ακόμη και στα Τίρανα. Τα ζευγάρια να έχουν όλα, σταθμούς για τα παιδιά τους. Να κλείσουμε το γραφείο Πρωθυπουργού στην Αγίου Δημητρίου (τον χαβά μου εγώ) και με τα λεφτά που θα εξοικονομήσουμε να πάνε άλλα 200 παιδιά σε σταθμούς.

Η οικονομία χρειάζεται χρήμα. Δικό μας και ξένο. Χρήμα που δεν θα έρθει αν δεν υπάρξει εμπιστοσύνη, πρώτα αναμετάξυ μας και μετά στις αγορές. Εμπιστοσύνη και ένα φορολογικό σύστημα που θα συμμαχεί και δεν θα τιμωρεί αυτούς που δουλεύουν περισσότερο.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν είπε ο Πρωθυπουργός. Δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος και εκφώνησε… τις παροχές του ’19, του ’20, του ’21! Τις παροχές και του επόμενου πρωθυπουργού!

Δικαιώνεται λοιπόν και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης που πρόσφατα το περιέγραψε ως εξής: «Ταλαιπωρείται τζάμπα η πόλη, κλείνουν οι δρόμοι, πλακώνουν οι εκάστοτε καμαρίλες, οι κομματικοί και άλλοι που έρχονται εδώ θεωρώντας τη Θεσσαλονίκη ένα είδος Κούβας: καλό φαγητό, ωραία κορίτσια και τα παρεπόμενα. Τι να την κάνουμε τη συμβολική παρουσία των πρωθυπουργών που φέρνει πιο πολλή φασαρία παρά αποτέλεσμα;».
Έλα ντε!

Επαναφέρω, λοιπόν, την πρόταση που έκανα μόλις εμφανίστηκε το Ποτάμι. Να σταματήσουν οι μονόλογοι στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους αρχηγούς να μετέχουν σε «τραπέζια δημιουργικής αντιπαράθεσης». Όπως συμβαίνει σε μεγάλα οικονομικά φόρουμ του εξωτερικού. Η ΔΕΘ, οι Δήμοι, τα Πανεπιστήμια να εγγυηθούν αυτόν τον εθνικό διάλογο για την οικονομία. Συμφώνησαν όλοι – και οι δήμαρχοι και οι Πρυτάνεις – αλλά επιβεβαιώθηκαν αυτοί που από τότε μου έλεγαν ότι οι κανονικές προτάσεις είναι για τις κανονικές κοινωνίες και όχι για αυτές που συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις στα παραμύθια.

Δείτε φωτογραφίες από τις εποχές που περίσσευαν οι τσολιάδες, οι καμπάνες στα μπλουτζίν, τα θαύματα του εξωτικού Χόλυγουντ…στην ανάρτηση:

ΛΑΕ: Δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για το καταστροφικό «τσουνάμι» των πλειστηριασμών

«Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη όχι ως πρωθυπουργός μιας χώρας με στοιχειώδη, έστω, εθνική κυριαρχία, αλλά ως ο πολιτικός υπάλληλος-διεκπεραιωτής που μεταγλωττίζει σε εθνικό συμφέρον τις επιθυμίες, τις ορέξεις και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης στη χώρα μας και στην περιοχή μας» σημείωσε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη μακροσκελή του δήλωση ο επικεφαλής της ΛΑΕ αναφέρει:

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που προετοιμάστηκε στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου, μεταφράστηκε ανεπιτυχώς και στα Ελληνικά και υπογράφτηκε αβλεπί και από την Αθήνα για να εξυπηρετηθούν όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας και των βαλκανικών χωρών και λαών, αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της αμερικανο-νατοϊκής κηδεμονίας στα Βαλκάνια και των πολιτικο-οικονομικών βλέψεων της Γερμανίας για την ολοκλήρωση της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με αυστηρότητα για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα με τις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες απελάσεις διπλωματών. Δεν μας είπε όμως τίποτα για τα μηνύματα και τις εντολές που λαμβάνει και εκτελεί πρόθυμα και αμελλητί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων από την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ.

Αποτελεί όνειδος για έναν πρωθυπουργό να εξωραΐζει, να καλύπτει και να εκθειάζει το ξεπούλημα του κρίσιμου για την εθνική οικονομία και ασφάλεια στρατηγικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς.

Κάποιοι πρέπει να πληροφορήσουν τον Αλ. Τσίπρα, ότι οι μόνες, σχεδόν, «επενδύσεις» που γίνονται στη χώρα αφορούν στην εξαγορά και μάλιστα «κοψοχρονιά», κερδοφόρων στρατηγικών επιχειρήσεων, υποδομών και δικτύων της. Αυτές οι εξαγορές, κύριε Τσίπρα, δεν ονομάζονται επενδύσεις, αλλά εκποίηση της χώρας και παράδοσή της ως ανοχύρωτη πολιτική και οικονομική αποικία, χωρίς καμία ασφάλεια και άμυνα, σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα.

Με μέτρα «ασπιρίνες» και «ψίχουλα», σαν και αυτά για τα οποία θριαμβολογεί ο Αλ. Τσίπρας, που χρηματοδοτούνται από την υπερφορολόγηση που πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν αλλάζει σε τίποτα η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος επιτροπείας και λιτότητας, στην οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και που θα αποδειχθεί σκληρότερη, πιο βασανιστική και ατελείωτη για τον λαό και τον τόπο σε σχέση με την τυπική μνημονιακή περίοδο.

Αποτελεί την πιο μεγάλη τραγωδία για την οικονομία και την κοινωνία, ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για το καταστροφικό «τσουνάμι» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, για το οποίο ξεδιάντροπα έχει συμφωνήσει και το προωθεί μέσα από την ληστεία των τραπεζών. Όπως μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία αποτελεί το γεγονός, ότι ο Αλ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει έστω το παραμικρό για το βάρβαρο κύμα αποκοπών ρεύματος που αυτήν την περίοδο καλπάζει σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, αφήνοντας φτωχές οικογένειες, αρρώστους, γέρους, παιδιά και οικονομικές δραστηριότητες χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επιβίωσης. Εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι δεν υποβλήθηκε επ’ αυτών καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφάνισε ως δικές του εξαγγελίες τα μέτρα, σχεδόν, που έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, πολλά εκ των οποίων υπερβαίνουν τον ορίζοντα της τετραετίας, για την οποία έχει νόμιμη δυνατότητα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και συναποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, της αποικιοποίησης της χώρας, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της εξυπηρέτησης των πιο άπληστων και διαπλεκόμενων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του στην κυβέρνηση και στο κόμμα, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τους πρώτους διδάξαντες σε πελατειακές σχέσεις και πελατειακά δίκτυα με μεγάλα, αλλά και μεσαία και μικρά ρουσφετολογικά συμφέροντα, έχοντας κατακυριεύσει με το ρουσφέτι το κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες ακόμα και τους «ημετέρους» στον ιδιωτικό τομέα. Δοξάστε τους!

Όσο ποτέ η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ριζοσπαστική ανατροπή, που θα φέρει σε προτεραιότητα τα μεγάλα αιτήματα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα, μέσα από την αμφισβήτηση του ευρωατλαντικού μονόδρομου της Ελλάδας, για μια νέα πολυδιάστατη οικονομική και εξωτερική πολιτική.

Αυτήν την ριζοσπαστική ανατροπή, με την ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας ως φερέγγυας ενωτικής και εναλλακτικής δύναμης, δεν μπορεί να την ανακόψουν ούτε οι ψεύτικες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ούτε ο αποκλεισμός και η φίμωση των αγωνιζόμενων αντισυστημικών δυνάμεων από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης και την «χούντα» της ΕΡΤ.

pentapostagma
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρ ομαδόν για τον Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Θρασύς και δειλός» – «Τελειώνει ο χρόνος του»"

Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας έχει πλέον πολύ βεβαρημένο παρελθόν και δεν έχει μέλλον

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας έχουν παράδοση στα ψέματα, σχολιάζει στη Realnews η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει πλέον πολύ βεβαρημένο παρελθόν και δεν έχει μέλλον. Δεν τον πιστεύει κανένας πολίτης, επενδυτής, συνομιλητής».

Η κ. Σπυράκη ξεκαθαρίζει πως ο μεγάλος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης και να τον ξεκολλήσει από το ισχνό 2%, ώστε οι πολίτες να σχεδιάσουν τη ζωή τους αφήνοντας πίσω την μιζέρια.

Για το ασφαλιστικό σύστημα που θα εφαρμόσει η ΝΔ υποστηρίζει ότι «το νέο ασφαλιστικό σημαίνει ανταποδοτικές συντάξεις σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης από αυτό του νόμου Κατρούγκαλου και άρα μεγαλύτερη εξασφάλισή για τους σημερινούς εργαζομένους», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει πως όση λάσπη και να εκτοξεύσει ο μηχανισμός του Μαξίμου οι πολίτες πλέον να είναι υποψιασμένοι, αναφερόμενη στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου. «Δεν θα πάμε χέρι- χέρι στον βούρκο. Τους αφήνουμε να απολαύσουν τα λασπόλουτρα μόνοι τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό και την διεύρυνση που επιδίωξε ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι οι επιλογές του πρωθυπουργού δεν έχουν πολιτικό αποτύπωμα.

Τέλος για τα σενάρια συνεργασίας με το Ποτάμι σημειώνει ότι «στις εκλογές συμπορευόμαστε με τους πολίτες που μοιράζονται μαζί μας το σχέδιο για μία Ελλάδα που δημιουργεί χωρίς ιδεοληψίες» και συμπληρώνει «το Ποτάμι έχει εκφράσει ένα τμήμα των πολιτών που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες και αναζητούν προοπτική».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας έχει πλέον πολύ βεβαρημένο παρελθόν και δεν έχει μέλλον"

Χαμός στο ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο της «Αυγής» που είπε ότι τα πλάνα από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν fake news

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ όταν ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Ανδρέας Πετρόπουλος επιχείρησε να πείσει ότι ήταν fake news οι εικόνες που μεταδόθηκαν το Σάββατο το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

«Αυτό εδώ πέρα είναι Fake news το είδε όλος ο κόσμος. 3.000 ο κόσμος που μαζεύτηκε χθες» επέμενε ο κ. Πετρόπουλος ενώ οι εικόνες που μεταδίδονταν πίσω του ήταν τελείως διαφορετικές. «Ναι, διαψεύδω το Βεργίνα TV» επέμεινε.

«Τους έβγαλαν από την τσέπη τους;» τον ρώτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής Τάκης Χατζής με τον Ανδρέα Πετρόπουλο να επιμένει: «αυτή η εικόνα είναι από την άνοιξη, όχι άλλα fake news. Ο ελληνικός λαός πιστέυει ότι είναι σωστή η συμφωνία».

Μετά τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφους της Αυγής, στη συζήτηση παρενέβη ο ιδιοκτήτης του ΒεργίναTV, Στέλιος Καλόγηρος, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: «Όχι βέβαια, δεν υπάρχει μοντάζ. Όλα αυτά μεταδόθηκαν από το δορυφορο του Hellas Sat. Στις 21 Ιανουαρίου (σ.σ. στο πρώτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη) δεν υπήρχε κόσμος με κοντονάνικα».

«Οι άνθρωποι της αριστεράς ψεύδονται, ό,τι δεν είναι αριστερό είναι φασιστικό» ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο κ. Καλόγηρος.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στο ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο της «Αυγής» που είπε ότι τα πλάνα από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν fake news"

Έξαρση φοροδιαφυγής στα νησιά του Ιονίου

Φορολογική παραβατικότητα που ξεπερνά  το 50% διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας που "χτένισαν" τα νησιά του Ιονίου και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν έως εξής:

Α. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΙΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ
130
69
53,07%
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
18
12
66,66%
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
22
ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΧΗΜΕΙΟ

ΜΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Υψηλή παραβατικότητα που υπερβαίνει το 53%
ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 48ωρη αναστολή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13Α του ν. 2523/97 συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις:
-       έξι στην Κέρκυρα,
-        μια στην Κεφαλονιά και
-       μια επιχείρηση στη Ζάκυνθο.
ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ: Ειδική χρηματική κύρωση του άρθρου 13Α του ν. 2523/97 συνολικά σε επτά επιχειρήσεις:
-       τέσσερις  επιχειρήσεις στη Λευκάδα,
-      δυο επιχειρήσεις στην Ζάκυνθο και
-     μια επιχείρηση στην Κέρκυρα.
ΜΗ ΧΡΗΣΗ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POS: Εντοπίσθηκαν τρεις επιχειρήσεις μη διάθεσης  συσκευών αποδοχής κάρτας πληρωμών (pos) , κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 65 του ν 4446/2016.
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ: Έγιναν 22 δειγματοληψίες σε αλκοολούχα ποτά και καύσιμα.
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ: Υψηλή παραβατικότητα (12 στις 18 επιχειρήσεις) που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για 4 απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους.
Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι  χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση  καθώς και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ:
Εντοπισμός και δέσμευση ατελώνιστου επιβατικού οχήματος.
Β. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α) ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: (6 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΥΕΔΔΕ-Δ.Ο.Υ.,1 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Κ.Ο.Ε.-1 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ)
1)Έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις(εστιατόρια-ταβέρνες -μπαρ). Σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις. (αριθμός παραβάσεων 38).
-       Σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ταβέρνα διαπιστώθηκαν 21 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.050,00 ευρώ.
2)Από την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Πατρών έγιναν 2 δειγματοληψίες.
3)Από το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας έγιναν 3 έλεγχοι ασφαλιστικής νομοθεσίας όπου  δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
4)Από συνεργείο ΥΕΔΔΕ-Δ.Ο.Υ. διαπιστώθηκαν παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας όπου 4 εργαζόμενοι ήταν εκτός του δηλωμένου προγράμματος εργασίας.
-        Επιχείρηση απασχολούσε 2 εργαζόμενους έκτος του δηλωμένου προγράμματος εργασίας.
-        Επιχείρηση απασχολούσε 2 εργαζόμενους έκτος του δηλωμένου προγράμματος εργασίας.
Β) ΝΗΣΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: (6 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΕΔΔΕ-Δ.Ο.Υ., 2 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Κ.Ο.Ε. ΚΑΙ 2 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ)
1)Έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ-ταβέρνες –εστιατόρια-καταλύματα-κοσμηματοπωλεία –επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων   κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων  με συνολικό αριθμό παραβάσεων 52.(47,45%).
-       Σε επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Λαγανά διαπιστώθηκε η μη έκδοση  20 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 7,733,00ευρώ.Ειδική χρηματική κύρωση άρθρου 13 Α Ν.2523/1997.
-        Σε επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Λαγανά  καταλογίστηκε παράβαση μη συνεργασίας κατά την διάρκεια του φορολογικού ελέγχου.
-       Σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών κοσμηματοπωλείο  διαπιστώθηκε η μη έκδοση ενός φορολογικού στοιχείου συνολικής αξίας 1.500,00 ευρώ, 48ωρη αναστολή λειτουργίας .
-      Σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ενοικίαση δικύκλων διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 6 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξία 1260,00 ευρώ .Ειδική χρηματική κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Α του ν.2523/1997 .Επίσης έγινε κατάσχεση ανεπισήμων  και επιδόθηκε πρόσκληση  για προσκόμιση στοιχείων βιβλίων και δηλώσεων .
-       Σε μια επιχείρηση διαπιστώθηκε παράβαση μη διάθεσης  συσκευών αποδοχής κάρτας πληρωμών (pos), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν 4446/2016.
2)Από την Οικονομική Αστυνομία έγιναν έλεγχοι ασφαλιστικής νομοθεσίας  σε 7 επιχειρήσεις  όπου σε πέντε από αυτές διαπιστώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:
-      Ένας  αδήλωτος  εργαζόμενος  
-    εννέα εργαζόμενοι έκτος ωραρίου εργασίας
3)Από την Κινητή Ομάδα Έλεγχου του Τελωνείου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκαν 3 δειγματοληψίες από επιχειρήσεις στην Ζάκυνθο και σε τρεις περιπτώσεις δεσμεύτηκαν  μικρές ποσότητες εμφιαλωμένων ποτών χωρίς ειδική σήμανση (ετικέτες εισαγωγής).
Γ) ΝΗΣΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: (5 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΕΔΔΕ -ΔΟΥ - 2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - 2 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Κ.Ο.Ε.)
1)Στην  Κέρκυρα διενεργήθηκαν  36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτούς με  ποσοστό παραβατικότητας 69,44%. (σύνολο παραβάσεων 345).
-        Σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο γούνας και δερμάτινα είδη διαπιστώθηκε η μη έκδοση 6 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 4.680,00 ευρώ, 48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13Α του ν.2523/1997 .
-        Σε έλεγχο σε Κέντρο Αισθητικής στην πόλη της Κέρκυρας διαπιστώθηκαν 55 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων  συνολικής αξίας 883,00 ευρώ .48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Α Ν.2523/1997 .
-      Σε έλεγχο που έγινε σε εστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα διαπιστώθηκαν 9 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 164,00 ευρω.48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Α του ν.2523/1997 .
-        Σε έλεγχο που έγινε στην Κέρκυρα σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών Στάθμευση Οχημάτων  διαπιστώθηκαν 27 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 212,00 ευρώ.
-       Σε έλεγχο που έγινε σε εστιατόριο πολυτελείας στην πόλη της Κέρκυρας διαπιστώθηκαν 9 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.340,00 ευρώ, 48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Α του ν.2523/1997 .
-       Σε έλεγχο που έγινε σε μπάρ στην ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ διαπιστώθηκε η μη έκδοση 21 φορολογικών στοιχείων συνολικής 420,00 ευρώ .48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Α του ν.2523/1997 .
-      Σε έλεγχο που έγινε σε ενοικιαζόμενα  στις ΠΕΡΟΥΛΑΔΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διαπιστώθηκαν 87 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 24.811,00 ευρω καθώς και 87 μη εκδόσεις ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ συνολικής αξίας 235,00 ευρω .
-      Σε ξενοδοχείο στην ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ καταλογίστηκε παράβαση  για μη συνεργασία στον έλεγχο  όπου έγκειται  στην μη επίδειξη οποιοδήποτε λογιστικού αρχείου  ακόμα και της ΦΤΜ .
2)Από την Οικονομική Αστυνομία διενεργήθηκαν 6 έλεγχοι ασφαλιστικής νομοθεσίας , όπου  σε πέντε  επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως κάτωθι:
-        3 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι  εκ των οποίων 2 αλλοδαπές  χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά  οι οποίες προσείχθησαν  για διοικητική απέλαση  επίσης προσείχθησαν  και οι δυο ιδιοκτήτες στο πλαίσιο του αυτοφώρου .
-      εντοπίσθηκαν  14 εργαζόμενοι έκτος ωραρίου εργασίας.
3) Από την Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Πατρών πραγματοποιήθηκαν:
-     12 δειγματοληψίες καυσίμων.
-     Καθολικός έλεγχος και 3 δειγματοληψίες σε πρατήριο καυσίμων.
-    2 δειγματοληψίες αλκοολούχων ποτών.
-      4 έλεγχοι παραστατικών κτήσης και διάθεσης αλκοολούχων ποτών σε χώρους εστίασης.
Δ) ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ: (ΔΥΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΥΕΔΔΕ)
Έγινε έλεγχος σε πέντε επιχειρήσεις (ημερόπλοια και φωτογράφοι) και   διαπιστώθηκαν και στις πέντε παραβάσεις  με αριθμό παραβάσεων 290.
-       Σε έλεγχο που έγινε σε κυλικείο  ημερόπλοιου στο ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ  διαπιστώθηκαν 203 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων  συνολικής αξίας 726,50 ευρώ .Ειδική χρηματική κύρωση άρθρου 13 Α του ν 2523/1997.Επίσης στο ίδιο  πλοίο καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση  φορολογικών στοιχείων σε 17 περιπτώσεις  σε φωτογράφο συνολικής αξίας 255,00 ευρώ .Ειδική χρηματική κύρωση  άρθρου 13Α του ν.2523/1997 .Στο πλοίο καταλογίστηκε και παράβαση για την μη χρήση φορολογικού μηχανισμού καθώς είχαν εκδοθεί 353  χειρόγραφα φορολογικά στοιχεία όσοι και οι επιβάτες του πλοίου .
-        Σε έλεγχο που έγινε σε κυλικείο ημερόπλοιου στο ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ διαπιστώθηκαν 44 μη εκδόσεις  συνολικής αξίας 120,50 ευρώ , ειδική χρηματική κύρωση του άρθρου 13 Α του ν.2523/1997 .
Επίσης στο ίδιο πλοίο από τον έλεγχο στον φωτογράφο διαπιστώθηκε ότι  δεν είχε εκδώσει  24 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 220,00 ευρώ, ειδική χρηματική κύρωση του άρθρου 13 Α του ν. 2523/1997 .
-      Σε έλεγχο που έγινε σε ημερόπλοιο στο ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ διαπιστώθηκε ότι από 23/08/2018 στο κυλικείο που πλοίου γίνονταν χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής  που ανήκε σε άλλη επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ναυτιλιακές δραστηριότητες –έγινε κατάσχεση Ζ καθώς και φορολογικών στοιχείων  επίσης διαπιστώθηκε και  παράβαση μη διάθεσης  συσκευών αποδοχής κάρτας πληρωμών (pos), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν 4446/2016.
Ε) ΕΛΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΤΜΗΜΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της ΚΥΛΛΗΝΗΣ  διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ  δεν είχε γίνει εκτελωνισμός .Δέσμευση πινακίδων και άδειας του οχήματος  και παράδοση στο αρμόδιο ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.2960/2001.
capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαρση φοροδιαφυγής στα νησιά του Ιονίου"

Τσίπρας από ΔΕΘ: Καμία συγγνώμη για Μάτι - Πλήρης κάλυψη στους υπουργούς

Σε πολιτική και επικοινωνιακή αποτίμηση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι - και μάλιστα με θετικό πρόσημο για την κυβέρνηση – προχώρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποφεύγοντας για μια ακόμα φορά να ζητήσει συγγνώμη για την απώλεια 98 ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός εάν και κλήθηκε να απαντήσει στο αν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών το βράδυ της 23 Ιουλίου κατά την διάρκεια του συντονιστικού – παρωδία επέλεξε να κάνει «σούμα» για τις πολιτικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η φονική πυρκαγιά, εκτιμώντας δε ότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν «επωφελής» για την κυβέρνηση.

«Το βράδυ της σύσκεψης είχατε πλήρη εικόνα για τους νεκρούς κ. πρωθυπουργέ; Πότε το πληροφορηθήκατε; Αν είχατε την δυνατότητα να γυρίσετε πίσω τον χρόνο, θα κάνατε κάτι διαφορετικό;» ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Είδα την έντονη κριτική και από την πλευρά του Τύπου και από την αντιπολίτευση. Η κριτική στην Δημοκρατία είναι απαραίτητη αλλά υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει κανείς να ξεπερνά. Και εγώ ήμουν στην αντιπολίτευση και έχω ασκήσει κριτική αλλά γνωρίζω ότι όταν ξεπερνάς το όριο οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει την μορφή στρατευμένης προπαγάνδας και γίνεται επωφελής γι αυτόν που την δέχεται» απάντησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Θα έπρεπε να ήμασταν ανόητοι αν εκείνο το βράδυ το μέλημά μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς. Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αν είναι δυνατόν και μάλιστα στο βαθμό που βρεθήκαμε σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία. Ασκήθηκε αυτή η κριτική ότι επιχειρήσαμε να κρύψουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε εικάζονται. Λίγες ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τους επιβεβαιωμένους νεκρούς. Συνήθως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στα δύσκολα κρύβονται και βάζουν υπηρεσιακούς να κάνουν τις ανακοινώσεις. Τι νόημα έχει αυτή η κριτική που διαψεύδεται από την πορεία των προγραμμάτων;».

«Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι η όποια κριτική για λάθη και αδυναμίες πρέπει να γίνεται. Όταν όμως επαναλαμβάνω ξεπερνά τα όρια τοτε μάλλον όσοι την υφίστανται πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται να κερδηθεί υπεραξία πολιτική πάνω σε αποκαΐδια και νεκρούς» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνοντας πως το άγχος της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή επίπτωση της τραγωδίας.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησής μου είναι από την πρώτη ημέρα εκεί όχι για επικοινωνιακά σόου και χωρίς μικρόφωνα και είναι εκεί για να ακούσουν παράπονα και δυσκολίες. Πολύ δύσκολη η μάχη και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την άμεση αποκατάσταση. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμένα προσωπικά να αποκαταστήσουμε τις ζημίες και να στηρίξουμε τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό», απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στο γιατί δεν έχουν εκταμιευτεί τα οικονομικά βοηθήματα για τους πυρόπληκτους.



Σε νέα ερώτηση για τη φωτιά στο Μάτι και την αντίδρασή του μετά συνέντευξη τύπου λίγα 24ωρα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας αρχικά διευκρίνισε ότι «την απόφαση να συγκαλέσω το υπουργικό συμβούλιο την είχα πάρει πριν τη συνέντευξη τύπου άρα προφανώς είχα πάρει την απόφαση τι θα πω».

«Ήμασταν όλοι συγκλονισμένοι τότε. Και στην πολιτική τα συναισθήματα παίζουν ρόλο. Δεν είναι τα πάντα πολιτικό όφελος και πολιτικό κόστος» σχολίασε για όσα ακούστηκαν τότε στη συνέντευξη τύπου.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Νίκο Τόσκα είπε ότι «θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ καλός υπουργός και εκτιμώ ότι έθεσε την παραίτησή του την επόμενη ώρα λέγοντας μου οτι ανεξάρτητα από το αν διαχειρίστηκα ή όχι σωστά την τραγωδία, το ηθικό κομμάτι με βαραίνει.

«Στη χώρα είχαμε και άλλες τραγωδίες και στην ξηρά και τη θάλασσα. Αν μας διαφοροποιεί δεν είναι το αν είμαστε καλύτεροι διαχειριστές ή όχι της κρίσης αλλά το ηθικό πλεονέκτημα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σωστά εγώ του ζήτησα να μείνει για να συμμαζέψουμε την κατάστσαη και σωστά προχωρήσαμε στις αλλαγές που προχωρήσαμε».

Εξαιρετικά αμήχανο ήταν το ύφος του Αλέξη Τσίπρα και στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε για τη φωτιά στο Μάτι και τη στάση που που θα κρατήσει και τι θα ψηφίσει όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας άρσης ασυλίας των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας για τη φωτιά στο Μάτι.

Εμφανώς αμήχανος και κομπιάζοντας αρκετές φορές ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «η όποια περαιτέρω προσπάθεια πολιτικής υπεραξίας μέσα από μια εθνική τραγωδία θα είναι κατακριτέα από τον ελληνικό λαό και κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί αυτό».

«Γνωρίζετε ότι διεξάγεται έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα εξονυχιστική. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα φτάσει σε συμπεράσματα για τα αίτα της τραγωδίας αυτής. Εγώ έσπευσα να καλέσω έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής» είπε για τις δικές του κινήσεις και κατέληξε για το θέμα αυτό:

«Θα σας απαντούσα στο ερώτημά σας ότι συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία».

Δείτε το βίντεο:



Σε επόμενη ερώτηση για το αν θα συναινέσει για άρση ασυλίας όσων εμπλέκονται στην τραγωδία στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν υπάρχει ασυλία. Οι δικαστικές αρχές κάνουν την δουλειά τους. Εχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που ερευνά διεξοδικά την υπόθεση. Το πιο σημαντικό από το να συζητάμε υποθετικά σενάρια ασυλίας που δεν υπάρχει είναι να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε».

«Η πρωτοβουλία αναβάθμισης της Πολιτικής προστασίας είναι το πιο σημαντικό και σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν θετικό αν όλες οι πολιτικές δυνάμεις έβρισκαν πεδίο συνεννόησης. Θα έλεγα να δούμε και τα πορίσματα που θα έρθουν για τις αιτίες όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης έχει αλλάξει. Πολύ συχνά θα βρισκόμαστε σε ακραία φαινόμενα. Ένα θέμα είναι πως εκπαιδεύσεις τον κρατικό μηχανισμό ενά άλλο θέμα είναι πως εκπαιδεύσεις τους πολίτες για την σωστή αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα. Δεν υπάρχει ασυλία και η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της. Οποιοδήποτε πόρισμα της δικαιοσύνης θα είναι σεβαστό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας από ΔΕΘ: Καμία συγγνώμη για Μάτι - Πλήρης κάλυψη στους υπουργούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news