facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Νίκος Χαρδαλιάς: Το ζήτημα των σκουπιδιών θα έχει λυθεί μέσα στην πρώτη τριετία

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, υπογράμμισε την απόφασή του να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

«Υπάρχουν», τόνισε, «πολλά προβλήματα που δεν έχουν χρώμα και δεν επιζητούν κομματικές καλύψεις». Και πρόσθεσε: «Το πρώτο που πρέπει να λυθεί είναι το ζήτημα των σκουπιδιών το οποίο ταλανίζει το λεκανοπέδιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για όλα όσα θα δεσμευτώ που αφορούν στις γειτονιές του λεκανοπεδίου, θα είμαι ξεκάθαρος μέσα από ένα συγκεκριμένο “οδικό χάρτη” που θα λέει, τι θα κάνω, πότε θα το κάνω, πώς θα το χρηματοδοτήσω, και το βασικότερο, είναι πότε θα ολοκληρωθεί. Μέσα στην πρώτη τριετία, το ζήτημα αυτό θα έχει λυθεί οριστικά».

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του «Αττική Μπροστά», υπογράμμισε: «Υπάρχει ένα κάλεσμα, μια πανστρατιά ανθρώπων που ο καθένας έχει το δικό του πεδίο γνώσεων, το μεράκι και τη διάθεση να προσφέρει. Έχω μάθει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά οι αγωνίες μας, οι ανησυχίες μας και ο τρόπος που μπορούμε να λύσουμε προβλήματα, παραμένει σταθερός».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Χαρδαλιάς: Το ζήτημα των σκουπιδιών θα έχει λυθεί μέσα στην πρώτη τριετία"

Ασπρόπυργος: Αντίποινα στον δράστη που άνοιξε πυρ και σκότωσε 28χρονο - Έκαψαν το σπίτι του

Οργισμένος πλήθος, μετά το φονικό επεισόδιο πυροβολισμών που σημειώθηκε σε καταυλισμό Ρομά, στη Νέα Ζωή, έκαψε το σπίτι του δράστη της δολοφονίας του 28χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι άνδρας έπεσε νεκρός αφότου Ρομά, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, άνοιξε πυρ. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν υπήρξε κάποιου είδους συμπλοκή ανάμεσα σε θύτη και θύμα ή εάν οι δύο είχαν παρελθοντικές διαφορές. 

Ο 28χρονος, αφότου πυροβολήθηκε, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Στο σημείο της δολοφονίας έσπευσαν οχήματα της ΕΛΑΣ ενώ πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που τράπηκε σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σύλληψη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ασπρόπυργος: Αντίποινα στον δράστη που άνοιξε πυρ και σκότωσε 28χρονο - Έκαψαν το σπίτι του"

Ο Τραμπ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση να ξεκινήσει η δίκη του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024, στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

«Θα ασκήσω έφεση» έγραψε, με κεφαλαία γράμματα, ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του, την Truth Social. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα εφεσιβάλει την απόφαση, επιμένοντας ότι η έρευνα σε βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενη όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν νωρίτερα σήμερα προσδιόρισε την έναρξη της δίκης για τις 4 Μαρτίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση να ξεκινήσει η δίκη του"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές – Πέφτει η θερμοκρασία

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, 29 Αυγούστου σε σημαντικό μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας-Παξών πιθανώς μέχρι το μεσημέρι να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας-Παξών μέχρι το μεσημέρι πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 , στα νότια έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, το βραδυ θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές – Πέφτει η θερμοκρασία"

Αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Σε 74 πυρκαγιές επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Αναζωπυρώσεις
σε Έβρο και Ροδόπη αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συνολικά βρίσκονται αντιμέτωπες με 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, την ώρα που το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

• Στον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρείς Βρύσες. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και 3 οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και 8 οχήματα και η Σερβία με είκοσι 28 πυροσβέστες.

• Στη Ροδόπη, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία.

• Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής

• Στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο Τρίτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Σε 74 πυρκαγιές επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις"

Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο – Ένας νεκρός

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας (28.08.2023) μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο. 

Το επεισόδιο έγινε γύρω στις πέντε το απόγευμα στον καταυλισμό της Νέας Ζωής στον Ασπρόπυργο και θύμα είναι ένας Ρομά περίπου 28 ετών.

Ο δράστης πήγε στον καταυλισμό, πυροβόλησε τον 28χρονο και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα στο Θριάσειο Νοσοκομείο όπου και τελικά κατέληξε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο – Ένας νεκρός"

Σε λειτουργία το γραφείο εξυπηρέτησης για τους πυρόπληκτους στον Δήμο Αχαρνών

Στη σύσταση και άμεση λειτουργία ενός ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης, προχώρησε ο Δήμος Αχαρνών, όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι που έχουν πληγεί από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Το γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και τηλεφωνικής επικοινωνίας (2132072464).

Παράλληλα, οι πληγέντες των οποίων οι οικίες (πρώτη ή δευτερεύουσα κατοικία) έχουν υποστεί ζημιές, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής προκειμένου να παραλάβουν την αίτηση και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αποζημιώσεις (τηλ 2132123111).

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν έχουν δεχθεί ακόμα την επίσκεψη από τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου ή του Δήμου, για την καταγραφή των ζημιών, μπορούν επίσης να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Δήμο, ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

Από αύριο Τρίτη (29/8) ξεκινά η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πυρόπληκτους στο Πρωτόκολλο του Δήμου Αχαρνών (από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι) και θα διαρκέσει 45 ημέρες, δηλαδή έως και τις 12 Οκτωβρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε λειτουργία το γραφείο εξυπηρέτησης για τους πυρόπληκτους στον Δήμο Αχαρνών"

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο – Δεν απειλούνται οικισμοί

Για 10η ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στον Έβρο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη σε δύο μέτωπα στη Δαδιά. Ανησυχία προκαλεί ενδεχόμενη αλλαγή της φοράς του ανέμου.

Προς στιγμήν τουλάχιστον και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί, καθώς και χθες είχαμε κάποιες προληπτικές εκκενώσεις. Όσον αφορά την κατάσταση, σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα δύο είναι τα μέτωπα. Το ένα είναι στην οριογραμμή Έβρου Ροδόπης, όπου εκεί δίνεται μία μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη είναι στην Δαδιά και κυρίως το μέτωπο Κοτρωνιάς – Τρεις Βρύσες, όπου είχαμε μια σημαντική αναζωπύρωση, η οποία μάλιστα έχει προκαλέσει και κάποιες εστίες ψηλότερα στο βουνό.

Εδώ είναι λοιπόν το μεγάλο στοίχημα, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή ημέρα, μια και από το βράδυ αναμένεται αλλαγή στην φορά στην κατεύθυνση των ανέμων και αυτό είναι άγνωστο το πώς θα λειτουργήσει, αναφορικά με τη φωτιά και με τις πιθανές αναζωπυρώσεις που μπορεί να έχουμε.

Ακόμη περισσότερο από την αυριανή ημέρα, καθώς από την Τρίτη το βράδυ περιμένουμε νοτιάδες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται αν δεν έχει ελεγχθεί σε ένα ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τότε η φωτιά. Θα πρέπει βέβαια να παρατηρήσουμε ότι σήμερα οι επίγειες δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες στη μάχη κατά της φωτιάς, καθώς επιχειρούν 474 πυροσβέστες.

Είναι εδώ το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έχουν έρθει από χώρες από άλλες χώρες για να βοηθήσουν, όπως είναι από την Κύπρο, από την Αλβανία, από τη Σερβία, από την Τσεχία, από τη Βουλγαρία, από τη Ρουμανία. Βέβαια επιχειρούν και εναέρια μέσα, όχι αυτή τη στιγμή, ίσως πιθανά στην αναζωπύρωση αυτή και τη συγκεκριμένη στιγμή, εάν επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα να μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Γίνεται πάντως μια τιτάνια προσπάθεια έτσι ώστε να ελεγχθεί η φωτιά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ή με τον μεγαλύτερο βαθμό, τουλάχιστον μέχρι τις βραδινές ώρες.

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο – Δεν απειλούνται οικισμοί (video)

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου βρίσκεται σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να πραγματοποιήσει μια πρώτη αποτίμηση της καταστροφής. Επίσης από σήμερα Δευτέρα 28/8 μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις. Όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, «η ακριτική μας αυτή περιοχή έχει πρωτεύουσα σημασία, θα φανεί και από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν, αλλά και από τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες θα ακολουθήσουν. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε δεν είναι επικοινωνιακό, είναι ουσιαστικό και μεταφράζεται σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο – Δεν απειλούνται οικισμοί"

Σέρρες: Συνελήφθη 17χρονη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Μία 17χρονη συνελήφθη στις Σέρρες για παράνομη διακίνηση 15 αλλοδαπών, μεταξύ αυτών εννέα ανηλίκων. Μαζί της συνελήφθη ένας άνδρας, 31 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονου συνεργού τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν οι δύο συλληφθέντες (ημεδαποί), επιβάτες σε όχημα τύπου βαν, αποβίβασαν τους διακινούμενους κοντά σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες. Εντοπίστηκαν όμως από αστυνομικούς και σε σήμα τους να σταματήσουν ο 31 ετών οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Λίγη ώρα αργότερα, το βαν ακινητοποιήθηκε και ακολούθησαν οι συλλήψεις, με την ανήλικη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

Οι διακινούμενοι πρόσφυγες κατέθεσαν ότι είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα μέσω του Έβρου, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά για να φτάσουν στην ελληνική ενδοχώρα.

Τον τελευταίο καιρό οι συλλήψεις διακινητών στην περιοχή των Σερρών είναι σχεδόν καθημερινές. Από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί δεκάδες δρομολόγια προς την περιοχή από τον Έβρο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι τα κυκλώματα, αντί να μεταφέρουν τους διακινούμενους προς τη Θεσσαλονίκη, επιλέγουν τη δομή των Σερρών, όπου τους αφήνουν με σκοπό την εκεί καταγραφή τους. Πρόκειται συνήθως για Σύρους που προηγουμένως πληρώνουν αδρά για τη μεταφορά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Συνελήφθη 17χρονη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών"

Αιγαίο: Νέα ναυάγια με μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο με 5 νεκρούς- Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές

Νέα ναυάγια με μετανάστες, 4 μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν στα νερά του Αιγαίου, σε Λέσβο και Σάμο. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οι διακινητές έσκισαν τις βάρκες που επέβαιναν. Το λιμενικό με τιτάνια προσπάθεια κατάφερε να περισυλλέξει σώους 135 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. 
 
Συγκεκριμένα, νέο ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά του Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο. Ο τραγικός απολογισμός είναι 4 νεκροί, ενώ διασώθηκαν 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Το ναυάγιο έγινε 3 ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε όταν οι διακινητές έσκισαν τη βάρκα.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε στην περιοχή ενημέρωσε τις τουρκικές λιμενικές αρχές, οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν το θάλαμο επιχειρήσεων που έδωσε εντολή για τη διάσωση, καθώς ανθρώπινες ζωές βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Οι διασωθέντες όπως και οι 4 νεκροί περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ 80 συνολικά άτομα διασώθηκαν σε 3 επιχειρήσεις διάσωσης από το πρωί.

Ακόμα ένα ναυάγιο έγινε τα ξημερώματα ανοιχτά της Σάμου στην περιοχή Νησάκια. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ένα μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με ΚΑΡΠΑ ανέκτησε τις αισθήσεις του. Και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 37 επιβαίνοντες της λέμβου, η οποία προσπάθησε να περάσει από τα τουρκικά παράλια.

Για αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και συνολικά προς την Ευρώπη, έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευστης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. «Έρχονται περίπου 150 με 200 την ημέρα. Αποτρέπουμε εκατοντάδες, στον Έβρο μόνο 800 με 900 καθημερινά. Την περίοδο 2019-2023 καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τις ροές. Στα νησιά έχουμε το πρόβλημα των τεχνητών ναυαγίων, όπου οι διακινητές σκίζουν τις βάρκες. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη γρήγορα να προφυλακίζει τους διακινητές» σημείωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, μόνο τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου, μέσω θαλάσσης διασώθηκαν 1.172 πρόσφυγες και μετανάστες σε 63 περιστατικά, ενώ συνελήφθησαν 35 διακινητές. Τον Ιούλιο διασώθηκαν 789 άνθρωποι σε 35 περιστατικά με 17 συλλήψεις και τον Ιούνιο 608 σε 23 περιστατικά με 39 συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι θαλάσσιες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την αρχή του χρόνου έφτασαν τις 10.790, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (5.216).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιγαίο: Νέα ναυάγια με μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο με 5 νεκρούς- Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές"

Φωτιές στην Ελλάδα: Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές αύριο σε 21 περιοχές της χώρας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία 3) αύριο Τρίτη, 29 Αυγούστου σε 21 περιοχές της χώρας. Στην επικίνδυνη ζώνη περιλαμβάνεται και η Αττική.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο Τρίτη (29.08.2023) για 21 περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Αττική

Κύθηρα

Εύβοια

Βοιωτία

Φωκίδα

Φθιώτιδα

Ροδόπη

Έβρος

Κορινθία

Αργολίδα

Λακωνία

Μεσσηνία

Ηλεία

Αχαΐα

Αρκαδία

Δωδεκάνησα

Κυκλάδες

Ζάκυνθο

Κεφαλονιά

Ιθάκη

Κρήτη

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη, 29 Αυγούστου:

 Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Yπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Φωτιές στην Ελλάδα: Τι να προσέχουν οι πολίτες για να μην προκληθεί πυρκαγιά   

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως

i. το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,

ii. η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,

iii. η χρήση υπαίθριων ψησταριών,

iv. το κάπνισμα μελισσών,

v. η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές στην Ελλάδα: Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές αύριο σε 21 περιοχές της χώρας"

Ίλιον: Έβγαλαν μαχαίρι σε 17χρονο για να του κλέψουν το κινητό - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Σκηνές βγαλμένες από τις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος στο Ίλιον, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύει το protothema.gr ο οδηγός ενός αυτοκινήτου πατάει απότομα το φρένο και σταματά το όχημα του. Μέσα απ αυτό πετάγονται δυο νεαροί άντρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο συνοδηγός. Στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας άλλος νεαρός ηλικίας 17 ετών τους παρατηρεί με αποσβολωμένο βλέμμα.

Οι δυο επιβαίνοντες στο όχημα ορμούν καταπάνω του και πριν προλάβει να αντιδράσει βγάζουν μαχαίρι και τον απειλούν να τους παραδώσει το κινητό του. Ο ανήλικος, φανερά τρομοκρατημένος δεν αντιστέκεται.

«Τον έναν εκ των δύο τον έχει ξαναδεί στο Ίλιον» λέει γείτονας του θυματος στο Protothema.gr. Οι δυο ληστές τον τραμπουκίζουν και του αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίζονται.

Δείτε το βίντεο ντουκομέντο:



Ο νεαρός επιστρέφει στο σπίτι του και ενημερώνει την οικογένεια του για το περιστατικό. «Μας έχει σοκάρει το ποσο απλά έγιναν όλα και τόσο γρήγορα σε μια ήρεμη γειτονιά υπό το φως του ήλιο. Δεν είχε καν νυχτώσει» λέει ένας άλλος γείτονας.

«Πως θα π προστατέψουμε τα παιδια μας από αυτά τα παραβατικά στοιχεία που έχουν γίνει τρόμος και φόβος στην περιοχή;» διερωτάται. Οι δυο δράστες συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δράση.

«Μα για ενα κινητό τηλέφωνο να βγάλουν μαχαίρι;» λέει ενοικος της διπλανής πολυκατοικίας. «Σήμερα το κινητό, αύριο ποιος ξέρει τι. Από τη στιγμή που έχουν τέτοιο θράσος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το επαναλάβουν», απαντά ένας άλλος γείτονας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ίλιον: Έβγαλαν μαχαίρι σε 17χρονο για να του κλέψουν το κινητό - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο"

Το δικαίωμα της σιωπής διατήρησε ο 22χρονος σε μια απολογία "εξπρές"- Βίντεο και φωτογραφίες

Διαδικασία- εξπρές ήταν, τελικά, η απολογία του 22χρονου που παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Νίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο δικηγόρος του, κ. Διονύσης Βέρρας, υπέβαλε υπόμνημα στην ανακρίτρια, όμως, ο ίδιος ο 22χρονος διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής που του δίνει ο νόμος.

22xronos dikastiria mesa 

Το μόνο που είπε ήταν πως δεν είναι σε θέση, τόσο πνευματικά όσο και ψυχολογικά, να διαχειριστεί το περιστατικό. Όπως είπε, θα επανέλθει με τον δικηγόρο του σε δεύτερο χρόνο, όταν ο ίδιος μπορέσει να επανακάμψει ψυχολογικά.

Ο 22χρονος οδηγείται στη φυλακή καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Απολογια 22χρονου δικαστηρια

απολογία

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά από τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι.

απολογία

Όπως γράψαμε νωρίτερα, ο 22χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ. Εκεί τον περίμεναν δεκάδες συγγενείς του, περίπου 40 με 50 άτομα.
Οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου ακολούθησε η απολογία- εξπρές.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Το δικαίωμα της σιωπής διατήρησε ο 22χρονος σε μια απολογία "εξπρές"- Βίντεο και φωτογραφίες"

Γυναίκα λιποθύμησε στην ουρά για ταυτότητα – Αρνήθηκε να την πάρει το ΕΚΑΒ για να μη χάσει τη θέση της

Το αδιαχώρητο καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα και στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου καθώς δεκάδες πολίτες πηγαίνουν καθημερινά για να προλάβουν να βγάλουν ταυτότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα μία γυναίκα την ώρα που περίμενε στην ουρά έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε μπροστά στα έντρομα μάτια των υπολοίπων.

Οι αστυνομικοί την έβαλαν σε ένα σκιερό μέρος και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

taytothtes-lipothymia1

Οι διασώστες αφού πήγαν στο σημείο την έβαλαν μέσα στο ασθενοφόρο και της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

taytothtes-lipothymia

taytothtes-lipothymia3

Η γυναίκα αφού συνήλθε πλήρως αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ξαναπιάσει θέση στην ουρά για να βγάλει την ταυτότητά της.

Ουρές στο Αστυνομικό Μέγαρο – Κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους για να προλάβουν

Ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο από πολίτες που επιθυμούν να βγάλουν ταυτότητα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, καθημερινά μπορούν να εξυπηρετηθούν 50 περίπου πολίτες με αποτέλεσμα αρκετοί να πηγαίνουν από το βράδυ στο Μέγαρο και να κοιμούνται στο αμάξι για να ξυπνήσουν πρωί – πρωί και να πάρουν θέση ώστε να προλάβουν να βγάλουν την ταυτότητα.

taytothtes-lipothymia2

«Όχι στις ταυτότητες» φωνάζουν στα συλλαλητήρια

Δύο συλλαλητήρια έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Κρήτη από ομάδες ανθρώπων που αντιδρούν έντονα στις νέες ταυτότητες.

Η αρχή έγινε από το Ρέθυμνο ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε και μία στο Ηράκλειο.

sylallhthrio-taytothtes1

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των νέων ταυτοτήτων καθώς – όπως υποστηρίζουν – θα περιέχουν τσιπάκια ενώ δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να βγάλουν τώρα ταυτότητα.

Κατέκρινε τις αντιδράσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, απέρριψε και κατέκρινε τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν οργανωθεί στην Κρήτη σχετικά με τις νέες ταυτότητες σε ψηφιακή μορφή.

Σε λόγο που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Τίτου, εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκα λιποθύμησε στην ουρά για ταυτότητα – Αρνήθηκε να την πάρει το ΕΚΑΒ για να μη χάσει τη θέση της"

Ηλεκτρονικά τα ραντεβού για το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών.

Η νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τα Κτηματολογικά Γραφεία που τη διαθέτουν, βάζοντας τέλος στην τριτοκοσμική κατάσταση με τις χειρόγραφες λίστες και τους «επαγγελματίες» διακινητές εισιτηρίων. Ο πολίτης θα λαμβάνει στο κινητό του τον αριθμό προτεραιότητας και θα μπορεί να παρακολουθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της αναμονής, ώστε να προγραμματίσει την παρουσία του στην υπηρεσία δίχως να απαιτείται πολύωρη αναμονή.

Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν το σύνολο των πολιτών μέσω του ktimatologio.gov.gr, επιλέγοντας το: “Έκδοση αριθμού προτεραιότητας για εξυπηρέτηση σε ΚΓ”, με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι υπηρεσίες για τις οποίες θα απαιτείται η έκδοση του αριθμού προτεραιότητας από τον προσερχόμενο στο Κτηματολογικό Γραφείο είναι οι εξής:

Κατηγορία Α: Υποβολή αιτήσεων για καταχώριση εγγραπτέων πράξεων και χορήγηση πιστοποιητικών και αντιγράφων που δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Κατηγορία Β: Παραλαβή πιστοποιητικών, αποσπασμάτων και αντιγράφων.

Κατηγορία Γ: Ενεχυροφυλακείο. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει την κατάθεση αιτήσεων για εγγραφή συμβάσεων ενεχύρου του ν.2844/2000 καθώς και την έκδοση και χορήγηση αντιγράφων σύμβασης ή παραρτημάτων αυτής.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης:

1. Η λήψη αριθμού προτεραιότητας μέσω της πλατφόρμας αρχικά θα ισχύει για το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών (με έδρα την Αθήνα), και σταδιακά θα ενταχθούν τα Κτηματολογικά Γραφεία Αττικής (με έδρα το Κορωπί) και Πειραιώς και Νήσων (με έδρα τον Πειραιά).

2. Η δυνατότητα έκδοσης αριθμού προτεραιότητας μέσω της πλατφόρμας θα δίνεται, για την επόμενη ημέρα, από τις 15:00 της προηγούμενης ημέρας έως τις 11:30 της ίδιας ημέρας.

3. Κάθε πολίτης/επαγγελματίας που προσέρχεται για την εξυπηρέτησή του στο Κτηματολογικό Γραφείο θα πρέπει να έχει εκδώσει ηλεκτρονικά αριθμό προτεραιότητας, είτε ενεργεί αυτοπροσώπως για δική του υπόθεση, είτε έχει ιδιότητα εξουσιοδοτημένου προσώπου για να ενεργήσει για λογαριασμό άλλου προσώπου που του έχει δώσει σχετική εξουσιοδότηση.

4. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ενεργών αριθμών προτεραιοτήτων ανά πολίτη - ΑΦΜ για κάθε Κτηματολογικό Γραφείο είναι 4 την εργάσιμη ημέρα.

5. Πολίτες που προσέρχονται με αριθμούς προτεραιότητας που δεν είναι ενεργά ή οι οποίοι δεν έχουν εκδοθεί στα δικά τους στοιχεία, δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

6. Το πρόσωπο που έχει εκδώσει αριθμό προτεραιότητας, κατά την έλευσή του στο κτηματολογικό γραφείο θα πρέπει να προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας, εξουσιοδότηση εάν ενεργεί για λογαριασμό κάποιου άλλου, καθώς και τον αριθμό προτεραιότητας.

7. Κάθε πολίτης που έχει εκδώσει αριθμό προτεραιότητας και δεν σκοπεύει να προσέλθει στο Κτηματολογικό Γραφείο, οφείλει να τον ακυρώσει εγκαίρως.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά τα ραντεβού για το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών"

Βίντεο στα social media δείχνει τη «σύλληψη» μεταναστών από πολίτες – «Άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές»

Την ώρα που η φωτιά στον Έβρο καίει για 10 ημέρα και λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τους 13 μετανάστες που κρατούσαν παράνομα σε τρέιλερ, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνεται να δείχνει μία ακόμη «σύλληψη» μεταναστών από πολίτες.

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές.

Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός και η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;», ακούγεται να λέει ένας άντρας στο βίντεο.

Ο άντρας που φέρεται να ανάρτησε αρχικά το βίντεο σε ανάρτησή του στο Facebook στη συνέχεια έκανε λόγο για «τα παιδάκια του Σόρος» που «δεν ξέρουν πού είναι ο Έβρος» και ήρθαν να τους «βγάλουν φασίστες».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο στα social media δείχνει τη «σύλληψη» μεταναστών από πολίτες – «Άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news