facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Δεκάδες άνθρωποι στο νοσοκομείο σε Λάρισα και Βόλο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκάδες τα περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ τόσο στη Λάρισα όσο και στον Βόλο παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ ήταν πάρα πολλές για να παραλάβουν νέους, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης και χρειάζονταν τις πρώτες βοήθειες.

Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία. Αυτό προκαλεί, όπως γίνεται αντιληπτό προβληματισμό καθώς επρόκειτο κυρίως για νεαρά άτομα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκάδες άνθρωποι στο νοσοκομείο σε Λάρισα και Βόλο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ"

Σουηδία: Σύγκληση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων λόγω αύξησης κρουσμάτων στην Κίνα

Συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) συγκαλεί η σουηδική προεδρεία ύστερα από την αλλαγή «ρότας» από την Κίνα με την άρση της πολιτικής zero-covid αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Η σουηδική προεδρεία σημειώνει την ανάγκη για κοινή προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για κοινή ευρωπαϊκή δράση.

«Η Προεδρία επιδιώκει μια κοινή προσέγγιση της ΕΕ για την πιθανή εισαγωγή απαιτήσεων εισόδου. Είναι σημαντικό να λάβουμε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει ο Σουηδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας Γιάκομπ Φέρσμεντ.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Σύγκληση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων λόγω αύξησης κρουσμάτων στην Κίνα"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε ρωσικός στρατώνας από πύραυλο – Πάνω από 63 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη και αυτή τη φορά η ουκρανική πλευρά εξαπέλυσε ένα σοβαρό πυραυλικό χτύπημα σε ρωσικό στρατώνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 63 Ρώσοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα, η Μόσχα προχώρησε σε μια σπάνια παραδοχή και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 63 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε ένα κτίριο επαγγελματικής σχολής, που είχε μετατραπεί σε προσωρινό στρατώνα στην πόλη Μακιίβκα, την οποία ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι το κατάλυμα χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS, υποστηρίζοντας ότι άλλοι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Το Κίεβο ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων ανέρχεται σε σχεδόν 400, αν και αξιωματούχοι της ρωσικής κατοχικής διοίκησης χαρακτήρισαν υπερβολικό αυτόν τον απολογισμό.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ, πολλοί με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα ιστολόγιά τους, είπαν ότι η τεράστια καταστροφή ήταν αποτέλεσμα της αποθήκευσης πυρομαχικών στο ίδιο κτίριο με έναν στρατώνα, παρά το γεγονός ότι οι διοικητές γνώριζαν ότι ήταν εντός της εμβέλειας των ουκρανικών πυραύλων.

Ξεχωριστά, το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε και τα 39 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία σε μια άνευ προηγουμένου τρίτη συνεχόμενη νύχτα αεροπορικών επιδρομών εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η επιτυχία των ουκρανικών δυνάμεων αποτελεί απόδειξη ότι η τακτική της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές με στόχο να αχρηστεύσει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας αποτυγχάνει ολοένα και περισσότερο καθώς το Κίεβο ενισχύει την αεράμυνά του.

 
«Κάθε λάθος έχει όνομα»

Μη επαληθευμένα πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στον απόηχο του πλήγματος στους ρωσικούς στρατώνες στη Μακιίβκα δείχνουν ένα τεράστιο κτίριο να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια με καπνούς να αναδύονται.

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, πρώην διοικητής των φιλορωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Ρώσους εθνικιστές στρατιωτικούς μπλόγκερ, είπε ότι οι νεκροί ήταν εκατοντάδες, ενώ αργότερα επεξεργάστηκε την ανάρτησή του για να συμπεριλάβει και τους τραυματίες. Στο σημείο είχαν αποθηκευτεί πυρομαχικά και ο ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός δεν ήταν καμουφλαρισμένος, είπε.

Ένας άλλος εθνικιστής μπλόγκερ, ο Ριμπάρ, είπε ότι περίπου 70 στρατιώτες είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες.

«Αυτό που συνέβη στη Μακιίβκα είναι φρικτό», έγραψε ο Archangel Spetznaz Z, ένας άλλος Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ με περισσότερους από 700.000 ακόλουθους στο Telegram.

«Ποιος σκέφτηκε να τοποθετήσει τόσο πολυάριθμο προσωπικό σε ένα κτίριο, όπου ακόμη και ένας ανόητος καταλαβαίνει ότι ακόμη και αν χτυπήσουν με πυροβολικό, θα υπάρχουν πολλοί τραυματίες ή νεκροί;» έγραψε. Οι διοικητές «δεν νοιάστηκαν καθόλου» για τα πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα σε αταξία στο πεδίο της μάχης, είπε.

Η αναγνώριση από την πλευρά της Ρωσίας των δεκάδων θανάτων σε ένα περιστατικό δεν έχει προηγούμενο. Η Μόσχα σπάνια δημοσιοποιεί στοιχεία για τις απώλειές της και όταν το κάνει οι αριθμοί είναι συνήθως μικροί. Για παράδειγμα αναγνώρισε μόνο έναν θάνατο στο πλήρωμα που είχε εκατοντάδες μέλη όταν η Ουκρανία βύθισε τον Απρίλιο τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Πρωτοχρονιά νυχτερινές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου. Οι νυχτερινές επιδρομές σηματοδοτούν μια αλλαγή τακτικής, μετά από μήνες κατά τους οποίους η Μόσχα συνήθως έκανε τέτοια πλήγματα με διαφορά περίπου μίας εβδομάδας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε ρωσικός στρατώνας από πύραυλο – Πάνω από 63 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες"

Καιρός αύριο: «Ανοιξιάτικος» με ζέστη και ομίχλες – Αναλυτική πρόγνωση

«Πασχαλιάτικος» θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Τρίτη (03.01.2023) σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεχιστούν οι ομίχλες και οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 16 και κατά τόπους τους 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 και κατά τόπους έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί. Από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Ανοιξιάτικος» με ζέστη και ομίχλες – Αναλυτική πρόγνωση"

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: «Ραντεβού» στις 9 Ιανουαρίου, με ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 15/1

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων περιλαμβάνεται και μία Κυριακή όπου θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και φέτος είναι στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε το αγοραστικό κοινό ότι από 9 Ιανουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Πληροφορούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων».

Οδηγός για τους καταναλωτές στις χειμερινές εκπτώσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό με τους 5 κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι 5:
  • 15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • 09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  • 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Χειμερινές εκπτώσεις 2023: «Ραντεβού» στις 9 Ιανουαρίου, με ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 15/1 "

Παγκράτι: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 24χρονο και 19χρονη για ναρκωτικά και πλαστά νομίσματα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής (30/12) στο Παγκράτι, έναν 24χρονο και μία 19χρονη, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 1,2 γραμμάρια κάνναβης, συσκευασία με 5 σπόρους κάνναβης, 36 φιαλίδια αναβολικής ουσίας, φαρμακευτικά δισκία, τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις οικονομικών συναλλαγών για προμήθεια/πώληση ναρκωτικών ουσιών, πιστόλι τύπου REPLICA, 2 μαχαίρια, 140 ευρώ και πλαστά χαρτονομίσματα.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε επιπλέον για τον 24χρονο ότι μαζί με άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκράτι: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 24χρονο και 19χρονη για ναρκωτικά και πλαστά νομίσματα"

Δέκα νέα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των φαρμάκων στην αγορά

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΠΕΦ, ΣΦΕΕ, ΠΦΣ καθώς και εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, αναφορικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα φάρμακα. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα εξαντλήσει τις δυνατότητες αύξησης παραγωγής των γενοσήμων και οι πολυεθνικές εταιρίες θα εντείνουν την εισαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων, είναι ένα από τα επιπλέον μέτρα που αποφασίστηκαν.

Κοινή πεποίθηση όλων αποτελεί ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο αγγίζει τη χώρα μας σε μικρότερο βαθμό κυρίως λόγω και της παρουσίας βιομηχανικών μονάδων στην Ελλάδα.

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη και σχετίζονται με τον περιορισμό των παράλληλων εξαγωγών και την αύξηση της επάρκειας φαρμάκων στη χώρα αποφασίστηκε από τον Υπουργό η επικαιροποίηση των μέτρων ως ακολούθως:

1) Συνέχιση των ελέγχων των φαρμακαποθηκών για τη μη εξαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων, με μοναδική ποινή την αναστολή λειτουργίας σε όσες φαρμακαποθήκες δεν συνεργάζονται ή διατηρούν αποθεματικό.

2) Συνεχιση του ελέγχου στις φαρμακευτικές εταιρείες για να διαπιστωθεί ότι έχουν την επάρκεια των φαρμάκων για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, ιδίως αντιπυρετικών και παιδιατρικών φαρμάκων.

3) Αύξηση των παραγγελιών από τον ΙΦΕΤ για τις δραστικές ουσίες για τις οποίες παρουσιάζεται η παγκόσμια έλλειψη.

4) Ενημέρωση από τον ΕΟΦ για τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά, ενώ παράλληλα θα γνωστοποιείται το που υπάρχει υποκατάσταση φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα γνωρίζουν ότι αντί συγκεκριμένου επώνυμου φαρμάκου, ποιο γενόσημο, αντίστοιχης αποτελεσματικότητας, μπορούν να προμηθευτούν.

5) Επέκταση της συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων εκεί που υπάρχουν ελλείψεις.

6) Εξορθολογισμό των τιμών στα φάρμακα τα οποία είναι ελλειπτικά και πολύ χαμηλής κοστολογικής αξίας.

7) Ύπαρξη συνεχούς συνεργασίας με τους φαρμακοποιούς ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, όταν προκύπτουν ελλείψεις.

8) αύξηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ελλειπτικά φάρμακα.

9) ενημέρωση των γιατρών για τις ελλείψεις φαρμάκων, ώστε να προσαρμόζεται η συνταγογράφηση σε αντίστοιχα θεραπευτικής αξίας.

10) Επιπλέον αποφασίστηκε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα εξαντλήσει τις δυνατότητες αύξησης παραγωγής των γενοσήμων και οι πολυεθνικές εταιρίες θα εντείνουν την εισαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους ιατρικούς συλλόγους στο προσεχές χρονικό διάστημα για την ενημέρωση και τον συντονισμό επί του θέματος.

Η χώρα μας έχει προβεί στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης συγκεκριμένων δραστικών ουσιών να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως τονίστηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα νέα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των φαρμάκων στην αγορά"

Εφυγε από τη ζωή ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος

«Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνικής Ομοσπονδία Πυγμαχίας σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου.

Και συνεχίζει: «Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι.

Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Ο 16χρονος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση μετά την χειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα από χτύπημα στο κεφάλι λόγω λιποθυμικού επεισοδίου. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια προπόνησης όταν ο 16χρονος αθλητής ένοιωσε μια αδιαθεσία και εν συνεχεία λιποθύμησε με αποτέλεσμα από την πτώση να χτυπήσει στο κεφάλι. Αμέσως οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυγμαχίας εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητεί:

  • Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Τα έξοδα της κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.
  • Να καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του και να την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που θα επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.
  • Να διοργανωθεί Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Βασίλειος Τόπαλος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος"

Αλιάκμονας: Ασφυκτικό θάνατο στο νερό «έδειξε» η νεκροψία στο βρέφος – Το δάγκωσαν ζώα ενώ ήταν νεκρό

Ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή που πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη σορό του άτυχου βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα ομολόγησε στις Αρχές τι συνέβη και συνελήφθη.

Έφυγε με ταξί από το σπίτι

Η μητέρα φέρεται να έφυγε με ταξί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με τη μητέρα της, τον παππού και τον αδερφό της. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο σπίτι πάλι με ταξί και χωρίς το παιδί, με αποτέλεσμα οι δικοί της να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλιάκμονας: Ασφυκτικό θάνατο στο νερό «έδειξε» η νεκροψία στο βρέφος – Το δάγκωσαν ζώα ενώ ήταν νεκρό"

Politico: Ο Ερντογάν σχεδιάζει πόλεμο για να σώσει το τομάρι του

Έχοντας καταστρέψει την τουρκική οικονομία και αφού εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη που ο ίδιος είχε στηρίξει, ο Ταγίπ Ερντογάν σέρνει τώρα τη χώρα του σε έναν περιττό πόλεμο και χειραγωγεί τα δικαστήρια εναντίον των αντιπάλων του, αναφέρει σε άρθρο του το Politico, κάνοντας λόγο για μια αδίστακτη προσπάθειά του να προσκολληθεί στην εξουσία.

Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, που πρόκειται να διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου, είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική —αν και σε καμία περίπτωση η δικαιότερη— ψηφοφορία στον κόσμο φέτος. Θα καθορίσει εάν αυτό το έθνος των 85 εκατομμυρίων πολιτών, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, θα συνεχίσει να κινείται προς το δρόμο για να γίνει μια αυταρχική, επεκτατική δύναμη ή αν θα επιλέξει έναν πιο φιλελεύθερο, πλουραλιστικό δρόμο” τονίζεται στο δημοσίευμα.

Για πρώτη φορά από τότε που το συντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία το 2002, υπάρχει μια σοβαρή προοπτική πολιτικής αλλαγής. Ο πληθωρισμός είναι πάνω από 80% ετησίως, η τουρκική λίρα έχει πέσει κατακόρυφα έναντι του δολαρίου και η δημοτικότητα της κυβέρνησης έχει βυθιστεί καθώς οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν, ο οποίος κυβέρνησε με ολοένα και πιο αυταρχικό τρόπο μετά την τροποποίηση του συντάγματος για να δημιουργήσει ένα προεδρικό σύστημα στα μέτρα του, αντιμετωπίζει σοβαρά πολιτικά προβλήματα, με το AKP να λαμβάνει μόλις το 30%. Φυσικά, η απάντησή του υπήρξε χαρακτηριστικά βάναυση τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές μέτωπο.

Παρά την αντίθεση τόσο από την Ουάσιγκτον όσο και από τη Μόσχα, ο Ερντογάν απειλεί με αποστολή τανκς στη Συρία, επιδιώκοντας να απομακρύνει τις κουρδικές πολιτοφυλακές που συμμάχησαν με τη Δύση στον αγώνα κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά που η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέεται με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Φαίνεται αποφασισμένος να ολοκληρώσει μια ουδέτερη ζώνη στην άλλη πλευρά των νότιων συνόρων της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί επίσης να χτυπήσει τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ, Ελλάδα, εν μέσω διαφωνιών για τη γεώτρηση φυσικού αερίου, την Κύπρο και την υποτιθέμενη «στρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο – αν και το διεθνές οικονομικό και πολιτικό κόστος οποιασδήποτε τέτοιας ενέργειας την καθιστά ιδιαίτερα απίθανη.

Από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ερντογάν έχει τοποθετήσει την Τουρκία ως μεσολαβητή μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ κατάφερε επίσης να υποστηρίξει την Ουκρανία – μεταξύ άλλων με στρατιωτικές πωλήσεις drone – διατηρώντας παράλληλα εμπορικούς και ενεργειακούς δεσμούς με τη Ρωσία και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την προσωπική του σχέση με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή να υποστεί την οργή της Δύσης.

Εν τω μεταξύ, πίσω στην πατρίδα του, ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε ένα σύστημα δικαιοσύνης, που δεν είναι αρκετά γνωστό για την ανεξαρτησία του, για να προσπαθήσει να αποκλείσει τους πιο ισχυρούς πιθανούς αντιπάλους του. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μια δημοφιλής προσωπικότητα του κοσμικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που θα μπορούσε να είναι ενοποιητικός υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, μόλις καταδικάστηκε σε περισσότερα από δύο χρόνια φυλάκιση. Προς το παρόν, οι εκκρεμείς προσφυγές της απόφασης έχουν ανασταλεί, αλλά ο Ερντογάν μπορεί να προσπαθήσει να επισπεύσει τη δικαστική διαδικασία, επομένως ο αντίπαλός του απαγορεύεται να είναι υποψήφιος.

Επίσης, περισσότεροι από 100 πολιτικοί από το κύριο φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) παραμένουν υπό δίκη για φερόμενα τρομοκρατικά αδικήματα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απαγόρευση του κινήματος.

Ο Ερντογάν, πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, δέχτηκε ο ίδιος παρόμοια δικαστική παρενόχληση πριν θριαμβεύσει το ΑΚΡ το 2002. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση επειδή διάβασε ένα υποτιθέμενο ισλαμιστικό ποίημα, του απαγόρευσαν να είναι υποψήφιος για το αξίωμα και αναγκάστηκε να περιμένει πριν γίνει πρωθυπουργός. Ωστόσο, μένει να δούμε πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φτάσει αυτός ο τρομερός αγωνιστής αυτή τη φορά όσον αφορά την πραγματική στρατιωτική δράση για να παίξει το εθνικιστικό χαρτί στον αγώνα του για επανεκλογή.

Σε 20 χρόνια, ο Ερντογάν έχει ξεφύγει από μια πολιτική «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» στην ανοιχτή ή λανθάνουσα σύγκρουση με τη Συρία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και την Αρμενία. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, άρχισε μια προσέγγιση με αρκετούς από αυτούς τους αντιπάλους – εν μέρει επειδή η αποτυχία των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης που υποστηρίχθηκε από την Τουρκία τον ανάγκασε να προσαρμόσει την εξωτερική του πολιτική, αλλά και επειδή χρειάζεται απεγνωσμένα αραβικό και δυτικό κεφάλαιο για να στηρίξει την οικονομία που πλήττεται από την απερίσκεπτη πολιτική του να διατηρεί χαμηλά επιτόκια.

Ενώ η κοινή γνώμη είναι έντονα εθνικιστική στην Τουρκία, μια χερσαία εισβολή στη Συρία που προκάλεσε μια αντίδραση των ΗΠΑ ή της Ρωσίας, αναγκάζοντας την Άγκυρα να υποχωρήσει, θα μπορούσε να του γυρίσει μπούμερανγκ — όπως και η ωμή χρήση του δικαστικού σώματος για να παραγκωνίσει την αντιπολίτευση. Από την άλλη πλευρά, μια περιορισμένη διασυνοριακή επιχείρηση με λίγες τουρκικές απώλειες θα μπορούσε πράγματι να γίνει αποδεκτή από τους ψηφοφόρους, με τον ίδιο τρόπο που τα τακτικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για τις επιθέσεις με πυραύλους της Παλαιστινιακής Χαμάς θεωρούνται αστυνομικές επιχειρήσεις και όχι πόλεμοι.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι έτσι γεμάτοι πολεμικές κινήσεις, κυρίως για να σηματοδοτήσουν την 100ή επέτειο από την ίδρυση από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ μιας σύγχρονης, κοσμικής δημοκρατίας πάνω από τις στάχτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν θα θέλει να προβάλει την αποκατεστημένη επιρροή της Τουρκίας σε έναν πολυπολικό κόσμο όπου οι μεσαίες δυνάμεις μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή, καθώς οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι λιγότερο πρόθυμες ή λιγότερο ικανές να ενεργήσουν ως παγκόσμιοι αστυνομικοί. Αλλά μετά από επεμβάσεις στη Λιβύη και για υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, μπορεί κάλλιστα να σταματήσει μια χερσαία επίθεση στη Συρία, εάν οι μεγάλες δυνάμεις συνεχίσουν να τον προειδοποιούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς, είναι πιθανό να είναι θεατής και όχι δύναμη μετριοπάθειας ή αλλαγής. Το μπλοκ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, αλλά έχει χάσει την επιρροή της στην Άγκυρα, καθώς η διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ είναι “ετοιμοθάνατη” και οι Βρυξέλλες πρέπει να εξαγοράζουν τακτικά την Τουρκία με βοήθεια για να κρατήσουν σχεδόν 4 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της αντί να τους αφήσουν να πλημμυρίσουν στην Ελλάδα.

Η Δύση αναμφίβολα θα ανακουφιζόταν βλέποντας την πλάτη του Ερντογάν. Αλλά οι κυβερνήσεις αντισταθμίζουν τα στοιχήματά τους, διατηρούν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με τον ισχυρό άνδρα στον Βόσπορο και προσφέρουν λίγη δημόσια βοήθεια στην αντιπολίτευση, παρόλο που προσεύχονται σιωπηλά για μια πιο μετριοπαθή, φιλοδυτική Τουρκία τον Ιούνιο“.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Politico: Ο Ερντογάν σχεδιάζει πόλεμο για να σώσει το τομάρι του"

Τζανάκης: Περιμένουμε πάνω από 300.000 κρούσματα γρίπης την εβδομάδα!

«Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία από περιστατικά γρίπης ενώ μεγαλύτερες διαστάσεις αναμένεται να πάρει η νόσος το προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε μάλιστα ότι στην Ελλάδα, τα κρούσματα εβδομαδιαίως θα φτάσουν στις 300.000-350.000 και αυτό γιατί «είμαστε απροετοίμαστοι ανοσιολογικά».

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός, όπως είπε ο καθηγητής, ότι οι περισσότεροι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Στην ερώτηση πώς ξεχωρίζουμε τη γρίπη από τον κορωνοϊό, ο καθηγητής πνευμονολογίας ξεκαθάρισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζανάκης: Περιμένουμε πάνω από 300.000 κρούσματα γρίπης την εβδομάδα!"

Λέσβος: 17χρονος ξύπνησε από θαύμα λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του

Μία συνταρακτική ιστορία, που παραπέμπει σε ένα μικρό θαύμα, συνέβη στη Μυτιλήνη. Ένα 17χρονο αγόρι, είχε πέσει σε κώμα μετά από σοβαρό τροχαίο και παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών φαινόταν ότι τελικά δεν θα σωθεί. Επανήλθε όμως εκπλήσσοντας τους πάντες λίγο πριν μάλιστα οι γονείς του δωρίσουν τα όργανα του.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2022 στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο 17χρονος Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι.

Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα δείχνουν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.
Η μητέρα του στο σημείο αυτό άρχισε να ενημερώνεται για να δωρίσει ενδεχομένως τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν. Λίγες ώρες αργότερα ο εγκέφαλος του 17χρονου αρχίζει να αντιδρά, όπως δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο νευροχειρουργός Πέτρος Σουρτζής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: 17χρονος ξύπνησε από θαύμα λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του"

Ακάρ: Ορισμένοι στην Ελλάδα αυξάνουν την ένταση για να καλύψουν σκάνδαλα

Τις επιθετικές της δηλώσεις συνεχίζει η Άγκυρα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις με την Τουρκία για να συγκαλύψει σκάνδαλα.

Αναλυτικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά την επίσκεψή του στο νέο ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί να λύσει τα προβλήματα «με διάλογο, με ειρήνη, στο πλαίσιο καλής γειτονίας και διεθνούς δικαίου». Κατηγόρησε όμως την Αθήνα ότι προσπαθεί να αποτρέψει και να υπονομεύσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα για τη διαβούλευση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Αν και απλώνουμε το χέρι της ειρήνης, η Ελλάδα επιμένει να συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τις συζητήσεις που αυξάνουν συνεχώς τις εντάσεις», είπε. Μάλιστα κατηγόρησε την χώρα μας ότι προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες κατά της Τουρκίας όπως «η επεκτατικότητα και οι ρεβιζιονιστικές πολιτικές» για να καλύψει τα δικά της λάθη.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για ορισμένους στην Ελλάδα που προσπαθούν να συντηρήσουν την ένταση στα ελληνοτουρκικά για να καλύψουν τα σκάνδαλα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας. «Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σκάνδαλο των μεταναστών, η διαφθορά», είπε. «Αυτό δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένταση δεν είναι εφικτό να επιβιώσουν (πολιτικά) και αυτή η διαστρέβλωση δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε επίσης λόγο για «κόλπα» από την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας ως προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, ή το ΝΑΤΟ, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όλοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους. Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό», πρόσθεσε δηλώνοντας επίσης ότι η Τουρκία αποτελεί ένα αξιόπιστο σύμμαχο και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακάρ: Ορισμένοι στην Ελλάδα αυξάνουν την ένταση για να καλύψουν σκάνδαλα"

Βέροια: Ξεσπάει ο πατέρας του μωρού που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα – «Δεν το χωράει το μυαλό μου»

Το μωρό που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια ήταν μόλις 11 μηνών. Ένα παιδί εκτός γάμου. Ο πατέρας του πληροφορήθηκε από αστυνομικούς τα όσα έγιναν…

Ο νεαρός πατέρας μιλάει στο newsit.gr, για την τραγωδία στη Βέροια που έχει παγώσει ολόκληρη τη χώρα. Το αγγελούδι του βρέθηκε να επιπλέει νεκρό στα παγωμένα νερά του φράγματος στον Αλιάκμονα και ο ίδιος ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς. Του είπαν πως ομολόγησε και συνελήφθη η μητέρα του βρέφους. Η γυναίκα που γνώρισε πριν από δύο χρόνια και τον περασμένο Ιανουάριο τον έκανε πατέρα. Οι δυο τους δεν ήταν παντρεμένοι και τα προβλήματα στη σχέση τους, ήταν όπως φαίνεται έντονα. Μας λέει ότι δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 29χρονη.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω.

Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να την γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα.

Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα απο την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε» λέει στο newsit.gr.

Το φρικτό συμβάν αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί συνάντησαν τη μητέρα του αδικοχαμένου μωρού, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία και εκείνη μετά από αντιφάσεις ομολόγησε. Είπε ότι πέταξε το παιδί της στο φράγμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και εκείνη πήγε σε ξενοδοχείο για να αλλάξει χρόνο. Αρχικά τους έλεγε πως άφησε το κοριτσάκι της, σε οικοδομή και δεν ήξερε τι συνέβη στη συνέχεια.

Η 29χρονη αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί 10 φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Έμενε στο σπίτι με τους δικούς της. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τους είπε ότι θα κάνει ρεβεγιόν σε ξενοδοχείο και πήρε μαζί το παιδί της. Όταν την επόμενη μέρα επέστρεψε χωρίς το μωρό, εκείνοι υποψιάστηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ειδοποίησαν την αστυνομία και η γυναίκα έφυγε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Εκεί την συνάντησαν οι αστυνομικοί και άρχισαν να την ανακρίνουν. Ομολόγησε αυτό που είχε κάνει. Πήγε μάλιστα τους αστυνομικούς στο σημείο, στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου το αγγελούδι ήταν ήδη νεκρό. Δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά της τεχνητής λίμνης και ανέσυραν το 11 μηνών μωρό που επέπλεε νεκρό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρό, με τους γιατρούς να μην έχουν το παραμικρό περιθώριο να το επαναφέρουν.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται αυτό που είχε συμβεί, όταν κάποια στιγμή η 29χρονη τους είπε ότι είχε πάει βόλτα με το παιδί στο ποτάμι. Επέμειναν να την ρωτούν τι έκανε εκεί και κάποια στιγμή η παιδοκτόνος «έσπασε» και αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα. Η 29χρονη θα οδηγηθεί εντός της ημέρας σε εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη της. Εντός της ημέρας, αναμένεται να διενεργηθεί και η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Ξεσπάει ο πατέρας του μωρού που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα – «Δεν το χωράει το μυαλό μου»"

Βαριά «καμπάνα» σε Ρομά που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πίσω από τα... κάγκελα του σωφρονιστικού καταστήματος έκανε ο 43χρονος Ρομά, που είχε επιτεθεί με ένα μαχαίρι στους αστυνομικούς οι οποίοι πήγαν να τον συλλάβουν για τον εμπρησμό του καταλύματός του στον καταυλισμό που βρίσκεται έξω από την Άμφισσα.

Αρχικά, στον καταυλισμό είχαν πάει άνδρες της Πυροσβεστικής που ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά στο κατάλυμα το οποίο διέμενε ο 43χρονος, το μεσημέρι της Πέμπτης. Όταν διαπίστωσαν ότι ο εμπρηστής ήταν επιθετικός, κάλεσαν την Αστυνομία με αποτέλεσμα να φτάσουν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Όμως, ο 43χρονος τους επιτέθηκε και προσπάθησε να τους τραυματίσει με το μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί τον αφόπλισαν, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και βία κατά υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας, στον οποίο οδηγήθηκε την επόμενη ημέρα, τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βαριά «καμπάνα» σε Ρομά που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς"

Φυσικό αέριο: Νέα «βουτιά» στην τιμή του – «Έπιασε» προπολεμικά επίπεδα

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έπεσε σήμερα (02.01.2023) στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζοντας την καθοδική της πορεία χάρις και στον σχετικά καλό καιρό που επιτρέπει την εξοικονόμηση των αποθεμάτων.

Η τιμή του φυσικού αερίου για τις παραδόσεις του Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 50% σε διάστημα ενός μηνός … και απέχει σημαντικά από την κορύφωση του καλοκαιριού, όταν τον Αύγουστο είχε φθάσει στα 343 ανά MWh. Σήμερα (02.01.20233), τα συμβόλαια αναφοράς για την Ευρώπη, το TTF στην ολλανδική αγορά, μειώθηκε κατά 4,67% στα 72,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου στις 09.35 ώρα Ελλάδος. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι τιμές του φυσικού αερίου άρχισαν να αυξάνονται το φθινόπωρο 2021, με την έναρξη της περικοπής των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και στην συνέχεια μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Εκτοτε, οι αγωγοί φυσικού αερίου που συνδέουν την Ρωσία με την Ευρώπη έχει σχεδόν κλείσει.

Ο όγκος των σημερινών συναλλαγών ήταν περιορισμένος, καθώς η βασική αγορά πρώτων υλών, η αγορά του Λονδίνου, είναι κλειστή.

Η πτωτική τάση των τιμών οφείλεται «στα σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου που έχουν συγκροτηθεί και στην σχετικά χαμηλή ζήτηση, λόγων των ευνοϊκών μετεωρολογικών συνθηκών», εξηγεί ο Σεμπάστιαν Πάρις Χόρβιτς της La Banque Postale Asset Management.

«Είναι καλή είδηση για τις ευρωπαϊκές χώρες και για τις οικονομίες της περιοχής», λέει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυσικό αέριο: Νέα «βουτιά» στην τιμή του – «Έπιασε» προπολεμικά επίπεδα"

Πέταξε το κοριτσάκι της στον Αλιάκμονα και μετά έκανε αλλαγή χρόνου σε ξενοδοχείο

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Βέροιας από την είδηση ότι μία μητέρα 29 ετών πέταξε το βρέφος της, ένα κοριτσάκι μόλις 11 μηνών, στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη γυναίκα έφυγε με το κοριτσάκι από το χωριό Σταυρό Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της. Στη συνέχεια η γυναίκα φέρεται να πήγε στο φράγμα του Αλιάκμονα και να εγκατέλειψε το παιδί στα παγωμένα νερά. Αμέσως μετά, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

IMG_20230102_094242Εδώ έριξε το μωρό της η μητέρα

Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς το παιδί. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η γυναίκα αρχικά έπεφτε σε αντιφάσεις, υποστηρίζοντας ότι το μωρό το είχε αφήσει σε άλλο σημείο αλλά μετά από πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε ότι έριξε το μωρό μέσα στον ποταμό Αλιάκμονα.

Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Οι κάτοικοι του χωριού, όπου ζούσε η 29χρονη Ελευθερία, δηλώνουν σοκαρισμένοι, ωστόσο, όπως λένε, γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε πολλά προβλήματα και έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας.

«Καιρό τώρα όλοι αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν αυτή η μητέρα που έχει ανάγκη από ψυχιατρική βοήθεια κι αντιμετωπίζει κι άλλου είδους προβλήματα, να μεγαλώνει ένα παιδί; Την Ελευθερία την ξέρουμε όλοι εδώ στο χωριό. Γνωρίζουμε τα προβλήματά της, τους αγώνες της με τα νοσοκομεία και τα προβλήματα της οικογένειας. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε ότι μένει έγκυος από έναν άντρα από το διπλανό χωριό. Στη συνέχεια, αυτός αναγνώρισε το μωρό αλλά το παιδάκι μεγάλωνε με τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της μάνας. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι, το βλέπαμε όταν το πήγαινε βόλτες ο παππούς της Ελευθερίας. Δεν ξέρουμε , τι να πούμε πια. Προσπαθούσαμε κάποιοι από το χωριό να βοηθήσουμε αλλά η κατάσταση ήταν δύσκολη. Προφανώς η κοπέλα με τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει βγήκε εκτός εαυτού και την «πλήρωσε» το αγγελούδι» λέει στο protothema.gr ο κ.Γιώργος φίλος της οικογένειας και κάτοικος του χωριού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέταξε το κοριτσάκι της στον Αλιάκμονα και μετά έκανε αλλαγή χρόνου σε ξενοδοχείο"

Κορωνοϊός - Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους έπειτα από 16 μήνες αναστολής

Επιστρέφουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, ύστερα από 16 μήνες απουσίας, 1.700 υγειονομικοί που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται πως την επιστροφή των ανεμβολίαστων κατά του κορονοϊού υγειονομικών αποφάσισε, μετά από προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ, το Γ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας (νοσοκομεία), από τις 14/4 και έως τις 31/12 του 2022.

Χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργείων, με θέμα τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19.

Στην ΚΥΑ προβλέπονται μέτρα για το ανεμβολίαστο προσωπικό που επιστρέφει στα νοσοκομεία. Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95)
Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Το εν λόγω προσωπικό προσκομίζει υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον Προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.
Το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών του παρόντος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του σε κλινικές κλειστής νοσηλείας όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών.
Επίσης η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής υγείας δύναται να εξειδικεύει τις κλινικές κλειστής νοσηλείας και να αποφασίζει σε ποιες επιπλέον Μονάδες της δομής το εν λόγω προσωπικό δεν παρέχει τις υπηρεσίες του.
Ο προϊστάμενος κάθε δομής υγείας οφείλει να υποβάλει στη Διοίκηση της δομής που προΐσταται, κάθε εβδομάδα, έκθεση περί τήρησης ή μη των ως άνω μέτρων για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Σε υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με rapid test υποχρεούται και το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει λάβει ειδική εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ.

skai

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους έπειτα από 16 μήνες αναστολής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news