facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Δικηγορικό γραφείο Κούγια: «Για να μην καταβάλλει οφειλές ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε η υπόθεση για απάτες»

Την βεβαιότητα τους πως η υπόθεση των συλληφθέντων για απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ "δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αποφύγει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει 2.000.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στους εντολείς μας" εκφράζει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια και των συνεργατών του.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως το γραφείο Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση "των βασικών κατηγορουμένων στην σήμερα παρανόμως δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, όπου γνωστοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίες προμηθεύουν με νοσοκομειακά υλικά μεγάλα νοσοκομεία της ελληνικής επικράτειας κατηγορούνται ότι δήθεν είναι μέλη εγκληματικής οργανώσεως, που διαπράττει απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και δωροδοκεί γιατρούς, οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους για την επίτευξη των παράνομων σκοπών τους".

Ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του αναφέρουν πως "βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να καταγγείλουμε τους αρμόδιους αστυνομικούς της οικονομικής υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για την χωρίς καμία νομική δικαιολογία σύλληψη των κατηγορουμένων με την εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας για μία δικογραφία 3.000 σελίδων και την παράνομη προσπάθεια των συγκεκριμένων αστυνομικών να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, χωρίς οι κατηγορούμενοι κι εμείς οι δικηγόροι τους να λάβουμε γνώση έστω και ενός εγγράφου απ' αυτήν τη δικογραφία των 3.000 σελίδων".

Το δελτίο Τύπου του δικηγορικού γραφείου καταλήγει: "Είμαστε βέβαιοι, τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, όσο κι εμείς, οι υπόλοιποι συνεργάτες του, ότι αυτή η ιδιαίτερα διογκωμένη και χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία  υπόθεσις δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αποφύγει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει 2.000.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στους εντολείς μας, και θα καταρρεύσει αύριο ενώπιον της κυρίας Ανακριτού Διαφθοράς, η οποία θα διενεργήσει την ανάκριση". 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγορικό γραφείο Κούγια: «Για να μην καταβάλλει οφειλές ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε η υπόθεση για απάτες» "

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη πριν από λίγο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά τις 9 συμβατικά αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής έκλεισαν την οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως έως την Θεσσαλίας και μπήκαν μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου συνέλλαβαν τον Χρήστο Παππά.

Τον φυγόποινο φιλοξενούσε σε διαμέρισμα μία 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσένιτσκα, η οποία ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης. 

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μαζί με την 52 χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η πληροφορία για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο Χρήστος Παππάς έφτασε στην αστυνομία πριν μερικές ημέρες. Πιθανολογείται ότι βρισκόταν εκεί όλο το διάστημα που παρέμενε καταζητούμενος.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής"

Αστυνομικός μέλος σπείρας διακίνησης κοκαΐνης – Είχαν αποδράσει από το αλλοδαπών

Το ρόλο του σωματοφύλακα σε ηγετικό μέλος σκληρής συμμορίας διακίνησης κοκαΐνης φέρεται να είχε αναλάβει αστυνομικός που υπηρετούσε σε μάχιμη υπηρεσία της Αθήνας.

Χειροπέδες σε επτά άτομα από τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν όπλο ένστολου το οποίο είχαν αφαιρέσει κατά τη διάρκεια απόδρασης από την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη το 2009.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασε η πληροφορία ότι εν ενέργεια αστυνομικός είχε αναλάβει χρέη bodyguard σε κακοποιό ο οποίος εμπλέκεται με διακίνηση κοκαΐνης. Ο συλληφθείς αστυνομικός σύμφωνα με πληροφορίες συνόδευε τον διακινητή σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Ήταν όπως φαίνεται το δεξί του χέρι και έτοιμος να «καθαρίσει» για τον αρχηγό.

Ωστόσο οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ του πέρασαν χειροπέδες ενώ συνολικά συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος που έσπρωχναν κοκαΐνη και χασίς στις πιάτσες της Αθήνας.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε όπλο αστυνομικού. Όπως διαπιστώθηκε από τον σειριακό αριθμό το όπλο ανήκε σε ένστολο και οι συλληφθέντες το είχαν αρπάξει όταν είχαν αποδράσει από την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Το όπλο έχει σταλεί για βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Κατά τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κώδικες ονομασίες. Την κοκαΐνη την έλεγαν «χιόνια στο καμπαναριό» ενώ το χασίς «τσόκο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός μέλος σπείρας διακίνησης κοκαΐνης – Είχαν αποδράσει από το αλλοδαπών"

Καναδάς: Στις φλόγες ολόκληρο χωριό - Καίγονται κτίρια και περιουσίες - Βίντεο

Αποκαλυπτικές εικόνες και βίντεο από το κύμα καύσωνα που πλήττει τον Καναδά μαρτυρούν εκτεταμένες καταστροφές, τη στιγμή που κτίρια και δέντρα έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο χωριό του Λίτον.

Το χωριό της Βρετανικής Κολούμπια εκκενώθηκε όταν η πυρκαγιά πήρε ανησυχητικές διαστάσεις, εν μέσω ακραία υψηλών θερμοκρασιών, που έφτασαν μέχρι 49,5 βαθμούς


Η ένταση της φωτιάς αποτυπώνεται και σε βίντεο όπου φαίνεται ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει καλύψει την ατμόσφαιρα.

«Φλέγεται όλη η περιοχή. Χρειάστηκαν 15 μόνο λεπτά από τη στιγμή που εκδηλώθηκε ο πρώτος καπνός για να επεκταθεί παντού  φωτιά», δήλωσε στο CBC ο δήμαρχος Ιάν Πόλντερμαν.

Οι πυροσβέστες δίνουν ακόμη μάχη με τις φλόγες, ενώ δεν έχει καταγραφεί απώλεια ανθρώπινης ζωής, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πόλεις που βρίσκονται νότια του Βανκούβερ, στις ΗΠΑ, όπως το Πόρτλαντ στο Όρεγκον και το Σιατλ στην Ουάσινγκτον, γνωστές για το κρύο και υγρό κλίμα τους πλήττονται απο την υπερβολική ζέστη. Οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ από το 1940, οπότε και ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία. Σε πολλές περιοχές οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν την άσφαλτο.

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 46,1 Βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ το απόγευμα της Δευτέρας και 41,6° Κελσίου σε αυτό του Σιάτλ, σύμφωνα με τις μετρήσεις της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS).

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι πέθαναν αιφνιδίως μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης στην περιοχή του Βανκούβερ, μια απότομη αύξηση του ποσοστού θνητότητας που πιθανότατα συνδέεται με το κύμα καύσωνα, ανακοίνωσε η καναδική ομοσπονδιακή αστυνομία.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καναδάς: Στις φλόγες ολόκληρο χωριό - Καίγονται κτίρια και περιουσίες - Βίντεο"

Εφοδος σε e-shop, κατάσχεση 1.369 προϊόντων «μαϊμού»

Σήμερα, Πέμπτη 01.07.2021, πραγματοποιήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιχείρηση για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στη φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος στο Περιστέρι.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.369 τεμάχια απομιμητικών ειδών (αθλητικά παπούτσια, είδη ένδυσης, αρώματα, τσάντες, θήκες κινητών και αξεσουάρ αυτοκινήτων).

Επιπρόσθετα στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο έξι χιλιάδων Ευρώ (6.000€), για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146), ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α’ 146).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοδος σε e-shop, κατάσχεση 1.369 προϊόντων «μαϊμού»"

Ρομά ξυλοκόπησαν & λήστεψαν υπαλλήλους στο υπ. Περιβάλλοντος

Ρομά έδειραν και λήστεψαν υπαλλήλους του υπουργείου Περιβάλλοντος που ακολούθησαν το gps και βρέθηκαν κατά λάθος στον καταυλισμό τους στη Θήβα!

Οι δύο υπάλληλοι ξυλοκοπήθηκαν μέρα μεσημέρι απο την ομάδα των 15 Ρομά (ανάμεσα τους υπήρχαν και ανήλικοι), οι οποίοι τους λήστεψαν και στη συνέχεια έκαναν γυαλιά – καρφιά το υπηρεσιακό όχημα.

Η περιπέτεια των δύο υπαλλήλων του Τμηματος Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Περιβάλοντος, σημειώθηκε το μεσημέρι της 1ης Ιουνίου.

Ήταν λίγο μετά τις 12:30 όταν οι δυο άνδρες ηλικίας 46 και 49 ετών, που επέβαιναν σε ενα υπηρεσιακό γκρί Toyota Prius και κατευθύνονταν στη Θήβα, ακολουθούν το gps για να φθάσουν στον προορισμό τους.

Ο πλοηγός, τους βγάζει σε μια παράκαμψη που τους οδήγησε μέσα σε εναν καταυλισμό Ρομα.

Πριν προλάβουν να αντιδράσουν και να φύγουν, μια ομάδα 15 Ρομά, ανάμεσα τους και ανήλικοι, κυκλώνουν το υπηρεσιακό οχημα και αναγκάζουν τους επιβάτες να κατέβουν.

Εκεί αφού τους ξυλοκοπούν στη συνέχεια αρπάζουν απο τον ενα το κινητό του, απο τον δευτερο δυο κινητά ενώ πριν εξαφανιστούν, φρόντισαν να σπάσουν το αυτοκίνητο. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Θήβας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά ξυλοκόπησαν & λήστεψαν υπαλλήλους στο υπ. Περιβάλλοντος"

Παναθηναϊκός: Πέρασε από τη Βουλή η διάταξη για τον Βοτανικό

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο αθλητικός νόμος που συμπεριλαμβάνει τις διατάξεις για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Πέρασε από τη Βουλή ο αθλητικός νόμος που συμπεριλαμβάνει τις διατάξεις για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ο Βοτανικός θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχη ενώ παράλληλα όλες οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου ανήκουν στους “πράσινους”.

Το ποσό που θα δίνει ο Παναθηναϊκός στο δήμο και στο δημόσιο θα οριστεί από την διμερής συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ και του Δήμου (το 65% αυτού του ποσού που συμφωνηθεί θα δίνεται στο ελληνικό δημόσιο και το 35% αυτού στο Δήμο Αθηναίων).

Να αναφέρουμε ακόμα ότι για 15 χρόνια ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα παίρνει το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις, προκειμένου να συντηρεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Όσα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ και αφορούν τον Παναθηναϊκό

Άρθρο 45 – Παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Τομέα Α` της Περιοχής Ανάπλασης II στον Βοτανικό

1. Σε εκτέλεση του από 29.4.2013 π.δ. (ΑΑΠ 161), ο Δήμος Αθηναίων δύναται να παραχωρήσει υπό όρους τη χρήση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α` της περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, καθώς και τις προβλεπόμενες στην Περιοχή Ανάπλασης Ι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εγκαταστάσεις στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» (εφεξής «σωματείο»), που ιδρύθηκε με την υπ` αρ. 227/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Αθήνα. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της προβλεπόμενης στην παρ. 2 σύμβασης. Οι μοναδικοί λόγοι λήξης της παραχώρησης προ των ενενήντα εννέα (99) ετών είναι εάν το σωματείο διαλυθεί, τεθεί σε εκκαθάριση, ή παύσει για οποιονδήποτε λόγο να ασκεί τον καταστατικό του σκοπό. Μετά τη λήξη της παραχώρησης η χρήση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως θα έχει διαμορφωθεί και σε όποια κατάσταση βρίσκεται τον χρόνο εκείνο, επανέρχονται στον Δήμο Αθηναίων, άνευ ουδεμίας αποζημιώσεως του σωματείου ή οποιουδήποτε τρίτου.

2. Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του σωματείου δύναται, να καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις των παραχωρήσεων που προβλέπονται στην παρ. 1, οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις της τυχόν εκχώρησης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

3. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α` της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ της παρ. 1, μπορούν να εκχωρηθούν από το σωματείο στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (Π.Α.Ε.) του για την εκτέλεση των καταστατικών σκοπών της και τη χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου ως έδρας της ομάδας της για όλους τους φιλικούς και επίσημους αγώνες της, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

4. Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ως άνω Π.Α.Ε., δύναται να επιτρέπεται σε αυτήν να μισθώνει απευθείας τους ελεύθερους και μη προοριζόμενους για άλλους αθλητικούς σκοπούς χώρους, οι οποίοι ευρίσκονται στις πιο πάνω εγκαταστάσεις του γηπέδου του Τομέα Ανάπλασης Α` της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Το ίδιο δικαίωμα δίδεται και για τις συμβάσεις ονοματοδοσίας των αθλητικών χώρων και των εγκαταστάσεων αυτών.

5. Η περ. δ` της παρ. 3 του άρθρου 7 του ως άνω από 29.4.2013 π.δ. αντικαθίσταται ως εξής:

«δ) Ο Δήμος Αθηναίων έχει την ευθύνη να κινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για τη σύναψη των συμβάσεων παραχώρησης ή εκμίσθωσης του χώρου και την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ. Η έκδοση της σχετικής οικοδομικής αδείας θα γίνει με επιμέλεια του Δήμου Αθηναίων. Η εκτέλεση των σχετικών εργασιών κατασκευής θα γίνει με επιμέλεια και δαπάνες του Δήμου Αθηναίων. Το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ δεν υπάγεται ως προς τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησής του στις διατάξεις του ν. 423/1976 (Α` 223).

Ειδικά για την περίπτωση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, κατ` εφαρμογή του παρόντος διατάγματος, η δημοπράτηση του έργου μπορεί να διενεργηθεί πριν τη συζήτηση της αίτησης περί προσωρινού ή οριστικού καθορισμού αποζημίωσης. Οικοδομικές άδειες εκδίδονται και οικοδομικές εργασίες εκτελούνται μόνον επί των τμημάτων του Τομέα Ανάπλασης Α` της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ επί των οποίων υφίσταται εκάστοτε κυριότητα του Δήμου Αθηναίων».

6. Τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου κατανέμονται μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Αθηναίων κατά εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) και τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) αντιστοίχως. Τα ως άνω ποσοστά ανταποκρίνονται στην αξία συνεισφοράς των μερών του προγράμματος διπλής ανάπλασης στο έργο κατασκευής του γηπέδου και στην πρόσθετη αξία που φέρουν οι Περιοχές Ανάπλασης Ι και ΙΙ σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για τη συνολική επιμέλεια της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ.

7. Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εφαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α` 121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ετών δύναται να παρατείνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναθηναϊκός: Πέρασε από τη Βουλή η διάταξη για τον Βοτανικό"

Εντοπίστηκαν 25 νέα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν εντοπιστεί τα 30 από τα 54 στελέχη του κορωνοϊού που φέρουν την "ινδική" ή παραλλαγή "Δέλτα". Τα υπόλοιπα έχουν εντοπιστεί στην Αττική (8), στη Θεσσαλονίκη (5) από 1 στην Αχαΐα, 1 στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", 4 στη Λέσβο, 2 στην Πάρο, 1 στην Χαλκιδική, 1 στην Κορινθία και 1 στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα είναι 25, ενώ η εν λόγω μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στο 0,33% των δειγμάτων που έχουν αναλυθεί συνολικά.

Στο 81,70% έχει εντοπιστεί η βρετανική μετάλλαξη, στο 16,60% η νιγηριανή μετάλλαξη Β.1.1.318 και στο 0,61% η νοτιοαφρικανική Β.1.351.

Τα πρώτα δύο στελέχη της "ινδικής" μετάλλαξης καταγράφηκαν στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου, στις 3 Ιουνίου καταγράφηκε ακόμη 1, στις 10 Ιουνίου ακόμη 3 και στις 17 άλλα 5. 

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν 25 νέα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα"

Ελεύθεροι οι δύο άνδρες για το βιασμό της 19χρονης στα Πατήσια

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό 19χρονης κοπέλας στα Πατήσια, στους οποίους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.

Επιπλέον και στους κατηγορούμενους ανακριτής και εισαγγελέας απαγόρευσαν την οποιαδήποτε προσέγγιση και επικοινωνία με το φερόμενο ως θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα φέρεται να έχει μερικώς ανακαλέσει την αρχική της καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι δυο κατηγορούμενοι την άρπαξαν, την έκλεισαν στο διαμέρισμα του ενός επί τρεις ημέρες και την βίασαν επανειλημμένα…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι δύο άνδρες για το βιασμό της 19χρονης στα Πατήσια"

ΣτΕ: «Ναι» στα υποχρεωτικά self test στα σχολεία υπό συνθήκες πανδημίας

Για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος οι γονείς μαθητών και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχασαν την πρώτη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου (self test) νόσησης από COVID-19.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί και ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζουν ότι η επιβολή του υποχρεωτικού self test επ΄ απειλή της μη δυνατότητας να παρακολουθούν οι μαθητές τα μαθήματά τους, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στους μαθητές.

Επίσης, ανεπανόρθωτη βλάβη προκαλεί στους εκπαιδευτικούς η περικοπή των αποδοχών τους για τους αρνούμενους να υποβληθούν σε self test, ενώ παράλληλα τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η αξιοπρεπή2 διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Τώρα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Δήμητρα Μαυροπόδη) απέρριψε όλους λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας, για τυπικό λόγο απέρριψαν τον ισχυρισμό των εκπαιδευτικών ότι θα προκληθεί σε βάρος τους οικονομική ζημιά από την περικοπή των αποδοχών όσων αρνούνται να υποβληθούν σε self test. Και απορρίφθηκε ο ισχυρισμός αυτός ως απαράδεκτος, καθώς προβλήθηκε με πρόσθετους λόγους και όχι με την αίτηση αναστολής.

Να σημειωθεί ότι η κυρία αίτηση ακύρωσης των γονέων και εκπαιδευτικών έχει συζητηθεί ήδη στο ΣτΕ (22 Ιουνίου 2021) και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΣτΕ: «Ναι» στα υποχρεωτικά self test στα σχολεία υπό συνθήκες πανδημίας"

Κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για ανεμβολίαστους και μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ο Ιούλιος έφτασε και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ, όπως και τα νέα μέτρα για τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις μετακινήσεις με πλοίο, μιας και βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού. 

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:
Για τους ενήλικες:
α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,
β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και: 
α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.
β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.
Επίσης, για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την Κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η ενημέρωση

Αρχικά το λόγο πήρε η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε: “Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν μία σταθεροποίηση της επιδημίας. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας. Η πλειοψηφία κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 -34 ετών (60%). Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές. Ο Ιούνιος ήταν εξαιρετικός μήνας για την Ελλάδα. Είχαμε μείωση κρουσμάτων κατά 75% και μείωση θανάτων κατά 50%. Η αύξηση των τελευταίων ημερών πιθανώς οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα. Ήδη καταγράφονται περιστατικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τον αρχικό ιό. Ιδιαίτερα αυξημένη φαίνεται να είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση της μετάλλαξης”.   

“Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα εξαρτάται από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε τον επόμενο μήνα αλλά και την ατομική προστασία”. 

“Μειώθηκαν κατά 28% οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα”, ανέφερε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. “Η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι υψηλή”, είπε στη συνέχεια.  

Δείτε την ενημέρωση

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για ανεμβολίαστους και μετακινήσεις από νομό σε νομό"

Κορωνοϊός: Στα 761 τα νέα κρούσματα - Επιπλέον 25 της μετάλλαξης Δέλτα, 189 οι διασωληνωμένοι, 4 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 761, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 423.185 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.710 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 189 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 38 (ημερήσια μεταβολή +2.7%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διπλασιάστηκαν, σχεδόν, τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» μέσα σε πέντε μέρες

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.201 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 31 Μαρτίου 2021 έως 21 Ιουνίου 2021. Από τον έλεγχο των 1.201 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 821 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC), 340 δείγματα με στελέχη υπό παρακολούθηση (Variants Under Monitoring) και 3 δείγματα με στελέχη ενδιαφέροντος (Variant of Interest - VOI).

Εκ των 821 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 790 αφορούν στο στέλεχος Alpha, 6 αφορούν στο Βeta και 25 αφορούν στο Delta. Εκ των 340 δειγμάτων με στελέχη υπό παρακολούθηση, τα 333 αφορούν στο στέλεχος B.1.1.318 (Variant E484K), και 7 αφορούν στο C.36. 

Εκ των 3 δειγμάτων με στελέχη ενδιαφέροντος, 2 αφορούν στο στέλεχος Eta και 1 δείγμα αφορά στο B.1.621. Επιπλέον, ανιχνεύθηκαν 2 στελέχη B.1.1.523 (Variant E484K) και 2 Β.1.1 (Variant E484K).

Τα 25 νέα κρούματα της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ εντοπίστηκαν την περίοδο 16 Ιουνίου έως 21 Ιουνίου.

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 19.544 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 17.073 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 1.763 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 708 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 17.073 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τρία πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το Alpha, με ποσοστό 77,48%, ακολουθούμενο από το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 9,78% και το Beta με ποσοστό 0,29%.

Από τα 1.763 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 1.600 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση.

Από τα δείγματα αυτά, 21,89% αφορούν στο στέλεχος Alpha, 63,41% στο B.1.1.318 (Variant E484K), 3,18% στο Beta, 1,99% στο Delta και
0,28% στο C.36. Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 122 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 106 στο Alpha, 4 στο Beta, 5 στο Delta, 4 στο Β.1.1.318 (Variant E484K), 1 στο Eta, 1 στο Kappa και 1 στο B.1.621 (VOI).

Η γεωγραφική κατανομή των 761 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

55 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

51 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

42 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

124 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

105 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

43 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

28 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εβρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

39 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

63 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 761 τα νέα κρούσματα - Επιπλέον 25 της μετάλλαξης Δέλτα, 189 οι διασωληνωμένοι, 4 θάνατοι"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή, σε περιοχές της χώρας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα οι περιοχές για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς είναι οι εξής:

* Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

* Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας - νήσος Σκύρος)

* Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων )

* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)

* Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

* Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης)

* Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνης, ΠΕ Ηρακλείου)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες, υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή, σε περιοχές της χώρας"

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Αρέσει δεν αρέσει, υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο - Θα ανοίξουμε το Βαρώσι

Ερσίν Τατάρ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις τους σε κοινή συνέντευξη τύπου στα κατεχόμενα, απέρριψαν τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου που πρότεινε και πάλι ο ΓΓ του ΟΗΕ στον Τουρκοκύπριο ηγέτη στην συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, με το επιχείρημα ότι ενόσω δεν υπάρχει κοινό έδαφος για την έναρξη επίσημων συνομιλιών, θα ήταν ένα λάθος βήμα. Και οι δύο είπαν ότι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν αφού γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές στάτους των Τουρκοκυπρίων.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ανέφεραν ότι αξιολόγησαν τις εξελίξεις μετά την άτυπη πενταμερή συνάντηση στην Γενεύη και τις συναντήσεις που είχαν από τότε μέχρι σήμερα, ενώ συζήτησαν για το Βαρώσι και τις εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων. Στην συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών παρόντες ήταν ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ερσαν Σανέρ και ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Τουρκοκύπριου ηγέτη στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αντάλειας και είπε, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ότι «κάποιοι ενοχλήθηκαν γι’ αυτό». Είναι κάποιοι, συνέχισε, που ενοχλήθηκαν επειδή στην πραγματικότητα τα επιχειρήματα και οι θέσεις που έθεσαν από κοινού Τουρκία και τουρκοκυπριακή πλευρά, τυγχάνουν στήριξης, κάποιοι που δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτε με τους Τουρκοκύπριους, «εκείνοι που δεν μπορούν να ανεχθούν το να μπορεί κάποιος ελεύθερα να πει την άποψή του σε ένα ανεπίσημο φόρουμ, να μην συνομιλεί κανείς με τους εκπροσώπους του τουρκοκυπριακού λαού σε ένα φόρουμ που καλέσαμε όλους».

Επιπλέον, συνέχισε, κάποιοι πήραν τηλέφωνο σε κάποιους για να μην συμμετάσχουν στο Φόρουμ αυτό και «οι φίλοι μας από την Ευρώπη μας είπαν ότι ενοχλήθηκαν από αυτό το τηλεφώνημα. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια ταπεινωτική συμπεριφορά για όσους το έκαναν αυτό, και οι φίλοι μας είδαν το πραγματικό τους πρόσωπο». Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι το Φόρουμ θα θεσμοθετηθεί και του χρόνου θα το κάνουν τον Μάρτιο ή εντός Απριλίου κι ευχαρίστησε τους Τατάρ και Ερτουγρούλογλου που συμμετείχαν φέτος.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι η συνάντηση στη Γενεύη ήταν σημείο καμπής για το Κυπριακό. «Πλέον μια εποχή έκλεισε και μια νέα άρχισε. Στην Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά έθεσε στην ατζέντα μια νέα, ρεαλιστική και επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα πρόταση. Ζήτησε την κυριαρχική ισότητα που κέρδισε το 1960 και την εκπροσώπηση του ίσου διεθνούς στάτους. Δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη και σε όλο τον κόσμο ότι οι διαπραγματεύσεις από δω και πέρα μπορούν με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσουν. Μια μόνιμη λύση στο νησί μπορεί να υπάρξει σε αυτό το πλαίσιο. Καλώ για ακόμη μια φορά από εδώ την ελληνοκυπριακή πλευρά και την διεθνή κοινότητα να αξιολογήσουν καλά αυτή την ευκαιρία. Στο νησί υπάρχουν δύο ίσοι και κυρίαρχοι λαοί που κατέχουν δύο κράτη. Είτε αναγνωρίζεται είτε όχι, είτε αρέσει είτε όχι, αυτή είναι μια πραγματικότητα».

Η λύση αποσπάστηκε από τις πραγματικότητες επί του εδάφους και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο τραπέζι, πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Στην Γενεύη, συνέχισε, για ακόμη μια φορά είδαν ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί ακόμα να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντάνα, επιπλέον αμφισβητεί κάποιες βασικές παραμέτρους, «προσπαθεί να πει αμήν σε μια προσευχή που δεν μπορεί να γίνει». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, που σηκώθηκε από το τραπέζι στην Γενεύη λέγοντας ότι δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα, σήμερα απορρίπτει και την κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού «λαού». Οι Ελληνκύπριοι, συνέχισε, συζητούν μόνο για την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα ενσωματώσει τους Τουρκοκύπριους. Ακούγαμε στην Γενεύη με προσοχή τι έλεγε, ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι επίσημα είπε πως ‘η νέα κυριαρχία θα μου ανήκει και οι Τουρκοκύπριοι θα είναι ισότιμοι όσο εγώ πιστεύω ότι είναι’. «Αυτή η νοοτροπία αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα. Κι εμείς πλέον δεν την υπολογίζουμε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά κρύβεται πίσω από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που έμειναν στο ράφι και πέθαναν. Δεν αποδεχόμαστε πλέον να παρουσιάζει την μη λύση ως αναζήτηση λύσης. Αυτή η εποχή έκλεισε».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι αυξάνονται οι αιτήσεις Ελληνοκυπρίων προς την Επιτροπή αποζημιώσεων της Τουρκίας για παραχώρηση των περιουσιών τους στην Αμμόχωστο με αποζημίωση. Υποστήριξε πως το άνοιγμα του Βαρωσίου «θα γίνει με τρόπο διαφανή στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν παραβιάστηκαν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε θα παραβιαστούν. Τα βήματα που έγιναν δεν παραβίασαν ιδιοκτησιακά δικαιώματα». Γι’ αυτό, είπε, θα στηρίξουν κάθε βήμα που κάνει σε αυτό το ζήτημα το ψευδοκράτος.

Στο ευρύτερο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε, πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει προτείνει μια περιφερειακή διάσκεψη και η πρόταση του ψευδοκράτους για δίκαιο διαμοιρασμό και των εσόδων, είναι στο τραπέζι. Τουρκία και ψευδοκράτος, συνέχισε, δεν εποφθαλμιούν τα δικαιώματα κανενός αλλά όλοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα παραχωρήσουν σε κανέναν τα δικαιώματά τους.

Στην ερώτηση εάν συζητήθηκε το θέμα του Ειδικού Απεσταλμένου και ποια είναι η θέση τους, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι δεν θα είχε νόημα να διορισθεί ένας Ειδικός Απεσταλμένος πριν ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας ότι επιπλέον μπορεί να δημιουργήσει και δυσκολίες. Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, συνέχισε, εκτελεί τα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο. Πριν καταλήξουμε στο αν υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος, ένα διαφορετικό πιο αναβαθμισμένο στάτους και ο διορισμός Ειδικού Απεσταλμένου, «κατ’ εμάς δεν θα είναι ένα σωστό βήμα». Αξιολόγησαν, είπε, σήμερα το θέμα σε όλες τις διαστάσεις και κατέληξαν σε αυτή την σκέψη/απόφαση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι και στην Γενεύη έγινε αυτή η πρόταση και είχαν πει τη θέση τους στον ΓΓ του ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κοινό έδαφος και πως υπάρχει και η πιθανότητα μιας δεύτερης άτυπης συνάντησης 5 + ΟΗΕ για να διαπιστωθεί αυτό. «Ωστόσο, αφού διαπιστωθεί ότι υπάρχει κοινό έδαφος και αφού ληφθεί απόφαση για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων υπάρχει νόημα στο να διοριστεί Ειδικός Απεσταλμένος».

Ερωτηθέντες για την ανακοίνωση από την Κύπρια Υπουργό Ενέργειας ότι το γεωτρητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αρχίσει τον Δεκέμβριο, ο κ. Τατάρ είπε ότι και το «κράτος» τους έχει δικαιώματα στα ενεργειακά γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος «δύο λαών», κατά την έκφρασή του.
Εάν γίνει ένα τέτοιο βήμα θα κάνουμε κι εμείς ανάλογα βήματα με την στήριξη της Τουρκίας, αλλά θέλω να τους καλέσω να συμπεριφερθούν ψύχραιμα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναζήτησης ή όχι κοινού εδάφους και τους έχουν γίνει συστάσεις να αποφεύγουν τις προκλητικές ενέργειες. «Αυτές τις συστάσεις μεταφέρουμε κι εμείς σε αυτούς», είπε.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να δώσουν το μήνυμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι χωρίς να υπάρχει δίκαιος διαμοιρασμός και χωρίς διαμοιρασμό των εσόδων, η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα κάνουν τα απαραίτητα βήματα σε κάθε βήμα που θα γίνεται. Στο παρελθόν, είπε, έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους και όταν οι Ελληνοκύπριοι έκαναν σεισμικές ή άλλες έρευνες η Τουρκία έστειλε τα πλοία της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ψευδοκράτους «βεβαίως στη δική μας υφαλοκρηπίδα».

Αυτό που πρέπει να γίνει, επανέλαβε, είναι ένας δίκαιος διαμοιρασμός, γ’ αυτό υπάρχει η πρόταση του ψευδοκράτους στο τραπέζι. «Σε αντίθεση περίπτωση εμείς θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται, όπως και το κάναμε στο παρελθόν. Να μην έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Εάν θέλουν ειρήνη και ευημερία, εάν θέλουν διαμοιρασμό, ας δείξουν την απαραίτητη ευελιξία έναντι της πρότασης του Τούρκου Προέδρου για περιφερειακή διάσκεψη και της πρότασης των Τ/κ για το φυσικό αέριο, κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Τσαβούσογλου: Αρέσει δεν αρέσει, υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο - Θα ανοίξουμε το Βαρώσι"

Εξαρθρώθηκε σπείρα για παράνομες συνταγογραφήσεις, συνελήφθησαν γιατροί

Δεκατρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί και τα αρχηγικά μέλη, συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με την κατηγορία ότι διέπρατταν απάτες σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και προχωρούσαν στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα 65 άτομα, εκ των οποίων 54 ιατροί και ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Όπως εκτιμά η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το παράνομο οικονομικό όφελος για την οργάνωση και αντίστοιχα η ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό 5.000.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015, οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση για τη διάπραξη απατών και την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τη νομιμοποίηση των εσόδων τους από τις εγκληματικές δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν μέσω ιατρών στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, κυρίως καθετήρων και αερίου οξυγόνου, σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια, μέσω κατάλληλης υποδομής που είχαν διαμορφώσει, πετύχαιναν την εξαπάτησή του Οργανισμού και την αποζημίωσή τους για τις συγκεκριμένες συνταγογραφήσεις.

Στις συνταγές, είτε αναγραφόταν υγειονομικό υλικό χωρίς να έχουν εξεταστεί οι φερόμενοι ως ασθενείς, είτε οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν υγειονομικό υλικό διαφορετικό από αυτό που απαιτούσε η πάθησή τους, το οποίο αποζημιώνονταν σε πολλαπλάσια τιμή.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και να ελαχιστοποιήσουν την κρατική παρέμβαση και τους ελέγχους των αρμόδιων Αρχών, εκμεταλλεύτηκαν το δίκτυο διανομής που είχαν αναπτύξει, καθώς και την ήδη υπάρχουσα δομή και οργάνωση εταιρειών που κατείχαν.

Στη συνέχεια, συνέστησαν και άλλες εταιρείες είτε δικές τους είτε "αχυρανθρώπων", συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δραστηριότητά τους και ενσωματώνοντάς την στην νόμιμη λειτουργία των εταιριών, παρουσιάζοντας συνολικά μια συνήθη και νόμιμη δραστηριότητα.

Από την αστυνομική έρευνα, αποκαλύφθηκε δίκτυο έξι εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων που ανήκουν στα μέλη της οργάνωσης και μέσω των οποίων πραγματοποιούταν η εκτέλεση των συνταγογραφήσεων και η νομιμοποίηση των εγκληματικών εσόδων. Επίσης, εντοπίστηκαν άλλες 11 εικονικές εταιρείες και ατομικές οντότητες, χωρίς πραγματική δραστηριότητα, που εμφανίζονταν ως προμηθευτές του δικτύου, προκειμένου να προσδίδουν νομιμοφάνεια στις συναλλαγές τους και να δικαιολογούν το ιατρικό υλικό για το οποίο αποζημιώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ και φαινομενικά παρείχαν στους ασφαλισμένους.

Οι κατηγορούμενοι, με αυτό τον τρόπο απέφευγαν συστηματικά την απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος και για τον σκοπό αυτό είχαν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 13.000.000 ευρώ.

Την στρατολόγηση ιατρών και τη σταδιακή ένταξή τους στο εγκληματικό δίκτυο είχαν αναλάβει μέλη της οργάνωσης, τα οποία είχαν διαχωρίσει γεωγραφικά την Αττική σε τομείς, ανάλογα με την κάθε περιοχή και τα υφιστάμενα μεγάλα νοσοκομεία.

Για τον σκοπό αυτό, επικοινωνούσαν με τους ιατρούς του τομέα τους, έστελναν τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των ασφαλισμένων που έπρεπε να συνταγογραφήσουν και λάμβαναν τις εκδοθείσες συνταγές, τις οποίες στη συνέχεια παρέδιδαν στα αρχηγικά μέλη προς εκτέλεση, μέσω των εταιρειών τους.

Παράλληλα, προέβαιναν στις δωροδοκίες των ιατρών μέσω της καταβολής μετρητών. Το ύψος της δωροδοκίας κυμαινόταν ανάλογα με την ειδικότητα των ιατρών, το είδος του υγειονομικού υλικού και αν ο ιατρός ήταν ιδιώτης ή υπηρετούσε σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους απορροφούνταν από το υφιστάμενο δίκτυο εταιρειών - επιχειρήσεων και αναμιγνύονταν στους ίδιους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου πιστώνονταν τα κέρδη από τη νόμιμη δραστηριότητά τους.

Σημειώνεται, ότι εκτός των λογαριασμών των αρχηγικών μελών και των εταιρειών τους, χρησιμοποιούνταν και τραπεζικοί λογαριασμοί άλλων μελών, στους οποίους, μέσω των συνεχών μεταφορών των ίδιων ποσών, επιχειρούταν η απόκρυψη της ροής και της προέλευσής τους. Αμέσως μετά, τα χρήματα είτε επενδύονταν πίσω στις εταιρείες μέσω της επέκτασης της νόμιμης δραστηριότητάς τους, όπως σύσταση νέων υποκαταστημάτων και μίσθωση χώρων, είτε ξοδεύονταν σε τυχερά παιχνίδια και άλλες δαπάνες.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν και τέσσερις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή της Αττικής από όπου τα μέλη της οργάνωσης αντλούσαν τα ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούσαν.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης προχθές, Τρίτη 29 Ιουνίου. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Το ποσό των 246.980 ευρώ, 2 πιστόλια κρότου λάμψης, κυνηγετική καραμπίνα και 517 φυσίγγια διαφόρων τύπων, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, και πλήθος τιμολογίων, παραστατικών και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε σπείρα για παράνομες συνταγογραφήσεις, συνελήφθησαν γιατροί"

Μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό: Μόνο με αρνητικό τεστ σε τρένα, πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ εισηγούνται οι εμπειρογνώμονες

Μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, που θα μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, είτε μοριακό είτε rapid εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Ειδικότερα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολιαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test. Η εισήγηση αφορά τις μετακινήσεις εντός της χώρας με αεροπλάνα, πλοία, τρένα.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω θέρους και διακοπών.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος. Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό: Μόνο με αρνητικό τεστ σε τρένα, πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ εισηγούνται οι εμπειρογνώμονες"

Beriev-200: Αυτός είναι ο ρωσικός γίγαντας που θα σβήσει φωτιές στην Ελλάδα

Έναν γίγαντα από τη Ρωσία βάζει στη «φαρέτρα» της η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις φωτιές του καλοκαιριού. Είναι το αμφίβιο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Την άφιξη του Beriev-200 (Βe-200ChS) στην Ελλάδα την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία Rostec της Ρωσίας (Ρωσικές Τεχνολογίες).

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

 

 

Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής εταιρείας PAO Ilyushin, με τη συνδρομή του Γραφείου Αθηνών της Rostec, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Rostec, Βλαντίμιρ Αρτιακόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην επιχειρησιακή δοκιμή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, μαζί με την καθιερωμένη μίσθωση μεσαίου τύπου ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων, είχε αναφερθεί ο κ. Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα και στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Ολοκληρωμένη Ασφάλεια 2021» τον Μάιο.

«Κατά τις πτήσεις σχεδιάζεται να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι συλλογής και ρίψης νερού στις εστίες ανάφλεξης σε οριακές υδρομετεωρολογικές συνθήκες. Οι Έλληνες εταίροι συμμερίζονται τη βεβαιότητά μας στις δυνατότητες του ρωσικού αεροσκάφους και υπολογίζουν σε αποτελεσματική υποστήριξη στη μάχη με τις πυρκαγιές από αέρος», σχολίασε ο κ. Αρτιακόφ.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Beriev-200: Αυτός είναι ο ρωσικός γίγαντας που θα σβήσει φωτιές στην Ελλάδα"

Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 29χρονης Γαλλίδας στην Κρήτη – Βρέθηκε νεκρή

Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 29χρονης, η οποία αναζητούνταν στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η άτυχη 29χρονη εντοπίστηκε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Ελαφονήσι, σε μία χαράδρα. 

Η Βιολέτ Γκιγκανό, εξαφανίστηκε στις 24 Ιουνίου από το Ελαφονήσι, με αποτέλεσμα να σημάνει άμεσα συναγερμός και να ξεκινήσουν προσπάθειες για τον εντοπισμό της. Περνούσε μόνη τις διακοπές της στην δυτική Κρήτη, όταν χάθηκαν τα ίχνη της.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24,   οι γονείς της 29χρονης νοσηλεύτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντης, ήταν εκείνοι οι οποίοι ειδοποίησαν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, αφού η κόρη τους δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους από τις 24 Ιουνίου, ενώ ήταν να επιστρέψει στις 28 Ιουνίου στην πατρίδα της.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες και την Τετάρτη το μεσημέρι οι διασώστες που κατάφεραν και εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η αγνοούμενη τουρίστρια, στην περιοχή του Κριού στο δήμο Κανδανου-Σελίνου. Η ίδια είχε ανεβάσει φωτογραφία στα social media από το Ελαφονήσι και έλεγε πως περπατάει αρκετές ώρες. Τότε ήταν η τελευταία φορά που ανανέωσε το προφίλ της.creta24

 creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 29χρονης Γαλλίδας στην Κρήτη – Βρέθηκε νεκρή"

Ηλεκτρονικό εμπόριο: ΦΠΑ 24% στις αγορές μέσω internet από το εξωτερικό - Τι αλλάζει από σήμερα

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας(ΦΠΑ) επιβάλλεται από σήμερα και στα μικροδέματα αξίας έως 22 ευρώ που παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και εισάγονται από τρίτες χώρες.

Οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τον συντελεστή ΦΠΑ, που ισχύει στη χώρα μας (24% ή 13% ή 6%), αναλόγως του είδους του αγαθού ενώ η επιβολή ΦΠΑ στα μικροδέματα σχετίζεται με τον χρόνο εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ανεξάρτητη από τον χρόνο της ηλεκτρονικής παραγγελίας ή την έναρξη αποστολής από τον πωλητή.

Οι αλλαγές

Με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περιγράφει τις αλλαγές στις τελωνειακές διαδικασίες εισαγωγής και τις διαδικασίες απόδοσης του ΦΠΑ κατά την εισαγωγή αγαθών που αποτελούν αντικείμενο εξ αποστάσεως πωλήσεων (e-commerce).

Συνοπτικά, οι κυριότερες αλλαγές που επέρχονται από 01.07.2021 στον τομέα των εισαγωγών αγαθών που αποτελούν αντικείμενο εξ αποστάσεως πωλήσεων (e-commerce) :

- Καταργείται η απαλλαγή ΦΠΑ για εισαγωγές αγαθών αξίας έως του ποσού των 22 ευρώ ώστε όλες οι εισαγωγές αγαθών να υπόκεινται σε φόρο προστιθεμένης αξίας,

-Καθιερώνονται δύο νέα, προαιρετικής εφαρμογής, καθεστώτα απόδοσης του φόρου προστιθεμένης αξίας, κατά την εισαγωγή αγαθών αξίας έως του ποσού των 150 ευρώ:

– Ειδικό καθεστώς εισαγωγής (import one stop shop-IOSS), όπου υπόχρεος στο φόρο είναι ο πωλητής των αγαθών και o φόρος αποδίδεται στην μονοαπευθυντική θυρίδα (one-stop- shop) και

– Ειδικές ρυθμίσεις για τη δήλωση και πληρωμή του ΦΠΑ (special arrangements), όπου υπόχρεος στο φόρο είναι ο παραλήπτης του δέματος και ο φόρος αποδίδεται για λογαριασμό των παραληπτών στις τελωνειακές αρχές από το πρόσωπο που προσκομίζει τα αγαθά στο τελωνείο (κατά κανόνα εταιρείες διεθνούς ταχυμεταφοράς και ο φορέας παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών – ΕΛΤΑ)

-Ανεξαρτήτως των ως άνω ειδικών καθεστώτων απόδοσης του φόρου προστιθεμένης αξίας που θα επιλεγεί τηρούνται υποχρεωτικά τελωνειακές διατυπώσεις εισαγωγής και οι ιδιώτες-καταναλωτές επιβαρύνονται με το συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα μας – κανονικό ή μειωμένο- αναλόγως του είδους του αγαθού που αποτελεί αντικείμενο της διαδικτυακής αγοράς και εισαγωγής.

teloneio 

-Θεσπίζεται υποχρέωση υποβολής διασάφησης θέσης εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία για κάθε αποστολή (δέμα).

-Θεσπίζεται ένα νέο υπερ-απλουστευμένο τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής (διασάφηση Η7) σε επίπεδο Ε.Ε το οποίο υλοποιήθηκε ως νέο τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής (διασάφηση εισαγωγής e-commerce) στο Υποσύστημα Εισαγωγών του ICISnet,

-Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής του νέου τελωνειακού παραστατικού εισαγωγής e-commerce και πριν την άφιξη των εμπορευμάτων για την επίσπευση της διαδικασίας εκτελωνισμού,

-Εφαρμόζονται κοινοί κανόνες και κοινές διαδικασίες για εταιρείες ταχυμεταφοράς και ΦΠΚΥ (τα ΕΛΤΑ Α.Ε βάσει νόμου).

-Καταργείται η διαλογή των ταχυδρομικών αντικειμένων παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου,

-Εξαιρούνται της προσκόμισης στο τελωνείο και υποβολής διασάφησης τα κατωτέρω αντικείμενα τα οποία παραδίδονται άμεσα στους παραλήπτες όπως:

• κάρτες και επιστολές που περιέχουν αποκλειστικά προσωπικά μηνύματα

• επιστολές για τυφλούς

• έντυπα που δεν υπόκεινται σε εισαγωγικούς δασμούς και Φ.Π.Α.. σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 1186/2009 και του Ν.1684/87 πχ. διαφημιστικά έντυπα, κατάλογοι, τιμοκατάλογοι, ενημερωτικά φυλλάδια κλπ.

Αγαθά για τα οποία υποβάλλεται διασάφηση θέσης σε ελεύθερη κυκλοφορία από την 1η Ιουλίου 2021 και έπειτα, ανεξάρτητα από τον χρόνο άφιξης στην Ε.Ε., θα υπόκεινται σε ΦΠΑ κατά την εισαγωγή τους.

Ο προμηθευτής ή η ηλεκτρονική διεπαφή (ως «οιονεί» προμηθευτής) δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικό καθεστώς εισαγωγής IOSS για να δηλώσουν εξ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από την 1η Ιουλίου 2021.

Η υπερ-απλουστευμένη διασάφηση εισαγωγής Η7 (τύπου D προάφιξης ή συνήθης τύπου Α) δύναται να χρησιμοποιηθεί μόνο μετά την 1η Ιουλίου 2021 ανεξάρτητα από την ημερομηνία άφιξης των εμπορευμάτων.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρονικό εμπόριο: ΦΠΑ 24% στις αγορές μέσω internet από το εξωτερικό - Τι αλλάζει από σήμερα"

Άκης Σκέρτσος: Στο μέλλον τα μέτρα θα είναι για ανεμβολίαστους και χωρίς οικονομική στήριξη

Πρόσκληση προς τους ανεμβολίαστους να μην αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο το καλοκαίρι απηύθυνε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε, προσθέτει, τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας στο μέλλον «θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Αναλυτικότερα λέει: «Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».

Μόλις το 0,3% νόσησε μετά τον εμβολιασμό

Παράλληλα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τώρα έχει έρθει η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.

Ο κ. Σκέρτσος καταθέτει στο δημόσιο διάλογο αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα και παραθέτει ένα ακόμη επιχείρημα στην πρόσκλησή του προς τους ανεμβολίαστους: ότι «μόλις το 0,3% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του».

Αναλυτικά, «έξι μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος, «αξίζει τον κόπο να δούμε που έχουμε φτάσει έως σήμερα και τι πρέπει να γίνει το επόμενο δίμηνο:

  1. 4.839.234 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση και από αυτούς 3.788.906 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Ιουνίου το 56,3% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένοι έναντι του κορονοϊού και το 44% είναι πλήρως προστατευμένοι.
  2. 3 στους 4 πολίτες άνω των 60 ετών (75%), δηλαδή οι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό συμπολίτες μας, έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν πολύ σύντομα. Ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας συνεπώς έχει ήδη χτισθεί γύρω από τους πιο ευάλωτους. Αντίστοιχα καλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 45 ετών, όπου 7 στους 10 είτε έχουν κάνει το εμβόλιο τους ή θα το κάνουν τις αμέσως επόμενες μέρες.
Χαμηλότερα στις νεότερες ηλικίες

«Στις νεότερες ηλικίες τα ποσοστά συμμετοχής είναι χαμηλότερα, καθώς απέκτησαν πρόσφατα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, αλλά ανεβαίνουν. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 30-45 ετών, το 44% των πολιτών έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, ενώ στις ηλικίες 18-29 ετών το 26,5% έχει κάνει μια δόση ή έχει κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Μπορούμε να πάμε καλύτερα; Σίγουρα ναι και τις τελευταίες τρεις μέρες τα δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού στην πλατφόρμα εμβολιασμών δείχνουν ότι τα κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού φέρνουν αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ο Α. Σκέρτσος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση στην ΕΕ των 27 ως προς το μερίδιο του πληθυσμού της που είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το our world in data, χάρη στην άρτια οργανωμένη επιχείρηση ελευθερία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου COVID και του μητρώου εμβολιασμένων, από τους 4,84 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα με μια δόση, μόλις το 0,28% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του. Συνεπώς τα εμβόλια λειτουργούν και πετυχαίνουν να προσφέρουν την ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτόν τον ύπουλο, αόρατο εχθρό» συνεχίζει.

«Ψευδαίσθηση ότι τελειώσαμε με την πανδημία»

«Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλλουν τους ανεμβολίαστους. Η ύφεση της πανδημίας και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Η ινδική μετάλλαξη είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό κινεζικό στέλεχος του ιού και 50-60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη του τρίτου κύματος» αναφέρει ο κ. Σκέρτσος και επαναλαμβάνει:

Και καταλήγει: «Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο και ας εμβολιαστούν το νωρίτερο δυνατόν όσοι ακόμη το σκέφτονται, ώστε να περάσουμε στο φθινόπωρο όσο πιο προστατευμένοι και ενωμένοι γίνεται απέναντι στον ιό. Τώρα έχει έρθει η ώρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, της εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα».

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Σκέρτσος: Στο μέλλον τα μέτρα θα είναι για ανεμβολίαστους και χωρίς οικονομική στήριξη"

Απίστευτο: Στο… εδώλιο γιατί μετέφεραν δωρεαν κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα

Απίστευτο και όμως ελληνικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η Αρχή Διαφάνειας κάλεσε την Beat ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις δωρεάν μετακινήσεις των επιβατών με Ταξί από και προς τα εμβολιαστικά Κέντρα αλλά και για όσους δίνουν αίμα! Ναι σωστά διαβάσατε, κάποιοι θεώρησαν ότι με αυτή την κίνηση η online πλατφόρμα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα Ταξί και το κατήγγειλαν στην Αρχή Διαφάνειας.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το κακό ξεκίνησε όταν η Beat αποφάσισε να καλύψει το κόστος μετάβασης αλλά και επιστροφής των εθελοντών αιμοδοτών στα Κέντρα και κορυφώθηκε όταν η ίδια εταιρεία αποφάσισε επίσης να μεταφέρει δωρεάν τους επιβάτες που χρησιμοποιούν την online πλατφόρμα για να μεταβούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο αλλά και να τους επιστρέψει στο σπίτι τους.

Ωστόσο οι παραπάνω ενέργειες αποτέλεσαν αφορμή για την έρευνα της Αρχής Διαφάνειας μετά από καταγγελίες συνδικαλιστών σχετικά με ενέργειες κοινωνικής ευθύνης της Beat κατά την περίοδο της κρίσης της πανδημίας, όπως η κάλυψη του κόστους των διαδρομών με ταξί σε πολίτες που πήγαιναν προς εμβολιασμό και δωρητών αίματος που μετέβαιναν σε εμβολιαστικά κέντρα. Οι ενέργειες αυτές στόχευαν στην ευαισθητοποίηση και διευκόλυνση των επιβατών για κρίσιμα θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί ταξί πληρώθηκαν κανονικά για τη διαδρομή ενώ η Beat  με δικά της έξοδα επέστρεψε το ποσό στους επιβάτες.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η Beat στο Υπουργείο Μεταφορών και βρίσκεται στη διάθεση του Newsauto.gr, η εταιρία με αφορμή την προσφυγή των συνδικαλιστών στην Αρχή Διαφάνειας ζητά την προστασία των ψηφιακών διαμεσολαβητών από το νόμο Σπίρτζη (4530). Πιο συγκεκριμένα, τονίζει πως το Άρθρο 12 με το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις «αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία στην οποία έχει προσφύγει και στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού», γεγονός μάλιστα που είχαν επισημάνει στελέχη της σημερινής κυβέρνησης κατά την ψήφιση του το 2018, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς όφελος συγκεκριμένου συνδικαλιστή.

Ο νόμος 4530, στο μέτρο που αφορά τις λειτουργίες της Beat, παραμένει ανεδαφικός, είναι αδύνατον να εφαρμοστεί διότι θα εκπέσει στα δικαστήρια, περιέχει αναχρονιστικές διατάξεις, είναι αντιανταγωνιστικός και επιβραδύνει ακόμη και τις προσπάθειες μετάβασης σε μετακινήσεις μηδενικών ρύπων καθώς δεν επιτρέπει στις πλατφόρμες να θέτουν ποιοτικά κριτήρια στα οχήματα. Μόνος του στόχος ήταν να ικανοποιήσει μερίδα των συνδικαλιστών και σύμφωνα με τη Beat είναι αναγκαία μια μεταρρύθμιση του Άρθρου 12 η οποία -αντί να περιορίζει- να αξιοποιεί τα οφέλη των ψηφιακών εφαρμογών, προς όφελος τόσο του επιβατικού κοινού όσο και των καλών επαγγελματιών του κλάδου.

Επίσης όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν εν μέσω κορωνοϊού όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν είχαν ιδιωτικό Μέσο Μεταφοράς υπό τον φόβο της πανδημίας δεν μετέβαιναν στα εμβολιαστικά κέντρα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά από την άλλη μεριά δεν είχαν τα χρήματα να χρησιμοποιήσουν Ταξί οπότε και παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους μη μπορώντας να εμβολιαστούν.

Με την συγκεκριμένη κίνησης της Beat χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν με ασφάλεια και χωρίς κανένα κόστος καθώς το ποσό που πλήρωναν για την μεταφορά τους προς το εμβολιαστικό κέντρο αλλά και για την μεταφορά τους προς την οικία τους προστίθενται αμέσως στον προσωπικό τους λογαριασμό οπότε και τα χρήματα ήταν διαθέσιμα για να καταναλωθούν στην επόμενη μετάβασή τους προς οποιοδήποτε προορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η εταιρεία Beat κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους έως και 50.000 ευρώ για το κοινωνικό έργο που επιτέλεσε!

Δωρεάν μετακίνηση για τους αιμοδότες

Η πρώτη κοινωνική προσφορά της Beat αφορούσε στους εθελοντές αιμοδότες τους οποίους τα συνεργαζόμενα Ταξί μετέφεραν όσο το δυνατόν πιο άνετα (και δωρεάν!) στο κέντρο αιμοδοσίας της περιοχής τους, απορροφώντας το κόστος μετάβασης κι επιστροφής.

Όπως επισημαίνονταν σε σχετική ανακοίνωση: «Πλέον δε χρειάζεται να πας σε νοσοκομείο για αιμοδοσία! Οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων μεταφέρονται σε δημόσιους χώρους σε όλους τους Δήμους, από το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Το Bloode, ως αρωγός αυτής της προσπάθειας, έχει αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών για την αιμοδοσία κατά την περίοδο της πανδημίας. Το Bloode είναι η πρώτη ψηφιακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών, και σου δείχνει δρόμο ώστε να δώσεις αίμα σε ένα από αυτά τα σημεία, κοντά σου. Για να μετακινηθείς για αιμοδοσία, φρόντισε να έχεις μαζί σου τη βεβαίωση κίνησης Β1 (μετακίνηση για ιατρικούς λόγους) ή να έχεις στείλει το σχετικό μήνυμα στο 13033. Η ανάγκη για αίμα δε σταματά! Επικοινώνησε με την ομάδα του Bloode, μάθε όλες τις λεπτομέρειες και δώσε κι εσύ αίμα εκτός νοσοκομείων στη διάρκεια της πανδημίας του covid-19.»

Δωρεάν μεταφορά στα εμβολιαστικά κέντρα

Η εταιρεία Beat έχει επίσης ανακοινώσει ότι προσφέρει επιστροφή χρημάτων για διαδρομές προς και από τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας στην εκστρατεία εμβολιασμού για την πανδημία και στηρίζοντας τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η πρωτοβουλία επιστροφής του κόστους διαδρομής στους χρήστες της που θα καλέσουν ταξί μέσω του Beat App για να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και να επιστρέψουν από αυτά, με πάνω από 5.000 οδηγούς να είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα της Beat και να μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες για εμβολιασμό γρήγορα και αξιόπιστα.

Την παροχή μπορούν να λάβουν όλοι οι χρήστες της Beat εφαρμογής που μεταβαίνουν για εμβολιασμό ανεξαιρέτως, ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο κινητικό ή άλλο θέμα υγείας.

Η παροχή αφορά επιστροφή της αξίας για δύο διαδρομές προς και από το εμβολιαστικό κέντρο -και έως δέκα ευρώ για κάθε διαδρομή, δηλαδή συνολικά έως 20 ευρώ ανά επιβάτη.

Ο επιβάτης που θα μεταβεί στο ραντεβού του για εμβολιασμό, θα πρέπει να καταχωρήσει στην Beat εφαρμογή του τον promo κωδικό “emvolio” και στη συνέχεια να ορίσει ως προορισμό “Helexpo-Μαρούσι” ή “Πύλη Εμπορίου ΔΕΘ”, ανάλογα με την πόλη του.

Με την ολοκλήρωση της κάθε διαδρομής, η αξία επιστρέφεται αυτόματα στον Beat λογαριασμό του επιβάτη (έως €10) και τα χρήματα γίνονται διαθέσιμα για επόμενες διαδρομές ταξί μέσω του app.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτο: Στο… εδώλιο γιατί μετέφεραν δωρεαν κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news