facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για το αυριανό κύμα καύσωνα – Έξι περιοχές της χώρας σε αυξημένο κίνδυνο

Σε μερική επιφυλακή βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, για το αυριανο κύμα καύσωνα, καθώς σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε νωρίτερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιοχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται εναέριες και μεικτές επίγειες περιπολίες και προληπτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις επικίνδυνες περιοχές, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα από την πυροσβεστική γίνεται έκκληση στους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, για να μην γίνουν αιτία πυρκαγιάς που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές που κατατάσσονται στην κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας – εκτός της νήσου Σκύρου, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ. Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Λάρισας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, στις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από 07: 30 της Πέμπτης 1 Ιουλίου 2021, τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των Υπηρεσιών του Π.Σ. που υπηρετεί στις ανωτέρω περιοχές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Στην ανακοίνωση του Π.Σ. τονίζεται ότι σε άμεση συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Από την πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
  4. Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για το αυριανό κύμα καύσωνα – Έξι περιοχές της χώρας σε αυξημένο κίνδυνο"

Οι προσφεύγοντες της ΕΜΑΚ για ΣτΕ: «Δεν ακυρώθηκε καμία προσφυγή μας - Η συζήτηση είναι στις 8 Οκτωβρίου»

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του πληρεξουσίου δικηγόρου της υπόθεσης κ. Θανάσουλα Δήμου για την προσφυγή της ΕΜΑΚ.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Προσφυγή των Ανδρών της ΕΜΑΚ στο ΣτΕ:

29 Ιουνίου 2021

Με αφορμή τα όσα κυκλοφορούν ειδησεογραφικά τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και προς αποκατάσταση των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί, θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Κατά της απόφασης του Αρχηγού της Πυροσβεστικής που έκρινε απαραίτητο τον εμβολιασμό του συνόλου των ενστόλων υπαλλήλων που υπηρετούν στην Ε.Μ.Α.Κ. προσέφυγαν 46 άνδρες. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά 46 είναι αυτοί που δεν δίστασαν να προσφύγουν .

Αυτή η αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ λόγω σπουδαιότητας έχει ορισθεί να δικαστεί ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ στις 8 Οκτωβρίου του 2021.

Κατά συνέπεια είναι ψευδής η είδηση ότι το ΣτΕ είπε “όχι” στην αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η απόφαση Ν133/29-6-2021 που εκδόθηκε σήμερα αφορά απόφαση της Επιτροπής Αναστολών επί της αίτησης αναστολής των 46 που συζητήθηκε σε συμβούλιο στις 25-6-2021. Πρόκειται δηλαδή για την αίτησή τους να μην μπορούν να μετακινηθούν από την ΕΜΑΚ μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί, όπως είπαμε, στις 8 Οκτωβρίου. Με την απόφαση αυτή η Επιτροπή Αναστολών δεν έκρινε ότι είναι νόμιμη η επίμαχη διαταγή του Αρχηγού περί υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά ότι δεν είναι προδήλως παράνομη ώστε να διαταχθεί άμεσα η αναστολή της.

Οποιαδήποτε λοιπόν συμπεράσματα περί συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ανδρών της ΕΜΑΚ είναι στην πραγματικότητα απλά ευσεβείς πόθοι όσων διακινούν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ήταν όμως κάτι αναμενόμενο. Από την πρώτη στιγμή που οι 46 άνδρες της ΕΜΑΚ αποφάσισαν να προσφύγουν ξεκίνησαν διάφορες ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής θα ανακαλούσε την απόφασή του και καλό θα ήταν να μην αντιδράσουν. Αφού οι άνδρες παρέμεναν αποφασισμένοι, την παραμονή της κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης, σε Μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι κυκλοφόρησε η είδηση ότι “όλοι οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν εμβολιαστεί” . Σιωπή ακολούθησε και σε κανένα μεγάλο μέσο δεν μεταδόθηκε η είδηση περί της προσφυγής τόσων πολλών ανδρών. Έως και σήμερα βέβαια όπου το “μη προδήλως παράνομο” βαφτίστηκε “συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού”

Είναι σαφές ότι παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος του δικαιώματος των ανδρών της ΕΜΑΚ να μπορούν να διατηρούν επιφυλάξεις για ένα εμβόλιο που για τις παρενέργειές του έχουν αποποιηθεί τις ευθύνες τους οι εταιρίες που το παρασκευάζουν και οι επιτροπές των ειδικών που το συστήνουν. Αυτό το παιχνίδι όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να λειτουργεί κατά τρόπο που να τους στερεί μια δίκαιη δίκη και να προπηλακίζει την θαρραλέα απόφασή τους να προσφύγουν, μηδενίζοντας την προσφορά και τον καθημερινό ηρωισμό αυτών των ανθρώπων.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε αντίξοες συνθήκες όχι απλά για έναν συνάνθρωπό μας αλλά ακόμη και εάν πρόκειται να ανασύρουν έναν νεκρό ώστε να μπορούν οι δικοί του να τον θρηνήσουν. Βάζουν πάνω από όλα την αγάπη τους για την ΕΜΑΚ και στην αίτησή τους εξηγούν ότι η μετακίνησή τους θα πλήξει το αξιόμαχο και την ετοιμότητα της μονάδας τους. Παραπονούνται γιατί η διαταγή δεν κάνει διακρίσεις για αυτούς που έχουν ήδη νοσήσει και έχουν αντισώματα, για αυτούς που έχουν θέματα υγείας και δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Πολλοί από αυτούς που προσέφυγαν είναι δύτες και εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί ακόμη και η παραμικρή θρόμβωση, που είναι αναμενόμενη παρενέργεια από τον εμβολιασμό, στα βάθη που καλούνται να βρεθούν μπορεί να καταστεί θανατηφόρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επιτυχία της επιχειρήσεώς τους.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι παλικάρια που θάνατος και ζωή τους έρχεται το ίδιο όταν πρόκειται να βοηθήσουν εμάς τους συμπολίτες τους. Αλλά πάνω από όλα βάζουν την Ελευθερία και για αυτό και μόνο είναι έτοιμοι να υποστούν ακόμη διώξεις και προπηλακισμούς.

Επιτέλους ας τους σεβαστούμε. Η 8η Οκτωβρίου είναι κοντά.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Δήμος Θανάσουλας

ΔΣ Τρικάλων ΑΜ 142

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι προσφεύγοντες της ΕΜΑΚ για ΣτΕ: «Δεν ακυρώθηκε καμία προσφυγή μας - Η συζήτηση είναι στις 8 Οκτωβρίου»"

Απόφαση σταθμός: Θα αποζημιωθεί ασφαλισμένη λόγω υπερβολικής καθυστέρησης στην έκδοση της σύνταξής της

Άργησαν να της εκδώσουν την σύνταξη και θα το πληρώσουν ακριβά. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε ασφαλισμένη η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη με αφορμή την καθυστέρηση στην έκδοση της σύνταξης της και της επιδίκασε αποζημίωση ύψους περίπου 4.350 ευρώ.

Στην αγωγή της η συνταξιούχος υποστηρίζει ότι πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του e-ΕΦΚΑ ήταν η αιτία να χάσει τμήμα από τη σύνταξή της κατά το χρονικό διάστημα από 9-10-2010 έως 31-8-2012 . Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει, αν και δικαιούταν να εισπράττει τη σύνταξή της από τον Οκτώβριο του 2010 ,λόγω του υπολογισμού του χρόνου της διαδοχικής ασφάλισής της στον εναγόμενο ασφαλιστικό φορέα αυτό έγινε με καθυστέρηση που ξεπέρασε τα τέσσερα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο ΕΦΚΑ υποστήριξε ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και βεβαιώθηκε ο ορθός χρόνος ασφάλισής της.

Το δικαστήριο με την πρωτόδικη απόφαση του (1806/2021) αποφάνθηκε ότι «μπορεί να στοιχειοθετηθεί αστική ευθύνη του ασφαλιστικού οργανισμού , εφόσον η καθυστέρηση αυτή συνδέεται αιτιωδώς με τη ζημία που υπέστη ο ασφαλισμένος» και σημειώνει στο σκεπτικό του πως «Το προαναφερθέν χρονικό διάστημα που μεσολάβησε συνεκτιμώντας την πολυπλοκότητα της υπόθεσης , ενόψει του ότι απαιτήθηκε η διενέργεια επιμέρους ελέγχων σε τρία διαφορετικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ , υπερβαίνει το εύλογο εντός του οποίου όφειλε το εναγόμενο να διεκπεραιώσει την απαίτηση της ενάγουσας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση σταθμός: Θα αποζημιωθεί ασφαλισμένη λόγω υπερβολικής καθυστέρησης στην έκδοση της σύνταξής της"

Στο νοσοκομείο 27χρονη με θρόμβωση – Είχε εμβολιαστεί πριν από 13 μέρες

Η 27χρονη μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών με θρόμβωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson 13 ημέρες πριν.

Αρχικά, εμφάνισε αδυναμία στα άκρα της, σημάδια κόπωσης και δυσκολία σε κινήσεις της γι αυτό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχε θρόμβωση και παρά την αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί, η κατάσταση της θεωρήθηκε σοβαρή και γι αυτό διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στην Παθολογική κλινική.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο 27χρονη με θρόμβωση – Είχε εμβολιαστεί πριν από 13 μέρες"

Κύπρος: 429 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Άλλα 429 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο και συνεπώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων παραμένει 378. Εξάλλου 54 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 20 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 36.239 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 1,18%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 75.860.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 429 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο"

Κορωνοϊός: Στα 633 τα νέα κρούσματα - 196 οι διασωληνωμένοι, 11 θάνατοι

Ο EOΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 633, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 422.456 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 649 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.8 (95%Crl: 0.14 - 1.84)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.706 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 196 (66.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.684 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 37 (ημερήσια μεταβολή +12.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 44 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 633 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

42 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

38 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

11 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

85 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

76 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

29 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

2 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

31 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

5 κρούσματα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Άνδρου

3 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας

1 κρούσμα στην ΠΕ Αρκαδίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας

10 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας

3 κρούσματα στην ΠΕ Γρεβενών

1 κρούσμα στην ΠΕ Έβρου

2 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας

2 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας

20 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην ΠΕ Ικαρίας

10 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων

2 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας

2 κρούσματα στην ΠΕ Καρδίτσας

1 κρούσμα στην ΠΕ Καστοριάς

5 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας

2 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς

8 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης

4 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Κω

15 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας

1 κρούσμα στην ΠΕ Λασιθίου

3 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου

14 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας

3 κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην ΠΕ Μυκόνου

1 κρούσμα στην ΠΕ Νάξου

1 κρούσμα στην ΠΕ Πέλλας

1 κρούσμα στην ΠΕ Πιερίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας

22 κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου

5 κρούσματα στην ΠΕ Ροδόπης

15 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην ΠΕ Σερρών

1 κρούσμα στην ΠΕ Τήνου

4 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας

3 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής

1 κρούσμα στην ΠΕ Χανίων

1 κρούσμα στην ΠΕ Χίου

83 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 633 τα νέα κρούσματα - 196 οι διασωληνωμένοι, 11 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Ο καύσωνας παραμένει – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι καιρός την Πέμπτη. Η μέγιστη θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τους 39 με 41, στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική και νότια χώρα θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από νωρίς το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στην Ήπειρο τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, από νωρίς το απόγευμα δυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 42 και τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 και στην Κρήτη κατά τόπους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ο καύσωνας παραμένει – Αναλυτική πρόγνωση"

Π. Τσακλόγλου: Σε μικρό τεχνικό πρόβλημα οφείλεται η μη καταβολή των αναδρομικών σε κάποιους πολίτες

Η μη καταβολή των αναδρομικών σήμερα σε μια μερίδα πολιτών, οφείλεται σε κάποιο μικρό τεχνικό πρόβλημα, όπως δήλωσε  ο υφυπουργός Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου .  

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνει μέσα στον Ιούλιο, ενώ θα υπάρξει όπως διευκρίνισε και σχετική ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ που θα αναλύει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, τόνισε ότι έχει ήδη αναρτηθεί για δημόσιο διάλογο και θα μπει στην πορεία στην κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Εξήγησε μάλιστα ότι το νέο μοντέλο αφορά τους νέους ασφαλισμένους από 1 Ιανουαρίου 2022 και προαιρετικά τους κάτω των 35 ετών, ενώ  όπως ανέφερε,  δημιουργούνται ατομικοί λογαριασμοί - κουμπαράδες και αφού τοποθετηθούν τα χρήματα με τις προτιμήσεις του ασφαλιζόμενου, θα διαχειρίζονται από ειδικούς του ταμείου. 

«Η σύνταξη που πρόκειται να τους καταβληθεί, μετά από 30-40 χρόνια, θα είναι βασισμένη στις εισφορές που έχουν καταβάλει και τις αποδόσεις των επενδύσεών τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακλόγλου. 

Ερωτηθείς για τον λόγο της αλλαγής στις επικουρικές συντάξεις,  ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «Αυτή τη στιγμή των σύστημα και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων είναι το λεγόμενο διανεμητικό, δηλαδή οι νυν εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις των νυν συνταξιούχων. Λόγω της δημογραφικής γήρανσης που παρατηρείται και η οποία πρόκειται να επιδεινωθεί κιόλας τις επόμενες δεκαετίες, αν παραμείνουμε σε αυτό το σύστημα είναι σαν να ζητάμε από τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν όλο και μεγαλύτερό κομμάτι του μισθού τους». 

Επεσήμανε επίσης ότι «Αυτό το σύστημα πέρα από το ότι είναι λιγότερο ευάλωτο στον δημογραφικό κίνδυνο έχει κι άλλα πλεονεκτήματα για παράδειγμα με την αποταμίευση που δημιουργείται δημιουργούνται πόροι για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Τσακλόγλου: Σε μικρό τεχνικό πρόβλημα οφείλεται η μη καταβολή των αναδρομικών σε κάποιους πολίτες"

Βρετανία: 117 θάνατοι από τη μετάλλαξη Δέλτα - Πόσοι ήταν εμβολιασμένοι

Υπό έλεγχο ισχυρίζεται η βρετανική κυβέρνηση ότι έχει θέσει την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, ωστόσο, από τους συνολικά 117  ανθρώπους  που υπέκυψαν μέσα στον Ιούνιο  με covid που σχετίζεται με την ινδική μετάλλαξη  στη Γηραιά Αλβιώνα,  οι 50 είχαν εμβολιαστεί πλήρως -δηλαδή είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου.

Σύμφωνα με τα επίσημα βρετανικά στοιχεία , όλοι οι άνθρωποι που πέθαναν είχαν ηλικία άνω των 50 ετών - ενώ στους πλήρως εμβολιασμένυς με ηλικία  κάτω των 50 ετών, δεν καταγράφηκε ούτε ένας θάνατος. 

Όπως είναι γνωστό, η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων στη Βρετανία.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό δεν υπονομεύει αυτό που ήδη ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεδομένου ότι οι θάνατοι αφορούν ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο , ενώ το ποσοστό θανάτων στο σύνολο εκείνων που νοσούν, παραμένει πολύ χαμηλό. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους οκτώ ανθρώπους κάτω των 50 που πέθαναν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα,  ουδείς είχε  είχε εμβολιαστεί πλήρως, ενώ μόνο δύο είχαν κάνει μία δόση του εμβολίου.

Από τις 21 Ιουνίου, 92.029 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα έχουν καταγραφεί στη Βρετανία, εκ των οποίων, 117 κατέληξαν (δηλαδή το 0,13%).

Εκατόν εννέα άτομα που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό ήταν άνω των 50 ετών. Αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έδωσαν λεπτομερή ανάλυση σε ότι αφορά την ηλικία των νεκρών.

«Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά; Σε καμία περίπτωση», αναφέρουν οι στατιστικολόγοι David Spiegelhalter και Anthony Masters σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Observer».

«Αυτό θα περιμέναμε από ένα αποτελεσματικό,  αλλά ατελές εμβόλιο».

Το μεγαλύτερο μέρος του εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο  εκτελείται με τα εμβόλια AstraZeneca και Pfizer.

Δύο δόσεις αυτών των εμβολίων είναι ιδιαίτερα προστατευτικές έναντι των συμπτωμάτων που εμφανίζονται μετά τη μόλυνση από τη μετάλλαξη Δέλτα: 88% για το εμβόλιο Pfizer και 60% για το εμβόλιο AstraZeneca, σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αλλά ο κίνδυνος θανάτου από τη νόσο COVID-19 μετά τον πλήρη εμβολιασμό εξαρτάται από την ηλικία των ανθρώπων, επισημαίνουν οι δύο στατιστικολόγοι.

Όσο μεγαλύτερο σε ηλικία είναι ένα άτομο, τόσο πιο πιθανό είναι να πεθάνει εάν νοσήσει, προσθέτουν.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι, 1.320 άτομα που μολύνθηκαν  από τη μετάλλαξη Δέλτα έπρεπε να διακομιστούν τουλάχιστον για μία νύχτα στο νοσοκομείο.

Από αυτούς, οι 190 είχαν εμβολιαστεί πλήρως -δηλαδή περίπου το 14%. Και 831, δηλαδή πάνω από το 63%, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα, ανάλυση του πρακτορείου «Associated Press» δείχνει ότι μόνο το 0,8% των ατόμων που απεβίωσαν τον Μάιο στις ΗΠΑ από Covid, είχαν εμβολιαστεί. Από τους θανάτους αυτούς,  το 20% σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βρετανία: 117 θάνατοι από τη μετάλλαξη Δέλτα - Πόσοι ήταν εμβολιασμένοι"

Μεγάλος κίνδυνος φωτιάς σε αυτές τις περιοχές λόγω καύσωνα (pics)

Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας, με τις θερμές και ξηρές συνθήκες και την διαθέσιμη καύσιμη ύλη να κάνουν την κατάσταση κρίσιμη σε πολλές περιοχές.

Με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη, ο οποίος υπολογίζεται meteo.gr, για σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου αναμένεται πολύ υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Αν. Αιγαίο και κατά τόπους στην Πελοπόννησο.

Αύριο, Πέμπτη 1η Ιουλίου, αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη πυρομετεωρολογικά ημέρα. Παράλληλα με την κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται μεταβολή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας με σταδιακή αποχώρηση των θερμών και ξηρών αέριων μαζών, η οποία θα συνοδευτεί από τη στροφή των ανέμων σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με παράλληλη ενίσχυση της έντασής τους.

Η σταδιακή επικράτηση των δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ελαττώνοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό τη διαθέσιμη υγρασία. Ως εκ τούτου, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών την Πέμπτη σε Πελοπόννησο (κυρίως σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία), Βοιωτία, Φθιώτιδα, και Δωδεκάνησα (κυρίως στα ανατολικά τμήματα των νήσων), αλλά και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας ανατολικά της Πίνδου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλος κίνδυνος φωτιάς σε αυτές τις περιοχές λόγω καύσωνα (pics)"

7χρονη με υποκείμενο νόσημα απευθύνει έκκληση προς όλους για εμβολιασμό μέσω άβαταρ

Μέσα από οκτώ προτάσεις, σε ένα βίντεο 35 δευτερολέπτων, ένα 7χρονο κορίτσι με υποκείμενο νόσημα, περιγράφει την κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του. Η φωνή της μικρής μαθήτριας από τη Δράμα, βγαίνει από τη μορφή ενός άβαταρ που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Είναι η έκκληση που απευθύνει στους πολίτες, με έναν ιδιαίτερο ψηφιακό τρόπο, να εμβολιαστούν.

Η κοινωνική ζωή της μικρής Παναγιώτας σταμάτησε τον Μάρτιο του 2020, οπότε και ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ενδεχόμενη νόσησή της από την Covid-19, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της. Για τον λόγο αυτό παραμένει έως και σήμερα στο σπίτι, με τους μόνους ανθρώπους που συναντά διά ζώσης να είναι η μητέρα και οι δύο αδερφές της. «Η μητέρα μου είναι κλεισμένη μέσα στο σπίτι μαζί μου και έχει πάρει ακόμη και άδεια άνευ αποδοχών γι' αυτό. Επιπλέον, φοράει μάσκα όταν έρχεται κοντά μου», αναφέρει στο βίντεό της η μικρή, η οποία αποφεύγει τις επαφές ακόμη και με τις δίδυμες αδερφές της.

«Η Παναγιώτα τελείωσε την πρώτη δημοτικού παρακολουθώντας μαθήματα τηλεκπαίδευσης, στα ειδικά διαπεριφερειακά διαδικτυακά τμήματα, που απαρτίζονται από μαθητές, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία με την οποία διαγνώστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, δε μας άφησε περιθώριο να το ρισκάρουμε επιστρέφοντας στα θρανία», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η μητέρα της, Κυριακή Αποστόλου.

Αυτό που προκάλεσε την αγανάκτηση της μητέρας και της μικρής μαθήτριας και τους οδήγησε στο να ετοιμάσουν το άβαταρ με τα λόγια της Παναγιώτας, που εκφράζουν την αγωνία της να ζήσει, είναι ενέργειες ανθρώπων που τάσσονται κατά του εμβολίου, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η κ. Αποστόλου, προσπαθούν να επηρεάσουν και άλλους συμπολίτες τους προς αυτήν την κατεύθυνση. «Αρνητές του εμβολιασμού στη Δράμα μοίρασαν φυλλάδια για να παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, κάτι που πιστεύω ότι παραβιάζει ακόμη και την ελεύθερη βούληση κάποιου για το αν θα αποφασίσει να εμβολιαστεί ή όχι, αφού ούτως ή άλλως δεν του επιβάλλεται ο εμβολιασμός με την ισχύουσα νομοθεσία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι η ζωή της δικής της κόρης, λόγω του υποκείμενου νοσήματος, κινδυνεύει εξαιτίας της πανδημίας περισσότερο από ό,τι η ζωή άλλων ανθρώπων.

Για τον λόγο αυτό έγραψε η ίδια μια επιστολή, που συνοδεύει το βίντεο με το άβαταρ της μικρής και η οποία έχει σταλεί τόσο στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, όσο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. «Τους παρακαλώ θερμά από τη θέση την οποία κατέχουν, να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε το μήνυμα των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία να γίνει σεβαστό, γιατί έχουν δικαίωμα να ζήσουν!», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος της επιστολής «τους καθικετεύει να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να χτιστεί το τείχος προστασίας κατά της πανδημίας με τον εμβολιασμό».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " 7χρονη με υποκείμενο νόσημα απευθύνει έκκληση προς όλους για εμβολιασμό μέσω άβαταρ"

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Απαραίτητο από αύριο για μετακινήσεις σε 33 χώρες της ΕΕ

Είσαι εμβολιασμένος, έχεις αναρρώσει από την Covid-19 ή έχεις αρνητικό τεστ, από αύριο θα πρέπει να παρουσιάζεις πιστοποιητικό για να διασχίσεις τα ευρωπαϊκά σύνορα χρησιμοποιώντας το νέο «green pass», το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19, που θα είναι πλέον απαραίτητο για τις μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης.

Διαθέσιμο σε εκτυπωμένη ή ψηφιακή μορφή, αυτό το πολύτιμο πιστοποιητικό περιέχει έναν QR Code που θα μπορεί να ελέγχεται από τις εταιρείες μετακινήσεων (αεροπλάνο, τρένο, πλοίο) και την αστυνομία.

Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας (όνομα, ημερομηνία γέννησης) και κυρίως πληροφορίες σχετικές με τον εμβολιασμό (τύπος εμβολίου, αριθμός δόσεων, ημερομηνία εμβολιασμού) ή, στην περίπτωση διαγνωστικού τεστ, ημερομηνία και τύπο του τεστ, θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα).

Το εργαλείο είναι το ίδιο στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έξι ακόμη ευρωπαϊκές χώρες (Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία, Ελβετία), ενώ οι κανόνες εισόδου και εξόδου ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό.

Ετσι, για την είσοδο στην Γαλλία από μία ευρωπαϊκή χώρα απαιτείται είτε πιστοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχήματος εμβολιασμού (δύο εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση ή τέσσερις εβδομάδες για το εμβόλιο της Johnson&Johnson) είτε τεστ PCR ή αντιγόνου μέχρι 72 ωρών.

Αυτή η χρονική διάρκεια του τεστ μειώνεται στις 48 ώρες σε ορισμένες χώρες, ενώ θετικό τεστ (συνήθως έξι μηνών και κάτω) μπορεί επίσης να γίνει δεκτό ως απόδειξη ανάρρωσης έπειτα από προσβολή από την νόσο.

Σε χώρες όπως η Γαλλία, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα επιτρέπει την είσοδο σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων.

Για τις χώρες όπου το «green pass» δεν είναι ακόμη έτοιμο, προβλέπεται μεταβατική περίοδος έξι εβδομάδων (μέχρι τις 12 Αυγούστου), κατά την διάρκεια της οποίας άλλα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μορφή χαρτιού, μπορούν να παρουσιαστούν στα σύνορα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Απαραίτητο από αύριο για μετακινήσεις σε 33 χώρες της ΕΕ"

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά – Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

Αυστηρή προειδοποίηση ενόψει του χειμώνα έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN.

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», υποστήριξε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες με νυχτερινά κέντρα εστίασης για τους μεικτούς και αμιγείς χώρους, μάλιστα, ρώτησε: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα» και συμπλήρωσε: «Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα».

«Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test», τόνισε ο υπουργός.

«Ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Να μην υπήρχε καμία διάκριση, ούτε ιός, ούτε πόλεμος» υπογράμμισε επιπλέον ο υπουργός και παράλληλα, σημείωσε πως ο καθένας έχει την ελευθερία να κάνει την επιλογή του.

Εξέφρασε, βέβαια, τη βεβαιότητα πως θα φτάσουμε το 50 με 60% εμβολιασμών στο τέλους του καλοκαιριού, ωστόσο «θέλει πάνω από 75%».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά – Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε"

Self test: Από αύριο Πέμπτη 1/7 ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεση – Ποιους αφορά

Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση self test στα φαρμακεία από την Πέμπτη 1η Ιουλίου σε εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε νέους 18-30 ετών. Κανονικά θα διεξαχθεί η διαδικασία και από τα φαρμακεία της Αττικής και της Αχαΐας, που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες. 
 
Αναλυτικότερα, από αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18-30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται  με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, εφάπαξ τα 4 δωρεάν self test (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00.

Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, παρακαλούν τους πολίτες για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test και για την αποφυγή συνωστισμού, οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν τα self test κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Να σημειωθεί ότι από τη δωρεάν προμήθεια self test εξαιρούνται πλέον όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Επίσης, δεν θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία της δωρεάν χορήγησης τα φαρμακεία της Αττικής και της Αχαΐας, τα οποία είχαν εξαγγείλει τις προηγούμενες εβδομάδες ότι θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Self test: Από αύριο Πέμπτη 1/7 ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεση – Ποιους αφορά"

Καύσωνας: Οι κλιματιζόμενοι χώροι στην Περιφέρεια Αττικής

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση του νέου κύματος καύσωνα, ενώ μέσω χάρτη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία με τους κλιματιζόμενους χώρους.

Ο χάρτης ενημερώνεται συνεχώς με βάση τα στοιχεία που αποστέλλονται από τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Στα συγκεκριμένα σημεία λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες - καύσωνας). Οι χώροι αυτοί, εμφανίζονται ανά Περιφερειακή Ενότητα στους χάρτες καθώς και σε πίνακες που είναι αναρτημένοι ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Αττικής και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στη διεύθυνση:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έδωσε οδηγίες προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένα βήματα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι κατά την περίοδο του καύσωνα. Επίσης, έδωσε εντολή να επιβεβαιώνονται και να βελτιώνονται συνεχώς οι πληροφορίες που αφορούν τους κλιματιζόμενους χώρους για τους οποίους η Περιφέρεια λαμβάνει στοιχεία από τους αρμόδιους Δήμους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Καύσωνας: Οι κλιματιζόμενοι χώροι στην Περιφέρεια Αττικής"

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ

Απερρίφθη από το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρεται δε στην απόφαση: «Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό covid-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες κωλύουν, κατά την κρίση της Επιτροπής Αναστολών, τη χορήγηση της αναστολής.»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news