facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Υποφέρει η Δυτική Αττική από τη μαφία των Ρομά – Ληστείες, ναρκωτικά και επιθέσεις σε κατοίκους

Η φράση «κραυγή απόγνωσης» ταιριάζει απόλυτα. Η Δυτική Αττική στενάζει από τη μαφία των Ρομά, οι οποίοι λυμαίνονται τα πάντα, με τους ίδιους να λένε πως το κάνουν από… ανάγκη!

Στη Δυτική Αττική καταυλισμοί έχουν γίνει ορμητήρια με τους κατοίκους να μη μπαίνουν καν στον κόπο, σύμφωνα με τον ALPHA, να δηλώνουν τις κλοπές στην Αστυνομία καθώς αφενός η Αστυνομία δεν κάνει το ελάχιστο, αφετέρου είναι τόσες πολλές που δεν έχει νόημα!

«Δεν αφήνουν μέρα που να μην κλέψουν. Πηδάνε μέσα στις γραμμές και κλέβουν», αναφέρει στην κάμερα κάτοικος της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΟΣΕ τονίζουν πως μένει και χωρίς τρένο για ώρες η περιοχή καθώς κλέβουν καλώδια που «νεκρώνουν» τις συγκοινωνίες.

«Η Δυτική Αττική είναι το ορμητήριο βαριάς και σκληρής εγκληματικότητας που διαχέεται σε όλη την Ελλάδα. Είναι η περιοχή που ξεδιπλώνουν τη δράση τους οι συμμορίες και πηγαίνουν παντού και είναι η πιο εγκληματογόνος περιοχή», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι Ρομά πλέον λειτουργούν στα πρότυπα της Μαφίας και δεν είναι μεμονωμένες ενέργειες. Η Ασφάλεια τονίζει πως οι Ρομά είναι η πλέον δυνατή εγκληματική οργάνωση, αφήνοντας πίσω άλλες εξίσου σκληρές όπως οι μαφιόζοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Προφανώς οι Ρομά έχουν επεκταθεί σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, πέρα από τις κλοπές καλωδίων.

Αυτοκίνητα, κοσμήματα, ληστείες σε σπίτια είναι στο… παλμαρέ. Και φυσικά τα ναρκωτικά και τα όπλα, ιδιαίτερα στο Μενίδι, όπου τα γκέτο των Ρομά έχουν… άβατο για την αστυνομία όπου δεν τολμάει περιπολικό να μπει!

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποφέρει η Δυτική Αττική από τη μαφία των Ρομά – Ληστείες, ναρκωτικά και επιθέσεις σε κατοίκους"

Ντόρα Μπακογιάννη για υπόθεση Κολωνού: «12 χρονών συναίνεσε;»

Την υπόθεση του Κολωνού, και τις δικαστικές εξελίξεις σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«12 χρονών συναίνεσε;

Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντόρα Μπακογιάννη για υπόθεση Κολωνού: «12 χρονών συναίνεσε;»"

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα»

«Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα» υποστηρίζει για τον βασικό κατηγορούμενο στην δίκη για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικαστική πραγματογνώμονας που έχει ασχοληθεί με τα κυκλώματα trafficking, Χριστίνα Αντωνοπούλου, σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του 55χρονου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, η κ. Αντωνοπούλου υποστήριξε ακόμη, ότι η μητέρα της 12χρονης κατηγορείται, ώστε να «μείνουν στο απυρόβλητο» γνωστοί βιαστές και άτομα υπεράνω υποψίας. «Ο κ. Μίχος είναι ήρωας. Προστατεύει αυτούς τους αφανείς διακεκριμένους, που ήταν μέσα στο κύκλωμα. Η Δικαιοσύνη του δίνει το δικαίωμα της σιωπής, αλλά το δικαίωμα της σιωπής το έχει αναλάβει η κοινωνία ολόκληρη. Αυτοί που έχουν τα μέσα και παίρνουν τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Μαζέψαν ένα τσούρμο από παραβατικούς, παρεκκλίνοντες, αρρώστους, άνθρωποι που είναι δήθεν το τελευταίο σκαλοπάτι της κοινωνίας και τούς έχουν στο δικαστήριο. Το βαρύ πυροβολικό είναι στο απυρόβλητο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ξεκάθαρα, λέω ότι ξέφυγαν και είναι στο απυρόβλητο. Δεν μπορώ πιο ξεκάθαρα να το πω», είπε και πρόσθεσε πως «αυτό το παιδί μίλησε για όλη την κοινωνία και δεν τους ενδιέφερε. Ένα παιδί θα καταστρέψουμε, για να προστατεύσουμε τα βαριά ονόματα. Τι είναι ένα παιδί; Αυτή είναι η διαδικασία και στο τέλος προσθέσαμε τη μάνα, γιατί με αυτή γίνεται έξω φρενών η κοινωνία, όχι με τον Μίχο. Η μάνα είναι αθώα, δεν έχει κάνει τίποτα».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα»"

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 19,5 μονάδων στη ΝΔ – Ξανά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικές αλλαγές στην δυναμική των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών παρουσιάζει μεγάλη δημοσκόπηση της GPO, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται και στη δεύτερη θέση να επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για το STAR, η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ 9,5%, Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 28,8% με πτώση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ΣΥΡΙΖΑ 11,7% με άνοδο 0,8%, ΠΑΣΟΚ 11,4% με άνοδο 0,3%, ΚΚΕ 7,8% με άνοδο 0,3%, Ελληνική Λύση 6,5%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών κατά 1,1%. Και ακολουθούν: Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α.Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.

Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και  μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9%  δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί  από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές,  ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 19,5 μονάδων στη ΝΔ – Ξανά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ"

Εκλογές στη Ρωσία: Προειδοποιούν τη χήρα του Ναβάλνι για το κάλεσμα σε διαμαρτυρία - «Να μην γίνει αλλιώς θα τιμωρηθείτε»

Η Εισαγγελία της Μόσχας προειδοποίησε σήμερα τους Ρώσους να μην προβούν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν από αύριο, Παρασκευή, έως την Κυριακή, για τις οποίες η διαφωνούσα Γιούλια Ναβάλναγια κάλεσε τους υποστηρικτές της να συγκεντρωθούν την ίδια στιγμή στα εκλογικά τμήματα.

«Η οργάνωση και η συμμετοχή σε αυτές τις μαζικές εκδηλώσεις τιμωρούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας», δήλωσε η Εισαγγελία της πρωτεύουσας στο Telegram, αναφερομένη στις συγκεντρώσεις στις οποίες καλεί η χήρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές στη Ρωσία: Προειδοποιούν τη χήρα του Ναβάλνι για το κάλεσμα σε διαμαρτυρία - «Να μην γίνει αλλιώς θα τιμωρηθείτε»"

Κολωνός: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας – Πέταξαν πέτρες προς την Βουλή

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης (14.03.2024) συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας 12χρονης στον Κολωνό, στην οποία σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγεί ο Ηλίας Μίχος από τις κατηγορίες για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό. Στην κεφαλή της πορείας ήταν για κάποια ώρα τα αδέρφια της 12χρονης, τα οποία καλούν πανό στήριξης της μητέρας τους, για την οποία η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της για όλες τις κατηγορίες.

Όταν η πορεία πέρασε από την Βουλή, ορισμένοι πέταξαν πέταξαν πέτρες. Η πορεία συνεχίστηκε γυρίζοντας πίσω προς τα Προπύλαια.

Λόγω της συγκέντρωσης η αστυνομία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Ειδικότερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής και στη συνέχεια στην Σταδίου. Όλοι οι δρόμοι έχουν ανοίξει.

 

  

  

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας – Πέταξαν πέτρες προς την Βουλή"

Ευρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια» (βίντεο)

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στο Star, είδε φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους.

Επιπλέον, η Ευρωπαία Εισαγγελέας ζήτησε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως τόνισε, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη όμως με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», είπε η Ευρωπαία Εισαγγελέας στο Star.

Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», είπε χαρακτηριστικά η Λάουρα Κοβέσι.

Για τη σύμβαση 717 τόνισε ότι «αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί».

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ’ αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα projects», συμπλήρωσε.

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα. Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια», διεμήνυσε η Λάουρα Κοβέσι. «Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε.

«Πολύ νέοι και αθώοι. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα», σχολίασε, επίσης, εμφανώς συγκινημένη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια» (βίντεο)"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα -Η θερμοκρασία έως τους 19 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη βορειοανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και το μεσημέρι – απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και το μεσημέρι -απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα -Η θερμοκρασία έως τους 19 βαθμούς Κελσίου"

ΕΟΔΥ: 14 θάνατοι ασθενών με CoViD και 4 με γρίπη

Στους 14 ανήλθαν οι θάνατοι ασθενών με CoViD την εβδομάδα 4 - 10 Μαρτίου, ενώ καταγράφηκαν και 4 θάνατοι ασθενών με επιβεβαιωμένη γρίπη.

Τα στοιχεία στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ δείχνουν μείωση στη διασπορά του κορωνοϊού τις 8 τελευταίες εβδομάδες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, νοσηλεύτηκαν 132 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 64 θάνατoι.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 143 και οι διασωληνωμένοι τους 15.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (85%).

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 38.851 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, η Ελλάδα κατέχει διεθνώς τη 14η θέση, με 358 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. 

               Δείκτες CoViD

 4 - 10 Μαρτίου 2024

26 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου 2024

Νέοι θάνατοι 14 12
Διασωληνωμένοι 15 22
Νέες εισαγωγές 143 208
 
Γρίπη - RSV

Δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, όμως 4 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

H θετικότητα RSV παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 14 θάνατοι ασθενών με CoViD και 4 με γρίπη"

Ιαπωνία: Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Φουκουσίμα

Σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA)

Βάσει της κλίμακας μέτρησης των σεισμών στην Ιαπωνία που είναι από το 1 έως το 7, ο σεισμός είναι κατηγορίας 5.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά του νομού σε γεωγραφικό πλάτος 37,1 μοιρών βόρεια και γεωγραφικό μήκος 141,2 μοιρών ανατολικά.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στο Τόκιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα και η JMA δεν έχει εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Υπενθυμίζεται πως στις 11 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το μεγάλο σεισμό των 9 Ρίχτερ που προκάλεσε την τεράστια καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, με εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού και διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Φουκουσίμα"

Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Αναδρομικά έως και 63.705 ευρώ από επανυπολογισμό συντάξεων

Αναδρομικά από εκκρεμείς επανυπολογισμούς κύριων συντάξεων άρχισε να πληρώνει ο ΕΦΚΑ κατά ομάδες συνταξιούχων με ποσά ως και 63.705 ευρώ, όπως φαίνεται στον πίνακα που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Οι πληρωμές έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» και του ειδικού ενθέτου «Ασφάλιση και Συντάξεις» της περασμένης Δευτέρας για τα αναδρομικά που έρχονται σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό συντάξεων.

Τα ποσά που κατέβαλε ο ΕΦΚΑ στην πρώτη ομάδα των εκκρεμών επανυπολογισμών αφορούν 1.085 παλαιούς συνταξιούχους (πριν τον Μάιο του 2016) από το πρώην ταμείο του ΗΣΑΠ και τα αναδρομικά που πληρώθηκαν ξεκινούν από τα 600 ευρώ για τις πολύ χαμηλές συντάξεις και φτάνουν ως και 63.705 ευρώ για τις πολύ υψηλές.

Προσωπική διαφορά

Οι παλαιοί συνταξιούχοι για να πάρουν αυξήσεις από τον επανυπολογισμό συντάξεων θα πρέπει η νέα επανυπολογισμένη σύνταξη να είναι μεγαλύτερη από την παλιά. Αν η νέα σύνταξη βγει μικρότερη, όπως συνέβη στις περισσότερες παλιές συντάξεις, τότε οι συνταξιούχοι παίρνουν συμπλήρωμα ως προσωπική διαφορά και όταν η αύξηση ξεπεράσει την προσωπική διαφορά, έχουν καθαρό κέρδος στην τσέπη.

Στους συνταξιούχους του ΗΣΑΠ λίγοι είχαν προσωπική διαφορά την οποία μηδένισαν στη συνέχεια ενώ οι περισσότεροι βγήκαν κερδισμένοι, καθώς οι συντάξεις τους μετά τον επανυπολογισμό ήταν μεγαλύτερες.

Αυξήσεις για 62 μήνες

Δύο είναι οι λόγοι που πληρώθηκαν τόσο μεγάλα ποσά αναδρομικών, ίσως από τα υψηλότερα που έχουν πληρωθεί για επανυπολογισμούς:

1 Στους εν λόγω συνταξιούχους δεν είχε γίνει κανένας επανυπολογισμός, και έπαιρναν την παλιά τους σύνταξη. Ο ΕΦΚΑ έκανε τώρα δύο επανυπολογισμούς ταυτόχρονα, έναν με τους συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου για το διάστημα από 1/1/2019 ως 30/9/2019 και έναν δεύτερο επανυπολογισμό με τους συντελεστές του νόμου Βρούτση που δίνουν αυξήσεις συντάξεων για όσους έχουν πάνω από τα 30 έτη ασφάλισης. Ο δεύτερος επανυπολογισμός έχει αναδρομικά από 1/10/2019 και μετά που σημαίνει ότι οι 1.085 συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ πληρώθηκαν συνολικά αναδρομικά από 1/1/2019 μέχρι και Φεβρουάριο 2024, δηλαδή πήραν μαζεμένες τις αυξήσεις για 62 μήνες.

2 Στις επανυπολογισμένες και υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έπαιρναν συντάξεις, επανυπολογίστηκαν και οι αυξήσεις του 2023 και του 2024. Ετσι τόσο η αύξηση 7,75% για το 2023 όσο και το 3% για το 2024, υπολογίστηκαν εκ νέου σε μεγαλύτερη σύνταξη και προέκυψαν και από εκεί αναδρομικά, για όλο το 2023 όσον αφορά την αύξηση 7,75% και για τους δύο πρώτους μήνες του 2024 όσον αφορά το 3%.

Ακολουθούν

Σειρά στους επανυπολογισμούς και σε αναλόγου ύψους αναδρομικά έχουν 6.000 συνταξιούχοι της πρώην Ολυμπιακής που και αυτοί ανήκουν στις δύσκολες περιπτώσεις και έμειναν πολύ πίσω σε σχέση με άλλους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι της πρώην Ολυμπιακής έχουν πάρει την αύξηση που δικαιούνται στην επανυπολογισμένη σύνταξη και εκκρεμεί η πληρωμή των αναδρομικών από τις αυξήσεις του επανυπολογισμού που θα τα πληρωθούν στο τέλος Μαρτίου.

Ακολουθούν Απρίλιο ή Μάιο οι πληρωμές αναδρομικών σε περίπου 10.000 παλαιούς συνταξιούχους τραπεζικούς που είχαν μείνει εκτός επανυπολογισμών. Και σε αυτή την ομάδα τα ποσά που θα πληρωθούν είναι υψηλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα ετοιμάζονται και νέες πληρωμές αυξήσεων και αναδρομικών επανυπολογισμού σε νέους συνταξιούχους (μετά τον Μάιο του 2016) που για διάφορους λόγους έμειναν με τη σύνταξη που πήραν από τον νόμο Κατρούγκαλου χωρίς να επανυπολογιστεί με τους βελτιωμένους συντελεστές του νόμου Βρούτση.

Παράλληλη ασφάλιση

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των συντάξεων με παράλληλη ασφάλιση καθώς σε ορισμένα ταμεία (π.χ. ΤΣΑΥ) δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα χρόνων ασφάλισης και ως εκ τούτου οι επανυπολογισμοί καθυστερούν γιατί η κάθε περίπτωση ερευνάται ξεχωριστά.

Στους εκκρεμείς επανυπολογσμούς νέων συντάξεων συμπεριλαμβάνονται και συνταξιούχοι από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ ή και το Δημόσιο με διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση καθώς και συνταξιούχους που εργάστηκαν και συνεχίζουν νε εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας ακόμη την αρχική τους σύνταξη.

Στους δύσκολους επανυπολογισμούς που εκκρεμούν περιλαμβάνονται και συντάξεις χηρείας από παράλληλη ασφάλιση καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εκδίδονται από ορισμένους φορείς (π.χ. ΤΣΑΥ) ούτε καν ενημερωτικά που να δείχνουν στις χήρες πως υπολογίστηκε το ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη του θανόντα συζύγου.

Για εκκρεμείς επανυπολογισμούς

 Επιβεβαίωση πληρωμών από τη Δόμνα Μιχαηλίδου 

Τις πληρωμές αναδρομικών για εκκρεμείς επανυπολογισμούς, που αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» και το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε και η αρμόδια υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά FM» ότι «μέχρι το τέλος Μαρτίου αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στο λογαριασμό τους περισσότερα αναδρομικά όπως αυτοί του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών, οι οποίοι δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους, τόσο από το νόμο Κατρούγκαλου όσο και από το νόμο Βρούτση». Υπενθυμίζεται ότι οι επανυπολογισμοί στις μεν νέες συντάξεις γίνονται σε όσους αποχώρησαν με 30 έτη ασφάλισης και άνω από 13/5/2016 έως και τις 30/9/2019, ενώ για τις παλαιότερες συντάξεις αφορούν όσους αποχώρησαν με περισσότερα από 30 έτη έως και 12/5/2016. Η διαφορά είναι ότι οι νέοι συνταξιούχοι παίρνουν στο χέρι την αύξηση που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύνταξης, ενώ οι παλαιοί θα πάρουν αύξηση εφόσον η νέα επανυπολογισμένη σύνταξη βγει μεγαλύτερη από τη σύνταξη που έβγαλε ο πρώτος επανυπολογισμός που έγινε με τον νόμο Καρούγκαλου.

Επιστροφές ως 17.424 ευρώ

Σύμφωνα με τους πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» τα αναδρομικά από τον επανυπολογσμό των κύριων συντάξεων για όσους αποχώρησαν με 40 χρόνια και μισθούς της τάξης των 3.000 ευρώ φτάνουν ως τα 17.424 ευρώ. Ενώ για όσους αποχώρησαν με 35 έτη και μισθούς της τάξης των 1.200 ευρώ, τα αναδρομικά του επανυπολογισμού ανέρχονται σε 3.312 ευρώ.

Εκτιμάται πάντως ότι χωρίς επανυπολογισμό είναι περί τις 50.000 κύριες συντάξεις, στις οποίες περιλαμβάνονται παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι μετά τον νόμο Κατρούγκαλου (από 13/5/2016) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Ηδη ο ΕΦΚΑ προχωρά σε πληρωμές αναδρομικών ανά ομάδα συνταξιούχων, καταβάλλοντας οφειλόμενα 5 ως 7 ετών.

Σύμφωνα με τους πίνακες:

*Συνταξιούχος με 35 έτη που βγήκε τον Μάρτιο του 2018 με συντάξιμο μισθό 1.645 ευρώ, από τον επανυπολογισμό θα έχει σύνταξη 1.107 ευρώ και αναδρομικά για 72 μήνες (Μάρτιος 2028/2024) με ποσό 4.608 ευρώ μικτά.

*Συνταξιούχος με 37 έτη που βγήκε τον Μάρτιο του 2018 με συντάξιμο μισθό 1.890 ευρώ θα έχει αύξηση 108 ευρώ από τον επανυπολογισμό και η σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.315 ευρώ με αναδρομικά 7.776 ευρώ μικτά.

*Συνταξιούχος με 40 έτη που βγήκε τον Μάρτιο του 2018 με συντάξιμο μισθό 3.030 ευρώ που λαμβάνει ακόμη την αρχική σύνταξη θα κερδίσει από τον επανυπολογισμό αύξηση 242 ευρώ και η σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 2.108 ευρώ, ενώ θα έχει αναδρομικά για 72 μήνες (2018-2024) με ποσό 17.424 ευρώ μικτά.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ 1.084 ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΗΣΑΠ

Εύρος ποσού (€) Δικαιούχοι Μέσο ποσό αναδρομικών (€)
01-1.000 48 600
1.000.01-2.000 47 1.524
2.000.01-3.000 50 2.502
3.000.01-4.000 48 3.503
4.000.01-5.000 47 4.502
5.000.01-6.000 49 5.482
6.000.01-7.000 38 6.471
7.000.01-8.000 51 7.428
8.000.01-9.000 41 8.421
9.000.01-10.000 49 9.523
10.000.01-15.000 221 12.571
15.000.01-20.000 146 17.401
20.000.01-25.000 92 22.329
25.000.01-30.000 71 27.296
30.000.01-35.000 35 32.061
35.000.01-40.000 20 37.526
40.000.01-45.000 13 41.999
45.000.01-50.000 11 47.179
50.000.01-55.000 4 53.401
55.000.01-60.000 2 56.235
60.000.01-65.000 1 63.705

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ 4387/2016

Μισθός συνταξιοδότησης Σύνταξη χωρίς επανυπολογισμό Σύνταξη με επανυπολογισμό Αύξηση Αναδρομικά 60 μηνών (1) Αναδρομικά 72 μηνών (2)
1.Συνταξιοδότηση με 35 έτη
1.190 873 919 46 2.773 3.312
1.255 897 946 49 2.925 3.528
1.320 921 973 51 3.076 3.672
1.450 970 1.027 56 3.379 4.032
1.580 1.019 1.080 61 3.682 4.392
1.645 1.043 1.107 64 3.834 4.608
1.815 1.107 1.178 71 4.230 5.112
2. Συνταξιοδότηση με 37 έτη
1.290 959 1.033 74 4.438 5.328
1.440 1.021 1.103 83 4.955 5.976
1.590 1.083 1.174 91 5.471 6.552
1.740 1.145 1.244 100 5.987 7.200
1.890 1.206 1.315 108 6.503 7.776
2.040 1.268 1.385 117 7.019 8.424
2.190 1.330 1.456 126 7.535 9.072
3. Συνταξιοδότηση με 40 έτη
1.500 1.139 1.259 120 7.202 8.640
1.670 1.219 1.353 134 8.018 9.648
1.840 1.300 1.447 147 8.834 10584
2.010 1.381 1.542 161 9.650 11.592
2.180 1.462 1.636 174 10.466 12.528
2.350 1.542 1.730 188 11.283 13.536
3.030 1.865 2.108 242 14.547 17.424
(1) Αναδρομικά 60 μηνών με έτος συνταξιοδότησης το 2019. (2) Αναδρομικά 72 μηνών με έτος συνταξιοδότησης το 2018. Ποσά συντάξεων μικτά.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Αναδρομικά έως και 63.705 ευρώ από επανυπολογισμό συντάξεων"

Αίγινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Ο ανάδοχος με σαφείς εντολές και κατεύθυνση για άμεση έναρξη εργασιών, επί τη βάσει σφιχτού χρονοδιαγράμματος, ξεκίνησε τη διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφό της, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, είχε κάνει δεκτά και τα δύο αιτήματα του περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να αποδεσμευτεί άμεσα ο χώρος στο σημείο της διαρροής για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και για να οριστεί ειδικός ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου, ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προκειμένου να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Σημειώνεται ότι το εισαγγελικό πόρισμα -μετά τη μηνυτήρια αναφορά Χαρδαλιά- έκανε λόγο για «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων», εκτιμώντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές κατά τη διαδικασία της θερμοκόλλησής τους, με τον περιφερειάρχη Αττικής να επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά θέτοντας την κατασκευάστρια εταιρεία προ των ευθυνών της για την άμεση αποκατάστασης της βλάβης στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων. «Ο ανάδοχος ενεργεί βάσει των όσων προβλέπει η σχετική σύμβαση στην περίπτωση κατασκευαστικής αστοχίας. Το νερό θα ξαναέρθει στα σπίτια της Αίγινας όπως είχαμε υποσχεθεί εξ' αρχής», δήλωσαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι ασφαλής εκτίμηση για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης θα γίνει το επόμενο 48ωρο, προσθέτοντας ότι απαιτούνται έως τέσσερις ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αίγινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό"

Αντιδράσεις για δήλωση δικηγόρου για τη 12χρονη στον Κολωνό: «Δυστυχώς, το κορίτσι είχε επιλέξει μια στάση ζωής, για να επιβιώσει»

Αντιδράσεις προκάλεσαν το πρωί της Πέμπτης οι προκλητικές δηλώσεις της δικηγόρου ορισμένων εκ των 26 κατηγορουμένων στη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό. Οι απόψεις της Βάσως Πανταζή ακούστηκαν στον απόηχο της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο όσον αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως υποστήριξε η κυρία Πανταζή μιλώντας στο ΟΡΕΝ, «δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής, για να επιβιώσει». Με το που τελείωσε την τοποθέτησή της, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενά της, με την ίδια να τους απαντά με ερώτηση: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Συγκεκριμένα, η κυρία Πανταζή ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Μη βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο, αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ. ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν, αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει, δυστυχώς, ότι είχε επιλέξει (η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής, για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας» ανέφερε η δικηγόρος.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν, η ίδια τους ρώτησε: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς, είναι τραγωδία και φταίμε όλοι μας».

Όσον αφορά, δε, την πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, η δικηγόρος είπε ότι «μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν, όμως, εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις για δήλωση δικηγόρου για τη 12χρονη στον Κολωνό: «Δυστυχώς, το κορίτσι είχε επιλέξει μια στάση ζωής, για να επιβιώσει»"

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε το stop στο τροχαίο δυστύχημα με τον τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλο

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του αυτοκίνητο που παραβίασε το stop στην λεωφόρο Δεκελείας και συνέβαλε στον τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Γιάννης Ξανθόπουλος με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 19χρονου που επέβαινε στο όχημα με το οποίο συγκρούστηκε το αυτοκίνητο του γνωστού τραγουδιστή.

Αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή του Μενιδίου που έγινε το τροχαίο δυστύχημα και έχουν στην κατοχή τους οι άνδρες της τροχαίας κατάφεραν να φτάσουν στο αυτοκίνητο που παραβίασε το stop και ο τραγουδιστής στην προσπάθεια του να το αποφύγει, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κι έπεσε πάνω στο όχημα που επέβαιναν οι δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα που αποτυπώνεται στις κάμερες, κάποια στιγμή μετά το τρακάρισμα σταματάει και ο οδηγός του ο όποιος είναι ένα ηλικιωμένος  άνδρας, εξέρχεται από αυτό.

Παρόλα αυτά δεν σπεύδει να βοηθήσει, καθώς θα επιβιβαστεί και πάλι στο  αυτοκίνητο του και θα φύγει. Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η σύλληψη του και για έτσι σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες  της εγκατάλειψης και της πρόκλησης τροχαίου.

Την ίδια ώρα σε αλκοτέστ που έγινε στον τραγουδιστή δεν διαπιστώθηκε η κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν ο ηλικιωμένος άνδρας βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς ακόμα και τώρα να υποβάλλονταν σε αλκοτέστ δεν θα ήταν δυνατόν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα. 

Το τροχαίο έγινε ξημερώματα της 12η Μαρτίου 2024. Οι δύο 19χρονοι πήγαιναν στην κάβα όπου εργάζονται. «Ήταν προσεκτικοί στην οδήγηση, δεν έτρεχαν» είπαν φίλοι τους που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Ξανθόπουλος σταμάτησε αμέσως να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και ήταν σε κατάσταση σοκ…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε το stop στο τροχαίο δυστύχημα με τον τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλο"

Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικης από τρεις 16χρονες - Την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ένα ακόμη περιστατικό βίας ανηλίκων καταγράφηκε, στο Ηράκλειο αυτήν τη φορά, το οποίο μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα ένα κορίτσι 15 ετών να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η 15χρονη, δέχθηκε επίθεση από τρεις 16χρονες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα, μεταξύ άλλων, στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ανήλικη κατήγγειλε το περιστατικό στο Α' Αστυνομικό Τμήμα του Ηρακλείου και ακολούθησε η σύλληψη των δύο εκ των τριών ανηλίκων κοριτσιών.

Επίσης συνελήφθησαν και οι δύο μητέρες των κοριτσιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Το τρίτο ανήλικο κορίτσι, αναζητείται από τις αρχές.

Στα δικαστήρια Ηρακλείου οι δυο 16χρονες

Σήμερα, οι δύο ανήλικες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ υπήρξε εισαγγελική παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας, για τη συμπλήρωση της δικογραφίας αλλά και τη διερεύνηση του υλικού που έχει καταγραφεί σε κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του βίαιου περιστατικού.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικης από τρεις 16χρονες - Την έστειλαν στο νοσοκομείο "

«Ξεδοντιάστηκε» σπείρα που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα στην Αττική: Πάνω από 980.000 ευρώ το παράνομο κέρδος

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται σπείρα, η οποία διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων με το παράνομο κέρδος να αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει αυτοκίνητα στην Αττική, κάνοντας 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσυκλετών. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα

Για την αποδόμηση της σπείρας έγινε οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας το πρωί της Τρίτης (12.03.2024) σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα.

Το παράνομο κέρδος της οργάνωσης ξεπερνάει τις 980.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 18 οχήματα και πλήθος εξαρτημάτων. 

Η συμμορία είχε συγκεκριμένη δομή, αρχηγό και ρόλους προκειμένου να διαπράττει τις κλοπές. Αρχηγός ήταν ένας 35χρονος και στο συνεργείο του πλαστογραφούνταν τα κλεμμένα οχήματα. Όλα περνούσαν από τα χέρια του, καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό στη συνέχεια πουλούσε τα πλαστογραφημένα αυτοκίνητα και έπαιρνε τα χρήματα εξαπατώντας τους αγοραστές.

Ενας 32χρονος ήταν άμεσος συνεργάτης του αρχηγού, ενώ ένας 43χρονος είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα αυτοσχέδιου διαλυτηρίου. Ήταν το άτομο που παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα έκρυβε και τα αποσυναρμολογούσε. Όταν ολοκλήρωνε τις εργασίες, παρέδιδε τα εξαρτήματα με την χρήση κλειστών φορτηγών στο αρχηγικό μέλος.

 

  

  

 

Στη σπείρα συμμετείχαν ένας 29χρονος και ένας 21χρονος οι οποίοι εντόπιζαν τα αυτοκίνητα που θα έκλεβαν.

Τέλος ένας 51χρονος με συνεργείο αυτοκινήτων που βοηθηθούσε στη διάλυση των αυτοκινήτων και τον πλήρωνε η οργάνωση,.

Χαρακτηριστικό της μεθοδικότητάς τους είναι ότι δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές, αλλά έκλεβαν αυτοκίνητα  οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9 κλεμμένα οχήματα,

9 οχήματα, των οποίων η νόμιμη προέλευση εξετάζεται,
Μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα,

8 σκελετοί οχημάτων (σασί), με αποκομμένα τα πλακίδια αναγραφής αριθμού πλαισίου και τις ενδείξεις – stickers αυτών,

8 κινητήρες αυτοκινήτων,

πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,

πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας χωρών Εξωτερικού,

πλαστές σφραγίδες,

συσκευή παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων (jammer),

διαγνωστικά εγκεφάλου αυτοκινήτων,

φύσες που συνδέονται στην OBD οχημάτων,

ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών – εξαρτημάτων οχημάτων,

πλήθος κινητών τηλεφώνων,

πλήθος εγγράφων που αφορούσαν οχήματα προερχόμενα από το εξωτερικό,

πλήθος κλειδιών οχημάτων και κλειδί πασπαρτού,

φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

πλήθος καρτών sim και μέσων αποθήκευσης δεδομένων USB και micro sd,

1.332- γραμμάρια κάνναβης,

ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών,

Δύο όπλα (πιστόλι και περίστροφο), 3 αεροβόλα πιστόλια και μια ρέπλικα περιστρόφου,

11 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών,

100 φυσίγγια και

1730 ευρώ.

 

  

  

 

Οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει νωρίτερα να φτάνουν στα ίχνη των δραστών, σε έρευνες που είχαν κάνει βρήκαν και κατέσχεσαν:

3 κλεμμένα οχήματα,

12 αποσυναρμολογημένα οχήματα, χωρίς χαρακτηριστικούς αριθμούς και τα μοναδικά stickers τους,

39 κινητήρες οχημάτων, στην πλειοψηφία τους με αποξεσμένους αναγνωριστικούς αριθμούς,

πλήθος από πόρτες, προφυλακτήρες, φανάρια, ζαντολάστιχα, άξονες και άλλα εξαρτήματα οχημάτων και

πλήθος εργαλείων αποσυναρμολόγησης αυτοκινήτων.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 40 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και 2 κλοπών μοτοσυκλετών, ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξεδοντιάστηκε» σπείρα που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα στην Αττική: Πάνω από 980.000 ευρώ το παράνομο κέρδος"

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται ότι βίαζε την ανιψιά του από όταν εκείνη ήταν 8 ετών – Οι αρρωστημένες πράξεις 42χρονου

Τον εφιάλτη στα χέρια του θείου της έζησε μια 22χρονη, σήμερα, κοπέλα, η οποία κατήγγειλε ότι βιαζόταν από το συγγενικό της πρόσωπο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις Αρχές η 22χρονη, ο 42χρονος σήμερα θείος της τη βίαζε το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2015, όταν δηλαδή εκείνη ήταν 8 έως 13 ετών.

Η φρίκη, όμως, δεν είχε τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η αρρωστημένη δράση του άνδρα δεν σταμάτησε εκεί, αφού αρχικά φέρεται το παραπάνω χρονικό διάστημα να έδειξε ερωτικές ταινίες στον γιο του και τον ανιψιό του (ανήλικοι τότε και οι δύο) ενώ αργότερα φέρεται να είχε φτάσει σε σημείο να κάνει χειρονομίες και να αφήνει ερωτικά υπονοούμενα ακόμη και στην ετεροθαλή αδερφή του!

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους, κατάχρηση ανηλίκων και απειλή.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία σε χρονικό διάστημα που ήταν ανήλικη κατά τα έτη 2010 μέχρι 2015 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο ανωτέρω – σύζυγος της θείας της, εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονιών της, προέβη κατ εξακολούθηση και χωρίς τη θέληση της σε ασελγείς σε βάρος της πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται ότι βίαζε την ανιψιά του από όταν εκείνη ήταν 8 ετών – Οι αρρωστημένες πράξεις 42χρονου"

Φθιώτιδα: «Τα λεφτά αλλιώς θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε» - Οι στιγμές τρόμου που έζησαν τα ηλικιωμένα αδέλφια

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των δύο ανδρών που μπήκαν στο σπίτι τους το βράδυ της Τρίτης περιέγραψε η 82χρονη η οποία έπεσε θύμα των ληστών μαζί με τον 85χρονο αδελφό της στη Φθιώτιδα.

Όπως είπε στο MEGA ο τρόμος για τα δύο αδέλφια διήρκησε συνολικά τρεις ώρες: «Μας έδεσαν τα χέρια σταυρωτά με ταινία, μας έδεσαν τα πόδια, μας φίμωσαν εκεί και έλεγαν ‘’τα λεφτά αλλιώς θα πεθάνετε’’. Έψαχναν τα λεφτά, ‘’θα σας σκοτώνουμε, θα κάνουμε, θα φτιάξουμε’’. Έψαξαν το σπίτι, το έκαναν φύλλο και φτερό. Δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα, ούτε τα φάρμακά μας».

Σύμφωνα με την ηλικιωμένη γυναίκα «δεν μας χτύπησαν. Μόνο έλεγαν ‘’μην μιλάτε, θα σας σκοτώσουμε’’. Πήραν και μία ψαλίδα, αυτές που κόβουν τα πλέγματα, μας είπαν ‘’θα σας κόψουμε τα δάχτυλα’’. Το κινητό μας το έσπασαν, μας χάλασαν το ρούτερ, δεν είχαμε να πάρουμε τηλέφωνο. Ποιος να μας βοηθήσει; Δεν έχουμε κανέναν εδώ».

Οι δύο ληστές απείλησαν, μάλιστα, να κάψουν τα δύο αδέλφια: «Χαρτιά που είχαμε εδώ, τα έκαψαν στον διάδρομο. Έκαψαν και τα χαλιά, έριξαν οινόπνευμα και τα έκαιγαν. ‘’Θα σας κάψουμε μέσα’’, έδεσαν τον αδελφό μου σε μία καρέκλα ‘’θα σε πάρουμε να σε πάμε μέσα εκεί’’».

Κατά τη γυναίκα οι δύο ληστές «είχαν μαύρες κουκούλες, τα μάτια τους ήταν έξω και τα δόντια τους. Αυτοί πήγανε και χαλάσανε το ρολόι, σταμάτησε το ρεύμα. Σκίσανε στο σαλόνι μαξιλάρια, ρούχα. Έχουμε μία αποθήκη πίσω εδώ, από το σπίτι που έχουμε τα πράγματά μας, πήγαν τα άδειασαν όλα. Είχαμε ένα οίκημα, είχαμε λουλούδια, χάλασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα».

Τελικά οι ληστές άφησαν τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια στις 3 τα ξημερώματα και όταν ο 85χρονος τους έδειξε πού είχε 4.000 ευρώ του είπαν «να, έχεις λεφτά, φέρε και τα υπόλοιπα’’. Πήραν την κάρτα που είχαμε και φύγανε, αλλά δεν τους έδωσε το σωστό PIN ο αδελφός μου»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: «Τα λεφτά αλλιώς θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε» - Οι στιγμές τρόμου που έζησαν τα ηλικιωμένα αδέλφια"

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανεκπαιδευτικού – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα ληφθούν σήμερα (14 Μαρτίου 2024) από τις 12.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συνάθροισης – συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητικών κοινοτήτων και άλλων συλλογικοτήτων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτα μέτρα της τροχαίας το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανεκπαιδευτικού – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν"

Μαρούσι: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές δικύκλων κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (12-3-2024) στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης, δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 16 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ : «Κληθέντες αστυνομικοί για άτομα τα οποία ευρίσκονται εντός εγκαταλελειμμένης οικίας, εντόπισαν τους δύο ανήλικους να περιεργάζονται δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία είχαν προγενέστερα αφαιρέσει από την περιοχή της Πεντέλης.

Από την προανακριτική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω ανήλικοι είχαν τελέσει ακόμα δύο κλοπές δικύκλων σε προγενέστερο χρόνο τα οποία ανευρέθησαν σε παρακείμενο χώρο της εν λόγω οικίας.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν κατσαβίδια και πένσα ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο ανήλικοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρούσι: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές δικύκλων κατ’ εξακολούθηση"

Μαντούδι: Γυναίκα τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο τον άντρα της – Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Άγρια επίθεση με κουζινομάχαιρο δέχτηκε ένας 59χρονος, από την 62χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Το ζευγάρι φαίνεται να διαπληκτίστηκε για άγνωστο λόγο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την γυναίκα να αρπάζει ένα κουζινομάχαιρο 26 εκατοστών και να τραυματίζει τον συζυγό της στο στήθος.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον άνδρα στο κέντρο υγείας Μαντουδίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαντούδι: Γυναίκα τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο τον άντρα της – Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία"

Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στου Ζωγράφου – Πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου. Στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ταξίλου όταν άγνωστοι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό.

Η ώρα ήταν 03:10 όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκίνητα στο δήμο Ζωγράφου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα όπου κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατασβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε παρακείμενα οχήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες. Οι αρχές εντόπισαν στο σημείο ίχνη από βενζίνη, ενω η έρευνα συνεχίζεται.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό αποκλείστηκε από άνδρες της Ασφάλειας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Στο σημείο βρέθηκαν οι ρεπόρτερ του EΡΤΝews Αντώνης Δοβώνης και Κώστας Παπαδόπουλος που κατέγραψαν τις μεγάλες υλικές ζημιές.

Συνολικά 5 σχολικά λεωφορεία καταστράφηκαν ολοσχερώς καθώς και 6 αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Την ίδια τύχη είχαν και 3 μηχανές. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ενώ η Σήμανση συλλέγει στοιχεία.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στου Ζωγράφου – Πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news