facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ξεκάθαρο μήνυμα της Αιγύπτου: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

Τις απαιτήσεις της Αιγύπτου προς την Τουρκία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο, επανέλαβε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sada Al-Balad, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η ‘Αγκυρα, δεδομένου ότι το Κάιρο πρότεινε ήδη ορισμένα θέματα που η Τουρκία θα έπρεπε να λάβει υπόψη για την άρση όλων των εμποδίων που δυσχεραίνουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η ‘Αγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Επίσης, τόνισε ότι «είναι αναγκαίο η ‘Αγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου», χαρακτηρίζοντας αυτό ως «ένα ιερό ζήτημα».

Όπως αναφέρει και η «Αλ Αχράμ», ο Σάμεχ Σούκρι επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο «για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκάθαρο μήνυμα της Αιγύπτου: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο"

Στην Ευρωβουλή προσφεύγουν οι συμβασιούχοι στις Κοινωνικές Δομές & Υπηρεσίες των Δήμων

Μία μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία ξεκίνησαν σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές & Υπηρεσίες των Δήμων της Χώρας. 

Οι επί πάρα πολλά έτη συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών, των Βρεφικών Σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ.Α.μεΑ.), των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Η.Φ.-Α.μεΑ.), των Κέντρων Κοινότητας, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Κοινωνικών Φαρμακείων, των Δομών Υποστήριξης Αστέγων, των Συσσιτίων, και εν γένει των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.), ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους επιχειρώντας να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά τους στην αρμόδια Επιτροπή Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για τον λόγο αυτόν απέστειλαν επιστολή σε όλα τα κόμματα που εκπροσωπούν την χώρα μας με Ευρωβουλευτές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας από την Ελληνική αντιπροσωπεία να υποστηρίξει σύσσωμη το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης παροχής των πολύτιμων και κρίσιμων για την Ελληνική Κοινωνία υπηρεσιών τους.

Οι Συμβασιούχοι-Εργαζόμενοι καλούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικαιροποιήσει την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία του Συμβουλίου 1999/70/ΕΚ της 28ης Ιουνίου 1999, με την έκδοση μιας νέας Απόφασης - Οδηγίας που να δεσμεύει τα κράτη - μέλη της Ένωσης να διορθώσουν την καταχρηστική χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των Υπηρεσιών και Δομών τους και να προβλέπει την υποχρέωσή τους να προβούν με νομοθετικές παρεμβάσεις στην αναγνώριση των διαδοχικών αυτών συμβάσεων ως ενιαίων συμβάσεων Αορίστου Χρόνου.

 
argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ευρωβουλή προσφεύγουν οι συμβασιούχοι στις Κοινωνικές Δομές & Υπηρεσίες των Δήμων"

«Ο Έντι Ράμα παρέδωσε την ασφάλεια της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία!»

 Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποφάσισε να παραδώσει τον έλεγχο ολόκληρης της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία, αμφισβητώντας την Εθνική Ασφάλεια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσω της Τουρκίας θα κατασκευαστεί ένα σύστημα ελέγχου για το έδαφος της χώρας με υπερ-ευφυή αεροσκάφη.

 Σύμφωνα με το global News, λεπτομέρειες σχετικά με το έργο, το οποίο έθεσε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της χώρας, δόθηκαν από την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, Μπρλίντα Μπαλούκου, η οποία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης δήλωσε ότι η περιοχή θα ελέγχεται από drone και κάμερες που θα βρίσκονται παντού.

Εν τω μεταξύ, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει έναν «σκιώδη στρατό» που λειτουργεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την έρευνα της πύλης T-0nline, είναι μια μισθοφορική εταιρεία που εκτελεί διάφορες επιχειρήσεις και πωλεί εξοπλισμούς σε ξένες χώρες.

Η εταιρεία Sadat ιδρύθηκε το 2012 και σκοπός της είναι να εκπαιδεύσει μισθοφόρους που ζητούν από τον Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσει μια ισλαμική υπερδύναμη.

Η αποστολή της εταιρείας είναι η εξής: Να αποτρέψει την Τουρκία να εξαρτάται από τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη.

Η έρευνα αναφέρει ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη, η Τυνησία, η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Κατάρ, η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Έντι Ράμα παρέδωσε την ασφάλεια της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία!» "

ΔΟΕ: Απεργία και συγκέντρωση την Τετάρτη-ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου

Με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12μμ στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, κλιμακώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) την αντίθεσή της στο «αντεργατικό έκτρωμα», όπως το χαρακτηρίζει.

Χαιρετίζει όλους και όλες που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο «που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση». Όπως αναφέρει, οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, «για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα».

«Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όμως τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στα τεράστια μαχητικά απεργιακά Συλλαλητήρια των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα! Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με μόνιμη εργασία, σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι όπως απαιτούν τα κέρδη της εργοδοσίας και του κεφαλαίου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΔΟΕ.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΟΕ: Απεργία και συγκέντρωση την Τετάρτη-ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου"

LNA: «Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην τουρκική κατοχή»

Ο Στρατηγός Khaled al-Mahjoub του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) κατηγόρησε την Μουσουλμανική Αδελφότητα πως ενδιαφέρεται περισσότερο να κρατήσει τη Λιβύη σε αστάθεια, ενώ τόνισε πως οι Λίβυοι δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί απέναντι στην τουρκική κατοχή. 

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia το Σάββατο, ο στρατηγός Khaled al-Mahjoub εξήγησε ότι όλες οι τρέχουσες τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες στη Λιβύη γεννήθηκαν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Είπε ότι η Αδελφότητα χρησιμοποιεί αυτές τις ομάδες, είτε είναι θρησκευτικά ιδεολογικές είτε εγκληματικές συμμορίες που εργάζονται στο λαθρεμπόριο καυσίμων και στην εμπορία ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν αστάθεια!

Ο Al-Mahjoub σχολίασε επίσης την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Τρίπολη το Σάββατο και ανέφερε, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα διευκόλυνε την τουρκική παρουσία στη Λιβύη και ότι οι Λιβύοι δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί στην τουρκική κατοχή. Απαίτησε την έξοδο όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, και επεσήμανε ότι η Τουρκία ελέγχει την πολιτική σκηνή στην Τρίπολη και επιβάλλει την παρουσία της ως τετελεσμένο γεγονός.

Ο Al-Mahjoub θεώρησε την Τρίπολη ως πρωτεύουσα που καταλαμβάνεται από την Τουρκία. Είπε ότι η τουρκική αντιπροσωπεία εισήλθε στην Τρίπολη με αλαζονεία, και χωρίς συντονισμό με τις αρχές της Λιβύης και δεν έδειξε κανένα σημάδι σεβασμού της κυριαρχίας της Λιβύης.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "LNA: «Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην τουρκική κατοχή»"

Ισραήλ: Νετανιάχου τέλος! Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ

Το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχεται τον Νετανιάχου που ήταν στην εξουσία επί 12 χρόνια.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα.

Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Πρόεδρος του κοινοβουλίου ο Μίκι Λεβί

Οι Ισραηλινοί εξέλεξαν επίσης τον Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής Λεβί, 69 ετών, του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), εξελέγη με 67 ψήφους (από τις 120 στο κοινοβούλιο). Αντικαθιστά τον Γιαρίβ Λεβίν, βουλευτή του δεξιού κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Συγχαρητήρια από τον Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη σήμερα τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

“Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, και τον εναλλάξ πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ και όλα τα μέλη της νέας ισραηλινής κυβέρνησης”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση, λέγοντας “ανυπομονώ να εργαστεί” μαζί με τον Μπένετ “για να ενισχύσουμε όλες τις πτυχές της μακράς και στενής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών μας”.

“Το Ισραήλ δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ. Ο δεσμός μεταξύ των λαών μας είναι η απόδειξη των κοινών αξιών μας και δεκαετιών στενής συνεργασίας”, πρόσθεσε.

“Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητη υποστήριξη της ασφάλειας του Ισραήλ. Η διοίκησή μου έχει δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστεί με τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης για τους Ισραηλινούς, τους Παλαιστίνιους και τους λαούς σε όλη την περιοχή”, επισήμανε”.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Νετανιάχου τέλος! Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ"

EURO 2020: Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων αποκαλεί την εθνική ποδοσφαίρου και τη χώρα “Μακεδονία”

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας έκανε την Κυριακή την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με αντίπαλο την εθνική Αυστρίας, από την οποία ηττήθηκε με 3-1, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου.

Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, "MRT", η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020 στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η "MRT" χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βόρειας Μακεδονίας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα είχε αντιδράσει έντονα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς, η ποδοσφαιρική ομάδα της Β. Μακεδονίας παρουσιάστηκε στο EURO με φανέλες που έχουν χαραγμένα τα αρχικά της «Ομοσπονδίας της Μακεδονίας». Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε ότι δεν προβλέπεται η αλλαγή ονομασίας από τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεσμεύει μόνο τα κρατικά ιδρύματα.

Ενώ πρόσθεσε πως, «από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών».

Για το επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " EURO 2020: Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων αποκαλεί την εθνική ποδοσφαίρου και τη χώρα “Μακεδονία”"

ΑΑΔΕ: Τελωνειακό μπλόκο σε φορτίο με παραποιημένα προϊόντα από Τουρκία

Μπλόκο σε ακόμα ένα κύκλωμα παραποιημένων προϊόντων έκαναν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πηγές της ΑΑΔΕ, στο Τελωνείο Ελευσίνας, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε σημαντικό φορτίο προϊόντων «μαϊμού», προερχόμενο από την Τουρκία, το οποίο ήταν έτοιμο να πλημμυρίσει την ελληνική αγορά με τέτοιου είδους εμπορεύματα.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των μηχανημάτων ελέγχου κοντέινερ, βρήκαν 2.286 τεμάχια προϊόντων «μαϊμού» (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, πορτοφόλια, κ.λπ.) γνωστών μαρκών, καθώς και 3.362 τεμάχια απομιμητικών αυτοκόλλητων ετικετών και σημάτων επωνύμων προϊόντων.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος προϊόντων «μαϊμού», το οποίο γράφει σημαντικά κέρδη, εξαπατώντας τους καταναλωτές.

Ήδη, έχουν εντοπιστεί και έμποροι, οι οποίοι αποτελούν μέλη του κυκλώματος, και που πωλούν αυτά τα παραποιημένα προϊόντα ως γνήσια, διευρύνοντας σημαντικά -και παράνομα- το περιθώριο κέρδους τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Τελωνειακό μπλόκο σε φορτίο με παραποιημένα προϊόντα από Τουρκία"

Στέφανος Τσιτσιπάς: Άγγιξε το όνειρο αλλά από 2-0 έχασε με 3-2 από τον Τζόκοβιτς

Στον πρώτο του τελικό στο Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς το έκανε 3-2 και κατέκτησε το 19ο Grand Slam της καριέρας του.

Πέρυσι ήταν στον ημιτελικό του τουρνουά του Παρισιού. Φέτος έκανε ένα βήμα παραπάνω και έφτασε στον τελικό. Εκεί όπου έδειχνε ικανός να τρελάνει τους πάντες, αφού ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο σετ, τα οποία και πήρε. Ο Σέρβος, όμως, δεν είναι… πρωτάρης. Αντιθέτως, είναι παικταράς, έμπειρος και… μηχανή. Το έδειξε στον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ, το απέδειξε και στον τελικό κόντρα στον Στέφανο. Ο οποίος μπορεί να στενοχωρήθηκε τώρα για την ήττα, αλλά μοιάζει με μαθηματικά βέβαιο ότι θα έρθει η μέρα που θα πανηγυρίσει κι αυτός την κατάκτηση ενός Grand Slam.

Το 1ο σετ

Ο Έλληνας τενίστας, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του ως τώρα, δεν έδειξε καθόλου αγχωμένος και κατάφερνε να κρατάει το δικό του σερβίς μέχρι και το 5-5.

Στο 11ο game, όμως, δεν απέφυγε δύο λάθη και ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ, στο οποίο όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με δικό του μπρέικ αμέσως μετά, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-0 και 5-2, για να το μετατρέψει σε 6-5 ο Σέρβος, αλλά ο Τσιτσιπάς το έκανε 8-6 και έκανε δικό του το πρώτο σετ στον τελικό του Roland Garros.

Το 2ο σετ

Με φόρα από το πρώτο σετ, το οποίο πήρε στο τάι μπρέικ, ο Έλληνας τενίστας έκανε αμέσως μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 2-0 στα games. Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται, όχι απλά δεν κατάφερε να απαντήσει αλλά είδε τον Τσιτσιπά να κάνει και δεύτερο μπρέικ, φτάνοντας στο 5-2 και αμέσως μετά στο 6-2 και το 2-0 στα σετ!

Το 3ο σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο σετ του τελικού του Roland Garros, αλλά το τρίτο ανήκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έχοντας βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήταν πίσω με 2-0 σετ, ο Σέρβος μπήκε δυνατά στο τρίτο και κατάφερε να κάνει μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-1 στα games.

Ο Τζόκοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκανε το 4-1, με τον Τσιτσιπά να προσπαθεί να αντιδράσει, να μειώνει σε 4-2 αλλά να μην καταφέρνει να αντιστρέψει την πορεία των πραγμάτων: 6-3 ο Σέρβος και μείωση σε 2-1 στα σετ.

Το 4ο σετ

Ο Σέρβος πήρε το τρίτο σετ με 6-3 μειώνοντας σε 2-1 και μπήκε με φόρα στο τέταρτο, κυριαρχώντας σε απόλυτο βαθμό. Ο Τζόκοβιτς έκανε δύο μπρέικ, κράτησε το δικό του σερβίς και έφτασε να προηγείται με 5-0 στα games, κάνοντας σαφές ότι ο τελικός θα οδηγηθεί στο 5ο και τελευταίο σετ.

Ο Τσιτσιπάς, άλλωστε, δεν ήταν στο 100% πλέον, όχι μόνο λόγω κούρασης αλλά και εξαιτίας των ενοχλήσεων στη μέση. Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει, επομένως, ήταν απλά να πάρει δύο games (6-2), έχοντας αποδεχθεί κι αυτός ότι ο τελικός θα κριθεί στο 5ο σετ.

Το 5ο σετ

Το ζητούμενο για τον Τσιτσιπά ήταν να δείξει ότι ήταν δυνατός ψυχολογικά μετά τα δύο σετ που πήρε ο Τζόκοβιτς και το έδειξε. Ο Ελληνας τενίστας κράτησε το σερβίς και πήρε το πρώτο game, με τον Σέρβο να απαντάει στο δεύτερο.

Τα πράγματα, όμως, κάπου εκεί έγιναν πολύ δύσκολα για τον Τσιτσιπά, αφού ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ και έφτασε να προηγείται με 3-1, κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του, παίρνοντας το σετ με 6-4 και πανηγυρίζοντας τον 19ο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέφανος Τσιτσιπάς: Άγγιξε το όνειρο αλλά από 2-0 έχασε με 3-2 από τον Τζόκοβιτς"

Nordic Monitor: Στο φως σχέδιο του Τουρκικού Στρατού για εισβολή σε Ελλάδα, Κύπρο και Αρμενία

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Nordic Monitor, βασιζόμενος σε απόρρητα έγγραφα του τουρκικού Στρατού, αποκαλύπτει ότι η Άγκυρα τον Ιανουάριο του 2014, είχε πολεμικό σχεδιασμό για την Αθήνα, τη Λευκορωσία και την Αρμενία.
Η Τουρκία με την ονομασία «Τζέρμπε», έδωσε στο σχέδιο ένα θρησκευτικό νόημα.

Το Τζερμπέ, είναι ένα νησί της Τυνησίας, στο οποίο το 1560 η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε κερδίσει τις Χριστιανικές Συμμαχίες, εδραιώνοντας την κυριαρχία της Ισλαμικής αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος σχολιάζει ότι ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν συχνά δίνει θρησκευτική διάσταση στις όποιες διαφορές του με τη Δύση.

Επίσης σε ομιλία του στο κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου 2021, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε «αντι-μουσουλμανικούς» τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τάχθηκε κατά της Ευρώπης λέγοντας ότι σπέρνει το μίσος και τη μνησικακία εναντίον των Τούρκων.

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στη θέση της κυβέρνησης για τα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τρια χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2018, ο Ερνογάν έκανε λόγο για μία «μεταμοντέρνα χριστιανική σταυροφορία» από τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, ενώ τον ίδιο μήνα ακούστηκε στο κοινοβόλιο από τον μέντορα του από τη θέση του προέδρου ότι «υπάρχει ένα τείχος χριστιανικών σταυροφόρων απέναντι από την Τουρκία», ενώ δεσμεύτηκε ότι το εμπόδιο αυτό θα ξεπεραστεί.

Επίσης ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ερντογάν, Yigit Bulut, απέδωσε στην «χριστιανική σταυροφορία» ένα μέρος της κακοδιαχείρισης και των οικονομικών προβλημάτων, που βύθισαν την τούρκικη λίρα τον Μάϊο του 2018.

Τα απόρρητα έγγραφα, παρουσιάστηκαν ως σχέδιο έκτακτης ανάγκης στις εξελίξεις με τη Συρία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nordic Monitor «το όνομα του ολοκληρωμένου σχεδίου πολεμικού παιχνιδιού της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ταιριάζει με την αφήγηση που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, οι οποίοι συχνά τοποθετούν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους Δυτικούς συμμάχους της ως μέρος μιας ανανεωμένης σύγκρουσης μεταξύ της Χριστιανικής Ευρώπης και της μουσουλμανικής Τουρκίας.

Μία διαφάνεια που το powerpoint από το μυστικό έγγραφο παραθέτει τα στρατιωτικά εκπληκτικά σχέδια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Αρμενίας και στην Ανατολική Μεσόγειο με αντίστοιχες ημερομηνίες που δείχνουν ποτέ καταρτίστηκαν».

«Η ύπαρξη του πολεμικού σχεδίου της Τουρκίας για την ανατολική ανακαλύφθηκε σε φάκελο δικαστηρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, με τον εισαγγελέα Serdar Coşkun, πιστό του Τούρκου προέδρου, προφανώς να ξεχνά να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το οποίο συνεχίζει:

«Συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.

Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής σε Ελλάδα και Αρμενία, διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν μεταξύ των κορυφαίων διοικητών στο Γενικό Επιτελείο μέσω ενός ασφαλούς εσωτερικού email.

Ο Κοσκούν διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων email για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 Αυγούστου 2016, ο εισαγγελέας ανέθεσε στον έμπιστο βοηθό του, έναν αστυνομικό που ονομάζεται Yüksel Var, να συλλέξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους εσωτερικούς διακομιστές του Γενικού Επιτελείου και να του αναφέρει.

Μια επιτροπή που συστάθηκε από στρατιωτικούς τεχνικούς υπό τον Var ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 14 Φεβρουαρίου 2017. Στο τέλος, το κατηγορητήριο που κατέθεσαν οι εισαγγελείς Necip Cem İşçimen, Kemal Aksakal και İstiklal Akkaya τον Μάρτιο του 2017 στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας περιελάμβαναν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συλλέχθηκαν από τους υπολογιστές του Γενικού Επιτελείου».

Tέλος, το Nordic Monitor αναφέρει: «Δεν βρέθηκε καμία επικοινωνία στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να δείχνει κάποια υπόδειξη της απόπειρας πραξικοπήματος, η οποία πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού που οργανώθηκε από τον Ερντογάν και τους αρχηγούς των μυστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών του για να παγιδέψουν την αντιπολίτευση σε διώξεις και μαζικές εκκαθαρίσεις.

Το έγγραφο δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος εκτός από το όνομα και την ενημερωμένη ημερομηνία του. Οι λεπτομέρειες του πολεμικού σχεδίου πρέπει να έχουν επισημανθεί ως «απόρρητες» και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν μέσω του συστήματος intranet που λειτουργεί στους διακομιστές ανταλλαγής email του τουρκικού στρατού.

Μια ανασκόπηση των εγγράφων δείχνει επίσης ότι το Γενικό Επιτελείο, το οποίο κοινοποίησε τα email στην αρχή, πανικοβλήθηκε οκτώ μήνες αργότερα για την πιθανή επίπτωση από την αποκάλυψη των ευαίσθητων εγγράφων και άρχισε να εκπέμπει συναγερμό. Η πρώτη προειδοποιητική επιστολή γράφτηκε στις 8 Μαρτίου 2017 από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Unur Tarçın, επικεφαλής του Συστήματος Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικών και Πληροφοριακών Υπηρεσιών Γενικού Επιτελείου (Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri, ή MEBS).

Προειδοποίησε τη νομική υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου ότι τα έγγραφα περιείχαν μυστικά έγγραφα σχετικά με την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, διαβαθμισμένες αναφορές πληροφοριών και επιχειρήσεις στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο.

Είπε ότι τα έγγραφα πρέπει να διατηρούνται μυστικά και να μην κοινοποιούνται σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Ακολούθως ο αναπληρωτής νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου, συνταγματάρχης Aydın Seviş, έγραψε στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 24 Αυγούστου 2017, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με τα μυστικά έγγραφα και προέτρεψε τη σύσταση επιτροπής για να ελέγξετε τα έγγραφα.

Ωστόσο, οι Τούρκοι εισαγγελείς φάνηκε ότι δεν έδωσαν προσοχή στις ανησυχίες τους και συμπεριέλαβαν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα συνημμένα μυστικά έγγραφα στο φάκελο της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας τις πολύ διαβαθμισμένες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του σχεδίου εισβολής για την Ελλάδα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Nordic Monitor: Στο φως σχέδιο του Τουρκικού Στρατού για εισβολή σε Ελλάδα, Κύπρο και Αρμενία"

Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία: Προκλητικά κασκόλ από τους γείτονες

Τα αρχικά FFM («’Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας») παρέμειναν στις φανέλες των παικτών της Βόρειας Μακεδονίας, στον εναρκτήριο αγώνα της στο Euro 2020, την ώρα που στην εξέδρα οι φίλοι της ομάδας είχαν… ανάλογο όνομα στα κασκόλ που κρατούσαν.

Η Βόρεια Μακεδονία κάνει ντεμπούτο σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την Αυστρία στο Euro 2020.

Η Βόρεια Μακεδονία παρατάσσεται με έμβλημα ομοσπονδίας στον επίσημο ρουχισμό της, στο οποίο υπάρχουν τα αρχικά FFM, δηλαδή Football Federation Macedonia, χωρίς γεωγραφικό προδιορισμό (North).

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του Bujar Osmani στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζητώντας την παρέμβαση του, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Κατά την είσοδο των παικτών της Βόρειας Μακεδονίας στην “Αρένα Νασιονάλα” του Βουκουρεστίου, δεν παρατηρήσαμε κάποια… αλλαγή.

Οι φανέλες είχαν και πάλι πάνω τους τα αρχικά FFM, ενώ την ίδια στιγμή στην εξέδρα οι οπαδοί της ομάδας κρατούσαν πανό που έγραφαν πάνω τους “MACEDONIA”.

 

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία: Προκλητικά κασκόλ από τους γείτονες"

Κορωνοϊός: 297 νέα κρούσματα, 17 θάνατοι, 358 διασωληνωμένοι

Σε 297 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 17 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.422.

Παράλληλα, σε 358 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Διεξήχθησαν 20.514 τεστ και η θετικότητα ανήλθε στο 1,45%.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 140 εντοπίστηκαν στην Αττική (253 χθες), ενώ τα 22 στη Θεσσαλονίκη (62 χθες).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 297, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.933 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.370 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.422 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.562 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι103 (ημερήσια μεταβολή-11.21%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 115 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 297 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 7 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 290 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Η γεωγραφική κατανομή:

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 

12 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών 

3 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής 

22 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών 

46 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

21 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών 

12 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

22 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 

2 κρούσμαta στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας 

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς 

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κω 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου 

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων 

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων 

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

5 κρούσματα υπό διερεύνηση

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 297 νέα κρούσματα, 17 θάνατοι, 358 διασωληνωμένοι"

Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης στον Μπάιντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο ίδιος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρέπει να επωφεληθούν της συνάντησης που θα έχουν αύριο προκειμένου να αφήσουν πίσω προβλήματα του παρελθόντος, περιλαμβανομένης και μιας διαμάχης για την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραύλων S-400.

Προτού αναχωρήσει για την αυριανή σύνοδο κορυφής της ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν είπε πως περιμένει «μια άνευ όρων προσέγγιση» από την Ουάσινγκτον όταν καθήσει με τον Μπάιντεν για την πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μετά τις εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.

Είπε πως θα εγείρει επίσης το θέμα της αναγνώρισης από τον Λευκό Οίκο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, που είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας, και την απόσυρση από τις ΗΠΑ της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών F-35.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που στηριζόταν σε μια στενή προσωπική σχέση με τον προκάτοχο του Μπάιντεν, τον Ντόναλντ Τραμπ, για να ξεπερνάει κρίσεις στο παρελθόν, έχει απογοητευθεί από την πιο επικριτική και αποστασιοποιημένη προσέγγιση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν χρειάστηκε να περιμένει τρεις μήνες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν για την πρώτη τους επαφή, ένα δύσκολο τηλεφώνημα τον Απρίλιο όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον ενημέρωσε για το σχέδιό του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία.

«Θα πρέπει να βάλουμε από πρώτο χέρι τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ στο τραπέζι», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Υπήρξε πολλή φλυαρία εσωτερικά και εξωτερικά, άρα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να αφήσουμε πίσω αυτά τα προβλήματα, τι μπορούμε να κάνουμε και τι θα κάνουμε. Η Τουρκία δεν είναι απλώς μια χώρα -- είναι μια συμμαχική χώρα.»

Οι ψυχρότερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν μια σειρά διαφωνιών περιλαμβανομένης εκείνης για την υποστήριξη των ΗΠΑ σε Σύρους μαχητές που χαρακτηρίζονται τρομοκράτες από την Τουρκία και της πιο έντονης κριτικής που ασκούν οι ΗΠΑ για τις επιδόσεις της Άγκυρας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Μια συμμαχική χώρα που παίρνει μια τέτοια θέση σε ένα ζήτημα που δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ, το θέμα των Αρμενίων, μας έχει ενοχλήσει και αναστατώσει. Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς να το υπενθυμίσουμε (στον Μπάιντεν)», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία παραδέχεται πως πολλοί Αρμένιοι που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των Οθωμανών στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά αρνείται πως οι σκοτωμοί ενορχηστρώθηκαν συστηματικά και συνιστούν γενοκτονία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν την πώληση 100 F-35 στην Άγκυρα μετά την αγορά των πυραύλων S-400 το 2019. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για την αγορά, εναλλακτικά, αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ.

«Δυστυχώς υπάρχει η Τουρκία που έχει πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της και οι Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της ή το συμβόλαιο», είπε ο Ερντογάν για το πρόγραμμα.

«Πρέπει να δούμε μια άνευ όρων προσέγγιση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς 'αλλά', που θα προσθέτουν στη συνεργασία και τη δύναμη του ΝΑΤΟ», είπε.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως οι ρωσικοί S-400 είναι ασύμβατοι με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ και τα μαχητικά F-35, ανησυχίες τις οποίες απορρίπτει η Άγκυρα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης στον Μπάιντεν"

Καιρός αύριο: Πάλι άστατος με καταιγίδες και χαλάζι

Βροχερός ξανά ο καιρός αύριο, Δευτέρα (14.06.2021). Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και το χαλάζι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πάλι άστατος με καταιγίδες και χαλάζι"

Πύργος: Έρευνες για όπλα στην υπόθεση Κορφιάτη - Βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ - Οι Ηλείοι εμπλεκόμενοι

Την εμπλοκή των προσώπων από την Ηλεία ερευνούν οι Αρχές σχετικά με τις υποθέσεις δολοφονιών της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Χθες το απόγευμα (Σάββατο) σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα σε χωριό του Πύργου, στο σπίτι που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο άμεσα εμπλεκόμενου στην υπόθεση και σαφώς έχει σχέση με την Ηλεία.

Οι αρχικές πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί ήταν πως στο συγκεκριμένο σπίτι ήταν κρυμμένος οπλισμός που πιθανότατα έχει χρησιμοποιηθεί στις δύο δολοφονίες στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν δύο καλάσνικοφ σε αποθήκη του σπιτιού.

Τα δύο όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ προς έλεγχο για να εξεταστούν και να φανεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποιες υποθέσεις.

Η εμπλοκή των προσώπων από την Ηλεία συνεχίζει να ερευνάται διεξοδικά καθώς είχαν κομβικό ρόλο στην διαφυγή - κατά τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη - από τη Ζάκυνθο. Τα άτομα από την Ηλεία που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με διαφορετικό ρόλο ο καθένας είναι τρία.

Όπως έχει αναφερθεί από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ 4 προς 5 Ιουνίου του 2020 δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Σε χωριό της περιοχής του Πύργου το σκάφος, παρελήφθη από τον Ηλείο 63χρονο συλληφθέντα - ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα για υποθέσεις ναρκωτικών - και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και τις 8 Ιουνίου 2020.

Το βράδυ εκείνης της ημέρας δύο από τους συλληφθέντες σήμερα ο 38χρονος και ο 39χρονος ταξίδεψαν από την Αθήνα με προορισμό χωριό του Πύργου. Εκεί σε αποθήκη - ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα και τον 60χρονο συλληφθέντα που είναι και ο ιδιοκτήτης της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη στο λιμανάκι της Σκαφιδιάς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στη συνέχεια οι ο 38χρονος και ο 39χρονος, ανέβηκαν στο σκάφος στη Ζάκυνθο.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Έρευνες για όπλα στην υπόθεση Κορφιάτη - Βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ - Οι Ηλείοι εμπλεκόμενοι "

Σοκ στη Ρώμη: Άγνωστος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο μικρά παιδιά και έναν ηλικιωμένο

Σοκ στην Ιταλία από την επίθεση ενόπλου που άνοιξε πυρ στη μέση του δρόμου της Ρώμης και σκότωσε δύο αδέλφια ηλικίας πέντε και δέκα ετών, καθώς και έναν ηλικιωμένο άνδρα. 

Μετά την επίθεση ο δράστης διέφυγε και έχει οχυρωθεί σε κατοικία, όπου επίκειται έφοδος της αστυνομίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα παιδιά και ο ηλικιωμένος δεν είναι συγγενείς και δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ των τριών θυμάτων και του δράστη ο οποίος φέρεται αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για την παράδοσή του, με τη μητέρα του να βοηθά τους αστυνομικούς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του.

Σύμφωνα με τους περίοικους ο 34χρονος ήταν γνωστός για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και είχε επιδείξει και στο παρελθόν εχθρική συμπεριφορά

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στη Ρώμη: Άγνωστος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο μικρά παιδιά και έναν ηλικιωμένο"

Κοροναϊός: Περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Το 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ ένα 62% δηλώνει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί έναντι της Covid-19, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα 855 ενηλίκων άνω των 18 ετών από όλη την επικράτεια, και η οποία δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Evaluation in Clinical Practice».

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της μελέτης Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ανέφερε ότι υψηλότερα ποσοστά πρόθεσης εμβολιασμού έναντι της Covid-19 καταγράφονται σε όσους δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τις συστάσεις και τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών αρχών, σχετικά με ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης, και ότι η εμπιστοσύνη τους στο κράτος και τους θεσμούς του λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία, αυξήθηκε.

Εντούτοις, τα ποσοστά αυτά, όπως επισημαίνει ο καθηγητής, είναι μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά έρευνας που διενεργήθηκε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου καταγράφηκε 40% αύξηση της εμπιστοσύνης στο κράτος και τους θεσμούς του, λόγω της διαχείρισης της πανδημίας. «Βλέπουμε ένα μείγμα χαρακτηριστικών όπως είναι η εμπιστοσύνη στο Κράτος, στις συστάσεις των Οργανισμών, (της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του ΕΟΔΥ, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου) και της πρόθεσης εμβολιασμού».

Ορθολογική η απόφαση της Ιταλίας για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Οι κοινωνίες μας είναι κοινωνίες της συνύπαρξης. Οι επιλογές μας εφόσον επηρεάζουν και τους άλλους, πρέπει να υπόκεινται σε κάποιους κανόνες. Με αυτή την έννοια θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ορθολογικής και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών που έχουν δεύτερες σκέψεις, τονίζει ο κ. Σουλιώτης και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, ειδικά σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που συναναστρέφονται με πολύ κόσμο, ή ευάλωτους ανθρώπους, όπως πχ οι υγειονομικοί. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους στερηθούμε σε περίπτωση που νοσήσουν, γιατί η πίεση στο σύστημα υγείας θα καταστεί μη διαχειρίσιμη. Μία σειρά από λόγους μας κάνουν να υποστηρίζουμε ότι είναι ορθολογική η επιλογή και της γειτονικής Ιταλίας να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε».

 
Ποιοι έχουν υψηλότερα ποσοστά πρόθεσης εμβολιασμού

Όσον αφορά τα συμπεράσματα της μελέτης, συνεχίζει ο κ. Σουλιώτης, «υψηλότερα ποσοστά πρόθεσης εμβολιασμού κατά της Covid-19 (75%) σημειώνουν όσοι είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας γενικά των εμβολιασμών, ενώ από το 38% των συμμετεχόντων που δηλώνουν αρνητική πρόθεση έναντι του εμβολιασμού κατά της Covid-19, το 60% επικαλούνται ανησυχία ως προς την ασφάλεια του εμβολίου εξαιτίας της διάρκειας των κλινικών μελετών και το 26% ενδεχόμενες παρενέργειες. Ένα 6% αυτών αποδίδουν την αρνητική τους στάση στο ότι «τα εμβόλια υπηρετούν άλλους σκοπούς. Θετικά προς την πρόθεση εμβολιασμού κατά της Covid-19 συσχετίζεται και η συχνή χρήση προληπτικών υπηρεσιών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού"

Φουρθιώτης: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί ραδιοφωνικών εκπομπών μέσα από τη φυλακή

Στη διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ο Μένιος Φουρθιώτης θα μεταδίδει νέες εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό PARTY FM 104 ηχογραφημένες ή σε ζωντανή σύνδεση μέσα από τη φυλακή, προχώρησε ο σταθμός, διευκρινίζοντας πως οι εκπομπές που αποφάσισε να μεταδώσει αφορούν παλαιές ηχογραφήσεις από την περίοδο 2017-2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σταθμού:

Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο (έντυπο,ηλεκτρονικό,τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) σχετικά με την ανάρτηση δελτίου τύπου στα social media του ραδιοφωνικού σταθμού PARTY FM 104 για την μετάδοση εκπομπών του κ. Φουρθιώτη Μαίνανδρου – Γεώργιου (ο οποίος μεταξύ της ιδιότητας του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκδότης παν. Εφημερίδας , είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ως άνω εταιρείας και μάλιστα κατέχει την θέση του Προέδρου & Δ/νων Συμβούλου αυτής), η εταιρεία θέλει να διευκρινήσει τα εξής:

Η εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού PARTY FM AE , αποφάσισε όπως έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα της να διαμορφώσει το ραδιοφωνικό της πρόγραμμα για την τρέχουσα περίοδο σύμφωνα με τις κείμενες ραδιοτηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διατάξεις.

Η εταιρεία η οποία λειτουργεί νομίμως τον ραδιοφωνικό σταθμό PARTY FM 104 (πρωήν ΠΑΡΕΑ 104 FM) από το 2005 κατά την διάρκεια των ετών λειτουργείας του και ιδίως από το 2017 ως σήμερα έχει συνάψει με πολλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς ενδεικτικά (με τον κ. Γιώργο Λιάγκα, τον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα, την κ. Ελεονώρα Μελέτη, την κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, τον κ. Πέτρο Κουσουλό, τον κ. Μένιο Φουρθιώτη, τον κ. Θέμη Γεωργαντά κ.α) συμβάσεις συνεργασίας όπου προβλεπόταν η παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών, διαφημιστικών μηνυμάτων κα. Στις συμβάσεις συνεργασίας ρητώς είχε συμφωνηθεί ότι η εταιρεία κατέχει το σύνολο των πνευματικών δικαιωμάτων επί των μεταδιδόμενων ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και το διλαίωμα απεριόριστων μεταδόσεων σε επανάληψη των εκπομπών αυτών (αυτούσιες ή μονταρισμένες).

Στα ως άνω πλαίσια ο ραδιοφωνικός σταθμός αποφάσισε να μεταδίδει τις ραδιοφωνικές εκπομπές με τίτλο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE με τον Μένιο Φουρθιώτη που μεταδόθηκαν κατά τα έτη 2017 ως το 2020 από την ραδιοφωνική του συχνότητα σε επανάληψη από τις 21 Ιουνίου 2021.

Διευκρινίζεται προς αποφυγή άσκοπων κακούβολων δημοσιευμάτων και σχολίων ότι η εταιρεία μας ουδέποτε ανακοίνωσε ή δήλωσε ότι οι εκπομπές του κ. Φουρθιώτη θα μεταδίδονται ζωντανά από το Σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος ο κ. Φουρθιώτης.

Επίσης διευκρινίζεται ρητώς ότι ο κ. Φουρθιώτης ο ίδιος ( ή οποιοσδήποτε δικηγόρος του) ουδέποτε έχει ζητήσει ή έχει αιτηθεί ούτε εγγράφως ούτε προφορικώς στο Συμβούλιο των Φυλακών ή σε οποιασδήποτε άλλη αρχή να του δοθεί άδεια να κάνει ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο κ. Φουρθιώτης εμμένει και συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τα ζητήματα που τον αφορούν και άπτονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στο έργο των ανακριτικών , δικαστικών και αστυνομικών αρχών και σέβεται το λειτούργημα τους.

Επειδή, οι ως άνω δημοσιεύσεις σας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη στο παρελθόν (πρόσφατο και απώτερο), έχετε προβεί σε σωρεία παράνομων και έκνομων πράξεων και συμπεριφορών εναντίον του κ Φουρθιώτη και έχετε παραβιάσει επανειλημμένα τον νόμο και ειδικότερα τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, οι οποίες είναι και αυτεπαγγέλτως διωκόμενες , καθώς βλάπτουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή του και έχουν ως σκοπό τη δυσφήμιση του αλλά και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για το πρόσωπο του στο ευρύ κοινό αλλά και στις Δικαστικές και Ανακριτικές Αρχές, τη στιγμή που βρίσκεται σε ιδιαιτέρως ευάλωτη κατάσταση, αφενός λόγω της προσωρινής κράτησης του και αφετέρου λόγω των σοβαρών θεμάτων υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με την λήψη της παρούσας δημοσιεύσετε τα αληθή και πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα ολόκληρο το κείμενο της παρούσας ανακοίνωσης .

Για την PARTY FM AE

Νικόλαος Δ. Αναγνωστόπουλος
Πληρεξούσιος δικηγόρος

Με εντολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας PARTY FM AE και α.α. δυνάμει Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φουρθιώτης: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί ραδιοφωνικών εκπομπών μέσα από τη φυλακή"

Δένδιας προς τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων: Βγάλτε το «σκέτο Μακεδονία» από τις φανέλες της Εθνικής σας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του Bujar Osmani στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Παράλληλα τονίζει ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ζητά τέλος την παρέμβαση του κ. Osmani, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας προς τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων: Βγάλτε το «σκέτο Μακεδονία» από τις φανέλες της Εθνικής σας"

Κορονοπάρτι με μπουλντόζα στο ΑΠΘ – Ένας τραυματίας

Ακραίο περιστατικό σε νέο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ. Νεαροί σε κατάσταση μεγάλης ευθυμίας παρέσυραν με μπουλντόζα τον φίλο τους.

Την ώρα που όλοι στο κορονοπάρτι του ΑΠΘ χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής, ομάδα νεαρών ανέβηκαν σε μία μπουλντόζα που βρισκόταν στο σημείο και άναψαν την μηχανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, ένας αδέξιος χειρισμός της μπουλντόζας προκάλεσε τον τραυματισμό ενός νεαρού που έπαιρνε κι αυτός μέρος στο κορονοπάρτι.

Κορονοπάρτι – ΑΠΘ: Παραλίγο τραγωδία

Μέλη της παρέας, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, ανέβηκαν στην μπουλντόζα, και καθώς ήταν σε λειτουργία, ένα νεαρός, περίπου 23 ετών, έπεσε από αυτήν, και οι φίλοι του χωρίς να το καταλάβουν, τον παρέσυραν, με αποτέλεσμα να «κληρονομήσει» ένα τεράστιο κόψιμο από τον μηρό μέχρι την γάμπα του ποδιού.

Οι ίδιοι, ήταν σε κατάσταση σοκ ούρλιαζαν, μέχρι που αποφάσισαν να καλέσουν ασθενοφόρο πανικόβλητοι.

Στη συνέχεια, όχημα του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο ΑΠΘ, παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο «Ιπποκράτειο».

Σε ό,τι αφορά την εύλογη απορία, πού βρήκαν την μπουλντόζα οι νεαροί, ο λόγος ήταν τα έργα που είναι σε εξέλιξη, στον χώρο του πανεπιστημίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοπάρτι με μπουλντόζα στο ΑΠΘ – Ένας τραυματίας"

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της κατά του εργασιακού νομοσχεδίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ., η οποία ανακοίνωσε συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στις 16:00 το απόγευμα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων που θα θελήσουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, σε όλο το Δημόσιο, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματά της, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου"

Η εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας δίνει τις εξηγήσεις της: Έγραψα όσα έχω βιώσει

Έντονες αντιδράσεις, οργή ακόμα και κατηγορίες για σεξισμό πυροδότησε το βίντεο της καμπάνιας για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα. Το συνέδριο μέχρι χθες είχε τη στήριξη πολλών δημόσιων φορέων και υπό την αιγίδα μέχρι χθες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η γυναίκα η οποία παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει, καθώς - σύμφωνα με όσα ακούγονται στο σποτ - μετά τα σαράντα δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά και δεν θα έχει νόημα η ζωή της, ούτε τα πτυχία της, ούτε η εργασία της.

Η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου (αρχισυντάκτρια στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα), είναι η εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας, και σε ανάρτησή της απαντά μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε.

«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός. Πέρασες στο πανεπιστήμιο, έπιασες μια καλή δουλειά, γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου και ξαφνικά... μαθαίνεις πως αυτό το τέσσερα στο διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;" Τι έκανα λάθος; Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ! Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!» ανέφερε η Κία Παπαδοπούλου και συνέχισε:

«Αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ' αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δική μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα "έπρεπε". Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου... η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.
Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μήνυμα με θέμα τη γυναικεία υπογονιμότητα. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς, δεν μπορώ ν' ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα. Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα τη γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ; Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δύο λέξεις: "ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!" και φυσικά" ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου οικογένεια..." Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μήνυμα, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνετε σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας δίνει τις εξηγήσεις της: Έγραψα όσα έχω βιώσει"

Άχρηστοι για τους κακοποιούς οι εξαφανισμένοι ασύρματοι τής ΕΛΑΣ

Ουσιαστικά άχρηστοι για τους κακοποιούς χαρακτηρίζονται οι έξι ψηφιακοί πομποδέκτες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι αποδείχθηκε, ύστερα από έρευνα, ότι έχουν εξαφανιστεί από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι πρόκειται για ασυρμάτους τύπου Sepura Nokia, οι οποίοι όμως, ύστερα από την τελευταία αναβάθμιση που έγινε στο σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνον για μεταξύ τους επικοινωνία και όχι να συντονιστούν με τις συχνότητες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, ώστε οι κακοποιοί να μαθαίνουν τις κινήσεις των διωκτών τους και να προλαβαίνουν να διαφεύγουν.

Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, είχε αποκαλυφθεί ότι αστυνομικός είχε παραχωρήσει σε ληστές και διαρρήκτες έναν ασύρματο, τον οποίο ενοικίαζε προς δύο χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Άχρηστοι για τους κακοποιούς οι εξαφανισμένοι ασύρματοι τής ΕΛΑΣ"

Χαλκιδική: Πυροβολισμοί σε μπαρ στον Νέο Μαρμαρά – Δύο τραυματίες

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε καφέ – μπαρ στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ένας 20χρονος θαμώνας του καταστήματος ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν άγνωστο. Τότε, ο τελευταίος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε κατά του 20χρονου και ενός 25χρονου, επίσης θαμώνα του καφέ.

Οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν, ο ένας στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος στους μηρούς και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Πυροβολισμοί σε μπαρ στον Νέο Μαρμαρά – Δύο τραυματίες"

Φθιώτιδα: Επιδρομή διαρρηκτών στα αυτοκίνητα λουόμενων στο Ασπρονέρι

Πήγαν για μπάνιο και γυρίζοντας βρήκαν τα αυτοκίνητά τους σπασμένα - "Χτύπησαν" τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε κάποιους από τους λουόμενους που πήγαν για μπάνιο στο Ασπρονέρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι διαρρήκτες έκαναν επιδρομή και σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport "χτύπησαν" τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή κοντά στο εκκλησάκι και πιο πέρα.

Ενώ κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχει παρκαδόρος που προσέχει τα αυτοκίνητα αυτό το Σάββατο επειδή ήταν άστατος ο καιρός και δεν υπήρχαν πολλοί λουόμενοι δεν υπήρχε παρκαδόρος.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι αφαίρεσαν από τα αυτοκίνητα οι διαρρήκτες.

Η περιπέτεια των άτυχων λουόμενων δεν τελείωσε εκεί, αφού κάποιοι από αυτούς γυρνώντας έπεσαν πάνω στο μπουρίνι και η βροχή έμπαινε μέσα από τα σπασμένα παράθυρα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα: Επιδρομή διαρρηκτών στα αυτοκίνητα λουόμενων στο Ασπρονέρι "

Πάτρα: Εκατοντάδες νεαροί σε κορονοπάρτι στον Φάρο μέχρι τα ξημερώματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα ακόμη κορονοπάρτι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Φάρου, της Πάτρας.

Εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στο σημείο, όπου είχαν τοποθετηθεί ηχητικά συστήματα, διασκέδαζαν και χόρευαν μέχρι τις πρωινές ώρες, με ένα ποτό στο χέρι και χωρίς φυσικά να λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας.

Οπως μάλιστα αναφέρουν στο tempo24 αναγνώστες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή η μουσική ακουγόταν μέχρι το ξημέρωμα.

Δείτε το βίντεο από τον Φάρο:

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εκατοντάδες νεαροί σε κορονοπάρτι στον Φάρο μέχρι τα ξημερώματα! (ΒΙΝΤΕΟ)"

Μητσοτάκης: Να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας

Την ανάγκη συμφωνίας σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο France 24, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Επισημαίνει ταυτόχρονα πως «είμαστε μια χώρα με αυτοπεποίθηση που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα και στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ διακατέχεται από τις αρχές της πολυμερούς συνεργασίας αλλά και μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες. Και σίγουρα αποτελεί μια ανάσα φρέσκου αέρα όσον αφορά τις διατλαντικές σχέσεις» δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Alexia Kefalas για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει: «Είμαστε και οι δύο μέλη της συμμαχίας. Και βεβαίως, όταν έχουμε διαφορές -ως μέλη της συμμαχίας- αυτές οι διαφορές, θα πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο, γιατί αν δεν επιλύονται με τέτοιο τρόπο και επιλέγεται η αύξηση της έντασης, αυτό βεβαίως δεν είναι καλό για τη συμμαχία στο σύνολό της».

Για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας, έναντι της Κύπρου, έχει επιπτώσεις και στη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα εστάλη πολύ, πολύ ξεκάθαρα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τελευταία του συμπεράσματα».

Αναλυτικά σημειώνει πως «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Και το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να είναι ο σεβασμός όσων προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Και, ασφαλώς, οι σχέσεις καλής γειτονίας» σημειώνει ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

«Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία. Πρέπει λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο, ακόμη και όταν διαφωνούμε, να συνεχίζουμε να συζητάμε και να διαχειριζόμαστε τις διαφωνίες μας με πολιτισμένο τρόπο. Και βέβαια, υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία. Έχουμε κοινά οικονομικά συμφέροντα. Θα πρέπει να έχουμε τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες. Άλλωστε, η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα και στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, ενώ απευθύνει μήνυμα στους Γάλλους πολίτες να επισκεφθούν τη χώρα μας το καλοκαίρι: «Ελάτε στην Ελλάδα. Είναι μια ασφαλής χώρα. Διαχειριστήκαμε την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ανοίξει τη χώρα στον τουρισμό, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι. Και είμαι βέβαιος ότι πολλοί Γάλλοι που αγαπούν πολύ την Ελλάδα, θα επιλέξουν να έρθουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας"

Αξιωματούχος EMA: Να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca στους άνω των 60 ετών

 Να σταματήσουν οι χώρες τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 60 ετών, πρότεινε σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή, ο επικεφαλής της ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, εξαιτίας του φόβου για τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο δεν είναι λίγες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σταματήσει τη χορήγησή του σε άτομα 50 έως 65 ετών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, «στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με τη νόσο, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και της Pfizer.

Ερωτηθείς για το εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αξιωματούχος EMA: Να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca στους άνω των 60 ετών"

Λέσβος: Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προκάλεσε μικρές ζημιές σε περιπολικό του Λιμενικού

Περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε σήμερα το πρωί περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους τους πληρώματος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προκάλεσε μικρές ζημιές σε περιπολικό του Λιμενικού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news