facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Δύο νέα κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στη Γερμανία

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε, ότι εντοπίστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού Covid-19 στη Βαυαρία, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα αυτή στους δεκαέξι.

Τα δύο νέα κρούσματα στη συνδέονται με εκείνα, που είχαν εντοπιστεί μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας Webasto, που εδρεύει στο προάστιο Στάρνμπεργκ, στα δυτικά του Μονάχου.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε, ότι ένας Κινέζος εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό, αφού επέστρεψε στην Κίνα μετά από μια επίσκεψη στα κεντρικά της Webasto στη Γερμανία. Ο υπάλληλος αυτός φαίνεται ότι είχε ήδη μεταδώσει τον ιό σε πολλούς Γερμανούς συναδέλφους του.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νέα κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στη Γερμανία"

Δεν αποστέλλεται πλέον ετήσιο Αρχείο Βεβαιώσεων Αποδοχών από τις επιχειρήσεις

Καταργείται η υποχρέωση αποστολής βεβαιώσεων αποδοχών εργαζομένων από τις επιχειρήσεις προς την εφορία. Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα στην απόφαση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα απλοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων προβλέπονται τα ακόλουθα:

Δεν αποστέλλεται πλέον ετήσιο Αρχείο Βεβαιώσεων Αποδοχών από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που είναι υπόχρεες σε παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), καθώς, από το 2019, με την απόφαση Α.1099/2019, οι δηλώσεις ΦΜΥ είναι πλέον αναλυτικές ανά εργαζόμενο. Έτσι, μέσω αυτών, είναι εφικτή η προσυμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 (Ε1) των εργαζομένων.

Υποχρέωση ηλεκτρονικής αποστολής του ετήσιου Αρχείου Βεβαιώσεων Αποδοχών έχουν μόνον οι υπόχρεοι σε παρακράτηση ΦΜΥ, που:

- Είτε υπέβαλαν την προσωρινή δήλωση ΦΜΥ με συγκεντρωτικές εγγραφές, κάνοντας χρήση των κωδικών 95 και 96 της Α.1099/2019 (πληρωμές μισθών και συντάξεων από φορείς γενικής κυβέρνησης),

- Είτε απέδωσαν τον παρακρατούμενο ΦΜΥ με άλλους τρόπους, πέραν των όσων ορίζονται στην Α.1099/2019 (όπως συμβαίνει με την ειδική διαδικασία απόδοσης παρακρατούμενου ΦΜΥ από το Δημόσιο)

- Είτε κατέβαλαν αποδοχές σε αξιωματικούς και κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων.

Για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και από μερίσματα- τόκους- δικαιώματα, για φέτος προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή από όλους τους υπόχρεους του ετήσιου Αρχείου Βεβαιώσεων. Για αυτές τις περιπτώσεις, η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η προθεσμία υποβολής ορίζεται μέχρι την Παρασκευή, 13 Μαρτίου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διασταύρωση των δηλώσεων ΦΜΥ με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), που οι εργοδότριες επιχειρήσεις υποβάλλουν στον ΕΦΚΑ.

Ταυτόχρονα, σκοπός της ΑΑΔΕ είναι να διευκολύνει την υποβολή και εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης για τους εργαζομένους, που διαθέτουν χειρόγραφες βεβαιώσεις αποδοχών, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη επίσκεψή τους στη ΔΟΥ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στις περιπτώσεις αυτές, η δήλωση θα εκκαθαρίζεται με βάση τα δεδομένα, που δηλώνονται από τον εργαζόμενο, και θα ζητείται η αποστολή σε εύλογο χρόνο αντιγράφου της σχετικής χειρόγραφης βεβαίωσης αποδοχών στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές αντιπαραβολές και επαληθεύσεις

ΑΠΕ - ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αποστέλλεται πλέον ετήσιο Αρχείο Βεβαιώσεων Αποδοχών από τις επιχειρήσεις"

Λιβύη: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει για κατάπαυση του πυρός

Επί ενός ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, το οποίο θα είναι, αν εγκριθεί, το πρώτο δεσμευτικό κείμενο μετά την κλιμάκωση του πολέμου στις αρχές Απριλίου του 2019, καλείται να ψηφίσει την Τετάρτη (12.02.2020) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ψηφοφορία για εκεχειρία στη Λιβύη ζητήθηκε από την αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου, συντάκτη του κειμένου, το οποίο έχει τεθεί προς συζήτηση για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, δήλωσε ένας διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η θέση της Ρωσίας, που μπλόκαρε το προσχέδιο ψηφίσματος στις 5 Φεβρουαρίου, παραμένει άγνωστη.

Λιβύη: Με το βλέμμα στην έδρα του ΟΗΕ

Το κείμενο “επιβεβαιώνει την ανάγκη για μια διαρκή εκεχειρία στη Λιβύη, το συντομότερο δυνατό και χωρίς προϋποθέσεις”. Σε αυτό το προσχέδιο που θα τεθεί την Τετάρτη (12.02.2020) σε ψηφοφορία, δεν υπάρχει πλέον καμία αναφορά για την ανησυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την “αυξανόμενη εμπλοκή μισθοφόρων στη Λιβύη”.

Η αναφορά αυτή είχε επιφέρει το ΌΧΙ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα στο προσχέδιο, με την Μόσχα να υποστηρίζει την αντικατάσταση της λέξης “μισθοφόροι” με “ξένους τρομοκράτες”.

Κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν να υπάρξει σαφής αναφορά στο κείμενο για τους “Ρώσους μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ”, σύμφωνα με διπλωμάτη που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η Ρωσία κατηγορείται ότι στήριξε την μεταφορά στη Λιβύη αρκετών χιλιάδων μισθοφόρων αυτής της ιδιωτικής ομάδας που φημολογείται ότι βρίσκεται κοντά στη ρωσική προεδρία, προς όφελος του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος από τις αρχές του περασμένου Απριλίου επιχειρεί να καταλάβει την Τρίπολη. Η Μόσχα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ο ρόλος του ΟΗΕ

Το σχέδιο ψηφίσματος ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, να υποβάλει προτάσεις σχετικά με τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός “το συντομότερο δυνατόν, μόλις το αποφασίσουν τα εμπλεκόμενα μέρη της Λιβύης”.

Το κείμενο επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα της διάσκεψης του Βερολίνου της 19ης Ιανουαρίου, η οποία ζήτησε από τα κράτη που συμμετείχαν να αποφύγουν οποιαδήποτε ανάμιξη στον πόλεμο της Λιβύης. Παρά το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη χώρα από το 2011, οι παραβιάσεις δεν έχουν σταματήσει. Μια έκθεση του ΟΗΕ απέδωσε ευθύνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Τουρκία και την Ιορδανία για στήριξη των δύο μερών και εντόπισε αρκετές ένοπλες ομάδες από το Σουδάν και το Τσαντ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει για κατάπαυση του πυρός"

Έκτακτη σύσκεψη στον δήμο Αχαρνών για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Ενέργειες και δράσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στις Αχαρνές δρομολογήθηκαν κατά τη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου που συγκάλεσε εκτάκτως ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Σκοπός της διοίκησης του δήμου είναι να υπάρξει μια κοινή γραμμή με τις υπόλοιπες παρατάξεις κι ένα σχέδιο συγκλινουσών προτάσεων ώστε να ενισχυθεί η φωνή της πόλης απέναντι στην κεντρική διοίκηση.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα της παραβατικότητας στην πόλη και οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες και μετρήσιμες. Ταυτόχρονα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με σκοπό να συναντηθούν άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο στόχος είναι κοινός για όλους και τα αποτελέσματα πρέπει να φανούν στην πόλη. Οι δημότες των Αχαρνών πρέπει να νιώθουν ασφαλείς μέσα κι έξω από τα σπίτια τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός: «Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια που κάνουμε, μέχρι και ο τελευταίος δημότης της πόλης, να νιώσει ασφαλής. Σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς. Ενιαίο το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Χαίρομαι που βρίσκω ανταπόκριση και από τις υπόλοιπες παρατάξεις, γιατί παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου η Αστυνόμευση της πόλης, πρέπει να πιέσουμε για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη σύσκεψη στον δήμο Αχαρνών για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας"

Αμαλιάδα: Επίθεση από αδέσποτο σκύλο σε πατέρα και κόρη – Τελευταία στιγμή γλίτωσε το 16 μηνών παιδί του

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο στην πλατεία Αγίου Αθανασίου δέχτηκε χθες το πρωί ένας πατέρας 16 μηνών κοριτσιού, το οποίο την τελευταία στιγμή κατάφερε να το τραβήξει στην αγκαλιά του για να γλιτώσει τα χειρότερα… Αν και μπόρεσε να γλιτώσει το μικρό παιδί, δεν γλίτωσε ο ίδιος, τον οποίο ο σκύλος δάγκωσε στο γόνατο, προκαλώντας του τραυματισμό. Μάλιστα, χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας.
Την καταγγελία αυτή έκανε στην εφ. «Πατρίς» ο στρατιωτικός κ. Αυγερινός Κογκάκης, ο οποίος χθες το πρωί έκανε βόλτα με το κοριτσάκι του στην πλατεία: «Κάναμε βόλτα με το παιδί και όταν φτάσαμε στο σημείο που υπάρχει μια εξέδρα στην πλατεία νοιώθω κάτι να έρχεται και τελευταία στιγμή, ενστικτωδώς, τραβάω το παιδί και το παίρνω αγκαλιά…», λέει ο κ. Κογκάκης.
Συνεχίζοντας μίλησε για τις στιγμές που ακολούθησαν: «το σκυλί, το οποίο είναι μεγάλο, ήρθε καταπάνω μας και μου άρπαξε το γόνατο. Κρατούσα το παιδί αγκαλιά, που είχε σαστίσει, και εγώ ήμουν τραυματισμένος. Δεν υπήρξε κάποια πρόκληση, του τύπου να του μιλήσουμε για να πάει πιο πέρα. Ήρθε ξαφνικά καταπάνω μας.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μου και όχι περισσότερο για την νυν και πρώην δημοτική αρχή, είναι ότι συγκεκριμένο σκυλί έχει επιτεθεί τον προηγούμενο μήνα σε 6 άτομα και ενώ το γνωρίζουν όλοι, δεν λένε τίποτα γιατί φοβούνται τους φιλόζωους. Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Να αγαπάμε τα ζώα, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα δεν πρέπει να μιλάμε για να βρεθεί μια λύση και να μην κινδυνεύουν άνθρωποι, να μην κινδυνεύουν μικρά παιδιά σαν την κόρη μου; Δεν ήταν πεινασμένο, ούτε προκλήθηκε. Δηλαδή, θα έπρεπε να δαγκώσει ένα παιδί, για να αρχίσουμε να αναζητάμε λύση; Δεν το καταλαβαίνω. Λυπάμαι…», επεσήμανε.

Ο κ. Κογκάκης, όπως μας είπε, έχει υποστεί βαθύ τραύμα από το δάγκωμα, το οποίο έφτασε μέχρι τους μυϊκούς ιστούς και τις επόμενες μέρες θα κάνει επανεξετάσεις από γιατρό.
patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμαλιάδα: Επίθεση από αδέσποτο σκύλο σε πατέρα και κόρη – Τελευταία στιγμή γλίτωσε το 16 μηνών παιδί του"

Γιώργος Μαρκούλας: Πιάστηκε ντοπέ ο Έλληνας Ολυμπιονίκης!

Ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών, Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, με το άθλημα που κάποτε έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες να δέχεται ένα ακόμα… χαστούκι. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή μάλιστα που ο 38χρονος αθλητής ήταν σε προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Το ταλαιπωρημένο από σκάνδαλα ντόπινγκ, άθλημα της άρσης βαρών στην Ελλάδα, δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα καθώς σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος ο Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη μεθυλοτεστοστερόνη.

H ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

“Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεσ Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει”.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Μαρκούλας ήταν Ολυμπιονίκης το 2004 και, ενώ θεωρούνταν το επόμενο μεγάλο όνομα της πάλαι ποτέ ελληνική dream team. Ο 38χρονος αθλητής πάλευε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία των 96 κιλών και ήταν μία από τις ελπίδες ανάκαμψης του αθλήματος στη χώρα μας, το οποίο μετά τις σπουδαίες επιτυχίες του παρελθόντος έχει περιέλθει σε ανυποληψία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Μαρκούλας: Πιάστηκε ντοπέ ο Έλληνας Ολυμπιονίκης!"

Οι αποφάσεις της ΔΕΗ για τη ΛΑΡΚΟ

Μέτρα διευκόλυνσης της αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, δηλαδή συνέχιση της ηλεκτροδότησης παρά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν συσσωρευθεί, αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, υπό προϋποθέσεις που, αν δεν τηρηθούν, θα σημάνουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ (η οποία είναι και η ίδια μέτοχος της ΛΑΡΚΟ καθώς στο παρελθόν είχε πάρει μετοχές έναντι χρεών από κατανάλωση ενέργειας) αποφάσισε να μην παρεμποδίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  1. Την πλήρη και έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εφεξής,
  2. Την υπογραφή σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τον ειδικό διαχειριστή αμέσως μετά τον ορισμό του.
Στην απόφαση του Δ.Σ., σημειώνεται πάντως, ότι στην περίπτωση δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Δηλαδή αποστολή εξώδικης επιστολής με προθεσμία 30 ημερών και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης, με άρση της εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ.
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διεκδίκηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.

Το ΔΣ της ΔΕΗ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έλαβε υπόψη:

  • την ενημέρωση της ΛΑΡΚΟ προς το υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία, η προαναγγελθείσα διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ θα προκαλούσε σοβαρές βλάβες στον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας,
  • την επιστολή του υπουργού Ενέργειας προς τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, με την οποία ζητεί να μην προβεί σε ενέργειες τεχνολογικού παροπλισμού, ώστε να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας,
  • την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Ενέργειας, με την οποία τίθεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η ΛΑΡΚΟ
  • την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αφού με την ειδική εκκαθάριση επιχειρείται η προστασία περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι τα χρέη της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ διαμορφώνονται σε 350 εκατ. ευρώ.
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αποφάσεις της ΔΕΗ για τη ΛΑΡΚΟ"

Ξέρετε κάποιον που πέθανε άκληρος αλλά άφησε περιουσία; Πείτε στο δημόσιο και κερδίστε

Μια μέθοδο η οποία μπορεί να αποφέρει λεφτά στο δημόσιο και στους ιδιώτες αποφάσισε να υιοθετήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για μια απλή όσο και προσοδοφόρα τακτική. Ιδιώτες οι οποίοι θα υποδείξουν στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν εμφανίζουν κληρονόμο και δικαιωματικά ανήκουν στο δημόσιο θα λαμβάνουν αμοιβή για αυτό. Η αμοιβή μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο 10% της αξίας της υποδεικνυόμενης περιουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι, σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι πολίτες χωρίς παιδιά, πεθαίνουν χωρίς να ορίσουν κληρονόμους μακρινούς συγγενείς τους η κάποιο άλλο πρόσωπο. Οι περιουσίες αυτές , είτε πρόκειται για ακίνητα είτε για χωράφια, σε πολλές περιπτώσεις καταπατούνται από επιτήδιους που γνωρίζουν ότι οι αποβιώσαντες δεν έχουν κληρονόμους. Στο παρελθόν έχει συμβεί πολλές φορές.

Πρόκειται για τις λεγόμενες σχολάζουσες κληρονομιές οι οποίες δικαιωματικά ανήκουν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών όποιος γνωρίζει περιπτώσεις κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών που δεν είναι σε γνώση του δημοσίου οφείλει να ενημερώσει χωρίς καθυστέρηση την Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του ΥΠΟΙΚ. Για αυτήν την δήλωση δικαιούται χρηματική αμοιβή που μπορεί να ανέρχεται σε ποσοστό έως 10% επί της αξίας της εκκαθαρισθείσας περιουσίας.

Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής:

Άρθρο 1

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης

1. Κάθε πρόσωπο που γνωρίζει στοιχεία ή πληροφορίες σχετικά με περιουσίες του Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών, οφείλει να το δηλώσει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Η δήλωση αυτή θα πρέπει να περιέχει κατά το δυνατόν ακριβή στοιχεία και κάθε άλλη χρήσιμη λεπτομέρεια, σχετικά με την καταδειχθείσα περιουσία.

2. Εφόσον η δήλωση γίνει σε άλλη δημόσια αρχή, η αρχή αυτή υποχρεούται άμεσα και εντός δέκα (10) ημερών το αργότερο από την περιέλευση σε αυτή, της σχετικής πληροφορίας, να τη διαβιβάσει στην ανωτέρω Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών.

3. Η Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών οφείλει να εξετάσει τα παρεχόμενα στοιχεία και, εφόσον δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά της, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του ν. 4182/2013, να τα αποστείλει στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Άρθρο 2
Προϋποθέσεις καταβολής χρηματικής αμοιβής

Η χρηματική αμοιβή καταβάλλεται στο δικαιούχο πρόσωπο, μετά την εκκαθάριση και την περιέλευση της περιουσίας στο Δημόσιο ή το φορέα εκτέλεσης κοινωφελούς σκοπού, με απόφαση της αρμόδιας, (κατά το άρθρο 1 του ν. 4182/2013), αρχής, ύστερα από γνώμη του αντίστοιχου Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών και εφόσον συντρέχει μία εκ των εξής προϋποθέσεων:
α) εάν έχει παρέλθει πενταετία από το θάνατο του διαθέτη ή δωρητή ή του κληρονομούμενου από το Δημόσιο, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου στην έκτη τάξη και η αρμόδια αρχή δεν έλαβε γνώση της ύπαρξης της περιουσίας αυτής, από άλλη πηγή,
β) εάν είναι δυνατή αναψηλάφηση δίκης ή ανατροπή τελεσίδικης απόφασης ή συμβιβασμού, ως αποτέλεσμα της υποδείξεως αδικήματος από τον καταδείκτη, επιδικασθεί δε, (με τελεσίδικη απόφαση ή βούλευμα), η περιουσία στο Δημόσιο ή σε Νομικά Πρόσωπα ή σε Ιδρύματα.

Άρθρο 3
Ύψος αμοιβής

1. Το ύψος της αμοιβής μπορεί να ανέρχεται σε ποσοστό έως 10% επί της αξίας της εκκαθαρισθείσας περιουσίας, ενώ για τον καθορισμό της, λαμβάνονται υπόψη αφενός η ακρίβεια και πληρότητα των παρεχόμενων από αυτόν πληροφοριών και στοιχείων, καθώς και οι κάθε είδους ενέργειές του, με τις οποίες τυχόν συνέβαλε στην ανάκτηση της περιουσίας.

2. Ο υπολογισμός της αξίας της εκκαθαρισθείσας περιουσίας γίνεται, εφόσον απαιτείται, με εκτίμηση από πιστοποιημένο εκτιμητή.

Άρθρο 4
Κάλυψη δαπάνης αμοιβής

1. Η δαπάνη της αμοιβής καλύπτεται από το ρευστό ενεργητικό της περιουσίας, εφόσον υπάρχει. Σε αντίθετη περίπτωση, κατά την κρίση του Δημοσίου ή του φορέα εκτέλεσης κοινωφελούς σκοπού, (αναλόγως σε ποιον περιέλθει η περιουσία), η δαπάνη δύναται να καλυφθεί είτε με τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων της περιουσίας είτε από τους πόρους του φορέα εκτέλεσης κοινωφελούς σκοπού, εφόσον η περιουσία περιέρχεται σ’ αυτόν και επαρκούν οι πόροι του είτε τέλος από τον κρατικό προϋπολογισμό, αν η περιουσία περιέλθει στο Δημόσιο.

2. Ο τρόπος κάλυψης της δαπάνης, συμπεριλαμβανομένου και του περιουσιακού στοιχείου, (εφόσον αυτό ρευστοποιηθεί), ορίζεται στην απόφαση του άρθρου 2 της παρούσας. Η ρευστοποίηση της περιουσίας γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν το φορέα, στον οποίο περιέρχεται η περιουσία.

3. Εάν η δήλωση γίνεται από περισσότερα του ενός πρόσωπα, η αμοιβή επιμερίζεται μεταξύ τους σε ποσοστά που καθορίζονται με την απόφαση του άρθρου 2 της παρούσης, ανάλογα με τη συμβολή καθενός και σε περίπτωση αμφιβολίας, κατά ίσα μέρη.

Άρθρο 5

Το δικαίωμα αμοιβής υπόκειται στην παραγραφή αξιώσεων κατά του Δημοσίου.

Άρθρο 6
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέρετε κάποιον που πέθανε άκληρος αλλά άφησε περιουσία; Πείτε στο δημόσιο και κερδίστε"

Κιλκίς: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε… πολεμικό μουσείο

Σε… πολεμικό μουσείο είχε μετατρέψει το σπίτι του 32χρονος που συνελήφθη σε περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς.

Ανάμεσα στα ευρήματα που συγκέντρωσαν αστυνομικοί από υπόγεια αποθήκη του σπιτιού του στο Κιλκίς περιλαμβάνονται 65 χειροβομβίδες, 17 οπλοβομβίδες, ένας όλμος, ένα ολμοβόλο, τρία περίστροφα, ένα πολεμικό τυφέκιο, δύο ξίφη, δέκα έξι ξιφολόγχες, όπως επίσης πλήθος στρατιωτικών φυσιγγίων και βλήματα φυσιγγίων διαφόρων όπλων.

Το υλικό που κατασχέθηκε θα παραληφθεί από πυροτεχνουργούς και ειδικούς του στρατού για εξέταση.





newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε… πολεμικό μουσείο"

Αμπάς στον ΟΗΕ: «Ποιος από εσάς θα δεχόταν ένα τέτοιο κράτος;»

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιβεβαίωσε σήμερα επισήμως ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την απόρριψη του «ισραηλινο-αμερικανικού» σχεδίου ειρήνης για την Μέση Ανατολή, το οποίο χαρακτήρισε «ελβετικό τυρί» που δεν προσφέρει κυριαρχία στον παλαιστινιακό λαό.

«Απορρίπτουμε το ισραηλινο-παλαιστινιακό σχέδιο» το οποίο «αμφισβητεί τα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων», ανέφερε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, υψώνοντας έναν μεγάλο χάρτη της Παλαιστίνης, όπως προβλέπεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό είναι ένα ισραηλινο-αμερικανικό προτιμησιακό σχέδιο που στόχο έχει να τερματίσει το παλαιστινιακό ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά, διαμηνύνοντας πως «θα αντιταχθούμε στην επιτόπου εφαρμογή του».

«Απορρίψαμε αυτό το σχέδιο επειδή η Ανατολική Ιερουσαλήμ δεν θα ήταν μέρος της Παλαιστίνης και αυτό αρκεί για να αρνηθούμε», δήλωσε ο Αμπάς. Θα έκανε την Παλαιστίνη ένα «κατακερματισμένο κράτος», χωρίς εναέριο έλεγχο, και χωρίς έλεγχο θαλάσσιων ζωνών.

«Ποιος από εσάς θα δεχόταν ένα τέτοιο κράτος;» ρώτησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κοιτώντας τους εκπροσώπους των 15 μελών κρατών του ΣΑ, υποστηρίζοντας πως η αποκαλούμενη «Συμφωνία του Αιώνα» (σ.σ. το σχέδιο Τραμπ για την Μέση Ανατολή) ενισχύει το «ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ».

Τονίζοντας ότι είναι «υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης» για 13 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, ο Αμπάς επίσης καταμέτρησε όλες τις προόδους του λαού του για να αποκτήσει ένα κράτος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Πέντε ημέρες μετά από μια συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπου ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιο που ανακοίνωσε ο Τραμπ στις 28 Ιανουαρίου, ο Αμπάς προσπαθεί με τη σειρά του να συσπειρώσει τη διεθνή στήριξη για την απόρριψη της αμερικανικής πρωτοβουλίας.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο επί ενός προσχεδίου ψηφίσματος για την καταδίκη του σχεδίου, λόγω έλλειψης επαρκούς διεθνούς υποστήριξης και της τεράστιας πίεσης που άσκησε η Ουάσινγκτον στα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Το 15μελες Συμβούλιο Ασφαλείας αναμενόταν να ψηφίσει σήμερα για την καταδίκη του σχεδίου μετά από μια ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμπάς στον ΟΗΕ: «Ποιος από εσάς θα δεχόταν ένα τέτοιο κράτος;»"

Τραβά το σχοινί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση

Στα άκρα οδηγεί την κατάσταση με το μεταναστευτικό η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τη διακοπή «κάθε συνεργασίας» με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά.

Με το ψήφισμα της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταδικάζεται τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης ως αντιδημοκρατική ενέργεια, ενώ αναφέρει πως θα προσφύγει εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια. Παράλληλα, ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραβά το σχοινί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση"

Μάτι:Τι έδειξε η έρευνα της ΣΕΚΜΑ για τα προβλήματα ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων κτιρίων

Την πολυπλοκότητα της διαδικασίας χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής αφενός και αφετέρου τα εμπόδια που θέτουν οι δημόσιες υπηρεσίες στα ενδιάμεσα βήματα της διαδικασίας, αναδεικνύει η έρευνα της Συντονιστικής Επιτροπής των Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) που διενεργήθηκε με τη μορφή ερωτηματολογίου προς τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με τη ΣΕΚΜΑ, ο παραπάνω συνδυασμός οδηγεί σταδιακά ένα σημαντικό αριθμό ιδιοκτησιών σε μια εξαιρετικά αργή αποκατάσταση και άλλο ένα σημαντικό αριθμό ιδιοκτησιών σε εκκρεμότητα, με απροσδιόριστο χρονικό πλαίσιο και ορίζοντα για την αποκατάστασή τους. Όπως τονίζεται «η αποκατάσταση των ιδιοκτησιών είναι κομβικής σημασίας για την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους ώστε να επανακάμψουν οι ρημαγμένες γειτονιές και να επανέλθει η ζωή και κανονικότητα στις πυρόπληκτες περιοχές».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ολοκλήρωση του 100% των εργασιών δηλώθηκε μόνο για οκτώ ιδιοκτησίες, χαρακτηρισμένες κίτρινες. Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128), οι οκτώ ιδιοκτησίες στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συνιστούν το 6,3%.

Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128) οι 34 χορηγηθείσες άδειες συνιστούν το 26,6%


Το προφίλ της έρευνας

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), θέλοντας να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση των προβλημάτων, των διαδικασιών και των εργασιών αποκατάστασης των κτιρίων και της χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής των ιδιοκτησιών σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, προχώρησε στη διεξαγωγή έρευνας βάσει ερωτηματολογίου, στο διάστημα 6/12/2019 με 6/1/2020, για την καταγραφή των προσωπικών εμπειριών των κατοίκων και του συνόλου των προβλημάτων της αποκατάστασης.

Όπως αναφέρει η επιτροπή των κατοίκων, σκοπός της έρευνας είναι με την τεκμηρίωση και την ανάλυσης των δεδομένων:

(α) να εξαχθούν συμπεράσματα, μετρήσιμα όσον αφορά την υφιστάμενη κατάσταση της χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής και την αποκατάσταση των κτιρίων στις πυρόπληκτες περιοχές και

(β) να αναδειχθούν τα προβλήματα, που δυσχεραίνουν την αποκατάσταση και να αξιοποιηθούν τα δεδομένα για την άρση των εμποδίων, που αποτελούν τροχοπέδη στη διαδικασία της αποκατάστασης, ιδιαίτερα δε εκείνα τα οποία περιθωριοποιούν συγκεκριμένες κατηγορίες κατοίκων.

Οι 40 ερωτήσεις κατηγοριοποιούνται σε πέντε θεματικές ενότητες, που είναι οι ακόλουθες:
Α) Γενικά ερωτήματα για το κτήριο (8 ερωτήσεις)

Β) Ερωτήματα για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση και φάκελο αποκατάστασης (17 ερωτήσεις)

Γ) Ερωτήματα για όσους δεν έχουν υποβάλλει αίτηση (5 ερωτήσεις)

Δ) Ερωτήματα για τον περιβάλλοντα χώρο (4 ερωτήσεις)

Ε) Ερωτήματα για όσους χρειάζονται βοήθεια με τη διαδικασία της Στεγαστικής Συνδρομής/Άλλο (6 ερωτήσεις)

Η συμμετοχή
Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε συνολικά από 263 άτομα και όπως αναφέρει στο «Παρατηρητήριο για το Μάτι» ο Θέμης Τσιρόπουλος το μέλος της ΣΕΚΜΑ που ανέλαβε τη μελέτη και την ανάλυση των απαντήσεων «τα 263 (συμπληρωμένα ερωτηματολόγια) είναι ένα καλό δείγμα για την περιοχή που έχει περί τα 4.500 κτίρια». Ωστόσο όπως γράφει ο ίδιος στα συμπεράσματα της έρευνας «από την περιοχή της Ραφήνας συμπληρώθηκαν 20 ερωτηματολόγια. Η απουσία περισσότερων δεδομένων από τη Ραφήνα, που είναι η δεύτερη σε αριθμό και βαρύτητα ζημιών περιοχή μετά το Μάτι, σε συνδυασμό με την παρουσία πολλών δεδομένων από τον Νέο Βουτζά, που καταγράφει το 66,7% των κατοικιών ως πράσινες, εκτιμάται ότι επηρεάζει σε ένα βαθμό τα τελικά στατιστικά στοιχεία. Ο στατιστικός έλεγχος της συγκεκριμένης επίδρασης ξεφεύγει από τη στόχευση της παρούσας ανάλυσης».

Τα συμπεράσματα
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των απαντήσεων των κατοίκων που συμμετείχαν στην έρευνα:

Η αναλογία κτιρίων με βλάβες (κόκκινα και κίτρινα) προς αυτά δίχως βλάβες ή ελάχιστες βλάβες (πράσινα) είναι 58,5% προς 41.5%.

-Αιτήσεις για Στεγαστική Συνδρομή
Συνολικά συμπληρώθηκαν 263 ερωτηματολόγια. Από αυτά το 48,6% (128 ερωτηματολόγια) αφορά κίτρινες και κόκκινες ιδιοκτησίες, που υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, το 41,5% αφορά πράσινα κτίρια (109 ερωτηματολόγια) και το εναπομείναν 9,9% (26 ερωτηματολόγια) αφορά ιδιοκτήτες, που ενώ δικαιούνται Στεγαστική Συνδρομή δεν υπέβαλαν αίτηση. Σε σύνολο 154 ερωτηματολογίων, που αφορούν δικαιούχους Στεγαστικής Συνδρομής, υποβλήθηκαν όπως προαναφέρθηκε 128 αιτήσεις, επομένως το 83,1% των δικαιούχων Στεγαστικής Συνδρομής υπέβαλε αίτηση.

-Χορήγηση βεβαίωσης Στεγαστικής Συνδρομής
Από τις 128 αιτήσεις για Στεγαστική Συνδρομή, στο 50% (64) έχει χορηγηθεί η βεβαίωση δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής, με μέσο χρόνο αναμονής τους 3,9 μήνες.
Το υπόλοιπο 50% (64) είναι σε αναμονή βεβαίωσης δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής, με μέσο χρόνο αναμονής τους 7,5 μήνες. Η μη χορήγηση -μέχρι στιγμής- βεβαίωσης δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής στις 64 αυτές περιπτώσεις, οφείλεται σε: (α) αναμονή αυτοψιών ή δίχως αιτία 26,6% (34), (β) εμπλοκή με δασαρχείο [Δεν υφίστανται επικυρωμένοι δασικοί χάρτες για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αν. Αττικής] 15,6% (20) και (γ) διάφορες ελλείψεις 7,8% (10).

-Χορήγηση αδειών
Από όσους έλαβαν (64) τη βεβαίωση δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής, το 53% (34) έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια εργασιών. Το μεγαλύτερο ποσοστό 82% (28) από αυτές αφορά κίτρινα κτίρια (επισκευές) και μόλις το 18% (6) κόκκινα (ανακατασκευές). Το υπόλοιπο χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

(α) όσοι είναι σε αναμονή ή προετοιμασία φακέλων, το 34.5% (22) και
(β) όσοι δεν απάντησαν το ερώτημα, το 12,5% (8).

Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128) οι 34 χορηγηθείσες άδειες συνιστούν το 26,6%.

Οι προαναφερθείσες 22 περιπτώσεις, σε αναμονή-προετοιμασία φακέλων αδείας, αφορούν κόκκινα κτίρια και το 41% (9) από αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν την διαδικασία διότι εκκρεμούν οι κατεδαφίσεις των κτιρίων (αρμοδιότητα Υποδομών).

-Χορήγηση δόσεων Στεγαστικής Συνδρομής
Από όσους έλαβαν τη βεβαίωση Στεγαστικής Συνδρομής (64), το 17,2% (11) απάντησε ότι δεν έχει λάβει ακόμα καμία δόση Στεγαστικής Συνδρομής, ενώ το 39% (25) έλαβε την α’ και το 3.1% (2) την β΄ δόση. Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128), οι 25 ληφθείσες α’ δόσεις Στεγαστικής Συνδρομής συνιστούν το 19,5%.

-Αιτήματα προόδου εργασιών (β’ και γ’ φάσεις)
[Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης εργασιών υποβάλλεται αίτηση για την αυτοψία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και την έκδοσης της β’ δόσης και ούτω καθεξής]

Έχουν κατατεθεί για β’ φάση, μία αίτηση για κόκκινα κτίρια και επτά για κίτρινα και για γ΄ φάση δύο για κίτρινα. Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128), οι οκτώ αιτήσεις β’ Προόδου Εργασιών συνιστούν το 6,3%. Ποσοστιαίες αναλογίες για το σύνολο της β’ κ γ’ φάσης δεν υπολογίζονται σε αυτή την περίπτωση διότι ορισμένα κίτρινα κτίρια με μικρές ζημιές ενδέχεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες και να μην απαιτηθεί β’ φάση.

-Ολοκλήρωση εργασιών
Ολοκλήρωση του 100% των εργασιών δηλώθηκε μόνο για 8 ιδιοκτησίες, χαρακτηρισμένες κίτρινες. Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128), οι 8 ιδιοκτησίες που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συνιστούν το 6,3%.

-Ποσοστό κάλυψης του κόστους
Μεσοσταθμικά και από σύνολο 18 ερωτηματολογίων, προκύπτει ότι η Στεγαστική Συνδρομή καλύπτει το 62% του κόστους εργασιών-υλικών. Το μέγιστο δηλωθέν ποσοστό κάλυψης είναι το 80% (2) και ελάχιστο το 30% (4).

-Χρηματοδοτικό κενό
Σε σύνολο 35 ερωτηματολογίων, όσον αφορά την πιθανότητα χρηματοδοτικού κενού, το 76% απάντησε θετικά.


matiobserver
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι:Τι έδειξε η έρευνα της ΣΕΚΜΑ για τα προβλήματα ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων κτιρίων"

Το έσκασε από την Ευελπίδων αλλά τον τσάκωσαν στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Για λίγο κράτησε το ταξίδι προς την ελευθερία του κακοποιού που δραπέτευσε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη (11.02.2020).

Και αυτό επειδή αστυνομικοί τον εντόπισαν γρήγορα και τον συνέλαβαν και πάλι – αυτή τη φορά στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Ο δραπέτης ήταν κρατούμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για υπόθεση ναρκωτικών. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και ενώ είχε μεταφερθεί στο σημείο για να περάσει από εισαγγελέα, κατάφερε να διαφύγει και να δραπετεύσει.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το έσκασε από την Ευελπίδων αλλά τον τσάκωσαν στα ΚΤΕΛ Κηφισού"

Για σκάνδαλο ελέγχεται η πρόεδρος της Κομισιόν από τη Γερμανική Βουλή

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου θα βρεθεί μεθαύριο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο των εξωτερικών συμβούλων του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας από το 2018, όταν ήταν η ίδια υπουργός.

Η έρευνα της Επιτροπής αφορά την απευθείας ανάθεση υποθέσεων του υπουργείου στην εταιρία συμβούλων McKinsey, η οποία εισέπραξε περίπου 200 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια, για υπηρεσίες οι οποίες σύμφωνα με τους επικριτές της κ. φον ντερ Λάιεν, θα μπορούσαν να έχουν διεκπεραιωθεί από το ήδη υπάρχον προσωπικό του υπουργείου ή έστω να έχουν ανατεθεί κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού. Σε αυτούς τους χειρισμούς φέρεται να εμπλέκεται και η Κάτριν Σούντερ, πρώην στέλεχος της ίδιας εταιρίας συμβούλων, η οποία είχε οριστεί υφυπουργός Άμυνας από την κ. φον ντερ Λάιεν το 2014.

Η θέση της νυν προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται να έχει επιβαρυνθεί από την αποκάλυψη, ότι τον περασμένο Αύγουστο το υπουργείο Άμυνας φέρεται να διέγραψε τα γραπτά μηνύματα από το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο της κ. φον ντερ Λάιεν, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε ήδη χαρακτηριστεί «αποδεικτικό στοιχείο». Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, το περιεχόμενο του τηλεφώνου διεγράφη «για λόγους ασφαλείας».

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη κριτική από την πλευρά των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων (FDP), αλλά και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που ξεκίνησαν την διαδικασία και τώρα κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Μέχρι τώρα η Εξεταστική Επιτροπή έχει συγκεντρώσει 4.000 έγγραφα και έχει ανακρίνει 30 άτομα, εκτιμά ωστόσο, ότι λείπουν κρίσιμα στοιχεία, όπως τα γραπτά μηνύματα και τα δεδομένα από το υπηρεσιακό κινητό της πρώην υπουργού, τα οποία έχουν διαγραφεί - «παρανόμως» και «εσκεμμένα», σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής.

«Πρέπει να υποθέσουμε, ότι κάποιοι στο υπουργείο κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία. Τέτοιες ενέργειες μπορούν να έχουν ποινικές συνέπειες», δήλωσε στον Όμιλο Funke ο εκπρόσωπος των Πρασίνων Τομπίας Λίντνερ, ο οποίος μιλώντας αργότερα στο ARD, πρόσθεσε: «Πρώτα μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν το τηλέφωνο της κυρίας φον ντερ Λάιεν, έπειτα είπαν ότι βρίσκεται στο υπουργείο, αλλά ότι τον κωδικό πρόσβασης τον γνώριζε μόνο η πρώην υπουργός, για να ομολογήσουν μετά ότι τα δεδομένα είχαν διαγραφεί τον περασμένο Αύγουστο».

Η Επιτροπή, η οποία υποψιάζεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδινε οδηγίες με SMS, προκειμένου να μην υπάρχουν σχετικά έγγραφα, έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας να επαναφέρει τα δεδομένα, καθιστώντας πλέον υπεύθυνη την σημερινή υπουργό Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Εξαιτίας της εμπλοκής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην υπόθεση, η γερμανική κυβέρνηση υποδέχθηκε μάλλον αμήχανα, τουλάχιστον αρχικά, την πρόταση του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, να είναι υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Για σκάνδαλο ελέγχεται η πρόεδρος της Κομισιόν από τη Γερμανική Βουλή"

Συρία: Ο στρατός του Άσαντ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να απαντά σε «τουρκικές κατοχικές δυνάμεις»

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, μετά και τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ αλλά και την κατάρριψη ελικοπτέρου των συριακών ενόπλων δυνάμεων από Σύρους αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων». Όπως ανέφερε, οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν να σταματήσουν την προώθηση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρο-ρωσικές δυνάμεις αποσπούν εδάφη από τους αντάρτες.

Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Ο στρατός του Άσαντ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να απαντά σε «τουρκικές κατοχικές δυνάμεις»"

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία επικύρωσε ομόφωνα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η κύρωση αυτού του πρωτοκόλλου από τη βουλή στη Βόρεια Μακεδονία θα αποκτήσει ισχύ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τη Βουλή της Ισπανίας, η οποία είναι το μοναδικό κράτος που ακόμη δεν την έχει επικυρώσει.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή πρόσφατα σχηματίστηκε κυβέρνηση στην Ισπανία και αναμένεται το πρωτόκολλο αυτό να επικυρωθεί μέσα στον Μάρτιο.

Τότε όμως θα έχει διαλυθεί η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία καθώς θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μιλώντας σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας, ανέφερε ότι οι συμβιβασμοί στους οποίους προέβη η χώρα το περασμένο διάστημα, όπως η συμφωνία με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και η συμφωνία συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ήταν μεν δύσκολοι, όπως είπε, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ"

ΕΛ.ΑΣ.: 5.336 παραβάσεις σε μία εβδομάδα για ταχύτητα, ζώνες και για έλλειψη παιδικών καθισμάτων

Ελέγχους σε 20.761 οχήματα πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία την εβδομάδα 3 έως 9 Φεβρουαρίου, βεβαιώνοντας 5.336 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (3 έως 9 Φεβρουαρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από (961) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (20.761) οχήματα και βεβαιώθηκαν (5.229) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και (107) παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (660), της Αττικής (594), της Πιερίας (388), της Φθιώτιδας (246), της Κορινθίας (215) και του Κιλκίς (194).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: 5.336 παραβάσεις σε μία εβδομάδα για ταχύτητα, ζώνες και για έλλειψη παιδικών καθισμάτων"

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι μόνο δεν καταργήσαμε το μνημόνιο αλλά υπογράψαμε νέο

Κείμενο… αυτοκριτικής συνέταξαν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να αναφέρουν αλλά και να καταδείξουν τα λάθη τα οποία έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας τους στο τιμόνι της χώρας.

Το κείμενο το κυβερνητικού απολογισμού το οποίο συνέταξαν οι κύριοι Γ. Δραγασάκης, Θ. Δρίτσας και Α. Μπαλτάς και που παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι το μνημόνιο το οποίο έφεραν στον ελληνικό λαό το 2015 περιελάμβανε πρόσθετους «δυσβάσταχτους όρους» πράγμα το οποίο προέκυψε από κακή εκτίμηση, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης των διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Πρόσθετοι δυσβάσταχτοι όροι

Στο προαναφερθέν κείμενο, στο οποίο γίνεται αναφορά των πεπραγμένων της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία χρεώσεων αλλά και πιστώσεων, στα έργα και τις ημέρες του πρώην κυβερνώντος κόμματος, υπάρχει ρητή αναφορά ότι «η τελική διαπραγμάτευση του Ιουλίου 2015 κατέληξε μεν σε επώδυνο συμβιβασμό –αφού όχι μόνο το μνημόνιο δεν καταργήθηκε αλλά υπογράφηκε νέο, με πρόσθετους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό– αλλά η τελική συμφωνία ήταν πράγματι μετρήσιμα ευνοϊκότερη από εκείνη που είχε τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση πριν το δημοψήφισμα».

Στο κείμενο του απολογισμού γίνεται αναφορά και στο γεγονός πως από κάποιες πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία ότι η Ρωσία ίσως και η Κίνα θα βοηθούσαν την Ελλάδα. Καμία πλευρά ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένη να διακινδυνεύσει στρατηγικά της συμφέροντα «προχωρώντας σε αποφασιστικές πράξεις συμπαράστασης».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο εγκαλεί το εν λόγω κείμενο ως φέροντα «ιδιάζουσα ευθύνη» για την διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε το πρώτο 6μηνο του 2015 η Κυβέρνηση με τους εταίρους.

Στο κείμενο το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί και επικοινωνιακές ελλείψεις αφήνοντας αιχμές για ελλιπής επικοινωνιακή πολιτική

«Υποτιμήσαμε την απήχηση που μπορούσε να αποκτήσει ο λόγος της ΝΔ περί «τάξης και ασφάλειας», όπως και τα επικοινωνιακά μπαράζ που εξαπολύθηκαν με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα ή ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Γενικότερα ως προς τα τελευταία, η επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του δεν στάθηκε άξια των περιστάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Όχι μόνο δεν καταργήσαμε το μνημόνιο αλλά υπογράψαμε νέο"

Σκόπια: Η υπουργός Εργασίας συνεχίζει να προκαλεί και χρησιμοποιεί ξανά την πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Κλιμακώνει τις προκλήσεις και εμμένει στη στάση των παραβιάσεων η υπουργός Εργασίας των Σκοπίων. Η υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζράχι, σε συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε και πάλι την Τρίτη μπροστά από την «επίμαχη» πινακίδα, στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ερωτώμενη σχετικά, δήλωσε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Άνω - κάτω η κυβέρνηση με την πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» - Διάβημα από την Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ καταδίκασε έντονα, πριν από δύο ημέρες, την ενέργεια της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, σχολιάζοντας την ενέργεια της υπουργού.

Συμπλήρωσε ότι η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της αυτή θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και «δυναμιτίζει» τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα.

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι για την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας υπήρξε διαμαρτυρία από την μεριά της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Σκόπια, στην οποία επισημαίνεται ότι τέτοιες πράξεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Η υπουργός Εργασίας συνεχίζει να προκαλεί και χρησιμοποιεί ξανά την πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»"

«Βράζουν» Χίος και Λέσβος για τα κλειστά κέντρα

Αποφασισμένα να αντιδράσουν με κάθε τρόπο στην κυβερνητική απόφαση για την επίταξη περιοχών σε δήμους νησιών του Β. Αιγαίου, είναι τα δημοτικά συμβούλια με έκτακτες συνεδριάσεις τους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Δ. Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων:

Να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της περιοχής κοντά στην Καράβα, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή, και να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα.

Να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, αύριο Τετάρτη, το απόγευμα.

Να κληθεί ο υπουργός Μετανάστευσης να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου.

Να υπάρξει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης επίταξης της επίμαχης περιοχής.

Κατεβάζουν μολύβια και στην Χίο

Την αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στη θέση «17» εξέφρασε και το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να υπάρξει προσφυγή κατά της διαδικασίας επίταξης και κατά κάθε άλλης δικαστικής πράξης που σχετίζεται με αυτή.

Επίσης, αποφασίστηκε καμία υπηρεσία και κανένα νομικό πρόσωπο του δήμου να συμβάλει στη δημιουργία της δομής. Με την απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Χίου καλεί τους πολίτες σε εγρήγορση.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης να μην αποδεχτεί τη δημιουργία νέας δομής και να επιμείνει στο κλείσιμο των υπαρχόντων, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για τον δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των λεσβιακών και των αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων, την ερχόμενη Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βράζουν» Χίος και Λέσβος για τα κλειστά κέντρα"

Κορωνοϊός: «COVID-19» το επίσημο όνομα του ιού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι κατέληξαν στο όνομα του νέου κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε διαφορετικά σημεία ανά τον κόσμο από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο ιός θα αποκαέιται εφεξής COVID-19.

Όπως εξήγησε, το «co» αντιστοιχεί στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια).

Ακόμη, ο Tedros προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. «Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Στο μεταξύ, ο παγκόσμιος κατάλογος νεκρών από τον θανατηφόρο ιό έφτασε την Τρίτη στα 1.017 άτομα και ξεπέρασε ήδη τον αντίστοιχο του SARS. Όλοι, πλην ενός, οι θάνατοι έχουν προκύψει στην Κίνα, ενώ η μοναδική περίπτωση εκτός της συγκεκριμένης χώρας, καατεγράφη στις Φιλιππίνες.

Στο μεταξύ, από την ημέρα που οι πρώτες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, η εθνική επιτροπή της χώρας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 42.638 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπάρχουν άλλες 319 περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί σε 24 άλλες χώρες, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «COVID-19» το επίσημο όνομα του ιού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας"

Συμφωνία Δημοσίου - Λάτση για το 30% του Ελληνικού

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη Lamda Development για την κατανομή των δικαιωμάτων κυριότητας ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η Lamda Develοpment θα αποκτήσει δικαιώματα πλήρους κυριότητας στο 30% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά, συνολικής επιφάνειας 6.200 στρεμμάτων.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Develοpment, με την οποία οριστικοποιήθηκε η συμφωνία επί ενός διαγράμματος διανομής των ακινήτων που συγκροτούν τον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, το διάγραμμα διανομής απεικονίζει α) τα τμήματα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά που παραμένουν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και β) τα τμήματα που θα περιέλθουν κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ και εν συνεχεία στον Φορέα της Επένδυσης, μετά την εισφορά αυτών από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Ελληνικό Α.Ε., όπως η διαδικασία αυτή προβλέπεται στις αναβλητικές αιρέσεις της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε ταχύτατα, επιτυγχάνοντας πλήρως τους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και τη σπουδαιότητα της επένδυσης για την εθνική οικονομία, εκπληρώνοντας εμπρόθεσμα μία ακόμη συμβατική απαίτηση για την ολοκλήρωση του έργου και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αφοσίωση και τη δέσμευσή του στον εθνικό στόχο της επανεκκίνησης της οικονομίας, καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία Δημοσίου - Λάτση για το 30% του Ελληνικού"

«SOS» από τον ΟΗΕ για τη Μόρια: «Εκκενώστε τον καταυλισμό, υπάρχει κίνδυνος πανδημίας!»

Στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για άμεση εκκένωση της Μόριας στη Λέσβο «από οικογένειες και ασθενείς» αναφέρεται σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Όπως αναφέρει, «στο στρατόπεδο στη Μόρια της Λέσβου ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί κατά 5.000 από τον Ιούλιο και πλέον αριθμεί συνολικά 20.000, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί με τις νέες καθημερινές αφίξεις».

Σε δηλώσεις του στον «Guardian», ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντρέι Μάγιετσιτς, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα υπήρξε γενναιόδωρη και συμπονετική έναντι των προσφύγων, παρά την περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση».

«Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν επιβαρυνθεί με δυσανάλογο βάρος και ευθύνη. Είναι κρίσιμο και άλλες περιοχές στην Ελλάδα να δείξουν αλληλεγγύη και να συμβάλουν εν μέρει στον καταμερισμό της πίεσης και να δεχθούν τη μεταφορά προσφύγων, αλλά και το άνοιγμα χώρων υποδοχής» συμπληρώνει.

Και καταλήγει: «Είναι επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της, για να μεταφέρει τους πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της Δρ Χάνα Ποσπισίλοβα, που είναι μία από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο.

Η εθελόντρια γιατρός, μιλώντας στον «Guardian», δηλώνει ότι ανησυχεί, καθώς η αδυναμία τους να θεραπεύσουν βαριά άρρωστους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία: «Είμαι πεπειραμένη γιατρός και έχω δει πολλούς ασθενείς στη ζωή μου, αλλά αυτό που είδα εκεί με γονάτισε. Είδα πολλά παιδιά, τα οποία ανησυχώ ότι θα πεθάνουν από ασιτία. Είδα ένα μωρό που μύριζε πολύ άσχημα, καθώς η μητέρα του δεν μπορούσε να πλύνει για εβδομάδες ολόκληρες, γιατί υπήρχε μόνο κρύο νερό και φοβόταν ότι θα πεθάνει! Υπάρχουν παιδιά ηλικίας 12 και 15 ετών που ζουν στους ελαιώνες και κυκλοφορούν ξυπόλυτα. Πολλοί έχουν ψώρα και δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Τους λέμε να πετάξουν τα ρούχα τους, τα οποία φορούν επί μήνες ολόκληρους, αλλά μας λένε ότι είναι τα μοναδικά που έχουν! Εξέταζα 20 ανθρώπους την ημέρα και όλοι τους είχαν μια φρικιαστική ιστορία!».

Η γιατρός τονίζει ότι αυτές οι καταστάσεις θα οδηγήσουν σε πανδημία.

Άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μένουν σε τέντες βρεγμένες από την υγρασία και τις βροχές του χειμώνα, γράφει ο «Guardian». Δεν υπάρχει ζεστό νερό ούτε για δείγμα και πρέπει να περιμένουν τρεις ώρες στο κρύο για φαγητό. Όλοι τους είναι υποσιτισμένοι, με ματωμένα ούλα.

«Τους δίνουμε αντιβιοτικά, αλλά ο βήχας δεν υποχωρεί ούτε και ο πυρετός. Αν διαβάσετε για την ισπανική γρίπη, έτσι ακριβώς ξεκίνησε να εξαπλώνεται και σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους το 1918! Και τότε οι άνθρωποι είχαν μια ιογενή λοίμωξη που έγινε βακτηριακή και τους σκότωσε» σημειώνει η γιατρός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«SOS» από τον ΟΗΕ για τη Μόρια: «Εκκενώστε τον καταυλισμό, υπάρχει κίνδυνος πανδημίας!»"

Καταδικασμένος για το Noor 1 «δείχνει» παρέμβαση Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση του ναρκόπλοιου

Την ώρα που η πολύκροτη υπόθεση της Novartis βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και δικαστικής επικαιρότητας με τη διερεύνηση των καταγγελιών περί παρεμβάσεων από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η «βεντάλια» ανοίγει όλο και περισσότερο και προς άλλες υποθέσεις.

Μετά από σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και Ευαγγελίας Λιακούλη, έφτασαν στα χέρια των μελών της προανακριτικής επιτροπής καταθέσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση του «Νοοr Ι», κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν στοιχεία που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Πρόκειται για την κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην δικογραφία του Νοοr 1 Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεσή του, και ότι είχε συναντήσεις με τον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη που διενεργούσε προανάκριση για το πλοίο που πιάστηκε να μεταφέρει 2 και πλέον τόνους ναρκωτικά. Επιπλέον, ο Ευ. Γιαννουσάκης, καταγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «εξελίχθηκε σε εκβιασμό προκειμένου να καταθέσω εις βάρος του κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη» .

Ο κ. Παπαγγελοπουλος πάντως σχολιάζοντας την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, είχε αναφερθεί εμμέσως και στον κ. Γιαννουσάκη: «Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες».

Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»/dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικασμένος για το Noor 1 «δείχνει» παρέμβαση Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση του ναρκόπλοιου"

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Ιατρικό Φαλήρου - Θα μεταφερθεί στο «Αττικόν»

Ασθενής με συμπτώματα κορωνοϊού επισκέφθηκε το Ιατρικό Φαλήρου και αναμένεται να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θα ληφθεί δείγμα, για να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον φονικό ιό.

Κατά πληροφορίες, ο ασθενής ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για 33χρονο Κινέζο, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βήχα και γρίπης.

Στον ασθενή θά γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν φέρει τον ιό.

Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί, με εντολή του υπουργείου Υγείας, ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Ιατρικό Φαλήρου - Θα μεταφερθεί στο «Αττικόν»"

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας ξέχασε ότι έψαχνε ιδιώτη επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ

Την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ζητά συνέχιση της δραστηριότητας με το τρέχον καθεστώς σε μια εταιρεία «που σέρνεται επί 35 χρόνια, χρωστά σε όποιον μιλά ελληνικά και είναι παντός εκτός ελέγχου», αποκρύπτοντας ότι και η κυβέρνησή του αναζητούσε ιδιώτη επενδυτή για την εταιρεία, ανέδειξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
«Είδα χθες τον κ. Τσίπρα που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η επιχείρηση τις δραστηριότητές της. Καλύτερα να είμαστε πλούσιοι και υγιείς, παρά πτωχοί και ασθενείς ! Αυτή ήταν η προσέγγισή του», είπε χαρακτηριστικά οκ. Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε. «Ο ίδιος Τσίπρας όμως που τα λέει όλα αυτά ξέχασε ότι υπάρχει επιστολή του κ. Τσακαλώτου -που αν δεν κάνω λάθος ήταν υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- που λέει ότι η κυβέρνησή του έψαχνε ιδιώτη επενδυτή. Δεν είχαν κάνει βεβαίως τίποτα αλλά είχαν στείλει την επιστολή προς την Κομισιόν και πρέπει να μας πουν αν το γράμμα του κ. Τσακαλώτου ήταν μια φάρσα, μια πλάκα της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή εάν τη μια μέρα λένε αυτά και την άλλη λένε άλλα !»
«Ό,τι ευθύνες υπάρχουν, προφανώς δεν πρόκειται να τις συγκαλύψουμε. Η βασική μου έγνοια πάντως είναι να τελειώσει αυτό το απαράδεκτο σκηνικό με τη ΛΑΡΚΟκαι να έχουμε μέσα σε 12 μήνες το αργότερο μια οριστική λύση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
«Μιλάμε για μια εταιρεία με χρέη προς τη ΔΕΗ 351 εκατ. ευρώ, προς την τράπεζα Πειραιώς 32 εκατ. ευρώ, προς την παλιά ΛΑΡΚΟ- γιατί αυτή η ιστορία «σέρνεται» από τη δεκαετία του ’80- 53 εκατ. ευρώ, προς το ελληνικό Δημόσιο 17 εκατ. ευρώ, προς τον ΕΦΚΑ 8 εκατ. ευρώ, προς προμηθευτές εσωτερικού 12 εκατ. ευρώ, προς προμηθευτές εξωτερικού περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, σε εργολάβους 5 εκατ. ευρώ, σε μεταφορείς 4 εκατ. ευρώ. Εκτός από αυτά τα χρέη ύψους 485 εκατ. ευρώ, έχουμε και 135 εκατ. καταδίκη από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη, άρα η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει το ποσό αυτό στο Δημόσιο. Έχουμε επίσης και 50 εκατ. ευρώ περιβαλλοντικό πρόστιμο που εκκρεμεί να υπογραφεί, διότι η εταιρεία μολύνει αγρίως τον Ευβοϊκό. Εκτός αυτού δεν πληρώνει και αυτά που πρέπει να πληρώνει για τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα- αυτά που πληρώνουν όλες οι άλλες εταιρείες. Άρα είναι μια εταιρεία ουσιαστικά υπεράνω των νόμων και εκτός ελέγχου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο!»
Περιγράφοντας την λύση που προωθείται μέσω σχετικής τροπολογίας, επισήμανε ότι κινείται στο πλαίσιο της απόφασης του 2014 της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει ότι θα πρέπει να χωριστεί στα τρία η εταιρεία και να πωληθούν τα δύο τμήματα για να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων. «Τα δυο πακέτα -το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα ορυχεία- θα πουληθούν την ίδια μέρα, προκειμένου να υπάρξει και ο ίδιος πλειοδότης. Έτσι η εταιρεία θα είναι ελεύθερη βαρών. Ο καινούργιος επενδυτής, θα μπορεί να διαλέξει τους εργαζομένους που θέλει. Εμείς πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των σημερινών εργαζόμενων, με αναπροσαρμογή βεβαίως των μισθών σε όρους αγοράς, θα μπορεί να προσληφθεί λόγω της εμπειρίας που έχουν στο νικέλιο. Θα είναι ουσιαστικά μια επανεκκίνηση».
Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της αναπροσαρμογής των μισθών των εργαζομένων, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το 2019 το μέσο μεικτό κόστος μισθοδοσίας για τους 1.082 εργαζόμενους της εταιρείας ήταν 40.558 ευρώ το χρόνο.«Γι΄ αυτούς που δουλεύουν από 20 χρόνια και πάνω στην εταιρεία είναι 62.500 ευρώ το χρόνο. Γι’ αυτούς που δουλεύουν από 10 έως 20 χρόνια είναι 37.000 ευρώ το χρόνο και αυτούς που δουλεύουν από 1 έως 10 χρόνια είναι 31.300, το μεικτό κόστος. Αυτό το λέω διότι προβλέπουμε στην ρύθμιση ότι θα μειωθούν μεσοσταθμικά οι μισθοί κατά 25%, μόλις μπει ο ειδικός διαχειριστής. Θα μειωθούν διότι και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλλουν σε μια εταιρεία που είναι σε τόσο κακή κατάσταση στην όποια στοιχειώδη εξυγίανσή της, μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία».
Ο υπουργός ΠΕΝ σημείωσε επίσης ότι η ρύθμιση προβλέπει μια χρηματοδότηση-γέφυρα της τάξης των 35 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η εταιρία να αντέξει, να μην κλείσει αύριο το πρωί δηλαδή και βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως στον δρόμο. Θέτει ταυτόχρονα μια προθεσμία ενός έτους αυστηρά έτσι ώστε ο ειδικός διαχειριστής να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τότε. Ξεκαθάρισε δε ότι «Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ή αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχουν προβλήματα στη μέση, η εταιρία θα πάει σε πτώχευση. Έχω χειριστεί μια σειρά από «σαπάκια» του Δημοσίου κατά καιρούς, η υπόθεση αυτή όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Ουσιαστικά πάμε να λύσουμε ένα θέμα 35 ετών. Αυτό που θέλουν κάποιοι, να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται. Διότι είναι εκτός των κανόνων της οικονομίας και της ζωής. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νικέλιο, όπως και όλες οι δραστηριότητες στον εξορυκτικό τομέα, έχουν μια προστιθέμενη αξία. Και τώρα περισσότερο με τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπορεί να παραχθεί και κοβάλτιο από όλη αυτή τη διαδικασία. Και γι’ αυτό είπαμε να μην κάνουμε πτώχευση, δεδομένου ότι υπάρχει κατά τα φαινόμενα κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον για να παραμείνει εκεί η δραστηριότητα και να παραμείνουν ζωντανές οι περιοχές, για να μπορούν οι οικογένειες των εργαζομένων να έχουν ψωμί στα σπίτια τους. Αυτή την προσπάθεια κάνουμε. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος, επειδή ο ένας βγάζει νικέλιο και ο άλλος αλουμίνιο να παρανομεί ασυστόλως. Δείτε, ιστορικά παντού σε όλες τις χώρες στον ιδιωτικό τομέα πόσες επιχειρήσεις πτωχεύουν, διότι δεν μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό. Αν πάμε έτσι οποιοσδήποτε να φεσώνει, να μην πληρώνει τράπεζες, να μην πληρώνει το Δημόσιο, να μην πληρώνει ασφαλιστικά ταμεία, πού θα πάει αυτό;» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας ξέχασε ότι έψαχνε ιδιώτη επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news