facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ιστιαία: Ομολόγησε ο Ρομά την δολοφονία της 80χρονης

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 29/10 σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr φαίνεται να ομολόγησε την δολοφονία της 80χρονης άτυχης γυναίκας στην Ιστιαία, στην αυλή του σπιτιού της.

Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε στην αυλή μέσα στα αίματα, χωρίς τις αισθήσεις της, το πρωί της Παρασκευής, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού υπήρχαν εμφανή σημάδια ότι επρόκειτο για ληστεία αφού ήταν άνω κάτω.

Λίγο αργότερα όπως δημοσίευσε αποκλειστικά το eviathema.gr, άνδρες της ομάδας Γ ΟΠΚΕ, έσπευσαν και συνέλαβαν σε κοντινό καταυλισμό Ρομά, έναν νεαρό ύποπτο, ο οποίος και οδηγήθηκε στο τοπικό τμήμα.

Στα παπούτσια του υπόπτου υπήρχαν υπολείμματα αίματος, ενώ την ίδια ώρα δεν παραδεχόταν την εγκληματική του ενέργεια, δηλώνοντας ότι εισήλθε εντός της οικίας αλλά δεν σκότωσε την 80χρονη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευή, ομολόγησε την δολοφονία, ενώ αυτήν την ώρα οδηγείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, όπου και θα κρατηθεί έως το πρωί του Σαββάτου, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστιαία: Ομολόγησε ο Ρομά την δολοφονία της 80χρονης"

FDA: Έδωσε άδεια έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ, χορήγησε σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο για 28 εκατομμύρια παιδιά - πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση του Οργανισμού έρχεται τρεις μέρες μετά αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του FDA ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για αυτή την ηλιακή ομάδα.

Μια επιτροπή συμβούλων των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσει συστάσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης του εμβολίου σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Η διευθύντρια των CDC θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Λίγες μόνο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Κούβας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν μέχρι στιγμής εγκρίνει τη χρήση εμβολίων κατά της Covid-19 σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας και μικρότερης ηλικίας.

Ο FDA ενέκρινε μια δόση 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε μικρά παιδιά, χαμηλότερη από τα 30 μικρογραμμάρια στο αρχικό εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο τους έδειξε 90,7% αποτελεσματικότητα προστασίας κατά του κορονοϊού σε μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Οι εταιρείες αναμένουν μέχρι το τέλος του έτους δεδομένα από μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον Μάιο τον εμβολιασμό εφήβων μεταξύ 12 και 17 ετών με αυτό το εμβόλιο. Η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι χαμηλότερη από ό,τι στις μεγαλύτερες ομάδες, σύμφωνα με τα CDC.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Έλαβε άδεια για την ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών τον Μάιο και πλήρη έγκριση από τις αμερικανικές αρχές τον Αύγουστο.

ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "FDA: Έδωσε άδεια έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών"

«Πράσινο φως» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Σε επίπεδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και μέχρι 1,35 δισ. φθάνουν τα κεφάλαια που θα αντλήσει η ΔΕΗ με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε απόψε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν από 130 έως 150 εκατ. νέες μετοχές, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται από 8,50 ευρώ έως 9 ευρώ. Συνεπώς το εύρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν, θα κυμανθεί από 1,105 δισ. έως 1,350 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε απόψε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου, με συνδυασμό δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης, προκειμένου να σταλεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η έγκριση της Επιτροπής αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών θα καθορισθεί από το διοικητικό συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης, και θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της συνδυασμένης προσφοράς.

Η κατανομή των μετοχών στη δημόσια εγγραφή και την ιδιωτική τοποθέτηση θα καθοριστεί στο τέλος της διαδικασίας ανάλογα με την ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Προτεραιότητα θα δοθεί στους υφιστάμενους μετόχους, με βάση το μετοχολογιο της 2ας Νοεμβρίου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " «Πράσινο φως» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ "

Μενίδι: Τη λήστεψαν και την έσυραν «γαντζωμένη» στο καπό του αυτοκινήτου για 400 μέτρα

Σε ένα ασύλληπτο περιστατικό στο Μενίδι, με πρωταγωνιστές δύο άτομα, οι οποίοι λήστεψαν και έσερναν με το αυτοκίνητο επί 400 μέτρα μία γυναίκα. Οι φωτογραφίες προκαλούν σοκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 35χρονη στην Κηφισιά έκανε ανάληψη 2000 ευρώ από μία τράπεζα. Ένα αυτοκίνητο την παρακολουθούσε,  και στην περιοχή του Ζεφυρίου, έπεσε πανω της από το πλάι.

Τότε, η 35χρονη γυναίκα, κατέβηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε για να δει τι ζημιά έχει προκληθεί από το τρακάρισμα. Ο δράστης, εκμεταλλεύθηκε την κίνηση της οδηγού και μπήκε στο αυτοκίνητο της και της έκλεψε την τσάντα. Η 35χρονη προσπάθησε να αντισταθεί και την χτύπησαν όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο δημοσιογράφο του Mega.

Οι δράστες στην συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο και τότε η 35χρονο «γαντζώθηκε» στο καπό προκειμένου να τους εμποδίσει να φύγουν με το όχημα της, κάτι που όμως δεν έγινε καθώς την έσυραν για περίπου 400 μέτρα. Όταν έφτασαν στον πρώτο φανάρι, ένας από τους δράστες, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και την πέταξε από το καπό με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά.

Η Αστυνομία ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση και το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Πάρνηθας.


megatv 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Τη λήστεψαν και την έσυραν «γαντζωμένη» στο καπό του αυτοκινήτου για 400 μέτρα"

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τεστ DNA στο νεαρό Ρομά για το αν ήταν ο οδηγός στο κλεμμένο όχημα

Νέες εξελίξεις θα υπάρξουν για την υπόθεση με την καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νεαρού Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ένα. Οι αστυνομικοί και οι δύο από τους επιβαίνοντες στο κλεμμένο όχημα απολογήθηκαν την Τετάρτη και αφέθηκαν ελεύθεροι από την εισαγγελέα. Ωστόσο, τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που ήταν στην καταδίωξη αμφισβήτησαν ότι ο 14χρονος που παραδόθηκε ήταν ο οδηγός του αυτοκίνητου.

Γι' αυτό και θα πραγματοποιηθεί τεστ DNA στον 14χρονο προκειμένου να αποδειχθεί εάν ήταν ο οδηγός του οχήματος μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής του.

«Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με τους οποίους επικοινωνήσαμε για το θέμα με τον 14χρονο για το τραγικό περιστατικό στο Πέραμα εκτιμούν οι αστυνομικοί πως ο ανήλικος που εμφανίστηκε, σύμφωνα με τα αποτυπώματα, είναι πράγματι, ο 14χρονος που διέφυγε από την αιματηρή συμπλοκή», τόνισε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε πως, σύμφωνα με την πλευρά των αστυνομικών, «εκείνο που υποστηρίζει ότι ήταν αυτός ο οδηγός, σταμάτησε το αυτοκίνητο του ήρθανε οι αστυνομικοί, τον πυροβόλησαν αυτόν και τους συνεπιβάτες και έκανε όπισθεν και χτύπησε τις μοτοσυκλέτες χωρίς να επεμβαίνουν σε αυτό οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ δεν είναι αληθές και επικαλούνται τέσσερις λόγους:

1. Μετέδωσαν αμέσως οι αστυνομικοί στην Άμεση Δράση για εμβολισμό της μηχανής τους, άρα δεν είχαν περιθώριο να συνεννοηθούν και να πουν ένα ψέμα

2. Οδηγούσε ο 21χρονος που έπεσε δυστυχώς νεκρός

3. Από το βίντεο φαίνεται να ακούγεται να χτυπιούνται πρώτα οι μοτοσυκλέτες και μετά οι πυροβολισμοί και ύστερα φαίνεται κάποιος να προσπαθεί να διαφύγει

4. Ήταν περίεργο που ο 21χρονος βρέθηκε νεκρός από την πόρτα του συνοδηγού. Υπάρχει κατάθεση στη δικογραφία που λέει ότι ήταν στη θέση του οδηγού. Είχε μπλοκαριστεί η πόρτα της άλλης πλευράς και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον σύρουν».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδίωξη στο Πέραμα: Τεστ DNA στο νεαρό Ρομά για το αν ήταν ο οδηγός στο κλεμμένο όχημα"

Νέα «προειδοποίηση» σε επιχειρήσεις για ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού -Τα πρόστιμα

Οι επιχειρήσεις εστίασης κατά την είσοδο και την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους υποχρεούνται να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων υπενθυμίζεται προς το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις εστίασης ότι, σύμφωνα με το άρθρο 9 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.66436 (Β’ 4919) ”Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19”, οι επιχειρήσεις εστίασης κατά την είσοδο και την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους υποχρεούνται να ελέγχουν:

– το επιδεικνυόμενο από τον εκάστοτε πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19.

– και ότι ο πελάτης που επιδεικνύει το πιστοποιητικό είναι και ο νόμιμος κάτοχός του, μέσω ελέγχου της αστυνομικής ταυτότητάς του ή άλλου νόμιμου εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της επιχείρησης, τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο από την επιχείρηση πρόσωπο μέσω της ειδικής εφαρμογής “Covid Free GR”.

Η μη εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων επισύρει διοικητικό πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος επιχείρησης για χρονικό διάστημα από 7 έως και 60 ημέρες σε περιπτώσεις υποτροπής. Επίσης, επισύρει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για τον πελάτη που εισέρχεται και εξυπηρετείται σε χώρο καταστήματος εστίασης χωρίς να κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τη διαπίστωση συμμόρφωσης των επιχειρήσεων εστίασης με τις παραπάνω υποχρεώσεις διενεργούνται έλεγχοι με μεγάλη συχνότητα από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, της ΔΙΜΕΑ, της ΕΑΔ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «προειδοποίηση» σε επιχειρήσεις για ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού -Τα πρόστιμα "

Καιρός αύριο: Εξαπλώνονται οι βροχές – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Κακός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (30.10.2021), καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας θα έχουμε βροχές.

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, νεφώσεις με βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τοπικά στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στη νότια Πελοπόννησο πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στηνν Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα δυτικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Εξαπλώνονται οι βροχές – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία"

Στα 3.643 τα νέα κρούσματα - 392 οι διασωληνωμένοι, 55 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.643 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 734.778 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.856 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (59.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 337 (85.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (14.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.303 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή +2.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 257 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 3.643 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

48 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

90 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

37 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

95 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

172 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

68 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

77 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

12 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

661 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

2 κρούσματα στο Αγιο Ορος

55 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

107 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

71 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

85 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

99 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

63 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

56 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

49 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

68 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

52 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

16 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

246 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

45 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

148 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

100 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

79 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

15 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

83 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

103 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

66 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

20 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

54 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

50 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

86 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 3.643 τα νέα κρούσματα - 392 οι διασωληνωμένοι, 55 θάνατοι"

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα – Η 48χρονη είχε καταγγείλει τον 54χρονο στην Αστυνομία – Δεν του έγιναν ούτε συστάσεις

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας η 48χρονη φαίνεται να είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει.

Στενή φίλη του θύματος αποκαλύπτει τις σχέσεις που είχε η 48χρονη με τον δολοφόνο της.

Όπως σημειώνει η ίδια, οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα.

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια.

«Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία».

Οι αστυνομικοί ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν προβεί στην παραμικρή ενέργεια, ούτε καν σύσταση, ενώ σοκ προκαλεί πως «στον κύκλο του διαμήνυε πως ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει».

Ο γυναικοκτόνος έκανε σήμερα πράξη τις απειλές του.

Την αντίδρασή της στην επιθετική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, η 48χρονη γυναίκα την κατέγραφε και στις αναρτήσεις της στο Facebook, όπου είχε γράψει τις τελευταίες ημέρες: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!» και «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου».

Μάλιστα μια χρήστης του Facebook, που φαίνεται να ήταν φίλη του θύματος κάνει λόγω για απειλές που δεχόταν η 48χρονη ενώ σύμφωνα με την ίδια δεν φαινόταν καλά την τελευταία φορά που την είδε.

«Λάσπες» από την οικογένεια του δολοφόνου για το θύμα

Την ίδια ώρα συγγενής του γυναικοκτόνου ρίχνουν «λάσπες» για την 48χρονη καθώς ισχυρίζονται πως διατηρούσε σχέση με τον κολλητό του, επιχειρώντας να… δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη του.

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε» τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη.

Παράλληλα προσπαθεί να χτίσει την εικόνα του «στοργικού πατέρα» λέγοντας πως η σχέση του με τα παιδιά ήταν εξαιρετική, παραλείποντας ωστόσο το γεγονός πως ο δράστης απειλούσε τη μητέρα τους πως θα τη σκοτώσει.

Απειλούσε να αυτοκτονήσει, αλλά τελικά παραδόθηκε

Όσον αφορά στον δράστη, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία πείστηκε να παραδοθεί, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις ο 54χρονος πλησίασε τους αστυνομικούς και τον μεγάλο του γιο που βρισκόταν στο σημείο τον προσέγγισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες εξαιτίας του τσουχτερού κρύου που κυριαρχεί στην περιοχή.

Ο 54χρονος μαχαίρωσε οκτώ φορές την 48χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια μετέβη στην άκρη ενός γκρεμού, όπου και απείλησε να κάνει το βήμα που θα τον οδηγήσει στο κενό.

Σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά του βρισκόταν ο 25χρονος γιος του, με τις διαπραγματευτές της αστυνομίας, οι οποίοι προσπαθούν να τον μεταπείσουν έτσι ώστε να μην κάνει τις απειλές του πραγματικότητα. «Πατέρα μην πέσεις, φύγε από τα βράχια» του είπε πολλές φορές ο γιος του.

 in

Διαβάστε Περισσότερα » " Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα – Η 48χρονη είχε καταγγείλει τον 54χρονο στην Αστυνομία – Δεν του έγιναν ούτε συστάσεις"

Κρήτη: 400 μετανάστες εντοπίστηκαν πάνω σε πλοίο – Τεράστια επιχείρηση από το λιμενικό

Μετά από πολύωρες έρευνες οι λιμενικές αρχές εντόπισαν το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες που εξέπεμψε σήμα sos ανοιχτά της Κρήτης.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, προχθές το βράδυ ένας άνδρας επικοινώνησε με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, και ανέφερε ότι βρίσκεται σε σκάφος ανοιχτά της Κρήτης γεμάτο με μετανάστες που κινδυνεύει.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με σκάφη του λιμενικού να… χτενίζουν την θαλάσσια περιοχή και τελικά σήμερα το εντόπισαν.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 400 περίπου άτομα τα οποία όπως δήλωσαν έφυγαν από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σκάφη του λιμενικού οδηγούν το πλοίο με τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό, αυτή η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συντονισμένες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να πάρει πίσω τους 400 και πλέον μετανάστες που μετέφερε το τουρκικό πλοίο προχωράει η Αθήνα.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έστειλε αίτημα, σε συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την έγκριση του Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται να κάνει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με την Frontex και την Κομισιόν και έγινε σαφές ότι η Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, παίρνοντας πίσω τους μετανάστες όπως αναφέρει το prototheema.gr.

meta2

Το φορτηγό πλοίο θα μεταφερθεί σε νησί των Δωδεκανήσων και οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ξεκίνησε από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία. Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές.

meta

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

 

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λ.Σ.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: 400 μετανάστες εντοπίστηκαν πάνω σε πλοίο – Τεράστια επιχείρηση από το λιμενικό"

Από την 1η Νοεμβρίου ισχύει το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Από την 1η Νοεμβρίου εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

 Το ωράριο είναι:

• 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

• 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον Προμηθευτή τους.

Για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 έως 07:00.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη.

Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την 1η Νοεμβρίου ισχύει το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα"

Ανοίγει για ταξιδιώτες από περισσότερες χώρες η Ελλάδα

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αύξηση του αριθμού των τρίτων χωρών, από τριάντα έξι (36) σε σαράντα ένα (41), των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα, πλέον των χωρών της ΕΕ και της Συμφωνίας Σένγκεν και τη νέα παράταση, έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, της notam με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού προστίθενται στη λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών πέντε (5) νέες χώρες και συγκεκριμένα οι μόνιμοι κάτοικοι από Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν και Χιλή, με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid) πριν την είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, η notam για πτήσεις από το εξωτερικό που θα ισχύει έως 12/11/21 προβλέπει τα ακόλουθα:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες: Σύμφωνα με την νέα αεροπορική οδηγία ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 41 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, Άγιος Μαρίνος, Ανδόρρα, Βατικανό, Μονακό, Τουρκία, Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν, Χιλή, Κόσοβο* και Κινεζική Ταϊπέι**.

Τι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Είσοδος στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό PCR/RAPID TEST ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό: Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις παρακάτω:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό Covid-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

4) Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ) καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό.

Έλεγχοι σε παιδιά από 12 ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό) για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Αν το rapid test είναι θετικό άμεσα θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR test. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις (10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους. Όλοι οι επιβάτες εξωτερικού πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας μας.

Αεροπορική οδηγία για υπηκόους Αργεντινής, Ινδίας, Ουρουγουάης, Σουλτανάτου του Ομάν και Χιλής: Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων τρίτων χωρών, εκτός όλων των άλλων προϋποθέσεων εισόδου στην Ελλάδα που προβλέπονται από την αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού, θα εισέρχονται στη χώρα με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid).

Αεροπορική οδηγία για Ρώσους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για την Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη για ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, από τις ακόλουθες 16 χώρες (ισχύει μόνο για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί): Επιβάτες πτήσεων που προέρχονται από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Ρωσία και Τουρκία, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα τους, θα υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ. Αν το rapid test είναι θετικό άμεσα θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR test. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία θα ισχύει μόνο για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς υπάρχει εξαίρεση για τους ταξιδιώτες/επιβάτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από Covid-19.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική: Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού. Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.

Σημειώσεις: *Κόσοβο (η ονομασία αυτή τελεί υπό την επιφύλαξη των θέσεων ως προς το καθεστώς και είναι σύμφωνη με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑ ΗΕ) 1244/1999 και τη Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου). ** Κινεζική Ταϊπέι (δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει για ταξιδιώτες από περισσότερες χώρες η Ελλάδα"

Συνελήφθη νεαρός Ρομά ως ύποπτος για τον θάνατο της 80χρονης στην Ιστιαία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες μετά τον εντοπισμό της νεκρής 80χρονης, στην αυλή του σπιτιού της, πρωινές ώρες σήμερα στην Ιστιαία Ευβοίας.

Αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο, εξετάζουν εξονυχιστικά τους χώρους του σπιτιού, ενώ στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο έδαφος της αυλής γεμάτη αίματα - πιθανότατα από το βράδυ της Πέμπτης - ενώ έως την άφιξη της ομάδας ασφαλείας από την Χαλκίδα, είχε τοποθετηθεί άσπρο σεντόνι στο πρόσωπό της.

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες οι αρχές προχώρησαν νωρίτερα σήμερα στην σύλληψη ενός ύποπτου νεαρού Ρομά που φέρεται ως πιθανός δράστης.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

«Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες σχετικά με εντοπισμό νεκρής ηλικιωμένης ημεδαπής, σε εξωτερικό χώρο της οικίας της, σήμερα (29-10-2021) πρωινές ώρες στην Ιστιαία Ευβοίας.

Ο χώρος εξερευνάται από αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ενώ στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη νεαρός Ρομά ως ύποπτος για τον θάνατο της 80χρονης στην Ιστιαία"

Παρατείνεται έως 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2021 η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος/Ετήσιος Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το τρέχον έτος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται έως 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4"

Νέα ένταση και επεισόδια με Ρομά – Έκλεισαν ξανά δρόμους σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μία μέρα, την Πέμπτη, όταν δεκάδες Ρομά προχώρησαν στο κλείσιμο δρόμων σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα, εκφράζοντας την οργή τους για το θάνατο του 18χρονου από αστυνομικά πυρά στην αιματηρή καταδίωξη του Περάματος.

Δεκάδες Ρομά έκλεισαν την Πατρών – Πύργου στο ύψος της Γαστούνης, διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό. Το συγκεντρωμένο πλήθος έστησε οδοφράγματα, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους και λάστιχα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, στην παρουσία της οποίας οι Ρομά απάντησαν με πέτρες. Ακόμα, οδηγοί που προσέγγισαν το μπλόκο λόγω αγνοίας δέχθηκαν πέτρες στα αυτοκίνητά τους από τους συγκεντρωμένους.

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν μετά από περίπου μία ώρα, και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Ρομά έκλεισαν εχτές και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Αττική, από την οδό Αγ. Γεωργίου στο ρεύμα προς άνω Λιόσια και από την οδό Μ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Αττική Οδό.

Νωρίτερα στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν και την ΕΟ Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 18χρονου. Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Επίθεση με πέτρες και ξύλα σε περιπολικό στο Ζεφύρι

Επίθεση με καδρόνια και πέτρες εξαπέλυσαν νεαροί κατά αστυνομικών στο Ζεφύρι, μετά από ενέδρα που φέρεται να τους έστησαν.

Συγκεκριμένα, το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, όταν έφτασε σήμα στο κέντρο της Αμεσης Δράσης για φωτιές σε κάδους στην περιοχή.

Δύο περιπολικά κινήθηκαν προς την περιοχή, και όταν έφτασαν εκεί αντί για φωτιές, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα. Κάτι που αποδεικνύει πως το τηλεφώνημα ήταν παραπλανητικό.

Δείτε το ρεπορτάζ
 
 

in 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα ένταση και επεισόδια με Ρομά – Έκλεισαν ξανά δρόμους σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα"

Κορονοϊός – Γεωργαντάς: Σήμερα SMS στους άνω των 50 ετών για το εμβόλιο

Σήμερα αποστέλλονται SMS στους άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου για να τους το υπενθυμίσουμε, είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Δυστυχώς ο ρυθμός (των εμβολιασμών) που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν υπάρχει. να είμαστε ειλικρινείς. Νομίζω δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν» επισήμανε και διευκρίνισε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κατά 90% περίπου είναι ανεμβολίαστοι, και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν κανονική. Νομίζω ότι όσες αμφιβολίες είχαν κάποιοι στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν αρθεί για την υγεία της δικής τους την οικογένειά τους και της κοινωνίας» είπε.

«Το καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία… Με ξεπερνά οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι. Στην προηγούμενη κατηγορία έχουν ήδη εμβολιαστεί 314.000 συμπολίτες μας» σχολίασε. «Έχουμε
εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων» είπε για τους εμβολιασμούς στο σπίτι.

Κορονοϊός – Γεωργαντάς: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο γενικού lockdown

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικού lockdown ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν» είπε. Και πρόσθεσε: «Αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξειδικευμένα για συνύπαρξη εμβολιασμένων και μη θα ανακοινωθούν αλλά όχι γενικό lockdown».

Σε ό,τι αφορά το δακτύλιο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα daktilios.gov.gr λειτούργει από την προηγούμενη Παρασκευή και ήδη 68.708 συμπολίτες μας (που έχουν το κατάλληλο αντιρρυπαντικό όχημα) έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν εκδώσει μόνοι τους την ειδική κάρτα που τους επιτρέπει να κινούνται εντός του δακτυλίου χωρίς περιορισμό. «Αυτό σημαίνει 68.708 επισκέψεις σε υπηρεσία του δημοσίου που δεν έγιναν» επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Γεωργαντάς: Σήμερα SMS στους άνω των 50 ετών για το εμβόλιο"

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που έβαζε πιστούς στον Άγιο Δημήτριο χωρίς μάσκα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ιερέας του Αγίου Δημητρίου προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν στον Ιερό Ναό χωρίς μάσκα, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις της αστυνομίας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Το συμβάν καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ένα 24ωρο αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μιας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το γεγονός «έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε», ενώ τονίζεται ότι γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που έβαζε πιστούς στον Άγιο Δημήτριο χωρίς μάσκα"

Spiegel για την επίσκεψη Μέρκελ: «Θα ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες που έχασαν τη δουλειά τους;»

«Η Μέρκελ αποχαιρετά την Ελλάδα, μία χώρα στην οποία η πολιτική της είχε σοβαρό αντίκτυπο», γράφει το περιοδικό Der Spiegel και προσθέτει: «Θα ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες που έχασαν τη δουλειά τους στην ευρωκρίση;».

«Η υπηρεσιακή Καγκελάριος της Γερμανίας πραγματοποιεί μία πολύ ιδιαίτερη επίσκεψη. Επισκέπτεται μία χώρα, από την οποία έχει απαιτήσει πολλά - και τούμπαλιν», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

«Από το τέλος του 2009 έως τα μέσα του 2015, η Ελλάδα στροβιλιζόταν σε μία βαθύτατα οικονομική κρίση που απειλούσε το ευρώ. Η Bundestag (ομοσπονδακή βουλή) έπρεπε να εγκρίνει το ένα πακέτο βοήθειας μετά το άλλο, γεγονός που κάθε φορά συνοδεύονταν από διαμαρτυρίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το «AfD» (Εναλλακτική για τη Γερμανία) ιδρύθηκε ως κόμμα κατά του ευρώ.

Την ίδια ώρα, «σε διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στην Αθήνα, η Μέρκελ εμφανιζόταν σε αφίσες με το μουστάκι του Χίτλερ επειδή ήθελε να στηρίξει την Ελλάδα ενάντια στις σκληρές μεταρρυθμίσεις».

«Ήταν μια περίοδος κατά την οποία η Μέρκελ απέτυχε να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη και να της δώσει νέα ώθηση με λίγη περισσότερη γενναιοδωρία. Τότε ήταν που η Ε.Ε άρχισε να διαλύεται. Η Ελλάδα διασώθηκε, όχι όμως η ευρωπαϊκή ιδέα. Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από τότε», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

«Άλλωστε είναι μια καλή χειρονομία της Μέρκελ να πραγματοποιήσει αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στη χώρα, στην οποία έχει ασκήσει μεγάλη πίεση», προσθέτει.

FAZ: Ο διάλογος ήταν πάντα το κλειδί

«Κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της στην Αθήνα, η υπηρεσιακή Καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε στις μεταβαλλόμενες σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας», γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου υπήρξαν «δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε η Μέρκελ σε συνάντησή της με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η ουσία είναι ότι ο διάλογος ήταν πάντα το κλειδί για τη λύση», πρόσθεσε η υπηρεσιακή Καγκελάριος της Γερμανίας.

«Υπήρχαν στιγμές που νιώσαμε πολύ μόνοι», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην ελληνική οικονομική κρίση, κατά την οποία η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και του Grexit. Ωστόσο, αυτή η δύσκολη στιγμή εξασφάλισε επίσης τη βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία και την καλύτερη κατανόηση μεταξύ μας. Η Μέρκελ είναι σπουδαίος πολιτικός», πρόσθεσε η κυρία Σακελλαροπούλου».

Mitteldeutsche Zeitung: Η Μέρκελ άντεξε τη δεξιά λαϊκιστική πίεση στη Γερμανία

«Για πολύ καιρό, η Μέρκελ αγωνιζόταν να υπερασπιστεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ενάντια στους δικούς της στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κριστιάν Λίντνερ, απαίτησε το «Grexit», ο σκληρός πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Γιόζεφ Σλάρμαν, απαίτησε αυτό που είχε γράψει και η εφημερίδα «Bild» ότι, οι Έλληνες πρέπει να «πουλήσουν τα νησιά τους».

«Η Μέρκελ άντεξε τη δεξιά λαϊκιστική πίεση στη Γερμανία». «Την ίδια στιγμή, ωστόσο επέβαλε, στους Έλληνες μία άνευ προηγουμένου αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας. Στο Βερολίνο βρήκαν την στάση αυτή ήπια, στην Αθήνα πολύ σκληρή. Σήμερα όλοι μπορούν να συγχαρούν ο ένας τον άλλον ως νικητές που έχουν αντέξει τις συναισθηματικές εξάρσεις της στιγμής», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Spiegel για την επίσκεψη Μέρκελ: «Θα ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες που έχασαν τη δουλειά τους;»"

ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής σε μορφή κάψουλας

Η χρήση των συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής, σύμφωνα με την επίσημη ανκοίνωση του ΕΟΦ, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των χρηστών.

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας, το προϊόν RHODICOMP capsules και το προϊόν ΗARD MAN capsules διαπιστώθηκε ότι περιέχει δραστική ουσία, χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία.

Σύμφωνα με τις δύο επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΦ, στα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οι φαρμακευτικές δραστικές ουσίες ταδαλαφίλη και σιλδεναφίλη, χωρίς αυτές να αναγράφονται στην επισήμανσή τους.

Και τα δύο αυτά προϊόντα παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου.

Η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των χρηστών.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Δείτε ποια προϊόντα αφορούν οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής σε μορφή κάψουλας"

Άγρια δολοφονία στην Ιεράπετρα: Με οκτώ μαχαιριές σκότωσε τη 48χρονη

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δραματική προσπάθεια του ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. να πείσει με τον 54χρονο συζυγοκτόνο να μην πέσει από τα βράχια στο απόκρημνο σημείο του Περιστερά Ιεράπετρας, όπως απειλεί, οι μαρτυρίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας αναφέρουν ότι είχε προαναγγείλει τη δολοφονία της 48χρονης εν διαστάσει συζύγου του.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό στην κοινωνία του Λασιθίου, έχουμε σοκαριστεί» λέει στο protothema.gr ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Δείτε σε βίντεο του RadioLasithi, τον 54χρονο να βρίσκεται σε απόκρυμνο σημείο στην περιοχή του Περιστερά και να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει...

 

Όπως ανέφεραν όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, λένε πως εδώ και καιρό είχε διαφορές με τη 48χρονη και τους είχε πει πως θα τη σκότωνε, χωρίς κανείς να πιστέψει ότι σοβαρολογούσε. Και πράγματι, το έκανε στις 8 το πρωί όταν όρμησε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε προσωρινά η άτυχη 48χρονη και την χτύπησε ξανά και ξανά με ένα μαχαίρι, καταφέροντάς της οκτώ πλήγματα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό της, όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό πριν από λίγο.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος κατέφυγε στην απόκρημνη περιοχή του Περιστερά και απειλεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον γκρεμό. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δύναμη της Αστυνομίας και ο διαπραγματευτής που έφτασε στο σημείο επιστράτευσε και τον μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που είναι 25 χρόνων, ο οποίος επικοινώνησε με τον πατέρα του στο κινητό του και προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί και να μην τα αφήσει ορφανά και από τους δυο γονείς τους.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Την ακινητοποίησε στην πισίνα και άρχισε να τη μαχαιρώνει»

Συγκλονίζει, στο μεταξύ, η περιγραφή της διευθύντριας του ξενοδοχείου στην Ιεράπετρα στο οποίο ο  54χρονος δολοφόνησε την 48χρονη σύζυγό του.

Όπως περιγράφει στο protothema.gr η διευθύντρια, «Είχε κλείσει προκειμένου να συζητήσει για συνεργασία την επόμενη σεζόν. Έφυγε από το σπίτι της λίγο μετά τις 7:30 και είπε ότι ο σύζυγός της την παρακολουθούσε. Τη στιγμή που μπήκε μέσα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όρμησε πάνω της με ένα μαχαίρι και άρχισε να τον κυνηγάει. Η γυναίκα φώναζε και στο σημείο της πισίνας τελικά κατάφερε την ακινητοποίησε και άρχισε να της καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα. Σωριάστηκε κάτω και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της αναπνοή. Η μητέρα μου η οποία είδε το σκηνικό πήγε να καλέσει την αστυνομία και τότε ο δράστης φεύγοντας της είπε "είχαμε προηγούμενα". Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είναι ακόμα εδώ».

Ο δράστης απειλεί να αυτοκτονήσει:




Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Το ζευγάρι Ελλήνων με τα  τέσσερα παιδιά, είχε χωρίσει πριν από λίγους μήνες και η 48χρονη διέμενε προσωρινά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Εκεί την βρήκε ο δράστης, με τον οποίο δεν είχε συναντηθεί από τότε που χώρισαν και προσπάθησε να τη μεταπείσει. Φαίνεται, όμως, ότι εκείνη δεν ήθελε καν να συζητήσει την επανασύνδεσή τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς. 

Αυτή την ώρα, ο δράστης είναι μπροστά από ένα γκρεμό και απειλεί να αυτοκτονήσει, ενώ στο σημείο βρίσκεται ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος προσπαθεί να μεταπείσει τον 54χρονο, λέγοντάς του ότι θα μείνουν ορφανά τα παιδιά του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγρια δολοφονία στην Ιεράπετρα: Με οκτώ μαχαιριές σκότωσε τη 48χρονη"

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Δύο 24ωρα μετά την απόφαση του ΜΟΔ για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, άλλη μία παρόμοια εγκληματική πράξη, αυτή στη Μονή Πετράκη, χαρακτηρίζεται από τις δικαστικές αρχές ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για την επίθεση με βιτριόλι, τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος επτά Μητροπολιτών μέσα στη Μονή Πετράκη.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του δράστη -υπό καθαίρεση ιερέα- από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κι αυτό διότι από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία, τις καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών που αποδεικνύουν πως το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, η δικαστική λειτουργός κατέληξε πως πρέπει να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του υπό καθαίρεση ιερέα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιου.

Σήμερα η ανακρίτρια γνωστοποίησε στον κατηγορούμενο και το δικηγόρο του, την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της, την προσεχή Τρίτη.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει.  Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.  Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόνισε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει εξαρχής μετανιωμένος για την πράξη του και έχει υποστηρίξει ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας"

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, θα αλλάξει και φέτος η ώρα, γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω.

Ειδικότερα, μεθαύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στις 04:00 τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 σε 03:00».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή"

Μητσοτάκης: Η σημερινή Ελλάδα είναι διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε - Μέρκελ: Απαίτησα πολλά από τους Έλληνες

Με αναφορά στην παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της Γερμανίας ξεκίνησε τις κοινές τους δηλώσεις, αμέσως μετά τις διευρυμένες συναντήσεις που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η γερμανίδα καγκελάριος διένυσε «μια διαδρομή 16 ετών στην ηγεσία της Γερμανίας» που «Ξεπερνά του Αντενάουερ και αγγίζει αυτή του Χ. Κολ».

«Ως ο 8ος Έλληνας πρωθυπουργός που συναντά την αγαπητή 'Ανγκελα μπορώ να αποτολμήσω σύντομη ανασκόπηση» συνέχισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως θέλει «Να μιλήσω για τη δική της σφραγίδα και να μιλήσω για τη σημερινή Ελλάδα που είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε τελευταία 10ετία. Δεν είναι εστία ελλειμμάτων. Είναι σύγχρονο κράτος».

Δείτε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Μέρκελ:

 

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «Ευρώπη και Ελλάδα δοκιμάστηκαν από λάθος αποφάσεις που επέστρεψαν εναντίον τους μεταμφιεσμένες με λαϊκισμό και δημαγωγία».

«Και εσείς παραδεχτήκατε ότι ζητήσατε πολλά από τους Έλληνες» τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ακόμα ότι «Ευτυχώς ούτε η φτηνή λιτότητα, ούτε τα φτηνά εθνικά συνθήματα άντεξαν. Η κοινοτική αλληλεγγύη και ο αληθινός πατριωτισμός βγήκαν στο τέλος νικητής».

«Η Α. Μέρκελ υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας. Άδικη κάποιες φορές, όμως καθοριστική όπως το 2015 όταν αρνήθηκε τον εξωστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθώς η Ευρώπη προχωρά με ομοφωνίες, αυτές χτίζονται με συμφωνίες, συνεπώς και με συγκλίσεις» συνέχισε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας γενναία την αλλαγή στάσης της Καγκελαρίου για το ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Όλα αυτά είχα την ευκαιρία να τα διαπιστώσω στις Συνόδους Κορυφής εκεί που η Καγκελάριος δεν εισηγείται μόνο λύσεις αλλά τις διαμορφώνει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας η «μάχη του covid είχε και χρώμα γαλανόλευκο. Η Ελλάδα εισηγήθηκε το πιστοποιητικό, οργάνωσε πρόγραμμα εμβολιασμού, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Ταμείου».

«Συχνά η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία»

«Γνωρίζω κυρία Καγκελάριε τη δική σας σταθερή θέση υπέρ του διαλόγου και της εκτόνωσης των εντάσεων» συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία. «Κι εγώ αγωνίζομαι για να κρατώ πάντα ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Συχνά η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία. Είναι καιρός οι ευρωπαϊκές αρχές να μετουσιωθούν σε ευρωπαϊκή πρακτική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα θέλει μόνο φίλους. Επιθυμεί τις καλές σχέσεις, ασφαλώς και με τους γείτονές μας, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Δεν ανέχεται όμως απειλές. Η θέση μου είναι κρυστάλλινη».

 
mitsotakis_merkel_dilwseis3
 

«Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα»

«Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Και το γαλλογερμανικό σύμφωνο και η συνθήκη αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής Ελλάδας-Γαλλίας μπορούν να συγκροτήσουν πρόπλασμα ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας. Το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό και για την Ελλάδα, και για τη Γερμανία και για την Ευρώπη. Θα βηματίσουμε με το αγαπημένο ρήμα της Καγκελαρίου, "προσπαθώ"» συμπλήρωσε.

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του, πριν δώσει το λόγο στην Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σας υποδέχομαι με χαρά και σας αποχαιρετώ με σεβασμό. Η Αθήνα θα σας περιμένει και ως φίλη. Στη νέα σας πορεία μην ξεχνάτε τα λόγια του Γκαίτε: Από όλους τους λαούς οι Έλληνες ονειρεύονται το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο».

«Προσβλέπω να έχω εποικοδομητική συνεργασία με το διάδοχο της κας Μερκελ»

«Προσβλέπω να έχω εποικοδομητική συνεργασία με το διάδοχο της κας Μέρκελ» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που παραχώρησε με την Ανγκελα Μέρκελ. «Θα συμπεριλαμβάνει και τη συζήτηση για το σύμφωνο σταθερότητας» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως θα γίνει συζήτηση στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά και πως θα πρέπει να λάβει υπόψη τις εμπειρίες της προηγούμενης δεκαετίας και την εμπειρία της πανδημίας που «γέννησε» και το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Θα γίνουν παρεμβάσεις στους πολύ αυστηρούς τυπικούς κανόνες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τι σημαίνει δημιοσιονομική πειθαρχία» συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα από το 2023 να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν πρέπει να εκληφθεί η συζήτηση αυτή ως άδεια να επιστρέψουμε σε κακές συνήθειες του παρελθόντος. Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τους σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Εφόσον το κάνουμε αυτό, αυξάνονται οι πιθανότητες στο μέλλον, κάτι που δημιουργήθηκε με αφορμή την πανδημία, να αποκτήσει ενδεχομένως πιο μόνιμα χαρακτηριστικά».


mitsotakis_merkel_dilwseis2  

«Θα ζητήσω από το διάδοχο της Μέρκελ να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την Τουρκία»

«Αυτό που θα ζητήσω από το διάδοχο της κας Μέρκελ δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την Τουρκία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

«Υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι η επιλογή της συνεργασίας και ο δεύτερος είναι ο σκληρός που προβλέπει κυρώσεις αν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Δεν θα κουραστώ να το λέω. Η δική μου πόρτα είναι πάντα ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο. Προϋποθέτει τη μείωση των αχρείαστων εντάσεων. Δεν γίνεται να στέλνει στον ΟΗΕ επιστολή με την οποία να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Υπάρχει διαρκής τουρκική προκλητικότητα. Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση στη λογική δύο κρατών στο κυπριακό».

Και ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για έναν διάλογο ειλικρινή και για σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού όπως απαιτούν οι σχέσεις γειτόνων. Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο».

«Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα εξ ορισμού αφορούν και την Ευρώπη»

«Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα εξ ορισμού αφορούν και την Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Υπάρχει άμεση αντανάκλαση. Δείτε το προσφυγικό. Η πολιτική της Ευρώπης για αποτελεσματική, δίκαιη, ανθρώπινη» είπε και συμπλήρωσε πως η πολιτική φύλαξης των συνόρων είναι ελληνική με ευρωπαϊκή στήριξη.

«Κανείς δεν επιδιώκει την οριστική ρήξη σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Τα όρια έχουν τεθεί με απόλυτη σαφήνεια» σημείωσε στη συνέχεια και ανέφερε πως «Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Ελλάδα τείνει χείρα φιλίας και η Ελλάδα πρώτη θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περίπτωση που αισθάνεται ότι καθ' οιονδήποτε τρόπο ότι παραβιάζονται».

«Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε κοινή ευρωπαϊκή θέση στο ζήτημα μετανάστευσης και του ασύλου»

«Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε κοινή ευρωπαϊκή θέση στο ζήτημα μετανάστευσης και του ασύλου» απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, διευκρινίζοντας ότι «Η Γερμανία δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης».

«Πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας πιο αποτελεσματικά και δεν θα δεχθούμε την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό που έγινε στον Έβρο δεν μπορεί να επαναληφθεί. Δυστυχώς επαναλήφθηκε στη Λευκορωσία».

«Η Καγκελάριος έχει δίκιο να λέει ότι η Τουρκία μπορεί να είναι σύμμαχός μας αλλά πρέπει να κάνει περισσότερα στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης. Έχουμε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο Αιγαίο» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είχαμε ένα τραγικό ναυάγιο τις προάλλες. Αυτά πρέπει να σταματήσουν και μπορούν να σταματήσουν με τη συνεργασία της Τουρκίας. Οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης σηκώνουν μεγάλο βάρος. Η σοβαρή και στιβαρή φύλαξη των συνόρων είναι προϋπόθεση για να κρατήσουμε ζωντανό και το Σένγκεν».

Μέρκελ: Απαίτησα πολλά από τους Έλληνες

«Όποιος γνωρίζει από πολιτισμό δεν μπορεί να αφήσει απ' έξω την Αθήνα και την Ελλάδα», τόνισε η απερχόμενη καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι δεν θα είναι η τελευταία επίσκεψή της στην Ελλάδα.

mits55
 

«Οι σχέσεις Γερμανίας- Ελλάδας ήταν αρκετά ζωντανές θα έλεγα. Οι δυσκολίες ήταν δεδομένες όταν επρόκειτο για τη σταθερότητα του ευρώ και εγώ προσωπικά είχα απόλυτη επίγνωση για την υπερβολική επιβάρυνση που σήμαινε αυτό και την πρόκληση που σήμαινε αυτό για τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Καταφέραμε στο τέλος να βρούμε μια κοινή πορεία, έναν κοινό βηματισμό για να μείνει η Ελλάδα μέλος της ΕΕ» είπε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Μόλις ολοκληρώθηκε, ουσιαστικά έκλεισε αυτή η φάση, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια άλλη πρόκληση που ήταν το μεταναστευτικό που ξεκίνησε το 2015. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να μοιραζόμαστε ευθύνες και νομίζω ότι και το Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας είναι παράδειγμα που μας δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και σε αυτή την περίπτωση να συνεργαστούμε και με την Τουρκία. Γνωρίζω τον μεγάλο αριθμό των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα όταν πρόκειται για τη συνεργασία με την Τουρκία. Συζητήσαμε και χθες και σήμερα εντατικά ότι θα πρέπει να ισχύουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό αλλά δύσκολο να βρίσκομαι απαντήσεις και λύσεις μέσω του διαλόγου» πρόσθεσε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέχεια είπε: «Νομίζω ότι τότε είμασταν όλοι εξαιρετικά σοκαρισμένοι για το πόσο ευάλωτο ήταν το ευρώ από το σπεκουλάρισμα απέξω και αυτό έπληξε τις χώρες που είχαν μεγαλύτερο χρέος και δεν είχαν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Εγώ δεσμεύτηκα πάντα στη διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Βέβαια ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους Έλληνες από την άλλη υπήρξαν και διαφορετικές κυβερνήσεις που θεώρησαν πολλές μεταρρυθμίσεις ως δυνατές. Στη σημερινή εποχή οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι τόσο αμφισβητήσιμες όπως το παρελθόν. Είμαστε μια ήπειρος που έχει ένα γηράσκοντα πληθυσμό, έχουν μεγάλη υπερχρέωση και μας επιτρέπεται μεγαλύτερη ελαστικότητα και αυτή η συζήτηση ήταν που είχα με τον Μητσοτάκη τάσσεται υπέρ της καινοτομίας και εκεί μπορούμε να βρούμε κεφάλαια. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε ευάλωτοι στις αγορές. Η ευελιξία του συμφώνου δεν είναι καθορισμένου. Δείξαμε και με το Ταμείο Ανάκαμψης ότι μπορούμε να βρούμε τις λύσεις. Τα επόμενα χρόνια μπορούμε να δουλέψουμε στην καινοτομία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Η Τουρκία ως γείτονας και μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να χαίρει μιας σχέσης όπου θα έχουμε αντίστοιχο σεβασμό αλλά θα πρέπει να τηρούνται και ανθρώπινα δικαιώματα. Έχω συζητήσει και με τον Κύπριο και τον Έλληνα πρωθυπουργό και ξέρετε πρέπει να υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή στάση. παρόλα αυτά είναι απαραίτητος ο διάλογος. Τηρώντας τους κανόνες θα μπορέσει και η Ευρώπη και η Τουρκία να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις τους όταν θα επιλύσουμε τα προβλήματα. Κατά πρώτον δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι τα περισσότερα προβλήματα Ελλάδας Τουρκίας είναι προβλήματα μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Και στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει ενότητα. Χουμε αλληλεξάρτηση, έχω πολλά για να την κριτικάρω αλλά φιλοξενεί 3,5 εκατ. πρόσφυγες. και σε αυτό στηρίζεται η συμφωνία μας. Θα πρέπει να την στηρίξουμε την Τουρκία στο σημείο αυτό, συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της γιατί δεν θέλουμε τους διακινητές να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο».

 
mitsotakis_merkel

mitsotakis_merkel4

mitsotakis_merkel3

Σακελλαροπούλου: Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι - Μέρκελ: Ανήκουμε μαζί, Γερμανία και Ελλάδα

«Υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε σχεδόν για δυο δεκαετίες την πολιτική της Γερμανίας, της Ευρώπης», είπε καλωσορίζοντας την Γερμανίδα καγκελάριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Απευθυνόμενη προς την Καγκελάριο τόνισε ότι «η παραμονή σας στο τιμόνι μιας σημαντικής ευρωπαϊκής δύναμης επί 16 χρόνια σας έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις και προκλήσεις αλλά και αν συμβάλλατε αποφασιστικά σε καταστάσεις δύσκολες για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Σας ευχαριστώ προσωπικά για τις διατήρηση των διμερών μας σχέσεων και την φιλεοευρωπαϊκή σας στάση, Υπήρξαν βεβαίως και στιγμές δυσκολίας και έντασης και ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε θεσμικό επίπεδο και αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι». 

 
sakellaropoulou_merkel
 

«Νομίζω ότι το διάστημα που πέρασαν και οι εμπειρίες που αντλήσαμε συνέβαλαν στην αλληλοκατανόηση και στην άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον» επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη διατήρησε τη συνοχή της και αυτό καταδείχθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας και τώρα στη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας έχουν στέρεες βάσεις και φυσικά υπάρχει ένα περιθώριο ενδυνάμωσής τους σε πάρα πολλούς τομείς, όχι μόνο στον οικονομικό και εμπορικό, στον τουρισμό, αλλά κυρίως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως είναι η διαχείριση της μετανάστευσης, η κλιματική αλλαγή, και βέβαια η ενίσχυση του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, με την Κοινωνία των Πολιτών και ιδίως τους νέους, στους οποίους ανήκει και το μέλλον».

Δεν μπορεί να είναι μονομερής ο διάλογος

«Προσβλέπουμε πάντα στη στήριξη της Γερμανίας και στα εθνικά μας θέματα. Η Ελλάδα είναι πιστή στην Ευρώπη και πιστεύει στο διάλογο, στη σχέση καλής γειτονίας, με σεβασμό πάντα στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Αλλά ο διάλογος βέβαια προϋποθέτει και την καλή διάθεση και της άλλης πλευράς. Δεν μπορεί να είναι μονομερής» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να σας ευχηθώ Καγκελάριε μετά την αποχώρησή σας από να συνεχίσετε, και είμαι βέβαιη ότι θα το κάνετε, να είστε δημιουργική και δραστήρια, αλλά και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα», κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου.

sakellaropoulou_merkel2  

Υπήρξαν Σκαμπανεβάσματα

Από πλευράς της, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως «ευχαριστώ πολύ Κυρία Πρόεδρε. Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να σας γνωρίσω και προσωπικά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή σας. Και όπως είπα, όταν σας πρωτοσυνάντησα, χαίρομαι πολύ που είστε και γυναίκα, νομίζω θα αποτελέσει και κανονικότητα αυτό, σιγά σιγά να υπάρχουν γυναίκες στην πολιτική.

Αναφερθήκατε στις σχέσεις μας, οι οποίες έζησαν κάποια σκαμπανεβάσματα, οι οποίες όμως εδράζουν σε πολύ στέρεες βάσεις και πρέπει να πω, εν κατακλείδι, ότι ο διάλογος πάντα υπήρξε το κλειδί για την εξεύρεση λύσης».

«Οι προκλήσεις ήταν διαφορετικές κάθε φορά. Είχαμε τη σταθεροποίηση του ευρώ, είχαμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν που ήταν απαραίτητες να γίνουν και στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα ήταν το μεταναστευτικό που συνεργαστήκαμε καλά. Και μετά αναφερθήκατε στην πανδημία, ήταν μια εντελώς διαφορετικού τύπου πρόκληση, ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα που είχε υποφέρει ήδη μια πολύ δύσκολη κατάσταση θεωρώ  ότι είναι σημαντικό ότι φτιάξαμε τα Ταμεία Ανάκαμψης» εξήγησε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Αυτό που μας έδωσε δύναμη, μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, ανδρών και γυναικών, είναι ότι πάντα είχαμε την αίσθηση ότι ανήκουμε μαζί» σημείωσε η κ. Μέρκελ.

 «Και νομίζω ότι αυτή θα πρέπει να είναι η βασική αίσθηση σε σχέση και για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Σας ευχαριστώ για τις ευχές που διατυπώσατε για την επόμενη περίοδο της ζωής μου. Θα παραμείνω ένα πολιτικό άτομο αλλά θα παραδώσω την ευθύνη», κατέληξε η Καγκελάριος.


sakellaropoulou_merkel3
 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Η σημερινή Ελλάδα είναι διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε - Μέρκελ: Απαίτησα πολλά από τους Έλληνες"

Σέρρες: Του ζητούν να πληρώσει τέλη νεκροταφείου ενώ ο ίδιος δηλώνει κάτοικος Μεσολογγίου- video

Μια απίστευτη περιπέτεια  βιώνει ο κ. Γιώργος Αγγέλου  με καταγωγή από την Κ. Καμήλα Σερρών καθώς όπως καταγγέλλει   έγινε δέσμευση στον τραπεζικό του λογαριασμό για απλήρωτα τέλη νεκροταφείου από τον Δήμο Σερρών ενώ ο ίδιος δηλώνει εδώ και μια εικοσαετία κάτοικος  Μεσολογγίου.

Ο κ. Γιώργος  Αγγέλου, κάτοικος Μεσολογγίου εδώ και μια εικοσαετία και  με καταγωγή από την Κ. Καμήλα, κατήγγειλε στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  και στην Ελένη Μωραΐτη, ότι έγινε κατάσχεση στον τραπεζικό του λογαριασμό  από τον Δήμο Σερρών καθώς όπως λέει είχε οφειλές που ανέρχονταν στο ποσό των 60 ευρώ συν τις προσαυξήσεις για τέλη νεκροταφείου, κάτι που συνέβη και για την 82χρονη μητέρα του η οποία είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Αρχικά ο κ. Αγγέλου όταν έλαβε ενημέρωση για το χρέος του προς τον Δήμο δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία με  αποτέλεσμα να οδηγηθεί  σε δυσάρεστες για αυτόν συνέπειες.  Ενώ όταν ζήτησε να κάνει διακανονισμό και ρύθμιση του είπαν ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένες τράπεζες.

 Σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα το ποσό της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο  από αυτό  των 30 ευρώ με τις απαιτούμενες βέβαια επιβαρύνσεις.

Για να μπορέσει ο κ. Αγγέλου να βάλει σε μια σειρά ξανά τον τραπεζικό του λογαριασμό θα πρέπει να έχει υπομονή. 

Δείτε τα όσα είπε στο epiloges.tv…

epiloges

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Του ζητούν να πληρώσει τέλη νεκροταφείου ενώ ο ίδιος δηλώνει κάτοικος Μεσολογγίου- video"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news