facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη, θα πρέπει να χάσει και το Κίεβο

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε τις δηλώσεις του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass ο Μεντβέντεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Λβιβ είναι η μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ουκρανίας και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη γειτονική Πολωνία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη, θα πρέπει να χάσει και το Κίεβο"

Καιρός αύριο: Εξασθενούν τα μελτέμια, ανεβαίνει η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη, 16 Αυγούστου σε όλη τη χώρα. Η ένταση των ανέμων υποχωρεί, ενώ η θερμοκρασία σκαρφαλώνει ψηλότερα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες τιμές στους 32 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Εξασθενούν τα μελτέμια, ανεβαίνει η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση"

Το Κίεβο απάντησε στην δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία – Γελοιότητες

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση αξιωματούχων του Κιέβου, μετά τη δήλωση του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Το «δεξί χέρι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι,Μιχάιλο Ποντόλιακ έκανε λόγο, με δήλωσή του στο Twitter, πως πρόκειται για γελοία πρόταση και σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;» έγραψε ο Ποντόλιακ και συνέχισε: «Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας ‘κακής ειρήνης’ μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας ‘διαίρεσης της Ευρώπης’: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτικές επιείκεια…».

Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας: Απολύτως απαράδεκτο αφήγημα

«Απολύτως απαράδεκτη τη διαμόρφωση του αφηγήματος» της παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία με αντάλλαγμα την είσοδο στο ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο, με ανάρτησή του στο Facebook, απαντώντας σε δήλωση συνεργάτη του Στόλτενμπεργκ.

«Οι συζητήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα την παραχώρηση μέρους των ουκρανικών εδαφών είναι απολύτως απαράδεκτες. Πάντα θεωρούμε ως δεδομένο ότι η Συμμαχία, όπως και η Ουκρανία, δεν ανταλλάσσουν εδάφη», τόνισε ο Νικολένκο.

Προειδοποίησε, ακόμα, ότι «η συνειδητή ή ασυνείδητη συμμετοχή αξιωματούχων του ΝΑΤΟ στη διαμόρφωση του αφηγήματος σχετικά με το ενδεχόμενο η Ουκρανία να παραχωρήσει μέρος των εδαφών της» γίνεται παιχνίδι στα χέρια της Ρωσίας. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Νικολένκο, είναι προς το συμφέρον της ευρωατλαντικής ασφάλειας να συζητηθούν τρόποι για την επιτάχυνση της νίκης της Ουκρανίας και της απόκτησης της πλήρους ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τη γόνιμη συνεργασία με τη Γραμματεία του ΝΑΤΟ για την επίτευξη αυτών των στόχων.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Κίεβο απάντησε στην δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία – Γελοιότητες"

Σύβοτα: Ανήλικος τραυματίστηκε από βεγγαλικά που έριξε 63χρονος

Ένα ανήλικο αγόρι τραυματίστηκε από ρίψη παράνομων βεγγαλικών στα Σύβοτα το βράδυ της Δευτέρας (14/8).

Ένας 63χρονος πυροδότησε βεγγαλικά με 16 βολίδες μπροστά από μαγαζί, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να χτυπήσει τον ανήλικο που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου αναχώρησε χωρίς να χρήζει περαιτέρω νοσηλείας.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων για τη ρίψη βεγγαλικών, άνευ σχετικής άδειας, στον λιμένα Συβότων, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ανήλικου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, 63χρονος ημεδαπός πυροδότησε βεγγαλικά με δέκα έξι (16) βολίδες έμπροσθεν καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να χτυπήσει ανήλικο αλλοδαπό αγόρι που βρισκόταν σε παρακείμενο κατάστημα. Το αγόρι, μεταφέρθηκε με ιδία μέσα σε ιδιωτικό ιατρείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου αναχώρησε χωρίς να χρήζει περαιτέρω νοσηλείας, κατά δήλωση του ιατρού.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται ο 63χρονος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύβοτα: Ανήλικος τραυματίστηκε από βεγγαλικά που έριξε 63χρονος"

Δήλωση-βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: Αν θέλει να ενταχθεί η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία

Μια δήλωση «βόμβα» που θα συζητηθεί έκανε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και δεξί χέρι του Γενς Στόλτενμπεργκ αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Στίαν Γένσεν (Stian Jenssen), ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής του γραφείου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, «η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλώντας σε νορβηγικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε την Τρίτη (15/8), είπε πως «υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ». Ακόμη, επισήμανε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος».

O στενότερος συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ τόνισε προς υποστήριξη των λεγομένων του, ότι πρέπει να σκεφτεί κανείς πώς θα είναι η κατάσταση με την ασφάλεια στην Ουκρανία μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη, προκειμένου να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Γένσεν επισήμανε ότι η συζήτηση για το πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» και ότι «τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία συζητήθηκαν και από άλλους».

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι έτσι. Αλλά, αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση», απάντησε το δεξί χέρι του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας.

Μιχάιλο Ποντόλιακ: «Γελοία πρόταση και σκόπιμη επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση αξιωματούχων του Κιέβου, μετά τη δήλωση του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Το «δεξί χέρι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι,Μιχάιλο Ποντόλιακ έκανε λόγο, με δήλωσή του στο Twitter, πως πρόκειται για γελοία πρόταση και σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;» έγραψε ο Ποντόλιακ και συνέχισε: «Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας ‘κακής ειρήνης’ μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας ‘διαίρεσης της Ευρώπης’: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτικές επιείκεια…».

Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας: Απολύτως απαράδεκτο αφήγημα

«Απολύτως απαράδεκτη τη διαμόρφωση του αφηγήματος» της παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία με αντάλλαγμα την είσοδο στο ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο, με ανάρτησή του στο Facebook, απαντώντας σε δήλωση συνεργάτη του Στόλτενμπεργκ.

«Οι συζητήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα την παραχώρηση μέρους των ουκρανικών εδαφών είναι απολύτως απαράδεκτες. Πάντα θεωρούμε ως δεδομένο ότι η Συμμαχία, όπως και η Ουκρανία, δεν ανταλλάσσουν εδάφη», τόνισε ο Νικολένκο.

Προειδοποίησε, ακόμα, ότι «η συνειδητή ή ασυνείδητη συμμετοχή αξιωματούχων του ΝΑΤΟ στη διαμόρφωση του αφηγήματος σχετικά με το ενδεχόμενο η Ουκρανία να παραχωρήσει μέρος των εδαφών της» γίνεται παιχνίδι στα χέρια της Ρωσίας. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Νικολένκο, είναι προς το συμφέρον της ευρωατλαντικής ασφάλειας να συζητηθούν τρόποι για την επιτάχυνση της νίκης της Ουκρανίας και της απόκτησης της πλήρους ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τη γόνιμη συνεργασία με τη Γραμματεία του ΝΑΤΟ για την επίτευξη αυτών των στόχων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση-βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: Αν θέλει να ενταχθεί η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία"

ΗΠΑ: Όποτε ο Τραμπ διώκεται ποινικά, ζητάει δωρεές από τους οπαδούς του και βγάζει εκατομμύρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλά ανοιχτά δικαστικά μέτωπα στις ΗΠΑ τελευταία, καθώς οι ποινικές διώξεις εναντίον του πάνε κι έρχονται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως, έχει κατορθώσει να βγει κερδισμένος κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια απ’ αυτές τις ιστορίες, καθώς κάθε φορά που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διώκεται, ζητάει από τους υποστηρικτές του να τον ενισχύσουν οικονομικά και να κάνουν δωρεές κι εκείνοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα λεφτά, βέβαια, δεν τα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό. Δεν έχει ανάγκη άλλωστε. Τα χρησιμοποιεί όμως, για την προεκλογική του εκστρατεία.

Την Κυριακή, ακόμη και πριν από την τέταρτη ποινική δίωξη εις βάρος του στη Τζόρτζια, ο Ρεπουμπλικάνος, υποψήφιος για την προεδρία των  ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, είχε ήδη στείλει email σε υποστηρικτές του, καλώντας τους να εξεγερθούν… βάζοντας το χέρι στο πορτοφόλι.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν προσπαθεί να με κλείσει ισόβια στη ΦΥΛΑΚΗ», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς βέβαια, αποδείξεις, προτού προτρέψει τους «πατριώτες» να του δωρίσουν από 24 έως 1.000 δολάρια στην εκστρατεία του.

«Η επιβίωση της Δημοκρατίας μας κρέμεται από μια κλωστή, η Αμερική σας χρειάζεται», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έβγαλε 4 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες

Από την πρώτη δίωξη εις βάρος του την άνοιξη στη Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατακλύσει τους υποστηρικτές του με μηνύματα SMS και email παρόμοιου περιεχομένου, στα οποία χρησιμοποιεί πάντα την γνωστή του εμπρηστική του ρητορική.

Για τις τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει ανάμεσα στα άλλα ότι είναι «κυνήγια μαγισσών», ενώ για τον μεγάλο αντίπαλό του, το Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι είναι: «Ένας αχρείος επικεφαλής μιας ψευδοδικτατορίας, που προσπαθεί να εξολοθρεύσει τον κύριο πολιτικό του αντίπαλο».

Η ρητορική αυτή όμως, έπιασε τόπο στο οικονομικό επίπεδο, καθώς οι οπαδοί του έσπευσαν να τον στηρίξουν οικονομικά με δωρεές, που γέμισαν τα ταμεία του προεκλογικού του αγώνα.

Η ομάδα εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε πάνω από 4 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες μετά την πρώτη δίωξη, στην υπόθεση αναφορικά με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιόταν επίσης ότι συγκέντρωσε σχεδόν 7 εκατ. δολάρια αμέσως μετά το δεύτερο κατηγορητήριο από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Κέρδη μεν, δικαστικά έξοδα, δε

Το σεντούκι με τα εμπρηστικά του σχόλια και η κινητοποίηση των υποστηρικτών του είναι ακόμη πιο πολύτιμα, δεδομένου ότι οι εκστρατείες συγκέντρωσης κεφαλαίων του Ντόναλντ Τραμπ πριν από την απαγγελία κατηγοριών του δεν είχαν στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Με κάθε νέα έρευνα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επωφελείται τώρα από αυτό που οι πολιτικοί εμπειρογνώμονες αποκαλούν ως «πρόσκρουση από δίωξη» και «ανάκαμψη που συνδέεται με την απαγγελία κατηγοριών».

Οι διώξεις ανεβάζουν και την δημοτικότητά του και αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Από το πρώτο του κατηγορητήριο, το οποίο συγκέντρωσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος κέρδισε επίσης 9 μονάδες στην κούρσα για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με το RealClearPolitics.

«Κάθε φορά που μου απαγγέλλουν κατηγορίες, ανεβαίνουμε», έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Φτάνοντας στο σημείο να πει αμέσως μετά την τρίτη εις βάρος του δίωξη, ότι «χρειάζεται μόνο ένα επιπλέον κατηγορητήριο για να κερδίσει αυτές τις εκλογές».

Εντούτοις, αν ο πρώην πρόεδρος και το περιβάλλον του αρέσκονται να καυχιούνται για τα μεγάλα ποσά που συγκεντρώθηκαν χάρη σε αυτές τις διώξεις, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση. Ο όγκος των εξόδων που συνδέονται με αυτές τις κατηγορίες είναι τέτοιος που ο υποψήφιος δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να αντλήσει χρήματα από τα κεφάλαια της προεκλογικής του εκστρατείας και για τα δικαστικά έξοδα.

«Ο Τραμπ έχει ήδη ξοδέψει ένα σημαντικό ποσοστό των δωρεών του για νομικά έξοδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός επιστήμονας Λάρι Σαμπάτο. Αυτά τα έξοδα, προβλέπει αυτός ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, «θα αυξάνονται για μήνες, ακόμη και χρόνια».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Όποτε ο Τραμπ διώκεται ποινικά, ζητάει δωρεές από τους οπαδούς του και βγάζει εκατομμύρια"

Φ. Μπελέρης: Παράνομη η προφυλάκισή μου – Αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ

Αποκλειστική συνέντευξη μέσα από τις φυλακές έδωσε στην ΕΡΤ ο προφυλακισμένος εδώ και περίπου τρεις μήνες, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρης.

Όπως τόνισε, δεν πιστεύει ότι οι αλβανικές αρχές θα τον αφήσουν ελεύθερο γιατί πιστεύει ότι η αλβανική κυβέρνηση να δώσει εντολή να ορκιστεί, ακόμα και να αφεθεί ελεύθερος, να γίνει η ορκωμοσία μέσα στη φυλακή και να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του

Άφησε να εννοηθεί ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία και υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς εδώ στη Χειμμάρα να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την αστυνομία, όσο από την εφορία, όσο και από την πολεοδομία με απώτερο σκοπό και σχέδιο, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Έντι Ράμα.

Ο κ. Μπελέρης ευχαρίστησε τους Έλληνες πολιτικούς για ό,τι έχουν κάνει και τη βοήθεια και συμβολή τους και για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στη Χειμμάρα, τόσο το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όσο και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Επίσης είχαμε αντίδραση από τον Αλβανό πρωθυπουργό, μέσω του facebook, ο Έντι Ράμα, τόνισε πως η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη και ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Δηλαδή ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι με την αλβανική δικαιοσύνη και θα υπομείνουμε την απόφαση των δικαστών.

Συγκεκριμένα ο Φ. Μπελέρης δήλωσε πως: «Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντα, η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ και αυτό είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Μπελέρης: Παράνομη η προφυλάκισή μου – Αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ"

Σκληρή απάντηση στον Κροάτη Πρόεδρο: Η στρέβλωση της πραγματικότητας δεν προσφέρει καλή υπηρεσία

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας με αφορμή την σύλληψη των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την αιματηρή επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για άλλη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση διεμήνυσε στην Κροατική κυβέρνηση ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις  δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς, που υποστήριξε μεταξύ άλλων πώς οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και παράσιτα,  ο εκπρόσωπος  του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, επισήμανε:

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Κροάτη ομόλογό του, μετέφερε την πεποίθηση ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά και αμερόληπτα, σεβόμενη τα θεμελιώδη δικαιώματα των προφυλακισμένων Κροατών φιλάθλων.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση στον Κροάτη Πρόεδρο: Η στρέβλωση της πραγματικότητας δεν προσφέρει καλή υπηρεσία"

ΕΟΔΥ: Στους 4 ανήλθαν οι νεκροί λόγω λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου

Στους 4 έφθασαν οι θάνατοι λόγω λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου, από την αρχή της περιόδου μέχρι τις 14/08/2023, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 19 και έφθασε στα 40 έναντι 21 της προηγούμενης εβδομάδας.  Οι θανόντες είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ και ήταν ηλικίας άνω των 78 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη).

Ο αριθμός περιστατικών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ έφθασε στα 37 (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ 3 περιστατικά δεν έχουν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 77 έτη (εύρος: 38 - 90 ετών).

Τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας προέρχονται από τις Περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Καστοριάς, Αρτας, Καρδίτσας. Λάρισας, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών.

O συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται είναι 11, ενώ 25 έλαβαν εξιτήριο.

Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Στους 4 ανήλθαν οι νεκροί λόγω λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news