facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Η Ελβετία αποφάσισε: Τέρμα στις μπούρκες και τα μουσουλμανικά καλύμματα - Είναι πλέον παράνομα

Ο ελβατικός λαός αποφάσισε: Παράνομα θα είναι πλέον κάθε λογής μουσουλμανικά καλύμματα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες μουσουλμάνες, μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη εχθές.

 Σύμφωνα με αυτά το 51.2% είπε «όχι» και το  48.8% «ναι», και έτσι η απαγόρευση θα γίνει πλέον νόμος του κράτους. Οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελβετία περιέγραψαν την απόφαση αυτή ως μια «μαύρη ημέρα  για τους μουσουλμάνους».

Το δημοψήφισμα είχε λάβει χαρακτήρα και κατά του μουσουλμανικού εξτρεμισμού στο σύνολό του.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελβετία αποφάσισε: Τέρμα στις μπούρκες και τα μουσουλμανικά καλύμματα - Είναι πλέον παράνομα"

Κορονοϊός: Γονατίζουν τα νοσοκομεία στην Αττική – Σε απόγνωση γιατροί και νοσηλευτές

Δυσοίωνη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς όσο περνούν οι μέρες οι ΜΕΘ… εξαφανίζονται. Γιατροί και νοσηλευτές βλέπουν το κύμα των εισαγωγών να αυξάνεται και εκείνοι να μην έχουν τα μέσα να φροντίσουν όλους τους ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει αύξηση κατά 50% των θανάτων, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς μεταφέρουν καθημερινά πάνω από 150 περιπτώσεις που έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό.

Από την αρχή του μήνα, τουλάχιστον 1.500 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία στην Αττική

Η χθεσινή εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν εφιαλτική. Περίπου 200 νέες εισαγωγές ασθενών, μέσα σε ένα 24ωρο.Άλλοι 276 εισήχθησαν το Σάββατο.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται. Τρανταχτό παράδειγμα το Λαϊκό Νοσοκομείο, το οποίο γεμίζει στο άψε-σβήσε.

Η εφημερία έκλεισε με 86 ασθενείς στις κλινικές και ακόμα 6 σε φορεία, με φορητούς αναπνευστήρες, όπως τονίστηκε στο MEGA.

Και επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντέξουν τα νοσοκομεία, υπήρχε πλάνο να μεταφερθούν άτομα στη Χαλκίδα, αλλά παραγέμισε και έψαχναν θέσεις αλλού. Η σκέψη να γίνει εκ νέου μεταφορά από την Χαλκίδα προς το Ερρίκος Ντυνάν κρίνεται ατελέσφορη.

Όσο για το Τζάνειο, που υποδέχεται  περιστατικά κορονοϊού, υπάρχουν 130 κρεβάτια για πάσχοντες με κορονοϊό και μόνο 10 θέσεις εντατικής για άλλα νοσήματα.

Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο, το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αποκλειστικά για τον κορονοϊό.

Όλα αυτά καταδεικνύουν τα τεράστια εμπόδια που έχουν ορθωθεί και την ανησυχία της κυβέρνησης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο lockdown έχει κλειδώσει μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Την 1η Μαρτίου υπάρχουν 289 εισαγωγές στην επικράτεια. Στην συνέχεια αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός και φτάνουμε τον Σάββατο έναν αριθμό ρεκόρ 429 εισαγωγών, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του.

Στο σύνολο αυτές τις 7 ημέρες εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας 2572 άτομα με κορονοϊό.

Ο μέσος όρος των ημερών από 1-7/3 ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ήταν 292 οι εισαγωγές.

Άπαντες βρίσκονται σε επιφυλακή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Γονατίζουν τα νοσοκομεία στην Αττική – Σε απόγνωση γιατροί και νοσηλευτές"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια περιμετρικά του ΑΠΘ κατά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων (βίντεο)

Αποχώρησαν  από τους δρόμους περιμετρικά του ΑΠΘ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Πρώτες αποχώρησαν οι κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν και οι διμοιρίες που είχαν εγκατασταθεί επί της οδού Εγνατίας, στο ύψος της Πρυτανείας και της αίθουσας τελετών.

Κατά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με ομάδα ατόμων που προσπάθησε να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τα εμποδίσει.

Εντός των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ φοιτητές, δικηγόροι, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πρυτανεία εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη. Μέσα στο κτήριο διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν περίπου 80 άτομα.

Αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη ανέφεραν ότι η κινητοποίηση έγινε προληπτικά και ότι δεν υπήρξε καμία επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, αλλά ούτε και πρόθεση να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν λίγο μετά τις 09.00 το βράδυ γύρω από το Πανεπιστήμιο έχοντας λάβει εντολή να μην αφήσουν τον οποιοδήποτε να εισέλθει στο campus.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, αφορμή για την κινητοποίηση προκάλεσαν δημοσιεύματα σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης, αναπτύχθηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έγιναν πέντε προσαγωγές.

Μπροστά από το κτίριο της πρυτανείας συγκεντρώθηκαν άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη, φοιτητές και αλληλέγγυοι.

Κρέμασαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου του υπουργείου Παιδείας.

prytan-2-1024x517


KNE: Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ», ζήτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας με ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

«Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» επισημαίνει.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σημείο όπως μετέδωσε το thestival.gr  μετέβη και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης,  βρέθηκαν  έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στις δηλώσεις της τόνισε χαρακτηριστικά:  «Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Μετά το χθεσινό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε να έχει περικυκλώσει το ΑΠΘ με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν την κατάληψη. Ζητήσαμε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, να υπάρξει διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους ακαδημαϊκούς με τους φοιτητές. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει τόπος ειρήνης και γνώσης. Σε καμία περίπτωση βίας».


apth-v

 
thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επεισόδια περιμετρικά του ΑΠΘ κατά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων (βίντεο)"

Αναδρομικά: Έρχεται φόρος που θα αγγίξει το... 55% για πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους

Χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες από το κράτος τα «ψαλιδισμένα» αναδρομικά που διεκδίκησαν μέσω της δικαιοσύνης, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν φόρο που μπορεί να φτάσει ακόμα και το… 55%.

Τα ποσά αποδόθηκαν στους δικαιούχους χωρίς να έχουν γίνει οι σχετικές παρακρατήσεις φόρου, με αποτέλεσμα να τα λάβουν «μικτά» και όχι «καθαρά». Η μόνη παρακράτηση στην οποία προχώρησε το κράτος ήταν το ποσοστό 6% υπέρ ασθενείας.

Πρόκειται για τα ποσά που χορηγήθηκαν σε περίπου 1.100.000 συνταξιούχους και αφορούν το διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, τα οποία θα πρέπει να καταθέσουν στην Εφορία, μετά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

​Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια η σχετική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις άνοιξε μετά το τέλος Ιουνίου, όταν και έληγε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται φέτος η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, καθώς ενδέχεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα λόγω της πανδημίας.

Ξεχωριστές τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος

Οι συνταξιούχοι που έλαβαν τα αναδρομικά του συγκεκριμένου 11μήνου θα κληθούν να υποβάλουν ξεχωριστές τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος και θα φορολογηθούν με τους συντελεστές που ίσχυαν για τις συντάξεις, το εκάστοτε χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα φορολογηθούν με συντελεστές:

  • 22% έως 42% της κλίμακας φόρου που ίσχυε το 2015 για τα εισοδήματα από συντάξεις
  • 22% έως 45% της κλίμακας φόρου που ίσχυε το 2016 για τα εισοδήματα από συντάξεις

Υπενθυμίζεται, δε, ότι από τα ποσά δεν θα αφαιρεθούν παρακρατηθέντες φόροι εισοδήματος, επειδή κατά την καταβολή τους απαλλάχθηκαν πλήρως από κάθε κράτηση φόρου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα ποσά θα προστεθούν και τα εισοδήματα από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα είναι τα ενοίκια, με αποτέλεσμα να επιβληθεί και εισφορά αλληλεγγύης. Επισημαίνεται πως η κλίμακα για την εισφορά αλληλεγγύης του 2015 ήταν από 2% – 8% και για το 2016 από 2,2% – 10%.

Σε περίπτωση που ένας συνταξιούχος είχε εισοδήματα από ενοίκια ή από άλλες πηγές, θα κινδυνεύει να φορολογηθεί με τον ανώτατο συντελεστή, που μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 55% του εισοδήματος.

Η απόφαση της ΑΑΔΕ

Με απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στις βεβαιώσεις αποδοχών, που θα εκδώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ποσά θα αναγράφονται ξεχωριστά για κάθε έτος.

Συγκεκριμένα:

  • Τα ποσά που καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 ως αναδρομικά σε συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα οποία αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων, επιβληθείσες κατά το χρονικό διάστημα από 11/06/2015 και μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4387/2016, και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους χωρίς να διενεργηθεί επ’ αυτών παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, χαρακτηρίζονται ως «αναδρομικά κύριας σύνταξης που φορολογούνται στο έτος στο οποίο ανάγονται».
  • Οι συνταξιούχοι που εισέπραξαν τα ποσά αυτά τον Οκτώβριο του 2020 θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα φορολογικά έτη 2015 και 2016, προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στα εισοδήματα των ετών εκείνων και να επιβληθούν επί των ποσών αυτών τα αναλογούντα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά: Έρχεται φόρος που θα αγγίξει το... 55% για πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους"

Μη κατοικήσιμα προσωρινά 1.343 σπίτια στη Θεσσαλία από τον ισχυρό σεισμό

Προσωρινά μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί 1.343 σπίτια από τα 2.730 που έχουν υποβληθεί σε πρωτοβάθμιο έλεγχο από τα συνεργεία των 130 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα έως το τέλος της σημερινής ημέρας Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.055 κτήρια:

Από αυτές 2.730 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.343 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 84 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 35.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τις 100 αυτοψίες, ενώ σε 151 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα Πηνειού στα Τέμπη, παρουσία του υπ. Yποδομών και Μεταφορών

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε από σήμερα το μεσημέρι η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Μαζί με τον κ. Καραμανλή, στη γέφυρα βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» Δημήτριος Γκατσώνης.

Ο κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι η ιστορική αυτή γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1960 και την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες στην Ελλάδα.

Σημείωσε ότι οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν παρά την πανδημία.

«Είναι ένα έργο συμβολικό, το οποίο απεικονίζει την προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να δούμε όλες τις γέφυρες στην Ελλάδα και σιγά-σιγά να αρχίσουμε την ανάταξη και την αποκατάσταση τους», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Αξίζει να τονισθεί πως η γέφυρα του Πηνειού επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Τεμπών έχει μήκος 220 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα. Πραγματοποιήθηκαν σε αυτή ενισχυτικές επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το φορτίο κυκλοφορίας και να αυξηθεί η αντισεισμική αντοχή της, ενώ πραγματοποιήθηκε και επισκευή των τμημάτων της, που είχαν υποστεί φθορές.

Προτιμήθηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση της γέφυρας αντί για ανακατασκευή της, για λόγους περιβαλλοντικούς και διατήρησης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μη κατοικήσιμα προσωρινά 1.343 σπίτια στη Θεσσαλία από τον ισχυρό σεισμό"

Κορονοϊός: «Κλειδώνει» το lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου – Μερικό άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο

Όλα δείχνουν ότι το lockdown  θα επεκταθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και μέχρι τουλάχιστον τις 22 Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση θέλει να είναι σίγουρη πριν προχωρήσει στο άνοιγμα της αγοράς και απώτερος στόχος είναι να έχει μπει η Ελλάδα σε ρυθμό κανονικότητας το Πάσχα.

Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις και αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν το σχεδιασμό και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση μεταλλαγμένων κρουσμάτων, τις αντοχές σε κρεβάτια και MEΘ για κορονοϊό και την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων

Η κυβέρνηση θέλει το λιανεμπόριο ανοίξει στις 22 Μαρτίου, όπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του. Επόμενος στόχος είναι τα σχολεία. Πρώτα αναμένεται να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις 22 η στις 29 Μαρτίου και στην συνέχεια τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Για Απρίλιο πάει το άνοιγμα της εστίασης, ενώ τον Μάιο είναι ο στόχος για τον τουρισμό.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία ωστόσο συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κρούσματα θα μείνουν σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την προσεχή εβδομάδα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εάν το άνοιγμα του λιανεμπορίου των σχολείων και της εστίασης γίνει με προσεκτικά βήματα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την διασπορά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιδημιολόγων και μετά από την επέκταση των εμβολιασμών η χώρα θα κινείται σε κανονικό ρυθμό τον Ιούλιο.

Τι γίνεται με την εστίαση

Η κυβέρνηση  σχεδιάζει άνοιγμα της εστίασης 12 ή 19 Απριλίου με επικρατέστερη ημερομηνία την 12η Απριλίου. Στόχος είναι να προλάβουν οι εστιάτορες το Πάσχα.

Η λειτουργία θα είναι μόνο σε ανοιχτούς χώρους και με αυστηρά μέτρα. Το πλάνο είναι για τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους.

Τα χρήματα για τα covid test θα καλυφθούν εν μέρει από την κυβέρνηση. Θα επιδοτηθούν πιθανώς οι εργοδότες για να κάνουν πιο συχνά τεστ στους εργαζόμενους.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: «Κλειδώνει» το lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου – Μερικό άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο"

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος αστυνομικού: Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη

Με αγανάκτηση μιλούν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στις εικόνες που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία.

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με το πτυσσόμενο γκλοπ τον νεαρό, υποστήριξε από τη μεριά της ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού σε πολίτη», τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

Μιλώντας στο 

Mega, η Δώρα Αλεξανδρή αναφέρθηκε στα όσα έγιναν εκείνη τη στιγμή και για τη δική της συμμετοχή στο περιστατικό.

«Ρώτησα γιατί τον χτυπάνε και μου απάντησαν “γιατί δεν δείχνει ταυτότητα”» σημείωσε η κυρία Αλεξανδρή.

«Τρέξαμε όταν ακούσαμε φωνές για να δούμε τι συμβαίνει. Ξυλοκοπούσαν το παιδί. Αισθάνθηκα ότι πρέπει να το προστατεύσουμε», συμπλήρωσε η γυναίκα αναφερόμενη στην αστυνομική βία που είδε.

«Τον χτυπούσαν αλύπητα», τόνισε. 

Ακόμη, ο κ. Γιάννης που ήταν ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, υποστήριξε ότι δεν είδε κάποια πρόκληση από την πλευρά του ατόμου που δέχθηκε την επίθεση προς τους αστυνομικούς.

«Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη» υποστηρίζει η πλευρά του αστυνομικού.

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με το πτυσσόμενο γκλοπ τον νεαρό, υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού σε πολίτη», τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

«Στην προκειμένη περίπτωση έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας» σημείωσε η κ. Βαρελά, προσθέτοντας πως «ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας».

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος αστυνομικού: Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη"

Κύπρος - Ν. Δένδιας: Εγκάρδιες οι σχέσεις με την Αίγυπτο, στόχος μνημόνιο με τον Αραβικό Σύνδεσμο

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη είχε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα επισήμων του Παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Αφού ευχήθηκε για την Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του μια ευρεία ατζέντα θεμάτων σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 22ας Μαρτίου, την Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό, καθώς και την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε στενότατη, διαρκή και ειλικρινή.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις:

«Σχέσεις εγκάρδιες, στενότατες, σχέσεις οι οποίες βασίζονται και στη στενή προσωπική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι.

INTIME NEWS/ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ / POOL

«Θα ήθελα να πω, επίσης, ότι το θέμα που δημιουργήθηκε από μια πρόσφατη προκήρυξη οικοπέδων από την αιγυπτιακή πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα που αφορά την αιγυπτιακή πλευρά. Η ελληνική πλευρά το θεωρεί επί τη βάσει των αναρτήσεων της αιγυπτιακής πλευράς ένα θέμα το οποίο κατ' ουσίαν έχει επιλυθεί.

Είχα, επίσης, τη δυνατότητα να συναντήσω τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, τον Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ (Ahmed Abul Gheit) ,με τον οποίο συζητήσαμε για την τελευταία Διάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου, τα όσα συζητήθηκαν εκεί, αλλά κυρίως πώς η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις της με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Όπως είναι γνωστό, η Κύπρος έχει το μοναδικό προνόμιο να είναι ήδη χώρα - παρατηρητής. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση ενός Memorandum of Understanding με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ώστε να αναπτύξει και αυτή τις σχέσεις μαζί του».

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην Κύπρο αναμένοντας, όπως είπε, τον Κύπριο ομόλογό του στην Αθήνα, συνεχίζοντας τη διαρκή και στενή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας «εν όψει των μεγάλων προκλήσεων με την ελπίδα πάντα να οδηγήσουμε τα πράγματα σε ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος - Ν. Δένδιας: Εγκάρδιες οι σχέσεις με την Αίγυπτο, στόχος μνημόνιο με τον Αραβικό Σύνδεσμο"

Εμπρηστικός ξανά ο Ερντογάν: Εμείς θέλουμε ηρεμία στο Αιγαίο, η Αθήνα προκαλεί

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν το Κυπριακό και θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες Αγγλίας σχετικά με το Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα ότι η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια win-win κατάσταση και για τα δύο μέρη στο νησί, καθώς και νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία για όλους τους άλλους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία διατηρεί εποικοδομητική στάση στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο, ενώ δεν δίστασε να επαναλάβει  και «την δέσμευσή του για ηρεμία και για συνέχιση των διερευνητικών επαφών παρά τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας»!

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους τοποθετήθηκε υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας .

Συγκεκριμένα οι Μπόρις Τζόνσον και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την επικείμενη άτυπη πενταμερή υπό τα Ηνωμένα Έθνη, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο «συνεχίζει να είναι σθεναρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού ζητήματος, βασισμένης στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο 13 Τούρκων υπηκόων στο βόρειο Ιράκ και καταδίκασε τη δράση των τρομοκρατών του PKK, αναφέρει επίσης η σχετική ανακοίνωση.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » " Εμπρηστικός ξανά ο Ερντογάν: Εμείς θέλουμε ηρεμία στο Αιγαίο, η Αθήνα προκαλεί"

ΝΔ: Αυτός είναι ο σύμβουλος του Τσίπρα που καλεί σε λαϊκές κινητοποιήσεις (φωτο)

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που εκφράζει ο σύμβουλος σε θέματα υγείας του Αλέξη Τσίπρα, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς «να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας» και «να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει ότι « η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα».

Oλόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς «να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας» και «να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα».

Λες και η πανδημία είναι λήθαργος κι όχι πραγματικότητα, ο κ. Γεροτζιάφας που είχε προ ημερών περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ» και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, καλεί τον κόσμο στο δρόμο. Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο».

Δείτε την ανάρτηση του εν λόγω συμβούλου:

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Αυτός είναι ο σύμβουλος του Τσίπρα που καλεί σε λαϊκές κινητοποιήσεις (φωτο)"

Κορωνοϊός: Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων

«Έφυγε» από τη ζωή το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Νοσοκομείο το άτυχο νεογνό εμφάνισε Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΑRDS).

Το νεογνό, αγόρι, νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων "Η Αγια Σοφία".
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το νεογνό λιγων μόλις ημερών εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τα χαράματα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, κατά την εφημερία. Είχε διακομιστεί με ιδιωτικό όχημα. Το νεογνό συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Οι γονείς του -αναφερθηκε από τη γιαγιά ότι ήταν ανήλικοι- δηλώθηκαν κάτοικοι περιοχής της Δυτικής Αττικής, περιοχής εξαιρετικά επιβαρυμενης από τον κορωνοϊό.

Παρέμεινε σε νοσηλεία κλινικής Covid-19 για μερικές ημέρες, αλλά επιδεινώθηκε και στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του όμορου νοσοκομείου, "Αγλαια Κυριακού". Για 17 ημέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη Covid-19, ωστόσο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC), στις ΗΠΑ έχει καταλήξει το 0,04% των ανηλίκων που έχουν νοσήσει από κορωνοιο.
Στην Ελλάδα έχει καταλήξει μια 16χρονη από τη Θήβα, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη).

Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, είχε κάνει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για τη ζωή και είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά.

«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» προέτρεψε τοτε ο κ. Κικίλιας.

Νοσοκομείο Παίδων: Το παιδί εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστά δεδομένα από τη νοσηλεία του άτυχου νεογνού εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων. Ειδικότερα, αναφέρει: 

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με
ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).
Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ
COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».
Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.
Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.
Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.
Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων"

Λιβύη: Διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνόδου, αρκετοί βουλευτές – από τους 132 που ήταν παρόντες- διατύπωσαν παρατηρήσεις σχετικά με το σχηματισμό της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επιβαρύνει το κράτος με εκτεταμένες δαπάνες, εν μέσω ισχυρισμών δωροδοκιών στο Φόρουμ Διαλόγου και αμφιλεγόμενων προσώπων που έχουν προταθεί να αναλάβουν υπουργικές θέσεις, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.

 Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου,  Φαουζί αλ Νουβάιρι, ανακοίνωσε πριν από λίγο την αναστολή και επανέναρξη της Συνόδου της Βουλής των Αντιπροσώπων αύριο, Τρίτη,  καθώς και την πρόσκληση του ορισθέντος πρωθυπουργού,  Αμπντουλαχαμίντ  Νταμπάιμπα, να παρευρεθεί στις δέκα αύριο το πρωί.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,  Ακίλα Σάλεχ, εγκατέλειψε τη Σύνοδο του Κοινοβουλίου που ήταν προγραμματισμένη στην παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πριν αποχωρήσει από τη Σύνοδο ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου πρότεινε να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα της Γενεύης στη συνταγματική δήλωση παραπέμποντας την στην νομοθετική επιτροπή για να παρουσιάσει τη διατύπωση. Κάλεσε, επίσης τον πρωθυπουργό να «παρουσιάσει τις παρατηρήσεις των βουλευτών σχετικά με την κυβέρνηση του για την οποία ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης».

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση"

Ελληνοτουρκικά - Το ίδιο βιολί η Άγκυρα: «Η Ελλάδα συνεχίζει να στέλνει πλοία κοντά στις ακτές μας»

Το αίτημα για την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών βρέθηκε για άλλη μια φορά τη Δευτέρα στο επίκεντρο της τουρκικής ρητορικής κατά της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα πως «στέλνει πολεμικά πλοία κοντά στις ακτές της».

Σε ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Πινάρ Κάρα είπε πως «η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει πλοία σε αποστρατικοποιημένα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο και στέλνει πολεμικά πλοία στη Μεγίστη, λίγα μόλις μίλια μακριά από την Τουρκία».

«Παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειές της», συνέχισε η Κάρα.

«Ωστόσο, η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της υπέρ της επίλυσης του ζητήματος με ειρηνικά μέσα, μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας» πρόσθεσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - Το ίδιο βιολί η Άγκυρα: «Η Ελλάδα συνεχίζει να στέλνει πλοία κοντά στις ακτές μας»"

Η αλήθεια για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα- αιγυπτιακό δημοσίευμα

Ενημερωμένες πηγές στο Κάιρο δήλωσαν ότι η Αίγυπτος δεν θα συμφωνήσει σε μονομερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και ότι απαιτεί τη συμμετοχή της Κύπρου και της Ελλάδας σε αυτές τις συζητήσεις.

Αιγυπτιακές εφημερίδες ανέφεραν διπλωματικές πηγές ότι «η αιγυπτιακή πλευρά διατηρεί τη θέση της απορρίπτοντας τη θαλάσσια συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και της Άγκυρας».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι «ο σεβασμός της Αιγύπτου για τα θαλάσσια σύνορα των μεσογειακών χωρών δεν είναι νέος και οι προσπάθειες της Τουρκίας να ισχυριστεί ότι οι δύο χώρες διαπραγματεύονται δεν είναι σωστή».

Τις τελευταίες ημέρες, Τούρκοι αξιωματούχοι δημοσίευσαν δηλώσεις σχετικά με την πρόθεση της Άγκυρας και του Καΐρου να διαπραγματευτούν την οριοθέτηση των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του έλαβε ως «θετική τη δραστηριότητα στην Αίγυπτο στην εξερεύνηση εντός των θαλάσσιων συνόρων της στη Μεσόγειο σύμφωνα με τα σεβασμό των συνόρων μας», όπως είπε.

 Το Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε ότι σημαντικές εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε σήμερα, τη Δευτέρα, ότι «μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση μας με την Αίγυπτο», τονίζοντας το ενδιαφέρον της χώρας του να συζητήσει με το Κάιρο το θέμα των θαλάσσιων θεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρχαν ενδείξεις για μια νέα θέση εκ μέρους του Καΐρου, και μια έκθεση της αγγλικής εφημερίδας Arab News, αναφέροντας πηγές, ανέφερε ότι όλες οι τουρκικές δηλώσεις σχετικά με μια κοντινή λύση μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι πραγματικές.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, όπου οι δύο πλευρές συζήτησαν διάφορα ζητήματα, κυριάρχησαν μεταξύ αυτών οι τουρκικές κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

 echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Η αλήθεια για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα- αιγυπτιακό δημοσίευμα "

Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα νέα κρούσματα - 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 206.281 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 64 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.887 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.797 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (67.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.416 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 337 (ημερήσια μεταβολή -21.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 367 ασθενείς. 

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Αναλυτικά τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 13
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 66
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 7
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5
ΑΡΤΑΣ 2
ΑΧΑΪΑΣ 79
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 5
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 83
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2
ΔΡΑΜΑΣ 5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 25
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 85
ΕΒΡΟΥ 2
ΕΥΒΟΙΑΣ 16
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 3
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2
ΗΛΕΙΑΣ 9
ΗΜΑΘΙΑΣ 10
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 26
ΘΑΣΟΥ 2
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 108
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 21
ΚΑΒΑΛΑΣ 4
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 9
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 4
ΚΕΑΣ - ΚΥΘΝΟΥ 1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 167
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3
ΚΙΛΚΙΣ 11
ΚΟΖΑΝΗΣ 11
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 28
ΚΩ 2
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
ΛΑΡΙΣΑΣ 45
ΛΕΣΒΟΥ 14
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2
ΜΥΚΟΝΟΥ 1
ΝΗΣΩΝ 12
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 58
ΞΑΝΘΗΣ 5
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 60
ΠΙΕΡΙΑΣ 6
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 12
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΑΜΟΥ 3
ΣΕΡΡΩΝ 4
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΣΥΡΟΥ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 5
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 15
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1
ΦΩΚΙΔΑΣ 5
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 6
ΧΑΝΙΩΝ 16
ΧΙΟΥ 8
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 29

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα νέα κρούσματα - 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι"

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας νέα ευρήματα στην ταράτσα της πολυκατοικίας του Δ.Λιγνάδη

Νέες εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με την Αστυνομία να στρέφει την προσοχή της στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Μετά τα σημαντικά ευρήματα στον υπόγειο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας του Λιγνάδη, η Αστυνομία ξεκίνησε νέα έρευνα στην πολυκατοικία επί της οδού Σφακίων στο Μεταξουργείο.

Πριν από λίγο τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και ερευνούν νέα αντικείμενα που ανήκουν στον προφυλακισμένο ηθοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Λιγνάδη βρέθηκαν ακόμα και μέσα στους θερμοσίφωνες που υπήρχαν στην ταράτσα!

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο της Αστυνομίας νέα ευρήματα στην ταράτσα της πολυκατοικίας του Δ.Λιγνάδη"

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Το Συμβούλιο της Επικράτειας καλείται να δώσει λύση στο θέμα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο πολυισοβίτης, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, προσέφυγε στο ΣτΕ διεκδικώντας, με την έκδοση προσωρινής διαταγής, να «παγώνει» την απόφαση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Παράλληλα, ζητεί την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται και να ακυρώνεται η επίμαχη απόφαση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην προσφυγή του, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας και χαρακτηρίζει παράνομη την προσβαλλόμενη απόφαση και αντισυνταγματικό το νόμο 4760/2020 καθώς, όπως αναφέρει, «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του θέτοντας περιορισμούς που δεν αφορούν την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε «εικονικά» για να δικαιολογηθεί αυτή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή να οδηγηθει στον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ζήτησε τη μεταγωγή του στον Δομοκό.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας"

Δικογραφία για πέντε αδικήματα στους συλληφθέντες στη Νέα Σμύρνη

Στη δικαιοσύνη, για πέντε αδικήματα, παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες χτες, κατά τη διάρκεια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο νεαρός που καταγράφεται στα βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής που ήταν παρόντες με τα κινητά τους τηλέφωνα, να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και την πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τούς αντιμετώπισαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Και οι 11 αφέθηκαν ελεύθεροι από χτες το βράδυ, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, στον οποίο αποστέλλεται η δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος τους.

Με βάση τη δικογραφία και οι 11 κατηγορούνται για: βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια.

ΑΠΕ/euro2day

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικογραφία για πέντε αδικήματα στους συλληφθέντες στη Νέα Σμύρνη"

Συνταξιούχοι: Τι αυξήσεις και αναδρομικά θα πάρουν με πάνω από 30 έτη ασφάλισης

Μετά το Πάσχα αναμένεται να καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις του Ιουνίου οι αυξήσεις και τα αναδρομικά  21 μηνών στους συνταξιούχους  που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου Βρούτση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κοινωνικής ασφάλισης τα «μυστικά» του νόμου Βρούτση για όσους είναι άνω των 30 συντάξιμων ετών έχουν  ως εξής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα»:

-Οι νέοι συνταξιούχοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί εξαρχής με τον νόμο Κατρούγκαλου  καθώς υπέβαλαν αίτηση από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά δικαιούνται εξαρχής το 100% της αύξησης. Αντίθετα οι παλαιοί συνταξιούχοι που ήταν ήδη στη σύνταξη τον Μάιο του 2016 δικαιούνται το 1/5 της αύξησης για το 2019 και το 2020 και τα υπόλοιπα 4/5 ανά έτος έως και το 2024.

-Η επικείμενη αύξηση και τα αναδρομικά αφορούν σε:

- Περίπου 40.000 νέους συνταξιούχους (με αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά) χωρίς προσωπική διαφορά. Δικαιούνται αύξηση στην καταβαλλόμενη σύνταξη που κυμαίνεται κατά μέσον όρο στα 50 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2019.

- Περίπου 50.000 παλαιούς συνταξιούχους (αποχώρηση πριν από τις 12 Μαΐου 2016 ) με μικρή θετική προσωπική διαφορά κατά μέσον όρο περίπου 30 ευρώ. Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ σε 5 ετήσιες δόσεις έως το 2024.

- Περίπου 100.000 παλαιούς συνταξιούχους που έλαβαν αύξηση από την 1/1/2019( αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλο. Δικαιώνονται νέα μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως των 40-50 ευρώ σε πέντε ετήσιες δόσεις έως το 2024.

-Τις μεγαλύτερες αυξήσεις θα πάρουν όσοι αποχωρούν με 35 έως 40 έτη ασφάλισης, ενώ μικρότερες θα είναι για όσους έχουν από 30 έως 35 έτη. Αυξήσεις προκύπτουν και από τα 40 έως τα 45 έτη αλλά ο ρυθμός αύξησης βαίνει μειούμενος όσο ανεβαίνουν τα χρόνια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνταξιούχοι: Τι αυξήσεις και αναδρομικά θα πάρουν με πάνω από 30 έτη ασφάλισης"

Εμβόλιο AstraZeneca: Εγκρίθηκε και στην Ελλάδα για τους άνω των 65

Το πράσινο φως για την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών έδωσε η επιτροπή εμβολιασμού που συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα θα χορηγεί το εμβόλιο και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αφού πλέον θεωρείται αποτελεσματικό. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα (18:00) στην καθιερωμένη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο AstraZeneca: Εγκρίθηκε και στην Ελλάδα για τους άνω των 65"

«Νέο, αχαρτογράφητο τυφλό ρήγμα πίσω από τους δύο μεγάλους σεισμούς στην Ελασσόνα»

Ένα νέο, τελείως αχαρτογράφητο, τυφλό ρήγμα ευθύνεται για τους δύο μεγάλους σεισμούς των προηγούμενων ημερών στην Ελασσόνα, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Νεοτεκτονικής και Παλαιοσεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Σπύρο Παυλίδη.

«Μιλάμε για πρώτη φορά για ένα καινούριο, τυφλό ρήγμα στην περιοχή», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλίδης, επισημαίνοντας πως «ενώ μελετήσαμε και μελετούμε πάρα πολύ καλά εδώ και 30 χρόνια τα ρήγματα στην περιοχή», από τον συνδυασμό σεισμολογικών στοιχείων, κυρίως δορυφορικών και γεωλογικών επιφανειακών στοιχείων για τους σεισμούς που έγιναν προ ημερών στην Ελασσόνα, προέκυψε ότι «το πολύ γνωστό και μελετημένο ρήγμα του Τυρνάβου καθώς και το ρήγμα της κοιλάδας του Τιταρήσιου, ως προέκταση του γνωστού ρήγματος της Λάρισας, δεν ήταν τα σεισμογόνα ρήγματα, αν και φαίνεται ότι συλλειτούργησαν με το κυρίως σεισμογόνο ρήγμα».

Παράλληλα, ο κ. Παυλίδης γνωστοποίησε ότι «για το άγνωστο, αχαρτογράφητο σεισμικό ρήγμα υπάρχουν και καταγράφηκαν σοβαρές επιφανειακές γεωλογικές ενδείξεις, που το εντοπίζουν σε σχιστολιθικά και γνευσιακά πετρώματα, όπου έδρασε ως κρυμμένο- τυφλό ρήγμα».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ερευνητική Ομάδα Γεωλογίας των Σεισμών του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, αποτελούμενη από τον κ. Παυλίδη, τον αναπλ. καθηγητή Αλέξανδρο Χατζηπέτρο, τον γεωλόγο, πολιτικό μηχανικό Ευάγγελο Κρεμαστά και τον μεταπτυχιακό φοιτητή Αθανάσιο Χατζηιωάννου, που πραγματοποίησε γεωλογική έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του σεισμού.

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κάθε σεισμός δίνει επιπλέον στοιχεία τόσο για να κατανοοούμε επιστημονικά αλλά κυρίως να στοχεύουμε στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας». Επιπλέον ανέφερε ως παράδειγμα τον σεισμό της Ανδραβίδας στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, για τον οποίο σχολίασε: «το ίδιο το ρήγμα δεν έφτανε στην επιφάνεια και εκείνο ήταν κρυφό, τυφλό, όπως ονομάζονται αυτά τα ρήγματα διεθνώς.

Ο συνδυασμός των επιφανειακών ρηγμάτων μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως υπήρχε από κάτω ένα τυφλό ρήγμα. Την ίδια δουλειά κάναμε και τώρα. Προσπαθούμε να βρούμε, συνδυάζουμε σεισμολογικά, κυρίως τα δορυφορικά που μας βοηθούν πάρα πολύ καλοί συνάδελφοι, και γεωλογικά επιφανειακά στοιχεία για να κατανοήσουμε γιατί αυτό το ρήγμα -ενώ τα άλλα έχουν πολύ καλή γεωμορφολογική έκφραση στην επιφάνεια- αυτό δεν είχε και μας αιφνιδίασε». Για το νέο, τυφλό ρήγμα στην Ελασσόνα, διευκρίνισε ότι «ήταν πάρα πολύ κοντά με το ρήγμα Τυρνάβου», ανέφερε ότι «και αυτό το ρήγμα είναι 25 χιλιόμετρα, όπως και το ρήγμα Τυρνάβου» και σημείωσε ότι το νέο ρήγμα «είναι λίγο μεγαλύτερο, γι’ αυτό και μας έδωσε και δύο σεισμούς τελικά».

Στο μεταξύ, η ερευνητική ομάδα Γεωλογίας των Σεισμών του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, κατέγραψε και χαρτογράφησε δεκάδες εμφανίσεις ρευστοποίησης εδαφών, με τη μορφή «κρατήρων» και ροών άμμου, από πίδακες υπόγειου νερού. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στις περιοχές κατά μήκος του Πηνειού, στην περιοχή μεταξύ Κουτσόχερου και Πηνειάδας, καθώς και στην κοιλάδα του Τιταρήσιου ποταμού, όπως στο χωριό Βλαχογιάννι».

Περιγράφοντας το φαινόμενο αυτό, ο κ. Παυλίδης έκανε λόγο για συνηθισμένο αλλά εντυπωσιακό φαινόμενο σε σεισμούς που εκδηλώνονται σε χαλαρά εδάφη, κάτω από τα οποία υπάρχουν στρώματα άμμου ή μικροκροκάλες που συνυπάρχουν με νερό, δηλαδή ο υδροφόρος ορίζοντας βρίσκεται σε μικρό βάθος. «Κατά τη διάρκεια του σεισμού αυτά τα στρώματα, σε λίγα δευτερόλεπτα, συμπεριφέρονται ως ρευστά, στην προκειμένη περίπτωση σαν νερό. Πιέζονται από τα σεισμικά κύματα και όπου βρεθεί ευαίσθητο σημείο, το έδαφος πετάγεται σαν πίδακας κατά τη διάρκεια του σεισμού. Μερικές φορές αυτό διαρκεί από λίγα λεπτά ως και μισή και μία ώρα, ενώ υπάρχει ροή άμμου που δημιουργεί κρατήρες ή βουναλάκια ή ροές άμμου», τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Είπε ακόμη ότι οι κάτοικοι της περιοχής εντυπωσιάστηκαν από το φαινόμενο, παραξενεύτηκαν απ’ αυτό αρκετά, ενώ υπογράμμισε ότι η σχετική γνώση είναι πολύτιμη για τη λήψη μέτρων πρόληψης σε περιοχές όπου οι πόλεις επεκτείνονται σε χαλαρά εδάφη. «Το να χτίζονται κτίρια σε τέτοια εδάφη είναι τρομερά επικίνδυνο. Αυτό το έχουμε δει εντυπωσιακότατα στον σεισμό της Τουρκίας, της Νικομήδειας το ‘99, όπου πολυκατοικίες ολόκληρες δεν ράγιζαν καθόλου αλλά άρχισαν να βουλιάζουν και ο πρώτος όροφος τους να γίνεται ισόγειο ή να γέρνει η πολυκατοικία ή και να ανατρέπεται ακόμη, να βγαίνουν τα θεμέλιά της επάνω», σχολίασε. Τόνισε, τέλος, τη σημασία της διενέργειας γεωλογικών και εδαφομηχανικών μελετών στις επεκτάσεις των πόλεων.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Νέο, αχαρτογράφητο τυφλό ρήγμα πίσω από τους δύο μεγάλους σεισμούς στην Ελασσόνα»"

Ένα κορονογλέντι στο κτίριο της Helexpo έφερε κόντρα Χαρδαλιά – Ηλιόπουλου (βίντεο)

Η Τσικνοπέμπτη πέρασε αλλά τα… κορονογλέντια μένουν και προκαλούν κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: την περασμένη Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη γαρ) κάποιοι στο κτίριο της Helexpo είπαν να βγάλουν τραπέζι σε χώρο του κτιρίου και να κάτσουν, πολλοί μαζί, για φαγητό. Και αυτό ήταν που έφερε την κόντρα Χαρδαλιά – Ηλιόπουλου.

Γιατί το γλέντι στο κτίριο της Helexpo, όπου στεγάζεται το mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας, καταγράφηκε από κινητό και εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο των social media.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να αντιδράσει και με οργισμένη ανάρτησή του στο Facebook να μιλήσει για τρολ των 0,60, που για άλλη μια φορά «προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη με έωλες, αβάσιμες, κρυμμένες πίσω από ψεύτικα προφίλ και απαράδεκτες αναφορές στην Πολιτική Προστασία και στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας μας, προβάλλοντας το παρακάτω βιντεάκι και προσπαθώντας να εμπλέξουν τους εργαζόμενους της σε πάρτυ την Τσικνοπέμπτη».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, οι άνθρωποι που φαίνονται στο βίντεο δεν είναι εργαζόμενοι ή στελέχη της ΓΓΠΠ. Εκεί, τόνισε, είναι ένας χώρος που έχει μισθωθεί από την ίδια της Helexpo «σε υπηρεσία που ουδεμία  σχέση έχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας».

«Όσες ανήθικες επιθέσεις και προβοκάτσιες και αν δεχόμαστε, από όσους ιδεοληπτικά εμμονικούς δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι επιτέλους η πατρίδα μας αποκτά και δημιουργεί ισχυρό Εθνικό Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κινδύνων, να θυμούνται ότι δεν αποσυντονιζόμαστε και κυρίως δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον πατριωτικό και εθνικό μας σκοπό που αφορά στην ασφάλεια του Έλληνα πολίτη», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε την ανάρτησή του 

 

 
Ηλιόπουλος: Περιμένουμε να μας πείτε έστησε το γλέντι

Η «απάντηση» του Νίκου Χαρδαλιά στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media ήταν η… αφορμή για να σχολιάσει το θέμα και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Χαρδαλιάς αποποιείται των ευθυνών του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε «άλλη υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας». Περιμένουμε από την κυβέρνηση να πει ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας που έστησε το γλέντι.

– Το ένα συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Χαρδαλιάς κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για περιοριστικά μέτρα, την ώρα που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το κτίριο του Υπουργείου του.

– Το άλλο είναι ότι μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί και στήνουν το ένα γλέντι πίσω από το άλλο, την ώρα που ξυλοφορτώνουν πολίτες γιατί τόλμησαν να βγουν μία βόλτα με τα παιδιά τους, μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού», τόνισε σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δείτε την ανάρτησή του

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα κορονογλέντι στο κτίριο της Helexpo έφερε κόντρα Χαρδαλιά – Ηλιόπουλου (βίντεο)"

Ματαιώθηκε το σχέδιο μεταφοράς ασθενών με Covid-19 στην Χαλκίδα

Αλλάζει ο σχεδιασμός διακομιδής ασθενών με CoViD-19 από νοσοκομεία της Αττικής στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Η χθεσινή εφημερία ήταν μεν πιεστική, με 145 εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Λεκανοπεδίου (165 προχθές), αλλά δεν προέκυψε ανάγκη διαμόρφωσης νέων θέσεων νοσηλείας.

Μιλώντας στο Iatronet, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου τόνισε πως το σχέδιο διακομιδής υπήρχε, αλλά δεν θα υλοποιηθεί, ούτε πρόκειται να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη είχε η εφημερία του νοσοκομείου "Λαϊκό", η οποία εξελίχθηκε ομαλά.

Με έγγραφό της, που παρατίθεται πιο κάτω, η επιτροπή διαχείρισης του υπουργείου Υγείας είχε ζητήσει από το νοσοκομείο Χαλκίδας να υποδείξει (μέχρι σήμερα) 30 νοσηλευόμενους non CoViD ασθενείς, οι οποίοι μπορούν να διακομιστούν ("διακομίσημοι" είναι η έκφραση που χρησιμοποιείται).

Οι εν λόγω ασθενείς επρόκειτο να διακομιστούν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Αθήνας, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις τους από ασθενείς με CoViD-19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται 36 περιστατικά CoViD-19 στις κλινικές και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ που έχει δυναμικότητα 12 κλινών.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ματαιώθηκε το σχέδιο μεταφοράς ασθενών με Covid-19 στην Χαλκίδα"

Κορονοϊός – Κρήτη: «Κλειδώνει» για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο

Να υπολειτουργήσει υποχρεώνεται το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο στην Κρήτη από αύριο και για τέσσερις ημέρες. Αιτία, τα νέα περιστατικά ενδονοσοκομειακής λοίμωξης από τον κορονοϊό, στην Καρδιολογική Κλινική αυτή τη φορά.

Η νέα διείσδυση του ιού σε κλινική στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο Ηρακλείου, σήμανε συναγερμό στη διοίκηση η οποία έλαβε τη δραστική απόφαση για οριζόντια αναστολή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων.

Επίσης, αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία με εξαίρεση τα ογκολογικά, τα αιματολογικά και τα επείγοντα χειρουργεία, αναφέρει το ekriti.

Η απόφαση θα ισχύσει από αύριο, Τρίτη (09.03.2021) και θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 12 Μαρτίου.

Όσον αφορά στα έκτακτα περιστατικά αυτά θα εξυπηρετούνται με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Κρήτη: «Κλειδώνει» για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο"

ΕΡΓΑΝΗ - Βεβαιώσεις μετακίνησης: Νέο χαρτί για όλους τους εργαζομένους, επαγγελματίες - Τι αλλάζει από την Τρίτη

Νέα βεβαίωση μετακίνησης πρέπει να έχουν στα χέρια τους από το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι καθώς σήμερα λήγουν αυτές που είχαν τυπωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις 9 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις κίνησης οι οποίες δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

Η βεβαίωση μετακίνησης χορηγείται αφενός ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αφετέρου από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,
β) τηλεργασία και
γ) νόμιμη άδεια
και οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα Taxisnet των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.

Ειδικώς οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΡΓΑΝΗ - Βεβαιώσεις μετακίνησης: Νέο χαρτί για όλους τους εργαζομένους, επαγγελματίες - Τι αλλάζει από την Τρίτη"

Παγκράτι: «Ντου» αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας για τον Κουφοντίνα

Επίθεση πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στο Παγκράτι, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν την τζαμαρία πέταξαν μπογιές και τρικάκια για τον εκτελεστής της 17Ν που πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας.

Στην συνέχεια αποχώρησαν, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκράτι: «Ντου» αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας για τον Κουφοντίνα"

Απορρίφθηκε αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό

Ομόφωνα απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας η αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά και για ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, την οποία θεωρεί παράνομη.

Η εισαγγελέας έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό "

Άκης Τσελέντης: Πώς εξηγείται η «εξαφάνιση» της θάλασσας – Τι λέει για συσχέτιση με τους σεισμούς

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης αναφέρεται στη υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της Μεσογείου αυτή την περίοδο. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αθηνών Αστεροσκοπείου Αθηνών λύνει απορίες για τυχόν συσχέτιση του φαινομένου με την σχεδόν ταυτόχρονη εκδήλωση σεισμών στη Θεσσαλία.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Άκης Τσελέντης καθησυχάζει ότι αυτό το φαινόμενο δεν αποτελεί «πρόδρομα φαινόμενα σεισμού», καθώς μετά τα 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα υπάρχει διάχυτη αγωνία. Όπως επισημαίνει, στο διάστημα από 20/2/2021 έως σήμερα παρουσιάστηκαν πολύ υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις (υψηλό βαρομετρικό) πάνω από το Αιγαίο. 

Στην Αττική, στο διάστημα 20/2/21 έως σήμερα, η ατμοσφαιρική πίεση κυμάνθηκε σε τιμές πάνω 1021 hPa, πράγμα που σημαίνει μια υποχώρηση της μέσης στάθμης της θάλασσας κατά 0,21 μέτρα.

Επίσης, στις 27/2/2021 υπήρξε νέα σελήνη, άρα η εμφάνιση παλιρροιακής συζυγίας (ευθυγράμμιση Ήλιου – Γης – Σελήνης), που έφερε το μεγαλύτερο εύρος της αστρονομικής παλίρροιας και την εμφάνιση της χαμηλότερης θαλάσσιας στάθμης στη φάση της άμπωτης.

Επιπλέον, προσθέτει, η πτωτική τάση της στάθμης της θάλασσας εξηγείται από την επίδραση των έντονων βόρειων ανέμων που επικράτησαν στην Μεσόγειο κατά το διάστημα 25/2 – 3/3, οι οποίες μετέφεραν μάζες νερού προς τις νότιες ακτές της Μεσογείου, όπου αντίθετα η στάθμη εμφάνισε σχετική άνοδο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, κατά τον ίδιο, προκάλεσαν την οπισθοχώρηση της θάλασσας και την αποκάλυψη τμημάτων του βυθού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, η πτώση της στάθμης της θάλασσας θα μπορούσε να είναι προσεισμικό φαινόμενο, επειδή σε περιοχές έντονων τεκτονικών διεργασιών από τις τεκτονικές δυνάμεις «φουσκώνει» ο γήινος φλοιός λίγες μέρες πριν την διάρρηξη και έτσι χαμηλώνει η στάθμη.

Όμως, υπογραμμίζει, ότι «δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση μας, γιατί το φαινόμενο δεν παρατηρείται σε μία μόνο θέση, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Το έλεγξα σε συγκεκριμένες θέσεις που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο με δορυφορικές παρατηρήσεις και δεν βρήκα καμία παραμόρφωση του φλοιού. Επομένως, είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει να κάνει με πρόδρομα φαινόμενα».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Τσελέντης: Πώς εξηγείται η «εξαφάνιση» της θάλασσας – Τι λέει για συσχέτιση με τους σεισμούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news